ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

'Αρθρα Εσωτερισμού => Καμπαλά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Avaris στις Αυγούστου 10, 2007, 14:32:34

Τίτλος: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 10, 2007, 14:32:34
Εδώ θα παρατεθούν για σχολιασμό και συζήτηση, αποσπάσματα απο το βιβλίο της Dion Fortune "Η Μυστική Καμπάλα", εκδ. Ιάμβλιχος.

Είθε να αποδειχθεί ως ένα  έναυσμα δημιουργικής εντρύφησης στο τεράστιο αυτό και τόσο βασικό κεφάλαιο της Δυτικής Εσωτερικής Παράδοσης.
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 10, 2007, 14:34:50
«Η Μυστική Καμπάλα», Dion Fortune, κεφ.2

Η επιλογή μιας Ατραπού


3. « ….Ένα σύστημα πνευματικής ανάπτυξης για να είναι εφαρμόσιμο στη Δύση, πρέπει να ικανοποιεί κάποιες καθορισμένες απαιτήσεις.

Πρώτον, οι αρχικές τεχνικές του πρέπει να δίνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να συλλαμβάνονται γρήγορα από διάνοιες που δεν περικλείουν τίποτε το μυστικιστικό μέσα τους.

Δεύτερον, οι δυνάμεις που εφελκύει για να διεγείρει την ανάπτυξη των ανώτερων όψεων της συνείδησης, πρέπει να είναι αρκετά ισχυρές και συγκεντρωτικές για να μπορέσουν να διαπεράσουν τα σχετικά πυκνά φράγματα του μέσου δυτικού ανθρώπου, ο οποίος δεν είναι ευαίσθητος στους λεπτούς κραδασμούς.

Τρίτον, επειδή είναι λίγοι οι ευρωπαίοι που ακολουθούν μια φυλετική διδασκαλία υλικής ανάπτυξης και επειδή σπάνια έχουν την ευκαιρία ή την κλίση να κάνουν τη ζωή ενός ασκητή, πρέπει οι δυνάμεις που χρησιμοποιούνται να είναι προσιτές κατά τη διάρκεια των συντόμων περιόδων που ο σύγχρονος δυτικός μπορεί – στην Αρχή της Ατραπού – να αποσπαστεί από τις καθημερινές του απασχολήσεις και να δοθεί στην Αναζήτηση.

Πρέπει δηλαδή, να υπάρχει μια τεχνική που θα συνδυάζει την εύκολη εστίαση και διασκόρπιση των δυνάμεων που θα εφελκύονται, γιατί δεν είναι δυνατόν να διατηρείς αυτές τις υψηλές ψυχικές εντάσεις και συγχρόνως να ζεις την επίπονη και πιεστική ζωή του κατοίκου μιας ευρωπαικής πόλης.

 Η εμπειρία αποδεικνύει συνεχώς ότι ενώ οι μέθοδοι της ψυχικής ανάπτυξης είναι αποτελεσματικοί και ικανοποιητικοί για τους ασκητές, συνήθως προκαλούν νευρωτικές καταστάσεις και νευρικούς κλονισμούς στο άτομο που τις ακολουθεί και που ταυτόχρονα είναι αναγκασμένο να υποφέρει την ένταση της σύγχρονης ζωής…
»  (σελ. 23 -24)

Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 10, 2007, 18:17:21
"Η επιλογή μιας Ατραπού"

4. "...Βέβαια, αυτό το γεγονός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν ένα ακράδαντο επιχείρημα για να αλλάξουμε τον δυτικό τρόπο ζωής μας. Η προσωπική μου θεώρηση των πραγμάτων δε μου επιτρέπει να ισχυριστώ ότι ο πολιτισμός μας είναι τέλειος ή ότι η σοφία δημιουργήθηκε και θα πεθάνει μαζί μας.

Αν υποθέσουμε όμως, ότι οι νόμοι του Κάρμα μας υποχρέωσαν να ενσαρκωθούμε σε ένα σώμα ενός συγκεκριμένου τύπου και ιδιοσυγκρασίας, μπορούμε να συμπεράνουμε, ότι αυτή είναι η πειθαρχία και η εμπειρία που οι Κύριοι του Κάρμα θεωρούν ότι χρειαζόμαστε σε αυτή την ενσάρκωση και ότι δε θα προχωρήσουμε στην εξέλιξή μας αποφεύγοντάς την.

Έχω δει τόσες πολλές προσπάθειες ατόμων για πνευματική  ανάπτυξη, που έκρυβαν μέσα τους διαφυγή απο τα προβλήματα της ζωής, ώστε υποπτεύομαι κάθε σύστημα που συνεπάγεται ρήξη με την ομαδική ψυχή της φυλής......" (σ. 24)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 10, 2007, 18:21:21
"Η επιλογή μιας Ατραπού"


5."...Το φυλετικό Ντάρμα της Δύσης είναι η κατάκτηση της πυκνής ύλης.......

.....Για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε την πυκνή ύλη και να αναπτύξουμε το συγκεκριμένο νου, προικιζόμαστε απο τη φυλετική μας κληρονομιά με ένα ιδιαίτερο τύπο φυσικού σώματος και νευρικού συστήματος...." (σ. 24).
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 10, 2007, 18:27:19
"Η επιλογή μιας Ατραπού"

6."....Είναι ανόητο να εφαρμόσουμε σε ένα τύπο μιας ορισμένης ψυχοσωματικής σύνθεσης τις μεθόδους ανάπτυξης που ταιριάζουν σε έναν άλλο.

Οι μέθοδοι αυτοί ή θα αποτύχουν στο τελικό αποτέλεσμα ή το τελικό αποτέλεσμα θα είναι απρόβλεπτο  και πιθανά ανεπιθύμητο.

 Αυτό δε σημαίνει ότι καταδικάζουμε τις ανατολικές μεθόδους ή ότι επικρίνουμε τη δυτική ιδιοσυγκρασία, αλλά επιβεβαιώνουμε το αρχαίο ρητό ότι η τροφή ενός δημιουργήματος είναι το δηλητήριο του άλλου..."(σ.25).
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 10, 2007, 18:32:21
"Η Επιλογή μιας Ατραπού"

7."...Το Ντάρμα της Δύσης διαφέρει απο εκείνο της Ανατολής. Πόσο, λοιπόν, ωφελεί η προσπάθεια εμφύτευσης ανατολικών ιδανικών σε ένα δυτικό άνθρωπο, αφού η εγκατάλειψη και η απόσυρση απο το γήινο πεδίο δεν είναι η γραμμή προόδου του?

Ο συνήθης υγιής δυτικός άνθρωπος δεν επιθυμεί να ξεφύγει απο τη ζωή, αντίθετα, έχει την τάση να την κατακτήσει και να την ανάγει σε τάξη και αρμονία. ...." (σ.25)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 10, 2007, 18:36:45
"Η Επιλογή μιας Ατραπού"

8."....Αυτή τη συγκέντρωση της ζωϊκής δύναμης αναζητά στις εργασίες του ο Δυτικός Αποκρυφιστής. Δεν προσπαθεί να ξεφύγει απο την ύλη στο πνεύμα, αφήνοντας πίσω του μια ακατάκτητη χώρα.

Θέλει να κατεβάσει τη Θεότητα στην Ύλη και να κάνει το Θείο Νόμο να επικρατήσει ακόμη και στο  Βασίλειο των Σκιών.

Αυτό είναι το βασικό κίνητρο για την απόκτηση Αποκρυφιστικών Δυνάμεων πάνω στην Δεξιά Ατραπό και εξηγεί γιατί οι Μυημένοι δεν εγκαταλείπουν τα πάντα για τη μυστικιστική Θεία Ένωση, αλλά αναπτύσσουν μια Λευκή Μαγεία...." (σ.26)

Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 10, 2007, 20:21:56
"Η Επιλογή μιας Ατραπού"

9. "....Αυτή η Λευκή Μαγεία αποτελεί την εφαρμογή των Αποκρυφιστικών Δυνάμεων για πνευματικούς σκοπούς και μέσα απο αυτούς πραγματοποιείται η εξάσκηση και η ανάπτυξη του Δυτικού Ζηλωτή.

 Έχω δει πολλά διαφορετικά συστήματα και κατά τη γνώμη μου το άτομο που προσπαθεί να αφήσει κατά μέρος την Τελετουργία, βρίσκεται να εργάζεται σε πολύ μειονεκτική θέση, γιατί το Νοητικό Υλικό πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψει και η Διανοητική Ατμόσφαιρα  μέσα στην οποία πρέπει να γίνει η εργασία φέρνουν μεγάλη αντίσταση...." (σ.26)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 11:39:05
"Η Γιόγκα της Δύσης"

1. "....Πολύ λίγοι σπουδαστές του αποκρυφισμού γνωρίζουν έστω και κάτι στοιχειώδες για την πηγή απο την οποία ανάβλυσε η δική τους εσωτερική παράδοση. Οι περισσότεροι  δεν γνωρίζουν ούτε καν ότι υπάρχει  Δυτική Παράδοση.

Η επιστημονική μελέτη δεν μπορεί να σχηματίσει ξεκάθαρη εικόνα για το θέμα, εξαιτίας της μυστικότητας με την οποία καλύπτονται οι αρχαίοι και οι σύγχρονοι μυημένοι.

Στην επιστημονική μελέτη δε βοηθάει και το γεγονός ότι τα λιγοστά γραπτά αποσπάσματα της παράδοσης αυτής τα οποία έχουν φτάσει μέχρι εμάς, χαρακτηρίζονται σαν μεσαιωνικές πλαστογραφίες.

Οι επιστήμονες θα δοκίμαζαν μεγάλη έκπληξη, αν γνώριζαν ότι αυτά τα αποσπάσματα, συμπληρωμένα με ορισμένα χειρόγραφα κείμενα που δεν έχει επιτραπεί να πέσουν στα χέρια των αμύητων, καθώς και με μια προφορική παράδοση, αποτελούν τη διδασκαλία που δίνεται  μέχρι σήμερα στις μυστικές σχολές και χρησιμοποιούνται σαν βάση του πρακτικού έργου της Γιόγκα της Δύσης...." (σ.13)


Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 11:42:27
"Η Γιόγκα της Δύσης"

2."...Οι μυημένοι εκείνων των φυλών που το εξελικτικό πεπρωμένο τους είναι η κατάκτηση του φυσικού πεδίου, έχουν αναπτύξει μια Γιόγκα προσαρμοσμένη στα ειδικά τους προβλήματα και στις ιδιαίτερές τους ανάγκες.

Αυτή η τεχνική βασίζεται πάνω στην αρκετά γνωστή, αλλά λίγο κατανοητή Καμπάλα.." (σ.13)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 11:52:12
"Η Γιόγκα της Δύσης"

18."....Αυτός ο αξιοθρήνητος περιορισμός της θεολογίας μας (βλ. Χριστιανισμός - δεν δύναται να καλύψει μυητικά όλους τους τύπους "ψυχοσυνθέσεων" των ανθρώπων) είναι αιτία που πολλοί δυτικοί χρησιμοποιούν ανατολικές μεθόδους.

Αυτή η αφύσικη προτίμηση μπορεί να αποδώσει για εκείνους που ζουν κάτω απο τις συνθήκες που προσφέρει η Ανατολή και ταυτόχρονα εργάζονται κάτω απο την άμεση επίβλεψη ενός γκουρού.

Σπάνια όμως έχουμε καλά αποτελέσματα όταν αυτά τα ανατολικά συστήματα ακολουθούνται με μόνο οδηγό κάποιο βιβλίο και κάτω απο τις ιδιαίτερα πιεστικές δυτικές συνθήκες...." (σ. 20)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 11:57:50
"Η Γιόγκα της Δύσης"


19. "....Γι' αυτό το λόγο θα συνιστούσα στους Ευρωπαίους να ακολουθήσουν το παραδοσιακό δυτικό σύστημα, το οποίο προσαρμόζεται θαυμάσια στην ψυχοσύνθεσή τους.

Αυτό το σύστημα δίνει άμεσα αποτελέσματα και αν γίνεται κάτω απο την κατάλληλη επίβλεψη, όχι μόνο δεν διαταράσσει τη διανοητική και ψυχική ισορροπία του μαθητή (όπως συμβαίνει δυστυχώς πολύ συχνά όταν χρησιμοποιούνται ακατάλληλα συστήματα), αλλά προκαλεί μια μοναδική ζωτικότητα.

Αυτή η παράξενη ζωτικότητα των Μυημένων ήταν η αιτία που οδήγησε στην παράδοση του ελιξήριου της ζωής.

Έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους οι οποίοι δίκαια θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μυημένοι και κάθε φορά που τους συναντώ εκπλήσσομαι με την απίθανη αυτή ζωντάνια τους..." (σ.20)

Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 12:01:46
"Η Γιόγκα της Δύσης"

20. "...Όμως απο την άλλη μεριά, μπορώ μόνο να υποστηρίξω αυτό που ισχυρίζονται όλοι οι γκουρού της ανατολικής παράδοσης:

Οποιοδήποτε σύστημα ψυχοπνευματικής ανάπτυξης μπορεί να ακολουθηθεί με ασφάλεια μέχρι το τέλος, μόνο κάτω απο την προσωπική επίβλεψη ενός έμπειρου δασκάλου.

Γι' αυτό το λόγο, παρ' όλο που θα δώσω σε αυτές τις σελίδες τις αρχές της Μυστικής Καμπάλα, δε θεωρώ σκόπιμο να δώσω και τα κλειδιά για την εφαρμογή της πρακτικής της.

Απο την άλλη όμως, δε θεωρώ δίκαιο για τον αναγνώστη, να τον παραπλανήσω επίτηδες με ψεύτικες πληροφορίες. Ότι του δώσω, θα είναι σύμφωνα με την γνώση και την πίστη μου, έστω και αν μερικές φορές είναι ελλειπές..." (σ.20)


Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 12:04:54
"Η Γιόγκα της Δύσης"



21. "....Οι Τριάντα δύο Μυστικές Ατραποί της Απόκρυφης Δόξας είναι Δρόμοι Ζωής.....

.......Και αυτοί που θέλουν να ανακαλύψουν τα Μυστικά τους πρέπει να τους βαδίσουν...." (σ.21)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 12:32:48
Η επιλογή μιας Ατραπού"


1.
"....Ο σπουδαστής δεν πρόκειται να αποκτήσει καμία πνευματική πρόοδο, αν μεταπηδά απο το ένα σύστημα στο άλλο, ακολουθώντας στην αρχή τις πεποιθήσεις της Νέας Σκέψης, χρησιμοποιώντας έπειτα κάποιες αναπνευστικές ασκήσεις Γιόγκα και στάσεις διαλογισμού, σε συνδυασμό με μια προσπάθεια διείσδυσης στους μυστικιστικούς τρόπους της προσευχής.

Κάθε ένα απο αυτά τα συστήματα έχει την αξία του, αλλά η αξία αυτή μπορεί να συνειδητοποιηθεί μόνο όταν το σύστημα εφαρμοστεί στην ολότητά του.

Αυτά είναι γυμναστική για τη συνείδηση και αποσκοπούν στη βαθμιαία ανάπτυξη των δυνάμεων του νου.

Η αξία τους δεν βρίσκεται σαν αυτοσκοπός  μέσα στις ασκήσεις που συνιστώνται, αλλά στις δυνάμεις που θα αναπτυχθούν απο τη συνεχή επανάληψη των ασκήσεων.

Αν σκοπεύουμε να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα τις αποκρυφιστικές μας σπουδές και να μη μείνουμε απλά σε ένα άτακτο και χωρίς ουσία διάβασμα, πρέπει να διαλέξουμε το σύστημα που μας ταιριάζει και να το ακολουθήσουμε με εμπιστοσύνη μέχρι να φτάσουμε, αν όχι στον τελικό του σκοπό, τουλάχιστον σε ορισμένα πρακτικά αποτελέσματα και σε μια συνεχή ανύψωση της συνείδησης.


Αφού έχουμε πετύχει το σκοπό μας, τότε πια μπορούμε - και όχι χωρίς όφελος - να πειραματιστούμε με μεθόδους που ανήκουν σε άλλες Ατραπούς και να χτίσουμε μέσα απο αυτές μια εκλεκτική τεχνική και φιλοσοφία.

Ο σπουδαστής όμως που είναι εκλεκτικός χωρίς να έχει αποκτήσει καμία εμπειρία, μοιάζει με εκείνον που θέλει να κολυμπήσει σε βαθιά νερά χωρίς να ξέρει "μπάνιο". (σ. 22)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 12:42:29

"Η Επιλογή μιας Ατραπού"

2.
"....Όποιος έχει κάποια πρακτική εμπειρία των διαφορετικών μεθόδων πνευματικής ανάπτυξης, θα γνωρίζει ότι η μέθοδος πρέπει να ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του ατόμου και ότι θα πρέπει, επίσης, να προσαρμοστεί στο βαθμό ανάτυξης του σπουδαστή.

Οι δυτικοί, ιδιαίτερα εκείνοι που προτιμούν την αποκρυφιστική απο τη μυστικιστική Ατραπό, συχνά αναζητούν τη μύηση σε ένα στάδιο πνευματικής ανάπτυξης τέτοιο, που απο τη σκοπιά ενός ανατολίτη γκουρού θα φαινόταν εξαιρετικά ανώριμο.

Κάθε μέθοδος πνευματικής ανάπτυξης που είναι προσιτή στη Δύση, πρέπει να περιέχει στους κατώτερους βαθμούς της μια τεχνική, που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν σκαλοπάτι απο αυτούς τους μη ανεπτυγμένους μαθητές.

Το να απαιτήσουμε να ανέβουν αμέσως σε μεταφυσικά ύψη είναι άχρηστο για τους περισσότερους και, βέβαια, εναντιώνεται στο ξεκίνημά τους...
" (σ. 22)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 13:20:20
"Η επιλογή μιας Ατραπού"


10. "...Υπάρχουν συγκεκριμένοι τύποι συμβόλων μέσα απο τα οποία ο αποκρυφιστής διαλέγει και εστιάζει τις δυνάμεις με τις οποίες επιθυμεί να εργαστεί.

Όλοι αυτοί οι τύποι βασίζονται στο Καββαλιστικό Δέντρο της Ζωής και σε οποιοδήποτε σύστημα και αν εργάζεται κανείς - είτε αυτό σχετίζεται με τις αιγυπτιακές Θεϊκές  μορφές, είτε με την επίκληση του Ίακχου με ύμνο και χορό -  έχει σαν θεμέλιο αυτό το ιερόγλυφο.

Πάνω στο συμβολισμό του Δένδρου εξασκούνται οι δυτικοί μυημένοι και αυτός είναι που παρέχει το βασικό σχέδιο ταξινόμησης πάνω στο οποίο μπορούν να αναφερθούν όλα τα άλλα συστήματα.

Η Ακτίνα πάνω στην οποία εργάζεται ο δυτικός Ζηλωτής έχει εκδηλωθεί μέσα απο πολλούς και διάφορους πολιτισμούς και στον καθένα απο αυτούς ανέπτυξε μια χαρακτηριστική τεχνική.

Ο σύγχρονος Μυημένος εργάζεται με ένα σύνθετο σύστημα χρησιμοποιώντας μερικές φορές μια αιγυπτιακή, μια ελληνική ή ακόμη και μια δρυϊδική μέθοδο.

Αυτό μερικές φορές είναι αναγκαίο, γιατί ορισμένες μέθοδοι ταιριάζουν καλύτερα σε συγκεκριμένους σκοπούς και καταστάσεις.  Σε όλες πάντως τις περιπτώσεις οι μέθοδοι και η εργασία αναφέρονται αυστηρά πάνω στις Ατραπούς του Δέντρου, αρκεί αυτός που θα τις εκτελέσει να έχει τον ανάλογο βαθμό.

Αν για παράδειγμα κατέχει το βαθμό που αντιστοιχεί στη Σεφίρα Νετζά, μπορεί να εργαστεί με την εκδήλωση της Δύναμης εκείνης της όψης της θεότητας, σε οποιοδήποτε σύστημα και αν διαλέξει αυτός.

Στο Αιγυπτιακό σύστημα θα είναι η Ίσιδα της Φύσης, στο ελληνικό η Αφροδίτη, στο σκανδιναυϊκό η Φρέγια, στο Δρυϊδικό η Κερίντουεν.

Με άλλα λόγια, αφού κατέχει τις δυνάμεις της σφαίρας της Αφροδίτης, μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε απο τα παραδοσιακά συστήματα.

Έχοντας αποκτήσει ένα βαθμό σε ένα σύστημα, έχει πρόσβαση στους ισοδύναμους βαθμούς όλων των άλλων συστημάτων της παράδοσής του..." (σ.27)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 13:33:07


"Η επιλογή μιας Ατραπού"

11. "....Παρ' όλο, όμως, που μπορεί να χρησιμοποιεί όλα τα άλλα συστήματα, ανάλογα με την περίπτωση, η εμπειρία αποδεικνύει ότι η Καμπάλα είναι το σύστημα που προσφέρει την καλύτερη υποδομή, καθώς και την καλύτερη εξάσκηση που μπορεί να έχει ένας σπουδαστής, προτού αρχίσει να πειραματίζεται με τα παγανιστικά συστήματα.

Η Καμπάλα είναι ουσιαστικά μονοθεϊστική.  Οι μορφές δύναμης που σχετίζονται με το σύστημα θεωρούνται πάντοτε σαν αγγελιαφόροι του Θεού και όχι συνεργάτες Του.

Αυτή η αρχή ενισχύει την ιδέα μιας κεντρικής  κυβέρνησης του Σύμπαντος και της επιρροής του Θείου Νόμου πάνω σε ολόκληρη την εκδήλωση - μια αρχή με την οποία είναι απαραίτητο να διαφωτίσουμε οποιονδήποτε σπουδαστή των απόκρυφων δυνάμεων.

Η καθαρότητα, η αγιότητα και η αγνότητα των καββαλιστικών ιδεών, όπως συνοψίζονται πάνω στο αρχετυπικό σύμβολο του Δέντρου της Ζωής, είναι που κάνουν αυτό το ιερόγλυφο τόσο θαυμάσιο για διαλογισμό, ώστε η ανύψωση της συνείδησης που προκαλείται, να δικαιολογεί όλους εκείνους που ονομάζουν την Καμπάλα Γιόγκα της Δύσης..." (σ. 27).



Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 14:08:34
"Η Μέθοδος της Καμπάλα"

2. "...Ο σπουδαστής της Καμπάλα προχωράει στην εργασία του με τον αντίθετο ακριβώς τρόπο απο αυτόν που ακολουθεί ο σπουδαστής των φυσικών επιστημών.

Ο τελευταίος χτίζει συνθετικές έννοιες, ενώ ο πρώτος αναλύει αφηρημένες έννοιες.

Είναι προφανές πάντως, ότι για να αναλυθεί μια έννοια, πρέπει προηγούμενα να γίνει κατανοητή.

Ο Καμπαλιστής πρέπει να μελετήσει τις αρχές οι οποίες σχετίζονται με το σύμβολο που αποτελεί το αντικείμενο του διαλογισμού του..." (σ. 28)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 14:15:28
"Η Μέθοδος της Καμπάλα"


4. "...Υπάρχουν μερικοί ψυχολόγοι που θα μας πουν ότι οι Άγγελοι, οι Θεοί και οι Μανού δεν είναι τίποτε άλλο παρά τα απωθημένα συμπλέγματά μας.

Άλλοι πάλι, με πλατύτερες απόψεις, θα μας πουν ότι αυτά τα θεία όντα είναι οι λανθάνουσες  ικανότητες των ίδιων των ανώτερων εαυτών μας.

Αυτό όμως δεν έχει μεγάλη σημασία για τον προσηλωμένο μυστικιστή, γιατί εκείνος έτσι ή αλλιώς καρπώνεται τα αποτελέσματα της εσωτερικής εργασίας του και μόνο γι' αυτά ενδιαφέρεται.

Αλλά ο φιλόσοφος  - μυστικιστής, με άλλα λόγια ο αποκρυφιστής, μελετά το θέμα και φτάνει σε σίγουρα συμπεράσματα.

Αυτά τα συμπεράσματα πάντως, μπορούν να γίνουν κατανοητά, μόνον όταν γνωρίζουμε τι εννοούμε με τον όρο "πραγματικότητα" και αντιλαμβανόμαστε καθαρά το διαχωρισμό μεταξύ αντικειμενικού και υποκειμενικού.

Όποιος είναι εξασκημένος στη φιλοσοφική μέθοδο, γνωρίζει ότι αυτό προϋποθέτει πάρα πολλά..." (σ.29)

Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 14:18:44
"Η Μέθοδος της Καμπάλα"


5. "....Οι ειδικές σχολές μεταφυσικής έχουν τα πιο σύνθετα και πολύπλοκα συστήματα φιλοσοφίας, τα οποία προσπαθούν να ορίσουν αυτές τις ιδέες και να τις κάνουν κατανοητές.

Αν και γενιές ολόκληρες οραματιστών έχουν αναλώσει τη ζωή τους στο συγκεκριμένο έργο, οι ιδέες αυτές συνεχίζουν να παραμένουν τόσο αφηρημένες, ώστε μόνο μετά απο μια μακρά πορεία μαθητείας (η οποία στην Ανατολή ονομάζεται Γιόγκα) μπορεί τελικά να τις συλλάβει το μυαλό.." (σ. 30)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 14:21:19
"Η Μέθοδος της Καμπάλα"

6. " ....Ο Καμπαλιστής προχωράει με ένα διαφορετικό τρόπο. Δεν προσπαθεί να ανυψώσει το νου του στον καθαρό αέρα της αφηρημένης πραγματικότητας με τα φτερά της μεταφυσικής, αλλά δομεί ένα συγκεκριμένο σύμβολο που να μπορεί να το δει το μάτι.

Αυτό το σύμβολο αντιπροσωπεύει την αφηρημένη πραγματικότητα, την οποία κανένα ανεκπαίδευτο μυαλό δεν μπορεί να συλλάβει..." (σ.30)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 15:12:48
"Η Μέθοδος της Καμπάλα"

8. "...Υπάρχουν πάρα πολλά σύμβολα που χρησιμοποιούνται σαν αντικείμενα διαλογισμού,όπως ο Σταυρός στο Χριστιανισμό, οι διάφορες μορφές θεοτήτων στο αιγυπτιακό σύστημα κλπ

Αυτά τα Σύμβολα χρησιμοποιούνται απο τους αμύητους για να συγκεντρώνουν τη σκέψη τους, ώστε να ανοίγει ένα κανάλι που να φέρνει στην επιφάνεια συγκεκριμένες ιδέες και συναισθήματα.

Ο Μυημένος πάντως, χρησιμοποιεί με διαφορετικό τρόπο τα συμβολικά συστήματα. Τα χρησιμοποιεί σαν μια μέθοδο αλγεβρικής επίλυσης με την οποία θα μπορέσει να φτάσει στα μυστικά των άγνωστων δυνάμεων. Με άλλα λόγια, αυτός χρησιμοποιεί το Σύμβολο σαν ένα τρόπο καθοδήγησης της σκέψης του μέσα στο Αόρατο και στο Ασύλληπτο..." (σ. 30)


Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 22:28:33
"Η Μέθοδος της Καμπάλα"

9. "....Και πως το κάνει αυτό? Το κάνει χρησιμοποιώντας ένα σύνθετο σύμβολο, ένα σύμβολο τελείως αφηρημένο. Θεωρώντας σαν ένα τέτοιο  σύνθετο σύμβολο το Δέντρο της Ζωής, παρατηρεί ότι υπάρχουν καθορισμένες σχέσεις μεταξύ των μερών του. Υπάρχουν ορισμένα τμήματα του Δέντρου για τα οποία γνωρίζει μερικά πράγματα και άλλα για τα οποία μπορεί μόνο να διαισθανθεί ή, πιο ωμά, να μαντέψει κάτι, ανάγοντάς τα στις πρώτες τους αρχές.

Το μυαλό πηδάει απο το ένα γνωστό στοιχείο στο άλλο και με αυτό τον τρόπο διασχίζει μια ορισμένη "απόσταση", μιλώντας μεταφορικά.

Είναι σαν τον ταξιδιώτη της ερήμου που γνωρίζει τη θέση δύο οάσεων και διανύει τη μεταξύ τους απόσταση. Ποτέ δεν θα αποτολμούσε ένα ταξίδι μέσα στην έρημο, αν πρώτα δε γνώριζε την τοποθεσία της επόμενης όασης.

Στο τέλος του ταξιδιού του όμως, γνωρίζει απο "πρώτο χέρι" πια τα χαρακτηριστικά της δεύτερης όασης, καθώς και τη μορφολογία του εδάφους που βρίσκεται μεταξύ των δύο οάσεων.

Ταξιδεύοντας έτσι, απο όαση σε όαση, προχωράει μέσα στην έρημο και σιγά σιγά την εξερευνάει.

Παρ' όλα αυτά, είναι αδύνατο να υπάρξει οποιαδήποτε μορφή ζωής μέσα στην έρημο..." (σ.31)

Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 22:33:34
"Η Μέθοδος της Καμπάλα"


10. "...Το ίδιο συμβαίνει με το Καμπαλιστικό σύστημα Συμβολισμού.

Το τι μπορεί να αποδώσει είναι ακατανόητο με την πρώτη ματιά. Αλλά όταν το μυαλό μας ιχνηλατήσει το δρόμο απο σύμβολο  σε σύμβολο, αρχίζει να κατανοεί πολλά νέα στοιχεία και παρ' ότι είναι ακόμα σκοτεινός ο "μαγικός καθρέπτης" μας, έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε ότι τελικά θα δούμε και θα γνωρίσουμε τον εαυτό μας όπως πραγματικά είναι.

Αυτό θα συμβεί γιατί το ανθρώπινο μυαλό αναπτύσσεται με τη συνεχή άσκηση και εκείνο που ήταν στην αρχή τόσο ακατανόητο - όσο τα μαθηματικά στο μικρό παιδί που δεν μπορεί να μετρήσει - γίνεται τελικά απόλυτα κατανοητό..." (σ. 31)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 22:44:17
"Η Μέθοδος της Καμπάλα"

11. "...Λέγεται ότι η σκέψη αναπτύχτηκε απο τη γλώσσα και όχι η γλώσσα απο τη σκέψη.

Ότι είναι οι λέξεις για τη σκέψη είναι και τα "Σύμβολα για τη Διαίσθηση".

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά το Σύμβολο είναι προγενέστερο απο την επεξήγησή του. Αυτός είναι ο λόγος που κηρύττουμε ότι η Καμπάλα είναι ένα αναπτυσσόμενο σύστημα και όχι ένα ιστορικό μνημείο.

Σήμερα μπορούμε να προσεγγίσουμε περισσότερα πράγματα με την καμπαλιστική μέθοδο απ' ότι στην αρχαιότητα, γιατί η διάνοιά μας είναι τώρα πιο πλούσια σε ιδέες.

Πόσο περισσότερα πράγματα σημαίνει για το βιολόγο, παρά για τον αρχαίο Ραβίνο, η Σεφίρα Γεσούντ, όπου εργάζονται οι δυνάμεις της ανάπτυξης και της αναπαραγωγής!

Κάθετι που έχει να κάνει με ανάπτυξη και αναπαραγωγή συνοψίζεται στη Σφαίρα της Σελήνης. Αλλά η Σφαίρα αυτή, όπως παριστάνεται πάνω στο Δέντρο της Ζωής, σχετίζεται με Ατραπούς που οδηγούν σε άλλα Σεφιρόθ.

Ο σύγχρονος Καμπαλιστής, λοιπόν, γνωρίζει ότι πρέπει να υπάρχουν κάποιες καθορισμένες σχέσεις μεταξύ των δυνάμεων που εντάσσονται στο Γεσούντ και εκείνων που αντιπροσωπεύονται απο τα Σύμβολα που αποδίδονται σε αυτές τις Ατραπούς.

Αναλογιζόμενος αυτά τα Σύμβολα, διαπιστώνει ότι υπάρχουν σχέσεις που δεν φαίνονται στην υλική όψη των πραγμάτων.

Και όταν αρχίζει να επεξεργάζεται τις σχέσεις αυτές, ανακαλύπτει ότι κρύβουν σπουδαία κλειδιά.

Στο Δέντρο της Ζωής το ένα πράγμα οδηγεί στο άλλο και όλα τα αίτια που βρίσκονται κρυμμένα, αποκαλύπτονται και εξηγούνται απο τις αναλογίες  και τις σχέσεις  των διαφόρων Συμβόλων που συνθέτουν αυτή την ισχυρή μαντάλα..." (σ.31 -32)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 22:51:52
"Η Μέθοδος της Καμπάλα"

12. "....Κάθε Σύμβολο επιδέχεται διαφορετική ερμηνεία, ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο το εξετάζουμε, με τις αστρολογικές του αντιστοιχίες και με τις θεότητες των διαφόρων πανθέων με τις οποίες σχετίζεται.

Έτσι ανοίγονται καινούρια και αχανή πεδία ερμηνείας, όπου μπορεί να κινείται επ' άπειρον το μυαλό του ερευνητή, ακολουθώντας μια αδιάσπαστη αλυσίδα αντιστοιχιών.

Το ένα σύμβολο συνεπάγεται το άλλο, καθώς τα πολυδιακλαδούμενα νήματα που τα ενώνουν συγκεντρώνονται για να υφάνουν το σύνθετο ιερόγλυφο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε σύμβολο μπορεί να ερμηνεύεται με όρους οποιουδήποτε επιπέδου πάνω στο οποίο λειτουργεί εκείνη τη στιγμή το μυαλό..." (σ. 33)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 22:55:26
"Η Μέθοδος της Καμπάλα"

13. "...Αυτό το ισχυρό και περιεκτικό ιερόγλυφο της ψυχής του ανθρώπου και του σύμπαντος, χάρη στη δύναμη της λογικής αντιστοιχίας των συμβόλων του, δημιουργεί εικόνες στη νοητική οθόνη.

Οι εικόνες αυτές δεν παρουσιάζονται τυχαία, αλλά ακολουθούν καθορισμένο ειρμό μέσα στον Παγκόσμιο Νου.

Το σύμβολο του Δέντρου της Ζωής είναι για τον Παγκόσμιο Νου ότι είναι το όνειρο για το ατομικό εγώ, δηλαδή ένα σύνθετο σύμβολο σχηματισμένο απο το υποσυνείδητο για να αντιπροσωπεύει τις κρυμμένες δυνάμεις..." (σ. 33)

Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 22:58:42
"Η Μέθοδος της Καμπάλα"


14. "...Το σύμπαν είναι στην πραγματικότητα μια σκεπτομορφή που προβάλλεται απο το Θεϊκό νου.

Το Καμπαλιστικό Δέντρο μπορεί να παρομοιαστεί με μια ονειρική εικόνα που αναδύεται απο το υποσυνείδητο του Θεού και δραματοποιεί το υποσυνείδητο περιεχόμενο της Θεότητας.

Με άλλα λόγια, αν το σύμπαν είναι το συνειδητό τελικό αποτέλεσμα της νοητικής δραστηριότητας του Λόγου, το Δέντρο της Ζωής είναι η συμβολική παράσταση της ακατέργαστης πρώτης ύλης της θεϊκής συνείδησης και των διαδικασιών με τις οποίες ήρθε το σύμπαν σε ύπαρξη..." (σ. 33)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 23:08:49
"Η Μέθοδος της Καμπάλα"

15. "...Αλλά το σχεδιάγραμμα του Δέντρου ισχύει τόσο για τον Μακρόκοσμο, όσο και για το Μικρόκοσμο, ο οποίος, όπως τον αντιλαμβάνονται όλοι οι αποκρυφιστές, είναι ένα ακριβές αντίγραφο του πρώτου σε σμίκρυνση.

Γι' αυτό το λόγο είναι δυνατή και η μαντεία. Αυτή η ελάχιστα κατανοητή και τόσο δυσφημισμένη τέχνη έχει σαν φιλοσοφική της βάση το Σύστημα των Αντιστοιχιών, το οποίο αντιπροσωπεύεται απο Σύμβολα.

Οι αντιστοιχίες μεταξύ της ψυχής του ανθρώπου και του σύμπαντος δεν είναι αυθαίρετες, αλλά πηγάζουν απο ταυτόσημες φάσεις της εξέλιξης.

Συγκεκριμένες όψεις της συνείδησης αναπτύχτηκαν ανταποκρινόμενες σε συγκεκριμένες εξελικτικές φάσεις και ενσωματώνουν κατά συνέπεια τις ίδιες αρχές. Είναι φυσικό λοιπόν, να αντιδρούν στα ίδια ερεθίσματα.

Η ψυχή ενός ανθρώπου είναι μια λιμνοθάλασσα, η οποία  συνδέεται  με τον ωκεανό  μέσα απο ένα υπόγειο κανάλι. Αν και εξωτερικά δεν μπορείς να δεις αυτό το κανάλι, εντούτοις η στάθμη της λιμνοθάλασσας ανέρχεται και κατέρχεται, ανάλογα με τις παλίρροιες του ωκεανού, εξαιτίας της κρυφής τους σύνδεσης.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την ανθρώπινη συνείδηση. Υπάρχει μια υποσυνείδητη σύνδεση μεταξύ κάθε ανθρώπινης ψυχής και της Κοσμικής Ψυχής και το κανάλι επικοινωνίας είναι κρυμμένο στα πιο αρχέγονα βάθη του υποσυνείδητου.

Αυτή η σύνδεση έχει σαν αποτέλεσμα να μετέχουμε στην πλημμυρίδα και στην αμπώτιδα των Κοσμικών παλιρροιών..." (σ. 34)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 23:17:07
"Η Μέθοδος της Καμπάλα"


16. "...Κάθε Σύμβολο πάνω στο Δέντρο αντιπροσωπεύει μια Κοσμική Δύναμη ή έναν Κοσμικό παράγοντα και όταν το μυαλό εστιάζεται στο συγκεκριμένο σύμβολο, έρχεται σε επαφή με αυτή τη Δύναμη.

Έτσι δημιουργείται ένα κανάλι που ενώνει το συνειδητό του ατόμου με τον ιδιαίτερο παράγοντα της Κοσμικής Ψυχής και μέσα απο αυτό το κανάλι "τα νερά του ωκεανού χύνονται στη λιμνοθάλασσα".

Ο ζηλωτής που χρησιμοποιεί σαν σύμβολο διαλογισμού του το Δέντρο της Ζωής, εγκαθιδρύει σταδιακά την ένωση της ψυχής του με την Κοσμική Ψυχή. Αυτό προκαλεί μια τρομακτική εισροή ενέργειας μέσα στην ατομική ψυχή.

Και αυτή είναι που την προικίζει με μαγικές δυνάμεις..."
(σ. 34)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 23:20:02
"Η Μέθοδος της Καμπάλα"

17. "...Όπως όμως, το σύμπαν πρέπει να κυβερνάται απο το Θεό, έτσι και η πολύπλευρη ψυχή του ανθρώπου πρέπει να κυβερνάται απο το δικό της Θεό, το ανθρώπινο πνεύμα.

Ο Ανώτερος Εαυτός πρέπει να κυριαρχεί πάνω στο μικρό σύμπαν του, γιατί διαφορετικά θα υπάρξει ανισορροπία και τότε κάθε παράγοντας θα κυβερνάει τη δική του όψη, πολεμώντας τις υπόλοιπες....." (σ. 35)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 23:24:09
"Η Άγραφη Καμπάλα"

1. " .......Πολλοί ενδιαφέρονται για τον Αποκρυφισμό, αλλά ελάχιστοι συνειδητοποιούν ότι υπάρχει μια ζωντανή Εσωτερική Παράδοση που μεταδίδεται με προσωπικά κείμενα και απο το στόμα στο αυτί....

Ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν ότι η Άγια Καμπάλα, το μυστικιστικό σύστημα που οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων, αποτελεί τη βάση αυτής της παράδοσης...." (σ. 36)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 11, 2007, 23:26:53
"Η Άγραφη Καμπάλα"

2. "...Η Καμπάλα δεν πρόκειται να ερμηνευτεί απο τους Ραβίνους, αλλά απο τους εκλεκτούς του πνεύματος, με άλλα λόγια απο τους μυημένους.

Σε καμιά περίπτωση επίσης δεν είναι ένα καθαρά εβραϊκό σύστημα, γιατί κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα δέχτηκε σοβαρές επιδράσεις απο τη γνώση των αλχημιστών και απο το πραγματικά θαυμάσιο σύστημα Συμβολισμού των Ταρώ..." (σ. 36)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 14, 2007, 12:50:33
"Η Άγραφη Καμπάλα"

3. "...Παρουσιάζοντας λοιπόν αυτό το σύστημα, δε θα καταφεύγουμε πάντα στην παράδοση για να υποστηρίξουμε τις απόψεις μας, αλλά και στην σύγχρονη πρακτική αυτών που χρησιμοποιούν την Καμπάλα σαν μέθοδο αποκρυφιστικής τεχνικής και ανάπτυξης.

Μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι οι αρχαίοι Ραβίνοι δεν γνώριζαν τίποτα απο τις έννοιες και τις ιδέες που διατυπώνονται εδώ. Θα ήταν ανόητο να περιμέναμε  ότι όλα αυτά ήταν γνωστά στην εποχή τους.

Η Ανανέωση είναι έργο των Διαδόχων τους.

.......

Πρέπει, όμως, να τονίσουμε ότι δε μας ενδιαφέρει καθόλου η αυθεντία της παράδοσης, εαν παρεμποδίζει την ελεύθερη ανάπτυξη ενός τόσο πρακτικού συστήματος.

Η εργασία των προκατόχων μου χρησιμοποιείται σαν ένα λατομείο απο όπου παίρνω πέτρες για το χτίσιμο της νέας πόλης μου.

Δεν περιορίζομαι δογματικά μόνο σε αυτό το λατομείο, αλλά αντίθετα φέρνω κέδρο απο το Λίβανο και χρυσάφι απο το Οφίρ αν αυτό εξυπηρετεί το σκοπό μου..."  (σ. 36 - 37)

Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 14, 2007, 14:04:52
"Η Άγραφη Καμπάλα"

9. "...Σύμφωνα με την πραγματεία που παραθέτει σαν εισαγωγή των βιβλίων του ο ΜακΓκρέγκορ Μάδερς τέσσερα είναι τα τμήματα που συνθέτουν την Καμπάλα:


1. Η Πρακτική Καμπάλα, που ασχολείται με την ταλισμανική και τελετουργική μαγεία.

2. Η Δογματική Καμπάλα, που αποτελεί την καμπαλιστική φιλολογία.

3. Η Πραγματολογική Καμπάλα, που ασχολείται με τη χρήση των γραμμάτων και των αριθμών.


4. Η Άγραφη Καμπάλα, που αντιπροσωπεύει τη γνώση του τρόπου κατάταξης των συμβολικών συστημάτων πάνω στο Δέντρο της Ζωής.

Ο Μακ Γκρέγκορ Μάδερς, όταν αναφέρεται σε αυτό το τμήμα της Παράδοσης, λέει: "Δεν μπορώ να πω περισσότερα πάνω σε αυτό το σημείο, ούτε και στο αν την έλαβα ο ίδιος".

Όμως αυτός ο υπαινιγμός αναπτύσσεται αναλυτικά απο την κυρία Μάδερς στην εισαγωγή της καινούριας έκδοσης του βιβλίου του: "Ταυτόχρονα με την έκδοση της Καμπάλα το 1887, ο Μακ Γκρέγκορ Μάδερς πήρε οδηγίες απο τους απόκρυφους διδασκάλους του να ετοιμάσει την εσωτερική του σχολή".

Ακόμη και αν έλαβε πραγματικά απο τα εσωτερικά πεδία την Άγραφη Καμπάλα, εδώ και μερικά χρόνια έπαψε να είναι άγραφη, γιατί ύστερα απο μια φιλονικία με το Μάδερς, ο γνωστός συγγραφέας Άλιστερ Κρόουλι δημοσίευσε το μεγαλύτερο μέρος της.

Τα βιβλία του τώρα είναι πολύ σπάνια και δυσεύρετα, ακόμα και στις αγορές μεταχειρισμένων βιβλίων..." (σ. 39)   
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 14, 2007, 14:08:42
"Η Άγραφη Καμπάλα"

10. "...Η παράβαση ενός μυητικού όρκου είναι ένα σοβαρό θέμα και σίγουρα δεν πρόκειται να το κάνω εδώ. Είναι απαράδεκτος όμως ο περιορισμός οποιασδήποτε αρχής για τη συλλογή και ταξινόμηση του διαθέσιμου υλικού που δημοσιεύτηκε πάνω σε οποιοδήποτε θέμα, καθώς και για την ερμηνεία του σύμφωνα με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Σε αυτές τις σελίδες δίνεται  το σύστημα του Κρόουλι με συμπληρώσεις σε σημεία που αποσιωπούν οι σύγχρονες αυθεντίες της Καμπάλα, όπως ο Μακ Γκρέγκορ Μάδερς, ο Γιούιν Γουέστκοτ και ο Α.Ε. Γουέιτ...." (σ. 40)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 14, 2007, 20:24:49
"Η Άγραφη Καμπάλα"

12."...Η ουσία της Άγραφης Καμπάλα βρίσκεται στη γνώση του τρόπου  με τον οποίο ταξινομούνται ορισμένες ομάδες συμβόλων πάνω στο Δέντρο της Ζωής.

Αυτό το Δέντρο, το Οτζ Χιμ (Otz Chiim), αποτελείται απο τα Δέκα Άγια Σεφιρόθ διατεταγμένα με έναν ιδιαίτερο τρόπο και συνδεδεμένα με γραμμές που ονομάζονται οι Τριάντα δύο Ατραποί του Σεφέρ Γετζιρά ή Θείες Εκπορεύσεις (βλ. Σεφέρ Γετζιρά του Γιούιν Γουέστκοτ).

Εδώ υπάρχει ένα απο τα "αδιέξοδα" ή παγίδες για τον αμύητο, που τόσο αγαπούσαν οι αρχαίοι Ραβίνοι.

Αν μετρήσουμε, βρίσκουμε ότι υπάρχουν είκοσι δύο και όχι τριαντα δύο Ατραποί πάνω στο Δέντρο.

Οι Ραβίνοι όμως, μεταχειρίζονταν σαν Ατραπούς και τα ίδια τα Δέκα Σεφιρόθ, παραπλανώντας τους αμύητους. Έτσι, οι δέκα πρώτες Ατραποί του Σεφέρ Γετζιρά αναφέρονται στα Δέκα Σεφιρόθ και οι υπόλοιπες είκοσι δύο στις πραγματικές Ατραπούς. Θα δούμε αργότερα το πως τα είκοσι δύο γράμματα του εβραϊκού αλφαβήτου μπορούν να συσχετιστούν με τις Ατραπούς χωρίς να παρουσιάζουν αντιφάσεις ή απόλυτες συμπτώσεις.

Με τις Ατραπούς σχετίζονται επίσης και οι είκοσι δύο Κάρτες των Ταρώ ή κατοικίες του Θοθ. Όσον αφορά τα Ταρώ, υπάρχουν τρεις αξιόλογες αυθεντίες: ο Γάλλος συγγραφέας Δρ. Ανκός ή Παπύς, ο Α.Ε. Γουέιτ και τα χειρόγραφα του τάγματος της Χρυσαυγής του Μακ Γκρέγκορ Μάδερς, που δημοσίευσε ο Κρόουλι με δική του απόφαση.

Και οι τρεις είναι διαφορετικοί. Σύμφωνα με το σύστημά του ο Γουέιτ λέει: "Υπάρχει μια άλλη μέθοδος γνωστή στους μυημένους". Μπορούμε λοιπόν να υποθέσουμε ότι αυτή είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται απο το Μάδερς.

Ο Παπύς διαφωνεί και με τους δύο αυτούς συγγραφείς στη μέθοδό του. Καθώς όμως το σύστημά του έρχεται σε αντίφαση με πολλές απο τις αντιστοιχίες του Δέντρου που χρησιμοποιούνται σαν σταθερά σημεία αναφοράς, φαίνεται πως η σωστή παραδοσιακή διάταξη ανήκει στον Μακ Γκρέγκορ Μάδερς και αυτή θα ακολουθήσουμε στη μελέτη μας..." (σ. 40 - 41)



Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 14, 2007, 20:48:16
"Η Άγραφη Καμπάλα"

13. "...Οι Καμπαλιστές τοποθέτησαν επιπλέον πάνω στις Ατραπούς του Δέντρου τα Σημεία του Ζωδιακού, τους Πλανήτες και τα Στοιχεία.

Ξέρουμε ότι υπάρχουν δώδεκα Ζώδια, εφτά Πλανήτες και τέσσερα Στοιχεία, συνολικά είκοσι τρία Σύμβολα.

Πως Μπορούν αυτά να προσαρμοστούν  πάνω στις είκοσι δύο Ατραπούς? Εδώ υπάρχει άλλη μια "παγίδα", αλλά η λύση είναι απλή.

Πάνω στο φυσικό επίπεδο εμείς οι ίδιοι βρισκόμαστε στο Στοιχείο της Γης και έτσι αυτό το Σύμβολο δεν εμφανίζεται στις Ατραπούς που οδηγούν στο Αόρατο. Απομακρύνουμε λοιπόν το Στοιχείο Γη και μένουμε με είκοσι δύο Σύμβολα, που ταιριάζουν ακριβώς και αντιστοιχούν τέλεια με τις Κάρτες των Ταρώ.

Οι αλληλεπιδράσεις τους στην ερμηνεία μας δίνουν τα "Κλειδιά" για την Εσωτερική Αστρολογία και τη "Μαντεία των Ταρώ"..." (σ.41)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 20, 2007, 13:04:52
"Η Άγραφη Καμπάλα"

14. "....Η ουσία κάθε Ατραπού βρίσκεται στο γεγονός ότι συνδέει δύο Σεφιρόθ και μπορούμε να καταλάβουμε τη σημασία της μόνον όταν εξετάσουμε τη φύση των συνδεόμενων Σφαιρών πάνω στο Δέντρο.

Μια Σεφίρα όμως, δεν μπορεί να κατανοηθεί σε ένα μόνο επίπεδο.


Ουσιαστικά διαθέτει μια τετραπλή φύση που εκφράζεται με τους τέσσερις Καμπαλιστικούς Κόσμους:



Ατζιλούθ, ο Αρχέτυπος Κόσμος ή Κόσμος των εκπορεύσεων. Ο Θείος Κόσμος.


                                                          Μπριά, ο Κόσμος της Δημιουργίας ή Κόρσια (Khorsia), ο Κόσμος των Θρόνων.


Γετζιρά, ο Κόσμος της Μορφής και των Αγγέλων.


                                                          Ασσιά, ο Κόσμος της Δράσης, ο Κόσμος της Ύλης.




(σ.42)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 20, 2007, 13:10:14
"Η  Άγραφη Καμπάλα"

15.
"...Το καθένα απο τα Δέκα Άγια Σεφιρόθ πιστεύεται ότι έχει το δικό του σημείο επαφής με καθέναν απο τους τέσσερις κόσμους.


Στον Ατζιλουθικό Κόσμο εκδηλώνονται με τα Δέκα Άγια Θεϊκά Ονόματα....."

Με άλλα λόγια, το Μεγάλο Ανεκδήλωτο, επισκιασμένο απο τα Τρία Πέπλα της Αρνητικής Ύπαρξης πίσω απο το Στέμμα, εκδηλώνεται σε δέκα διαφορετικές όψεις, που εκφράζονται με τα διάφορα ονόματα που χρησιμοποιούνται στις εβραϊκές γραφές για δηλώσουν τη Θεότητα...(σ.42)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 20, 2007, 13:14:10
"Η Άγραφη Καμπάλα"

16.
"...Στον Μπριατικό Κόσμο οι Θεϊκές Εκπορεύσεις πιστεύεται ότι εκδηλώνονται μέσω των Δέκα Ισχυρών Αρχαγγέλων, που τα ονόματά τους παίζουν έναν πολύ σπουδαίο ρόλο στην τελετουργική μαγεία.

Οι παραφράσεις αυτών των Λέξεων Δύναμης χρησιμοποιήθηκαν σαν επικλητικά ονόματα στη μεσαιωνική μαγεία, παρ' όλο που δεν επιτρέπεται η παραμικρή αλλαγή τους.

Εύκολα μπορούμε να κατανοήσουμε το γιατί, αν θυμηθούμε ότι στα εβραϊκά ένα γράμμα αντιπροσωπεύει επίσης και έναν αριθμό και ότι οι αριθμοί ενός Ονόματος έχουν σπουδαία σημασία.

(σ.42)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 20, 2007, 13:16:05
" Η Άγραφη Καμπάλα"

17.
"...Στο Γετζιρατικό Κόσμο οι Θείες Εκπορεύσεις εκδηλώνονται όχι μόνο μέσα απο ένα Ον, αλλά μέσα απο διάφορους τύπους πλασμάτων, που ονομάζονται Αγγελικές Στρατιές ή Χοροί Αγγέλων" (σ. 43)

Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 20, 2007, 13:21:01
"Η Άγραφη Καμπάλα"

18.
"...Ο Ασσιατικός Κόσμος δεν είναι ο Κόσμος της Ύλης, όταν εξετάζεται απο την άποψη των Σεφιρόθ, αλλά μάλλον το κατώτερο αστρικό και αιθερικό επίπεδο που συνυφαίνουν το υπόβαθρο της ύλης πάνω στο φυσικό επίπεδο.

Οι Θεϊκές εκπορεύσεις εκδηλώνονται μέσα απο αυτά που ονομάζονται Δέκα Κοσμικά Κέντρα ή Τσάκρας και αντιστοιχούν με ακρίβεια στα κέντρα που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα.

Αυτά τα Κέντρα είναι η πρωταρχική Κίνηση (Primum Mobile), οι Πρωταρχικές Δίνες, η Σφαίρα του Ζωδιακού, οι επτά πλανήτες και όλα τα Στοιχεία, δέκα συνολικά....(σ. 43)

Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 20, 2007, 13:31:28
"Η Άγραφη Καμπάλα"


19.
"....Είναι φανερό απο προηγούμενα ότι κάθε Σεφίρα αποτελείται απο


το Κοσμικό της Κέντρο,


            απο μια αγγελική στρατιά Όντων (Ντέβας ή Αρχών, Εξουσιών ή Δυνάμεων, ανάλογα με την ορολογία που χρησιμοποιείται),


                                απο μια Αρχαγγελική συνείδηση ή Θρόνο και


                                                 απο μια ειδική όψη της Θεότητας.



Ο Θεός, όπως Αυτός είναι στην Ολότητά Του, παραμένει κρυμμένος πίσω απο τα Πέπλα της Αρνητικής Ύπαρξης και ακατάληπτος στην αφώτιστη ανθρώπινη συνείδηση...(σ. 43)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 20, 2007, 13:50:22
"Η Άγραφη Καμπάλα"

20.
"...Μπορούμε να θεωρήσουμε τα Σεφιρόθ μακροκοσμικά και τις Ατραπούς μικροκοσμικές, γιατί τα Σεφιρόθ παριστάνουν τις διαδοχικές Θείες Εκπορεύσεις που συνθέτουν τη δημιουργική εξέλιξη και μάλιστα σε αρχαίες απεικονίσεις φαίνονται συνδεδεμένα μεταξύ τους με μια αστραπή που συχνά δίνει την εντύπωση ενός πύρινου ξίφους.

Αντίθετα, οι Ατραποί παριστάνουν τα διαδοχικά εξελικτικά στάδια της κοσμικής αντίληψης στην ανθρώπινη συνείδηση.

Σε παλιές εικόνες φαίνεται συχνά ένα φίδι τυλιγμένο γύρω απο τα κλαδιά του Δέντρου. Πρόκειται για το ερπετό Νεχουστάν (Nechustan) "που κρατά την ουρά στο στόμα του", το σύμβολο της Σοφίας και της Μύησης.

Οι Σπείρες του Φιδιού διασχίζουν διαδοχικά κάθε Ατραπό και δείχνουν τη σειρά αρίθμησής της.

Με τη βοήθεια αυτού του ιερόγλυφου γίνεται απλή η σωστή τοποθέτηση όλων των πινάκων συμβόλων πάνω στο Δέντρο, αν εξασφαλίσουμε βέβαια πως τα σύμβολα έχουν σωστή σειρά στους πίνακες.

Σε ορισμένα σύγχρονα βιβλία, που οι συγγραφείς τους θεωρούνται αυθεντίες πάνω στο θέμα, δε δίνεται η σωστή διάταξη, προφανώς γιατί οι δημιουργοί τους πιστεύουν ότι δεν πρέπει να αποκαλύπτεται στους αμύητους.

Επειδή όμως αυτή η σειρά δίνεται σωστά σε ορισμένα παλαιότερα βιβλία καθώς και στην ίδια τη Βίβλο και στην Καμπαλιστική φιλολογία, δε βλέπω γιατί θα έπρεπε να παραπλανήσω τους σπουδαστές με ψεύτικες πληροφορίες.

Η άρνηση αποκάλυψης δικαιολογείται, όχι όμως και η μεταβίβαση παραπλανητικών δηλώσεων.

Κανείς δεν διώκεται σήμερα για τις μελέτες του στις ανορθόδοξες επιστήμες.


Συνεπώς, ο μοναδικός λόγος για την απόκρυψη μιας θεωρητικής και φιλοσοφικής διδασκαλίας του σύμπαντος, που δεν ασχολείται με πρακτικές μαγικές μεθόδους, φαίνεται να είναι η διατήρηση του μονοπώλιου γης Γνώσης που παρέχει κύρος, αν όχι Δύναμη...."
(σ.44)


Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 20, 2007, 13:59:16
"Η 'Αγραφη Καμπάλα"

21.
"...Αυτός ο εγωϊσμός και η αποκλειστικότητα είναι η πληγή μάλλον της αποκρυφιστικής κίνησης παρά η προστασία της. Είναι το αρχαίο αμάρτημα ενός ιερατείου που αρνείται να δώσει τη γνώση του Θεού σε όλους όσους βρίσκονται έξω απο την ιερή κάστα.

Μια τέτοια πράξη ήταν δικαιολογημένη στην εποχή των αγρίων, αλλά είναι αδικαιολόγητη στην περίπτωση του σύγχρονου σπουδαστή.

Σήμερα, εύκολα μπορεί να αποκτήσει κανείς την πληροφορία που θέλει, αν διαθέτει αρκετό χρόνο για να επεξεργαστεί τη σχετική φιλολογία, ή αν διαθέσει αρκετά χρήματα για σπάνια στο είδος τους βιβλία.

Βέβαια, η σπατάλη άφθονου χρόνου και χρημάτων δεν είναι, ούτε θα έπρεπε να είναι, δοκιμασία για την απόκτηση της Άγιας Σοφίας...." (σ.44)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 20, 2007, 14:08:31
"Η Άγραφη Καμπάλα"

22.
"...Χωρίς αμφιβολία, θα με βρίζουν τώρα οι αυτοδιοριζόμενοι φρουροί αυτής της Γνώσης, που μπορεί να πιστεύουν ότι προδόθηκαν τα ανεκτίμητα μυστικά τους. Τίποτα το μυστικό δεν προδίδεται.

Απλά συλλέγεται και ταξινομείται αυτό που ήδη δόθηκε στον κόσμο και είναι πια πασίγνωστο.

Όταν πλησίασα για πρώτη φορά ορισμένα χειρόγραφα, πίστεψα ότι είναι μυστικά και άγνωστα στον κόσμο. Όμως, μια πλατύτερη γνωριμία με την αποκρυφιστική φιλολογία μου αποκάλυψε ότι η ίδια πληροφορία μπορεί να βρίσκεται παντού διασκορπισμένη.

Πολλά απο τα κείμενα στα οποία ορκίζεται μυστικότητα ο ο Μυημένος, ήδη δημοσιεύτηκαν απο τους ίδιους τους Μάδερς και Γουέστκοτ. Το 1926, δημοσιεύτηκε μια καινούρια έκδοση του έργου του Μάδερς για την Καμπάλα, κάτω απο την επιμέλεια της συζύγου του, που υποτίθεται ότι γνώριζε τις θελήσεις του.

Σε αυτό το έργο βρίσκονται οι περισσότεροι απο τους πίνακες, καθώς και οι κατάλογοι των Όντων που δόθηκαν αρχικά στον κόσμο απο τον Ησαΐα, τον Ιεζεκιήλ και διάφορους μεσαιωνικούς Ραβίνους.

Όλοι αυτοί βέβαια, έχουν παρέλθει εδώ και αιώνες, οπότε δεν υφίσταται θέμα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η κυριότητα των ιδεών ανήκει στον αρχικό συγγραφέα και όχι στους μετέπειτα σχολιαστές και στην προκειμένη περίπτωση αυτός ο συγγραφέας, σύμφωνα με την ίδια την Καμπάλα, είναι ο Αρχάγγελος Μέτατρον...." (σ.45)

Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 20, 2007, 14:11:42
"Η Άγραφη Καμπάλα"

23.
"...Πολλά απο αυτά που  κάποτε αποτελούσαν κοινή γνώση συγκεντρώθηκαν και περιορίστηκαν κάτω απο τον 'Οκο Μυστικότητας του Μυημένου.

Αυτός είναι και ο σαρκασμός του Κρόουλι προς τους διδασκάλους του, γιατί τον υποχρέωσαν σε μυστικότητα με φοβερούς όρκους και έπειτα "του εμπιστεύτηκαν για ασφαλή φύλαξη το εβραϊκό αλφάβητο"....(σ. 45)


Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 20, 2007, 14:21:01
"Αρνητική Ύπαρξη"

1.
"...Είναι πολλές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο εσωτεριστής όταν προσπαθεί να διατυπώσει και να μεταδώσει τη φιλοσοφία του.

Η Γνώση που παίρνει απο τα Ανώτερα Πεδία Ύπαρξης απαιτεί μια διαδικασία διαφορετική  απο το συνηθισμένο τρόπο νόησης και μπαίνει σε λειτουργία μόνο όταν εγκαταλείπεται η σκέψη.

Συνεπώς, οι Ανώτερες Μορφές  Υπερβατικών Ιδεών είναι γνωστές και κατανοητές μόνον σε εκείνη την περιοχή της συνείδησης που ξεπερνάει τη σκέψη.

Εκείνοι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την όψη της συνείδησης είναι ικανοί να λάβουν αυτές τις ιδέες στην αρχική τους μορφή.

Για να μεταφέρει κανείς αυτές τις ιδέες σε όσους δεν έχουν την εμπειρία τέτοιων μορφών συνείδησης, πρέπει να τις μορφοποιήσει, διαφορετικά θα αποτύχει να μεταδώσει οποιεσδήποτε εντυπώσεις.

Οι Μυστικιστές χρησιμοποίησαν τις πιο απίθανες παρομοιώσεις στην προσπάθειά τους να μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους.

Οι Φιλόσοφοι χάθηκαν μέσα σε φραστικούς λαβύρινθους.

Οι Καμπαλιστές όμως, ακολουθούν μια διαφορετική μέθοδο. Δεν προσπαθούν να εξηγήσουν στο νου πράγματα για τα οποία είναι απροετοίμαστος.

Του δίνουν μια σειρά συμβόλων, πάνω στα οποία πρέπει να διαλογιστεί και τον βοηθούν να χτίσει βήμα προς βήμα τη Σκάλα Συνειδητοποίησης.

Έτσι θα μπορέσει να αναρριχηθεί εκεί που δεν μπορεί να φτάσει πετώντας.

Ο συγκεκριμένος νους δεν είναι ικανός να συλλάβει την υπερβατική φιλοσοφία, όπως και το μάτι δεν μπορεί να δει τη μουσική...."
(σ. 47)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 21, 2007, 13:14:27
"Αρνητική Ύπαρξη"

2."...Το Δέντρο της Ζωής, όπως συχνά τονίζεται, είναι περισσότερο Μέθοδος παρά Σύστημα.

Εκείνοι που το διατύπωσαν, γνώριζαν ότι για να δει κανείς καθαρά πρέπει πρώτα να αντιληφθεί και να συνειδητοποιήσει αυτό που βλέπει.

Οι περισσότεροι φιλόσοφοι έχτισαν το σύστημά τους πάνω στην ιδέα του Απόλυτου.

Με αυτόν τον τρόπο όμως απλά μετατόπισαν το πρόβλημα, γιατί το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί ούτε να ορίσει, ούτε να συλλάβει το Απόλυτο.

Μερικοί άλλοι στήριξαν το φιλοσοφικό τους οικοδόμημα πάνω σε μια άρνηση, δηλώνοντας ότι το Απόλυτο είναι και πρέπει πάντα να παραμένει Άγνωστο.

Οι Καμπαλιστές δεν κάνουν τίποτε απο όλα αυτά, λέγοντας πως το Απόλυτο είναι άγνωστο στη συνηθισμένη κατάσταση συνείδησης των ανθρώπινων όντων....." (σ.48)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 21, 2007, 13:24:08
"Αρνητική Ύπαρξη"

3. "....Έτσι, σύρουν ένα πέπλο σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο της εκδήλωσης, όχι γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο πέρα, αλλά γιατί το μυαλό πρέπει να σταματήσει εκεί εξαιτίας του περιορισμού του.


Όταν φτάσει στο ανώτερο στάδιο ανάπτυξής του, ώστε να αποσπαστεί η συνείδηση και να σταθεί στα δικά της πόδια, τότε μπορούμε να εισχωρήσουμε στα αποκαλούμενα Πέπλα της Αρνητικής Ύπαρξης.



Μπορούμε να κατανοήσουμε τη φύση του Κόσμου αν δεχτούμε τα Πέπλα σαν συμβατικές φιλοσοφικές ιδέες και συνειδητοποιήσουμε πως αντιστοιχούν σε ανθρώπινους περιορισμούς και όχι σε κοσμικές συνθήκες.

Οι φιλοσοφικοί όροι αδυνατούν να εξηγήσουν την αρχή των πραγμάτων. Όσο και αν αναζητούμε τις πρώτες αρχές του κόσμου της εκδήλωσης, πάντα ανακαλύπτουμε μια προηγούμενη ύπαρξη.

Μόνο όταν είμαστε έτοιμοι να σύρουμε το Πέπλο της Αρνητικής Ύπαρξης και να αποκαλύψουμε το Μονοπάτι που οδηγεί πίσω στις πρώτες αρχές, θα δούμε αμυδρά την Πρωταρχική Αιτία.

Η Πρωταρχική Αιτία δεν είναι μια αρχή χωρίς αιτία, αλλά μια Πρώτη Εφάνιση στο επίπεδο της εκδήλωσης.

Μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει ο νους, όχι μακρύτερα.

Πρέπει όμως να θυμόμαστε πάντα, ότι διαφορετικά μυαλά διανύουν διαφορετικές αποστάσεις και έτσι το Πέπλο σύρεται σε διαφορετικές θέσεις για τον καθένα.


Ο αμαθής δεν προχωρεί μακρύτερα απο την εικόνα του Θεού, που δείχνει ένα γέρο με μακριά κάτασπρα γένια, να στέκεται πάνω σε ένα θρόνο και να δίνει διαταγές για δημιουργία.

Ο επιστήμονας θα προχωρήσει λίγο μακρύτερα μέχρι να αναγκαστεί να σύρει το πέπλο που λέγεται Αιθέρας.

Ο φιλόσοφος θα προχωρήσει ακόμη μακρύτερα μέχρι το πέπλο που ονομάζεται Απόλυτο.

Ο Μυημένος όμως, θα προχωρήσει μακρύτερα απο όλους τους άλλους, γιατί έχει μάθει να σκέφτεται με Σύμβολα και τα Σύμβολα είναι για το μυαλό αυτό που είναι τα εργαλεία για τα χέρια - μια προέκταση των δυνατοτήτων τους...." (σ.49)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 21, 2007, 13:33:39
"Αρνητική Ύπαρξη"

4."...Ο Καμπαλιστής διαλέγει σαν αφετηρία του το Κέτερ, το Στέμμα, την πρώτη Σεφίρα, που συμβολίζεται με τον αριθμό Ένα, τη Μονάδα και με το Σημείο μέσα στον Κύκλο.

Απο εκεί ιχνηλατεί προς τα πίσω τα τρία Πέπλα της Αρνητικής Ύπαρξης, αντί να αρχίσει απο το Απόλυτο και να προσπαθήσει να εργαστεί προς τα εμπρός μέσα στην εξέλιξη.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να μη δίνει πλήρη γνώση της προέλευσης των πραγμάτων, αλλά βοηθάει το νου να ξεκινήσει απο κάπου και να διατηρήσει τις ελπίδες του ότι θα τελειώσει κάποτε..." (σ.49)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 21, 2007, 13:36:43
"Αρνητική Ύπαρξη"

5. "...Ο Καμπαλιστής, λοιπόν, ξεκινάει απο εκεί που μπορεί  - απο το πρώτο σημείο  που βρίσκεται μέσα στα όρια της πεπερασμένης συνείδησης. Το Κέτερ ταυτίζεται με την πιο υπερβατική μορφή του Θεού που μπορούμε να συλλάβουμε.

Το Όνομά Του είναι Εχεγιέ, που μεταφράζεται στη Βίβλο σαν "Εγώ Είμαι", ή πιο συγκεκριμένα, ο Αυθύπαρκτος Ένας, η Αγνή Ύπαρξη..." (σ.49)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 21, 2007, 13:46:03
"Αρνητική Ύπαρξη"

6."...Οι λέξεις όμως, δεν είναι τίποτα παραπάνω απο λέξεις, εκτός και αν προκαλούν στο νου εντυπώσεις, πράγμα που δεν μπορούν να κάνουν απο μόνες τους.

Πρέπει να συσχετιστούν με άλλες ιδέες πριν αποχτήσουν κάποια σημασία.

Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε το Κέτερ μόνο όταν μελετήσουμε την Εκπόρευσή του, το Χόχμα, τη Δεύτερη Σεφίρα.

Όταν εξετάσουμε και τα Δέκα Σεφιρόθ, είμαστε έτοιμοι να πλησιάσουμε το Κέτερ με δεδομένα κλειδιά για την κατανόηση της φύσης του.

Όταν εργαζόμαστε πάνω στο Δέντρο είναι σοφότερο να συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε παρά να σταματήσουμε και να συγκεντρωθούμε σε ένα μόνο σημείο μέχρι να το κατανοήσουμε, γιατί το ένα πράγμα εξηγεί το άλλο και η αντίληψη των σχέσεων μεταξύ των διαφορετικών Συμβόλων είναι εκείνη που οδηγεί στη Φώτιση.

Τονίζουμε πάλι ότι το Δέντρο είναι μια Μέθοδος χρησιμοποίησης του Νου και όχι ένα Σύστημα Γνώσης..." (σ.50)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 21, 2007, 18:19:17
"Αρνητική Ύπαρξη"

7."...Αυτή τη στιγμή δεν ασχολούμαστε με τη μελέτη των Εκπορεύσεων, αλλά με τις αρχές, σε όποιο βαθμό ελπίζει να τις κατανοήσει το ανθρώπινο μυαλό.

Όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, θα εισχωρήσουμε βαθύτερα αν σύρουμε τα Πέπλα μπροστά απο τα Σεφιρόθ, παρά αν προσπαθήσουμε να διαπεράσουμε το σκοτάδι.

Θα συνοψίσουμε τότε την ουσία του Κέτερ σε μια πρόταση. Μια πρόταση που δεν μπορεί να έχει παρά ελάχιστη σημασία για τον σπουδαστή που προσεγγίζει για πρώτη φορά το θέμα, αλλά η οποία πρέπει να διατηρηθεί κατά νου, γιατί σύντομα θα αρχίσει να διαφαίνεται η σημασία της.

Με τον τρόπο αυτό ακολουθούμε την αρχαία εσωτερική παράδοση που δίνει στο σπουδαστή ένα Σύμβολο Διαλογισμού για επεξεργασία.

Αυτή η διδασκαλία θεωρείται προτιμότερη απο μια "συγκεκριμένη διδασκαλία" που δε θα έχει τίποτα να του μεταφέρει.

Η Σπερματική Σκέψη, λοιπόν, που ρίχνουμε στον υποσυνείδητο νου του αναγνώστη είναι η εξής:

"Το Κέτερ είναι το Μαλκούτ του Ανεκδήλωτου"

Ο Μάδερς λέει:

" Ο απέραντος ωκεανός αρνητικού φωτός δεν εκπορεύεται  απο ένα κέντρο, γιατί είναι χωρίς κέντρο, αλλά συμπυκνώνεται σε ένα κέντρο. Αυτό είναι το πρώτο απο τα εκδηλωμένα Σεφιρόθ, το Κέτερ, το Στέμμα, η Πρώτη Σεφίρα". (σ.50)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 21, 2007, 18:28:39
"Αρνητική Ύπαρξη"

8. "...Αυτές οι λέξεις είναι απο μόνες τους αντιφατικές και ακατανόητες.

Λέγοντας Αρνητικό Φως, εννοούμε απλά ότι αυτό που περιγράφεται, παρόλο που έχει κάποιες κοινές ιδιότητες με το φως, εντούτοις δεν είναι φως όπως το γνωρίζουμε.

Αυτό λίγο μας βοηθάει στην περιγραφή μας.

Μας  λέγεται να μην κάνουμε το λάθος να το σκεφτούμε σαν φως, αλλά δε μας δίνεται ο τρόπος να το δούμε όπως πραγματικά είναι, γιατί το μυαλό δε διαθέτει τις κατάλληλες αντιπροσωπευτικές εικόνες και έτσι πρέπει να αναπτυχθεί απο μόνο του.

Βέβαια, αν και οι λέξεις δε μας λένε όλα όσα θα θέλαμε να ξέρουμε, μεταδίδουν κάποιες εικόνες στη φαντασία. Αργότερα, βυθίζονται στο υποσυνείδητο και απο εκεί ανακαλούνται όταν ο συνειδητός νους έρθει σε επαφή με κάποιες σχετικές ιδέες.

Έτσι, η Γνώση ολοένα και αυξάνει όταν η Καμπαλιστική Μέθοδος εφαρμόζεται πρακτικά σαν Γιόγκα της Δύσης..." (σ. 51)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 21, 2007, 20:58:57
"Αρνητική Ύπαρξη"

9."...Οι Καμπαλιστές αναγνωρίζουν τέσσερα επίπεδα εκδηλωμένης Ύπαρξης και τρία επίπεδα ανεκδήλωτης ή Αρνητικής Ύπαρξης.

Το πρώτο απο τα τελευταία ονομάζεται Αΐν ή Αρνητικότητα, το δεύτερο Αΐν Σοφ ή Απεριόριστο.

Το τρίτο Αΐν Σοφ Αουρ ή Απεριόριστο Φως.

Αυτό το τελευταίο είναι που συγκεντρώνεται μέσα στο Κέτερ.

Αυτά τα τρία επίπεδα ονομάζονται επίσης τα τρία Πέπλα της Αρνητικής Ύπαρξης που κρέμονται πίσω απο το Κέτερ.

Με άλλα λόγια είναι τα Αλγεβρικά Σύμβολα που μας βοηθούν να σκεφτούμε εκείνο που υπερβαίνει τη σκέψη και που συγχρόνως αποκρύβουν αυτό που αντιπροσωπεύουν. Είναι η μάσκα των Υπερβατικών Πραγματικοτήτων.

Θα κάνουμε λάθος αν προσπαθήσουμε να αντιληφτούμε αυτές τις καταστάσεις αρνητικής ύπαρξης με οποιουσδήποτε γνωστούς όρους, γιατί είναι αδύνατο να αποδοθούν τη στιγμή που είναι ανεκδήλωτες.

Η έκφραση "Πέπλα", λοιπόν, μας βοηθάει να αναγνωρίζουμε αυτές τις ιδέες άσχετα αν δεν παρουσιάζουν καμιά ιδιαίτερη αξία απο μόνες τους.

Αυτή είναι η πραγματική χρήση όλων των Συμβόλων. Αποκρύβουν εκείνο που παριστάνουν μέχρι να μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε με όρους κατανοητούς, ενώ παράλληλα μας βοηθούν να χρησιμοποιούμε ιδέες που διαφορετικά θα ήταν αδιανόητες.

Επειδή η ουσία του Δέντρου βρίσκεται στο γεγονός ότι τα Σύμβολά του αλληλοερμηνεύονται μέσα απο τις σχετικές τους θέσεις, αυτά τα Πέπλα χρησιμεύουν σαν "Σκαλωσιά της Σκέψης".

Η διεργασία αυτή μας βοηθάει να βρούμε το δρόμο μας σε περιοχές αχαρτογράφητες απο το Νου.

Τέτοια Πέπλα (ή άλλα παρόμοια Σύμβολα) δεν έχουν αξία για μας εκτός και αν κάποια όψη τους συνορεύει με γνωστή περιοχή.  

Αυτά τα Πέπλα, στην πραγματικότητα, ενώ αποκρύβουν εκείνο που αντιπροσωπεύουν, μας βοηθούν να δούμε καθαρά μόνον τις αντανακλάσεις τους. Αυτή είναι η λειτουργία τους και ο μοναδικός λόγος αναφοράς τους.

Εμείς, λόγω των περιορισμών και των αδυναμιών μας, χρειαζόμαστε αυτά τα συμπαγή Σύμβολα και το μυαλό, με την εκγύμναση που παρέχει η Εσωτερική Φιλοσοφία, γρήγορα μαθαίνει να εργάζεται μέσα απο τους περιορισμούς και να δέχεται σαν πέπλο το Σύμβολο που βρίσκεται πέρα απο τις αντιληπτικές του δυνατότητες.

Αυτός ο τρόπος αποτελεί το ξεδίπλωμα της σοφίας, γιατί ο νους αναπτύσσεται με εκείνο που τον τρέφει. Όταν θα έχουμε πια αναρριχηθεί στο Κέτερ, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα απλώσουμε τα χέρια, θα σκίσουμε το Πέπλο και θα κοιτάξουμε μέσα στο Απεριόριστο Φως.

Ο Εσωτεριστής δεν περιορίζεται δηλώνοντας ότι το Άγνωστο είναι κάτι που δεν μπορεί να γνωριστεί, γιατί πάνω απο όλα πιστεύει βαθιά στην εξέλιξη και ξέρει ότι εκείνο που δεν είναι κατορθωτό σήμερα είναι δυνατό μέσα στο αύριο του κοσμικού χρόνου.

Γνωρίζει επίσης, ότι ο χρόνος μετριέται με διαφορετικό τρόπο στα εσωτερικά πεδία και δεν κανονίζεται απο την περιστροφή της γης γύρω απο τον άξονά της..." (σ.52)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 22, 2007, 09:38:17
"Αρνητική Ύπαρξη"

10."...Τα τρία Πέπλα -


                                      Αΐν (Ain - Αρνητικότητα),


                                                                   Αΐν Σοφ (Ain Soph - το Απεριόριστο) και


                                                                                                         Αΐν Σοφ Αούρ (Ain Soph Aur - το Απεριόριστο Φως) -


αν και δεν είναι κατανοητά, παρ' όλα αυτά εντυπώνουν στο νου συγκεκριμένες ιδέες.

Η Αρνητικότητα φανερώνει μια Ύπαρξη ή υπόσταση που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Δεν μπορούμε να συλλάβουμε ένα πράγμα που υπάρχει και την ίδια στιγμή δεν υπάρχει.

Έτσι, θα πρέπει να σκεφτούμε  ένα είδος ύπαρξης για το οποίο ποτέ δεν είχαμε συνειδητή εμπειρία. Ένα είδος ύπαρξης που σύμφωνα με το δικό μας τρόπο σκέψης δεν υπάρχει, ενώ παράλληλα αυτό το είδος ύπαρξης υπάρχει για κάποιον που μπορεί να το εκφράσει  σύμφωνα με το δικό του τρόπο σκέψης.

Και όπως θα έλεγε ένας σοφός:

"...Υπάρχουν περισσότερα πράγματα στον ουρανό και στη γη απο όσα αναφέρονται στη φιλοσοφία σου...". (σ.52 - 53)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 22, 2007, 10:03:58
"Αρνητική Ύπαρξη"

11. "...Αν και η Αρνητική Ύπαρξη βρίσκεται έξω απο την περιοχή συνειδητοποίησής μας, αυτό δε σημαίνει ότι και εμείς βρισκόμαστε έξω απο την ακτίνα επιρροής της.

Αν ήταν έτσι, θα μπορούσαμε να την αγνοήσουμε, βάζοντας έτσι ένα τέλος στο ενδιαφέρον μας γι' αυτήν. Όμως, παρ' όλο που δεν έχουμε άμεση πρόσβαση στη φύση της, όλα όσα υπάρχουν έχουν τη ρίζα τους σε αυτή την Αρνητική Ύπαρξη.

Έτσι, αν και δεν μπορούμε να τη γνωρίσουμε άμεσα, δεχόμαστε την επιρροή της. Με άλλα λόγια, αν και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τη φύση της, γνωρίζουμε τα αποτελέσματά της. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ηλεκτρισμό. Ενώ δεν ξέρουμε τίποτα για την φύση του, (σημ.το βιβλίο γράφτηκε το 1935) τον χρησιμοποιούμε στη ζωή μας και απο τα αποτελέσματά του βγάζουμε μερικά συμπεράσματα για τις ιδιότητές του.

Εκείνοι που βάδισαν μακρύτερα μέσα στο Αόρατο, μας έδωσαν συμβολικές περιγραφές μέσα απο τις οποίες μπορούμε να στρέψουμε το μυαλό μας στην Κατεύθυνση του Απόλυτου, ακόμη και αν δεν μπορούμε να το φτάσουμε.

Έχουν περιγράψει την Αρνητική Ύπαρξη σαν Φως: "Αΐν Σοφ Αουρ", το Απεριόριστο Φως.

Περιέγραψαν την Πρώτη Εκδήλωση σαν Ήχο: "Εν Αρχή ην ο Λόγος".

Θυμάμαι τι μου είπε κάποτε ένας σοφός άνθρωπος: "Αν θέλεις να μάθεις τι είναι ο Θεός, μπορώ να σου πω με μια λέξη. Ο Θεός είναι Πίεση".


Και ξαφνικά, μια εικόνα ξεπήδησε στο μυαλό μου και αμέσως ακολούθησε μια συνειδητοποίηση.


Μπορούσα να συλλάβω τη ροή της ζωής μέσα απο κάθε κανάλι ύπαρξης.

Ένοιωσα ότι μου είχε μεταδοθεί μια γνήσια συνειδητοποίηση της φύσης του Θεού.

Και όμως, αν ερχόταν κάποιος να αναλύσει αυτές τις λέξεις, δε θα έβρισκε τίποτα μέσα σε αυτές.


Είχαν όμως τη δύναμη να μεταδώσουν στο νου μια εικόνα, ένα Σύμβολο.


Και το μυαλό λειτουργώντας στη Σφαίρα της Διαίσθησης - πέρα απο τη Σφαίρα της Λογικής -  πέτυχε μια συνειδητοποίηση, έστω και αν (αυτή η συνειδητοποίηση) έφτασε στη Σφαίρα του συγκεκριμένου Νου με τη μορφή μιας εικόνας..." (σ.53 - 54)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 22, 2007, 10:41:44
"Αρνητική Ύπαρξη"

12."...Πρέπει να αντιληφθούμε καθαρά ότι σε αυτές τις πολύ αφηρημένες περιοχές το μυαλό δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τίποτε άλλο εκτός απο Σύμβολα.

Αυτά τα Σύμβολα όμως, παρέχουν τη δύναμη της κατανόησης στο Νου που ξέρει να τα χρησιμοποιεί.

Είναι οι σπόροι της σκέψης απο όπου πηγάζει η κατανόηση, αν και δεν μπορούμε να πάρουμε απο το ίδιο το Σύμβολο μια συγκεκριμένη αντίληψη..."
(σ.54)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 22, 2007, 13:45:44
"Αρνητική Ύπαρξη"

13."...Σιγά σιγά, σαν ανερχόμενη παλίρροια, η συνειδητοποίηση συγκεκριμενοποιεί το Αφηρημένο, αφομοιώνοντας και εκφράζοντας με δικούς της όρους πράγματα που ανήκουν σε μια διαφορετική σφαίρα.

Θα κάνουμε μεγάλο λάθος αν προσπαθήσουμε να αποδείξουμε μαζί με το Χέρμπερτ Σπένσερ ότι επειδή ένα πράγμα είναι άγνωστο για την τωρινή κατάσταση του νου πρέπει να παραμείνει για πάντα Ακατάληπτο.

Ο Χρόνος αυξάνει τη Γνώση μας και η εξέλιξη αυξάνει την ικανότητα της Γνώσης.

Η Μύηση, που επισπεύδει ουσιαστικά την εξέλιξη, προκαλεί την εμφάνιση καινούριων ικανοτήτων την κατάλληλη εποχή και οδηγεί τη συνείδηση του Μύστη σε συλλήψεις μακρινές, που βρίσκονται πέρα απο τον ορίζοντα του ανθρώπινου μυαλού.

Αυτές οι ιδέες, αν και είναι καθαρά αντιληπτές απο το Μύστη με ένα διαφορετικό είδος συνείδησης, εντούτοις, δεν μπορούν να μεταδοθούν σε κάποιον που δε γνωρίζει αυτό το είδος συνείδησης.

Επιπλέον, μπορεί να τις διατυπώσει μόνο σε Συμβολική Μορφή.

Όποιος νους έχει την εμπειρία αυτού του πλατύτερου είδους λειτουργίας, θα μπορέσει ίσως να τις μεταφράσει στη σφαίρα της συνειδητής σκέψης.

Με αυτό τον τρόπο υπάρχουν στη φιλολογία της εσωτερικής επιστήμης διασκορπισμένες σπερματικές σκέψεις όπως " Ο Θεός είναι Πίεση" και "Το Κέτερ είναι το Μαλκούτ της Αρνητικής Ύπαρξης".

Αυτές οι εικόνες, που το περιεχόμενό τους δεν ανήκει καν στη σφαίρα της δικής μας λογικής, είναι τα σπέρματα σκέψης που γονιμοποιούν το ωάριο της Συγκεκριμένης Αντίληψης.

Απο μόνα τους είναι ανίκανα να διατηρήσουν κάτι περισσότερο απο μια φευγαλέα εικόνα στη συνείδηση, σαν μια αναλαμπή συνειδητοποίησης.

Χωρίς αυτά, το ωάριο της φιλοσοφικής σκέψης θα παραμείνει  αγονιμοποίητο. Γονιμοποιημένο απο αυτά πάντως - αν και η ουσία τους απορροφιέται  και χάνεται σε αυτή την ίδια την πράξη - πραγματοποιείται αύξηση μέσα στο άμορφο σπέρμα της σκέψης και τελικά, μετά την απαιτούμενη κυοφορία πέρα απο το κατώφλι της συνείδησης, το μυαλό γεννά μια ιδέα..." (σ.54 - 55)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 23, 2007, 20:08:22
"Αρνητική Ύπαρξη"

14. "...Αν θέλουμε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία του νου, πρέπει να μάθουμε να αφήνουμε  περιθώρια γι' αυτή την περίοδο της λανθάνουσας κατάστασης, αυτής της γονιμοποίησης και της κυοφορίας πέρα απο το κατώφλι της συνείδησης.

Οι επικλήσεις μιας μυητικής τελετής είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να προκαλέσουν αυτή την γονιμοποιό επιρροή στη συνείδηση του υποψήφιου.

Απο εκεί βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι Ατραποί του Δέντρου, που είναι τα στάδια Φώτισης της Ψυχής, συνδέονται στενά με το συμβολισμό της Μυητικής Διαδικασίας..." (σ.55)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 24, 2007, 13:43:55
"Οτζ Χιιμ, Το Δέντρο της Ζωής"

2."...Το Δέντρο της Ζωής είναι ένα ιερόγλυφο, δηλαδή ένα σύνθετο Σύμβολο, που έχει σαν σκοπό να αναπαραστήσει τον κόσμο στην ολότητά του και τη σχέση του με την ανθρώπινη ψυχή.

Όσο πιο πολύ το μελετάμε,τόσο περισσότερο βλέπουμε ότι είναι μια εκπληκτικά σωστή αναπαράσταση. Μπορούμε να το χρησιμοποιούμε όπως ο μηχανικός ή ο μαθηματικός το λογαριθμικό κανόνα, για να εξερευνήσουμε και να υπολογίσουμε τις περιπλοκές της ύπαρξης, ορατές και αόρατες στην εξωτερική  φύση ή στα απόκρυφα βάθη της ψυχής..." (σ.56)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 24, 2007, 13:46:43
"Οτζ Χιιμ, Το Δέντρο της Ζωής"

4."...Κάθε Σεφίρα (ενικός της λέξης Σεφιρόθ) απεικονίζει μια εξελικτική φάση. Στη γλώσσα των Ραβίνων τα Σεφιρόθ ονομάζονται οι Δέκα Άγιες Εκπορεύσεις. Οι συνδετικές Ατραποί είναι φάσεις υποκειμενικής συνείδησης, μονοπάτια ή βαθμίδες με τις οποίες αναπτύσσει η ψυχή την αντίληψή της για τον κόσμο.

Τα Σεφιρόθ είναι αντικειμενικά. Οι Ατραποί είναι υποκειμενικές..." (σ.57)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 24, 2007, 20:24:09
"Οτζ Χιιμ, Το Δέντρο της Ζωής"

5."...Θα θυμίσουμε ότι εδώ δεν εξετάζουμε την παραδοσιακή Καμπάλα των Ραβίνων σαν σπάνιο ιστορικό μνημείο, αλλά το οικοδόμημα που χτίστηκε πάνω της απο ολόκληρες γενιές μυημένων.

Μερικοί απο αυτούς ήταν Μύστες και χρησιμοποίησαν το Δέντρο της Ζωής σαν εργαλείο για πνευματική ανάπτυξη και μαγικό έργο.

Αυτή είναι η σύγχρονη Καμπάλα ή Αλχημική Καμπάλα όπως ονομάζεται μερικές φορές και περιλαμβάνει κάθε είδους πράγματα, πέρα απο την παραδοσιακή γνώση των Ραβίνων, όπως θα φανεί αργότερα στη μελέτη μας..." (σ.57)

Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 24, 2007, 20:50:32
Μια εκτενής κι ενδιαφέρουσα συζήτηση περί "Καμπάλα" υπάρχει επίσης στο παρακάτω link

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=1177

όσες ακόμη εντοπιστούν σε άλλα fora θα παρατεθούν επίσης εδώ.
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 25, 2007, 10:42:07
"Οτζ Χιιμ, Το Δέντρο της Ζωής"

6."...Ας εξετάσουμε τώρα το γενικό σχέδιο και τη σημασία του Δέντρου.

Παρατηρείστε ότι οι κύκλοι που παριστάνουν τα Σεφιρόθ κατατάσσονται σε τρεις κάθετες στήλες και ότι κορυφαία στο κέντρο, ψηλότερα απο οποιαδήποτε άλλη, είναι η Σεφίρα Κέτερ, που στέκει στην κορυφή του ανώτατου τρίγωνου των Σεφιρόθ.

Αναφέρουμε ξανά τα λόγια του  Μάδερς γι' αυτή την Σεφίρα :

" Ο απέραντος ωκεανός αρνητικού φωτός δεν εκπορεύεται απο ένα κέντρο, γιατί δεν έχει κέντρο, αλλά συμπυκνώνεται σε ένα κέντρο. Αυτό είναι το πρώτο απο τα εκδηλωμένα Σεφιρόθ, το Κέτερ, το Στέμμα, η Πρώτη Σεφίρα". (σ.57)


Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 25, 2007, 10:53:41
"Οτζ Χιιμ, Το Δέντρο της Ζωής"

8."...Το Κέτερ δεν παριστάνει μια θέση στο χώρο.

Το Αΐν Σοφ Αούρ ορίζεται σαν κύκλος που το κέντρο του βρίσκεται παντού και η περιφέρειά του πουθενά.

Αυτή η πρόταση - όπως τόσες άλλες στον Αποκρυφισμό - είναι ακατάληπτη, αλλά παρ' όλα αυτά δημιουργεί μια εικόνα στο μυαλό και έτσι εξυπηρετεί το σκοπό της.

Το Κέτερ λοιπόν (και εξαιτίας αυτού όλα τα άλλα Σεφιρόθ) είναι μια κατάσταση ή συνθήκη ύπαρξης.

Ας θυμόμαστε πάντα ότι τα επίπεδα δεν υψώνονται ως τα Ουράνια το ένα πάνω στο άλλο, σαν τους ορόφους ενός κτίριου, αλλά είναι καταστάσεις διαφορετικών ειδών ύπαρξης.

Παρ' όλο που αναπτύχτηκαν διαδοχικά στο χρόνο συμβαίνουν ταυτόχρονα στο χώρο.

Η ύπαρξη όλων των ειδών βρίσκεται συγκεντρωμένη σε μια μοναδική ύπαρξη, όπως η ύπαρξη του ανθρώπου που συμπυκνώνει στον ίδιο χωρόχρονο ένα φυσικό σώμα, συγκινήσεις, μυαλό και πνεύμα..."(σ.58)

Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 25, 2007, 11:31:52
"Οτζ Χιιμ, Το Δέντρο της Ζωής"

9."....Παρατηρείστε τους κρυστάλλους ενός διαλύμματος που σχηματίζονται καθώς αυτό ψύχεται. Θα έχετε ένα παραστατικό σύμβολο του Κέτερ.

Γεμίστε ένα δοχείο με βραστό νερό και διαλύστε μέσα του τόση ζάχαρη όση μπορεί να διαλύσει. Αργότερα, καθώς το μίγμα ψύχεται, παρατηρείστε την εμφάνιση των κρυστάλλων της ζάχαρης.

Όταν το κάνετε, τότε θα έχετε μια εικόνα της Πρώτης Εκδήλωσης που έρχεται σε ύπαρξη μέσα απο το Αρχέγονο Ανεκδήλωτο. Το υγρό είναι διάφανο και άμορφο, αλλά καθω΄ς συμβαίνει μέσα του η αλλαγή, αρχίζουν να εμφανίζονται συγκεντρωμένοι κρύσταλλοι στερεοί και ορατοί.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να συλλάβουμε την αλλαγή που συμβαίνει στο Απεριόριστο Φως και αποκρυσταλλώνεται το Κέτερ...." (σ.58)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 25, 2007, 11:36:58
"Οτζ Χιιμ, Το Δέντρο της Ζωής"

10."....Δε θέλω προς το παρόν να προχωρήσω βαθύτερα στη φύση οποιουδήποτε απο τα Σεφιρόθ, αλλά να υποδείξω μόνο το γενικό σχήμα του Δέντρου. Θα επιστρέψουμε πολλές φορές στο ίδιο σημείο στην όλη πορεία της μελέτης μέχρι να γίνει αρκετά κατανοητό.

Αυτό είναι δυνατό να γίνει μόνο βαθμιαία, γιατί αν αργοπορήσουμε πάνω σε κάθε ξεχωριστό σημείο, πριν κατανοήσει ο σπουδαστής τη γενική έννοια, πολύς χρόνος θα σπαταληθεί άδικα, επειδή δε θα γίνει κατανοητή η σχέση της έννοιας με το γενικό σύνολο.

Να δυο απο τα ονόματα που δίνουν οι Ραβίνοι στο Κέτερ:

Απόκρυφο των Απόκρυφων και Ανεξιχνίαστο Ύψος, δηλώνοντας έτσι την αδυναμία του Νου να κατανοήσει κάτι γι' αυτή τη Σεφίρα..." (σ.59)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 28, 2007, 20:47:31
"Οτζ Χιιμ, Το Δέντρο της Ζωής"

11."....Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο εξωτερικός Ιουδαϊσμός, δεν περιλαμβάνει καμιά ιδέα των Εκπορεύσεων της μιας Σεφίρα μέσα απο την άλλη.

Κηρύσσει ότι ο Θεός έκανε τη θάλασσα και τους λόφους και τα ζώα του αγρού και εμείς φανταζόμαστε αυτή τη διαδικασία, αν τη φανταζόμαστε, σαν το έργο ενός ουράνιου τεχνίτη που διαμορφώνει κάθε νέα φάση εκδήλωσης και τοποθετεί το τελειωμένο δημιούργημα στη θέση του στον κόσμο.

Αυτή η ιδέα οπισθοδρόμησε την επιστήμη για εκατοντάδες χρόνια στη Δυτική Ευρώπη.

Τελικά οι επιστήμονες έπρεπε να συγκρουστούν με τη θρησκεία και να υποστούν διωγμούς σαν αιρετικοί για να φτάσουν σε εκείνη την αντίληψη της εξέλιξης που διδασκόταν καθαρά στη Μυστική Παράδοση του Ισραήλ...." (σ. 59)

Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 28, 2007, 20:56:28
"Οτζ Χιιμ, Το Δέντρο της Ζωής"

12."....Η Καμπάλα δε θεωρεί οτι ο Θεός δημιούργησε σταδιακά το οικοδόμημα του Σύμπαντος. Αντίθετα, διδάσκει ότι οι διάφορες φάσεις της εκδήλωσης εξελίχτηκαν η μία απο την άλλη, σαν να ήταν κάθε Σεφίρα μια δεξαμενή, που όταν γέμιζε, ξεχυνόταν μέσα σε μια χαμηλότερη.

Για να ανατρέξουμε πάλι στο Μάδερς:

"Κρυμμένη σε ένα βελανίδι είναι μια βελανιδιά με τα βελανίδια της και μέσα σε καθένα απο αυτά είναι κρυμμένη μια άλλη βελανιδιά με τα βελανίδια της".

Έτσι, σε κάθε Σεφίρα περιέχεται η δυνατότητα όλων όσων έρχονται μέσα απο αυτή στην κλίμακα της κατερχόμενης εκδήλωσης.

Το Κέτερ περιέχει τα υπόλοιπα εννιά Σεφιρόθ και το Χόχμα, το δεύτερο, περιέχει τις δυνατότητες και των οχτώ διαδόχων του.

Όμως, σε κάθε Σεφίρα ξετυλίγεται μόνο μια όψη της εκδήλωσης, οι επόμενες παραμένουν σε λανθάνουσα κατάσταση και όλες οι προηγούμενες αντανακλώνται.

Κάθε Σεφίρα λοιπόν είναι ουσιαστικά μια καθαρή μορφή ύπαρξης, όπου απλά καθρεφτίζεται η επιρροή των προηγούμενων φάσεων εξέλιξης.  Αυτές οι φάσεις έχουν αποκρυσταλλωθεί στα προηγούμενα στάδια και δε βρίσκονται πια σε διάλυση μέσα στην κατερχόμενη ροή της εκδήλωσης.

Έτσι, όταν θέλουμε να αναζητήσουμε την ουσιαστική φύση, τη βάση της εκδήλωσης ενός ιδιαίτερου είδους ύπαρξης, τη βρίσκουμε στη Σεφίρα με την οποία αντιστοιχεί, όταν διαλογιζόμαστε πάνω στην πρωταρχική της μορφή.

Υπάρχουν τέσσερις μορφές θεώρησης του Δέντρου απο τους Καμπαλιστές, που θα εξετάσουμε αργότερα. Τώρα απλά αναφέρονται ώστε να έχει ο σπουδαστής την υποδομή να δει προοπτικά την εικόνα του...." (σ. 60)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Αυγούστου 29, 2007, 14:47:41
"Οτζ Χιιμ, Το Δέντρο της Ζωής"

14.

"...Ας σκεφτούμε, λοιπόν, το Κέτερ σαν μια πηγή που γεμίζει την δεξαμενή της και το ξεχείλισμά της τροφοδοτεί απο κει μια άλλη πηγή, που με τη σειρά της γεμίζει τη δεξαμενή της και ξεχειλίζει.

Το Ανεκδήλωτο ρέει πάντα υπό πίεση μέσα στο Κέτερ και έρχεται μια στιγμή που η εξέλιξη έχει προχωρήσει, όσο είναι δυνατό, στην εξαιρετική απλότητατης μορφής ύπαρξης της Πρώτης Εκδήλωσης.

Έτσι, έχουν σχηματιστεί όλοι οι δυνατοί συνδυασμοί και έχουν γίνει όλες οι δυνατές παραλλαγές. Η δράση και η αντίδραση εξισώνονται.

Δεν μπορεί να υπάρξει  καινούρια ανάπτυξη εκτός απο την συσχέτιση των ήδη εκδηλωμένων συνδυασμών. Η δύναμη έχει σχηματίσει όλες τις δυνατές μονάδες.

Η επόμενη φάση ανάπτυξης είναι ο συνδυασμός αυτών των μονάδων σε πιο σύνθετες δομές. Όταν συμβαίνει και αυτό, αρχίζει μια νέα και πιο υψηλά οργανωμένη φάση ύπαρξης.

Όσα εξελίχτηκαν, ήδη παραμένουν, αλλά εκείνο που εξελίσσεται τώρα είναι κάτι περισσότερο απο το άθροισμα των ήδη υπαρχόντων, γιατί εμφανίζονται καινούριες δυνατότητες..." (σ.61)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Σεπτεμβρίου 03, 2007, 12:29:59
"Οτζ Χιιμ, Το Δέντρο της Ζωής"

15.


"...Αυτή η καινούρια φάση αντιπροσωπεύει μια αλλαγή του τρόπου ύπαρξης. Όπως ακριβώς το Κέτερ αποκρυσταλλώνεται  απο το Απεριόριστο Φως, έτσι και το Χόχμα αποκρυσταλλώνεται απο το Κέτερ σε ένα καινούριο είδος ύπαρξης.

Έτσι δημιουργεί ένα νέο σύστημα δράσεων και αντιδράσεων που έχουν πάψει  πια να είναι απλές, αλλά στρέφονται και γίνονται σύνθετες και εφαπτομενικές.

Έχουμε τώρα δύο είδη ύπαρξης, την απλότητα του Κέτερ και τη σχετική συνθετότητα του Χόχμα. Και οι δύο είναι τόσο απλές, ώστε δε θα μπορούσαν να διατηρήσουν κανένα γνωστό είδος ζωής. Παρ' όλα αυτά αντιπροσωπεύουν τους προγόνους της οργανικής ζωής.

Μπορούμε να πούμε ότι το Κέτερ είναι η πρώτη δραστηριότητα της εκδήλωσης. Είναι μια κατάσταση καθαρού γίγνεσθαι ή Ρασίθ Χα Γκιλγκαλίμ, οι Πρώτοι Στροβιλισμοί, όπως ονομάζεται απο τους Καμπαλιστές - η Πρωταρχική Κίνηση, όπως ονομάζεται απο τους Αλχημιστές.

Το Χόχμα, η δεύτερη Σεφίρα, ονομάζεται απο τους Ραβίνους Μαζλόθ, η Σφαίρα του Ζωδιακού Κύκλου. Εδώ έχουμε την ιδέα του κύκλου με τα τμήματά του.

Η Δημιουργία έχει κινηθεί προς τα εμπρός.

Απο το αρχέγονο Αυγό έχει αναπτυχθεί ο Ουροβόρος Όφις, όπως αναφέρει η Μπλαβάτσκι στα ανεκτίμητα έργα της, το Μυστικό Δόγμα και η Αποκαλυμμένη Ίσιδα...." (σ. 61)

Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Σεπτεμβρίου 03, 2007, 12:36:51
"Οτζ Χιιμ, Το Δέντρο της Ζωής"

16.

"...Με τον ίδιο τρόπο που το Κέτερ ξεχύθηκε μέσα στο Χόχμα, έτσι και το Χόχμα ξεχύνεται μέσα στο Μπίνα, την Τρίτη Σεφίρα.

Οι Ατραποί που δημιουργούνται απο τις Εκπορεύσεις σε αυτά τα διαδοχικά ξεχειλίσματα παριστάνονται πάνω στο Δέντρο της Ζωής με μια Αστραπή ή με ένα Πύρινο Ξίφος.

Θα παρατηρήσατε στα διαγράμματα του Δέντρου ότι η Αστραπή πρέπει να προχωρήσει απο το Κέτερ προς τα δεξιά και κάτω για να φτάσει το Χόχμα.

Έπειτα στρέφεται σε μια οριζόντια πορεία προς τα αριστερά και προχωράει προς την αριστερή πλευρά, όπου θεμελιώνει το Μπίνα.

Το αποτέλεσμα είναι ένα τριγωνικό σχήμα πάνω στο ιερόγλυφο που ονομάζεται το Τρίγωνο των Ουράνιων Σεφιρόθ ή η Πρώτη Τριάδα και χωρίζεται απο τα υπόλοιπα Σεφιρόθ με την Άβυσσο, που είναι αδιαπέραστη απο την ανθρώπινη συνείδηση.

Εδώ βρίσκονται οι ρίζες της ύπαρξης κρυμμένες απο τα μάτια μας...." (σ. 62)

Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Σεπτεμβρίου 05, 2007, 14:07:19
Κεφάλαιο VII

ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΕΦΙΡΟΘ



1. "...Εξετάσαμε επιγραμματικά την ανάπτυξη των τριών Θείων Εκπορεύσεων και μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε σε μια βαθύτερη γνώση της φύσης και της σημασίας τους, μελετώντας τις αλληλεπιδράσεις τους.

Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος μελέτης των Σεφιρόθ, γιατί μια Σεφίρα που εξετάζεται απο μόνη της στερείται σημασίας.

Το Δέντρο της Ζωής είναι ουσιαστικά  μια σύνθεση σχέσεων, τάσεων και αντανακλάσεων..." (σ. 63)

Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Σεπτεμβρίου 05, 2007, 14:10:15
Κεφάλαιο VII

ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΕΦΙΡΟΘ


2. "...Τα βιβλία των Ραβίνων δίνουν πολλές περίεργες ονομασίες στα Σεφιρόθ απο όπου μπορούμε να μάθουμε πολλά, γιατί οι λέξεις σε αυτά τα έργα έχουν ουσιαστική σημασία, αφού καμιά τους δε χρησιμοποιείται ελαφρά ή ανώφελα.

Η σημασία τους είναι αυστηρά καθορισμένη και είναι τόσο ακριβείς όσο και οι επιστημονικοί όροι...." (σ. 63)

Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Σεπτεμβρίου 05, 2007, 14:14:25
Κεφάλαιο VII

ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΕΦΙΡΟΘ



3. "...Η σημασία της λέξης Κέτερ, όπως έχουμε αναφέρει, είναι Στέμμα. Το Χόχμα σημαίνει Σοφία και το Μπίνα Κατανόηση.

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο τελευταία Σεφιρόθ υπάρχει ακόμα μια Σεφίρα, περίεργη και μυστήρια, που ποτέ δεν απεικονίζεται στο Ιερόγλυφο του Δέντρου. Είναι η αόρατη Σεφίρα Ντάατ, η Γνώση.

Λέγεται ότι σχηματίζεται απο την ένωση του Χόχμα και του Μπίνα που αιωρείται στην Άβυσσο.

Ο Κρόουλυ μας λέει ότι  το Ντάατ βρίσκεται σε άλλη διάσταση απο τα υπόλοιπα Σεφιρόθ και σχηματίζει την κορυφή μιας τριγωνικής πυραμίδας με γωνίες βάσης το Κέτερ, το Χόχμα και το Μπίνα.

Για μένα το Ντάατ παριστάνει την ιδέα της Συνειδητοποίησης και της Συνείδησης...." (σ.63)

Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Σεπτεμβρίου 05, 2007, 14:18:02
Κεφάλαιο VII

ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΕΦΙΡΟΘ



4. "...Ας προχωρήσουμε τώρα στην ερμηνεία των Τριών Ουράνιων Σεφιρόθ, σύμφωνα με τη μέθοδο της Μυστικής Καμπάλα, που συνίσταται

αρχικά στον Κορεσμό του νου με τις ανάλογες Αντιστοιχίες και Σύμβολα και αργότερα στο Στοχασμό της Επεξεργασίας..." (σ.64)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Σεπτεμβρίου 05, 2007, 14:22:47
Κεφάλαιο VII

ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΕΦΙΡΟΘ



5. "....Θα παρατηρήσετε ότι αυτά τα τρία Σεφιρόθ, καθώς και η μυστήρια τέταρτη Σεφίρα, περιλαμβάνουν συμβολισμούς σχετικούς με το κεφάλι, που στον αρχέτυπο άνθρωπο παριστάνει το υψηλότερο επίπεδο συνείδησης..." (σ. 64
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Σεπτεμβρίου 05, 2007, 14:25:55
Κεφάλαιο VII

ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΕΦΙΡΟΘ



7. "...Αλλά το Κέτερ είναι βασικά το Στέμμα. Βέβαια, το Στέμμα δεν είναι το κεφάλι, αλλά στέκει πάνω απο αυτό.

Συνεπώς, εξετάζοντάς το μικροκοσμικά, το Κέτερ δεν μπορεί να είναι η συνείδηση, αλλά η παχυλή ακατέργαστη ύλη της συνείδησης.

Όπως αναφέραμε, είναι διπλός ο τρόπος εξέτασης του Δέντρου. Μπορεί να θεωρηθεί σαν σύμπαν και ταυτόχρονα σαν ψυχή του ανθρώπου.

Οι δύο αυτές όψεις φωτίζουν η μία την άλλη.

Σύμφωνα με τα λόγια που διαβάζουμε πάνω στον Σμαραγδένιο Πίνακα του Ερμή του Τρισμέγιστου :

"Όπως πάνω, έτσι και κάτω". (σ.64)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Σεπτεμβρίου 06, 2007, 13:31:11
Κεφάλαιο VII

ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΕΦΙΡΟΘ


8. "...Το Κέτερ διαφοροποιείται στο Χόχμα και στο Μπίνα πριν αποκτήσει φαινομενική ύπαρξη.

Αυτά τα δύο Σεφιρόθ ονομάζονται απο τους Καμπαλιστές, Άμπα (Abba), ο Ουράνιος Πατέρας και Άμα (Ama), η Ουράνια Μητέρα.

Το Μπινα ονομάζεται επίσης η Μεγάλη Θάλασσα και Σαμπαθάϊ (Shabathai), η Σφαίρα του Κρόνου...." (σ. 65)


Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Σεπτεμβρίου 06, 2007, 13:39:54
Κεφάλαιο VII

ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΕΦΙΡΟΘ



10. "...Είδαμε λοιπόν το Κέτερ να διαφοροποιείται σε μια δραστική αρσενική δύναμη - στο Χόχμα - και σε μια θηλυκή παθητική δύναμη - στο Μπίνα.

Αυτά τα δύο τοποθετούνται στην κορυφή των δύο πλευρικών στηλών, που σχηματίζονται απο την κάθετη διάταξη των Σεφιρόθ πάνω στο Δέντρο της Ζωής.

Απο αυτές τις δύο στήλες, η αριστερή, κάτω απο το Μπίνα, ονομάζεται Στήλη της Αυστηρότητας και η δεξιά, κάτω απο το Χόχμα, Στήλη του Ελέους.

Η Μεσαία, κάτω απο το Κέτερ, ονομάζεται Στήλη της Πραότητας και λέγεται ότι είναι η Στήλη της Ισορροπίας.

Αυτές οι δύο πλευρικές στήλες υψώνονται μπροστά απο το Ναό του Σολομώντα και υπάρχουν σε όλες τις Μυστηριακές Στοές.

Ο Υποψήφιος, όταν στέκει ανάμεσά τους, αντιπροσωπεύει τη Μεσαία Στήλη της Ισορροπίας..." (σ. 65)


Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Σεπτεμβρίου 07, 2007, 12:29:16
Κεφάλαιο VII

ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΕΦΙΡΟΘ


19. "...Αν θυμηθούμε ότι το Ντάατ βρίσκεται στο σημείο όπου η Άβυσσος τέμνει τη Μεσαία Στήλη και ότι προς τα πάνω στη Μεσαία Στήλη βρίσκεται η Ατραπός του Τόξου - η Ατραπός της Συνείδησης, καθώς ανέρχεται ο Ψυχικός τα επίπεδα, δηλαδή ο Δρόμος της Κουνταλίνι - βλέπουμε ότι στο Ντάατ βρίσκεται το μυστικό τόσο της γέννησης όσο και της αναγέννησης.

Εδώ υπάρχει το Κλειδί της εκδήλωσης όλων των  πραγμάτων μέσα απο τα ζεύγη των Αντιθέτων και της ένωσής τους σε ένα Τρίτο..." (σ. 68)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Σεπτεμβρίου 07, 2007, 12:55:45
Κεφάλαιο VII

ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΕΦΙΡΟΘ



21. "...Το Δεύτερο Τρίγωνο πάνω στο Δέντρο της Ζωής σχηματίζεται απο τα Σεφιρόθ Χέσεντ, Γκεβούρα και Τίφαρετ.

Το Χέσεντ σχηματίζεται απο το ξεχείλισμα του Μπίνα και βρίσκεται στη Δεξιά Στήλη  του Ελέους, ακριβώς κάτω απο το Χόχμα.

Η γωνία της Αστραπής, που χρησιμοποιείται για να δείξει την πορεία των εκπορεύσεων πάνω στο Δέντρο, κλίνει προς τα δεξιά και κάτω απο το Μπίνα για να συναντήσει το Χέσεντ, που βρίσκεται  στη μέση της Στήλης του Ελέους.

Έπειτα στρέφεται και προχωράει οριζόντια επιστρέφοντας ξανά στη μέση της Στήλης της Αυστηρότητας, όπου βρίσκεται η Σεφίρα Γκεβούρα.

Μετά κλίνει πάλι προς τα κάτω και δεξιά και δείχνει τη Σεφίρα Τίφαρετ, που καταλαμβάνει το κέντρο συμμετρίας του Δέντρου, στη Στήλη της Πραότητας ή Ισορροπίας...." (σ.69)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Avaris στις Σεπτεμβρίου 07, 2007, 13:05:51
Κεφάλαιο VII

ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΕΦΙΡΟΘ



22. "...η σημασία των Σεφιρόθ που αποτελούν το Δεύτερο Τρίγωνο:

Το Χέσεντ σημαίνει Έλεος ή Αγάπη. Ονομάζεται επίσης Γκεντουλά, Μεγαλείο ή Μεγαλοπρέπεια και του αποδίδεται ο πλανήτης Δίας.

Το Γκεβούρα σημαίνει Δύναμη. Ονομάζεται επίσης Παχάντ, Φόβος και του αποδίδεται ο πλανήτης Άρης.

Το Τίφαρετ σημαίνει Ομορφιά και του αποδίδεται ο Ήλιος.

Όταν αντιστοιχούμε τους θεούς των διάφορων παγανιστικών πάνθεων με τα Σεφιρόθ του Δέντρου, πάντα όλοι οι θυσιασμένοι θεοί τοποθετούνται στο Τίφαρετ και γι' αυτό στη Χριστιανική Καμπάλα, ονομάστηκε Χριστικό Κέντρο..." (σ. 70)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Trithemius στις Νοεμβρίου 11, 2007, 12:08:07
Ρίχνοντας μια ματιά σε προηγούμενη εικόνα του Δέντρου της Ζωής που μας παρέθεσε ο φίλος Avaris, κατανόησα πως η αποτύπωση-ταύτιση σφαιρών, ιδιοτήτων και τάσεων είναι εξαιρετική! Μάλιστα, αν διαβάσει κάποιος τις αναλύσεις των σφαιρών που παρουσιάζονται με σιέλ χρώμα, θα βρει και κάτι ακόμα αν συνδέσει όλες τις σφαίρες μαζί ;). Για να ξαναδούμε λοιπόν το εν λόγω σχεδιάγραμμα:

(http://www.prosveta.ch/images/sephirot_3gb.gif)

Είναι όντως ένα σχήμα με πολλές πληροφορίες...
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: JB8 στις Νοεμβρίου 19, 2007, 19:59:19
Δεν ξερω αν ειμαι εκτός θεματος καθότι απο οτι ειδα εδω συζητειται η υλη ενος συγκεκριμενου βιβλιου,πλην όμως δεν βρηκα αλλο thread σχετικα με την Κabbalah.
Παραθετω τα παρακατω   links (για οσους δεν τα εχουν ηδη μελετησει) τα οποία ειναι αρκετά διαφωτιστικά,κατα τη γνωμη μου.
http://www.crcsite.org/jewishgreek.htm (http://www.crcsite.org/jewishgreek.htm)
http://www.crcsite.org/jewishgreek2.htm (http://www.crcsite.org/jewishgreek2.htm)
http://www.crcsite.org/Dante.htm (http://www.crcsite.org/Dante.htm)

Στο παρακατω μπορειτε να δειτε και τα 18 parts,παραθετω το link για το 1ο,
http://www.crcsite.org/GreekKabala1.htm (http://www.crcsite.org/GreekKabala1.htm)

Επίσης σε interactive μορφή (θα βρειτε συνδεσεις με αστρολογία,ταρω,Jung και αλλα)
(http://borndigital.com/tree/esa/gtree.jpg)
Κανοντας κλικ στο δεντρο αριστερα θα δειτε την αναλυση στις 10 Σεφίρες και πως αλληλεπιδρουν με τα κλειδιά (καρτες Ταρω).
http://www.borndigital.com/tree/index.html (http://www.borndigital.com/tree/index.html)

Αυτα για την ωρα,ελπίζω να βρειτε τα παραπανω ενδιαφέροντα.


Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Trithemius στις Νοεμβρίου 20, 2007, 14:24:08
Αγαπητέ JB8 σ' ευχαριστούμε για τα links. Πραγματικά είναι πολύ χρήσιμα! :)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 20, 2007, 15:21:22
Αγαπητέ JB8,

καλωσόρισες στην Ροδοσταυρική μας παρέα. Ευχαριστούμε θερμά για τα links, και ευχόμαστε καρποφόρους διαλόγους.
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: suida στις Ιανουαρίου 04, 2008, 21:42:45
                                                 ΜΑ   ΤΙ   ΓΥΡΕΥΟΥΝ   ΟΙ   ΨΥΧΕΣ   ΜΑΣ     ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ
                                   ΠΑΝΩ   ΣΕ   ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΑ     Κ Α Τ Ε Λ Υ Μ Ε Ν Ω Ν     ΚΑΡΑΒΙΩΝ!!?
                                             Σ Τ Ρ Ι Μ Ω Γ Μ Ε Ν Ε Σ     ΜΕ   ΓΥΝΑΙΚΕΣ   ΚΙΤΡΙΝΕΣ   ΚΑΙ    ΜΩΡΑ   ΠΟΥ    ΚΛΑΙΝΕ
                                   Χ Ω Ρ Ι Σ     ΝΑ    ΜΠΟΡΟΥΝ    ΝΑ   ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ    ΟΥΤΕ    ΜΕ  Τ'    ΑΣΤΡΑ .!!

                                    Δ Ε Μ Ε Ν Ε Σ      ΑΘΕΛΑ   Μ'  Α Ν Υ Π Α Ρ Κ Τ Α      ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ
                     ΜΟΥΡΜΟΥΡΙΖΟΝΤΑΣ    ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ    Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ     ΑΠΟ    Ξ Ε Ν Ε Σ    ΓΛΩΣΣΕΣ!!

                                                  ΜΑ   ΤΙ   ΓΥΡΕΥΟΥΝ    ΟΙ   ΨΥΧΕΣ   ΜΑΣ    ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ
                                     Π Α Ν Ω     ΣΤΑ    ΣΑΠΙΣΜΕΝΑ    ΘΑΛΑΣΣΙΑ    Ξ Υ Λ Α
                                                  ΑΠΟ   Λ Ι Μ Α Ν Ι      ΣΕ     Λ Ι Μ Α Ν Ι ??

                             
                                         ΤΟ   Ξ Ε Ρ Α Μ Ε     ΠΩΣ   ΗΤΑΝ    ΩΡΑΙΑ  ΤΑ   Ν Η Σ Ι Α
                                    ΚΑΠΟΥ   Ε Δ Ω    Τ Ρ Ι Γ Υ Ρ Ω     ΠΟΥ     Ψ Η Λ Α Φ Ο Υ Μ Ε !!
                                          ΛΙΓΟ    ΠΙΟ   Χ Α Μ Η Λ Α    Η     ΛΙΓΟ    ΠΙΟ     Ψ Η Λ Α
                                   ΓΙΑ    ΕΝΑ     Ε Λ Α Χ Ι Σ Τ Ο      ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!!


                                         ΚΑΝΕΙΣ   ΔΕΝ    ΜΠΟΡΕΙ    ΝΑ   ΞΕΦΥΓΕΙ!!
                                   ΤΙ    ΝΑ   ΤΗΝ    ΚΑΝΕΙΣ     ΤΗ    Δ Υ Ν Α Μ Η
                                              Δ Ε Ν      Μ Π Ο Ρ Ε Ι Σ
                                       ΝΑ    ΞΕΦΥΓΕΙΣ    ΤΗ    ΘΑΛΑΣΣΑ   ΠΟΥ   ΣΕ  Λ Ι Κ Ν Ι Σ Ε !!
                                             ΚΑΙ   ΠΟΥ    Γ Υ Ρ Ε Υ Ε Ι Σ !!
                                                  Δ Ε Ν     Μ Π Ο Ρ Ε Ι Σ .
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: suida στις Ιανουαρίου 11, 2008, 21:36:47
   Ο   θεος   ειναι   η  πηγη  της  ΖΩΗΣ  και  ο  δημιουργος  του   συμπαντος, αλλα  ειναι   ΑΠΕΙΡΟΣ  (ΕΝ  ΣΟΦ)
                 απροσιτος,  ακατανοητος,  ΑΓΝΩΣΤΟΣ ( ΑΙΝ )
                 ΑΝΑΜΕΣΑ    ΣΕ  ΑΥΤΟΝ   ΚΑΙ  ΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ   τοποθετουνται   ΟΙ  ΔΕΚΑ   ΣΕΦΙΡΟΤ
                 με  αυτες  δημιουργησε  τον  κοσμο,  ειναι  τα  ΕΡΓΑΛΕΙΑ  ΤΟΥ.
    ΤΟ  ΣΧΗΜΑ  ΤΟΥΣ  ΔΙΝΕΙ   ΜΟΡΦΗ   ΣΤΟΝ   ΠΡΩΤΟ   ΑΝΘΡΩΠΟ ,  τον  ΑΙΩΝΙΟ   ΑΔΑΜ.
                 ΤΟ   δενδροειδες   σχημα  τους   ειναι  οι  διαυλοι, για  να  μεταφερεται   Η  ΔΡΑΣΗ  ΤΟΥ  σε  ολους  τους   ΚΟΣΜΟΥΣ.
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: suida στις Ιανουαρίου 12, 2008, 15:05:43
 Η  καμπαλα ,  ειναι  η  ΓΝΩΣΗ  της   ψυχης   και  του  ΘΕΟΥ.  ΔΙΔΑΣΚΕΙ  και  αποδεικνυει  οτι  το  ΠΑΝ  εις  το  ΕΝ  και  το  ΕΝ  εις  το  ΠΑΝ   ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ
                    ΝΑ  ΑΝΕΛΘΕΙ  κανεις    απο  την  εικονα  στην  ΑΡΧΗ  η   απο  την   ΑΡΧΗ  στη   μορφη .
                    τα  εβραικα   γραμματα ,  ειναι  για  τον  ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΗ  ,  ενα   ολοκληρο  συμπαν!!
                    ετσι,  στο  πιο  απλο  να  το  μελετησης,  και  στο  πιο  δυσκολο  να  το  ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ,  ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ  τον  πιο  διασημο  ΠΥΡΗΝΑ  της 
                                                           ΔΥΤΙΚΗΣ     ΜΥΗΣΗΣ!!

 Ειναι   αληθεια  οτι  οι  ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΕΣ   ΑΝΟΙΓΟΥΝ   ΤΟΝ  ΔΡΟΜΟ  για  την  επιτυχια  σε  καθε  ΘΡΗΣΚΕΙΑ  και  σε  καθε  ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ  ΜΥΗΜΕΝΩΝ!.
                    ΣΤΙΣ   μασονικες   ΣΤΟΕΣ  η  ΚΑΚΙΑ   βασιλευει  και   εχαθησαν   τα   ΚΛΕΙΔΙΑ!!!
                    Η   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ,  ΕΙΝΑΙ   ΚΛΕΙΣΤΗ   για   ολους!!
                                                           ΤΟ    Ι  Ε  Β  Ε     Δ Ε Ν    γραφεται   πλεον   ΠΟΥΘΕΝΑ!!
                    ΣΤΗΝ    θεση  του  υπαρχει   το    Ι  Ν  Ρ  Ι  !!
  ΕΙΝΑΙ   λυπηρο   να  μην   φτιαχνονται   ΣΗΜΕΡΑ ,   ΜΥΗΜΕΝΟΙ.

                    Η    ΜΥΗΣΗ   ειναι   ΤΙΜΗ   για   καθε    ΕΝΑΝ   που   ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ   μια  τετοια  στιγμη   επιτευξης!!!

  πρεπει ,  να  αδειασει   κανεις   την  ΨΥΧΗ  ΤΟΥ ,  πρεπει   να   αδειασει   τα  ΠΑΝΤΑ ,  οπως  εκαναν  ΟΙ   ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ   στην   ΕΡΗΜΟ , ΩΣΤΕ 
              η   καινουργια   ΣΠΟΡΑ   να  φερει   την  ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ!!

                   ΑΥΤΟΙ ,  που  δεν   μελετησαν   τις   ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ   επιστημες  και  ΤΕΧΝΕΣ,  που  δεν  επαιξαν  με  την  ΦΑΝΤΑΣΙΑ  ΤΟΥΣ ,  που  δεν 
         ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ,  που  Δ Ε Ν    Ε Κ Λ Α Ψ Α Ν   απο  ΘΕΙΑ   νοσταλγια  ,  που  δεν   ΜΑΤΩΣΕ  η  ΚΑΡΔΙΑ  ΤΟΥΣ  απο  ανεκπληρωτη   ΑΓΑΠΗ, 
                                                Δ Ε Ν    εχουν   κανενα   ΔΙΚΑΙΩΜΑ   ΣΤΗΝ   ΤΙΜΗ   ΤΗΣ   ΜΥΗΣΗΣ!

                ΟΙ   ΜΥΗΜΕΝΟΙ    ειναι  Μ Ο Ν Ο Ι    μπροστα   στον   ΘΕΟ  ,  γ ι α τ ι    ΕΙΝΑΙ   ΕΝΑ   με  την   ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ .

         ΑΥΤΗ   η  μεγαλη   ΕΠΙΣΤΗΜΗ   ειναι   ΕΥΓΕΝΙΚΗ  οπως  και  η   ΕΛΛΗΝΙΚΗ,  ΕΛΛΗΝΙΚΑ,  ΜΙΛΑ   Ο  ΘΕΟΣ.

                Ο   ΚΥΚΛΟΣ   ΚΑΙ  ΤΟ  ΤΡΙΓΩΝΟ   Δ Ε Ν   ΔΕΙΧΝΟΥΝ   ΤΗΝ   ΓΝΩΣΗ    ΤΩΝ   ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ !!
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Μελης στις Φεβρουαρίου 11, 2008, 19:03:06
Καλησπέρα
Είμαι νέο μέλος  στο  forum   
Στις διάφορες  ενότητες  παρατήρησα ότι
Αναφέρονται πολλοί  στο  Kabbalah 
Θα  ήθελα να ρωτήσω  όποιον γνωρίζει 
Αν ισχύει ακόμα η διαταγή   ( του αρματος ) της  λίμνης του  Λιβάνου  στην   Ελλάδα
Εάν υπάρχουν    πυρές  άλλων λιμνών
Αν υπαρχουν   ριζες  στην  Αθηνα   
Εάν   οι φίλοι που  γραφούν   για το Kabbalah
Είναι   ήταν  ποτέ  εκτός  των στηλών
  γνωρίζουν  κάποιον συνοδοιπόρο η  εραστή   του   καμπαλαχ

 Ευχαριστώ για  την  φιλοξενία
Νίκος 

Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Ορφέας στις Φεβρουαρίου 12, 2008, 12:25:30
Καλησπέρα
Είμαι νέο μέλος  στο  forum   
Στις διάφορες  ενότητες  παρατήρησα ότι
Αναφέρονται πολλοί  στο  Kabbalah 
Θα  ήθελα να ρωτήσω  όποιον γνωρίζει 
Αν ισχύει ακόμα η διαταγή   ( του αρματος ) της  λίμνης του  Λιβάνου  στην   Ελλάδα
Εάν υπάρχουν    πυρές  άλλων λιμνών
Αν υπαρχουν   ριζες  στην  Αθηνα   
Εάν   οι φίλοι που  γραφούν   για το Kabbalah
Είναι   ήταν  ποτέ  εκτός  των στηλών
  γνωρίζουν  κάποιον συνοδοιπόρο η  εραστή   του   καμπαλαχ

 Ευχαριστώ για  την  φιλοξενία
Νίκος 



Θυμάσαι αδελφέ, τον πλήρη τίτλο του συγκεκριμένου τάγματος;
Έχω υπόψη μου κάποιο τάγμα που ισως να έχει σχέση με αυτό που αναφέρεις.

Χαρά μας να βρίσκεσαι μαζί μας
Πασχάλης
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: suida στις Φεβρουαρίου 12, 2008, 21:12:28
               
                        ΟΤΑΝ    Ο    ΠΑΤΕΡΑΣ   ΜΑΣ     ΑΤΕΝΙΣΕ- ΚΟΙΤΑΞΕ-ΕΙΔΕ-
                                  ΕΜΒΑΘΥΝΕ-ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ-ΣΜΙΛΕΥΣΕ  και
                                        ΑΠΕΙΚΟΝΗΣΕ    Τ Ο Τ Ε
                         
                            Ο    Κ Υ Ρ Ι Ο Σ   ΤΟΥ    Π Α Ν Τ Ο Σ
                                 Α Π Ο Κ Α Λ Υ Φ Θ Η Κ Ε

                             ΤΟΝ    ΑΣΠΑΣΘΗΚΕ    και    ΤΟΝ    ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕ
                                      Α Γ Α Π Η Μ Ε Ν Ε     ΜΟΥ!!

                          ΚΑΘΕ    ΕΠΙΘΥΜΙΑ-  η  μια   εναντι  της   αλλης-ΕΙΝΑΙ   ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ  ΜΟΥ!!

                          Η    ΑΓΑΠΗ     ειναι   Η   ΘΕΛΗΣΗ   ΣΟΥ     ΥΙΕ   ΜΟΥ!!!

                           ΔΙΑΘΗΚΗ    ΜΟΥ    ΤΟ   ΟΝΟΜΑ  ΣΟΥ    " advachiel "!!
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: pressphoto στις Μαΐου 26, 2008, 12:58:47
καλησπερα σε ολους.ειμαι καινουργιο μελος.με εχευε συγκλονισει με ολα αυτα που γραφετε.τα ματια μου εχουν δει πολλα και η ψυχη μου αναζηταει αλλα τοσα.δυστυχως στη σημερινη εποχη οι περισσοτεροι ανθρωποιο ειναι στερημενοι πνευμαυικα.αρχισα να ενδιαφερομαι για την καμπαλα πριν λιγο καιρο.αρχιζω να διαβαζω μερικα βιβλια .θα ηθελα να ρωτησω αν οι διδασκαλιες του ροδοσταυρισμου και της καμπαλας συμπιπτουν
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 26, 2008, 17:17:46
θα ηθελα να ρωτησω αν οι διδασκαλιες του ροδοσταυρισμου και της καμπαλας συμπιπτουν

Αγαπητή pressphoto,

καλωσόρισες στην Ροδοσταυρική μας οικογένεια, και ευχόμαστε να βρεις τις απαντήσεις που ζητάς.  Οι διδασκαλίες του Ροδοσταυρισμού είναι Καμπάλα, Ερμητικά και Αλχημεία.  Το δωδεκαπλό σύστημα εξήγησης του κόσμου στηρίζεται στην ορφική κοσμογονία, καθώς και ο Ροδοσταυρισμός, αναφέρεται στον πανθεϊσμό, και σε μία εποχή όπου επικρατούσε η μητριαρχία, η μητέρα φύση, ή η θυληκή αρχή.
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: suida στις Μαΐου 26, 2008, 20:37:32
ΑΓΑΠΗΤΗ/ΤΕ.....PRESSPHOTO.....ΓΕΙΑ   ΧΑΡΑ....
                          Η    ΓΝΩΜΗ   ΜΟΥ   ΕΙΝΑΙ....Ο, Τ Ι......
                                                             ΕΝΑΣ   ΑΠΟ   ΤΟΥΣ   ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ   Σ Κ Ο Π Ο Υ Σ    ΤΟΥ....
                                                                                     Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Σ Μ Ο Υ .....Ε Ι Ν Α Ι ...Η
                                                                       Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α ....ΜΕ   ΤΟ   Θ Ε Ι Ο ....
                                                               Ε Δ Ω ....ΚΑΙ   ΣΤΗ    ΜΕΤΑ.....Ζ  Ω  Η  ....!!!
                                       
                            Μ Ι Α    Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α  .....Ε Ν Ω Σ Η Σ .....ΠΟΥ   ΟΜΩΣ   ΔΕΝ   ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ    ΑΠΛΩΣ...ΜΕ
                                                                             ΤΗΝ     Π Ι Σ Τ Η ....Α Λ Λ Α    ΚΑΙ
                                                                ΜΕ   ΤΗΝ   Α Σ Κ Η Σ Η     ΤΩΝ   Π Ν Ε Υ Μ Α Τ Ι Κ Ω Ν     Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Ω Ν ....

                            Η    Ι Σ Ο Ρ Ρ Ο Π Ι Α ....Α Υ Τ Ω Ν    ΤΩΝ    Δ Υ Ν Α Μ Ε Ω Ν ....ΕΙΝΑΙ    ΤΟ   ΤΕΛΕΙΟ .....
                                                                            Σ Υ Μ Β Ο Λ Ο .....ΤΟΥ
                                                                 Θ Ε Ι Ο Υ       Ε Α Υ Τ Ο Υ ....ΜΕΣΑ    ΑΠΟ   ΤΟ    ΚΟΙΤΑΓΜΑ   ΤΗΣ
                                                                               Α  Τ  Α  Ρ  Α  Ξ  Ι  Α  Σ  .....ΠΟΥ    ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ    Η   
                                                                                            Γ Ν Ω Σ Η .....   Α Υ Τ Ο Υ ...!!!

                             ΕΤΣΙ,   ΣΤΗΝ    Κ Α Μ Π Α Λ Α     ΟΠΩΣ   ΚΑΙ   ΣΤΟΝ    Γ  Ν  Η  Σ  Ι  Ο     Ρ Ο Δ Ο Σ Τ Α Υ Ρ Ι Σ Μ Ο ....
                                                                          Α Φ Ο Υ Κ Ρ Α Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε ......
                                                            ΤΟΝ     Α Ρ Χ Ε Τ Υ Π Ι Κ Ο      Σ Τ Α Υ Ρ Ο ....ΣΤΗΝ    ΓΝΗΣΙΑ...
                                                                                  Μ Ο Ρ Φ Η     ΤΟΥ
                                                                                      Ρ Ο Μ Β Ο Υ .....
                                          ΚΑΙ    ΑΥΤΟ    ΓΙΑΤΙ    ΟΙ   ΔΥΝΑΜΕΙΣ....( ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ..)   ΕΧΟΥΝ    Δ Υ Ο     ΠΑΝΤΑ   Δ Ι Ε Υ Θ Υ Ν Σ Ε Ι Σ ...
                                                              ΠΡΟΣ    ΤΑ   ""Ε Π Α Ν Ω "     ΑΛΛΑ   ΚΑΙ   ΠΡΟΣ   ΤΑ   ""Κ Α Τ Ω "".....

                               ΟΠΟΙΟΝ    ΔΡΟΜΟ   ΚΑΙ   ΝΑ   "Α Κ Ο Λ Ο Υ Θ Η Σ Η Σ ...."""  ΤΟ   ΣΤΑΥΡΟ-ΔΡΟΜΙ    ΕΙΝΑΙ    ΠΑΝΤΑ...
                                                                                      Μ Ε Σ Α     ΣΟΥ....!!!!

                                                                                                                         ΡΟΔΑ   ΟΙ   ΣΚΕΨΕΙΣ....ΠΟΥ   Θ Ε Ο Υ Ρ Γ Ο Υ Ν ...
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: pressphoto στις Μαΐου 27, 2008, 17:24:18
καλησπερα σε ολους.εχω μαθει να πιστευω στο θεο και πως η ζωη μου ειναι τιποτα χωρις αυτον.πολλες φορες διαισθανομαι πολλα μικρα θαυματα που γινονται κατα καιρους οσο αναφορα την ζωη μου.στις δυσκολιες προσπαθω ν α ερθω σε επαφη με Εκεινον που θα με βοηθησει να ξεφυγω απο την πτωση και να ξεκινησω καθε μου ημερα σαν μια καινουργια μερα.Η καμπαλα πιστευει στο Εναν θεο?πως μπορουμε να ξεπερασουμε τα μικρα η μεγαλα παραπτωματα της καθημερινοτητας μεσα απο την καμπαλα?ποια η διαφορα με τις διδασκαλιες του χριστιανισμου?και η παλαια διαθηκη συγκαταλεγεται μεσα στην διδασκαλια του χριστιανισμου, ειναι η αρχη του.ο πανθεισμος δεν με πολυεκφραζει.δηλαδη να πιστευω σε πολλους θεους?εκφραζει αυτο την καμπαλα?
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: suida στις Μαΐου 27, 2008, 20:02:46
   ΑΓΑΠΗΤΗ....Α Ν   ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ...ΣΤΗΝ   Α Π Ο Ψ Η    ΜΟΥ....
                       ΕΙΝΑΙ    Γ Ε Γ Ο Ν Ο Σ ....ΟΤΙ....ΤΑ   " Μ Υ Σ Τ Ι Κ Α "    Μ Ο Ν Ο Π Α Τ Ι Α .....ΤΩΝ   Θ Ρ Η Σ Κ Ε Ι Ω Ν ....
                                                                            Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ο Υ Ν .....
                                 ΤΗΝ   Υ Π Α Ρ Ξ Η ...Μ Ι Α Σ ...Α Λ Η Θ Ε Ι Α Σ .......Ο,ΤΙ    ΔΗΛΑΔΗ....
                                                                              Ο Π Ο Ι Ο Σ
                                                                              " Π Ι Ν Ε Ι ".....ΑΠΟ   ΤΗΝ   Β Ρ Υ Σ Η    ΤΗΣ
                                          Μ Ι Α Σ .....Π Η Γ Η Σ ....
                                                                        ΘΑ.....  Γ Ι Ν Ε Ι ....
                                                                            Ε Ν Α ....
                                          ΜΕ   ΤΗΝ    Π Η Γ Η ....                         Ε Ι Τ Ε ...
                                                   Η     Π Η Γ Η ....                     Ο Ν Ο Μ Α Ζ Ε Τ Α Ι ....
                                                                            Β Ρ Α Χ Μ Α ,    Ε Ι Τ Ε ....
                                                    Τ Α Ο ....                                 Ε Ι Τ Ε ....
                                                                       Β Ο Υ Δ Α Σ ....     Ε Ι Τ Ε ...
                                               Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ ....                           Ε Ι Τ Ε ....
                                                                       Ε Ι Ν --Σ Ο Φ ....  Ε Ι Τ Ε ...
                                           Σ Ε Φ Ι Ρ Ω Φ .....                             Ε Ι Τ Ε ....
                                                                  Υ Ι Ο Σ     ΤΟΥ    Θ Ε Ο Υ ....!!!


                          Ο    Κ Α Θ Ε Ν Α Σ ....Ε Χ Ε Ι     Μ Ε Σ Α   ΤΟΥ   ΤΗΝ   Α Ρ Χ Η    ΤΟΥ    " Ο  Ρ  Θ  Ο  Υ "....γιαυτο    π ρ ε π ε ι ...
                                                       ΝΑ   ΤΟ   Α Ν Α Ζ Η Τ Η Σ Ο Υ Μ Ε      Μ Ε Σ Α    ΑΠΟ    ΤΗΝ    Ι Δ Ι Α     ΤΗΝ
                                                                                   
                                                                                   Φ  Υ  Σ  Η      ΜΑΣ.....
                                                                                                                                                    ΧΑΙΡΕ....
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 27, 2008, 21:12:45
καλησπερα σε ολους.εχω μαθει να πιστευω στο θεο και πως η ζωη μου ειναι τιποτα χωρις αυτον.πολλες φορες διαισθανομαι πολλα μικρα θαυματα που γινονται κατα καιρους οσο αναφορα την ζωη μου.στις δυσκολιες προσπαθω ν α ερθω σε επαφη με Εκεινον που θα με βοηθησει να ξεφυγω απο την πτωση και να ξεκινησω καθε μου ημερα σαν μια καινουργια μερα.Η καμπαλα πιστευει στο Εναν θεο?πως μπορουμε να ξεπερασουμε τα μικρα η μεγαλα παραπτωματα της καθημερινοτητας μεσα απο την καμπαλα?ποια η διαφορα με τις διδασκαλιες του χριστιανισμου?και η παλαια διαθηκη συγκαταλεγεται μεσα στην διδασκαλια του χριστιανισμου, ειναι η αρχη του.ο πανθεισμος δεν με πολυεκφραζει.δηλαδη να πιστευω σε πολλους θεους?εκφραζει αυτο την καμπαλα?

Αγαπητή pressphoto,

καταρχήν ο πανθεϊσμός, δεν "πιστεύει" σε πολλούς θεούς1...  αλλά είναι μία "φιλοσοφική ερμηνεία" που σήμερα ορίζεται καλύτερα μέσω των θεωριών της κβαντικής φυσικής, και δίνει απαντήσεις σε υπαρξιακά ερωτήματα, όπως τι είναι ο κόσμος μας, και πως λειτουργεί.  Ο πανθεϊσμός πρεσβεύει πως τα ΠΑΝΤΑ, διέπονται από μία Θεία Ουσία, ενώ ο μονοθεϊσμός αναφέρεται σε ένα Θεό, ένα "Πνεύμα" που βρίσκεται έξω από την δημιουργία, και μας επιτηρεί...

Στην ΑΜΡΑ, προωθούμε την ελεύθερη έρευνα και όχι την πίστη, το δόγμα... Με άλλα λόγια, σίγουρα ο καθένας μας, έχει τα δικά του αρχικά πιστεύω, αλλά προσδοκούμε να προσεγγίσουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ, μέσω του ελεύθερου αδογμάτιστου διαλόγου, ορθολογισμού, επιστήμης, και προσωπικής εμπειρίωσης.

'Οσον αφορά την Αυθεντική Ερμηνεία της Καμπάλα, πριν να αλλοιωθεί από χριστιανικές αντιλήψεις, αναφέρεται στην δωδεκαπλότητα της δημιουργίας, δηλαδή στην φιλοσοφική ανάλυση και ερμηνεία, των 12 βασικών αρχετύπων που ενυπάρχουν στο ΠΑΝ.  Με άλλα λόγια, στην αυθεντική της έκδοση, η Καμπάλα είναι ορφική κοσμογονία, και όχι εσωτερικός χριστιανισμός.

Οι Ιουδαίοι Ραβίνοι για πολλούς αιώνες σεβάστηκαν και διατήρησαν την αυθεντική ερμηνεία της Καμπάλα, αλλά δυστυχώς ο Ιάκωβος Μπαίμε, αλλοίωσε την εσωτερική διδασκαλία της, παρουσιάζοντάς την μονοιθεϊστική, δημιουργώντας έτσι την λεγόμενη χριστιανική Καμπάλα.

πως μπορουμε να ξεπερασουμε τα μικρα η μεγαλα παραπτωματα της καθημερινοτητας μεσα απο την καμπαλα?

Όπως δίδαξε η Ντιόν Φόρτσουν, δεν υφίσταται σχολή αυτογνωσίας, ή σοβαρό εσωτερικό τάγμα, που να μην στηρίζεται πάνω στην εσωτερική φιλοσοφία της Καμπάλα.  Η αναρρίχηση και η διαδρομή πάνω στο Δέντρο της Ζωής, είναι στην ουσία, η μόνη ασφαλής και συνάμα φυσική διαδικασία που εξελίσσει τον άνθρωπο.

Γνωρίζοντας την λειτουργία της Φύσης και του ανθρώπινου ψυχισμού, ο άνθρωπος ηρεμεί, εναρμονίζεται και εσωτερικά και εξωτερικά, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται μία υγιής εξέλιξη.  Όπως λέει το αρχαίο Δελφικό ρητό, "Γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις τους θεούς2 και το σύμπαν."

ποια η διαφορα με τις διδασκαλιες του χριστιανισμου?και η παλαια διαθηκη συγκαταλεγεται μεσα στην διδασκαλια του χριστιανισμου

Η χριστιανική ερμηνεία της Καμπάλα επικεντρώνεται στο μυστήριο της σταύρωσης και της ανάστασης3, ουσιαστικά στο μυστήριο του 'Ηρωα - 'Ηλιου, και δεν αναλύει ολιστικά όλες τις 12 συμπαντικές αρχετυπικές δυνάμεις.  Με άλλα λόγια χωρίς κάποιος να κατέχει την Γνώση της Δημιουργίας, τον ωθεί μέσω μια "ψεύτικης" αυθυποβολής να έχει την εντύπωση πως χριστώθηκε...

Η χριστιανική ερμηνεία της Καμπάλα, μπορεί να εξυπηρετεί τους "εσωτερικά τεμπέληδες" να αυθυποβάλονται ότι έφτασαν τον στόχο τους χωρίς να κοπιάσουν από τον δρόμο της Γνώσης, αλλά στην ουσία, σκλαβώνει την ανθρώπινη συνείδηση, δημιουργώντας δογματικούς τυφλούς οπαδούς, και επικίνδυνους για τον εαυτό τους και τους άλλους, ψυχωτικούς.

Το μυητικό σύστημα της ΑΜΡΑ, είναι χτισμένο πάνω στις πρώτες 7 σφαίρες της Καμπάλα, μια και αποτελεί αυθεντική σχολή Μικρών Μυστηρίων. http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,582.0.html

------------------------------------------------------------------

1Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως η Χριστιανική Εκκλησία, συκοφαντούσε την Αρχαία Ελληνική Παράδοση, για πολυθεϊσμό, και ειδωλολατρία, ενώ στην πραγματικότητα, ο πολυθεϊσμός προάγεται μέσω της Χριστιανικής Εκκλησίας, με την λατρεία των "Αγίων", και η ειδωλολατρία είναι εμφανής, με το προσκύνημα των εικόνων, τα χρυσαφικά - τάματα πάνω στις εικόνες, τις λιτανείες οστών, ακόμα και η θεία κοινωνία, είναι ένα παγανιστικό έθιμο.

Ο πανθεϊσμός είναι μία φιλοσοφική αντίληψη του υλικο-πνευματικού κόσμου, και δεν περικλείει θρησκευτικές μονοθεϊστικές ή πολυθεϊστικές δεισιδαιμονίες.

2Ως θεοί στην αρχαιότητα, αναφέρονταν οι συμπαντικές αρχετυπικές δυνάμεις, δηλαδή οι σφαίρες της Καμπάλα.

3Η εσωτερική ερμηνεία του μυστηρίου της σταύρωσης και της ανάστασης, αναφέρεται στην αλλαγή αντίληψης του ανθρώπου, που περνάει την διαδικασία του Ηλιακού Ήρωα, δηλαδή εκείνου, που αφυπνίζεται η πνευματική - συλλογική συνείδηση, σε αντιδιαστολή με την ιδιοτελή - ατομική συνείδηση και τα εγωιστικά ζωώδη ένστικτα.  Η σφαίρα του 'Ηλιου - 'Ηρωα στην Καμπάλα, δηλώνει την αρχή της χρήστωσης του ανθρώπου.
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: pressphoto στις Μαΐου 28, 2008, 15:26:31
ποια ειναι τα σταδια της καμπαλα για να φτασεις στην λυτρωση?
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 28, 2008, 16:09:50
Αγαπητή pressphoto,

τα στάδια της Καμπάλα, αναφέρονται στην παρακάτω σύνδεση, http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,582.0.html

Χρειάζεται να κατανοηθούν και να βιωθούν όλες οι σφαίρες της Καμπάλα, για να έρθει η συνολική ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.  Ο Δρόμος της Γνώσης σε αντιδιαστολή με τον δρόμο της πίστης, στηρίζεται στην κατανόηση και όχι στην λύτρωση μέσω της θείας χάρης κάποιας οντότητας.  Όσο πιο γρήγορα κατανοήσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα λυτρωθούμε, δηλαδή δεν θα παιδευόμαστε με τα ίδια λάθη.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να κατανοηθούν τα μονοπάτια μεταξύ των σφαιρών στην Καμπάλα, που περιγράφονται με τις κάρτες Ταρώ.

Υπάρχουν πολλά βιβλία που περιγράφουν και την Καμπάλα και τα Ταρώ, έτσι ώστε να ενημερωθείς περαιτέρω επί του θέματος... 'Ενα πολύ καλό βιβλίο ανάλυσης της Καμπάλα, είναι η Μυστική Καμπάλα της Ντιόν Φόρτσουν.

Η πορεία του ανθρώπου αρχίζει από την σφαίρα της Γης... και φτάνει μέχρι τον Πλούτωνα, κατακτώντας έτσι, και κατανοώντας τις 12 αρχετυπικές ιδιότητες του ανθρώπινου ψυχισμού, αλλά και του σύμπαντος. Δηλαδή...

10. Γη - ο Ταξιδευτής, ο Ερευνητής των εξωτερικών διδασκαλιών
9. Σελήνη - Καταβύθιση στο ατομικό ασυνείδητο, Αυτογνωσία
8. Αφροδίτη - ο Μυστικιστής, ο Εμπειρικός, ο Συναισθηματικός
7. Ερμής - ο Μάγος, ο Ερευνητής των απόκρυφων μυστηρίων, ο Διανοητικός
6. Ηλιος - ο 'Ηρωας, ο Αυτοκυρίαρχος
5. Άρης - ο Ιππότης, ο Πολεμιστής
4. Δίας - ο Φιλόσοφος, ο Ελεήμων
3. Χείρωνας - ο Κοσμικός Διδάσκαλος (κοσμική συνείδηση) - Θεραπευτής
2. Κρόνος - το πλαίσιο της δημιουργίας, η Πνευματική Μητέρα ή Μεγάλη Μητέρα
1. Ουρανός - η Πρωταρχική ΙΔΕΑ, ο Πνευματικός Πατέρας
0. Ποσειδώνας - η 'Αβυσσος, το Συλλογικό Ασυνείδητο
00. Πλούτωνας  - το Συνειδητό 'Ολον
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: pressphoto στις Μαΐου 28, 2008, 18:42:16
εχετε να μου προτεινετε καποιες σχολες αυτογνωσιας η καποιες  ιστοσελιδες που να διδασκουν καμπαλα?γιατι ψαχνω εδω στην αθηνα και δεν βρισκω
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Trithemius στις Μαΐου 28, 2008, 19:13:41
Νομίζω πως μια καλή αρχή θα ήταν το βιβλίο της Dion Fortune "Η μυστική Καμπάλα" ;)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 28, 2008, 19:14:15
Αγαπητή pressphoto,

από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει καμία σχολή Καμπάλα στην Ελλάδα εκτός από την ΑΜΡΑ (μικρά μυστήρια) και την ΑΚΟΣ (μεγάλα μυστήρια).  Επίσης από την εμπειρία μου, οι περισσότερες σχολές Καμπάλα του εξωτερικού, αν όχι όλες, έχουν πολλές αλλοιώσεις στις διδασκαλίες τους, και ο μελετητής χρειάζεται να είναι πολύ προσεκτικός. Στην ουσία η ΑΜΡΑ και η ΑΚΟΣ, είναι οι μοναδικές παγκόσμιες σχολές εσωτερισμού, που βασίζονται στην αυθεντική πηγή της φιλοσοφίας της Καμπαλά.

Μία σχολή Καμπάλα που έχω ερευνήσει είναι η http://www.bota.org/ Έχει αξιόλογες διδασκαλίες, πάνω σε ταρώ και Καμπάλα, αλλά έχουμε βρει αρκετά λάθη στην ερμηνεία τους...
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: suida στις Μαΐου 28, 2008, 21:14:13
    ΑΓΑΠΗΤΗ....ΕΑΝ   ΜΟΥ   ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ....
                                 Η    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.....ΕΤΣΙ   ΟΠΩΣ   Ο   ΚΑΘΕΝΑΣ   ΜΑΣ   Α Ν Τ Ι Λ Α Μ Β Α Ν Ε Τ Α Ι .....
                                                                         " Μ Ε Σ Α "    ΑΠΟ   ΤΙΣ    ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ    ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ.....
                                       Π Ρ Ο Σ Φ Ε Ρ Ε Ι .....ΜΙΑ   Κ Ι Ν Η Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α     ΠΡΟΣ   Ε Υ Ρ Ε Σ Η ...
                                                                           Α Π Α Ν Τ Η Σ Ε Ω Ν ....
                                       ΣΤΑ    ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ    ΠΟΥ   Α Υ Τ Ε Σ     Θ Ε Τ Ο Υ Ν .....ΛΟΓΩ   ΤΗΣ    Υ Π Α Ρ Ξ Η Σ    ΤΟΥ
                                                                        Π Ε Ρ Β Α Λ Λ Ο Ν Τ Ο Σ ....ΣΑΝ    Μ Ο Ρ Φ Η    ΤΟΥ
                                                               Χ Ω Ρ Ο Υ .....ΑΛΛΑ    ΚΑΙ   ΤΟΥ   Χ Ρ Ο Ν Ο Υ ....

                                     ΤΗΝ   Κ Α Τ Ε Υ Θ Υ Ν Σ Η    ΛΟΓΩ   Κ Ι Ν Η Σ Η Σ ....ΕΜΕΙΣ ,   Δ Ι Α Λ Ε Γ Ο Υ Μ Ε ....ΠΑΝΤΑ...Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ι Κ Α ...

                                     ΣΕ   ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ....Α Π Ε Ι Ρ Ο Υ Σ ...ΠΟΥ   ΕΜΕΙΣ ,  Α Υ Θ Α Ι Ρ Ε Τ Α ....ΟΝ ΟΜΑΖΟΥΜΕ....

                     ΕΤΣΙ....  ΑΝ   ΕΜΕΙΣ...."ΕΙΜΑΣΤΕ"   ΤΟ   ΚΕΝΤΡΟ   ΤΩΝ   "Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Ω Ν "  ΜΑΣ....Ο Λ Ε Σ    ΟΙ    "Κ Ι Ν Η Σ Ε Ι Σ "   ΜΑΣ..
                                      Τ Ο Π Ο Θ Ε Τ Ο Υ Ν Τ Α Ι ...ΣΤΗΝ    Π Ε Ρ Ι Φ Ε Ρ Ε Ι Α ....ΕΚΕΙ ,   ΠΟΥ   Α Π Ο Κ Τ Α    Ν Ο Η Μ Α   ΤΟ
                                                                            Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν .....

                                  Λ Ι Γ Ο -Π Ο Λ Υ .....Α Υ Τ Ο  ,   ΕΙΝΑΙ   Χ Α Ρ Τ Ο Γ Ρ Α Φ Η Μ Ε Ν Ο    ΣΤΗΝ   Μ Ν Η Μ Η   ΜΑΣ...ΜΕΣΑ   ΑΠΟ
                                                                 ΤΗΝ     "Ο Ρ Γ Α Ν Ω Μ Ε Ν Η " .... Π Α Ι Δ Ε Ι Α ...Ο Π Ο Υ     ΚΑΙ 
                                                                                        ΜΑΘΗΤΕΥΟΥΜΕ.....

                      Ε Δ Ω ,   Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ ....ΠΡΕΠΕΙ    ΝΑ   Σ Τ Α Θ Ο Υ Μ Ε ...ΚΑΙ   ΝΑ   ΑΥΤΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ....ΤΟΥΣ   "Τ Ρ Ο Π Ο Υ Σ "...
                                                                 Ε Κ Φ Ρ Α Σ Η Σ    ΚΑΙ   Α Π Ο Φ Α Σ Η Σ    ΠΟΥ   Θ Ε Ω Ρ Ο Υ Μ Ε ....
                                                                                         Δ Ε Δ Ο Μ Ε Ν Ο Υ Σ .....

                                  ΘΑ    "Δ Ο Υ Μ Ε "....ΟΤΙ   ΤΑ   ΔΙΑΦΟΡΑ    Κ Ρ Ι Τ Η Ρ Ι Α ....ΛΟΓΩ   ΤΗΣ   ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ    Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ι Κ Η Σ ...
                                                                                       Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Ο Τ Η Τ Α Σ .....
                                                                                          Δ Ε Σ Π Ο Ζ Ο Υ Ν .....Γ Υ Ρ Ω    ΜΑΣ.

                       ΕΤΣΙ ,   ΟΤΑΝ    ΘΑ   Χ Ρ Ε Ι Α Σ Τ Η ....ΝΑ   Δ Ι Ε Ρ Ω Τ Η Θ Ο Υ Μ Ε ...ΓΙΑ   ΤΗΝ    Κ Α Τ Ε Υ Θ Υ Ν Σ Η    ΜΑΣ....
                                  Α Υ Τ Α ,   ΣΑΝ   Δ Υ Ν Α Μ Ε Ι Σ     ΘΑ    Ε Π Ι Δ Ρ Α Σ Ο Υ Ν ....ΓΙΑ   ΤΟΝ   "ΕΠΑΝΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ "   ΜΑΣ...!!!

            ΛΟΓΩ,   ΑΥΤΗΣ   ΤΗΣ   "Δ Ρ Α Σ Η Σ '".....Α Υ Τ Ω Ν ....ΔΙΑΦΟΡΟΙ   ΜΟΝΑΔΕΣ   (Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Ι )....  Θ Ε Ω Ρ Η Σ Α Ν     ΤΗΝ
                                   Υ Π Α Ρ Ξ Η  ,   Ε Ν Ο Σ    Α Λ Λ Ο Υ    Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν Τ Ο Σ ....."Δ Ι Α Φ Ο Ρ Ο Υ "   ΤΟΥ   ΑΙΣΘΗΣΙΑΚΟΥ...
                                                          ΚΑΙ    ΠΡΑΓΜΑΤΙ....ΕΤΣΙ    ΗΤΑΝ....!!!
                       ΜΕ   ΤΟΝ   "Χ Ρ Ο Ν Ο "   ΣΥΜΜΑΧΟ    ΜΠΟΡΕΣΑΝ    ΝΑ   "ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ"    ΛΙΓΟ   ΑΠΟ   ΑΥΤΟΝ   ΤΟΝ   Χ Ω Ρ Ο .....

             ΛΟΓΩ,     ΤΗΣ    Α Λ Λ Η Σ    ΟΜΩΣ   ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ   ΣΥ,ΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.....Ε Π Ε Β Α Λ Α Ν    ΜΙΑ   "Σ Ι Ω Π Η Λ Η "    Μ Α Θ Η Τ Ε Ι Α ....

                        ΕΙΝΑΙ....ΠΡΑΓΜΑΤΙ.....Δ Υ Σ Β Α Σ Τ Α Χ Τ Ο ,  ΓΙΑ   ΤΟΝ   ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ   Η   Τ Α Υ Τ Ο Χ Ρ Ο Ν Η      ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ...
                                                                           ΤΗΣ    Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Η Σ    ΚΑΙ   ΣΤΑ   Δ Υ Ο ....

              Α Υ Τ Ο ....ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗ   ΚΑΤ'   ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.,  ΑΦΟΥ   ΕΛΑΜΒΑΝΕ   ΤΗΝ   ΜΟΡΦΗ ....ΓΝΩΣΤΗ   ΣΗΜΕΡΑ   ΩΣ   "Τ Ρ Ε Λ Λ Α "....δηλ.
                                                              το   κ λ ε ι δ ω μ α     της    Α Ν Τ Α Π Ο Κ Ρ Ι Σ Η Σ    ΛΟΓΩ    ΤΗΣ    Ε Π Α Φ Η Σ   ΜΕ   ΜΙΑ...
                                                                                          Ι Σ Χ Υ Ρ Η     Ε Ν Τ Υ Π Ω Σ Η   ΜΗ   ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ......

                          ΕΝΑ   " Μ Ε Ρ Ο Σ "   ΑΥΤΗΣ   ΤΗΣ   Χ Α Ρ Τ Ο Γ Ρ Α Φ Η Σ Η Σ ....ΑΠΟΤΕΛΕΙ    ΚΑΙ   ΤΟ  "Σ Υ Σ Τ Η Μ Α "....
                                                               "ΤΟ   ΔΕΝΤΡΟ   ΤΗΣ   Ζ Ω Η Σ ".....

                ΠΟΛΛΟΙ ,   ΕΙΝΑΙ   ΑΥΤΟΙ   ΠΟΥ   ΝΟΜΙΖΟΥΝ   ΟΤΙ   ΜΠΟΡΟΥΝ   ΝΑ  Ε Ξ Η Γ Η Σ Ο Υ Ν ....ΚΑΙ   ΑΛΛΟΙ   ΤΟΣΟΙ   ΟΤΙ .....
                                                                          Ε Ν Ο Η Σ Α Ν .....

                           Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ .....Η   ΑΝΟΗΣΙΑ    ΟΛΩΝ   ΑΥΤΩΝ   ΤΩΝ   Δ Η Λ Ω Σ Ε Ω Ν ,   ΕΠΕΒΑΛΕ   ΤΗΝ    ΑΠΟΚΡΥΨΗ....ΩΣ
                                                                  Β Ι Ω Μ Α Τ Ι Κ Η     Σ Υ Μ Π Ε Ρ Ι Φ Ο Ρ Α ....

                ΓΙΑ   ΝΑ  ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ   ΛΟΙΠΟΝ   ΝΑ   ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ   ΣΕ  ΑΥΤΕΣ   ΤΙΣ   Ε Ν Ω Τ Ι Κ Ε Σ    "Κ Ρ Ι Σ Ε Ι Σ "  ΤΗς 
                                                                        Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α Σ ....
                            Π Ρ Ε Π Ε Ι    ΝΑ    Δ Ι Ε Υ Ρ Υ Ν Θ Ο Υ Μ Ε    Α Τ Ο Μ Ι Κ Α     ΜΕΣΩ   ΤΗς   ΜΟΝΑΧΙΚΟΤΗΤΑς....ΤΗς    Γ Ν Ω Σ Η Σ ....

                 ΕΤΣΙ,   Η   ΕΠΙΛΟΓΗ    ΑΠΟΚΤΑ   ΣΑΡΚΑ   ΚΑΙ   ΟΣΤΑ....ΩΣ   ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ    ΤΗΣ   Α Ν Ο Η Τ Η Σ     Χ Ρ Η Σ Η Σ ......

                              Π Ι Σ Τ Η   ΚΑΙ   ΓΝΩΣΗ ....ΠΑΝΕ   ΜΑΖΙ...Η   ΠΙΣΤΗ   ΩΣ   Ι Δ Ε Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η    Α Γ Ν Ο Τ Η Τ Α     ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ   ΤΗΝ
                                                                      Θ Α Ρ Ρ Α Λ Ε Α      Κ Ι Ν Η Σ Η .....
                                              Η  Γ Ν Ω Σ Η ....ΤΗΝ    Χ Α Ρ Τ Ο Γ Ρ Α Φ Η Σ Η .....Α Υ Τ Η Σ ....Β Η Μ Α -Β Η Μ Α ....

                 ΓΙ"  ΑΥΤΟ    Ο   Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ ....ΩΣ   Σ Τ Α Υ Ρ Ο Σ     ΜΠΟΡΕΙ...ΝΑΙ   ΜΠΟΡΕΙ...ΜΕ   ΥΠΟΜΟΝΗ   ΚΑΙ   Φ Ρ Ο Ν Η Σ Η ....
                                                                  ΝΑ   ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ    ΤΟ    Μ Υ Σ Τ Ι Κ Ο     ΤΟΥ   Ρ Ο Δ Ο Υ ....

                                                                                                                                                         ΓΕΝΝΗΤΑΙ.....
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Ορφέας στις Μαΐου 29, 2008, 00:47:05
εχετε να μου προτεινετε καποιες σχολες αυτογνωσιας η καποιες  ιστοσελιδες που να διδασκουν καμπαλα?γιατι ψαχνω εδω στην αθηνα και δεν βρισκω

    Συμφωνόντας με τον Trithemius, θα πρότεινα κι εγώ το βιβλίο της Φόρτσιουν, το οποίο αν και είναι αρκετά δύσκολο, είναι όμως το αρτιώτερο που κυκλοφορεί. Μόνο του το βιβλίο αυτό είναι πολύ περισσότερο από τις υπάρχουσες καμπαλιστικές σχολές (δύο, οι οποίες στέλνουν διδασκαλίες - μονογραφίες). Η μελέτη του βοηθάει στην ουσιαστική κατανόηση της υψηλής φιλοσοφίας της Καμπάλα, δίνοντας παράλληλα και τα βασικά στοιχεία για την μετέπειτα σπουδή και εντρύφηση. Αν έχεις ευχέρεια σε κάποια γλώσσα, ενημέρωσέ μας και αν επιθυμείς θα σου αποσταλεί ικανοποιητικός αριθμός Καμπαλιστικών συγγραμμάτων.

    Στην προσπάθεια που κάνουμε εμείς, έχουμε περικλείσει μέσα στις διδασκλίες της ΑΜΡΑ ικανό όγκο καμπαλιστικών εσωτερικών γνώσεων -άλλωστε και το ίδιο το σύστημα ακολουθεί την φυσική αλληλουχία των καμπαλιστικών σφαιρών- χωρίς βέβαια η ΑΜΡΑ να είναι αμιγώς Καμπαλιστική σχολή. Την ανώτερη και βαθύτερη αναζήτηση που αποκαλύπτει η καμπάλα, ως εργασία την συναντάμε στο ΑΚΟΣ. Ίσως στο εγγύς μέλλον να λειτουργήσει και στην Αθήνα πυρήνας ΑΚΟΣ, καθότι είναι πολύ ελπιδοφόρα η προσέλκυση αληθινών ζηλωτών οι οποίοι σύντομα θα ανέλθουν από τον εισαγωγικό, στον πρώτο βαθμό.

   
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 29, 2008, 05:17:48
                          ΕΝΑ   " Μ Ε Ρ Ο Σ "   ΑΥΤΗΣ   ΤΗΣ   Χ Α Ρ Τ Ο Γ Ρ Α Φ Η Σ Η Σ ....ΑΠΟΤΕΛΕΙ    ΚΑΙ   ΤΟ  "Σ Υ Σ Τ Η Μ Α "....
                                                               "ΤΟ   ΔΕΝΤΡΟ   ΤΗΣ   Ζ Ω Η Σ ".....

                ΠΟΛΛΟΙ ,   ΕΙΝΑΙ   ΑΥΤΟΙ   ΠΟΥ   ΝΟΜΙΖΟΥΝ   ΟΤΙ   ΜΠΟΡΟΥΝ   ΝΑ  Ε Ξ Η Γ Η Σ Ο Υ Ν ....ΚΑΙ   ΑΛΛΟΙ   ΤΟΣΟΙ   ΟΤΙ .....
                                                                          Ε Ν Ο Η Σ Α Ν .....

                           Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ .....Η   ΑΝΟΗΣΙΑ    ΟΛΩΝ   ΑΥΤΩΝ   ΤΩΝ   Δ Η Λ Ω Σ Ε Ω Ν ,   ΕΠΕΒΑΛΕ   ΤΗΝ    ΑΠΟΚΡΥΨΗ....ΩΣ
                                                                  Β Ι Ω Μ Α Τ Ι Κ Η     Σ Υ Μ Π Ε Ρ Ι Φ Ο Ρ Α ....

                ΓΙΑ   ΝΑ  ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ   ΛΟΙΠΟΝ   ΝΑ   ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ   ΣΕ  ΑΥΤΕΣ   ΤΙΣ   Ε Ν Ω Τ Ι Κ Ε Σ    "Κ Ρ Ι Σ Ε Ι Σ "  ΤΗς 
                                                                        Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α Σ ....
                            Π Ρ Ε Π Ε Ι    ΝΑ    Δ Ι Ε Υ Ρ Υ Ν Θ Ο Υ Μ Ε    Α Τ Ο Μ Ι Κ Α     ΜΕΣΩ   ΤΗς   ΜΟΝΑΧΙΚΟΤΗΤΑς....ΤΗς    Γ Ν Ω Σ Η Σ ....

Πράγματι χρειάζεται μεγάλη εντρύφηση στις αρχές του συστήματος της Καμπάλα, έτσι ώστε και να κατανοήσουμε αλλά και να βιώσουμε τα 12 συνειδησιακά αρχετυπικά κέντρα ή δυνάμεις του σύμπαντος.  Η ολοκλήρωση της ερμηνείας του συστήματος της Καμπάλα, θα προσεγγιστεί, εφόσον όλοι εμείς που εμβαθύνουμε στα εσωτερικά μυστήρια, διαλογιστούμε, αναλύσουμε και επιστημονικοποιήσουμε την βαθύτερη κατανόηση μέσω της εμπειρίωσης.

Επειδή υπάρχουν πολλές προσωπικές ερμηνείες χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί, και να μην δεχόμαστε καμία αυθεντία, πέραν την λογική και την εμπειρία μας.
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: pressphoto στις Μαΐου 29, 2008, 18:00:48
οποτε θα ξεκινησω με το βιβλιο που μου προτεινατε.που μπορω να το αγορασω?οσο αναφορα τα συγραμματα που μου ειπατε αγγλικα γνωριζω .τωρα αν καποιες εννοιες ειναι δυσκολες υπαρχουν και τα λεξικα
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: pressphoto στις Μαΐου 29, 2008, 18:02:39
σημερα μου συνεβει κατι για το οποιο ειχα προαισθημα απο μερες.ενιωθα πως κατι θα γινει σε μενα.και πραγματικα επεσα με την μηχανη αλλα δεν επαθα τιποτα ευτυχως.πιστευεται στη διαισθηση?
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Κανένας στις Μαΐου 29, 2008, 21:07:45
σημερα μου συνεβει κατι για το οποιο ειχα προαισθημα απο μερες.ενιωθα πως κατι θα γινει σε μενα.και πραγματικα επεσα με την μηχανη αλλα δεν επαθα τιποτα ευτυχως.πιστευεται στη διαισθηση?
Φυσικά.  Αυτό δείχνει ότι έχεις αρκετή επικοινωνία με το υποσυνείδητό σου.
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Ορφέας στις Μαΐου 30, 2008, 01:13:02
σημερα μου συνεβει κατι για το οποιο ειχα προαισθημα απο μερες.ενιωθα πως κατι θα γινει σε μενα.και πραγματικα επεσα με την μηχανη αλλα δεν επαθα τιποτα ευτυχως.πιστευεται στη διαισθηση?

    Χωρίς να απορρίπτουμε την πίστη, για θέματα παραψυχολογίας, εσωτερισμού και εν γένει για θέματα που έχει επικρατήσει -αν και κακώς -να τα εντάσσουν στην μεταφυσική, διερευνούμε και ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. Μετά από μελέτες αναφορών αλλά και προσωπικών εμπειριών, είμαστε σε θέση πλέον να υποστηρίξουμε με πληθώρα τεκμηρίων την ύπαρξη και λειτουργία της διαίσθησης. Παράλληλα, εφαρμόζουμε μεθόδους ασφαλούς ανάπτυξης και ευαισθητοποίησης ΚΑΙ στην διαίσθηση, μέσα από τις διδασκαλίες της ΑΜΡΑ, πάντα στα πλαίσια της αυτογνωσίας και με απώτερο στόχο την αυτοπραγμάτωση του καθενός.
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: pressphoto στις Ιουνίου 04, 2008, 12:54:21
Πωσ βοηθαει η καμπαλα στην επιλυση των προβληματων μας?
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: suida στις Ιουνίου 04, 2008, 16:47:05
               
                   ΟΙ    ΑΝΩΤΕΡΟΙ....ΚΑΙ    Κ Α Τ Ω Τ Ε Ρ Ο Ι     Κ Ο Σ Μ Ο Ι ......  Ε Υ Λ Ο Γ Ο Υ Ν Τ Α Ι     ΑΠΟ     Ε Κ Ε Ι Ν Ο Ν ....
                                                                        ΠΟΥ      Π Ρ Ο Σ Ε ΥΧ Ε Τ Α Ι ....
                   Α Υ Τ Ο Σ ...   Α Γ Α Π Ι Ε Τ Α Ι ....   ΑΠΟ    ΤΟΝ     Υ Π Ε Ρ Α Ν Ω     Κ Ο Σ Μ Ο ....   ΚΑΙ     Λ Α Τ Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι ...
                                                                      ΑΠΟ    ΤΟΝ      ΥΠΟ Κ Α Τ Ω ......
                   ΟΙ    Α Ν Α Γ Κ Ε Σ     ΤΟΥ....  Ι Κ Α Ν Ο Π Ο Ι Ο Υ Ν Τ Α Ι ......
                                                  ΚΑΙ    Ο Λ Ε Σ .....   ΟΙ    Ε Π Ι Θ Υ Μ Ι Ε Σ .....ΤΗΣ    Κ Α Ρ Δ Ι Α Σ     ΤΟΥ....
                                                                                     Ε Κ Π Λ Η Ρ Ω Ν Ο Ν Τ Α Ι .....
                   Ε Π Ε Ι Δ Η ....
                                       ΤΟΝ     Α Γ Α Π Ο Υ Ν .....   Ο Λ Ε Σ ....    ΟΙ    Σ Ε Φ Ι Ρ Ω Θ .....
                                                                                                                                      Γκικατιλλα.....
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουνίου 04, 2008, 17:01:01
Πως βοηθαει η καμπαλα στην επιλυση των προβληματων μας?

    Η Καμπάλα είναι πρωταρχικά ένα σύστημα αντίληψης και κατανόησης κι επειδή στην φύση τα πάντα υπακούουν στον νόμο της αντιστοιχίας και της συμπάθειας, η Καμπάλα αποβαίνει στην ουσία ένα "κλειδί" για εντρύφηση και εμβάθυνση σε κάθε ξεχωριστό γνωστικό πεδίο, από την κοσμογονία του μακρόκοσμου, μέχρι την αναλογική λειτουργία του μικρόκοσμου, του εσωτερικού ανθρώπου.

    Επειδή η πηγή όλων των δεινών και προβλημάτων για τον άνθρωπο οφείλεται στην άγνοια και στην μη ορθή κατανόηση, η Καμπάλα ουσιαστικά, με το να βοηθά τον άνθρωπο να γνωρίσει και να κατανοήσει τον εαυτό του και τον κόσμο, στην πράξη τον βοηθά στην επίλυση κάθε του προβλήματος....
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: pressphoto στις Ιουνίου 04, 2008, 18:07:05
εχω αρχισει να διαβαζω τον παπυρο καμπαλας.Ειδα και καποιες καρτες ταρω της dior οι οποιες λεγονται καρτες αυτογνωσιας των αγγελων.Το σχολιο σας
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Rose στις Ιουνίου 04, 2008, 18:07:28
Πωσ βοηθαει η καμπαλα στην επιλυση των προβληματων μας?

Ας δούμε πως η Καμπάλα βοηθάει την εφαρμογή της ολιστικής παιδείας, που συμβάλει στην δόμηση ενός ψυχικά δυνατού ανθρώπου.  Δυστυχώς το σύστημα παιδείας μας, δεν λειτουργεί ολιστικά, και αποτελεσματικά, γιατί απλά δεν κατέχει την ιερή γνώση του Δέντρου της Ζωής.

Η Αυτοδύναμη - Αυτόβουλη Προσωπικότητα ('Ηλιος - Κύριος)

Ο πρωταρχικός σταυρός της Καμπάλα διδάσκει πως το άτομο πρώτα από όλα χρειάζεται να κατέχει βασικές έννοιες ψυχολογίας και αυτογνωσίας (Σελήνη), και να εξασκήσει παράλληλα την Συναισθηματική νοημοσύνη (Αφροδίτη) και την Διανοητική νοημοσύνη (Ερμής), για να μπορέσει να αναπτύξει μία αυτόβουλη και αυτοδύναμη προσωπικότητα ('Ηλιος).

Η αυτοδύναμη - αυτόβουλη προσωπικότητα σε ανώτερη κλίμακα είναι συνδοιασμός του Ελέους (Δίας) και της Δικαιοσύνης ('Αρης).

Ο Θεραπευτής - Πνευματικός Διδάσκαλος (Χείρωνας - Σωτήρας)

Ο δεύτερος σταυρός της Καμπάλα μας διδάσκει πως πραγματώνεται η Κοσμική - Πνευματική Συνείδηση (Χείρωνας), δηλαδή έχοντας σαν βάση μία αυτόβουλη προσωπικότητα ('Ηλιος) και κατακτώντας την σφαίρα της Δικαιοσύνης ('Αρης) και του Ελέους (Δίας).

Ο Θεραπετής - Πνευματικός διδάσκαλος σε ανώτερη κλίμακα είναι συνδοιασμός της Κατανόησης (Κρόνος) και της Σοφίας (Ουρανός).

'Οπως βλέπουμε στην Καμπάλα υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην αυτοκυρίαρχη προσωπικότητα, και στην προσωπικότητα του θεραπευτή.  Χρισμένος βασιλιάς (Χριστός) είναι ο 'Ηλιος με τις αγκάθινες ακτίνες του.  'Ομως, ο πραγματικός Θεραπευτής είναι ο Χείρωνας, δηλαδή, ο πραγματικός πνευματικός διδάσκαλος, που υπηρετεί ανιδιοτελώς την ανθρωπότητα.

Ο Ιουδαιοχριστιανισμός, έχει ενσωματώσει λόγω άγνοιας τις δύο αυτές αρχετυπικές έννοιες σε μία και την προσέδωσε το Ελληνικό συμβολικό όνομα του Ιησού Χριστού, βαπτίζοντας έτσι όμως έναν εβραίο ομοϊδεάτη τους.

Η Πανταχού Παρουσία - Το ΠΑΝ (Πλούτωνας - 'Ολον)

Ο τρίτος σταυρός της Καμπάλα, αναφέρεται στην πηγή και στην δημιουργία του Κόσμου στον οποίο ανήκουμε... Μας διδάσκει πως το ΠΑΝ (οο) -(Πλούτωνας) γονιμοποίησε την 'Αβυσσο (0) - (Ποσειδώνας) και γεννήθηκε ο Πατέρας Ουρανός (1) και η Μεγάλη Μητέρα - Κρόνος (2), και μέσα από τον γάμο των δύο, γεννήθηκε ο Κοσμικός Διδάσκαλος Χείρωνας (3), η Ανώτερη μορφή της Ανθρώπινης Συνείδησης.
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Rose στις Ιουνίου 04, 2008, 18:33:25
εχω αρχισει να διαβαζω τον παπυρο καμπαλας.Ειδα και καποιες καρτες ταρω της dior οι οποιες λεγονται καρτες αυτογνωσιας των αγγελων.Το σχολιο σας

Υπάρχουν πολλές ερμηνείες της Καμπάλα, και όπως έχουμε αναφέρει, αρκετά μακριά από την πραγματικότητα.  Η αγγελιολατρεία, εξυπηρετεί και πάλι την ανάγκη του ανθρώπου, να καλύψει την αδυναμία του, μέσα από τεχνητά είδωλα... 

Οι 'Αγγελοι στην Καμπάλα, δεν είναι τίποτα άλλο από αρχετυπικές έννοιες - ψυχικές ιδιότητες που ορίζει ο άνθρωπος.  Χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα εσωτεριστικά μας ταξίδια, μια και το να επικοινωνούμε με φανταστικές ανύπαρκτες οντότητες, προσεγγίζει καταστάσεις ψύχωσης...

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε αρχικά, φιλοσοφικά την Καμπάλα, πριν προσπαθήσουμε να ασχοληθούμε με τελετουργική Καμπάλα, έτσι ώστε να αποφύγουμε την δημιουργία επικίνδυνων φαντασιώσεων ή δυσειδαιμονιών.
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: pressphoto στις Αυγούστου 30, 2008, 11:13:46
Καλησπερα σε ολους και καλο χειμωνα.Το καινουργιο ελληνικο FORUM για την καμπαλα ειναι www.kabbalah.gr.Περιμενουμε τις αποψεις σας
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Rose στις Αυγούστου 31, 2008, 15:04:53
Αγαπητή pressphoto,

σου ευχόμασε καλή επιτυχία στο έργο σου. Υπάρχουν ήδη πολλές λανθασμένες ερμηνείες, και λανθασμένη χρήση συμβόλων, που σίγουρα χρειάζεται να ερευνήσουμε πιο βαθιά και πιο ολιστικά τον χάρτη θέωσης του ανθρώπου, έτσι ώστε να πετύχουμε και την ατομική και τη συλλογική ίαση.  Για να μπορούμε να έχουμε κρίση, στο τι είναι σωστή ή λανθασμένη ερμηνεία, χρειάζεται αρκετή συγκριτική μελέτη μεταξύ μυητικών συστημάτων καθώς και έρευνα διαφόρων σχολών σκέψεων ή θρησκευτικών παραδόσεων.
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: pressphoto στις Σεπτεμβρίου 01, 2008, 13:18:27
Αγαπητη rose.Kαθε αποψη ειναι σε σεβαστη.Καθε πιστευω ειναι σεβαστο
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 01, 2008, 19:28:23
Αγαπητη rose.Kαθε αποψη ειναι σε σεβαστη.Καθε πιστευω ειναι σεβαστο

Αρκεί να μην θυσιάζεται η Αλήθεια...   ;)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Trithemius στις Σεπτεμβρίου 02, 2008, 15:19:59
Αγαπητη rose.Kαθε αποψη ειναι σε σεβαστη.Καθε πιστευω ειναι σεβαστο

Αρκεί να μην θυσιάζεται η Αλήθεια...   ;)

Άλλο πράγμα το να σέβομαι μία άποψη και τον εκφράζων αυτή (ένδειξη καλών τρόπων) και άλλο πράγμα το να αποδέχομαι και να ενστερνίζομαι μία άποψη... Νομίζω πως ο φίλος pressphoto αναφέρεται στην πρώτη εκδοχή..
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Ορφέας στις Σεπτεμβρίου 02, 2008, 16:34:30
Αγαπητη rose.Kαθε αποψη ειναι σε σεβαστη.Καθε πιστευω ειναι σεβαστο

Αρκεί να μην θυσιάζεται η Αλήθεια...   ;)

Άλλο πράγμα το να σέβομαι μία άποψη και τον εκφράζοντα αυτή (ένδειξη καλών τρόπων) και άλλο πράγμα το να αποδέχομαι και να ενστερνίζομαι μία άποψη... Νομίζω πως ο φίλος pressphoto αναφέρεται στην πρώτη εκδοχή..

    Ο σεβασμός σε αυτόν που εκφράζει μια άποψη, είναι κάτι πολύ σχετικό, καθότι, τον ψευδομάρτυρα, τον συκοφάντη, το σκόπιμα διαστρεβλωτή, ούτε εύκολο είναι, αλλά ούτε θεμιτό είναι να τον σεβαστούμε. Φυσικά σε έναν καλοπροαίρετο διάλογο, ο αλληλοσεβασμός των συνδιαλεγομένων είναι βασική προϋπόθεση υγιούς και εποικοδομητικής επικοινωνίας, ακόμα και όταν στο αντικείμενο του διαλόγου υπάρχει πλήρης διάσταση....
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: pressphoto στις Σεπτεμβρίου 02, 2008, 17:48:36
εννοειται το πρωτο.Κανενας δεν εχει το δικαιωμα να επιβαλλει στον αλλο την αποψη του.μυαλο εχουμε ακομα δεν μας το πηραν
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: pressphoto στις Σεπτεμβρίου 02, 2008, 17:53:38
Ορφεα μηπως εισαι λιγουλακι απολυτος?Πως μπορεις να πεις σε καποιον οτι ειναι συκοφαντης ,δεν εχεις το δικαιωμα εφοσον δεν ησουν παρων ουτε και εκεινος στο συγκεκριμενο θεμα που θα αναφερθεις.Δηλ πως μπορεις να πεις συκοφαντη καποιον που πιστευει πχ στον Θεο ,στον Χριστο ,στον ΒΟΥΔΑ ΚΤΛ εφοσον δεν ησουν παρων την συγκεκριμενη εποχη για να πεις αν ειναι αληθεια η ψεμματα
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 02, 2008, 18:18:58
Αγαπητή Pressphoto,

αρκετούς αιώνες πριν, οι Αρχαίοι μας πρόγονοι, έχουν δώσει λύση στο ερώτημά σου.  Λέγεται φιλοσοφία, έρευνα, επιστήμη.  'Οποιος ερευνά, και μελετά, γνωρίζει..., όποιος απλά αποδέχεται με αφέλεια ότι του λένε, χωρίς να θέλει να μπει στον κόπο να ψάξει, τότε διακατέχεται από παντός είδους πλάνες.
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Ορφέας στις Σεπτεμβρίου 02, 2008, 18:54:30
Ορφεα μηπως εισαι λιγουλακι απολυτος?Πως μπορεις να πεις σε καποιον οτι ειναι συκοφαντης ,δεν εχεις το δικαιωμα εφοσον δεν ησουν παρων ουτε και εκεινος στο συγκεκριμενο θεμα που θα αναφερθεις.Δηλ πως μπορεις να πεις συκοφαντη καποιον που πιστευει πχ στον Θεο ,στον Χριστο ,στον ΒΟΥΔΑ ΚΤΛ εφοσον δεν ησουν παρων την συγκεκριμενη εποχη για να πεις αν ειναι αληθεια η ψεμματα

    Δεν μπορώ και ούτε φυσικά θα αποκαλέσω τον πιστό, συκοφάντη. Όμως αυτόν που διαστρέβλωσε τα γεγονότα και κατασυκοφάντησε όσους δεν ακολούθησαν την πλάνη του, έχω κάθε δικαίωμα να τον αποκαλέσω συκοφάντη και να τον καταγγείλω δημόσια ως τέτοιον. Για τον πιστό οπαδό κάποιου δόγματος, το μόνο που μπορώ να κάνω για αυτόν, είναι να τον οικτείρω και να εύχομαι να αφυπνισθεί, εσόμενος αρρωγός όταν μου το ζητήσει. Υπενθυμίζοντάς του ενίοτε ότι, θα κερδίσει τον παράδεισο του δικού του δόγματος, αλλά παράλληλα θα καταδικασθεί στις κολάσεις των πάρα πολλών άλλων δογμάτων. Με απλή θεωρία πιθανοτήτων, πιθανότατα θα καταλήξει σε μια κόλαση....
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Σεπτεμβρίου 03, 2008, 02:39:13
Μυστικισμός=να αισθάνεσαι, να νιώθεις, να γίνεσαι ένα. (Δια της επαφής).
αποκρυφισμός=να καταλαβαίνεις, να αναλύεις, να γνωρίζεις. (Δια των συμβόλων).
ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ.

Ρόδινος Σταυρός, η ένωση των δύο στηλών.
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: pressphoto στις Σεπτεμβρίου 03, 2008, 12:31:54
Toυς αρχαιους μας προγονους τους γνωριζουμε μεσα απο μαρτυριες που εχουν καταγραφει στα διασωθεντα βιβλια.Το ιδι συμβαινει και με τον Χριστο,τον Βουδα κτλ.Ποια εναι η αληθεια λοιπον και ποιο το ψεμμα?
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 03, 2008, 13:34:21
Αγαπητή Pressphoto,

ο δρόμος της Σοφίας, και της Φωτίσεως είναι ένας δύσκολος δρόμος, διότι απαιτεί, συγκριτική μελέτη, αλλά και προσωπικά βιώματα, έτσι ώστε να βιώσουμε την Αλήθεια, πέρα από την απλή πληροφόριση.

Η οδός της φωτίσεως, δεν είναι να βρούμε έναν αβατάρ, ή έναν θεάνθρωπο, και να ενταχθούμε στην ομάδα του, αλλά να αναπτύξουμε την δική μας συνείδηση έτσι ώστε να μπορούμε μια μέρα να αντικρύσουμε τον Θεό μέσα μας.

Αν θέλουμε να γνωρίσουμε αν οι δοξασίες περί Χριστού, ή Βούδα, είναι αλήθεια, τότε απλά, ψάχνουμε για προγενέστερες έρευνες, ή συγκριτικές μελέτες πάνω στα θέματα που θέλουμε να ερευνήσουμε.  'Εχουμε ήδη προτείνει κάποια βιβλία περί χριστιανισμού, που θα βοηθήσουν τον ερευνητή, να προσεγγίσει την αλήθεια.

Όσον αφορά τον Χριστό (Γεσουχά της Βίβλου), δεν υπάρχει καμία μαρτυρία, από Ιουδαίο ιστορικό της εποχής, για την ύπαρξή του, και πολλοί ερευνητές και ιστορικοί, θεωρούν πως πρόκειται για ένα σύνολο μυητικών μύθων, που συγκεντρώθηκαν και σύνθεσαν μία νέα θρησκεία. (βλέπε http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1042.0.html)

Η προσωπική μου θέση είναι, πως το να θεωρούμε, ότι ένας άνθρωπος γεννήθηκε στην κυριολεξία από παρθένα μητέρα, και ένα Θεό πατέρα, ήταν ο μοναδικός υιός της Πανταχού Παρούσας Θεϊκής Ουσίας, ανέστησε νεκρούς και ο ίδιος αναστήθηκε μετά από 3 μέρες πεθαμένος, κ.τ.λ. είναι εκτός από μεγάλη αφέλεια, πραγματικά ντροπή, όπως μας κατάντησαν, όντως ενήλικες, να θεωρούμε τα "παραμύθια της γιαγιάς", πραγματικότητα.

Δυστυχώς, η ανθρωπότητα υποφέρει ακόμα, λόγω της μη ενηλικίωσης, και ωριμότητας, των ενηλίκων της.

'Οσον αφορά τον Βούδα, είναι ένα ιστορικό πρόσωπο, που για την εποχή του, στην κοινωνία που ζούσε, τα λόγια του, φαινόταν φωτισμένα.  Την ίδια εποχή όμως στην Αθήνα, τα λόγια του Βούδα, ήταν απλή λαϊκή σοφία.

Αργότερα, προσπάθησαν να δημιουργήσουν θρησκεία, και με τον Βούδα, και έτσι έχουν δημιουργήσει σήμερα, την αθεϊστική θρησκεία...  ;D του Βουδισμού.
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Ορφέας στις Σεπτεμβρίου 03, 2008, 14:04:46
Toυς αρχαιους μας προγονους τους γνωριζουμε μεσα απο μαρτυριες που εχουν καταγραφει στα διασωθεντα βιβλια.Το ιδι συμβαινει και με τον Χριστο,τον Βουδα κτλ.Ποια εναι η αληθεια λοιπον και ποιο το ψεμμα?

    Αλήθεια είναι όταν για κάποιο ιστορικό πρόσωπο έχουμε διασταυρούμενα στοιχεία από πολλαπλές πηγές, έχουμε ιστορικά τεκμήρια, έχουμε ιστορικά βεβαιωμένα γεγονότα που συμμετείχε το αποδεκτά υπαρκτό ιστορικά πρόσωπο. Για τον χριστό, καμιά σοβαρή έρευνα δεν μπορεί να παρουσιάσει κάποιο τεκμήριο ιστορικότητας. Ας μη ξεχνάμε ότι, ο Φλάβιος Ιώσσηπος που κατέγραψε την ιστορία των Ιουδαίων στα χρόνια που υποτίθεται έδρασε ο χριστός, ο ιστορικός που κατέγραψε μέχρι και ασήμαντα γεγονότα για την εποχή του, δεν έχει ούτε μία αναφορά στα υποτίθεται κοσμοϊστορικά συμβάντα που δημιούργησε ο υποτιθέμενος χριστός. Η πένα βέβαια των διαστρεβλωτών φανατικών "καλογέρων", επεχείρησε άκομψα να παρεμβάλει μία παράγραφο στην ιστορία του Ιώσσηπου για δήθεν αναφορά στον χριστό, αλλά η σύγχρονη επιστημονική έρευνα, αποκάλυψε την απάτη της προσθήκης, βεβαιώνοντας με ένα ακόμη γεγονός την παραποίηση, πλαστογράφηση και αλλοίωση που επιφέραν οι ρασοφόροι στην κακοποιημένη από αυτούς αλήθεια.

    Ξέρω, είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από την πλύση εγκεφάλου που μας υποβάλανε και από τον δογματισμό που μας επιβάλλανε. Σκέψου μόνον ότι, αν γεννιόσουν στην Ινδία, σήμερα θα ήσουν πιστή στον Μπράχμα και ούτε κατά διάνοια θα μπορούσες να αποδεχθείς κάποιον άλλον θεάνθρωπο με το όνομα Γεσοχουά.... Είναι δύσκολο να δούμε άλλα χρώματα όταν μας έχουν φορέσει πράσινα γιαλιά, αλλά ακόμα δυσκολώτερο είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι φοράμε γιαλιά και να αποφασίσουμε να απαλλαγούμε από αυτά.

    Δεν χρειάζεται όμως να δεχθείς αυτά που γράφω ότι είναι σωστά. Ερεύνησε, ερεύνησε με κριτικό πνεύμα και με διάθεση να δεις την αλήθεια, χωρίς προκατάληψη, χωρίς να θεωρείς τίποτα δεδομένο. Δεν σου λείπουν οι δυνατότητες. Μοναδικό κριτήριο της έρευνας είναι ο ορθός λόγος. Ότι είναι λογικό είναι όμορφο, αλλά ότι είναι λογικό και όμορφο, είναι αληθές.

    Αρκεί να πάψουμε να είμαστε οπαδοί του ρητού που εξεστόμισε ο "άγιος" τερτυλλιανος. "Credo quia absurdum (Πιστεύω γιατί είναι παράλογο).
Τερτυλλιανός,   155-222 μ.Χ.,   Καρχηδόνιος θεολόγος....
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 07, 2008, 21:33:18
Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως σήμερα έχουν επικρατήσει 2 κύρια ρεύματα, ή διαφορετικές προσεγγίσεις στην Καμπάλα.  Η Ερμητική Καμπάλα, και η Εβραϊκή Καμπάλα.

Η Ερμητική Καμπάλα, είναι δυτικός εσωτερισμός, και αναφέρεται στις σφαίρες ως επίπεδα συνείδησης, ή αρχετυπικές δυνάμεις, ιδιότητες που χρειάζεται συνολικά να κατακτήσει ο οδοιπόρος, στον δρόμο του προς την Θέωση.

Η Ερμητική Καμπάλα, είναι πανθεϊστική, και φυσιολατρική, βλέποντας τις σφαίρες ως φυσικές δυνάμεις, ενώ η Εβραϊκή, είναι μονοθεϊστική και τυπολατρική, και αναφέρεται σε οντότητες που κατοικούν στην κάθε σφαίρα.

'Ετσι έχουμε 2 παντελώς διαφορετικές ερμηνείες του πιο εσωτεριστικού συστήματος που υπήρξε μέχρι σήμερα.

'Αλλοι θεωρούν πως η Ερμητική Καμπάλα, επηρεάστηκε από την Εβραϊκή, και άλλοι πως η Εβραϊκή είναι γέννημα της Ερμητικής.

Στο άρθρο που καταθέτει ο αδελφός Ορφέας, http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1054.0.html θα αποδειχτεί αν η Ερμητική Καμπάλα είναι προγενέστερη της Εβραϊκής, εάν δηλαδή η πηγή της Καμπάλα είναι τα ορφικά μυστήρια, και όχι οι μονοθεϊστικές ιουδαιοχριστιανικές αντιλήψεις.

Πάντως οι εσωτερικές μυητικές σχολές και τάγματα, είτε ροδοσταυρικά είτε τεκτονικά, ως ερμητικά, έχουν ασχοληθεί με την Ερμητική ερμηνεία και όχι με την Εβραϊκή ερμηνεία της Καμπάλα.

Για τον παραπάνω λόγο, μια και η ΑΜΡΑ είναι αυθεντική ερμητική σχολή ασχολείται με την Αυθεντική Ερμητική ερμηνεία της Καμπάλα, και όχι με την θρησκευτική μεταγενέστερη προσέγγισή της.

Πολλές φορές όμως ραβίνοι έχουν χρησιμοποίησει πανθεϊστικές προσεγγίσεις στην Εβραϊκή Καμπάλα, και εσωτεριστές, έχουν κάνει αναφορές σε μονοθεϊστικές ερμηνείες.  Έτσι στην πραγματικότητα, ο διαχωρισμός έγγυται στην Μονοθεϊστική και Πανθεϊστική Καμπαλιστική Ερμηνεία.
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: suida στις Σεπτεμβρίου 26, 2008, 22:58:30
   ΦΙΛΕ ,   Ο Ρ Φ Ε Α ... 

                   ΔΕΝ   ΣΕ   "Ξ Ε Υ Ρ Ω " ,   ΑΛΛΑ    ΑΥΤΟ   ΤΙ  ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ....ΝΑ   ΣΟΥ   ΠΩ....

                                            "   ΑΥΤΟΣ    Ο   ΘΟΛΟΣ,   Π"   ΟΛΟΙ   ΖΟΥΜΕ    ΚΑΤΩΘΕ   ΤΟΥ....

                                                ΕΙΝΑΙ....  ΤΟ   ΜΑΓΙΚΟ    ΘΕΑΤΡΟ   ΣΚΙΩΝ.... Ας   ΛΕΜΕ..."


                                                ΟΙ    ΑΝΘΡΩΠΟΙ    ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ    ΝΑ   ΔΟΥΝ....

                                                ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ,    ΣΤΟ   ΚΕΝΟ   ΝΑ   Π Ε Σ Ο Υ Ν ...


                                ΔΕΝ    Ξ Ε Υ Ρ Ο Υ Ν ,    ΠΩΣ   ΤΟ   ΚΕΝΟ ....

                                ΔΕΝ    ΕΙΝΑΙ ,  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ    Κ Ε Ν Ο ....

            ΦΙΛΕ,                                    ΤΗΝ    ΜΕΡΑ   ΤΗΝ   ΑΥΡΙΑΝΗ,    Φ Ω Ν Η ,   ΚΑΜΙΑ    ΔΕΝ   ΣΟΥ   ΤΗΝ   Τ Α Ζ Ε Ι ....

                                ΜΠΡΑΒΟ,    ΣΚΕΦΤΗΚΑ ....     Δ Ι Α Β Α Ζ Ο Ν Τ Α Σ    ΤΟ

                                ΟΙ    ΝΕΚΡΟΙ,    ΤΟ   Ξ Ε Ρ Ο Υ Ν ....

                                ΟΙ    Ζ Ω Ν Τ Α Ν Ο Ι ,    ΔΕΝ   ΤΟ   Ξ Ε Ρ Ο Υ Ν ....

                                                  ΠΟΙΟΣ,    ΖΗΤΑΕΙ    ΤΗΝ   ΣΟΦΙΑ ,   ΛΕΝΕ.....

                                                  ΜΙΑ    Γ Ο Μ Ο Λ Α Σ Τ Ι Χ Α ,    ΕΙΝΑΙ    Ο    Κ Ο Σ Μ Ο Σ ,    ΓΙΑ    ΤΟΥΤΕς    ΤΙς   Λ Ε Ξ Ε Ι Σ ...

                                 
                                 " ΑΝ    Θ Υ Μ Η Θ Ω ,    ΕΙΜΑΙ ,     ΕΝΑΣ    Ψ Ε Υ Τ Η Σ ...""


                     ΦΙΛΕ,                              ΤΟΝ    ΔΡΟΜΟ   ΜΑΣ    ΨΑΧΝΟΥΜΕ    ΝΑ   ΒΡΟΥΜΕ...

                                                    ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΙ    ΣΤΟΝ    Ε Α Υ Τ Ο    ΜΑΣ....

                                    "ΘΑ   ΤΑ   ΧΑΣΕΙΣ,   ΑΝ   ΜΑΘΕΙΣ,   ΠΟΣΑ   ΛΙΓΑ    Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Α ....ΜΟΛΙς    ΧΘΕΣ....""

                                                     "ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ,     ΜΕΣ   ΤΗΝ   Ο Μ Ι Χ Λ Η ...""

                                     Η    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,    ΕΙΝΑΙ   ΤΙΠΟΤΑ.....

                                                       ΓΙΑΤΙ,    ΠΑΣΧΙΖΟΥΜΕ......

                                                                     Σ  Κ  Ε  Φ  Τ  Ο  Μ  Α  Σ  Τ  Ε !!!

                                    --ΤΟ   Ο Ν Ε Ι Ρ Ο     ΤΟΥ   Θ Ε Ο Υ ....

                                       ΔΕΝ    ΕΙΝΑΙ,      Π Α Ρ Α ....

                                                               Ε Ν Α     Ο Ν Ε Ι Ρ Ο ....---

                                                                                                                Φ Ι Λ Ε ,
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Ορφέας στις Σεπτεμβρίου 27, 2008, 08:31:48

    Φίλε,

οι άνθρωποι φοβούνται το κενό, φοβούνται να το δουν γιατί είναι ένας καθρέφτης....
Ένας καθρέφτης όπου προβάλλονται όλες οι κακίες του ανθρώπου, όλα τα μίση, όλοι οι φθόνοι
κι έτσι γεννιούνται τέρατα, κι έτσι γεννιούνται οι εφιάλτες στο όνειρο, σ' αυτό το μεγάλο όνειρο που λέγεται ζωή....
Όλοι νεκροί που ονειρεύονται, κοιμούνται και ονειρεύονται και πλάθουν στα όνειρα χίλιες και μια "αλήθειες",
τέτοιες αλήθειες που συνταιριάζουν με τις ανικανοποίητες επιθυμίες, τέτοιες αλήθειες που γεννάνε οι ιταμές προσμονές,
τέτοιες αλήθεις - πλάνες....

Η αλήθεια για όποιον ξυπνάει και "βλέπει" είναι μία.... Όμως κανείς δεν θέλει την "Σοφία",
κανείς δεν θέλει το φως που διαλύει τις λάγνες ψευδαισθήσεις,
κανείς δεν θέλει το ξημέρωμα που καλεί για ζωντάνεμα....

Ζούμε στο όνειρο της θεότητας και μακαρίζουμε που ονειρευόμαστε και μεις....

Πλάθουμε ατραπούς για να μας φέρουν στην αυγή....

Πονά στα μάτια το λαμπρό φως κατά το ξύπνημα σεβαστέ φίλε....
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: suida στις Σεπτεμβρίου 27, 2008, 14:03:46
ΣΕΒΑΣΤΕ ,   ΦΙΛΕ    Ο Ρ Φ Ε Α ,   

                                               ΤΙ    ΕΙΝΑΙ    Ο   ΑΝΘΡΩΠΟΣ ...

                                                      ΤΙ   ΕΙΜΑΙ    ΕΓΩ....

                                                             ΤΙ    ΕΙΣΑΙ    ΕΣΥ....

                                 
                                   ΣΕ    ΟΛΟΥΣ ,    ΤΟΝ   Ε Α Υ Τ Ο    ΜΟΥ    ΒΛΕΠΩ,    τιποτα .... λιγοτερο,  τιποτα....περισσοτερο

                                                          ΜΕ   ΧΑΡΑ    ΤΟ   ΔΕΧΟΜΑΙ,    ΜΠΟΡΩ     ΚΑΙ    ΠΕΡΙΜΕΝΩ....


                                  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ      Φ Ω Ν Ε Σ  ,     Μ Ε Σ Α    ΜΟΥ....

                                                               Φ Ω Ν Ε Σ ,      ΑΠΟ    ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ     Κ Υ Κ Λ Ο Υ Σ .....

                                                                Φ Ω Ν Ε Σ ,     ΤΡΥΦΕΡΕΣ ,     ΓΙΑ    ΤΑ   Σ Π Λ Α Χ Ν Α    ΜΟΥ....

                                                               Φ Ω Ν Ε Σ ,     ΕΞΑΓΝΙΣΜΕΝΕΣ ,   ΓΙΑ    ΤΟ    Κ Ε Φ Α Λ Ι   ΜΟΥ....

                                                                Φ Ω Ν Ε Σ ,     ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ,    ΓΙΑ   ΤΗΝ   Κ Α Ρ Δ Ι Α    ΜΟΥ...


                                  ΛΕΩ....   ΤΗΝ    Α Ρ Χ Ε Γ Ο Ν Η     Λ Ε Ξ Η ,               ΜΑ ,    ΤΟΝ     Θ Ε Ο .....!!!!


                                                                 ΜΕ    Σ Υ Γ Κ Λ Ο Ν Ι Ζ Ε Ι ,    Ο,ΤΙ    ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.....

                                                                 ΛΟΞΟΔΡΟΜΟΥΝ ,    ΟΙ    Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ     ΜΟΥ....

                                                                 Π Ε Ρ Ι Κ Ο Κ Λ Α Δ Α ,    ΣΤΟ    ΣΠΙΤΙ    ΤΟΥ    ΜΥΑΛΟΥ   ΜΟΥ....

                                                                 Η   ΣΚΙΑ ,    ΤΗΣ    Μ Ε Τ Α Φ Υ Σ Ι Κ Η Σ .....


                                     ΚΑΤΙ ,    ΠΟΥ   ΔΕΝ   ΜΠΟΡΩ   ΝΑ   ΔΩ,    ΣΤΗΝΕΙ ,    ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ     Δ Ι Χ Α Λ Ε Σ ....ΜΕΣΑ   ΜΟΥ

             
                                                                 Ε Ν Α Σ    Λ Ο Γ Ο Σ ...!!      ΔΙΔΥΜΟΣ     ΤΗΣ   ΟΡΑΣΗΣ   ΜΟΥ...

                                                                 Κ Υ Κ Λ Ω Ν Ε Ι ,     ΤΗΝ    Υ Π Α Ρ Ξ Η     ΜΟΥ....


                                    ΑΧ!!     ΝΑ    ΜΠΟΡΟΥΣΑ ...   ΝΑ    ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΗΣΩ    ΤΩΡΑ....  ΣΕ    ΣΕΝΑ ,    ΤΗΝ    ΑΝΑΤΟΛΗ   ΤΟΥ...


                                                                  Η    Ο Μ Ι Λ Ι Α ,     ΔΕΝ   ΜΕ    Α Π Ο Δ Ε Ι Κ Ν Υ Ε Ι ....

                                                                  ΤΗΝ     ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ     ΤΗΣ    Α Π Ο Δ Ε Ι Ξ Η Σ ....

                                                                                    .............ΚΟΥΒΑΛΩ



                                               ΜΠΕΡΔΕΥΩ,    ΜΕ    ΤΗΝ    Σ Ι Ω Π Η    ΜΟΥ...

                                               ΤΟΥΣ     ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,    Γ Υ Ρ Ω     ΜΟΥ...


                                                                   
                                                                    ΤΙ    ΕΙΝΑΙ,    ΝΑ    Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι Σ ....

                                                Φ Λ Ο Γ Ε Σ ,     Ο Ρ Μ Ο Υ Ν      ΣΤΟ    ΣΩΜΑ    ΜΟΥ...

                                                                     ΑΡΝΗΣΗ,    ΔΕΝ    Δ Ε Χ Ο Ν Τ Α Ι ....


                                                  ΚΑΙΝΕ,    ΤΑ    Ρ Ο Υ Χ Α    ΜΟΥ...

                                                                     ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΝ,    ΤΑ    Δ Α Κ Ρ Υ Α    ΜΟΥ...

                                                   ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ,    ΤΗΝ    ΣΥΓΧΥΣΗ   ΜΟΥ....

                                                                      ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ,    ΤΙΣ     ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΕΙΣ    ΜΟΥ....


                                                   
                                                   ΤΙ    ΚΑΝΕΤΕ,    ΣΤΙΣ    Σ Α Ρ Κ Ε Σ   ΜΟΥ...

                                                                       Π Ρ Ο Δ Ο Σ Ι Α !!!      Φ Ω Ν Α Ζ Ω ....

                                                    Η   Φ Ω Ν Η   ΜΟΥ,   Π Ν Ι Γ Ε Τ Α Ι ,    ΣΤΟ   ΛΑΙΜΟ   ΜΟΥ....


                                                                         
                                                                         ΣΑΛΕΥΩ,    ΝΙΩΘΩ,    ΚΟΙΤΙΕΜΑΙ,

                                                      "Υ Π Α Ρ Χ Ω "....   ΕΙΜΑΙ    ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ....


                               ΧΡΟΝΟΣ   και   Χ Ω Ρ Ο Σ  !!     ΤΩΡΑ   ΒΛΕΠΩ    ΠΩΣ....   Α Λ Η Θ Ε Ι Α     ΕΙΝΑΙ,

                                                        ΑΥΤΟ,    ΠΟΥ    Α Χ Ν Α ,    ΕΝΟΙΩΘΑ....


                              ΑΧ!!   ΝΑ   ΜΠΟΡΟΥΣΑ    ΝΑ   ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΗΣΩ....ΣΕ   Σ Ε Ν Α ...   ΤΗΝ    Ο Μ Ο Ρ Φ Ι Α    ΤΟΥ....


                                                         ΤΑ     "Δ Ε Ν Τ Ρ Α ",     ψ ι θ υ ρ ι σ τ α ....   ΜΙΛΟΥΝ,

                                                                           Κ Ρ Υ Β Ω Ν Τ Α Σ ....    ΤΟΝ    Α Ν Ε Μ Ο  ,    Α Ν Α Μ Ε Σ Α

                                                          ΣΤΑ     Φ Υ Λ Λ Α     ΤΟΥΣ....
                                                                                                                              Φ Ι Λ Ε ,
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: suida στις Σεπτεμβρίου 27, 2008, 18:06:11
   H      ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ  ,   ΑΥΣΤΗΡΑ ,    ΣΕ    ΕΚΦΡΑΣΗ    ΝΟΗΜΑΤΟΣ,    Α Π Ο Δ Ο Σ Η

                                                           ΤΩΝ    Ε Ι Κ Ο Ν Ω Ν ....ΠΟΥ    Α Ν Α Φ Ε Ρ Ο Ν Τ Α Ι ...

                                        ΕΙΝΑΙ,   ΜΙΑ   Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α ,    ΧΩΡΙΣ   ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ....


                     Α Υ Τ Ο ,    ΠΟΥ   ΟΙ   Ε Ι Κ Ο Ν Ε Σ ,   ΖΗΤΑΝΕ....   ΝΑ   Ε Κ Φ Ρ Α Σ Ο Υ Ν ....

                                        ΔΕΝ    Ε Ξ Α Ν Τ Λ Ε Ι Τ Α Ι ....  ΑΠΟ    ΤΙΣ   ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ    ΑΝΑΦΟΡΕΣ ....Μ Ο Ν Ο Ν ....


                      Η     Π Ρ Ο Ε Λ Ε Υ Σ Η     ΤΟΥΣ,     ΕΙΝΑΙ    ΜΙΑ   "  Μ Η Τ Ρ Ι Κ Η       Α Λ Η Θ Ε Ι Α ....",

                                        ΕΤΣΙ,    ΤΟ    ¨" Α Ν Τ Ι Κ Ε Ι Μ Ε Ν Ο "...   Σ Τ Ε Ρ Ε Ι Τ Α Ι .....ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ...


                      ΠΟΙΟΣ,   ΧΑΙΡΕΤΑΙ...     ΤΗΝ    Γ Ε Ν Ν Η Σ Η     ΤΟΥ    ΣΑΝ    ΘΥΜΑΤΑΙ.....!!
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Ορφέας στις Σεπτεμβρίου 27, 2008, 19:53:09

    Είναι, σχεδόν πάντα, πολύ δύσκολο να αποδώσουμε με λόγια μιαν εικόνα
και είναι, σχεδόν πάντα, αδύνατο να ειπωθεί αυτό που βράζει μέσα μας.

Όμως μπορεί και εκφράζεται το ζωντανό κι ανέκφραστο μονάχα αυτό που έσβησε θα μείνει,
είτε με χορό που δίδαξε ο Ζορμπάς θα εκφραστεί, είτε με την γλώσσα της σιωπής,
μα πιο συχνά με αυτά που δεν προφέρονται, με τις ανταύγειες των λέξεων που δεν ανέτειλαν,
αλλά χρωμάτισαν το μήνυμα....
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: efreem στις Μαΐου 20, 2010, 21:21:08
taro ειναι οι λαμεσ των 22αποκρυφων εκπορευσεων  εχουν και προφητικη ενοια καθε
μια ξεχωριστα αλλα και με αλλεσ  με τησ αλλεσ ειναι το προφητικο ταρω που μπορει να
σου προφητευση ολοκληρη την ζωη σου  αλλα αυτο το γνωριζουν λιγοι και ετση πρεπει
να ειναι  μονο ενασ μυστησ μπορει να σε μαθει  και να γνωρισεισ την σοφια και την γνωση
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Ορφέας στις Μαΐου 20, 2010, 23:11:10
taro ειναι οι λαμεσ των 22αποκρυφων εκπορευσεων  εχουν και προφητικη ενοια καθε
μια ξεχωριστα αλλα και με αλλεσ  με τησ αλλεσ ειναι το προφητικο ταρω που μπορει να
σου προφητευση ολοκληρη την ζωη σου  αλλα αυτο το γνωριζουν λιγοι και ετση πρεπει
να ειναι  μονο ενασ μυστησ μπορει να σε μαθει  και να γνωρισεισ την σοφια και την γνωση


Το αναφερόμενο ως προφητικό Ταρό, έγινε γνωστό στην Ευρώπη από τους "Μποέμιανς", τους τσιγγάνους της Βοημίας που μετανάστευσαν στην Γαλλία. Αυτοί δίδαξαν τα μυστικά του στον αποκρυφιστή Αλλιέτε, από τον οποίο έχουμε και την πρώτη άρτια δημοσιευμένη εργασία πάνω στα μυστικά των καρτών Ταρό.

Στην Καμπαλά ως εκπορεύσεις αναφέρονται οι σεφίρες ενώ τα "μονοπάτια" που ενώνουν μεταξύ τους τις Καμπαλιστικές σφαίρες, αναφέρονται και αναλογούν στις κάρτες Ταρό. Δυστυχώς, για να ταιριάσουν κάποιοι εβραίοι, που μυήθηκαν στην Καμπαλιστική φιλοσοφία, τις κάρτες Ταρό με τα 22 γράμματα του εβραϊκού αλφαβήτου, αλλοίωσαν τις αντιστοιχίσεις και περιόρισαν τα μονοπάτια από 27 + 1 σε μόνον 22! Στην απόπειρα "βολέματος" των Ταρό, αφαίρεσαν από το καμπαλιστικό ιερόγλυφο την σεφίρα Ντάατ (Ποσειδώνα), παρότι αναγκάζονταν να την παρουσιάζουν και να την αναλύουν, ενώ την δωδέκατη σεφίρα φαίνεται ότι την αγνοούσαν παντελώς. Έτσι, το εβραϊκό καμπαλιστικό δέντρο κατέληξε ανισόρροπο και τραγικά ασύμμετρο, ενώ ο περιορισμός των καρτών σε 22, εξέπεσε από την διδασκαλία και προαγωγή της Σοφίας, σε μαντική του πεπρωμένου, επιφέροντας τελικά το μοιραίο.

Είναι όμως μεγάλο το θέμα αυτό, το οποίο σε εύθετο χρόνο θα αναλυθεί στα πλαίσια της ανάπτυξης της "Αποκατεστημένης Καμπαλά", στοιχεία της οποίας δημοσιεύσαμε στην διεύθυνση http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1054.0.html
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: suida στις Μαΐου 21, 2010, 18:37:56
   
          --ΤΟ   ΝΑ   Ε Π Ι Μ Ε Ν Ε Ι     ΝΑ    ΜΙΛΑ  .....κ α π ο ι ο ς .....

                              για    Τ Ε Τ Ο Ι Ε Σ     Π Ρ Α Ξ Ε Ι Σ

                                      ΩΣ      Π  Α  Θ  Η 

                     ΤΗΣ    Ν Ι Ο Τ Η Σ   

                             ΤΗΣ   Δ Υ Ν Α Μ Η Σ    ΤΟΥ   Ε Ρ Ω Τ Α   ΤΟΥ.....



              ΠΟΥ   Η   Ε Ι Κ Ο Ν Α   ΤΗΣ.....Τ Ο Λ Μ Η    Ε Δ Ι Ν Ε ....


                 
                                         Μ Π Ο Ρ Ε Ι ,    σε   κ α π ο ι ο ν .....  Ψ  Ε  Μ  Α   ,     να   φ α ν ε ι !



        Α Υ Τ Α ,    ΤΑ    Λ Ο Γ Ι Α .....Ε Ι Ν Α Ι     με   κεφαλαια   γραμματα....   ΣΤΗ    Μ Ν Η Μ Η     ΜΟΥ   

                                                                                                                                              γ ρ α μ μ ε ν α .....


                ---ι δ ο υ !    Θ Ε Ο Σ ......ι σ χ υ ρ ο τ ε ρ ο ς    ε μ ο υ ...Ε Ρ Χ Ο Μ Ε Ν Ο Σ ....

                                  Κ Υ Ρ Ι Α Ρ Χ Η Σ Ε ......     επ" εμου....----       ΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΟΣ....σ ι ω π η λ α ....κραυγαζω.


Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Ορφέας στις Μαΐου 21, 2010, 20:17:55

    Ναι, τόση Δύναμη χρειάζεται,

                            όση μπορεί να δώσει το Πάθος του Έρωτα της Νιότης,
 
                                                                           για να τολμά να μιλά για αυτά που στους πολλούς φαντάζουν Ψέματα....
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα Της Ψ Υ Χ Η Σ ΜΟΥ.....
Αποστολή από: suida στις Μαΐου 29, 2010, 18:10:17

           ΝΑΙ,   ε τ σ ι    ΕΙΝΑΙ.....γιατι

                     Απο   Τ Ο Τ Ε    που   Ε Ι Δ Α ....

                              Η   ΣΚΕΨΗ   του   ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ   ΜΟΥ   α ρ χ ι σ ε   να  β λ ε π ε ι

                                         την    Π Α Ρ Α Μ Ε Λ Η Μ Ε Ν Η    λειτουργικοτητα   μου....

                 Η   Ψ Υ Χ Η   ΜΟΥ,   ολακερη,   Ε Γ Ω ....

                            Δοσμενος   ημουν   και  ειμαι   στην    Ε Υ Γ Ε Ν Ι Κ Ο Τ Η Τ Α   της....


             Φ Ι Λ Ο Ι ,   ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ   και   αλλοι.....ΔΕΝ   ΤΟΥΣ   Α Ρ Ε Ν Ε    Η   Π Α Ρ Ο Υ Σ Ι Α    ΜΟΥ.....

                                                Ο Χ Ι ....    δεν   τους    α ρ ε σ ε ....


                  ΝΑ   Μ Α Θ Ο Υ Ν ,    ηθελαν....    το    Μ Υ Σ Τ Ι Κ Ο   ΜΟΥ...

                          Α Υ Τ Ο ,   που   ε γ ω   να    Κ Ρ Υ Ψ Ω ....   ηθελα.   


          --ΠΕΣ...Π Ε Σ !         Σ Κ Λ Η Ρ Ο Τ Α Τ Α  ,    ρωτουσαν....    π ε ς !

          ---χ α μ ο γ ε λ ο ν τ α ς.....         τους    θωρουσα,   ναι ,   τους   κοιτω...

                                                                                                                   Τ Ι Π Ο Τ Α ....δεν   τους   ειπα.

                                                                                                         τ ι π ο τ α !      ....   τους   λεω....         

                                                                                                                                                          αδελφια  μου.
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: efreem στις Αυγούστου 08, 2010, 00:37:29
ΕΙΜΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΥΣΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΕΡΓΑΖΩΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡ
ΓΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΑΧΕΙΜ  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ   ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ
ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ  ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΗΣ
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Rose στις Αυγούστου 08, 2010, 01:58:57
Αγαπητέ Efreem καλωσόρισες.

Είναι σημαντικό να ερευνούμε τα πάντα, να φιλοσοφούμε τα πάντα, αλλά να μην παρασυρόμαστε από τα διανοητικά ή "μεταφυσικά" συστήματα τα οποία έχει δημιουργήσει κατά καιρούς ο άνθρωπος.

Η ενασχόληση με τις μαγγανείες, ή με τους αγγέλους, δεν είναι τίποτα άλλο, από αυθυποβολή του ψυχισμού μας, έτσι ώστε να ενεργοποιούνται διάφορες ψυχικές ιδιότητες.  Δυστυχώς η μη κατανόηση αυτών των φαινομένων οδηγεί σε δεισιδαιμονίες, ή ακόμα σε φαντασιοπληξία, ή κατάληψη από δημιουργημένες από τον ενασχολούμενο αιθερικές οντότητες.

Στο επίπεδο της κατώτερης μαγείας, ο ενασχολούμενος δεν επικοινωνεί με καμία οντότητα, αλλά με ιδιότητες του ψυχισμού του, και κυρίως υλοποιεί τα πάθη του.

Η πραγματική μαγεία είναι η υψηλή μαγεία, η μαγεία των ιδεών, και κανείς ασχολείται με αυτήν μόνο εφόσον εργάζεται ανιδιοτελώς προς το κοινό όφελος.

Οι περισσότεροι δήθεν μάγοι και όχι αυθεντικοί μάγιστροι, είναι κυνηγοί δύναμης, και το μόνο που καταφέρνουν είναι να καταντήσουν ψυχασθενείς ή ακόμα εγκληματίες.

Στην ΑΜΡΑ ασχολούμαστε με την Φιλοσοφική Ελληνική έκδοση της Καμπάλα, μελετώντας τους Φυσικούς Νόμους του Σύμπαντος, και όχι με την Εβραϊκή έκδοση που καταλήγει σε ενασχόληση με μαύρες τεχνικές.
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Ορφέας στις Αυγούστου 09, 2010, 10:49:51
ΕΙΜΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΥΣΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΕΡΓΑΖΩΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡ
ΓΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΑΧΕΙΜ  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ   ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ
ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ  ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΗΣ

    Ένα από τα ρητά του τεκτονισμού που ασπαζόμαστε ανεπιφύλακτα, είναι το "ουδέν όριον τίθεται στην αναζήτηση της Αλήθειας".... Συνεπώς, κανένα γνωστικό πεδίο δεν μένει έξω από την διαπραγμάτευση στα πλαίσια των αναζητήσεων της ΑΜΡΑ. Παρότι η Μαγεία δεν διδάσκεται και δεν ασκείται στην διάρκεια της μαθητείας στην ΑΜΡΑ (είναι "αντικείμενο" στην εσωτερική οργάνωση των μεγάλων μυστηρίων, "Α.Κ.Ο.Σ."), παρ' όλα αυτά αναλύεται και προσεγγίζεται γνωστικά, τιθέμενη παράλληλα σε διάλογο για σπουδή και εντρύφηση θεωρητικά.

    Συνήθως ο Νεόφυτος "Μάγος" βρίσκει κάποια έτοιμα μαγικά τελετουργικά με τα οποία δοκιμάζει τον άγνωστο κόσμο της μαγείας. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που χρειάζονται να επισημανθούν. Πρώτα πρώτα, η πρακτική "Μαγεία" είναι έργο αποκλειστικά προσωπικό. Η Αρχή αυτή μας προειδοποιεί ότι ΔΕΝ επαναλαμβάνουμε πρακτικές άλλων, αλλά δημιουργούμε την δική μας ατομική πρακτική. Επικλήσεις, σφραγίδες και υποτίθεται ονόματα δύναμης, το μόνο που δύνανται να πετύχουν είναι η ανάδυση των αρρωστημένων φαντασιώσεων ενός διαταραγμένου ψυχισμού που "γέννησε" στο "αστρικό" εικόνες των παραλογισμών - παθών του. Στο βιβλίο του μάγου Αμπραμελέν παρατίθεται η πρακτική που οφείλει να ακολουθήσει ο ασκούμενος Μάγος (η πρακτική του Αμπραμελέν χρειάζεται κάποιες διασαφηνίσεις). Με λίγα λόγια, μόνος του ο καθένας θα "γνωρίσει" τον άυλο κόσμο, μόνος του θα προσεγγίσει τα αυτονομημένα κομμάτια του εσώτερου κόσμου και από τον ίδιο τον εαυτό του θα γνωρίσει τις όποιες πρακτικές - σφραγίδες - ονόματα για το ατομικό του αποκλειστικά τελετουργικό.

    Πρώτο εργαλείο του Μάγου ο "μαύρος καθρέφτης", η πύλη όχι για μιαν άλλη διάσταση όπως διαδίδουν οι άσχετοι, αλλά ο αληθινός καθρέφτης του δικού του εσωτερικού κόσμου με τον οποίο θα έρθει σε επαφή ο ασκούμενος Μάγος. Δεύτερον η ενεργοποίηση του εσωτερικού του φύλακα και τρίτο και βασικότερο που έχουμε εξαρχής, το Μαγικό βιβλίο όπου καταγράφονται οι εμπειρίες - αντιλήψεις - επιγνώσεις οι οποίες θα γίνουν η βάση σύνθεσης των ατομικών του μαγικών πρακτικών. πλέον φυσικά τα λοιπά εργαλεία του Μάγου τα οποία γενικά είναι πράγματι αυτά που αναφέρονται σε πολλά εγχειρίδια Μαγείας (πιο αναλυτικά του Φρανς Μπάρτον).

    Ένα βασικό στοιχείο για την πρακτική μαγεία είναι και το απαραίτητο "διάμεσο" (οι παλαιοί Μάγοι πλαισιώνονταν από ένα ανήλικο αγοράκι, αυτό βέβαια είναι απαράδεκτο σήμερα). Τον ρόλο του "διάμεσου" από την φύση του δύναται να εκπληρώσει η σύντροφος του ασκούμενου σε κάποιες συγκεκριμένες πρακτικές που χρειάζεται (ακίνδυνες πρακτικές).

    Πρωτού όμως ο ζηλωτής Μάγος ασκηθεί στην πρακτική Μαγεία, είναι απολύτως απαραίτητο να έλθει σε επαφή με τις ενέργειες της Φύσης, να "κοινωνήσει" στον κόσμο των στοιχειακών και να προετοιμαστεί κατάλληλα για το μεγάλο εγχείρημα. Πολύ εύκολα ο φιλόδοξος ζηλωτής μπορεί να ξεπέσει στον απάνθρωπο δρόμο της μαγγανείας και της γοητείας. Πολύ εύκολα μπορεί να βρεθεί να περπατά την σκοτεινή ατραπό της μαύρης μαγείας....

    Ας έχει πάντα ο ασκούμενος μπροστά του το καμπαλιστικό ιερόγλυφο για να του υπενθυμίζει και να του υποδεικνύει την ανελικτική διαδρομή και την ανύψωση και είθε να του χαρίσει η μητέρα Φύση την ικανότητα της Διάκρισης ώστε να αποφεύγει τον ολισθηρό δρόμο και τα βάραθρα....
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: hierophantis στις Σεπτεμβρίου 11, 2011, 21:25:51
μελετω την μυστικη καμπαλα , και την εισαγωγη στην τελετουργικη μαγεια της ντιον , εχω ξεκινήσει εδω και 2 μέρες να ασκούμε στην σφαίρα της γης  .
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 11, 2011, 22:15:13
μελετω την μυστικη καμπαλα , και την εισαγωγη στην τελετουργικη μαγεια της ντιον , εχω ξεκινήσει εδω και 2 μέρες να ασκούμε στην σφαίρα της γης  .

Πολύ ωραία, αναμένουμε σχόλια και εντυπώσεις.
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Γιώργος στις Σεπτεμβρίου 24, 2011, 01:08:54
 η καμπαλλα δεν προερχεται τοσο απο τα  καββειρια,χαλδαικα,αιγυπτιακα μυστηρια οσο απο τα ΚΥΒΕΛΕΙΑ                       Γ.Κ







______________________________________________________

μεταφέρθηκε από άλλο θέμα, και έγινε αλλαγή τίτλου, χωρίς να αλλάξει το περιεχόμενο.
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Ορφέας στις Σεπτεμβρίου 24, 2011, 17:01:45
η καμπαλλα δεν προερχεται τοσο απο τα  καββειρια,χαλδαικα,αιγυπτιακα μυστηρια οσο απο τα ΚΥΒΕΛΕΙΑ                       Γ.Κ

Η Κυβέλη είναι η Ρέα της πόλης "Κύβελα". Στην πόλη αυτήν λατρεύονταν οι Κάβειροι στο ιερό της Καβειρώς Αξιόκερσας, η οποία ανήκε στο δεύτερο -θυγατρικό θα λέγαμε - ζευγάρι των Καβείρων. Οι Κάβειροι και τα Καβείρια προηγούνται κατά πολύ από την μετέπειτα μονομερή λατρεία της Μεγάλης Μητέρας Ρέας των Κυβέλων....
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: hierophantis στις Σεπτεμβρίου 24, 2011, 18:52:39
η καμπαλλα δεν προερχεται τοσο απο τα  καββειρια,χαλδαικα,αιγυπτιακα μυστηρια οσο απο τα ΚΥΒΕΛΕΙΑ                       Γ.Κ

Η Κυβέλη είναι η Ρέα της πόλης "Κύβελα". Στην πόλη αυτήν λατρεύονταν οι Κάβειροι στο ιερό της Καβειρώς Αξιόκερσας, η οποία ανήκε στο δεύτερο -θυγατρικό θα λέγαμε - ζευγάρι των Καβείρων. Οι Κάβειροι και τα Καβείρια προηγούνται κατά πολύ από την μετέπειτα μονομερή λατρεία της Μεγάλης Μητέρας Ρέας των Κυβέλων....

 ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: ΔΙΟς ΑΕΤΟς στις Σεπτεμβρίου 30, 2011, 00:15:44
ΠΕΡΙ ΚΑΒΕΙΡΙΩΝ....ΤΕΛΙΚΑ...

 

ΤΑ ΚΑΒΕΙΡΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Αθανάσιος Πάλλης

Ποιοι ήταν οι Κάβειροι;


Για τα Καβείρια μυστήρια σώζονται οι λιγότερες ίσως πληροφορίες σε σχέση με τα άλλα ελληνικά μυστήρια. Για τους Σαμοθράκη τιμώμενους θεούς πολλοί έχουν πει ότι είναι οι Κάβειροι οι ίδιοι, αλλά ούτε και αυτοί που είπαν αυτό μπορούν να μας πουν ποιοι ήταν οι Κάβειροι στην πραγματικότητα. Είναι πολύ απροσδιόριστα τόσο ο αριθμός όσο και τα ονόματα τους, έτσι που η σύγχυση γύρω από την προσωπικότητα τους αυξάνει συνεχώς. Στις αρχαίες πηγές υπάρχουν αρκετές εκδοχές σχετικά με την προέλευση τους και επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι οι Κάβειροι είναι μια ομάδα χθονίων Θεοτήτων Θρακοπελασγικής προέλευσης, οι οποίοι είναι δαίμονες και παιδιά του Ηφαίστου, του θεού της φωτιάς και των τεχνών. άλλοι έλεγαν πως οι Κάβειροι είναι η Μεγάλη Μητέρα, η μητέρα γη (στην τοπική γλώσσα λεγόταν Ανίερος, ταυτίζονταν με την Δήμητρα και την αποκαλούσαν Ηλέκτρα, Λαμπρή, Στρατηγίδα και Ηγέτιδα), ο σύζυγός της ο Καδμίλος [θεός της γονιμότητας που πολλές φορές ταυτίζονταν με τον Ερμή γιατί τα σύμβολα του (το ιερό του ζώο, ο κριός, που συμβόλιζε τη γονιμοποιό δύναμη και τον αρχηγό ποιμένα, καθώς και το φιδοκέφαλο κηρύκειο του) βρέθηκαν χαραγμένα σε νομίσματα και σε επιγραφές του Ναού]. άλλοι λένε πως ήταν δύο αρένες δίδυμοι Θεοί και τους συνέδεαν με τους Διόσκουρους, άλλοι πάλι, πως οι Θεοί ήταν τρεις και τα τοπικά ονόματα τους Ανίερος, Αξιόκερσα και Αξιόκερσος υποδήλωναν ότι ήταν η Δήμητρα, η Κόρη και ο Ερμής. άλλοι προσθέτουν και τον ’δη, την Εκάτη, τη Ρέα, τους Οκριβάντες, τον Ουρανό και τη Γαία. Ακόμα και η Αφροδίτη που ίσως είναι αυτή που παριστάνεται σε περίεργα τρίμαστα γυμνά ειδώλια που βρέθηκαν στις ανασκαφές, φαίνεται να θεωρείται πως ανήκε στους Κάβειρους. Αυτή η πολυπροσωπία που υπάρχει στην λατρεία των Καβειριων οδηγεί στη σκέψη πως στα μυστήρια της Σαμοθράκης φανερώνονταν η γενική και απρόσωπη θεωρία για την θεότητα που υπάρχει και στα Ορφικά μυστήρια (που ο Θεός προσφωνείτε «Μέγα πνεύμα», «Μέγας Ελευθερωτής», «Μεγάλη ψυχή του κόσμου», «Λόγος»). Ο Όμηρος αναφέρεται στην Σαμοθράκη με το επίθετο «Ζαθέη» δηλαδή Σεπτή και Αγιότατη και επίσης την ονομάζει Ιερά χώρα: Σαμοθράκη όπου τελετές προκαλούν ρίγος φόβου γίνονται για χάρη των θεών οι οποίες είναι απόρρητες στους κοινούς θνητούς. Στην λατρεία των Καβειρίων μυστηρίων πρωτεύοντα ρόλο έπαιζε το πυρ, η φωτιά, από όπου φαίνεται πήραν το όνομα τους και η εσωτερική διδασκαλία των Καβειρίων μυστηρίων ήταν η γέννηση και η αναγέννηση του ανθρώπου. Οι κάτοικοι της Λήμνου, της Ίμβρου και της Σαμοθράκης τους ταύτιζαν με τον Πρωτέα, ο οποίος προσωποποιούσε την θάλασσα και το «ηφαιστειώδες πυρ» του οποίου κύρια θεότητα είναι ο Ήφαιστος ενώ ο Παυσανίας γράφει ότι ο Προμηθέας και ο γιος του Αιτναίος λατρευόταν ως Κάβειροι στην Βοιωτία.


Η αρχή της τελέσεως των καβειρίων μυστηρίων χάνεται στα βάθη της ελληνικής προϊστορίας και εδώ πάλι οι απόψεις διίστανται. Ο Ηρόδοτος υποστηρίζει ότι η λατρεία των Κάβειρων ήταν αυτόχθων μυστηριακή λατρεία των Πελασγών. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι στη Σαμοθράκη οπού τελούσαν τα Καβειρια κατοικούσαν Πελασγοί και ότι οι Αθηναίοι πρώτοι από όλους τους Έλληνες ηρθαν σε επαφή με τους Πελασγούς της Σαμοθράκης, τα αγάλματα του Ερμή με τον φαλλό του στραμενο προς τα πανω και την λατρεία των Κάβειρων, όταν οι Πελασγοί μετοίκησαν στην Αττική και άρχισαν να θεωρούνται και αυτοί Έλληνες. Οι επιφανέστεροι των Ελλήνων λέγεται ότι είχαν μυηθεί στα Καβείρεια μυστήρια . Κάποιοι εξ αυτών ήταν ο Αγαμέμνων, ο Οδύσσειας αλλά και άλλοι Έλληνες που έλαβαν μέρος στον Τρωικό πόλεμο, επίσης σύμφωνα με την μυθολογία ο Ορφέας, ο Ηρακλής ο Ιάσων, οι Διόσκουροι Κάστορας και Πολυδεύκης και οι αρχηγοί της Αργοναυτικής εκστρατείας είχαν μυηθεί στα μυστήρια των Κάβειρων στην Σαμοθράκη. Ο Βασιλιάς Φίλιππος ήταν μυημένος στα μυστήρια της Σαμοθράκης, όπου και γνώρισε την Ολυμπιάδα την μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ήταν και ιέρεια των Καβείρων. Φυσικά και ο Μέγας Αλέξανδρος μυήθηκε στα Καβείρια Μυστήρια, όπως και ο Ηρόδοτος αλλά και ο Πυθαγόρας.


Στα μυστήρια γίνονταν δεκτοί όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φυλής, φύλου και κοινωνικής τάξεως, ακόμη και οι δούλοι, αρκεί να μην επιβαρύνονταν με ανόσιες πράξεις. Σκοπός των μυστηρίων ήταν να απομακρύνει το φόβο του θανάτου και να αποκαλύψει αιώνιες αλήθειες που σχετίζονται με την τύχη της ψυχής μετά το θάνατο. Η αποκάλυψη των τεκταινομένων κατά τη διάρκεια τέλεσης των μυστηρίων επέφερε την ποινή του θανάτου. Μπροστά στο άβατο του Ιερού υπήρχε επιγραφή, που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη και που απαγόρευε με λιτό αλλά απόλυτο τρόπο, την είσοδο. Επίσης, κάτι ακόμα που διαφοροποιεί τα μυστήρια σε σχέση με όλα τα αλλά ήταν ένας ρητός και απαράβατος όρος που υπήρχε και τον συναντάμε μονό εδώ. Βασική και απαραίτητη προϋπόθεση και προπαρασκευαστικό στάδιο της μυήσεως, ήταν η ψυχική κάθαρση του ανθρώπου που ζητούσε να μυηθεί, η εξομολόγηση. Γι' αυτόν τον σκοπό υπήρχε ένας ειδικός ιερέας γνωστός ως Κοής ο οποίος άκουγε τον εξομολογούμενο και είχε το αξίωμα να εξαγνίζει ακόμα και τον φονιά που μετάνιωνε για την πράξη του. Έτσι, εκτός από τη λατρευτική και θρησκευτική έννοια, βλέπουμε πως τα μυστήρια της Σαμοθράκης, είχαν φιλοσοφική βάση και χαρακτήρα κοινωνικής αρετής.

Ύστερα από την εξομολόγηση και την έγκριση του Κοή και των Ανακτοτελεστών, ο κατηχημένος μπορούσε να προσέλθει στην τελετή της μυήσεως. Πιστεύεται πως η μύηση γινόταν τη νύχτα, με το φως των δαδιών και των λυχναριών των μυημένων που παραβρίσκονταν στην τελετή. Πολλά λυχνάρια που βρέθηκαν στις ανασκαφές είχαν χαραγμένο το γράμμα Θ δηλωτικό των Μεγάλων Θεών, αλλά και στους τοίχους του Ιερού υπάρχουν πολλές οι θέσεις για τοποθέτηση δαδιών. Ο μειούμενος καθόταν πάνω σε θρόνο γι' αυτό και η τελετή λεγόταν «θρονισμός». Φαίνεται πως σ' αυτό το στάδιο οι μυούντες χόρευαν γύρω από τον μειούμενο. Πολλές μαρτυρίες και κυρίως του Πλούταρχου υπάρχουν γι' αυτή τη φάση της τελετής. «Καθάπερ ειώθασιν εν τω καλούμενο θρονισμώ καθίσαντες τους μειουμένους οι τελούντες κύκλω περιχορεύαν».
Ύστερα από τον θρονισμό, ο ιερέας οδηγούσε τον μύστη στο άβατο του Ιερού και εκεί το νέο μέλος, είχε δηλαδή την εποπτεία, κάποιας ιερής αναπαράστασης με πιθανό αντικείμενο την έκφραση κοσμογονικών ιδεών στις όποιες πρώτευε η μυστηριώδης τους γενεαλογία. Έτσι, έφθανε στον βαθμό της εποπτείας. Μπροστά στο άβατο του Ιερού υπήρχε επιγραφή, που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη και που απαγόρευε με λιτό αλλά απόλυτο τρόπο, την είσοδο. «Αμύητον μη εισιέναι». Αργότερα, με την προσέλευση και των Ρωμαίων στα μυστήρια, προστέθηκε απαγορευτική επιγραφή και στα Λατινικά.

Στον καινούργιο μύστη προσέφεραν στεφάνι από ελιά και πορφυρή ζώνη που τον προφύλαγε από τους κινδύνους. H μύηση μπορούσε να γίνει σ' οποιαδήποτε εποχή και κυρίως από τον Απρίλη ως τον Σεπτέμβριο. Φαίνεται δηλαδή πώς δεν ήταν απαραίτητο να συμπέσει η μύηση με τις ετήσιες πανηγυρικές εκδηλώσεις. Αυτές, διαρκούσαν εννιά μέρες κατά τις όποιες κάθε πόλη από τα νησιά, τη Θράκη και τα Μικρασιατικά παράλια έστελνε τους πρεσβευτές της. Πρεσβευτή έστελνε ακόμα και η πόλη της Σαμοθράκης κι' αυτό αποδεικνύει ότι το Ιερό δεν θεωρούνταν ότι ανήκε στο νησί αλλά πως ήταν όλου του κόσμου.

Πριν από τις τελετές έσβηναν γενικά κάθε φωτιά στο νησί και έφερναν νέα φλόγα από το ιερό των Καβείρων της Δήλου. Δεν μπόρεσε να καθορισθεί πότε γίνονταν οι γιορτές αυτές ενώ  είναι πολύ πιθανόν να γίνονταν τον Ιούλιο.
Οι Κάβειροι εξακολούθησαν να λατρεύονται και τα μυστήρια τους να τελούνται μέχρι το τέλος του 4ου μ.Χ αιώνα. Διαπιστώθηκε από τις ανασκαφές ότι οι Ρωμαίοι περιτείχισαν τον ιερό χώρο και πως παρ' όλο που μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στα 200 μ.Χ. πιθανώς από σεισμό, αμέσως έγιναν αναστηλώσεις και αποκαταστάσεις των ζημιών σε μεγάλη έκταση. Ο ιερός χώρος εξακολούθησε να ακμάζει, η φήμη του παρέμεινε αμείωτη και η αρχαία θρησκεία είχε πάντα τους πιστούς της, ως το τέλος του 4ου μ.Χ. αιώνα οπότε εγκαταλείφθηκε αφού εγκαταστάθηκε η νέα θρησκεία. Στα μέσα του 6ου αιώνα μ.Χ. ένας καταστρεπτικός σεισμός ισοπέδωσε ότι είχε απομείνει.

http://www.theosophicalsociety.gr/Greek_Site/Kabeiroi_01.html


ΥΓ.Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟς ΤΗς ΜΥΗΣΗς ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΒΕΙΡΙΩΝ ''  εσωτερική διδασκαλία των Καβειρίων μυστηρίων ήταν η γέννηση και η αναγέννηση του ανθρώπου '' ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗς ΖΩΗς ΚΑΙ ΤΗς ΓΝΩΣΗς ΤΗς ΚΑΜΠΑΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗς. ΔΙΟς ΑΕΤΟς.
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: giannis9 στις Οκτωβρίου 20, 2011, 01:21:46
Πριν από τις τελετές έσβηναν γενικά κάθε φωτιά στο νησί και έφερναν νέα φλόγα από το ιερό των Καβείρων της Δήλου. Δεν μπόρεσε να καθορισθεί πότε γίνονταν οι γιορτές αυτές ενώ  είναι πολύ πιθανόν να γίνονταν τον Ιούλιο.


Απο οτι εχω διαβασει (θα προσπαθησω να βρω ποιο βιβλιο ηταν και απο ποιον) εαν το καραβι εφτανε ποιο γρηγορα στον προορισμο του παρεμενε εξω απο το λιμανι μεχρι να περασουν οι ακριβεις μερες και μεταφερανε την φωτια με δαδες σε ολο το νησι. Τα Καβειρια μυστηρια με την σειρα αφησαν επιροες στο Χριστιανικο πασχα....
Τίτλος: Απ: Η Μυστική Καμπάλα
Αποστολή από: Ορφέας στις Οκτωβρίου 22, 2011, 08:24:32
Πριν από τις τελετές έσβηναν γενικά κάθε φωτιά στο νησί και έφερναν νέα φλόγα από το ιερό των Καβείρων της Δήλου. Δεν μπόρεσε να καθορισθεί πότε γίνονταν οι γιορτές αυτές ενώ  είναι πολύ πιθανόν να γίνονταν τον Ιούλιο.


Απο οτι εχω διαβασει (θα προσπαθησω να βρω ποιο βιβλιο ηταν και απο ποιον) εαν το καραβι εφτανε ποιο γρηγορα στον προορισμο του παρεμενε εξω απο το λιμανι μεχρι να περασουν οι ακριβεις μερες και μεταφερανε την φωτια με δαδες σε ολο το νησι. Τα Καβειρια μυστηρια με την σειρα αφησαν επιροες στο Χριστιανικο πασχα....

"Άγιον Φως".... Μια ιστορία σφετερισμού των ιερών ελληνικών παραδόσεων, μια ιστορία διαστρέβλωσης και στυγνής εξαπάτησης, μια ιστορία για γέλια και για κλάματα, μια ειρωνεία....