Αποστολέας Θέμα: Τι είναι η Μασονία?  (Αναγνώστηκε 145726 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Τι είναι η Μασονία?
« στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 09:38:51 »
Έχουν γραφτεί και έχουν ακουστεί πολλά για την Μασονία.  Άλλα αρνητικά και άλλα θετικά, τα οποία μπερδεύουν τον "εξωτερικό" ερευνητή να βγάλει συμπέρασμα, για το τι πραγματικά είναι αυτή η οργάνωση, ποιοί είναι οι πραγματικοί σκοποί της, σε τι αποσκοπεί, τι προσφέρει στα μέλη της, καθώς και στην κοινωνία.

Θα προσπαθήσω τις επόμενες μέρες να δώσω την προσωπική μου οπτική, για την Μασονία, που ουσιαστικά στην Ελληνική ορολογία ονομάζεται Ελευθεροτεκτονισμός, από τα λίγα χρόνια εμπειρίας που είχα, ασχολούμενη με 2 στοές, 2 ταγμάτων του Μικτού Τεκτονισμού του Σκωτικού Τύπου. 

Μέσω αυτής της εργασίας δε θα δώσω έμφαση σε πληροφορίες, όπως ονόματα, ημερομηνίες, ή άλλα διανοητικά στολίδια, ούτε θα ξεσκεπάσω "προσωπικού χαρακτήρα" δεδομένα, αλλά θα προσπαθήσω να μεταφέρω το προσωπικό μου βίωμα, ως ένας "ελεύθερος" ερευνητής και αγωνιστής του Φωτός.

Καταρχήν ο λόγος που ασχολήθηκα με τον εσωτερισμό, ήταν επειδή προσπαθώντας να ανακαλύψω τα βαθύτερα μυστήρια του εαυτού και της ανθρώπινης ύπαρξης, μέσα από την αυτογνωσιακή μου καταβύθιση, ενασχολούμενη χρόνια με το art therapy, ανακάλυψα διαβάζοντας, πως οι πιο "σοφοί" του κόσμου, που ήταν "οι φύλακες" των Μυστηρίων του Δυτικού Εσωτερισμού, ήταν οι Ροδόσταυροι.  Για τους Μασόνους τότε, είχα πολύ αρνητική άποψη μια και είχα διαβάσει, όλα αυτά που κυκλοφορούσαν και συνεχίζουν να κυκλοφορούν περί παγκοσμιοποίησης, και εξουσιασμού.

Ψάχνοντας από εδώ, ψάχνοντας από εκεί, ρωτώντας, που να βρω τους Ροδόσταυρους, μετά από πολύ κόπο μια και δεν διαφημιζόταν συνάντησα μία ομάδα Amorc, που τότε είχα εκτιμήσει πάρα πολύ, μάλιστα είχα μυθοποιήσει, επικίνδυνα, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα στην ζωή μου.  Επειδή όμως είμαι κατά βάση μυστικίστρια, εκείνα τα χρόνια με ικανοποιούσε, αυτή η ενασχόληση, μια και η ομάδα, έδινε έμφαση στον διαλογισμό, και μέσω του διαλογισμού, μπορούσα να αγναντέψω τα ΑΡΡΗΤΑ βάθη και ύψη του πνεύματος. 

Όμως, πάντα είχα την "περιέργεια" να γνωρίσω τι ήταν ο Τεκτονισμός, μια και είχα ακούσει πολλά αρνητικά πράγματα, για παιχνίδια δύναμης και εξουσίας, αλλά και ταυτόχρονα γνώριζα ότι πολλές διάνοιες, μεγάλα πνεύματα, βραβευμένα με νόμπελ, επαναστάτες της συνείδησης, πρωτοπόροι που είχαν αλλάξει για πάντα την ιστορία, είχαν ασχοληθεί με τον Τεκτονισμό.

Από την φύση μου, είχα πάντα μία περιέργεια, να θέλω να βλέπω πίσω από την "κουρτίνα", πίσω από τα φαινόμενα, και να προσπαθώ να κατανοήσω σε βάθος, την αιτία των πραγμάτων.  Δεν μου αρκούσε η άποψη των άλλων, αλλά ήθελα να αποκτήσω δική μου γνώμη.

Δεν μπορούσα λοιπόν, να κατανοήσω, πως είναι δυνατόν, ένα ρεύμα, μία σχολή, να γεννά τόσο αντιφατικές αντιδράσεις, και έτσι αυτό το ΓΙΑΤΙ, με ανάγκασε να γίνω μέλος, και να αποκτήσω πρόσβαση, στην πιο ελίτ, και στη πιο μεγάλη εσωτερική οργάνωση ανά τον κόσμο...

                                                                                                        Συνεχίζεται...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 23, 2008, 16:48:32 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 10:13:44 »
'Οταν πρωτοήρθα σε επαφή με τον Τεκτονισμό, ασχολιόμουν ενεργά, με τον Ροδοσταυρισμό, και έναν Αρχαιοελληνικό σύλλογο.  Παράλληλα, οραματιζόμουν πως μπορεί να χτιστεί μια Πνευματική Ακαδημία, ολιστικής μόρφωσης.

Ένας φίλος μας προσέγγισε μέσα από τον Αρχαιελληνικό σύλλογο, μια και μας "αναγνώρισε" από τον τρόπο που μιλούσαμε, πως είμασταν εσωτεριστές. (οι αδελφοί μας, μας αναγνωρίζουν, όπως λέει και ο Τεκτονισμός  ;) )

Στην αρχή μάλιστα, νόμισε πως ήμασταν Τέκτονες, αλλά όπως μας είχε πει, έκανε το "σημείο αναγνώρισης", αλλά δεν είχαμε ανταποκριθεί, και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί μιλούσαμε "τεκτονικά".  :D

'Ετσι αρχίσαμε να συζητάμε, πιο βαθιά, για εσωτεριστικά θέματα, μας ανάφερε τελικά ότι ήταν Τέκτονας, με πολύ μεγάλη επιφύλαξη, και αφού πήρε το "πράσινο φως" να συνεχίσει... μας ενημέρωσε πως θα μπορούσε να προτείνει στην Στοά του, να μας δεχτούν. 

"Επιτέλους!" αναφώνησα... "Θα δοκιμάσω τον Τεκτονισμό. Για να δούμε, τι παίζει και εκεί!"  Δεν μπορούσα να κρατήσω την χαρά μου.

"Γιατί θέλεις να μπεις στον Τεκτονισμό?" με ρώτησε ο Δ. (ο ανάδοχός μου)

"Γιατί Δ. μου, θέλω να μελετήσω το σύστημα." ήταν η αφελέστατη απάντησή μου.

"Δεν μπορείς να μελετήσεις το σύστημα... Δεν μπορείς να μπεις από περιέργεια." μου απάντησε.

Ειλικρινά δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί δεν μπορούσε να με καταλάβει, και ακόμα αυτό το ΓΙΑΤΙ παραμένει.  Αυτό όμως που κατάλαβα τελικά, είναι πως και αυτό το σύστημα είχε ΠΟΡΤΑ, και για να μπεις, έπρεπε να απαντήσεις με ένα συγκεκριμένο τρόπο.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 10:20:02 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 10:43:32 »
Η πρώτη μου απογοήτευση ήταν λοιπόν, πως έπρεπε να "προσποιηθώ", για να "μπω" στον Τεκτονισμό, και τελικά κατάλαβα, πριν ακόμα "μπω", πως δεν θα έβρισκα και πολλούς "ομοϊδεάτες" εκεί μέσα.

Όμως η περιέργειά μου, ήταν τόσο μεγάλη, και αναγκάστηκα να κάνω τόπο στην οργή, να πάρω "σκονάκια" τις σωστές απαντήσεις, έτσι ώστε να με δεχτούν.

Είχα άλλωστε διαβάσει το βιβλίο του Albert Pike, και ήμουν σε αγωνία να μυηθώ στον Τεκτονισμό...

'Οταν είχα διαβάσει τον Pike, ειλικρινά αναστατώθηκα... "πολύ ωραία", αναφώνησα, "μήπως τα παρεξήγησα τα πράγματα... αν σκέφτονται οι Τέκτονες σαν τον Albert Pike, άρα σίγουρα θα συναντήσω αρκετά επανασταστικά πνεύματα και διανοούμενους, εκεί μέσα, έτσι ώστε να συζητήσουμε και να μελετήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για την κοινωνία του σήμερα."

'Ομως, ο ανάδοχός μου, με μπέρδεψε ακόμα περισσότερο, γιατί προσπάθησε να με αποτρέψει από το να διαβάσω Albert Pike, προτού μυηθώ.

Η απογοήτευσή μου, ήταν ακόμα μεγαλύτερη, όταν μετά την μύησή μου, ο υπεύθυνος του τάγματος στην Θεσσαλονίκη, κατέκρινε τα γραπτά του Albert Pike.  Αυτή την αντίφαση που βίωνα συνεχώς, κόντευε να με τρελάνει... Δεν μπορούσα να βγάλω συμπέρασμα ούτε για τους Τέκτονες, ούτε για τον Τεκτονισμό.

Καθώς το βλέμμα μου έπεφτε πάνω στα μαύρα και άσπρα κουτάκια του δαπέδου της Στοάς, αναλογιζόμουν, πως "ναι, όντως υπάρχουν, μαύρα και άσπρα δείγματα στον Τεκτονισμό, αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω ακόμα, την πηγή τους."

Χρειαζόμουν και άλλες πληροφορίες, καθώς και εμπειρίες για να βγάλω ένα ορθό συμπέρασμα...

                                                                                                         Συνεχίζεται...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 15:09:41 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 11:07:12 »
"Γιατί ασχολούνται οι άνθρωποι με τον Τεκτονισμό?" ρώτησα τον ανάδοχό μου.

"Ο καθένας ίσως έχει τους δικούς του λόγους." μου απάντησε.

"Εσύ γιατί μπήκες Δ. μου?" συνέχισα.

"Για να εργαστώ πάνω στον εαυτό μου", τεκτονικότατη απάντηση, όπως κατανόησα αργότερα.

Η απάντηση που μου έδωσε ο ανάδοχος μου, ήταν και η "ορθή" τεκτονική απάντηση.  Αν απαντούσες κάτι άλλο, σε κοιτούσαν περίεργα.  Δεν το δεχόταν.   :)

Στην ουσία αυτό που παρατήρησα ήταν, πως οι περισσότεροι, δεν γνώριζαν τον λόγο που συμμετείχαν.  Αυτό που αναγνώριζα, ήταν απλά μια ασυνείδητη ανάγκη τους "να ανήκουν κάπου", ή ακόμα καλύτερα "να είναι μέλος μιας κρυφής ελίτ κοινωνίας."

Επίσης σίγουρα υπήρχε ένα κοινό χόμπι, το "Παιχνίδι της Διανόησης", ένα "πολεμικό" παιχνίδι, όπως το σκάκι, όπου η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη, προσπαθώντας να "πείσει" ο ένας τον άλλον, για τον "ορθό" αποσυμβολισμό.

"Πως εργάζονται οι Τέκτονες πάνω στον εαυτό τους", ρώτησα τον ανάδοχό μου.

"Παρατηρώντας την Φύση, μελετώντας τα φαινόμενα, κατερχόμενοι στο βάθος της Συνειδήσεως, και εναρμονίζοντας τους εαυτούς με τον Παγκόσμιο ρυθμό" αποκρίθηκε.

Ο ανάδοχος μου, πάντα μου απαντούσε "τεκτονικά", μια και ήταν και είναι ένας πολύ "πιστός" Τέκτονας.  Αν και διέκρινα μία "δογματικότητα", δεν μπορούσα να διαφωνήσω, επειδή ο "τεκτονικός" τρόπος σκέψης, είναι όντως βαθυστόχαστος και πολύ ορθολογιστικός.  Περιλαμβάνει πολύ σοφά "ρητά" που έχουν αντληθεί από διαχρονικές εσωτεριστικές αλήθειες.

Αυτό που εκτίμησα πάρα πολύ στον Τεκτονισμό, και κυριολεκτικά είναι η "ουσία" του, είναι ότι παρέχει στον ενασχολούμενο την δυνατότητα, να αναπτύξει την Διάνοια του, την Διανοητική του Δύναμη, προσπαθώντας να μελετήσει και να αποσυμβολίσει διάφορα τεκτονικά σύμβολα μέσα στην Στοά, καθώς και το "τεκτονικό τυπικό", την "τεκτονική Βίβλο".  

Πραγματικά, ανακάλυψα πως ο Τεκτονισμός, ήταν μια άριστη "τέχνη", ένα πολύ καλό εργαλείο, που όντως μπορούσε να δημιουργήσει "Ελεύθερους και Σκεπτόμενους" ανθρώπους, στα χέρια "ενάρετων" και "αδογμάτιστων" διανοιών.  

                                                                                                  Συνεχίζεται...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 08, 2012, 07:40:37 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 15:45:56 »
Παρά την Ελεύθερη και Αδογμάτιστη φύση του Τεκτονισμού, όπου ενθαρρυνόταν ο κάθε Τέκτονας να δίνει τις δικές του «ερμηνείες» για τα Σύμβολα της Στοάς, διέκρινα παράλληλα και μία δογματικότητα, καθώς και μία τάση για εξουσιασμό.

Η αναφώνηση «Ελευθερία – Ισότης – Αδελφότης» εναλλασσόταν με το «Σεβασμό στην Ιεραρχία».

Ειδικά όταν άκουσα στην πρώτη μου τεκτονική μύηση, «το πρώτο του Τέκτονος καθήκον, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΗ, ΜΠΑΜ!!! (η σφύρα)», τότε ειλικρινά, κατάλαβα πως έχω να κάνω με ένα μυητικό σύστημα εξουσιασμού.

Όσο και να προσπάθησα να μοιραστώ, με ειλικρίνεια, τι είχα εισπράξει από την πρώτη μου μύηση, μου απάντησαν, πως ήταν πολύ νωρίς να βγάλω συμπεράσματα, και ότι είχα «λανθασμένα» ερμηνεύσει τον τεκτονισμό, που έπρεπε να δώσω περισσότερο χρόνο, πριν τον καταδικάσω.

Γενικά, κάθε φορά, που προσπαθούσα να θίξω κάποια «κακώς κείμενα» που έβλεπα, μου έλεγαν, πως είναι πολύ νωρίς, και κακώς τα βλέπω έτσι τα πράγματα.

Με το χρόνο κατανόησα, πως αν και ο Τεκτονισμός, σχεδιάστηκε, με πολύ μεράκι, και πάνω σε Αυθεντικά Μυητικά στοιχεία του Αρχαιο-Ελληνικού πνεύματος, δυστυχώς, είχε διαβρωθεί από διεστραμμένες συνειδήσεις, παρερμηνεύοντας έννοιες, και προωθώντας, στοιχεία ολοκληρωτισμού και δικτακτορίας.

                                                                                                Συνεχίζεται...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 19:12:17 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 15:55:40 »
Προσπαθώντας να ρίξω το φταίξιμο κάπου, το βλέμμα μου έπεσε πάνω, στην Χριστιανική Βίβλο με τα τεκτονικά σύμβολα, που βρισκόταν μπροστά από την έδρα του Σεβασμίου.

«Συγνώμη», ρώτησα, «γιατί υπάρχει η Βίβλος μέσα στην Στοά? Ο Τεκτονισμός δεν είναι ανεξίθρησκος και αδογμάτιστος?»

«Είναι η Βίβλος του Νόμου» μου απάντησαν.

Αργότερα κατανόησα, πως το Βιβλίο του Νόμου, το βιβλίο της Φύσης, είχε μεταφραστεί ως «η Βίβλος του Ιουδαιοχριστιανισμού», κατά του οποίου, στην ουσία «επαναστάτησε», κάθε Αυθεντική Στοά Γνώσης.

Οι Τέκτονες, παρουσιαζόταν ως άνθρωποι του Θεού… Στην αίτηση ήταν υποχρεωτικό να υπογράψεις ότι πιστεύεις στον Θεό, και στην αθανασία της ψυχής, γιατί αλλιώς δεν σε δεχόταν.  Επίσης ο Μέγας Αρχιτέκτονας του Σύμπαντος, ήταν άλλη μία ονομασία μονοθεϊστικής ταυτότητας.

Η Στοά, φάνταζε ως μία, πιο ανοιχτών αντιλήψεων, χριστιανική αδελφότητα, όπου τα μέλη της, είχαν την δυνατότητα να μοιραστούν, τις σκέψεις τους πάνω στον εσωτερισμό, για λόγους ψυχαγωγίας. 

Επειδή δεν υπήρχε διδασκαλία, ο καθένας κατέθετε ότι «πίστευε», και έτσι συνήθως, δεν έβγαινε συμπέρασμα για το ποια ήταν η αλήθεια.  Στο κάτω κάτω δεν ενδιαφερόταν για το ποια είναι η Αλήθεια, αλλά απλά για να μοιραστούν την σκέψη τους. 

‘Ετσι στον Τεκτονισμό έμπαινες, με μερικά ερωτήματα, και έφευγες με πολλά περισσότερα.

Στην κυριολεξία, όποιος Τέκτονας, στην σημερινή εποχή, "έλυνε", το Αίνιγμα της Μασονίας, πραγματικά Φωτιζόταν...  ;D

                                                                                                     Συνεχίζεται...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 05, 2009, 21:25:26 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 19:14:39 »
Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο μπερδεμένα, όταν μας έδιωξαν, από την προεδρία του Αρχαιοελληνικού συλλόγου, επειδή ήμασταν «μασόνοι», όταν την ίδια στιγμή ήταν περήφανοι για τόσους 'Ελληνες ήρωες, αγωνιστές, και βραβευμένους λογοτέχνες, οι οποίοι είχαν ασπαστεί την φιλοσοφία του Ελευθεροτεκτονισμού, και πολλούς από τους οποίους η Χριστιανική Εκκλησία, είχε αφορίσει. 

Δεν είχα καμία διάθεση να κρύψω την ενασχόλησή μου με τον Τεκτονισμό, και κατά βάθος ήθελα να δω την αντίδραση του κόσμου, μια και θεωρούσα πως λανθασμένα, υπάρχει τόσο μεγάλος ντόρος και δίωξη εναντίον του.  'Αλλωστε αν είμαστε ελεύθεροι σήμερα, το χρωστάμε στον Τεκτονισμό, μια και η Φιλική εταιρεία ήταν γέννημα της Τεκτονικής Παιδείας.

Ενώ πολλάκις, προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε, στους Αρχαιοελληνιστές, πως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, όπως προπαγανδίζει η Χριστιανική Εκκλησία, δεν ήθελαν με τίποτα να απεκδυθούν τις ψυχωτικές συνομοσιολογίες περί Μασονίας. 1

«Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί κυνηγάει η Εκκλησία τον Τεκτονισμό?» ρώτησα.

«Επειδή ξυπνάει τον κόσμο.» ‘Ηταν η απάντηση ενός Τέκτονα.  «Η Εκκλησία θέλει την μάζα να κοιμάται έτσι ώστε να την εκμεταλλεύεται, και γι’ αυτό πάντα πολεμούσε την γνώση.» 2

«Μα, ο Τεκτονισμός δεν μάχεται εναντίον της Εκκλησίας, αφού έχει την Βίβλο στην Στοά.» απόρησα.

«Τι ψάχνεις τώρα?  Είναι πολύ μπερδεμένη η κατάσταση… Αφού και η Κεφαλή της Εκκλησίας είναι «κολλητός» με τον Ύπατο.» απάντησε.

«Πλάκα κάνεις… Μη μου πεις πως είναι και αυτός μασόνος?» ρώτησα.

«Ναι είναι, καθώς και πολλοί άλλοι, υψηλόβαθμοι και μη, κληρικοί…» αποκρίθηκε.

«Τότε γιατί η Εκκλησία κυνηγάει την Μασονία?» ξαναρώτησα, και το ερωτηματικό έμεινε εκεί.

                                                                                                   Συνεχίζεται...
___________________________________________________________________________

1 Για ακόμα μια φορά είχα διαπιστώσει πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν εκπαιδευτεί στο να "σκέφτονται", αλλά παπαγαλίζουν, ότι ακούν δεξιά και αριστερά.  Πολλοί αρχαιοελληνιστές, και γενικά, η πλειοψηφία του κόσμου, δεν γνωρίζουν γιατί είναι εναντίον του Τεκτονισμού, απλά είναι, επειδή κάπου άκουσαν ή διάβασαν ψυχωτικές συνομοσιολογίες περί παγκοσμιοποίησης, τις οποίες είχε "απλώσει" η χριστιανική εκκλησία...

2  http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,901.0.html

    Ὄντως, ἐπειδὴ Δικαιοσύνη καὶ Ἀλήθεια εἰσὶ τὰ μόνα ἀναμφισβήτητα θεμέλια κάθε κοινωνίας, ἡ θρησκεία ἡ στηριχθεῖσα ἐπὶ τῆς ἀποκαλύψεως, τείνει νὰ καταστρέψει τοῦτα τὰ θεμέλια, καὶ καθίσταται ἀνήθικη, διότι ἐκμηδενίζει τὸν ἄνθρωπο πρὸς ὄφελος τοῦ ἀποκεκαλυμμένου Θεοῦ της, φθάνει δὲ μέχρι σημείου ἀρνήσεως τῆς ἀνθρωπότητος (45).

    Ἐπειδὴ, ὅταν ἐμπίπτει σὲ τέτοιους τρόπους, ἡ θρησκεία αδυνατεῖ νὰ ἰκανοποιήσει τὰ συμφέροντα τῆς Ἀνθρωπότητας, ἔντος τῶν κόλπων τῆς ἐπιστήμης θὰ πρέπει νὰ ἀναζητήσουμε τὸ ἔδαφος ποὺ νὰ ἐπιτρέπει τὴν κοινὴ συμφωνίαν ὅλων τῶν ἀνδρῶν (46).
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 20, 2008, 12:36:27 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 09:22:52 »
Για να μην μακρηγορώ, γιατί θα μπορούσα να καταθέσω ακόμα, πολλά, και ευχάριστα, και δυσάρεστα, για το κοινωνικό φαινόμενο που λέγεται "Ελευθεροτεκτονισμός"...

... η Μασονία, στην Ελληνική μας κοινωνία, έχει πολλούς εχθρούς, αλλά και πολλούς φίλους.

Και η Αρχαιοελληνική κοινότητα καταδικάζει την Μασονία, αλλά και η Εκκλησία.  Αλλά οι Αρχαιοελληνιστές και οι Χριστιανοί, είναι δυο αντίπαλες "ιδεολογικά" ομάδες, πως γίνεται να έχουν κοινό εχθρό? 1 Όμως συγχρόνως, αρκετοί λάτρες του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, καθώς και αρκετοί κληρικοί, ασπάζονται τον Ελευθεροτεκτονισμό.

Για να λύσουμε το παραπάνω αίνιγμα, χρειάζεται να κατανοήσουμε πως και γιατί δημιουργήθηκε ο Τεκτονισμός, καθώς και πως εξελίχθηκε μέχρι σήμερα.

Ο Ελευθεροτεκτονισμός, είναι μία μετεξέλιξη του Ροδοσταυρισμού, όπου δανείστηκε στοιχεία από Συντεχνίες της Ευρώπης του 17ου αιώνα.  Ο λόγος ήταν επειδή μόνο οι Συντεχνίες μπορούσαν με την άδεια του Βασιλειά, να οργανώνονται και να συνεδριάζουν εν' κρυπτώ, έτσι ώστε να μην μάθουν οι άλλοι την τέχνη τους.  Ως Ελευθεροτέκτονες, είχαν το προνόμιο, να κινούνται και να συνεδριάζουν ελεύθερα, σε όλη την Ευρώπη, ενώ κανείς άλλος δεν είχε δικαίωμα να ταξιδέψει πέρα από τον τόπο που γεννήθηκε.

Προσπαθώντας επίσης οι Ροδόσταυροι, να κρυφτούν από την Χριστιανική Εκκλησία, που τους κυνηγούσε, μια και δίδασκαν την Αρχαία Γνώση, της Καμπάλα, της Αλχημείας, και των Ερμητικών, και είχε ως στόχο, να ελευθερώσει τις συνειδήσεις, από την "δογματική υποδούλωση", δανείστηκαν τα τυπικά ανοίγματος και κλεισίματος εργασιών από τις συντεχνίες, καθώς και πολλά άλλα "εργαλεία". 

Έτσι οι Ροδόσταυροι κρύφτηκαν υπό την σκέπη των συντεχνιών, και ονομάστηκαν Ελευθεροτεκτονισμός.2

Σιγά σιγά όμως, τους ανακάλυψαν οι χριστιανοί, άρχισαν να μπαίνουν μέσα, στις Στοές, incognito, (Προτεστάντες και Ιησουίτες) και δυστυχώς άρχισαν να παραποιούν τα τυπικά και τις διδασκαλίες, προσθέτοντας, στοιχεία της Ιουδαιοχριστιανικής Παράδοσης.

Σήμερα λοιπόν έχουμε ένα μυητικό κατασκεύασμα, όπου και οι δύο πλευρές το «μάχονται» αλλά και ταυτόχρονα συμμετέχουν, και οι χριστιανοί και οι αρχαιοελληνιστές μια και φέρει στοιχεία, και από τις δύο αυτές, διαμετρικά αντίθετες ιδεολογικά παρατάξεις.

                                                                                                Συνεχίζεται...
________________________________________________________________________________
1 Το μόνο κοινό, που ίσως θα μπορούσε να εντοπίσει κανείς και στα δύο ρεύματα, ήταν ο ακραίος δογματισμός και ο φανατισμός...

2 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,901.0.html

Η ΓΕΝΕΣΙΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΣ ΤΩΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΓΜΕΝΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ" ΚΑΙ ΤΩΝ "ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ROSE + CRΟΙΧ"

    Οἱ Ῥοδόσταυροι Jean Theophile Desaguliers, νατουραλιστής, καὶ James Anderson, προτεστάντης κληρικός, "βοηθούμενοι, λέγει ἡ ἐπιστολὴ προσκλήσεως, ἀπὸ τοὺς Ἀδελφοὺς Georges Payne King, Calvert Lumden, Madden, Elliot, καὶ πολλοὺς ἄλλους", διὰ τὴν 24ην Ἰουνίου 1717, εἰς τὸ πανδοχεῖον τοῦ Paumier, που βρισκόταν ἒς Charles street πλησίον τῆς ἀγορᾶς τοῦ Κόβεντ Γκάρντεν, τοῦ Λονδίνου, ὅλα τὰ μέλη τῶν τεσσάρων Στοῶν ποὺ μόναι εὑρίσκοντο ἐν λειτουργίᾳ εἰς τὸ Λονδίνον, ἐκείνην τὴν ἐποχήν. (1)

    Ἡ συγκέντρωσις τοῦτη εἶχε ὠς στόχον τὴν τέλεσιν συγχωνεύσεως τῆς "Ἀδελφότητος τῶν Ἐλευθέρων καὶ Ἀποδεδεγμένων Τεκτόνων" μετὰ τῆς "Ἀλχημικὴς Ἐταιρίας τῶν Ῥοδοσταύρων", ἵνα ἐπιτρέψει τοῖς Ῥοδόσταυροις νὰ διαφυλάξουν τὰς ἀλχημικὰς ἒρευνας των καὶ τὰς γνωστικὰς καὶ ὀρθολογικὰς ἰδέας των ὑπὸ τὸν σεβαστὸν καὶ σεπτὸν μανδύαν τῆς Ἀδελφότητος, καὶ ἵνα παρέχει τοῖς Ἐλευθέροις καὶ Ἀποδεδεγμένοις Τέκτοσι τὰ παντὸς εἴδους προνόμια ποὺ μόνον οἱ πλούσιοι, ἰσχυροὶ καὶ φιλόδοξοι Μύστες τῶν Ῥοδοσταύρων ἐδύναντο οὗτοις ἐξασφαλίσειν, δεδομένου τοῦ πραγματικοῦ ἐκφυλισμοῦ που εἶχε ἐπέλθει τῇ ἀρχικῇ Ἀδελφότητᾳ. (2)

    Ἡ Σύνοδος ποὺ συνεκλήθη ἒς πανδοχεῖον τοῦ Paumier, ἀποδέχθη ὁμόφωνως τὴν συγχώνευσιν (3).

    Ὁ Ἐλευθεροτεκτονισμὸς ἐγεννήθη ἒς 24ην Ἰουνίου 1717 ἀπὸ ἐτοῦτη τὴν ἀποδοχήν. Ἡ "Ἀδελφότης τῶν Οἰκοδόμων", ἡ "Ἀδελφότης τῶν Ἐλευθέρων Τεκτόνων", καὶ ἡ "Ἀδελφότης τῶν Ἐλευθέρων καὶ Ἀποδεδεγμένων Τεκτόνων", ἐχάθησαν διὰ παντός, ὁ δὲ Ἐλευθεροτεκτονισμός, πυρὴν τοῦ καθαροῦ Γνωστικισμοῦ, ἀνυψώθη ἔναντι τῶν ἀντιστοίχων ἐπισήμων χριστιανικῶν σχημάτων, ποὺ ἦσαν πυρήναι τοῦ κηβδιλοποιημένου καὶ νοθευμένου Γνωστικισμοῦ. (4)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 11, 2008, 16:37:35 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 10:02:00 »
'Οταν το "Αρχαιοελληνικό Μυητικό Πνεύμα" που ελευθερώνει και ενδυναμώνει την Ανθρώπινη Συνείδηση, συνδυάστηκε με τον Ιουδαιοχριστιανικό Δογματισμό, δημιούργησε διάφορα προϊόντα, από Εγκληματικές Προσωπικότητες που δημιούργησαν και στήριξαν ολοκληρωτικά καθεστώτα, μέχρι Διανοούμενους που άλλαξαν την Ιστορία της Ανθρωπότητας, και πολλούς κοινωνικούς επαναστάτες.

Σήμερα, ο κάθε "μέσος" Τέκτονας έχει την δική του "άποψη" για το τι είναι ο Τεκτονισμός, μια και δεν γνωρίζει επακριβώς την Ιστορική Αλήθεια της δημιουργίας του, ούτε γνωρίζει πλέον Αλχημεία, Καμπάλα, και Ερμητικά, εφόσον όλες αυτές οι διδασκαλίες σταδιακά αποσύρθηκαν, αφήνοντας μόνο ένα ξερό τυπικό ανοίγματος και κλεισίματος εργασιών, φέροντας κάποια μυητικά στοιχεία.

Μπροστά στο κουφάρι του κάποτε "Αυθεντικού" Ελευθεροτεκτονισμού στέκεται ο σημερινός Τέκτονας, όπως ο Αρχαιοελληνιστής, στέκει βουβός μπροστά στα ερείπια των Δελφών ή του Παρθενώνα, προσπαθώντας να μαντέψει τι ήθελε να πει ο "ποιητής", πως σκεφτόταν οι πρωτοπλάστες των δημιουργημάτων.

Ο σημερινός Τεκτονισμός είναι "κούφιος" προσφέροντας κάποια μυητικά δρώμενα, χωρίς να συνοδεύεται από τις κατάλληλες Ερμητικές Διδασκαλίες, και έτσι ο ενασχολούμενος με τον Τεκτονισμό, δεν μπορεί να βγάλει άκρη, για πολλά χρόνια, ούτε για τον Τεκτονισμό, ούτε για την Αλήθεια.

Δυστυχώς όμως είναι το μοναδικό παραδοσιακό μυητικό τάγμα, που μας έχει απομείνει από την Αρχαία Ελληνική Μυητική μας Επίγνωση, καθώς ταξίδεψε, κυνηγημένη από τους Χριστιανούς, διαμέσω των Αράβων, πίσω στην Ευρώπη του Μεσσαίωνα, και τελικά διαμέσω της χριστιανής διάβρωσης που υπέστη.

Ο Τεκτονισμός, είναι σήμερα ένα ερείπιο αλλά ταυτόχρονα ένα αξιοσημείωτο μνημείο, ένα αξιόλογο σύστημα να ερευνηθεί από κάθε κοινωνικό ή ιστορικό επιστήμονα, επειδή φέρει μέσα του, όλη την Εξέλιξη και Παραποίηση της Αρχαίας Γνώσης.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 19:09:02 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 12:53:09 »
Στην Ελληνική κοινωνία του σήμερα, κάποιοι τέκτονες δεν είναι ευχαριστημένοι.  Βλέποντας πολλά "κακώς κείμενα" στις Στοές τους, αντιδρούν.  Δεν γνωρίζουν γιατί... αλλά αισθάνονται προδομένοι, αισθάνονται πως αυτό που θεωρούν "τεκτονισμό" δεν εξασκείται στην Στοά τους.  Επίσης διψούν για μεταφυσική και πιο βαθιά ερμητική γνώση, και ενοχλούνται όταν το αίτημα τους, αντί να γίνεται αποδεκτό, δέχεται τον "χλευασμό". 

"Ο Τεκτονισμός είναι εσωτερισμός... Δεν είναι ούτε μυστικισμός, ούτε αποκρυφισμός..." ήταν, πριν λίγους μήνες, τα λόγια ενός Υπάτου...

Ορισμένοι "βολεύονται" στην σημερινή "έκφραση" του τεκτονισμού, τους αρκεί.  'Αλλοι όμως δεν "βολεύονται", δυσανασχετούν.  Δεν γνωρίζουν τι φταίει, αλλά γνωρίζουν πως σίγουρα "κάτι δεν πάει καλά".

Επίσης πολλοί 'Ελληνες τέκτονες, οραματίζονται μία "Αρχαιοελληνική" έκδοση του Τεκτονισμού, χωρίς να γνωρίζουν, πως ακριβώς, θα μπορούσε να υλοποιηθεί, και πως στην ουσία αυτός είναι και ο "Αυθεντικός Τεκτονισμός".  'Ομως ο "σεβασμός στην παράδοση", αν και παραποιημένη, τους εμποδίζει στην υλοποίηση αυτού του οράματος.

Επιτακτική ανάγκη σήμερα, για να συνεχιστεί το μυητικό, καθώς και το κοινωνικό έργο του Ελευθεροτεκτονισμού σε μία υγιή βάση, είναι η εξυγίανση του χώρου από "μιαρές" και "εκπεσόντες" ιδεολογίες.

Στο σημερινό Ελευθεροτεκτονισμό, χρειάζεται:

1. Να ερευνηθεί και να μελετηθεί η ιστορική διαδρομή της μυητικής παράδοσης του Ελευθεροτεκτονισμού, έτσι ώστε να αναγνωριστεί το γεγονός της παραποίησης που υπέστη, καθώς και να εντοπισθεί, πότε και πως άλλαξαν τα τυπικά, και τα μυητικά δρώμενα.

2. Να επιστρέψει η Ροδοσταυρική Διδασκαλία της Καμπάλα, της Αλχημείας και της Ερμητικής, έτσι ώστε να καταστεί και πάλι "ολοκληρωμένο" το Τεκτονικό σύστημα στην αρχική του κατάσταση 1, και να διορθωθούν τα τυπικά καθώς και τα μυητικά δρώμενα, όπου έχουν υποστεί την παραποίηση.

3. Τέλος ο Ελευθεροτεκτονισμός να αποκτήσει ένα πιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό πρόσωπο, με ανοιχτές διαλέξεις, ή συνέδρια, και συζητήσεις πάνω στον εσωτερισμό αλλά και στον ανθρωπισμό, έτσι ώστε η "σοφία" που έχει αποκομισθεί από την ενασχόληση με τον Ελευθεροτεκτονισμό, να βρει, πιο εύκολα, έκφραση πίσω στην κοινωνία.

'Ηρθε ο καιρός να σταματήσουν οι Τέκτονες στην Ελλάδα, να κρύβονται που είναι Τέκτονες, γνωρίζοντας το παρελθόν του Τεκτονισμού, και αποκαθιστώντας το "όνομα" του, το οποίο δυστυχώς λασπώθηκε.
_____________________________________________________________________________
1 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,901.0.html

 Ὁ βαθμὸς τοῦ Μαθητευόμενου συνετάχθη τὸ 1646 ἀπὸ τὸν Εlias Ashmole, Ῥοδόσταυρον Ἀλχημιστή, καὶ εἰσήχθη εἰς Ἐλευθεροτεκτονισμὸν κατὰ τὴν συγχώνευσην τῶν Ῥοδόσταυρων μετὰ τῆς Ἀδελφότητος τῶν Ἐλευθέρων Τεκτόνων (1) [...]

   Ὁ βαθμὸς τοῦ Ἑταίρου συνετάχθη τὸ 1648 ἀπὸ τὸν Εlias Ashmole, Ῥοδόσταυρον Ἀλχημιστήν, κατόπιν ἀποφάσεως τῆς κεντρικὴς ὁμάδος τῶν Ἀγγλων Ῥοδοσταύρων. Πρόκειται διὰ τὴν πιστὴν καὶ προοδευτικὴν συνέχειαν τοῦ βαθμοῦ τοῦ Μαθητευομένου (5) [...]

   Ὁ βαθμὸς τοῦ Διδασκάλου συνετάχθη τὸ 1649 ἀπὸ τὸν Elias Ashmole, Ῥοδόσταυρον Ἀλχημιστή, πρὸς ἀναπαράστασιν τοῦ θανάτου τοῦ Καρόλου Α', καὶ ἵνα προκαλέσει, διὰ τῆς ἀναπαραστάσεως τοῦτης, τὰς ἰδέας περὶ ἐκδικήσεως τῶν σταθερῶν ὑποστηρικτῶν τῶν Στιούαρτ, οἱ ὁποῖοι ἦσαν προστάται τῶν Ῥοδόσταυρων (13).

    Ἐπαναλαμβάνοντες τὸν μῦθον τοῦ Ἰουδαίου Targum, ὃς χρησίμευσεν εἰς τὸν Ashmole ὠς καμβὰς διὰ τὴν ἐργασίαν του (14), ὁ Anderson καὶ ὁ Desaguliers συνέταξαν τὸν Ἐλευθεροτεκτονικὸν βαθμὸν τοῦ Διδασκάλου, ἀντικαθιστώντας τὸν Κάρολο Ἀ' μὲ τὸν Οἰκοδόμον, τὸν βιβλικὸν Ἀρχιτέκτονα Χιρὰμ (15).
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 18:52:59 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2008, 10:58:04 »

                Ζ Ο Υ Μ Ε      μεσα     στην    Λ Η Σ Μ Ο Ν Ι Α     των    Μ Ε Τ Α  Μ Ο Ρ Φ Ω Σ Ε Ω Ν     μας.....

                ΜΙΑ    Γ Ο Υ Λ Ι Α     Α Ε Ρ Α     την    ημερα

                η   Ν Υ Χ Τ Α     την    ξ ε ρ ν α ε ι ....την    Λ Ι Ω Ν Ε Ι ....

                ΑΚΟΜΑ   κι   οταν    Κ Ο Ι Μ Ο Μ Α Σ Τ Ε .....  Α Γ Ρ Υ Π Ν Ο Υ Μ Ε ....

                Ρ Α Ν Τ Ε Β Ο Υ     κλεινωντας     σε   Σ Χ Η Μ Α Τ Α     Π Α Ρ Α Λ Ο Γ Α ....



                ΣΤΗΝ      Κ Α Τ Α Χ Ν Ι Α     σχεδιαζουμε     Α Γ Α Λ Μ Α Τ Α ....

                Η Δ Ο Ν Ι Κ Α .....    Σ Α Ρ Κ Ι Ν Α ....   Γ Λ Υ Κ Α .....

                ΑΠΟ     Σ Α Ρ Κ Α ....   Ε Χ Θ Ρ Ι Κ Η     στη    Σ Α Ρ Κ Α ....


                ΤΑ    ΒΑΖΩ   με   την    Κ Α Ρ Δ Ι Α    ΜΟΥ

                 τα   Β Α Ζ Ω     με   το    Κ Ο Ρ Μ Ι    ΜΟΥ....


                  Ξ Ε Ρ Ω ,    ΕΙΜΑΣΤΕ   ΣΩΜΑ    με   Σ Ω Μ Α 

                                  ΕΙΜΑΣΤΕ     Γ Η      με    Γ Η

                                  ΕΙΜΑΣΤΕ      απο   Π Α Ν Τ Ο Υ

                                  Δ Ι Χ Ω Σ ....   Σ Υ Ν Ο Ρ Α ....


                   ΠΟΥ ,   ΝΑ   ΜΑΘΩ    ΑΝ   Υ Π Α Ρ Χ Ο Υ Ν     Ο Μ Ο Ι Ο Ι    ΜΟΥ?!?!?


           

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2008, 14:30:34 »
   
         Αυτον   τον   αιωνια   ενυπαρχοντα   Λ Ο Γ Ο   ,   οι   ανθρωποι    δεν   τον   κατανοουν....

             τοσο   πριν   οσο   και   μετα   που   θα  ακουσουν    την   ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ   ΑΙΤΙΑ.

             ΓΙΑΤΙ,   αφου   ολα  υπαρχουν   βασει   αυτου   του   Λ Ο Γ Ο Υ ....

             μοιαζουν   με   Α Δ Α Ε Ι Σ ...οταν   ζουνε   τετοιες    πραξεις   οπως   Ε Κ Θ Ε Τ Ω ...

             οταν   περιγραφω   καθε   μια...α ν α λ ο γ α    με   την   φ υ σ η ...

             Δ Ε Ι Χ Ν Ο Ν Τ Α Σ     πως   ε ι ν α ι ...



             Α Λ Λ Α     ο,τι   οι   ανθρωποι   κανουν   στο   ξυπνιο   τους.....

             Π Ε Ρ Ν Α Ε Ι ....   Α Π Α Ρ Α Τ Η Ρ Η Τ Ο ,   απο   αυτους....

             ΤΟ   ΙΔΙΟ....οπως   λησμονουν   τι   κανουν    οταν   κ ο ι μ ο υ ν τ α ι .


             ετσι   ειναι    Α Ν Α Γ Κ Α Ι Ο    να   ακολουθησουν   το   Κ Ο Ι Ν Ο .

              Α Λ Λ Α  ,   παρ'  οτι   ο   Λ Ο Γ Ο Σ    ειναι   Κ Ο Ι Ν Ο Σ ...

              οι    περισσοτεροι    ανθρωποι    ΖΟΥΝΕ....με   γνωμονα   

                         τις      Ν Ο Ο Τ Ρ Ο Π Ο Ι Ε Σ     τους.


                                                                  ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ.

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 05:07:40 »
  
         Αυτον   τον   αιωνια   ενυπαρχοντα   Λ Ο Γ Ο   ,   οι   ανθρωποι    δεν   τον   κατανοουν....

             τοσο   πριν   οσο   και   μετα   που   θα  ακουσουν    την   ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ   ΑΙΤΙΑ.

Αγαπητέ Suida,

όντως αυτό που μας μεταφέρει ο Ηράκλειτος παραμένει ακόμα ένα μυστήριο... Είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρει κανείς μία βιωματική του κατανόηση, και γι΄αυτό η μεγαλύτερη προκλήση στην "Τέχνη των Σοφών", ήταν πως να μεταδώσουν τα ΑΡΡΗΤΑ.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 14:08:20 »
   ΑΓΑΠΗΤΗ ,   ΑΥΤΟ    ΠΟΥ   " Δ Ι Α Κ Ρ Ι Ν Η "    ΤΟ   ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ    ΒΑΣΙΛΕΙΟ....ΕΙΝΑΙ   Η   "Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Κ Η "    ΜΕΘΟΔΟΣ 

                        ΤΗΣ    "Υ Π Ο Γ Ε Ι Α Σ "    η"    "Κ Ρ Υ Φ Η Σ "    ΜΑ    ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ    "Φ Α Ν Ε Ρ Η Σ "  .....

                                                            "Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Ο Τ Η Τ Α Σ ".


                        ΤΟ    "Ρ Ε Υ Μ Α ",   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,   ΕΙΝΑΙ   Α Μ Φ Ι Δ Ρ Ο Μ Ο ....

                                  Α)   ΑΠΟ   "ΜΕΣΑ",   ΠΡΟΣ   ΤΑ   "ΕΞΩ"....ΣΤΗΝ   ΣΧΕΣΗ ....Ε Μ Ε Ι Σ     και    το   Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν ....

                                                                       ΤΩΝ     Α Ι Σ Θ Η Σ Ε Ω Ν ......


                                   Β)   ΑΠΟ    "ΜΕΣΑ"   ΠΡΟΣ    ΤΑ   "ΕΞΩ"....ΣΤΗΝ    "Σ Χ Ε Σ Η ".....ΕΜΕΙΣ    και   το   Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν ....

                                                                         ΤΗΣ     Δ Ι Α Ι Σ Θ Η Σ Η Σ .....


                            ΟΙ   ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ.....ΜΑΣ   "Ο Δ Η Γ Ο Υ Ν "   ΣΤΟ    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ    ΤΟΥΣ.....

                            Η    Δ Ι Α Ι Σ Θ Η Σ Η .....ΜΑΣ    "Ο Δ Η Γ Η "     ΣΤΟ    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ   ΤΗΣ....


                            ΤΟ ....ΤΗΣ   ΔΙΑΙΣΘΗΣΗΣ... Π Ε Ρ Ι Κ Λ Ε Ι Ε Ι ... ΚΑΙ   ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ   ΤΟ....ΤΩΝ   ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ.


             Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι ....ΟΜΩΣ   ΚΑΙ  ΤΟ  ΤΡΙΤΟ    ΤΗΣ   Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Η Σ .

                           ΕΙΝΑΙ ...ΤΟ   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ   ΟΠΟΥ   ΕΜΕΙΣ...  ΣΥΝΑΝΤΟΥΜΑΙ...  ΤΟ   Α Ρ Ρ Η Τ Ο .

               ΑΥΤΟ   ΤΟ   Π Ε Ρ Β Α Λ Λ Ο Ν ...  ΕΙΝΑΙ   Η   Π Ε Ρ Ι Ο Χ Η    ΤΗΣ    Κ  Α  Ρ  Δ  Ι  Α  Σ     Μ Α Σ .

                           ΣΤΗΝ    Κ Α Ρ Δ Ι Α    ΣΟΥ .....ΘΑ   Ν Ο Ι Ω Σ Ε Ι Σ ...  ΤΗΝ   ΠΑΡΟΥΣΙΑ   ΤΗΣ   Π Ρ Ω Τ Α Ρ Χ Ι Κ Η Σ    ΑΡΡΗΤΗΣ   ΑΡΧΗΣ.

           

                ΣΤΗΝ   Κ Α Ρ Δ Ι Α    ΣΟΥ   ΘΑ  Ν Ο Ι Ω Σ Ε Ι Σ   ...ΤΟ   ΟΥΡΑΝΙΟ   Τ Ο Ξ Ο   ΤΟΥ.


                             ΣΤΗΝ    Κ Α Ρ Δ Ι Α    ΣΟΥ,   ΘΑ   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΙ....

                                                                                                                   Ο   Λ Ο Γ Ο Σ .
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 15:09:08 από suida »

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι η Μασονία?
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 23:01:24 »
ΑΓΑΠΗΤΗ ,   ROZE ,   TO   '"A N Υ Δ Ρ Ο "   Δ Ε Ν Τ Ρ Ο ,   ΑΥΤΗΣ ....  ΣΤΕΚΕΤΑΙ    ΟΡΘΙΟ   ΜΟΝΟ  ΓΙΑ   ΛΟΓΟΥΣ ...

                                  ΚΑΛΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ....

                                  Η     " Χ Θ Ο Ν Ι Α "  ,   Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α ,   ΩΣ   ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ   Α Ν Α Χ Ω Μ Α ....

                                  Ε Σ Τ Ρ Ε Ψ Ε ....ΤΗΝ    Π Ρ Ω Τ Ο Γ Ο Ν Η    Κ Ο Σ Μ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η     ΠΗΓΗ    ΑΡΧΗΣ  ...

                                 ΣΤΗ    ΘΑΛΑΣΣΑ    ΤΗΣ   ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ.


                                 ΟΙ   ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ    Ε Μ Π Ε Ι Ρ Ι Ε Σ ...   ΜΕΣΑ   ΑΠΟ   ΤΗΝ   Ο Ν Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η    ΜΑΝΙΑ ...

                                 ΤΗΣ    Ν Ο Σ Τ Α Λ Γ Ι Α Σ ....  ΤΟΥ    Ι  Ε  Ρ  Ο  Υ  ... ΩΣ    Σ Υ Ν Α Ρ Τ Η Σ Η     "Κ Ο Σ Μ Ι Κ Ο Υ '

                                  Χ Α Ρ Α Κ Τ Η Ρ Α  ,    ΤΟΥ    Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Υ  ,    Ε Σ Ι Γ Η Σ Α Ν......


                                 ΠΑΡΑ...   ΤΟΝ   Ε Μ Π Λ Ο Υ Τ Ι Σ Μ Ο ....ΠΟΥ   ΕΧΟΥΝ   Δ Ε Χ Θ Ε Ι ...ΜΕ   ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ....ΤΟΝ  ....ΤΩΝ

                                  Α Ρ Χ Α Ι Ω Ν .....  ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΩΝ...ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ    ΤΟ   ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ...


                                  Η   Ε Π Ι Θ Υ Μ Ι Α .....ΓΙΑ   ΜΙΑ   Ε Π Ι Σ Τ Ρ Ο Φ Η      ΣΤΟΝ    Χ Ρ Ο Ν Ο    ΤΗΣ   Κ Α Τ Α Γ Ω Γ Η Σ ....ΜΑΣ..

                                  Η   Ε Π Ι Θ Υ Μ Ι Α ....  ΓΙΑ     Σ Υ Ν Ε Υ Ρ Ε Σ Η  ...  ΜΕ   ΤΟ   ΘΕΙΟ....

                       ΚΑΙ       Η   Ε Π Ι Θ Υ Μ Ι Α....  ΤΗΣ   ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ...   ΝΑ   ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ    Ο   Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ ...   ΣΤΟΝ    ΙΣΧΥΡΟ,

                                  Φ Ρ Ε Σ Κ Ο .....ΚΑΙ   ΚΑΘΑΡΟ     Κ Ο Σ Μ Ο     ΤΗΣ   ΑΡΧΗΣ...

                                                           Ε Ι Ν Α Ι       Η     Δ Ι Ψ Α     ΓΙΑ    ΤΗΝ    Υ Π Α Ρ Ξ Η .....

                                                                     Π Ο Λ Λ Ω Ν ....     Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν .....


                          ΣΕ    Υ Π Α Ρ Ξ Ι Α Κ Ο      ΕΠΙΠΕΔΟ .....   Ε Κ Φ Ρ Α Ζ Ε Τ Α Ι     ΑΥΤΟ    ΣΤΗ   ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ...  ΜΙΑΣ    ΑΙΣΙΟΔΟΞΗΣ...

                                    ΘΕΩΡΗΣΗΣ.... ΜΕ     ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ     ΑΠΟΔΟΧΗ....    ΤΟΥ    " Ε Ι Ν Α Ι ".....


                           ΜΕ    ΤΗΝ   ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ    ΤΟΥ.....Ο    Ε Λ Λ Η Ν Α Σ ....ΩΣ   Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ ....ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ...

                           Ο,ΤΙ    Α Υ Τ Ο Σ ....   ΔΕΝ    ΠΙΣΤΕΥΕΙ     ΣΕ   ΤΙΠΟΤΕ   ΑΛΛΟ ....

                           ΑΠΟ    ΤΗΝ     Υ Π Α Ρ Ξ Η      ΚΑΘ"   Ε Α Υ Τ Η ....

                           ΚΑΙ    ΟΤΙ   Η   Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ο Χ Η     ΤΟΥ  ...   ΣΤΗΝ    Υ Π Α Ρ Ξ Η ....

                           Ε Ξ Α Σ Φ Α Λ Ι Ζ Ε Τ Α Ι ....  ΑΠΟ   ΤΗΝ    Α Ρ Χ Ι Κ Η     Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Η .....!!!!!

                           ΤΗΣ    Ο Π Ο Ι Α Σ ....    Ε Ι Ν Α Ι  ....   Θ  Ε  Μ  Α  Τ  Ο  Φ  Υ  Λ  Α  Κ  Α  Σ .


             ΤΟ    Σ Υ Ν Ο Λ Ο      ΤΩΝ    Α Ρ Χ Ι Κ Ω Ν     Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Ε Ω Ν ..... 

                           Β Ρ Ι Σ Κ Ε Τ Α Ι ....    ΣΤΟΥΣ     Μ Υ Θ Ο Υ Σ     ΤΟΥ.


                          ΕΙΘΕ....  Ο    Α Ρ Χ Ε Γ Ω Ν      Χ Ρ Ο Ν Ο Σ ....ΝΑ    ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ....ΤΗΝ    ΑΠΟΛΥΤΗ    ΑΛΗΘΕΙΑ....

                                                                                         ΣΤΙΣ     Ψ Υ Χ Ε Σ     ΜΑΣ.....