ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα => Ελευθεροτεκτονισμός => Μήνυμα ξεκίνησε από: Rose στις Σεπτεμβρίου 18, 2008, 09:38:51

Τίτλος: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 18, 2008, 09:38:51
Έχουν γραφτεί και έχουν ακουστεί πολλά για την Μασονία.  Άλλα αρνητικά και άλλα θετικά, τα οποία μπερδεύουν τον "εξωτερικό" ερευνητή να βγάλει συμπέρασμα, για το τι πραγματικά είναι αυτή η οργάνωση, ποιοί είναι οι πραγματικοί σκοποί της, σε τι αποσκοπεί, τι προσφέρει στα μέλη της, καθώς και στην κοινωνία.

Θα προσπαθήσω τις επόμενες μέρες να δώσω την προσωπική μου οπτική, για την Μασονία, που ουσιαστικά στην Ελληνική ορολογία ονομάζεται Ελευθεροτεκτονισμός, από τα λίγα χρόνια εμπειρίας που είχα, ασχολούμενη με 2 στοές, 2 ταγμάτων του Μικτού Τεκτονισμού του Σκωτικού Τύπου. 

Μέσω αυτής της εργασίας δε θα δώσω έμφαση σε πληροφορίες, όπως ονόματα, ημερομηνίες, ή άλλα διανοητικά στολίδια, ούτε θα ξεσκεπάσω "προσωπικού χαρακτήρα" δεδομένα, αλλά θα προσπαθήσω να μεταφέρω το προσωπικό μου βίωμα, ως ένας "ελεύθερος" ερευνητής και αγωνιστής του Φωτός.

Καταρχήν ο λόγος που ασχολήθηκα με τον εσωτερισμό, ήταν επειδή προσπαθώντας να ανακαλύψω τα βαθύτερα μυστήρια του εαυτού και της ανθρώπινης ύπαρξης, μέσα από την αυτογνωσιακή μου καταβύθιση, ενασχολούμενη χρόνια με το art therapy, ανακάλυψα διαβάζοντας, πως οι πιο "σοφοί" του κόσμου, που ήταν "οι φύλακες" των Μυστηρίων του Δυτικού Εσωτερισμού, ήταν οι Ροδόσταυροι.  Για τους Μασόνους τότε, είχα πολύ αρνητική άποψη μια και είχα διαβάσει, όλα αυτά που κυκλοφορούσαν και συνεχίζουν να κυκλοφορούν περί παγκοσμιοποίησης, και εξουσιασμού.

Ψάχνοντας από εδώ, ψάχνοντας από εκεί, ρωτώντας, που να βρω τους Ροδόσταυρους, μετά από πολύ κόπο μια και δεν διαφημιζόταν συνάντησα μία ομάδα Amorc, που τότε είχα εκτιμήσει πάρα πολύ, μάλιστα είχα μυθοποιήσει, επικίνδυνα, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα στην ζωή μου.  Επειδή όμως είμαι κατά βάση μυστικίστρια, εκείνα τα χρόνια με ικανοποιούσε, αυτή η ενασχόληση, μια και η ομάδα, έδινε έμφαση στον διαλογισμό, και μέσω του διαλογισμού, μπορούσα να αγναντέψω τα ΑΡΡΗΤΑ βάθη και ύψη του πνεύματος. 

Όμως, πάντα είχα την "περιέργεια" να γνωρίσω τι ήταν ο Τεκτονισμός, μια και είχα ακούσει πολλά αρνητικά πράγματα, για παιχνίδια δύναμης και εξουσίας, αλλά και ταυτόχρονα γνώριζα ότι πολλές διάνοιες, μεγάλα πνεύματα, βραβευμένα με νόμπελ, επαναστάτες της συνείδησης, πρωτοπόροι που είχαν αλλάξει για πάντα την ιστορία, είχαν ασχοληθεί με τον Τεκτονισμό.

Από την φύση μου, είχα πάντα μία περιέργεια, να θέλω να βλέπω πίσω από την "κουρτίνα", πίσω από τα φαινόμενα, και να προσπαθώ να κατανοήσω σε βάθος, την αιτία των πραγμάτων.  Δεν μου αρκούσε η άποψη των άλλων, αλλά ήθελα να αποκτήσω δική μου γνώμη.

Δεν μπορούσα λοιπόν, να κατανοήσω, πως είναι δυνατόν, ένα ρεύμα, μία σχολή, να γεννά τόσο αντιφατικές αντιδράσεις, και έτσι αυτό το ΓΙΑΤΙ, με ανάγκασε να γίνω μέλος, και να αποκτήσω πρόσβαση, στην πιο ελίτ, και στη πιο μεγάλη εσωτερική οργάνωση ανά τον κόσμο...

                                                                                                        Συνεχίζεται...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 18, 2008, 10:13:44
'Οταν πρωτοήρθα σε επαφή με τον Τεκτονισμό, ασχολιόμουν ενεργά, με τον Ροδοσταυρισμό, και έναν Αρχαιοελληνικό σύλλογο.  Παράλληλα, οραματιζόμουν πως μπορεί να χτιστεί μια Πνευματική Ακαδημία, ολιστικής μόρφωσης.

Ένας φίλος μας προσέγγισε μέσα από τον Αρχαιελληνικό σύλλογο, μια και μας "αναγνώρισε" από τον τρόπο που μιλούσαμε, πως είμασταν εσωτεριστές. (οι αδελφοί μας, μας αναγνωρίζουν, όπως λέει και ο Τεκτονισμός  ;) )

Στην αρχή μάλιστα, νόμισε πως ήμασταν Τέκτονες, αλλά όπως μας είχε πει, έκανε το "σημείο αναγνώρισης", αλλά δεν είχαμε ανταποκριθεί, και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί μιλούσαμε "τεκτονικά".  :D

'Ετσι αρχίσαμε να συζητάμε, πιο βαθιά, για εσωτεριστικά θέματα, μας ανάφερε τελικά ότι ήταν Τέκτονας, με πολύ μεγάλη επιφύλαξη, και αφού πήρε το "πράσινο φως" να συνεχίσει... μας ενημέρωσε πως θα μπορούσε να προτείνει στην Στοά του, να μας δεχτούν. 

"Επιτέλους!" αναφώνησα... "Θα δοκιμάσω τον Τεκτονισμό. Για να δούμε, τι παίζει και εκεί!"  Δεν μπορούσα να κρατήσω την χαρά μου.

"Γιατί θέλεις να μπεις στον Τεκτονισμό?" με ρώτησε ο Δ. (ο ανάδοχός μου)

"Γιατί Δ. μου, θέλω να μελετήσω το σύστημα." ήταν η αφελέστατη απάντησή μου.

"Δεν μπορείς να μελετήσεις το σύστημα... Δεν μπορείς να μπεις από περιέργεια." μου απάντησε.

Ειλικρινά δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί δεν μπορούσε να με καταλάβει, και ακόμα αυτό το ΓΙΑΤΙ παραμένει.  Αυτό όμως που κατάλαβα τελικά, είναι πως και αυτό το σύστημα είχε ΠΟΡΤΑ, και για να μπεις, έπρεπε να απαντήσεις με ένα συγκεκριμένο τρόπο.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 18, 2008, 10:43:32
Η πρώτη μου απογοήτευση ήταν λοιπόν, πως έπρεπε να "προσποιηθώ", για να "μπω" στον Τεκτονισμό, και τελικά κατάλαβα, πριν ακόμα "μπω", πως δεν θα έβρισκα και πολλούς "ομοϊδεάτες" εκεί μέσα.

Όμως η περιέργειά μου, ήταν τόσο μεγάλη, και αναγκάστηκα να κάνω τόπο στην οργή, να πάρω "σκονάκια" τις σωστές απαντήσεις, έτσι ώστε να με δεχτούν.

Είχα άλλωστε διαβάσει το βιβλίο του Albert Pike, και ήμουν σε αγωνία να μυηθώ στον Τεκτονισμό...

'Οταν είχα διαβάσει τον Pike, ειλικρινά αναστατώθηκα... "πολύ ωραία", αναφώνησα, "μήπως τα παρεξήγησα τα πράγματα... αν σκέφτονται οι Τέκτονες σαν τον Albert Pike, άρα σίγουρα θα συναντήσω αρκετά επανασταστικά πνεύματα και διανοούμενους, εκεί μέσα, έτσι ώστε να συζητήσουμε και να μελετήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για την κοινωνία του σήμερα."

'Ομως, ο ανάδοχός μου, με μπέρδεψε ακόμα περισσότερο, γιατί προσπάθησε να με αποτρέψει από το να διαβάσω Albert Pike, προτού μυηθώ.

Η απογοήτευσή μου, ήταν ακόμα μεγαλύτερη, όταν μετά την μύησή μου, ο υπεύθυνος του τάγματος στην Θεσσαλονίκη, κατέκρινε τα γραπτά του Albert Pike.  Αυτή την αντίφαση που βίωνα συνεχώς, κόντευε να με τρελάνει... Δεν μπορούσα να βγάλω συμπέρασμα ούτε για τους Τέκτονες, ούτε για τον Τεκτονισμό.

Καθώς το βλέμμα μου έπεφτε πάνω στα μαύρα και άσπρα κουτάκια του δαπέδου της Στοάς, αναλογιζόμουν, πως "ναι, όντως υπάρχουν, μαύρα και άσπρα δείγματα στον Τεκτονισμό, αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω ακόμα, την πηγή τους."

Χρειαζόμουν και άλλες πληροφορίες, καθώς και εμπειρίες για να βγάλω ένα ορθό συμπέρασμα...

                                                                                                         Συνεχίζεται...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 18, 2008, 11:07:12
"Γιατί ασχολούνται οι άνθρωποι με τον Τεκτονισμό?" ρώτησα τον ανάδοχό μου.

"Ο καθένας ίσως έχει τους δικούς του λόγους." μου απάντησε.

"Εσύ γιατί μπήκες Δ. μου?" συνέχισα.

"Για να εργαστώ πάνω στον εαυτό μου", τεκτονικότατη απάντηση, όπως κατανόησα αργότερα.

Η απάντηση που μου έδωσε ο ανάδοχος μου, ήταν και η "ορθή" τεκτονική απάντηση.  Αν απαντούσες κάτι άλλο, σε κοιτούσαν περίεργα.  Δεν το δεχόταν.   :)

Στην ουσία αυτό που παρατήρησα ήταν, πως οι περισσότεροι, δεν γνώριζαν τον λόγο που συμμετείχαν.  Αυτό που αναγνώριζα, ήταν απλά μια ασυνείδητη ανάγκη τους "να ανήκουν κάπου", ή ακόμα καλύτερα "να είναι μέλος μιας κρυφής ελίτ κοινωνίας."

Επίσης σίγουρα υπήρχε ένα κοινό χόμπι, το "Παιχνίδι της Διανόησης", ένα "πολεμικό" παιχνίδι, όπως το σκάκι, όπου η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη, προσπαθώντας να "πείσει" ο ένας τον άλλον, για τον "ορθό" αποσυμβολισμό.

"Πως εργάζονται οι Τέκτονες πάνω στον εαυτό τους", ρώτησα τον ανάδοχό μου.

"Παρατηρώντας την Φύση, μελετώντας τα φαινόμενα, κατερχόμενοι στο βάθος της Συνειδήσεως, και εναρμονίζοντας τους εαυτούς με τον Παγκόσμιο ρυθμό" αποκρίθηκε.

Ο ανάδοχος μου, πάντα μου απαντούσε "τεκτονικά", μια και ήταν και είναι ένας πολύ "πιστός" Τέκτονας.  Αν και διέκρινα μία "δογματικότητα", δεν μπορούσα να διαφωνήσω, επειδή ο "τεκτονικός" τρόπος σκέψης, είναι όντως βαθυστόχαστος και πολύ ορθολογιστικός.  Περιλαμβάνει πολύ σοφά "ρητά" που έχουν αντληθεί από διαχρονικές εσωτεριστικές αλήθειες.

Αυτό που εκτίμησα πάρα πολύ στον Τεκτονισμό, και κυριολεκτικά είναι η "ουσία" του, είναι ότι παρέχει στον ενασχολούμενο την δυνατότητα, να αναπτύξει την Διάνοια του, την Διανοητική του Δύναμη, προσπαθώντας να μελετήσει και να αποσυμβολίσει διάφορα τεκτονικά σύμβολα μέσα στην Στοά, καθώς και το "τεκτονικό τυπικό", την "τεκτονική Βίβλο".  

Πραγματικά, ανακάλυψα πως ο Τεκτονισμός, ήταν μια άριστη "τέχνη", ένα πολύ καλό εργαλείο, που όντως μπορούσε να δημιουργήσει "Ελεύθερους και Σκεπτόμενους" ανθρώπους, στα χέρια "ενάρετων" και "αδογμάτιστων" διανοιών.  

                                                                                                  Συνεχίζεται...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 18, 2008, 15:45:56
Παρά την Ελεύθερη και Αδογμάτιστη φύση του Τεκτονισμού, όπου ενθαρρυνόταν ο κάθε Τέκτονας να δίνει τις δικές του «ερμηνείες» για τα Σύμβολα της Στοάς, διέκρινα παράλληλα και μία δογματικότητα, καθώς και μία τάση για εξουσιασμό.

Η αναφώνηση «Ελευθερία – Ισότης – Αδελφότης» εναλλασσόταν με το «Σεβασμό στην Ιεραρχία».

Ειδικά όταν άκουσα στην πρώτη μου τεκτονική μύηση, «το πρώτο του Τέκτονος καθήκον, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΗ, ΜΠΑΜ!!! (η σφύρα)», τότε ειλικρινά, κατάλαβα πως έχω να κάνω με ένα μυητικό σύστημα εξουσιασμού.

Όσο και να προσπάθησα να μοιραστώ, με ειλικρίνεια, τι είχα εισπράξει από την πρώτη μου μύηση, μου απάντησαν, πως ήταν πολύ νωρίς να βγάλω συμπεράσματα, και ότι είχα «λανθασμένα» ερμηνεύσει τον τεκτονισμό, που έπρεπε να δώσω περισσότερο χρόνο, πριν τον καταδικάσω.

Γενικά, κάθε φορά, που προσπαθούσα να θίξω κάποια «κακώς κείμενα» που έβλεπα, μου έλεγαν, πως είναι πολύ νωρίς, και κακώς τα βλέπω έτσι τα πράγματα.

Με το χρόνο κατανόησα, πως αν και ο Τεκτονισμός, σχεδιάστηκε, με πολύ μεράκι, και πάνω σε Αυθεντικά Μυητικά στοιχεία του Αρχαιο-Ελληνικού πνεύματος, δυστυχώς, είχε διαβρωθεί από διεστραμμένες συνειδήσεις, παρερμηνεύοντας έννοιες, και προωθώντας, στοιχεία ολοκληρωτισμού και δικτακτορίας.

                                                                                                Συνεχίζεται...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 18, 2008, 15:55:40
Προσπαθώντας να ρίξω το φταίξιμο κάπου, το βλέμμα μου έπεσε πάνω, στην Χριστιανική Βίβλο με τα τεκτονικά σύμβολα, που βρισκόταν μπροστά από την έδρα του Σεβασμίου.

«Συγνώμη», ρώτησα, «γιατί υπάρχει η Βίβλος μέσα στην Στοά? Ο Τεκτονισμός δεν είναι ανεξίθρησκος και αδογμάτιστος?»

«Είναι η Βίβλος του Νόμου» μου απάντησαν.

Αργότερα κατανόησα, πως το Βιβλίο του Νόμου, το βιβλίο της Φύσης, είχε μεταφραστεί ως «η Βίβλος του Ιουδαιοχριστιανισμού», κατά του οποίου, στην ουσία «επαναστάτησε», κάθε Αυθεντική Στοά Γνώσης.

Οι Τέκτονες, παρουσιαζόταν ως άνθρωποι του Θεού… Στην αίτηση ήταν υποχρεωτικό να υπογράψεις ότι πιστεύεις στον Θεό, και στην αθανασία της ψυχής, γιατί αλλιώς δεν σε δεχόταν.  Επίσης ο Μέγας Αρχιτέκτονας του Σύμπαντος, ήταν άλλη μία ονομασία μονοθεϊστικής ταυτότητας.

Η Στοά, φάνταζε ως μία, πιο ανοιχτών αντιλήψεων, χριστιανική αδελφότητα, όπου τα μέλη της, είχαν την δυνατότητα να μοιραστούν, τις σκέψεις τους πάνω στον εσωτερισμό, για λόγους ψυχαγωγίας. 

Επειδή δεν υπήρχε διδασκαλία, ο καθένας κατέθετε ότι «πίστευε», και έτσι συνήθως, δεν έβγαινε συμπέρασμα για το ποια ήταν η αλήθεια.  Στο κάτω κάτω δεν ενδιαφερόταν για το ποια είναι η Αλήθεια, αλλά απλά για να μοιραστούν την σκέψη τους. 

‘Ετσι στον Τεκτονισμό έμπαινες, με μερικά ερωτήματα, και έφευγες με πολλά περισσότερα.

Στην κυριολεξία, όποιος Τέκτονας, στην σημερινή εποχή, "έλυνε", το Αίνιγμα της Μασονίας, πραγματικά Φωτιζόταν...  ;D

                                                                                                     Συνεχίζεται...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 18, 2008, 19:14:39
Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο μπερδεμένα, όταν μας έδιωξαν, από την προεδρία του Αρχαιοελληνικού συλλόγου, επειδή ήμασταν «μασόνοι», όταν την ίδια στιγμή ήταν περήφανοι για τόσους 'Ελληνες ήρωες, αγωνιστές, και βραβευμένους λογοτέχνες, οι οποίοι είχαν ασπαστεί την φιλοσοφία του Ελευθεροτεκτονισμού, και πολλούς από τους οποίους η Χριστιανική Εκκλησία, είχε αφορίσει. 

Δεν είχα καμία διάθεση να κρύψω την ενασχόλησή μου με τον Τεκτονισμό, και κατά βάθος ήθελα να δω την αντίδραση του κόσμου, μια και θεωρούσα πως λανθασμένα, υπάρχει τόσο μεγάλος ντόρος και δίωξη εναντίον του.  'Αλλωστε αν είμαστε ελεύθεροι σήμερα, το χρωστάμε στον Τεκτονισμό, μια και η Φιλική εταιρεία ήταν γέννημα της Τεκτονικής Παιδείας.

Ενώ πολλάκις, προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε, στους Αρχαιοελληνιστές, πως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, όπως προπαγανδίζει η Χριστιανική Εκκλησία, δεν ήθελαν με τίποτα να απεκδυθούν τις ψυχωτικές συνομοσιολογίες περί Μασονίας. 1

«Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί κυνηγάει η Εκκλησία τον Τεκτονισμό?» ρώτησα.

«Επειδή ξυπνάει τον κόσμο.» ‘Ηταν η απάντηση ενός Τέκτονα.  «Η Εκκλησία θέλει την μάζα να κοιμάται έτσι ώστε να την εκμεταλλεύεται, και γι’ αυτό πάντα πολεμούσε την γνώση.» 2

«Μα, ο Τεκτονισμός δεν μάχεται εναντίον της Εκκλησίας, αφού έχει την Βίβλο στην Στοά.» απόρησα.

«Τι ψάχνεις τώρα?  Είναι πολύ μπερδεμένη η κατάσταση… Αφού και η Κεφαλή της Εκκλησίας είναι «κολλητός» με τον Ύπατο.» απάντησε.

«Πλάκα κάνεις… Μη μου πεις πως είναι και αυτός μασόνος?» ρώτησα.

«Ναι είναι, καθώς και πολλοί άλλοι, υψηλόβαθμοι και μη, κληρικοί…» αποκρίθηκε.

«Τότε γιατί η Εκκλησία κυνηγάει την Μασονία?» ξαναρώτησα, και το ερωτηματικό έμεινε εκεί.

                                                                                                   Συνεχίζεται...
___________________________________________________________________________

1 Για ακόμα μια φορά είχα διαπιστώσει πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν εκπαιδευτεί στο να "σκέφτονται", αλλά παπαγαλίζουν, ότι ακούν δεξιά και αριστερά.  Πολλοί αρχαιοελληνιστές, και γενικά, η πλειοψηφία του κόσμου, δεν γνωρίζουν γιατί είναι εναντίον του Τεκτονισμού, απλά είναι, επειδή κάπου άκουσαν ή διάβασαν ψυχωτικές συνομοσιολογίες περί παγκοσμιοποίησης, τις οποίες είχε "απλώσει" η χριστιανική εκκλησία...

2  http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,901.0.html

    Ὄντως, ἐπειδὴ Δικαιοσύνη καὶ Ἀλήθεια εἰσὶ τὰ μόνα ἀναμφισβήτητα θεμέλια κάθε κοινωνίας, ἡ θρησκεία ἡ στηριχθεῖσα ἐπὶ τῆς ἀποκαλύψεως, τείνει νὰ καταστρέψει τοῦτα τὰ θεμέλια, καὶ καθίσταται ἀνήθικη, διότι ἐκμηδενίζει τὸν ἄνθρωπο πρὸς ὄφελος τοῦ ἀποκεκαλυμμένου Θεοῦ της, φθάνει δὲ μέχρι σημείου ἀρνήσεως τῆς ἀνθρωπότητος (45).

    Ἐπειδὴ, ὅταν ἐμπίπτει σὲ τέτοιους τρόπους, ἡ θρησκεία αδυνατεῖ νὰ ἰκανοποιήσει τὰ συμφέροντα τῆς Ἀνθρωπότητας, ἔντος τῶν κόλπων τῆς ἐπιστήμης θὰ πρέπει νὰ ἀναζητήσουμε τὸ ἔδαφος ποὺ νὰ ἐπιτρέπει τὴν κοινὴ συμφωνίαν ὅλων τῶν ἀνδρῶν (46).
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 19, 2008, 09:22:52
Για να μην μακρηγορώ, γιατί θα μπορούσα να καταθέσω ακόμα, πολλά, και ευχάριστα, και δυσάρεστα, για το κοινωνικό φαινόμενο που λέγεται "Ελευθεροτεκτονισμός"...

... η Μασονία, στην Ελληνική μας κοινωνία, έχει πολλούς εχθρούς, αλλά και πολλούς φίλους.

Και η Αρχαιοελληνική κοινότητα καταδικάζει την Μασονία, αλλά και η Εκκλησία.  Αλλά οι Αρχαιοελληνιστές και οι Χριστιανοί, είναι δυο αντίπαλες "ιδεολογικά" ομάδες, πως γίνεται να έχουν κοινό εχθρό? 1 Όμως συγχρόνως, αρκετοί λάτρες του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, καθώς και αρκετοί κληρικοί, ασπάζονται τον Ελευθεροτεκτονισμό.

Για να λύσουμε το παραπάνω αίνιγμα, χρειάζεται να κατανοήσουμε πως και γιατί δημιουργήθηκε ο Τεκτονισμός, καθώς και πως εξελίχθηκε μέχρι σήμερα.

Ο Ελευθεροτεκτονισμός, είναι μία μετεξέλιξη του Ροδοσταυρισμού, όπου δανείστηκε στοιχεία από Συντεχνίες της Ευρώπης του 17ου αιώνα.  Ο λόγος ήταν επειδή μόνο οι Συντεχνίες μπορούσαν με την άδεια του Βασιλειά, να οργανώνονται και να συνεδριάζουν εν' κρυπτώ, έτσι ώστε να μην μάθουν οι άλλοι την τέχνη τους.  Ως Ελευθεροτέκτονες, είχαν το προνόμιο, να κινούνται και να συνεδριάζουν ελεύθερα, σε όλη την Ευρώπη, ενώ κανείς άλλος δεν είχε δικαίωμα να ταξιδέψει πέρα από τον τόπο που γεννήθηκε.

Προσπαθώντας επίσης οι Ροδόσταυροι, να κρυφτούν από την Χριστιανική Εκκλησία, που τους κυνηγούσε, μια και δίδασκαν την Αρχαία Γνώση, της Καμπάλα, της Αλχημείας, και των Ερμητικών, και είχε ως στόχο, να ελευθερώσει τις συνειδήσεις, από την "δογματική υποδούλωση", δανείστηκαν τα τυπικά ανοίγματος και κλεισίματος εργασιών από τις συντεχνίες, καθώς και πολλά άλλα "εργαλεία". 

Έτσι οι Ροδόσταυροι κρύφτηκαν υπό την σκέπη των συντεχνιών, και ονομάστηκαν Ελευθεροτεκτονισμός.2

Σιγά σιγά όμως, τους ανακάλυψαν οι χριστιανοί, άρχισαν να μπαίνουν μέσα, στις Στοές, incognito, (Προτεστάντες και Ιησουίτες) και δυστυχώς άρχισαν να παραποιούν τα τυπικά και τις διδασκαλίες, προσθέτοντας, στοιχεία της Ιουδαιοχριστιανικής Παράδοσης.

Σήμερα λοιπόν έχουμε ένα μυητικό κατασκεύασμα, όπου και οι δύο πλευρές το «μάχονται» αλλά και ταυτόχρονα συμμετέχουν, και οι χριστιανοί και οι αρχαιοελληνιστές μια και φέρει στοιχεία, και από τις δύο αυτές, διαμετρικά αντίθετες ιδεολογικά παρατάξεις.

                                                                                                Συνεχίζεται...
________________________________________________________________________________
1 Το μόνο κοινό, που ίσως θα μπορούσε να εντοπίσει κανείς και στα δύο ρεύματα, ήταν ο ακραίος δογματισμός και ο φανατισμός...

2 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,901.0.html

Η ΓΕΝΕΣΙΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΣ ΤΩΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΓΜΕΝΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ" ΚΑΙ ΤΩΝ "ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ROSE + CRΟΙΧ"

    Οἱ Ῥοδόσταυροι Jean Theophile Desaguliers, νατουραλιστής, καὶ James Anderson, προτεστάντης κληρικός, "βοηθούμενοι, λέγει ἡ ἐπιστολὴ προσκλήσεως, ἀπὸ τοὺς Ἀδελφοὺς Georges Payne King, Calvert Lumden, Madden, Elliot, καὶ πολλοὺς ἄλλους", διὰ τὴν 24ην Ἰουνίου 1717, εἰς τὸ πανδοχεῖον τοῦ Paumier, που βρισκόταν ἒς Charles street πλησίον τῆς ἀγορᾶς τοῦ Κόβεντ Γκάρντεν, τοῦ Λονδίνου, ὅλα τὰ μέλη τῶν τεσσάρων Στοῶν ποὺ μόναι εὑρίσκοντο ἐν λειτουργίᾳ εἰς τὸ Λονδίνον, ἐκείνην τὴν ἐποχήν. (1)

    Ἡ συγκέντρωσις τοῦτη εἶχε ὠς στόχον τὴν τέλεσιν συγχωνεύσεως τῆς "Ἀδελφότητος τῶν Ἐλευθέρων καὶ Ἀποδεδεγμένων Τεκτόνων" μετὰ τῆς "Ἀλχημικὴς Ἐταιρίας τῶν Ῥοδοσταύρων", ἵνα ἐπιτρέψει τοῖς Ῥοδόσταυροις νὰ διαφυλάξουν τὰς ἀλχημικὰς ἒρευνας των καὶ τὰς γνωστικὰς καὶ ὀρθολογικὰς ἰδέας των ὑπὸ τὸν σεβαστὸν καὶ σεπτὸν μανδύαν τῆς Ἀδελφότητος, καὶ ἵνα παρέχει τοῖς Ἐλευθέροις καὶ Ἀποδεδεγμένοις Τέκτοσι τὰ παντὸς εἴδους προνόμια ποὺ μόνον οἱ πλούσιοι, ἰσχυροὶ καὶ φιλόδοξοι Μύστες τῶν Ῥοδοσταύρων ἐδύναντο οὗτοις ἐξασφαλίσειν, δεδομένου τοῦ πραγματικοῦ ἐκφυλισμοῦ που εἶχε ἐπέλθει τῇ ἀρχικῇ Ἀδελφότητᾳ. (2)

    Ἡ Σύνοδος ποὺ συνεκλήθη ἒς πανδοχεῖον τοῦ Paumier, ἀποδέχθη ὁμόφωνως τὴν συγχώνευσιν (3).

    Ὁ Ἐλευθεροτεκτονισμὸς ἐγεννήθη ἒς 24ην Ἰουνίου 1717 ἀπὸ ἐτοῦτη τὴν ἀποδοχήν. Ἡ "Ἀδελφότης τῶν Οἰκοδόμων", ἡ "Ἀδελφότης τῶν Ἐλευθέρων Τεκτόνων", καὶ ἡ "Ἀδελφότης τῶν Ἐλευθέρων καὶ Ἀποδεδεγμένων Τεκτόνων", ἐχάθησαν διὰ παντός, ὁ δὲ Ἐλευθεροτεκτονισμός, πυρὴν τοῦ καθαροῦ Γνωστικισμοῦ, ἀνυψώθη ἔναντι τῶν ἀντιστοίχων ἐπισήμων χριστιανικῶν σχημάτων, ποὺ ἦσαν πυρήναι τοῦ κηβδιλοποιημένου καὶ νοθευμένου Γνωστικισμοῦ. (4)
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 19, 2008, 10:02:00
'Οταν το "Αρχαιοελληνικό Μυητικό Πνεύμα" που ελευθερώνει και ενδυναμώνει την Ανθρώπινη Συνείδηση, συνδυάστηκε με τον Ιουδαιοχριστιανικό Δογματισμό, δημιούργησε διάφορα προϊόντα, από Εγκληματικές Προσωπικότητες που δημιούργησαν και στήριξαν ολοκληρωτικά καθεστώτα, μέχρι Διανοούμενους που άλλαξαν την Ιστορία της Ανθρωπότητας, και πολλούς κοινωνικούς επαναστάτες.

Σήμερα, ο κάθε "μέσος" Τέκτονας έχει την δική του "άποψη" για το τι είναι ο Τεκτονισμός, μια και δεν γνωρίζει επακριβώς την Ιστορική Αλήθεια της δημιουργίας του, ούτε γνωρίζει πλέον Αλχημεία, Καμπάλα, και Ερμητικά, εφόσον όλες αυτές οι διδασκαλίες σταδιακά αποσύρθηκαν, αφήνοντας μόνο ένα ξερό τυπικό ανοίγματος και κλεισίματος εργασιών, φέροντας κάποια μυητικά στοιχεία.

Μπροστά στο κουφάρι του κάποτε "Αυθεντικού" Ελευθεροτεκτονισμού στέκεται ο σημερινός Τέκτονας, όπως ο Αρχαιοελληνιστής, στέκει βουβός μπροστά στα ερείπια των Δελφών ή του Παρθενώνα, προσπαθώντας να μαντέψει τι ήθελε να πει ο "ποιητής", πως σκεφτόταν οι πρωτοπλάστες των δημιουργημάτων.

Ο σημερινός Τεκτονισμός είναι "κούφιος" προσφέροντας κάποια μυητικά δρώμενα, χωρίς να συνοδεύεται από τις κατάλληλες Ερμητικές Διδασκαλίες, και έτσι ο ενασχολούμενος με τον Τεκτονισμό, δεν μπορεί να βγάλει άκρη, για πολλά χρόνια, ούτε για τον Τεκτονισμό, ούτε για την Αλήθεια.

Δυστυχώς όμως είναι το μοναδικό παραδοσιακό μυητικό τάγμα, που μας έχει απομείνει από την Αρχαία Ελληνική Μυητική μας Επίγνωση, καθώς ταξίδεψε, κυνηγημένη από τους Χριστιανούς, διαμέσω των Αράβων, πίσω στην Ευρώπη του Μεσσαίωνα, και τελικά διαμέσω της χριστιανής διάβρωσης που υπέστη.

Ο Τεκτονισμός, είναι σήμερα ένα ερείπιο αλλά ταυτόχρονα ένα αξιοσημείωτο μνημείο, ένα αξιόλογο σύστημα να ερευνηθεί από κάθε κοινωνικό ή ιστορικό επιστήμονα, επειδή φέρει μέσα του, όλη την Εξέλιξη και Παραποίηση της Αρχαίας Γνώσης.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 19, 2008, 12:53:09
Στην Ελληνική κοινωνία του σήμερα, κάποιοι τέκτονες δεν είναι ευχαριστημένοι.  Βλέποντας πολλά "κακώς κείμενα" στις Στοές τους, αντιδρούν.  Δεν γνωρίζουν γιατί... αλλά αισθάνονται προδομένοι, αισθάνονται πως αυτό που θεωρούν "τεκτονισμό" δεν εξασκείται στην Στοά τους.  Επίσης διψούν για μεταφυσική και πιο βαθιά ερμητική γνώση, και ενοχλούνται όταν το αίτημα τους, αντί να γίνεται αποδεκτό, δέχεται τον "χλευασμό". 

"Ο Τεκτονισμός είναι εσωτερισμός... Δεν είναι ούτε μυστικισμός, ούτε αποκρυφισμός..." ήταν, πριν λίγους μήνες, τα λόγια ενός Υπάτου...

Ορισμένοι "βολεύονται" στην σημερινή "έκφραση" του τεκτονισμού, τους αρκεί.  'Αλλοι όμως δεν "βολεύονται", δυσανασχετούν.  Δεν γνωρίζουν τι φταίει, αλλά γνωρίζουν πως σίγουρα "κάτι δεν πάει καλά".

Επίσης πολλοί 'Ελληνες τέκτονες, οραματίζονται μία "Αρχαιοελληνική" έκδοση του Τεκτονισμού, χωρίς να γνωρίζουν, πως ακριβώς, θα μπορούσε να υλοποιηθεί, και πως στην ουσία αυτός είναι και ο "Αυθεντικός Τεκτονισμός".  'Ομως ο "σεβασμός στην παράδοση", αν και παραποιημένη, τους εμποδίζει στην υλοποίηση αυτού του οράματος.

Επιτακτική ανάγκη σήμερα, για να συνεχιστεί το μυητικό, καθώς και το κοινωνικό έργο του Ελευθεροτεκτονισμού σε μία υγιή βάση, είναι η εξυγίανση του χώρου από "μιαρές" και "εκπεσόντες" ιδεολογίες.

Στο σημερινό Ελευθεροτεκτονισμό, χρειάζεται:

1. Να ερευνηθεί και να μελετηθεί η ιστορική διαδρομή της μυητικής παράδοσης του Ελευθεροτεκτονισμού, έτσι ώστε να αναγνωριστεί το γεγονός της παραποίησης που υπέστη, καθώς και να εντοπισθεί, πότε και πως άλλαξαν τα τυπικά, και τα μυητικά δρώμενα.

2. Να επιστρέψει η Ροδοσταυρική Διδασκαλία της Καμπάλα, της Αλχημείας και της Ερμητικής, έτσι ώστε να καταστεί και πάλι "ολοκληρωμένο" το Τεκτονικό σύστημα στην αρχική του κατάσταση 1, και να διορθωθούν τα τυπικά καθώς και τα μυητικά δρώμενα, όπου έχουν υποστεί την παραποίηση.

3. Τέλος ο Ελευθεροτεκτονισμός να αποκτήσει ένα πιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό πρόσωπο, με ανοιχτές διαλέξεις, ή συνέδρια, και συζητήσεις πάνω στον εσωτερισμό αλλά και στον ανθρωπισμό, έτσι ώστε η "σοφία" που έχει αποκομισθεί από την ενασχόληση με τον Ελευθεροτεκτονισμό, να βρει, πιο εύκολα, έκφραση πίσω στην κοινωνία.

'Ηρθε ο καιρός να σταματήσουν οι Τέκτονες στην Ελλάδα, να κρύβονται που είναι Τέκτονες, γνωρίζοντας το παρελθόν του Τεκτονισμού, και αποκαθιστώντας το "όνομα" του, το οποίο δυστυχώς λασπώθηκε.
_____________________________________________________________________________
1 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,901.0.html

 Ὁ βαθμὸς τοῦ Μαθητευόμενου συνετάχθη τὸ 1646 ἀπὸ τὸν Εlias Ashmole, Ῥοδόσταυρον Ἀλχημιστή, καὶ εἰσήχθη εἰς Ἐλευθεροτεκτονισμὸν κατὰ τὴν συγχώνευσην τῶν Ῥοδόσταυρων μετὰ τῆς Ἀδελφότητος τῶν Ἐλευθέρων Τεκτόνων (1) [...]

   Ὁ βαθμὸς τοῦ Ἑταίρου συνετάχθη τὸ 1648 ἀπὸ τὸν Εlias Ashmole, Ῥοδόσταυρον Ἀλχημιστήν, κατόπιν ἀποφάσεως τῆς κεντρικὴς ὁμάδος τῶν Ἀγγλων Ῥοδοσταύρων. Πρόκειται διὰ τὴν πιστὴν καὶ προοδευτικὴν συνέχειαν τοῦ βαθμοῦ τοῦ Μαθητευομένου (5) [...]

   Ὁ βαθμὸς τοῦ Διδασκάλου συνετάχθη τὸ 1649 ἀπὸ τὸν Elias Ashmole, Ῥοδόσταυρον Ἀλχημιστή, πρὸς ἀναπαράστασιν τοῦ θανάτου τοῦ Καρόλου Α', καὶ ἵνα προκαλέσει, διὰ τῆς ἀναπαραστάσεως τοῦτης, τὰς ἰδέας περὶ ἐκδικήσεως τῶν σταθερῶν ὑποστηρικτῶν τῶν Στιούαρτ, οἱ ὁποῖοι ἦσαν προστάται τῶν Ῥοδόσταυρων (13).

    Ἐπαναλαμβάνοντες τὸν μῦθον τοῦ Ἰουδαίου Targum, ὃς χρησίμευσεν εἰς τὸν Ashmole ὠς καμβὰς διὰ τὴν ἐργασίαν του (14), ὁ Anderson καὶ ὁ Desaguliers συνέταξαν τὸν Ἐλευθεροτεκτονικὸν βαθμὸν τοῦ Διδασκάλου, ἀντικαθιστώντας τὸν Κάρολο Ἀ' μὲ τὸν Οἰκοδόμον, τὸν βιβλικὸν Ἀρχιτέκτονα Χιρὰμ (15).
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: suida στις Σεπτεμβρίου 20, 2008, 10:58:04

                Ζ Ο Υ Μ Ε      μεσα     στην    Λ Η Σ Μ Ο Ν Ι Α     των    Μ Ε Τ Α  Μ Ο Ρ Φ Ω Σ Ε Ω Ν     μας.....

                ΜΙΑ    Γ Ο Υ Λ Ι Α     Α Ε Ρ Α     την    ημερα

                η   Ν Υ Χ Τ Α     την    ξ ε ρ ν α ε ι ....την    Λ Ι Ω Ν Ε Ι ....

                ΑΚΟΜΑ   κι   οταν    Κ Ο Ι Μ Ο Μ Α Σ Τ Ε .....  Α Γ Ρ Υ Π Ν Ο Υ Μ Ε ....

                Ρ Α Ν Τ Ε Β Ο Υ     κλεινωντας     σε   Σ Χ Η Μ Α Τ Α     Π Α Ρ Α Λ Ο Γ Α ....



                ΣΤΗΝ      Κ Α Τ Α Χ Ν Ι Α     σχεδιαζουμε     Α Γ Α Λ Μ Α Τ Α ....

                Η Δ Ο Ν Ι Κ Α .....    Σ Α Ρ Κ Ι Ν Α ....   Γ Λ Υ Κ Α .....

                ΑΠΟ     Σ Α Ρ Κ Α ....   Ε Χ Θ Ρ Ι Κ Η     στη    Σ Α Ρ Κ Α ....


                ΤΑ    ΒΑΖΩ   με   την    Κ Α Ρ Δ Ι Α    ΜΟΥ

                 τα   Β Α Ζ Ω     με   το    Κ Ο Ρ Μ Ι    ΜΟΥ....


                  Ξ Ε Ρ Ω ,    ΕΙΜΑΣΤΕ   ΣΩΜΑ    με   Σ Ω Μ Α 

                                  ΕΙΜΑΣΤΕ     Γ Η      με    Γ Η

                                  ΕΙΜΑΣΤΕ      απο   Π Α Ν Τ Ο Υ

                                  Δ Ι Χ Ω Σ ....   Σ Υ Ν Ο Ρ Α ....


                   ΠΟΥ ,   ΝΑ   ΜΑΘΩ    ΑΝ   Υ Π Α Ρ Χ Ο Υ Ν     Ο Μ Ο Ι Ο Ι    ΜΟΥ?!?!?


           
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: suida στις Σεπτεμβρίου 20, 2008, 14:30:34
   
         Αυτον   τον   αιωνια   ενυπαρχοντα   Λ Ο Γ Ο   ,   οι   ανθρωποι    δεν   τον   κατανοουν....

             τοσο   πριν   οσο   και   μετα   που   θα  ακουσουν    την   ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ   ΑΙΤΙΑ.

             ΓΙΑΤΙ,   αφου   ολα  υπαρχουν   βασει   αυτου   του   Λ Ο Γ Ο Υ ....

             μοιαζουν   με   Α Δ Α Ε Ι Σ ...οταν   ζουνε   τετοιες    πραξεις   οπως   Ε Κ Θ Ε Τ Ω ...

             οταν   περιγραφω   καθε   μια...α ν α λ ο γ α    με   την   φ υ σ η ...

             Δ Ε Ι Χ Ν Ο Ν Τ Α Σ     πως   ε ι ν α ι ...



             Α Λ Λ Α     ο,τι   οι   ανθρωποι   κανουν   στο   ξυπνιο   τους.....

             Π Ε Ρ Ν Α Ε Ι ....   Α Π Α Ρ Α Τ Η Ρ Η Τ Ο ,   απο   αυτους....

             ΤΟ   ΙΔΙΟ....οπως   λησμονουν   τι   κανουν    οταν   κ ο ι μ ο υ ν τ α ι .


             ετσι   ειναι    Α Ν Α Γ Κ Α Ι Ο    να   ακολουθησουν   το   Κ Ο Ι Ν Ο .

              Α Λ Λ Α  ,   παρ'  οτι   ο   Λ Ο Γ Ο Σ    ειναι   Κ Ο Ι Ν Ο Σ ...

              οι    περισσοτεροι    ανθρωποι    ΖΟΥΝΕ....με   γνωμονα   

                         τις      Ν Ο Ο Τ Ρ Ο Π Ο Ι Ε Σ     τους.


                                                                  ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 21, 2008, 05:07:40
  
         Αυτον   τον   αιωνια   ενυπαρχοντα   Λ Ο Γ Ο   ,   οι   ανθρωποι    δεν   τον   κατανοουν....

             τοσο   πριν   οσο   και   μετα   που   θα  ακουσουν    την   ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ   ΑΙΤΙΑ.

Αγαπητέ Suida,

όντως αυτό που μας μεταφέρει ο Ηράκλειτος παραμένει ακόμα ένα μυστήριο... Είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρει κανείς μία βιωματική του κατανόηση, και γι΄αυτό η μεγαλύτερη προκλήση στην "Τέχνη των Σοφών", ήταν πως να μεταδώσουν τα ΑΡΡΗΤΑ.  
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: suida στις Σεπτεμβρίου 21, 2008, 14:08:20
   ΑΓΑΠΗΤΗ ,   ΑΥΤΟ    ΠΟΥ   " Δ Ι Α Κ Ρ Ι Ν Η "    ΤΟ   ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ    ΒΑΣΙΛΕΙΟ....ΕΙΝΑΙ   Η   "Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Κ Η "    ΜΕΘΟΔΟΣ 

                        ΤΗΣ    "Υ Π Ο Γ Ε Ι Α Σ "    η"    "Κ Ρ Υ Φ Η Σ "    ΜΑ    ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ    "Φ Α Ν Ε Ρ Η Σ "  .....

                                                            "Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Ο Τ Η Τ Α Σ ".


                        ΤΟ    "Ρ Ε Υ Μ Α ",   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,   ΕΙΝΑΙ   Α Μ Φ Ι Δ Ρ Ο Μ Ο ....

                                  Α)   ΑΠΟ   "ΜΕΣΑ",   ΠΡΟΣ   ΤΑ   "ΕΞΩ"....ΣΤΗΝ   ΣΧΕΣΗ ....Ε Μ Ε Ι Σ     και    το   Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν ....

                                                                       ΤΩΝ     Α Ι Σ Θ Η Σ Ε Ω Ν ......


                                   Β)   ΑΠΟ    "ΜΕΣΑ"   ΠΡΟΣ    ΤΑ   "ΕΞΩ"....ΣΤΗΝ    "Σ Χ Ε Σ Η ".....ΕΜΕΙΣ    και   το   Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν ....

                                                                         ΤΗΣ     Δ Ι Α Ι Σ Θ Η Σ Η Σ .....


                            ΟΙ   ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ.....ΜΑΣ   "Ο Δ Η Γ Ο Υ Ν "   ΣΤΟ    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ    ΤΟΥΣ.....

                            Η    Δ Ι Α Ι Σ Θ Η Σ Η .....ΜΑΣ    "Ο Δ Η Γ Η "     ΣΤΟ    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ   ΤΗΣ....


                            ΤΟ ....ΤΗΣ   ΔΙΑΙΣΘΗΣΗΣ... Π Ε Ρ Ι Κ Λ Ε Ι Ε Ι ... ΚΑΙ   ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ   ΤΟ....ΤΩΝ   ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ.


             Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι ....ΟΜΩΣ   ΚΑΙ  ΤΟ  ΤΡΙΤΟ    ΤΗΣ   Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Η Σ .

                           ΕΙΝΑΙ ...ΤΟ   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ   ΟΠΟΥ   ΕΜΕΙΣ...  ΣΥΝΑΝΤΟΥΜΑΙ...  ΤΟ   Α Ρ Ρ Η Τ Ο .

               ΑΥΤΟ   ΤΟ   Π Ε Ρ Β Α Λ Λ Ο Ν ...  ΕΙΝΑΙ   Η   Π Ε Ρ Ι Ο Χ Η    ΤΗΣ    Κ  Α  Ρ  Δ  Ι  Α  Σ     Μ Α Σ .

                           ΣΤΗΝ    Κ Α Ρ Δ Ι Α    ΣΟΥ .....ΘΑ   Ν Ο Ι Ω Σ Ε Ι Σ ...  ΤΗΝ   ΠΑΡΟΥΣΙΑ   ΤΗΣ   Π Ρ Ω Τ Α Ρ Χ Ι Κ Η Σ    ΑΡΡΗΤΗΣ   ΑΡΧΗΣ.

           

                ΣΤΗΝ   Κ Α Ρ Δ Ι Α    ΣΟΥ   ΘΑ  Ν Ο Ι Ω Σ Ε Ι Σ   ...ΤΟ   ΟΥΡΑΝΙΟ   Τ Ο Ξ Ο   ΤΟΥ.


                             ΣΤΗΝ    Κ Α Ρ Δ Ι Α    ΣΟΥ,   ΘΑ   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΙ....

                                                                                                                   Ο   Λ Ο Γ Ο Σ .
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: suida στις Σεπτεμβρίου 22, 2008, 23:01:24
ΑΓΑΠΗΤΗ ,   ROZE ,   TO   '"A N Υ Δ Ρ Ο "   Δ Ε Ν Τ Ρ Ο ,   ΑΥΤΗΣ ....  ΣΤΕΚΕΤΑΙ    ΟΡΘΙΟ   ΜΟΝΟ  ΓΙΑ   ΛΟΓΟΥΣ ...

                                  ΚΑΛΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ....

                                  Η     " Χ Θ Ο Ν Ι Α "  ,   Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α ,   ΩΣ   ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ   Α Ν Α Χ Ω Μ Α ....

                                  Ε Σ Τ Ρ Ε Ψ Ε ....ΤΗΝ    Π Ρ Ω Τ Ο Γ Ο Ν Η    Κ Ο Σ Μ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η     ΠΗΓΗ    ΑΡΧΗΣ  ...

                                 ΣΤΗ    ΘΑΛΑΣΣΑ    ΤΗΣ   ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ.


                                 ΟΙ   ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ    Ε Μ Π Ε Ι Ρ Ι Ε Σ ...   ΜΕΣΑ   ΑΠΟ   ΤΗΝ   Ο Ν Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η    ΜΑΝΙΑ ...

                                 ΤΗΣ    Ν Ο Σ Τ Α Λ Γ Ι Α Σ ....  ΤΟΥ    Ι  Ε  Ρ  Ο  Υ  ... ΩΣ    Σ Υ Ν Α Ρ Τ Η Σ Η     "Κ Ο Σ Μ Ι Κ Ο Υ '

                                  Χ Α Ρ Α Κ Τ Η Ρ Α  ,    ΤΟΥ    Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Υ  ,    Ε Σ Ι Γ Η Σ Α Ν......


                                 ΠΑΡΑ...   ΤΟΝ   Ε Μ Π Λ Ο Υ Τ Ι Σ Μ Ο ....ΠΟΥ   ΕΧΟΥΝ   Δ Ε Χ Θ Ε Ι ...ΜΕ   ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ....ΤΟΝ  ....ΤΩΝ

                                  Α Ρ Χ Α Ι Ω Ν .....  ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΩΝ...ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ    ΤΟ   ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ...


                                  Η   Ε Π Ι Θ Υ Μ Ι Α .....ΓΙΑ   ΜΙΑ   Ε Π Ι Σ Τ Ρ Ο Φ Η      ΣΤΟΝ    Χ Ρ Ο Ν Ο    ΤΗΣ   Κ Α Τ Α Γ Ω Γ Η Σ ....ΜΑΣ..

                                  Η   Ε Π Ι Θ Υ Μ Ι Α ....  ΓΙΑ     Σ Υ Ν Ε Υ Ρ Ε Σ Η  ...  ΜΕ   ΤΟ   ΘΕΙΟ....

                       ΚΑΙ       Η   Ε Π Ι Θ Υ Μ Ι Α....  ΤΗΣ   ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ...   ΝΑ   ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ    Ο   Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ ...   ΣΤΟΝ    ΙΣΧΥΡΟ,

                                  Φ Ρ Ε Σ Κ Ο .....ΚΑΙ   ΚΑΘΑΡΟ     Κ Ο Σ Μ Ο     ΤΗΣ   ΑΡΧΗΣ...

                                                           Ε Ι Ν Α Ι       Η     Δ Ι Ψ Α     ΓΙΑ    ΤΗΝ    Υ Π Α Ρ Ξ Η .....

                                                                     Π Ο Λ Λ Ω Ν ....     Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν .....


                          ΣΕ    Υ Π Α Ρ Ξ Ι Α Κ Ο      ΕΠΙΠΕΔΟ .....   Ε Κ Φ Ρ Α Ζ Ε Τ Α Ι     ΑΥΤΟ    ΣΤΗ   ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ...  ΜΙΑΣ    ΑΙΣΙΟΔΟΞΗΣ...

                                    ΘΕΩΡΗΣΗΣ.... ΜΕ     ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ     ΑΠΟΔΟΧΗ....    ΤΟΥ    " Ε Ι Ν Α Ι ".....


                           ΜΕ    ΤΗΝ   ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ    ΤΟΥ.....Ο    Ε Λ Λ Η Ν Α Σ ....ΩΣ   Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ ....ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ...

                           Ο,ΤΙ    Α Υ Τ Ο Σ ....   ΔΕΝ    ΠΙΣΤΕΥΕΙ     ΣΕ   ΤΙΠΟΤΕ   ΑΛΛΟ ....

                           ΑΠΟ    ΤΗΝ     Υ Π Α Ρ Ξ Η      ΚΑΘ"   Ε Α Υ Τ Η ....

                           ΚΑΙ    ΟΤΙ   Η   Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ο Χ Η     ΤΟΥ  ...   ΣΤΗΝ    Υ Π Α Ρ Ξ Η ....

                           Ε Ξ Α Σ Φ Α Λ Ι Ζ Ε Τ Α Ι ....  ΑΠΟ   ΤΗΝ    Α Ρ Χ Ι Κ Η     Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Η .....!!!!!

                           ΤΗΣ    Ο Π Ο Ι Α Σ ....    Ε Ι Ν Α Ι  ....   Θ  Ε  Μ  Α  Τ  Ο  Φ  Υ  Λ  Α  Κ  Α  Σ .


             ΤΟ    Σ Υ Ν Ο Λ Ο      ΤΩΝ    Α Ρ Χ Ι Κ Ω Ν     Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Ε Ω Ν ..... 

                           Β Ρ Ι Σ Κ Ε Τ Α Ι ....    ΣΤΟΥΣ     Μ Υ Θ Ο Υ Σ     ΤΟΥ.


                          ΕΙΘΕ....  Ο    Α Ρ Χ Ε Γ Ω Ν      Χ Ρ Ο Ν Ο Σ ....ΝΑ    ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ....ΤΗΝ    ΑΠΟΛΥΤΗ    ΑΛΗΘΕΙΑ....

                                                                                         ΣΤΙΣ     Ψ Υ Χ Ε Σ     ΜΑΣ.....
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 23, 2008, 02:05:17
             ΤΟ    Σ Υ Ν Ο Λ Ο      ΤΩΝ    Α Ρ Χ Ι Κ Ω Ν     Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Ε Ω Ν ..... 
                           Β Ρ Ι Σ Κ Ε Τ Α Ι ....    ΣΤΟΥΣ     Μ Υ Θ Ο Υ Σ     ΤΟΥ.

Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να μελετήσουμε την Αρχή, από όπου το Παραμύθι ξεκίνησε...

          ΕΙΘΕ....  Ο    Α Ρ Χ Ε Γ Ω Ν      Χ Ρ Ο Ν Ο Σ ....ΝΑ    ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ....ΤΗΝ    ΑΠΟΛΥΤΗ    ΑΛΗΘΕΙΑ....
                                                               ΣΤΙΣ     Ψ Υ Χ Ε Σ     ΜΑΣ.....

Είθε αδελφέ μου.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 23, 2008, 13:31:41
Ο Ελευθεροτεκτονισμός λοιπόν, βάση των ντοκουμέντων, που παρουσιάσαμε, είναι μία διεθνής κοινότητα διανοουμένων, που ιδρύθηκε στην Αγγλία του 1700, έχοντας ως κύριο στόχο, να πατάξει την θρησκευτική εγκληματικότητα του Χριστιανικού Δόγματος, και να ελευθερώσει τις Συνειδήσεις των Ανθρώπων, παρέχοντας ένα «εργαστήρι» Εσωτερικής Αλχημείας.

Παρότι ο κύριος στόχος του Ελευθεροτεκτονισμού, ήταν και είναι να προάγει την Συνειδησιακή Ελευθερία και την Χρηστότητα, δια του Θείου πυρός της Γνώσης, να αφυπνίζει μέσα στις ψυχές και στις κοινωνίες των Ανθρώπων, με ποικίλους τρόπους, τα Ανθρώπινα Δικαιώματά μας, επαναστατώντας σε καθεστώτα ολοκληρωτισμού, φασισμού, και δουλικότητας, προωθώντας το αρχαίο «Ολυμπιακό Πνεύμα» της Ελευθερίας, της Ισότητας και της Αδελφότητας, ο σημερινός ‘Ελληνας Τέκτων αποφεύγει να δηλώσει την Τεκτονική του Ιδιότητα, για την οποία κανονικά θα έπρεπε να νιώθει πολύ περήφανος.

Ο λόγος είναι διπλός.  Από την μια δέχεται την «λαϊκή» κατακραυγή, λόγω της «άθλιας» εκκλησιαστικής προπαγάνδας, περί παγκοσμιοποίησης, και από την άλλη, βιώνει μία «σφοδρή» απογοήτευση, από την εξάσκηση του ίδιου του Ελευθεροτεκτονισμού σήμερα.

Η σημερινή Ελεύθερη και Χρηστοήθη Συνείδηση που εισέρχεται στους κόλπους του σημερινού Ελευθεροτεκτονισμού, νιώθει κυριολεκτικά προδομένη, και εξαπατημένη.

Το διαφημιστικό της Παράδοσης του Ελευθεροτεκτονισμού, καθώς και των Μεγάλων Διανοιών και των Θεόπνευστων Έργων τους, που καλλιεργήθηκαν στους κόλπους του Τεκτ.’. Εργαστηρίου, δεν συμβαδίζει με την «Τεκτονική» πραγματικότητα που βιώνει στην Στ.’. του.

Σίγουρα δεν έχουν «προδώσει» όλες οι Στοές ή όλα τα Τεκτ.΄. Τάγματα την «Τεκτονική Ιδέα»…

Σίγουρα υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, ομάδες Ενάρετων Διανοιών, που κυριολεκτικά «εργάζονται», και συμβάλλουν δραστικά στον Διαφωτισμό, στην Απελευθέρωση και στην Εξέλιξη, της Ανθρωπότητας.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλά παράπονα, ενάρετων ανθρώπων, που συμμετέχουν στο Τεκτ.΄. ‘Εργο, που εξαιτίας της υπόσχεσής τους «Το πρώτον του Τέκτονος καθήκον, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΗ», αποσιωπούν, πολλά «έκτροπα» που έχουν βιώσει στις Στοές τους.

‘Εκτροπα όπως τα παρακάτω, που βίωσα και εγώ με την σειρά μου στο προηγούμενο Τάγμα που συμμετείχα: Είδα...

1. Να καταλύεται η Δημοκρατία των Στ.΄., από τον Μεγάλο Διδ.’., που με πραξικόπημα, διέλυσε δύο Στ.’., και σύνθεσε μία νέα, θέτοντας ως Σεβ.’., τον Αντιπρόσωπό του.1

2. Τα Συμβούλια των Στ.΄. να είναι αποτέλεσμα διορισμού, από τον υπεύθυνο της Στ.΄. και όχι αποτέλεσμα δημοψηφίσματος των μελών, όπως προβλέπει, το "δημοκρατικών αρχών" σύνταγμα του Τεκτονισμού.1

3. Να χρησιμοποιείται η Στ.΄., για ταντρικές τελετές – σεξουαλικής μαγείας, και να αποκαλύπτονται τα όργια, υψηλόβαθμων αδ.’., υπευθύνων της Στ.΄., μπροστά σε όλους μας, εξαιτίας της προσωπικής διένεξης των δύο ζευγαριών.1

4. Να δίνεται το «ελεονομείο» του Τάγματος, για να χτιστεί Εκκλησία στην Αλβανία.1

5. Η πρώτη του Τέκτονος ασχολία να είναι η ακατάπαυστη ρουφιανιά, το κουτσομπολιό, οι συκοφαντίες, και ο ευτελισμός προσωπικοτήτων.1

6. Να μην εκλέγεται με δημοκρατικές διαδικασίες ο ‘Υπατος, ο οποίος είχε γίνει ισόβιος. Σύμφωνα με το Τεκτονικό σύνταγμα, ο 'Υπατος ενός Τεκτ.'. Τάγματος, δεν μπορεί να παραμείνει στην θέση του, πάνω από 9 χρόνια.1

7. Να «ψαρεύονται» πελάτες, από τον υπεύθυνο της Στ.΄., στον οποίο, αρκετοί νεοεισερχόμενοι «μαθητές», κατέληξαν να πληρώσουν, παρανόμως, μερικές χιλιάδες ευρώ ως «μύητρα για Ρέικι».1

8. Να μην ενθαρρύνεται ο ελεύθερος διάλογος ή η ελεύθερη έρευνα, προωθώντας τακτικές «αυτά δεν είναι Τεκτονικά», «δεν είναι του βαθμού σου», ή «αν συνεχίσεις έτσι δεν θα πάρεις βαθμό».1
 
Είναι προφανές πως ένα τέτοιο περιβάλλον προδίδει καταφάνερα την «Τεκτονική Ιδέα», και αποτελεί έναν χώρο διαστροφής, και διασυρμού κάθε Ενάρετης και Χρηστοήθους Ατομικότητας, που εμπνευσμένη από τα φωτισμένα κείμενα και έργα των Ελευθεροτεκτόνων, θα έβρισκε τον δρόμο της εκεί…

Αίσχος και ΝΤΡΟΠΗ! αποτελούν αυτά τα γεγονότα για όλους τους «Αυθεντικούς» Τέκτονες, που γινόμαστε μάρτυρες στον ευτελισμό και τον διασυρμό, του Ελευθεροτεκτονισμού, μέσω του οποίου, εργάστηκαν και αγωνίστηκαν τόσοι Ηρωϊκοί χαρακτήρες, και κοινωνικοί επαναστάτες, καθώς και τόσοι διανοούμενοι και ευεργέτες είτε στην κοινωνία μας, είτε παγκοσμίως.

‘Ηρθε ο Καιρός, να κατανοήσουμε εμείς οι ελάχιστοι εναπομείναντες «Αυθεντικοί» Εσωτεριστές, πως μας τα είπαν λάθος…

Το πρώτο του Τέκτονος Καθήκον δεν είναι η αποσιώπηση των γεγονότων, που διαδραματίζονται στις Τεκτ.΄. Στ.’., παρασύροντάς μας όλους να γίνουμε συμμέτοχοι και συνυπεύθυνοι σε απάτες, αλλά η Καταγγελία, όλων των έκτροπων στον Τεκτ.΄. χώρο, έναν πολύ σημαντικό χώρο, που έχουμε Καθήκον να κρατήσουμε Καθαρό, μια και εκεί εργάζεται, η Συνείδησή μας, η Ψυχή μας, πάνω σε αρχές Ελευθερίας και Αρετής, του εαυτού και της κοινωνίας μας.
__________________________________________________________________________

1 http://www.delphiorder.org/

Υ.Γ. 'Οταν ένα Τεκτ.'. τάγμα παραβαίνει άρθρα του Τεκτ.΄. Συντάγματος δεν αναγνωρίζεται ως Τεκτονικό, και συνταγματικά τουλάχιστον το τάγμα "Δελφοί" δεν μπορεί να "αναγνωρισθεί" ή να θεωρηθεί Τεκτονικό.  Τα Τεκτ.'. τάγματα δεν μπορούν να είναι ούτε "διά βίου" Δικτακτορίες, ούτε "ισόβιες" Βασιλείες, και προπαντός να παρανομούν, απέναντι στους νόμους του Κράτους.  Δεν μπορεί να είναι προαγωγοί Φασισμού και Ολοκληρωτισμού, και να δρουν ενάντια στην Δημοκρατία.

Είναι πραγματικά ξεφτίλα, να συναντάμε αντιδημοκρατικά Τεκτ.'. Τάγματα, στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, τα οποία διαφημίζονται ως "χώροι" Διαφωτισμού.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 23, 2008, 16:42:04
Η Δικτακτορία, ο φασισμός, ο ολοκληρωτισμός, ο εξουσιασμός, η κυριαρχικότητα, είναι γεννήματα της Ανθρώπινης Ανασφάλειας, η οποία είναι συνέπεια της Ανθρώπινης 'Αγνοιας.

Απεναντίας, οι Δημοκρατικές αντιλήψεις, προάγονται από ανθρώπους, με αυτοπεποίθηση, η οποία είναι συνέπεια της Γνώσης και της Κατανόησης.

Η άγνοια και η αδυναμία δημιουργεί "Φασίστες"... ενώ η Γνώση θεραπεύει την αδυναμία και προάγει τον Ανθρωπισμό.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Trithemius στις Σεπτεμβρίου 23, 2008, 21:05:28
Εγώ θα ήθελα να συμπληρώσω πως όλες αυτές οι αρρωστημένα κυριαρχικές τάσεις δεν είναι πάντα γεννήματα της ανασφάλειάς μας αλλά και αυτοφυείς "ροπές". Πάντως, αν και δεν έχω γνωρίσει το σύστημα του Τεκτονισμού από τόσο κοντά όσο εσύ αδελφή Rose, πάραυτα θεωρώ πως το σύστημα έχει αποτέλεσμα και δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένο επειδή στους κόλπους των στοών ενοικούν "αμαρτωλά" μέλη...

Για άλλη μία φορά ο παράγοντας που ονομάζεται "εσωτερική παρόρμηση" παίζει καθοριστικό ρόλο γιατί υπάρχουν Τέκτονες που έγιναν μέλη των στοών από καθαρά εξελικτική (πνευματικά) ανάγκη και προόδευσαν αλλά υπάρχουν και τέκτονες που εντάχθηκαν σε μία στοά από καθαρά ιδιοτελείς σκοπούς. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε ως αποτέλεσμα την επαύξηση του αρχικού πνευματικού προφίλ: ο καλοπροαίρετος εξελίσσεται ακόμη περισσότερο πνευματικά και ο κακοπροαίρετος καταβυθίζεται ακόμη περισσότερο στην πνευματική αστοχία (= αμαρτία).

Εδώ λοιπόν τίθεται ένα κρίσιμο ερώτημα: τελικά ο Τεκτονισμός αποτελεί ένα σύστημα που επαυξάνει κι ενισχύει τις πνευματικές μας καταβολές (από το λίγο καλό/κακό στο πολύ καλό/κακό) ή αποτελεί ένα σύστημα που επιπρόσθετα μπορεί και να κάνει το μέλος να αλλάξει άρδην πνευματική πορεία και από "κάρβουνο" να τον μετεξελίξει σε "χρυσό"; Θεωρώ κι εύχομαι να ισχύει το δεύτερο, καθώς ο Τεκτονισμός θα αποτελεί τότε ένα άριστο σύστημα θεωρητικού εσωτερισμού με έντονες κοινωνικές επιδράσεις.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Κανένας στις Σεπτεμβρίου 23, 2008, 22:03:24
Εγώ να προσθέσω, από τη μικρή πείρα που έχω από τον Τεκτονισμό. 

1) Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι μένουν στον Τεκτονισμό διότι έλκοντε από τα αξιώματα που τους απονέμοντε, από τα μετάλια και τις μεγάλες κορδέλες που φοράνε οι αξιωματικοί και ίσως από τα επίσημα ρούχα που φοράνε στις συναντήσεις τους.

2) Έχω θαυμάσει άτομα για τις γνώσεις τους σχετικά με αρχαία Ελλάδα, αποσυμβολισμό κτλ.  Αυτοί είναι ελάχιστοι. 

3) 'Εχω απορήσει με άλλους.  Είναι παλιά μέλη και απλά "δε μου γεμίζουν το μάτι" για εσωτεριστές.  Αναρωτιέμαι πόσο εξελίχθηκαν μέσω του Τεκτονισμού.

4) Οι γνώσεις μου στον εσωτερισμό και ειδικότερα στον αποσυμβολισμό είναι περιορισμένες.  Ακόμα κι έτσι όμως, εντόπισα περιπτώσεις όπου υψηλόβαθμοι προσπάθησαν να μου μεταδώσουνε "εσωτερική γνώση", η οποία είναι αντίθετη στην κοινή λογική, άρα και εσφαλμένη.  Για να είμαι και απόλυτα σίγουρος, διασταύρωσα τα επιχειρήματά τους.  Τα εξέθεσα σε άλλους αξιωματικούς της ίδιας Στοάς, οι οποίοι (εν αγνοία τους) διαφώνησαν με τους αδελφούς τους.

5) Είδα Τέκτονες να είναι αντίθετοι σε διδασκαλίες Καμπάλα, να θυμόνουνε στο άκουσμά της.  Να λένε ότι ο Τεκτονισμός δεν έχει καμία σχέση με την Καμπάλα.  Κι εγώ ο απλός μαθητής σκέφτομαι: α) Η Καμπάλα έχει άμεση σχέση με την αστρολογία.  β) Ο Τεκτονικός Ναός είναι γεμάτος από τα αστρολογικά σύμβολά.  γ) Πώς είναι δυνατό η Καμπαλά να μην έχει σχέση με τον Τεκτονισμό? 

6) Άρνηση εντόπισα επίσης σε θέματα ψυχολογίας/ψυχανάλυσης.  Άλλο μεγάλο εσωτερικό κεφάλαιο. 

Από τα (5) και (6), το μόνο που μπορώ να καταλύξω είναι η βαθιά άγνοια που έχουν κάποιοι υψηλόβαθμοι σε τόσο βασικά εσωτερικά θέματα.  Έτσι προτιμούνε να κινείται η Στοά σε γνώριμα γι αυτούς θέματα, ώστε να μπορούνε να επιδυκνύουνε σε αυτά τη γνώση και υπεροχή τους.  Να διατηρούνε τον έλεγχο και τα αξιώματά τους.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Ορφέας στις Σεπτεμβρίου 23, 2008, 22:08:37

Εδώ λοιπόν τίθεται ένα κρίσιμο ερώτημα: τελικά ο Τεκτονισμός αποτελεί ένα σύστημα που επαυξάνει κι ενισχύει τις πνευματικές μας καταβολές (από το λίγο καλό/κακό στο πολύ καλό/κακό) ή αποτελεί ένα σύστημα που επιπρόσθετα μπορεί και να κάνει το μέλος να αλλάξει άρδην πνευματική πορεία και από "κάρβουνο" να τον μετεξελίξει σε "χρυσό"; Θεωρώ κι εύχομαι να ισχύει το δεύτερο, καθώς ο Τεκτονισμός θα αποτελεί τότε ένα άριστο σύστημα θεωρητικού εσωτερισμού με έντονες κοινωνικές επιδράσεις.


    Ο Τεκτονισμός αδελφέ μου, ξεκίνησε και για πολλά χρόνια λειτούργησε ως Αλχημιστικός Άμβυκας μεταστοιχείωσης, με αποτέλεσμα ο επιμελής εργάτης της Τέχνης, να καθίσταται η φιλοσοφική λίθος, ο καταλύτης μετάλαξης της κοινωνίας. Είχε δομηθεί ένα άρτιο και άριστο σύστημα "εργασίας", όπου τα τελετουργικά τυπικά και οι μυήσεις, επενεργούσαν σχεδόν μεταφυσικά και κατάφερναν να αφυπνίσουν, να αναστήσουν κυριολεκτικά την συνείδηση, μεταμορφώνοντας τον κοινό εργάτη, σε φωτισμένο διδάσκαλο φορέα και μεταλαμπαδευτή των εσωτερικών ρητών, απορρήτων και αρρήτων γνώσεων.

    Όμως με τον καιρό η επιμέλεια ελαττώθηκε, η ιδιοτέλεια περίσεψε και η πονηριά θέριεψε. Κάποιοι ιδιοτελείς έπεισαν μερικούς κουτοπόνηρους ότι θα τους απάλασσαν από περιττούς μόχθους και κοπιαστική εργασία και θα τους παρείχαν την εξέλιξη, καθότι τα τελετουργικά και οι μυήσεις δρώντας μαγικά, θα τους αναβίβαζαν στα υψηλότερα σκαλοπάτια, καθιστώντας τους Μύστες, με μόνη υποχρέωση την οιονομική συνεισφορά και την δουλική υπακοή στην ιεραρχία. Έτσι, όταν ο πρώτος κατεργάρης συνάντησε τον πρώτο αφελή, γεννήθηκε το δόγμα, προς όφελος βέβαια του κατεργάρη....

    Έτσι απωλέσθηκε ο προσανατολισμός, τα εργαστήρια έγιναν κοινωνικές λέσχες, οι δάσκαλοι εξέλιπαν. Κι οι αφελείς Νεόφυτοι, υπηρετούσαν την ματαιοδοξία μιας άρρωστης ιεραρχίας που πάσχιζε για το θεαθήναι. Κι οι ίδιοι οι Νεόφυτοι, σε αυτό που εκπαιδεύονταν, σε αυτό που θα στόχευαν από εδώ και πέρα, θα ήταν η κατάληψη της έδρας για την επίτευξη του δικού τους θεαθήναι. Κι ο κύκλος μπήκε σε κίνηση μα η γνώση απωλέσθηκε....

    Κάποιοι λίγοι αφυπνισμένοι, αγανακτισμένοι αποκόπηκαν και δημιούργησαν δικά τους φτωχικά εργαστήρια και αφοσιώθηκαν, όχι μόνο να διδάξουν την Τέχνη, αλλά να δείξουν ότι η αξία στο σύστημα ήταν η εφαρμογή του στην παραγωγή έργου, στην δημιουργικότητα. Εκεί σε αυτά τα πολύ φτωχικά εργαστήρια, η σμίλευση δεν διδάσκεται μόνον, αλλά ασκείται με επιμέλεια, υπομονή και επιμονή. Υπάρχουν λίγα ακόμα τέτοια εργαστήρια, αν και απειροελάχιστα σε σχέση με τα πολλά αλλοιωμένα. Δυστυχώς στα πολλά και συνήθως στα επώνυμα, το σύστημα διδασκαλίας εξαντλείται στην διδασκαλία του συστήματος. Ένα σχολείο με πρόγραμμα, όπου οι μαθητές το μόνο που κάνουν είναι να αποστηθίζουν το πρόγραμμα. Τους αφελείς τους έχουν πείσει ότι έτσι γίνονται μύστες και οι ανόητοι αυθυποβάλλονται ότι γίνονται....
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: etidorhpa στις Σεπτεμβρίου 24, 2008, 00:13:22
Παρακολουθω,το θεμα απο την αρχη,με ιδιαιτερο ενδιαφερον,αλλα λογω "τρεξιματος",(μην ξεχναμε-η εργασια ειναι Ιερο Καθηκον του Τεκτονος!),δεν καταφερα να καταθεσω την αποψη μου.
Συμφωνω απολυτα με τις αποψεις που διατυπωθηκαν ως τωρα..αν και βλεπω οτι στις Μικτες Στοες περνανε καλυτερα..
Θα ηθελα να παραθεσω μερικα περιστατικα που εχουν συμβει στην μικρη  Τεκτονικη μου πορεια:

Ετυχε περυσι να ακουσω ομιλια πολυ γνωστου υψηλοβαθμου Τεκτονα,καθηγητη Πανεπιστημιου,με μεγαλη βιβλιογραφια,με ολες τις ομιλιες του "sold out"..
ΟΛΟΙ οι αδελφοι, με παρωτρυναν να μην την χασω,οπως και εγινε..
Ο ομιλητης,σιγουρα χαρισματικος και εξοικειωμενος στο να μιλαει σε μεγαλα ακροατηρια,με χιουμορ αλλα και επιστημονικη αναλυση οπου χρειαζοταν,εκανε την πιο περιεργη
κατ'εμε ομιλια,που ειχα ακουσει..

Ουτε λιγο ουτε πολυ,χονδρικα,υποστηριξε οτι ο Τεκτονισμος δεν εχει να κανει με τιποτα το μεταφυσικο,απλα διδασκει τον ανθρωπο να παρατηρει τα φαινομενα του Συμπαντος,και να χρησιμοποιει την Γνωση αυτη με Σοφια προς οφελος της κοινωνιας.Οποιος περιμενει να δει κατι παραπανω στον Τεκτονισμο,καλα θα κανει να παραιτηθει απο τη σκεψη αυτη..!!!
Στο τελος οι αδελφοι(και πρωην Σεβασμιοι αναμεσα τους) κατενθουσιασμενοι,με ρωτησαν πως μου φανηκε...
Ημουν σιωπηλος και μπερδεμενος..Αν ο Υψηλοβαθμος Αδελφος,με τα τοσα χρονια Τεκτονικης θητειας και ερευνας,μας ελεγε να μην την «ψαξουμε»παραπανω,τοτε μηπως ειχα κανει λαθος επιλογη?

..Λιγες μερες μετα,μου ζητηθηκε να γραψω μια εργασια..
Αφιερωσα μια παραγραφο για να γραψω τις σκεψεις μου..

"Ναι..παρατηρωντας τα φαινομενα,κατανοουμε το μεγεθος μας στο Συμπαν,το προσωρινο αυτης της ζωης..Γεωμετρουμε...αλλα δεν χρειαζονται μυστικα συμβολα,σημεια,διασημα,τελετουργικα,και αποστασεις απο τον αμυητο κοσμο,για να γινουμε απλα ενα επιστημονικο club με ηθικες ανησυχιες"...

Θυμηθηκα,πως το βιβλιο που ηταν καθοριστικο για την επιθυμια μου να γινω Τεκτονας,ηταν το «Meaning of Masonry»,του,  W.L. Wilmshurst.Τοτε καταλαβα τι εννοουσε,με τις προτροπες στους αδελφους του,να αξιοποιησουν το συστημα στο οποιο ειναι μετοχοι,και να μην «σαπισουν»,ως αλλο ενα κοινωνικο club,που εχει για αλλοθι τις αγαθοεργιες.

Με πολυ "κοντινους" αδελφους που το συζητησα,και αυτοι προσεξαν την ιδια "αποπροσανατολιστικη" χροια στην ομιλια του "διασημου" αδελφου μας..

Εχω επισης τυχει  σε κουβεντες για τον σεβασμο στην Ιεραρχια,και ειλικρινα εχω μεινει αφωνος πως η θεμελιωδης αυτη εννοια του τριπτυχου ερμηνευεται κατα το δοκουν!
Αλλα οσο για την ισοβιοτητα Σεβασμιων κλπ, ευτυχως στην Στοα μου,ψηφιζονται οι παντες και εχει συμφωνηθει ενα πολυ ωραιο πραγματικα συστημα διαδοχικης εξελιξης στις θεσειςτων Αξιωματικων,οπου ο Β' εποπτης φτανει Σεβασμιος,και ξανα παλι πισω,δινοντας ιδιαιτερη εμφαση στη ταπεινοτητα..Ομολογω οτι αυτο εχει συμβαλει θετικα στο κλιμα της Στοας..

Αυτο που μεχρι τωρα ηταν το παραπονο μου,και οφειλεται μαλλον σε αυτο που λεει η Rose (οτι δεν υπαρχει διδασκαλια)ειναι στο οτι εχω ακουσει απειρες ομιλιες για τα παντα,εκτος απο Εσωτερικα θεματα..

Και εκει που πραγματικα ειχα απογοητευτει,και ετοιμαζομουν να γραψω εδω στο forum,το ξεκινημα αυτης της χρονιας ηταν μια ευχαριστη εκπληξη.
Η 1η ομιλια του Σεβασμιου,ηταν μια Εσωτερικοτατη πραγματεια,(επιτρεψτε μου να μην πω το θεμα),
με αναλυση που στηριζοταν στην Ψυχολογια και την Φιλοσοφια..(ο ιδιος ειναι Πρακτικος Επιστημονας και ανθρωπος)
Η χαρα μου εγινε ακομα μεγαλυτερη,οταν στο Ποτηριο Αγαπης,με ρωτησε (οχι μονο εμενα) αν ειμαι ικανοποιημενος μεχρι τωρα και αν εχω προτασεις για τα Φροντιστηρια..Του απαντησα οτι επιφυλασσομαι,και σκεφτομαι να γραψω μια επιστολη με ολα τα θεματα που θα ηθελα να συζητηθουν στη Στοα..!!
(καψιμο-καταλαβατε) Εννοειται οτι το κομματι της Ροδοσταυρικης ιστοριας του Ταγματος,και οι Ροδοσταυρικες ιδεες ειναι Νο1!

Ειναι αληθεια,οτι πολλοι εισερχονται για P.R.,αλλοι γιατι νοιωθουν οτι ανηκουν σε ενα κλειστο "προνομιουχο"-και καλα- κυκλο ανθρωπων..
Πιστευω/ελπιζω, οτι στα "Φιλοσοφικα Εργαστηρια",και στους παραπανω βαθμους,αυτα σταματανε,και γινεται πιο σοβαρη δουλεια

Οσο για το κομματι που αφορα την προκαταληψη του κοσμου,ειναι απιστευτο..
Το YouTube ειναι γεματο απο «καταγγελτικα» συνομωσιολογικα βιντεο,του στυλ
«Τα σημαδια τους ειναι παντου»..Και πεφτει η γνωστη σεκανς με το δολλαριο και τα συμβολα,λογοτυπα εταιρειων,...Αλλα το περιεργο ειναι οτι ενω η Εκκλησια δεν χανει ευκαιρια να χτυπησει τον Τεκτονισμο (τα βιβλια των θρησκευτικων τον θεωρουν αιρεση!)..το Ταγμα,μαλλον απο φοβο,προσπαθει να τα εχει καλα.Εχει τυχει να ακουσω «πανηγυρικο» (Ναι!! Και ειμαστε στο  2008!!),για την 25η Μαρτιου και τον ρολο που επαιξε και η Εκκλησια εκτος του Τεκτονισμου,στην Επανασταση ...!!

Εχω παρατηρησει οτι γνωστοι που ερχονται σπιτι μου,βλεπουν στην βιβλιοθηκη βιβλια Αποκρυφισμου,που μπορει να γραφουν για απιστευτα πραγματα και τα προσπερνανε χωρις ιδιαιτερη σημασια,και μολις δουν Τεκτονικα,με κυττανε "περιεργα"...
Τι να πει κανεις για αυτο..Ο κοσμος ψαχνει το αλλοθι του ..........

+n-


 
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Ορφέας στις Σεπτεμβρίου 24, 2008, 11:55:53

    Αδελφέ etidorhpa, νομίζω ότι ανέδειξες ουσιαστικά το κύριο πρόβλημα και εμπόδιο στην πορεία της αυτογνωσίας,για τον Τεκτονισμό. Η "αποπροσανατολιστική χροιά" των εργασιών, ειδικά "διάσημων" αδελφών. Δυστυχώς το "κύρος" κάποιου, είναι πολύ εύκολο να καταλύσει τις ασπίδες κριτικής και σκεπτικισμού και να οδηγεί στην άκριτη αποδοχή.

    Το κατεξοχήν στοιχείο που προάγει ο Τεκτονισμός, είναι η ελεύθερη έκφραση, η ανεμπόδιστη και ανεπηρέαστη παράθεση κάθε γνώμης, θέσης, άποψης ή ακόμα και εικασίας. Το αν σε κάθε Στοά γίνεται αυτό ουθσιαστικά, αυτό είναι μεγάλο θέμα....

    Ο Habermas, προσπαθώντας να αναλύσει το θέμα του ιδανικού διαλόγου, κατέληξε σε δύο βασικές αρχές.

Για να επιτευχθεί ιδανική ομιλιακή κατάσταση, είναι απαραίτητο, κατά τον Habermas,
   
    1. Όλα τα σχετικά εμπειρικά δεδομένα να έρθουν στην επιφάνεια και να ληφθούν υπόψη.
    2. Τίποτα εκτός από έλλογα επιχειρήματα να μην επηρεάζει την επερχόμενη συναίνεση.

    Μια ιδανική ομιλιακή κατάσταση χαρακτηρίζεται αποκλειστικά από την παντελή απουσία εξωτερικών καταναγκασμών, οι οποίοι θα επηρέαζαν όσους μετέχουν στη συζήτηση κατά την αξιολόγηση των υπό εξέταση δεδομένων και επιχειρημάτων, και από το γεγονός ότι κάθε ενδιαφερόμενος έχει τις ίδιες ακριβώς ευκαιρίες να συμμετάσχει ισότιμα στην συζήτηση.

    Εξυπακούεται λοιπόν ότι, αυθεντίες και "παλαιοί" σε κάποιον χώρο, ακυρώνουν την ισότιμη συμμετοχή των συζητητών. Στα συμβολικά παρατηρείται δυστυχώς το παράδοξο, ο διάλογος να εξαντλείται συνήθως σε μια συνεπικουρία του αναπτυχθέντος θέματος και η ιεράρχηση στην κατάθεση επί του πίνακος, ακολουθώντας μια παγιωμένη ιεραρχία, τονίζει απαράδεκτα το στοιχείο της άκριτης αυθεντίας - καθότι οι απόψεις διατυπώνονται άπαξ ιεραρχικά- ακυρώνοντας στην ουσία τον ίδιο τον διάλογο -για ισότιμο ούτε λόγος - με αποτέλεσμα να χάνεται η ευκαιρία να διδαχθεί το κυριώτερο στοιχείο του Τεκτονισμού, που είναι ο ελεύθερος και ισότιμος διάλογος, που είναι η επίτευξη της ιδανικής ομιλιακής κατάστασης.

    Η στάση της εκκλησίας είναι σαφέστατα κατανοητή, καθότι η γνώση είναι αντίθετη της πίστης και όπως έδειξε ο αδελφός Trithemius, αν γνωρίσεις αυτό που πιστεύεις, δεν το πιστεύεις πια αφού το γνωρίζεις. Για το λόγο αυτό κατανοούμε την αγωνία της εκκλησίας απένατι στην Γνώση, αφού εξαιτίας της στερείται οπαδών που την συντηρούνε και της δίνουν λόγο ύπαρξης. Το γεγονός βέβαια ότι την κατανοούμε, δεν μετριάζει τον αγώνα μας ενάντια στον δογματισμό και την προσπάθειά μας να γίνει η Γνώση απόκτημα από τον κάθε άνθρωπο, γιατί η Γνώση είναι αυτή που ελευθερώνει....

    Από την άλλη, οι άνθρωποι πάντα πασχίζουν να βρουν ένα εξιλαστήριο θύμα για να του φορτώσουν όλα τα κακώς κείμενα, απαλασσόμενοι έτσι οι ίδιοι από τις ευθύνες που τους βαρύνουν, αφού στην πράξη οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για όλα τα κακώς κείμενα....

    Το λυπηρό είναι ότι οι Τέκτονες που οι ίδιοι οφείλουν να αγωνιστούν ενάντια στον δογματισμό και στην απελευθέρωση των συνειδήσεων, αυτοί οι ίδιοι γίνονται φερέφωνα και πράκτορες του ιουδαιοχριστιανικού δόγματος, εισάγοντάς τον μέσα στους Ναούς της Γνώσης....
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 24, 2008, 15:41:56
Ετυχε περυσι να ακουσω ομιλια πολυ γνωστου υψηλοβαθμου Τεκτονα,καθηγητη Πανεπιστημιου,με μεγαλη βιβλιογραφια,με ολες τις ομιλιες του "sold out".. [...]

Ουτε λιγο ουτε πολυ,χονδρικα,υποστηριξε οτι ο Τεκτονισμος δεν εχει να κανει με τιποτα το μεταφυσικο,απλα διδασκει τον ανθρωπο να παρατηρει τα φαινομενα του Συμπαντος,και να χρησιμοποιει την Γνωση αυτη με Σοφια προς οφελος της κοινωνιας.Οποιος περιμενει να δει κατι παραπανω στον Τεκτονισμο,καλα θα κανει να παραιτηθει απο τη σκεψη αυτη..!!!

Ακριβώς αυτό εννοούμε, αδελφέ μου, όταν λέμε πως οι περισσότεροι σημερινοί Τέκτονες είναι "εσωτεριστικά" αμόρφωτοι. Έχει πέσει το σκοτεινό πέπλο του ράσου και εδώ... και έχουν σκοτεινιάσει τα Τεκτονικά μας εργαστήρια, τα κάποτε άντρα διαφωτισμού.

Όμως αρκετοί νιώθουμε πως η εργασία πάνω στον εαυτό μας, δεν είναι μία απλή φιλοσόφιση, και μία υποταγή στην τυπολατρία, και έτσι ας πάρουμε κουράγιο, πως "δεν αρμενίζουμε εμείς στραβά, αλλά ο γιαλός είναι στραβός", και απλά χρειάζεται να βρούμε έναν νέο γιαλό, να δημιουργηθεί και σε αυτόν τον χώρο.'. μία νέα Τεκτονική κίνηση έτσι ώστε, οι εναπομείναντες "αυθεντικοί" εσωτεριστές, να μπορούν να εργαστούν αυθεντικά, αναζητώντας τα βάθη και ύψη της ψυχής και του σύμπαντος, χωρίς να εμποδίζονται από ανασφαλείς διάνοιες που δεν τολμούν να "εργαστούν"...

Είθε να γίνει η αρχή, επιστροφής στα Αυθεντικά Μυστήρια και στον Τεκτονικό χώρο...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: suida στις Σεπτεμβρίου 24, 2008, 18:59:30
      ΕΙΝΑΙ ,   ΓΕΓΟΝΟΣ ...Ο,ΤΙ   ΟΙ    "Τ Ι Τ Λ Ο Ι "  .... ΣΤΟΥΣ    Π Ε Ρ Ι Σ Σ Ο Τ Ε Ρ Ο Υ Σ ....   ΑΝΗΚΟΥΝ    ΣΤΗΝ   

                                      ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΛΟΓΙΑ....ΤΗΣ     Δ Ι Α Κ Ο Σ Μ Η Σ Η Σ ...ΩΣ     Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Η .


                      ΑΣ   ΛΑΒΟΥΝ   ΥΠ"   Ο Ψ Η    ΤΟΥΣ    Ο,ΤΙ ....

           
            ΓΙΑ    ΤΟΝ    Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο ....ΤΟ    Θ Ε Ι Ο     Μ Υ Σ Τ Η Ρ Ι Ο .... Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Ι    ΤΗΝ   Ο Λ Ο Κ Λ Η Ρ Ω Μ Ε Ν Η ...

                                                      Θ Ε Μ Ε Λ Ι Ω Σ Η      ΤΗΣ     Υ Π Α Ρ Ξ Η Σ    ΤΟΥ.!!!!!



                        ΟΙ   ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ     ΤΟΥ   Φ Α Ι Ν Ο Μ Ε Ν Ο Υ ...!!    ΠΟΥ    ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ....   Μ Υ Σ Τ Η Ρ Ι Ο ....

                        Ε Ι Ν Α Ι ....  ΟΙ   Π Ρ Ω Τ Ε Σ     Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Ε Ι Σ .....ΠΟΥ   Ε Λ Α Β Α Ν     Χ Ω Ρ Α    ΣΤΟ...

                                                      Μ Α Κ Ρ Ι Ν Ο       Π Α Ρ Ε Λ Θ Ο Ν ....

                        ΟΛΟΙ,   ΟΙ   Μ Ε Τ Ε Π Ε Ι Τ Α ....."Ν Ε Ω Τ Ε Ρ Ι Σ Μ Ο Ι "    ΤΗΣ   Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α Σ ...

                                   ΜΕ   Ε Κ Φ Ρ Α Σ Ε Ι Σ ....ΟΠΩΣ  ...   επιστημη    και    θρησκεια....

                                   Δ Ε Ν     Κ Α Τ Α Φ Ε Ρ Α Ν      ΝΑ    ΤΙΣ     Α  Ν  Α  Ι  Ρ  Ε  Σ  Ο  Υ  Ν ...!!!!



                          ΟΛΑ   ΑΥΤΑ ,   ΓΙΝΟΝΤΑΙ    ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ....  Α Ν ....  Σ Κ Ε Φ Τ Ε Ι ,    Ο    ΚΑΘΕ   ΕΝΑΣ ,    Ο Τ Ι ,

                       Α)    Ο   Κ Ο Σ Μ Ο Σ ...  ΕΧΕΙ   Π Α Ν Τ Α      ΕΝΑ,    ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ     Δ Υ Ν Α Μ Ι Κ Ο ....ΩΣ    Μ Ο Ρ Φ Η ,(ΣΥΜΒΟΛΟ)

                        Β)   Ο   Τ Ρ Ο Π Ο Σ ....  Υ Π Α Ρ Ξ Η Σ ,   ΔΕΙΧΝΕΙ,    Μ Ι Α     Ι Δ Ι Α Ι Τ Ε Ρ Ο Τ Η Τ Α ....ΩΣ    Δ Ο Μ Η ,(ΣΥΜΒΟΛΟ)

           ΑΡΑ....       Φ Α Ν Ε Ρ Ω Ν Ε Ι ....  Μ Ι Α    Μ Ο Ρ Φ Η     Ι Ε Ρ Ο Υ    Μ Υ Σ Τ Η Ρ Ι Ο Υ ....   ΚΑΙ ....    Δ Ο Μ Η

                                                         Ι  Ε Ρ Ο Τ Η Τ Α Σ ......



                         Η    Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α ....ΣΕ    ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ    Ε Κ Φ Ρ Α Σ Η ....ΔΕΝ   ΘΑ    ΕΙΝΑΙ   Π Ο Τ Ε    ΣΕ   Θ Ε Σ Η ....

                         ΝΑ    Μ Ε Τ Α Β Α Λ Ε Ι ... ΤΗ    Δ Ο Μ Η ...   Η' ...   ΤΗΝ   Μ Ο Ρ Φ Η ....ΕΝΟΣ ..... Σ Υ Μ Β Ο Λ Ο Υ  ....

                         ΠΟΥ     Μ Ε Σ Α     ΤΟΥ....  ΕΙΝΑΙ ...  Θ Ε Μ Ε Λ Ι Ω Μ Ε Ν Η .....


             Η     Ε Ν Α Ν Θ Ρ Ω Π Ι Σ Η       ΤΟΥ    Θ Ε Ο Υ .



                                                                                         Φ Ε Ρ Σ Ε Φ Ο Ν Η Ι

                                                                                      ..........    Μ Υ Σ Τ Η Σ
                               
                                                                                                          Ε Υ Σ Ε Β Η Σ .
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: etidorhpa στις Σεπτεμβρίου 24, 2008, 19:38:47
Θυμαμαι στην αρχη,διαβαζοντας το Τυπικο,περιμενοντας να βρω δυσνοητα συμβολα και μηνυματα,εντυπωσιαστηκα,με το ποσο απλο και ξεκαθαρο ειναι:
Ρωταει ο Σεβ.
Τι αντιπροσωπευει ο ιερος τουτος τοπος και δια ποιον λογον προσερχομεθα εις αυτον,Αδ.: μου?
Απαντα ο Α' Εποπτης:
Ευρισκομεθα εις το Ιερον της σκεψεως και ερχομεθα εδω ινα αναζητησωμεν το Φως

και αφου ξεκαθαριζει το λογο,δινει παρακατω και τον τροπο:
Ρωτα ο Σεβ.: τον Β' Εποπτη:
Πως δυναμεθα να ευρωμεν το Φως αυτο,περι του οποιου ομιλησεν ο Αδ.: Α' Επ.: και ποια η ωφελεια του?
Απαντα ο Β'Σεβ.:
......κατερχομενοι εις το βαθος της Συνειδησεως και ιδιως εναρμονιζοντες τους εαυτους μας προς τον Παγκοσμιον Ρυθμον.

Πιστευω οτι τα δυο αυτα σημεια ειναι τα πιο βασικα σημεια στις "διδασκαλιες" ολων των βαθμων...

Οταν στα φροντιστηρια ρωτησα :Με ποιο τροπο κατερχομαστε στο βαθος της Συνειδησης,πηρα την εξης απαντηση:"Αυτο εναποκειται στον καθε Τεκτονα να ανακαλυψει για τον εαυτο του.."

Σε ερωτησεις που εκανα αργοτερα σε πολυ παλιους Αδελφους για το αν υπαρχει διαλογισμος στον Τεκτονισμο,τουλαχιστον σε υψηλοτερους βαθμους,μου ειπαν οτι δεν ειχαν υπ'οψη τους κατι τετοιο..(και μιλαμε για 40 και 50 χρονια Τεκτονες)...

Αρα το λογικο συμπερασμα ειναι οτι υπαρχει καποιος αλλος τροπος "καταβασης στη Συνειδηση" ?
Η (το πιθανοτερο),δεν υπαρχει καμμια καταβαση πουθενα,αλλα αδιακοπη,"δημοσιουπαλληλικη",εγκριση πρακτικων...και εγκριση πρακτικων...και εγκριση πρακτικων...

+n-
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Ορφέας στις Σεπτεμβρίου 24, 2008, 21:27:27
    Ναι η "ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΛΟΓΙΑ....ΤΗΣ     Δ Ι Α Κ Ο Σ Μ Η Σ Η Σ ...ΩΣ     Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Η", που επισημαίνει εύστοχα ο φίλος μας suida, αποτελεί δυστυχώς το πρώτιστο μέλημα στις λέσχες που καταχρηστικά λειτουργούν ως Στοές. Μένουμε άναυδοι από την με κομπορημοσύνη και μεγαλοϊδεατισμό απόλυτη κατάθεση περί ΜΗ ύπαρξης και βεβαιομένης κατ' αυτούς απουσίας παραίνεσης για ενασχόληση με τον εσωτερισμό στον Τεκτονισμό, ενώ απ' αρχής ο Τεκτονισμός ΤΟΝΙΖΕΙ κάθε φορά "....κατερχόμενοι στο βάθος της συνειδήσεως...."

    Εντάξει, κατάβαση στην συνείδηση δεν υπάρχει πλέον, αλλά ως προς την ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΛΟΓΙΑ....ΤΗΣ     Δ Ι Α Κ Ο Σ Μ Η Σ Η Σ ..., εκεί παίρνουν ....άριστα !!!!

    Όταν οι συντάξαντες τα τελετουργικά, έθεταν την φράση "....κατερχόμενοι στο βάθος της Συνείδησης....", παρέθεταν παράλληλα και τα γνωστικά πεδία όπου ανευρίσκεται η κατάλληλη μέθοδος. Δεν απωλέσθη, αλλά απεβλήθη εκ του Ναού της Γνώσης η ....Γνώση !!!!
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Κανένας στις Σεπτεμβρίου 24, 2008, 21:56:16
Μιας και αναφερθήκαμε σε διαλογισμούς.

Σε κάποια από τις συζητήσεις στη Στοά, εκτέθηκε η ιδέα του «Διαλογισμού με όλο μας το είναι».  Αν και έχω αρκετή πείρα από διαλογισμούς, αυτό το αγνοούσα.  Επίσης ποτέ δε διδάχτηκα κάποια καινούρια τεχνική διαλογισμού από τη Στοά.  Θέλοντας λοιπόν να διευρύνω τις γνώσεις μου, ρωτάω υψηλόβαθμο στέλεχος να μου το εξηγήσει.  Η απάντηση ήταν: «Είναι το απώτερο, το ιδανικότερο είδος διαλογισμού.  Το κάνεις με συνείδηση όλου του σώματος, μέχρι και το τελευταίο κύτταρο από το κάθε δάκτυλό σου».

Αυτό ήταν τελείως διαφορετικό, για να μην πω αντίθετο, με αυτά που ήξερα.  Προβληματίστηκα.  Μέχρι που ο αδελφός Ορφέας μου εξήγησε ότι η ιδανική αυτή κατάσταση διαλογισμού πετυχαίνεται με την ολοκλήρωση της προσωπικότητας, με τη συμμετοχή όλων των υποπροσωπικοτήτων του υποσυνείδητου. 

Μετά από όλα αυτά, τώρα πια δε θέλω να ρωτάω, διότι δεν εμπιστεύομαι τις απαντήσεις τους.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: etidorhpa στις Σεπτεμβρίου 24, 2008, 22:27:52
Μιας και αναφερθήκαμε σε διαλογισμούς.

Σε κάποια από τις συζητήσεις στη Στοά, εκτέθηκε η ιδέα του «Διαλογισμού με όλο μας το είναι». 

 «Είναι το απώτερο, το ιδανικότερο είδος διαλογισμού.  Το κάνεις με συνείδηση όλου του σώματος, μέχρι και το τελευταίο κύτταρο από το κάθε δάκτυλό σου».


Μετά από όλα αυτά, τώρα πια δε θέλω να ρωτάω, διότι δεν εμπιστεύομαι τις απαντήσεις τους.

Αδελφε μου,αν και εχω ακουσει να χρησιμοποιειται η λεξη συχνα (π.χ.,αξιζει να διαλογιστουμε πανω σε αυτο το θεμα...),νομιζω οτι δεν λεγεται με καμμια βαθυτερη εννοια,περα απο αυτη της "ιδιαιτερης" προσοχης...
Ομολογω οτι δεν εχω μεγαλη πειρα σε διαλογισμο..αλλα απ'οτι καταλαβα ουτε και Τεκτονες με απειρα χιλιομετρα γυρω απο τον Ταπητα...
Δεν ξερω αν το να μην ρωτας ειναι η σωστη αντιδραση,αν και πληρως καταννοητη.

+n-
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: etidorhpa στις Σεπτεμβρίου 24, 2008, 23:57:12
Ενω εμεις γραφουμε εδω,στην ΕΤ3 εχει εκπομπη για το αν "ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ"
Ζουραρις,Γιανναρας,και καποιος Σιασος που ειναι μοναχικοτερος των μοναχων...
"Εξατομικευμενος Ευσεβισμος",ειναι πλεον,συμφωνα με τον κο Γιανναρα,η σταση της Χριστιανικης πιστης ,η οποια αντι να μετεχει..ψαχνει την σωτηρια "ατομικα"...οποτε εφ'οσον (συμφωνα με τη λογικη Γιανναρα),εχει εθιστει ο μοναχος να ειναι σε σχεση "αγαπης" με τον εαυτο του,τα υπολοιπα (επιχειρηματικη λογικη,κερδος,τουριστικη αξιοποιηση,κλπ),πανε πακεττο...ολα μαζι....που συμφωνει ο μοναχικος κοινοβιτικος ασκητισμος με τον αρχαιοελληνικο ορισμο του κοινοβιου,και ποσο ο μοναχισμος ειναι η υπερτατη εκφραση ελευθεριας...Ο κος Σιασος,βλεπει οτι βασικη αιτια της "πτωσης"αυτης ειναι η εισβολη της τεχνολογιας στις μονες,η σταδιακη εξαλειψη της σωματικης εργασιας και το "βολεμα" στην καλοπεραση των μοναχων..

το στομαχι μου....καθε λεξη και θλιψη...τελικα ισως ο Τεκτονισμος να μην ειναι ακομα τοσο χαλια..
+n-
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Ορφέας στις Σεπτεμβρίου 25, 2008, 10:00:41
Ενω εμεις γραφουμε εδω,στην ΕΤ3 εχει εκπομπη για το αν "ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ"
Ζουραρις,Γιανναρας,και καποιος Σιασος που ειναι μοναχικοτερος των μοναχων...
"Εξατομικευμενος Ευσεβισμος",ειναι πλεον,συμφωνα με τον κο Γιανναρα,η σταση της Χριστιανικης πιστης ,η οποια αντι να μετεχει..ψαχνει την σωτηρια "ατομικα"...οποτε εφ'οσον (συμφωνα με τη λογικη Γιανναρα),εχει εθιστει ο μοναχος να ειναι σε σχεση "αγαπης" με τον εαυτο του,τα υπολοιπα (επιχειρηματικη λογικη,κερδος,τουριστικη αξιοποιηση,κλπ),πανε πακεττο...ολα μαζι....που συμφωνει ο μοναχικος κοινοβιτικος ασκητισμος με τον αρχαιοελληνικο ορισμο του κοινοβιου,και ποσο ο μοναχισμος ειναι η υπερτατη εκφραση ελευθεριας...Ο κος Σιασος,βλεπει οτι βασικη αιτια της "πτωσης"αυτης ειναι η εισβολη της τεχνολογιας στις μονες,η σταδιακη εξαλειψη της σωματικης εργασιας και το "βολεμα" στην καλοπεραση των μοναχων..

το στομαχι μου....καθε λεξη και θλιψη...τελικα ισως ο Τεκτονισμος να μην ειναι ακομα τοσο χαλια..
+n-

    Ναι, υπάρχουν και χειρότερα....
Αν και, έχω την εντύπωση ότι τα χειρότερα από πλευράς εκκλησιαστικής, μάλλον είναι καθ' οδόν και στο επόμενο βραχύ χρονικό διάστημα θα "κοινωνήσουμε" ακόμα μεγαλύτερων σκανδάλων και εγκλημάτων, ανομιών και καταχρήσεων από τους "φιλάνθρωπους" φαιοχίτωνες....
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 25, 2008, 22:16:55
Αν και, έχω την εντύπωση ότι τα χειρότερα από πλευράς εκκλησιαστικής, μάλλον είναι καθ' οδόν

Πληρώσαμε τα λάθη της σιωπής μας...

... είναι πλέον θέμα χρόνου...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: etidorhpa στις Ιανουαρίου 15, 2009, 13:40:09
Ελλην Σωτηρ κυριευθεις απο ‘εθνικη’ αναταση ξεσκεπαζει την Τεκτονικη Στοα Θεσσαλονικης…οσοι της λεσχης Μπιλντεμπεργκ,κρυφτειτε…σας ανακαλυψαν
(αστειευομαι,αλλα διαβαζοντας τα σχολια απο κατω….. >:()


http://www.youtube.com/watch?v=SSWojP8nies




+n-

ps: kai ayto....
http://www.youtube.com/watch?v=fisIJjpxSxo
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιανουαρίου 15, 2009, 14:06:19
Ελλην Σωτηρ κυριευθεις απο ‘εθνικη’ αναταση ξεσκεπαζει την Τεκτονικη Στοα Θεσσαλονικης…οσοι της λεσχης Μπιλντεμπεργκ,κρυφτειτε…σας ανακαλυψαν
(αστειευομαι,αλλα διαβαζοντας τα σχολια απο κατω….. >:()


http://www.youtube.com/watch?v=SSWojP8nies




+n-


     Τα Λιακούρια σαΐνια οργανωμένα πλέον και αυτά σε μυστική οργάνωση, την οργάνωση Vlimataberg, βγαίνουν και δίνουν τις δικές τους παραστάσεις.... Το γέλιο συνεχίζεται....
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Ιανουαρίου 16, 2009, 00:15:13
Μασονία - Τεκτονισμός - part 1
http://www.youtube.com/watch?v=NeD0UcP0siI

Μασονία - Τεκτονισμός - part 2
http://www.youtube.com/watch?v=SIcsyV-SuR0&feature=related

Μασονία - Τεκτονισμός - part 3
http://www.youtube.com/watch?v=9g4X1MUFhLU&feature=related

Μασονία - Τεκτονισμός - part 4
http://www.youtube.com/watch?v=AY1Xo0xbIVQ&feature=related

Μασονία - Τεκτονισμός - part 5
http://www.youtube.com/watch?v=TIcVvIw6CPA&feature=related
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Ιανουαρίου 16, 2009, 00:24:12
Τα μυστήρια των Μασόνων - Τεκτόνων - part 1
http://www.youtube.com/watch?v=_-6arXf2Ohw&feature=related

Τα μυστήρια των Μασόνων - Τεκτόνων - part 2
http://www.youtube.com/watch?v=lfYoFU4CnnI&feature=related

Τα μυστήρια των Μασόνων - Τεκτόνων - part 3
http://www.youtube.com/watch?v=H-xit1jRZe8&feature=related

Τα μυστήρια των Μασόνων - Τεκτόνων - part 4
http://www.youtube.com/watch?v=O87Pd9SYrQs&feature=related

Τα μυστήρια των Μασόνων - Τεκτόνων - part 5
http://www.youtube.com/watch?v=QpmmTEiHgHU&feature=related

Τα μυστήρια των Μασόνων - Τεκτόνων - part 6
http://www.youtube.com/watch?v=FvCbKQYJpVM&feature=related

Τα μυστήρια των Μασόνων - Τεκτόνων - part 7
http://www.youtube.com/watch?v=MyAejOe09A4&feature=related

Τα μυστήρια των Μασόνων - Τεκτόνων - part 8
http://www.youtube.com/watch?v=EAQmi2lK4l4&feature=related

Τα μυστήρια των Μασόνων - Τεκτόνων - part 9
http://www.youtube.com/watch?v=vevBkjdEtLo&feature=related
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Ιανουαρίου 16, 2009, 00:28:47
Μασονικές στοές - Τέκτονες - Μασόνοι - part 1
http://www.youtube.com/watch?v=luUmNu2_Z7E

Μασονικές στοές - Τέκτονες - Μασόνοι - part 2
http://www.youtube.com/watch?v=jLBLPJLaHsc&feature=related

Μασονικές στοές - Τέκτονες - Μασόνοι - part 3
http://www.youtube.com/watch?v=hJO0epxXPr4&feature=related

Μασονικές στοές - Τέκτονες - Μασόνοι - part 4
http://www.youtube.com/watch?v=avjYURB-d2o&feature=related
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: etidorhpa στις Ιανουαρίου 16, 2009, 01:00:08
το παρακατω link,αντιστοιχει σε blog απο αυτα που με ριχνουν σε βαθια καταθλιψη(οπως τα παραπανω),αλλα το συγκεκριμενο αρθρο,ειναι...καπως ιδιαιτερο...(και ισχυριζεται οτι ειναι το μεγαλυτερο blog της Θεσσαλονικης!!!)

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2008/08/blog-post_7823.html



+n-
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιανουαρίου 16, 2009, 12:11:41
το παρακατω link,αντιστοιχει σε blog απο αυτα που με ριχνουν σε βαθια καταθλιψη(οπως τα παραπανω),αλλα το συγκεκριμενο αρθρο,ειναι...καπως ιδιαιτερο...(και ισχυριζεται οτι ειναι το μεγαλυτερο blog της Θεσσαλονικης!!!)

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2008/08/blog-post_7823.html



+n-

    Είναι συνέπειες σωφροσύνης οι ανησυχίες που αναδύονται σε κάθε εχέφρονα άνθρωπο, απέναντι σε φαινόμενα που σκιαγραφούνται με μελανά χρώματα, όπως το συγκεκριμένο blog. Ανέκαθεν η άκρα δεξιά χρησιμοποιούσε τις ανησυχίες του κόσμου για να δημιουργήσει φόβους στις μάζες, φανατίζοντάς τες και στρέφοντάς τες ενάντια σε διαφορετικότητες, τις οποίες παρουσίαζε ως άντρα διαπλοκής και συνωμοσιών που ραδιουργούσαν ενάντια στην ασφάλεια της μάζας. Στην σημερινή εποχή, τώρα που οικονομική αστάθεια δικαιολογημένα αυξάνει την ανησυχία του κόσμου, βρίσκει χώρο η ακροδεξιά νοοτροπία και υφέρπει ο φασισμός. Η σύγχρονη μορφή του φασισμού στην Δύση, για πρώτη φορά μετά τα σκοτεινά χρόνια του μεσαίωνα, ξαναεμφανίζεται με την μορφή του φονταμενταλισμού, με την μορφή της ιουδαιοχριστιανικής ακροδεξιάς. Κοιτάξτε προς Αμερική και θα αντικρύσετε τρομαγμένοι την επανασυγκρότηση της αντιδραστικής ακροδεξιάς ως δογματική ξενοφοβική και φονταμενταλιστική χριστιανική δεξιά. Αντίστοιχα στην Ελλάδα φαίνεται πως αναβιώνει ο φασισμός, ενδεδυμένος την εθνικιστική μάσκα, με τη κορώνα της ηθικής της ιουδαιοχριστιανικής ορθοδοξίας.

    Ο φασισμός, σε κάθε φιλελεύθερη κοινωνία, βρίσκει προσφορο έδαφος να αναπτυχθεί, όταν στην κοινωνία περισσεύουν οι ανησυχίες και οι απογοητεύσεις. Ο φασισμός τρέφεται και γιγαντώνεται από αυτές τις απογοητεύσεις, πετυχαίνοντας να περάσει φοβικές αντιλήψεις όπως: "Κανένας δεν μας υποστηρίζει, όλοι ραδιουργούν για το κακό μας, οι μασόνοι, οι εβραίοι, οι τούρκοι, οι σλάβοι, τα παγκόσμια κέντρα των μυστικών εταιριών, όλοι τους συνωμοτούν και επεξεργάζονται σκοτεινά σχέδια εναντίον μας. Οι κυβερνήσεις από την άλλη, δεν κάνουν τίποτα για μας, αφου και αυτές όπως και όλα τα πολιτικά κόματα κατευθύνονται από ξένα κέντρα και υπηρετούν ξένα συμφέροντα. Οι ηθική έχει ξεπέσει, οι αξίες χάνονται, η πίστη κλονίζεται και όλα αυτά συνθέτουν μια τεράστια απειλή για την ίδια μας τηνεπιβίωση, την ίδια μας την ύπαρξη...."

    Ο φασισμός γνωρίζει πολύ καλά πως να εκμεταλλεύεται τέτοιες ανησυχίες και να τις μετετρέπει σε φοβίες. Με το πρόσχημα της προστασίας της ηθικής και των αξιών φουσκώνει ο φονταμενταλισμός και με το έτερο πρόσχημα του δήθεν πατριωτισμού, ξαναζωντανεύουν τα φαντάσματα της στρατοκρατίας, της επιβολής, της φασιστικής δικτατορίας. Η φονταμενταλιστική ορθοδοξία έχει ήδη προσδιορισμένους τους εχθρούς, οι οποίοι φυσικά είναι πάντα οι φιλελεύθεροι που υπηρετούν την γνώση, την ελευθερία, την ισότητα και αντιμάχονται την τυφλή πίστη, τον δογματισμό, την πατερναλιστική ιεραρχία, την επιβολή, τον εξουσιασμό και τον πειθαναγκασμό. Φυσικά και οι μυστικές εταιρείες οι οποίες αντπαλεύοντας τον δογματισμό, βρίσκονταν από θέση απέναντι στον δογματισμό της ορθοδοξίας. Αν και η πλειοψηφία των σημερινών μυστικών εταιριών όπως ο τεκτονισμός, στην ουσία, έχοντας χάσει προ πολλού τον αληθινό σκοπό ύπαρξης, έχουν καταντήσει οι πατερίτσες του ιουδαιοχριστιανικού φονταμενταλισμού, καθώς έχουν ξεπέσει στο επίπεδο της ηθικολογίας, μιμούμενες ουσιαστικά τις φασίζουσες νοοτροπίες της νεοαναγενημένης ακροδεξιάς.

    Με τις ευλογίες τις εκκλησίας υψώνονται πάλι τα λάβαρα του νεοφασισμού και τα αντιλαϊκά ιερατεία σπεύδουν να αγιάσουν τα όπλα που στρέφονται ενάντια στον λαό, απειλώντας την ελευθερία του, την αυτοδιάθεσή του, την ελεύθερη έκφρασή του. Ήδη πολλαπλασιάζονται οι φωνές νεοορθόδοξων ηθικολόγων πατριωτών που υποστηρίζουν την μετατροπή της αστυνομίας σε δύναμη καταστολής λειτουργούσα έξω από τους δημοκρατικούς θεσμούς, γιατί δήθεν μόνον έτσι είναι δυνατό να είναι αποτελεσματική. Ήδη οι φονταμενταλιστές μιλάνε για περιορισμό δικαιωμάτων και ελευθεριών ακόμα και μέσα στον ναό της δημοκρατίας, επικαλούμενοι δήθεν κινδύνους ενάντια στο έθνος.

   Οι καιροί είναι δύσκολοι και γιαυτό πρόσφοροι σε εκκόλαψη αντιδραστικών πρακτικών και φασιστικών νοοτροπιών. Οι ελεύθεροι άνθρωποι έχουν σήμερα μεγαλύτερο καθήκον, γιατί η διατήρηση του αγαθού της ελευθερίας είναι δυσκολώτερη από όσο η απόκτησή του. Ας πάψει επιτέλους η ανέχεια απέναντι στις νεοφασίζουσες φονταμενταλιστικές πρακτικές και ας αγωνιστούμε για την αφύπνηση, για την ισότητα, για την ελευθερία που με τόσο αίμα οι πρόγονοί μας πλήρωσαν. Πολύ μεγαλύτερο χρέος φυσικά βαρύνει τους συμμετέχοντες σε οργανισμούς, όπου το καθήκον για την αληθινή ελευθερία, ισότητα και αδελφότητα είναι πρώτιστο μέλημα....
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: suida στις Ιανουαρίου 16, 2009, 15:09:18

           <<  Υ  Π  Α  Ρ  Χ  Ε  Ι  .....Ε Ν Α     Ε Π Ι Κ Ι Ν Δ Υ Ν Ο      Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Ο .....ΚΑΙ    ΑΥΤΟ    Ε Ι Ν Α Ι ....

                                            Ε Κ Ε Ι Ν Ο ......ΠΟΥ    Π Η Ρ Α      Α Π Ο     Α Υ Τ Ο Υ Σ ....


                  ΟΙ    Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ο Τ Ε Κ Τ Ο Ν Ε Σ ....ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ...    ΕΝΑ   Ε Ι Δ Ο Σ     Ι Ε Ρ Α Τ Ε Ι Ο Υ ...

                                                      ΤΩΝ      Ε  Υ  Γ  Ε  Ν  Ω  Ν  .....


                   ΕΧΟΥΝ.....  Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Ε Ι .....   ΕΝΑ    Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Ο     Δ Ο Γ Μ Α ....  ΠΟΥ   ΔΕΝ   ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΤΑΙ...ΑΠΛΑ...

                                   ΑΛΛΑ.....  Μ Ε Τ Α Δ Ι Δ Ε Τ Α Ι ....ΑΠΟ   ΤΑ   Σ Υ Μ Β Ο Λ Α ...  ΚΑΙ   ΤΑ   Μ Υ Σ Τ Η Ρ Ι Α    ΤΟΥΣ...


                             ΣΤΟΥΣ    ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ    Β Α Θ Μ Ο Υ Σ ....   ΤΗΣ    Μ Υ Η Σ Η Σ ....  ΤΩΝ .



                      ΟΛΑ .....  ΤΑ    ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ....Β Δ Ε Λ Υ Γ Μ Α Τ Α     ΤΩΝ  ....   ΟΙ   Σ Κ Ε Λ Ε Τ Ο Ι ....ΚΑΙ  .....

                                       ΟΙ    Ν Ε Κ Ρ Ο Κ Ε Φ Α Λ Ε Σ .... ΔΕΝ    ΕΙΝΑΙ....   ΠΑΡΑ   Μ Π Α Μ Π Ο Υ Λ Ε Σ ....

                                 ΓΙΑ   ΝΑ   Τ Ρ Ο Μ Α Ζ Ο Υ Ν .....   ΤΑ    Π Α Ι Δ Ι Α .....


                       ΑΥΤΟ......ΠΟΥ    Ε Χ Ω     Υ Ι Ο Θ Ε Τ Η Σ Η .....ΕΙΝΑΙ    ΤΟ   Ε Π Ι Κ Ι Ν Δ Υ Ν Ο     Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Ο ....

                                  ΤΗΣ    Μ Υ Η Σ Η Σ   ....   ΔΙΑ    Μ Ε Σ Ο Υ ....   Σ Υ Μ Β Ο Λ Ι Κ Ω Ν      Τ Ε Λ Ε Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Ω Ν ....

                         ΕΝ   Ο Λ Ι Γ Ο Ι Σ .....  Χ Ω Ρ Ι Σ     ΝΑ     Α Π Α Σ Χ Ο Λ Ε Ι Τ Α Ι .....Ο    Ν Ο Υ Σ ......

                                    Α Λ Λ Α .....   ΜΕ    Α Π Ε Υ Θ Ε Ι Α Σ      Ε Μ Π Ε Μ Β Α Σ Η ....ΣΤΗ    Φ Α Ν Τ Α Σ Ι Α ....

                                    ΜΕΣΩ.....     ΤΩΝ    Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ω Ν      Σ Υ Μ Β Ο Λ Ω Ν .....


                 Τ Α Γ Μ Α .....ΝΑΙ   Τ Α Γ Μ Α ....ΑΥΤΟΣ....ΕΙΝΑΙ    Ο    Χ Α Ρ Α Κ Τ Η Ρ Α Σ ....ΠΟΥ    Π Ρ Ε Π Ε Ι ....ΝΑ    ΕΧΕΙ...


                                                                     ΤΟ    Κ Ο Μ Μ Α .....


                                ΕΝΑ....   ΙΕΡΑΡΧΙΚΟ    Τ Α Γ Μ Α ....    Κ Ο Σ Μ Ι Κ Ο Υ     Ι Ε Ρ Α Τ Ε Ι Ο Υ ....>>

                                                                                                                        ΑΔΟΛΦΟΣ     ΧΙΤΛΕΡ....

           
             ΠΟΛΛΕΣ......ΑΠΟ    ΤΙΣ     Γ Ε Ρ Μ Α Ν Ι Κ Ε Σ     ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ     Ο Ρ Γ Α Ν Ω Σ Ε Ι Σ .....    Ε Ι Χ Α Ν ....


                                                         ΩΣ    Π Ρ Ο Τ Υ Π Ο ......


                                      ΤΟΥΣ       Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ο Τ Ε Κ Τ Ο Ν Ε Σ ......( ΕΣ-ΕΣ..-ΣΥΜΒΟΛΑ..)


                 <<   Η    Ε Μ Μ Ο Ν Η    ΜΟΥ.....ΜΕ    ΤΟΥΣ    Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ο Τ Ε Κ Τ Ο Ν Ε Σ ....Ο Φ Ε Ι Λ Ε Τ Α Ι ....

                                                       ΣΤΗΝ     Π Ι Σ Τ Η     ΜΟΥ....

                          Ο,ΤΙ      Π Ρ Ο Κ Ε Ι Τ Α Ι ....ΓΙΑ    ΜΙΑ  ....Ε Β Ρ Α Ι Κ Η ....   Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Η     Ο Ρ Γ Α Ν Ω Σ Η ...

                                         ΟΠΟΥ.....  ΚΑΤΑΧΡΑΤΑΙ......ΤΑ    ΜΥΣΤΙΚΑ    Σ Υ Μ Β Ο Λ Α ....


                               Ε Μ Ε Ι Σ .....ΕΙΜΑΣΤΕ.....ΟΙ    Δ Υ Ν Α Τ Ο Τ Ε Ρ Ο Ι ....ΓΙ" ΑΥΤΟ....ΘΑ    Ξ Ε Φ Ο Ρ Τ Ω Θ Ο Υ Μ Ε ....


                                                 ΑΥΤΟΥΣ.....ΚΑΙ    ΤΗΝ    Ε Κ Κ Λ Η Σ Ι Α ....>>

                                                                                                                      ΑΔΟΛΦΟΣ    ΧΙΤΛΕΡ.....
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Ιανουαρίου 17, 2009, 15:01:56
                 <<   Η    Ε Μ Μ Ο Ν Η    ΜΟΥ.....ΜΕ    ΤΟΥΣ    Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ο Τ Ε Κ Τ Ο Ν Ε Σ ....Ο Φ Ε Ι Λ Ε Τ Α Ι ....

                                                       ΣΤΗΝ     Π Ι Σ Τ Η     ΜΟΥ....

                          Ο,ΤΙ      Π Ρ Ο Κ Ε Ι Τ Α Ι ....ΓΙΑ    ΜΙΑ  ....Ε Β Ρ Α Ι Κ Η ....   Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Η     Ο Ρ Γ Α Ν Ω Σ Η ...

                                         ΟΠΟΥ.....  ΚΑΤΑΧΡΑΤΑΙ......ΤΑ    ΜΥΣΤΙΚΑ    Σ Υ Μ Β Ο Λ Α ....


                               Ε Μ Ε Ι Σ .....ΕΙΜΑΣΤΕ.....ΟΙ    Δ Υ Ν Α Τ Ο Τ Ε Ρ Ο Ι ....ΓΙ" ΑΥΤΟ....ΘΑ    Ξ Ε Φ Ο Ρ Τ Ω Θ Ο Υ Μ Ε ....


                                                 ΑΥΤΟΥΣ.....ΚΑΙ    ΤΗΝ    Ε Κ Κ Λ Η Σ Ι Α ....>>

                                                                                                                      ΑΔΟΛΦΟΣ    ΧΙΤΛΕΡ.....

Η αντίδραση του Χίτλερ απέναντι σε οτιδήποτε Εβραϊκού χαρακτήρα, είναι δικαιολογημένη, μια και η κοινωνία της Γερμανίας υπέφερε πάρα πολλά από το «Εβραϊκής νοοτροπίας» εμπορικό δαιμόνιο...

Αποτελεί γεγονός της παγκόσμιας πραγματικότητας η αντίδραση πολλών λαών και ανθρώπων, προς την Εβραϊκή νοοτροπία, κατηγορώντας τους για φιλαργυρία, απάτες, κτηνώδη ανελέητη συμπεριφορά, και στυγνή εκμετάλλευση.

Αποτελεί γεγονός επίσης ότι αρκετοί Εβραίοι Διανοούμενοι και Επιστήμονες, έχουν καταφερθεί εναντίον αυτής της "Εβραϊκής" νοοτροπίας και έχουν γίνει σφοδροί υποστηρικτές της Ελληνικής Ανθρωπιστικής και Ελεύθερης Σκέψης.

Έχουμε αναλύσει διεξοδικά, πως η Μασονία στηρίχτηκε στην Ελληνική Σκέψη και στα Πανθεϊστικά Μυστήρια, όπως η Ελληνική μας Μυθολογία, όμως δυστυχώς, αλλοιώθηκε μετέπειτα από Ιουδαιοχριστιανικές αντιλήψεις, με αποτέλεσμα ο Ελευθεροτεκτονισμός να διαχέει σήμερα διπλά μηνύματα1...

Με άλλα λόγια μπορεί η τεχνική της Μυθολογίας, της Μυήσεως, του Ψυχοδράματος, καθώς και η Ερμητική Γνώση, να είναι Ελληνικής Καταγωγής, αλλά περνάνε και Ιουδαιοχριστιανικά μηνύματα.

Σε αυτά τα αλλοιωμένα μηνύματα αντέδρασε και ο Χίτλερ, με την σειρά του, όμως δυστυχώς λόγω έλλειψης κατανόησης και ειδικά έλλειψης συναισθηματικής ευφυΐας (EQ), κατέληξε ως ένας ακόμα ΠΑΡΑΦΡΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, να σκοτώνει τους υποτιθέμενους "κακούς" αντί να ΜΟΡΦΩΝΕΙ τους "αδύναμους"...

Ο Χίτλερ λοιπόν κατέληξε ίδιος και χειρότερος με αυτούς που κυνήγησε, διότι δεν Κατανόησε την απλή αρχή, που τελικά, όπως μας αποδεικνύει η Επιστήμη της Ιστορίας, μόνο ο Αρχαίος Ελληνικός μας πολιτισμός είχε κατανοήσει...

Τα "παιδιά" δεν τα σκοτώνουμε... τα Μορφώνουμε...
__________________________________________________________

1και εξουσιαστικά και αντιεξουσιαστικά, και δημοκρατικά και φασιστικά
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Ιανουαρίου 19, 2009, 02:01:20
Μασονία - Τεκτονισμός - part 2
http://www.youtube.com/watch?v=SIcsyV-SuR0&feature=related

7:43 Συνδέουν το άγαλμα του Πάνα, της Μητέρας Φύσης, με τον Σατανά... Είναι ενδιαφέρον πως η μετάφραση στους υπότιτλους από "Μπαφομέτ", καταλήγει σε "Εωσφόρο"... Τελικά η Χριστιανική Προπαγάνδα έχει διαβρώσει παντελώς τις διάνοιες των ανθρώπων, που αδυνατούν στην κυριολεξία να διεκπαιρεώσουν μία αντικειμενική έρευνα και επιτέλους να κατανόησουν τις αληθινές αξίες των αρχετυπικών συμβόλων.

Μασονία - Τεκτονισμός - part 3
http://www.youtube.com/watch?v=9g4X1MUFhLU&feature=related

2:00 Καλά ο τύπος σίγουρα είναι χριστιανόπληκτος... για να βγάζει τόσο ανόητα συμπεράσματα...  :D

Μασονία - Τεκτονισμός - part 4
http://www.youtube.com/watch?v=AY1Xo0xbIVQ&feature=related

7:50 Βλέπουμε και πάλι "παράφρονες χριστιανούς", να λιντζάρουν οτιδήποτε δεν συμφωνεί με την παράλογη πίστη τους.  Αυτός είναι ο λόγος που ακόμα και σήμερα, αρκετοί Μασόνοι κρύβουν την ιδιότητά τους, παρόλο που όπως ειπώθηκε και στην αρχή της παρουσίασης, πολλοί χριστιανοί κληρικοί πλέον συμμετέχουν στην Μασονία.

...

Καλή η προσπάθειά τους, και η έρευνά τους, αλλά δυστυχώς πολύ επιφανειακή, και έτσι και πάλι το κοινό δεν μπορεί να εξάγει συμπεράσματα το τι εστί Μασονία... 'Ισως θα ήταν καλύτερο όποιος έχει την περιέργεια να γνωρίσει τον Τεκτονισμό, να πάρει την απόφαση και να γίνει μέλος κάποιας Τεκτονικής Στοάς, έτσι ώστε να αποκτήσει προσωπική εμπειρία.  Αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος διερεύνησης της Αλήθειας, αντί να βασιζόμαστε σε γνώμες άλλων και ειδικά ατόμων που δεν υπήρξαν ποτέ μέλη του Ελευθεροτεκτονισμού.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Ιανουαρίου 19, 2009, 03:01:56
   ΟΛΑ .....  ΤΑ    ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ....Β Δ Ε Λ Υ Γ Μ Α Τ Α     ΤΩΝ  ....   ΟΙ   Σ Κ Ε Λ Ε Τ Ο Ι ....ΚΑΙ  .....

                                       ΟΙ    Ν Ε Κ Ρ Ο Κ Ε Φ Α Λ Ε Σ .... ΔΕΝ    ΕΙΝΑΙ....   ΠΑΡΑ   Μ Π Α Μ Π Ο Υ Λ Ε Σ ....

                                 ΓΙΑ   ΝΑ   Τ Ρ Ο Μ Α Ζ Ο Υ Ν .....   ΤΑ    Π Α Ι Δ Ι Α .....

Φαίνεται τελικά πόσο επιφανειακή κατανόηση είχε ο Χίτλερ πάνω στα εσωτερικά σύμβολα, που αποδεικνύει τελικά πως ενώ ήταν λάτρης της απόκρυφης γνώσης, δεν ήταν αυθεντικός εσωτεριστής...

Η νεκροκεφαλή χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο της θνησιμότητάς μας, και ως σύμβολο θανάτου, αν συνεχίσουμε να είμαστε αφελείς και αμόρφωτοι, χωρίς να έχουμε διάθεση για αναζήτηση της Αλήθειας και της Πνευματικότητας.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Ιουνίου 01, 2009, 01:47:17
http://masonicforum.blogspot.com/2009/05/blog-post_21.html

Στους ανθρώπους αυτούς που υποδύονται τους Τέκτονες και οδηγούν το Τάγμα στην ερήμωση και το κοινωνικό περιθώριο θα θυμήσουμε κάποιες ξεχασμένες απόλυτες ανθρώπινες αξίες για τις οποίες κάποιοι, που τους λέγαν Ελευθεροτέκτονες, έχυσαν πολύ αίμα.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 04, 2011, 03:17:30
- Τι γνώμη έχεις για τους Τέκτονες.

- Τι να πω? Κάποτε πρόσφεραν μεγάλο έργο στην Ανθρωπότητα, μέσω του αγώνα τους για Αφύπνιση και για την εδραίωση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά σήμερα, έχουν καταντήσει, τίποτα άλλο από ένα φιλοσοφικό καφενείο.  Πάντα όμως υπάρχουν και οι λαμπρές εξαιρέσεις, όπως και σε κάθε χώρο.

- Ξέρεις, ο παππούς μου ήταν Τέκτονας.  'Ηταν ένας από τους Ήρωες της Φιλικής Εταιρείας.

- Μάλιστα! Πολύ ενδιαφέρον!  'Αρα αδελφέ μου και εσύ είσαι Τέκτονας?

- 'Οχι δεν είμαι. Ο παππούς μου, έκοψε τον σύνδεσμο.  Δεν μας μετέφερε τίποτα.

- Γιατί έτσι?  Τι έγινε?

- Τον πρόδοσαν τα αδέλφια του οι Τέκτονες.

- Μάλιστα! Πολύ ενδιαφέρον! Αναμενόμενο.  Μην νομίζεις πως επειδή κάποιοι είναι Τέκτονες, είναι και Σοφοί ή Καλόβουλοι.  Πολλοί από δαύτους, βρίσκονται για άλλους λόγους σε αυτές τις οργανώσεις και όχι για την Φώτιση και το Καθήκον προς την Κοινωνία τους.

- Μα λένε, πως οι Τέκτονες αλληλοϋποστηρίζονται.  Δεν είναι αλήθεια?

- Τι να σου πω αδελφέ μου.  Από την εμπειρία που είχα, σε δύο διαφορετικά τάγματα, δεν είδα καμία αλληλοϋποστήριξη, αλλά μάλλον καλύτερα, μία αλληλοεξόντωση.  :D ;D

- Μα λένε, πως υπάρχουν συμφέροντα εξουσίας κτλ.  Δεν ισχύουν αυτά?

- Αυτούς που είδα ως Τέκτονες αδελφέ μου, στις στοές που συμμετείχα, το μόνο συμφέρον που είχαν, είναι να σκοτώνουν την ώρα τους, μία Δευτέρα ή μία Τετάρτη, σε ένα ακόμα κλαμπ, έτσι ώστε να ξεφεύγουν για λίγο, από τα καθημερινά τους αδιέξοδα.

- Τελικά δεν ισχύουν όλα αυτά που ακούγονται για Παιχνίδια Δύναμης και εξουσίας?

- Υπάρχει το παιχνίδι της Διανοητικής εξουσίας, ένα Διανοητικό σκάκι και τίποτα παραπάνω, καθώς και το παιχνίδι της Ιεραρχίας, όπου ο παλιός είναι αλλιώς.

- Μάλιστα! Πολύ ενδιαφέρον!

- Πάντα αδελφέ μου, υπάρχουν οι ελάχιστοι εκλεκτοί Τέκτονες, όπως και ο παππούς σου, που έχουν τιμήσει και τιμούν την Ιερή Ιδέα του Ελευθεροτεκτονισμού, υπάρχουν όμως και οι υπόλοιποι βέβηλοι, που καταντούν τον Τεκτονισμό, μία πραγματική Μασονία.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 02, 2012, 23:42:39
Αδελφός μας έστειλε το παρακάτω βίντεο προς σχολιασμό...

ΜΑΣΩΝΙΑ-ΚΑΜΠΑΛΑ-ΕΩΣΦΟΡΙΣΜΟΣ
http://www.youtube.com/watch?v=-dMcOgCpZOs&feature=relmfu

 ;D :D :D :D

Πολύ ενδιαφέρον, να δούμε την συνέντευξη με έναν χριστιανόπληκτο πρώιν "μασώνο", για να διαπιστώσουμε τελικά, την βαθειά κατάντια στον χώρο του Εσωτερισμού ή ακόμα του σύγχρονου Ελευθεροτεκτονισμού, όταν οι ψυχοπαθογένειες ακραίων θρησκευόμενων, φαίνεται πως αλλοίωσαν τις αυθεντικές ροδοσταυρικές διδασκαλίες, που έχουν ως βάση την Ελληνική Μυητική Σοφία, και Επιστήμη.

'Ολα πλέον βρίσκονται σε αισχρή πτώση, και είναι δύσκολο να αναγνωρίσει κανείς, το αυθεντικό, εκτός αν κατέχει την Επίγνωση να ξεχωρίζει την Αλήθεια από το ψέμα.

Και κατέχοντας αυτή την Διάκριση πραγματικά γινόμαστε Αληθινοί Σοφοί, άξιοι απόγονοι των Ελλήνων Ηρώων μας.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Μελης στις Μαΐου 04, 2012, 14:27:44
Ποιοι είναι οι αμύητοι;
Μερικοί    μοιάζουν με σύννεφα : όταν φεύγουν  η ημέρα γίνεται ποιο  φωτεινή
Είναι αυτοί που δεν ταιριάζουν  πουθενά 

Είναι αυτοί που ξέρουν πολλά , έχουν ένα βλέμμα που μαγνητίζει  και ένα εύκολο χαμόγελο
Και έχουν μια  ικανότητα να διασπούν την προσοχή  και να αποδιοργανώνουν τις εργασίες

Που κοιτάζουν χωρίς να βλέπουν
Ακούν χωρίς  να προσέχουν
Μιλούν χωρίς να έχουν τίποτα να πουν
Κινούνται χωρίς επίγνωση
Αγγίζουν χωρίς να αισθάνεται τίποτα η στεγνή τους καρδιά

        Πιστεύω ότι θα ταλαιπωρούν και θα ταλαιπωρούνται μέχρι να φύγουν


Εμπιστεύομαι όλους  τους ανθρώπους 
Όχι όμως και τον διάβολο που έχουν μέσα τους                         

Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 04, 2012, 23:07:40
Ποιοι είναι οι αμύητοι;
Μερικοί    μοιάζουν με σύννεφα : όταν φεύγουν  η ημέρα γίνεται ποιο  φωτεινή
Είναι αυτοί που δεν ταιριάζουν  πουθενά

Αδελφέ μου, πολύ ορθά μίλησες...

Το σύνδρομο του ορφανού, του διαφορετικού, ή ακόμα και του περιθωριοποιημένου, έχει πολλές διαστάσεις...

Κάποιοι από εμάς βρίσκουν τον δρόμο, κάποιοι δεν τον βρίσκουν ποτέ, αλλά ακροβατούν, ανάμεσα σε φαντασιώσεις και ιδεοληψίες, με σημαία πάντα την πίστη και όχι την γνώση.

Για αυτούς, ο Εσωτερισμός θα παραμείνει, μία έκθεση ιδεών, χωρίς καμία βαρύτητα...

Για τους Αυθεντικά Μυημένους, όμως, ο Λόγος έχει βαρύτητα, διότι στηρίζεται σε δυνατή επιχειρηματολογία και Γνώση...

Δεν είναι εύκολο, να ξεκαθαρίσουμε την Ουσία, από όλη την υπόλοιπη σκόνη, διότι χρειάζεται να νικήσουμε τις ψευδαισθήσεις, ή ακόμα και τα απατηλά άλλοθι, που μας κρατάν δέσμιους, και φυλακισμένους σε ψεύτικους κόσμους.

Το να περιμένουμε τον Σωτήρα να μας σώσει, είναι ψευδαίσθηση, το να γίνουμε εμείς ο Σωτήρας που θα μας σώσει όλους μας, είναι Ηρωϊσμός.

Μας τα είπαν πολύ Ανάποδα, και για αυτό ο Κόσμος μας χτίστηκε ανάποδα.

Καιρός όμως να έρθουν τα πάνω κάτω, για να δούμε και το ΦΩΣ το Αληθινό, και να ξεπεράσουμε την Απάτη τους.

Εμπιστεύομαι όλους  τους ανθρώπους  
Όχι όμως και τον διάβολο που έχουν μέσα τους

Ορθώς!  Γι΄αυτό και ο καθρέφτης στην πρώτη μύηση...  ;)
Αναγνωρίζοντας το διαβολάκι μέσα μας, πολλά λύνονται...  
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 04, 2012, 23:15:25
Σχόλιο αδελφού, για το παραπάνω βίντεο που μας έστειλε...

Παράθεση
Ολα τα περιμενα αλλα να μπερδευτουν μεσα και ufo ποτε ..... ;D ;D ;D ;D

 :D :D :D

'Οταν ξεφύγουμε στο παράλογο, στο οποίο μας μυεί κάθε θρησκεία, τότε όλα είναι δυνατά... ακόμα και τα ούφο...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Μελης στις Μαΐου 05, 2012, 20:09:35
Ο τεκτονισμός   είναι  ο δρόμος της αναζήτησης της αλήθειας, η προσπάθεια να καταλάβουμε την φύση μας. Αυτός  ο ορισμός ειναι αρκετος για το ξεκίνημα.
Αυτή η προσπάθεια τις περισσότερες φορές αν δεν  γίνει σωστά  δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει.
 Για να το πω πιο  απλά: Το πιο πιθανό είναι πως, μακροπρόθεσμα, αδ     η  ζωή  μας  θα πάει καλύτερα αν ασχοληθεί κανεις  πραγματικά με τον τεκτονισμό
 Αν όχι θα είναι η ίδια...   μόνο που θα έχει  γνωρίσει τα όρια του 
 
Προειδοποίηση μάλλον αχρηστη. Αφού  Αυτό που είμαστε , αλλά και αυτό που θα γίνουμε  καθορίζει και τον δρόμο μας.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 05, 2012, 23:48:23
Ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι όντως μία Ιερή Τέχνη Αδελφέ μου, και οι Αυθεντικές Στοές, Αυθεντικά εργαστήρια της Ψυχής.  'Ομως χρειάζεται κανείς να έχει το θάρρος να λέει την Αλήθεια, και να ψάχνει την Αλήθεια, και να μην συνεργάζεται με καμία απάτη ή ψέμα, αν θέλουμε να προσεγγίσουμε το Αληθινό ΦΩΣ...

Και η Αλήθεια βρίσκεται κατόπιν έρευνας, αέναης μάθησης, και ανοιχτών νοητικών οριζόντων, και όχι ευκολοπιστίας και αφέλειας στον χώρο του παραλόγου.

Είναι μία συνεχόμενη καθημερινή προσπάθεια, να γνωρίσουμε όλο και περισσότερα, όλο και καλύτερα, και να γίνουμε όσο γίνεται πιο χρήσιμοι στην κοινωνία μας, απολαμβάνοντας μέγιστα το δώρο της ζωής.

Αυτός ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι Ιερός.  'Ομως οι Στοές που περιέχουν την Βίβλο, και συνεργάζονται με την Εκκλησία, που εξόντωσε τον Αυθεντικό Ελληνισμό, είναι επίορκοι Μασόνοι.

Διότι τα Αρχικά Αυθεντικά, κρυφά σχολειά του Ελευθεροτεκτονισμού, φτιάχτηκαν για να ξαναβρεί ο Ελληνισμός το ΦΩΣ του, Παγκόσμια.  Αυτός ήταν ο λόγος που κρύβονταν, γιατί βρισκόμαστε ακόμα σε μία εμπόλεμη κατάσταση με αυτούς τους απατεώνες, και τα βαμπίρια που μας πίνουν το αίμα καθημερινά, και μας καταντάν δούλους εκμεταλλεύσιμους.

Σήμερα όμως οι Τεκτονικές Στοές.΄. επί τω πλείστω, (εκτός εξαιρέσεων, εξαίρετων αδελφών) δεν υπηρετούν την αρχική Ιερή Μυητική Ιδέα, της Αναγέννησης του Οικουμενικού Ελληνισμού, και συνεργάζονται με τον εχθρό, τον εβραιοχριστιανισμό, χτίζοντας από τα ελεονομεία, εκκλησίες απάτης, και όχι Κέντρα Ελληνικής Παιδείας.

Αυτή είναι η Τραγική Πραγματικότητα, που χρειάζεται να θεραπεύσουμε, διότι η Κοινωνική διαφθορά, και η οικονομική εκδούλευση, έχει ως βάση την Πνευματική Απάτη.

Δεν μπορούμε να υπηρετούμε δύο αφέντες...
Ο Ελληνο-χριστιανισμός αποτελεί σχιζοφρένεια, αποτελεί μία συνεχόμενη απειλή για την ψυχή του Ελληνα, αποτελεί την βαθύτερη αιτία, της Καταστροφής της χώρας μας.

Δεν μπορούμε πλέον να κρύβουμε τις Αλήθειες!
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το κύριο πρόβλημα στη ρίζα του, για να σωθούμε μια και για πάντα.

Εν Αρχή είναι η Μόρφωση!
Δόξα τη Εργασία.'.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 06, 2012, 00:40:27
Η Αλήθεια όσο πικρή και αν είναι αυτή, πρέπει να ειπωθεί και να διεκδικηθεί!
'Ολα τα Ελληνόπουλα χρειάζεται να γνωρίζουν την Αλήθεια!

Και η Αλήθεια είναι πως η Μαφία της Εκκλησίας, και της εκάστοτε Ολιγαρχίας συμφερόντων, κατέστρεψαν το Ελληνικό ΦΩΣ, που σήμερα οι Μυημένοι στον Αυθεντικό Ελληνισμό, αγωνίζονται να Αναστήσουν.

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ" !!!
http://www.youtube.com/watch?v=H7tmROqiqFI&feature=related

Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: pressphoto στις Σεπτεμβρίου 11, 2012, 11:46:45
καλησπερα σε ολους....δεν ξερω αν πρεπει να σας αποκαλεσω αδδ η οχι απλα σας αφιερωνω αυτο το τυπικο των Βαυβαρων Ιλουνινατοι .Αυτος ειναι ο αληθινος Τεκτονισμος ετσι πρεπει να ωδευουμε με βαση παντα τις κοινωνικοπολιτικες συνθηκες που επικρατουν.....ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΟΗΤΟΣ,ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΦΟΣ,ΠΟΙΟΣ Ο ΖΗΤΙΑΝΟΣ,ΠΟΙΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ?ΟΛΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.....Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΣΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.......
Αφου γνωρισουμε λοιπον τον εαυτο μας και αφου ανακαλυψουμε τα χαρισματα της φυσεως μας ας ξεκινησουμε να μαχομαστε για το οικουμενικο καλο και την ευτυχια του ανθρωπου...Αρκετα πια με τις διασπασεις και αρκετα πια εχουμε τεθει ολοι εν υπνω αιωνια.......(α και φυσικα καμμια σχεση οι ιλουμινατοι με τον Ν.Λαο..σας παρακαλω ελεος)
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 11, 2012, 13:56:12
Αγαπητή pressphoto,

Αφου γνωρισουμε λοιπον τον εαυτο μας και αφου ανακαλυψουμε τα χαρισματα της φυσεως μας ας ξεκινησουμε να μαχομαστε για το οικουμενικο καλο και την ευτυχια του ανθρωπου...

Συμφωνούμε!

Αρκετα πια με τις διασπασεις και αρκετα πια εχουμε τεθει ολοι εν υπνω αιωνια

Δεν εργάζονται όλοι οι Άνθρωποι, για την Αλήθεια, το Φως, ή την Σωτηρία του Πλανήτη.  
Δεν εργάζονται όλοι οι Εσωτεριστές, για την Πραγματική Ουσία...

Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι, τον ίδιο ανθρωπιστικό στόχο ζωής.  

Ως Αυθεντικοί Διαφωτιστές, έχουμε χρέος να καταγγέλνουμε την Απάτη, και το 'Εγκλημα, και να προάγουμε την Ανθρωπιά.

Η διαφωνία είναι μέρος της εξέλιξης, και η επιβαλλόμενη συμφωνία, για τους τύπους, είναι φασισμός.

'Εχουμε πολύ δρόμο ακόμα, για να βρεθούμε σε μία σύνπνοια, και προηγείται πρώτα, η Διαφώτιση όλων μας.

Πιστεύοντας διαφορετικά, και αρνούμενοι να εργαστούμε πραγματικά, στην ανεύρεση της Αληθινής Αλήθειας, έχει ως αποτέλεσμα, όλες τις ανθρώπινες διαμάχες και τις δυσαρμονίες.

Εν Αρχή είναι η Ελληνική Παιδεία!
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 11, 2012, 14:46:05
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΟΗΤΟΣ,ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΦΟΣ,ΠΟΙΟΣ Ο ΖΗΤΙΑΝΟΣ,ΠΟΙΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ?ΟΛΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.....Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΣΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.......

Συμφωνώντας αρχικά, πως όλοι χρειάζεται να έχουμε ίσιες ευκαιρίες στην ζωή, όμως, οι άνθρωποι διαφέρουμε και ως προς την συνειδησιακή μας εξέλιξη, αλλά και ως προς τις επιλογές μας.

Οι επιλογές μας, καθορίζουν τον τρόπο ζωής, και κρινόμαστε καθημερινά, αν καλώς έχουμε τον τίτλο άνθρωπος, και όχι ανθρωποειδή.

Και όπως μας λέει και ο Κικέρωνας, που εκτίμησε τα Ελληνικά Μυστήρια:

«Πιστεύω ότι μεταξύ των πολλών εξαίρετων και θείων πραγμάτων που η Ελλάδα χάρισε στην ανθρωπότητα, το κάλλιστο είναι τα Μυστήρια. Γιατί, μέσα από αυτά μεταμορφωθήκαμε και από έναν σκληρό και βάρβαρο τρόπο ζωής, περάσαμε σε μια κατάσταση ανθρωπισμού και πολιτισμού. Ακριβώς χάρη σε αυτά που ονομάζονται μυήσεις, μάθαμε στην πραγματικότητα τα βασικά πράγματα της ζωής και συλλάβαμε το νόημα, όχι μόνον να ζούμε με χαρά, αλλά επίσης και να πεθαίνουμε με καλύτερη ελπίδα».

Δεν ζούμε λοιπόν όλοι μας άξια την ζωή μας, ούτε και φεύγουμε από την ζωή ικανοποιημένοι, αν και όλοι έχουμε την δυνατότητα, να το πράξουμε.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΚΛΑΣ στις Σεπτεμβρίου 11, 2012, 20:53:21
Πολλές φορές οι άνθρωποι, συναισθανόμενοι της μεγάλης αξίας που κρύβουν μέσα τους, μη μπορώντας όμως να την εκφράσουν ή η έκφραση της δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή και κατανοητή στον βαθμό που θα έπρεπε από τους λοιπούς ανθρώπους της κοινωνίας μας, προσφεύγουν σε αυτοπροσδιορισμούς ή αρέσκονται στο να τοποθετούν ταμπέλες του τύπου: <<Είμαι Ιλλουμινάτι ή Παγανιστής ή Εθνικιστής ή Αριστερός ή οπαδός της Σαϊεντολογίας κ.ο.κ.>>.

Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ όμως, όπου ποθεί πραγματικά ο κάθε άνθρωπος που ατενίζει στο ένδον και όχι στις παχυλές και φανταχτερές εντυπώσεις, βρίσκεται πολύ πιο ψηλά από τα ιδεολογήματα και τις κοσμοθεωρίες των κάθε φιλοσοφικών, εσωτερικών, μυστικών, μυστικιστικών ή άλλων συστημάτων και ταγμάτων...

Αναφορικά με τον θάνατο, επιτρέψτε μου να μεταφέρω ένα τμήμα διαλόγου που αναφέρεται στην ταινία του Christopher Nolan: <<ΤHE DARK KNICHT>>, όπου ο υποδυόμενος στην ταινία, εισαγγελέας Χάρβεϊ Ντεντ λέγει την εξής φράση: "'Η πεθαίνεις σαν ήρωας ή ζεις ώσπου να δει τον εαυτό σου εγκληματία".  
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 11, 2012, 22:27:11
Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ όμως, όπου ποθεί πραγματικά ο κάθε άνθρωπος που ατενίζει στο ένδον και όχι στις παχυλές και φανταχτερές εντυπώσεις, βρίσκεται πολύ πιο ψηλά από τα ιδεολογήματα και τις κοσμοθεωρίες των κάθε φιλοσοφικών, εσωτερικών, μυστικών, μυστικιστικών ή άλλων συστημάτων και ταγμάτων...

Συμφωνούμε πως το Πνευματικό Επίπεδο είναι ανώτερη σφαίρα του Νοητικού, όμως χρειάζεται να προσδιορίσουμε ή να προσεγγίσουμε Νοητικά, την Θεότητα, μέσα από Ιδεολογικά ή Φιλοσοφικά Συστήματα, αν θέλουμε να την εκφράσουμε, ως Δημιουργό Δύναμη, μέσα στις Κοινωνίες μας.

Διότι ο Ανθρωπος είναι μία Υλικο-Πνευματική Οντότητα, ένας σύνδεσμος ανάμεσα σε δύο κόσμους, τον υλικό και τον πνευματικό, τον ορατό και τον αόρατο, τον ψυχικό και τον φυσικό, και αυτούς τους δύο κόσμους αγωνίζεται να κατανοήσει και να εναρμονίσει.

Αντί λοιπόν να προσκυνάμε απρόσιτους και φαντασιακούς θεούς, ας δημιουργήσουμε Εμείς, τις θεουργούς δυνάμεις, και τα κατάλληλα φιλοσοφικά ρεύματα και συστήματα, μέσα από τα οποία δύναται να εκφράζεται, το Πρωταρχικό Πνεύμα, όντως Ανώτερο από κάθε φιλοσοφικό σύστημα.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΚΛΑΣ στις Σεπτεμβρίου 13, 2012, 01:21:16
Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ όμως, όπου ποθεί πραγματικά ο κάθε άνθρωπος που ατενίζει στο ένδον και όχι στις παχυλές και φανταχτερές εντυπώσεις, βρίσκεται πολύ πιο ψηλά από τα ιδεολογήματα και τις κοσμοθεωρίες των κάθε φιλοσοφικών, εσωτερικών, μυστικών, μυστικιστικών ή άλλων συστημάτων και ταγμάτων...

Συμφωνούμε πως το Πνευματικό Επίπεδο είναι ανώτερη σφαίρα του Νοητικού, όμως χρειάζεται να προσδιορίσουμε ή να προσεγγίσουμε Νοητικά, την Θεότητα, μέσα από Ιδεολογικά ή Φιλοσοφικά Συστήματα, αν θέλουμε να την εκφράσουμε, ως Δημιουργό Δύναμη, μέσα στις Κοινωνίες μας.

Ναι,
αλλά δεν θα φτάσουμε στο σημείο να <<βαράμε>> προσοχές στους ιδρυτές ή τους αρχηγούς του κάθε ιδεολογικοπολιτικού και φιλοσοφικού συστήματος. Γιατί τότε γινόμαστε δογματικοί και στρατιωτάκια, δηλαδή... περιορισμένοι...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Σεπτεμβρίου 13, 2012, 01:53:30
'Οποιος προσκυνάει αδελφέ μου, είναι σκλάβος, και υποκριτής.

Οι Αυτόχθονες 'Ελληνες Πρόγονοί μας, οι Ιδρυτές, των πρώτων Εσωτερικών Μυητικών Σχολών, που δίδαξαν την Διαφωτισμό και τον Ηρωϊσμό, ήταν Απροσκύνητοι.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Μελης στις Σεπτεμβρίου 14, 2012, 13:19:46
Αυτό που πιστεύουμε ως αληθεια είναι αυτό που περιορίζει την οπτική μας.
Αυτός που πιστεύουμε οτι μας προσανατολίζει είναι αυτός που μας δεσμεύει .
Αυτός που μας δείχνει το δρόμο είναι αυτός που στενεύει το οπτικό μας πεδίο.

απο τεκτονικο τυπικο 
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΚΛΑΣ στις Σεπτεμβρίου 14, 2012, 23:48:09
Συμφωνούμε με ενθουσιασμό...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Οκτωβρίου 14, 2012, 19:51:35
Η εκκλησία δυστυχώς απλώνει ψυχώσεις έτσι ώστε να εκφοβίσει και κατόπιν έρχεται, να εκμεταλλευτεί τον φόβο που δημιουργεί....

Ας ξαναδούμε λοιπόν τα ωραία που λένε τα "σκιαγμένα" εβραιοχριστιανόπουλα...

H MAΣΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
http://www.youtube.com/watch?v=gXx0yhYjlrg

Ας δούμε τι λένε όμως και οι παλιοί 'Υπατοι των Τεκτονικών Ταγμάτων.

"«Ο Ελευθεροτεκτονισμός δεν είναι άλλο ειμή ή έμπρακτος επανάστασις και η διαρκής συνωμοσία εναντίον του δεσποτισμού, τόσο του θρησκευτικού όσον και του πολιτικού». -Επομένως δεν πρέπει να υποθέσετε ότι ο Ελευθεροτεντονισμός εκουσίως περιεβλήθει τα γελοία εκείνα εμβλήματα διά των οποίων συνήθως οίτε βασιλείς και ιερείς παίζουν εν τη κοινωνία, τα πρώτα μέρη, τα οποία κατέκλεψαν. -Αλλʼ επειδή ούτε οι βασιλείς ούτε οι ιερείς ηδυνήθησαν να ανεχθούν θεσμόν επιβλαβή διά τα συμφέροντά των και επίφοβον δι αυτούς, έσχον κατά καιρούς αμφότεροι την ιδέαν να πρσέλθουν εις το ημέτερον στρατόπεδον και γίνουν Τέκτονες. -Τούθερ όπερ και εγένετο εκάστοτε. -Αυτοί λοιπόν είναι οι εισαγαγόντες εις τον Ελευθεροτεκτρονισμόν όλας αυτάς τα γελοίας παραδόσεις τα οποίας σας αφηγήθησαν, τους ελεεινούς εκείνους τύπους εις ούς υπεβληθήτε και τα λοιπά τερατώδη πράγματα των οποίων μάρτυς υπήρξατε. -Κατά καθήκον λοιπόν και υμείς, Ένδοξε Αδελφέ, υπέστητε και παραδέχθητε όλας αυτάς τα βλακώδεις διατυπώσεις, οι οποίαι διά το ημέτερον Τάγμα είναι ασπίς προφυλάτουσα αυτό από του πονηρού βλέμματος των περιέργων. Υπό την σκέπη των παιδαριωδών τούτων παιγνίων, ο Ελευθεροτεκτονισμός δύναται ανενοχλήτως να εργάζηται προσπαθών να φθάση μέχρι του Υψίστου σκοπού, όν προέθετο. -Οφείλεις, όθεν πάντοτε να έχης ύπʼ όψιν ότι δεν πρέπει ποτέ να αναμιγνύης το Τάγμα προς υποθέσεις αμφιβόλου διαξαγωγής. Το Τάγμα οφείλει να παραμένη άρχραντον, αμίαντον, απόσιτον τη υποψία. Δεν είναι λοιπόν αυτό εκείνο, το οποίον προωρίσται υπό της θεάς πρόνοιας να εκδικήση τον δολοφονηθέντα αθώον Μεγάλον Διδάσκαλον. Και τις ούτος; -Το εμάντυσας: είναι ο Άνθρωπος. -Εδολοφονήθει ανάνδρως υπό τριών κακούργων και οι τρείς δολοφόνοι ονομάζονται. ΝΟΜΟΣ, ΚΤΗΣΗ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ. -Ναι! Ο Νόμος, η Κτήσις, και η Θρησκεία εδολοφόνησαν τον άνθρωπον. Ο Νόμος διότι δεν αποτελεί αρμονίαν πλήρη μεταξύ των δικαιωμάτων του ανεξαρτήτου και των καθηκόντων του κοινωνκού ανθρώπου. Η Κτήσις, διότι η γη ουδενί ανήκει και διότι τα προϊόντα της ανήκουν εις πάντας κατά το μέτρον της ανάγκης έκαστου. Η θρησκεία, διότι όλαι αι τοιαύται εισί τόσα φιλοσοφικά συστήματα ανδρών μεγαλοφυών, τα οποία οι λαοί παραδέχθησαν μεν, άλλʼ υπό τον όρον του να γίνουν ευτυχείς διʼ αυτών. Του όρου τούτου μηδόλως εκπληρωμένου, αι θρησκείαι αποβαίνουν επιβλαβείς. -Ώστε ούτε ο Νόμος, ούτε η Κτήση, ούτε η Θρησκεία δύνανται να επιβληθούν εις τον άνθρωπον. -Επειδή όμως και τα τρία εκμηδενίζουν αυτόν, στερούντες και απογυμνούντες ατυόν των πολυτιμωτέρων δικαιωμάτων του, διʼ αυτό πρέπειν να θεωρώμεν αυτά ως δολοφόνους κατά των οποίων διακίως ωρκίσθημεν εκδίκησην, ως εχθρούς κατά των οποίων εκηρύξαμεν πόλεμον μέχρις εξοντόσεως. -Και ότε πλέον εξοντωθούν οι τρείς δολοφόνοι ούτοι, τότε ημείς θα δυνηθώμεν ελευθέρως να επιφέρομεν την αναγέννησιν της Κοινωνίας, εγκαθιδρύοντες εις την θέσιν των τον Τεκτονικόν Νόμον, την Τεκτονικήν Κτήσιν, την Τεκτονικήν Θρησκείαν. -Διότι ο Τεκτονικός Νόμος είναι ο φυσικός, διότι η Τεκτονική Κτήσις είναι φυσική. Διότι το Τεκτονικόν Θρήσκευμα είναι φυσικόν. -Και ήδη, Αδελφέ, ήδη ότε σε ωπλίσαμεν διʼ όλων των δυνατών όπλων διά την επικειμένην μάχην, ην προκάλεσαν και προκαλούν τα μυσαρά εγκλήματα των ημετέρων εχθρών, ήδη ότε καταστάς ένας εκ των Υπερτάτων Αρχηγών του Ελευθεροτεκτονισμού , καθίστασαι συνάμα και ένας εκ των κυριωτέρων υπερμάχων ήδη, ύπαγε όπως διά της γραφίδος, διά της διδασκαλίας, διά του παραδείγματος, διά της οικογενείας, διά των κοινωνικών σχέσεων σου, διά του τύπου, διά του βήματος, διά του πλούτου, διά της πολιτικής επιρροής, αγωνισθής τον υπέρ του Καλού, της Αλήθείας, της Αρετής αγαθόν αγώνα και είθε να επιστρέψης νικητής ή να αποθάνης!"1

Με άλλα λόγια ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι ένας γνήσιος απελευθερωτικός αγώνας, από κάθε τι που σκλαβώνει τον άνθρωπο, όμως Βασιλείς και Ιερείς, μια και θίγονταν τα συμφέροντά τους, αλλοίωσαν τον Ελευθεροτεκτονισμό, έτσι ώστε να μην αποτελεί πλέον άλλο κίνδυνο για την εξουσία, είτε θρησκευτική είτε πολιτική.
_________________________________________________________________________
1Πηγή: http://www.ke3e.gr/index.php?link=default_main&id=340
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Οκτωβρίου 14, 2012, 21:28:34
Απολαύστε ψύχωση αγιορίτη που έρχετε ως απόδειξη ντοκουμέντο πως οι τέκτονες είναι σατανιστές...  ;D

Απίθανο...

31:05

http://www.youtube.com/watch?v=gXx0yhYjlrg

Κανένας ψυχίατρος ρε παιδιά... να βοηθήσει τον άνθρωπο...

33:00

Αυτός ο αντίχριστος πάλι, ή ο Εωσφόρος, ποιος είναι? τον είδε κανείς?  που είναι?  ;D :D

Δεν πάνε καλά.....

Πόσο χρονών είναι αυτοί οι άνθρωποι?

Τριών ετών?

Αυτή η ψύχωση μόνο με έναν τρόπο θα τελειώσει....

'Οσοι έχουν περιέργεια, ας γίνουν Μασόνοι...  :D

Αλλά μάλλον τρέμουν να αντικρίσουν την γύμνια της ψυχής τους...
και δεν έχουν άδικο...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 15, 2012, 00:44:15
Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε, πως ως ΑΜΡΑ, είμαστε Ροδόσταυροι, η Κίνηση μας είναι Ροδοσταυρική, καθώς επίσης να θυμίσουμε, πως ο Ελευθεροτεκτονισμός, είναι εκλαϊκευμένος Ροδοσταυρισμός, όμως δυστυχώς στην συνέχεια υπέστη αλλοίωση.

'Αρα λοιπόν, ας γίνει ξεκάθαρο, πως ως ΑΜΡΑ, αναγνωρίζουμε τον Αυθεντικό Ελευθεροτεκτονισμό, ισότιμο με τον Αυθεντικό Ροδοσταυρισμό, ισότιμο με τον Αυθεντικό Ελληνισμό, όμως όπως και η σημερινή Ελλάδα μας, είναι μία Ελληνο-εβραϊκή Ελλάδα, λόγω του Ελληνο-χριστιανισμού, έτσι λοιπόν και οι Τεκτονικές Στοές, είναι Ελληνο-εβραϊκές.

Με άλλα λόγια, δυστυχώς, χρειάζεται να καταβάλουμε μία προσπάθεια, να ξεχωρίσουμε τα χλωρά, από τα καμένα βούρλα, και το κέρδος που θα έχουμε από αυτήν την πνευματική μας εργασία, θα είναι η ΦΩΤΙΣΗ μας, καθώς και η Ψυχική μας Σωτηρία.

Διότι, απλά γνωρίζοντας την Πραγματική Αλήθεια, η Ψυχή μας σώζεται...

Σήμερα λοιπόν, ας έχουμε το θάρρος να λέμε την Αλήθεια!

...επί τω πλείστω, δεν υπάρχουν 'Ηρωες στις Τεκτονικές Στοές, είναι ένα κοινό μυστικό, εκτός βέβαια πάντα, κάποιων λαμπρών εξαιρέσεων.

Σήμερα μέσα στις Τεκτονικές Στοές υπάρχουν φοβισμένοι αδελφοί, που από την μια δεν γνωρίζουν γιατί η Εκκλησία κυνηγά τους Τέκτονες, από την άλλη, φοβούνται να δηλώσουν δημόσια την ιδιότητά τους.

Και είναι πραγματικά λυπηρό λοιπόν, αυτές οι σχολές "Διαφωτισμού", που κανονικά θα έπρεπε να καλλιεργούν τον Ηρωϊσμό, να καλλιεργούν, την υποκρισία, και τον στουρθοκαμηλισμό.

Δυστυχώς ως ΑΜΡΑ, δεν έχουμε επιλέξει την ευχάριστη οδό, στο να γινόμαστε αρεστοί, αλλά προτιμούμε να εκθέτουμε την Αλήθεια, να φέρουμε το κάθε κρυφό και απόκρυφο στο ΦΩΣ, έτσι ώστε, όλοι μαζί, να τα βλέπουμε, να τα θεραπεύουμε, και να προχωράμε παρακάτω.

Ας τελειώνει λοιπόν αυτή η γελοία φοβία με την Μασονία...

Αν θέλει κάποιος να βρει εχθρούς της Ελλάδας, ας ψάξει να τους βρει στην τιάρα του πάπα, και στο στέμμα του βασιλιά, τους ίδιους εχθρούς που ΚΑΠΟΤΕ, κυνηγούσε και ο ίδιος ο Ελευθεροτεκτονισμός.

Σήμερα ο Ελευθεροτεκτονισμός, δεν είναι άντρο ΗΡΩΩΝ, αλλά αποτελεί απλά ένα ακριβό χόμπυ, να ανήκει κανείς σε μία ΚΡΥΦΗ, και ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ, κοινότητα, το γιατί όμως, είναι κρυφή, απολύτως ελάχιστοι Τέκτονες γνωρίζουν τον Αληθινό λόγο.

Και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός.

Γενικά οι σχολές Διαφωτισμού, αφυπνίζουν τον κόσμο, έτσι ώστε, ο απλός λαός, να διεκδικήσει, την Πνευματική και Κοινωνική του Ελευθερία, και ιδιαίτερα, όσον αφορά τον Ελευροτεκτονισμό, οι χριστιανικές εκκλησίες, αντιτέθηκαν, για λόγο καθαρά Πολιτικό. Ο Ελευθεροτεκτονισμός, προώθησε στην Ευρώπη και στην Αμερική, τις Ελληνικές Αξίες και Ιδεώδη, δίνοντας Ελευθερίες και Δικαιώματα στους σκλάβους, δηλαδή στον απλό λαό.

Γι΄αυτό ας τελειώνουμε με αυτές τις φοβίες, και ας έχουμε το θάρρος να βλέπουμε την Πραγματικότητα.

Η Εκκλησία, και οι Πολιτικάντηδες, μας έχουν πιάσει όλους κορόϊδα.

Αυτή είναι η Πραγματικότητα, και αν δεν επισπεύσουμε την Αφύπνιση μας, καθώς και να αναποδογυρίσουμε την όλη κατάσταση, το θέατρο του παραλόγου, η σχιζοφρένεια του ελληνο-εβραϊσμού, η εκμετάλλευση, η δουλεία, η υποτέλεια, η ιδιοτέλεια που σκοτώνει όλους μας, θα συνεχιστεί και θα εξαπλωθεί.

Ποιοί λοιπόν θέλουμε να νικήσουν?

Οι σκοτεινοί ή οι φωτεινοί?

Και ποιοί είναι ποιοί?

'Οταν λοιπόν απαντήσουμε όλα τα παραπάνω ερωτήματα ΟΡΘΑ, θα έχουμε ήδη Φωτιστεί και προετοιμαστεί για το Μέγα Έργο...

Την Απελευθέρωση της χώρα μας, αλλά και ολάκερης της Ανθρωπότητας, από την μαρμάγκα1.
____________________________________________________________________________

1 Δηλητηριώδης αράχνη, που μας τυλίγει με τον ιστό της, πχ. ο θρησκευτικός και ο πολιτικός φασισμός ;)
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 15, 2012, 20:56:15
Ο λόγος που έγινε αναφορά στην γελοία φοβία περί Μασονίας, ήταν μία κατάθεση ενός αδ.'., όπου ανέφερε, πως μέλος παραθρησκευτικής φασιστικής οργάνωσης, δήλωσε δημόσια, πως αν ακούσει πως κάποιος είναι Μασόνος, θα πάει να τον σφάξει (για να βλέπουμε τις συνέπειες που επιφέρει η ψύχωση του εβραιοχριστιανισμού στην χώρα μας).

Λοιπόν, επειδή θέλουμε να αποδείξουμε πόσο θρασύδειλα και τρισάθλια είναι αυτά τα ψυχωσικά υποκείμενα, που κάνουν τέτοιες δηλώσεις δημόσια, καλούμε, όποιον έχει το θράσος, να έρθει να μας δηλώσει την διαφωνία του αυτοπροσώπως.

Αδελφός σε Τεκτονικό φόρουμ, πρόσθεσε την παρακάτω σημείωση, όσον αφορά την δίωξη του Ελευθεροτεκτονισμού, από την εβραιοχριστιανική ψύχωση...

ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ...
(Παραλείπω τα τυπικά και πάω κατ' ευθείαν στο ψητό...)

<< ...
Οι τοιούτοι κήρυκες όντες ως είπομεν της Σατανικής των φραμασονίας και κρυφιομύστου διδασκαλίας του Διαβόλου ότι αντιβαίνουσι κοντά εις τα άλλα και εις την Ορθόδοξον και Πατροπαράδοτον πίστιν ημών, άξιοι θανάτου εισίν.
....

Όσοι είναι εκείνοι όπου μετέρχονται το τοιούτον διαβολικόν και παράνομον έργον της φραμασονίας και όσοι ακολουθούσι τη φρενοβλαβεία και τη πλάνη αυτών να είναι αφωρισμένοι και κατηραμένοι παρά Πατρός Υιού και Αγίου Πνεύματος. Είησαν μετά θάνατον ασυγχώρητοι, αδιάλυτοι και τυμπανιαίοι. Στένοντες και τρέμοντες είησαν ως ο Κάιν επί της γης. Σχισθείη η γη και καταπίοι αυτούς ως τον Δαθάν και τον Αβηρών. Η οργή του θεού είη επί τας κεφαλάς αυτών και η μερίς αυτών μετά του προδότου Ιούδα. Άγγελος Κυρίου1 καταδιώξει αυτούς εν φλογίνη ρομφαία και προκοπήν ου μη δέποτε ίδοιεν εφ όρου ζωής αυτών. Τα έργα αυτών και οι πόνοι ανευλόγητοι έστωσαν και γεννηθήτωσαν κονιορτός, ως από άλωνος θερινού. >>
2/2/1815

Από ιστορικό βιβλίο που έγραψε ΤΕΚΤΟΝΑΣ και που συνιστά η ΜΣΤΕ στα μέλη της. Το λέω αυτό για αποφυγή τυχόν αμφισβητήσεων...

_____________________________________________________________________

1 Ναι άλλη δουλειά, δεν είχε ο άγγελος κυρίου, να εξυπηρετεί τα μαυρο-καμένα βούρλα...  ;D που μάλιστα θέλουν να βλάψουν τον συνάνθρωπό τους...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 15, 2012, 21:08:52
ΕΜΕΙΣ ας μην ξεχάσουμε ΠΟΤΕ! τα περί Χριστιανικής Αγάπης, για τους Μεγάλους Ευεργέτες ΕΛΛΗΝΕΣ!

http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,865.0.html

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΦΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΠΑΡΤΗΣ Α . ΡΕΓΚΟ, Ο ΤΟΤΕ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1916 – 17.

ΗΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΑΙ, ΕΝΤΟΛΗΝ ΕΛΑΒΑΜΕΝ ΠΑΡΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΩΜΕΝ ΒΑΡΥΤΑΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΟΧΟΥ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

ΤΑ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΩΒ!
ΤΟ ΚYΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΝΑ!
Η ΛΕΠΡΑ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ!
Ο ΜΑΡΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ!
ΤΟ ΤΡΕΜΟΥΛΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΨΥΧΟΡΡΑΓΟΥΝΤΩΝ!
ΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΙ ΚΑΤΑΡΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΤΑΣ ΙΔΙΑΣ ΑΡΑΣ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΣOMΕΝ ΚΑΙ ΚΑΤ ' ΕΚΕΙΝΩΝ, ΟΙΤΙΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΑΣ ΘΕΛΟΥΣΙ ΔΩΣΕΙ ΛΕΥΚΗΝ ΨΗΦΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩΜΕΝ, ΟΠΩΣ ΜΑΡΑΘΩΣΙΝ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΙ ΚΑΙ ΚΩΦΑΘΩΣΙ ΤΑ ΩΤΑ1. ΓΕΝΟΙΤΟ .

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
_____________________________________________________________________

1  :D :D :D Κατάμαυροι Μαύροι Μάγοι, οι Μαυροφορεμένοι αγύρτες του εβραίου Αη Χέσους...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 15, 2012, 21:16:04
'Οπως βλέπουμε στην παρακάτω λίστα, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Μέγας Ευεργέτης της χώρας μας, ήταν ένας ΜΑΣΟΝΟΣ.

http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1004.0.html

Σήμερα όμως πραγματικοί Μασόνοι, δεν υπάρχουν, όπως έχουμε ξανατονίσει, εκτός μεμονομένων περιπτώσεων αδελφών, και πραγματικά, γινόμαστε τόσο κριτικοί, διότι θέλουμε να δούμε, και πάλι ΨΗΛΑ, το Τεκτονικό Ιδεώδες, στην θέση που πραγματικά του αξίζει.

Θέλουμε να δούμε και πάλι Ελεύθερους και Χρηστοήθεις Ελευθεροτέκτονες, να διεκδικούν Ηρωϊκά την Σωτηρία της πατρίδας μας, η οποία εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Διότι αν δεν επεμβούμε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΣ, που γνωρίζουμε την Πάσα Αλήθεια, από ποιους θα σωθεί η χώρα μας?  Από τους τυφλωμένους ή τα λαμόγια?

'Εχουμε ΚΑΘΗΚΟΝ λοιπόν να δράσουμε.  'Εχουμε Τεκτονικό ΚΑΘΗΚΟΝ, να ξε-τυφλωθούμε, να ενεργοποιηθούμε, να βρούμε λύσεις, να κινητοποιηθούμε προς κάθε κατεύθυνση, είτε ως Ενημέρωση, είτε ως Διοργάνωση Ακτιβιστικών Δράσεων, είτε ως Αλληλοσυμπαράσταση και Αλληλοβοήθεια σε άτομα που άμεσα χρίζουν ανάγκης.

Αυτός είναι ο Αληθινός Τεκτονισμός και άλλος Τεκτονισμός δεν υπάρχει...

Είναι ντροπή πραγματικά να ευτελίζεται έτσι σήμερα, ο Εσωτερισμός, ο Ηρωϊσμός, ο Ελληνισμός.

Να ευτελίζονται έτσι τα άντρα των Διαφωτιστών, να μην παράγουν ΕΡΓΟ, παρά μόνο να ικανοποιούν, προσωπικές ιδιοτέλειες, δημοσίων σχέσεων και χομπι-σμού.

Χάσαμε την ουσία, της Φώτισης, του Φωτεινού Αστέρα, και χωρίς την Αληθινή Φώτιση, Πραγματικό 'Εργο δεν παράγεται.

'Εχουμε ευθύνη λοιπόν όλοι οι Αυθεντικοί Εσωτεριστές, να συνεχίσουμε το Ιερό 'Εργο, της Εξανθρώπισης ολάκερης της Ανθρωπότητας, απελευθερώνοντας Παγκόσμια το Ελληνικό ΦΩΣ!

Και στην Θεωρία, αλλά και στην Πράξη!

Και πραγματικά μέσα στην βαθιά Μαύρη Νύχτα, που περνάει η Ελλάδα μας, αλλά και ο Ελληνικός Εσωτερισμός, κάτι κινείται, κάτι νέο γεννιέται, μία Νέα Ελπίδα, η Νέα Αλλαγή, αλλάζουμε, τα πάντα αλλάζουν, αλλάζουν και οι Τέκτονες, αλλάζουν και οι Εσωτεριστές!
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 25, 2012, 00:19:34
Ειλικρινά είναι άξιο απορίας... Είναι κάποιοι τόσο ανοήμονες, ή απλά συκοφάντες της δεκάρας...
________________________________________________________________________________________

http://www.afipnisis.gr/topic-t465.html

Μετά σε τόνο σοβαρό του λέγει: «Κύριε, ο τεκτονισμός, εις ον εζητήσατε να γίνητε δεκτός, ημέραν τινά ίσως θ’ απαίτηση παρ’ υμών προς υπεράσπισιν αυτού να χύσετε το αίμα υμών μέχρι τελευταίας ρανίδος. Εάν αισθάνησθε το θάρρος να πράξητε την θυσίαν ταύτην, οφείλετε να δώσητε ημίν σήμερον την διαβεβαίωσιν άλλως ή δια λόγων. Σας προειδοποιώ, ότι ο όρκος υμών δέον να υπογραφή διά του αίματός σας.

Είσθε διατεθειμένος να πράξητε τούτο;».

Αφού ο μυημένος απαντήσει ότι συμφωνεί, ο Σεβάσμιος του λέγει πως η δήλωσή του ικανοποίησε τη Στοά, η οποία δεν θέλει να χύνεται αίμα, παρά μόνον όταν υπάρχει «σκοπός δίκαιος και ιερός».

Και μόνον από την παραπάνω περιγραφή ενός μέρους της μύησης στον 1ο βαθμό μπορεί, νομίζουμε, να σχηματίσει κανείς μια ιδέα τι γίνεται στις τελετές των μασόνων και στις Στοές.
_______________________________________________________________

Σχόλια:  Ειλικρινά, το άτομο, που έκανε το παραπάνω σχόλιο, έχει ακούσει ποτέ την έννοια του ηρωϊσμού, και να χύσεις το αίμα σου για έναν ιερό σκοπό, όπως την σωτηρία της πατρίδας σου?

Μάλλον δεν θα γνωρίζει πως και ο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και πολλοί άλλοι ευεργέτες1 ήταν Ελευθεροτέκτονες, κοινώς Μασόνοι, και σε αυτούς οφείλεται η σωτηρία της πατρίδας μας, και τα λιγοστά ανθρώπινα δικαιώματα που έχουμε ακόμα, σήμερα.

Το εγκεφαλικό μπάχαλο του Νεο-έλληνα είναι απερίγραπτο, και ακόμα να βάλουμε σε τάξη τον νου μας, και να κατανοήσουμε ποιοί είναι ποιοι, ποιοι σώζουν την Ελλάδα, και ποιοι την ξαποστέλνουν...

Ας βιαστούμε όμως να κατανοήσουμε πριν είναι πολύ αργά..........

Ο εχθρός ήδη κομματιάζει τις σάρκες μας, και εμείς βρισκόμαστε εν΄ύπνο....
_________________________________________________________________________________

1 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1004.0.html
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Νοεμβρίου 24, 2014, 14:59:14
...καπως ετεροχρονισμενα αλλα θα καταθεσω μια γενικη προσωπικη αποτιμηση Περι Μασονιας ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΣΥΧΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ αναδημοσιευοντας απο αλλον τοπο οπου κατατεθηκε για πρωτη φορα ...καθως θελω να μεινει και σε τουτον εδω τον διαδικτυακο τοπο ...


==============================

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ 1

ΕΙΤΕ ΜΑΣ  ΑΡΕΣΕΙ  ΕΙΤΕ ΟΧΙ Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΩΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ - ΣΤΟΩΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ <ΜΕΤΑΛΛΑΚΤΕΣ>ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ Τ Ρ Α Π Ε Ζ Ε Σ .........

ΤΟ <ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ >ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΜΕ ΜΥΗΤΙΚΑ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ ,ΟΡΚΟΥΣ ΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ
ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΥΨΗΛΗΣ ΙΣΤΟΡΙΟΛΟΓΙΚΗΣ
ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕς ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕς ΕΠΙΣΤΗΜΕς
ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΥΦΛΩΤΙΚΟ ,ΥΠΟΠΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ <ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΟ> ΤΡΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕΙ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩς ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ...


ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ,, ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕς ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΜΑΣΩΝΙΚΩΝ <<ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ>> ,,ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗς ΚΑΙ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ...ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΜΑΘΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ...

...ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗς ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΙΝΟΥΝ...ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΜΠΕΛΑΣ ...

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟI
<ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙς >ΘΑ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΣΚΗΝΙΑΚΟΥΣ <ΑΡΧΟΝΤΕς > ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΜΕΛΙΕς ΚΑΙ ΙΕΡΕς ΙΔΕΕς ΤΟΥ ...

..ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΣΩΝΙΑ ΣΑΝ ΑΡΧΙΚΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΚΟΦΟΡΜΙΣΕ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ,...ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗς ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΩΣΗς ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙς ...ΑΠΟΚΡΥΦΕς ΚΑΙ ΑΦ'ΥΨΗΛΟΥ ΠΑΡΑΔΩΜΕΝΕς ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΗΘΕΙΕς ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΕς ,ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΕς ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕς...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Νοεμβρίου 26, 2014, 10:32:59
ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ 2

..........το δικτυο της Μασωνιας δεν εινα αυτο που νομιζουμε συνηθως εμεις οι απεξω με μια πρωτη αναγνωση της ιστοριας της ..αλλα ουτε αυτο που νομιζουν οι απο μεσα αφελεις τεκτονες και Σεβασμιοι ακομη ( γιατι υπαρχουν κια τετοιοι )..οι οποιοι  εχουν μαυρα μεσανυχτα σχετικα με το δικτυο αυτο ..καθως μονο τα μελη των Υπατων Εθνικων  Συμβουλιων αρχιζουν να  ψιλιαζονται  την αληθινη κοινωνικη δυναμη της Μασωνιας και τι μοχλος κοινωνικης μεταλαγης ειναι ......μια  υποψια βεβαια που ελκει πολλους και γιαυτο πλεον την προσεγγιζουν,, για την αποκτηση κοινωνικης δυναμης ..

...προκειται για ενα παγκοσμιο ιστο με πολλα πολλα πλοκαμια περα απο τις γνωστες στοες και τα εργαστηρια που τεινουν βεβαια να περιθωριποιηθουν και δεν  λειτουργουν παρα σαν τα αθωα δικτυα του ψαρα για να ψαρευονται αφελεις  εσωτεριστες .....η καποιοι  φιλοδοξοι με επιθυμιες κοινωνικης αναδειξης ..οι οποιοι  και ξεχωριζουν γρηγορα  απο τους υπολοιπους και εξελισσονται βαθμολογικα ..

στο συγχρονο παγκοσμιοποιημενο δικτυο της μασωνιας περιλαμβανονται ,,,,

-Περιστυλια και Υπατα Συμβουλια (εθνικα, ευρωπαικα και διεθνη
-τραπεζες και  πολυεθνικες
-τρομοκρατικες ακραιες οργανωσεις
-παραεκκλησιαστικες οργανωσεις
-δικτυα σατανιστικων οργανωσεων - εκκλησιων
-δικτυα καθε λογης  παρανομων δραστηριοτητων ( λαθρεμποριο ουσιων ,πορνεμποριο ,εμπορια επικινδυνων αποβλητων εμποριο οπλων κτλ κτλ )
-παραστρατιωτικες οργανωσεις
-μη κυβερνητικες οργανωσεις καθε λογης
-δεκαδες αλλα μυστικιστικα ταγματα που φαινονται να δημιουργουντια απο αποταγμενους πρωην τεκτονες ενω στην παργματικοτητα  οικονομικα στηριζονται απο τη διεθνη Μασωνια με παραδρομους τροπους πολλες φορες μυστικους και εν αγνοια των αποταγμενων ...
- πολιτικες οργανωσεις και τα κινηματα τους
- φιλανθρωπικα ιδρυματα ,μορφωτικα -επιστημονικα ερευνητικα κεντρα βιβλιοθηκες μουσεια θεατρα λεσχες κινηματογραφικες εταιρειες παραγωγης κινηματογραφικης ,θεατρικης και τηλεοπτικης   κτλ κτλ
-διεθνη βραβεια περιοδικα -εκδοσεις εντυπα και ηλεκτρονομνικα  ΜΜΕ
-διαδικτυακοι τοποι ποικιλης υλης φορουμς 

κτλ κτλ

...αρα μιλαμε για ενα παγκοσμιοποιημενο ιστο που απλωνεται απο την μια ακρη στην αλλη σε ανατολη και δυση πυ χαραζει αιωνες τωρα την παγκοσμια ιστορια ....
χμμ!!!!!!!!!το ζητημα ειναι ποια η αποκρυφη δυναμη που τον κινει αυτον τον ιστο στο συνολο του .......χμ .. θα προσπαθησω να απαντησω σε αυτο ..καταθετωντας την καθαρα προσωπικη μου αποψη ......μεσα απο μια προσωπικη μελετη ως ""απεξω ατομο "" που εχω κανει με βαση παντα καποιες δικες μου εσωτερικες εμπειριες ,,ολα βεβαια αυτα στα πλαισια της πιθανολογιας κι οχι της βεβαιοτητας..!!!!!!!!!
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 28, 2014, 19:10:53
Aγαπητή Μύθηρα,

δυστυχώς έχουμε πέσει θύματα του εκκλησιαστικού μάρκετινγκ, να φοβίζει τα πρόβατα, εναντίον των Φιλοσόφων, τους οποίους στέλνουν στην Πυρά, στον μεσαίωνα, κυριολεκτικά, σήμερα με κοινωνικούς αποκλεισμούς, ή κακοήθη και συκοφαντικά σχόλια, σε κάποιους απλά θέλουν να φιλοσοφούν.

Κανένας δεν μπορεί να εκφέρει άποψη για την Μασονία, αν δεν την γνωρίσει προσωπικά και από μέσα, και για κάποιο αρκετό χρονικό διάστημα, μέχρι να αποκτήσει μία πιο αντικειμενική άποψη, πέρα από την υποκειμενικότητα.

Ούτε συνομωσιολογία αποτελεί, ούτε επικίνδυνες οργανώσεις...

Ηταν τα κρυφά σχολειά, που μετέφεραν την Ελληνική γνώση, και προσπαθούσαν να βοηθήσουν την μάζα να αφυπνιστεί σιγά σιγά, και να πατάξει τον πολιτικό και θρησκευτικό φασισμό...

Σήμερα πέρα από ελάχιστες λαμπρές εξαιρέσεις αποτελεί ένα φιλοσοφικό μυητικό κλαμπ, χωρίς σημαντικό κοινωνικό έργο, και με αρκετά λάθη στις διδασκαλίες, φθάνοντας ακόμα και σε παραχάραξη της Ελληνικής Ιστορίας, όχι όμως παραπάνω από τα ίδια τα Ελληνικά Σχολειά μας, και το Ελληνικο-χριστιανικό, Ελληνο-εβραϊκό διανοητικό μπάχαλο της χώρας μας...

Δεν αποτελεί κανέναν κίνδυνο σε απολύτως τίποτα, η συμμετοχή σε μία τεκτονική στοά, και όποτε θέλει κάποιος μπορεί να αποχωρήσει...

Ας ενημερωθούμε καλύτερα λοιπόν, δοκιμάζοντας, συμμετέχοντας, και μετά μπορούμε να κρίνουμε και αντικειμενικά, και πραγματικά...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Νοεμβρίου 29, 2014, 15:09:52
..κοιτα Ροζ  ...δενειχα την τυχη  να βρεθω ποτε οργανωμενη σε καποιο ταγμα στοα κτλ,,,κι  αυτο βεβαια οπως σωστα επεσημανες μου στερει μια γνωση  σημαντικη απο τα μεσα...απο την αλλη αυτα που μπορει να δει κανεις  εξω απο τον χορο της μασονιας κοιτωντας την ως παρατηρητης απο μακρυα   ...ειναι πολυ σημαντικα ,, μονο εξω απο το χορο μπορουμε να δουμε οιος στραβοπαταει ποιος χορευει καλα ?? εεε τι λες?? ...αρα η απο τα εξω γνωμη δν πρεπει να προσπερναται  ως μια ανυποστστη γνωμη χωρις αξια ...

...βεβαια  δεν μου ελειπαν  ποτε οι εμπειριες μου οι προσωπικες οπου γνωριζα ατομα κλειδια εταιρειων και οργανωσεων  που  ηγουνταν σε ασχετους τον τον αποκρυφισμο κοινωνικους χωρους και  ηταν μελη στοων ...

τελικα εχω διαμορωσει την γνωμη οτι ...

ο τεκτονισμος  ειναι ενας παγκοσμιος ιστος εκτεταμενης  κοινωνικης σημανσης και στρατηγικης σπουδαιοτητας οσο αφορα της επιδραστικοτητα του πανω στην ροη της παγκοσμιας ιστοριας

..καθως δεν  εινα μονο οι στοες που διαδραματιζουν ενα κοινωνικο ρολο αλλα ενα αρκετα εκτεταμενο δικτυο απο  φορεις που κινουνται σε διαφορα κοινωνικα πεδια ..μεσω δυο κρισιμων διαδικασιων

-τη θυγατροποιηση
-την αδελφοποιηση


πχ με την θυγατροποιση προκυπτουν οργανωσεις και φορεις που συμπληρωνουν και συνεπικουρουν το εργο της μασωνιας ( πχ ιδρυματαα φιλανθρωπικα , ερευνητικα επιστημονικα κεντρα ,τραπεζες , εκδοτικοι οικοι  , μκο κτλ ) αυτοι  αποτελουν την καθετοποιημενη αναπτυξη του ιστου ...

...ενω με την αδελφοποιηση προκυπτουν φορεις που κινουνται παραλληλα με το δικτυο των στοων κι ειναι κυριως αλλα αποκρυφιστικα ταγματα και  οργανωσεις και συστηνονται απο ατομα που υπηρξαν πρωην μελη μασονικων στοων η αποτελουν ενεργα μελη του τυπου των  κρυπτομασονων  ...

πχ το νεοτευκτο δικτυο των χαοτιστων μαγων , τα δικτυα των σατανιστικων εκκλησιων ,αλλα ταγματα πχ ροδοσταυρικα * (χρυσου ροδου ,λευκου ροδου , κριναετου ,μαυρο ροδο ,χρυσης αυγης  κτλ κτλ )

...αρα η αναπτυξη ολης αυτης της μεγαλης οικογενειας των ταγματων που υπαρχουν εχει πιστευω σαν μητρα της τον τεκτονισμο ,,,αποτελει αυτη η οικογενεια μια παραλλαξη του κατα ουσια ""αδερφικη"" ,,που ωστοσο δε δινει περιθωρια ανεξαρτητης αναπτυξης του αποκρυφισμου ,, εγκλωβιζοντας κατα βαθος την αποκυφιστικη ερευνα σε καθορισμενα  προτυπα ..δνε ξερω πραγματικα καποια ταγματα που να μην ξεκινησαν απο πρωην μελη τεκτονικων στοων με τον ενα η αλλο τροπο η που στην ιδρυση τυς να μην επαιξαν καθοριστικο ρολο ενεργα μελη τεκτονικων στοων ..

...αυτη ειναι η οριζοντια αναπτυξη του τεκτονισμου που τα δικα του μυητικα προτυπα εχουν  δρασει καθοριστικα σε ολα τα προτυπα τα μυητικα των αλλων ταγματων και υπαρχει ενας ασφυκτικος ιδεοληπτικος  εναγκαλισμος που δεν  εινα παντα φανερος ...πολλες φορρες οι ιδρυτες νεων ταγματων τον αγνοουν δε τον συνειδητοποιουν ...
οσο για την Μασωνια γενικα στην πρωτολυα μορφη της την γνωμη μου καταθετω στην ΕΙΣΗΓΗΣΗ 3 παρακατω...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Νοεμβρίου 29, 2014, 15:18:06
ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ 3

Η ΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΑΝ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ- ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΤΗΣ ΤΥΦΛΩΜΕΝΗΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗς ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ ,,,,,,,,

,,,,,,,, ΕΞΕΠΕΣΕ ΟΜΩΣ ΚΑΘΩς ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΙΚΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΙΣ ΠΑΝΙΣΧΥΡΕς ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕς ΕΛΙΤ...

........ΕΞΕΠΕΣΕ ΛΟΓΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΙΚΕΙΩΣΗς ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΘΡΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟ ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΠΟΥ ΠΑΓΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ <ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ > ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ, ΤΟΥΣ ΑΠΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΑΒΟΥΛΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΕς ΤΗΣ <ΣΗΘΩΝΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ-ΤΥΡΡΑΝΙΑΣ >!!!!!!!


..........Η ΜΑΣΩΝΙΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΙΚΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
( ΠΧ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ) ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗς ΤΗΣ,, ΑΠΑΡΝΟΥΜΕΝΗ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΡΟΛΟ ,ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΗΛΙΑΚΕς ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΕς ΙΔΕΕς ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕς ΜΥΣΤΙΚΕς ΕΤΑΙΡΕΙΕς....
ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ
ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΚΑΙ ΥΠΑΧΘΗΚΕ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ <ΑΡΧΟΝΤΕς > ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟ ΕΧΘΡΟ ΤΗς ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ <ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ > ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΝΕΚΡΩΣΗ ΤΗΣ...ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΜΑΣΩΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΕΚΠΤΩΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΑΘΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ...

ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΣΤΟΩΝ ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΩΝ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΤΙς ΙΕΡΕς ΘΕΜΕΛΙΕς ΑΞΙΕς ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ...ΟΡΚΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΖΩΗς <ΣΑΘΩΝΑ> ΤΟΥ ΛΟΓΟΚΛΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗ....
...ΚΑΙ ΤΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΨΗΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΝ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΝΟΥ!!!!!!

ΣΑΘΩΝΙΚΗ -ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΚΡΥΦΟΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΑ-
ΝΕΑ ΤΑΞΗ- ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ =
ΧΙΛΙΟΧΡΟΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ---------->ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ...

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΣΑΘΩΝΑ ΚΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΟΡΟΣ, ΤΟ ΑΘΩΝΙΚΟ ,ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ...

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΘΩΝΑΣ-ΣΑΘΩΝΑΣ-ΣΗΘ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΦΘΟΡΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ .....

...ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΟΙ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΕΣ
( ΟΡΘΟΔΟΞΗ ,ΚΑΘΟΛΙΚΗ, ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΕΣ , ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΕΣ , ΚΤΛ ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΣΑΘΩΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ...ΚΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΘΩΝΙΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ...ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ <<ΝΕΡΑ>> ΤΟΥΣ <<ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ>> ΠΡΑΓΜΑ ..ΦΕΥ!!!...

(ολα αυτα βεβαια γνωμες ειναι ...και πιθανολογιες ...και μια αλλη αναγνωση , εξαιρετικη ,της Αποκαλυψης συμφωνα με την οποια η Χιλιοχρονη Βασιλεια ειναι η Νεα Ταξη του Σαθωνα...και αυτο που εντελει περιμενουμε δεν είναι βεβαια η Χιλιοχρονη Βασιλεια αλλα αυτό που θα ακολουθησει μετα την καταρρευση της ,,κι αυτό ειναι η Παραδεισια Απολυτρωτικη Χριστιανικη-Αναδιανεμητικη Κοινωνια του Ηλιου ,,,ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗς ΣΑΘΩΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ,, και την καταστροφη απο τα χερια των Υψηλων Πνευματικων Ταγων της των μεγαλων αστικων κεντρων του Κοσμου μας .. και μεσα σε μια κριση φρενηρους παραλογισμου του Αρχαιου Σαθωνα,,, όταν δει το Οραμα της Αυτοκρατοριας Του ναυαγισμενο και αποδεκατισμενο ...

...μετα την καταρρευση ο Αρχαιος των Ημερων Σαθωνας αλλα και ο Νεος Σαθων ,, θα μετοικησουν σε τοπους προειρημενους περα απο τον δικό μας κοσμο ...)
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Νοεμβρίου 29, 2014, 18:32:53
Παράθεση
να φοβίζει τα πρόβατα, εναντίον των Φιλοσόφων, τους οποίους στέλνουν στην Πυρά, στον μεσαίωνα, κυριολεκτικά, σήμερα με κοινωνικούς αποκλεισμούς, ή κακοήθη και συκοφαντικά σχόλια, σε κάποιους απλά θέλουν να φιλοσοφούν.

,,,,και Ροζ ας μην γελιομαστε ...οι τεκτονες δεν ειναι απλοι φιλοσοφοι εσωτεριστες αλλα πρωτιστως μαγιστροι τελετουργοι .. και οχι πως σε αυτο υπαρχει καθαυτο κατι μεμπτο .. καθως η μαγικη τεχνη ειναι μια αναγκη και δυνατοτηα του ανθρωπου  το καθε ανθρωπου ..αλα οταν τελιετια κελισμνων τωνθρων κια ερημην της κοιννωνιας ειναι φυσικο να δημιουργει την κοινωνικη καχυποψια κι απεχθεια .. αναμικτη με φοβο ... 

οταν  την ωρα κοινης ησυχια τις πρωτες μεταμεσονυχτιες ωρες οταν οι πολεις κοιμουντα και ο συλλογικο συνειδητο  ειναι εντελως  χαλαρωμενο και αναισθητο ,,οι τεκτονες συνερχονται στα εργαστηρια τους για την μαγικη τελεση και το πειραματισμο με τη συλλογικη μας ενεργεια   ,, ειναι λογικο λοιπον να τους απεχθανονται οι  απεξω καθως διαισθανονται οτι χειριζονται δυναμεις που ο αμυητος κοινος θνητος δεν  ελεγχει .. 

...αυτο το επιχειρημα μου ειπε ενας φανατικος εναντιος στην μασωνια , και το βρηκα λογικο πολυ λογικο ...  εε το λες δεν  ειναι ???   

....αν εσυ ηξερες οτι την ωρα που πας να κοιμηθεις καποιοι μαγειρευουν ερημην σου το υλικο της ψυχης σου τι θα ενιωθες ??? θαλπωρη και ελξη ή φοβο κι απεχθεια ..

...αρα δεν ειναι μονο εκκλησιαστικη προπαγανδα που δημιουργει την απεχθεια και  το φοβο για τους αποκρυφιστες γενικα αλλα η φυση αυτων των ταγματων και η υποψια οτι πραγματι χειριζονται δυναμεις που ολοι εμεις οι απεξω αγνοουμε παντελως  προφανως αγνοωντας και τις προθεσεις αυτου του χειρισμου ..!!!   
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 30, 2014, 00:42:48
ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΣΤΟΩΝ ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΩΝ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΤΙς ΙΕΡΕς ΘΕΜΕΛΙΕς ΑΞΙΕς ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ...ΟΡΚΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΖΩΗς

Εδώ θα συμφωνήσουμε αγαπητή Μύθηρα, πως έχουν παρεκλίνει από τον Ιερό σκοπό, για τα λιλιά, και τις καρέκλες, και έχουν ξεχάσει τον Αρχικό Στόχο σύστασης αυτού του Επαναστατικού Κινήματος... Κοιμήθηκε ο Τεκτονισμός μέσα στις Στοές, και αν δεν υπάρξει αποκατάσταση ή Αφύπνιση και στον χώρο αυτών των τελευταίων Παραδοσιακών Μυητικών Σχολών, είναι καταδικασμένες, προς εξαφάνιση...

Ακριβώς επειδή είμαστε σε Αλλαγή Εποχής, ήδη εκκολάπτεται το καινούργιο, Νέο Πνευματικό Σύστημα, Νέο Μυητικό Σύστημα, Νέο Σύστημα Παιδείας, Νέο Σύστημα Υγείας, Νέο Κοινωνικό Σύστημα...
Αλλάζουμε λοιπόν λειτουργικό, μητρική, έτσι ώστε να δέσουν πάνω της τα νέα προγράμματα...

Το τι θα είναι ο Κόσμος μας, για τα επόμενα 2000 χρόνια, εξαρτάται από τους σπόρους που θα φυτέψουμε καθώς ανοίγει η Πύλη να δεχτεί την Νέα Ιδέα!

Αρα λοιπόν, ότι πάλιωσε, και δεν ανακαινίζεται, το παίρνει ο άνεμος...
Αν ο Τεκτονισμός δηλαδή, ξανασυνδεθεί με το πρωταρχικό του Οραμα, τότε μιλάμε για Αναγέννηση και Συνέχεια του Μυητικού Εργου του... ειδάλλως dust in the wind...

Ο Σκοπός του Τεκτονισμού είναι η ανοικοδόμηση του Εσωτερικού Ναού, Εαυτού, και του Ναού της Ανθρωπότητας, ως μία Νέα Καλύτερη Ανθρώπινη, Δίκαια, και Ευημερούσα Κοινωνία...
Και αυτός ο σκοπός προδόθηκε από την ματαιοδοξία των αξιωματούχων του... Παρόλα αυτά, υπάρχει ακόμα καθαρή διάθεση, από ελάχιστα στελέχη, και ευχόμαστε την σύντομη Αναγέννησή του...
μια και θεωρούμε πως έχει ακόμα πολλά να δώσει... και να βοηθήσει και πάλι στην διαμόρφωση ευεργετών, επαναστατών, πνευματικών οδηγών, ηρώων...  
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 30, 2014, 00:54:01
οταν  την ωρα κοινης ησυχια τις πρωτες μεταμεσονυχτιες ωρες οταν οι πολεις κοιμουντα και ο συλλογικο συνειδητο  ειναι εντελως  χαλαρωμενο και αναισθητο ,,οι τεκτονες συνερχονται στα εργαστηρια τους για την μαγικη τελεση και το πειραματισμο με τη συλλογικη μας ενεργεια   ,, ειναι λογικο λοιπον να τους απεχθανονται οι  απεξω καθως διαισθανονται οτι χειριζονται δυναμεις που ο αμυητος κοινος θνητος δεν  ελεγχει ..  

 Οι Τέκτονες δεν ασχολούνται με μαγεία στην πλειοψηφία τους...
Συνεδριάζουν και φιλοσοφούν, περί εσωτερισμού, και πνευματικών ιδεών και αρχετύπων, παντελώς τίποτα άλλο...

Η εκκλησία ευθύνεται για την κακή φήμη του Τεκτονισμού, μια και ονομάζει Σατανιστές, όσους δεν υποτάσσονται στο μαντρί τους, και όσους δεν μπορεί να ελέγξει.
Απολύτως τίποτα άλλο δεν είναι επικίνδυνο με τον Τεκτονισμό...

Ο Πραγματικός Αντίχριστος, είναι η ψευτοπερσόνα του Ιησού, και οι τρεις Αβρααμικές θρησκείες, που μαζί με τους Διεθνείς Τζογαδόρους, έχουν γονατίσει και καταντήσει όλη την Ανθρωπότητα, σε ένα άθλιο σκλαβοπάζαρο...

Η Πραγματική Μαύρη Μαγεία στην χώρα μας, γίνεται μέσα στις Χριστιανικές εκκλησίες, όπου κοινωνούν με το αίμα ενός δαίμονα, που πίνει το αίμα του κόσμου...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Νοεμβρίου 30, 2014, 14:57:25
..χμ κι ομως μεχρι τον βαθμο του μαθητη ισως δεν  υπαρχει ""εμπιστοσυνη"" λεω ισως ...γιαυτο οι μαθητες ισως και να μη περνουν μερος σε τελετουργιες... αλλα απο τον βαθμο του Δασκαλου και περα εκει υπαρχει συστηματικη μαγικη  δραση και επιτευξη ...ΕΞΑΛΛΟ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ??,,δεν χρειαζεται να ειναι τεκτονας κανεις για να καταλαβει οτι τα εργαστηρια είναι εργαστηρια τελετουργιων ... αν  οχι τοτΕ γιατι τετοιος πανζουρλισμος  απο συνθετικα συμβολα που πραγματι δηλωνουν καθΑρα τη τελετουργικη φυση τους και συμπυκνωνουν την παγκοσμια αποκρυφιστικη παραδοση και  ΚΑταμαρτυρουν ενα τρομερο εκλεκτισμο ως προς τα αρχαια φιλοσοφικα συστηματα και  μυστηρια ??...( και κατά την γνωμη μου ορθως υπαρχει τετοιος εκλεκτισμος )

…συ ως πρωην τεκτονισσα ισως εχεις ορκιστει  σιωπη σχετικα με αυτα ..και εχεις καποια δεσμευση... και καλα κανεις και την τηρεις ...  εγω ομως που ειμαι απο τα  εξω δεν δεσμευομαι και  μπορω να καταθετω τις διαισθησεις –υποψιες μου αλλα και τα συμπερασματα απο την μελετη της ιστοριας του τεκτονισμου ,λαμβανοντας υποψιν αρνητικες και θετικες μαρτυριες  και αναφορες που εχουν αποκαλυφτει σχετικα με  την τεκτονικη εμπειρια ...

…Ο  ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΑΤΑ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ...ΑΛΛΑ ΩΣ ΟΡΓAΝΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ΕΠΙΠEΔΑ ,, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ  ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ …
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΥΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΑΥΤΟ …ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ …

..εδω Ροζ βλεπεις μια απλη επιστημονικη οργανωση πχ η Ενωση Φυσικων να εχει διεθνεις φορεις με τις συναντησεις τους και τις συζητησεις τους  ,,,δεν θα εχει ο Τεκτονισμος προς τα πανω αναπτυξη που εχει 4 αιωνες ζωης??? ..χμμ ειναι θεμα απλης λογικης ..αρα δε χρειαζεται να μας αποκαλυψει κανεις ότι υπαρχουν Ανωτερα Διευθυντηρια του Τεκτονισμου… διαμεσου της αναλογικης μας λογικης και μονο  μπορουμε να το καταλαβουμε αυτό…

…μετα τα Υπατα Εθνικα Συμβουλια ερχονται τα Περιφερειακα , ακολουθουν το Ευρωπαικο Υπατο Συμβουλιο ,,και μετα το Παγκοσμιο Υπατο Συμβουλιο
το θεμα ειναι τι  ακριβως συζητουν οι Οικουμεναρχες Τελεταρχες και προφανως σε τι τελετουργικα επιδιδονται σε αυτο το υψηλο επιπεδο ….
…Ροζ ,, πιστευεις αληθεια ότι  μυησεις και γνωσεις μοιραζονται  μονο μεσω των εξωτερικων ταγματων και οργανωσεων ?? ,, πιστευεις οτι εξω απο αυτα οσοι παραμενουν δεν  εχουν ελπιδα να φωτιστουν η να μυηθουν σε αποκρυφες αληθειες  ..δεν   πιστευεις στην τηλεπαθητικη μεταβιβαση γνωσης απο υψηλα διαλογιστικα δικτυα κατι σα μια <<Αορατη Στοα>> ...???

... ηρωες , ευεργετες και πνευματικοι ταγοι πιστευεις οτι μονο ως μυημενοι σε εξωτερικα ταγματα μπορουν να υπηρξουν??...

πιστευεις οτι αυτα τα συμβολα δε εινα συνεργα τελετουργικης επιρροης ( μαγειας )...εχω αννοιξει εν ακαλο θεμα εδω κοιτα το
(http://arxidamos.pa-sy-a.gr/2009/04/10/01-00/McL_masonic1.jpg)

...αληθεια τι συμβολιζει  αυτη η εικονα ... δυο γυναικες η μια στην κορυφη της σκαλας η αλλη κατεβαινει με το κλειδι να κρεμεται απο το χερι της ...την σοφια που κατερχεται  στα πνευματα  των ανθρωπων θα μας πει ενα τεκτων ο ορκισμενος στην σιωπη ..αλλα εμεις δεν  θα τον πιστεψουμε καθως οσοι ορκιζονται να σωπαινουν ειναι απλα  αποθησαυριστες και τυμβωρυχοι της γνωσης... οχι αναδιανεμητες κι απελευθερωτες της !!!αλλα ευτυχως που υπαρχουν κι αορατες στοες ... ο ορκος που δινει κανεις εκει ειναι να μη σταματησει να κραδιανει και να κραυγαζει  ολα οσα εμπεδωθηκαν μεσα στον πνευμα του ως αληθειες ....

και επιπλεον Ροζ δεν επρεπει να ντρεπομαστε και να φοβομαστε να δηλωσουμε οτι ειμαστε μαγοι οι εχοντες την γνωση και ασκουντες την τεχνη .. διαβασε εδω ολο το σκεπτικο μου ...οι τεκτονες φοβουνται ..δικαιολογημενα θα μου πειτε εξαιται τςης κοινωνικης καχυπψιες ...μα τοτε γιατι δνε κανουν κατι να λυσουν τα μγα αυτης τη καχυποψια ςγιατι δνε ανοιγουν τις πυλες τους στο κοινο ??/ γαιτιδνε προκσλουν αμυητοςυ να παρκολουθησουν μιμησεις τελετουργικων πραξεων ..παραστσεις οπως λες γιατ κρυβονται κια δνε θελουν να καλεοσυν την κοινωνια να κοταξει στο εσωτερικο των εργστηριων τους ...

φανταζομαι πως θα ηταν μια ανοικτη συνεδρια μιας μασωνικης στοας ,,μια ανοικτη μυηση ..που οποιος ηθελε θα μπορουσε  να την παρακολουθησεις...ομως κοιτα η  χριστιανικη λατρει σου δινει την ευχερεια να παρακολουθησεις μεσα σε ανοικτο στο κοινο Ναο μια μιμηση των μυστηριων της  ποιο ταγμα το κανει  αυτο ετσι ανοικτα ???ποιο ταγμα αφηνει να μπαινοβγαινουν ασχετοι και να  κοιτουν τα μυστηρια η μαλλο την απομιμηση μυστηριων  που τελουνται μεσα στην ιερη τραπεζα του .. αν μη τι αλλο ο κατεστημενος χριστιανισμος παρα την εκπτωση του κια εκκοσμικευση του ανοιξε τις πορτες των μυστηρια και  των τελετουργικων σε ολου ςτου ανθρωπους ..καιμε θεατρικο τροπο ...αυτο πρεπει να το το αναγνωρισουμε !!!αν θελουμε να μιλαμε με αντικειμενικοτητα ...

...γιατι η μασονια δεν κανει το ιδιο ..γιατι φοβαται τοσο την  κοινωνια ..χμ προφανως γιατι αν ανοιεξει τις πυλες της τοτε θα ναι σαν κανιε μια ανοικτει προσκληση μυησης   μεσα στο κοσμο και μυημενες μαζες ειναι
δυσκολοκυβερνητες ...αν υποθεσουε οτι ο μυστης αφυπνιζεται κατα καποιο τροπο .. ξυπνανε οι ψυχικες δυναμεις τους .. μα αν ξυπνησουν αυτες τοτε ο μαγος τελετουργος των εργαστηριων δεν  θα μποριε να εργαζεται ανενοχλητος με την συλλογικη  ψυχη αυτη θα εχει αντιστασεις ..χμμ ας το σκεφτουμε  αυτο καλα ολοι ..!!αν η μαγικη τελετουργια δεν εχει κατι μοχθηρο κια υπουλο μεσα της γιατι να φοβομαστε να την δηλωσουμε ανοικτα ...γιατι να μην την υπερασπιστουνε  με επιχειρηματα και ανοιγωντας τα χαρτια  μας προς την κοινωνια ??...........
κι ομως ο κατεστημενος χριστιανισμος τολμησε να κανει τους πιστους συμμετοχους στα τελετουργικα της ...ανοιξε τις πυλες των τελετουργικων αυτων ..κατα μιμηση παντα κι αυτο ειναι σημαντικο ...

Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 03, 2014, 09:15:42
http://www.cbsnews.com/videos/inside-the-secret-world-of-the-freemasons/?tag=facebook
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 03, 2014, 09:36:12
Αγαπητή Μύθηρα,

θέτεις πάρα πολλά ερωτήματα, και συγχαρητήρια πραγματικά, γιατί είσαι από τους ελάχιστους ανθρώπους σήμερα που πραγματικά σκέφτονται και ψάχνουν την αλήθεια...

Εχω δηλώσει πως συμμετείχα στον Τεκτονισμό, αλλά η Συνείδηση μου είναι πάντα υπεράνω από κάθε φτιαχτό όρκο, που ίσως να καταλήγει να εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα, όπως την πτώση μιας εσωτερικής σχολής, που ονομάζει παράδοση, και όχι την Αλήθεια...

Εχουμε αναφέρει πολλάκις, πως οι Τέκτονες κρυβόταν και συνεχίζουν να κρύβονται αρκετοί, διότι βρισκόμαστε υπό κατοχή, υπάρχει ένα βρώμικο σύστημα, που θέλει σκλάβο τον άνθρωπο, και δημιουργήθηκαν αυτές οι εσωτερικές σχολές, που είναι για τους ελίτ του κόσμου, ελίτ στην διάνοια και στην ανθρωπιά, υποτίθεται, άσχετα πως κατάληξε, με πλούτη, και χρυσοκεντημένες ποδιές, πάντα δυστυχώς, η υπεροψία του ανθρώπου, έτσι καταλήγει κάθε αγνή κίνηση...

Κάποιοι Τέκτονες λοιπόν κρύβονται ακόμα και σήμερα, κυρίως, στην Ελλάδα, όχι στο Εξωτερικό, μια και η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα κάτω από θρησκευτική και πολιτική χούντα, γιατί απλά δημιουργείται πρόβλημα στο κοινωνικό τους περιβάλλον, τους αποστρέφονται, κοινωνικό αποκλεισμό, φοβία ότι θα χάσουν την δουλειά τους, ή θα καταστραφούν κοινωνικά και επαγγελματικά, χίλια δυο δεινά, και έτσι φοβούνται να φανερώσουν δημόσια, την συμμετοχή τους. Από την άλλη αρέσκονται στην ιδέα, του κρυφού κλαμπ, και πως συμμετέχουν σε κάτι ξεχωριστό, που γαλούχησε στο παρελθόν, τόσες σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες.

Ας μην ξεχνάμε επίσης πως οι Τέκτονες κυνηγήθηκαν για τις κοινωνικές τους επαναστάσεις, και φιλοδημοκρατικές τους μεταρρυθμίσεις στην πολιτική, πολλοί θανατώθηκαν, όπως κυνηγήθηκαν και τόσοι διαφωτιστές και επιστήμονες στο Μεσσαίωνα από τους χριστιανούς, πάντα το ίδιο παιχνίδι, ανάμεσα στους εκμεταλλευτές, και στους απελευθερωτές.  Αυτός ήταν λοιπόν και ο αρχικός στόχος των "όρκων", μια και όντως ήταν συνωμοσία, για την απελευθέρωση όμως του κόσμου...  από τα βαμπίρια τους...

Αρχίζουμε λοιπόν πάλι από τα βασικά... Ο Τεκτονισμός δημιουργήθηκε, ως ένα κρυφό σχολειό, στην κατοχή της Ανθρωπότητας, έτσι ώστε να νικήσει τον σκοταδισμό, και την αυτοκαταστροφή μας, να ελευθερώσει τα πρόβατα και να πατάξει τους κακούς λύκους... Είναι ένα κίνημα, εσωτερικής εξέλιξης, και αρωγής προς την ανθρωπότητα, να οικοδομήσουμε έναν νέο φωτισμένο πνευματικό άνθρωπο, και μία νέα φωτισμένη πνευματική κοινωνία γνώσης και εξέλιξης. Η βάση της διδασκαλίας του είναι ο Ροδοσταυρισμός, και η βάση του Ροδοσταυρισμού, τα Μυστήρια της Αρχαίας Ελλάδας. Και όντως το Τεκτονικό Κίνημα, παρήγαγε, πάρα πολλούς ευεργέτες, κοινωνικούς επαναστάτες, διαφωτιστές, πνευματικούς ηγέτες, κτλ. όμως σήμερα ελάχιστα είναι τα φωτεινά παραδείγματα, αν και ακόμα το Κίνημα παράγει "Εργο", και στον εσωτερισμό-διαφωτισμό και στον κοινωνικό ακτιβισμό... παρά τα παρατράγουδα...

Ο Τεκτονισμός αρχικά, δημιουργήθηκε για να πατάξει την πολιτική μοναρχία, και την θρησκευτική απάτη, δυστυχώς όμως σήμερα ηττήθηκε και από τους δύο εχθρούς, και έτσι έβαλε στους κόλπους του και δυνάστες, και σκοταδιστές. Για αυτό σήμερα μιλάμε για αλλοίωση της Αρχικής Κίνησης του Τεκτονισμού, και για ένα Ιδεολογικό Μιξάρισμα στο χώρο, και παρότι, κάποια μυητικά παραμένουν σταθερά... οι ερμηνείες έχουν αλλοιωθεί κατά το δοκούν.

Αρα λοιπόν... υπάρχουν στοές και τάγματα σήμερα, που είναι φιλοδημοκρατικά, και ερμητικά, και υπάρχουν στοές και τάγματα χριστιανικά, και φιλο-βασιλικά-ολιγαρχικά κτλ...

Είναι σημαντικό λοιπόν να μελετήσουμε αυτή την Αδελφότητα, και τα τυπικά της, τα οποία κυκλοφορούν πλέον ελεύθερα... δεν υπάρχει πλέον Τεκτονικό μυστικό, και να κατανοήσουμε πως έγιναν οι επαναστάσεις παγκόσμια, αλλά και γιατί τελικά δεν είμαστε ακόμα Ελεύθεροι...

Με άλλα λόγια, η πτώση στην κοινωνία σήμερα, καθρεφτίζει μία πτώση στον χώρο των Διανοητικά και Ανθρωπιστικά "Ελίτ", που με τις κοινωνικές τους επαναστάσεις στο παρελθόν, είχαν εκδημοκρατήσει πολλές χώρες... Σήμερα όμως το κλάμπινγκ υπερτερεί, μια και γινόμενοι φιλάνθρωποι προς στους σκοταδιστές, και τους δυνάστες, ηττήθηκε και ο Διαφωτισμός, και ο Ανθρωπισμός.

Οσον αφορά την αξία των Μυητικών Τελετουργικών, δυστυχώς δεν μπορούμε να ελευθερωθούμε χωρίς την κατάλληλη "Μύηση", και αυτή η Μύηση είτε έρχεται μέσα από την ζωή, επώδυνα, και σε πολλαπλάσιο χρόνο, είτε δημιουργούμε ένα εκπαιδευτικό μυητικό σύστημα, και ανώδυνα εξανθρωπιζόμαστε. Χρειάζονται λοιπόν, και Θεατρικά Δρώμενα, και Εργασιοθεραπεία, έτσι ώστε να κατανοήσουμε βασικές αξίες και αρετές, διότι είμαστε προγραμματίσιμα όντα... Οτι μας μαθαίνει το σύστημα παιδείας, αυτό προάγουμε και στην ζωή μας...

Για να οικοδομήσουμε λοιπόν ενάρετους ανθρώπους και ενάρετες κοινωνίες, όπως λέει και ο Αυθεντικός Τεκτονισμός, χρειάζεται μία κατάλληλη Μυητική Εσωτερική Διαδρομή...

Δυστυχώς όμως αυτή η Τεκτονική Μυητική Διαδρομή έχει αλλοιωθεί, πέρα από σπάνιες εξαιρέσεις, και έτσι χρειάζεται να αντικατασταθεί με μία πιο κατάλληλη Μυητική Διαδρομή που θα ταιριάζει στην Συνειδητοποίηση και στην Αντίληψη της Εποχής μας, έτσι ώστε να οικοδομήσει τον Νέο Ανθρωπο του Μέλλοντος, και να αποτελέσει μία Σωτηριακή Ιδεολογία, αλλά και Εφαρμογή αυτής της Ιδεολογίας στην Καθημερινότητά μας...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 03, 2014, 11:27:51
κοιτα η  χριστιανικη λατρει σου δινει την ευχερεια να παρακολουθησεις μεσα σε ανοικτο στο κοινο Ναο μια μιμηση των μυστηριων της  ποιο ταγμα το κανει  αυτο ετσι ανοικτα ???

Ας μην συγχέουμε την θρησκευτική τελετή, με το Μυητικό Μυστήριο... είναι απολύτως διαφορετικό.

Καταρχήν στον χριστιανικό ναό, υπάρχει ένα Ιερό που δεν δέχεται την είσοδό του στο κοινό, όπου οι "μαύροι μάγοι" τους τελετουργούν. Και τους ονομάζω μαύρους μάγους, γιατί ο Ιησούς1 δεν υπήρξε ποτέ, πρόκειται για μία απάτη εκμετάλλευσης του κόσμου, και τελετουργούν δαιμονικά, με ένα ανύπαρκτο και αιμοβόρο πνεύμα που δημιούργησε το εγρηγορός του εβραιοχριστιανισμού, γονιμοποιώντας το κρασί και μοιράζοντας το κρασί, έτσι ώστε να "μαγευτούν" και να είναι πάντα δεμένοι με την απάτη του Ιησού... Ακόμα και σήμερα που τόσα έκπτροπα του χριστιανισμού έχουν βγει στη φόρα, και τόσα ψέματα που μας έλεγαν για εκατοντάδες χρόνια αλλάζοντας την ιστορία, σου λέει ο άλλος, δεν πάω εκκλησία, δεν τους αποδέχομαι, αλλά μη μου πειράζεται τον χριστούλη, γιατί ο χριστούλης είναι το τζίνι που με σώζει και μου έχει εξασφαλίσει μία θέση στον παράδεισο... Αρα λοιπόν, ότι κάνει τον άνθρωπο, χαζό, να αποδέχεται βλακείες, τις οποίες δεν μπορεί να τις αποδείξει επιστημονικά, και ταυτόχρονα πληρώνει αντιπροσώπους αυτής της βλακείας, που το παίζουν άγιοι, τότε πρόκειται για μαύρη μαγεία...

Πέρα της Απάτης του Χριστιανισμού, που δεν έχουν καμία σχέση με Μυστήρια, ας δούμε όμως την υπόσταση μίας Μυστικιστικής, θρησκευτικής, με την παλιά έννοια της λέξης, της ένωσης μας, με τα θεία, ας δούμε μία φυσική τελετουργία προς την Μητέρα Φύση.  Αυτή η Φυσιολατρική Τελετουργία γίνεται σήμερα όπως και στην Αρχαία Ελλάδα ανοιχτά προς το κοινό. Πρόκειται λοιπόν για έναν μυστικιστικό εκστασιασμό που στόχο έχει την επικοινωνία, όλου του κόσμου, που παρευρίσκονται, με τα "θεία", ή συμμετέχουν όλοι σε ένα κοινό δρώμενο, για παράδειγμα, ονοματοδοσία, γάμος, κηδεία, κτλ... Αυτά λοιπόν λέγονται Τελετουργίες και όχι Μυστήρια, που κακώς ονομάστηκαν έτσι από την εκκλησία, αλλά τους έχουμε συνηθίσει να κλέβουν την Αρχαία Ελληνική Παράδοση, και να την παραποιούν, όπως ταιριάζει στα δικά τους εβραϊκά γούστα.

Οσον αφορά την Μύηση, όπως γινόταν και στην Αρχαία Ελλάδα, στόχο είχε να την "ακούσει" ο μυούμενος, να κατανοήσει την βαθύτερη ύπαρξη της ψυχής του, τι είναι σημαντικό σε αυτόν τον κόσμο, όπως η πνευματική υπόσταση του ανθρώπου, να νικήσει τον φόβο του θανάτου, να μάθει και να κατανοήσει την Αλήθεια, και κατόπιν να αποκτήσει όλα τα εφόδια, και την ψυχική δύναμη, να βγει μαχητής, ιππότης, ήρωας, να διαφωτίσει, να ελευθερώσει, να αλλάξει τον κόσμο...

Και φυσικά κατανοούμε πως η δεύτερη κατάσταση, είναι ατομική και άκρως προσωπική, και γίνεται μέσα σε μία μικρή ομάδα "συν-αδελφών", "συν-μυούμενων", έτσι ώστε να βοηθήσουν τον "αδελφό" στην γέννα του Πνευματικού του Εαυτού. Μιλάμε λοιπόν για μία μέθοδο, αυτοεξέλιξης της συνείδησης, και στους κόλπους αυτών των οργανώσεων έρχονται μόνο άνθρωποι που ψάχνουν κάτι πέρα από τα τετριμμένα της καθημερινότητας, να βρω μία δουλειά, να βολευτώ, να κάνω παιδιά, να έχω μία παρέα να περνάω καλά, μία στέγη και φαγητό και τίποτα άλλο στην ζωή μου...

Στους κόλπους αυτών των "αδελφοτήτων" εισέρχονται άτομα με "ιδιαίτερες" ψυχικές ανάγκες, να γνωρίσουν το παρακάτω... να γνωρίσουν την ψυχή τους, να μαθητεύσουν στην Ιερή Γνώση της Υπαρξης, σε σχολεία που δεν υπάρχουν στην έξω κοινωνία, και να βοηθήσουν να πάει ο κόσμος μας, ένα βήμα πιο μπροστά...

Δυστυχώς όμως επειδή ο απλός κοσμάκης, δεν γνωρίζει την αλήθεια, και ακολουθεί συνομοσιολογίες που απλώνουν τα βαμπίρια τους, δημιουργείται ένα εχθρικό κλίμα, προς καθένα που προσπαθεί να φωτιστεί, ή βλέπει διαφορετικά την πραγματικότητα... από τον μέσο όρο... Είναι λοιπόν θέμα παιδείας, και ψυχικής εξέλιξης, και πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που πρωτοστατούν εξελικτικά, είτε λόγω παιδείας, είτε λόγω ψυχικής εξέλιξης.

Παρόλα αυτά, κανείς δεν αμφισβητεί πως η Μασονία, έχει εκπέσει σε κλάμπινγκ, πέρα από τον αρχικό ιερό μυητικό της ρόλο, στην εξέλιξη των συνειδήσεων, και παρατηρούμε πλήθος φαινόμενα "αριστοκρατικών" στοών, που αναλώνονται σε φιλοσοφικά παιχνίδια διανόησης, χωρίς την παραγωγή του κατάλληλου εσωτερικού ή κοινωνικού έργου...

Αλλο λοιπόν ο αρχικός σκοπός του Τεκτονισμού, και άλλο η σημερινή του πρακτική, που έχει εκπέσει από τον αρχικό του σκοπό, μια και έχουν αποκλίνει από την Αυθεντική Ελληνική Μυητική Γνώση... Και η Επιστροφή στις Αυθεντικές Ελληνικές μας, Μυητικές Ρίζες, θα αναγεννήσει, ακόμα και το Κίνημα του Τεκτονισμού, ευχόμαστε στο προσεχές μέλλον...
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

1 Εχουμε ήδη ανακοινώσει δημόσια πως χορηγούμε 1.000.000 ευρώ σε όποιον μας αποδείξει πως ο Ιησούς της Βίβλου, υπήρξε ως ιστορική προσωπικότητα... :) Το παραμύθι τους, μας τελείωσε...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 03, 2014, 12:04:43
...γιατι η μασονια δεν κανει το ιδιο ..γιατι φοβαται τοσο την  κοινωνια ..

Αγαπητή Μύθηρα,

ποιος αντέχει σήμερα την Αλήθεια? Ακόμα και σήμερα που τόσο χτυπηθήκαμε και την "ακούσαμε", από χίλια δυο βαμπίρια, αν πεις την Αλήθεια ολόγυμνη, ο κόσμος τρομοκρατείται. Ομως έχουμε περισσότερες ελπίδες από κάθε άλλη εποχή να μεταβούμε σε μία Νέα πιο ανθρώπινη και Πνευματική Κοινωνία, και αυτό το "μάθημα" καλείται να περάσει σήμερα όλη η Ανθρωπότητα, γνωρίζοντας όμως πρώτιστα την πάσα Αλήθεια.

Καταρχήν στον χριστιανικό ναό, υπάρχει ένα Ιερό που δεν δέχεται την είσοδό του στο κοινό, όπου οι "μαύροι μάγοι" τους τελετουργούν. Και τους ονομάζω μαύρους μάγους, γιατί ο Ιησούς1 δεν υπήρξε ποτέ, πρόκειται για μία απάτη εκμετάλλευσης του κόσμου, και τελετουργούν δαιμονικά, με ένα ανύπαρκτο και αιμοβόρο πνεύμα που δημιούργησε το εγρηγορός του εβραιοχριστιανισμού, γονιμοποιώντας το κρασί και μοιράζοντας το κρασί, έτσι ώστε να "μαγευτούν" και να είναι πάντα δεμένοι με την απάτη του Ιησού... Ακόμα και σήμερα που τόσα έκπτροπα του χριστιανισμού έχουν βγει στη φόρα, και τόσα ψέματα που μας έλεγαν για εκατοντάδες χρόνια αλλάζοντας την ιστορία, σου λέει ο άλλος, δεν πάω εκκλησία, δεν τους αποδέχομαι, αλλά μη μου πειράζεται τον χριστούλη, γιατί ο χριστούλης είναι το τζίνι που με σώζει και μου έχει εξασφαλίσει μία θέση στον παράδεισο... Αρα λοιπόν, ότι κάνει τον άνθρωπο, χαζό, να αποδέχεται βλακείες, τις οποίες δεν μπορεί να τις αποδείξει επιστημονικά, και ταυτόχρονα πληρώνει αντιπροσώπους αυτής της βλακείας, που το παίζουν άγιοι, τότε πρόκειται για μαύρη μαγεία...

Για να κατανοήσει ο κόσμος, την παραπάνω Ολόγυμνη Αλήθεια, χρειάζεται και την κατάλληλη Μυητική Παιδεία, που σήμερα δεν υπάρχει στην Κοινωνία, αλλά ελάχιστοι φωτισμένοι και αφυπνισμένοι άνθρωποι, κατανόησαν, είτε από εσωτερικές σχολές, είτε μελετώντας οι ίδιοι διάφορα συνγράματα Αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων, Σύγχρονων Διαφωτιστών - Εσωτεριστών, κτλ... είτε απλά έτσι γεννήθηκαν ψυχικά εξελιγμένοι, έχοντας την αντιληπτική ικανότητα της απάτης.

Αρα λοιπόν καταλήγουμε πως λείπει η Παιδεία στον Κόσμο, έτσι ώστε όλοι μας να Απελευθερωθούμε, και να Μονιάσουμε ως Ανθρωπότητα, εξαφανίζοντας όλους τους θύτες, μια και δεν θα είμαστε πλέον θύματα. Αυτή την Παιδεία θέλουμε να απλώσουμε μέσα από το Κίνημα του Ροδόκηπου και της ΑΜΡΑ, λέγοντας την Αλήθεια, ολόγυμνη και στηρίζοντας αυτή την Αλήθεια με αποδείξεις και επιχειρήματα... έτσι ώστε να Ελευθερωθεί Πνευματικά και Κοινωνικά ο Ανθρωπος, έτσι ώστε να τελειώνει το παιχνίδι της Αυτοκαταστροφής μας..

Ο Κόσμος όμως φοβάται την Αλλαγή και το Αγνωστο, άρα λοιπόν, χρειάζεται να χτιστεί η γέφυρα μετάβασης, σε έναν νέον κόσμο, ασφάλειας, γνώσης, ανθρωπιάς, ευημερίας, με Νέο Σύστημα Παιδείας, Νέο Σύστημα Υγείας, Νέο Πνευματικό Σύστημα, Νέο Κοινωνικό Σύστημα, όπου ο κάθε άνθρωπος, θα ζει Ελεύθερος, και Ασφαλής, και θα Συν-εργάζεται Συν-υπεύθυνα για έναν Καλύτερο Κόσμο...

Μέχρι λοιπόν να στήσουμε το πρώτο μοντέλο της Ολιστικής Επίλυσης του Ανθρώπινου Δράματος, το Διανοητικό μας μπάχαλο θα συνεχίζεται, δημιουργώντας το αντίστοιχο δράμα στην καθημερινότητά μας...

Οσοι λοιπόν "φωτίζονται" και αφυπνίζονται είτε από τις σφαλιάρες της ζωής, είτε από εσωτερικές - φιλοσοφικές σχολές, είτε από προσωπική έρευνα, και ψυχική εξέλιξη, θέλουν τον δικό τους σύλλογο, συνανθρώπους τους, που θα μιλάμε την ίδια γλώσσα, και θα μπορέσουμε όλοι μαζί να συνδράμουμε, να χτίσουμε το παρακάτω, διότι η Αλλαγή που περιμένουμε όλοι μας θα έρθει μέσα από τον Λαό, και όχι από Μεσσίες, γνωρίζοντας την Αλήθεια και διεκδικώντας μια πιο Ανθρώπινη Ζωή.  Και αυτό είναι το Πρότζεκτ του Ροδόκηπου. Αντί να προσκυνάμε σε φτιαχτά είδωλα Χριστών, να γίνουμε εμείς οι "Χριστοί" που θα σώσουμε την Κοινωνία μας... Και αυτή είναι η Αυθεντική Μυητική οδός, με όλη την αξία της, όπως μας την παρέδωσε η Αυθεντική Μητέρα Αρχαία Ελλάδα.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 03, 2014, 12:42:30
και επιπλεον Ροζ δεν επρεπει να ντρεπομαστε και να φοβομαστε να δηλωσουμε οτι ειμαστε μαγοι οι εχοντες την γνωση και ασκουντες την τεχνη

Καταρχήν ο Τεκτονισμός δεν διδάσκει Μαγεία, και ακόμα αρκετοί Τέκτονες δεν δηλώνουν ούτε καν Εσωτεριστές αλλά Διαφωτιστές.

Η Αυθεντική Μυητική Γνώση, όπως μας παραδόθηκε από την Αρχαία Ελλάδα είναι, η Καμπάλα (Ορφική Κοσμογονία), τα Ερμητικά, και η Αλχημεία. Αυτές οι Γνώσεις δεν υπάρχουν στον χώρο του Τεκτονισμού, πέρα από κάποιες μεμονωμένες στοές, που μπορεί να ασχοληθούν σε κάποιο βαθμό με εσωτερισμό, ανάλογα με τα άτομα, που απαρτίζουν τη Στοά και τα ενδιαφέροντά τους.

Η Γνώση της Μαγείας είναι πολύτιμη, αλλά δεν είναι για όλους, όπως δεν μπορούν ή δεν θέλουν όλοι να γίνουν Γιατροί. Για παράδειγμα, ο Ιπποκράτης, που ορκίζονται όλοι οι Γιατροί του Κόσμου, ήταν Μάγος, Αλχημιστής, Μύστης των Ελληνικών Μυστηρίων. Γνώριζε και την φυσική και την μεταφυσική θεραπευτική ιδιότητα των βοτάνων...

Ολα όμως σήμερα βρίσκονται σε πτώση, ας είναι καλά ο καλός χριστιανισμός, ή γενικά ο σκοταδισμός, ο βαμπιρισμός, κτλ... Ετσι λοιπόν, μιλάμε, για ένα έκπτωτο σύστημα Παιδείας, ένα έκπτωτο σύστημα Υγείας, ένα έκπτωτο σύστημα Μυητικής, ένα έκπτωτο σύστημα Κοινωνίας, ένα έκπτωτο σύστημα Μαγείας...

Η Αληθινή Λευκή Μαγεία που χρησιμοποιείται καθαρά και μόνο για λόγους σωτηριακούς και θεραπευτικούς, δεν έχει καμία σχέση με τα μαγισσομάγαζα εκμετάλλευσης και απατεώνων, που σε ξεκοκαλίζουν στο πι και φι, μόλις σε δουν σε αδυναμία... Πέρα από κάποιες λαμπρές εξαιρέσεις που υπάρχουν και σε κάθε χώρο άλλωστε, όλα βρίσκονται σε αισχρή πτώση...

Ο κόσμος όμως, όπως είπαμε λόγω έλλειψης κατάλληλης παιδείας, δεν κατανοεί το άγνωστο, φοβάται το άγνωστο, τρομοκρατείται, και έτσι λοιπόν έχει χρωματιστεί αρνητικά και η μαγεία...

Ολοι όμως γνωρίζουμε λίγο πολύ, τι σημαίνει κακό μάτι, όταν μας επιβουλεύεται ο άλλος αρνητικά, έχουμε πονοκεφάλους, κακή τύχη, διότι η κατανόηση αυτή είναι εμπειρική, πέρα από ψυχώσεις και ιδεοληψίες, που καταντάμε, πως όλοι μας κυνηγάνε, και στοιχειωνόμαστε...

Με άλλα λόγια γνωρίζουμε αρκετοί από εμάς σήμερα πως είμαστε ενεργειακά όντα, και τι σημαίνει αρνητική και θετική ενέργεια, κάποιοι από εμάς, έχουν γνωρίσει και για την ενεργειακή θεραπευτική (ρέικι, chiqong κτλ), άρα αυτός ο φόβος, σταδιακά εξαλείφεται...  

Στο Ροδόκηπο, έχουμε δηλώσει δημόσια πως διδάσκουμε αρχές Μαγείας, και ο σκοπός είναι πάντα για την Θεραπεία και τη Σωτηρία του Ανθρώπου.

Επίσης έχουμε καταθέσει, πως σε λίγο διάστημα, θα βγάλουμε στην αγορά, τα Μαγικά μας φίλτρα, λαδάκια με αιθέρια έλαια, τα οποία θα είναι φορτισμένα ενεργειακά, και βάση θέσεων των πλανητών, βλέπε (Ιπποκράτη, Παράκελσο) και στόχο θα έχουν τον Προσωπικό Καθαρμό, την Προστασία από Αρνητικές Ενέργειες και Δράσεις Μαγείας, την Συναισθηματική μας Αρμονία, την ενεργοποίηση της Καλής μας τύχης, και πολλά άλλα μόνο ΘΕΤΙΚΑ... που μπορούμε να δουλέψουμε πιο ριζοσπαστικά, και να ηρεμήσει η ζωή μας, και ο ψυχισμός μας...

Και αυτή είναι η Μαγεία... Η κατανόηση και της Φυσικής και της Μεταφυσικής Διάστασης της Ζωής, προς χρήση μόνο σε όφελος του Ανθρωπου... Δυστυχώς όμως υπάρχει και η Μαύρη Μαγεία1, που χρησιμοποιείται για την εκμετάλλευση του ανθρώπου, και θα πρέπει να είμαστε ενήμεροι, και να προστατευόμαστε, διότι αρκετές ζωές καταστράφηκαν και οικογένειες διαλύθηκαν, και αν μόνο γνωρίζαμε, πως δρουν οι σκεπτομορφές, και πόσο επικίνδυνες μπορούν να εξελιχθούν πολλοί από εμάς, θα είχαμε αποφύγει, πολλές τραγωδίες...

Ειδικά τώρα με την Κρίση, όλοι τρέχουν στα μέντιουμ, και στα μαγισομάγαζα, και κρίμα πραγματικά, γιατί υπάρχουν και σωστοί επαγγελματίες στο χώρο που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά, αλλά μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά... Επίσης όπως έχουμε καταγγείλει και στο φόρουμ παλιότερα, πρώτοι οι παπάδες, είναι κανονικοί πελάτες, μαγικών φίλτρων, από τα μαγισομάγαζα, μια και στις εκκλησίες η ζήτηση για μαγεία είναι τεράστια... :) να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα... κτλ...

Ας γνωρίζει όμως ο κόσμος πως τα περισσότερα φίλτρα που κυκλοφορούν δεν δουλεύουν, όπως γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται ενεργά και σοβαρά, με τον χώρο της Μαγείας, γιατί το Αυθεντικό είναι σπάνιο, και θέλει πολύ διάκριση, γνώση και κατανόηση...

Αλλά ας μην συγχέουμε τον Τεκτονισμό με τον χώρο της Μαγείας... Καμία μα καμία απολύτως σχέση...
____________________________________________________________________________________

1 Μεγαλύτερη από όλες είναι, η Μαύρη Μαγεία του χριστιανισμού :)
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Δεκεμβρίου 13, 2014, 18:20:33
.......κοιτα Ροζ δηλωνω χριστιανη  και μαλιστα χωρις να ντρεπομαι ...μυημενη με εσωτερικο τροπο του νεοχριστιανικου κινηματος και ναι θα γιορτασω αυτα τα Χριστουγεννα οπως  παντα την γεννηση  ενος μεγαλου αβαταρα-πνευματικου μεσαζοντα  εκεινης της εποχης  στη Μεσογειο ...που η ενσρακωση πιστευω οτι του επαναπροσδιορισε τους συσχετισμους εξουσιας και δυναμης αναμεσα στο καλο και το κακο στον κοσμο μας...τετοιας ποιοτητας κια μεγαλειου ενσαρκωση ηταν ...κι ειτε εμεις πιστευουμε σε αυτον ειτε οχι εκεινος βρισκεται στην θεση που του αρμοζει την πηδαλιουχο ... οπως καθε μεγαλος αβαταρ ενσαρκωμενος στον κοσμο μας αποτελωντας μελος υψηλο  του αγρυπνου Κεντρικου Πληρωματος αυτου του κοσμικου μας σκαφους  

...ειμαι χριστιανη με την ουσιαστικη σημασια της εννοιας .. ετσι οπως αυτη παραδοθηκε απο ολους τους μεγαλους ανα τον κοσμο μεσσιες, αβαταρας , βουδες ,ιμαμηδες,ταοιστες  κτλ πιστευω οτι το χρισμα ειναι η ιδιοτητα του εκδηλωμενου φωτος που φερει μεσα του καθε εξελιγμενος προς τα  πανω ανθρωπος ( σαμαντχις ,μπουντχας ,μουσλιμ ,ζειντι )  αρα δηλωνω πολεμια ορκισμενη του ξεπεσμενου κατεστημενου αυτοκρατορικου χριστιανισμου του συσκοτισμενου και αλλοτριωμενου κυνηγου και δημιου του αυθεντικου χριστιανικου πνευματος του οικουμενικου ....



...εδω καποιες βασικες ιδεες του νεοχριστιανικου κινηματος ....

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11760

...σε αυτες τις σελιδες θα βρεις βασικα ορισματα του νεοχριστιανικου κινηματος του πολεμιου του κατεστημενου χριστιανισμου ...

...επισης στην ΑΝΑΔΕΙΞΗ 3 θα βρεις τα βασικα μετωπα πολεμου που δεχεται το  αυθεντικο χριστιΑνικο πνευμα...διαβΑσε αν εχεις διαθεση ολο το θεμα αυτο ..και προπαντων τη διακριση του χριστιανου και σατανικου ανθρωπου ...αλλα και το σχολιο 3 για τη μυστικη ιερη σημασια του ΧΑΡΑΓΜΑΤΟΣ  στο νεοχριστιανικο κινημα ...

...οσο για τον τεκτονισμο  και για οσα  σχολιασες εχω να πω κι αλλα ...σιγουρα ανηκουμε σε διαφορετικες εσωτερικες μηυτικες γραμμες αλλα αυτο δε σημαινει οτι δε πρεπει να ανταλασσουμε τα νοηματα μας ...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Μελης στις Δεκεμβρίου 13, 2014, 20:31:12
Ἀδελφότητα Παιδικοῦ εὐαγγελισμοῦ

ΑΜG – Προωθώντας τίς Διακονίες τοῦ Εὐαγγελίου

Ἀνώνυμοι Χριστιανοί

Ἀποστολική Ἐκκλησία τῆς Πεντηκοστῆς

Ἀποστολική Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ

Ἀποστολική Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ

Ἀποστολική Χριστιανική Ἐκκλησία

Ἀρχέγονη Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία

Βιβλική Ἑταιρεία Λόγος Ζωντανός

Βιβλικό Μήνυμα

Βιβλικός Κύκλος

Βιβλικός Σύνδεσμος

Γυναικεία Ἀδελφότητα AGLOW

Διακονίες τοῦ Εὐαγγελίου ὁ Φᾶρος

Διεθνές Ἱεραποστολικό Κέντρο

Διεθνής Ἀδελφότης Ἐπαγγελματιῶν τοῦ Πλήρους Εὐαγγελίου

Διεθνής Ἐκκλησία τοῦ Τετραγωνικοῦ Εὐαγγελίου

Εἰκονογραφημένη Διεθνής Φιλολογία

Ἐκκλησία Εὐαγγελιστῶν

Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ / Anderson

Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ / Κλήβελαντ

Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ τῆς Πεντηκοστῆς

Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ τῆς Προφητείας

Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ τοῦ Πλήρους Εὐαγγελίου

Ἐκκλησία τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ τῶν Ἁγίων τῶν Τελευταίων Ἡμερών (Μορμόνοι)

Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ

Ἐκκλησία τῶν Ἀδελφῶν

Ἐκκλησία τῶν Ἀντβεντιστῶν τῆς Ἑβδόμης Ἡμέρας

Ἐλευθέρα Ἀποστολική Ἐκκλησία τῆς Πεντηκοστῆς

Ἐλευθέρα Εὐαγγελική Ἐκκλησία (ΕΕΕ)

Ἑλληνική Ἐκκλησία Ἀποστολικῆς Πίστεως

Ἑλληνική Ἱεραποστολική Ἕνωση (ΕΙΕ)

Ἑλληνική Κίνηση Πνευματικῆς Ἀναγέννησης (ΕΚΠΑ)

Ἑλληνικό Κέντρο τῆς Βίβλου (ΕΚΒ)

Ἐπιχείρηση Κινητοποίηση (ΟΜ)

Ἐρευνᾶτε τάς Γραφάς – Ἱεραποστολή

Ἑταιρεία Βιβλικῶν Σπουδῶν

Ζωντανή Μαρτυρία

Ἡ Ἀποκαταλλαγή τῶν Πάντων

Ἡ Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ

Ἡ Κίνηση Μαραναθᾶ (ΜCΜ)

Ἡ Κίνηση Φιλαδελφείας

Ἡ Μάχαιρα τοῦ Πνεύματος

Ἰνστιτοῦτο Ἐμμαούς

Κίνηση γιά τή Χριστιανική διαπαιδαγώγηση τοῦ παιδιοῦ

Κίνηση Unity

Κοινωνία Μαθητῶν τοῦ Χριστοῦ

Λόγοι Ζωῆς

Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ

Μελετητές τῆς Βίβλου

Νεοαποστολική Ἐκκλησία

Νεολαία μέ Ἀποστολή

Ὁμάδα Ἐργασίας Χριστιανῶν Ἐκδοτῶν (ΑCP)

Ὀρθόδοξη Πίστη

Ὁ Χριστός γιά τά Ἔθνη

Παγκόσμια Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ

Πανελλήνια Ἀδελφότητα Χριστιανική Ἀναμόρφωση (ΠΑΧΑ)

Πανελλήνια Ἱεραποστολή Συμπαράστασης (ΠΙΣ)

Πανεπιστημιακός Βιβλικός Σύνδεσμος

Πνευματικό Κέντρο Ἐπιστημόνων καί Φοιτητῶν

Reinhard Bonnke

Σύναξη τοῦ Θεοῦ (Assemblies of God)

Σταυροφορία Παγκοσμίου Λογοτεχνίας

Σταυροφορία Χριστιανικῆς Λογοτεχνίας (CLC)

Σταυροφορία Χριστιανικοῦ Ἐντύπου (ΣΧΕ)

Τά Καλά Νέα

Τό Εὐαγγέλιο σέ κάθε Σπίτι

Χριστάδελφοι

Χριστιανική Ἀλήθεια

Χριστιανική Ἐπιστήμη

Χριστιανική Κίνηση Ἀγάπης (ΧΚΑ)

Χριστιανική Παραγωγή Μέσων Μαζικῆς Ἐνημέρωσης (CMP)

Χριστιανικό Κέντρο Σταυροδρόμι

Χριστιανοί

νεοχριστιανικο   κινημα....αυτα για να μη χαθουμε
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Δεκεμβρίου 16, 2014, 16:16:40
Ἀδελφότητα Παιδικοῦ εὐαγγελισμοῦ

ΑΜG – Προωθώντας τίς Διακονίες τοῦ Εὐαγγελίου

Ἀνώνυμοι Χριστιανοί

Ἀποστολική Ἐκκλησία τῆς Πεντηκοστῆς

Ἀποστολική Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ

Ἀποστολική Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ

Ἀποστολική Χριστιανική Ἐκκλησία

Ἀρχέγονη Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία

Βιβλική Ἑταιρεία Λόγος Ζωντανός

Βιβλικό Μήνυμα

Βιβλικός Κύκλος

Βιβλικός Σύνδεσμος

Γυναικεία Ἀδελφότητα AGLOW

Διακονίες τοῦ Εὐαγγελίου ὁ Φᾶρος

Διεθνές Ἱεραποστολικό Κέντρο

Διεθνής Ἀδελφότης Ἐπαγγελματιῶν τοῦ Πλήρους Εὐαγγελίου

Διεθνής Ἐκκλησία τοῦ Τετραγωνικοῦ Εὐαγγελίου

Εἰκονογραφημένη Διεθνής Φιλολογία

Ἐκκλησία Εὐαγγελιστῶν

Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ / Anderson

Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ / Κλήβελαντ

Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ τῆς Πεντηκοστῆς

Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ τῆς Προφητείας

Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ τοῦ Πλήρους Εὐαγγελίου

Ἐκκλησία τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ τῶν Ἁγίων τῶν Τελευταίων Ἡμερών (Μορμόνοι)

Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ

Ἐκκλησία τῶν Ἀδελφῶν

Ἐκκλησία τῶν Ἀντβεντιστῶν τῆς Ἑβδόμης Ἡμέρας

Ἐλευθέρα Ἀποστολική Ἐκκλησία τῆς Πεντηκοστῆς

Ἐλευθέρα Εὐαγγελική Ἐκκλησία (ΕΕΕ)

Ἑλληνική Ἐκκλησία Ἀποστολικῆς Πίστεως

Ἑλληνική Ἱεραποστολική Ἕνωση (ΕΙΕ)

Ἑλληνική Κίνηση Πνευματικῆς Ἀναγέννησης (ΕΚΠΑ)

Ἑλληνικό Κέντρο τῆς Βίβλου (ΕΚΒ)

Ἐπιχείρηση Κινητοποίηση (ΟΜ)

Ἐρευνᾶτε τάς Γραφάς – Ἱεραποστολή

Ἑταιρεία Βιβλικῶν Σπουδῶν

Ζωντανή Μαρτυρία

Ἡ Ἀποκαταλλαγή τῶν Πάντων

Ἡ Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ

Ἡ Κίνηση Μαραναθᾶ (ΜCΜ)

Ἡ Κίνηση Φιλαδελφείας

Ἡ Μάχαιρα τοῦ Πνεύματος

Ἰνστιτοῦτο Ἐμμαούς

Κίνηση γιά τή Χριστιανική διαπαιδαγώγηση τοῦ παιδιοῦ

Κίνηση Unity

Κοινωνία Μαθητῶν τοῦ Χριστοῦ

Λόγοι Ζωῆς

Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ

Μελετητές τῆς Βίβλου

Νεοαποστολική Ἐκκλησία

Νεολαία μέ Ἀποστολή

Ὁμάδα Ἐργασίας Χριστιανῶν Ἐκδοτῶν (ΑCP)

Ὀρθόδοξη Πίστη

Ὁ Χριστός γιά τά Ἔθνη

Παγκόσμια Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ

Πανελλήνια Ἀδελφότητα Χριστιανική Ἀναμόρφωση (ΠΑΧΑ)

Πανελλήνια Ἱεραποστολή Συμπαράστασης (ΠΙΣ)

Πανεπιστημιακός Βιβλικός Σύνδεσμος

Πνευματικό Κέντρο Ἐπιστημόνων καί Φοιτητῶν

Reinhard Bonnke

Σύναξη τοῦ Θεοῦ (Assemblies of God)

Σταυροφορία Παγκοσμίου Λογοτεχνίας

Σταυροφορία Χριστιανικῆς Λογοτεχνίας (CLC)

Σταυροφορία Χριστιανικοῦ Ἐντύπου (ΣΧΕ)

Τά Καλά Νέα

Τό Εὐαγγέλιο σέ κάθε Σπίτι

Χριστάδελφοι

Χριστιανική Ἀλήθεια

Χριστιανική Ἐπιστήμη

Χριστιανική Κίνηση Ἀγάπης (ΧΚΑ)

Χριστιανική Παραγωγή Μέσων Μαζικῆς Ἐνημέρωσης (CMP)

Χριστιανικό Κέντρο Σταυροδρόμι

Χριστιανοί



===================
νεοχριστιανικο   κινημα....αυτα για να μη χαθουμε
αλλο πραμα τo νεοχριστιανικο κιnημα ..διαβασε λιγο τα λινκ που παραθετω ..καταρχην η η βιοσοφικη του θεωρηση ειναι οικουμενικη .. και στηριζεται σε τρεις στυλωνες φιλοσoφικους  τον ελληνοαραβικο, τον ινδικο ,τον κινεζικο ( εξαλλου ο ελληνισμος ειναι ο πολιτισμος των ανθρωπων απανταχου της γης,, ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ ΜΑΣ ) ..

,,,ο ορος  νεοχριστιανικο κινημα ειναι μονο ενας ορος  προσδιοριστικος σε σχεση με τον κατεστημενο αυτοκρατορικο χριστιανισμο θα μπορουσε να ονομαστει και νεοισλαμικο κινημα ( αν  το κινημα αυτο προσδιοροστει σε σχεση με τον σουνιτοσιιτικο θεοκρατικο ισλαμισμο κτλ κτλ ..οι αποβλεψεις του ειναι να γινει το φιλοσοφικο οχημα μιας  πολιτισμικης οικουμενικης ενοποιησης .. μακραν βεβαια απο τα σχεδια της παγκοσμιοποιησης  της ισοπεδωτικης αλλοτριωτικης ,καταναλωτικης κοινωνιας μεσα στην οποια δεσποζει ενα κραμα ψευδοαμεσοδημοκρατικου , τεχνολογικου και θετικιστικου αγνωστικιστικου και θεοκρατικου φασισμου

ελλαδα -ισλαμ -ισραηλ- ασραμ ειναι νοηματικα ισοδυναμοι οροι και παραπεμπουν στην θεμελιωση τη οικουμενικης ιερης κοινοτητας της αναδιανεμητικης δικαιοσυνης σε ολους τους τομεις ..( μακραν απο καθε εννοια ιδιοκτημοσυνης οπου η κοινοκτημοσυνη πανω στους ζωτικους πορους ειναι θεμελια αξια -λιθος της )

* μη τα μπερδευουμε λοιπον ...τα κατηχητικοπουλα τα γλυκαναλατα της αγαπιαδικης κατεστημενης χριστιανοσυνης ,,με τους φιλοσοφους επαναστατες του νεοχριστιανικου κινηματος ..γιανα μην χανομαστε και μπερδεψουμε τα συκα με την σκαφη !!!

αλλα επειδη εδω θα ηθελα να μην φυγουμε απο το θεμα μας που ειναι ο τεκτονισμος ,,αν καποιος διαβαζει και θελει να μιλησουμε για τον κινημα αυτο να ανοιξουμε ειδικο θεμα ..
γενικα παντως το νεοχριστιανικο κινημα ειναι τμημα οργανικο μερος του Μεγαλους Βιοσοφικου Κινηματος που  περιλαμβανει ολα τα κινηματα τα καινουρια και τα παλαιοτερα κι οσα ακομη δεν εχουν εκδηλωθει ..ψαχτε με λημα βιοσοφισμος το κινημα  των κινηματων ............

και εδω μια δικη μας συνεισφορα στο κινημα αυτο ...σε ελληνικο φορουμ ..

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=28&t=253713
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Δεκεμβρίου 16, 2014, 19:26:47
.......ο ""τεκτονισμος"" εινα ενα δικτυο που γραφει ιστορια εγκολπωνωντας τα διεκπεραιωτικα στελεχη του και ουσιαστικα καθυποβαλωντας τους μια κατασταση ψυχονοητικης διεγερσης που λεγεται   εσωτερικη αφυπνιση του τεκτονος ...αλλα γιατι να μη το θεωρησουμε αυτο ως ψυχονοητικη καταστολη και καθιζηση του ανησυχου ανθρωπου σε παθητικο αβουλο  συναινετικο με τα σχεδια του κατετσημενου τεκτονισμου μελος ???

...μενουν να διερευνηθουν παμπολα ζητηματα και προφανως κυριως απο μη τεκτονες ωστε να υπαρχει αντικειμενικοτητα και  μη μονοπλευρη  επιδραση απο τα μεσα ....τετοια ζητημτα ειναι ...

- η κοινωνικολογικη και ιστοριολογικη αναλυση του θεσμου αυτου .. γιατι για θεσμο προκειται , για να γινει αυτο πρεπιε οι μελετητες να αιτηθουν να ανοιξουν τα ιστορικα αρχεια των στοων που εκει μεσα ειναι ενταφιασμενο ενα πολυτιμο κομματι της ανθρωπινης ιστοριας μας το οποιο τα διεθνη οργανα του τεκτονισμου κρατανε  καλα σφραγισμενο .....η δυνατοτητα τεκμηριωσης κι κοινωνιολογικης κια ιστοριολογικης αναλυσης  θα αποκαλυψουν δραματικα πως παιζεται η διεθνης σκακιερα  της παγκοσμιας ιστοριας μας εδω και 500 χρονια ...πχ  ενδιαφερον θα ηταν να αποδιεκτει με συγκεκριμενα τεκμηρια (απορρητα εγγραφα κι επιστολες  κτλ ο ρολος των τεκτονων στην διεθνη αποικιοκρατια σε επαναστασεις και  τρομοκρατικες κι εξεγερτικες δρασεις σε δυση  ανατολη που εφεραν την πτωση αυτοκρατοριων πχ Κινα Ιαπωνια , Οθωμανικη Αυτοκρατορια κτλ τη σχεση με το διεθνη φασισμος κια ενθνικισμο  το ρολο τους στο ξεπασμα των παγκοσμιων πολεμων και βεβεια τη σχεση με τα μεγαλες οικονομικες ελιτ κτλ κτλ


- ενα αλλο θεμα που  πρεπει να διερευνηθει απο μελετητες μεσα κιεξω απο το δικτυο του τεκτονισμου ειναι  η βαση αναπτυξης του φαινομενου αυτου ,,,αν θεωρησουμε σωστες τις ερμηνειες  που λενε οτι ο θεσμος αναγεται στις συντεχνιες των οικοδομων του μεσαιωνα η ακομη πιο παλιων .. τι ειναι κεινα που επρεπε να διαφυλαξουν ως  σφραγισμενα μυστικα οι απλοι εργατες ,οι  μαστοροι και  αρχιμαστοροι μοναστηριων, ναων, πανεπιστημιων και δημοσιων κτιριων την εποχη που οικοδουνται τα μεγαλο ιστορικα κεντρα της Ευρωπης σε σημειο να επιβαλλεται οσοι δουλευουν στα εργα αυτα να δινουν ορκους σιωπης και να εντασσονται υποχρεωτικα σε κλειστες συντεχνιακες  σεκτες ??

- πως συγχωνευτηκε η παραδοση  του εσωτερικισμου αποκρυφισμου με τους μυημενους στην σιωπη οικοδομους κιαιτεχνιτες μεγαθηριων οικοδομηματων στη Ευρωπη ??


κτλ κτλ ...

..ολα αυτα προφανως απαιτουν ακεραιο κι αντικεμενικο πνευμα απο αυτα που σιγουρα ΔΥΣΚΟΛΑ μπορει να εχει ενας ερευνητης καπελωμενος απο την <<τιαρα >>της δηθεν τεκτονινης <<αφυπνισης >>..


....θα συμφωνησω Ροζ οτι κανεις μονος του δεν μπορει να κανει τιποτε ..ενας κουκος δε φερνει την ανοιξη πολλοι ομως μπορουν ,,η συλλογικη  δραση εννοειται  οτι ειναι το επομενο βημα που πρεπει να κανει καθε αφυπνισμενος ,, καθε ανθρωπος που αρχισει να υποψιαζεται  πως γραφεται η παγκοσμια ιστορια ...κι οτι ειναι αποκλεισμενος και φυλακσμενος σε μια διασταςση φλουδας της ζωης απο ενα συστημα  αρχαιων ζωης ( οατ την γνωμη μου αυτη ειναι η θεμελιωδης αφυπνιση ολα τα αλλα ερχονται μετα )...

..αλλα για να αξιοποιηθει η αφυπνιση του καλα ειναι να κρατηθει μακραν των πεπατημενων καναλιων του διεθνους τεκτονισμου και των υποκαταστηματων του θυγατρικων και αδελφικων,,που απλωνονται ως πλοκαμοι παντου ...

...χρειαζεται νεο πνευμα και ριζοσπαστικη δραση για να παψει ο  διεθνης κατεστημενος τεκτονισμος με τις  μεγαλες τεκτονικες ελιτ του ( αγγλικη ,γαλλικη, ιταλικη ) να ελεγχει την κινηση των αποκρυφιστικων εσωτερικων και μυστικιστικων ρευματων και τασεων ανα τον κοσμο ...
...ο ελιτιστικος τεκτονισμος των διεθνων διευθυντηριων πρεπει και μπορει να πολεμηθει απο τα μεσα αλλα κι απο τα εξω ..( θα πω καποιες ιδεες για  το πως ειναι δυνατον απο τα μεσα )

...οι αρχαιες αποκρυφιστικες ιδεες μεσα στον κατεστημενο τεκτονισμο υποκεινται σε ενα ειδος καταχρησης και οικτρης παραποιησης  των συμβολισμων και νοηματοδοτησεων τους και στην καλυτερη περιπτωση εχουν καταντησει απλοι κι ανευ σημασιας φιλολογισμοι ...αρχαιοτατες αληθειες που επρεπε να εχουν μπει προ πολλου σε αναδιανομη ειναι ακομη σφραγισμενες και προφανως ( πχ η αληθεια για την κοσμικη μας νομοτελεια )δεν  υπαρχει  κανενα σχεδιο απελευθερωσης τους μεσα στις ανθρωπινες κοινωνιες παρα μονο σιωπη και μονο σιωπη .
.

Ο ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΣ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ...ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΩ !!..ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΜΕΛΕΤΗ ...

...πως πιεζει  κανεις ενα ερμητικα κλειστο δικτυο  πανοπλο με τρομερους εγκληματικους μηχανισμους εκκαθαρισης ????''...χμμ απλα διανεμωντας  παραπλευρως απο τα εξω η απο τα μεσα πληροφοριες που μονο τα υψηλα δευθυντηρια κατεχουν !!!...πληροφοριες που αποκαλυπτουν το ρολο συγκαλυψης που εχει αναλαβει ο διεθνης τεκτονισμος μεγιστων απεχθων εργων εναντια στον οικο μας και τα ζωντανα του πλασμτα .....

...η διανομη αυτη εχει αρχισει ...


...ποια μυστικα κρυβαν πχ Ναοι σα κι αυτον  ωστε να πρεπει οι εργατες απο το πρωτο ως τον τελευταιο να μυηθουν σε κλειστες συντεχνιες  οικοδομων ωστε να μαθουν να μην μιλουν ???


(http://www.pamemilano.gr/img/image/duomo_outer.jpg)

(http://www.infocom.gr/wp-content/uploads/2013/10/keraies-ymittos-arxeiou.jpg)
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 17, 2014, 13:50:26
.......κοιτα Ροζ δηλωνω χριστιανη  και μαλιστα χωρις να ντρεπομαι ...μυημενη με εσωτερικο τροπο του νεοχριστιανικου κινηματος
[...]
...οσο για τον τεκτονισμο  και για οσα  σχολιασες εχω να πω κι αλλα ...σιγουρα ανηκουμε σε διαφορετικες εσωτερικες μηυτικες γραμμες αλλα αυτο δε σημαινει οτι δε πρεπει να ανταλασσουμε τα νοηματα μας ...

Αγαπητή ΜΥΘΗΡΑ,

ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, απλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε εκείνον που ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, και εκείνον που απλά πιστεύει... σε πράσινα άλογα...

Εφόσον λοιπόν, πιστεύεις στον χριστιανισμό, που στηρίζεται στον Ιησού Χριστό, προσπάθησε να αποδείξεις την Ιστορική Υπαρξή του, και θα διαπιστώσεις πως ποτέ δεν υπήρξε ο άνθρωπος...
Μάλιστα χορηγούμε 1,000,000 ευρώ, ή πρέπει να το κάνουμε 1 δις, ή 1 τρις ευρώ, σε όποιον μας αποδείξει πως ο Ιησούς της Βίβλου υπήρξε ιστορικά.

Πρόκειται για Απάτη, και Εγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, καταστρέφοντας τον Ελληνικό ΦΩΣ και Πολιτισμό Παγκόσμια, για την υποδούλωση του Κόσμου, και δεν θα σταματήσουμε την Ενημέρωση, μέχρι και το τελευταίο θύμα να σωθεί από την Μαύρη Μαγεία τους.

Οσον αφορά τον όρο "μυημένη στον χριστιανισμό" δεν ισχύει, μια και ο χριστιανισμός αποτελεί θρησκειολογία, ή καλύτερα Ιδεοληψία, μια και Ιησούς δεν υπήρξε ποτέ, και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα Αυθεντικά Ελληνικά Μυστήρια της Μητέρας Αρχαίας Ελλάδας, όπου σκοπό είχαν να γίνουμε εμείς οι Χριστοί, οι Χρισμένοι για Κοινωνική Σωτηριακή Αποστολή, και όχι να προσκυνάμε, είδωλα της φαντασίας μας...

Για τα υπόλοιπα θα επανέλθω αργότερα....

Υ.Γ. Θα παρακαλούσα επίσης να αποφεύγονται οι θρησκευτικοί προσηλυτισμοί στο φόρουμ της ΑΜΡΑ, διότι είναι ένας χώρος ΦΩΤΟΣ, και ΑΛΗΘΕΙΑΣ, και έχουμε Αλεργία στην Απάτη, το Ψέμα, και στο Εγκλημα, ακόμα και αν κάποιοι έχουν παραμυθιαστεί, από τα διαφημιστικά της χριστιανικής ψευδο-χρηστότητας. Καμία ανοχή πλέον στην απάτη και στο έγκλημα τους, μέχρι μια μέρα να πάνε στα σπίτια τους, και να αφήσουν την δημόσια ζωή της χώρας, στην Αυτο-κυβέρνηση του Ελληνικού Λαού.

Υ.Γ.2 Οι καταγγελίες μας, κατά του χριστιανισμού βρίσκονται στον σύνδεσμο http://www.amra.gr/forum/index.php/board,88.0.html
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Δεκεμβρίου 17, 2014, 16:52:56
...βεβαια για το χριστιανισμο,, διαλογο κανουμε οποτε ας παμε στον συνδεσμο που παρεθεσες Ροζ   .... καλο εινα να ακουγονται και  διαφορετικες αποψεις εε τι λες ?????..αλλιως τι νοημα εχει ενα φορουμ ανοικτο σε ολους ;...


...και συνεχιζω για τον τεκτονισμο καποιες αποψεις περα απο τις συνηθεις ...
το μεγαλυτερο εγκλημα το διεθνους τεκτονισμου ειναι οτι συναινει στο Σχεδιο της Αποκλισης και  με αυστηρους  ορκους σιωπης εργαζεται για αυτο ... οποιος παραβαινει τους ορκους σιωπης  απλα εινα ξεγραμενος και γινεται θυμα  του εγκληματικου εκκαθαριστικου μηχανισμου που διατηρουν τα Τεκτονικα Διευθυντηρια ...

…λυπαμαι που θα απογοητευσω του εντιμους και χαμηλοβαθμους τεκτονες αλλα δυστυχως η αληθεια είναι οτι ο κατεστημενος τεκτονισμος δεν  ειναι απλα ενας εκπτωτος θεσμος  αλλα ενα διεθνες συστημα δρομολογησης εκβιαστικων κατα της κοινωνιας και του οικου μας σχεδιων και τρομοκρατησης  εκεινων που δεν συμμορφωνονται με τις επιδιωξεις αυτες  ..
,,,θα πρεπει κανεις να μπορει να μελετησει τις κινησεις των ανωτερων τεκτονικων συμβουλιων βεβαια για να διαπιστωσει ολα αυτα ...γιαυτο μεγιστο αιτημα ειναι να ανοιξουν τα αρχεια των στοων και των υπατων συμβουλιων προς ιστορικολογικη μελετη .......

..εμεις οι απεξω απλα εμπνεομαστε απο τις εσωτερικες μας εμπειρια μεσω της Αορατης Στοας ( ας την πουμε  ετσι )..και μοιραζουμε αυτες οπου μπορουμε ...

...η Αορατη Στοα εχει βαθιες και  υψηλες  ριζες αλλα αποτελει και μια διεθνη ομαδα τεκτονων υψηλοβαθμων που κανουν αντισταση απο τα μεσα διανεμοντας με εσωτερικο τροπο πληροφοριες εν ειδη βιωματικων εμπειριων σχετικα με τα απεχθη εργα κι ημερες του διεθνη τεκτονισμου του αποικιοκρατουμενου ..

με αυτο το τροπο  καποιοι εχουμε αφυπνιστει σχετικα με το Σχεδιο της Αποκλισης και την Μεγαλη Ανατολη η αλλιως Χρυσαυγη !!......
διαβαστε εδώ …
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=80&t=236952&hilit=%CE%A4%CE%9F+%CE%A3%CE%A7%CE%95%CE%94%CE%99%CE%9F+%CE%A4%CE%97%CE%A3+%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%9A%CE%9B%CE%99%CE%A3%CE%97%CE%A3
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Δεκεμβρίου 17, 2014, 19:37:28
Παράθεση
απο Rose
ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, απλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε εκείνον που ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, και εκείνον που απλά πιστεύει... σε πράσινα άλογα...

...δηλαδη Ροζ πιστευεις οτι οσοι μιλουμε εξω απο τα εξωτερικα ταγματα μιλαμε για πρασινα αλογα  φυκια κια μεταξωτες κορδελες ??αν αυτο πιστευεις τοτε συνακολουθα θα πρεπει να  θεωρεις οτι μονο οι εξωτερικες σχολες τα ταγματα και οι οργανωσεις κατεχουν και διανεμουν την αληθεια κι οτι δεν  υπαρχουν αλλα υψηλα κι αδιορατα διαλογιστικα δικτυα διανομης ιδεων και συγκινησεων ?? εε??..το πιστευεις αυτο ???οτι δηλαδη μονο τα εξωτερικα ταγματα διαδιδουν αληθειες ???

..κι αληθεια εινια οτι τα εξωτερικα ταγματα φτιαχνονται απο καποιους ιδιατερα εμπνευσμενους θνητους αναμεσα μας ...πιστευεις ομως οτι οι ιδρυτες τους δεν  ειναι εμπνευσμενοι απο αορατα διαλογιστικα δικτυα ,, αλλα απλα αυτοδιδακτοι και κανεις ανωτερος δεν καθοδηγει  την διανοια τους ?? το πιστευεις αληθεια αυτο για τους ιδρυτες εξωτερικων ταγματων???..

...ο τεκτονισμος ειναι ενα εξωτερικευμενο μυητικο δικτυο .. πιστευεις οτι οι υψηλοβαθμοι ,,οι ιδρυτες κτλ κτλ δεν ηταν απο αλλους ακομη πιο υψηλα μυημενους καθοδηγουμενοι με εσωτερικο ομως τροπο ??? πιστευεις οτι απλα εκαναν του κεφαλιου τους κι ολα οσα επραξαν ιδρυοντας ταγματα  ηταν δικες τους καθαρα  ιδεες και τιποτε ανωτερο δεν  υπηρχε ως πνευμα περα απο αυτους που να τους επηρεαζε??

...τι πιστευεις οτι εινα το ματι αυτο πανω στη κορυφη της πυραμιδας ???
..και γιατι εινα δικεκομενη η κορυφη απο το υπολοιπο σωμα της πυραμιδας ??


(http://4.bp.blogspot.com/_6eAb9MSZh1Q/TQEFFmxyETI/AAAAAAAAAA0/d8CJUHOjsaU/s1600/masn.jpg)


την γενικη μας γνωση αληθεια μονο μεσα στο παραδεδεγμενο πιστοποιημενο σχολειο την γνωριζουμε ..εε χμμ μαλλον οχι .. θα λεγα αντιθετως οτι μεσα στο παραδεδεγμενο σχολειο  μαθαινουμε να ειμαστε απλα παθητικοι δεκτες της ετοιμοπαραδοτης γνωσης και  να ακολουθουμε οσα λενε οι δασκαλοι !!εεε ετσι δεν ειναι ?? χμ γιατι να μη θεωρησουμε οτι το ιδιο συμβαινει και με τα εξωτερικα ταγματα τα <<παραδεδεγμενα >>...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Μελης στις Δεκεμβρίου 17, 2014, 20:03:38
Αγαπητή ΜΥΘΗΡΑ θα ήθελα να υπερασπιστώ τον τεκτονισμό (και όχι μασονία)  αποβάλλοντας   έμμεσα κάποια  ερωτήματα, η απάντηση των οποίων εκ μέρους σου ίσως να μας οδηγήσει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα, από αυτά που βγάζει κανείς παρακολουθώντας τις εκπομπές τύπου «Μακελειό» του Στέφανου Χίου και των λοιπών αστέρων της (αγγλιστί) “trash TV”η μετέχοντας σε αμφίβολα φόρουμ .

Βλέπεις , έχοντας   αναγνωρίσει  εκ το προτέρων  την ευφυΐα και την ηθική του συνομιλητή μου   δεν εισέρχομαι σε ανούσιες λεπτομέρειες και «μασημένο» ορισμό των αυτονόητων, αλλιώς θα κινδυνευα να φάνω προσβλητικός, ή τουλάχιστον γραφικός στην προσπάθειά μου  να  τον   πείσω  για κάτι.

Η Πατρίδα μας, πρέπει να συμφωνήσουμε, μέσα από την οικονομική και κοινωνική κρίση που περνάει, έχει μεταβληθεί σε ένα τεράστιο εργαστήριο, όπου αποδεικνύονται “in vivo” πάρα πολλές   θεωρίες, με τις οποίες θα ασχολούνταν φυσιολογικά μόνο ο ιστορικός του μέλλοντος , μια και οι περισσότερες δυτικές κοινωνίες έχουν προ πολλού επιλύσει τα προβλήματα που ταλανίζουν τη δική μας και θεωρούν κάποια πράγματα αυτονόητα.

Με την καθημερινή αμφισβήτηση καθολικά αποδεκτών αξιών, και κανόνων, (ο σεβασμός των οποίων προσδιορίζει την αγγλοσαξονική έννοια του Liberty), ο μέσος Έλληνας υπήκοος ( όχι ο πολίτης) έχει φτιάξει ένα περίεργο, παραμορφωτικό φακό, μέσα από τον οποίο προσπαθεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Αρωγοί του, στη διαμόρφωση αυτού του φακού, ήταν και θα είναι όσοι ουσιαστικά δεν επιθυμούν για τους δικούς τους λόγους να έχουν απέναντί τους συνειδητοποιημένους πολίτες που θα αμφισβητούσαν την αυθεντία τους.

Το κακό είναι, ότι ενώ εμείς οι Έλληνες ισχυριζόμαστε ότι το ίδιο αξιακό σύστημα επικρατεί και στη χώρα μας, αποδεικνύουμε καθημερινά ότι κάνουμε τα πάντα για να το παρακάμψουμε, να το ακυρώσουμε και να το λοιδορήσουμε.

Οι αξίες που διακηρύττει ο Ελευθεροτεκτονισμός δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κωδικοποίηση όλων αυτών των προϋποθέσεων που πρέπει να συντρέχουν για να επικρατήσει η Λογική και η Ελευθερία.

Αυτός άλλωστε υπήρξε διαχρονικά ο σκοπός, αλλά και η ιστορική προσφορά του Τεκτονισμού, σε αντιδιαστολή με τις μέχρι τότε κρατούσες αντιλήψεις περί κοσμικής ή θρησκευτικής εξουσίας, και αυτό αποδεικνύεται από τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που άλλαξαν την κοινωνία μας μέσα στους τελευταίους 3 αιώνες και προήλθαν μέσα από τη φιλόξενη μήτρα του Ελευθεροτεκτονισμου.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Δεκεμβρίου 18, 2014, 18:06:59
Παράθεση
Αγαπητή ΜΥΘΗΡΑ θα ήθελα να υπερασπιστώ τον τεκτονισμό (και όχι μασονία)  αποβάλλοντας   έμμεσα κάποια  ερωτήματα, η απάντηση των οποίων εκ μέρους σου ίσως να μας οδηγήσει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα, από αυτά που βγάζει κανείς παρακολουθώντας τις εκπομπές τύπου «Μακελειό» του Στέφανου Χίου και των λοιπών αστέρων της (αγγλιστί) “trash TV”η μετέχοντας σε αμφίβολα φόρουμ .


ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ



.. ομως Μελη δε καταλαβα τι ακριβως με ρωτας ???

........η ιστορια του κατεγραμενου τεκτονισμου δυστυχως ειναι η ιστορια του κατεστημενου τεκτονισμου οταν στην Αγγλια ειχαν αρχισει να ελεγχουν τις τεκτονικες ιδεες οι δουκες , οι μαρκησιοι , οι δογηδες οι πριγκιπες ,οι μοναρχες και οι μεγαλοι αριστοκρατικοι οικοι ...οταν η δικη τους κοινωνικη δυναμη αρχισε να δρα σαν καταπελτης κατακρεουργος στα αποκρυφα μηνυματα και  νοηματο που πρεσβευε ο μεσαιωνικος κι αναγεννησιακος  τεκτονισμος ..οταν οι ισχυροι γοτθικοι και σαξωνικοι οικοι αρχισαν να γραφουν την ιστορια του τεκτονισμου ..


…το τι γινονταν στην Ευρωπη πριν απο την ιδρυση της Μεγαλη Στοας της Αγγλιας δεν  ειναι ευκολο να μαθουμε καθως αυτο που ακολουθησε μετα την ιδρυση της Μεγαλης Στοας της Αγγλιας ..ειναι ένα  τρομερο κυνηγητο  των τεκτονων που ακριβως εξαιτιας της απροθυμιας τους να ενταχθουν μεσα στο συστημα του κατεστημενου φεουδαρχικου τεκτονισμου αρχισαν να διωκωνται με λυσσα .. με την ιδια λυσσα που διωχθησαν οι ανενταχτοι χριτιανοι και τα κοινοβια τους( ως αιρετικοι )οταν  ο χριστιανισμος ειχε αρχισει να αποκταα κοσμικη δυναμη και να μεταλλασσεται σε βιαστη απαλλοτριωτη των αρχαιων πολιτισμων όταν ειχε αρχισει να γινεται αυτοκρατορικος και κατεστημενος ..

...αρα η μοιρα του ελευθερου τεκτονιμσου απο τον 17ο αιωνα κια μετα εχιε τρομερα κοινα σημεια με την μοιρα του πρωτολυου χριστιανικου κινηματος με το πληθος των ομολογιων και των κοινοτητων  μετα το 4ο αιωνα ...
....και ο χρiστιανισμος ο αρχαιοελληνικης προελευσης και ο ελευθεροτετονισμος  εχουν κατι κοινο στην μοιρα τους .. οταν τα συστηματα αυτα αλλιωθησαν απο τα μεαα και εγινα κοσμικα με προσωπα πολιτικης  ισχυος τρομερης στους κολπους τους απλα ξεκινησε ενα αγριο ανθρωποκυνηγητο και ενα κυνηγητο της πλουσιας γραμματειας που υπηρχε στα πλαισια αυτων των κινηματων ...

…να γιατι δεν υπαρχουν πχ σωσμενα τεκτονικα κειμενα πριν τον 17ο αιωνα παρα μονο μυθολογικες αφηγησεις ... για το ιδιο λογο που δεν υπαρχουν κειμενα της πρωτοχριστιανικης γραμματειας πριν τον 4ο αιωνα μΧ ...δεν  εμεινε τιποτε ορθιο ..

…ο αυτοκρατρικοι επισκοποι του χριστιανισμου κυνηγησαν με την ιδια λυσα τοσο τους ιερεις των αρχαιων μυστηριακων θρησκειων που δεν  ηθελαν να βαλλουν τα ρασα του κατεστημενου ιουδαιοχριστιανισμου ,, οσο και τους χριστιανους κοινοβιστες και μυσταγωγους ...ηταν ομοια και οι δυο τους θυματα της κατεστημενης αυτοκρατορικης ιουδαιοχριστιανοσυνης ...
…σημειωτεον οτι ο πρωτολυος χριστιανισμος πχ αυτος των γνωστικων κοινοβιων ηταν σε αρμονικη σχεση με την αρχαιοελληνικη φιλοσοφικη και μυστηριακη παραδοση( ορφισμος και πυθαγορισμος ).
,,δεν ηταν τυχαιο οτι  τον 4ο αιωνα μελετωντας την ιστορια του χριστιανικου μοναχισμου παρατηρειται μια τρομερη αυξηση του αναχωρητισμου κι αναπτυξη του μοναχισμου ...οι χριστια νοι διωκωντα με λυσσα απο την αυτοκρατορικη χριστιανοσυνη αναγκαζομενοι να παρουν τα ορη  και τα βουνα για να σωσουν το κεφαλι τους ..απλα επρεπε να κρυφτουν στα πιο απομερα μερη ...μεταφεροντας εκει ολοκληρα κοινοβια αντρες γυναικες παιδια …

 …το ιδιο σκηνικο εχουμε και με τους κατατρεγμενους ελευθερους τεκτονες δηλαδη αυτους που δεν ηθελαν  ως μυστικες στοε ς κι ομαδες να ενταχθουν στο συστημα της Μεγαλης Στοας της Αγγλιας που ηταν δηωμενο απο τα μεσα απο τους μοναρχικους κι αριστοκρατικους ισχυρους οικους της Ευρωπης ..αρα απο χερι ηταν ένα συστημα  απαλλοτριωμενο ως προς τα βασικα του μηνυματα  και νοηματα ..

..ο ελευθερο τεκτονισμος κυνηγηθηκε  οπως κυνηγηθηκα ν απο τους βυζαντινους  επισκοπους οι ιερεις των αρχαιων μυστηριακων θρησκειων κι οχι μονο των ελληνικων αλλα προπαντων  τα αυτονομα μη προσκυνημενα  χριστιανικα κοινοβια..

...είναι επισης μεγαλη τραγικη αληθει αοτι οι ιερεις των ηδη διεφθραμενων ιερατειων των αρχαιων θρησκειων απλα προσχωρησαν μαζικα σχεδον στον αυτοκρατορικο  χριστιανισμο με την απαγορευση της ειδωλολατριας   αλλαζοντας ετσι απλα θεμα λατρειας και μαλιστα προσπαθωντας να εσταλαξουν μεσα στον νεο θρησκειακο μορφωμα τις τελετουργιες των αρχαιων μυστηριων ..να μεταγραψουν τις θεοτητες της αρχαιοτητας σε αγιους της κατεστημενης χριστιανοσυνης... πχ Υπατια -Αγια Αικατερινη , Διονυσος -Αγιος Γεωργιος ,Βααλ,Πλουτων ,Ποσειδωνας -Αγιος Βασιλειος  ,Δημητρα ,Αθηνα ,Ηρα –Παναγια ,, κι ομως  αυτο ηταν κυριως εργο των ιερεων που μεταπηδησαν απο την ειδωλολατρια στην χριστιανοσυνη για να  σωσουν το κεφαλι τους και βεβαια την κοσμικη εξουσια και επιρροη τους ….

,, αυτά είναι για εναν ενθερμο  αρχαιελληνιστη πικρες αληθεις που όμως πρεπει να ειπωθουν .. αυτοι οι αλλοτριωμενοι ιερεις ο που περασαν  απο την ειδωλολατρεια στην χριστιανοσυνη αυτοι εγιναν  οι κυριοτεροι εμπνευστες του αγριου κυνηγητου  της ειδωλολατριας και των πρωτολυων χριστιανικων κοινοβιων (που στιγματιστηκαν ως αιρετικα )ο ζηλος τους ειχε να κανει με τη ψυχολογικη καλυψη της  δικης τους αδυναμιας να παραμεινουν μετα τα αυτοκρατορικα διαταγματα παρανομοι και κυνηγημενοι  ..κι ομως αυτοι οι πρωην ιερεις της Ηρας της Δημητρας της Αρτεμιδας  της Ισιδας , του Σεραπη, του Μιθρα του του Σατουρν ,της Μινερβας , του Κρονου και του Διος κτλ  αυτοι ολοι ως  καθαγιασμενοι και εγνωσμενοι απο τους βυζαντινους  αυτοκρατορες επισκοποι εγιναν οι χειροτεροι κυνηγοι και φονιαδες χριστιανων αιρετικων και ειδωλολατρων και οι μανιωδεις καταστροφεις των αρχαιων πολιτισμων ...χμμμμμμμμ

( ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ  ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ  ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ  ΑΠΟΔΕΙΚΤΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΤΕΡΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΩΝ ΠΟΥ  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΑΝ   )





Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Δεκεμβρίου 18, 2014, 18:18:19
...πιστευω ειναι τρομερο ιστοριολογικο και κοινωνιολογικο ατοπημα να μη διακρινουμε ως μελετητες τον κατεστημενο  τεκτονισμο απο τον πηγαιο ελευθερο τεκτονισμο και βεβαια ισοδυναμα ατοπημα ειναι να μην διακρινουμε τον κατεστημενο αυτοκρατορικο στρατοκρατουμενο απαλλωτριωμενο απο την κοσμικη εξουσια χριστιανισμο απο τον πρωτοχριστιανισμο τον πηγαιο ,ενθουσιωδη ,μαρτυρικο ,αντιεξουσιαστικο και  κοινοβιακο ..

ας μην γινομαστε ως αναλυτες της ιστοριας των θεσμων και ιδεων θυματα  και αυτου του μεγιστου ατοπηματος ...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Μελης στις Δεκεμβρίου 18, 2014, 20:02:40
Από τα γραφόμενα σου προκύπτει  ότι υπάρχουν δυο εταιρίες  ….οι Τέκτονες  και οι μασόνοι .Ο  Τεκτονισμός είναι «θεσμός προοδευτικός, ουδέν θέτων εμπόδιον εις την αναζήτησιν της Αληθείας» και αυτό,σε διαβεβαιώνω ότι τηρείται ευλαβικά μέσα στις στοές. Ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί και να μελετήσει οποιοδήποτε φιλοσοφικό κείμενο ή θεωρία του εξάπτει τη φαντασία και το πνεύμα και να μεταφέρει τις σκέψεις του μέσα στη στοά του.

Όμως    Τέκτονες διαπράττουν καθημερινά το ίδιο ατόπημα. Ο καθένας   βλέπει τον εαυτό του ως ένα σύγχρονο Πλάτωνα, Καντ ή Σπινόζα και προσπαθεί να παράξει  φιλοσοφία και πνευματικό έργο υψηλού επιπέδου, με μικρότερη ή μεγαλύτερη επιτυχία, αλλά πάντα σε επίπεδο που δεν θα   εξασφάλιζε κάποια ακαδημαϊκή τήβεννο,ούτως ή άλλως. Στην πορεία αυτή δε, πολλοί   ξεχνούν ότι ο Τεκτονισμός ασχολείται με τον βίο του καθενός και όχι με το Επέκεινα, συνεπώς δεν χρειάζεται να έχει ή να μην έχει κάποιο σωτηριολογικό υπόβαθρο.

Έτσι καταφέρνουν, χωρίς να το θέλουν, να μπλέκονται στα χωράφια του θρησκευτικού προβληματισμού και να προκαλούν την αντίδραση διαφόρων θρησκευτικών φορέων, οι οποίοι θεωρούν ότι κατέχουν την υπέρτατη Αλήθεια ελέω Θεού, συνεπώς κάθε αναζήτηση που διαφεύγει από τη δογματική πεπατημένη είναι κόκκινο πανί.

Είμαι ο τελευταίος που θα προσπαθούσε να βάλει φρένο σε αυτού του είδους τις εσωτερικές αναζητήσεις      Είμαστε όλοι μας, τόσο πνευματικά, όσο και πολιτικά όντα και η δράση μας δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα μόνο γνωσιολογικό τομέα.

Όμως, κάποιες φορές τακτική αυτή    λειτουργεί μεταφορικά σαν τον αναβάτη μιας κινούμενης μοτοσυκλέτας, που ασχολείται με το αν ανάβει το πίσω φως του φρένου. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βγει εκτός δρόμου…

«Φιλοκαλούμεν τε γαρ μετ’ ευτελείας, και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας»φέρεται από τον Πλάτωνα να επαίρεται ο Περικλής στον περίφημο «Επιτάφιο»,αναφερόμενος στα ηθικά πλεονεκτήματα των Αθηναίων πολιτών, έναντι των Σπαρτιατών.

Μήπως λοιπόν είναι μαλακία (κατά την αρχαιοελληνική έννοια)να αγνοεί κανείς τα πραγματικά, τα απτά προβλήματα της Κοινωνίας και να ασχολείται συστηματικά με τα σύμβολα και τις φιλοσοφικές έννοιες που προσέδιδαν σε αυτά, οι μεγάλοι Μύστες του παρελθόντος; Και, εν πάση περιπτώσει, μήπως πρέπει να εξετάσουμε εάν όντως διαθέτουμε τα εργαλεία (προσόντα) για να το πράξουμε, άλλως να ανακράξουμε προς εαυτούς «που πα’ ρε Καραμήτρο», πριν φανούμε γραφικοί σε κάποιον που όντως τα διαθέτει;

Προσωπικά, νοιώθω μελαγχολία από το γεγονός ότι έχουν εκλείψει πια μεγάλες πνευματικές αλλά και πολιτικές προσωπικότητες σαν του Σπυρίδωνα Νάγου, του Πέτρου Γράβιγγερ και αμέτρητων άλλων, και έχουν μείνει άτομα σαν την αφεντομουτσουνάρα μου, για να διαχειριστούν τον Τεκτονισμό και να   μιλήσουν γι’αυτόν.

Όλοι  οι Τέκτονες, είναι  απλοί, καθημερινοί άνθρωποι με τα προτερήματα και τα ελαττώματά μας, με τα προβλήματα της καθημερινότητας και τα όνειρά τους . Ζούνε μέσα σε μια κουτσή Κοινωνία και θεωρώ ότι διαθέτουν λίγο περισσότερα αποθέματα λογικής και αναλυτικής σκέψης, από το μέσο συμπολίτη μας που παρασύρεται από τη συνθηματολογία του κάθε νεόκοπου εθνοσωτήριου Χιτλερίσκου.

Ακούω πολλά νέα παιδιά να συμφωνούν ότι πλέον μπορούν να τα βρούν ΟΛΑ στο Internet. Και θα συμφωνήσω για λόγους οικονομίας  χρόνου, αλλά πότε αναλογιστήκαμε ποια από αυτά τα στοιχεία είναι αληθή και ποια ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, του ψεύδους, της υστεροβουλίας, ή απλά του αστικού μύθου; Έχουμε άραγε πια το χρόνο να τα αναλύσουμε όλα αυτά, ή απλά ο εγκέφαλός μας κοντεύει να τηγανιστεί και θα φτάσουμε σε σημείο να παθαίνουμε κρίση άγχους όταν είναι να αποφασίσουμε αν θα παραγγείλουμε κρέμα ή σοκολάτα παγωτό;
Και φυσικά, ποιός ο ρόλος του Τεκτονισμού στη σύγχρονη κοινωνία, όπου τίποτα πια δεν είναι μυστικό, συνεπώς δεν μπορούν να υπάρχουν Μύστες ή οι Ιεροφάντες που θα τους καθοδηγήσουν; Το διαδίκτυο και η τηλεόραση είναι οι απόλυτοι Ιεροφάντες και οδηγοί για εκατοντάδες εκατομμύρια συνανθρώπων μας.
Ο αξέχαστος Νίκος Γκάτσος το είπε με πολύ λιγότερα και πιο καίρια λόγια:

«..κοιμήσου Περσεφόνη
στην αγκαλιά της γης
στου κόσμου το μπαλκόνι
ποτέ μην ξαναβγείς...»

Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Δεκεμβρίου 19, 2014, 11:01:19
Παράθεση
Προσωπικά, νοιώθω μελαγχολία από το γεγονός ότι έχουν εκλείψει πια μεγάλες πνευματικές αλλά και πολιτικές προσωπικότητες σαν του Σπυρίδωνα Νάγου, του Πέτρου Γράβιγγερ και αμέτρητων άλλων, και έχουν μείνει άτομα σαν την αφεντομουτσουνάρα μου, για να διαχειριστούν τον Τεκτονισμό και να   μιλήσουν γι’αυτόν.

...Μελη κοιτα ,,, η υπερμετρη υπεροψια κι αλαζονεια οπως βεβαια κια η αυτοκαταδεικτικη υποτιμηση δεν ειναι προσοντα του εντιμου  διανοουμενου ( να μην μιλησω για φιλοσοφους ) ειναι και τα δυο υπουλα παραπλανητικα και πρεπει να αποφευγονται ..
..μην παγιδευεσε στην ιδεοληψια της αυθεντιας ..πιστεψε με οι αυθεντιες ειναι σε μεγαλο βαθμο προκατ ... ...υπαρχουν υπεροχα πνευματα εντελως αγνωστα και μαλιστα που επιμενουν στην ανωνυμια .. εχω γνωρισει τετοια που μπροστα τους πολυ διασημοι ωχριουν  ..
...υπαρχουν και μεγιστα ανωνυμα εργα πχ οι Βεδες ( ινδικο εργο ) , Ι ΤΣΙΝΓΚ ,η Μεγαλη Διδασκαλια ( κινεζικα εργα ) Ουρανιες Ιεραρχιες κτλ


... στην εποχη μας υπαρχουν λογια που γραφονται απο ανωνυμους χρηστες του διαδικτυου που αποτελουν πολυτιμους θησαυρους γνωσης πολυ πιο σπουδαιους απο καποιους  που συνηθως θεωρουμε  σαν προββατα τη διανοησης μεγαλους φιλοσοφικους θησαυρους υπαρχουν λογια που λεγονται απο ανωνυμους που αποτελουν και ανακουφιση και   ξεψιψασμα καθε  στρατευμενου για μαθηση ανθρωπου ...


...αυτη η ηττοπαθεια κι η ψευδαντιληψη οτι αλλοι μεγαλοι φιλοσοφοι δνε μπορου να υπαρξουν πλεον στην χωρα μας εινα πηγη μεγαλη πολιτισμικης  καθυστερησης και οπισθοδρομησης
..

.μη ξεχναμε οτι αυτες που  γνωριζουμε ως αυθεντιες δε ειναι παρα οσες επετρεψε το συστημα να διασημοποιηθουν ...η διασημοποιηση ειναι μια συστημικη διεργασια ( κατοπιν λογοκρισιας ) και εφοσον το συστημα ειναι στο συνολο του διαφθαρμενο δεν  μπορουμε να θεωρησουμε οτι τα καλυτερα πνευματικα εργα κυκλοφορουν αναμεσα μας,, αρα σιγουρα τα λογια των προκατ αυτων αυθεντιων δεν  εινα οτι πιο διαφωτιστικο για την ψυχη παντα ..
..επισης υπαρχουν διασημοι οπου  μονο ενα μερος του εργου τους προβληθηκε  πχ ο Νευτωνας .. ποσοι γνωριζουν οτι ηταν ενας μεγαλος μαγος κι αλχημιστης ποσοι γνωρζουμε  το αλχημικο αυτο εργο του ???

...αλλο παραδειγμα ο Νιτσε ποσοι γνωριζουν οτι το μεγαλο οραμα αυτου του διασημου μηδενιστη ηταν  "Επαναξιολογηση ολων των Αξιων "κατι δηλαδη πολυ περα απο το πνευμα του μηδενισμου αγνωστικισμου που υποτιθεται οτι εκπροσωπουσε ???

εεε ??? ποσοι ???

..επισης πιστευω οτι εχουν ολοι απο το πιο μικρο ακομη διανοητη μχρι το πιο μεγαλο  να προσφερουν πολυτιμα νοηματα και δε πρεπει να αποθαρρυνονται σε αυτο ...

...εξαλλου το τι εινα σπουδαιο  και τι οχι εχει παντα σχεση με το μεγθος του πνευματος και την ποιοτητα του πνευματος που το προσλαμβανει .....και ο μεσος διαβασμενος ανθρωπος δεν μπορει να αντιληφθει την σπουδαιοτητα λογων  που λεγονται,, εκτος αν γνωριζει οτι μιλαει ενας διασημος και  ισχυρος κοινωνικα ανθρωπος
 τοτε ακομη και την βλακεια  ο μεσος διανοουμενος ανθρωπος την βλεπει ως μεγιστη σοφια ,, καταλαβαινεις τι εννοω??? ..
..τα σπουδαια λογια χρειζονται σπουδαια πνευματα για να τα αντιληφθουν..
ειδικα οταν ο ομιλων ειναι ενα περιθωριακο ατομο ασημαντο  κοινωνικα ...

..αυτο  το καιρο κανω μια συλλογη ρητων απο ανωνυμους διανοουμενους του διαδικτυου θα πρσπαθησω να το εκδοσω αν βεβαια αυτο τελικα ειναι δυνατον ...
και εννοειται κι εγω ανηκω σε αυτους του ανωνυμους με πανω απο 300 θεματα ανοιγμενα σε διαφορους τοπους και με πολλα μεγαμπαιτ  θεσεων αριθμημενων σαν σεντονια κατατιθεμενων μεσα σε φορουμς κυριως ,,, αλιμονο αν  πιστεψω οτι μπροστα στις μεγαλες προκατ αυθεντιες δεν  ειμαι παρα ενα μηδενικο .. ετσι με αυτοετιμηση νομιζω πρεπει να σκεφτεται καθε διανοουμενος ... η επιδεικτικη αυτουποτιμηση  οσο  και η επιδιεκτικη υπερτιμηση του εαυτου μας δεν  ειναι σημαδια συνετου και εντιμου διανοουμενου ..

...να γιατι λεω οτι οι τεκτονες οι χαμηλοβαθμοι πασχετε απο ενα καπελωμα υποτιμησης ...δνε εισαστε μηδενικα οπως σας υποβαλλουν να πιστεψετε ,,,,,,,και αναμεσα σας σιγουρα υπαρχουν διανοιες ετοιμες με τη  πεννα τους να γραψουν πολυτιμες  σελιδες πνευματικης προσφορας ...στα φιλοσφικα εργαστηρια του κατεστημενου τεκτονισμου ..δνε σμιλευτηκαν ποτε τα πνευματα  απλα κατατρωπωθηκαν και ταπεινωθηκαν ...μιλαμε για το Αγγλοκρατουμενο κατεστημενο τεκτονιμο τον καταχραστη των αρχαιωντ εκτονικων ιδεων τον αλωμενο απο τους μοναρχικους κια αριστοκρατικους οικους ,,,  και στις μερες μας απο τους οικους των μεγαλων οικονομικων ελιτ ,,το απονεμητη βαθμων μυητικων και εδρανων τεκονικης εξουσιας

..ο τεκτονισμος στη χωρα μας μαντρωσε τα περηφανα πρωτοπορα  πνευματα  μυστικιστων αποκρυφιστων και φιλοσοφων κι επιστημονων   και τα υπεβαλλε σε μια διαρκη κι ορατη ψυχοτροπια  υποτιμησης και αυτοταπεινωσης ,,  

....και ρωτω ..

-τι γινεται με την δημοκρατια μεσα στα τεκτονικα σωματα ??..
-ποιος αποφασιζει αν  ενα μελος ειναι ικανο για αναβαθμιση ???..
-τι διεργασιες συλλογικες υπαρχουν γενικα  ?? ..
-πως περνωνται οι απαφασεις για τις δραστηριοτητες μιας  στοας ..
-ποιο ειναι το κοινωνικο εργο της και πως αποφασιζετια αυτο ???..
-ποιοι αποφασιζουν για τα νεοεισερχομενα μελη ??..

ΤΟ ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΜΕ ΑΝΩΘΕΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ,,σαν τους ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ  ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ..ΧΜΜ!!!,,, τα μελη τεκτονες δεν  εχουν κανενα δικαιωμα να αποφασιζουν για αυτους αν ειναι ικανοι  να ανεβουν στις Υπατες Εξουσιες των Στοων ετσι δεν  ειναι ???

..ποσο συχνα συναντιωνται τα μελη των Στοων και ποια η συλλογικη του δυναμη ..
εεεμμ??????τραγικα ελλειματα συλλγικοτητας  υπαρχουν οχι μονο στις στοες του κατεστημενου τεκτονισμου αλλα και σε διαφραρα ταγματα αποκλαδια που δηλωνουν αποσπασμενα και ανεξαρτητοποιημενα ...και  που λειτουργουν εταιρειες κλειστων ομαδων ..........

...η δημοκρατικοτητα στις  αποφασεις απο τις απλες λειτουργικες οργανωτικες ως τις μυητικες   ειναι η βασικη ενδειξη οτι ο θεσμος αυτος πασχει απο ολες τις παθογενειες που πασχει το συνολικο συστημα δακυβερνησης ...


Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Δεκεμβρίου 19, 2014, 11:29:24
εχετε ποτε σκεφτει ως μυημενοι οργανωμενοι τεκτονες του διαπιστευμενου απο ξενα διευθυντηρια  τεκτονιμσου να βαλετε ποτε θεμα επανακαθορισμου των καταστατικων των στοων σας??ΚΑΙ  θεμα Ανοιγματος των στοων στην κοινωνια ????ξερετε τι θα γινει τοτε ???

..επανασταση μεσα στους κολπους του κατεστημενου τεκτονισμου ...
..θα υπαρξουν τοτε σωσιβιες λεμΒοι  για να σωθειτε  απο το σαπισμενο καραβι το κρατουμενο απο ποντικοαρρουραιους , σκαθαρια ,φιδια κι αλογομυγες ...που βουλιαζει !!!!!!

...εχετε σκεφτει τι θα γινει αν οι μελαγχολικες αφεντομουτσουναρες σας ως ΕΝΕΡΓΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ΤΥΦΛΩΜΕΝΟΙ τεκτονες απαιτησουν συλλογικα  κυριοτητα επι των αποφασεων που παιρνωνται στα πλαισια των στοων ???

...αν απαιτησουν να εκλεγουν αυτες οι αφεντομουτσουναρες σας ως ""κυριοι ""τους Ιθυνοντες των Υπατων Συμβουλιων??... και αν απαιτησουν να εκλεγουν επιτροπες οικονομικης διαχειρισης των Στοων και Μεγαλων Ανατολων ???

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΗ ΣΤΗ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙ ΕΝΤΟΠΙΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΑΙΤΗΘΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ???
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Δεκεμβρίου 19, 2014, 16:26:28
εδω αγαπητε Μελη ενα δημοσιευμα για το τι γινεται τωρα στον ελληνικο τεκτονισμο ...στην τεκτονικη <<αδελφοτητα>>...

=====================
http://masonicforum.blogspot.gr/2009/05/blog-post_1771.html

Πέμπτη
ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΜΑΝΕΑΣ
Τα πράγματα στο ύπατο συμβούλιο του 33ο της Ελλάδος του Α.Α.Σ.Τ. είναι πολύ χειρότερα απ’ ότι είχαμε πληροφορηθεί αρχικά.
Από έγκυρες πηγές πληροφορούμαστε ότι ο ύπατος Ταξιάρχης Ραφαήλ Ντε Σιγούρα με διάταγμά του καθαιρεί και αποπέμπει τον Χρ. Μανέα απ’ όλα τα φιλοσοφικά εργαστήρια.
Ήδη αντιμάχονται οι δύο παρατάξεις ( Ντε Σιγούρα – Μανέα ) και η μια κατηγορεί την άλλη με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, βία, ρατσισμό, ανικανότητα, ύπατο ταξιάρχη- «μαιμού» κττ.
Παράλληλα προετοιμάζονται "πειθαρχικές δίκες" και εξαπολύονται έγγραφα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Ήδη κάποια ταξιδεύουν προς δυσμάς, προς μεγάλην τέρψιν των εν Λονδίνω αφεντικών, που επιχαίρουν για την αποδόμηση και την εσωστρέφεια του Ελληνικού Τεκτονισμού, ώστε να μπορούν ανεμπόδιστοι να επικυριαρχούν και να δρούν με χωριστικό τρόπο, φυτεύοντας υποκαταστήματά τους σε κρίσιμες για την πατρίδα μας περιοχές.

Οι παλαιότεροι θυμούνται τις συνθήκες με τις οποίες είχε γίνει Μεγάλος Διδάσκάλος ο Μανέας, την παραίτηση Σεργόπουλου, τα δημοσιεύματα της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, (Δικηγόρος του ιδιοκτήτη της, ο Χρ. Μανέας), τις αντιδράσεις Ριζόπουλου και τα όσα τραγικά επακολούθησαν αργότερα με τα όργια των παρανομιών και των πειθαρχικών "δικών", που οδήγησαν στο μεγάλο σχίσμα, την έκπτωση του Τάγματος και την αδυναμία του να μεταλαμπαδεύσει τον Τεκτονισμό στις γειτονικές περιοχές, μετά την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι το Τάγμα σβήνει και κανένας λεβέντης δεν τιμά το περίζωμά του, αντιστεκόμενος σ’ αυτούς τους απερίγραπτους τύπους που βρέθηκαν στην διοίκησή του.

ΕΝΑΣ ΑΧΡΕΙΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ


χμμμ .. εδω ειναι  που χρειαζεται πνευμα ιερο κορακου !!!!!!!!!!ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ

<< ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΤΩΜΑ ΜΗ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΜΗ ΤΣΙΜΠΟΛΟΓΑΤΕ >>  ΦΕΡΕΙ ΕΝΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΚΟΤΟΥΣ  ΟΣΟΙ ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ  ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ  ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ το παρον καταρρεει κι αποσυντιθεται !!>>
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Δεκεμβρίου 20, 2014, 10:49:59
αν και απεξω απο το χορο και ορκισμενη ανενταχτη ελευθερη διανομεας ιδεων ..των ιδεων που διανεμουν τα μεγαλα διαλογιστικα αφ' υψηλου δικτυα ( ΑΟΡΑΤΟΣ ΣΤΟΑ )...χμ θα επιχειρησω να εντοπισω δυο τρια  προβληματα στους κολπους αυτους του θεσμου .. γιατι ειπαμε περι θεσμου πολυ καλα εμπεδωμενου στην παγκοσμια κοινωνια προκειται ...

....ενα πρωτο προβλημα
ειναι η διεισδυση τρομερα ισχυρων πλουσιων οικων μεσα στον τεκτονισμο οπου αμεσως αμεσως δρα καταστροφικα για τις ισορροπιες του καθως μεταφερει τα παιχνιδια ανταγωνισμου κι εξουσιας μεσα σε ενα δικτυο που ηταν και υποτιθεται συνεχιζει τυπικα  να δηλωνει ως << φωτισμενος >> ταγος της  κοινωνικης δικαιοσυνης ...χμμμ....αυτο εγινε κατα παραβαση των αρχαιων τεκτονικων κανονισμων που οτι ο πλουτος επρεπε μενει απεξω ή γινεται  κτημα της κοινοτητας χμμμ ( οπως και στα πρωτοχριστιανικα κοινοβια που λειτουργουσαν  με βαση την αρχη της αναδιανομης )

...ομως στον καπελωμενο απο την αγγλοσαξωνικη αποικιοκρατια τεκτονισμο των τελευταιων 400 χρονων η βασικη αυτη αρχη πεταχτηκε στον καλαθο των αχρηστων και μαζι με αυτην η θεμελια λιθος της οικοδομησης αυτων των προτυπων αδελφοτητων στρατευμενων απελευθερωτων και μεταλλακτων της κοινωνιας  ...

...ενα δευτερο προβλημα ειναι η πολυβαθμια  ..χμ ,, δημιουργει μια τρομερη σπαταλη ενεργειας σε διαδικαστικες διεργασιες και τελετουργιες βαθμολογησης ενισχυοντας τον ανταγωνισμο και δημιουργωντας  ενα αληθινο χαος απο τιτλους και αξιωματα ανευ ουσιας που ωστοσο κατα την καταχωρηση κι αποδοση τους στα μελη μιας τεκτονικης αδερφοτητας απλα συντηρει εντος της την πολυδιασπαση και την πολυαρχια και την ασυδωτη βαθμοθηρια ...

..η οποια  βαθμολογηση μεσα σε ενα μυητικο ταγμα εξωτερικο θα πρεπει να συμβαινει οπως σε ενα πανεπιστημιο ( χμμ με γραπτες εξετασεις με προφορικες , ερευνητικο εργο, συμμετοχη σε συλλογικες δραστηριοτητεςς  κοινωνικοτητα και γενικη συμπεριφορα )αυτο εινα ενα μεγαλο θεμα που πρεπει να αναθεωρηθει απο την βαση του ...

-ενα τριτο προβλημα φαινεται να ειναι και ο κατεξοχην λογος διασπασης των τεκτονικων δικτυων που δημιουργουν σε καθε "νεοεισερχομενο" μελετητη της ιστοριας του θεσμου μια αισθηση χαωτικης πολυαρχιας και αποσυνθεσης,, ειναι η υπαρξη πολλων τελετουργικων τυπικων και κανονισμων οργανωσης ανταγωνιστικων μεταξυ τους ( Σκωτικος τυπος ,τυπΟς τη Υορκης ,τυπος της Αμιλης )
..ΑΥΤΗ Η ΤΥΠΟΛΑΓΝΕΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΕΩΡΙΩΝ...... ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΞΩ Η ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ...


...το πρωτευον εινια η  ενωτικη υγεια ενος αποκρυφιστικου μυητικου ταγματος ( καθως η παρουσια τετοιων ταγματων θεωρουμε οτι θα πρεπει να ειναι καταλυτικη στα  κινηματα του μελλοντος κια κατλυτικη παρουσια με ταση κατακερματισμοι δνε υπαρχει χωρος ενωτικη υγεια η συλλογκοτα εινα ενα ερμιαο τηων κοινωνικων δρωμενων και οχι βεβεια καταλυτης  )

..η δικη μας κορακισια προταση για την ενωτικη υγεια  των αποκρυφιστικων ταγμταων ειναι λοιπον τριπλη ...

-ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ απομακρυνση των πλουσιων μελων που δεν  συμβιβαζονται με την ιδεα της απαλλαγης τους απο τα περιουσιακα στοιχεια τα τρομερα που κατεχουν ...μελος με προσωπικη περιουσια που ξεπερνα το 1.000.000 ευρω να κηρυσσεται ανεπιθυμητο κι επικινδυδο για την ενοτητα του δικτυου ...καθιερωση κανονων  συμμετοχης στα οικονομικα ωστε να μην δημιουργουνται κεντρα οικονομικης εξαρτησης κι επιρροης ,,κανονων συναποφασης  απο την βαση και σε ολα τα επιπεδα οργανωσης του δικτυου με υποχρεωτικη και δικαιωματικη συμμετοχη ολων των μελων ανεξαρτητως βαθμου ...

- καταργηση ολων των παραπλανητικων και βαρυγδουπων βαθμων που συντηρουν τον ανταγωνισμο ,την απολυταρχια και δαπανουν στα διαδικαστικα καταχωρησης , απονομης τους και διαχειρισης των ενστασεων και βαθμοθηρικων τασεων ,τρομερη ενεργεια  του τεκτονικου δικτυου ...παραλληλα καθιερωση διαδικασιων συστηματικης και τακτικης βαθμολογησης στην οποιαν συμμετεχουν ολα τα μελη απο τα πιο χαμηλοβαθμα ...

-συμφωνια πανω  ενα κοινο τυπικο τελετουργικο και σε μια κοινη  ομολογια δογματος
κοσμο-θεο-ανθρωπο-θεωρητικου  και αποσυμβολιστικες μεθοδους,,  ανοικτα ολα αυτα   σε αλλαγες βελτιωσης η καταργησης  και αναθεωρησης  και σε κριτικη ακομη και απο ατομα που δεν ειναι μελη μεσω τακτικων συνοδων -συνελευσεων


...δεν ξερω αν το καταλαβαινετε ,,,αλλα πως ειναι δυνατον ενα ταγμα , μια οργανωση να γινει προπομπος της κοινωνιας δικαιου και  μεταλαμπαδευτης δικαιονομικων αξιων  οταν στο εσωτερικο του εφαρμοζονται κανονισμοι που θυμιζουν  μεσαιωνα κι ιερα εξεταση ???

...δυστυχως ετσι λειτουργουν τα περισσοτερα αποκρυφιστικα ταγματα ......αν η οργανωση που ευαγγελιζεται την κοινωνικη απελευθερωση δεν ειναι η ιδια ενα προτυπο της ιδανικης αναδιανεμητικης ευνομιας  ,τοτε  απλα αποτελει  ενα θεσμο καταχραστη ιδεων και αξιων,  ενα θεσμο παραπλανητη  αφελων κι ευκολοπιστων ανθρωπων ...ενα θεσμο μαζικοποιησης , μαντρωματος  και μοχλοποιησης ανθρωπινου δυναμικου προς εξυπηρετηση στοχευσεων περα και πανω απο τους κοινως ομολογημενους ευαργεις ανθρωπιστικους σκοπους ..

...λιγα ειναι αυτα τα ταγματα  που φαινεται να κανουν την διαφορα ..αλλα και παλι θελει ψαξιμο να εξακριβωθει αν προκειται για αληθη διαφορα η για διαφοροποιητικο προσωπειο-μασκαρεμα  ..εδω διαβαστε για το Ταγμα των Μπαχαι .. μια αλλη οψη του ισλαμισμου που φαινεται  κανει  την διαφορα αν κρινει κανεις οτι ειναι θεοκρατικη  θρησκευτικη κοινοτητα ..
http://gr.bahai.org/gr.bahai.org/601.html

...βεβαια παντα υπαρχουν και με τις συλλογικες διεργασιες τις θεσπισμενες προβληματα που μια  δυναμικα ανελισσομενη κοινοτητα βαζει  πλωρη προς την επιλυση τους ,αν  βεβαια παραμεινει ανοικτη  στις αλλαγες με στοχο τη τελεια αναδιανομη της γνωσης ,της εξουσιας και  των πορων ζωης ...


( η πενιχρη  εμπειρια μου ως μελος τοπικων δημοτικων συλλογικοτητων  με βοηθησε να παρακολουθησω απο τα μεσα και να αρχισω  να  κατανοω τα μεγιστα προβληματα που εχουν ολες οι συλλογικοτητες ανεξαρτητως κοινωνικου πεδιου δρασης  και τη τρομερη σπαταλη ενεργειας που γινεται  οχι για να λυθουν κοινωνικα προβληματα αλλα επειδη υπαρχουν διαδικαστικες εμπλοκες , φραξιες και ιδεολογικες γραμμες ανταγωνιστικες ,, ...........ειναι τρομερο !!! )



ΕΔΩ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ <<ΑΡΙΣΤΕΡΑ >> του μελλοντος μας ,,παρακολουθηστε το ,, ειναι ενα θεμα που αφορα και την ριζοτομο αλλαγη θεσμων οπως τις Χριστινιακες  Εκκλησιες αλλα και  τον Τεκτονισμο ...

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=80&t=238787
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Δεκεμβρίου 21, 2014, 09:50:00
..εδω το χλιαρα αγαπαδικο και ατονο ψευτοσυμπονιαρικο  ετησιο πρωτοχρονιατικο μηνυμα του Διεθνους Τεκτονικου Ταγματος ΔΕΛΦΟΙ( μικτο ταγμα ) στις αρχες του 2014 και εν τω μεσω της λαιλαπας  της κοινωνικης απαλλοτριωσης που υφισταται η χωρα απο την ξενοκρατια ......ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ <<ΗΣΥΧΟΙ>> !!!!!!!!!
... σημειωτεον το ταγμα αυτο εινα απο τα πιο ακμαια του ελληνικου τεκτονισμου...και τα  πιο προοδευτικα ,,,καθως εχει ενταξει ττους κολπους του και την μυηση γυναικων και μαλιστα σε μικτες στοες ..κι  ομως η χλιαροτητα του εν τω μεσω ποδηγεσιας των δοσιλογων κυβερνησων της χωρας ειναι εκπληκτικη καταμαρτυρωντας την υποτελεια του και το ξενοκρατουμενο πνευμα του!!!

Humain  du Droit...αλλα σε ποιον ανδρωπο αναγνωριζεται το δικαιωμα του για ευπρεπη ζωη ?? μαλλον  στον ελιτιστη τον κοινωνικα δυνατο MONO AYTOΣ PRΕPEI NA EXIE KATVXHRVMENA KΑΙ  DIAPISTEYΜΕNA KI ADΙΑMFISBHTHTA DIKAIVMΑTA STHN ΕΥΔΙΑΜΟΝΙΑ !!!χμμ!!


===============
http://www.delphiorder.org/gr/html/ethsio.php

Ετήσιο Μήνυμα Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου
Μεγάλου Διδασκάλου του Διεθνούς Τάγματος

αδ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ


Ιανουάριος 2014
Ετήσιο Μήνυμα για το Νέο Έτος 2014
 


Οι φυσικοί νόμοι και οι γενικότερες κοσμικές προϋποθέσεις εδημιούργησαν ένα καθορισμό πλαισίου χρόνου των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων αλλά και της γενικότερης πορείας της διαδρομής της ζωής. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις και αυτός ο χρόνος που διανύσαμε έφτασε στο τέλος του. Τέλος του 2013.

Όμως η καθημερινότητα μας, στο σύνολον της αντιμετώπισης των προβλημάτων της ζωής, αποκάλυψε πολλές φορές κατά τρόπο τραγικό τις αυταπάτες και το ψευδές μιας επίπλαστης ευδαιμονίας και ατομικού ωφελιμισμού.
   
Κάντε Κλικ Για Μεγένθυση

Οι συνθήκες διαβίωσης υπό το βάρος των οικονομικών προσαρμογών και επιταγών δημιουργούν, όχι μόνο για την χώρα μας, την Ελλάδα, αλλά και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες παρόμοια προβλήματα επιβίωσης των πολιτών.

Το δικαίωμα της ζωής περιορίζεται μόνο σε μια ακραία κατάσταση οριακής σχεδόν διατήρησης του. Τώρα ο χρόνος δημιουργεί τον φόβο και την απογοήτευση για το μέλλον.

Το Διεθνές Τεκτονικόν Τάγμα “ΔΕΛΦΟΙ” ως δημιουργός δύναμη παρακολουθεί και μελετά με προσοχή και στοχασμό τις νέες καταστάσεις όπως αυτές διαμορφώνονται.

Ασκώντας με ενεργό ρόλο την συμμετοχή του στην κοινωνική προσπάθεια της μείωσης των δυσχερειών, παρεμβαίνει δημιουργικά στο πνευματικό και διαδραστικό πεδίο των συνανθρώπων μας. Εισερχόμεθα στο νέο έτος. Τα βήματα μας ας είναι σταθερά και ο φόβος που διακατέχει την ψυχή μας ας εξαλειφθεί.

Η αισιοδοξία ας αντικαταστήσει την κάθε αμφιβολία για κάθε τι που μπορεί να μας συμβεί. Η πίστη μας, όχι μόνο στον άνθρωπο αλλά κυρίως στον συνάνθρωπο, ως όντα κοινωνικά, να είναι η αφορμή μιας νέας ανακάλυψης, περισσότερο ουσιαστικής των πανανθρώπινων αξιών.

Ας μετατρέψουμε την οδύνη της σοφίας σε πραγματική κατάκτηση της Αλήθειας.

Ας χρησιμοποιήσουμε τις πνευματικές και ψυχικές μας δυνάμεις ως εργαλεία, όπως ο πελεκητής της πέτρας, και ας προσπαθήσουμε, κατ’ αυτόν τον τρόπο, να οικοδομήσουμε τον νέον άνθρωπο, τον άνθρωπο τον οικουμενικό.

Εγκάρδιες ευχές για Ειρήνη και Αγάπη προς όλους τους αδελφούς και τις αδελφές του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος “ΔΕΛΦΟΙ” και προς όλες τις υπαγόμενες εις το Τάγμα μας αυτόνομες Τεκτονικές Δυνάμεις.

Είθε το 2014 να χαρίσει εις τους απανταχού της γης αδελφούς Τέκτονες υγεία και πνευματική ανάταση.


=====================
παραθετουμε και το μηνυμα του Ιερωνυμου για το 2014 ετσι για να βλεπουμε την ομοιοτητα σατανοπληκτων ξενοκρατουμενων  δομων  ΤΟΣΟ ΟΜΟΙΩΝ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΙ ΟΜΩς  παρα την φαινομενικη τους αντιπαλοτητα ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΔΡΑΣ ΕΚΜΗΝΥΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΧΛΙΑΡΟΣΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ............ΣΙΩΠΗΛΟΣ ( ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ  ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑ !!! !!!

http://mynima-hellas.com/2013/01/%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80/






<< ειρηνη κι αγαπη αδερφοι υπομονη και προπαντων .....σιωπη  σιωπη σιωπη σιωπη σιωπη σσσσσσσσσσσσσσσσσσσ!!!!!!!!ναστε ολοι καλα μεχρι αποτελευτησης  του σας βιου !!>>ΑΜΗΝ !!!

ΚΡΡΑΑΑΑΑΞΞΞ ΓΚΡΓΧ!!!!!!!!!
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Δεκεμβρίου 23, 2014, 12:51:33
περι της διαφθορας του διεθνους τεκτονικου δικτυου

...οι πολλοι και βαρυγδουποι ασυμβατοι με την κοινωνικη πραγματικοτητα μυητικοι τυποι κι αξιωματα , τα  λαβυρινθωδη τελετουργικα ,τα παραπλευρα τεκτονικα σωματα ,τα θυγατρικα κι αδερφοποια ταγματα
( κατακορυφη κι οριζοντια αναπτυξη )...δημιουργουν ενα περιπλοκο δικτυο χαωτικο με παρεξενες και δυσθεωρητες διαπλοκες αναμεσα στα σωματα του και διακριτα μελη του ,,,ενα δικτυο που κρεμεται πανω απο τις κοινωνιες σαν ενας σιωπηρα αναπτυσσομενος ιστος μαυρης αραχνης δηλητηριωδους που τα αρχεια της κρατιονται ερμητικα σφραγισμενα με το προχημα του αποκρυφισμου ...

...οι στοες ειναι απλα η βαση του τεκτονικου ιστου κι οντως το πιο αθωο μερος του ....ειναι τα φυτωρια διαλογης νεων αφοσιωμενων τυφλωμενων διεκπεραιωτων  της  τεκτονικης ξενικης εργοδοσιας ..εκει δοκιμαζονται οι νεοεισερχομενοι,,οι ηθικες αντοχες τους ,ο αναρριχητικος τους ζηλος, ο οιστρος της ματαιοδοξιας τους , η πλουτομανια τους  ή  απο την αλλη η εντιμοτητα και η προσηλωση τους στην αναζητηση της φιλοσοφικης  αληθειας και της αποκρυφης γνωσης   ...

...απο τα υψηλα ξενικα σωματα του τεκτονισμου γινεται μια  αυστηρη διαλλογη οχι των ο ικανων μυστων αλλα εκεινων που ειναι ετοιμοι να υπερβουν καθε ηθικο φραγμο πιστα αφοσιωμενοι στα ανωθεν τεκτονικα σχεδια ,,,

,,,στο εξωτερικο  ετοιμαζονται οι λιστες των μελλοντικων δασκαλων  ,,τα ραβασακια ερχονται απο την Ηνωμενη Μεγαλη Στα της Αγγλιας  ,της Γαλλιας της Ιταλιας των ΗΠΑ κτλ ..τα ραβασακια -εγγραφα δεν  μοιαζουν απλα με συστασεις ή οδηγιες αλλα με εντολες διορισμου ανωθεν ολων  των ανωτερων βαθμοφορων των Περιστυλιων και των Συμβουλιων κτλ κτλ..

 ...αρα Ροζ δεν  εχουμε να κανουμε απλα με ενα εκπτωτο παρωχημενο  θεσμο ...αυτο ειναι ενας ηπιο χαρακτηρισμος αθωωτικος ....καθως ο τεκτονισμος  ειναι ενας πολυ καλα δικτυομενος υπερεθνικος  θεσμος φαντασμα φαινομενικα λαβυρινθωδης αλλα αρκετα ευτακτος στο βαθος του,, με αυστηρη προσηλωση σε ορισμενα Διεθνοποιημενα Σχεδια Κοινωνικης Διαχειρισης ,,,εντος του τεκτονικου δικτυου κινειται απιστευτος ογκος πληροφοριων προσωπικων δεδομενων καταρχην για  τα μυημενα μελη αλλα και γενικα για τους πολιτες  και  τα δρωμενα μιας χωρας ,,,εντος του δικτυου αυτου   "καθαγιαζονται" μεγιστα εκληματα στο εσωτερικο των χωρων ( λαθρεμπορια ,διακινηση ,ναρκωτικων κι απαγορευμενων ουσιων κι αποβλητων  , κατασκοπια , πορνεμπορια , λαθρομεταναστευση , πολιτικα οικονομικα  σκανδαλα , εγκληματικα δικτυα  ,ξεπλυμα μαυρου χρηματος, ΜΚΟ υποκινητριες κοινωνικων κρισεων   κτλ κτλ ) ..

...αυτο που πιστευαν οι πιο παλιοι οτι ο κατεστημενος τεκτονισμος ειναι το απποκρυφιστικο καμουφλαρισμα της διεθνους επισημης παρανομιας  κι ενος εντελως αδιαφανους  υπερπολιτικου μηχανισμου ελεγχου των κοινωνιων  δεν  απεχει πολυ απο τη πραγματικοτητα ...

...να γιατι απαιτειται το καταναγκαστικο ανοιγμα των τεκτονικων αρχειων ..που θα αφυπνισει  την ιστοριολογικη μας συνειδηση για την διεθνη σκακιερα του τεκτονισμου και θα αποκαλυψει τους ατιμους και εγκληματικους γκριζους κανονες υπερανω καθε εννοια ηθικης και ευνομιας με τους οποιους κινειται η παγκοσμια ιστορια τα τελευται 500 χρονια ...

εδω η σκακιερα , των υπερανω ηθικης , τεκτονικων διευθετησεων ....

(http://www.soccerplus.gr/sites/default/files/imagecache/new-arthro/2012/3/skaki.jpg)
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Δεκεμβρίου 27, 2014, 10:35:20
τεκτονικες καλλενδες -καλεσματα ...σκωπτικου χαρακτηρος

Ως ποτε παλληκαρια
θα ζειτε τση ντροπης
δεμενοι στα στυλιαρια
μιας ανανδρης σιωπης ;


Ως ποτε θα κρατατε
σκυφτη την κεφαλη
ως ποτε θα φιλατε
γαιδουρινη ψαλη ;

Γαιδαρου που κραδαινει
κουδουνα παρδαλη
γαιδαρου φορτωμενου
πραγματεια ξενικη ;

Ως  ποτε θα βλoγατε
τα γεννια του παπα
του τραγου κουτσαυβλητη
με την κομμενη ουρα ;

Στις κοκκινες στοες σας
για να μπει αλικο φως
πρεπει αγκαθι να 'χει
του παππα ο πεσινος .

Τ 'αγκαθι ειν' η ωρα
που θα λυθει η σιωπη
οταν τα μαυρο αμπαρι
αξαφνου θ' ανοιχτει ...

Σηκωτε παλληκαρια
να δετε τ' αλλο φως
που το κρατα δεμενο
του γαιδαρου ο φαλλος .

Σηκωτε να γενετε
τση Μοιρας ο Ομφαλος
τση Μερας που ανατελει
και τρεμει ο Πονηρος ...


χρονια πολλα τεκτοναραιοι !!!,,,με δικαιοσυνη σε ολους !!!
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 29, 2014, 21:08:06
Χρόνια Πολλά Μύθηρα μου.

Δυστυχώς βαριά η καλογερική της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης...
Ποιός θέλει την Αλήθεια Μύθηρα? Εσύ την θες?

Είπαμε απέδειξε πρώτα πως ο Ιησούς υπήρξε ως Ιστορική Προσωπικότητα, και μετά μιλάμε περί χριστιανισμού...
Βολεμένοι άπαντες στα παραμυθάκια μας, δεν προάγεται έτσι μία υγιής εξέλιξη...

Υ.Γ. Για τα υπόλοιπα θα επανέλθω... :)
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Δεκεμβρίου 31, 2014, 10:12:37

Ροζ
Χρονια πολλα και σε σενα ..η μαλλον χρονια επαρκη και με  δικαιουνη το πολλα δεν λεει τιποτε ....
δνε ισχυριζομαι οτι κατεχω την αληθεια αλλα πιστευω οτι ειμα στο σωστο δρομο της αναζητησης της ...

...τωρα για τον Ιησου ,, μα τι μου λες μωρε  Ροζ ,με προσβαλεις ,, η κουλτουρα μου είναι αρκετα διευρυμενη για  να κολλαω σε ιστορικες προσωπικοτητεςκια ονοματα  και να πασχιζω να αποδειξω αν υπηρχαν η οχι ..για μενα τα προσωπα εχουν ελαχιστη σημασια  ..να στο πω πιο αργκο <<χεστηκα αν υπηρχε η αν δεν  υπηρχε ο Ναζωραιος τρεχα γυρευε δεκαρα δεν δινω>> !!!με εχεις  παρεξηγησει ..σου εξηγησα ειμα χριστιανη της ουσιας της "χριστοτητας" οχι απο αυτους που με   ρουσφετολογικες λατρειες πιανουν   κουμπαριες με το θειο ..κια προσκυνουν σκελετωμενα σκηνωματα ... με παρεξηγησες!!!
... γιαυτο κι γεω θα σου πω τα ...χμμ …τα τεκτονικα καλλαντα τςη Αορατου Στοας ..αυτα τα λενε  ειδικα στο Ταγμα του Κορακος χμμ ..καθε  ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ..


...τα αφιερωνω στο φορουμ σας .. αναγνωριζωντας οτι κανετε  κι εσεις τη δικη σας προσπαθεια …οσο κι αν δεν συμφωνω μαζι σας σε πολλα θεωρητικα κια πρακτικα θεματα ..
  ,,ωστοσο αναγνωριζω το μοχθο σας να βγει κατι τις διαφορετικο στο χωρο του ελληνοτραφους εσωτερισμου ...



<< ΤΑ ΚΑΗΜΟΛΟΓΙΑ >> ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΣΗ ΑΔΕΡΦΟΜΑΝΑΣ 
( Αφιερωμενο στο Πενθος της Μητερας Θεας )

Νεα Χρονια μας εφτασε
Νεα Χρονια σιμωνει
που ολες τις Κορες του Γυαλου
στα συννεφα σηκώνει…

Εκει ψηλα στα συννεφα
οι Κορες μαγευτηκαν
τον Ουρανο πως θα Αγγιζαν
ολες ξελογιαστηκαν ...



Μα ο Ουρανος ειναι  αλλου
αλλου ο Μεγας Ηλιος
αλλου ο Θρονος της Ψυχης 
και της Ζωης ο Φιλος …

Ο Κατω Κοσμος εντυσε
τις Κορες με χρυσαφια
κοιμουνται υπνο λησμονιας
σε Κοκκινα Παλατια …

Ειχα κι εγω  μια Κορη νια
και μοσχοαναθρεμενη
τα συννεφα την πηρανε
την εχω πια χαμενη ...

Δεν  ξερω που να την εβρω
ποια πετρα να σηκωσω
κι απο τα πλανα συννεφα
την Κορη να γλιτωσω ...

Να την εφερω πλαι μου
χαρα να την εντυσω
σε καβαλαρην Αξιον
νυφη να την στολισω ..

Την Κορη που αγαπησα
Πυργος ψηλος  κρατατει
σε παραθυρι εφτακλειστο
το δακρυ της κυλαει ...

Ειχα μια Κορην ομορφην
Κορη ονειρεμενη
με Παλικαρι Ολανθιστο
ηταν ΄¨ραββωνιασμενη..

Με τα νερα εμιλαγε
στις φυλλωσιες περπατει
μα τωρα  ο Πυργος την κρατα
σε νεκρικο κρεββατι ...

Η Κορη μου μαρμαρωσε
παγωσεν η καρδια της
μερα και νυχτα ο Θανατος
πινει την εμορφια της …

Ειχα μια Κορη ομορφη
καλοαναθρεμμενη
ο Θανατος τη  ζηλεψε
 την εχω πια χαμενη …

Ο Θανατος την εκαμε
Κυρα εις το πνευρο του
μερα και νυχτα την μεθα
με τ’ακριβο ποτο του…
 Γλυκο κι αν είναι  το ποτο
πικρα μονολογαει
για να φτιαχθει χιλια κακα
στον κοσμο αυτό σκορπαει ….


Ειχα μια Κορη ομορφη
Κορη δασκαλεμενη
με παλληκαρι αλλαγινο
ηταν λογοδοσμενη …


Το Λογο της κουρελιασε
ο Πυργος του Θανατου
τα Δακτυλιδια της Ζωης
τα εκαμε δικα του …

<<Δική μου εισαι >>της μηνα
<<μεχρι να δυσει ο Ηλιος >>
<< Εγώ ειμαι ο  Κυρης της Ζωης
Εγώ ο μονος Φιλος>>…


Κι εσε διαβατη που περνας
ερωτημα σου βανω ..

<<ποιο αραγε το μυστικο ,
ποια Μοιρα κυβερναει
των Κοριτσιων το ριζικο
που πονο μας κερναει;>>
=====================================

και του χρονου <<Νοικοκυραιοι >>
,,, τα  Νοικια και τα αποζημιαρικα μη ξεχασετε !!!

Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Μελης στις Δεκεμβρίου 31, 2014, 18:27:30
Καλή χρονιά


Ηταν ο Ρούντλ, ο σταθμάρχης
Και ο Μπέτζλει που δούλευε στα τραίνα
Και ο Ακμαν από την Επιμελητεία
Και ο Ντόνκιν από τις Φυλακές,
Και ο Μπλέϊκ ο Λοχίας εκπαιδευτής
Για δύο φορές ήταν δικός μας Σεβάσμιος
Μαζί με αυτόν που είχε το μαγαζί «Ευρώπη»
Τον γέρο – Φάμτζι Εντουλτζι

Εξω «Εταίρε, Κύριοι, Χαίρεται, Σαλαάμ»
Μέσα «Αδελφέ» και δεν υπήρχε τίποτα κακό.
Συναντιόμασταν στο Αλφάδι και χωριζόμασταν στον Γνώμονα
Και γω ήμουν ο δεύτερος Διάκονος στη Μητέρα Στοά μου εκεί κάτω !!

Είχαμε και τον Μπόλα Ναθ τον λογιστή
Και τον Σαούλ, τον ισραηλίτη του Αντεν,
Και τον Ντιν Μοχάμετ σχεδιαστή στο Κατάστο,
Ηταν ο Μπαμπού Τσακερμπούτυ
Και ο Αμίρ Σίχ, ο σιίτης ,
Και ο Κάστρο των γραφείων επισκευών
ο Ρωμαιοκαθολικός!


Δεν είχαμε ωραίες επιγραφές
Και ο Βωμός μας ήταν παλιός και απέριττος
Αλλά γνωρίζαμε τα αρχαία Οριοθέσια
Και τα τηρούσαμε κατά κεραία και γράμμα.
Και το παρατηρούσαμε όλο αυτό από απόσταση
Μου κάνει εντύπωση αυτό το γεγονός
Που δεν υπήρχε ούτε ένας βέβηλος
Εκτος, ίσως , από μας τους ίδους.



Επειτα κάθε μήνα, όταν τελείωναν οι Εργασίες
Καθόμασταν όλοι και καπνίζαμε,
(Δεν συνηθίζαμε να κάνουμε τράπεζα
Για να μην φέρουμε σε δυσκολία ούτε έναν αδελφό)
Και μιλούσαμε, ένας μετά τον άλλον,
για την Θρησκεία και για άλλα πράγματα,
Κάθε ένας αναφερόμενος στο Θεό που ήξερε καλύτερα.

Ενας μετά τον άλλον μιλούσαμε,
Κι ούτε ένας αδελφός δεν βιάζονταν,
Μέχρι που η αυγή ξυπνούσε τους παπαγάλους
Και το άλλο το πουλί το περιπλανώμενο
Μιλούσαμε για όλα αυτά που αισθανόμασταν περίεργα
Και πηγαίναμε στα σπίτια για να κοιμηθούμε
Με τον Μωάμεθ, τον Θεό, τον Σίβα
Που αλλάζανε βάρδια μέσα στα κεφάλια μας.

Συχνά, κάτω από τις εντολές της Κυβέρνησης
Περιπλανώμενα βήματα μας επισκέφθηκαν
Και μας μετέφεραν χαιρετισμούς αδελφικούς
Από Στοές Ανατολής και Δύσης,
Σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβαν,
Από την Κοχάτ μέχρι την Σινγκαπούρη.
Πόσο θα ήθελα να ξαναδώ
Μια φορά αυτούς τους αδελφούς μου από την Στοά – Μητέρα.

Θα ήθελα να τους ξανάβλεπα,
τους Αδελφούς μου μαύρους και σκούρους,
μέσα στην οσμή των πούρων εκεί,
ενώ το κάρβουνο περνούσε από χέρι σε χέρι
Με τον γέρο khansamah που ροχαλίζει
Αχ ας ήμουν Δάσκαλος Μασσώνος με μεγάλη φήμη
Στην Στοά – Μητέρα μου ακόμα μια φορά

Εξω «Εταίρε, Κύριοι, Χαίρεται, Σαλαάμ»
Μέσα «Αδελφέ» και δεν είχε τίποτα κακό.
Συναντιόμασταν στο Αλφάδι και χωριζόμασταν στον Γνώμονα
Και γω ήμουν ο δεύτερος Διάκονος στη Μητέρα Στοά μου εκεί κάτω !!
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 31, 2014, 22:24:57
Χρόνια Πολλά σε όλoυς τους Φίλους και Αδελφούς!

Είθε η Αγάπη να βασιλέψει μεταξύ των Ανθρώπων. :)
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Ιανουαρίου 01, 2015, 19:32:48
Oι ευχες που δινει ενας βιοσοφιστης στο ξεκινημα καθε Νεας Χρονιας


<<....ευχομαι ...χρονια δημιουργικα και τοσα οσα ειναι αναγκαια ωστε να παρουμε σαν ψυχες το μαθημα που χρειαζομαστε για την ανελιξη μας και να ολοκληρωσουμε το εργο της συνεισφορας μας στην Μεγαλη Υποθεση της Συλλογικης Απελευθερωσης απο το Πονο που εμποδιζει την Συλλογικη μας Ανελιξη,,,να ολοκληρωσουμε το εργο που αναλογει στις ιδιαιτερες αναγκες και δυνατοτητες μας .. >>

...αυτο σου ευχομαι κι εγω για την νεα χρονια και για καθε νεα χρονια ..τα ιδια ευχομαι σε ολους ...το πρωτο σκελος αφορα ολα τα ελλογα πλασματα ,, ενω το δευτερο αφορα μονο τις ανωτερες και πιο ανελιγμενες ψυχες του κοσμου μας...



...γιατι οπως σε ενα καραβι που ΦΛΕΓΕΤΑΙ καποιοι ποδοπατανε τους αλλους και τρεχουν να σωσουν πανικοβλητοι το τομαρι τους ..ενω καποιοι αλλοι αναλαμβανουν δραση βοηθητικη και υποστηρικτικη των πιο αδυναμων ..ετσι και στο μεγαλο καραβι το φλεγομενο τον κοσμο μας .. καποιες ψυχες δεν ειναι ικανες παρα μονο για να πατανε τους αλλους καθως το σκοταδι ή η ανωριμοτητα της ψυχης τους ,δεν τους επιτρεπει να μπορουν να κανουν κατι διαφορετικο .. ενω καποιες αλλες ειναι οι ηρωικες ψυχες που αναλαμβανουν δρασεις πληρωματος και καθοδηγων των επιβαινοντων του καραβιου  ,,,

ΑΑΑΚΡΙΒΩς ΕΤΣΙ !!ΚΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΦΑΝΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ ΚΙ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ !!!

...οι εκτακτες , επικινδυνες κι εκρυθμες καταστασεις ζωης τελικα ειναι σπουδαιοι ενδεικτες για το μεγεθος της ψυχης , την ηλικια και την ποιοτητα της αρα την κατευθυνση της εξελιξης ...


ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ !!!



...ευχομαι δικαιοσυνη σε ολους μας ...τιποτε αλλο δε χρειαζομαστε ...για να ειμαστε ευδαιμονες ...γιατι δικαιοσυνη σημαινει να σεβονται τις αναγκες ζωης μας...
...οταν σεβονται οι αλλοι τις αναγκες της ζωης μας και μεις τις δικες τους αναγκες ζωης μονο τοτε υπαρχει ανελιξη δηλαδη απο αλλαγη απο το ενδοψυχο σκοτος .....κι οποιοι σεβονται τι αναγκες μας ενεργουν για την ικανοποιηση τους χαριζοντας μας πληροτητα ( εκπληρωση ) αρα ευδαιμονια ...αλιμονο οταν με παθος μας αγαπανε ...ομως ποδοπατωντας κι αρνουμενοι επιμονα να ικανοποιησουν τις βασικες αναγκες της ζωης μας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΦΥΛΑΚΗ ...ζουμε δυστυχως μεσα σε μια τετοια υποκριτικα αγαπιαδικη κοινωνια ...ανικανοποιητοι και δυστυχεις περιτριγυρισμενοι απο υποκριτικα αγαπαδιακα αισθηματα ...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Ιανουαρίου 01, 2015, 19:45:07
...εχω κι αλλα τεκτονικα καλλαντα  τςη Αορατου Στοας ..χμμ Ροζ θα τα πω στο φορουμ σας την ημερα των Φωτων ..μια εορτη με αρχαιοτατες καταβολες ..

αλλα για να μη ξεμακραινουμε  απο το θεμα  μας ...

...αναρωτιεμαι και  ρωτω οσους  ειναι ή  ηταν καποτε τεκτονες ...του εξωτερικευμενου αυτου τεκτονισμου του κατεστημενου και ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΟΥ ,,,

...γιατι καποια τεκτονικα υψηλα σωματα ονομαζονται <<Περιστυλια>>??
...η λεξη παραπεμπει στο εξωτερο μερος ενος αρχαιου ναου ...αλλα ποιος ειναι ο Ναος αρα το κεντρικο αβατο σωμα που περιζωνουν και εμπνεονται απο αυτο κια για το οποιο εργαζονται τα <Περιστυλια ???

ή  ο συλλογισμος μου ειναι λαθος ...η μηπως δεν εχει  απασχολησει κανεναν τεκτονα αυτος ο ορος ???


Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Ιανουαρίου 02, 2015, 09:52:41
η υπαρξη των Περιστυλιων με οδηγησε συνειρμικα στην ιδεα της υπαρξης  ενος αποτερου Ναου που δρα σε πολυ υψηλα του κοσμου μας επιπεδα .. τα υπαρχοντα εδω στην βαση Περιστυλια ειναι οι στυλωνες των Σχεδιων του Ναου αυτου που ειναι αδιορατος για μας .....η δομη των οργανωσεων του τεκτονισμου πως μας δινεται εδω στην βαση παραπεμπει σε ανωτερες δομες ναιτικες υψηλης τελετουργικης εξουσιας ...η ιδεα αυτη ηταν  απο τις κεντρικες ιδεες μια γενικης συνομωσιολογικης θεωριας που ανεπτυξα ..

ΑΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΤΕΣ  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΣΕΡΒΙΤΡΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΔΙΟΡΑΤΟΥ <<ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΝΑΟΥ>> ΠΟΥ ΔΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ !!!

εδω ενα σχεδιο  περιστυλιου με πολλες σειρες-συσταδες  κιονων περιπτερων-περιστυλιων ...
χμμ αρα λογικα καπως ετσι ειναι ργανωμενος ο τεκτονιμσος δηλαδη πανω απο τα εθνικα περιστυλια υπαρχουν τα ευρωπαικα και  πανω απο αυτα  τα παγκοσμια  και ολο πλησιαζουμε προς το κυριως μερος του Ναου ..
ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ..
..ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΚΙ Ο ΝΑΟΣ ΠΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΕΤΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΣΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΩΝ..

(http://www.eie.gr/archaeologia/Gr/layout/images/03/zoom/02.jpg)

το ζητουμενο ειναι ποιο κρυμμενο Ναο εξυπηρετουν ολα αυτα τα Περιστυλια μαι με τις στοες που ελεχγονται απο αυτα !...με ποιο Πνευματικο Σηκο συνδεονται...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιανουαρίου 21, 2015, 20:51:58
    Ξεκινώντας από μια λανθασμένη πληροφορία, αφήνοντας στην συνέχεια να καλπάζουν ανεξέλεγκτοι συνειρμοί στο πεδίο της συνομωσιολογίας, πλάθεται ένα παραμυθολόγημα, το οποίο αφού εμπλουτιστεί με κενά υπονοούμενα, καταλήγει να αιτείται αποδοχή τεκμηρίου....

    Πρώτον, Περιστύλιο ΔΕΝ είναι ο χώρος που περικλείει έναν Ναό αλλά ακριβώς το αντίθετο και συνήθως σπάνια συνδέεται με Ναό.... Περιστύλιο είναι ο υπαίθριος χώρος που περιβάλεται από Στοές.

    Δεύτερον, Στοές ήταν συνήθως ημιυπαίθριοι χώροι μπροστά από καταστήματα ή δημόσια κτίρια και σπάνια μπροστά ή στο πλάι των Ναών και εξυπηρετούσαν τους ανθρώπους προσφέροντας τους προστασία από καιρικά φαινόμενα. Η πιο συνηθισμένες Στοές είναι στις αρχαίες αγορές και ουσιαστικά απαρτίζουν το μπροστινό μέρος του ή των καταστημάτων, αφού είναι χώροι που ορίζονται από τρεις τοίχους σε σχήμα "Π" και στο ανοικτό μέρος μπροστά υπάρχουν μόνον κίονες και φυσικά από πάνω ο χώρος είναι στεγασμένος. Από τέτοια "Π" στην σειρά και συνήθως στις τρεις ή και στις τέσσερις πλευρές μιας πλατείας, βρίσκονται τα κτίσματα αυτά συνθέτοντας την αρχαία αγορά. Όταν ΚΑΙ από τις τέσσερις πλευρές της πλατείας βρίσκονται οι Στοές, οι κίονες μπροστά από τις Στοές περιβάλλουν την πλατεία, δημιουργώντας έναν υπαίθριο χώρο  - μια αυλή ουσιαστικά περιτριγυρισμένη από κίονες - συνθέτοντας το Περιστύλιο....

    Τέτοιες Στοές υπήρχαν και αυτόνομες, χωρίς να είναι το μπροστινό μέρος ενός καταστήματος και γίνονταν - όπως και οι άλλες Στοές φυσικά - χώροι συνάθροισης και συζήτησης. Σε αυτούς τους χώρους στην αγορά συναντιώνταν για κουβέντα οι αργόσχολοι - όπως σήμερα οι αργόσχολες κυρίες κουτσομπολεύουν μπροστά στις βιτρίνες των σύγχρονων καταστημάτων.

    Στις αρχαίες αγορές, στους ημιυπαίθριους αλλά στεγασμένους χώρους των Στοών βρίσκονταν και συζητούσαν ενίοτε οι διασημότεροι πολίτες, ενώ οι κοινοί πολίτες άκουγαν μόνον, βρισκόμενοι στον ανοιχτό χώρο μπροστά από τους κίονες των Στοών, στεκόμενοι ουσιαστικά στο Περιστύλιο....

    Νομίζω ο κάθε εχέφρων μπορεί εύκολα να διακρίνει το ανυπόστατο των δήθεν κρυφών και της συνομωσιολαγνείας, βεβαιούμενος για αυτό, γνωρίζοντας επιπλέον ότι ο Τεκτονισμός ΔΕΝ είχε Περιστύλια, αλλά πολύ αργότερα  ενσωματώθηκαν σε αυτόν με την αποδοχή των Ροδοσταυρικών λεγόμενων βαθμών, οι οποίοι είναι πρόσθετοι και ουσιαστικά διαφορετικοί από τον Τεκτονικό κορμό και παραμένουν ανεξάρτητοι μέχρι σήμερα.
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Ιανουαρίου 21, 2015, 22:09:20
...δεν ειμαι απλα συνωμοσιολογος ...αλλα πιστευω οτι η συνωμοσιολογια ειναι ο μονος ορθος τροπος αναγνωσης της ανθρωπινης ιστοριας .. αν θεωρησουμε οτι δεν υπαρχουν συνωμοσιες και παρασκηνιακες κια υπερσκηνιακες δρασεις στο διαβα των αιωνων ειναι σα  να πιστευουμε οτι μπορει να υπαρξει τραπεζι που να αιωρειται  στον αερα ...οι συνωμοσιολογιες  ειναι η βαση στηριξης της ιστορικης ερμηνειας ...και  ιστορικη ερμηνεια χωρις αναλυση των συνωμοσιων ειναι μια ρηχη και παιδαριωδη για σχολιαροπουλα ιστορια ..απο αυτες του χασμουρητου που διδασκομαστε στα σχολεια ...
για να καταλαβετε τι εννοω ...ειναι σαν να πιστευουμε εσφαλμενα βεβαιαως οτι πχ διαβαζοντας το φορουμ μιας  οργανωσης μπορουμε  τα ξερουμε τα παντα οσα συμβαινουν στο εσωτερικο της ...απλα λογικα σκεπτομενοι το ιδιο συμβαινει και με την ιστορια διαβαζοντας τα εμφανη εγγραφα και αλλα ντοκουμενα δεν  ειναι δυνατον να καταλαβουμε ολες τις απορρητες δεργασιες που συμβαινουν και που στα δικα τους ντοκουμενα δεν εχουμε προσβαση .. αρα η υποθεση  για την συνωσιολογικη ροη της ιστοριας ειναι η μονη ορθολογικη μη παιδαριωδη και μη αφελη  ερμηνευτικη υποθεση  ....

=======================================


...οπως και να εχει το περιστυλιο λαμβανομενου των πληροφοριων που εισαγει ο Ορφεας ειναι συνηθως εξωτερικος χωρος που περιβαλλει ενα εσωτερικο οικημα και  σα τετοιος μπορει να μας οδηγησει σε σημαινουσες αναλογικες υποθεσεις για τα Τεκτονικα Περιστυλια οτι  πιθανον κι αυτα να αποτελουν εξωτερικες οργανωσεις υψηλοβαθμων τεκτονων που περιβαλλουν κατι πιο καλα κρυμενο και δυσθεωρητο  ,,χμμ !!!

ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΜΟΛΟΓΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ,, ΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΡΟ ΥΠΕΡΣΚΗΝΙΑΚΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ,, ΠΟΙΟ ΥΠΑΤΟ ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΟ ΣΩΜΑ <<ΝΑΟΣ >>ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ  Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΣ  ΤΕΚΤΟΝΙΜΟΣ  ...

...πιστευω οτι ο ορος <<περιστυλιο >> ειναι καταδηλωτικος αυτου που προσπαθει να αποκρυψει ο τεκτονισμος ,δηλαδη του αποτερου κρυμενου Ναου-Οικηματος  που υπηρετει ...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιανουαρίου 22, 2015, 20:06:47
...
...οπως και να εχει το περιστυλιο λαμβανομενου των πληροφοριων που εισαγει ο Ορφεας ειναι συνηθως εξωτερικος χωρος που περιβαλλει ενα εσωτερικο οικημα...............


Ένας εξωτερικός χώρος που βρίσκεται μπροστά από μία Στοά, μία Στοά η οποία έχει τρεις κλειστές πλευρές και μία παντελώς ανοιχτή - πρόσωπο προς το Περιστύλιο - όπου στέκονται οι "ακουσματικοί" και ακούνε τα όσα λέγονται στην Στοά, χωρίς όμως να συμμετέχουν στην συζήτηση. Η πρόσβαση βέβαια ήταν ελεύθερη και ο καθένας ανεμπόδιστα μπορούσε να ακούσει όσα λέγονταν στην Στοά. Στον Τεκτονισμό υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Ο καθένας μπορεί αν το θελήσει να μπει σε μια Τεκτονική Στοά και να παρακολουθήσει τα όσα λέγονται και συζητωνται στην Στοά, γενόμενος μαθητής, ως μαθητής βέβαια απλά παρακολουθεί δίχως να συμμετέχει στην συζήτηση, για έναν συνήθως χρόνο. Η μόνη προϋπόθεση να μπει κάποιος ή κάποια σε μια Τεκτονική Στοά, να είναι "Ελεύθερος και Χρηστοήθης"....



...δεν ειμαι απλα συνωμοσιολογος ...αλλα πιστευω οτι η συνωμοσιολογια ειναι ο μονος ορθος τροπος αναγνωσης της ανθρωπινης ιστοριας .................


Αρκεί να μην ψάχνουμε συνομωσίες ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει η μυστική διπλωματία και οι συμφωνίες - οι κοινώς λεγόμενες "κάτω από το τραπέζι"....

Σχετικά με τις "Μυστικές Οργανώσεις" και κύρια με τον Τεκτονισμό, κάποτε πράγματι υπήρχαν κάποιες Στοές "ελιτίστικες" όπου, ΚΑΙ συνομωτούσαν, ΚΑΙ πολιτικές ίντριγκες στήνανε, ΚΑΙ ενίοτε ήτανε με βιτρίνα Τεκτονική, άνομες και πολλάκις εγκληματικές οργανώσεις όπως η Στοά "P2" (Π2) στην Ιταλία. Ανάμεσα στο μεγάλο πλήθος των πραγματικών Τεκτονικών Στοών που ήταν ανοιχτές σε όλους, "στήνονταν" Στοές από ελίτ πολιτικούς, κλειστές για τους απλούς ανθρώπους. Σήμερα βέβαια ο Τεκτονισμός έχει ξεφτίσει και δεν βρίσκεται κανένας πλέον πολιτικός στις Στοές του και ΟΛΕΣ οι Τεκτονικές Στοές είναι ορθάνοιχτες για τον καθένα, για τον απλό λόγο ότι λιγόστεψαν επικίνδυνα τα μέλη, τόσο πολύ, που βγαίνουν πλέον διαφημίσεις στο διαδίκτυο προς αναζήτηση υποψήφιων μελών.... Τώρα αυτοί που συνομωτούν, έχουν ιδρύσει άλλες λέσχες γνωστές μεν σε όλον τον κόσμο, αλλά το τι συζητιέται εσωτερικά, ουδείς δύναται να γνωρίζει. Αυτές οι λέσχες είναι όπως η Μπίλντεμπεργκ και λοιπές....

Η συνομωσιολογία σχετικά με μυητικές οργανώσεις, σκόπιμα "σιγοντάρεται" ακόμα και σήμερα, για να αποπροσανατολίζεται ο κόσμος και να μην ασχολείται με τα πραγματικά άντρα συνομωσιών, μέσα στα οποία σχεδιάζουν το ζοφερό μέλλον του....
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Ιανουαρίου 28, 2015, 00:19:33
Παράθεση
απο Rose
ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, απλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε εκείνον που ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, και εκείνον που απλά πιστεύει... σε πράσινα άλογα...

...δηλαδη Ροζ πιστευεις οτι οσοι μιλουμε εξω απο τα εξωτερικα ταγματα μιλαμε για πρασινα αλογα  φυκια κια μεταξωτες κορδελες ??αν αυτο πιστευεις τοτε συνακολουθα θα πρεπει να  θεωρεις οτι μονο οι εξωτερικες σχολες τα ταγματα και οι οργανωσεις κατεχουν και διανεμουν την αληθεια κι οτι δεν  υπαρχουν αλλα υψηλα κι αδιορατα διαλογιστικα δικτυα διανομης ιδεων και συγκινησεων ?? εε??..το πιστευεις αυτο ???οτι δηλαδη μονο τα εξωτερικα ταγματα διαδιδουν αληθειες ???

..κι αληθεια εινια οτι τα εξωτερικα ταγματα φτιαχνονται απο καποιους ιδιατερα εμπνευσμενους θνητους αναμεσα μας ...πιστευεις ομως οτι οι ιδρυτες τους δεν  ειναι εμπνευσμενοι απο αορατα διαλογιστικα δικτυα ,, αλλα απλα αυτοδιδακτοι και κανεις ανωτερος δεν καθοδηγει  την διανοια τους ?? το πιστευεις αληθεια αυτο για τους ιδρυτες εξωτερικων ταγματων???..

...ο τεκτονισμος ειναι ενα εξωτερικευμενο μυητικο δικτυο .. πιστευεις οτι οι υψηλοβαθμοι ,,οι ιδρυτες κτλ κτλ δεν ηταν απο αλλους ακομη πιο υψηλα μυημενους καθοδηγουμενοι με εσωτερικο ομως τροπο ??? πιστευεις οτι απλα εκαναν του κεφαλιου τους κι ολα οσα επραξαν ιδρυοντας ταγματα  ηταν δικες τους καθαρα  ιδεες και τιποτε ανωτερο δεν  υπηρχε ως πνευμα περα απο αυτους που να τους επηρεαζε??

...τι πιστευεις οτι εινα το ματι αυτο πανω στη κορυφη της πυραμιδας ???
..και γιατι εινα δικεκομενη η κορυφη απο το υπολοιπο σωμα της πυραμιδας ??

Aγαπητή ΜΥΘΗΡΑ,

έχουμε αναφέρει πολλάκις, πως δεν ακολουθούμε τον δρόμο της πίστης, στην ΑΜΡΑ, αλλά τον δρόμο της Γνώσης. Δηλαδή αναζητάμε την Αλήθεια, και κυνηγάμε τις ιδεοληψίες, ψευδαισθήσεις, ότι εξαπατά τον άνθρωπο, και τον καταντά υποχείριο... Δυστυχώς όμως αυτός ο διάλογος είναι αδιέξοδος, διότι δεν γίνεται να ψάχνουμε την Αλήθεια και ταυτόχρονα να πιστεύουμε σε παραμύθια.  Από τη στιγμή που έχουμε επιλέξει τα παραμύθια, διότι θεωρούμε, ψευδώς, πως μας βολεύουν και μας βοηθάνε, αυτό καθιστά άκυρη όλη την αναζήτηση της Αλήθειας.

Με άλλα λόγια, δεν γίνεται να μαζεύουμε φαντασιοπληξίες του διαδικτύου, και να θεωρούμε πως γνωρίζουμε ένα αντικείμενο. Εχουμε καταθέσει ήδη, πως ο Τεκτονισμός είναι μία Φιλοσοφική Οργάνωση, και παρέχει ένα σύστημα μυητικής μάθησης, αυτογνωσιακής, και τα υπόλοιπα αρνητικά που διαδίδονται είναι μία μαύρη προπαγάνδα, ένα αισχρό μάρκετινγκ των αρχιτσομπάνηδων, να μην χάσουν τα δουλικά τους πρόβατα.

Οσο και να το παιδεύουμε, όσες βλακίες και αν παρουσιάσουμε που λένε διάφοροι φαντασιόπληκτοι, δεν βγαίνει άκρη, και ο μόνος τρόπος να γνωρίσουμε την Αλήθεια είναι εντός των Πυλών.

Οσον αφορά το Μάτι, ή την κορυφή της Πυραμίδας, είναι συμβολισμοί πατριαρχικοί και μονοθειστικοί, με άλλα λόγια και χριστιανικοί, δηλαδή το μάτι του θεού, ή η ιεραρχία της Πατριαρχίας...

Για το αν κατέχουν τα εξωτερικά τάγματα την Μυητική Αλήθεια, δυστυχώς έχουμε καταγγείλει πως πάρα πολλά διαστρεβλώθηκαν, παραποιήθηκαν, αφαιρέθηκαν, και έτσι σήμερα ελάχιστοι είναι οι Αληθινοί Μύστες, και κυρίως από ένα δικό τους προσωπικό μονοπάτι, διαβαίνοντας διάφορα και ποικίλα πνευματικά μονοπάτια, που μέσω βιωματικής εμπειρίας, και επιστημονικού ορθολογισμού, πλησίασαν περισσότερο την Αλήθεια και την Σοφία, από οποιαδήποτε εξωτερική σχολή.  

Ο Αυθεντικός Ροδοσταυρισμός, ποτέ δεν είχε εξωτερικευτεί σε κανένα τάγμα ή οργάνωση, και είναι η πρώτη φορά, που επιχηρείται, διότι η Συλλογική Συνείδηση, δεν ήταν έτοιμη, να δεχτεί μία τέτοια Μυητική Διαδικασία, και ήταν διαθέσιμη πάντα για ελάχιστους, μια και ελάχιστοι, αναλαμβάνουν τον ρόλου του φύλακα ιερών ή του πνευματικού οδηγού...

Οπως δεν θέλουν όλοι να γίνουν γιατροί, έτσι δεν θέλουν όλοι να αναλάβουν μία σωτηριακή αποστολή, και μάλιστα, μας έχουν ευνουχίσει να θεωρούμε πως είναι κάτι το γραφικό, ή εξωπραγματικό.

Μέσα στον χριστιανικό χώρο, υπάρχουν άνθρωποι που ταυτίζονται με την χρηστότητα, και το έργο του "σωτήρα", αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζουν την όλη πλάνη, και το εγρηγορός του χριστιανισμού, είναι τόσο ποτισμένο, με πάθη, εγκλήματα, και ιδεοληψίες, που όποιος συνδέεται μαζί του, γίνεται ένας "πιστός" που δεν ενδιαφέρεται για την Αλήθεια, μολύνεται από την αρνητικότητα, και επομένως χάνει το Φως και την Αληθινή χρηστότητα...

Αυτά τα συμπεράσματα, όμως είναι για το τέλος του δρόμου, όταν αδογμάτιστοι, αφεθούμε να μελετήσουμε όσο γίνεται περισσότερα μονοπάτια, και αναζητήσουμε ουσιαστικά την Αλήθεια, χωρίς να πέφτουμε θύματα, σε διαφημιστικά μαντριών εκμετάλλευσης. Και εφόσον επιλέξουμε την Αλήθεια, και επιμείνουμε σε αυτήν, κάποια στιγμή θα την συναντήσουμε...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Ιανουαρίου 28, 2015, 00:36:45
...αρα Ροζ δεν  εχουμε να κανουμε απλα με ενα εκπτωτο παρωχημενο  θεσμο ...αυτο ειναι ενας ηπιο χαρακτηρισμος αθωωτικος ....καθως ο τεκτονισμος  ειναι ενας πολυ καλα δικτυομενος υπερεθνικος  θεσμος φαντασμα φαινομενικα λαβυρινθωδης αλλα αρκετα ευτακτος στο βαθος του,, με αυστηρη προσηλωση σε ορισμενα Διεθνοποιημενα Σχεδια Κοινωνικης Διαχειρισης ,,,εντος του τεκτονικου δικτυου κινειται απιστευτος ογκος πληροφοριων προσωπικων δεδομενων καταρχην για  τα μυημενα μελη αλλα και γενικα για τους πολιτες  και  τα δρωμενα μιας χωρας ,,,εντος του δικτυου αυτου   "καθαγιαζονται" μεγιστα εκληματα στο εσωτερικο των χωρων ( λαθρεμπορια ,διακινηση ,ναρκωτικων κι απαγορευμενων ουσιων κι αποβλητων  , κατασκοπια , πορνεμπορια , λαθρομεταναστευση , πολιτικα οικονομικα  σκανδαλα , εγκληματικα δικτυα  ,ξεπλυμα μαυρου χρηματος, ΜΚΟ υποκινητριες κοινωνικων κρισεων   κτλ κτλ ) ..

...αυτο που πιστευαν οι πιο παλιοι οτι ο κατεστημενος τεκτονισμος ειναι το απποκρυφιστικο καμουφλαρισμα της διεθνους επισημης παρανομιας  κι ενος εντελως αδιαφανους  υπερπολιτικου μηχανισμου ελεγχου των κοινωνιων  δεν  απεχει πολυ απο τη πραγματικοτητα ...

Πέρα από ακρότητες, και μεμονωμένες περιπτώσεις, που συμβαίνουν σε κάθε χώρο, αυτές είναι καθαρά συκοφαντίες, που ταιριάζουν περισσότερο στην εκκλησιαστική μαφία, όπου υπήρξαν και οι αποδείξεις, βλέπε βατοπαίδι... κτλ..

Οταν είμαστε προκατειλημμένοι από την θρησκευτική μαφία που υποδουλώνει τους λαούς, και έχει επιφέρει τόσα εγκλήματα παγκόσμια, και ταυτόχρονα, συκοφαντούμε οργανώσεις όπως ο Ελευθεροτεκτονισμός, που εξάπλωσαν την αξία της Δημοκρατίας, και του Ανθρωπίνου Δίκαιου, τότε ειλικρινά, πέρα του ότι, χρειάζεται να αναγνωρίσουμε, πως μας έχουν οικτρά μπερδέψει, και παγιδέψει, οφείλουμε άμεσα να ενημερωθούμε διότι το να κυνηγάμε ευεργέτες, και να εξυψώνουμε απατεώνες, δεν οδηγεί σε καμία πολιτισμένη, πνευματική, δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Ιανουαρίου 28, 2015, 00:43:48
ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΜΟΛΟΓΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.

Να γνωρίσουμε το ΠΑΝ, και να κυριαρχήσουμε στην ΑΒΥΣΣΟ!
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Ιανουαρίου 28, 2015, 00:50:21
...γιατι καποια τεκτονικα υψηλα σωματα ονομαζονται <<Περιστυλια>>??
...η λεξη παραπεμπει στο εξωτερο μερος ενος αρχαιου ναου ...αλλα ποιος ειναι ο Ναος αρα το κεντρικο αβατο σωμα που περιζωνουν και εμπνεονται απο αυτο κια για το οποιο εργαζονται τα <Περιστυλια ???

Υπάρχουν μυητικοί κύκλοι, άλλοι πιο εξωτερικοί και άλλοι πιο εσωτερικοί. Στο Amorc για παράδειγμα, υπάρχουν τριών ειδών τελετουργικά ναού, του Πρόναου, του Περιστυλίου, και του Ναού, ανάλογα πόσοι είναι οι τελετουργοί, και πόσα μέλη έχει ο κάθε χώρος. Στον Τεκτονισμό αναφέρονται σε Ροδοσταυρικά Περιστύλια, μια και ο όρος "περιστύλιο" έχει χρησιμοποιηθεί από τάγματα χριστιανών ροδόσταυρων.

Οταν αναφερόμαστε σε πτυχίο, μεταπτυχιακό, και διδακτορικό, υπάρχει κάτι συνωμοσιολογικό σε αυτό? Ας προσγειωθούμε λιγάκι, από τις φαντασιοπληξίες, πως πίσω από τις Στοές, κρύβονται δαίμονες και βαμπίρια...
Αν θέλουμε να βιώνουμε φοβίες και θρίλερ, υπάρχουν αρκετές ταινίες, να μας ψυχαγωγήσουν...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Ιανουαρίου 28, 2015, 09:20:56
....κοιταχτε  βρε παιδια .. θα επικαλεστω παλι τον αναλογικο συλλογισμο που τοσο λιγο συνηθως χρησιμοποιουμε ...αν υποθεσουμε οτι στο κοσμο μας καποιοι μυστες με το τροπο που περιγραφετε φτανουν σε μεγαλη εσωτερικη αναπτυξη  ..αρα και σε αλλους κοσμους  εχουν γινει αναλογα .. ( ελπιζω να συμφωνουμε οτι υπαρχουν κι αλλοι κοσμοι που μαλιστα εξελικτικα  ειναι δυνατον να προηγουνται ) ..

...αυτοι οι εξελιγμενοι των αλλων κοσμων πιθανον να εχουν καταφθασει στον κοσμο μας ..ειναι  κατι σαν προστατες θεοι της δικης μας εξελιξης ,, απο την αλλη εκπτωτα πλασματα σα αυτα που περιγραφετε οτι υπαρχουν στους κολπους της κατεστημενης χριστιανοσυνης και  διαφορων μαυρων  οργανωσεων υπηρξαν και  σε αλλους κοσμους ,, και αυτοι  ειναι πιθανον  να εχουν φτασει στον κοσμο μας και να  μας χουν μολυνει με τις απαξιες και την σκοτοδινη τους ...ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΧΑΡΙΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ !!!

...το παραμυθι δουλευει οπως ακριβως δουλευαν οι αρχαιες μυθολογιες ,,,πιστευω  κανενας διαβασμενος ανθρωπος δεν  μπορει να αποριψει την χρησιμοτητα τους ...ειναι μια πρσεγγιση τη Αληθειας ...μεχρι να αποκαταστηθει η ελευθερια της επιγνωσης και να  ανοιχτουν οι   σφραγισμενες πηγες γνωσης ...

και επιτρεψτε μου ,,μιας και  μπαινουμε στην μεγιστη περιοδο των ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ ...επιτρεψτε μου να  σας πω τα αποφραδικα  <<ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΝΤΩΝ >>

""αναρχοντες "ειναι οσοι εχουν ανακηρυξη τους ευατους τους  σε απολυτους αλαθητους ΝΟΕς  και λεν << εγω ειμαι ο  κυρης της ζωης κι εγω ο μονος φιλος ,,,,αλλος θεος πλην απο μενα δεν υπαρχει >>>αφιερωμενο λοιπον στους αυτοδιοριστους γηγενεις και εξωγηινους ""θεους "" ""κυραρχες"" με την ψευδαι σθηση του αυτεξουσιου,,, που δε μπορουν να δεχτουν οτι υπαρχει κατι ανωτερο απο αυτους  και αρα να δουν την εξελιξη της ζωης μεσα στο βεληνεκες του γαλαξια μας ...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ <<ΑΝΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝ ΓΕΝΕΙ >>:


ΚΑΛΗΝ ΣΑΣ ΜΕΡΑΝ ΑΝΑΡΧΟΝΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝ' ΤΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ ΣΑΣ
ΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΤΟ ΡΙΖΙΚΟ
ΘΑ ΕΙΠΩ ΣΤΟΥΣ ΑΥΛΙΚΟΥΣ ΣΑΣ...

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΕΦΟΥΝΤΩΣΕ
ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΘΑ ΚΟΠΕΙ
ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΣΑΣ ΤΟ ΓΑΝΤΙ...

Η ΝΥΧΤΑ ΓΟΓΓΥΞΕΝ ΜΙΛΙΑ
ΑΝΤΙΛΑΛΕΙ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΑΚΟΥ ΤΗ ΘΩΡΙΑ
ΧΑΡΑΣΣΕΙ ΑΡΧΑΙΑ ΛΙΘΟΣ...

Ω ΑΣΧΗΜΟΙ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ
ΜΕ ΕΝΟΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΠΕΝΝΑ
ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΟΥ ΣΚΟΡΠΩ
ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ...

ΚΑΛΗΝ ΣΑΣ ΜΕΡΑ ΑΝΑΡΧΟΝΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝ' ΤΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ ΣΑΣ
ΜΑΥΡΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΣΑΣ ΚΟΥΝΩ
ΤΟΥ ΑΠΟΣΚΙΡΤΗΜΟΥ ΣΑΣ...

ΣΤΗΝ ΓΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΣΑΤΕ
ΜΕ ΒΔΕΛΥΡΟ ΚΟΥΦΑΡΙ
ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑΦΙ ΑΛΛΟΥΝΟΥ
ΤΣΗ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΜΑΡΙ...

ΚΑΛΗΝ ΣΑΣ ΜΕΡΑ ΑΝΑΡΧΟΝΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝ' ΤΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ ΣΑΣ
ΚΙ Η ΜΑΥΡΗ ΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ
Τ'ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥ ΣΑΣ...

ΓΙΑ ΤΑ ΑΧΑΡΑ ΤΑ ΚΗΤΗ ΣΑΣ
ΔΙΨΑΕΙ ΑΡΧΑΙΑ ΔΙΝΗ
ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ
ΤΟΝ ΛΕΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...

(ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ..ΤΟ ΝΟΙΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ .....ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ...ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ...)
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Ιανουαρίου 28, 2015, 09:38:21

( ΚΑΗΜΟΛΟΓΙΑ )

Αχ αχ ο μπαγλαμας
αχα χααχ αχταρμας
πικρες μας κερναγε και μας κερναει
πανω στο πτωμα μας αυτος γλενταει...


Λιωνουν τα νειατα μας στην βιοπαλη
κι απ΄την ψυχουλα μας βγανουν ατσαλι
σερνωνται οι μερες μας κατω απο το Τειχος
και την καρδουλα μας τρυπα το Ψυχος ...

Χιλιοι βρικολακες αλλοπαρμενοι
γυρνουν αναποδα την Ειμαρμενη
χιλιοι βρικολακες χαροκαμενοι
σε κληρο ριξανε την "οικουμενη " ...


Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Ιανουαρίου 28, 2015, 19:18:47
Αγαπητή ΜΥΘΗΡΑ,

αν νοιαζόμαστε να βοηθήσουμε, να σωθεί ο κόσμος μας, μόνο ένας τρόπος υπάρχει... Αδογμάτιστα αναζητάμε την πάσα Αληθινή Αλήθεια, οπλιζόμαστε με εργαλεία της φυσικής, ψυχικής, νοητικής, και πνευματικής διάστασης, και ξεκινάμε τον Αγώνα να φωτίσει ο τόπος... Με ευχολόγια δεν αλλάζει τίποτα... αλλά με εσωτερικό και εξωτερικό, καθημερινό Αγώνα...

Πάρα πολλοί που συμμετείχαν στον Τεκτονισμό, συμμετείχαν για έναν Αγνό και Ιερό σκοπό... Φυσικά υπήρξαν και οι περιπτώσεις που αμαύρωσαν τον χώρο...

Για αυτό οι Αρχαίοι μας πρόγονοι έλεγαν... "εκάς εκάς εστέ βέβηλοι"...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Μαρτίου 03, 2015, 20:00:04
...κατι αλλο που μου κινει  την απορια μ ετα τεκτονικα συμβολα  ειναι αυτα τα τετραγωνισμενα με μαυρα κι ασπρα πλαισια δαπεδα
των τεκτονικων στοων .. παραπεμπουν σε βαση απο σκακι ....αλλα αν ετσι ειναι τοτε οι μυημενοι εινα τα πιονια ... αλλα  οι παιχτες ποιοι ειναι???

..μεσα στις στοες ο μυημενος γινεται το πιονι της σκακιερας προφανως εν αγνοια του ?? χμ..αλλα πιονια υπαρχουν πολλα ...αλλα με περιοσμενες κνησεις αλλα με πολλες δυανατοτητες κινησεων ... αλλα χωρις τον δακτυλο του παιχτη τιποτε στην σκακιερα δνε κινειται ...

..τα τετραγωνισμενα δαπεδα  υποσυνειδητα στελνουν το μηνυμα των εντος πλαισιων κινησεων στους μυημενους ..χμμ!!τα πιονια δνε οριζουν την μοιρα  του παχνιδιου αυτα τα οριζουν οι παιχτες ..


....ρουα ματ τευτονες μου ,,,ρουα ματ απο ενα απλο στρατιωτακι  ...μπορει ενα πιονι  στρατιωτακι να παγιδευσει τον βασιλια και να ορισει την τυχη του παιχνιδιου ???αμε αν το κινει το καταλληλος εμπειρος παιχτης,, ναι  μπορει ......


(http://www.beneficenza.gr/web/images/photos/stoa_4.jpg)


(http://www.hellenica.de/Games/Skaki1.jpg)
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Μαρτίου 03, 2015, 22:38:02
..μεσα στις στοες ο μυημενος γινεται το πιονι της σκακιερας προφανως εν αγνοια του ?

Μάλλον αγαπητή ΜΥΘΗΡΑ, ως καλοί χριστιανοί, αρεσκόμαστε σε συνεχόμενες συκοφαντίες?

Δεν μας πέρασε μάλλον από τον Νου καθόλου, το γινγκ γιανγκ ή ο πόλεμος ανάμεσα σε σκοτεινές και φωτεινές δυνάμεις, ή ο κόσμος των αντιθέσεων, ή η άβυσσος και το Παν, και χίλιες δυο άλλες, φυσιολογικές ερμηνείες που θα μπορούσαμε να αποδώσουμε, στον συμβολισμό της σκακιέρας, όπως ας μάθουμε να παίζουμε σωστό σκάκι, να σκεφτόμαστε ορθολογιστικά, και να νικάμε τις αντιξοότητες της ζωής...

Για αυτό ακριβώς τον λόγο, επιμένουμε πως ο εβραιοχριστιανισμός, κάνει κακό στην ψυχική υγεία...

Διότι πέρα ότι μας τυφλώνει πνευματικά, μας αναγκάζει να παραποιούμε και να διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα, έτσι ώστε να αποδείξουμε πως ο ανύπαρκτος "σατανάς" υπάρχει, παρέα, με το φιλαράκι του τον Τζήζους...

Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Μαρτίου 11, 2015, 15:03:40
..μεσα στις στοες ο μυημενος γινεται το πιονι της σκακιερας προφανως εν αγνοια του ?

Μάλλον αγαπητή ΜΥΘΗΡΑ, ως καλοί χριστιανοί, αρεσκόμαστε σε συνεχόμενες συκοφαντίες?

Δεν μας πέρασε μάλλον από τον Νου καθόλου, το γινγκ γιανγκ ή ο πόλεμος ανάμεσα σε σκοτεινές και φωτεινές δυνάμεις, ή ο κόσμος των αντιθέσεων, ή η άβυσσος και το Παν, και χίλιες δυο άλλες, φυσιολογικές ερμηνείες που θα μπορούσαμε να αποδώσουμε, στον συμβολισμό της σκακιέρας, όπως ας μάθουμε να παίζουμε σωστό σκάκι, να σκεφτόμαστε ορθολογιστικά, και να νικάμε τις αντιξοότητες της ζωής...

Για αυτό ακριβώς τον λόγο, επιμένουμε πως ο εβραιοχριστιανισμός, κάνει κακό στην ψυχική υγεία...

Διότι πέρα ότι μας τυφλώνει πνευματικά, μας αναγκάζει να παραποιούμε και να διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα, έτσι ώστε να αποδείξουμε πως ο ανύπαρκτος "σατανάς" υπάρχει, παρέα, με το φιλαράκι του τον Τζήζους...



...γιατι το βλεπεις σαν συκοφαντια...συλλογισμους συνομωσιολογικου τυπου εκαν μαλιστα με μια συνδυαστικη διαθεση μεταξυ πραγματων  που μοιαζει  να ειναι ασχετα μεταξυ τους αλλα τελικα μπορει λεω μπορει και να μην ειναι ...ενα σκεπτικο ειναι γιατι  το απορριπτεις και μιλας για συκοφαντια ???

...γιατι παιρνεις ετσι προσωπικα θιγμενη οσα λεω???...τι ειπα και θυμωσες ???εξαλλου δνε εισια τεκτονισσα πλεον ,, ετσι δνε ειναι ???γιατι το πηρε ςλοιπον τοσο προσωπικα ...αυτο τον συνειρμο που καταθετω ???...
...γενικα τα επιτραπεζια παιχνιδια ναι ηταν σε ολο το κοσμο μας εξυπνα παιχνιδια ασκησης του νου ..και το σκακι ακομη περισσοτερο...δεν  το απορριπτω ως παιχνιδι ισα ισα  μου αρεσει  πολυ  .. εκεινο ομως που θελω να δουμε εινα η συμβολικη του παιχνιδιου  μεσα στις  αιθουσες των τεκτονικων στοων ...τι λετε να ειναι τυχαιο??? ακομη και  η παραταξη των καθισματων μοιαζει  με την παραταξη των πιονιων ...

και το ερωτημα εινα πια ειναι τα πιονια .. οι τεκτονες ???αν υπαρχουν πιονια ομως υπαρχουν χμμ και δακτυλα παιχτων που τα κινουν .. ποια ειναι τα δακτυλα και  ποιοι οι παιχτες ..δεν ξερω αν οι εχωντες τεκτονικη εμειιρια σας εξηγηθηκε ποτε ο συμβολισμος αυτου του διακοσμου !!! ..αν ναι τοτε δωστε μια εξηγηση...επισης να παρατηρησω κατι αλλο σε  πολλες στοες τα καθισματα των τεκτονων παρατεταγμενα μοιαζουν με αυτα του Αγγλικου Κοινοβουλιου ...αλα κια της βουλης των Καρδιναλιων


(http://s.enet.gr/resources/2013-03/cardinals-thumb-large.jpg)

...ελλογα πλασματα ειμαστε και  η συνδυαστικη-συγκριτικη  σκεψη μας πρεπει να ειναι παντα ενεργη  ανοικτο ματι στα δεδομενα και  στις αναλογιες τους...γιατι ειναι κακοηθες να ασκουμε αυτην την συνδυαστικη σκεψη ??...δεν εινα αυτο καταπιεση της νοητικης μας ενεργειας ???δε ταιριαζει με το πνευμα αυτου του τοπου η παρεξηγηση του συνδυαστικου συγκριτικου βλεμματος και η θεωρηση του ως συκοφαντια ακομη και αν ασειται επι ιερων και θεσφατων μας αξιων και προσωπων και καταστασεων  ...ειπαμε να μην πεσουμε απο την θεοκρατια του κατεστημενου χριστιανισμου στην ""θεοκρατια ""του τεκτονισμου η οποιασδηποτε αποκρυφιστικης οργανωσης

(http://www.eleysis-ellinwn.gr/images/usrImage/0077565001364415196.jpg)

...εδω τα ""πιονια""(?) σε τελετουργικο στησιμο πανω στην σκακιερα ??? ισως !!!......τα δακτυλα ειναι αορατα !!σιγουρα τα τετραγωνα ειναι πολυλειτουργικα ...πρεπει να δημιουργουν και στο εγεκεφαλο καποια νοητικη καταστασης υποβολης  ενος περιορισμου...και ελεγχου ανωστοςυ μυημενους ...το ιδιο ισχυει και για το σκακι βεβαιως ..

(http://s4.sinaimg.cn/mw690/005QpcgRzy6OFDuvXfZ13&690)

εδω το αγγλικο κονοβουλιο που διατηρετια η παραταξη η αντικρυστη  των βουλευτων ...σαν τις στοες χμμ ...λογικο μια ς κια ο κατεστημενος διεθνης  τεκτονισμος ειναι προιον της αγγλοκρατιας στον πλανητη μας ...

(http://www.pressonline.rs/sw4i/thumbnail/britanski%20parlament.jpeg?thumbId=2009280)

(http://1.bp.blogspot.com/-9Db-soj_t4g/Tfsr4oabGRI/AAAAAAAAA9s/39EvbJTykbQ/s1600/t2.jpg)
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Μαρτίου 23, 2015, 22:20:58
Αγαπητή μου Μύθηρα,

μάλλον σου αρέσει το σκάκι από ότι φαίνεται... Γιατί ειλικρινά, δεν προχωράς την έρευνά σου, συμμετέχοντας στον Ελευθεροτεκτονισμό, και τότε όλες αυτές οι απορίες σου, θα λυθούν απολύτως, μια και θα έχεις την εμπειρία από πρώτο χέρι...

...γιατι το βλεπεις σαν συκοφαντια...συλλογισμους συνομωσιολογικου τυπου εκαν μαλιστα με μια συνδυαστικη διαθεση μεταξυ πραγματων  που μοιαζει  να ειναι ασχετα μεταξυ τους αλλα τελικα μπορει λεω μπορει και να μην ειναι ...ενα σκεπτικο ειναι γιατι  το απορριπτεις και μιλας για συκοφαντια ???

...γιατι παιρνεις ετσι προσωπικα θιγμενη οσα λεω???...τι ειπα και θυμωσες ???εξαλλου δνε εισια τεκτονισσα πλεον ,, ετσι δνε ειναι ???γιατι το πηρε ςλοιπον τοσο προσωπικα ...αυτο τον συνειρμο που καταθετω ???...

Ο Αυθεντικός Ελευθεροτεκτονισμός και ο Αυθεντικός Ροδοσταυρισμός είναι το ίδιο... Μύθηρά μου...
Η όλη αντίρρηση μας ήταν προς την πτώση ως προς το Μυητικό και Κοινωνικό Εργο που παρείχε πλέον ο σύγχρονος χώρος του Ελευθεροτεκτονισμού.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πάμε στην αντίπερα όχθη, να προωθούμε κακοήθειες, και συνομωσιολογίες... του τύπου, οι Μασόνοι φταίνε για την καταστροφή του Πλανήτη Γη.
Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Αρκετοί Ευεργέτες, Διανοούμενοι, Ανθρωπιστικά ευαισθητοποιημένοι έχουν βρει στέγη, και Οραμα, στους κόλπους του Ελευθεροτεκτονισμού...

και το ερωτημα εινα πια ειναι τα πιονια .. οι τεκτονες ???

Η Αρχή της Δημιουργίας είναι Δυαδική Μύθηρα, το Μαύρο (η Αβυσσος) και το Λευκό (το Φως). Αναφερόμαστε λοιπόν, σε Αρχετυπικούς συμβολισμούς, και δεν έχουν καμία σχέση με "πιόνια".
Εντός των Τεκτονικών Στοών, υπάρχουν αρκετοί φιλοσοφικοί - ερμητικοί συμβολισμοί, και ένας από αυτούς είναι και η σκακιέρα...

Οσον αφορά τα "πιόνια" που αναφέρεσαι βρίσκονται στους κόλπους των θρησκευτικών και πολιτικών "μαντριών", οι οποίοι έχουν βολευτεί ως εξουσίες να απομυζάνε τους αφελείς...

Αν θέλεις να ψάξεις ενόχους ή ηθικούς αυτουργούς για το χάλι μας..., πήγαινε στις εκκλησίες και στο "Αγιο" Ορος...
θα βρεις περισσότερους...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Απριλίου 20, 2015, 15:02:54
...τωρα που με εχει χτυπησει η Ανοιξη κατακουτελα ..τωρα που τεχνητος μας χειμωνας υποχωρει επιτελους ... κι ιδεες αναβλυζουν παλι  αμορφες και επιμονες αστειευτικες αλλα και σοβαρες  .. ειρθα να  καταθεσω καμμια ιδεουλα και σε τουτον τον μυημενο τοπο ...

...γιατι οι μασωνοι επιμενουν να φορουν την ""ποδιτσα "" της ""καλης νοικοκυρας ""   εχμ  ηθελα να πω του οικοδομου??
.....τι αλλολοτη  και τουτη η εμμονη να μοιαζουν με ..χμ ...σερβιτορους που παιρνουν παραγγελιες απο τους αρχοντους που καθονται στα στρωμενα με ""ανθρωπινο αιμα"" τραπεζια ....τον <<μαγειρα>> και την κουζινα παρασκευαστηρια των συνατγων  δεν βλεπω !!!εχμμ μα βεβεια πως να του δουμε ,, αυτη ειναι κοτζαμ πολιτικο κια οικονμικο συστημα ..

...θελουν ψητο της σουβλας αρνακι  οι αρχοντες βρικολακες ???,, ψητο θα φτιαξουν οι μαγεροι ,, θελουν βοιδοσουπα ,, βοιδοσουπα θα φτιαξουν ... ελα μου ομως που το βοδι δε λεει να μπει μεσα στο καζανι ,,, ακομη δε το χουν καν σφαξει ,,,λετε να την γλιτωσει .. και αν ναι πως θα τη βγαλουν οι ελεεινοι απατριδες που ο τεκτονισμος τιμα ως αρχοντους ...εεε .. με σκετο τραχανα ???????????????

...να εδω οι υπηρετες μας -σερβιοτοροι με τις ποδιτσες τους ...τι καινουρια αραγε παραγγελια  θα δωσουν στο μαγειρειο ...

...να εδω οι σερβιτοροι μας ετοιμοι για να εκπληρωσουν τη νια  παραγγελια ...τι λετε θα τα καταφερουν ??
...ο Κυριος λενε θελει το βοδι βραστο,, αλλαξε προτιμησεις ... κατσε πιαστο πρωτο το αγριμιτικο  βοιδερο κυρ Θανας μου και μετα πες τους,,, πως να το μαγερεψουν !!!κοιτα ομως μηπως αντι για βοδι ριξουν κατα λαθος εσενανε το κοκκαλιαρη τραγο μες στο καζανι ...

(http://www.fimes.gr/wp-content/uploads/6daf985adaee72ee4620009ba1e40437_XL.jpg)
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Απριλίου 20, 2015, 22:16:38
Bρε Μύθηρα,

σε αυτούς τους υπηρέτες σερβιτόρους, οφείλεις την Ελευθερία σου...
στους Υπηρέτες της "Ελευθερίας, Ισότητας, Αδελφότητας"...

Αν το γνώριζες θα είχες και μεγαλύτερο Σεβασμό, στον Αυθεντικό Τεκτονισμό,
και όχι στο κλαμπ του "δήθεν", που είναι πλέον προς διάλυση...

Ποιοί Διαφώτισαν τον κόσμο, ποιοί είναι η αιτία που είμαστε σήμερα Ελεύθεροι, όσο είμαστε?
για κάνε αυτή την Ιστορική Ερώτηση στον εαυτό σου...

Οι Διαφωτιστές, ή το Αγιο όρος?

...γιατι οι μασωνοι επιμενουν να φορουν την ""ποδιτσα ""

Γιατί Εργάζονται για τα Ανώτερα Ιδανικά, όσο κάποιοι άλλοι απλά κοιμούνται και αράζουν στην ιδιοτέλεια και την υποτέλεια τους...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Απριλίου 25, 2015, 18:37:34
,,,κατι αλλα  που θα θελα να ρωτησω ...

-γιατι υπαρχουν τοσοι πολλοι τυποι τεκτονισμου ???
ειναι μονο διαφορες στα μυητικα τελετουργικα και στους τιτλους των μυημενων η υπαρχει και διαφορα στην εσωτερικη διδασκαλια ??


-τι ειναι οι μικτες στοες και  το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα Le Droit Humain τι εγινε το 1996 σε αυτες τις στοες ..εγινε  καποια διασπαση της ελληνικου δικτυου των μικτων στοων ??...και ποιες στοες προεκυψαν ... σε ποιο δικτυο υπαγονται τωρα της Μεγαλης Ανατολης  της Εθνικης Στοας της Ελλαδας ..η δεν υπαγοντα ισε κανενα απο αυτα ..
τα Υπατα Συμβουλια εινα τοσα οσα τα μεγαλα δικτυα ?( Μεγαλη Ανατολη και Εθνικη Στοα )
ποσα δικτυα στοων υπαρχουν στην Ελλδα

 εχει κατι να μου  προτεινεις για τις συγχρονες εξελιξεις στο τεκτονισμο στην Ελλαδα κια διεθνως ...

..υπαρχουν αντικανονικες στοες που δεν τις αναγνωριζουν τα μεγαλα δικτυα ???η μηπως για να τα μαθει αυτα κανεις πρεπει να μυηθει ...οποτε αμεσως αμεσως η ερευνα ""στομωνεται""


Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Ορφέας στις Απριλίου 26, 2015, 04:25:00
    Ουσιαστικά ο Τεκτονισμός είναι ένας και μοναδικός και συγκροτείται από τους τρεις γνωστούς βαθμούς - του Μαθητή, του Εταίρου και του Διδασκάλου. Οι λεγόμενοι "τύποι" προέκυψαν όταν πέραν των τριών βασικών "βαθμών", εισήχθησαν νέοι "βαθμοί", οι οποίοι καθορίζουν ανάλογα με την διαφορετικότητα τους και τους διαφορετικούς "τύπους"....

    Εκτός από τους διαφορετικούς "τύπους" που συγκροτούν ξεχωριστά Τεκτονικά Τάγματα και από τον ίδιο "τύπο" προκύπτουν με διάσπαση νέα Τεκτονικά Τάγματα, υπηρετώντας συνήθως τις προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων ατόμων. Μια μεγάλη διάκριση των Τεκτονικών Ταγμάτων είναι ως προς το ποιους δέχονται ως μέλη. Κάποια δέχονται ως μέλη μόνον Άνδρες - τα λεγόμενα Αμιγή - και κάποια δέχονται άνδρες και γυναίκες - τα λεγόμενα Μικτά - και κατά συνέπεια οι Στοές που συνθέτουν είναι Αμιγείς ή Μικτές. κατ' εξαίρεση σε έναν "τύπο" δημιουργήθηκε και Γυναικείος Τεκτονισμός....

    Από το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα Le Droit Humain (Μικτό) με διάσπαση προέκυψε το Τεκτονικό Τάγμα "Δελφοί" και από το τελευταίο ξεκόπηκε ένα ακόμα κομμάτι.

    Τα "Ύπατα Συμβούλια" είναι τόσα όσα και τα ανεξάρτητα Τεκτονικά Τάγματα.

    Ο Τεκτονισμός στην Ελλάδα - αλλά και παγκόσμια - βρίσκεται σε συνεχή φθορά και υποβάθμιση....

    Αντικανονικές Στοές είναι οι Στοές που δεν αναγνωρίζονται από κάποιο "τύπο" ή "Τάγμα", αν και γενικά ο αμιγής "τύπος" θεωρεί κάθε άλλο "τύπο" αντιτεκτονικό και όλες τους τις Στοές αντιτεκτονικές. Σε γενικές γραμμές όμως, θεωρείται κανονική Στοά κάθε Στοά που περιλαμβάνει στα "Τυπικά" της τους τρεις βασικούς Τεκτονικούς Βαθμούς.

    Σήμερα ο Τεκτονισμός δεν έχει πλέον κανένα κρυμμένο μυστικό και μια απλή "ξενάγηση" στο διαδίκτυο αρκεί για να βρει ο καθένας, όλες τις πληροφορίες για αυτόν. Ίσως και αυτός είναι ένας από τους λόγους που φθίνει σήμερα ο Τεκτονισμός, καθώς έχει χαθεί η "μαγεία" του κρυφού και του μυστικού που χαρακτήριζε παλαιότερα τον Τεκτονισμό....
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Απριλίου 26, 2015, 09:40:53
...χμ κατατοπιστικες οι πληροφοριες σου ορφεα , μπορεις να μου πεις ποιοι οι βασικοι τεκτονικοι τυποι γιανα τοςυ ψαξω ξεχωριστα ???


...κατι αλλο ...
...το ΔΤΤΔελφοι το ελληνικο δικτυο του εννοω ,,εχει δικο του Υπατο Συμβουλιο η υπαγεται στα συμβουλια των αλλων δικτυων και τυπων ...που μπορω ν αμαθω για τις διαφωνιε ςπου προκαλεσαων τηνδιασπαση ???

..υπαρχουν γυναικες στα Υπατα Συμβουλια ???
γενικα μεχρι ποιο βαθμο φθανουν οι γυναικες??


..ξερεις καποιο βιβλιο ή διαδυκτιακη διευθυνση που να μπορω να μαθω  στατιστικες λεπτομερειες για τον Διεθνη Τεκτονισμο?
πχ ποσος  στοες υπαρχουν ποιοι τυποι  σε διαφορες  χωρες ,ποσα μελη κτλ κτλ πχ τι γινεται στην Ινδια στη Κινα ???
μπορω να μαθω καπου  για τα παραλληλα ιδρυματα που δινουν  ανωτερους μυητικους  βαθμους ???

...θα μου πεις γιατι ολα αυτα ,, επειδη ειπα να ασχοληθω σοβαρα μαζι με μια φιλη με ενα  αρθρο  παρουσιασης αυτων των λεπτομερειων του συγχρονου διεθνους  τεκτονισμου  εδω στον τοπικο τυπο  της Ζακυνθου ( μιας και εχουμε ως νησος την παραδοση να αποτελουμε κερκοπορτα της μασωνικης ιδεας στην Ελλαδα ας την τιμησουμε ) ,,,αλλα βεβεια χρειαζομαι πολλες πληροφοριες   .. και γω επαφε ςμε τεκονε ςδνε εχω ουε γνωριζω αλλους μυημενους  σε αυτα ...γιαυτο σιγουρα ειναι δυσκολο για ενα μη μελος ... που μαλιστα επιμενει να ειναι ελευθερος σκοπευτης..

..θελω αν μιλησω για τη διεθνη οργανωση και τα σχηματα τυπους αλλα για τις διδαχες .. και να κανω κριτικη σε αυτα..θα μου πεις ενας ασχετος δεν  μπορει να κανει κριτικη .. εε ναι γιαυτο θελω να μελετησω 1-2 χρονια  και να γινω σχετικη ...εξαλλου για εν αρθρι στο τοπικο τυπο προκειται που α  δημοσιοποιειται   σε σειρες μαλιστα ...μια κριτικη απο τα εξω νομιζω οτι εχει περισσοτερα κριτηρια αντικειμενικοτητας ...

...εκεινο που με ξιταρει ειναι τα τελετουργικα που γινονται σε Ελλαδα και διεθνως ...οι διεθνεις συναντησεις τους  ξερεις που μπορω να βρω πληροφοριες για αυτο ???
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Απριλίου 26, 2015, 09:58:36
κατι αλλο ασχετο ισως με αυτα .. τι ξερετε για την ΟΕΑ?? .. δυτυχως εξαιτιας καποιων παρεμβασεων μου σε ενα μπλοκ οπου καταθετω καποιες συνομοσιολογικες αποψεις για τις οργανωσεις αυτες γενικα  ...η ΟΕΑ με επιασε στο στοματης  και σε μια ανακοινωση της με αποκαλει <<ροδοσταυρικη πουτανα>>που οργιαζει σε λεσβιακα κι αμφιλοφυλικα οργια ,,,αυτο μου προκαλεσε και γελια αλλα κι φοβο ...εγω ενα κορακι βεβαια μοναχικο περιπλνωμενο  αυτοστρατευμενο  σκοπευτικο πνευμα που ζω σε διαβιωτικη ενδεια κια πληρη σεξουλικη αποχη  σαν ερημιτισσα δεν εχω να φοβηθω κατι  .. αλλα ποτε δεν ξερεις τι μπορει να σου προσαψουν οι αλλοι .. γιαυτο ηθελα να ξερω για αυτη την οργανωση ,, ο,τι ξερετε για αυτην θα μου ηταν χρησιμο...αν θελετε να ανοιχτει και ειδικο θεμα με αυτο ..
..
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Ορφέας στις Απριλίου 26, 2015, 19:28:59
ΟΕΑ = Ομάς Ελλειπόνοων Ανθρωπίδων
δεν αξίζει να χαλάς την ηρεμία σου με αυτά, στην καλύτερη περίπτωση είναι ο υπερθετικός της χαζομάρας και στην χειρότερη, προχωρημένη ψυχοπάθεια, ακίνδυνη όμως, πέραν βέβαια της αθυρόστομης βωμολοχίας στην οποία διαπρέπει ο κάθε ανισόρροπος....

Περί Τεκτονικών, τα μικτά Τάγματα έχουν και γυναίκες στα Ύπατα Συμβούλια, όπως το Διεθνές τεκτονικό Τάγμα ΔΕΛΦΟΙ φυσικά και οι γυναίκες τέκτονες φτάνουν επίσης μέχρι τον 33ο βαθμό, τον τλευταίο στον Σκωτικό τύπο.

Στα σημερινά τεκτονικά τάγματα μην ψάχνεις να βρεις διεθνείς συνομωσίες, κρυφές συνατήσεις και ραδιουργίες. Οι σημερινοί των Υπάτων συμβουλίων στα τεκτονικά τάγματα, είναι οι αποτυχημένοι και αποτυχημένες της κοινωνίας, όπου παραμένουν ασήμαντοι ως μικρόνοες - μήτε σύμβουλοι σε συλλόγους δεν δύνανται να εκλεγούν - και για αυτό παραμένουν στα εκφυλισμένα τεκτονικά τάγματα για δυο -τρεις ώρες την εβδομάδα που θα κοκορεύονται στις Στοές τους με τα κάλπικα διάσημα και τους ανευ σημασίας βαθμούς στους οποίους ουδόλως έχουν εντρυφήσει, παριστάνοντας τους σπουδαίους σε αφελείς νεοεισερχόμενους.

Κάποιοι ελάχιστοι εκ των παλαιοτέρων που πίστευαν σε αξίες και ιδανικά, είναι οι φωτεινές εξαιρέσεις του ξεπεσμένου σήμερα τεκτονισμού, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε κοινωνικές δράσεις κύρια κοινωνικής αρωγής και φιλανθρωπίας, αποστασιοποιημένοι όμως από τα σημερινά τεκτονικά δρώμενα, που απαξίωσαν παντελώς τα τεκτονικά ιδεώδη....

Υπάρχουν στατιστικές και λοιπές πληροφορίες αναρτημένες στο διαδίκτυο, στις οποίες ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση, όπου θα διαπιστώσει  την σημερινή πραγματικότητα, η οποία δείχνει σχεδόν 50% μείωση παγκόσμια του αριθμού των ενασχολούμενων με τον Τεκτονισμό.

Παλαιότερα ο Τεκτονισμός ήταν αληθινά Διεθνής, γιατία ήταν πραγματικά ανεξίθρησκος. Όμως πολύ νωρίς χώθηκαν μέσα οι Ιησουίτες και αλλοίωσαν εκ των έσω τον Τεκτονισμό, μετατρέποντας τον σε εβραιοχριστιανική Λέσχη Προτεσταντικού τύπου, όπου τα εσωτερικά μυητικά καπελώθηκαν από παλαιοδιαθηκικές βιβλικές παραδόσεις, καθιστώντας τον πλέον ξένο σε νοοτροπίες μή εβραιοχριστιανικές. Έτσι δεν μπόρεσε ο Τεκτονισμός να εξαπλωθεί σε κουλτούρες ξένες προς την εβραϊκή βίβλική παράδοση και κατα συνέπεια κατά κανόνα δεν υφίσταται στην Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία και λοιπούς λαούς που ασπάζονται Ινδοϊσμό, Βουδισμό, Κομφουκιανισμό, Τζαϊνισμό κλπ.....

Σημείωση, όταν μλάμε για Διεθνή Τεκτονικά Τάγματα, εννοούμε απλά ότι κάποιο συγκεκριμμένο Τάγμα έχει Στοές σε περισσότερες από μία χώρες, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δύναται να επηρεάσει την Διεθνή πολιτική και διπλωματία. Η μόνη χώρα που χρησιμοποίησε τον Τεκτονισμό για πολιτικά παιχνίδια, ήταν και σε κάποιο βαθμό παραμένει και σήμερα, ήταν η Αγγλία....

Ορίστε και μία σελίδα με τεκτονικά και άλλα τυπικά - τελετουργικά....
http://www.stichtingargus.nl/vrijmetselarij/ritualen_en.html
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Απριλίου 26, 2015, 20:38:56
...οκ πολυτιμες οι πληροφοριες ...θα ψαξω την σελιδα που μου προτεινετε ....

.. κατι αλλο ξερετε  τις μερες αυτες να εχει  γινει καποια μεγαλη τεκτονικη συναντηση με προσκεκλημενους απο ξενες στοες ??

και εδω η παρεμβαση μου σε κεινο το μπλογκ την καταθετω κι εδω ετσι για την "μαρτυρια"...μια παρεμβαση που βεβαια ισως να πατησε καλλους ..και ετσι εισεπραξα τον χαρκτηρισμο ""ροδοσταυρικη πουτανα"" να ηταν τουλαχιστον""ροδοσταυρικη καριολα ""αληθινα θα μου αρεσε ..


===============================
https://ergdhmerg.wordpress.com/2010/12/14/%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B5%CE%B1/


….λοιπον μια προσωπικη εκτιμηση απο την πενιχρη πειρα που εχω στο διαδικτυο απο ολους αυτους τους ακροτοπους με το πλουσιο αλλα ανουσιο υβρεολογιο το αψυχολογητο…

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΨΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ΤΗΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ,, ΟΤΑΝ Η ΟΕΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΤΕ ΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΘΕΙ ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΒΑΠΤΗΣΤΗΚΕ ΑΝΤΙΜΕΤΑΤΡΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΦΘΕΙΝΟΥΣΑ ΟΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΝΩΤΑ ΤΟΥ …
ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΑΤΡΟΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΕΑ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΑΓΩΝΙΩΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΦΥΛΟΕΘΝΙΚΟΦΑΤΡΙΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΛΑ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ

ΑΡΑ

ΠΑΣΥΕΑ=ΑΤΙΜΕΤΑΤΡΟΝ =ΕΥΜΟΛΠΟΣ κτλ < <<< ΟΕΑ<<<<...

οταν θα ξεμπροστιασθει και η παρεα του αντιμετατρον και σια …τοτε σιγουρα θα δουμε μια αλλη οργανωση στον οριζοντα …και παει λεγοντας …
ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΟΤΙ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΣΙΜΠΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΓΕΡΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΘΕΜΕΛΙΑ -ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΓΑΝΤΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΚΡΙΖΟΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΑΠΟΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ … ΓΙΑΥΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΚΑΙ ΜΑΥΡΩΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΝΑ ΑΠΟΤΑΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΗΣΥΧΟ …..

Αχχχ ΚΡΑΧ !!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΡΑ !!!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΕΔΩ !!!


http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=53&t=169042&p=3143094#p3143094

ΜΥΘΗΡΑ….>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

=========

κι εδω ο χαρακτηρισμος ο υβριστικος ...

http://ellhnkaichaos.blogspot.gr/2011/01/1.html

.....ΚΑΙ ΟΠΩΣ Η ΑΛΛΗ Η ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ «ΜΥΘΗΡΑ» Η ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΚΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΛΕΣΒΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΦΥΛΟΦΙΛΑ ΟΡΓΙΑ, ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΨΕΥΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ «ΕΡΓΟΔΗΓΟΥ».

ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΡΝΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΑΡΕΑΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΕΡΓΟΔΗΓΟ», ΔΙΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΤΙ: «Η Ο.Ε.Α. ΥΠΗΡΧΕ, ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ, ΚΑΙ ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ».

ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΣΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΩΝ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΩΝ, ΤΩΝ «ΕΨΙΛΟΝ», ΚΑΙ ΤΗΣ «ΚΥΠ/ΕΥΠ», ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙΤΕ ΤΕΛΙΚΩΣ ΠΟΙΟ ΨΕΜΑ ΘΑ ΠΡΟΦΕΡΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΤΕ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο «ΕΡΓΟΔΗΓΟΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΣΟΓΛΑΝΟΙ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ, «ΕΨΙΛΟΝ», ΚΑΙ ΚΥΠΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΗΣ «ΚΥΠ/ΕΥΠ», ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΚΑΙ Η Ο.Ε.Α. ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ, ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΑΡΤΙΔΑΣ ΤΩΝ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΚΗ ΠΟΡΝΗ «ΜΥΘΗΡΑ», Η ΟΠΟΙΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ «Η Ο.Ε.Α. ΥΠΗΡΧΕ, ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ.».......

===================

να καλα που λενε ου μπλεξεις ,, ακου ροδοσταυρικη πορνη !!!εγω μια ερημητισσα που εχιε κορακιασει για λιγη ερωτικη χαρα ....ΑΛΛΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΗΚΑ !!...πυφ διαδικτυακη σαβουραπληξια βαρεθηκα πια !!
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Ορφέας στις Απριλίου 27, 2015, 21:54:01
Σωστά, ου μπλέξεις....

Δεν νομίζω πάντως ότι άργησες να καταλάβεις σε τι παράνοια έμπλεξες. Θα ήταν ευτράπελα και διασκεδαστικά τα όσα έχει γράψει ο Βολιώτης "Ναπολέων" - αν δεν ήταν άκρως ψυχωσικά....

Περι συγκέντρωσης τεκτόνων, αυτό που έγινε τελευταία ήταν συγκέντρωση Ναϊτών στην Ρόδο προερχόμενων από διαφορετικές χώρες, για τέκτονες δεν άκουσα κάτι....
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Απριλίου 29, 2015, 10:09:52
Σωστά, ου μπλέξεις....

Δεν νομίζω πάντως ότι άργησες να καταλάβεις σε τι παράνοια έμπλεξες. Θα ήταν ευτράπελα και διασκεδαστικά τα όσα έχει γράψει ο Βολιώτης "Ναπολέων" - αν δεν ήταν άκρως ψυχωσικά....

Περι συγκέντρωσης τεκτόνων, αυτό που έγινε τελευταία ήταν συγκέντρωση Ναϊτών στην Ρόδο προερχόμενων από διαφορετικές χώρες, για τέκτονες δεν άκουσα κάτι....

..χμμ μαλιστα ξερεις που μπορω να μαθω για αυτην τη συγκεντρωση,, ποτε εγινε και ποιοι πηραν μερος  ???

οσο για τους  "ναπολεοντες ""ενταξει λενε και αποκαλυποπτικα πραγματα .. και ειμαι παντα  σε διευνηση αυτων που λενε δε τα ακυρωνω μονοκοπανια ..

οι ιδεες ειναι σαν  τα πουλια ...κυκλοφορουν στο αερα ...και τα κεφαλια μας σαν τα χερια που τα τσακωνουν αυτα τα πουλια ...καποια κεφαλια εινα τοσο αξεστα και αγρια που κατα το  τσακωμα των ιδεων αυτες απο πουλια γινονται μαυρα φιδια...βεβεια υπαρχουν κια ιδεες εξα αρχης μαυρα φιδια που τσακωνουν τα αξεστα μυαλα ..τα ακαλλιεργητα ..


..εδω αυτον τον καιρο ασχολουμαι με ενα θεμα "εκκαθαριστικο "" ριχτε καμια ματια αν εχετε διαθεση ...
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=305788

θελω να ανοιξω ενα θεμα για τις εθνικιστικες οργανωσεις στην ελλαδα.. εχετε καποιον τοπο να μου προτεινετε??..κια καποιον να ενημερωνομαι  για τα τεκτονικα τεκταινομενα εκδηλωσεις συνεδρια κτλ
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Απριλίου 29, 2015, 10:42:44

 ..χμ ναι υπαρχει μια διεθνη  συναντηση στις 6 Απριλη στην Ροδο ...την βρηκα πατωντας "συναντηση ναιτων ""

τι φρουτα ειναι αυτοι οι κελεμπιες γραφικοι  μουχλόγεροι που λεγονται ναιτες ???που μεχρι να κουνηθει το ενα τους ποδι το αλλο σαπιζει ???...

...ποιον Κυριο πιστευουν αποκαλουνται ???



γιατι ειναι σημαδεμενα τα αμφια τους  με αυτον τον κοκκινο σταυρο ...συμβολο της τυρρανιας του θανατου και  του σφαγιαστικου αιματος ??γιατι φορουν μαυρα γαντια.. εχουν κανει εγκληματα και μαυρες πραξεις ???

....εχω διαβασει για αυτους αλλα θελω και  μια γνωμη απο καποιους ειδικους σε αυτα τα θεματα των ταγματων ...

Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Απριλίου 29, 2015, 18:49:52
...........δεν σας κρυβω Ροσε και Ορφεα...οτι αν γραφω εδω μεσα ετσι μοναχικα χωρις  αλλους συνομιλητες περα απο εσας τους οικοδεσποτες  ειναι γιατι ειμαι πεπεισμενη οτι η δικης σας μυητικη γραμμη της ΑΜΡΑ ειναι σιγουρα υποστενη παρακολουθηση απο τα λαγονικα του Διεθνους Τεκτονισμου που ψαχνουν για παρατυπους αποκρυφιστες ( εξω δηλαδη απο τους δικους τους μυητικους τυπους )..οπως βεβαια και για μοναχικα κορακια σαν και μενα που κροαζουν λογια που σχιζουν τα κρασπεδα των ψευτοναων τους κι ακυρωνουν ολες τις μυησεις τους ...μελετωντας  μυητικα αξιωματα του κατεστημενου τεκτονισμου  διαπιστωνει κανεις διαχυτο το πνευμα της φεουδαρχικης αποικιοκρατικης προτεσταντικης Αγγλιας ..ο τεκτονισμος απο το 18ο αιωνα οταν ενωθηκαν υπο την σκεπη του στεμματος οι υπαρχουσε στοες ...εχασε το οποιο ελευθερο πνευμα του ...και εγινε οτι κι ο κατεστημενος χριστανισμος οταν ν τον οικειοποιηθηκε η βυζαντινη αυτοκρατορια ,,μια Πορνη του Συστηματος που βρισκεται στο ελεος ανεκδιηγητων Κυριων που αυτοσυστηνονται  στις μυησεις τις υψηλες ως Αρχιτεκτονες του Συμπαντος ενω δεν  ειναι παρα ""Σοβατζηδες""χειριστης ποιοτητας ..ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΘΕΜΕΛΙΑ ΚΟΣΜΟΥ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΠΕΤΑΞΑΝ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΚΑΤΙ ΠΑΛΙΟΣΟΒΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΝΙΞΕΙ ΟΛΑΚΕΡΗ ΤΗΝ ΖΩΗ  ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΚΑΜΩΝΟΝΤΑΙ ΓΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ !!

..γραφω λοιοπον για να με ακουνε εκεινοι ...και τα περισσοτερα μηνυματα μου  σε εκεινους  απευθυνονται ...ο τοπος σας εχει γινει ενας τοπος για μενα υπορρητης επικοινωνιας δημοσιας με εκεινους ...δεν εχω βεβαια τις τεκμηριωμενες γνωσεις που απαιτουνται  γιαυτο ζηταω την γνωμη σας σε καποια θεματα ωστε να συμπληρωσω την δικη μου γνωμη την ατεκμηριωτη ...
 ...αν εχετε αντιρρηση για αυτη την επικοινωνια μεσω του τοπου σας ..που ειναι ενα ειδος ανταπαντησης σε προσωπικες εμπιριες εσωτερικες ...κια το θεωρειτε απαρδεκτο και σχιζοφρενικο πεστε το μου να την σταματησω ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩ ΣΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ .....( ειχα υποχρεωση να σας αποκαλυψω τις  προθεσεις μου και τα κινηρρα μου για τα ακατανοητα για σας μηνυματα )που στο εξης θα τα βαφω με μωβ ...
=================================

<<Διακηρυξατε οτι Κυριος σας αυτος μονο ξερει τις Κοσμολογικες  Αληθειες και  <<ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΚΑΙ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΟΡΑΚΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ  ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ >>αχχα!!!κι εγω σας λεω πετε του Μπαρμα Θανας να περασει απο το μπουγαδομαγαζο μου.. να του πλυνω κανα σωβρακο και μετα να μιλησει αυτος για την Αληθεια ..
 ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΗ Η ΛΕΠΡΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΣΤΟ ΒΡΑΚΙ ΤΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΙΕΡΩΝ ΟΡΓΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ  ΚΑΘΕ ΠΟΡΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΤΟΥ... τοση η λεπρα που ουτε 40 ΠΥΣΤΡΕΣ ΥΠΕΡΑΝΩΘΕΝ  ΔΕΝ ΠΡΟΦΤΑΝΟΥΝ να καθαρισουν βρακι του  >>>

και σας ρωτω γιατι φορατε μαυρα γαντια??? ... ποιες μιερες πραξεις συνδεονται με τα ταγματα σας ???και πιστευετε αυτες τις πραξεις θα τις ξεπλυνει ενας"" Κυριος "" Σοβατζης με απλυτο και τρυπιο σοβρακο ????
...χμ καποια παρεξηγηση εχετε κανει για τις Δυναμεις της Ζωης ..ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΜΕΝΗ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΥΡΙΩΝ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙ ΑΥΤΟ  ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ...


(http://static.dimokratiki.gr/uploads/2015/04/naites-630x400-744x535.jpg)
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Μαΐου 08, 2015, 09:02:41
αγαπητοι Ιπποτες της Τρυπιας Καρεκλας ..καλημερα σας ...ομορφη μερα μαγιατικη κι αποφραδα ..σας χαιρετω και σας εχω ενα θεματακι μαγιατικο ....φτου σκωληκομερμηγκοτρυπα κραξκοκαρκοκαρκαραξ !!!

...αν δεν το σβυσουν παρακολουθηστε το ...


http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=53&t=307051&p=6541525#p6541525


.. καλω και τους οικοδεσποτες τους φορουμ αυτου να ριξουν μια ματια θα βρουν ενδιαφεροντα στοιχεια
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 21, 2015, 12:30:06
αγαπητοι Ιπποτες της Τρυπιας Καρεκλας

Αγαπητή ΜΥΘΗΡΑ,

ευχαριστούμε για τις καταθέσεις σου... Καρέκλες δεν υπάρχουν στην ΑΜΡΑ, ούτε στους Αυθεντικούς Τέκτονες...
Οσοι θέλουν να παίζουν με καρέκλες, οι παιδικούς ρόλους, υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι, για ψυχαγώγηση...

Αλλο Εργο ψυχής, και άλλο να ξοδεύουμε άσκοπα τον χρόνο μας... κυοφορώντας και διαιωνίζοντας υπαρξιακά αδιέξοδα...
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Μαΐου 23, 2015, 17:07:14
..μη το λες αυτο Ροζ .. νομιζω κι ο Ορφεας παραδεχτηκε οτι οι συγχρονοι τεκτονες δνε χουν αληθινη τεκτονικη δυναμη ..αρα η θρονο καρεκλα  τους ειναι τρυπια...να γιατι παιζω λιγο με τις λεξεις και μιλαω για τρυπες καρεκλες ..
τι ειναι τεκτονικη δυναμη ,,χμμ νομιζω με τη  πενιχρη γνωση του ξωτικου που εχω ..οτι ειναι η νοητικη δυναμη να οικοδομουμε δια των σκεπτομορφων πραγματικες καταστασεις σε ατομικο και συλλογικο επιπεδο ..

πχ περνω απο μια παραλια μεσα στα μαυρα χαλια .. και την σκεπτομαι ομορφη και καθαρη.. μετα απο λιγες μερες βλεπω τα μηχανηματα του δημου κι οι υπηρεσιες του να μαζευουν την παραλια ...αυτη ειναι τεκτονικη δυναμη αλλα μου φανεται οτι δνε κανουν τα ρασα τον παπα ...γιατι οι τυπικα φεροντε ς την ιδιοτητα του τεκτονος παρα τα ευσημα και διασημα κελεπουρια που φορουν πανω τους,,, οχι μονο δεν εχουν τετοια δυναμη οι σκεπτομορφες τους  αλλα ουτε καν μπαινουν στο κοπο να σκεφτουν και να οραματιστουν λυσεις για τα μυρια προβληματα της κοινωνιας ( ο κανονας ειναι αυτος ,,αλλο αν υπαρχουν εξαιρεσεις )

...χμμμ απλα εχουν αδραξει στα δεκαδες αξιωματα μεταξυ τους αυταναλωνονται καταντωντας τα τεκτονικα ιδρυματα ιδρυματα πνευματικα αναπηρων εξουσιομανων τελεταρχων !!!


..δεν  νοειται τεκτων να μην μπορει να υλοποιει την θεληση του μεσω των δρασεων των δικων του η των αλλων ..η πνευματικη αναπηρια αυτη νομιζω οφειλεται και στο γεγονος οτι οι τελετουργικες δυναμεις της φυσης κια τςη ζωης  δεν συνδραμουν τους νοες αυτους  καθως η βουληση τους δνε εχει καμμια σχεση πολλες φορες με το συλλογικο καλο ....χμμμ..

...τεκτονας δνε ειναι αυτος που υλοποιει μεσω του νου την καθε διεστραμενη του βουληση κια ιδεα αλλα αυτος που η βουληση κια οι ιδεες ταυτιζονται με τις κοινες αναγκες συγχρωτιζονται και απο το συγχρωτισμο και συμπλευση αυτων προκυπτουν αποτελεσματα στο ορατο πεδιο ...


μπορει οι Ιπποτες της τρυπια καρεκλα να σκεφτονται τι καλα η ζωη να μου δωσει ενα σκληρο μαθημα και  να μαζεψω την γλωσσα μου ..ελα μου ομως που η γλωσσα μου ακομη ειναι σε νηπια κη κατασταση και συνεχως αναπτυσσεται  ,, σε αντιθεση με την βουληση των Ιπποτων της Τρυπιας Καρεκλας ...που συνεχως παρακμαζει και συρρικνωνεται 
ομως δε καταλαβαινω τις ενστασεις σου Ροζ και εσυ επανειλημενα εχεις κρινει τον συγχρονο Τεκτονισμο ως δυσλειτουργικο και χωρις  πνευματικη δυναμη .. αφου το ιδιο πραγμα λεμε .. απλα εγω χρησιμοποιω και ειρωνευτικες εκφρασεις πιο μεγαλης εριστικης  δυναμης ,..

και  κατι αλλο ...
γιατι το φορουμ αυτο νεκρωθηκε ????????γιατι καταντησε ενα νεκροταφειο ιδεων και συνομιλιων γιατι το αφησατε να γινει ...εχει αναρωτηθει ???γιατι ως μυημενα ατομα δεν χρησιμοποιησατε την τεκτονικη σας δυναμη να το κρατησετε ζωντανο ???


(https://ifigeneiasiafaka.files.wordpress.com/2013/07/ballet-shoes.jpg?w=305&h=400)
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 25, 2015, 20:59:30
Yπάρχουν οι "δήθεν" και οι Αυθεντικοί σε κάθε χώρο...

Ο Τεκτονισμός δημιουργήθηκε για να πατάξει την θρησκευτική και πολιτική τυραννία...
Αν δεν το γνωρίζουν όλοι οι Τέκτονες αυτό, ή δεν ασκούν αυτήν την τέχνη...
φταίει απλά πως και αυτός ο χώρος έχει ξεφτίσει....

Πάμε για άλλα... ή ανακαινίζουμε τα ήδη υπάρχοντα... να γίνουν αυθεντικά... (πράγμα πολύ δύσκολο...)

μπορει οι Ιπποτες της τρυπια καρεκλα να σκεφτονται τι καλα η ζωη να μου δωσει ενα σκληρο μαθημα και  να μαζεψω την γλωσσα μου ..ελα μου ομως που η γλωσσα μου ακομη ειναι σε νηπια κη κατασταση και συνεχως αναπτυσσεται  ,, σε αντιθεση με την βουληση των Ιπποτων της Τρυπιας Καρεκλας ...που συνεχως παρακμαζει και συρρικνωνεται  

Αντί να ασχολούμαστε με Ιππότες "δήθεν" και πράσινα άλογα, δεν θα ήταν καλύτερα να αναλάβουμε έναν κοινωνικό ρόλο, και να γίνουμε πιο χρήσιμοι?

γιατι το φορουμ αυτο νεκρωθηκε ????????γιατι καταντησε ενα νεκροταφειο ιδεων και συνομιλιων γιατι το αφησατε να γινει ...εχει αναρωτηθει ???γιατι ως μυημενα ατομα δεν χρησιμοποιησατε την τεκτονικη σας δυναμη να το κρατησετε ζωντανο ???

Γιατί ήδη έχουμε προχωρήσει σε άλλα πιο σημαντικά όπως να θεραπεύουμε ανίατα, μέχρι και καρκίνο1, και ήδη έχουμε ξεπεράσει τις 15,000 περιπτώσεις που έχουν θεραπευτεί...  Το Εργο του Ροδόκηπου και της ΑΜΡΑ, είναι Ολιστική Ιαση... Κάποια θέματα έχουμε καταθέσει στο παρελθόν, και όπου υπάρχει ανάγκη για διάλογο, προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας...

Δεν είναι όλοι αργόσχολοι ΜΥΘΗΡΑ, να ξοδεύουν άσκοπα τον χρόνο τους...
Κάποιοι καταθέτουν ΕΡΓΟ... και ειλικρινά, από το να ασχολείσαι με θέματα που ήδη τα έχουμε εξαντλήσει, καλό θα ήταν να βρίσκεις Νέες Σημαντικότητες και Χρησιμότητες...

Ας πούμε, ας αναλογιστούμε πόσοι πραγματικά άνθρωποι, θέλουν να προσφέρουν στην κοινωνία τους, και πόσοι το κάνουν πραγματικά...
και γιατί τα ποσοστά είναι μικρά...

Ας αρχίσουμε από εκεί να βρούμε την αιτία, της ακραίας υποτέλειας και ιδιοτέλειας και ίσως τότε να κατανοηθεί, γιατί και μυητικά συστήματα όπως ο Τεκτονισμός, που ιδρύθηκαν για να πατάξουν το "κακό" από τον κόσμο, έχουν και αυτά ξεπέσει... σε φιλοσοφικά καφενεία...

Οσον αφορά το φόρουμ, μια και τρέχουμε με 1000 κάθε μέρα, μόλις βρεθεί χρόνος θα επενδύσουμε με περισσότερη αρθρογραφία...
και ειλικρινά ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου, να συμμετέχεις... αρκεί να μην χαμηλώνουμε συνεχώς το επίπεδο...

Δεν υπάρχει λόγος για τόση πικρία... και ανημποριά...
Ας νικήσουμε την Τεμπελιά μας, και ας αρχίσουμε να προσφέρουμε... στους γύρω μας...
Μετά τα πάντα θα λυθούν και θα κατανοηθούν μαγικά....
___________________________________________________________________________________

1 https://www.facebook.com/marina.tonti/posts/426316400874530?pnref=story
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Μαΐου 28, 2015, 12:57:23

οτι μπορει ο καθεις κανει απο την θεση που κατεχει ...αυτο το καιρο παντως ειμαι και στο φορουμ της Cosmote και κανω το εξης απιστευτο ..εχω ανοιξει θεμ αγια τα τεχνητα ηλεκτρομαγνητικα πεδια και απο εκει κατακραυγαζω την ψηχφιακη ολοκληρωση ...επιμορωνοντας τα κομπιουτερο παιδα για την επικινδυνοτηα των πεδιων αυτων να εδω κοιτα το θεμα ..περιδιαβαστε το ειδικα τα τελευται ποστ....γραφω ως Wallbroker

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6145996#post6145996
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 29, 2015, 16:10:59
Συμφωνούμε υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, με τους χημικούς ψεκασμούς στα χωράφια μας, που εξαφανίζονται οι μέλισσες, με τον δηλητηριασμό που έχουμε υποστεί όλοι μας από τα τρόφιμα και το σούπερ μάρκετ, με τα υβριδικά φυτά, με τις ορμόνες στα ζώα, με την Φαρμακευτική Μαφία που σκοτώνει εκατομμύρια παγκόσμια, και φυσικά με το τραγικά έκπτωτο πολιτικό σύστημα, και την θρησκευτική μαφία που συνεχίζει να δημιουργεί θύματα σε όλο τον κόσμο...  

Ο καθένας ας αναλάβει και ένα πόστο "κοινωνικού αγώνα" να τελειώνουμε πιο γρήγορα, με την κάθαρση και την αποκατάσταση της Αλήθειας....

Ας μάθουμε να επενδύουμε σωστά το χρόνο μας, και να μην τον αναλώνουμε άσκοπα, κυνηγώντας φαντάσματα...

Η φωλιά του λύκου, δεν είναι οι "ιππότες με τις τρύπιες καρέκλες" αλλά το βατικανό...

Η διάγνωση της πάθησης, και του πραγματικού εχθρού είναι η μισή θεραπεία... ;)
Τίτλος: Απ: Τι είναι η Μασονία?
Αποστολή από: ΜΥΘΗΡΑ στις Μαΐου 31, 2015, 21:38:34
aaaa  οχι οχι οχι ροζ μου .. η δουλεια δουλεια για να  γινει αλοκληρωμενα θελει να κυνηγας και συστηματικα τα φαντασματακια   κι αυτα μερος του συστηματος που κυνηγαμε ...΄΄καλο καλοκαιρι τωρα καλα ειμαστε να αρχισουν οι καυσωνες θα τηγανιστουεμ κατωαπο τις ομπρελες της wifi συνδεσης
 και κινητης τηλεφωνιας .. αχ !!!