Αποστολέας Θέμα: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών  (Αναγνώστηκε 32860 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
« στις: Μαρτίου 06, 2010, 15:33:58 »
http://www.daneioliptes.com/search/label/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

28/01/2009
Θάνατος καλλιτέχνη απο στρες που του δημιούργησε τράπεζα που έβγαλε στο πλειστηριασμό το σπίτι του
 
" Εφυγε" ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ : ο δάσκαλος, ο καλλιτέχνης

Διονύσης Αποστολάτος,μαέστρος

Λίγοι άνθρωποι ξέρουν ότι ο μεγάλος καλλιτέχνης υπέστη προχθές σοβαρό καρδιακό επεισόδιο που προήλθε ύστερα από μεγάλο ΣΤΡΕΣ που πέρασε όταν γνωστή τράπεζα επέμενε να βγάλει σε πλειστηριασμό το σπίτι του.

Ο μαέστρος είχε πάρει κάποιο δάνειο βάζοντας το σπίτι του υποθήκη. Το τελευταίο όμως διάστημα δυσκολευόταν να πληρώσει τις δόσεις και κινδύνευε να βγει το σπίτι του σε πλειστηριασμό.

Ο πατριώτης μας Γιάννης Κωνστατάτος αντιδήμαρχος Αργυρούπολης, που ήταν και από τους λίγους που γνώριζαν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του μαέστρου, είχε προγραμματίσει τις προσεχείς μέρες συναυλία στον Δήμο Αργυρούπολης με σκοπό να του δώσει κάποια οικονομική ανάσα. Παρόλο που η τράπεζα ειδοποιήθηκε, συγκεκριμένα ότι, μετά την συναυλία θα μπορούσε να διευθετηθεί το θέμα, συνέχιζε να επιμένει.

Τελικά η ευαίσθητη καρδιά του μαέστρου δεν άντεξε και πέταξε για άλλους κόσμους , για τυς κόσμους της μουσικής και του φωτός, χθες (Δευτέρα) αργά το βράδυ.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 06, 2010, 15:35:48 »
http://www.avgi.gr/blog.syriza.eu/2009/06/ArticleActionshow.action?articleID=506550

Ρεκόρ αυτοκτονιών λόγω χρεών στην Κρήτη
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/11/2009
Ρεπορτάζ: Μ. ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ-ΕΦΗ ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑ

Σε θρίλερ για γερά νεύρα έχει εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες στην Κρήτη το φαινόμενο των επιχειρηματιών που οδηγούνται στην αυτοκτονία λόγω των χρεών. Οι πρωταγωνιστές του δράματος είναι έμποροι και επιχειρηματίες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, αλλά και στις πιέσεις που υφίστανται εκ  μέρους των τραπεζών και φτάνουν στην απόφαση να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Γιατί, όμως, το φαινόμενο αυτό παρατηρείται στην Κρήτη και γιατί τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν σημειωθεί επισήμως 8 αυτοκτονίες με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά;

Τα θύματα της οικονομικής κρίσης

Το πρώτο θύμα είναι ένας 57χρονος, πατέρας δύο παιδιών, που έθεσε τέρμα στη ζωή του, πέφτοντας με το αυτοκίνητό του σε γκρεμό στην περιοχή Ψαρή Φοράδα Ηρακλείου, αφού πρώτα παρέδωσε σε φίλους ιδιόχειρο σημείωμα προς τη σύζυγό του.

Μόλις ένα 24ωρο μετά, άλλος ένας 38χρονος επιχειρηματίας από την Επισκοπή Ηρακλείου  πατέρας τριών παιδιών τερμάτισε τη ζωή του με πιστόλι για να γλυτώσει από τη θηλιά των χρεών.  «Συγγνώμη, για όλα φταίω εγώ που δεν τα κατάφερα», έγραφε χαρακτηριστικά στο σημείωμα που βρέθηκε επάνω στο γραφείο του. Προηγουμένως είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι. Άτομο που τον γνώριζε ανέφερε πως πριν από λίγο καιρό είχε αγοράσει μεγάλη ποσότητα σιδήρου την οποία σκόπευε να πωλήσει, πιστεύοντας ότι θα αυξηθεί η τιμή του. Λόγω όμως της πτώσης της τιμής του μετάλλου, ο ίδιος έχασε περίπου 150.000 ευρώ. Στον χώρο όπου βρέθηκε νεκρός εκτυλίχθηκαν τραγικές στιγμές όταν πληροφορήθηκαν τα δυσάρεστα οι συγγενείς του.

Δυστυχώς τα κρούσματα δεν σταματούν εκεί. Ένας 55χρονος επιχειρηματίας αυτοπυροβολήθηκε στο γραφείο του, ενώ μέσα σε διάστημα λίγων μηνών έχουν αυτοκτονήσει άλλα έξι άτομα, λόγω της οικονομικής τους κατάστασης. Ένας 35χρονος αυτοκτόνησε με φυτοφάρμακο στην Ιεράπετρα, ενώ ένας 45χρονος απαγχονίστηκε στο Ηράκλειο. Άλλα τρία άτομα, ένας 53χρονος αγρότης, ένας 65χρονος στο Ηράκλειο κι ένας γνωστός πολιτικός μηχανικός στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκαν, ενώ αυτοχειριάστηκε κι άλλος άντρας λόγω χρεών στα Χανιά.

Η παραοικονομία των ακάλυπτων επιταγών

Σε αμηχανία βρίσκεται ο υπόλοιπος εμπορικός κόσμος στην Κρήτη που παρακολουθεί τις εξελίξεις... από μέσα και οι φορείς “φωνάζουν” ότι ηθικοί αυτουργοί αυτού του αδιεξόδου είναι οι τράπεζες που σήμερα... βγάζουν την ουρά τους απ' έξω. “Τον τελευταίο χρόνο δημιουργήθηκε από τις τράπεζες μια παραοικονομία των ακάλυπτων επιταγών” λέει ο Μανώλης Κουμαντάκης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και εξηγεί. “Οι τράπεζες έδωσαν ασύδοτα μπλοκ επιταγών και έτσι δημιουργήθηκε χρήμα το οποίο στην πραγματικότητα δεν υπήρχε”. Ο κύριος Κουμαντάκης υποστηρίζει ότι “αυτές οι επιταγές βρέθηκαν σιγά σιγά στα χέρια υγιών επιχειρήσεων και δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα”.

Στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που πλήττουν την περιοχή της Κρήτης, αλλά και στο γεγονός ότι “οι Κρητικοί είμαστε ευαίσθητοι άνθρωποι” αποδίδει τις αλλεπάλληλες αυτοκτονίες των επιχειρηματιών στην Κρήτη ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικήτας Δολαψάκης.

“Οι άνθρωποι που οδηγούνται στην αυτοκτονία λόγω χρεών νιώθουν ότι έχουν αποτύχει προσωπικά και βρίσκονται σε αδιέξοδο. Αναπτύσσουν ένα είδος κατάθλιψης που αν δεν το προσέξουν μπορεί να οδηγήσει στην αυτοκτονία” λέει η ψυχολόγος και συνεργάτης της ΜΚΟ Κλίμακα Ελένη Μπεκιάρη. Πώς όμως εξηγείται το γεγονός της εντοπιότητας του φαινομένου; “Παίζει ρόλο και η κάλυψη ενός γεγονότος από τα ΜΜΕ. Αν αυτά προβάλλουν μια αυτοκτονία με υπερβολικό τρόπο, τότε ναι, μπορεί να έχουμε φαινόμενα μιμητισμού” λέει χαρακτηριστικά.

Πρώτο στις αυτοκτονίες το Ρέθυμνο

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η Κρήτη πρωταγωνιστεί στο θέμα των αυτοκτονιών, καθώς πρόσφατα δημοσιεύτηκε έρευνα η οποία “δείχνει” τον νομό Ρεθύμνου ανάμεσα στους πρώτους στην Ελλάδα σε αριθμούς αυτοκτονιών και μάλιστα πρώτο διαχρονικά σε μια επταετία, εκτός μιας και μοναδικής χρονιάς. Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας επεξεργάστηκε η ΜΚΟ “Κλίμακα” σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι “η ελληνική κοινωνία και παράδοση αντιλαμβάνεται την πράξη της αυτοκτονίας με λογική ακραία και στιγματιστική και πολλές φορές οι αυτοκτονίες δεν δηλώνονται ως τέτοιες. Έτσι τα δεδομένα στοιχεία δεν δίνουν προφανώς την πραγματική διάσταση της κατάστασης στη χώρα μας”.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 06, 2010, 15:40:08 »
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=506520

19 αυτοκτονίες για χρέη μέσα στο 2009

Ζώτου Έλλη
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/11/2009

Μέχρι πρότινος μετρούσαμε τα θύματα της νέας γρίπης, στην Κρήτη όμως, όπως φαίνεται από τις αυτοκτονίες επιχειρηματιών του τελευταίου τριμήνου, έχουν αρχίσει να μετρούν τα θύματα της οικονομικής κρίσης με 8 επιχειρηματίες να αφαιρούν την ίδια τους τη ζωή, καθώς δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Δυστυχώς όμως η "νέα αυτή καταμέτρηση" δεν αφορά μόνο την Κρήτη αλλά και όλη την Ελλάδα αν εξετάσουμε τις αυτοκτονίες αλλά και τις απόπειρες των τελευταίων έξι μηνών.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό καταγράφηκε μόλις την περασμένη Κυριακή στα Τρίκαλα με έναν 54χρονο επιχειρηματία που διατηρούσε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της MAZDA επί της περιφερειακής οδού Τρικάλων - Ιωαννίνων να βρίσκεται απαγχονισμένος στο υπόγειο της έκθεσης από οικείους του. Όπως έγινε γνωστό, ο αυτόχειρας χρησιμοποίησε αυτοσχέδιο βρόγχο από σχοινί, τον οποίο είχε δέσει στα κάγκελα του ισογείου.

Έντεκα ακόμη άνδρες έχουν αφαιρέσει την ζωή τους από τον Μάρτιο του 2009 μέχρι σήμερα εξαιτίας του οικονομικού αδιέξοδου που αντιμετώπιζαν είτε γιατί είχαν χάσει τη δουλειά τους, είτε γιατί δεν μπορούσαν να ξεπληρώσουν τα χρέη τους, είτε γιατί συνέτρεχαν και οι δύο παραπάνω λόγοι.

Το προφίλ των θυμάτων της οικονομικής κρίσης

Η πλειοψηφία των αυτόχειρων ήταν οικογενειάρχες, ηλικίας 40-60 ετών που δραστηριοποιούνταν στον χώρο των επιχειρήσεων ή επαγγελματίες που έχασαν τη δουλειά τους λίγο πριν τη σύνταξη ή είναι χωρίς δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο τρόπος που επιλέγουν είναι κατά κανόνα ο απαγχονισμός, η πτώση από κτίριο και ο αυτοπυροβολισμός.

Τα οικονομικά προβλήματα κοινός παρανομαστής όπως επίσης και το αίσθημα της συντριβής και της αποτυχίας, καθώς νιώθουν πως δεν μπορούν να προσφέρουν στην οικογένειά τους τα απαραίτητα για την επιβίωση. Η πράξη τους εκτός από πράξη απελπισίας καθίσταται έτσι πράξη τιμωρίας γιατί "δεν τα κατάφεραν" αλλά και λύτρωσης για τους ίδιους.

Η απελπισία που σκοτώνει...

Η λύτρωση αποτελεί λέξη κλειδί για να κατανοήσουμε πως κάποιοι από τους αυτόχειρες δεν περιορίζονται στο να αυτοκτονήσουν αλλά πριν το πράξουν αυτό έχουν δολοφονήσει τη σύζυγο και τα παιδιά τους. Πρόκειται για την περίπτωση στην οποία ο ψυχολόγος Frasier αναφέρεται ως " suicide by proxy " (*) κατά την οποία ο αυτόχειρας δολοφονεί πρώτα τα μέλη της οικογένειας του που θεωρεί πως εξαρτώνται από αυτόν και για τα οποία νιώθει υπεύθυνος ώστε να μην τα δει να υποφέρουν από τα δικά του λάθη ή γιατί τα θεωρεί επέκταση του ίδιου του του εαυτού.

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτού αποτελεί και η υπόθεση του 40χρονου άνεργου στην Καλλιθέα που στις 21 Ιουνίου 2009 σκότωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια πήδηξε στο κενό αγκαλιά με τα δυο αγοράκια του, 2 και 3 ετών.

(*) Fox, J.A. and Levin, J. (2005) Extreme killing: understanding serial and mass murder. London: Sage Publications.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 06, 2010, 15:46:54 »
http://www.zougla.gr/news.php?id=43678

Αυτοκτόνησε 43χρονος λόγω χρεών
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 31 Μαΐου 2009, 17:01

Τέλος στη ζωή του με τον πλέον τραγικό τρόπο έβαλε ένας  45χρονος άνδρας από το Παλαιό Φάληρο.

Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος τους τελευταίους μήνες ήταν άνεργος, μην αντέχοντας άλλο το βάρος των χρεών αυτοκτόνησε τοποθετώντας μια σακούλα στο κεφάλι του, παθαίνοντας ασφυξία.

Τον 43χρονο βρήκε σήμερα η αρραβωνιαστικιά του, στο σπίτι του στην οδό Νεοφύτου 10, στο Παλαιό Φάληρο.

Ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως ήταν ήδη πολύ αργά.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 06, 2010, 15:50:10 »
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=84056&cid=4

Την έσπρωξαν στην αυτοκτονία
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009, 19:50

Γεωργία Ευσταθίου

Θύμα του κυκλώματος τοκογλυφίας της Κέρκυρας είναι η 34χρονη γυναίκα που την 1η Δεκεμβρίου επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της, λαμβάνοντας 28 χάπια. Η κατάσταση της υγείας της κρίνεται καλή από τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Η ανεξέλεγκτη δράση -εδώ και δυο δεκαετίες- των τοκογλύφων στην Κέρκυρα είναι πια κοινό μυστικό. Η Μαρία Μπακούση δεν ξύπνησε ένα ωραίο πρωί με σκοπό να αυτοκτονήσει! Έχει καταθέσει μηνύσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων, καταγγέλλοντας -μεταξύ άλλων- ότι επιτήδειοι την παρότρυναν να βγάλει μπλοκ επιταγών, το οποίο στη συνέχεια της έκλεψαν πάνω από το γραφείο της, στη μικρή επιχείρηση («Ταχυμεταφορική») που διαθέτει. Στη συνέχεια, το χρησιμοποίησαν, με αποτέλεσμα η ίδια να φαίνεται πως έχει εκδώσει ακάλυπτες επιταγές. Ωστόσο, όπως έχει δηλώσει τόσο η ίδια όσο και ο δικηγόρος της παλαιότερα, στην εκπομπή «Τηλεσόκ» την οποία παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Τρύφωνας Βέργης, καμία από τις επιταγές αυτές δεν έφερε την υπογραφή της. Όσον αφορά στο «φέσι» που της άφησαν οι τοκογλύφοι; Είναι πάνω από 200.000 ευρώ…
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 06, 2010, 15:51:31 »
http://www.zougla.gr/news.php?id=42794

Αυτοκτόνησε επιχειρηματίας λόγω χρεών
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009, 13:35

Έβαλε το όπλο στο στόμα του και πάτησε τη σκανδάλη. Ο λόγος για έναν 55χρονο, ιδιοκτήτη καφετέριας στην Αγία Βαρβάρα Αττικής.

Το πτώμα του αυτόχειρα εντοπίστηκε το πρωί, σε μια λίμνη αίματος, μέσα στο κατάστημά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό ο 55χρονος επιχειρηματίας αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που τον οδήγησαν στο απονενοημένο.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 06, 2010, 15:54:17 »
http://www.madata.gr/epikairotita/social/52180.html

Μία απίστευτα τραγική αυτοκτονία λόγω χρεών
09 Φεβρουαρίου 2010, 15:05
 
Θέλησε να αυτοκτονήσει και έπεσε με το αυτοκίνητό του στο λιμάνι της Λευκίμμης στην Κέρκυρα. Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή. Ο 58χρονος Α.Π., συνταξιούχος ναυτικός και κάτοικος Αργυράδων, θέλησε να δώσει τέλος στη ζωή του, πέφτοντας με αυτοκίνητο που νοίκιασε στο λιμάνι της Λευκίμμης, στις 14:00 το μεσημέρι.

Τρία άτομα έπεσαν αμέσως να τον βγάλουν έξω, αλλά ο 58χρονος έβαλε την ζώνη και τις ασφάλειες στις πόρτες. Το αυτοκίνητο επέπλεε για περίπου 10 λεπτά στη θάλασσα, καθώς δεν έφυγε με μεγάλη ταχύτητα.

Ο κόσμος που μαζεύτηκε αμέσως εκεί προσπάθησε να τον πείσει να βγει έξω από το αμάξι όσο αυτό επέπλεε, αλλά ο 58χρονος κρατούσε σφιχτά το τιμόνι.

Στην προσπάθεια να τον βγάλουν έξω ο ένας από τους τρεις τον πλησίασε και τον τράβηξε από το ανοιχτό παράθυρο, αλλά ο αυτόχειρας αντιστάθηκε και του φώναξε «Φύγετε να σωθείτε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν πέσει στη θάλασσα, φρόντισε να ανοίξει και τα τέσσερα παράθυρα του αυτοκινήτου για να μπουν τα νερά στο αυτοκίνητο όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τελικά, με την βοήθεια δύτη, ανασύρθηκε λίγες ώρες αργότερα χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, 58χρονος άνδρας δεν είχε συγγενείς. Αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και δεχόταν πιέσεις για την αποπληρωμή τους.

Πηγή: cnews.ch
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 06, 2010, 15:57:50 »
http://www.eidisis.gr/topika-nea/topika-nea/mana-pente-anelikon-paidion-autoktonese-logo-khreon.html

Μάνα πέντε ανήλικων παιδιών αυτοκτόνησε λόγω χρεών
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η τραγική αυτοχειρία μιας μάνας πέντε ανήλικων παιδιών, σε χωριό του Κιλκίς, το περασμένο Σάββατο. Κερκυραία στην καταγωγή η άτυχη 40χρονη διατηρούσε κτηνοτροφική μονάδα και τα χρέη της την έπνιξαν. Η ακίνητη περιουσία μπήκε στο μάτι των πιστωτριών τραπεζών, και η 40χρονη κτηνοτρόφος λύγισε από τα χρέη και το οικονομικό αδιέξοδο.

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου πήγε με το μεγάλο (16χρονο)  γιό της στη μονάδα. Είχε πάρει όμως την μαύρη απόφαση. Με εύσχημο τρόπο έστειλε το παιδί της πίσω στο σπίτι. Και αμέσως έστειλε μήνυμα σε γειτόνισσά της: «Να προσέχεις τα παιδιά μου. Πέστα τα αγαπώ πολύ» την ικέτευσε.
Η γειτόνισσα ανησύχησε. Την αναζήτησε στο σπίτι της, όπου είχε φτάσει ο γιος της 40χρονης. Την έψαξαν, δεν την βρήκαν και πήγαν στο μαντρί. Η πόρτα ήταν κλειστή. Τα «φίδια άρχισαν να τους ζώνουν». Κάλεσαν αστυνομία και η κλειδαριά έσπασε. Κι εκεί αποκαλύφθηκε η τραγωδία. Η γυναίκα είχε αυτοκτονήσει με δίκανο πυροβόλο όπλο.

Η απίστευτη τραγωδία συγκλόνισε την μικρή κοινωνία του νομού και προκάλεσε αίσθηση και στο πανελλήνιο. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας διακομίστηκε σε νοσοκομείο της  Θεσσαλονίκης για νεκροψία.
Η κηδεία της έγινε χθες μέσα σε κλίμα άφατης οδύνης.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 06, 2010, 16:01:29 »
http://www.madata.gr/epikairotita/social/35304.html

Διπλή οικογενειακή τραγωδία λόγω χρεών σε τράπεζες
29 Απριλίου 2009, 06:50   
 
Εργάτης στραγγάλισε τη γυναίκα του, επιχείρησε να σκοτώσει τα δύο παιδιά του και κρεμάστηκε με καλώδιο για χρέος που είχε στην τράπεζα. Εφιάλτες στοίχειωναν τον ύπνο του και τα χρέη τον έπνιγαν. Με το πρώτο φως της ημέρας έπρεπε πάση θυσία να βρει και να πληρώσει 1.600 ευρώ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η τράπεζα θα έβγαζε το σπίτι του σε πλειστηριασμό. Χρήματα δεν υπήρχαν, βοήθεια πουθενά. Στριφογυρνούσε όλη νύχτα στο κρεβάτι του, προσπαθούσε να βρει λύση... Το ξημέρωμα, την ώρα που η οικογένειά του κοιμόταν, εκείνος σηκώθηκε και ντύθηκε να πάει για το μεροκάματο - όπως κάθε ημέρα. Ξαφνικά το μυαλό του βυθίστηκε στο σκοτάδι... Με ένα καλώδιο τηλεφώνου αποφάσισε να βάλει τέλος στο μαρτύριο της οικογένειάς του, σκοτώνοντας πρώτα τη γυναίκα του και μετά τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Η φρίκη που εκτυλίχτηκε στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, νωρίς χθες το πρωί, συγκλονίζει. Ενα στεγαστικό δάνειο για την αγορά ενός σπιτιού και οι δυσκολίες στην αποπληρωμή του έγιναν «βρόγχος» γύρω από την οικογένεια του 38χρονου εργάτη Μίλτου Κατσιακιόρη. Επρεπε πάση θυσία να συγκεντρώσει 1.600 ευρώ, προκειμένου να πληρώσει κάποιες καθυστερημένες δόσεις στην τράπεζα, καθώς -όπως τον είχε ενημερώσει δικαστικός επιμελητής- σε διαφορετική περίπτωση το σπίτι του θα έβγαινε σε πλειστηριασμό. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, το μυαλό του φαίνεται ότι πήρε ανάποδες στροφές.

Ο 38χρονος, εργάτης σε βιομηχανία με σιδηροκατασκευές στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, ξύπνησε χθες λίγο πριν από τις 6.00 το πρωί και ντύθηκε σαν να επρόκειτο να πάει στη δουλειά του. Ομως, με τη σκέψη ότι τις επόμενες μέρες ίσως δεν θα είχε σπίτι θέλησε, όπως φαίνεται, να γλιτώσει τον ίδιο και την οικογένειά του από τα χρέη και τις συνέπειές τους. Χωρίς δδεύτερη σκέψη πήγε επάνω από την 36χρονη σύζυγό του Μαρία Βλαϊκούδη και προτού καλά-καλά ξυπνήσει, άρχισε να τη στραγγαλίζει. Ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία δεν εντόπισε ίχνη πάλης και, από ό,τι φαίνεται, η άτυχη γυναίκα δεν πρόλαβε ούτε καν να αντιδράσει και να αμυνθεί.

Αφήνοντας τη γυναίκα του νεκρή στην κρεβατοκάμαρα, ο Μίλτος Κατσιακιόρης κατευθύνθηκε στο δωμάτιο των δύο ανήλικων παιδιών του, στο 15χρονο κοριτσάκι του και στο αγοράκι του, ηλικίας 8 ετών. Οπως και η μητέρα τους, έτσι και τα παιδιά κοιμόντουσαν την ώρα που ο πατέρας τους επιχείρησε να τα στραγγαλίσει!

Ο 38χρονος έπεσε επάνω στον γιο του και προσπάθησε να τον πνίξει. Το παιδί όμως ξύπνησε, αντέδρασε και κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του. Στη συνέχεια πήγε προς την κόρη του, που στο μεταξύ είχε ξυπνήσει από την αναστάτωση και άρχισε να φωνάζει τρομοκρατημένη. Της επιτέθηκε για να τη στραγγαλίσει, αλλά και εκείνη του ξέφυγε. Το τελευταίο μέρος της τραγωδίας παίχτηκε με την αυτοκτονία του 38χρονου. Με το καλώδιο του τηλεφώνου ο εργάτης κρεμάστηκε από την πόρτα της κρεβατοκάμαρας, παίρνοντας για πάντα μαζί του σκέψεις, φόβους και κάθε λεπτομέρεια που θα μπορούσε να φωτίσει την τραγωδία.

Συγκλονισμένοι οι γείτονες

«Περίπου στις 6.10 ξύπνησα από φωνές που άκουσα από τον κάτω όροφο. Κάποιος φώναζε δυνατά: “Σταματήστε”. Περίπου δεκαπέντε λεπτά μετά έφυγα για τη δουλειά και πέρασα μπροστά από το σπίτι. Δεν φαινόταν να έχει συμβεί τίποτα από αυτά τα τραγικά που έγιναν τελικά», δήλωσε στην «Espresso» ο Μανόλης Κοσμίδης, που μένει πάνω από το σπίτι της οικογένειας.

«Το αγόρι έχει εκχυμώσεις και εκδορές στο πρόσωπο, το λαιμό και την τραχηλική χώρα. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι έγινε απόπειρα στραγγαλισμού του», μας ανέφερε χθες ο Αγγελος Βαλασίδης, αναπληρωτής διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται το αγόρι και η αδελφή του. Οι γιατροί του νοσοκομείου «Παπανικολάου», όπου αρχικά διακομίστηκε η 15χρονη, διαπίστωσαν εκδορές και μώλωπες στο κεφάλι και το πρόσωπο, καθώς και μια μικρή αιμορραγία.

Οι παιδοψυχολόγοι του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου που παρακολουθούν τα δύο παιδιά ανέφεραν ότι αντίκρισαν δυο σοκαρισμένα αγγελούδια που μπορεί να μη συνειδητοποίησαν ακόμη τι πέρασαν, αλλά σίγουρα θα χρειαστούν πολλά χρόνια και κατάλληλους χειρισμούς από ειδικούς για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους με τις λιγότερες δυνατές «απώλειες».

Στο πλευρό των παιδιών βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι γονείς της μητέρας τους, αλλά και οικογενειακοί φίλοι, που δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν το φρικτό τέλος του άλλοτε αγαπημένου ζευγαριού.

Οι γείτονες του ζευγαριού, οι οποίοι έχουν καταγωγή από τη Λάρισα και είχαν έρθει στη Θεσσαλονίκη για να εργαστούν πριν από περίπου οκτώ χρόνια, δεν είχαν διαπιστώσει προβλήματα, καβγάδες και κάτι που θα μπορούσε να «δικαιολογήσει» τα όσα έγιναν.

Ολα συνηγορούν στο ότι πίσω από την τραγωδία «κρύβεται» το δάνειο των 120.000 ευρώ που είχε πάρει η οικογένεια για την αγορά της μεζονέτας της οδού Μακρυγιάννη, στο Χορτιάτη, όπου έγιναν όλα. Ενα σπίτι που έγινε ταφόπλακα, όταν λόγω οικονομικών δυσκολιών άρχισε να δημιουργείται κατά πληροφορίες «άνοιγμα» 1.600 ευρώ, με την απειλή του πλειστηριασμού. Ο 38χρονος εργαζόταν στο εργοστάσιο με τις μεταλλικές κατασκευές, ενώ πρόσφατα η σύζυγός του είχε σταματήσει να απασχολείται στη γραμματεία ινστιτούτου αισθητικής.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γούναρη, στενό φίλο και γείτονα της οικογένειας: «Πρόκειται για ανείπωτη τραγωδία που δεν τη χωρά ανθρώπινος νους. Το πρωί άκουσα φωνές και κλάματα. Πήγα στο σπίτι, η μικρή μού άνοιξε την πόρτα και μόλις μπήκα αντίκρισα τη Μαρία νεκρή και τον Μίλτο κρεμασμένο. Είμαι συγκλονισμένος» τόνισε και πρόσθεσε: «Γνώριζα για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν, αλλά δεν περίμενα ότι θα τον έφερναν σε αυτό το σημείο. Είμαι αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο με τα παιδιά του. Τα κοιτάζω και προσεύχομαι στον Θεό να τα βοηθήσει να ξεπεράσουν αυτό που έγινε. Εμειναν ορφανά, γιατί; Για μια χούφτα ευρώ!»

Πυροβόλησε την αδερφή του και αυτοκτόνησε

Μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση, την οποία η αστυνομία απέκρυψε -άγνωστο για ποιους λόγους- για περισσότερο από είκοσι ώρες, αποκαλύφθηκε χθες το απόγευμα. Ενας 53χρονος, πατέρας τριών παιδιών πνιγμένος στα χρέη μέχρι το λαιμό, πυροβόλησε την αδερφή του, μητέρα πέντε παιδιών, και μετά από δεκαεννέα ώρες, παρουσία διαπραγματευτών της αστυνομίας και δύναμης των ΕΚΑΜ, τίναξε τα μυαλά του στον αέρα μέσα σε στρατόπεδο.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 8.00 το βράδυ της Τρίτης ο 53χρονος Γιώργος Αναστασιάδης, θολωμένος από το αλκοόλ που είχε καταναλώσει αλλά και από το θυμό του επειδή η αδερφή του δεν πλήρωνε τα καταναλωτικά δάνεια στα οποία είχε μπει εγγυητής, εφόρμησε σε λυόμενα σπίτια μέσα στο πρώην στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι. Πάντα κατά τις αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες της αστυνομίας, ο 53χρονος κρατώντας ένα ανατολικής προέλευσης όπλο Μακάροφ μικρού διαμετρήματος πυροβόλησε την έντρομη γυναίκα που προσπάθησε να διαφύγει. Η σφαίρα τη βρήκε στη σπονδυλική στήλη. Στη συνέχεια ο Αναστασιάδης αλλόφρων μπήκε σε παρακείμενο οικίσκο, εντός του στρατοπέδου, και με το όπλο απειλούσε να θέσει τέρμα στη ζωή του λέγοντας ότι δεν θα άντεχε να μπει στη φυλακή. Αμέσως στο σημείο έφτασαν άντρες του αστυνομικού τμήματος Αχαρνών. Από το σημείο αυτό αρχίζει ένα απίστευτο θρίλερ. Αλλες πηγές της αστυνομίας λένε ότι επιτόπου έφτασαν διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι επιχειρούσαν επί ώρες να τον αποτρέψουν από το απονενοημένο διάβημα και άλλες πηγές πληροφόρησης λένε ότι οι διαπραγματευτές και η ΓΑΔΑ, καθώς και η Ασφάλεια Αττικής ενημερώθηκαν χθες το πρωί. Ενα πραγματικό χάος που, όπως φαίνεται, οδήγησε την έκβαση της υπόθεσης σε τραγική κατάληξη.

Χθες το μεσημέρι στις 14.50 και ενώ οι διαπραγματευτές και οι ΕΚΑΜ είχαν ζώσει το στρατιωτικό χώρο, ο Αναστασιάδης έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο και αυτοκτόνησε γράφοντας με αίμα μία ακόμα φοβερή ιστορία εγκλήματος με κίνητρο την οικονομική ανέχεια και εξαθλίωση που επικρατεί στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Η άτυχη 57χρονη αδερφή του αυτόχειρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο ΚΑΤ.

Espresso News
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 06, 2010, 17:00:11 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 06, 2010, 17:48:28 »
http://sofoscrete.blogspot.com/2009/05/blog-post_135.html

Σάββατο, 16 Μαΐου 2009
Αυτοκτόνησε πολιτικός μηχανικός για χρέη στο Ρέθυμνο..

Σοκ στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου έχει προκαλέσει η είδηση της αυτοκτονίας ενός 40χρονου πολιτικού μηχανικού για οικονομικούς λόγους, όπως όλα δείχνουν.

Ο άτυχος άνδρας σύμφωνα με αστυνομικούς, άφησε πίσω του ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο είχε καταρτίσει μία λίστα με τα ονόματα εκείνων που του χρωστούσαν, αναγράφοντας δίπλα τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά. Είναι συγκλονιστικό επίσης ότι ο αυτόχειρας αναφέρεται και σε κάποια διαδικαστικά ζητήματα, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο άνθρωπος αυτός ήθελε να μην αδικήσει κανέναν και να τακτοποιήσει τις όποιες εκκρεμότητες είχε ακόμα και μετά το θάνατο του.

Ο 40χρονος τον τελευταίο χρόνο εργαζόταν με σύμβαση στο Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα ήταν ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος.

Το τραγικό συμβάν συνέβη χθες το μεσημέρι. Ο 40χρονος, που περιγράφεται απ’ όλους ως εξαιρετικός άνθρωπος με πολλές ευαισθησίες, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με πιστόλι. Γύρω στις 2.30 χθες το μεσημέρι το διαμέρισμα του επισκέφθηκαν δύο φίλες του. Η μία εξ αυτών φέρεται να είχε κλειδί της κεντρικής εισόδου. Οι δύο κοπέλες υπέστησαν ισχυρότατο σοκ από το αποτρόπαιο θέαμα που αντίκρισαν. O 40χρονος κείτονταν στο κρεβάτι και είχε αυτοπυροβοληθεί στον κρόταφο. Ήταν ακόμα ζωντανός όταν έφθασαν οι δύο φίλες του. Με κλάματα στα μάτια ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ προκειμένου να τον μεταφέρει εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως για εκείνον δεν υπήρχε επιστροφή. Εξέπνευσε λίγη ώρα μετά. Το αιματοβαμμένο σκηνικό που επικρατούσε στην κρεβατοκάμαρα του αυτόχειρα συγκλόνισε ακόμα και τους αστυνομικούς που ενημερώθηκαν για το περιστατικό.

Όπως αναφέρθηκε από την αστυνομία το πιστόλι που χρησιμοποίησε για να δώσει τέλος στη ζωή του μέσα στην απελπισία του, ο 40χρονος το κατείχε παράνομα. Στην κρεβατοκάμαρα οι αστυνομικοί βρήκαν και το ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο ουσιαστικά ο άτυχος άνδρας εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την πράξη, λόγοι που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν αποκλειστικά οικονομικοί. Η είδηση του απροσδόκητου και άδικου χαμού του 40χρονου έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένεια του.

Πηγή:Πατρις
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΣΕΡΑΠΙΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 492
  • Karma: 0
  • FR.M.T.S.G
    • Προφίλ
Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 09, 2010, 07:30:46 »
Αντισταθείτε , δείτε παρακάτω

http://www.youtube.com/watch?v=p9JsRYV_FlM
Per aspera ad astra

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 09, 2010, 17:22:17 »
'Ολη η ανθρωπότητα έχει αποκτήσει έναν κοινό εχθρό, την Απληστεία του θηρίου, όπου η χειρότερη έκφραση της είναι μέσω του διεφθαρμένου Καρτέλ των Τραπεζών...

Ο Ανασχεδιασμός του Παγκόσμιου Τραπεζικού συστημάτος, σε νέα ηθική και νόμιμη βάση επιβάλλεται, ακόμα και αν χρειαστεί να κλείσουν οι υπάρχουσες Τράπεζες, και να δημιουργηθούν Νέου τύπου συνεταιριστικά κοινής οφέλειας ταμεία.

'Εχουμε ένα πολύ δυνατό όπλο στα χέρια μας, που μας εξασφαλίζει την ΝΙΚΗ, και δεν είναι βόμβες μολότοφ, αλλά ΑΓΩΓΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ...


 
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 09, 2010, 17:28:22 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 17, 2010, 19:05:28 »
Δεν άντεξαν τη θηλιά του δανεισμού...

Της ΚΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=66949

 Η οικονομική κρίση στις αγορές του δυτικού κόσμου, η ανεργία που καλπάζει, οι ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, οι σύγχρονοι μαυραγορίτες που πιέζουν για τα δανεικά...

 Η νέα οικονομική πραγματικότητα έφερε στο φως εκατοντάδες περιπτώσεις απελπισμένων ανθρώπων που είδαν τα χρέη τους να συσσωρεύονται. Να μαζεύονται, να αυξάνονται και να γίνονται θηλιά γύρω από τον λαιμό, οδηγώντας τους ολοένα και πιο συχνά σε κινήσεις απόγνωσης. Δανεισμοί, σαράφηδες, εκβιασμοί, επιχειρήσεις στο σφυρί. Απρόσωπες τράπεζες και επαγγελματίες τοκογλύφοι, που θησαυρίζουν από την ανέχεια του άλλου. Μόνο μέσα στους πρώτους μήνες του 2009, στις ειδήσεις καταγράφηκαν εννέα περιστατικά ανθρώπων που δεν άντεξαν και αποφάσισαν να ξεπληρώσουν τα χρέη τους με τη ζωή τους.

10/08/1997: Οι πιέσεις και οι εκβιασμοί που δεχόταν από τοκογλύφους και αστυνομικούς του Πύργου Ηλείας ήταν το αίτιο της αυτοκτονίας του. Ο 33χρονος Γιώργος Κανελλόπουλος δεν άντεξε και έδωσε ο ίδιος τέρμα στη ζωή του, δίνοντας την αφορμή στην οικογένειά του να ψάξει περαιτέρω την υπόθεση και να κατηγορήσει συγκεκριμένα πρόσωπα.

27/02/1998: Τα χρέη του στους τοκογλύφους τού στοίχισαν τη ζωή του. Ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας Παναγιώτης Μπινουμάκης, εξαρτημένος από τον τζόγο και τα τραπέζια του καζίνου, έφτασε στο σημείο να αυτοπυροβοληθεί με καραμπίνα μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στο Ρύσιο Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες ανέφεραν πως είχε χάσει σε πολύ γνωστό καζίνο της περιοχής περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δραχμές. Αποφασισμένος να «ρεφάρει» τη χασούρα, χρεώθηκε μεγάλο ποσό σε τοκογλύφους, οι οποίοι τον εκβίαζαν και ζητούσαν την αποπληρωμή του δανείου.

15/03/2006: Το μεγάλο οικονομικό «άνοιγμα» τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Ο 30χρονος άνδρας από το Κεφαλάρι της Καστοριάς αυτοκτόνησε λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι του -γιατί δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει σε δάνεια που είχε πάρει. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ίδιος -που ήταν νιόπαντρος- προσπαθούσε να ανοίξει κατάστημα με οπτικά στην περιοχή, οι δόσεις των δανείων όμως έτρεχαν. Εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με την αστυνομία, στάθμευσε το αυτοκίνητό του λίγα μέτρα από το σπίτι της οικογένειάς του, μπήκε μέσα σ' ένα χαντάκι και, αφού λούστηκε με βενζίνη, αυτοπυρπολήθηκε.

24/11/2008: Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 47χρονος σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας όπου υπηρετούσε. Οπως διαπιστώθηκε αργότερα από την αστυνομία, είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο απέδιδε την αυτοκτονία του στα χρέη που είχε στις τράπεζες από πιστωτικές κάρτες και τα οποία δεν μπορούσε να τα αποπληρώσει.

19/03/2009: Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που είχαν δημιουργήσει οι οφειλές τρίτων προς την επιχείρησή του οδήγησαν στην αυτοχειρία έναν 52χρονο επιχειρηματία από το Ηράκλειο Κρήτης. Ο άνδρας, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο μαγαζί του στο κέντρο της πόλης. Εδωσε τέρμα στη ζωή του τυλίγοντας ένα καλώδιο στον λαιμό του, ενώ -σύμφωνα με την αστυνομία- δεν άφησε κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην ενέργεια αυτή. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο επιχειρηματίας είχε τεράστια χρέη, τα οποία δεν μπορούσε να καλύψει, καθώς του οφείλονταν μεγάλα ποσά από τους πιστωτές του.

30/03/2009: Πυροβολημένος στην καρδιά μέσα στο κατάστημά του βρέθηκε από τους υπαλλήλους του ο 47χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος στη Δάφνη. Η αστυνομία βρήκε σημείωμα του ίδιου, με το οποίο εξηγούσε ότι οικονομικοί λόγοι τον οδήγησαν σ' αυτή την πράξη.

28/04/2009: Δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα οικονομικά του προβλήματα και οδηγήθηκε στην αυτοκτονία. Ο 38χρονος σιδεράς από τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τα χρέη προς τις τράπεζες και την επαπειλούμενη έξωση από το σπίτι του, στραγγάλισε την 35χρονη σύζυγό του την ώρα που κοιμόταν και στη συνέχεια κρεμάστηκε με καλώδιο οικιακής συσκευής. Προηγουμένως είχε αποπειραθεί να πνίξει τα δύο παιδιά του. Ο δράστης και αυτόχειρας φέρεται ότι είχε πάρει ένα στεγαστικό δάνειο ύψους 120.000 ευρώ -τις υποχρεώσεις του οποίου δεν μπορούσε να διαχειριστεί.

29/04/2009: Τα χρέη ήταν ο λόγος που δυο αδέλφια από το Μενίδι οδηγήθηκαν στο μακελειό. Μια 57χρονη γυναίκα πυροβολήθηκε από τον αδελφό της μπροστά στα εγγόνια της και έμεινε παράλυτη, ενώ είκοσι ώρες αργότερα ο δράστης έστρεψε το ίδιο όπλο στον εαυτό του. Αυτοπυροβολήθηκε στην καρδιά, καθισμένος στη λεκάνη μιας τουαλέτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος τεχνίτης είχε υπογράψει εγγυητής για ένα μικρό δάνειο που είχε λάβει η αδελφή του. Εκείνη, όμως, αντιμετώπιζε δυσκολίες στην αποπληρωμή του και οι εισπρακτικές εταιρείες στράφηκαν σ' εκείνον, πιέζοντάς τον να αναλάβει το χρέος.

13/05/2009: Απαγχονισμένος στο εξοχικό των γονιών του στην Πιερία βρέθηκε γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης, ο οποίος διατηρούσε για πολλά χρόνια βιομηχανία και κατάστημα υφασμάτων και κουρτινών. Πληροφορίες ανέφεραν πως είχε αποπειραθεί να βάλει τέλος στη ζωή του άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν, αφού αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα. «Είχε δανειστεί από τράπεζες και τρίτους πολύ μεγάλα ποσά, όμως λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα χρέη του, με αποτέλεσμα να δέχεται έντονες πιέσεις από τους δανειστές του», είπαν στην αστυνομία συγγενείς και φίλοι του αυτόχειρα.

16/05/2009: Σοκ στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου προκάλεσε η είδηση της αυτοκτονίας ενός πολιτικού μηχανικού για οικονομικούς λόγους. Ο 40χρονος εργαζόταν με σύμβαση στο Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου, διατηρώντας παράλληλα και ένα εμπορικό κατάστημα. Αν και είχε αυτοπυροβοληθεί στον κρόταφο, ήταν ακόμη ζωντανός όταν τον βρήκαν πάνω στο κρεβάτι οι δύο φίλοι του που είχαν πάει να τον επισκεφθούν. Στην κρεβατοκάμαρά του οι αστυνομικοί βρήκαν και το ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο ο άνδρας εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη -λόγοι που, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν αποκλειστικά οικονομικοί.

20/05/2009: Αγκαλιά με τα δυο ανήλικα παιδιά του, ένας 40χρονος έπεσε στο κενό από μπαλκόνι 5ου ορόφου μιας πολυκατοικίας στην Καλλιθέα. Αιτία, οι οικονομικές δυσκολίες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 40χρονος, αφού χτύπησε με μαχαίρι στον λαιμό την 26χρονη σύζυγό του, πήρε τα δύο παιδιά τους (ηλικίας δύο και τριών ετών) και πήδηξε από το μπαλκόνι -έχασαν ακαριαία τη ζωή του ο ίδιος και ο μικρότερος γιος του. Μέσα στο σπίτι βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα του ίδιου, το οποίο όμως δεν εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του. Σύμφωνα με τους συγγενείς της οικογένειας, αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το μοναδικό εισόδημα του ζευγαριού ήταν ο μισθός της συζύγου, καθώς τους τελευταίους έξι μήνες ο 40χρονος άνδρας δεν μπορούσε να βρει δουλειά και έμενε σπίτι να προσέχει τα παιδιά -ενώ τα χρέη συσσωρεύονταν.

28/05/2009: Μη μπορώντας να αντέξει την πίεση από τα χρέη της επιχείρησής του που διαρκώς αυξάνονταν, αποφάσισε να τερματίσει τη ζωή του. Ο 53χρονος επιχειρηματίας βρέθηκε σε απόγνωση όταν συνειδητοποίησε ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις του αυξάνονταν με γοργούς ρυθμούς και με ένα πιστόλι αυτοπυροβολήθηκε στα σκαλοπάτια του μαγαζιού του στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

1/06/2009: Ενας 43χρονος άνδρας αυτοκτόνησε στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο, επειδή δεν μπορούσε να ξεπληρώσει τα χρέη του. Εβαλε στο κεφάλι του μια σακούλα και, σφίγγοντάς την, πέθανε από ασφυξία. Ο 43χρονος, σύμφωνα με όσα είχε πει η σύντροφός του, ήταν τους τελευταίους μήνες άνεργος και τα χρέη του σε τράπεζες αυξάνονταν. Οι αστυνομικοί που έψαξαν το σπίτι του αυτόχειρα, βρήκαν δίπλα στο κομοδίνο του κρεβατιού του τρεις επιστολές που είχε αφήσει ο ίδιος, στις οποίες εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην απελπισμένη πράξη του.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 17, 2010, 19:23:32 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 09, 2010, 19:12:02 »
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231047256

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ένας 54χρονος αυτοπυρπολήθηκε σε κατάστημα τράπεζας για χρέη

02 Ιουν. 2010

Άνδρας, 54 ετών, αυτοπυρπολήθηκε, νωρίς το απόγευμα, μέσα σε υποκατάστημα τράπεζας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο άνδρας, περιλούστηκε με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια των υπαλλήλων της τράπεζας που πρόλαβαν και βγήκαν έξω από το κατάστημα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής που πρόλαβαν και έσβησαν τη φωτιά από τα φλεγόμενα ρούχα του άνδρα, πριν αυτή αποβεί μοιραία για τον ίδιο.

Στη συνέχεια, έσβησαν και την περιορισμένης έκτασης φωτιά στο εσωτερικό της τράπεζας, ενώ λειτούργησε και το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης του υποκαταστήματος. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για την παροχή των πρώτων βοηθειών και φέρει εγκαύματα πρώτου βαθμού στο 40% σώματος του.

Ο επίδοξος αυτόχειρας φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ήταν πελάτης στο συγκεκριμένο υποκατάστημα όπου συνέβη το περιστατικό.

Η τράπεζα, στο υποκατάστημα της οποίας συνέβη το περιστατικό, με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι «ο πελάτης είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές από δεκαπενταετίας και πλέον, τις οποίες στο σύνολό της η τράπεζα τακτοποίησε, διαγράφοντας το σύνολο του ποσού το έτος 2006».

«Το γεγονός αυτό μετά από αίτημα του ιδίου, του γνωστοποιήθηκε και με σχετική επιστολή στις 11/12/2008, η οποία κατά λέξη αναφέρει:

»'Συνεκτιμώντας και συναισθανόμενοι τα προσωπικά σας προβλήματα, αν και δεν υπάρχει οποιαδήποτε υπαιτιότητα της Τράπεζας γι’ αυτά σας απαλλάσσουμε από κάθε οφειλή σας προς την Τράπεζα και δεν προτιθέμεθα να επιδιώξουμε την εξόφλησή της'.

»Δυστυχώς όμως, εκφεύγει της δυνατότητας της τράπεζας η κάλυψη άλλως επαγγελματικών, ή και προσωπικών εκκρεμοτήτων και υποχρεώσεων του παραπάνω πρώην πελάτη μας και απαλλαγέντος από την τράπεζα οφειλέτη μας» αναφέρει η ανακοίνωση της τράπεζας.

Newsroom ΔΟΛ
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Αυτοκτονίες και θάνατοι λόγω χρεών
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 16, 2012, 18:47:03 »
http://www.axortagos.gr/sok-apo-tis-dio-aftoktonies-logo-xreon-mesa-48-ores.html

Σοκ από τις δύο αυτοκτονίες λόγω χρεών μέσα σε 48 ώρες

08 Δεκεμβρίου 2011

Σοκ έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Πτολεμαΐδας...
η απόφαση δύο συμπολιτών τους να βάλουν τέλος στη ζωή τους, για να γλιτώσουν από τον εφιάλτη των χρεών.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές μέσα σε 48 ώρες δύο άνδρες ηλικίας 37 και 58 ετών οδηγήθηκαν στο απονενοημένο διάβημα, καθώς αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ο 37χρονος, μάλιστα, έστειλε ένα SMS στο κινητό τηλέφωνο της νύφης του ανακοινώνοντάς της την απόφασή του να βάλει τέλος στη ζωή του. Συγγενείς του αυτόχειρα βρίσκονταν μαζεμένοι σε σπίτι για να γιορτάσουν την ονομαστική γιορτή φιλικού τους προσώπου, όταν ξαφνικά ακούστηκε ο ήχος από το κινητό τηλέφωνο και είδαν την γυναίκα να παγώνει...

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο αδελφός του που έτρεξε στο διαμέρισμα του 37χρονου στο κέντρο της Πτολεμαΐδας. Ηταν, όμως, ήδη πολύ αργά… Τον βρήκε απαγχονισμένο από μια αυτοσχέδια αγχόνη! Δίπλα στο άψυχο σώμα του υπήρχε ένα σημείωμα που εξηγούσε ότι πήρε τη μοιραία απόφαση γιατί δεν άντεχε άλλο να τον κυνηγούν οι τράπεζες για τα χρέη του!

Τέλος στη ζωή του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έδωσε και ένας 58χρονος στο Προάστιο Εορδαίας. Τον άτυχο άνδρα βρήκε απαγχονισμένο στο γκαράζ της κατοικίας του η ίδια του η κόρη, η οποία υπέστη σοκ.

Στο σημείο έσπευσαν γείτονες, οι οποίοι και ειδοποίησαν τις αρχές. Η αστυνομία ερευνά και τα δύο τραγικά περιστατικά, ωστόσο απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια και αποδίδει την πράξη τους σε αυτοχειρία για οικονομικούς λόγους.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 17, 2012, 00:17:09 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/