Αποστολέας Θέμα: 2009...κοιταζοντας τα αστερια...  (Αναγνώστηκε 6257 φορές)

etidorhpa

  • ...the end of earth
  • Μηνύματα: 566
  • Karma: 0
    • Προφίλ
2009...κοιταζοντας τα αστερια...
« στις: Δεκεμβρίου 30, 2008, 22:08:28 »
Η νεα χρονια εφτασε..πολυ μελανι θα χυθει σε εφημεριδες και περιοδικα,και πολλα "μαργαριταρια",θα ειπωθουν απο τους 'τηλε-μαντεις'  ::) των καναλιων,σχετικα με το τι προβλεπουν τα αστρα γενικα,αλλα και για τον καθενα μας....

Ομολογω πως περα απο την γοητεια των πλανητικων συμβολων και των αστερισμων,δεν εχω ιδεα απο αστρολογια..Θα μπορουσε καποιος με γνωση του θεματος (Ορφεα? :-X )να κανει μια  πιο σοβαρη αστρολογικη αναλυση??
Επισης,μπορω να καταλαβω (σχετικα) την προβλεψη 'τασεων' σε ατομικο επιπεδο,αλλα αναφερομενοι σε μεγαλυτερα συνολα (π.χ. χωρες)...μηπως αποκλινουμε απο την στατιστικη πραγματικοτητα?

+n-
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 30, 2008, 22:13:04 από etidorhpa »
through these fires.....

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: 2009...κοιταζοντας τα αστερια...
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 30, 2008, 23:28:07 »

    Ο προηγούμενος αιώνας, εκτός από τους δύο παγκόσμιους - τους πλέον καταστροφικούς που γνώρισε η ανθρωπότητα - πολέμους, εκτός από την τρομακτική ανάπτυξη της τεχνολογίας, είδε να αναγεννάται μία επιστήμη η οποία ανέτρεψε την μέχρι τότε κρατούσα επιστημονική σκέψη. Γεννήθηκε η κβαντική φυσική και τάραξε τα βαλτωμένα νερά του παλιού τρόπου αντίληψης. Με λίγα λόγια, αυτό το καινούριο που έφερε, ήταν αυτό το ίδιο που χιλιετίες πριν δίδασκε ο εσωτερισμός. Ύλη και ενέργεια είναι ένα και το αυτό και το σύνολό τους είναι γέννημα από ένα τεράστιο "κενό", από ένα υπέρπυκνο "τίποτα", πάνω στο οποίο επέδρασε η συνείδηση και έκανε να αναπηδήσουν στο σύνολό τους όλα τα φαινόμενα που παρατηρούμε.

    Στην ουσία όμως μας δίδαξε ότι το Παν είναι μία διπλότητα απαρτιζόμενη από υλοενέργεια και συνείδηση. Η μεν υλοενέργεια είναι το ολογράφημα που προκύπτει από ένα μηδενικής ενέργειας πεδίο - από το κνβαντικό κενό -η δε συνείδηση είναι ο "δράστης", ο "μάγος" που επιδρά πάνω στο παράξενο αυτό μή υλικό "υλικό" και δημιουργεί την αλληλουχία των ολογραφημάτων που ονομάζουμε "Κόσμο".

    Όταν γεννιέται ένα έμβιο υλικό ον, αυτόματα γεννιέται μαζί του και ένα μη υλικό ολογράφημα, το οποίο αποτελεί το διπλό του υλικού φορέα, αν όχι τον "εμψυχωτή" του υλικού φορέα. Για τον εσωτερισμό, το κάθε ον απαρτίζεται, εκτός από ύλη και από μια πνευματική ουσία. Για την επιστήμη, το Σύμπαν είναι διπλό, είναι μια διπλή "δημιουργία" όπου η ύλη απαρτίζει το ένα μέρος της εξέλιξης και το άλλο μέρος είναι το σύνολο της πληροφορίας, το οποίο και αυτό εξελίσσεται, το οποίο συνιστά ουσιαστικά συτό που αποκλαλούμε "Νόηση".

    Εκεί ουσιαστικά που συγκλίνει επιστήμη και εσωτερισμός (στην πράξη η σύγχρονη επιστήμη επιβεβαιώνει τον διαχρονικό εσωτερισμό), είναι η αντίληψη κατά την οποία η νόηση επιδρά και διαμορφώνει την ύλη, διαμορφούμενη και αυτή με την σειρά της από το αποτέλεσμα της διαμόρφωσης. Προχωρώντας όμως περισσότερο, μας διδάσκει ότι κάθε δημιούργημα, είναι στην πράξη ένα διπλής φύσης ολόγραμμα, όπου το κάθε υλικό δημιούργημα έχει και το διπλό του - αγνώστου υλικού - ολογράφημα, συνεκτικά συνδεδεμένο με το υλικό και διαρκώς αλληλεπιδρών με αυτό.

    Όταν ένας νους ή πολλοί νόες σκέπτονται και αποφασίζουν να οργανώσουν και προχωρούν στην δημιουργία της οργάνωσης, εκτός από την υλική δημιουργία που είναι ένα αντιληπτό ολογράφημα, έχουν ήδη μορφοποιήσει και ένα αόρατο ολόγραμμα. Για ευκολία κατανόησης τα αναφέρουμε ως δύο, αν και στην πραγματικότητα είναι το ένα και το αυτό, το οποίο έχει δύο καταστάσεις, όπως ακριβώς και η μικρότερη μονάδα ύλης - ένα ατομικό σωματίδιο όπως το ηλεκτρόνιο - το οποίο είναι παράλληλα ΚΑΙ υλικό σωματίδιο ΚΑΙ άυλο κύμα, μία δόνηση.

    Κάθε γέννημα, οργανικό ή ανόργανο, έμβιο ή μη έμβιο, την στιγμή που γεννιέται - δημιουργείται, σφραγίζεται από τον ιδιαίτερο ρυθμό της κοσμικής στιγμής, του παγκόσμιου "χορού" του Σύμπαντος. Η κάθε ιδιαίτερη χρονική στιγμή, "χρωματίζει" με έναν ιδιαίτερο τρόπο κάθε δημιουργημένο εκείνη την στιγμή ολογράφημα, είτε αυτό είναι ατομικό - ανήκον σε μεμονωμένο ον - είτε αυτό είναι συλλογικό - απαρτιζόμενο από πολλά όντα. Μεμονωμένο ον μπορεί να θεωρηθεί, εκτός από το στοιχειώδες σωμάτιο - το μόνο αληθινά μεμονωμένο ον -ακόμα και ένα έμβιο ον όπως ο άνθρωπος. Συλλογικό όν από την άλλη δύναται να θεωρηθεί κάθε σύνολο μεμονωμένων όντων, ένα σύνολο δηλαδή έμβιων όντων, αλλά όμως και ένα σύνολο οργάνων, κυττάρων, στοιχειωδών σωματιδίων, άρα ο άνθρωπος π.χ. λογίζεται και μεμονωμένο όν και συλλογικό ον, αποτελούμενο από όργανα και σε βαθύτερο επίπεδο από κύτταρα κλπ. Το ίδιο και ένας συλλογικός οργανισμός, κάλλιστα μπορεί να ειδωθεί ως μεμονωμένο ον, όπως βέβαια και ως συλλογικό ον. Το Σύμπαν ολάκερο είναι ένα ον, ένα μεμονωμένο ολόγραμμα, το οποίο απαρτίζεται από επί μέρους ολογράμματα τα οποία με την σειρά τους και αυτά αναλύονται σε άλλα επιμέρους ολογράμματα, περνώντας έτσια αρκετά επίπεδα μέχρι να φτάσουμε στο στοιχειώδες ολόγραμμα του κύματος που συνθέτει το στοιχειώδες σωματίδιο.

   Στην κλίμακα μεγεθών του κόσμου, ο άνθρωπος καταλαμβάνει πρίπου το μέσο, με αποτέλεσμα να αναφερόμαστε σε μικρόκοσμο κάτω από την τάξη μεγέθους του ανθρώπου και μακρόκοσμο τα άνωθεν της τάξης μεγέθους του ανθρώπου. Όλα όμως ανεξαιρέτως δημιουργούνται από τους ίδιους ακριβώς παγκόσμιους νόμους, οπότε εκ των πραγμάτων, "όπως πάνω έτσι και κάτω", από τα σχεδόν μηδενικά μικρά έως τα απείρως μεγάλα. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, οι αστρολογικές επιρροές (οι οποίες ουσιαστικά δεν είναι απόρροια των άστρων αλλά ο ίδιος ο Συμπαντικός ρυθμός), επηρρεάζουν το ίδιο και τα πολύ μικρά και τα πολύ μεγάλα, και τον άνθρωπο, αλλά και τους οργανισμούς ολάκερους, όπως είναι τα κράτη.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΣΕΡΑΠΙΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 492
  • Karma: 0
  • FR.M.T.S.G
    • Προφίλ
Απ: 2009...κοιταζοντας τα αστερια...
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 31, 2008, 05:28:22 »
ΜΠΡΑΒΟ,  ας μου επιτραπεί να πώ, δεν θα μπορούσα να διαβάσω καλύτερη ανάλυση των δύο πραγματικοτήτων που είναι μία και της φυσικής του 10.000 μ.χ. ή π.χ.
’ξιε "κραδασμέ",  Ορφέα,  ο τρόπος που το περιέγραψες είναι τα όντως όντα και  τα μεγάλα μυστήρια, τα μυστικά της δομής του θείου και Ορφικού Νού κατά τους έλληνες και χρησιμοποιώντας ορολογίες όπως "κενό" "τιποτα", όπου εκεί είναι η πηγή και ουσία των πραγμάτων.
Και για να πώ και κάτι "μεταφυσικό", τις τελευταίες μέρες διαλογιζόμουν, συλογιζόμουν  ακριβώς το ίδιο θέμα, "περί ουσίας και πηγής των πραγμάτων" και ήθελα να το περιγράψω.
Και καλή γήινη χρονιά σε όλους άν και είναι λανθασμένη, κατά τα έθιμα.
Και άν δεν ισχύουν τα ζώδια, εφόσων τα όντα τα αποδέχονται ισχύουν για αυτούς. Διαμορφώνονται σαν ιδέες και νοούμενα στο δικό τους διπλό όπως περιέγραψε ο Ορφέας.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 31, 2008, 05:39:27 από SERAPIS »
Per aspera ad astra

etidorhpa

  • ...the end of earth
  • Μηνύματα: 566
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: 2009...κοιταζοντας τα αστερια...
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 03, 2009, 12:37:09 »
αδελφε Ορφεα ,καλη χρονια..ομολογω πως η αναλυση σου ειναι πραγματικα ουσιαστικη και με εβαλε για μερες σε ενα 'κβαντικο' προβληματισμο...

Θα προσπαθησω να θυμηθω καποιες απο τις σκεψεις και τα ερωτηματα που μου γεννηθηκαν..

Εχουμε το Συμπαν ,το οποιο αποτελειται απο υλο-ενεργεια και συνειδηση..Η 'εικονα' που προσλαμβανουμε εμεις για αυτο,δεν ειναι παρα μια 'στιγμιαια' εκδοχη απο τις εκατομμυρια εναλλακτικες εκδοχες που η εξελιξη του 'καταληγει',οταν το παρατηρησουμε.

Στην πραγματικοτητα εχουμε 'συνειδητοτητα' ενος μονο μερους αυτης της κοσμικης συνειδησης.
Βασει του πεδιου της συνειδησης,θα επρεπε να μπορουμε να εχουμε την αντιληψη ολων των πιθανων εκδοχων.
(οπως τα φωτονια στις δυο ακρες του Συμπαντος)..
Παρ'ολα αυτα αυτο δεν συμβαινει,ετσι εχουμε μια διαστρεβλωμενη εικονα της αληθειας.

Ειναι δυνατον η διαστρεβλωση αυτη να οφειλεται στον 'χρονο',η καλυτερα στην αντιληψη μας για αυτον?

Το να 'συνειδητοποιησουμε' ολες τις πιθανες εκδοχες του Συμπαντος,παρελθοντικες και μελλοντικες αυτη την στιγμη,γινεται αδυνατο,γιατι εχουμε εγγενη την ιδιοτητα αυτη της χρονικης αναλυσης των γεγονοτων,(ισως για να μπορεσουμε να οργανωσουμε καλυτερα τον ογκο των πληροφοριων?)

Ο χρονος ομως ειναι μια 'ιδιοτητα' (αν μπορει κανεις να το πει ετσι) της υλης-ενεργειας,η της συνειδησης??
Νομιζω οτι ειναι μια ιδιοτητα που προκυπτει απο την υλη-ενεργεια (και πιθανως ειναι αποτελεσμα της βαρυτητας?)

{μηπως μεσω αυτης της αλληλουχιας χρονου-βαρυτητας μπορει να εφαρμοστει και η κβαντικη θεωρια στην βαρυτητα και τελικα καταληξουμε σε μια θεωρια των παντων??)

Η συνειδηση υπαρχει σε αναλογο βαθμο σε ολα τα συστηματα υλης-ενεργειας μεσα στο Συμπαν,εφ'οσον βλεπουμε οτι τα ωθει στην πολυπλοκοτητα και την οργανωση,απο τα πιο απλα,εως τα εμβια οντα..και βλεπουμε οτι ολα υποκεινται στο χρονο..

Μηπως η ιδεα του θανατου (με την εσχατολογικη της βαρυτητα για τον ανθρωπο),προκυπτει απο αυτην ακριβως την αναγκαστικη μας αδυναμια να συνειδητοποιησουμε την πραγματικοτητα 'αχρονα'?

Μηπως ο χρονος τελικα ειναι η 'ηθικη' μας? (οπως λεγαμε και στο 'Γνωση και Ηθικη??) Η δικη μας ματια προς την αληθεια?

(πριν μου το πειτε,το λεω μονος μου....ισως τα μελομακαρονα να ειχαν κατι ::))

+n-
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 03, 2009, 12:43:06 από etidorhpa »
through these fires.....

ΣΕΡΑΠΙΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 492
  • Karma: 0
  • FR.M.T.S.G
    • Προφίλ
Απ: 2009...κοιταζοντας τα αστερια...
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 03, 2009, 18:27:47 »

Εμένα οι κουραμπιέδες με πειράζουν  ;D ;D ;D
Per aspera ad astra

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: 2009...κοιταζοντας τα αστερια...
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 04, 2009, 19:34:22 »

    Η Rose ετοιμάζεται να αποστείλει αυτές τις μέρες τις επόμενες διδασκαλίες της ΑΜΡΑ που "συμπτωματικά" είναι σχετικές με το θέμα που αναπτύσσεται. Αναφέρονται στην κβαντική και στην πνευματικότητα, με επικέντρωση στο πνευματικό πεδίο. Οπότε προτείνω να συνεχίσουμε την προσπάθεια προσέγγισης και ανάπτυξης των εύστοχων ερωτημάτων που έθεσε ο αδελφός μας, μετά την μελέτη των διδασκαλιών της ΑΜΡΑ.
Μέχρι τότε, μακριά από "ληγμένους" κουραμπιέδες και μελομακάρονα. :D ;D ;)
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: 2009...κοιταζοντας τα αστερια...
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 05, 2009, 18:34:44 »
ΑΓΑΠΗΤΕ.....ETIDORHPA.....ΧΑΙΡΕ.....

                              -" ΤΟ    Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Τ Ο .....ΔΕΝ   Γ Ε Ν Ν Ι Ε Τ Α Ι .......ΚΑΙ   Δ Ε Ν .....  Κ Α Τ Α Σ Τ Ρ Ε Φ Ε Τ Α Ι ....

                                                                           Γ Ι Α Τ Ι .....

                                          Ε Ι Ν Α Ι .....Ε Ν Α Σ    "Κ Λ Α Δ Ο Σ ".....Χ Ω Ρ Ι Σ    Κ Ι Ν Η Σ Η .....ΚΑΙ   Τ Ε Λ Ο Σ ....

                    Π Ο Τ Ε ......ΔΕΝ    Υ Π Η Ρ Ξ Ε .....ΚΑΙ   Δ Ε Ν .....  Θ Α     Υ Π Α Ρ Ξ Ε Ι .....

                                                              Γ Ι Α Τ Ι ......

                                                Υ  Π  Α  Ρ  Χ  Ε  Ι         Τ  Ω  Ρ  Α  .........


                              Ε Ι Ν Α Ι ......Α Δ Ι Α Ι Ρ Ε Τ Ο ......ΩΣ....   Σ Υ Ν Ε Χ Ε Ι Α .....


                       Η    ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ.....ΤΟ    Δ Ι Α Τ Η Ρ Ε Ι ....   Μ  Ε  Σ  Α      ΣΤΑ   Δ  Ε  Σ  Μ  Α  ......ΤΟΥ     Ο Ρ Ι Ο Υ ....


                                  Γ Ι Α Τ Ι ......Ε Χ Ε Ι     Α Π Ο Φ Α Σ Ι Σ Τ Ε Ι .....Α Π Ο    Τ Ο Υ Σ     Ν Ο Μ Ο Υ Σ    ΤΗΣ.....

                                                   ΝΑ   ΜΗΝ   Ε Ι Ν Α Ι .....Π Ο Τ Ε .....Χ Ω Ρ Ι Σ      Ο  Ρ  Ι  Α  ......


                   Ε Τ Σ Ι ,......." Γ Ε Ν Ν Ι Ο Μ Α Σ Τ Ε "......ΣΤΗΝ    Σ  Τ  Ε  Ρ  Η  Σ  Η  ......ΤΗΣ    Σ Υ Ν Ε Χ Ε Ι Α Σ .....


                            ΤΟ    Ε Π Τ Α ......ΣΗΜΑΙΝΕΙ......Σ Υ Ν Ε Χ Ε Ι Α      Χ Ω Ρ Ι Σ      Τ Ε Λ Ο Σ .....

                                                                   .......    Α Ι Ω Ν Α Σ .........

                                                                    ..........Α Ι Ω Ν Ι Ο .........

                                                                    ...........   ΜΗ    Α Ρ Ι Θ Μ Η Σ Ι Μ Ο .......Ως   ΠΡΟς   ΤΗΝ    Α Ν Τ Ι Λ Η Ψ Η .....

                                            ΧΑΙΡΕ......