Αποστολέας Θέμα: Σύμβουλος Φιλοσοφίας  (Αναγνώστηκε 3595 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Σύμβουλος Φιλοσοφίας
« στις: Φεβρουαρίου 08, 2011, 01:57:46 »
Με αφορμή το δημοφιλές βιβλίο του Λου Μαρίνοφ: ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΟΧΙ ΠΡΟΖΑΚ!1, οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, άρχισαν να προσεγγίζουν εκ' νέου, την ουσία της Συμβουλευτικής που είναι η Φιλοσοφία.

Δυστυχώς, τα χριστιανόπληκτα δυτικά πανεπιστήμια αλλοιώνοντας τη βάση της Αυθεντικής Επιστήμης που είναι η Ελληνική σκέψη, δηλαδή, η Φιλοσοφία, κατάντησαν τεχνικές σχολές.  Αν και αναγεννήθηκαν στην Ευρώπη, από Αυθεντικούς Ροδόσταυρους, όπως ο Φράνσις Μπέικον, στην πορεία αλλοιώθηκαν από δογματικούς σκοταδιστές, και κατέληξαν να μη ασχολούνται με τα "γιατί", αλλά να διδάσκουν δογματικά τα "πως".

Αν και η Αρχαία Ελληνική σκέψη, επέστρεψε πίσω στην χώρα μας, (κυνηγημένη από τους χριστιανούς) από την Αλεξάνδρεια, στους 'Αραβες, στους Ευρωπαίους, στους Αμερικάνους, και πίσω στη Νέα Ελλάδα, παραμένει ακόμα ξένη για τον σημερινό "εβραιοτραφή" 'Ελληνα.

Σήμερα η Αυθεντική Ελληνική σκέψη ονομάζεται Εσωτερισμός, χωρίς να γίνεται κατανοητό πως αναφερόμαστε στα Αρχαία Ελληνικά Μυστήρια, που γέννησαν την Φιλοσοφία, τις Αρχαιοελληνικές ακαδημίες και σχολές σκέψεις, τη Δημοκρατία, την Ανεξιθρησκεία, τον Ανθρωπισμό.

Οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, ονομάζουν το Διδακτορικό (Phd - Doctor of Philosophy) προσπαθώντας να τονίσουν πως η Φιλοσοφία, γεννά όλες τις Επιστήμες.  Παρόλα αυτά, αδυνατούμε να αντιληφθούμε, πως τα κοινωνικοπολιτικά μας ζητήματα, καθώς και τα ψυχολογικά μας, λύνονται όχι με αποτυχημένες Αμερικάνικες τεχνικές ψευτο-ψυχολογίας, αλλά γνωρίζοντας πως να φιλοσοφήσουμε, να στοχαστούμε, να διαλογιστούμε σε βάθος και ολιστικά ένα πρόβλημα είτε αυτό αφορά μία ατομικότητα, είτε μία συλλογικότητα.

Δυστυχώς ακόμα στην σημερινή Ελλάδα, ο 'Ελληνας όντως αποκομμένος από τις ρίζες του, την Αυθεντική Ελληνική του κληρονομιά, όντως αποκομμένος, από την Γνώση των Αυθεντικών Ελληνικών Μυστηρίων, αδυνατεί να λύσει ουσιαστικά, τα κοινωνικο-πολιτικά του ζητήματα, και ακολουθώντας την Αμερικάνικη μόδα, τρέχει σε ψυχιάτρους (ντήλερ ναρκωτικών) και ψευτοψυχολόγους (πανάκριβα κονσομασιόν) για να νιώσει μία ψεύτικη φροντίδα, ένα δήθεν νοιάξιμο, επί πληρωμής.

Αυτή είναι η κατάντια της σημερινής Ελληνικής Κοινωνίας, που βρίσκεται ακόμα κάτω από το πέπλο της θρησκευτικής απάτης, του θρησκευτικού φασισμού, και σκοταδισμού.  Τι περιμένουμε από μία κοινωνία, να πάει μπροστά, όταν δίνουμε φακελάκι στον παπά, ένα εικοσάευρο, για να μιλήσει στον Γιαχβέ για μας, μπας και μας φέξει? 

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ελέγχουν το μυαλό μας.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την Αμορφωσιά.

Εκπαιδευτήκαμε, όλοι μας, να δεχόμαστε το μαύρο σαν άσπρο, εκπαιδευτήκαμε να είμαστε σκλάβοι και αμόρφωτοι.

Πότε θα βρούμε λοιπόν την δύναμη και το κουράγιο, να γυρίσουμε το ποτάμι ανάποδα?

Σίγουρα μόνο όταν θα γνωρίζουμε την Αλήθεια...


Τότε ο δρόμος θα ανοίξει διάπλατα προς την Ευημερία και Ευτυχία που προσδοκούμε όλοι μας, και το Καθήκον μας θα είναι ΕΝΑ!

Να διαδώσουμε αυτή την Αλήθεια, να διαδώσουμε την Ελληνική Σκέψη και Κληρονομιά μας, έτσι ώστε, όλος ο Κόσμος να Ελευθερωθεί και να Ευημερήσει!

Ο Αυθεντικός 'Ελληνας Μύστης λοιπόν, είναι ένας Σύμβουλος Φιλοσοφίας, ικανός, να αλλάξει ολάκερο τον κόσμο με τη σκέψη, το λόγο και τα έργα του.

Καιρός λοιπόν, να αναγνωρίσουμε αυτό το "καλά κρυμμένο" θείο δώρο που κληρονομήσαμε από τους Αυθεντικούς Προγόνους μας, στο όνομα του Εσωτερισμού, και να σπουδάσουμε σε βάθος αυτό το πολύτιμο αντικείμενο, διότι η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, αποτελεί τη μοναδική οδό ΙΑΣΗΣ, για την ατομική και συλλογική ψυχή.

Διότι η Ελληνική Φιλοσοφία, είναι η Φιλοσοφική Λίθος των Αλχημιστών!

ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΖΑΚ!

με άλλα λόγια.. Μία είναι η οδός για να βγούμε από την Κρίση...

Φιλοσοφήστε!
________________________________________________
1 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1840.0.html
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 08, 2011, 02:50:17 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Σύμβουλος Φιλοσοφίας
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 05, 2011, 07:48:44 »
'Ολη η Δύση βράζει στις μέρες μας, από την παγκόσμια Κοινωνική αλλαγή!

'Ολη η Δύση ψάχνει την λύση στην Οικονομικό-κοινωνική της κατηφόρα, έτσι ώστε να γλυτώσει από την ολοκληρωτική καταστροφή.

Οι αραβικές πολιτείες, άρχισαν να ξεσηκώνονται, μετά από χρόνια θρησκευτική - πολιτισμική λήθη, και οικονομική δουλεία.  Σήμερα αναζητούν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ συστήματα διαβίωσης, τα οποία ήδη υπήρχαν πριν χιλιάδες χρόνια, χάριν στην Ελληνική Φιλοσοφία, που δημιούργησε τα πρώτα Δημοκρατικά Κοινωνικά συστήματα, ανοίγοντας έτσι την οδό προς την σωτηρία της Ανθρωπότητας, μέσω της συνεργασίας, και της συν-δημιουργίας Ελεύθερων πολιτών και λαών.

Ο σημερινός απλός πολίτης, εκπαιδευμένος στο να είναι ένας (υπ-άλληλος), πνιγμένος από χρέη που αδυνατεί να ξεπληρώσει, άρχισε επιτέλους να ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ, τι άραγε τον κατάντησε έναν σύγχρονο οικονομικό σκλάβο, και τρέχει να σωθεί αναζητώντας την ΧΑΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ, που θα τον καταστήσει και πάλι ΕΛΕΥΘΕΡΟ.

Η λέξη κλειδί που δίνει λύση σε όλες τις πτυχές της ζωής, είναι η λέξη ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.

Μόνο αν φιλοσοφήσουμε το κάθε πρόβλημα σε ΒΑΘΟΣ, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε, αλλά και να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, δημιουργώντας έναν καλύτερο κόσμο.

Η λέξη ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, είναι γέννημα του Αυθεντικά Ελληνικού μας πολιτισμού, και αντιπροσωπεύει το απόσταγμα της πολιτισμικής γνώσης και εμπειρίας που ζυμώθηκε στα Ελληνικά εδάφη.

Τι σημαίνει όμως πραγματικά να είναι κανείς ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ?

Σίγουρα δεν σημαίνει να έχει φοιτήσει στην Φιλοσοφική Σχολή ενός Πανεπιστημίου, διότι εκεί μόνο την Ιστορία της φιλοσοφίας διδάσκουν επιδερμικά, ασκώντας κάποιου είδους κριτική ανάλυση φιλοσοφικών κειμένων, και όχι την ΤΕΧΝΗ του Φιλοσόφου, πως δηλαδή να γίνει κανείς ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ.

Αν θέλουμε όμως να γίνουμε Αυθεντικοί Φιλόσοφοι, χρειάζεται πρώτα να κατανοήσουμε τι είναι ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, και σε τι διαφέρει από κάποιο άλλον άνθρωπο που δεν είναι ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ.

Είναι γεγονός πως υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι στον κόσμο μας.

Οι φιλόσοφοι και οι άλλοι...

Σε τι διαφέρουν όμως οι φιλόσοφοι από τους άλλους ανθρώπους?

Οι φιλόσοφοι ενδιαφέρονται για το ΓΙΑΤΙ, ενώ οι υπόλοιποι άνθρωποι μόνο για το ΠΩΣ, το οποίο μαθαίνουν από τους προηγούμενους ή από τους προγόνους τους και μεταφέρουν κατά γράμμα, χωρίς να αλλάξουν τίποτα.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως οι Φιλόσοφοι είναι τα προοδευτικά άτομα της κοινωνίας μας, ενώ οι υπόλοιποι άνθρωποι έχουν την τάση να συντηρούν τα συστήματα που δημιουργούν οι Φιλόσοφοι, και έτσι μπορούμε να πούμε πως οι ρόλοι τους είναι συμπληρωματικοί.

Οι Φιλόσοφοι, μπορούν επίσης να παρομοιαστούν ως οι Πνευματικοί Γονείς της Ανθρωπότητας, διότι δημιουργούν πολιτισμό, και πρόοδο σε κάθε κοινωνία, ενώ οι υπόλοιποι άνθρωποι τα παιδιά, οι οποίοι διδάσκονται από τους Φιλοσόφους.

Στόχος των Φιλοσόφων είναι η Πνευματική και Διανοητική ενηλικίωση των συνανθρώπων μας, έτσι ώστε όλη η Ανθρωπότητα να εξελιχθεί Πνευματικά, και να αναγεννηθεί ο κόσμος μας.

Ο τρόπος σκέψης των Φιλοσόφων από τους υπόλοιπους ανθρώπους είναι διαφορετικός.

Είναι σαν ο εγκέφαλός τους να λειτουργεί ως διαφορετική πλατφόρμα "λογισμικού". Δηλαδή ο Νους των Φιλοσόφων λειτουργεί σε Windows και των άλλων ανθρώπων σε DOS.

Ο Φιλόσοφος ανοίγει πολλά παράθυρα (windows), ταυτόχρονα.  Η σκέψη του δεν είναι γραμμική (DOS), αλλά ΚΒΑΝΤΙΚΗ. Συλλέγει την πληροφορία, αναλύει την πληροφορία και στοχάζεται πάνω στην πληροφορία και έτσι δημιουργεί Νέα Επιστήμη, όπως ακριβώς ένας πτυχιούχος Διδακτορικού.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως ο Φιλόσοφος δεν πιστεύει, αλλά αμφισβητεί.  Εφόσον ερευνήσει ο ίδιος, μεταδίδει την Γνώση, και Κατανόηση του, ως ένα πνευματικό προϊόν, βασισμένο σε επιστημονικές αποδείξεις και επιχειρήματα.

Στην ουσία, αυτή την Ελληνική μέθοδο σκέψης του Φιλοσόφου, προσέγγισαν και αναγέννησαν οι εσωτερικές μυητικές σχολές του Μεσαίωνα στην Ευρώπη, και έτσι ανα-δημιουργήθηκαν οι σημερινές ακαδημαϊκές σχολές και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, που είχε καταστρέψει ο θρησκευτικός φασισμός, του Ιουδαιοχριστιανισμού.

Με αυτή τη Επιστημονική μέθοδο σκέψης, οι Φιλόσοφοι στοχάζονται σε βάθος κάθε ζήτημα, αποκτώντας μία βαθύτερη και ευρύτερη κατανόηση, φτάνοντας να αντιμετωπίσουν, ή να θεραπεύσουν την αιτία κάθε προβλήματος είτε ατομικού είτε συλλογικού.

Για αυτό το λόγο στην Αρχαιότητα, τους ονόμαζαν ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ, διότι έφερναν την ίαση σε κάθε ζήτημα είτε κοινωνικό, είτε ατομικό, είτε κάθε μορφής πρόβλημα υγείας, ψυχικής ή σωματικής.

Άλλες λέξεις ή τίτλοι, που χαρακτήριζαν τους Αυθεντικούς Φιλοσόφους κατά καιρούς είναι ΜΥΣΤΗΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΜΑΓΙΣΤΡΟΣ, ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ, ΠΡΟΦΗΤΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΣ, ΗΡΩΑΣ, ΜΑΓΟΣ, ΓΙΑΤΡΟΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ, ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ, ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ, ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ή ΙΔΡΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Πόσο διαφορετικός άραγε θα ήταν ο κόσμος μας, αν όλος ο κόσμος διδασκόταν πως να γίνει ένας ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, ή τουλάχιστον πως να σκέφτεται ως ένας Αυθεντικός Φιλόσοφος?

Η διαφορά θα ήταν ασύγκριτη.

Για τον λόγο αυτό η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, και ΜΟΡΦΩΣΗ είναι το ανώτερο αγαθό, διότι χωρίς αυτή, ο άνθρωπος δεν διαφέρει από τους υπόλοιπους μακρινούς προγόνους του, που ανήκουν στο ζωικό βασίλειο, από όπου και προήλθε πριν κάποιες χιλιάδες χρόνια.

Είναι άραγε τόσο δύσκολο να δημιουργηθεί μία Κοινωνία Ενάρετων ανθρώπων, που θα ζούμε όλοι μαζί μέσα σε αφθονία, γαλήνη, ομορφιά, πρόοδο, δημιουργικότητα?

Και όμως δεν είναι δύσκολο.

Στο μυαλό ενός Φιλοσόφου, πολλά θέματα είναι ξεκάθαρα, διότι διαλογίστηκε, σκέφτηκε, φιλοσόφησε, και βρήκε τις λύσεις.

Και όντως αυτός ο κόσμος προοδεύει χάρις αυτών των ανθρώπων, που μας ευεργέτησαν με το Πνεύμα και τα Ανθρωπιστικά τους έργα, και στέκουν ΑΘΑΝΑΤΟΙ, διαχρονικά ως Φάροι Πνευματικού Φωτός για την Ανθρωπότητα, παρόλα τα πυρά και την αντίδραση που δέχτηκαν από τις κοινωνίες τους.

Αυτό που μας σώζει λοιπόν είναι η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, είναι η 'Ερευνα, η Γνώση, η Επιστήμη, η Κατανόηση των Μυστηρίων της Ζωής, η Κατανόηση όλων των υπαρξιακών ζητημάτων.

Διότι ο Ελεύθερος Πνευματικά άνθρωπος, ο μορφωμένος άνθρωπος, γίνεται πολιτισμένος, ενάρετος, και δημιουργικός.

Και μέσω αυτών των πολιτισμένων (Ελληνικά) μορφωμένων ανθρώπων, όλη η Ανθρωπότητα, μπορεί να αλλάξει.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 05, 2011, 10:39:23 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/