Αποστολέας Θέμα: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?  (Αναγνώστηκε 76805 φορές)

giannis9

  • ΑΜΡΑ - Μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 115
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #60 στις: Απριλίου 13, 2009, 17:21:31 »
αν και δεν μου πεφτει λογος οταν εχεις βρει τον ευατο σου δεν καθεσε να σκεφτεις οτι αλλαζεις δονησεις και η μεγαλη παγιδα σε ολο το  τριπ που σας βαζουν ειναι να φτιαχνετε εναν εικονικο κοσμο και να ζειτε μεσα σε αυτον και αν ποτε ξεφυγετε απο αυτον και αισθανθητε μια αλλη δονηση ακομα και κατωτερη  εκτος της δικιας σας φευγετε απο το κεντρο σας αυτη ειναι η αυταπατη σας γινεστε θυματα του ιδιου του εαυτου σας θελετε να ζειτε σε εναν κοσμο που η δικια σας δονηση θα ειναι η πιο υψηλη.και οχι εγω προσωπικα δεν θα μπενα σε καμια διαδικασια να αλλαξω την δονηση καπιου επειδη ειναι πιο χαμηλη να την φερω σε πιο υψηλη ... οχι οχι αυτο αν θελει θα πρεπει να το προσπαθησει ο καθενας μονος του αυτο ειναι το ταξιδι του πιστευω αλλιως θα εχουμε παρασιτα που θα κρεμονται και θα εξαρτιουντε απο μας η απο πιο δυνατους.οσο για την ασκηση του καθρευτη το ιδιο το φορουμ ειναι ενας καθρευτης μην πω το νετ πιο γενικα αλλα για φαντασου να μπεις σε ενα δωματιο και να ειναι γεματο διαφορετικους καθρευτες τι βλεπεις??θα δεις ολη την αληθεια??? τι μερα θα κοιταξεις στον καθρευτη?
Να γνωρίζεις το σωστό και να πράτεις το καλό,γιατί το καλό δεν ειναι πάντα και το σωστό.

Eleni

  • Μηνύματα: 235
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #61 στις: Απριλίου 13, 2009, 19:08:27 »
Παιδιά οτι ειχα να πω το είπα....περι του ρέικι και των ταγμάτων...καθως και των δικών μου εμπειριών.
Πέραν αυτων δεν εχω κατι αλλο να δώσω..γιατι για να πάρω δεν το συζητάμε.
Εχω τις αποψεις μου ,  οπως και εσεις εχετε τις δικες σας οι οποίες   μετακινούνται αν ειναι , μονο απο εμενα και αυτη την στιγμή τις βρίσκω μια χαρά.
Οι αντιπαραθέσεις ειναι βαρετές και χαλάω του κόσμου την ενέργεια για να κάθομαι να απαντάω.. ....την ωρα που κανεις δεν απανταει στις δικες μου ερωτήσεις.
Συνεχίστε οπως ειστε στην δική σας νάρκη και οποτε θέλετε , ειστε ευπρόσδεκτοι στο νηπιαγωγείο για να πάιξουμε στο φώς.....
Ορφέα ευχαριστώ για την φιλοξενία. :)


ΣΕΡΑΠΙΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 492
  • Karma: 0
  • FR.M.T.S.G
    • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #62 στις: Απριλίου 13, 2009, 19:12:52 »
Παιδιά οτι ειχα να πω το είπα....περι του ρέικι και των ταγμάτων...καθως και των δικών μου εμπειριών.
Πέραν αυτων δεν εχω κατι αλλο να δώσω..γιατι για να πάρω δεν το συζητάμε.
Εχω τις αποψεις μου ,  οπως και εσεις εχετε τις δικες σας οι οποίες   μετακινούνται αν ειναι , μονο απο εμενα και αυτη την στιγμή τις βρίσκω μια χαρά.
Οι αντιπαραθέσεις ειναι βαρετές και χαλάω του κόσμου την ενέργεια για να κάθομαι να απαντάω.. ....την ωρα που κανεις δεν απανταει στις δικες μου ερωτήσεις.
Συνεχίστε οπως ειστε στην δική σας νάρκη και οποτε θέλετε , ειστε ευπρόσδεκτοι στο νηπιαγωγείο για να πάιξουμε στο φώς.....
Ορφέα ευχαριστώ για την φιλοξενία. :)



Ξεφούσκωσε το μπαλόνι, έβαλε την καλή μουτσούνα της προσωπικότητας τώρα, δεν αντέχει σε πιέσεις, φρόντισε καλή μου, οι απόψεις σου να γίνουν γνώσεις, αλλιώς από είδωλα σε είδωλα θα ψάχνεις μέσα σε καθρέπτες. Και όταν θα έχεις πραγματικές ερωτήσεις πέρνα να στις λύσουμε, αφού κανείς δεν μπορεί να στα λύσει (π.χ. οι διδασκαλοί σου).
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 13, 2009, 19:19:33 από SERAPIS »
Per aspera ad astra

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #63 στις: Απριλίου 13, 2009, 19:21:31 »


Όμως θα σου πω τι δεν θα δεις...(στον καθρέφτη)
Αποκλείεται να δεις ένα άνθρωπο χαρούμενο με καλοσύνη ...ένα άνθρωπο δίκαιο και ακέραιο ...ένα Άνθρωπο που έχει σκοπούς σαν αυτούς που ''θεωρητικά'' πρεσβεύει αυτή εδω η αδελφότητα που βρίσκεσαι εσύ..

υγ.Αν  μου πει κάνεις για προσωπικές αντιπαραθέσεις και άλλα τέτοια , να θυμηθεί να το πει και στο Σεραπι …..και όχι να κάνει τα στραβά μάτια ε….[ δικαιοσύνη , ηθική κλπ διατυμπανίζετε εδώ περά]...

    Αδελφούλα, «φόρτισες» και παρεκτρέπεσαι….

Πιθανότατα όμως να φταίμε και εμείς εδώ στην ΑΜΡΑ, που νομίσαμε ότι η στάση μας και η συμπεριφορά μας θα έκανε φανερό τον τρόπο που δρούμε και συνομιλούμε, καθώς και ο τρόπος που εκφραζόμαστε στους Νεόφυτους.

    Ο Επίκτητος ορίζοντας την Φιλοσοφία, έγραφε: «Nα η αρχή της φιλοσοφίας: Η συνείδηση της διαμάχης των ανθρώπων μεταξύ τους, η αναζήτηση της προέλευσης της διαμάχης, η καταδίκη της απλής γνώμης, η δυσπιστία προς αυτήν την άποψη και κάποια έρευνα για το αν η άποψή μας είναι σωστή ή λάθος, και η ανεύρεση κάποιου κανόνα, όπως ανακαλύψαμε την ζυγαριά για να μετράμε τα βάρη ή την στάθμη, για να κρίνουμε το ίσιο και το στραβό.»( Β/ια,13).

    Όσο για τον τρόπο και την «απόλαυση» της αναζήτησης, έγραφε: «Γι’ αυτό και η σχολή των φιλοσόφων δεν μπορεί να είναι ένα μέρος ψυχαγωγίας, διασκέδασης ή εγωπάθειας. Η φιλοσοφία πρέπει να είναι η Ιατρική της ψυχής:
    Η σχολή του φιλοσόφου, άνδρες, είναι ιατρείο, δεν πρέπει να βγαίνετε χαρούμενοι αλλά πονεμένοι. Δεν έρχεστε βέβαια αν είστε υγιείς, ο ένας έχει τον ώμο βγαλμένο, ο άλλος έχει απόστημα, ο άλλος συρίγγιο κι ο άλλος πονοκέφαλο. Και θα καθίσω εγώ να σας λέω ωραία λόγια και φρασούλες, για να με επαινέσετε και να φύγετε, ο ένας με τον ώμο όπως τον έφερε, ο άλλος με τον ίδιο πονοκέφαλο, ο άλλος με το συρίγγιο κι ο άλλος με το απόστημα» (Γ/κγ,29-32).

    Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε αδελφούλα. Δεν προσπαθούμε να είμαστε ευχάριστοι για να εξαπατήσουμε και να κερδίσουμε πελατεία. Ως έκκληση, μελέτα το κείμενο του Serapi, βγάζοντας τον εαυτό σου από τον αποδέκτη, για να μην σε επηρεάζει συναισθηματικά. Αυτό ακριβώς επιδιώκει να κάνει η ΑΜΡΑ. Να τα λέει «ντόμπρα και σταράτα», χωρίς ίχνος εμπάθειας, χωρίς καμιά προσπάθεια να γίνει αρεστός ο λόγος, χωρίς να νοιάζεται αν είναι αυστηρά ορθογραφημένα  και καλαίσθητα (προσοχή μόνον, δεν λέμε ότι δεν είναι καλό να είναι ορθογραφημένα και κάποιας αισθητικής, απλά σημειώνουμε ότι εστιαζόμαστε περισσότερο στην ουσία και όχι στους τύπους).

    Αυτό που τονίζει ο αδελφός Serapis, είναι ή ανάγκη να εστιάσουμε επιτέλους και στην επιστήμη. Καλή «η καρδιά», καλά είναι να βιώνουμε όμορφα πράγματα, αλλά προσοχή, γιατί μπορεί να γίνουν η παγίδα εγκλωβισμού και η γλυκιά συνήθεια που θα μας εξουσιάζει. Ο αδελφός μας κρούει τον κώδωνα καταδεικνύοντας ότι ο μυστικισμός ενίοτε μπορεί να γίνει το ναρκωτικό μας (δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι ουσίες που εκκρίνονται στον εγκέφαλό μας κατά την διάρκεια των μυστικιστικών εμπειριών, είναι ίδιες με τα πιο δυνατά παραισθησιογόνα και ναρκωτικά). Χρειάζεται πάρα πολύ γνώση και τεράστια δύναμη θέλησης για να επιβληθούμε στις σειρήνες των ψυχικών βιωμάτων.

    Είχες γράψει παραπλήσια για το ασυνείδητο, ότι το άνοιγμά του από τσαρλατάνους και η άγνοιά τους για το πώς θα το κλείσουμε, είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που συναντά ο ζηλωτής στους χώρους του εσωτερισμού. Εδώ μιλάμε για ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Τα ψυχικά βιώματα και το γεγονός να γινόμαστε έρμαια και να παραφρονούμε από αυτά. «Μελέτα τα (ψυχικά) φαινόμενα και τις πηγές τους», συμβουλεύει ο αδελφός Serapis. Όπως παρατηρεί ο καθένας, επαναλαμβάνω. Δεν σκοτωνόμαστε να γίνουμε αρεστοί – μπορεί να μην είμαστε αρεστοί, αλλά λέμε την αλήθεια, όπως έγραφε ο Σοφοκλής – προσπαθούμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την ασχετοσύνη, την εκμετάλλευση και την επικινδυνότητα των δήθεν εσωτερικών ταγμάτων. Δεν χρειάζεται κανείς ούτε να μας εκτιμά, ούτε να μας σέβεται, ούτε να μας ανταποδίδει κάτι. Ας ψάξει μόνον, ας ερευνήσει μήπως αυτά που λέμε, έχουν βάση. Και το κυριότερο, να αναλογιστεί, μήπως όσα του αποκαλύπτουμε (ή του καταλογίζουμε) για τον εαυτό του, είναι πραγματικά.

    Αδελφούλα, ξέρω ότι είσαι «ψυχούλα», για αυτό το λόγο όμως και εύκολο θύμα. Μην αντιδράς σε αυτούς που δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από σένα, μη θυμώνεις σε αυτούς που με ευθύτητα «σου την λένε». Ας είσαι σκεπτικίστρια, σε αυτούς που σε κανακεύουν, που σου υπόσχονται ότι αν ακολουθήσεις τον δρόμο τους – και τους πληρώνεις βέβαια –θα σε κάνουν κυρίαρχη και θα σε προσκυνάνε όλοι οι φιλόσοφοι του κόσμου και προπάντων να είσαι επιφυλακτική σε ψυχικές εμπειρίες και σε καταστάσεις που δεν ελέγχεις άμεσα.

    Υπάρχουν, όπως έχουμε γράψει παραπάνω, απατεώνες που εκμεταλλεύονται, αλλά και αδαείς που ενίοτε επιφέρουν βλάβες. Τα βλέπουμε και στο Ρέικι. Η κάθε κυρά – Αγλαΐα και ο κάθε μαστρο-Κούλης, νοιώθουν ότι έγιναν ο Γιακούμπ και ντουγρού να θεραπεύσουμε όλον τον Ντουνιά. Θύματα αυτοί, θύματα μεγαλύτερα οι πελάτες τους. Οι μεγάλοι απατεώνες είναι συνήθως και μεγαλόβαθμοι σε εσωτερικά Τάγματα, παράδειγμα ο 33ος στη Θεσσαλονίκη, τον οποίο πριν τρία χρόνια έβγαλε ο Αντέννα να έχει πάρει από πελάτισσά του 300 Ευρώ για αρχή, κάνοντάς της θεραπεία Ρέικι, επειδή της διέγνωσε, λέει, καρκίνο στην μήτρα. Ευτυχώς που το θύμα έκανε και εξετάσεις, οι οποίες απέδειξαν ότι είχε μια απλή μόλυνση με αρκετό πόνο. Το υποκείμενο Ξ.Δ. λυμαίνεται τον τεκτονισμό ελαφρώνοντας τους μαθητές από μερικά χιλιάρικα Ευρώ, παρέχοντάς τους μυήσεις Ρέικι και πείθοντάς τους ότι με τα πενηντάρια που θα παίρνουν, αυτά που πλήρωσαν θα είναι ψίχουλα. Αυτοί βέβαια οι αγύρτες, είναι οι σοφώτατοι δάσκαλοι και φσυικά, το πρώτο που διδάσκουν είναι, να μην κάνουμε κριτική, να μην καταγγέλλουμε, να μην ξεμπροστιάζουμε, για να μπορούν να κάνουν τις απατεωνιές των ανεμπόδιστα. Γνωστή η συνταγή από τον ιουδαιοχριστιανισμό. «Αν αντιδράς στον δεσπότη σου, αντιστέκεσαι στον ίδιο τον θεό, γιατί ο θεός τον όρισε δεσπότη σου», με τέτοιες λαμογιές κατάφεραν τόσους και τόσους αιώνες να λυμαίνονται τον ιδρώτα του λαού και ο κοσμάκης να μην αντιδρά καθόλου. Την συνταγή των θρησκειών την αντιγράφουν κατά γράμμα οργανώσεις σέκτες όπως το AMORC, τάζοντας επαφές με κοσμικούς δασκάλους, δίνοντας ψυχικές εμπειρίες – όπιο για τους αφελείς, υποσχόμενοι το μεγάλο μυστικό, είτε της χρυσοποιίας είτε την ιερή λέξη της θαυματοποίας,  κρατώντας αυτοί τα παλάτια και τα πλούτη και αφήνοντας στους αφελείς την ψεύτικη ελπίδα.

    Ας σταματήσω, γιατί έτοιμος είμαι να καταθέσω και τις ατιμίες τους με ονοματεπώνυμο, νισάφι πια….
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #64 στις: Απριλίου 13, 2009, 21:59:24 »

Τα διάφορα συστήματα, που από ότι έχω δει …..τα περισσότερα είναι εδώ μέσα αναρτημένα , όπως και σε αλλά φόρουμς αυτού του τύπου…. ξεκίνησαν θεωρητικά για να διδάξουν την αλήθεια , την ειρήνη, τον αλτρουισμό, την αγάπη κλπ..
Όμως αν όσοι είμαστε σε ένα από αυτά , βλέπουμε όλους τους άλλους σαν αντίπαλους και σαν απολωλότα πρόβατα προς σφαγην ..αν η συμμετοχή μας σε αυτά αντί να προάγει την αδελφοσύνη, προβάλει την έπαρση , την υποθετική ανωτερότητα και τον διαχωρισμό , πιστεύεις ότι εξυπηρετούν τον σκοπό για τον οποίον έγιναν?


    Αυτά έγραφες αδελφούλα και ήρθες να τα επιβεβαιώσεις τάχιστα γράφοντας:


Πέραν αυτων δεν εχω κατι αλλο να δώσω..γιατι για να πάρω δεν το συζητάμε.
……………………………………………………………………………………………………………………………..
Συνεχίστε οπως ειστε στην δική σας νάρκη και οποτε θέλετε , ειστε ευπρόσδεκτοι στο νηπιαγωγείο για να πάιξουμε στο φώς.....


    Τα ίδια αναρωτηθήκαμε και εμείς μερικά χρόνια πριν από σένα, «….αν η συμμετοχή μας σε αυτά αντί να προάγει την αδελφοσύνη, προβάλει την έπαρση , την υποθετική ανωτερότητα και τον διαχωρισμό , πιστεύεις ότι εξυπηρετούν τον σκοπό για τον οποίον έγιναν?» και συγκεκριμενοποιούμε το ερώτημα: Το AMORC στο οποίο συμμετέχεις, πιστεύεις ότι εξυπηρετεί κάποιον αληθινό εσωτερικό σκοπό;



Ορφέα ευχαριστώ για την φιλοξενία. :)

    Εμείς ευχαριστούμε αδελφούλα, γιατί ως ζωντανό παράδειγμα, που κάποτε είχαμε γνωρίσει σε σένα μια καλοπροαίρετη και φιλότιμη ψυχή, έφτασες με τις συναναστροφές σου και με την συμμετοχή σου σε δύο απάτες του εσωτερισμού, να καταντήσεις έτσι. Μας λυπεί αφάνταστα αυτή η κατάληξη, αδελφούλα, αλλά δική σου είναι η επιλογή. Το AMORC έχει πολύ κατήφορο ακόμα να ολισθήσεις.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 578
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #65 στις: Απριλίου 13, 2009, 22:39:15 »
     
             SERAPIS,   KAI  E Σ Υ    αδελφε ,   Ο Ρ Φ Ε Α ,

                          Π Ι Σ Τ Ε Υ Σ Ε Τ Ε ,  πως   οταν   ο  Λ Ο Γ Ο Σ   Ο Δ Ο Ι Π Ο Ρ Ε Ι ,

                                        Σ Ο Φ Ο    ε ι ν α ι ,     Τ Ο    Χ Ι Ο Υ Μ Ο Ρ    Σ Α Σ ,

                                                 ΝΑ     Π Η Γ Α Ι Ν Ε Ι ,

                             Κ Α Β Α Λ Α    ΣΤΗ   Π Λ Α Τ Η ,    ΤΗΣ     Υ  Π  Ο  Μ  Ο  Ν  Η  Σ  .....


                                 Κ Ι "    Α Ν    Α Κ Ο Μ Α    ΤΗΝ   Π Ε Ι Σ Ε Τ Ε ,

                                         ΘΑ   Π Α Ψ Ο Υ Ν ,    Ν Ο Μ Ι Ζ Ε Τ Ε .....

                                                     ΟΙ     Κ  Ο  Τ  Ε  Σ 

                                    ΝΑ    Κ Λ Ω Σ Α Ν Ε     ΤΑ   Ι Δ Ι Α    Σ Χ Ε Δ Ο Ν     Μ Π Α Γ Ι Α Τ Ι Κ Α     Α Υ Γ Α    ΤΟΥΣ  !!!!


                  ΔΕΝ    Β Λ Ε Π Ε Τ Ε ,

                                    ΤΙΣ    Φ Ω Λ Ι Ε Σ     ΤΟΥΣ ......


                        ΤΙ ,     ΚΙ   ΑΝ   Α Κ Ο Μ Α     ΤΗΝ   Π Ε Ι Σ Ε Τ Ε ,

                                                ΘΑ    Κ ΑΤ Α Φ Ε Ρ Ε Τ Α Ι     Α Ρ Α Γ Ε ,

                                                             ΝΑ     Π Ρ Ο Κ Υ Ψ Ε Ι ,    Λ Ο Γ Ο Σ     Ξ Ε Κ Ο Υ Ρ Α Σ Τ Ο Σ .....!?!


              Η    Κ Α Κ Ι Α      Μ Η Τ Ρ Ι Α    ΤΟΥΣ,     ΤΟ    Ψ   Ε  Υ  Δ  Ο  Σ  ,      Α  Λ  Η  Θ  Ε  Υ  Ε  Ι  ......

                                                                                                                          Α Ν Α Θ Ε Μ Α     ΤΟΥΣ.....


ΣΕΡΑΠΙΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 492
  • Karma: 0
  • FR.M.T.S.G
    • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #66 στις: Απριλίου 14, 2009, 00:51:18 »
Έχεις δίκιο Ιππόλυτε
Per aspera ad astra

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #67 στις: Απριλίου 14, 2009, 02:15:56 »
Αυτό που κάνεις εδώ δεν είναι κριτική αλλά έντεχνος συναισθηματικός χειρισμός . Και μάλιστα εμφανής επειδή και άλλοι το κάνουν αλλά πολύ πιο καλυμμένο. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν το κάνεις με επίγνωση η αν δρας παρορμητικά.
Λοιπόν
1]Χρησιμοποιείς υβριστικές εκφράσεις
2] παρουσιάζεις επιλεκτικά γεγονότα
3]προκαλείς νοητικές συνδέσεις
4]εκθέτεις την μίση αλήθεια
5]αναμιγνύεις ένα ψέμα ανάμεσα σε κάποιες αλήθειες
6] παίζεις με την γενικές έννοιες.

Αυτά είναι η προπαγάνδα. Η κριτική θα ήταν μια στεγνή μαθηματική αναφορά στα δεδομένα , με στατιστική και αποδείξεις.Όμως επειδή τεκμήρια στις ψυχικές εμπειρίες δεν υπάρχουν, δεν μπορεί κάνεις να αποδείξει τίποτα.

Εφόσον δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα, όπως ισχυρίζεσαι, τότε δεν είσαι τίποτα άλλο από ένας κοινός συκοφάντης.

ως ζωντανό παράδειγμα, που κάποτε είχαμε γνωρίσει σε σένα μια καλοπροαίρετη και φιλότιμη ψυχή, έφτασες με τις συναναστροφές σου και με την συμμετοχή σου σε δύο απάτες του εσωτερισμού, να καταντήσεις έτσι.

              Η    Κ Α Κ Ι Α      Μ Η Τ Ρ Ι Α    ΤΟΥΣ,     ΤΟ    Ψ   Ε  Υ  Δ  Ο  Σ  ,      Α  Λ  Η  Θ  Ε  Υ  Ε  Ι  ......

                                                                                         Α Ν Α Θ Ε Μ Α     ΤΟΥΣ.....

Για μένα η λέξη "αδελφός" είναι μια πολύ ιερή λέξη...  Μακάρι να νιώθαμε όλο τον κόσμο αδέλφια μας, αλλά δεν είναι.  Σίγουρα νοιαζόμαστε για όλον τον κόσμο, ακόμα και για εκείνους που δεν νιώθουμε κάποια ψυχική συγγένεια, και ευχόμαστε όλοι να είναι καλά, αλλά δυστυχώς πάντα υπάρχουν και ρόδα και αγκάθια.

Η Πνευματική Μεταστοιχείωση, η Πνευματική Αλχημεία, δεν είναι για όλους τους ανθρώπους, δεν την αντέχουν όλοι, δεν την επιλέγουν όλοι.  Θέλει πολύ μεγάλη δύναμη, να μετατρέψει κανείς την υποκρισία και το ψεύδος σε Αλήθεια και Αυθεντικότητα.

Ο λόγος μας, ταράζει, όσους λυμαίνονται σε ένα ψυχικό ψεύδος... Ταράζονται διότι βρίσκονται ανάμεσα σε δύο κόσμους, βρίσκονται στο σταυροδρόμι, και η ψυχή τους παίζει τένις, ανάμεσα στις δύο επιλογές...

'Οσοι όμως περάσαμε από αυτό το στάδιο, θυμόμαστε πόσο οδυνηρή είναι η διαδικασία, της Κάθαρσης, και πόσο εσωτερικό και εξωτερικό πόλεμο αναγκαστήκαμε να εκδηλώσουμε, όχι έναν Αγώνα Δικαίου, αλλά έναν αγώνα, να κατανοήσουμε και να συγκολλήσουμε τις εσωτερικές μας διασπάσεις.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, πως έχει οργανωθεί μία Νέα Συλλογική Συνείδηση, η οποία γεννήθηκε μέσα από εμπειρία, κατανόηση και αγανάκτηση... Η Συλλογική Συνείδηση, το εγρηγορός, αυτών που γλύτωσαν, που μεταστοιχειώθηκαν, και μέσω αυτού του νέου Εγρηγορότος ευχόμαστε, να συντελεστεί η Αλλαγή που ονειρευόμαστε, είτε αυτό λέγεται χώρος του εσωτερισμού, είτε αυτό λέγεται Ανθρωπος και Κοινωνία.

Είθε...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 14, 2009, 03:24:40 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Isis

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 8
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #68 στις: Απριλίου 01, 2010, 19:44:49 »
Καλημέρα σε όλους, μπορώ να τεκμηριώσω πως λειτουργούν αυτές οι ενέργειες, όπως αναφέρει ο κανένας,  ηλεκτρομαγνητικά, στον εγκέφαλο και τις νευρικές συνάψεις, και την ανταλαγή σημάτων μέσω των ορμονών, τι συμβαίνει σε διάφορες περιοχές των ημισφαιρίων και των κέντρων, και κατα προέκταση στο νευρικό σύστημα, σε εσωγενής παράγοντες και όχι αηδίες αοριστολογίες περί σύμπαντος, και λαγών με πετραχείλια, αλλά δεν θα το κάνω για το λόγο ότι θα τα χρησιμοποιήσουν ως γνώσεις τους, θα τα διαστρεβλώσουν, για να βγάλουν χρήμα. (ΔΙΑΚΡΙΣΗ)

Φιλε Σεραπις θα με ενδιεφερε πολυ να ακουσω την αποψη σου για τη λειτουργια των ενεργειων, καθως η πλειοψηφια πιστευει πως ειναι κοσμικη ενεργεια.
Αν πιστευεις πως καποιος θα εκμεταλευτει αυτες τις πληροφοριες μπορεις αν θελεις να μου στειλεις προσωπικο μηνυμα.

Γνωριζει καποιος απο που προερχετε αυτη η <<τεχνικη>>? Εχω ακουσει διαφορα απο την Λεμουρια, την Αρχαια Ελλαδα μεχρι και την Ιαπωνια ;D

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #69 στις: Απριλίου 01, 2010, 20:55:18 »
Γνωριζει καποιος απο που προερχετε αυτη η <<τεχνικη>>? Εχω ακουσει διαφορα απο την Λεμουρια, την Αρχαια Ελλαδα μεχρι και την Ιαπωνια ;D

Το Σαμπάλα Ρέικι, προέρχεται από την φαντασία του κυρίου John Armitage/Hari Das Baba ή Hari Das Melchizedek...
http://www.shamballa-americas.org/about-the-founder-hari-das-baba/

Βασίζεται σε αλλοιωμένη εσωτερική γνώση όπως κάθε θρησκειολογία...
Η Λεμούρια δεν υπήρξε ποτέ, είναι απλά ηχώ της Χαμένης Ατλαντίδας (Μινωικός πολιτισμός)

Απλά ο αφορισμός της Γνώσης στον Δυτικό κόσμο, λόγω ιουδαιοχριστιανισμού, επέφερε την δημιουργία πάνω από 3000 θρησκείες ανάλογα πως τα φανταζόταν το κάθε μέντιουμ - ιδρυτής.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 01, 2010, 20:58:58 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #70 στις: Απριλίου 01, 2010, 21:20:37 »

Γνωριζει καποιος απο που προερχετε αυτη η <<τεχνικη>>? Εχω ακουσει διαφορα απο την Λεμουρια, την Αρχαια Ελλαδα μεχρι και την Ιαπωνια ;D


Κοίταξες στο http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1423.0.html ;
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΣΕΡΑΠΙΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 492
  • Karma: 0
  • FR.M.T.S.G
    • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #71 στις: Απριλίου 02, 2010, 10:17:26 »
Καταρχήν καλώς όρισες

Η λέξη κόσμος βγαίνει απο το κόσμημα και κοσμώ. Αυθαίρετα χρησιμοποιήτε κατά κόρων αλλα΄ας δούμε πιό κάτω τι μπορεί να σημαίνει ενέργεια.


Απλά θα αναφέρω ένα τμήμα, ενέργεια είναι το έργο που παράγεται από την ανταλαγή και αλληλεπίδραση των υποσυνόλων του σώματος και συγκεκριμένα διαφόρων ουσιών και στοιχείων στον οργανισμό μας ξεκινώντας απο τον εγκέφαλο και το περικάρδιο που αγκαλιάζει την καρδιά, συγκεκριμένα ξεκινώντας από τη υπόφυση ως ρυθμιστή των υπολοίπων αδένων ή αλλιώς ψυχικών κέντρων κατα τον εσωτερισμό, ή ένέργεια το έργο που παράγεται δηλαδή έχει θερμικά ηλεκτρομαγνητικά και χημικά αποτελέσματα, ενέργεια λοιπόν είναι το σύνολο των αλληλεπιδράσεων απο και προς το εξωτερικό περιβάλλων, πολλές φορές έχει και θεραπευτικά αποτελέσματα, όπως ένας καλός λόγος ας πούμε ανακουφίζει κάποιον, ή το ζεστό χάδι δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας κλπ το έργο αυτό γνωστό από την αρχαιότητα και δη χρησιμοποιούμενο στα αρχαία Ασκληπ. βλέπε Αρχαία Επίδαυρος αλλά και Κώς καθώς και αλλού, χρησιμοποιούνταν για θεραπευτικούς λόγους που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ισσοροπία μεταξύ φυσικού PH φορέα, λόγω αλκαλυκότητας, ψυχικού, νοητικού και πνευματικού οργανισμού και των υποσυνόλων τους που τα απαρτίζουν, που συνθέτουν το σύνολο που ονομάζεται σώμα. Διάφοροι επιτήδιοι έπλασαν με μύθους για να πουλήσουν ως δικιά τους "νέα γνώση", κάτι το οποίο δεν γνωρίζουν και τον τρόπο λειτουργία του (Τη χημεία των στοιχείων εντός μας και τα σήματα (χρώμα ήχο κλπ) που παράγουν) κάτι το οποίο από την αρχαιότητα ακόμα εξασκήτε ΔΩΡΕΑΝ. Όπως δωρέαν είναι ένα χαμόγελο ένα χάδι και ένας ζεστός λόγος. Τό σύμπαν είναι εντός του Ανθρώπου και ο Άνθρωπος είναι εντός του Σύμπαντος. Θείο και΄Άνθρωπος είναι ένα. Έτσι η κοσμική "ενέργεια" το έργο πηγάζει απο εντός μας αλλά και απο τον ήλιο, αλλά είναι ένα άλλο κεφάλαιο.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 02, 2010, 10:39:42 από ΣΕΡΑΠΙΣ »
Per aspera ad astra

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #72 στις: Απριλίου 02, 2010, 13:15:44 »
Διάφοροι επιτήδιοι έπλασαν με μύθους για να πουλήσουν ως δικιά τους "νέα γνώση", κάτι το οποίο δεν γνωρίζουν και τον τρόπο λειτουργία του (Τη χημεία των στοιχείων εντός μας και τα σήματα (χρώμα ήχο κλπ) που παράγουν) κάτι το οποίο από την αρχαιότητα ακόμα εξασκήτε ΔΩΡΕΑΝ. Όπως δωρέαν είναι ένα χαμόγελο ένα χάδι και ένας ζεστός λόγος. Τό σύμπαν είναι εντός του Ανθρώπου και ο Άνθρωπος είναι εντός του Σύμπαντος. Θείο και΄Άνθρωπος είναι ένα. Έτσι η κοσμική "ενέργεια" το έργο πηγάζει απο εντός μας αλλά και απο τον ήλιο, αλλά είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

'Ετσι ακριβώς... Είναι ΔΩΡΕΑΝ... το νοιάξιμο, η αγάπη, η ανθρωπιά... Και όσοι πουλάνε νοιάξιμο για 600 ευρώ το ΣΚ σε σεμινάρια και μυήσεις Ρέικι, ή μυήσεις Ρέικι για κάποιες χιλιάδες ευρώ, είναι απατεώνες (ασυνείδητοι ή μη)... γιατί το Ρέικι, η συμπαντική ενέργεια, η κοσμική ενέργεια, η σωματική ενέργεια, η αγάπη, είναι ΔΩΡΕΑΝ, και όλοι έχουμε πρόσβαση σε αυτήν, χωρίς να κάνουμε καμιά μύηση...

'Οπως σε όλες τις θρησκειολογίες έτσι και εδώ, εκμεταλλεύονται κάποιοι επιτήδειοι, το ΔΩΡΕΑΝ, και το πουλάνε, τυλιγμένο σε ένα φανταχτερό παραμύθι... Πότε θα ξυπνήσουμε επιτέλους ειδικά εμείς οι 'Ελληνες, στην πραγματική μας εσωτερική κληρονομιά, και δεν θα πέφτουμε θύματα στον κάθε βάρβαρο απατεώνα... ή ψυχωσικό ψώνιο?

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 02, 2010, 13:18:34 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #73 στις: Απριλίου 02, 2010, 16:06:56 »

....χρησιμοποιούνταν για θεραπευτικούς λόγους που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ισσοροπία μεταξύ φυσικού PH φορέα, λόγω αλκαλυκότητας, ψυχικού, νοητικού και πνευματικού οργανισμού και των υποσυνόλων τους που τα απαρτίζουν, που συνθέτουν το σύνολο που ονομάζεται σώμα.....


Να ευχαριστήσουμε κατ’ αρχήν τον αδελφό, Διδάσκαλο ΣΕΡΑΠΙΣ για όσα μοιράζεται μαζί μας, γιατί έτσι ξεκαθαρίζονται πολλές παρανοήσεις και επαναπροσανατολίζεται η εσωτερική αναζήτηση σε υγιή γνωστικά πεδία.

Το «όπως πάνω έτσι και κάτω», δεν είναι ένα ρητορικό σχήμα, αλλά μια αναλογική αλήθεια για την λειτουργία όλων των φορέων. Η μεταβολή στην «αλκαλικότητα» της ουσίας ενός φορέα, μεταβάλλει την όσμωση με τους άλλους φορείς, διασαλεύοντας πολλάκις την αρμονία μεταξύ τους, με αποτέλεσμα την ασθένεια. Μία συναισθηματική δυσλειτουργία, π.χ. η «ξινισμένη» ψυχική κατάσταση κάποιου, ( η λαϊκή σοφία με όρους όπως «ξινισμένη» κλπ, πολύ εύστοχα αποδίδει την αντικειμενική πραγματικότητα), αλλοιώνει αναλογικά το PH της συναισθηματικής του ουσίας, μεταβάλλοντας έτσι την όσμωση μεταξύ των εφαπτόμενων φορέων, με οικτρό αποτέλεσμα την δυσαρμονία της ενεργειακής ανταλλαγής και του ρυθμού ροής της ενέργειας.

Οι πνευματικές αξίες επηρεάζουν τις σκέψεις, οι σκέψεις με την σειρά τους μεταβάλουν τα συναισθήματα και τα συναισθήματα  επιδρούν στην ροή της ζωικής ενέργειας με άμεσα και φανερά αποτελέσματα στο υλικό σώμα. Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος (όπως κάθε μη εσωτεριστής ή νεοεποχίτης άσχετος), ότι οι καλές αξίες, οι θετικές σκέψεις και τα καλοπροαίρετα συναισθήματα είναι αυτό που «πρέπει» να κάνουμε. Δυστυχώς τέτοιες «τεχνικές» ΔΕΝ δουλεύουν στον άνθρωπο και απόδειξη είναι η αποτυχία όλων των θρησκειών να κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Ο υγιής, ο Αυθεντικός Εσωτερισμός, με τις πρακτικές του και με εξάσκηση από τον ζηλωτή, καταφέρνει πρώτα να επαναποκαταστήσει τον φυσιολογικό ρυθμό ροής της ενέργειας, προσδιορίζοντας και «ξεκλειδώνοντας» όλα τα «μπλοκαρίσματα», εξυπηρετώντας παράλληλα και ικανοποιώντας τα φυσιολογικά αιτήματα των ενστίκτων. Στη συνέχεια με την συναντίληψη ηρεμεί και καταλαγιάζει τις συναισθηματικές οξύνσεις και κάθε ψυχική διαταραχή, μετέπειτα με την κατανόηση εξορθολογίζεται η νοητική λειτουργία και απαλλάσσεται τελικά από το παράλογο, καταφέρνοντας τέλος να αναβιβάσει τον μυημένο στον κόσμο των Αρχετύπων, πέρα και πάνω από την διάσπαση του δυισμού, καθιστώντας τον τελικά Μύστη.

Οι τεχνικές του να προσποιούμαστε τον «Αβατάρα», εκτός του ότι δεν φέρουν κανένα θετικό αποτέλεσμα, ωθούν επιπλέον τον ζηλωτή στην γελοιοποίηση του πιθικισμού. Τον οίκτο του Μύστη όταν τον προσποιείται ο αρχάριος, το λιγότερο είναι υποκριτής. Η αταραξία του Σοφού όταν βρίσκει μιμητές στους μαθητές, το λιγότερο είναι αλαζονεία. Η ιδιότητα της διαρκούς αυτοσυνείδησης και παρατήρησης που χαρακτηρίζει στο τέλος του δρόμου τον αληθινά Μυημένο, όταν πιθικίζεται από τον Νεόφυτο, το λιγότερο είναι οικτρή ομφαλοσκόπηση.

Ο αδελφός μας ΣΕΡΑΠΙΣ παραπάνω, χρησιμοποιεί ορολογίες από περισσότερες της μιας επιστήμες. Έμμεσα μας υποδεικνύει ότι, η ενασχόληση με τον Αυθεντικό Εσωτερισμό προϋποθέτει οπωσδήποτε γνώση των εξωτερικών Επιστημών. Βέβαια δεν λείπουν από την «πιάτσα» οι τσαρλατάνοι, οι ανίδεοι και επιτήδειοι εκμεταλλευτές των ανυποψίαστων αναζητητών του Εσωτερισμού, υποσχόμενοι ξεδιάντροπα εύκολους τρόπους για να σας πάνε στην «Ιθάκη». Δεν γνωρίζουν οι δυστυχείς ότι,

«Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
…………………………………………………………..
Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.
Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει•
και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν»,

όπως πολύ σοφά μας έδειξε ο Καβάφης.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 02, 2010, 16:10:22 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Isis

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 8
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
« Απάντηση #74 στις: Απριλίου 02, 2010, 19:13:04 »
Καλησπέρα σας! Σας ευχαριστώ για αυτά που γράψατε.

Σε ευχαριστώ Σεράπις για το καλωσόρισμα σου. Οι επιστημονικές έννοιες που χρησιμοποιήσατε με βοήθησαν να καταλάβω καλύτερα την επίδραση που έχουν μεταξύ τους οι ενέργειες και ήταν ένα παράδειγμα πως ο αυτός που αναζητά την αλήθεια και ερευνά τον αποκρυφισμό είναι έρμαιο της φαντασίας και του καθενός αν δεν γνωρίζει τις φυσικές επιστήμες ώστε να φιλτράρει από τη λογική του αυτά που ερευνά.

Προς το παρών δε θα ρωτήσω περισσότερα, καθώς θα λάβω όλες τις μυήσεις δωρεάν από κάποια φίλη. Περιμένω λοιπόν να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα εφόσων καταλάβω τη λεπτομερή λειτουργία του..