Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Eleni

Σελίδες: 1 ... 13 14 [15]
211
Παράθεση
Άρα, ο Εσωτερισμός, μήπως δεν είναι για όλους (δυστυχώς)?

Ρωτάει ο Αβαρις... κ< και προσθέτει [ δυστυχώς].
Η αποψη μου είναι οτι δεν είναι για ολους προς το παρόν, αφού αποτελεί μια διδασκαλία και ενα τρόπο ζωής [ αν περάσουμε στο πρακτικό μέρος] που δεν είναι συμβατός με κάθε συνθήκη.
Θα μπορούσαμε να τον παρομοιάσουμε με την ιδέα της μόρφωσης παλαιότερα. Απο την ιστορία γνωρίζουμε οτι η μόρφωση απο τα αρχάια χρόνια εως τα μέσα του 20 ου αιώνα ήταν προνόμιο των λίγων.[ αναφέρομαι στην χώρα μας γιατι σε κάποιες άλλες είναι ακόμη έτσι και χειρότερα].
Αργότερα ολο και περισσότεροι ένιωθαν την ανάγκη να μάθουν και τώρα η βασική εκπαίδευση [ και οχι μόνο] θεωρείται πλεόν υποχρεωτική.
Κάπως ετσι αναπτύσσονται ολα.
Στο θέμα του εσωτερισμού τώρα, για να γίνει προσεγγίσιμος χρειάζονται συνθηκές όπως μια στοιχειώδης κάλυψη της επιβίωσης, χρόνος για μελέτη, χρήματα για τα βιβλία και ολα οσα προκύπτουν στη διαδρομή και κυρίως μια μορφή ψυχικής ηρεμίας.
Οπότε δεν μπορεί να απευθυνθεί σε ανθρώπους που έχουν να παλέψουν κυριολεκτικά με τα πρός το ζείν η σε διαταραγμένες προσωπικότητες μιας και μια τέτοια ασχολία πιθανώς να τους αποδιωργανώσει τελείως.
Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ενδιαφέροταν ένας άνθρωπος άστεγος η κατά την διάρκεια πολέμου η άρρωστος για την μεταφυσική και την αυτογνωσία...δεν θα είχε τον χρόνο να σκεφτεί καν.
Προσωπικά λυπάμαι για την δυσκολία επαφής του απο ολους τούς ανθρώπους αλλά δεν μπορώ να μην βλέπω την αλήθεια.
Υπάρχουν βέβαια και μερικές εξαιρέσεις αλλά είναι σπάνιες.

Παράθεση
Σοφές κουβέντες. Όντως.

Την δουλειά όμως που σε φέρνει η ζωή και οι αναγκαστικές επιλογές σου στο διάβα των ετών δεν είναι πάντα στο χέρι σου να την αλλάξεις.

Ούτε το σπίτι που μένεις είναι πάντα εφικτό ν' αλλάξεις.

Ούτε τους ηχητικούς βομβαρδισμούς μπορείς να τους αλλάξεις. Είναι εκεί έξω κι επιτίθενται αδιάκοπα και ανελέητα.

Ούτε την νοσηρή συμπεριφορά του περίγυρου που λόγω των γρήγορων ρυθμών ισοβαθμεί με ασταμάτητο καταιγισμό, μπορείς να αλλάξεις.

Ούτε την επί μια ώρα αναζήτηση πάρκινγκ μπορείς ν' αλλάξεις.

Ούτε την επι δύο ώρες κάθε μέρα ακινητοποίηση στο μποτιλιάρισμα μπορείς ν' αλλάξεις.

Κι όταν όλα αυτά μαζί, κατασπαταλούν (και με βάρβαρο τρόπο) κάπου 16 ώρες ημερησίως......

Τότε, παραμένεις σε αμυντική θέση, μόνον με τις Τεχνικές Χαλάρωσης και την ελπίδα πως "κάτι θα γίνει".

Δίκιο έχεις αλλά σκέψου κάτι άλλο
Αυτά ισως δεν αλλάζουν αλλά αν μπορεί να αλλάξει ο τρόπος που τα βλέπουμε.
Αναφέρω τι κάνω εγώ σε παρεμφερής συνθήκες [ οσο μπορώ].
Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω τις ώρες αυτές με τέτοιο τρόπο ωστε να παίρνω απαντήσεις, να στοχάζομαι, να κάνω εξάσκηση στα διάφορα πειράματα η στην έννοια της υπομονής και της αυτοκυριαρχίας.
Avaris, μπορούμε να μετετρέψουμε τα πάντα σαν αντικείμενα πρός μελέτη...πχ να παρατηρούμε τις αντιδράσεις των συναδέλφων μας και να ψάχνουμε μέσα απο αυτούς εμάς, να συνδιάζουμε την αλληλουχία των γεγονότων που μας συμβαίνουν καθημερινά ωσπου να βρίσκουμε συνδέσεις, να διαβάζουμε στα φανάρια του μποτιλιαρίσματος ολα αυτά που δεν προλαβαίνουμε, να ακούμε την μουσική που μας αρέσει στο αυτοκίνητο και να '' πετάμε''. [ εντάξει είναι ενας τρόπος διαφυγής αλλά τουλάγχιστον είναι δικός μας και δεν έρχεται απ έξω]...να κυττάς τα σύννεφα και τα σχήματα τους ....κλπ
Ακόμη και με τα άτομα του σπιτιού μας μπορεί να εργαστούμε χωρίς να το ξέρουν.

Εννοείται οτι αυτά δεν είναι πάντα εφικτά αλλά κατα ένα μεγάλο μέρος είναι.
Για το πάρκιν δεν ξέρω να σου πω τίποτα..... ??? υπομονή... :P


Φιλικά




212
Παράθεση
Τότε δυστυχώς δεν ήταν γνωστό με ποιον ή με τι γίνεται η επαφή... Τώρα όμως γνωρίζουμε και έχουμε πλέον την δυνατότητα να εμπειριωθούμε την "Μεγάλη Εμπειρία", χωρίς τον κίνδυνο κατάληψης από αυτήν.

Ορφέα μήπως είναι δυνατόν να το αναλύσεις λίγο το παραπάνω?


213
Παράθεση
Ο Μέσος σύγχρονος άνθρωπος έχει μια εργασία, οικογένεια, παιδιά, χρέη. Ξυπνάει κατά κανόνα δύο ώρες πριν τη δουλειά του και κοιμάται περίπου μεσάνυχτα. Ενδιάμεσα η μέρα του είναι πλήρης άγχους, πιέσεων και έμπλεη οργής και αφορμών σύγκρουσης. Δεν ξεκουράζεται ουσιαστικά. Το ένα τέταρτο "φεύγει" απο ατύχημα, άλλο ένα τέταρτο απο "καρδιοαγγειακά", άλλο ένα απο "καρκίνο" και ότι απομένει γίνεται "έρμαιο χρονίων εκφυλιστικών ασθενειών".

Μπορεί να τα δείς έτσι αλλά ισως μπορείς να τα δείς και διαφορετικά.
ΠΧ Εχουμε μια εργασία ενώ άλλοι δεν εχουν καθόλου, έχουμε μια οικογένεια που μας δίνει ενα στόχο και πολλές χαρές [ εντάξει ..εχει και δυσκολίες], τα παιδιά μας είναι αυτά που μας διάλεξαν για γονείς και που εμεις θελήσαμε να συνδράμουμε σε αυτό ....ναι κοιμόμαστε μετά τα μεσάνυχτα...κλπ
Ομως το άγχος οι πιέσεις και οι συγκρούσεις νομίζω οτι είναι παιχνίδια του μυαλού μας και ρυθμίζονται μεσα απο τις διδασκαλίες , αν καταφέρουμε και δούμε και μια άλλη εικόνα αντί αυτής που μηχανικά φαίνεται.

Avaris είμαστε ζωντανοί και μπορούμε και σκεφτόμαστε και μπορούμε και νιώθουμε ...θαυμάζουμε την φύση...οι αχτίδες του ήλιου χαιδεύουν τα μάτια μας και ο αέρας σρτιφογυρίζει ανάμεσα στα μαλλιά μας....

Φιλικά

214
Καλησπέρα.
Θα ηθελα να ρωτήσω αν η στάση που πρέπει να εχουμε στο διαλογισμό είναι συγκεκριμμένη η αν μπορούμε να χρησιμοποιούμε όποια μας εξυπηρετεί.
Η ερώτηση τίθεται διότι έχω παρατηρήσει οτι αν βρίσκεται κανείς πολύ ώρα οκλαδόν σε ορθή θέση, μπορεί να ρίξει τη πίεση του άιματος και μετά απο λίγο να ζαλίζεται.
Επίσης αναρωτιέμαι αν δεν είμαστε άνετα μήπως το σώμα εμποδίζει την διάνοια να συγκεντρωθεί.

Παράθεση
Επίσης ο συντονισμός με ανώτερες δονήσεις, μπορεί να επιταχύνει την εξέλιξη μας, και να μας προσθέσει ένα επιπλέον πρόβλημα ή βάρος.

Μήπως γίνεται να το αναλύσεις λίγο αυτό?

Σχετικά με το θέμα << υπνος >> εχω παρατηρήσει οτι αν θέσουμε τον εαυτό μας σε συνθήκες χαλάρωσης , ξαπλωμένοι ύπτια χωρίς μαξιλάρι προσπαθώντας να νιώσουμε το βάρος του κάθε μέλους μας αργα -αργά, χωρίς να κάνουμε προσπάθεια συγκέντρωσης της σκέψεως, μπορούμε να ''ξεκουραστούμε'' σε λίγη ώρα και αυτό να αντιστοιχεί σε πολύ περισσότερη...προσωπικά μου, φεύγει και ο πονοκέφαλος απο την ένταση, έτσι.
Με αυτο τον τρόπο εξουδετερώνουμε την βαρύτητα με την βαρύτητα αλλά αυτό δεν νομίζω οτι ειναι διαλογιστική μέθοδος.

Αναζητώντας...




215
 Frater, με αρκετή επιφύλαξη όσον αφορά την ερμηνεία πάνω στα κείμενα του Κρισναμούρτι, νομίζω οτι αυτό που εννοεί είναι η αντίληψη, οτι η αλήθεια αν και είναι μέσα μας, δεν είναι εμφανής και μόνιμα μας ξεφεύγει.

Επίσης [ πάλι υποκειμενικό] απο οτι έχω διαβάσει, θεωρεί οτι δεν υπάρχει μια αλήθεια αλλά μια διαφορετική για τον κάθε άνθρωπο, ο οποίος κατά πρώτον, πρέπει να αποδεχθεί τον εαυτό του οπως είναι [ αν καταφέρει και τον δεί] και όχι όπως θα ήθελε να είναι.


Σελίδες: 1 ... 13 14 [15]