Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Κανένας

Σελίδες: [1] 2 3
1
http://video.google.com/videoplay?docid=-8459266136242057768#

Ο ψυχίατρος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής θεραπείας Ματθαίος Γιωσαφάτ, έρχεται ΣΤΑ ΑΚΡΑ με τη Βίκυ Φλέσσα και σχολιάζει τις ανθρώπινες σχέσεις (και κυρίως αυτήν με τον εαυτό μας) από το Α έως το Ω.  Νοέμβριος του 2008.

2
Μία αξιόλογη προσπάθεια να συνδεθεί ο μυστικισμός με την επιστήμη.  Μεταξύ άλλων αναφέρεται στις ανακαλύψεις του Νεύτωνα, Γαλιλαίου, Καρλ Γιούνγκ και Αϊνστάιν.

This documentary special highlights the advances that have been achieved by innovators who challenged established reality like Newton, Galileo, Carl Jung and Einstein. The claims of the occult magicians are put under the microscope to reveal the fascinating interface between ancient Egyptian and Greek beliefs and modern discoveries of the mind and the physical world.

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ:
http://topdocumentaryfilms.com/secrets-of-the-occult/

Μία παραγωγή της "Hidden Treasures Productions, Inc." (www.hiddentreasuresproductions.com)

3
Η πρόσφατη ακύρωση του αντιασφαλιστικού νόμου της λετονικής κυβέρνησης, ο οποίος ψηφίσθηκε κατ' επιταγήν της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, ανοίγει τον δρόμο για δικαστική ανατροπή και των αντίστοιχων νομοθετημάτων που προωθούνται εσπευσμένα και στην Ελλάδα.

Εκεί, το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας κατήργησε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις που επέβαλλαν μαζικές περικοπές συντάξεων από 10% έως και 70%, στο όνομα της σωτηρίας του ασφαλιστικού συστήματος!

Εδώ, η απόφαση αυτή δημιουργεί ευνοϊκές νομικές προϋποθέσεις για μελλοντική ακύρωση του ασφαλιστικού νόμου Λοβέρδου.

Κοινός τόπος είναι η επίκληση των συνταγματικών αρχών της προστασίας του κοινωνικού κράτους δικαίου και της αναλογικότητας. «Οι διεθνείς δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν οι κρατικές Αρχές (υπουργικό συμβούλιο) απέναντι σε διεθνείς δανειστές δεν είναι ικανές από μόνες τους να δικαιολογήσουν οποιονδήποτε περιορισμό θεμελιωδών δικαιωμάτων», επισημαίνουν οι Λετονοί δικαστές.

Σύμφωνα με το λετονικό δικαστήριο, «θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών τα οποία στηρίζονται στο Σύνταγμα είναι υποχρεωτικά για τον νομοθέτη, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του κράτους». Το άρθρο 109 του λετονικού Συντάγματος προβλέπει ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα κοινωνικής ασφάλισης λόγω ηλικίας, ατυχήματος, ανεργίας κ.ά.

Αντίστοιχα, το άρθρο 22 παράγραφος 5 και το άρθρο 25 του ελληνικού Συντάγματος επιβάλλουν στο κράτος να μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση ως ο νόμος ορίζει και να εγγυάται την αρχή του κοινωνικού κράτους. Οι όποιοι περιορισμοί πρέπει να προβλέπονται ρητά και να μην παραβιάζουν την αρχή της αναλογικότητας.

Οι Λετονοί δικαστές δέχονται ότι το κράτος έχει τη δυνατότητα επιλογών για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος. Ομως, τα μέτρα που λαμβάνει πρέπει να είναι επαρκώς τεκμηριωμένα, να μην παραβιάζουν την αρχή της αναλογικότητας και να μην καταργούν δικαιώματα που είχαν ήδη παραχωρηθεί στους πολίτες.

«Το λετονικό δικαστήριο έκρινε αντίθετες με τη δημοκρατική αρχή και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας τις δημοσιονομικές συμφωνίες της χώρας με τους διεθνείς δανειστές της (ΔΝΤ και Ε.Ε.). Οι συμφωνίες αυτές, όπως και στη χώρα μας, δεν μπορούν να χρησιμεύουν ως επιχείρημα για περιορισμό θεμελιωδών δικαιωμάτων», επισημαίνει ο καθηγητής του Εργατικού Δικαίου, Αλ. Μητρόπουλος.

Σε σχόλιό του για την απόφαση στην Εφημερίδα Δημοσίου Δικαίου, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής της Αθήνας, Κων. Γιαννακόπουλος, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «...Οι κεκτημένες εγγυήσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων δεν εκποιούνται. Η δε τήρησή τους διασφαλίζεται τελικώς από τους δικαστές, η ανεξαρτησία και η συνταγματική νομιμοποίηση των οποίων αποδεσμεύουν τις αποφάσεις τους από τη στάθμιση του πολιτικού κόστους... Ο αποτελεσματικός δικαστικός έλεγχος των εθνικών μέτρων εφαρμογής των προγραμμάτων διαρθρωτικής προσαρμογής του ΔΝΤ δεν είναι a priori ασυμβίβαστος με την υλοποίηση εαυτών των προγραμμάτων, όπως συνάγεται από πρόσφατη (Μάρτιος) έκθεση του ΔΝΤ για τη Λετονία. Ο εθνικός δικαστής έχει έναν κρίσιμο ρόλο ως προς την υλοποίηση αυτή, καθώς, τη στιγμή που θέτει όρια στην αποδοχή των υποδείξεων του ΔΝΤ, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στον εξορθολογισμό και στη βελτίωση των σχετικών κρατικών επιλογών».

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=166995

4
Το θέμα το ανέφερε χθες ο Λαζόπουλος και το έψαξα.  Γνωστή η ιδέα, αλλά εδώ υπάρχουν μαρτυρίες και αποδείξεις για τη συνομωσία και α παιγνίδια που παίζονται σε βάρος των αδύναμων λαών.



Σύνοψη

Apology of an Economic Hitman

Ο John Perkins υπήρξε εξέχον μέλος της μυστικής ομάδας "οικονομικών εκτελεστών", που χρησιμοποιούσε ψευδείς οικονομικές εκθέσεις, νοθευμένες εκλογές, εξαγορές συνειδήσεων, εκβιασμούς, σεξ, στρατιωτικά πραξικοπήματα και δολοφονίες, με στόχο την εξάπλωση της αμερικανικής αυτοκρατορίας μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ύστερα από πολύχρονη εσωτερική πάλη, ανάμεσα στις ενοχές και στο φόβο του να πει την αλήθεια, ο Perkins συναντά την κόρη ενός δολοφονημένου προέδρου και για πρώτη φορά μιλά ανοιχτά μπροστά σ' ένα εξαγριωμένο λατινοαμερικανικό κοινό.

Βασισμένο σε σπάνιο προπαγανδιστικό υλικό, με δραματοποιημένες σκηνές σε στιλ φιλμ νουάρ και αποκλειστικές εξομολογήσεις του συγγραφέα μπεστ σέλερ John Perkins (Confessions of An Economic Hitman, The Secret History of the American Empire), αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στους άγνωστους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν οι κυβερνήτες του σύγχρονου κόσμου, στις ρίζες της ισλαμικής τρομοκρατίας και στους λόγους για τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στη φτώχεια. Είναι η απόλυτη απάντηση στο ερώτημα του πρώην προέδρου Μπους "Γιατί μας μισούν;"...

Η πρώτη αντίδραση του John Perkins όταν είδε την ταινία:

Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση -είναι ένα πολύ δυνατό και πολύ καλοστημένο φιλμ. Νομίζω ότι θα καθιερωθεί ως κλασικό και θα το βλέπουν για δεκαετίες όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την ιστορία του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα.

Αφηγείται την ιστορία μιας αυτοκρατορίας -και της επίδρασής της σε ολόκληρο τον κόσμο- μ' ένα συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο.

Πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει το μέγεθος της παραγωγής και η αφοσίωσή σου σ' αυτό το έργο. …Το αρχειακό υλικό για τον Ρόλντος (σ.σ. τον πρώην πρόεδρο του Εκουαδόρ) και τον Τορίχο (σ.σ. τον πρώην πρόεδρο του Παναμά) μ' έκανε να δακρύσω. Τα πιο πολλά τα έβλεπα για πρώτη φορά. Είναι αριστοτεχνικός ο τρόπος που ενσωμάτωσες τις διαφημίσεις της Ford Motor Co με την επίθεση στη Βαγδάτη και τον Robert McNamara. Όπως και οι σκηνές φτώχειας που αντιπαραβάλλονται με τις σκηνές πλούτου.Η ταινία της Στάνταρντ Όιλ κυριολεκτικά με συγκλόνισε.

Με τιμά ιδιαίτερα το ότι ενέπνευσα εσένα και το άριστο επιτελείο σου. Είσαι μάστερ του είδους!




http://www.hitmanapology.com/gr/

http://www.johnperkins.org/

http://en.wikipedia.org/wiki/Confessions_of_an_Economic_Hit_Man

5
Ξύπνησε στις 3:30 τα ξημερώματα με έντονη ενόχληση στο στομάχι, ζαλάδες, διάρροια.  Κλασικά συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.  Δε μπόρεσε να κοιμηθεί μέχρι το πρωί.  Δε μπορούσε ούτε νερό να πιει.  Τελικά κατά τις 9:30 το πρωί έκανε εμετό, έβγαλε σχεδόν αχώνευτο το φαγητό που είχε φάει χθες το βράδυ κατά τις 23:00.  Αμέσως αισθάνθηκε καλύτερα, ηρέμησε και μπόρεσε να κοιμηθεί για 2 ώρες.

Αν είχε γαστρεντερίτιδα, θα είχε πυρετό και η αδιαθεσία θα συνεχιζότανε για 1-6 ημέρες.  Δε θα αισθανότανε καλύτερα μετά από τον εμετό.  Προφανώς είχε πρόβλημα με το συγκεκριμένο γεύμα.  Ποιο ήταν το πρόβλημα όμως, αφού από το ίδιο φαγητό έφαγαν κι άλλοι και δεν είχαν κανένα πρόβλημα?

Και άρχισε να αναλύει τα γεγονότα.  Όταν ξύπνησε στις 3:30, η πρώτη του σκέψη ήταν ένα φιλμ που έβλεπε το προηγούμενο βράδυ στην τηλεόραση.  Για μία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Ιερουσαλήμ, έναν τάφο (http://news.bbc.co.uk/2/hi/6397373.stm).  Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο τάφος ανήκει στο Χριστό και την οικογένειά του.  Εικάζεται ότι εκεί βρέθηκαν τα κόκαλά του, μαζί με της γυναίκας του (Μαρία Μαγδαληνής) και του γιου του.  Αν αυτό αληθεύει, ανατρέπονται τα βασικά δόγματα και παραδόσεις του Χριστιανισμού.  Όταν το παρακολουθούσε ήταν πάρα πολύ απορροφημένος.  Και συγχρόνως έτρωγε, το φαγητό που δε μπόρεσε ποτέ να χωνέψει. 

Τι άλλο δε μπορούσε να χωνέψει?  Αν και το άτομο δεν ασχολείται πολύ με το Χριστιανισμό, μεγάλωσε με τις βασικές αρχές του.  Πιστεύει στο Χριστιανισμό, και αρνείται να εξετάσει την περίπτωση κάτι από τα πιστεύω του να είναι λάθος.

Τώρα συμπεραίνει ότι αυτό του προκάλεσε την αναστάτωση.  Όταν ξύπνησε στις 3:30, πρώτα θυμήθηκε τη σκηνή με τη Μαρία Μαγδαληνή, αισθάνθηκε την αναστάτωση και μετά συνειδητοποίησε την ενόχληση στο στομάχι. 

Το περιστατικό συνέβη ξημερώματα μεγάλου Σαββάτου.  Τελικά δεν ήταν γαστρεντερίτιδα.

6
Δεν ήταν δικοί σας πρόγονοι. Γι’ αυτό μην τρέξετε τις επόμενες ημέρες να βγάλετε από τα κομματικά σας μπαούλα τις γαλανόλευκες και μην γυαλίζετε τους ιστούς. Μην ψάχνετε τα πρωτόκολλα για το πού θα καθίσει ο καθένας από εσάς στις δεξιώσεις που θα χλαπακώσετε τόσο όσο θα έφθανε να ταϊστεί ο πληθυσμός της Αθήνας για όλη την διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Μην κάνετε τον κόπο να μάθετε παπαγαλία τον λόγο που θα σας γράψουν (για άλλη μια φορά) για το τι ήταν το «ΟΧΙ» γιατί αυτή η λέξη δεν μαθαίνεται. Αυτή την λέξη καλά θα κάνετε να μην την ακουμπήσετε ούτε με ένα από τα δειλά και τιποτένια κύτταρα του εγκεφάλου σας. Αυτή την λέξη δεν την αξίζετε. Ούτε οι μεν, ούτε οι δε ούτε και οι παραπέρα. Καλύτερα μάλιστα στις δημόσιες υπηρεσίες το τριήμερο του «εορτασμού» η σημαία να είναι μεσίστια. Θρήνο να ορίζει και όχι γιορτή διότι την χώρα αυτή που σας κανάκεψε χρόνια τώρα την έχετε ξεφτιλίσει.

Το «Όχι» δεν πρέπει να το ξεστομίσουν για πολλοστή φορά οι Yes men. Για ποιο «Όχι» θα μιλήσετε; Για τον γεωγραφικό προσδιορισμό της Νέας Μακεδονίας; Για τον γεωγραφικό προσδιορισμό της Θράκης και του Αιγαίου; Για το «yes» στο σχεδίου Ανάν ή στα μπακαλόχαρτα του Αλμούνια;

Οι πρόγονοι που είπαν «Όχι» δεν γέννησαν παιδιά που λένε συνεχώς «Ναι». Γιατί εκείνο το «Όχι» δεν το είπαν πολιτικοί. Οι πολιτικοί το ’40 το είπαν και το ’44 το ξείπαν. Για να μην αναφέρουμε τους πολιτικούς «άνδρες» της Ελλάδας επί γερμανικής κατοχής. Το «Όχι» για τους Έλληνες κρατάει 69 χρόνια αλλά οι πρόγονοι τους οποίους εσείς μιμείστε το πωλούσαν φθηνά ανάλογα με το τι θα κονομούσαν στην κάθε θητεία τους. Κανένας νοήμων Έλληνας δεν ζήτησε τα τραβηγμένα προς δεξιά και βόρεια σύνορά του πίσω, αλλά κανένας επίσης από αυτούς δεν ανέχεται άλλο ζόρισμα στην αξιοπρέπειά του. Τι νομίζετε ότι είναι το όνομα και το σύνορο; Είναι αυτό που δεν πρόκειται κανένας Yes man να καταλάβει: Συναισθηματικός προσδιορισμός.

Άντε λοιπόν να γιορτάσετε την 4η Ιουλίου της mama America, την 21η Απριλίου των ηλιθίων, την 4η Αυγούστου των ναζιστοθρεμένων, την 25η Οκτωβρίου των «καλός ο κομμουνισμός αλλά το μπρέργκερ καλύτερο» και οι οικολόγοι να μαζέψετε μαργαρίτες μέχρι το Διεθνές Δικαστήριο να ορίσει ημέρες εορτασμού μειονοτήτων Ελλάδας. Ανδρείκελα δεκαετίες ολόκληρες είσαστε που αλλάζετε κουστουμάκι ανάλογα με τους προσωπικούς σας ήρωες (που δυστυχώς για εσάς) ούτε ένας δεν υπήρξε Έλληνας. Ούτε ένας δεν τόλμησε να πει «Όχι».

πηγή : http://simplemangreek.blogspot.com/2009/10/blog-post_21.html

7
Αποσυμβολισμός / Ο θηλυκός δράκος
« στις: Ιουλίου 07, 2009, 02:40:38 »
Ο Αγκάρ περπατάει χέρι χέρι με την Έλα, στην άκρη της αμμουδιάς.  Σκύβει να τη φιλήσει.  Το πρόσωπο της Έλα όμως μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο στόμα που βρυχάται απειλητικά.  Ο Αγκάρ είναι σαστισμένος.  Απορεί πως η κοπέλα που θέλει να έχει δίπλα του, μέσα σε μία στιγμή μεταμορφώνεται σε τέρας. 

Τότε εμφανίζεται ο πιστός δράκος του Αγκάρ.  Πάει με σιγουριά μπροστά στην Έλα, κοιτάζει το τρομακτικό πρόσωπό της και κάθεται ήρεμα μπροστά της.  Απλά περιμένει.  Η Έλα γίνεται ακόμα πιο απειλητική.  Αλλά ο δράκος του Αγκάρ κάθεται ατάραχος και υπομονετικός.  Το τέρας προσπαθεί να δείξει τη δύναμή του, αλλά τελικά απλά δείχνει την αγωνία του.  Ο Αγκάρ παραμένει ψύχραιμος. 

Τότε, από το σώμα της Έλα ξεπηδάει ο δράκος που βρυχιότανε.  Η Έλα σωριάζεται αποκαμωμένη στα χέρια του Αγκάρ.  Ο δράκος του Αγκάρ σηκώνεται και περιεργάζεται με ενδιαφέρον αυτόν τον θηλυκό δράκο που εμφανίστηκε μέσα από την Έλα. 

Ο δράκος της Έλα φαίνεται παιγνιδιάρης, γεμάτος όρεξη για ζωή.  Η Έλα είναι πανέμορφη και ντυμένη στα λευκά.  Ανακουφισμένη σα να έφυγε ένα μεγάλο βάρος από πάνω της.  Ευγνωμονεί τον Αγκάρ για τη καινούρια ζωή που της έδωσε.  Οι δύο δράκοι παίζουν σα χαρούμενα παιδιά και ερωτοτροπούνε.  Ο Αγκάρ κρατάει τρυφερά την Έλα, ξέροντας ότι μπορεί να την κάνει ευτυχισμένη.

8
Οι διακόπτες των φώτων, το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης (και όχι μόνο), ακόμα και τα κλειδιά του σπιτιού, μπορεί στο μέλλον να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, χάρη σε μια νέα τεχνολογία που αναπτύσσεται στην Ευρώπη και θα επιτρέπει στους χρήστες-ενοίκους να εκτελούν τις καθημερινές δραστηριότητες μέσα στο σπίτι τους δίνοντας εντολές, όχι φωνητικές, αλλά με το μυαλό τους και μόνο!
Η καινοτομική τεχνολογία, που επιδείχτηκε για πρώτη φορά στη φετινή γερμανική έκθεση "CeBIT" του Αννόβερου, επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει με τις σκέψεις του τις διασυνδεμένες ηλεκτρονικές συσκευές που θα βρίσκονται σε κάθε "έξυπνο" σπίτι του μέλλοντος. Η δυνατότητα αυτή αναμένεται να αποβεί πολύτιμη σε άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και σε?τεμπέληδες που βαριούνται να σηκωθούν από τον καναπέ.
Η τεχνολογία -η οποία αποτελεί μια διεπαφή (interface) ανάμεσα στον εγκέφαλο και στον κομπιούτερ- αναπτύχθηκε από την αυστριακή εταιρία g.tec (που δημιουργήθηκε το 1999 σαν "spin-off" εταιρία από δύο ερευνητές του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Γκρατς), σε συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. προγράμματος "Presenccia".

Στο πλαίσιο του έργου, δημιουργήθηκε ένα πλήρες εικονικό (virtual) "έξυπνο" σπίτι, μέσα στο οποίο ο χρήστης κινείται σκεπτόμενος απλώς πού θέλει να πάει και τι να κάνει. Ένας εξοπλισμός ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος είναι συνδεμένος στο κεφάλι του και καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου του μέσω ηλεκτροδίων προσαρμοσμένων στο κρανίο. Μετά από μια περίοδο μάθησης, το σύστημα ξέρει πλέον να αναγνωρίζει τα ξεχωριστά μοτίβα νευρωνικής δραστηριότητας που αντιστοιχούν στις διαφορετικές σκέψεις-προθέσεις (στο άναμμα του φωτός, στην αλλαγή καναλιού στην τηλεόραση, στο κλείσιμο της πόρτας κλπ).

Η δυνατότητα κίνησης και ελέγχου των αντικειμένων σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, στη συνέχεια θα "μεταφράζεται" στις αντίστοιχες δράσεις στο πραγματικό περιβάλλον του "έξυπνου" σπιτιού (το φως θα ανάβει, το κανάλι θα αλλάζει, η πόρτα θα κλείνει κλπ). Η υλοποίηση αυτού του επομένου σταδίου, στις συνθήκες ενός πραγματικού "έξυπνου" σπιτιού, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος SM4all, που χρηματοδοτείται από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της Ε.Ε.

Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει και άλλες εφαρμογές, που επίσης έχουν δοκιμαστεί στο πλαίσιο του προγράμματος "Presenccia": Για παράδειγμα, άτομα που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό και φέρουν πλέον τεχνητό άκρο, μαθαίνουν να το χρησιμοποιούν και να το ελέγχουν με τη σκέψη τους, άτομα που κινούνται με αναπηρικό καροτσάκι μαθαίνουν σταδιακά να περπατάνε σε εικονικό περιβάλλον ή να μετακινούνται με το καροτσάκι τους, αφού είναι ασφαλέστερο να μην ξεκινάνε κατευθείαν τη μάθησή τους σε πραγματικές συνθήκες, καθώς κάθε λάθος τους θα ήταν επικίνδυνο. Επίσης έχουν γίνει πετυχημένα πειράματα για τον έλεγχο με τη σκέψη ενός μικρού ρομπότ ή του ίδιου του αναπηρικού καροτσιού.

Η πολλά υποσχόμενη τεχνολογία διεπαφής εγκεφάλου-κομπιούτερ κερδίζει συνεχώς έδαφος σε όλο τον κόσμο κι έχει ιδίως ιατρικές εφαρμογές προς το παρόν, αλλά σταδιακά αναμένεται να επεκταθεί η χρήση της στην καθημερινότητα των ανθρώπων και στα σπίτια τους.

Πηγή : http://www.ert3.gr/news/

9
Το θεραπευτικό άγγιγμα βοηθάει να μειωθεί ο πόνος και η αγωνία σε καρκινοπαθείς.  Αυτό συμπέρανε η ακόλουθη μελέτη πολλών συναφών ερευνών. 


Does therapeutic touch help reduce pain and anxiety in patients with cancer?

http://findarticles.com/p/articles/mi_6809/is_1_12/ai_n28493821/pg_6/?tag=content;col1

"The research relating to therapeutic touch's effect on pain and anxiety in patients with cancer indicates that the therapy does help reduce pain and anxiety."

10
Μου έστειλαν αυτή την πρόσκληση.  Οι Αθηναίοι ίσως την βρούν ενδιαφέρουσα.



Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη διάλεξη την οποία θα δώσει την
Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 19.00, στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του
Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο (αίθουσα διαλέξεων «Μαζαράκης»), ο
κ. Stephen G. Miller, Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας
Πανεπιστημίου Berkeley, με τη συμμετοχή του μικρού Bαλέριου Τσούρνου.
Θέμα της ομιλίας, η οποία εντάσσεται στo πλαίσιo του “Events Series
2009” του Κέντρου μας, θα είναι: «Κατασκευάζοντας» Ιστορία - Ο Πλάτων στην Ολυμπία.

Με εκτίμηση
Ιωάννης Πετρόπουλος
Πρόεδρος Κέντρου
Ελληνικών Σπουδών
Πανεπιστημίου Harvard

11
Χώρος κατάθεσης απόψεων μελών / Αιμοδοσία
« στις: Απριλίου 08, 2009, 23:53:22 »
Να γίνουμε τακτικοί αιμοδότες. 

Ίσως ακούγεται αυτονόητο.  Θα μπορούσε να κάνει η ΑΜΡΑ μία τράπεζα αίματος.  Αλλά πραγματικά δε χρειάζεται. 

Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει αιμοδότης.  Να δίνει δηλαδή 1-4 φιάλες αίμα κάθε χρόνο.  Το νοσοκομείο καταγράφει τις φιάλες στο μητρώο του αιμοδότη.  Οι φιάλες αυτές είναι διαθέσιμες όταν ο αιμοδότης τις ζητήσει για οποιονδήποτε ασθενή.  Είτε για τον εαυτό του, είτε για συγγενή ή φίλο.

Συνήθως δε το σκεφτόμαστε, αλλά όταν θα έρθει η ανάγκη και ψάχνουμε απεγνωσμένα 10-20 φιάλες για μία δύσκολη περίπτωση, τότε θα είμαστε έτοιμοι.

Οπότε αν κάποιος από εμάς χρειαστεί, με ένα απλό μήνυμα μπορούμε όλοι να συνδράμουμε και να στείλουμε αίμα που έχουμε προνοήσει να αποθηκεύσουμε από πριν.

Σημείωση. 
Όποτε έδινα αίμα, κατέγραφα και την αιμοσφαιρίνη μου.  Οι τιμές αναφοράς (κανονικές τιμές) για τους ενήλικες είναι 12-17 gr/dL.  Πριν 1,5 χρόνια η αιμοσφαιρίνη μου ήταν στα 13,5 gr/dL.  Ήταν δηλαδή κάπως χαμηλή.  Σταδιακά ανέβηκε στα 15 gr/dL. 

Που το αποδίδω?  Μα φυσικά στην ολιστική (ψυχοσωματική) βελτίωση του οργανισμού μέσα από την ενασχόληση με τον εσωτερισμό.

12
Τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός?

Σύμφωνα με άρθρο στη Wikipedia, ο Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι διδάσκει τον «Υπερβατικό Διαλογισμό» ο οποίος είναι :
«Ο Υπερβατικός Διαλογισμός ασκείται για δεκαπέντε έως είκοσι λεπτά δύο φορές καθημερινά ενώ κάποιος κάθεται άνετα με τα μάτια κλειστά. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής, ο Νους και το σώμα κατασταλάζουν για να δοκιμάσουν μια μοναδική κατάσταση ήρεμης εγρήγορσης. Δεδομένου ότι ο Νους έχει την εμπειρία πλήρους σιγής, το σώμα αποκτά βαθιά ξεκούραση. Σε αυτή την πιο πάγια κατάσταση της συνειδητοποίησης του Εαυτού, ο Νους ξεπερνά όλη τη διανοητική δραστηριότητα για να δοκιμάσει την απλούστερη μορφή συνειδητοποίησης, την Υπερβατική Συνείδηση.»

Τα οφέλη του διαλογισμού στο νευρικό σύστημα, λόγω της βαθιάς χαλάρωσης και ξεκούρασης είναι αυτονόητα.  Τώρα αν έρχεσαι σε επαφή με κάποια Υπερβατική Συνείδηση, δεν ξέρω.  Εσείς έχετε παρόμοιες εμπειρίες?

Πρόσφατα βρέθηκα σε «Σεμηνάριο Εσωτερικής Επιστήμης», όπου μίλησε κάποιος υψηλόβαθμος τέκτονας και αναφέρθηκε στον «Υπερβατικό Διαλογισμό».  Είπε λοιπόν τα εξής:
1)   Ο «Υπερβατικός Διαλογισμός» χρησιμεύει για να κάνουμε ερωτήσεις και να λάβουμε απαντήσεις για γνώσεις «καινούριες».
2)   Η τεχνική απαιτεί τρία βήματα:
Α) Να καθορίσουμε το λόγο για τον οποίο ζητάμε τη πληροφορία.  Πως θα χρησιμοποιήσουμε την πληροφορία αυτή.  Και φυσικά να είμαστε συνεπής αργότερα (να μη τη χρησιμοποιήσουμε για άλλους σκοπούς).
Β) Να καθορίσουμε προς τα που απευθύνεται η ερώτηση. (πχ προς τον εαυτό μας)
Γ) Να γίνει σωστή διατύπωση της ερώτησης (να είναι συγκεκριμένη και όχι γενική)

Αυτοί οι δύο ορισμοί όμως δεν έχουνε σχέση.  Άλλα λέει ο Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι και άλλα ο υψηλόβαθμος τέκτονας. 

Και εγώ τώρα έμεινα με την απορία.  Έχω κάνει χιλιάδες διαλογισμούς.  Έχω φτάσει να κάνω μέχρι και έξι διαλογισμούς σε μία ημέρα, συνολικής διάρκειας τριών ωρών.  Έχω πάρει απαντήσεις σε ερωτήματα πάσης φύσεως, μέχρι και μαθηματικής φύσεως προβλήματα για τη δουλειά μου.  Έχω δει σε οράματα τη μισή μυθολογία.  Έχω θεραπεύσει στον εαυτό μου ψυχολογικά τραύματα και ασθένειες (από απλά κρυολογήματα μέχρι αλλεργίες).  Έχω πετύχει τηλεπαθητική επαφή με άλλα άτομα.  Έχω κάνει θεραπευτικά εξ’ επαφής αλλά και εξ’αποστάσεως. 

Τελικά αυτός ο «Υπερβατικός Διαλογισμός» είναι κάτι παραπάνω?  Είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που ήδη κάνω?  Είναι κάτι που χρειάζομαι? 

13
Φυσικές Επιστήμες / Δεξιόστροφα ή Αριστερόστροφα?
« στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 01:17:47 »
Υπάρχει η αντίληψη ότι είναι σταθερή η κατεύθυνση της δίνης του νερού στο νεροχύτη.  Και μάλιστα ότι η κατεύθυνση αυτή είναι αντίθετη στο βόριο από το νότιο ημισφαίριο. 

Ισχύει αυτό?  Ας δούμε τι λέει η επιστήμη.

Η Γη είναι μία κλασική περίπτωση «περιστρεφόμενου πλαισίου αναφοράς» (rotating frame of reference) κι επειδή περιστρέφεται με σταθερή ταχύτητα, εμφανίζει τις εξής δύο φανταστικές δυνάμεις (fictitious forces):
1) Φυγόκεντρο δύναμη.
2) Τη δύναμη Coriolis

Εξ αιτίας της δύναμης Coriolis, οι άνεμοι και τα ρεύματα, αντί να κινούνται σε ευθεία από σημεία με υψηλή πίεση προς σημεία με χαμηλή πίεση,  τείνουν να κινούνται προς τα δεξιά αυτής της κατεύθυνσης, όταν βρίσκονται στο βόρειο ημισφαίριο.  Αντίστοιχα τείνουν να κινούνται προς τα αριστερά στο νότιο ημισφαίριο.




Ο αριθμός του Rossby

Ο Αριθμός Rossby καθορίζει την επίδραση της δύναμης Coriolis.  Αν ο Rossby είναι μικρός, τότε η δύναμη Coriolis παίζει σημαντικό ρόλο.  Αντίθετα ένας μεγάλος αριθμός Rossby σημαίνει ότι η δύναμη Coriolis είναι αμελητέα και το σύστημα επηρεάζεται περισσότερο από τη φυγόκεντρο δύναμη.  Η εξίσωση είναι:
R=U/fL
U : Ταχύτητα του αντικειμένου.
L : Διάστημα που διανύει
f : παράμετρος Coriolis

Άρα λοιπόν, όταν πετάμε μία πέτρα η δύναμη Coriolis είναι αμελητέα (το L είναι πολύ μικρό), ενώ σε έναν διηπειρωτικό πύραυλο επηρεάζει αρκετά την πορεία του (το L είναι πολύ μεγάλο).


Κυκλώνες

Οι κυκλώνες δημιουργούνται από μεγάλες μάζες αέρα που από τη γύρω περιοχή πάνε να γεμίσουνε ένα χαμηλό βαρομετρικό (χαμηλή ατμοσφαιρική πίεση).  Στην περίπτωση αυτή ο αριθμός Rossby είναι μικρός, άρα η δύναμη Coriolis είναι μεγάλη και δημιουργεί κυκλική κίνηση.  Στο βόρειο ημισφαίριο η δύναμη Coriolis είναι πάντα προς τα δεξιά της κίνησης.  Έτσι λοιπόν στα χαμηλά βαρομετρικά σχηματίζονται οι ακόλουθες δυνάμεις (με κόκκινο η δύναμη Coriolis, με μπλε η δύναμη λόγω διαφοράς ατμοσφαιρικής πίεσης):


Το αποτέλεσμα είναι ότι οι κυκλώνες είναι αριστερόστροφοι στο βόρειο ημισφαίριο και δεξιόστροφοι στο νότιο


Φωτογραφία κυκλώνα (αριστερόστροφος) πάνω από την Ισλανδία. 


Η δίνη του νερού στο νεροχύτη

Για να εξετάσουμε τη δίνη του νερού στο νεροχύτη, εξετάζουμε πρώτα τον αριθμό Rossby.  Αν υποθέσουμε ότι το L=1m και το U=60cm/s, τότε Rossby=6000.  Αυτό είναι πολύ υψηλό νούμερο και δείχνει ότι στην περίπτωση αυτή η δύναμη Coriolis είναι αμελητέα.  Η κίνηση του νερού λοιπόν εξαρτάται από τη γεωμετρία (ή και τα σκουπιδάκια) του νεροχύτη και την αρχική κίνηση του νερού που πέφτει από τη βρύση.

Ο νεροχύτης όμως είναι μία μικρογραφία ενός συστήματος χαμηλής πίεσης.  Σε ιδανικές συνθήκες θα ίσχυε ότι και για τους κυκλώνες.  Αυτό έχει αποδειχτεί και πειραματικά από τον Ascher Shapiro το 1962.

Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Coriolis_effect



14
Η "ζωή" ενός ρομπότ το οποίο σταδιακά εξελίσσει αισθήματα και δημιουργική σκέψη, όπως ο άνθρωπος.

http://www.imdb.com/title/tt0182789/

15
Ενστάσεις - Προτάσεις / Δωρεές
« στις: Δεκεμβρίου 09, 2008, 00:14:34 »
Προτείνω να δημιουργηθεί κάποιος τρόπος ώστε να μπορεί κάποιος να κάνει δωρεά στην ΑΜΡΑ.  Έστω και μικροποσά.  Ακόμα και η συντήρηση αυτού του site και του forum κοστίζει. 

Ένας τραπεζικός λογαριασμός.  Ένας σύνδεσμος για το Paypal.  Κάτι......

Σελίδες: [1] 2 3