Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Κανένας

Σελίδες: [1] 2 3 ... 35
1
Γενικά θέματα προβληματισμού / Απ: Όλη η αλήθεια
« στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 17:27:18 »
Ίσως «διαπραγματεύτηκαν» κάτω από το τραπέζι να πουλήσουν κοψοχρονιάς τη Μακεδονία, ίσως τα πετρέλαια του Αιγαίου.

Αρχίζει ο «πόλεμος» για τα πετρέλαια του Αιγαίου

Ανοίγει το πετρελαϊκό παιχνίδι στο Αιγαίο, με την κυβέρνηση να προχωρά στην ίδρυση Φορέα Υδρογονανθράκων, με σκοπό βεβαίως σε χρόνο – ρεκόρ ( 6 μήνες) να νοικιάσει 42 θαλάσσια οικόπεδα που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δημιουργηθεί, ώστε να ξεκινήσουν οι εξορύξεις για το «δώρο του Θεού», τη στιγμή που η Τουρκία κάνει λόγο για συνδιαχείριση στο Αιγαίο.


Πηγή: http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/-lr--2010091227316/

2
http://video.google.com/videoplay?docid=-8459266136242057768#

Ο ψυχίατρος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής θεραπείας Ματθαίος Γιωσαφάτ, έρχεται ΣΤΑ ΑΚΡΑ με τη Βίκυ Φλέσσα και σχολιάζει τις ανθρώπινες σχέσεις (και κυρίως αυτήν με τον εαυτό μας) από το Α έως το Ω.  Νοέμβριος του 2008.

3
Μία αξιόλογη προσπάθεια να συνδεθεί ο μυστικισμός με την επιστήμη.  Μεταξύ άλλων αναφέρεται στις ανακαλύψεις του Νεύτωνα, Γαλιλαίου, Καρλ Γιούνγκ και Αϊνστάιν.

This documentary special highlights the advances that have been achieved by innovators who challenged established reality like Newton, Galileo, Carl Jung and Einstein. The claims of the occult magicians are put under the microscope to reveal the fascinating interface between ancient Egyptian and Greek beliefs and modern discoveries of the mind and the physical world.

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ:
http://topdocumentaryfilms.com/secrets-of-the-occult/

Μία παραγωγή της "Hidden Treasures Productions, Inc." (www.hiddentreasuresproductions.com)

4
Εσωτερισμός / Απ: Ο αγώνας για την Ελευθερία
« στις: Ιουλίου 17, 2010, 15:23:56 »
Θεωρώ ότι ενα βρέφος κατά 90% είναι αγνό, στην τρυφερή ηλικία διαμορφώνει το μεγαλύτερο μέρος της ψυχοσύνθεσης του, η οποία μπορεί να εγκατασταθεί στο Ασυνείδητο , αλλά αργα ή γρήγορα θα βγει.
Συμφωνώ.  Από τους γονείς κληρονομεί μέρος της ψυχοσύνθεσης.

Απλά δε νομίζ ότι ο Ανθρωπος γεννιέται κακός, γίνεται...
Υπάρχει μία σχετική συζήτηση εδώ:  Κατά βάση "Καλός"?

Έχουμε όμως και τον παράγωντα "ελεύθερη βούληση".  Μπορεί ο άνθρωπος, ακόμα κι αν απαλλαγεί από τα ψυχικά του προβλήματα, να επιλέξει το δρόμο του εγωισμού.

Γιατί δημιουργήθηκαν τέτοιες αδερφοτητες/ ομάδες αν σκεφτούμε ότι οι άνθρωποι δεν γεννήθηκαν κακοί , αλλά έγιναν στην πορεία ;
Άρα λοιπόν οι αδελφότητες αυτές δημιουργήθηκαν από και εξυπηρετούνε άρρωστους ανθρώπους (όπως είναι η συντριπτική πλειοψηφία της ανθρωπότητας), είτε σε ελάχιστες περιπτώσεις εμπλέκονται άτομα μυημένα και προχωρημένα με ιδιοτελής (από επιλογή) σκοπούς.


5
Εσωτερισμός / Απ: Ο αγώνας για την Ελευθερία
« στις: Ιουλίου 14, 2010, 18:08:20 »
οι άνθρωποι δεν γεννήθηκαν κακοί , αλλά έγιναν στην πορεία ;

Αυτή η φράση ίσως είναι το κλειδί για την απάντηση στο ερώτημά σου.  Πρέπει όμως να τη διευκρινήσεις.  Όταν λες "γεννήθηκαν" το εννοείς κυριολεκτικά, ότι όταν ήσαν βρέφη είχαν αγνή ψυχή?  Ή μιλάς για την αρχή της ανθρωπότητας?


6
Αποσυμβολισμός / Απ: Όνειρα
« στις: Ιουλίου 05, 2010, 15:58:28 »
Αγαπητέ nasos63

Επέτρεψέ μου να πω τη γνώμη μου πάνω στα θέματα που ρωτάς.

Θεωρούμε ότι ο εσωτερισμός είναι η πραγματική γνώση.  Άρα λοιπόν, συμπεριλαμβάνει τις σωστές επιστημονικές θεωρίες.  Αυτές (οι σωστές θεωρίες) λοιπόν δε μπορούνε να αναιρεθούνε από κάτι καινούριο. 

Αν κάτι καινούριο (σωστό) ανακαλυφτεί, και προσθέσει κάτι στην επιστημονική γνώση, τότε αυτόματα υπάγεται και στον εσωτερισμό.  Εκτός αν πρόκειται για κάτι που ο εσωτερισμός ήδη το γνώριζε.

Κι αν οπως λες περιλαμβανει και οτι αλλο γεννηθει γιατι δεν το καταθετει στην επιστημονικη κοινοτητα για τεκμηριωση?
Παλιότερα οι εσωτεριστές κρυβόντουσαν και προστάτευαν τη γνώση τους.  Τώρα σχεδόν όλα είναι φανερά. 

Άλλο όμως να αποκαλύψεις την εσωτερική γνώση, άλλο να την αποδείξεις επιστημονικά κι άλλο να ερμηνεύσεις  τα φαινόμενα.  Πχ οι εσωτεριστές μιλάνε για τηλεπάθεια.  Η επιστήμη έχει αποδείξει πειραματικά ότι η τηλεπάθεια ισχύει.  Μέχρι σήμερα όμως (από ότι ξέρω) δεν έχουν εξηγήσει το φαινόμενο αυτό.

Έχεις δει τα έργα/documentaries “The secret” και «What the bleep do we know?”.  Το πρώτο μιλάει για τους δημιουργικούς οραματισμούς (πως να προκαλείς αλλαγές στην ζωή σου μέσω του οραματισμού), ενώ το δεύτερο είναι επιστημονικές ερμηνείες από θέματα που αγγίζει η ψυχολογία και ο εσωτερισμός.  Στην ίδια θεματολογία με το «The Secret» είναι και το κλασικό best seller Think and Grow Rich του Napoleon Hill (http://en.wikipedia.org/wiki/Think_and_Grow_Rich). 

Ο εσωτερισμός πάντα μιλούσε για μαγεία και φαντάσματα.  Η επιστήμη μέχρι πρόσφατα τα απέρριπτε, ενώ τελευταία γίνονται έρευνες για να εξηγήσουν αυτά τα φαινόμενα.  Όταν θα μπορέσουνε να τα εξηγήσουνε/αποδείξουνε και να τα αναπαράγουνε στο εργαστήριο, τότε θα μπορέσουνε να γίνουνε κομμάτι της επιστημονικής γνώσης.

7
Κοινωνικοί Προβληματισμοί / Απ: K.A.NE.N.A.
« στις: Ιουνίου 22, 2010, 20:13:24 »
....Γιατί έχω την εντύπωση ότι απευθύνοντε σε εμένα....? 

Ποιοι είναι αυτοί?  Εγώ που τους έψαξα στο google, δε βρήκα τίποτα.

8
Όσο οι Έλληνες είναι απασχολημένοι με τις μειώσεις των μισθών, τα εργασιακά και τις συντάξεις, οι ξένες τράπεζες ήδη πέτυχαν το ξεπούλημα της Ελλάδας.

«Τρόικα» με δικαίωμα κατάσχεσης στο Δημόσιο!

...η αλληλεγγύη του ΔΝΤ και των κρατών της Ευρωζώνης στην Ελλάδα, με τη χορήγηση του δανείου των 110 δις. ευρώ, εκδηλώνεται υπό τον όρο, ότι θα έχουν το δικαίωμα κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας σε κάθε περίπτωση αθέτησης πληρωμών από την Ελλάδα.

Ουσιαστικά, το Δημόσιο παίρνει ένα δάνειο, το οποίο θα δεσμεύει το ελληνικό κράτος όπως περίπου δεσμεύεται ένας ιδιώτης, όταν λαμβάνει δάνειο από μια τράπεζα: αν δεν εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του, η τράπεζα έχει το δικαίωμα να ζητήσει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, για να εξοφληθεί το χρέος. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του διεθνούς δανείου των 110 δις. ευρώ, αλλά με έναν ακόμη χειρότερο όρο: η διαδικασία κατασχέσεων δημόσιας περιουσίας μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και αν η Ελλάδα φανεί ασυνεπής στις πληρωμές της σε ιδιώτες πιστωτές και όχι προς τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και ΔΝΤ.

Με τον τρόπο αυτό, το διεθνές σύστημα «έδεσε» την Ελλάδα, ώστε να μην έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει το δρόμο της Ρωσίας ή της Αργεντινής, λέγοντας πολύ απλά «δεν πληρώνω» και επιδιώκοντας να εκβιάσει μια ευνοϊκότερη συμφωνία εξυπηρέτησης του χρέους. Μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης με την «τρόικα», κάθε τέτοια προσπάθεια θα οδηγεί σε διαδικασίες κατάσχεσης κρατικών ακινήτων, μετοχών, ή άλλων περιουσιακών στοιχείων και δικαιωμάτων.


http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/lr------2010062124815/

9

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
να μετέχουν σε off shore εταιρείες και αν διαπιστωθεί η συμμετοχή τους, τότε θα εκπίπτουν του βουλευτικού αξιώματος.

Με συμβατικά μέσα είναι αδύνατο να ανακαλυφτεί αν κάποιος είναι μέτοχος/ιδιοκτήτης off-shore.  Με τον ίδιο τρόπο που κανονικά είναι αδύνατο να ξέρεις πόσα χρήματα έχει καταθέσει σε τράπεζα του εξωτερικού.  Χρειάζεται τη συνεργασία της ξένης χώρας, να άρει κάποια απόρρητα και να διαθέσει αυτά τα στοιχεία.  Συνήθως αυτό γίνεται με εισαγγελική εντολή.

Οι off-shore της Κύπρος πχ, έχουν οικονικούς διευθυντές κάποιους Κύπριους δικηγόρους οι οποίοι υπακούνε στις εντολές του ιδιοκτήτη/μετόχου.  Το όνομα των ιδιοκτητών θεωρητικά δε φαίνεται πουθενά.

Το μόνο ουσιαστικό μέτρο που άκουσα μέχρι τώρα για off-shore, είναι ότι θα φορολογούνε πολύ ακριβά τα ακίνητα που έχουνε στην Ελλάδα.  Αυτό ναι, μπορεί να το κάνει η κυβέρνηση.  Τα άλλα είναι πολύ απίθανα.

11
Εδώ φαίνεται ο Μαίανδρος (στο δέσιμο των χεριών).  Από το αγγείο στο μουσείο του Βερολίνου.



Προστέθηκε η παραπάνω εικόνα έτσι ώστε να εμφανίζεται και στους επισκέπτες του φόρουμ.

12
Η πρόσφατη ακύρωση του αντιασφαλιστικού νόμου της λετονικής κυβέρνησης, ο οποίος ψηφίσθηκε κατ' επιταγήν της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, ανοίγει τον δρόμο για δικαστική ανατροπή και των αντίστοιχων νομοθετημάτων που προωθούνται εσπευσμένα και στην Ελλάδα.

Εκεί, το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας κατήργησε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις που επέβαλλαν μαζικές περικοπές συντάξεων από 10% έως και 70%, στο όνομα της σωτηρίας του ασφαλιστικού συστήματος!

Εδώ, η απόφαση αυτή δημιουργεί ευνοϊκές νομικές προϋποθέσεις για μελλοντική ακύρωση του ασφαλιστικού νόμου Λοβέρδου.

Κοινός τόπος είναι η επίκληση των συνταγματικών αρχών της προστασίας του κοινωνικού κράτους δικαίου και της αναλογικότητας. «Οι διεθνείς δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν οι κρατικές Αρχές (υπουργικό συμβούλιο) απέναντι σε διεθνείς δανειστές δεν είναι ικανές από μόνες τους να δικαιολογήσουν οποιονδήποτε περιορισμό θεμελιωδών δικαιωμάτων», επισημαίνουν οι Λετονοί δικαστές.

Σύμφωνα με το λετονικό δικαστήριο, «θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών τα οποία στηρίζονται στο Σύνταγμα είναι υποχρεωτικά για τον νομοθέτη, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του κράτους». Το άρθρο 109 του λετονικού Συντάγματος προβλέπει ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα κοινωνικής ασφάλισης λόγω ηλικίας, ατυχήματος, ανεργίας κ.ά.

Αντίστοιχα, το άρθρο 22 παράγραφος 5 και το άρθρο 25 του ελληνικού Συντάγματος επιβάλλουν στο κράτος να μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση ως ο νόμος ορίζει και να εγγυάται την αρχή του κοινωνικού κράτους. Οι όποιοι περιορισμοί πρέπει να προβλέπονται ρητά και να μην παραβιάζουν την αρχή της αναλογικότητας.

Οι Λετονοί δικαστές δέχονται ότι το κράτος έχει τη δυνατότητα επιλογών για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος. Ομως, τα μέτρα που λαμβάνει πρέπει να είναι επαρκώς τεκμηριωμένα, να μην παραβιάζουν την αρχή της αναλογικότητας και να μην καταργούν δικαιώματα που είχαν ήδη παραχωρηθεί στους πολίτες.

«Το λετονικό δικαστήριο έκρινε αντίθετες με τη δημοκρατική αρχή και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας τις δημοσιονομικές συμφωνίες της χώρας με τους διεθνείς δανειστές της (ΔΝΤ και Ε.Ε.). Οι συμφωνίες αυτές, όπως και στη χώρα μας, δεν μπορούν να χρησιμεύουν ως επιχείρημα για περιορισμό θεμελιωδών δικαιωμάτων», επισημαίνει ο καθηγητής του Εργατικού Δικαίου, Αλ. Μητρόπουλος.

Σε σχόλιό του για την απόφαση στην Εφημερίδα Δημοσίου Δικαίου, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής της Αθήνας, Κων. Γιαννακόπουλος, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «...Οι κεκτημένες εγγυήσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων δεν εκποιούνται. Η δε τήρησή τους διασφαλίζεται τελικώς από τους δικαστές, η ανεξαρτησία και η συνταγματική νομιμοποίηση των οποίων αποδεσμεύουν τις αποφάσεις τους από τη στάθμιση του πολιτικού κόστους... Ο αποτελεσματικός δικαστικός έλεγχος των εθνικών μέτρων εφαρμογής των προγραμμάτων διαρθρωτικής προσαρμογής του ΔΝΤ δεν είναι a priori ασυμβίβαστος με την υλοποίηση εαυτών των προγραμμάτων, όπως συνάγεται από πρόσφατη (Μάρτιος) έκθεση του ΔΝΤ για τη Λετονία. Ο εθνικός δικαστής έχει έναν κρίσιμο ρόλο ως προς την υλοποίηση αυτή, καθώς, τη στιγμή που θέτει όρια στην αποδοχή των υποδείξεων του ΔΝΤ, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στον εξορθολογισμό και στη βελτίωση των σχετικών κρατικών επιλογών».

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=166995

13
Μεταφυσική, Παραψυχολογία / Απ: Τηλεκίνηση
« στις: Μαΐου 25, 2010, 02:31:32 »
Παλιότερα όταν προτοάρχισα να παίζω με ενέργιες, κατάφερα και έκανα τηλεκίνηση.  Μη νομίζετε ότι μετακίνησα και κανένα βουνό.  Ένα καημένο πανάλαφρο μπαλάκι του πινγκ-πονγκ μετακινούσα, το οποίο μάλιστα επέπλεε σε νερό.  Το είχα για παιγνίδι, ασχολιόμουνα 2-3 ώρες την ημέρα να το πηγαίνω πέρα-δώθε.  Τότε νόμιζα ότι είχα γίνει παντοδύναμος.

Φήμες ότι εκείνο το βράδυ κάποιος ανέβηκε στον Λευκό Πύργο εδώ στην Θεσσαλονίκη και ούρλιαζε, "το έκανα, το έκανα", ελέγχονται ως κακεντρεχείς!!!!

Υπερβολές.....  Εγώ απλά πηδούσα 5-10 λεπτά στο δωμάτιο μου σαν το Μπαγκς Μπάνυ και φώναζα "το έκανα, το έκανα". 

14
Το θέμα το ανέφερε χθες ο Λαζόπουλος και το έψαξα.  Γνωστή η ιδέα, αλλά εδώ υπάρχουν μαρτυρίες και αποδείξεις για τη συνομωσία και α παιγνίδια που παίζονται σε βάρος των αδύναμων λαών.



Σύνοψη

Apology of an Economic Hitman

Ο John Perkins υπήρξε εξέχον μέλος της μυστικής ομάδας "οικονομικών εκτελεστών", που χρησιμοποιούσε ψευδείς οικονομικές εκθέσεις, νοθευμένες εκλογές, εξαγορές συνειδήσεων, εκβιασμούς, σεξ, στρατιωτικά πραξικοπήματα και δολοφονίες, με στόχο την εξάπλωση της αμερικανικής αυτοκρατορίας μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ύστερα από πολύχρονη εσωτερική πάλη, ανάμεσα στις ενοχές και στο φόβο του να πει την αλήθεια, ο Perkins συναντά την κόρη ενός δολοφονημένου προέδρου και για πρώτη φορά μιλά ανοιχτά μπροστά σ' ένα εξαγριωμένο λατινοαμερικανικό κοινό.

Βασισμένο σε σπάνιο προπαγανδιστικό υλικό, με δραματοποιημένες σκηνές σε στιλ φιλμ νουάρ και αποκλειστικές εξομολογήσεις του συγγραφέα μπεστ σέλερ John Perkins (Confessions of An Economic Hitman, The Secret History of the American Empire), αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στους άγνωστους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν οι κυβερνήτες του σύγχρονου κόσμου, στις ρίζες της ισλαμικής τρομοκρατίας και στους λόγους για τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στη φτώχεια. Είναι η απόλυτη απάντηση στο ερώτημα του πρώην προέδρου Μπους "Γιατί μας μισούν;"...

Η πρώτη αντίδραση του John Perkins όταν είδε την ταινία:

Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση -είναι ένα πολύ δυνατό και πολύ καλοστημένο φιλμ. Νομίζω ότι θα καθιερωθεί ως κλασικό και θα το βλέπουν για δεκαετίες όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την ιστορία του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα.

Αφηγείται την ιστορία μιας αυτοκρατορίας -και της επίδρασής της σε ολόκληρο τον κόσμο- μ' ένα συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο.

Πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει το μέγεθος της παραγωγής και η αφοσίωσή σου σ' αυτό το έργο. …Το αρχειακό υλικό για τον Ρόλντος (σ.σ. τον πρώην πρόεδρο του Εκουαδόρ) και τον Τορίχο (σ.σ. τον πρώην πρόεδρο του Παναμά) μ' έκανε να δακρύσω. Τα πιο πολλά τα έβλεπα για πρώτη φορά. Είναι αριστοτεχνικός ο τρόπος που ενσωμάτωσες τις διαφημίσεις της Ford Motor Co με την επίθεση στη Βαγδάτη και τον Robert McNamara. Όπως και οι σκηνές φτώχειας που αντιπαραβάλλονται με τις σκηνές πλούτου.Η ταινία της Στάνταρντ Όιλ κυριολεκτικά με συγκλόνισε.

Με τιμά ιδιαίτερα το ότι ενέπνευσα εσένα και το άριστο επιτελείο σου. Είσαι μάστερ του είδους!




http://www.hitmanapology.com/gr/

http://www.johnperkins.org/

http://en.wikipedia.org/wiki/Confessions_of_an_Economic_Hit_Man

15
Είδατε τα νέα μέτρα (μετά ΔΝΤ)?  Ίσως να είμαι επηρεασμένος από την αρνητική δημοσιότητα/προπαγάνδα των τελευταίων ημερών.  Ενώ όμως όλοι (συμπεριλαμβανομένης της Μέρκελ) μιλάνε για πολύ σκληρά μέτρα, εμένα δε μου φάνηκαν εξοντωτικά.  12% συνολικά οι περικοπές σε αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.  Καμία κουβέντα για απολύσεις.

Ο Παπανδρέου εξήγκειλε τη νέα περίοδο λιτότητας (με το ΔΝΤ) την Κυριακή απόγευμα.  Προσέξατε το κάτω αριστερό χείλος του που ήταν ματωμένο?  Μάλλον επιχήλιος έρπις ήταν, από τη στενοχώρια του.

Ο Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε τα νέα μέτρα την Κυριακή βράδυ και μπέρδευε τα λόγια του.  Του είχε φύγει η μαγκιά και η αλαζονεία της εξουσίας.

Κάτι δε μου κολλάει.  Ίσως «διαπραγματεύτηκαν» κάτω από το τραπέζι να πουλήσουν κοψοχρονιάς τη Μακεδονία, ίσως τα πετρέλαια του Αιγαίου.

Σελίδες: [1] 2 3 ... 35