Αποστολέας Θέμα: Αιθέρια έλαια, τα αντιμικροβιακά του μέλλοντος  (Αναγνώστηκε 4779 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Πηγή: http://www.healthview.gr/

Αιθέρια έλαια, τα αντιμικροβιακά του μέλλοντος

α θεραπευτικά αιθέρια έλαια ενδέχεται, σύμφωνα με Έλληνες ερευνητές, να χρησιμοποιούνται στο μέλλον ευρέως για την καταπολέμηση επικίνδυνων βακτηρίων.

Οι επιστήμονες Γιάννης Σαμαράς και Ευφημία Εριότου από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων έλεγξαν την αντιμικροβιακή δράση οκτώ αιθέριων ελαίων που είχαν εξαχθεί από διάφορα φυτά και βρήκαν ότι το θυμάρι εξολόθρευσε πλήρως τα βακτήρια που εκτέθηκαν σε αυτό εντός 60 λεπτών.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι, εκτός από το θυμάρι, η κανέλα επίσης καταπολεμά επιτυχώς αρκετά είδη βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένων ειδών του σταφυλόκοκκου, όπως ο ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη χρυσίζων σταφυλόκοκκος που ευθύνεται για νοσοκομειακές λοιμώξεις.

«Τα αιθέρια έλαια, όχι μόνο αποτελούν μια οικονομική και αποτελεσματική θεραπευτική επιλογή για την αντιμετώπιση ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων, αλλά επιπλέον βοηθούν στη μείωση της χρήσης αντιβιοτικών και συνεπώς του κινδύνου εμφάνισης νέων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά παθογόνων», επεσήμανε ο Γιάννης Σαμαράς.

Αν και οι θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων είναι αναγνωρισμένες εδώ και εκατοντάδες χρόνια, δεν γνωρίζουμε παρά ελάχιστα για τον ακριβή τρόπο δράσης τους, πρόσθεσαν οι ερευνητές, που παρουσίασαν τα ευρήματα της μελέτης τους στο εαρινό συνέδριο της Εταιρείας Γενικής Μικροβιολογίας στο Εδιμβούργο της Σκωτίας.

Πηγή: United Press International
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/