Αποστολέας Θέμα: Εκστρατεία διαγραφής θρησκεύματος  (Αναγνώστηκε 2861 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Εκστρατεία διαγραφής θρησκεύματος
« στις: Απριλίου 15, 2011, 18:48:59 »
http://blog.atheia.gr/2010/05/04/%CE%B5%CE%BA%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%82-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82/

Εκστρατεία διαγραφής θρησκεύματος

4 Μαΐου 2010
Συλλογική ανακοίνωση ομάδας Αθεΐα

Οι περισσότεροι νεοέλληνες βαφτίζονται χριστιανοί ορθόδοξοι όταν είναι βρέφη. Ο ιερέας χορηγεί μια βεβαίωση για την βάπτιση και ο νονός, οι γονείς ή κάποιος συγγενής καταθέτει το χαρτί στο οικείο ληξιαρχείο, όπου και καταγράφεται το θρήσκευμα του παιδιού. Υπάρχουν βεβαίως και άλλα αναγνωρισμένα θρησκεύματα στην Ελλάδα, και όλα τους καταγράφονται στα ληξιαρχεία.

Για ποιο λόγο όμως γίνεται η καταγραφή του θρησκεύματος των πολιτών; Σε τι χρειάζεται η πολιτεία την πληροφορία αυτή; Μήπως πρόκειται να κάνει κάποια διάκριση με βάση το θρήσκευμα; Όχι βέβαια! Άλλωστε κάθε διάκριση με βάση το θρήσκευμα αντίκειται στα ανθρώπινα δικαιώματα! Απλώς έτσι ασκεί εμμέσως μια φιλόθρησκη και ιδιαίτερα φιλοχριστιανική πολιτική, συμβάλλοντας στην διαιώνιση της ορθοδοξίας στη θέση της επικρατούσας θρησκείας της Ελλάδας.

Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός δεν αφορούν παρά μόνο τον ίδιο. Η μη καταγραφή του θρησκεύματος του πολίτη σε κρατικά αρχεία δεν τον εμποδίζει καθ’ οποιονδήποτε τρόπο να ασκήσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα. Η καταγραφή του θρησκεύματος δεν απαιτείται για την απόκτηση ονόματος, δεδομένου ότι ονοματοδοσία και βάπτιση είναι πλήρως διαχωρισμένες νομικά (πληροφορίες στη σχετική σελίδα μας). Η καταγραφή του θρησκεύματος εξυπηρετεί μόνο τα ιερατεία, που αποκτούν ισχύ και ασκούν πολιτική εξουσία βασιζόμενα στον καταγεγραμμένο αριθμό νεογέννητων τα οποία ουδέποτε εξέφρασαν γνώμη επί του θέματος.

Ως ενεργοί και συνειδητοί πολίτες:

1. Προχωρούμε

σε νόμιμη διαγραφή του θρησκεύματός μας από τα ληξιαρχεία, διαμαρτυρόμενοι γι αυτή την καταχρηστική πρακτική, και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να μας ακολουθήσουν.

2. Ζητάμε:

Κατάργηση της καταγραφής του θρησκεύματος στα ληξιαρχεία και σε οποιαδήποτε άλλα κρατικά αρχεία και έγγραφα.

Διαγραφή όλων των ήδη καταγεγραμμένων καταχωρήσεων θρησκεύματος.

Στη σχετική σελίδα μας στην ενότητα “Δράσεις” θα βρείτε οδηγίες για το πώς μπορείτε κι εσείς να διαγράψετε άμεσα το θρήσκευμά σας από το ληξιαρχείο, καθώς και πληροφορίες για τη μαζική διαγραφή θρησκεύματος στις 18-6-2010.

Όσοι έχετε facebook, μπορείτε να γραφτείτε στην ομάδα Διαγραφή θρησκεύματος από τα κρατικά αρχεία και να δηλώσετε συμμετοχή στην εκδήλωση Μαζική διαγραφή θρησκεύματος από τα ληξιαρχεία 18-6-2010.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 15, 2011, 18:59:32 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Εκστρατεία διαγραφής θρησκεύματος
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 15, 2011, 18:51:04 »
http://blog.atheia.gr/alsoread/draseis/diagrafi-thriskevmatos/

Διαγραφή Θρησκεύματος από το Ληξιαρχείο

Γιατί;

Επειδή το θρήσκευμα είναι προσωπική υπόθεση και δεν αφορά την πολιτεία.

Επειδή το θρήσκευμα που καταγράφεται συχνά δεν αντιστοιχεί στις πραγματικές μας πεποιθήσεις.

Επειδή πολλοί από μας εντάχθηκαν σε θρήσκευμα όταν ήταν ανήλικοι και δεν ήταν σε θέση να επιλέξουν συνειδητά.

Επειδή πολλοί από μας αισθάνονται θρήσκοι αλλά δεν αισθάνονται μέλη μιας συγκεκριμένης εκκλησίας ή δόγματος.

Επειδή δεν θέλουμε το θρησκευτικό μας αίσθημα να γίνεται άλλοθι για άσκηση εξουσίας από τις εκκλησίες στο όνομά μας.

Πώς;

Με μια υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599 και με την ταυτότητά μας, πηγαίνοντας αυτοπροσώπως στο ληξιαρχείο όπου έχει δηλωθεί το θρήσκευμά μας. (Κατά κανόνα πρόκειται για το ίδιο ληξιαρχείο που δηλώθηκε η γέννηση.)

Αν δεν μπορούμε να πάμε αυτοπροσώπως, η δήλωση γίνεται μέσω εκπροσώπου στον οποίο παραχωρούμε συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο για το σκοπό αυτό.

Στο σύνδεσμο υποδείγματα θα βρεις ένα υπόδειγμα υπεύθυνης δήλωσης συμπληρωμένο, μαζί με ένα υπόδειγμα αίτησης για διαγραφή θρησκεύματος με νομική τεκμηρίωση του αιτήματος. Η αίτηση θα χρειαστεί μόνο σε περίπτωση που οι υπάλληλοι του ληξιαρχείου δεν δεχτούν την υπεύθυνη δήλωση, όπως συνέβη σε ορισμένους αναγνώστες μας.

Περιεχόμενο συνδέσμου:

α) Υπόδειγμα υπεύθυνης δήλωσης διαγραφής θρησκεύματος
β) Υπόδειγμα αίτησης διαγραφής Θρησκεύματος

Στο σύνδεσμο νομοθεσία θα βρεις τη σχετική νομοθεσία με την οποία τεκμηριώνεται το νομότυπο του αιτήματος διαγραφής θρησκεύματος με απλή υπεύθυνη δήλωση και το νομότυπο άρνησης δήλωσης θρησκεύματος.

Περιεχόμενο συνδέσμου:

α) Νόμος 344/1976 περί ληξιαρχικών πράξεων
β) Προεδρικό διάταγμα 850/1976 περί των λεπτομερειών εφαρμογής του 344/1976
γ) Γνωμοδότηση 687/91 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
δ) Απόφαση ΣτΕ 2281/2001

Μπορείς κι εσύ να συμμετάσχεις, αυτοπροσώπως ή με πληρεξούσιο, στην μαζική διαγραφή θρησκεύματος στις 18-6-10 στις 10:00 το πρωί στα κατά τόπους ληξιαρχεία σε όλη τη χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε μαζί μας στο diagrafi@atheia.gr.

Ενημερώσου λεπτομερώς για την εκστρατεία διαγραφής θρησκεύματος διαβάζοντας την ανακοίνωση με την τοποθέτηση και τα αιτήματά μας.

Όσοι έχετε facebook, μπορείτε να γραφτείτε στην ομάδα Διαγραφή θρησκεύματος από τα κρατικά αρχεία και να δηλώσετε συμμετοχή στην εκδήλωση Μαζική διαγραφή θρησκεύματος από τα ληξιαρχεία 18-6-2010.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 15, 2011, 18:58:32 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/