Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - ναγια

Σελίδες: [1]
1
Μαγεία / ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ
« στις: Νοεμβρίου 14, 2014, 12:38:03 »
Η μαγεία πηγαίνει τόσο βαθειά στο χρόνο όσο και η εμφάνιση του ανθρώπου πάνω στη γη.Οι πρωτόγονοι άνθρωποι αισθάνονταν ανήμποροι να εξηγήσουν τα φαινόμενα της φύσης γι' αυτό άρχισαν να τ' αποδίδουν σε διάφορους θεους, έκαναν θυσίες για να τους εξευμενίσουν και έφτιαχναν ναούς για να τους τιμήσουν.
Ο πρωτόγονος άνθρωπος πάντα πίστευε στην δύναμη της μαγείας και προσπαθούσε να γονιμοποιήσει τη γη θάβοντας σύμβολα γονιμότητας.
Στην πορεία του ο άνθρωπος ήθελε να γνωρίσει ποιός πραγματικά ήταν από που ερχόταν, ήθελε να κινήσει μοχλούς που θα μπορούσαν να του εξασφαλίσουν την ισορροπία ανάμεσα στην φύση και την ψυχή του.
Το λεξικό της Ελληνικής Γλώσσας στην λέξη μαγεία γράφει:Μαγεια=Μαγεύω, η θρησκεία των Μάγων, η Μαγική τέχνη.
Γενικά ο όρος Μάγος στις αρχαίες κοινωνίες αποδίδεται σ' εκείνον που θεραπεύει τις ασθένειες που έχουν προκληθεί από μαγεία.Σε πολλές κοινωνίες τον ρόλο αυτό τον έχουν οι γυναίκες.
Ωστόσο ο Μάγος δεν ηταν απαραίτητα Μάγος αλλά ένα πρόσωπο που είχε την απαραίτητη γνώση και τα γιατρικά να θεραπεύει τους άλλους.΄Ηταν θεραπευτής
γνώστης των μαγικών ιδιοτήτων και των χημικών δοσολογιών διαφόρων ουσιών και έμπειρος στις τελετες μέσω των οποίων χορηγούνταν.Προσφέρει καθοδήγηση και θεραπεία, φυσική αλλά κυρίως πνευματική.Γνώριζε τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών ενώ ο ίδιος έπεφτε συχνά σε έκσταση προκειμένου να επικοινωνήσει με τα πνεύματα ώστε να τα κάνει βοηθούς στο έργο του.

Σελίδες: [1]