Αποστολέας Θέμα: Ποιο είναι το πραγματικό ωροσκόπιο της Ελλάδας?  (Αναγνώστηκε 13840 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Ποιο είναι το πραγματικό ωροσκόπιο της Ελλάδας?
« στις: Δεκεμβρίου 21, 2009, 16:14:49 »
Παρακάτω παραθέτουμε έρευνες πάνω στον αστρολογικό χάρτη της Ελλάδας, καθώς και κριτικές και αναλύσεις σε προηγούμενες καταθέσεις αστρολόγων.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 21, 2009, 16:23:26 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ποιο είναι το πραγματικό ωροσκόπιο της Ελλάδας?
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 21, 2009, 16:22:46 »
http://astro.forumup.com/about437-astro.html

ΤΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Όπως γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με την αστρολογία, «ζώδιο» δεν έχουν μόνο οι άνθρωποι αλλά και οι καταστάσεις τα αντικείμενα, οι οργανισμοί, τα κράτη κ.λ.π. Κάθε τι που γεννιέται σε μία συγκεκριμένη στιγμή μέσα στο χρόνο φέρει την ποιότητα της στιγμής που γεννήθηκε. Αρκεί, βέβαια, να μπορούμε να προσδιορίσουμε το ποια ακριβώς είναι αυτή η στιγμή! Γιατί σε αντίθεση με έναν άνθρωπο - η γέννηση του οποίου είναι εμφανέστατη - οι καταστάσεις, τα κράτη κ.λ.π. μπορεί να έχουν πολλά και διαφορετικά είδη «γεννήσεων», μερικά από τα οποία μπορεί να μην είναι και τόσο φανερά. Πάρτε για παράδειγμα την Ελλάδα. Αλήθεια, πότε “γεννήθηκε” η χώρα μας; Το ερώτημα αυτό είναι πολύπλοκο, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Πρώτα απʼ όλα, ανήκουμε σε μία χώρα που δε «δημιουργήθηκε» στους τελευταίους λίγους αιώνες - όπως π.χ. οι Η.Π.Α. - αλλά που έχει ιστορία χιλιετιών και που επομένως η «γέννηση» της χάνεται μέσα στην άχλη του χρόνου. Πότε και πως, λοιπόν, έγινε η γέννηση της αρχαίας Ελλάδας; Μήπως ο τόπος μας παρέμενε επί μακρόν ακατοίκητος και περιφραγμένος (σαν να αποτελούσε ένα τεράστιο οικόπεδο), μέχρι που σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή η φυλή των «Ελλήνων» άνοιξε ξαφνικά το συρματόπλεγμα και ξεχύθηκε για να κατοικήσει σε αυτή τη νότια “παραφυάδα” της βαλκανικής; Αν είχε συμβεί αυτό το (κάπως κωμικό και ουδεμία σχέση έχων με την πραγματικότητα) περιστατικό, τότε ναι, θα λέγαμε ότι η Ελλάδα γεννήθηκε σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία (και το μοναδικό μας μέλημα θα ήταν το να εντοπίσουμε την ημερομηνία αυτή). Στην αρχαιότητα, όμως, δεν υπήρξε κάποια εθνότητα «Ελλήνων», αλλά πολλά και διαφορετικά «φύλα» που κατέβηκαν διαδοχικά στην Ελλάδα, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Ο «συγκερασμός» όλων αυτών των φύλων γέννησε τελικά την αρχαία Ελλάδα, αλλά αυτό έγινε σταδιακά μέσα στο χρόνο και όχι σε κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Χωρίς μία τέτοια, όμως, δε μπορούμε να καταστρώσουμε ένα ωροσκόπιο. Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε (και μία αρκετά βάσιμη τέτοια θα μπορούσε να είναι ότι το «ζώδιο» της αρχαίας Ελλάδας είναι ο Τοξότης. Και αυτό γιατί οι αρχαίοι έλληνες θεωρούσαν το Δία - τον κυβερνήτη του ζωδίου του Τοξότη - σαν πατέρα όλων των θεών και των ανθρώπων. Επιπλέον, οι ίδιοι είχαν αναγάγει τη φιλοξενία σε μία από τις ύψιστες αρετές, μια και φιλοξενούσαν ακόμη και στο σπίτι τους του όποιους ξένους συναντούσαν! Στις πόλεις τους επικρατούσε ένα πρωτόγνωρα ελεύθερο πνεύμα για τα δεδομένα της εποχής. Επιπλέον, η αρχαία Ελλάδα θεωρείται το λίκνο της φιλοσοφίας, η οποία ως γνωστόν συνδέεται με το ζώδιο του Τοξότη).

Ακόμη και αν γνωρίζαμε με βεβαιότητα το ζώδιο της αρχαίας Ελλάδας, θα προέκυπτε ένα καινούργιο ερώτημα: παραμένει αναλλοίωτο το ζώδιο ενός κράτους μέσα στις χιλιετίες; Σαφώς και όχι, γιατί αφενός τα πάντα «ρέουν» (και επομένως αλλάζει ο συσχετισμός κράτους - κοσμικού δυναμικού) ενώ αφετέρου - αν ακολουθήσουμε τον επακριβή προσδιορισμό της έννοιας «κράτος» - κανένα κράτος δεν έχει τελικά καταφέρει να επιβιώσει για πολλές χιλιετίες. Τα κράτη διαλύονται και ανασυντίθενται, «ενσαρκωνόμενα» κάθε φορά με μία διαφορετική μορφή. Τι σχέση έχει π.χ. η σημερινή Αίγυπτος με εκείνη των Φαραώ; Ή η σημερινή Ελλάδα με εκείνη του 5ου αιώνα π.Χ.; Στη σύγχρονη εκδοχή της η χώρα μας μοιάζει να είναι χλωμό και διαστρεβλωμένο είδωλο της αρχαίας Ελλάδας. Είναι προφανές ότι οι δύο «οντότητες» είναι διαφορετικές, και σαν τέτοιες δε μπορούν παρά να έχουν διαφορετικά ωροσκόπια! Αναμφίβολα, άλλο ωροσκόπιο είχε η αρχαία Ελλάδα, άλλο το «Βυζάντιο» και άλλο η σύγχρονη Ελλάδα!

Πότε, λοιπόν, γεννήθηκε η σύγχρονη Ελλάδα; Για να το βρούμε αυτό θα πρέπει να ξετυλίξουμε το νήμα προς τα πίσω και να βρούμε το πότε «πέθανε» για τελευταία φορά η Ελλάδα, το πότε ήταν η τελευταία φορά που είχε πάψει να υπάρχει σαν κράτος. Εκτός από μία μικρή εξαίρεση στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής (που ήταν πολύ σύντομη, για να αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της Ελλάδας) η χώρα μας «πέθανε» για τελευταία φορά όταν καταλήφθηκε από τους Τούρκους. Γεννήθηκε, δε, με τη μορφή του σύγχρονου ελληνικού κράτους στη διαμετρικά αντίθετη περίπτωση, όταν πήραμε εμείς στα χέρια μας την κυριαρχία της γης μας από τους Τούρκους, μετά την επανάσταση του 1821 δηλαδή. Πότε ακριβώς, όμως;

Για να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε την ημερομηνία γέννησης ενός κράτους θα πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε τα σαφή και συγκεκριμένα εκείνα κριτήρια που συνιστούν τη «θεμελίωση» ενός καινούργιου κράτους. Για να δημιουργηθεί ένα κράτος βασική προϋπόθεση είναι το να υπάρχει ένα «άστεγο» σχετικό έθνος, το οποίο να έχει «συνείδηση της οντότητας του» και να εκφράσει κάποια στιγμή ρητά τη θέληση του να «ενσαρκωθεί» σε κράτος - θέληση την οποία κάποιες αντίξοες συνθήκες (συνήθως το γεγονός ότι το έθνος αυτό βρίσκεται υποδουλωμένο σε κάποιο άλλο κράτος) εμπόδιζαν επί μακρόν να πραγματοποιηθεί. Ένα άλλο αναγνωρίσιμο στοιχείο είναι ότι τα κράτη δε δημιουργούνται σε αδιάφορες ιστορικά στιγμές αλλά σε περιόδους «κορύφωσης», μετά από μία επανάσταση, ανατροπή του μέχρι τότε υφιστάμενου καθεστώτος κ.λ.π. Στην περίπτωση, τώρα, της σύγχρονης Ελλάδας όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά στοιχεία εκδηλώνονται έντονα γύρω στη χρονική περίοδο της επανάστασης του 1821.

Ας εξετάσουμε, λοιπόν, πρώτα απʼ όλα την ίδια την ημερομηνία της επανάστασης: θα μπορούσε να είναι η 25η Μαρτίου 1821 (6η Απριλίου, με το καινούργιο ημερολόγιο) η ημερομηνία ίδρυσης του σύγχρονου ελληνικού κράτους; Η απάντηση είναι αρνητική! Η επανάσταση της 25ης Μαρτίου δηλώνει περισσότερο το ξεσήκωμα (που δεν ήταν ούτε πρώτο ούτε μοναδικό, αφού είχαν προηγηθεί π.χ. τα «ορλωφικά») κάποιων ντόπιων οπλαρχηγών κατά των Οθωμανών δυναστών. Δε δηλώνει, όμως, την ίδρυση ενός ελληνικού κράτους. Το καθιστά ολοφάνερο αυτό μία συμπληρωματική διακήρυξη που εξέδωσαν οι πληρεξούσιοι από όλη την Ελλάδα που συναντήθηκαν στην Επίδαυρο, 9 μήνες μετά την έναρξη της επανάστασης. Σχεδόν με απολογητικό ύφος, αναφέρουν σε αυτή τη διακήρυξη: «Όθεν δεν πρέπει να φανή παράξενον αν άχρη τούδε ανεβάλομεν την πολιτικήν της Πατρίδος μας «διάταξιν», αν δεν επροφθάσαμεν να κηρύξωμεν την ανεξαρτησίαν ημών και να αναφανώμεν ως Έθνος ενώπιον πάντων των ευνομουμένων λαών και απάσης της Οικουμένης. Πριν περί της φυσικής ημών υπάρξεως οπωσούν βεβαιωθώμεν, ήτον αδύνατον να σκεφθώμεν και περί της πολιτικής»! Οι συντάκτες αυτής της διακήρυξης είναι σα να γνώριζαν αστρολογία, όταν έλεγαν αυτά τα λόγια! Τίποτε δε μπορεί να εγκαθιδρυθεί οριστικά αν εκτός από τη δυναμική φάση του Κριού δεν περάσει μετά και μέσα από τη «σταθεροποιητική» φάση του Ταύρου. Και η δεύτερη δεν μπορεί να συμβεί αν δεν έχει πριν ολοκληρωθεί η πρώτη! Ποια είναι, λοιπόν, αυτή η μυστηριώδης ημερομηνία ίδρυσης του σύγχρονου ελληνικού κράτους;

Όταν άρχισα να ψάχνω, πριν από είκοσι περίπου χρόνια - και ενώ οι «ισχυροί» αστρολόγοι της εποχής διατράνωναν με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα είναι Υδροχόος - την ημερομηνία ίδρυσης του σύγχρονου ελληνικού κράτους βρήκα ένα κείμενο που μόλις το διάβασα μου έφερε ανατριχίλα, τόσο δυνατό το ένιωσα! Το κείμενο αυτό τιτλοφορείται «Η Διακήρυξις της Πολιτικής Υπάρξεως και Ανεξαρτησίας του Ελληνικού ΄Εθνους». Συντάχθηκε την 1η Ιανουαρίου 1822 (13 Ιανουαρίου, με το καινούργιο ημερολόγιο) από τους πληρεξούσιους σχεδόν όλων των περιοχών της τότε Ελλάδας, που - υπό την προεδρία του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου - συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά μετά την έναρξη της επανάστασης αρχικά στο Άργος και μετά στη Νέα Επίδαυρο, για να συντάξουν την πρώτη «Εθνική Βουλή», όπως ήταν η αρχική τους πρόθεση, και να κάνουν την πρώτη Εθνοσυνέλευση. Παράλληλα, όμως, δημιούργησαν και κάτι άλλο εξαιρετικά σημαντικό, την «ιδρυτική πράξη του ενιαίου και ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους»! Ας δούμε την ίδια τη διακήρυξη που εξέδωσαν: «Εν ονόματι της Αγίας και Αδιαιρέτου Τριάδος, το Ελληνικό Έθνος το υπό την φρικώδη Οθωμανική δυναστείαν, μη δυνάμενο να φέρη τον βαρύτατον και απαραδειγμάτιστον ζυγόν της τυραννίας, και αποσείσαν αυτόν με μεγάλας θυσίας, κηρύττει σήμερον δια των νομίμων παραστατών του, εις εθνικήν συνηγμένων Συνέλευσιν, ενώπιον Θεού και ανθρώπων, την πολιτικήν αυτού ύπαρξιν και αναξαρτησίαν».
Εν Επιδαύρω, την α΄ Ιανουαρίου έτει αωκβ, και Α΄ της Ανεξαρτησίας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διακήρυξη αυτή δηλώνει πανηγυρικά τη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους! Πληροί όλα τα κριτήρια που θέσαμε από την αρχή ενώ κηρύττει ξεκάθαρα - και με την επικύρωση όλων των νόμιμων ελλήνων πληρεξούσιων που παρίσταντο εκεί, στην εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου - την ίδρυση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Προσέξτε ιδιαίτερα την πρόταση "αποσείσαν αυτόν με μεγάλας θυσίας" που δηλώνει τη βεβαιότητα των συντακτών αυτής της διακύρηξης ότι για πρώτη φορά μετά από 400 σχεδόν χρόνια οι Έλληνες είχαν αρχίσει να παίρνουν το "πάνω χέρι" απέναντι στους δυνάστες τους τους Τούρκους. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο, που μαζί με άλλα μας δημιουργούν την πεποίθηση ότι η Α' Συνέλευση της Επιδαύρου σηματοδοτεί την ημερομηνια γέννησης της σύγχρονης Ελλάδας. Τα γενέθλια της χώρας μας είναι στις 13 Ιανουαρίου (Αιγόκερος).

Θα μου πείτε «εγώ πώς έχω ακούσει ότι η Ελλάδα είναι Υδροχόος»; Αυτό ακριβώς! Όλοι έχουν ακούσει κάπου ότι η Ελλάδα είναι Υδροχόος! Κάποιος «ισχυρός» αστρολόγος το πρωτοείπε 20 χρόνια πριν και από τότε οι περισσότεροι αναμεταδίδουν αυτή την ημερομηνία άκριτα (στοιχείο που καταδεικνύει τη γύμνια της σύγχρονης ελληνικής αστρολογίας, το «επίπεδο» στο οποίο διεξάγεται η αστρολογική έρευνα στη χώρα μας). Μέχρι πρόσφατα δεν είχε δημοσιευτεί πουθενά κάποια τεκμηριωμένη μελέτη που να προκύπτει από αυτήν το ότι η Ελλάδα είναι Υδροχόος. Προφανώς κάποιος «αστέρας» αστρολόγος ρωτήθηκε σχετικά - εκείνη την εποχή - άνοιξε μία εγκυκλοπαίδεια, βρήκε μία βολική ημερομηνία και την «πλάσαρε» χωρίς να το ερευνήσει περαιτέρω. Η ημερομηνία που «κυκλοφορεί» είναι η 3η Φλεβάρη 1830, όταν υπεγράφη το πρωτόκολλο του Λονδίνου, σύμφωνα με το οποίο οι μεγάλες δυνάμεις αναγνώρισαν για πρώτη φορά την πολιτική ανεξαρτησία της επαναστατημένης Ελλάδας.

Το σύγχρονο Ελληνικό Κράτος, όμως, δε «γεννήθηκε» όταν το αποφάσισαν οι ξένες δυνάμεις αλλά όταν οι ίδιοι οι Έλληνες συνειδητοποίησαν τη δύναμη τους απέναντι στους Τούρκους και κήρυξαν την ίδρυση του κράτους τους! Γιατί, σε τελική ανάλυση, αν εμείς γεννηθήκαμε σαν κράτος τη στιγμή που το αποφάσισαν οι μεγάλοι της εποχής τότε το ίδιο δεν έπρεπε να συμβαίνει π.χ. και με τις Ηνωμένες Πολιτείες; Η ημερομηνία ίδρυσης αυτού του κράτους - αναλογικά - δε θα έπρεπε να είναι εκείνη κατά την οποία οι υπόλοιπες δυνάμεις της εποχής αναγνώρισαν την ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών (στις 3 Σεπτεμβρίου 1783, με τη συνθήκη των Βερσαλλιών); Κανείς, όμως, άνθρωπος στον κόσμο δε θεωρεί αυτή σαν την ημερομηνία «γέννησης» της Αμερικής, αλλά την 4η Ιουλίου 1776, την ημερομηνία που έγινε η (μονομερής, αφού μόνο οι εκπρόσωποι των Αμερικάνων την υπόγραψαν) διακήρυξη της ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών από την Αγγλία. Και παρ' όλο που τη διακήρυξη αυτή της ανεξαρτησίας τους την υπόγραψαν μόνο οι Αμερικάνοι - που σημαίνει ότι οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής δεν την αναγνώρισαν - παρ' όλα αυτά ποτέ κανείς δεν έχει αμφισβητήσει ότι η 4η Ιουλίου είναι η ημερομηνία γέννησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ημερομηνία που οι μεγάλες δυνάμεις αναγνώρισαν την Αμερική έχει ξεχαστεί στα συρτάρια της ιστορίας και κανείς σοβαρός εκπρόσωπος των πολιτικών επιστημών ή της αστρολογίας δεν ασχολήθηκε ποτέ μαζί της!

Οι περισσότερες σύγχρονες χώρες στον κόσμο που "γεννήθηκαν" χάρη σε κάποια επανάσταση λαμβάνουν υπόψη τους - σαν ημερομηνία γέννησης τους - την ημερομηνία που οι ίδιες ανακήρυξαν μονομερώς την ανεξαρτησία τους και όχι την ημερομηνία κατά την οποία οι ξένες δυνάμεις αναγνώρισαν το κράτος τους! Π.χ. όλοι οι σοβαροί αστρολόγοι της Αργεντινής θεωρούν ότι η Αργεντινή είναι Καρκίνος, γιατί διακήρυξε την ανεξαρτησία της από την Ισπανία στις 9 Ιουλίου 1816. Η ίδια η Ισπανία και οι άλλες ξένες δυνάμεις της εποχής αναγνώρισαν την ανεξαρτησία της Αργεντινής πολύ αργότερα. Και όμως, παγκοσμίως η ημερομηνία "γέννησης" της Αργεντινής είναι η 9η Ιουλίου 1816, όταν ο ίδιος ο λαός της Αργεντινής - δια μέσω των εκπροσώπων του - ανακήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία του!

Γιατί, λοιπόν, σε εμάς εδώ στην Ελλάδα να ισχύουν άλλα κριτήρια; Nα θεωρούμε, δηλαδή, σαν ημερομηνία γέννησης της σύγχρονης Ελλάδας εκείνη κατά την οποία μας αναγνώρισαν οι ξένες δυνάμεις και όχι εκείνη κατά την οποία κηρύξαμε εμείς την ανεξαρτησία μας; Τόσο αυθεντίες είμαστε που πάμε κόντρα στην παγκόσμια πολιτική επιστήμη και αστρολογία; Και μάλιστα χωρίς να έχουμε κάνει πρώτα κάποια τεκμηριωμένη μελέτη; (Σ.Σ. Οι πρώτες σχετικά πιο σοβαρές Ελληνικές μελέτες για το ωροσκόπιο της χώρας μας εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο ΜΕΤΑ την ημερομηνία ανάρτησης αυτού του άρθρου στην "Ελληνική Αστρολογία")!

Και αν η παιδεία των ρηχών, εμπορικών αστρολόγων που τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν σχεδόν ολοκληρωτικά στην Ελλάδα είναι από ελλειπής μέχρι και μηδαμινή, υπάρχουν ωστόσο (σπρωγμένα στο περιθώριο) κάποια αξιόλογα αστρολογικά μυαλά, όπως επίσης υπάρχουν αξιόλογα μυαλά και στο χώρο των πολιτικών επιστημών. Δείτε π.χ. τι γράφει σχετικά ο καθηγητής της Παντείου Γεώργιος Δημακόπουλος στον Τόμο «Ελλάς» των εκδόσεων Πάπυρος: “Η Διακήρυξις της Πολιτικής Υπάρξεως και Ανεξαρτησίας του Ελληνικού Έθνους αποτελεί τη συστατική πράξη του Ελληνικού Κράτους, του οποίου η ίδρυση, νομικώς και ιστορικώς πρέπει να λογίζεται από την 1η Ιανουαρίου 1822 (παλαιό ημερολόγιο, 13 Ιανουαρίου με το νέο). Αντιλήψεις που τοποθετούν αυτήν μεταγενέστερα, συνδέοντας την ίδρυση με τη διπλωματική αναγνώριση του κράτους από ξένες Δυνάμεις, δεν είναι μόνο αντίθετες προς το εφαρμοσθέν εσωτερικό δίκαιο, αλλά και προς το εξωτερικό δημόσιο δίκαιο, αφού γενικά γίνεται δεκτό ότι η διπλωματική αναγνώριση δεν αποτελεί συστατικό στοιχείο του κράτους»!

Ακόμη και οι ειδικοί επιστήμονες το πιστοποιούν, λοιπόν, ότι το σύγχρονο ελληνικό κράτος γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1822 (όπως είναι η σωστή ημερομηνία, με το Γρηγοριανό ημερολόγιο). Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι Υδροχόος αλλά Αιγόκερος! Και έχει όλα τα συστατικά στοιχεία ενός «αιγοκερίσιου» Κράτους. Είναι ένα γερασμένο Κράτος, που χαίρει όμως το σεβασμό των άλλων για την ιστορία του. Είναι ένα Κράτος πολύ συντηρητικό και κατά βάση υλιστικό (δεν το βλέπουμε όλοι αυτό γύρω μας;), χωρίς όμως να το διακρίνει η ανάλογη ευμάρεια (φταίει, άραγε, η "Κρόνεια" φύση της Ελλάδας γι' αυτό); Ένα κράτος στο οποίο ο δημόσιος τομέας - που σχετίζεται με το ζώδιο του Αιγόκερου - είναι υπερτροφικός, όπου γενικά οι «τύποι» είναι σημαντικοί και όπου μία από τις σημαντικότερες αρετές λογαριάζεται αυτή του να φαίνεσαι σημαντικός κοινωνικά (το περιβόητο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» των Ελλήνων που προσωπικά δεν το έχω ακούσει να το λένε πουθενά αλλού, σε κανένα άλλο κράτος του κόσμου)!

Το γεγονός είναι ότι ούτε οι ξένοι αστρολόγοι είχαν μία τεκμηριωμένη ημερομηνία γέννησης της Ελλάδας (αφού ήταν πολύ πιο δύσκολο γιʼ αυτούς να βρουν τις σχετικές πηγές). Το 1994 συνάντησα - σε σεμινάρια αστρολογίας που έκανε σε γκρουπ εγγλέζων στην Κω - τον κορυφαίο αστρολόγο Nicholas Campion, που τότε ετοίμαζε το πολύ πετυχημένο του διεθνώς βιβλίο «Βοοk of World Horoscopes». Αγνοούσε αυτήν την ημερομηνία. Του εξήγησα τις σχετικές μελέτες που είχα κάνει, τις θεώρησε σωστές και αποδέχτηκε τις 13 Ιανουαρίου 1822 σαν ημερομηνία γέννησης της σύγχρονης Ελλάδας. Τη συμπεριέλαβε και στο βιβλίο του (το οποίο αποτελεί το βασικό σημείο αναφοράς για όλους τους αστρολόγους του πλανήτη που ασχολούνται με τους γενέθλιους χάρτες των κρατών).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Υ.Γ. Τα τελευταία 1-2 χρόνια βλέπω με χαρά να γίνονται προσπάθειες και από άλλους Έλληνες μελετητές της αστρολογίας προσδιορισμού του Ωροσκοπίου της Ελλάδας. Με απογοητεύουν όμως αυτοί οι μελετητές όταν φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται (προκειμένου να στηρίξουν τη δική τους άποψη) ότι τα κράτη δεν έχουν ωροσκόπια! Λέγοντας το αυτό καταρρίπτουν το βασικό αξίωμα πάνω στο οποίο στηρίζεται ολόκληρη η Αστρολογία: «ότι γεννιέται μέσα στο χρόνο φέρει την ποιότητα της στιγμής που το γέννησε». Μόνο «αν-αστρολόγητοι» μελετητές θα επέμεναν σε μία τέτοια θέση…

Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι μάλιστα φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι η προσωπική θέση του Nicholas Campion (της μεγαλύτερης αυθεντίας σήμερα στο χώρο του προσδιορισμού των ωροσκοπίων των κρατών) είναι ότι τα κράτη δεν έχουν ωροσκόπιο! Πώς είναι δυνατόν να το ισχυρίζεται αυτό ο Nicholas Campion και ταυτόχρονα να έχει γράψει το μνημειώδες βιβλίο του «The Book of World Horoscopes» (βιβλίο με τεράστιο κύρος, που κέρδισε το 1992 το διεθνές αστρολογικό βραβείο «Marc Edmund Jones”) όπου και από τον τίτλο του ακόμη (και πόσο μάλλον από το περιεχόμενο του, σχεδόν 600 σελίδες με τα ωροσκόπια και τις σημαντικές ημερομηνίες - κλειδιά για όλες τις χώρες του κόσμου) φαίνεται πεντακάθαρα ότι βασική πεποίθηση του Nicholas Campion είναι ότι ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΧΟΥΝ ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΩΡΟΣΚΟΠΙΑ!

Ειδικά σε ότι αφορά στο ωροσκόπιο της Ελλάδας ο Campion αναφέρει - στον εισαγωγικό συνοπτικό πίνακα του βιβλίου, με τις ημερομηνίες γέννησης όλων των χωρών - σαν ημερομηνία ανεξαρτησίας της Ελλάδας την 13η Γενάρη 1822! Επιπλέον, στο συγκεκριμένο άρθρο του για το ωροσκόπιο της Ελλάδας παραθέτει μεν και την ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου 1830 (η αναγνώριση ανεξαρτησίας της Ελλάδας από τις ξένες δυνάμεις) σαν ημερομηνία όμως ίδρυσης του Ελληνικού Βασιλείου (είναι γνωστή η φιλοσοφία του Campion, να αντιστοιχεί διαφορετικά ωροσκόπια σε διαφορετικές ιστορικές "εκδοχές" ενός κράτους), προσθέτοντας το εξής σημαντικό:

«Regarding the significance of the international recognition of 3 February 1830, it should be remembered that Greece was already a fully functioning state with its own government, and had been for some years.”

“Σε ότι αφορά στη σημασία της διεθνούς αναγνώρισης (της Ελλάδας) της 3ης Φεβρουαρίου του 1830, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η Ελλάδα ήταν ΗΔΗ για κάποια χρόνια κράτος σε πλήρη λειτουργία, με τη δική του κυβέρνηση.»

Γιατί να κάτσει να γράψει ο Nicholas Campion μία τέτοια παράγραφο στο βιβλίο του παρά μόνο αν είναι πεποίθηση και του ίδιου το ότι η σύγχρονη Ελλάδα δεν «γεννήθηκε» σαν κράτος στις 3 Φεβρουαρίου 1830 αλλά νωρίτερα, στις 13 Γενάρη 1822 (Κ.Η.);
[…]
Θα ήθελα να δημοσιεύσω εδώ τον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας, όπως αυτός προκύπτει από την ημερομηνία ίδρυσης του κράτους μας (που αναφέρω παραπάνω). Αν και έχουμε την ημερομηνία ίδρυσης της Ελλάδας και τον τόπο, δεν έχουμε την ώρα. Προς το παρόν βάζουμε έναν υποθετικό - επαληθευμένο εν μέρει, αλλά όχι με απόλυτη βεβαιότητα - Ωροσκόπο στους Ιχθείς.

 (Τα πνευματικά δικαιώματα αυτής της μελέτης ανήκουν στο Θωμά Γαζή. Για να αναδημοσιεύετε σε άλλο δημόσιο μέσο αποσπάσματα αυτής της μελέτης ή το συγκεκριμένο γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας θα πρέπει να αναφέρετε ρητά τον παρόν Ιστοτόπο και το ονοματεπώνυμο του ωσάνω μελετητή).

Αν μη τι άλλο, ο Γενέθλιος Χάρτης της Ελλάδας είναι πλούσιος σε ισχυρές πλανητικές όψεις! Και αφού προσπεράσουμε το γεγονός ότι τα 2 βασικά ζώδια που επηρεάζουν την Ελλάδα - ο Αιγόκερος και ο Ζυγός - είναι δυσαρμονικά μεταξύ τους (να οφείλεται εκεί άραγε η "ελληνοφρένεια μας;) παρατηρούμε τα εξής:

1) O Ήλιος της Ελλάδας (ο οποίος βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερου, σε σύνοδο με τον Ερμή) σχηματίζει σκληρή όψη τετραγώνου με τον Δία και τον Κρόνο (που και αυτοί βρίσκονται σε σύνοδο μεταξύ τους)! Είναι μία σύνθετη όψη που λέει πολλά για την "προσωπικότητα" και το "χαρακτήρα" της χώρας μας. Για τις δυσκολίες που πέρασε μέχρι να μορφοποιηθεί σε επίσημο κράτος, για τα πολλαπλά εμπόδια που τις βάζουν διαρκώς τα 200 τελευταία χρόνια οι διάφοροι "επιτηρητές" της (οι μεγάλες δυνάμεις), για την έλλειψη και "στενότητα" μέσων, αγαθών και υπηρεσιών που υπάρχει στην Ελλάδα, για τα πράγματα που συνεχίζουν ακόμη και στον 21ο αιώνα να γίνονται αργά και μετ' εμποδίων, για την θηριώδη γραφειοκρατεία, την "τυπολατρεία" και σοβαροφάνεια που επικρατεί στη χώρα μας, για τον υπερτροφικό τομέα του Δημοσίου (αναλογικά, ένας από τους πιο υπερτροφικούς σε παγκόσμιο επίπεδο), για τη χαρακτηριστική επιδειξιομανία των Ελλήνων (να δείξουν στους άλλους ότι έχουν, ότι είναι σπουδαίοι κοινωνικά), για την απαισιοδοξία και μελαγχολία μας (είμαστε από τους πιο απαισιόδοξους λαούς παγκοσμίως), για τις εξάρσεις μας και τις επιπολαιότητες μας (όταν κάνουμε τα πράγματα βιαστικά και πρόχειρα)!

2) Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η θέση της Σελήνης στο ωροσκόπιο της Ελλάδας: βρίσκεται στις πρώτες μοίρες του ζωδίου του Ζυγού. Και επειδή η Σελήνη στο ωροσκόπιο ενός κράτους εκφράζει την ψυχοσύνθεση του λαού του, εμείς οι Έλληνες - αν και Αιγόκεροι - έχουμε μία "ζυγίσια" ψυχοσύνθεση, που εκφράζεται κυρίως μέσα από το απίστευτα "παρείστικο" πνεύμα του Έλληνα, την ανάγκη του να βρίσκεται συνέχεια σε μία "παρείτσα", να περνάει ατέλειωτες ώρες συζητώντας με κόσμο στα διάφορα σπίτια, στην καφετέρια κ.λ.π. - απλά και μόνο για να νοιώθει έτσι ότι είναι με κόσμο! Χάρη σε αυτή τη Σελήνη στον Ζυγό - αλλά και υπό την επιρροή του Αιγόκερου - ο νεοέλληνας έχει ένα μοναδικό και χαρακτηριστικά Ελληνικό τρόπο (αυθόρμητο, ανθρώπινα ζεστό αλλά και υπερβολικό και ασφυκτικό κάποιες φορές) να συναλλάσσεται σε προσωπικό επίπεδο με τους συνανθρώπους του - τρόπος που συνήθως γοητεύει αλλά και καμιά φορά ενοχλεί τους ξένους!

Η Σελήνη της Ελλάδας σχηματίζει σκληρές όψεις και με τους 3 "εξωτερικούς" ή "υπερβατικούς" πλανήτης (Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα)! Αυτή η ισχυρή σύνθετη αστρολογική όψη (που λέγεται "Ταυ τετράγωνο Σελήνης - Ουρανού, Ποσειδώνα - Πλούτωνα") μαρτυρά αναμφίβολα τον βαθύτατο, βασανισμένο, αγχωμένο, τραγικό αλλά και "υπερβατικό" ψυχισμό των σημερινών Ελλήνων! Εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες αρεσκόμαστε στο να "κρύβουμε" πράγματα. Είμαστε ακραία ευαίσθητοι αλλά και ακραία σκληροί και έχουμε ξαφνικές και φαινομενικά αδικαιολόγητες εκρήξεις (που τρομάζουν τους ξένους, οι οποίοι ακόμη και όταν ακούν Έλληνες να μιλούν πιστεύουν - μη μπορώντας να αποκωδικοποιήσουν τον Ελληνικό ψυχισμό - ότι τσακώνονται)!

3) Με την αντίθεση Αφροδίτης - Άρη (και τη Σελήνη στο Ζυγό) είμαστε και εξαιρετικά δραστήριοι ερωτικά και σεξουαλικά (αν και το κρύβουμε, ο πολλής Αιγόκερος και οι πολλαπλές σκληρές όψεις που δεχόμαστε μας κάνουν "κρυφούς").

4) Η σύνοδος Ουρανού - Ποσειδώνα δηλώνει κατηγορηματικά την ουτοπιστική, νεφελώδη ή ακόμη και "εξαπατητική" διάσταση που παίρνει συχνά η πολιτική στη χώρα μας! Αν, μάλιστα, ο Ήλιος της Ελλάδας "πέφτει" στον Ενδέκατο Οίκο της τότε εξηγείται η (συχνά μανιώδης) ενασχόληση των νεοελλήνων με την πολιτική! Ας μην επεκταθούμε, όμως, στους Οίκους αν δεν κάνουμε πρώτα μία πρόσθετη μελέτη για να βρούμε με απόλυτη βεβαιότητα και την ακριβή ώρα γέννησης του σύγχρονου Ελληνικού κράτους!

Επειδή αυτή η δημοσίευση βγαίνει εν μέσω των τραγικών πυρκαγιών στην Ελλάδα, προσωπικά πιστεύω ότι αυτό είναι ένα από τα πολλά έντονα γεγονότα που μέλλεται να επιφέρει στη χώρα μας ο Πλούτωνας! Ο μοιραίος αυτός πλανήτης κινείται τώρα στις τελευταίες μοίρες του Τοξότη και ήδη σχηματίζει στενή όψη τετραγώνου απέναντι στο γενέθλιο Πλούτωνα της Ελλάδας (στα τέλη των Ιχθύων και στον Πρώτο Οίκο της χώρας μας!).

Ο Πλούτωνας στα αμέσως επόμενα χρόνια θα περάσει σε ένα "κομβικό" σημείο του ωροσκοπίου της Ελλάδας: σε δυσαρμονική όψη τετραγώνου απέναντι στη γενέθλια Σελήνη της (που βρίσκεται στις αρχές του Ζυγού) και σε σύνοδο με το ανατρεπτικό ντουέτο Ουρανού - Ποσειδώνα (στις αρχές του Αιγόκερου και στο Δέκατο Οίκο της Ελλάδας)! Η Ελλάδα μπαίνει τώρα, κατά την άποψη μου, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη φάση ριζικής αναμόρφωσης, και τέτοιου είδους αναμορφώσεις έρχονται μόνο μέσα από ισχυρά και ίσως και μοιραία γεγονότα!

Copyright: Θωμάς Γαζής
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 21, 2009, 16:46:27 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/