Αποστολέας Θέμα: καινούρια στο φόρουμ  (Αναγνώστηκε 5141 φορές)

κερασούλα

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 6
  • Karma: 0
    • Προφίλ
καινούρια στο φόρουμ
« στις: Σεπτεμβρίου 28, 2011, 17:03:57 »
Γεια σας είμαι κι εγώ νεα στο Φόρουμ. Δεν είμαι μέλος της Ροδοσταυρικής Αδελφότητας και ούτε νομίζω ότι θα γίνω, αλλά αν δεν σας ενοχλεί αυτό θα ήθελα να λαβαίνω μέρος στις συζητήσεις σας, γιατί τις βρίσκω πάρα πολύ έξυπνες. Εγώ δεν διαθέτω πολλές γνώσεις σε ειδικευμένα πεδία. Απλά είμαι ένας άνθρωπος που δεν σταμάτησε να ρωτάει και να σκέφτεται, έστω και απλοικά. Έζησα σύμφωνα με την "κατηγορηματική προστακτική" του Καντ, αλλά σήμερα σε περασμένη ηλικία αναρωτιέμαι αν δεν ήτανε λάθος αυτό, καθότι συσώρευσα πολλές αρνητικές εμπειρίες. Απάντηση στο ερώτημα "αξίζει να ζει κανείς ηθικά", δεν έδωσα ακόμα. Δεν πιστεύω σε μια ανώτερη ύπαρξη και τώρα τελευταία δεν πιστεύω καν στον άνθρωπο, sorry. Όχι από ταπεινοφροσύνη, ούτε από αλλαζονεία, αλλά πιστεύω πως ο εγκέφαλός μας είναι ο ίδιος -αν και πολύ πιο εξελιγμένος- εγκέφαλος με αυτόν των ζώων και ως εκ τούτου δεν είμαστε (ακόμη;) σε θέση να ξέρουμε πραγματικά την αλήθεια. Αυτά, ελπίζω να μην πλήγωσα άθελά μου τα συναισθήματα κανενός, ήθελα απλά να σας δώσω μια εικόνα του εαυτού μου. :)

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: καινούρια στο φόρουμ
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2011, 21:05:37 »

Γεια σας είμαι κι εγώ νεα στο Φόρουμ. Δεν είμαι μέλος της Ροδοσταυρικής Αδελφότητας και ούτε νομίζω ότι θα γίνω, αλλά αν δεν σας ενοχλεί αυτό θα ήθελα να λαβαίνω μέρος στις συζητήσεις σας, γιατί τις βρίσκω πάρα πολύ έξυπνες.


Καλωσόρισες στη συντροφιά μας, η οποία απαρτίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της από μη μέλη. Ο σκοπός του φόρουμ δεν είναι για «άγρα μελών» στην αδελφότητα και ως εκ τούτου, όχι μόνον δεν ενοχλούμαστε, αλλά τουναντίον χαιρόμαστε να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις με απόψεις ανθρώπων αδιάφορων για τις εσωτερικές αδελφότητες.


Εγώ δεν διαθέτω πολλές γνώσεις σε ειδικευμένα πεδία. Απλά είμαι ένας άνθρωπος που δεν σταμάτησε να ρωτάει και να σκέφτεται, έστω και απλοϊκά.


Θεωρούμε ευτύχημα την μη ειδίκευση σε ορισμένα και περιορισμένα γνωστικά πεδία, για το λόγο ότι, φρονούμε ότι η ειδίκευση όχι μόνο δεν μορφώνει, αλλά ενίοτε αποτελεί σημαντική παράμετρο που εμποδίζει την μόρφωση στην ολότητα της. Συμφωνούμε και προάγουμε το Καντιανό απόφθεγμα του Διαφωτισμού που λέει: «Τόλμα να χρησιμοποιείς την σκέψη μόνος σου».


Έζησα σύμφωνα με την "κατηγορηματική προστακτική" του Καντ, αλλά σήμερα σε περασμένη ηλικία αναρωτιέμαι αν δεν ήτανε λάθος αυτό, καθότι συσσώρευσα πολλές αρνητικές εμπειρίες. Απάντηση στο ερώτημα "αξίζει να ζει κανείς ηθικά", δεν έδωσα ακόμα.


Το αν αξίζει να ζει κανείς ηθικά, είναι ένα φιλοσοφικό ερώτημα το οποίο δεν επιδέχεται απόλυτης απάντησης. Σίγουρα όμως βοηθά να εμπλουτισθούν οι γνώμες με απόψεις που το προσεγγίζουν σοβαρά. Στο τελείωμα του βιβλίου του, «Η Μεταφυσική των Ηθών», ο Καντ τονίζει ότι η Ηθική ασχολείται μόνο με τους Νόμους που τα ίδια τα άτομα μπορούν να δώσουν στον εαυτό τους και κατ’ επέκταση μόνο με τις σχέσεις ανάμεσα σε ανθρώπους. Άρα η Ηθική οφείλει να είναι συνέπεια της εμπειρίας και καρπός της ελεύθερης συνείδησης και όχι «a priori» συνθήκη εξαναγκαστικής επιβολής.

Συνυπογράφουμε φυσικά την θέση του Καντ ότι η Ηθική δεν έχει καμιά σχέση με την θρησκεία και εναντιωνόμαστε σε κάθε προσπάθεια του εκάστοτε παπαδαριού να επιβάλει μιαν Ηθική στα μέτρα του ως δήθεν προϊόν θεϊκής αποκάλυψης. Μάλιστα, προχωράμε πέρα από τον σκόπελο του Καντ και υποστηρίζουμε ότι, το κίνητρο για να αναλάβουμε δράση, δεν είναι καμιά προθεσμοθετημένη υποχρέωση, αλλά ακριβώς αυτό που εξορκίζει ακόμα και ο Καντ – Η ΧΑΡΑ….1


Δεν πιστεύω σε μια ανώτερη ύπαρξη και τώρα τελευταία δεν πιστεύω καν στον άνθρωπο, sorry. Όχι από ταπεινοφροσύνη, ούτε από αλλαζονεία, αλλά πιστεύω πως ο εγκέφαλός μας είναι ο ίδιος -αν και πολύ πιο εξελιγμένος- εγκέφαλος με αυτόν των ζώων και ως εκ τούτου δεν είμαστε (ακόμη;) σε θέση να ξέρουμε πραγματικά την αλήθεια. Αυτά, ελπίζω να μην πλήγωσα άθελά μου τα συναισθήματα κανενός, ήθελα απλά να σας δώσω μια εικόνα του εαυτού μου. :)


Η μη πίστη είναι ένδειξη μη δογματισμού, όταν δεν προϋπάρχει γνώση. Αν και λίγο παρακάτω η εικόνα ανατρέπεται με την αναφορά σε πίστη για το αδύνατο της γνώσης της αλήθειας. Όσο για τα «περί ανθρώπου», θάχουμε ελπίζω τον χρόνο να τα δούμε στη συνέχεια.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. "Ο άνθρωπος ως πνευματικό ον, ως προσωπικότητα, είναι ελεύθερος και κατευθύνεται στις πράξεις του από τον ηθικό νόμο, την Κατηγορική Προσταγή. Ως προσωπικότητα είναι η αξία του ανώτερη από κάθε άλλη αξία, αν και η ελευθερία δεν του έχει δοθεί εκ των προτέρων αλλά πραγματοποιείται ως προσταγή. Ο ορισμός της ελευθερίας στον Καντ συνεπάγεται την ιδέα της θελήσεως και την δυνατότητα της νέας έναρξης, δηλ. της ρήξης με μία ηθικά αφόρητη συνέπεια. Η Κατηγορική Προσταγή είναι ο εξής ορισμός της ελεύθερης ηθικής πράξης: ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΠΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΩΣ ΑΡΧΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.

Ο πρακτικός νους διατάσσει το καλό και απαγορεύει το κακό. Η δυνατότητα της ηθικής πράξης είναι η θέληση. Η ανθρώπινη θέληση είναι ελεύθερη ή μη ελεύθερη. Ηθική είναι μια πράξη όταν υποτάσσεται στον ηθικό νόμο μόνο. Τότε μόνο είναι ελεύθερη. Εάν τα κίνητρα της δεν είναι ο σεβασμός για τον ηθικό νόμο και το καθήκον, τότε η πράξη είναι απλώς μόνο νόμιμη".
Από το έργο του Καντ, "Η Κριτική του καθαρού Λόγου".

Ο Ηegel, σε μια κριτική για το έργο του Καντ, αναφέρει χαρακτηριστικά:<<ό τι μπορούμε να αντλήσουμε από τον πρακτικό Λόγο, είναι η μορφή του νόμου. Δηλαδή, το παράγγελμα να θέλουμε οι κανόνες της διαγωγής μας να είναι αναγκαίοι και καθολικοί για να έχουν το κύρος του νόμου Έτσι όμως δε μαθαίνουμε ποιοι πρέπει να    είναι    αυτοί οι κανόνες αλλά τι να είναι-καθολικοί και αναγκαίοι. Δεν μας δίνεται το ζητούμενο ουσιαστικό αλλά τα επίθετά του. Δεν μας δίνεται η ουσία της ηθικότητας αλλά η μορφή της. Η κατηγορική προσταγή του Καντ μπορεί να είναι αρχή της ηθικότητας αλλά και της ανηθικότητας.  Ο ηθικός νόμος,  όπως τον διατυπώνει ο Καντ,  μας παραγγέλλει πώς πρέπει να ενεργούμε, είναι όμως ανίκανος να μας πει τι πρέπει να πράττομε σε όλες τις περιστάσεις. Μας λέγει μάλλον τι δεν πρέπει να πράττουμε. Είναι λοιπόν απόλυτος μόνο αρνητικά. Από την αφηρημένη του ταυτότητα,  προσπαθούμε μάταια να    ανασύρουμε συγκεκριμένους διακαθορισμούς της ηθικής βούλησης>>.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 29, 2011, 14:51:32 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: καινούρια στο φόρουμ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2011, 11:38:58 »
Δεν είμαι μέλος της Ροδοσταυρικής Αδελφότητας και ούτε νομίζω ότι θα γίνω, αλλά αν δεν σας ενοχλεί αυτό θα ήθελα να λαβαίνω μέρος στις συζητήσεις σας, γιατί τις βρίσκω πάρα πολύ έξυπνες.

Αγαπητή Κερασούλα,

καλωσόρισες στην Ροδοσταυρική μας παρέα.  Φυσικά και μπορείς να λαμβάνεις μέρος στις συζητήσεις μας, ακόμα και αν δεν θέλεις να γίνεις μέλος.  'Αλλωστε αυτός είναι και ο λόγος του ανοιχτού δημόσιου φόρουμ, συζητήσεων πάνω στον Εσωτερισμό, έτσι ώστε όλη η Κοινωνία, ανοιχτά και δημόσια, να συζητήσει και να ενημερωθεί για τον Εσωτερισμό, καθώς έχει σκεπαστεί από ένα πέπλο σκοτεινό, και βέβηλο, για εκατοντάδες χρόνια, εξαιτίας της εβραιοχριστιανικής προπαγάνδας.

Βλέπεις αγαπήτη Κερασούλα, κάποιοι1 είχαν καταστρώσει ένα σχέδιο, εκμετάλευσης της μάζας, και μέρος της ήταν και η Διαχείριση της Πνευματικότητάς μας, έτσι ώστε ελέγχοντας τους νόες μας, και υποδουλώνοντας τις ψυχές μας, από βρεφική ηλικία με τον νηπιοβαπτισμό, να μπορούσαν να εκμεταλλεύονται οικονομικά και τις ζωές μας, μια και αμόρφωτοι και αδύναμοι, δεν θα είχαμε άλλη επιλογή, από το να στρεφόμαστε στους δικτάτορες, να μας σώσουν.   ;D :D

'Ομως οι Μυστικές Μυητικές σχολές, τα πραγματικά κρυφά σχολειά, κράτησαν το ΦΩΣ της Αυθεντικής Γνώσης, αναλλοίωτο, κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα, και του βαθύ σκοταδιού, στο οποίο είχε εκπέσει η Ανθρωπότητα, λόγω απαγόρευσης της Γνώσης, καθώς και στήριζαν διαχρονικά εκλεκτές προσωπικότητες που ήθελαν να εργαστούν για την Ανθρωπότητα, να πάει ένα βήμα πιο μπροστά, να εξελιχθεί συνειδησιακά, και να πατάξει μια για πάντα τον Πνευματικό αλλά και Οικονομικό ζυγό που της είχαν επιβάλλει.

Αυτή είναι η διαδρομή που διάνυσε το Ελληνικό μας Φως, κάτω από το προσωπείο του Εσωτερισμού, του Διαφωτισμού, του Μυστικισμού, του Αποκρυφισμού, του Αυθεντικού Ροδοσταυρισμού, και του Αυθεντικού Ελευθεροτεκτονισμού.

Θα θέλαμε όμως και την δική σου άποψη, αν είναι δυνατόν, πως βλέπεις εσύ τον Εσωτερισμό, από μία εξωτερική ματιά, και γιατί κατέθεσες, πως δεν θα γινόσουν μέλος σε μία ομάδα εσωτερισμού.  
___________________________________________________________________

1 Εκάστοτε αριστοκρατία - κεφάλαιο.  Στα χρόνια που στήθηκε ο χριστιανισμός οι Ρωμαίοι Αυτοκράτορες πχ Κωνσταντίνος, ιδρυτής του χριστιανικού δόγματος.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 29, 2011, 11:49:28 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΔΙΟς ΑΕΤΟς

  • Μηνύματα: 324
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: καινούρια στο φόρουμ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2011, 23:42:31 »
 :) Καλώς Ορισες κι απο μένα Κερασούλα.Το ποιο σημαντικό νομίζω είναι μέσα σε ένα διαδικτυακό τόπο,η πολυφωνία φυσικά με τις αξιοπρεπέστατες συνθήκες όπως συζητούμε εδώ,και οι πολλές απόψεις που σίγουρα οδηγούν σε γνώση.
Η το ελάχιστο,σε αφορμή για γόνιμη σκέψη.Δεν είναι κι αυτό το ποιο θετικό που μπορεί να αποκομίσει κανείς? ;)

Σχετικά με τις σκέψεις σου αν αξίζει τελικα να είναι τώρα πια κανείς ηθικός,ή να ζεί ηθικά...χμ...ο ΜΠΑΙΡΟΝ έλεγε...με πικρία...''ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ''....ενοώντας πως οι γνήσιοι γεννημένοι ηθικοί,έτσι θα ζούν,θα δρούν και θα πράτουν,αυτοματικά και χωρίς σκέψη,ακόμη κι αν δεν το θέλουν...μα οι ανήθικοι και φαύλοι γεννημένοι,αυτοί,μόνο ηθικολογίες μπορούν να ξυλασοφούν...μα ποτέ να πράξουν.....οπότε....ο άνθρωπος γεννιέτε.Δεν γίνετε. ;D
Ο ισχυρός ας επικρατήσει...

κερασούλα

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 6
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: καινούρια στο φόρουμ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 12:46:15 »
Αγαπητοί μου,
σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Rose, υπάρχουνε πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν μπορώ να γίνω μέλος στην όμορφη παρέα σας, αν και οι σκέψεις που διάβασα εδώ είναι σίγουρα σοβαρές και πολύ βαθιές. Δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα αυτό που έχω ή αν είναι μέρος του χαρακτήρα μου ή της ιδιοσυγκρασίας μου ή όλα μαζί, αλλά αδυνατώ να ενταχτώ σε ομάδες. Η "καριέρα" μου σε ομάδες, συλλόγους, κοκ.  είχε πάντα άδοξο τέλος, ήμουνα  σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Κάποια ερεθίσματα στην σελίδα σας τα παίρνω μαζί μου, κάποια άλλα δεν θα γίνουνε ποτέ πραγματικά δικά μου.  :)   
 

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: καινούρια στο φόρουμ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 14:02:00 »
υπάρχουνε πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν μπορώ να γίνω μέλος στην όμορφη παρέα σας, αν και οι σκέψεις που διάβασα εδώ είναι σίγουρα σοβαρές και πολύ βαθιές.

Αγαπητή Κερασούλα,

φυσικά και δεν είναι πρόβλημα, απεναντίας, η κριτική σου και οι διαφωνίες σου, είναι πάντα καλοδεχούμενες και πολύτιμες.

Δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα αυτό που έχω ή αν είναι μέρος του χαρακτήρα μου ή της ιδιοσυγκρασίας μου ή όλα μαζί, αλλά αδυνατώ να ενταχτώ σε ομάδες. 

'Αρα σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, υπάρχει μία ένσταση, ως προς τις ομάδες.  Σε αυτό δεν έχεις καθόλου άδικο, μια και δυστυχώς, υπήρξαν και υπάρχουν αρκετές απογοητεύσεις.  'Αλλωστε διανύουμε μία εποχή, όπου θα αναθεωρήσουμε πολλά θέματα σχέσεων και συνεργασιών, έτσι ώστε να ξαναπροσπαθήσουμε πιο ώριμοι, και πιο σοφοί, σε νέες βάσεις.

Το έργο της Παγκόσμιας Αδελφοσύνης, για το οποίο εργάζεται κάθε Αυθεντική Ομάδα Εσωτρισμού, ανά τον Κόσμο, το έργο της Αρμονίας των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και του Διαφωτισμού, όσο και αν φαντάζει ως μία Ουτοπία, δεν έχουμε άλλη επιλογή, από το να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μας, και να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε αυτήν την Ουτοπία, και ίσως τελικά, ανεβαίνοντας ένα σκαλί κάθε φορά, θα κατανοήσουμε, πως παρότι δύσκολο το έργο μας, μπορεί να προσεγγιστεί στην Πραγματικότητα, και έτσι η Καθημερινότητα, που βιώνουμε σήμερα, να μεταλλαχθεί δραματικά.

Γι΄ αυτό το λόγο δεν πρέπει ποτέ να χάνουμε την ελπίδα μας, πως ίσως την επόμενη φορά, μπορεί να τα καταφέρουμε, και να φτάσουμε ένα βήμα πιο κοντά στο όραμά μας, που ουσιαστικά, είναι ένα Παγκόσμιο 'Οραμα, είναι το όραμα κάθε ανθρώπου, να ευημερεί, να ευτυχεί, να ζει σε ένα αρμονικό, ανθρώπινο και δημιουργικό περιβάλλον σε υγιή συνεργασία με τους συνανθρώπους του.

Αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο γενέθλιο δικαίωμα μας, ως τέκνα της Γης, το οποίο μας το στέρησαν, και μια και ξυπνήσαμε, έχουμε καθήκον να το διεκδικήσουμε, και εφόσον το διεκδικήσουμε, ο Παράδεισος επί της Γης, θα είναι πάλι δικός μας.


Η "καριέρα" μου σε ομάδες, συλλόγους, κοκ.  είχε πάντα άδοξο τέλος, ήμουνα  σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. 

Πολλοί εσωτεριστές, έχουν χαρακτηριστεί, ως ασυμβίβαστοι, απροσάρμοστοι, αντιρρησίες, επαναστάστες, εωσφοριστές, αλλά και πρωτοπόροι.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 30, 2011, 14:29:45 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΔΙΟς ΑΕΤΟς

  • Μηνύματα: 324
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: καινούρια στο φόρουμ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 01, 2011, 15:19:41 »
 :) Πολλοί εσωτεριστές, έχουν χαρακτηριστεί, ως ασυμβίβαστοι, απροσάρμοστοι, αντιρρησίες, επαναστάστες, εωσφοριστές, αλλά και πρωτοπόροι.


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ...ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟς ''ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΜΕς ΤΟ ΓΑΛΑ''
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΚΟΠΑΔΙ ΑΠΟ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΠΡΟΒΑΤΑ...ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΕΡΑΣΟΥΛΑ ΜΟΥ....!!!!  ;D
Ο ισχυρός ας επικρατήσει...