Αποστολέας Θέμα: Η Παγκόσμια Κοινωνική Αλλαγή  (Αναγνώστηκε 19737 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Παγκόσμια Κοινωνική Αλλαγή
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 14:12:48 »
Η εποχή του Υδροχόου, καλεί όλους τους Αυθεντικούς Ελεύθερους και Χρηστοήθεις ανθρώπους, τις Πνευματικές Διάνοιες, τους Πρωτοπόρους Κοινωνικούς επαναστάτες, να γίνουν ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, και να πρωτοστατήσουν στον Σχεδιασμό της Αρχιτεκτονικής των Νέων Κοινωνιών του Μέλλοντος, ανοικοδομώντας, τον Ναό της Αρετής, εδραιώνοντας μία Ελεύθερη και Ευημερούσα Κοινωνία.

Ως Πρωτοπόροι Αρχιτέκτονες μιας Νέας Κοινωνίας, μιας Κοινωνίας του Μέλλοντος, ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε, μία μακέτα, ένα πρότυπο Οικισμό, Αυτόνομης Επιβίωσης, Ευημερίας, Γνώσης και Πνευματικότητας. 

Οι παρακάτω Ιδέες και προτάσεις, ευχόμαστε να συμβάλλουν σε έναν περαιτέρω δημιουργικό οραματισμό, διάλογο, σχεδιασμό καθώς και υλοποίησης των μελλοντικών αυτών Κοινωνιών.

1. Ο πρότυπος οικισμός, θα πρέπει να αποτελείται αρχικά, από μία Μητρική βάση Αυτόνομης Επιβίωσης, που θα περιλαμβάνει βιολογικές καλλιέργειες, κτηνοτροφία, και εκμετάλλευση καθαρών πηγών ενέργειας. 

2. Ο πρότυπος αυτός οικισμός θα πρέπει να σχεδιαστεί, αρχιτεκτονικά, ως ένα φιλικό περιβάλλον για τον άνθρωπο, μέσα στην φύση, και σύμφωνα με τις τελευταίες προτάσεις ή ανακαλύψεις που θα εγγυούνται, μία ψυχική αρμονία και ευδαιμονία.

3. ‘Ολοι οι κάτοικοι του οικισμού είναι συνέταιροι, συνεργάτες, και δεν υπάρχει η έννοια του υπαλλήλου.  ‘Ολοι δέχονται ισότιμα, μερίσματα από τα κέρδη του Οικισμού, ως μία Μετοχική Εταιρεία, ανάλογα τις επενδύσεις τους, είτε οικονομικά, είτε ως εργασία ή είδος.

4. Υπάρχει ένα κεντρικό προϊόν παραγωγής, ή εργοστάσιο, σε κάθε οικισμό.

5. Χώροι ψυχαγωγίας, πρότυπα εστιατόρια, καφετέριες, αθλητισμός, βιβλιοθήκες, κινηματογράφοι, θέατρα, Αναπαυτήρια-Σπα-Θεραπευτήρια, Παιδεία, Ακαδημίες, κτλ, καθιστούν τον οικισμό, ολοκληρωμένη και αυτόνομη πρόταση, διαβίωσης, δημιουργώντας έναν Καλλιεργημένο, Μορφωμένο, Ενάρετο, και Κοινωνικοποιημένο άνθρωπο.

6. Η εκκλησία του Δήμου, η κεντρική διαχείριση του Οικισμού, προσφέρει έναν χώρο, για ενεργοποίηση και συμμετοχή του κάθε πολίτη στα κοινά του Συνεταιρισμού.

7. Επειδή η παραγωγή θα είναι μεγαλύτερη από την κατανάλωση, τα έσοδα θα επενδύονται πίσω στην κοινωνία, ως έργα ψυχαγωγίας, πνευματικής καλλιέργειας, επιστήμης, και περαιτέρω επενδύσεων, προσφέροντας μία καλύτερη διαχείριση του χρόνου αλλά και την αύξηση μιας υγιούς δημιουργικότητας.

Είθε οι παραπάνω αρχικές ιδέες και προτάσεις, να εμπνεύσουν πρωτοπόρες ψυχές και νόες, στην Ανοικοδόμηση των Νέων Ελληνικών Κοινωνιών του Μέλλοντος. Γένοιτο!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 07, 2020, 12:14:30 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 578
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Η Παγκόσμια Κοινωνική Αλλαγή
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 20, 2010, 17:23:08 »

             ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ   αδελφη,   τα   γραφομμενα  σου....."Ε Ρ Χ Ο Ν Τ Α Ι "....απο   κ α π ο ι ο    α λ λ ο    Χ Ω Ρ Ο .....

                                              ναι,   ετσι   Ε Π Ρ Ε Π Ε    ΝΑ   ΕΙΝΑΙ......ε τ σ ι ....


                                το   ο ρ α μ α .....αυτο,   ας   φ ω τ ι σ ε ι     τις   Σ Κ Ι Ε ς    ΤΗς   ΝΟΗΣΗς    ΤΟΥ   ΚΑΘΕ  ΕΝΟς.

                      -  αυτο,   ηταν  .....εξ"αλλου....και   το   αρχικο   σ χ ε δ ι ο    ΤΗς    Π Ο Λ Η Σ !

                                      ΕΧΕΙ.....ΠΑΡΕΛΘΕΙ    Χ Ρ Ο Ν Ο Σ .....ΑΠΟ  ΤΟΤΕ.!



            ΤΟ   ΝΕΡΟ.....ΚΑΙ   Η  ΓΗ .....ΠΑΝΤΑ   Α Ν Α Μ Ε Ι Γ Ν Υ Ο Ν Τ Α Ι .....ΠΡΟΣ    Γ Ε Ν Ε Σ Η   .....ΤΗΣ   Μ Ο Ρ Φ Η Σ .

            ΤΗΣ   Ε Κ Α Σ Τ Ο Τ Ε ......Κ Α Τ Α Λ Λ Η Λ Η Σ   ......


            Η    Φ Ω Τ Ι Α .....ΟΜΩΣ....αδελφη  μου....ΗΤΑΝ    Α Υ Τ Η ....ΠΟΥ    ΤΗΝ   Ε Κ Α Ν Ε .....Ε Μ Φ Α Ν Η -κατοικισιμη.....ευελικτη..

                                                                ν ο η μ ο ν α ......ναι,   η  Φ Ω Τ Ι Α .....


           Η   Φ Ω Τ Ι Α .....ΤΗΣ   Α Δ Ε Λ Φ Ο Σ Υ Ν Η Σ ......ΤΗΣ   ΦΙΛΙΑΣ....ΤΗΣ   Α Ρ Μ Ο Ν Ι Α Σ ....ΤΗΣ   ε υ δ α ι μ ο ν ι α ς ...

                                                                                                                   

                                                          ας     μεταφερει  ο   Α Ν Ε Μ Ο Σ .....ΤΟΥς   ΣΠΟΡΟΥΣ    ΤΗΣ   ΣΚΕΨΗΣ   ΣΟΥ....

                                                                                              ΣΤΙΣ   Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ .......των   ανθρωπων....ας.!

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Παγκόσμια Κοινωνική Αλλαγή
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 20, 2010, 21:22:16 »
                    -  αυτο,   ηταν  .....εξ"αλλου....και   το   αρχικο   σ χ ε δ ι ο    ΤΗς    Π Ο Λ Η Σ !

                                      ΕΧΕΙ.....ΠΑΡΕΛΘΕΙ    Χ Ρ Ο Ν Ο Σ .....ΑΠΟ  ΤΟΤΕ.!

'Οντως αδελφέ μου, έχει παρέλθει χρόνος από τότε που οι Πρόγονοί μας, ίδρυσαν Νέες Αποικίες1, και έδειξαν την οδό προς την σύγχρονη έννοια του Συνεταιριστικού Οικισμού, αλλά και την Συνεργασία μεταξύ Αυτόνομων Οικισμών και Εθνοτήτων. 

Γι' αυτό το λόγο, εμείς οι Σύγχρονοι 'Ελληνες, είμαστε και οι καταλληλότεροι ως λαός, να δείξουμε την οδό προς την υλοποίηση Νέων Σύγχρονων Συνεταιριστικών Αυτόνομων Οικισμών, Πνευματικής Ελευθερίας και Ευημερίας, και ως Πανελλήνια αλλά και ως μία Παγκόσμια Λύση.
_______________________________________________________________________

1 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE

Οι ιστορικές συνέπειες του β’ ελληνικού αποικισμού

Διεύρυνση των ορίων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού

Διαδόθηκε το μοντέλο της πολιτικής οργάνωσης με βάση την πόλιν, αφού όλες οι αποικίες που ιδρύθηκαν ήταν πόλεις

Διευρύνθηκε ο οικονομικός χώρος δράσης του ελληνισμού με αποτέλεσμα την ανάπτυξη του εμπορίου και της βιοτεχνία, που ήταν προσανατολισμένη στις ανταλλαγές με πρώτες ύλες και αγροτικά προϊόντα από την ενδοχώρα.

Η επικοινωνία με πολλές και ποικίλες εθνότητες συντέλεσε στη διαμόρφωση της κοινής συνείδησης της εθνικής ταυτότητας. Ο όρος ‘Πανέλληνες’ χρησιμοποιείται πρώτη φορά από τον Ησίοδο κατά τις αρχές του 7ου π.Χ. αιώνα και από τον Αρχίλοχο τα μέσα του 7ου π.Χ. αιώνα.

Στην ανάπτυξη της κοινής αυτής συνείδησης συνέβαλαν και οι πανελλήνιες γιορτές που άρχισαν να διοργανώνονται. Αρκετά εκτεταμένα εκφράζει αυτό η αμφικτιονία των Πυλών και των Δελφών. Δε γνωρίζουμε πολλά για την οργάνωση των αμφικτιονιών, αλλά έχουμε πολλές πληροφορίες για την αμφικτιονία των Πυλών και Δελφών, η οποία είχε δύο θρησκευτικά κέντρα: το ένα ήταν το ιερό της Δήμητρας και της Κόρης στις Πύλες και το άλλο ήταν το ιερό του Απόλλωνα στους Δελφούς. Αρχικά, η αμφικτιονία απλωνόταν γύρω από τις Πύλες και ήταν γνωστή ως αμφικτιονία των Πυλών. Αργότερα, εντάχθηκαν και οι Δελφοί στην αμφικτιονία, η οποία πλέον περιλάμβανε εντός των ορίων της το ιερό του Απόλλωνα και μετονομάστηκες σε αμφικτιονία των Πυλών και των Δελφών. Το γεγονός ότι η αμφικτιονία των Δελφών και των Πυλών είχε δώδεκα έθνη μέλη και όχι πόλεις δείχνει ότι ήταν μία παλαιά αμφικτιονία χρονολογούμενη ίσως και από τη μυκηναϊκή εποχή. Το κάθε μέλος έστελνε δύο αντιπροσώπους στο αμφικτιονικό συνέδριο, αποτελούμενο από 24 αντιπροσώπους, οι οποίοι ονομάζονταν ιερομνήμονες και διαχειρίζονταν τα οικονομικά της συμμαχίας. Τον 6ο π.Χ. αιώνα εμφανίζεται στις πηγές για την Κάτω Ιταλία ο όρος ‘Μεγάλη Ελλάδα’, ο οποίος στη συνέχεια εξαφανίζεται, κάτι που αποτελεί ένα πρόβλημα της ιστορικής έρευνας.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 21, 2010, 12:11:09 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Παγκόσμια Κοινωνική Αλλαγή
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 20, 2010, 21:36:53 »
        Η    Φ Ω Τ Ι Α .....ΟΜΩΣ....αδελφη  μου....ΗΤΑΝ    Α Υ Τ Η ....ΠΟΥ    ΤΗΝ   Ε Κ Α Ν Ε .....Ε Μ Φ Α Ν Η -κατοικισιμη.....ευελικτη..

                                                                ν ο η μ ο ν α ......ναι,   η  Φ Ω Τ Ι Α .....


           Η   Φ Ω Τ Ι Α .....ΤΗΣ   Α Δ Ε Λ Φ Ο Σ Υ Ν Η Σ ......ΤΗΣ   ΦΙΛΙΑΣ....ΤΗΣ   Α Ρ Μ Ο Ν Ι Α Σ ....ΤΗΣ   ε υ δ α ι μ ο ν ι α ς ...

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE

Διαδικασία ίδρυσης μιας αποικίας

Συνήθης πρακτική ήταν η κατάκτηση του εδάφους. Ευρισκόμενοι σε άμεση γειτνίαση με άλλους πληθυσμούς έρχονταν σε επικοινωνία μαζί τους, αφού ένας μικρός πληθυσμός Ελλήνων βρισκόταν κοντά σε επαφή με τα ντόπια φύλα. Έτσι, διευρύνθηκε ο χώρος όπου είχαν ζήσει οι Έλληνες. Οι θεσμοί της πόλης αποφάσιζαν την ίδρυση μιας αποικίας, ορίζονταν ο οικιστής και οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του στην αποστολή. [Ο Ηρόδοτος μας πληροφορεί ότι για τον αποικισμό της Κυρήνης από τους Θηραίους ορίστηκε ότι ο ένας από τους δύο γιους μιας οικογένειας μπορούσε να συμμετάσχει στην αποστολή.] Καθώς ζητούσε χρησμό η πόλη, ετοιμαζόταν η αναχώρηση με ένα πλοίο. [Ο Ηρόδοτος μας λέει ότι ήταν πεντηκόντορος.] Γινόταν θυσία και δινόταν η φωτιά, που σε συμβολικό επίπεδο τον άμεσο δεσμό αποικίας και μητρόπολης. Σε λίγες περιπτώσεις έχουμε αναφορές για συμμετοχή γυναικών και εξίσου λίγες όπου οι άποικοι παντρεύονταν. Ο οικιστής οδηγούσε την αποστολή στον κατάλληλο τόπο και πριν να κατανείμουν τη γη, όριζαν το χώρο για τα ιερά, τη δημόσια γη και τεμάχιζαν σε γεωτεμάχια. Η οικοδόμηση της πόλης γινόταν υπό την ευθύνη του οικιστή, από τον οποίο ονομαζόταν και η αποικία, συνήθως από ένα μυθικό ιδρυτή. Η συντριπτική πλειοψηφία των πόλεων είχε ένα μυθικό ιδρυτή, αυτόν που κατά τον ιδρυτικό μύθο της πόλης την ίδρυσε. Π.χ. τα Άβδηρα κατά το μύθο είχαν ιδρυθεί από τον Άβδηρο, φίλο του Ηρακλή.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 20, 2010, 21:38:31 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/