Αποστολέας Θέμα: Ποιοι είναι οι ιθύνοντες που προωθούν νέο κύμα ΦΑΣΙΣΜΟΥ στην Ελλάδα?  (Αναγνώστηκε 70327 φορές)

Πυριφλεγέθων

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 12
  • Karma: 0
    • Προφίλ
ΣΥΝΕΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ...

Τι να πω τώρα; Κατ' αρχήν ότι μία λύση -ή θα είναι συνετή-, -ή θα είναι πολιτική-. Και τα δύο μαζί το βλέπω λίγο ακατόρθωτο για οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα. Γιατί;

Επειδή μέσα σε ένα πολιτικό σύστημα, όπως επίσης και στην πλατιά μάζα των λαών το "συνετό" έχει διαφορετικές ερμηνείες ανάλογα με τα καλά και συμφέροντα του εκάτοτε ενδιαφερόμενου. Αυτό και μόνο -αν το αποδεχτούμε ως θεώρημα- μας οδηγεί στη "σκέτη" πολιτική λύση. Η οποία βέβαια πάντα θα έχει αυτούς που συμφωνούν και αυτούς που διαφωνούν. Επίσης ανάλογα με τα συμφέροντα του εκάστοτε ενδιαφερόμενου.

Που οδηγούμαστε τελικά; Ποιον δρόμο προκρίνουμε; Τον τρίτο ίσως; Δηλαδή την ΔΡΑΣΗ; Μήπως δεν χρειαζόμαστε ΚΙ ΑΛΛΕΣ "ΣΥΝΕΤΕΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ" ΛΥΣΕΙΣ αλλά τελικά, να σταματήσουμε να είμαστε οι "σκουπιδοντενεκέδες" γειτονικών και μη κρατών της Ανατολής και του Νότου που φροντίζουν να μας "προμηθεύουν" με οτιδήποτε θεωρούν αυτοί "κοινωνικό απόβλητο" και δεν το θέλουν στη γειτονιά τους;

Το πράγμα είναι απλό. Όσο κι αν ακούγεται σκληρό και δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε κρυμμένοι κάτω από αντιρατσιστικές και ανθρωπιστικές μάσκες, κατά βάθος ξέρουμε τι πρέπει να γίνει. Δηλαδή αν στο σπίτι σας που είναι συγκεκρικριμένων τετραγωνικών μέτρων και δεν έχει τη δυνατότητα του ξεχειλώματος, θελήσουν να μπουν μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες ανθρώπων -με πιο πιθανό αποτέλεσμα τη κατεδάφιση του σπιτιού-, εσείς σαν καλοί σπιτονοικοκύρηδες που πρέπει να φροντίσετε την οικογένειά σας τι θα κάνετε;
Ένα αλεξικέραυνο στη κορυφή του καμπαναριού μίας εκκλησίας, αποτελεί σαφή ένδειξη αυτοπεποίθησης;

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
να σταματήσουμε να είμαστε οι "σκουπιδοντενεκέδες" γειτονικών και μη κρατών της Ανατολής και του Νότου που φροντίζουν να μας "προμηθεύουν" με οτιδήποτε θεωρούν αυτοί "κοινωνικό απόβλητο" και δεν το θέλουν στη γειτονιά τους;

Το θέμα των μεταναστών, είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, που χρειάζεται μία συνετή αντιμετώπιση έτσι ώστε και να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που υποφέρουν, αλλά και να μην υποφέρει περισσότερο η χώρα μας.

Ας μην ξεχνάμε πως και οι 'Ελληνες υπήρξαν μετανάστες στην Αμερική, Γερμανία, Αυστραλία κυρίως, αλλά και σε όλες τις μεριές του κόσμου συναντάμε 'Ελληνες.  Τα σύνορα της κάθε χώρας δεν θα πρέπει να είναι ΚΛΕΙΣΤΑ, για ένα άνθρωπο που θέλει να επισκεφτεί ή ακόμα να ζήσει σε αυτήν την νέα χώρα στην οποία δεν γεννήθηκε.  'Ομως όταν μία χώρα φιλοξενεί έναν άνθρωπο που δεν γεννήθηκε εκεί, χρειάζεται να έχει προετοιμάσει και το έδαφος, έτσι ώστε προσπαθώντας να βοηθήσουμε σε ένα πρόβλημα, να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερο, ή ακόμα να καταλήξουμε να νοιαζόμαστε περισσότερο για τους μετανάστες, από ότι για τους αυτόχθονες μιας χώρας.

Γενικά, χρειάζονται πολλές μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να γίνει και η Ελλάδα μας, ένα κράτος πρόνοιας, είτε για τον 'Ελληνα, είτε για τον μετανάστη, και πρώτα από όλα, η μεταρρύθμιση αυτή, χρειάζεται να γίνει στην Διάνοια και στην Ψυχή μας...

Αν γίνουμε περισσότερο ανθρώπινοι, αν βρούμε την χαμένη ανθρωπιά μέσα μας, αν Αναγεννηθεί η Ελληνικότητα σε κάθε 'Ελληνα, όλα θα λυθούν, και όλα θα ξεκαθαριστούν, έτσι ώστε κάτοικοι αυτής της χώρας που υποφέρουν, να αρχίσουν να χαίρονται τη ζωή, το μεγαλύτερο δώρο της ύπαρξης.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 31, 2009, 19:43:04 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Πυριφλεγέθων

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 12
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου Rose και είναι σαφές ότι "εμείς" (που θέλουμε πρώτοι να μιλάμε για Αδελφότητα) πρέπει να σκεφτόμαστε τους συνανθρώπους και σαν αδελφούς (ή τέλος πάντων "εν δυνάμει" τέτοιους).

Επίσης είναι σαφές ότι πρέπει να σεβόμαστε τη Φύση της Ανάγκης (και όχι τόσο αυτή καθαυτή την ανάγκη - αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα) που σπρώχνει κάθε άνθρωπο να αναζητήσει καλύτερες συνθήκες (όπως τις κρίνει αυτός) μακριά από το τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, όπως επίσης να σεβόμαστε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όντας ξένος ανάμεσα πολλές φορές σε "ξένους" και "αφιλόξενους" που τον κοιτάνε στραβά στη πρώτη ευκαιρία.

Όμως...

"Δυστυχώς" θα πρέπει να υπάρξει λύση. Για να μην υπάρξει παράλυση. Και ακόμα "πιο δυστυχώς" έχουμε ξεπεράσει το στάδιο της ευκαιρίας που είχαμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις και το κράτος "πρόνοιας" και τώρα για να μπορέσει να γίνει μεταρρύθμιση στη Διάνοια και τη Ψυχή μας (όπως λες) θα πρέπει πρώτα να επέλθει η Κάθαρση. Για να έχεις το "χώρο" και την "άνεση" να μεταλλαχθείς σε κάτι καλύτερο. Και κατόπιν να μπορε΄σεις να μεταλλάξεις προς το καλύτερο και το "σπίτι" σου.

Σημείωση: Οι Έλληνες μετανάστες (ευτυχώς γι' αυτούς) αντιμετώπισαν αυτές τις συνθήκες "πρόνοιας" που είχαν αναπτύξει χώρες μεγαλύτερες σε μέγεθος και με ανάγκες μεταναστευμένης εργατικής δύναμης. Δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί σε αυτούς τους Έλληνες μετανάστες αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Ίσως ότι συμβαίνει σήμερα σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, ακόμα και ΗΠΑ με κάθε δυστυχή που προσπαθεί να βρει τη τύχη του εκεί.
Ένα αλεξικέραυνο στη κορυφή του καμπαναριού μίας εκκλησίας, αποτελεί σαφή ένδειξη αυτοπεποίθησης;

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
έχουμε ξεπεράσει το στάδιο της ευκαιρίας που είχαμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις και το κράτος "πρόνοιας"

Αδελφέ μου, κάθε μέρα είναι και μία ευκαιρία αλλαγής, είτε σε ατομικό, είτε σε συλλογικό επίπεδο.  Αρκεί να υπάρχει η διάθεση, και η τόλμη για αυτοκριτική και διόρθωση...  Τότε η Κάθαρση γίνεται εφικτό γεγονός και δεν παρεμένει μία ουτοπία...

Η υλοποίηση της Πνευματικότητας είναι όντως πολύ δύσκολη, αλλά αυτή είναι η πρόκλησή μας, και το μάθημά μας ως Ανθρωπότητα... να κάνουμε την Θεωρία... Πράξη...
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Πυριφλεγέθων

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 12
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Συμφωνώ μαζί σου.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας ευχηθούμε να γίνει η ουτοπία πραγματικότητα και η Πνευματικότητα να ορίζει το τρόπο ζωής μας.

Άλλωστε γι' αυτό δεν είμαστε και εμείς εδώ; Για να βάλουμε μία μικρή πέτρα ο καθένας μας πάνω σε αυτό το κτίσμα;
Ένα αλεξικέραυνο στη κορυφή του καμπαναριού μίας εκκλησίας, αποτελεί σαφή ένδειξη αυτοπεποίθησης;

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Άλλωστε γι' αυτό δεν είμαστε και εμείς εδώ; Για να βάλουμε μία μικρή πέτρα ο καθένας μας πάνω σε αυτό το κτίσμα;

'Ετσι ακριβώς αδελφέ μου.  Είναι μεγάλη η χαρά μας, όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία, έτσι ώστε ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος.  Αυτό είναι το χρέος κάθε Ενήλικα Ανθρώπου.

'Οσον αφορά μεταρρυθμιστικές λύσεις, είτε ιδεολογικές είτε κοινωνικές, προτείνουμε τις ακόλουθες λύσεις ή προβληματισμούς...

1. Η Ελλάδα μας, παρόλο που υπήρξε η ιδρύτρια της Ανεξιθρησκίας, της Δημοκρατίας, της Επιστήμης, και της Προαγωγής του Ελεύθερου Πνεύματος, έχει καταντήσει μέχρι σήμερα, υπόδουλη σε μία Θρησκευτική Δικτατορία.  Η Ελλάδα μας, η χώρα από όπου ανέτειλε το ΦΩΣ, είναι το τελευταίο ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ κράτος της Δύσης. 

Η Χριστιανική Εκκλησία, ενώ κηρύσσει την Φιλανθρωπία, και πως γίνεται αρωγός της Πρόνοιας του Κράτους, έχει καταλάβει μία τεράστια περιουσία του Ελληνικού λαού, και ξεπουλάει, την Ελληνική μας Γη, με επιχειρηματικό πνεύμα, ιδιοτέλειας.

Επίσης έχει αποδειχθεί πλέον, σε κάθε νοήμονα άνθρωπο, πως ο Χριστιανισμός, χρησιμοποιεί ύπουλα την Φιλανθρωπία, ως μέσο Προσηλυτισμού, και όχι για να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό μας, που υποφέρει.  Χρειάζεται να μεταφερθεί αυτή η τεράστια περιουσία, ειδικά των Μοναστηριών, πίσω στην Πρόνοια του Κράτους, έτσι ώστε να δοθούν οι λύσεις, και να βοηθούν οι συνάνθρωποί μας, που υποφέρουν.

2. 'Οσον αφορά το θέμα των μεταναστών, η μεγαλύτερη βοήθεια που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε ως Δύση, είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς, να μην ξενιτεύονται από την χώρα τους, για ένα κομμάτι ψωμί, και ειδικά, να μην ξεπουλάνε τον πολιτισμό τους, στα θηρία της Δύσης, είτε μέσω του θρησκευτικού προσηλυτισμού, είτε μέσω της παγκοσμιοποιητικής ισοπέδωσης, κάθε ανθρώπινης ιδιομορφίας και ιδιαιτερότητας.

Στα πλαίσια του 'Εργου μας, σε συνεργασία με την ΜΚΟ "Οι Φίλοι της Αφρικής", συνδράμουμε έτσι ώστε να σταματήσει αυτή η πολιτισμική και κοινωνική καταστροφή ΚΑΙ άλλων χωρών, έτσι ώστε μια μέρα, όσοι αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν, να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα τους.

Αν και δεν έχουμε δικαίωμα να στερήσουμε σε κανέναν την κατοικία όπου επιθυμεί στον κόσμο, η λύση δεν είναι να έρθουν όλοι οι "άποροι" πληθυσμοί της Γης, στην Ελλάδα, αλλά να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, να μην αναγκάζονται να φεύγουν από την πατρίδα τους.

3. Δυστυχώς ο λόγος που εισήλθε μεγάλος αριθμός μεταναστών, στην χώρα μας, δεν ήταν λόγω ανθρωπισμού, αλλά λόγω σκοπιμότητας, παροχής φθηνού εργατικού δυναμικού. Ο 'Ελληνας (και εν' τέλει ο Δυτικός) επί τω πλείστων, από την φύση του, αναζητά διευθυντικές θέσεις ως επαγγελματική έκφραση, και δεν δέχεται εύκολα να ανήκει στο εργατικό δυναμικό.

Πως γίνεται να υπάρχουν άνεργοι 'Ελληνες, και όταν έρχεται ένας μετανάστης στην Ελλάδα, να βρίσκει δουλειά?  Αυτό σημαίνει πως ο άνεργος 'Ελληνας, δεν δέχεται να εργαστεί, κάτω από τις συνθήκες, που ο μετανάστης δέχεται πολύ πιο εύκολα, λόγω ανάγκης.

Ως Νοήμονες 'Ανθρωποι, χρειάζεται να βρίσκουμε λύσεις, που να ικανοποιούνε όλες τις πλευρές, και τους μετανάστες συνανθρώπους μας, αλλά και τους συνανθρώπους μας 'Ελληνες. 

Η Ανθρωπότητα είναι ένα πάζλ, που Εμείς οι ‘Ανθρωποι, καλούμαστε να συναρμολογήσουμε, αλλιώς θα συνεχίσει να βρίσκεται διασκορπισμένο σε χαοτική μορφή.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 01, 2009, 15:00:29 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/