Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Ορφέας

Σελίδες: [1] 2 3 ... 105
1
    Βρισκόμαστε στο σημείο αλλαγής των εποχών, όπου η εποχή του Υδροχόου έρχεται να διαδεχθεί την εποχή των Ιχθύων, όπου παρατηρείται μια έξαρση σε θεωρίες και πρακτικές που "μιλάνε" συνήθως για "Αγάπη", διανθίζοντάς τες με επιστημονικοφανή στοιχεία και με νεοεποχίτικες νότες σχετικές με την αόριστη πεμπτοδιαστατική μετάβαση, με αστρόσπορους, με καναλιώσεις πνευματικών ή αστρικών οντότητων και με ότι άλλο "ερεθίζει" και συγκινεί τον εγκλωβισμένο και συγχρόνως αφελή σημερινό άνθρωπο, αναρωτιέμαι αν πρέπει να γίνεται ή όχι κριτική σε τέτοιες "θεωρίες και πρακτικές"....

    Ο Τζόουνς είχε ιδρύσει τη χριστιανική αίρεση «Ναός του Λαού» στην Ιντιανάπολη τη δεκαετία του ’50, με τα κηρύγματά του να στρέφονται κατά του ρατσισμού και να προσελκύουν πολλούς Αφροαμερικανούς. Ο ίδιος οραματιζόταν μια κομμουνιστική κοινότητα, στην οποία όλοι θα μπορούσαν να ζουν μαζί αρμονικά και να εργάζονται για το κοινό καλό....

    Χρειάστηκε απλώς ένας άνθρωπος με πειθώ, έτσι, το Τζόουνσταουν της Γουϊάνα έγινε η σκηνή μιας από τις πιο ανατριχιαστικές τραγωδίες στην αμερικανική ιστορία. Ήταν η 18η Νοεμβρίου του 1978. Και, υπό την καθοδήγηση του ιδρυτή και ηγέτη του «Ναού του Λαού» Τζιμ Τζόουνς, τα μέλη του προχώρησαν στην «επαναστατική αυτοκτονία» τους, πίνοντας μείγμα δηλητηρίων.
18η Νοεμβρίου του 1978, 912 άνθρωποι πέθαναν από δηλητηρίαση - εκ των οποίων τα 276 ήταν παιδιά.

https://www.vradini.gr/article/diethni/298439-naos-tou-laou-i-airesi-pou-odigise-stin-aftoktonia-912-anthropous-mesa-se-mia-mera?fbclid=IwAR0l6fqnwTd8RlENiaCJG6nChi28XXKSH_g-kO04bFwEXgE4Y0aQ2wQ6dyA

Γράφει πιο πάνω η Irene Viss:

"....Σταματηστε αυτή την καταστροφολογία οι ανώτεροι διδάσκαλοι και πνευματικοί οδηγοί βλέπουν ακούνε και αφουγκράζονται τα πάντα....
Είναι κρίμα να έχετε ακόμα τέτοια πράγματα στο μυαλό σας.
Αν δεν πιστεύετε στην 5 διάσταση πως θα την δείτε?
Πώς θα την νιώσετε??
Πώς θα την βιωσετε???...."

    Εδώ μας αποκαλύπτει μια μεγάλη αλήθεια η Irene Viss

"Αν δεν πιστεύετε, δεν θα νιώσετε, δεν θα δείτε, δεν θα βιώσετε"....
Από αυτήν όμως την Αλήθεια, προκύπτει μία ακόμα μεγαλύτερη παγκόσμια Αλήθεια.
Σε ότι πιστεύεις, αυτό θα βιώσεις, αυτό θα νιώσεις, αυτό θα "δεις".

    Σε αυτήν την ιδιότητα βασίζονται όλες οι θρησκείες και οι μυστικιστικές θεωρίες. Αυτό όμως που ουσιαστικά αποκαλύπτεται, είναι ότι η αληθοφάνεια των εμπειριών και βιωμάτων ελέγχεται ως πλασματική. Διότι, δεν γίνεται να έχουν όλοι διαφορετικές "οράσεις" τις οποίες θεωρούν ως μοναδική αλήθεια - κατηγορώντας όλες τις άλλες ως ψευδείς, του σατανά κλπ - και να αξιώνουν από την πλευρά τους την μόνη Αλήθεια. Είναι Άτοπο.

    Αν σκεφτούμε ότι η πίστη μας που μας υπόσχεται τον δικό μας παράδεισο, την ίδια στιγμή μας καταδικάζει σε εκατοντάδες κολάσεις των άλλων "πνευματικών" θεωριών και θρησκειών, θα αρκούσε αυτή η σκέψη να αντιληφθούμε ότι το όλο θέμα "μπάζει" λογικά από παντού.

    Από την οπτική του εσωτερισμού, είναι γνωστό πόσο σημαντική και πόσο μεγάλη σημασία έχει για "εσωτερικές πρακτικές" η φαντασία. Γνωρίζουν όμως οι εσωτεριστές που έχουν μια σχετικά ευρύτερη και μακρόχρονη εμπειρία, ότι η Φαντασία πολύ εύκολα δυστυχώς μπορεί να ξεπέσει σε Φαντασίωση, όπως η ευκολοπιστία μπορεί να αποβεί Ψύχωση και η Ιδεολογία να καταλήξει σε Ιδεοληψία....

    Η Φιλοσοφία δια στόματος Πόππερ, μας παροτρύνει όχι απλά να ασκούμε σκληρή κριτική σε κάθε θεωρία που αξιώνει Αλήθειες, αλλά να πολεμάμε κυριολεκτικά με κάθε μέσο την όποια θεωρία - σε επίπεδο διανοητικού πολέμου - και μόνον αν αντέξει στον διανοητικό πόλεμο και θριαμβεύσει απέναντι σε κάθε κριτική, τότε, ναι, να γίνεται αποδεκτή ως έγκυρη και Αληθής....

2
Μαγεία / 25η Δεκεμβρίου και Μαγεία....
« στις: Δεκεμβρίου 26, 2022, 12:25:14 »
    Λέγεται ότι η 25η Δεκεμβρίου είναι μια πολύ έντονα μαγική μέρα, ίσως η πιο κατάλληλη για κάποιας κατηγορίας ξόρκια και μαγικές τελετουργίες.

    Η άποψη αυτή δεν είναι καθόλου άτοπη, προφανώς ούτε και αντιφατική, διότι δίνει μια έγκυρη προειδοποίηση για την μέρα αυτήν που είναι η πιο σημαντική από τις μέρες του φοβερού δωδεκαήμερου, κατά το οποίο ανοίγουν οι "πύλες" και μπορούν να διέρχονται ψυχές και πνεύματα.

    Πρώτον, σύμφωνα με αρχαίες προχριστιανικές παραδόσεις που συναντάμε σχεδόν σε όλους τους λαούς, ταραχοποιά, πειραχτικά αλλά και κακοποιά δαιμονικά, όπως οι δικοί μας Καλικάντζαροι, μπορούν για την περίοδο από το Χειμερινό Ηλιοστάσιο μέχρι τα Επιφάνεια, να εισέρχονται στον κόσμο των ανθρώπων.

    Οι Καλικάντζαροι συμβολίζαν στην αρχαία Ελλάδα τους νεκρικούς δαίμονες, τους νεκυδαίμονες, που κατά την περίοδο των χειμερινών τροπών του Ηλίου ανέβαιναν από τον Άδη στην Γη. Στους νεκρικούς δαίμονες περιλαμβάνονταν και οι Ψυχές των προγόνων, γιαυτό και τα έθιμα είχαν συνήθως διπλό χαρακτήρα, αφού από την μια ασφαλίζονταν τα σπίτια για να μην εισέρχονται τα κακοποιά "Παγανά", ενώ από την άλλη σε πολλές παραδόσεις των λαών της Ευρώπης, οι κάτοικοι άφηναν την νύχτα φαγητό και γλυκά για τους προγόνους που επισκέπτονταν την οικία τους.

    Στην αρχαία Αθήνα, για να προστατέψουν τα ιερά ώστε να μην τα μαγαρίσουν οι αντίστοιχοι Καλικάντζαροι, τα έζωναν περιμετρικά με μια κόκκινη κλωστή. Για την προστασία των σπιτιών, όπως διασώζει η λαϊκή παράδοση, εκτός από την γνωστή καύση αρωματικών βοτάνων, είχαμε και πιο ευφάνταστες λύσεις. Έτσι, κάποιοι καίγανε στο τζάκι τα παλιά παπούτσια, πιστεύοντας ότι η δυσοσμία της ποδαρίλας θ τα απομάκρυνε, ενώ πολλοί βάζανε θύσανους με πολλές ίνες έξω από την πόρτα, πιστεύοντας ότι τα "Παγανά" επειδή είχαν την μανία να μετράνε, θα προσπαθούσαν να μετρήσουν τις ίνες και έτσι πριν προλάβουν να τελειώσουν το μέτρημα θα λαλούσε ο κόκορας και θα εξαφανίζονταν. Κάτι αντίστοιχο με τον θύσανο ήταν και το έθιμο του κόσκινου που κρεμούσαν έξω από την πόρτα του σπιτιού, οπότε μέχρι να καταφέρουν να μετρήσουν όλες τις τρύπες του κόσκινου, θα τα έπιανε η Αυγή και θα εξαφανίζονταν.

    Αστρολογικά, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, ο ήλιος εισέρχεται στον Αιγόκερω, ο άξονας όμως Καρκίνου - Αιγόκερου, είναι ο άξονας γέννησης και θανάτου, εισόδου και εξόδου των Ψυχών.
Αστρονομικά, κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο, η νύχτα είναι η μεγαλύτερη του χρόνου για το βόρειο ημισφαίριο της Γης και για τρεις ημέρες ο ήλιος φαίνεται σαν να έχει σταματήσει στο ίδιο σημείο του ουρανού, προτού στραφεί φαινομενικά ανεβαίνοντας στον ουρανό προς το υψηλό σημείο όπου μεσουρανεί το καλοκαίρι. Φαίνεται λοιπόν ότι η τροπή του ήλιου κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο, γίνεται τρεις μέρες μετά την ημερομηνία που ορίζει το χειμερινό ηλιοστάσιο.

    Έτσι η τροπή του ήλιου μετά την τριήμερη "στάση" του, (που έγινε η αιτία για τόσους πανέμορφους μύθους γέννησης υιών θεών, ηλιακών θεοτήτων αφού αναφέρονται στην συμβολική γέννηση του ήλιου), είναι χοντρικά η 25η Δεκεμβρίου, μέρα που εορτάζονταν η γέννηση του Μίθρα, του Διόνυσου, του Ηρακλή κλπ, την οποία αντέγραψαν οι εβραίοι που έφτιαξαν την εβραϊκή αίρεση του χριστιανισμού, αποδίδοντάς την στον δικό τους ηλιακό ήρωα - υιό θεού.

    Μαγικά, ολόκληρο το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων εύλογα κατανοείται γιατί είναι σημαντικό. Να υπενθυμίσω ότι είχα γράψει ότι, μάγισσα ή μάγος που δεν γνωρίζει αστρολογία, είναι τσαρλατάνος, διότι είναι όχι απλά σημαντική, αλλά και απαραίτητη η γνώση της θέσης των πλανητών, όπως φυσικά και οι φάσεις της Σελήνης και του Ήλιου. Η Σεληνιακή Μαγεία που είναι η Τέχνη κατεξοχήν των Μαγισσών, τελικά κατέληξε να γίνει η ψευδοτεχνική των λαμόγιων - ανδρών ( ; ) που προσποιούνται τους μάγους.

    Τέλος πάντων, όπως όμως οι φάσεις της Σελήνης είναι σημαντικές στην αληθινή Μαγεία, το ίδιο και οι τροπές του Ήλιου έχουν μεγάλη σημασία, όπως φυσικά και οι Ισημερίες. Το αντίστοιχο της Νέας Σελήνης, για τον Ήλιο είναι συνήθως η 25η Δεκεμβρίου, όταν μετά την τριήμερη στάση του, αρχίζει πάλι να μεγαλώνει η ημέρα.
Γιαυτό είναι σημαντική η ημερομηνία αυτή για κάποια είδη Μαγείας, όπως αντίστοιχα η ημερομηνία της Νέας Σελήνης.

    Προφανώς τα ίδια σημαίνουν και για τους άλλους πλανήτες, αφού εξόχως σημαντικά, είναι η θέση, η ορθόδρομη και η ανάδρομη κίνησή τους....

    Συμπληρωματικά και διευκρινιστικά στα παραπάνω, επειδή αναφέρθηκαν "τα Επιφάνεια"....

    "Τα Επιφάνεια", από το Αρχαιοελληνικό "επιφάνεια" που σημαίνει εκδήλωση, από το ρήμα "επιφαίνω" που σημαίνει εκδηλώνω, φανερώνω, αποκαλύπτω, εμφανίζω.
Στα αρχαιοελληνικά μυητικά μυστήρια, τα Επιφάνεια ήταν μια συγκλονιστική στιγμή, καθότι στους μυούμενους αποκαλύπτονταν - εμφανίζονταν οι θεοί, με αποτέλεσμα να επέλθει σε αυτούς η "Φώτιση". Στα ελληνιστικά χρόνια, τα πιο γνωστά Μυητικά Μυστήρια ήταν τα τελούμενα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου προς τιμήν της "Κόρης". Κατά την τέλεση αυτών, εσωτερικά οι Μυημένοι γίνονταν μάρτυρες της εκδήλωσης - αποκάλυψης και εμφάνισης των θεών, ενώ εξωτερικά του άδυτου, η "φανέρωση" των θεών έκλεινε τις ουράνιες πύλες που διέρχονταν τα πνευματικά όντα, έδιωχνε από την Γη τα κακά δαιμονικά, αγιάζοντας την Φύση και τα ύδατα.

    Η ιερή τελετή των "Επιφανείων" με την επίτευξη της "Φώτισης" των Μυημένων, τελούνταν στις έξη (6) Ιανουαρίου και η ονομασία "Επιφάνεια", αντικαταστάθηκε από την λαϊκή ονομασία της εποχής, "Φώτιση" και "Θεοφάνεια". Αυτά οικειοποιήθηκε η νέα θρησκεία και καθιέρωσε στην ίδια ημερομηνία την ίδια εορτή - διαφορετικών θεών - την εορτή των "Θεοφανίων - Φώτων"....

3
ΑΣΒΕΣΤΙΤΗΣ

Δυνάμεις: Πνευματικότητα (Αστρική όραση - οράματα - εικόνες παρελθόντος), Επικέντρωση, Ειρήνη, Αγάπη, Θεραπεία, Καθαρισμός, Χρήματα, Προστασία, Ενέργεια.

Μαγικές χρήσεις: Ο Ασβεστίτης, ένας διαφανής κρύσταλλος, βρίσκεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Έχει τη μοναδική οπτική ποιότητα της διπλής διάθλασης. Σχεδιάστε μια γραμμή με ένα στυλό σε ένα κομμάτι χαρτί, στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα κομμάτι ασβεστίτη πάνω στη γραμμή. Όταν κοιτάξετε μέσα από την πέτρα, η γραμμή θα εμφανιστεί διπλή.

Αυτή η ιδιότητα καθιέρωσε την χρήση του ασβεστίτη σε ξόρκια για να «διπλασιάσει την δύναμη» της ιεροτελεστίας. Βρίσκεται στο βωμό ή φέρεται από τους λειτουργούς στο τελετουργικό μαγείας  για το σκοπό αυτό.

Καθαρός Ασβεστίτης: (Ενέργεια: Δεκτικότητα - Ευαισθησία, Πλανήτης: Σελήνη, Στοιχείο: Νερό)
Αυτή η πέτρα χρησιμοποιείται σε τελετουργίες πνευματικότητας (μαγική σφαίρα). Είναι τέλεια ως επίκεντρο στοχασμού κατά τη διάρκεια του διαλογισμού.

Ροζ Ασβεστίτης: (Ενέργεια: Δεκτικότητα - Ευαισθησία, Πλανήτης: Αφροδίτη, Στοιχείο: Νερό)
Κρατώντας στο χέρι ροζ ασβεστίτη, επιτυγχάνεται ηρεμία, επικέντρωση και γείωση. Χρησιμοποιείται επίσης σε τελετουργίες Αγάπης - Έρωτα.

Μπλε Ασβεστίτης: (Ενέργεια: Δεκτικότητα - Ευαισθησία, Πλανήτης: Αφροδίτη, Στοιχείο: Νερό) Ο μπλε ασβεστίτης είναι μια πέτρα θεραπείας όταν φοριέται στο σώμα ή τοποθετείται μεταξύ αναμμένων μωβ ή μπλε κεριών. Κατά τη διάρκεια των τελετών καθαρισμού, φέρετε πάνω σας ή χρησιμοποιήστε μπλε ασβεστίτη.

Πράσινος Ασβεστίτης: (Ενέργεια: Δεκτικότητα - Ευαισθησία, Πλανήτης: Αφροδίτη, Στοιχείο: Γη) Αυτή η πέτρα φέρνει  χρήματα και ευημερία στο σπίτι, ειδικά όταν περιβάλλεται από αναμμένα πράσινα κεριά, σε καθημερινές πρωινές τελετές λίγων λεπτών.

Πορτοκαλί Ασβεστίτης: (Ενέργεια: Προβολή, Πλανήτης: Ήλιος, Στοιχείο: Φωτιά) Ο πορτοκαλί ασβεστίτης είναι μια προστατευτική πέτρα που προσδίδει ενέργεια στο σώμα όταν την έχουμε πάνω μας.

4
Στην περίπτωση λοιπόν που δεν υπάρχουν εξωγήινοι πολιτισμοί σε ολάκερο το σύμπαν θα ήθελα να μου πείτε την άποψή σας για αυτά που βλέπω εγώ στον ουρανό και όχι μόνο εγώ θα τα περιγράψω σαν αστέρια φωτεινά που κινούνται και ξαφνικά σβήνουν. Και δεν είναι αεροπλάνα ούτε αστέρια γιατί πολλά από αυτά που έχω δει σβήνουν ξαφνικά μετά εμφανίζονται λίγο πιο ψηλά και μετά εξαφανιζονται πάλι. Χωρίς να παρεξηγηθώ όντως τα βλέπω και μέχρι στιγμής είχα καταλήξει στο συμπέρασμα πως είναι κάτοικοι άλλων πλανητών οπότε αν δεν είναι αυτό τότε αλήθεια θα ήθελα να μάθω τι είναι θα ήθελα να μου πείτε μια γνώμη ευχαριστώ

    Σ' αυτό το τεράστιο Σύμπαν που ζούμε με τους τους αστρονομικούς αριθμούς ήλιων και ηλιακών - πλανητικών συστημάτων, θα ήταν ανόητο να αποκλείουμε την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Η πιθανότητα μάλιστα ύπαρξης νοήμονος εξωγήινης ζωής, αγγίζει σχεδόν την βεβαιότητα. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι αν υπάρχουν οι εξωγήινοι, αλλά αν είναι πραγματοποιήσιμη η επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς....

    Υπάρχει ένα σχετικό δίλημμα που κλίνει προς το απίθανο επαφής εξωγήινων με τον άνθρωπο. Σύμφωνα με αυτό, πολιτισμοί εξωγήινων σε κατώτερο ή ίσο επίπεδο ανάπτυξης με εμάς, είναι τεχνολογικά αδύνατον σήμερα να έρθουν σε επαφή μαζί μας. Για τεχνολογικά ανώτερους πολιτισμούς, εφόσον είναι σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης, το κυριότερο που θα έχουν κατανοήσει και πιθανότατα θα εφαρμόζουν, είναι η μη ανάμειξη σε κατώτερους πολιτισμούς, αντίληψη που ήδη αρχίζει και διαφαίνεται και στον άνθρωπο με την διαπίστωση ότι η επέμβασή του σε διάφορα συστήματα στην φύση μόνον κακό έχει επιφέρει μέχρι σήμερα και το πρέπον είναι να αφήνουμε την φύση να λειτουργεί ανεμπόδιστα.

    Όμως σχετικά με διάφορα "ανεξήγητα φαινόμενα", παρότι μας δυσκολεύουν στο να βρούμε ερμηνείες, δεν είναι έντιμο να τα παραβλέπουμε, να τα απορρίπτουμε ή ενίοτε να τα γελοιοποιούμε. Υπάρχουν - όπως υπάρχουν και αξιόπιστοι μάρτυρες και μαρτυρίες - οπότε οφείλουμε αντικειμενικά να τα διερευνήσουμε και να πάρουμε θέση για αυτά τα φαινόμενα. Ειδικά στον Όλυμπο, τέτοια φαινόμενα δεν σπανίζουν....

    Πολλά από αυτά η Φυσική μπορεί να τα ερμηνεύσει, καθότι εμπίπτουν κύρια σε σπάνια μεν αλλά φυσικά δε φαινόμενα, (όπως παράδειγμα του λεγόμενου "σφαιρικού ηλεκτρισμού" που φαίνονται σαν μπάλες φωτιάς που μετακινούνται με τεράστιες ταχύτητες και ενίοτε εξαφανίζονται και επανεμφανίζονται σε άλλη θέση). Τα περισσότερα μάλιστα συμβάντα ερμηνεύονται ως φαινόμενα οπτικής και μόλις ένα πολύ μικρό κλάσμα από το σύνολο των φαινομένων δεν έχει βρει ικανοποιητική εξήγηση. Η ΑΜΡΑ που ασχολείται με τον εσωτερισμό, δίνει λογικές ερμηνείες - ψυχολογικού ή εσωτερικού χαρακτήρα - που ερμηνεύουν αν όχι όλα, τα περισσότερα όμως από αυτά.

    Φαίνεται ότι κάποια άτομα είναι πολύ πιο ευαίσθητα στην αντίληψη τέτοιων ανεξήγητων φαινομένων. Σε άτομα με τέτοιες ιδιότητες, προτείνουμε, όχι να κρύψουν, αλλά να καλλιεργήσουν αυτές τις σπάνιες ιδιότητες που κατέχουν και να τις αναγάγουν σε ζηλευτές ικανότητες....

5
Ροδοσταυρισμός / Απ: Πρώτη διδασκαλία
« στις: Αυγούστου 11, 2017, 19:48:05 »
Καλημέρα ξαναδιάβαζα σήμερα την απάντηση σας. πραγματικά πιστεύω πως το εγώ πρέπει  σε πολλές περιπτώσεις να μπει σε δεύτερη μοίρα  χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν αγαπάμε τον εαυτό μας και δεν τον υπολογίζουμε πρέπει να μάθουμε να ελέγχουμε τον νου μας ώστε το εγώ μας να γίνει εργαλείο και σύμμαχοςμας ..μακάρι να τα καταφέρουμε. Είναι τόσα πολλά που θα ήθελα να γράψω αλλά τα χάνω δεν ξέρω τι να πρώτορωτησω από που να αρχίσω. Τις καλημερες μου και ευχαριστω και πάλι

    Στην δεύτερη διδασκαλία του δόκιμου, παρουσιάζεται μία εικόνα ενός πολύ παλαιού Ροδοσταυρικού συμβόλου, που παρασταίνει τους τέσσερις κόσμους. Αυτοί οι τέσσερις κόσμοι είναι και τα κυρίαρχα συνθετικά στοιχεία της φύσης "Άνθρωπος", τα οποία αντιστοιχούνε στις τέσσερις ριζικές "καταστάσεις - υποστάσεις - φύσεις", οι οποίες κοινά αναφέρονται ως "Γη = Υλικοαιθερικό - Σώμα, Νερό = Ψυχικό - Συναίσθημα, Αέρας = Λόγος - Νοητικό, Φωτιά = Αρχή -
 Πνευματικό". Στον άνθρωπο διακρίνονται ως "1. Ασυνείδητο - κατώτερος εαυτός = Προσωπικότητα, 2. Συνείδηση - θέληση - εαυτός = Εγωικότητα, 3. Ανώτερος εαυτός, οδηγός = Ατομικότητα και τέλος 4. αυτή καθ' εαυτή η Πνευματική φύση - το Είναι = Ολότητα".

    Έγινε αυτή η μικρή παράθεση, για να μπορούμε να συνομιλούμε και να αλληλοκατανοούμαστε, αναφερόμενοι σε επαρκώς ορισμένες έννοιες, διότι υπάρχει μεγάλη σύγχυση με τους όρους αυτούς και με την σημασία τους. Σημειώνουμε ακόμα πως οι έννοιες "κατώτερος - ανώτερος", δεν έχουν σημασία αξίας, αλλά μόνον χρονικής εξελικτικής αντίληψης.

    Επί της ουσίας τώρα, το Μυητικό Σύστημα της ΑΜΡΑ συμμορφώνεται και συμβαδίζει με τις φυσικές λειτουργίες εξέλιξης και ανάπτυξης και για αυτό, θεωρεί κατ' αρχήν το "ΕΓΩ" το κέντρο προσοχής όλων και τον δικαιωματικό βασιλιά του κόσμου αυτού, σύμφωνα με το ρητό του σκοτεινού φιλόσοφου, "ΠΑΙΣ ΠΕΣΣΕΥΩΝ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ"....

    Το "Εγώ" είναι εξελικτικά το "Παιδί" και είναι απαραίτητο να συνδράμουμε με κάθε τρόπο και μέσο για την ενδυνάμωση και υγιή ανάπτυξή του, μέχρι την εσωτερική ενηλικίωσή του, τότε που το ίδιο θα αφοσιωθεί στην εξέλιξη και ανάπτυξη άλλων μη εξελιγμένων "Εγώ". Όπως ακριβώς στην φύση, με την ενηλικίωση το παιδί γίνεται γονέας, για να αφιερωθεί στην φροντίδα παιδιού. Είναι αυτός ακριβώς ο σκοπός της ΑΜΡΑ, να βοηθήσει με κάθε μέσο το καθένα "Εγώ" ξεχωριστά, ώστε να καταστεί εξελικτικά "Ενήλικας" και έτοιμος τότε να βοηθήσει τα πολλά άλλα ανώριμα ακόμη "Εγώ" στον κόσμο....

    Στο ταξίδι της εξέλιξης, το "Εγώ" έχει πολύτιμο και αναντικατάστατο συνοδό, αυτό που αποκαλούμε καταχρηστικά "Κατώτερο εαυτό". Το "Εγώ" στην ηρωική του πορεία, συμπορεύεται με την "Σκιά" του, όπως ο Ηρακλής με τον Ιφικλή, όπως ο Γκιλγαμές με τον Εκιντού, καταφέρνοντας με αυτόν μόνο τον τρόπο την εξελικτική επιτέλεση των Άθλων. Αν το "Εγώ" είναι η αναδυόμενη συνείδηση, η Θέληση, το Ασυνείδητο είναι η πηγή της Δύναμης....

    Τέλος, σχετικά με την εισδοχή στο Μυητικό σύστημα της ΑΜΡΑ, θα ανακοινωθεί ο νέος κύκλος Μυήσεων σε εύθετο χρόνο.
    Σημειωτέον, η συμμετοχή στο Μυητικό σύστημα είναι Δωρεάν για όλους τους βαθμούς....


   

6
Ροδοσταυρισμός / Απ: Πρώτη διδασκαλία
« στις: Αυγούστου 10, 2017, 22:43:50 »
Πρώτα πρώτα καλωσόρισες....

Δεύτερον ενδέχεται να αποβείς καταλύτης για επανενεργοποίηση του φόρουμ το οποίο για πολύ καιρό το έχουμε παραμελήσει. Φρονώ ότι είναι πολύ πιο εποικοδομητική η παράθεση θεμάτων και απόψεων σε ένα φόρουμ, απ' ότι στο "φατσοβιβλίο"....

Πάμε και στο θέμα που τέθηκε....

"Όσο περισσότερο πειθόμεθα για την αυθεντία των προβλέψεών μας, τόσο μικραίνει η δυνατότητά μας για ορθές προβλέψεις".

Μια επιφανειακή οπτική είναι ότι, η πίστη που διευρύνεται μετά από  επιτυχείς προβλέψεις, ενδέχεται να καταστήσει επιπόλαιο το άτομο στις μετέπειτα προβλέψεις και να υποπέσει σε φαντασιώσεις, με αποτέλεσμα τα πολλά λάθη. Υπάρχει όμως και μια βαθύτερη ερμηνεία του φαινομένου, η οποία χρήζει γνώσης των τρόπων και λειτουργιών που επιτελείται η πρόβλεψη.

Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι η πρόβλεψη είναι έργο της ασυνείδητης προσωπικότητάς μας - του υποσυνείδητου - η οποία όμως λειτουργεί ορθά ως προς την πρόβλεψη, μόνον όταν υφίσταται τον έλεγχο του Κυρίου - της Εγωικότητας που εκδηλώνει ισχυρή θέληση. Αν το "Εγώ" παρασυρθεί από τις πρώτες επιτυχείς προβλέψεις και φτάσει να αποδέχεται άκριτα κάθε επόμενη πρόβλεψη που προβάλλει το υποσυνείδητο, τότε αυτό ως κατεργάρης θα αρχίσει τις ψευδείς έως και παράλογες προβλέψεις, με αποτέλεσμα την σταδιακή γελοιοποίηση του "Εγώ".

Στην ερώτηση αυτήν αναδεικνύεται το πολύ σοβαρό και μεγάλο θέμα της σχέσης "Εγώ και Ασυνείδητου" - "Εγωικότητας και Προσωπικότητας" - το οποίο θα μελετηθεί αναλυτικά μέσα από τις εργασίες της ΑΜΡΑ. Ως τροφή για σκέψη να πούμε ότι το "Εγώ" αναφέρεται και ως "ο Κύριος", ενώ το έρμο το υποσυνείδητο έχει - ειδικά σε θρησκείες - δαιμονοποιηθεί....


7
Νέα μέλη στο Φόρουμ / Απ: Νέο μέλος
« στις: Μαρτίου 13, 2017, 19:42:43 »
Καλωσόρισες....

8
maslow

Προστατεύουμε τον εαυτό μας και την ιδανική εικόνα του εαυτού μας

Από τη δική μας οπτική γωνία, η μεγαλύτερη ανακάλυψη του Freud είναι ότι η μεγάλη αιτία πολλών ψυχολογικών ασθενειών είναι ο φόβος να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του, τα συναισθήματα, τις παρορμήσεις, τις αναμνήσεις, τις ικανότητες, τις δυνατότητες, το πεπρωμένο του….

Γενικά, αυτού του είδους ο φόβος είναι αμυντικός, με την έννοια ότι είναι μια προστασία της αυτοεκτίμησης μας, της αγάπης και του σεβασμού που τρέφουμε για τον εαυτό μας. Τείνουμε να φοβόμαστε οποιαδήποτε γνώση θα μπορούσε να μας κάνει να απεχθανόμαστε τον εαυτό μας ή να μας κάνει να νιώθουμε κατώτεροι, αδύναμοι, ανάξιοι, κακοί, επονείδιστοι.

Προστατεύουμε τον εαυτό μας και την ιδανική εικόνα του εαυτού μας με την απώθηση και παρόμοιους αμυντικούς μηχανισμούς, οι οποίοι είναι κυρίως τεχνικές μέσω των οποίων αποφεύγουμε να συνειδητοποιήσουμε δυσάρεστες ή επικίνδυνες αλήθειες.

Και στην ψυχοθεραπεία, τις μανούβρες με τις οποίες εξακολουθούμε να αποφεύγουμε αυτή τη συνειδητοποίηση της οδυνηρής αλήθειας, τους τρόπους με τους οποίους πολεμάμε τις προσπάθειες του θεραπευτή να μας βοηθήσει να δούμε την αλήθεια, τους ονομάζουμε «αντίσταση». Όλες οι τεχνικές του θεραπευτή αποκαλύπτουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την αλήθεια, ή είναι τρόποι για να δυναμώσει ο ασθενής έτσι ώστε να μπορεί να αντέξει την αλήθεια. («Το να είναι απόλυτα ειλικρινής με τον εαυτό του, είναι η σπουδαιότερη προσπάθεια που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος» S. Freud).

Αλλά υπάρχει ένα άλλο είδος αλήθειας το οποίο τείνουμε να αποφεύγουμε. Όχι μόνο μένουμε προσκολλημένοι στην ψυχοπαθολογία μας, αλλά επίσης τείνουμε να αποφεύγουμε την προσωπική ανάπτυξη γιατί και αυτή, επίσης, μπορεί να επιφέρει ένα άλλο είδος φόβου, δέους, αισθημάτων αδυναμίας και ανεπάρκειας. Κι έτσι, χρησιμοποιούμε ένα άλλο είδος αντίστασης, μια άρνηση της καλύτερης πλευράς μας, των ταλέντων μας, των καλύτερων ενορμήσεών μας, των ανώτερων δυνατοτήτων μας, της δημιουργικότητας μας. Με δυο λόγια, αυτή είναι η μάχη με το δικό μας μεγαλείο, ο φόβος της ύβρεως.

Αυτό μας θυμίζει ότι ο μύθος μας του Αδάμ και της Εύας, με το επικίνδυνο δέντρο της Γνώσης που πρέπει κανείς να αγγίξει, έχει το αντίστοιχό του σε πολλές άλλες κουλτούρες, οι οποίες πιστεύουν επίσης ότι η ύψιστη γνώση είναι προνόμιο των θεών. Οι περισσότερες θρησκείες έχουν μια τάση αντί-νοησιαρχίας (μαζί με διάφορες άλλες τάσεις, φυσικά), κάποιο ίχνος προτίμησης για την πίστη και όχι τη γνώση, ή το αίσθημα ότι ορισμένες μορφές γνώσης είναι υπερβολικά επικίνδυνες για να ανακατεύονται οι άνθρωποι με αυτές και καλό είναι να απαγορευτούν ή να διαφυλαχτούν με τους λίγους εκλεκτούς.

Στις περισσότερες κουλτούρες, οι επαναστάτες εκείνοι που αψήφησαν τους θεούς αναζητώντας τα μυστικά τους, τιμωρούνταν αυστηρά, όπως ο Αδάμ και η Εύα, ο Προμηθέας και ο Οιδίποδας και έμειναν στην μνήμη των ανθρώπων σαν προειδοποιήσεις ότι δεν πρέπει να προσπαθούν να μοιάσουν στον Θεό.

Και, αν μου επιτρέπετε να το θέσω πολύ συνοπτικά, είναι ακριβώς αυτό το κομμάτι μας, που έχει κάτι το θεϊκό, για το οποίο έχουμε αντιφατικά συναισθήματα, το οποίο μας γοητεύει αλλά και μας φοβίζει, μας προσελκύει αλλά και μας κάνει να παίρνουμε αμυντική στάση. Αυτή είναι μια όψη του ανθρώπινου πεπρωμένου, ότι είμαστε ταυτόχρονα σκουλήκια και θεοί. Όλοι οι μεγάλοι δημιουργοί μας, οι άνθρωποι που πλησιάζουν περισσότερο στο Θείο, πιστοποιούν ότι χρειάζεται τρομερό κουράγιο στη μοναχική στιγμή της δημιουργίας, της επιβεβαίωσης ενός καινούριου πράγματος (που είναι αντιφατικό με το παλιό).

Αυτό είναι ένα είδος τόλμης, να βγαίνεις μπροστά, να ξεχωρίζεις από τους άλλους, να στέκεσαι ολομόναχος, μια πράξη περιφρόνησης, μια πρόκληση. Η στιγμή του φόβου είναι αρκετά κατανοητή αλλά πρέπει παρόλα αυτά να ξεπεραστεί αν πρόκειται να υπάρξει δημιουργία. Έτσι, το να ανακαλύψει κανείς στον εαυτό του ένα μεγάλο ταλέντο μπορεί αναμφίβολα να φέρει ευφορία αλλά φέρνει επίσης και ένα φόβο των κινδύνων, των ευθυνών και των καθηκόντων του να είσαι ηγέτης και του να είσαι μόνος σου.

Η υπευθυνότητα φαίνεται κάποτε βαρύ φορτίο και τότε προσπαθεί το άτομο να την αποφύγει όσο περισσότερο είναι δυνατό. Σκεφτείτε το μίγμα των συναισθημάτων δέους, ταπεινοφροσύνης, ακόμα και φόβου που μας έχουν αναφέρει άνθρωποι οι οποίοι έχουν εκλεγεί Πρόεδροι του κράτους.

Αβραάμ Μάσλοου,
από το βιβλίο “Ψυχολογία της ύπαρξης”, εκδ. Δίοδος, 1994

9
Ελευθεροτεκτονισμός / Απ: Τι είναι η Μασονία?
« στις: Απριλίου 27, 2015, 21:54:01 »
Σωστά, ου μπλέξεις....

Δεν νομίζω πάντως ότι άργησες να καταλάβεις σε τι παράνοια έμπλεξες. Θα ήταν ευτράπελα και διασκεδαστικά τα όσα έχει γράψει ο Βολιώτης "Ναπολέων" - αν δεν ήταν άκρως ψυχωσικά....

Περι συγκέντρωσης τεκτόνων, αυτό που έγινε τελευταία ήταν συγκέντρωση Ναϊτών στην Ρόδο προερχόμενων από διαφορετικές χώρες, για τέκτονες δεν άκουσα κάτι....

10
Ελευθεροτεκτονισμός / Απ: Τι είναι η Μασονία?
« στις: Απριλίου 26, 2015, 19:28:59 »
ΟΕΑ = Ομάς Ελλειπόνοων Ανθρωπίδων
δεν αξίζει να χαλάς την ηρεμία σου με αυτά, στην καλύτερη περίπτωση είναι ο υπερθετικός της χαζομάρας και στην χειρότερη, προχωρημένη ψυχοπάθεια, ακίνδυνη όμως, πέραν βέβαια της αθυρόστομης βωμολοχίας στην οποία διαπρέπει ο κάθε ανισόρροπος....

Περί Τεκτονικών, τα μικτά Τάγματα έχουν και γυναίκες στα Ύπατα Συμβούλια, όπως το Διεθνές τεκτονικό Τάγμα ΔΕΛΦΟΙ φυσικά και οι γυναίκες τέκτονες φτάνουν επίσης μέχρι τον 33ο βαθμό, τον τλευταίο στον Σκωτικό τύπο.

Στα σημερινά τεκτονικά τάγματα μην ψάχνεις να βρεις διεθνείς συνομωσίες, κρυφές συνατήσεις και ραδιουργίες. Οι σημερινοί των Υπάτων συμβουλίων στα τεκτονικά τάγματα, είναι οι αποτυχημένοι και αποτυχημένες της κοινωνίας, όπου παραμένουν ασήμαντοι ως μικρόνοες - μήτε σύμβουλοι σε συλλόγους δεν δύνανται να εκλεγούν - και για αυτό παραμένουν στα εκφυλισμένα τεκτονικά τάγματα για δυο -τρεις ώρες την εβδομάδα που θα κοκορεύονται στις Στοές τους με τα κάλπικα διάσημα και τους ανευ σημασίας βαθμούς στους οποίους ουδόλως έχουν εντρυφήσει, παριστάνοντας τους σπουδαίους σε αφελείς νεοεισερχόμενους.

Κάποιοι ελάχιστοι εκ των παλαιοτέρων που πίστευαν σε αξίες και ιδανικά, είναι οι φωτεινές εξαιρέσεις του ξεπεσμένου σήμερα τεκτονισμού, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε κοινωνικές δράσεις κύρια κοινωνικής αρωγής και φιλανθρωπίας, αποστασιοποιημένοι όμως από τα σημερινά τεκτονικά δρώμενα, που απαξίωσαν παντελώς τα τεκτονικά ιδεώδη....

Υπάρχουν στατιστικές και λοιπές πληροφορίες αναρτημένες στο διαδίκτυο, στις οποίες ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση, όπου θα διαπιστώσει  την σημερινή πραγματικότητα, η οποία δείχνει σχεδόν 50% μείωση παγκόσμια του αριθμού των ενασχολούμενων με τον Τεκτονισμό.

Παλαιότερα ο Τεκτονισμός ήταν αληθινά Διεθνής, γιατία ήταν πραγματικά ανεξίθρησκος. Όμως πολύ νωρίς χώθηκαν μέσα οι Ιησουίτες και αλλοίωσαν εκ των έσω τον Τεκτονισμό, μετατρέποντας τον σε εβραιοχριστιανική Λέσχη Προτεσταντικού τύπου, όπου τα εσωτερικά μυητικά καπελώθηκαν από παλαιοδιαθηκικές βιβλικές παραδόσεις, καθιστώντας τον πλέον ξένο σε νοοτροπίες μή εβραιοχριστιανικές. Έτσι δεν μπόρεσε ο Τεκτονισμός να εξαπλωθεί σε κουλτούρες ξένες προς την εβραϊκή βίβλική παράδοση και κατα συνέπεια κατά κανόνα δεν υφίσταται στην Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία και λοιπούς λαούς που ασπάζονται Ινδοϊσμό, Βουδισμό, Κομφουκιανισμό, Τζαϊνισμό κλπ.....

Σημείωση, όταν μλάμε για Διεθνή Τεκτονικά Τάγματα, εννοούμε απλά ότι κάποιο συγκεκριμμένο Τάγμα έχει Στοές σε περισσότερες από μία χώρες, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δύναται να επηρεάσει την Διεθνή πολιτική και διπλωματία. Η μόνη χώρα που χρησιμοποίησε τον Τεκτονισμό για πολιτικά παιχνίδια, ήταν και σε κάποιο βαθμό παραμένει και σήμερα, ήταν η Αγγλία....

Ορίστε και μία σελίδα με τεκτονικά και άλλα τυπικά - τελετουργικά....
http://www.stichtingargus.nl/vrijmetselarij/ritualen_en.html

11
Ελευθεροτεκτονισμός / Απ: Τι είναι η Μασονία?
« στις: Απριλίου 26, 2015, 04:25:00 »
    Ουσιαστικά ο Τεκτονισμός είναι ένας και μοναδικός και συγκροτείται από τους τρεις γνωστούς βαθμούς - του Μαθητή, του Εταίρου και του Διδασκάλου. Οι λεγόμενοι "τύποι" προέκυψαν όταν πέραν των τριών βασικών "βαθμών", εισήχθησαν νέοι "βαθμοί", οι οποίοι καθορίζουν ανάλογα με την διαφορετικότητα τους και τους διαφορετικούς "τύπους"....

    Εκτός από τους διαφορετικούς "τύπους" που συγκροτούν ξεχωριστά Τεκτονικά Τάγματα και από τον ίδιο "τύπο" προκύπτουν με διάσπαση νέα Τεκτονικά Τάγματα, υπηρετώντας συνήθως τις προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων ατόμων. Μια μεγάλη διάκριση των Τεκτονικών Ταγμάτων είναι ως προς το ποιους δέχονται ως μέλη. Κάποια δέχονται ως μέλη μόνον Άνδρες - τα λεγόμενα Αμιγή - και κάποια δέχονται άνδρες και γυναίκες - τα λεγόμενα Μικτά - και κατά συνέπεια οι Στοές που συνθέτουν είναι Αμιγείς ή Μικτές. κατ' εξαίρεση σε έναν "τύπο" δημιουργήθηκε και Γυναικείος Τεκτονισμός....

    Από το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα Le Droit Humain (Μικτό) με διάσπαση προέκυψε το Τεκτονικό Τάγμα "Δελφοί" και από το τελευταίο ξεκόπηκε ένα ακόμα κομμάτι.

    Τα "Ύπατα Συμβούλια" είναι τόσα όσα και τα ανεξάρτητα Τεκτονικά Τάγματα.

    Ο Τεκτονισμός στην Ελλάδα - αλλά και παγκόσμια - βρίσκεται σε συνεχή φθορά και υποβάθμιση....

    Αντικανονικές Στοές είναι οι Στοές που δεν αναγνωρίζονται από κάποιο "τύπο" ή "Τάγμα", αν και γενικά ο αμιγής "τύπος" θεωρεί κάθε άλλο "τύπο" αντιτεκτονικό και όλες τους τις Στοές αντιτεκτονικές. Σε γενικές γραμμές όμως, θεωρείται κανονική Στοά κάθε Στοά που περιλαμβάνει στα "Τυπικά" της τους τρεις βασικούς Τεκτονικούς Βαθμούς.

    Σήμερα ο Τεκτονισμός δεν έχει πλέον κανένα κρυμμένο μυστικό και μια απλή "ξενάγηση" στο διαδίκτυο αρκεί για να βρει ο καθένας, όλες τις πληροφορίες για αυτόν. Ίσως και αυτός είναι ένας από τους λόγους που φθίνει σήμερα ο Τεκτονισμός, καθώς έχει χαθεί η "μαγεία" του κρυφού και του μυστικού που χαρακτήριζε παλαιότερα τον Τεκτονισμό....

12
Ελευθεροτεκτονισμός / Απ: Τι είναι η Μασονία?
« στις: Ιανουαρίου 22, 2015, 20:06:47 »
...
...οπως και να εχει το περιστυλιο λαμβανομενου των πληροφοριων που εισαγει ο Ορφεας ειναι συνηθως εξωτερικος χωρος που περιβαλλει ενα εσωτερικο οικημα...............


Ένας εξωτερικός χώρος που βρίσκεται μπροστά από μία Στοά, μία Στοά η οποία έχει τρεις κλειστές πλευρές και μία παντελώς ανοιχτή - πρόσωπο προς το Περιστύλιο - όπου στέκονται οι "ακουσματικοί" και ακούνε τα όσα λέγονται στην Στοά, χωρίς όμως να συμμετέχουν στην συζήτηση. Η πρόσβαση βέβαια ήταν ελεύθερη και ο καθένας ανεμπόδιστα μπορούσε να ακούσει όσα λέγονταν στην Στοά. Στον Τεκτονισμό υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Ο καθένας μπορεί αν το θελήσει να μπει σε μια Τεκτονική Στοά και να παρακολουθήσει τα όσα λέγονται και συζητωνται στην Στοά, γενόμενος μαθητής, ως μαθητής βέβαια απλά παρακολουθεί δίχως να συμμετέχει στην συζήτηση, για έναν συνήθως χρόνο. Η μόνη προϋπόθεση να μπει κάποιος ή κάποια σε μια Τεκτονική Στοά, να είναι "Ελεύθερος και Χρηστοήθης"....



...δεν ειμαι απλα συνωμοσιολογος ...αλλα πιστευω οτι η συνωμοσιολογια ειναι ο μονος ορθος τροπος αναγνωσης της ανθρωπινης ιστοριας .................


Αρκεί να μην ψάχνουμε συνομωσίες ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει η μυστική διπλωματία και οι συμφωνίες - οι κοινώς λεγόμενες "κάτω από το τραπέζι"....

Σχετικά με τις "Μυστικές Οργανώσεις" και κύρια με τον Τεκτονισμό, κάποτε πράγματι υπήρχαν κάποιες Στοές "ελιτίστικες" όπου, ΚΑΙ συνομωτούσαν, ΚΑΙ πολιτικές ίντριγκες στήνανε, ΚΑΙ ενίοτε ήτανε με βιτρίνα Τεκτονική, άνομες και πολλάκις εγκληματικές οργανώσεις όπως η Στοά "P2" (Π2) στην Ιταλία. Ανάμεσα στο μεγάλο πλήθος των πραγματικών Τεκτονικών Στοών που ήταν ανοιχτές σε όλους, "στήνονταν" Στοές από ελίτ πολιτικούς, κλειστές για τους απλούς ανθρώπους. Σήμερα βέβαια ο Τεκτονισμός έχει ξεφτίσει και δεν βρίσκεται κανένας πλέον πολιτικός στις Στοές του και ΟΛΕΣ οι Τεκτονικές Στοές είναι ορθάνοιχτες για τον καθένα, για τον απλό λόγο ότι λιγόστεψαν επικίνδυνα τα μέλη, τόσο πολύ, που βγαίνουν πλέον διαφημίσεις στο διαδίκτυο προς αναζήτηση υποψήφιων μελών.... Τώρα αυτοί που συνομωτούν, έχουν ιδρύσει άλλες λέσχες γνωστές μεν σε όλον τον κόσμο, αλλά το τι συζητιέται εσωτερικά, ουδείς δύναται να γνωρίζει. Αυτές οι λέσχες είναι όπως η Μπίλντεμπεργκ και λοιπές....

Η συνομωσιολογία σχετικά με μυητικές οργανώσεις, σκόπιμα "σιγοντάρεται" ακόμα και σήμερα, για να αποπροσανατολίζεται ο κόσμος και να μην ασχολείται με τα πραγματικά άντρα συνομωσιών, μέσα στα οποία σχεδιάζουν το ζοφερό μέλλον του....

13
Ελευθεροτεκτονισμός / Απ: Τι είναι η Μασονία?
« στις: Ιανουαρίου 21, 2015, 20:51:58 »
    Ξεκινώντας από μια λανθασμένη πληροφορία, αφήνοντας στην συνέχεια να καλπάζουν ανεξέλεγκτοι συνειρμοί στο πεδίο της συνομωσιολογίας, πλάθεται ένα παραμυθολόγημα, το οποίο αφού εμπλουτιστεί με κενά υπονοούμενα, καταλήγει να αιτείται αποδοχή τεκμηρίου....

    Πρώτον, Περιστύλιο ΔΕΝ είναι ο χώρος που περικλείει έναν Ναό αλλά ακριβώς το αντίθετο και συνήθως σπάνια συνδέεται με Ναό.... Περιστύλιο είναι ο υπαίθριος χώρος που περιβάλεται από Στοές.

    Δεύτερον, Στοές ήταν συνήθως ημιυπαίθριοι χώροι μπροστά από καταστήματα ή δημόσια κτίρια και σπάνια μπροστά ή στο πλάι των Ναών και εξυπηρετούσαν τους ανθρώπους προσφέροντας τους προστασία από καιρικά φαινόμενα. Η πιο συνηθισμένες Στοές είναι στις αρχαίες αγορές και ουσιαστικά απαρτίζουν το μπροστινό μέρος του ή των καταστημάτων, αφού είναι χώροι που ορίζονται από τρεις τοίχους σε σχήμα "Π" και στο ανοικτό μέρος μπροστά υπάρχουν μόνον κίονες και φυσικά από πάνω ο χώρος είναι στεγασμένος. Από τέτοια "Π" στην σειρά και συνήθως στις τρεις ή και στις τέσσερις πλευρές μιας πλατείας, βρίσκονται τα κτίσματα αυτά συνθέτοντας την αρχαία αγορά. Όταν ΚΑΙ από τις τέσσερις πλευρές της πλατείας βρίσκονται οι Στοές, οι κίονες μπροστά από τις Στοές περιβάλλουν την πλατεία, δημιουργώντας έναν υπαίθριο χώρο  - μια αυλή ουσιαστικά περιτριγυρισμένη από κίονες - συνθέτοντας το Περιστύλιο....

    Τέτοιες Στοές υπήρχαν και αυτόνομες, χωρίς να είναι το μπροστινό μέρος ενός καταστήματος και γίνονταν - όπως και οι άλλες Στοές φυσικά - χώροι συνάθροισης και συζήτησης. Σε αυτούς τους χώρους στην αγορά συναντιώνταν για κουβέντα οι αργόσχολοι - όπως σήμερα οι αργόσχολες κυρίες κουτσομπολεύουν μπροστά στις βιτρίνες των σύγχρονων καταστημάτων.

    Στις αρχαίες αγορές, στους ημιυπαίθριους αλλά στεγασμένους χώρους των Στοών βρίσκονταν και συζητούσαν ενίοτε οι διασημότεροι πολίτες, ενώ οι κοινοί πολίτες άκουγαν μόνον, βρισκόμενοι στον ανοιχτό χώρο μπροστά από τους κίονες των Στοών, στεκόμενοι ουσιαστικά στο Περιστύλιο....

    Νομίζω ο κάθε εχέφρων μπορεί εύκολα να διακρίνει το ανυπόστατο των δήθεν κρυφών και της συνομωσιολαγνείας, βεβαιούμενος για αυτό, γνωρίζοντας επιπλέον ότι ο Τεκτονισμός ΔΕΝ είχε Περιστύλια, αλλά πολύ αργότερα  ενσωματώθηκαν σε αυτόν με την αποδοχή των Ροδοσταυρικών λεγόμενων βαθμών, οι οποίοι είναι πρόσθετοι και ουσιαστικά διαφορετικοί από τον Τεκτονικό κορμό και παραμένουν ανεξάρτητοι μέχρι σήμερα.

14
......Ροζ,,,πες μου αυτον τον κοινοβισμο εννοεις???τον επιδοτουμενο απο το κρατος μεσω ειδικου κοινωνικου ταμειου ??????αν εννοεις αυτον τοτε παω πασο ...οι ξεκαθαρες θεσεις της αναδιανομης του πλουτου δνε χουν καμμια απολυτως  σημασια ..μαλλον ειναι επικινδυνες ........

...να εδω καποιες δικες μου σκεψεις για το τι πρεπει να γινει σε επιπεδο κοινωνιας ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ και την εξαλειψη της βασικης αιτιας της κοινωνικης κακοδαιμονιας ..διαβασε εγερματα 23, 24 25 κια γενικα αν βρεις χρονο ολο το θεματακι ..

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=80&t=238787&start=45





Φαινομενικά καλά δείχνουν, όμως.....
υπάρχει ένα "όμως" που δείχνει το άτοπο της εφαρμογής των επιχειρημάτων.

1. Τα μεγάλα κεφάλαια των δις που διαχειρίζονται οι γνωστές εταιρείες των χρηματαγορών που κάνουν τα γνωστά παιχνίδια και δημιουργούν τις οικονομικές κρίσεις, δεν ανήκουν σε κάποιον ή κάποιους δισεκατομμυριούχους, αλλά
στο "πόπολο", καθώς απαρτίζονται κύρια από τα συνταξιοδοτικά αποθεματικά τα οποία τζογάρονται απάνθρωπα και ανήθικα. Να κάνουμε αναδιανομή από ποιον και σε ποιους;

2. Ο πλούτος των μεγαλοβιομηχάνων, εφοπλιστών κλπ, υπολείπεται κατά δεκάδες φορές των δανεικών προς τις τράπεζες - οι οποίες δανείζουν τα χρήματα του "πόπολο" στους "πλούσιους" - οπότε τι θα αναδιανέμουν οι τυχόν αναδιανομείς;

3. Για να αλλάξει ριζικά ένα σύστημα, απαιτούνται άνθρωποι με διαφορετική νοοτροπία. Δυστυχώς όμως τέτοιοι δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα και το ιδανικό σύστημα όταν δεν κατανοείται από τους πολλούς και κατ' ανάγκη επιβάλλεται, αποβαίνει κακοδαιμονία....


    Φυσικά σκέψεις κάνουμε για μια μελλοντική ανθρώπινη κοινωνία, τις οποίες επιγραμματικά παρουσιάσαμε και σύντομα θα αναπτύξουμε αναλυτικά. Πρώτη μας μέριμνα όμως είναι η αλλαγή νοοτροπίας και αυτό θα επιτευχθεί όταν εφαρμόσουμε μιαν ολοκληρωμένη διδασκαλία που θα συνοδεύεται με μιαν έμπρακτη εφαρμογή από εμάς που την προάγουμε.

15
Εσωτερισμός / Απ: Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
« στις: Οκτωβρίου 06, 2014, 07:17:31 »
Εγω παντως φιλε , και παντα μιλωντας σαν κοσμικος ΧΡΗΣΤΟΣ  αν καποιος με ρωτουσε ...θελεις εδω και να βαριεσαι απο το καθησιο  ....η θελεις .......κατω
Ασυζητητη προτιμητεα η βαρεμαρα .......και το καθισιο




Αλλωστε , εγω δεν βαριεμαι και ευκολα !!!!!!!!!!!

Μα, για να "αράζουμε" κατεβήκαμε, αφού στην αρχή είμασταν "σκέτα φυτά"!
Τώρα τι μας έπιασε στην συνέχεια και αρχίσαμε να "ψαχνόμαστε", δεν γνωρίζω. Αυτό που είναι σίγουρο πάντως, είναι ότι δεν χάθηκε ο "παράδεισος" όταν "κατεβήκαμε", αλλά όταν αναδύθηκε η συνείδηση. Τα ζώα ζουν μακάρια ζωή (μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, που λένε οι χριστιανοί), γιαυτό πολλοί επιλέγουν μέχρι σήμερα να είναι πρόβατα!

Σελίδες: [1] 2 3 ... 105