Αποστολέας Θέμα: ΑΠΟΡΙΑ 2  (Αναγνώστηκε 3231 φορές)

thanos

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 30
  • Karma: 0
    • Προφίλ
ΑΠΟΡΙΑ 2
« στις: Μαρτίου 30, 2009, 18:52:15 »
Όταν ο Λεονάρντο ντα Βίντσι σχεδίασε μια απίθανη εφεύρεση, οι λόγιοι του 15ου αιώνα, πιθανώς να τον αποπήραν: "Ξέχασε το, Λέων. Αν οι μηχανές μπορούσαν να πετάξουν, θα το γνωρίζαμε."

Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας, κάποιοι ειδικοί λένε στους καινοτόμους, ότι οι εφευρέσεις τους είναι αδύνατες. Μερικά παραδείγματα:

• Η Αγγλική Ακαδημία Επιστημών περιγέλαστε τον Βενιαμίν Φραγκλίνο όταν ανέφερε την ανακάλυψη του αλεξικέραυνου και η Ακαδημία δε δημοσίευσε την αναφορά του.

• Το 1902, μια ομάδα Γερμανών μηχανικών γελοιοποίησε τον κόμη Ferdinand von Zeppelin, όταν ισχυρίστηκε ότι εφεύρε ένα πηδαλιούχο μπαλόνι. (Αργότερα, τα αερόπλοια του Zeppelin, πέταξαν για εμπορικούς σκοπούς πάνω απ' τον Ατλαντικό).

• Οι κυριότερες εφημερίδες αγνόησαν την ιστορική πτήση, το 1903, του αεροπλάνου των αδελφών Wright, επειδή το "Scientific American" υπέδειξε ότι η πτήση ήταν μια απάτη, και για πέντε χρόνια οι αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον, δεν πίστευαν ότι μια μηχανή βαρύτερη απ' τον αέρα είχε πετάξει

Πηγή: http://www.blackstate.gr/efevresis.htm
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 09, 2009, 10:45:59 από Rose »

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: ΑΠΟΡΙΑ 2
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 30, 2009, 21:40:40 »
    Ο μεγάλος χημικός Λαβουαζιέ, διακήρυττε ότι ποτέ δεν θα κατορθώσει ο άνθρωπος να ξεπεράσει την ταχύτητα των εκατό χιλιομέτρων την ώρα, γιατί όποιος το κάνει θα πεθάνει ακαριαία.

    Οι Γερμανοί Φυσικοί στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν ξεκίνησε το πρώτο τρένο τα ταξίδια του, ωρύονταν λέγοντας ότι από τα λιβάδια που θα περνάει, οι αγελάδες θα τρομάζουν και θα βγάζουν το γάλα τους ξυνισμένο.

    Ο τότε πρόεδρος της IBM, όταν κατασκευάστηκε ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής, αναφώνησε ότι η εταιρία του κατασκεύασε ένα άχρηστο μηχάνημα το οποίο αποκλείονταν να πουλήσει πάνω από τρία κομμάτια παγκόσμια.

    Φυσικά να μην ξεχνάμε και τον Αινστάιν και την σφοδρή αντίδραση που επέδειξε στους θεωρητικούς της κβαντικής Φυσικής της ιστορικά ονομαζόμενης ομάδας της Κοπενχάγης, φτάνοντας να αναφωνήσει το ιστορικό, "ο θεός δεν παίζει ζάρια". Βέβαια διαψεύστηκε παταγωδώς, γιατί απ' ότι φαίνεται, όχι μόνον ζάρια παίζει ο θεός, αλλά ενίοτε τα στήνει κιόλας!!!!

    Τέτοια παραδείγματα αναδεικνύουν την στενοκεφαλιά και τον δογματισμό του καθηγητικού κατεστημένου, οι οποίοι έχουν καταφέρει να καταντήσουν την επιστήμη μια νέα δογματική θρησκεία. Αυτό όμως το γεγονός, με τίποτα δεν μπορεί να μειώσει την ανυπολόγιστη αξία και συνδρομή της καθαρής επιστήμης στην εξέλιξη της σκέψης, του πολιτισμού και της ανθρώπινης εξέλιξης. Τώρα με την έλευση του Υδροχόου πιθανότατα θα εξαλειφθούν τα υπολείμματα του δογματισμού και του φανατισμού της απερχόμενης σκοταδιστικής εποχής και θα λάμψει ξανά το Φως της γνώσης, το Ελληνικό Φως που αποκαλύπτει την αλήθεια....
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 30, 2009, 21:45:32 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/