Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ

Σελίδες: [1]
1
Αγαπητοί/ ες  και αξιότιμοι/ ες  φίλοι /ες ,  η άποψη μου είναι ότι έτσι όπως έχει εξελιχθεί το θέμα συζήτησης θα του ταίριαζε περισσότερο ο τίτλος « Πόλεμος & Ειρήνη ».

 Με την παραπάνω εξέλιξη το εξαιρετικό  θέμα«Ανθρώπινή Εξέλιξη»νομίζω ότι  δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς γι΄ αυτό θα προσπαθήσω να το  προσεγγίσω από άλλη οπτική γωνία  προσδοκώντας την συνέχιση του θέματος προς την κατεύθυνση που ορίζει ο τίτλος του.
Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους έχει σταματήσει πριν από πολλά χρόνια, όμως τι θα συνέβαινε εάν η εξέλιξη αυτή δεν είχε λάβει ποτέ τέλος;
  «Εξελίσσεται ακόμα και σήμερα το ανθρώπινο είδος»;
Μέσα στα πλαίσια της ηθικής και διανοητικής βελτίωσης, λόγω των πολιτιστικών αλλαγών, νομίζω πως ναι. Αλλά σχετικά με την βιολογική εξέλιξη, νομίζω πως είναι αδύνατον να πει κάποιος ναι .
Οι περισσότεροι άνθρωποι, όπως και εγώ προτιμούμε να πιστεύουμε ότι η σημαντικότερη βιολογική ανθρώπινη εξέλιξη σταμάτησε πριν από 50,000 – 100,000 χρόνια, πριν χωριστούν οι φυλές, κάτι το οποίο εξασφαλίζει ότι οι φυλετικές και εθνικές ομάδες είναι βιολογικά ισοδύναμες», λέει ο Steven Pinker.
Ο Pinker είναι απολύτως βέβαιος για τη θέση του: «Είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατον να παρατηρηθεί η ανθρώπινη εξέλιξη κάθε στιγμή. Αλλά η κατηγορηματική άρνηση για την συνεχή εξέλιξη του ανθρώπινου είδους είναι επίσης πολύ δύσκολο να υποστηριχθεί επιστημονικά».
Πρόσφατες έρευνες υποδεικνύουν ότι θα πρέπει να απορρίψουμε τη θεωρία που υποστηρίζει ότι η ανθρώπινη εξέλιξη σταμάτησε πριν από 50,000 χρόνια ή περισσότερο. Στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.
Φωτεινό παράδειγμα αποτελεί η ανακάλυψη του Bruce Lahn από το πανεπιστήμιο του Σικάγο το περασμένο έτος, η οποία απέδειξε τη ύπαρξη δυο γονιδίων τα οποία συμβάλουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου η οποία διενεργήθηκε στα πιο πρόσφατα χρόνια της ανθρώπινης ιστορίας. Κανείς δεν ξέρει ακόμα την ακριβή λειτουργία αυτών των γονιδίων, αλλά οι ανακαλύψεις του Lahn θα μπορούσαν να είναι μόνο η κορυφή στο παγόβουνο. Οι επιστήμονες σήμερα είναι σε θέση να αναγνωρίσουν όλες τις αλλαγές που συνέβησαν στο ανθρώπινο γονιδίωμα κατά τη διάρκεια 7 εκατομμυρίων ετών ή από τότε που το είδος μας χωρίστηκε από τον πιο κοντινό του συγγενή. Θα μπορούν να υποδείξουν πότε ακριβώς έγιναν αυτές οι διαφοροποιήσεις και τι ρόλο έπαιξαν στην εξέλιξη του είδους μας.
Η αποκάλυψη της συνεχής ανθρώπινης εξέλιξης εγείρει πολλά ερωτήματα, μερικά από τα οποία είναι δυσάρεστα. Αν για παράδειγμα επιβεβαιωθούν οι φόβοι του Pinker και αποδειχθεί η βιολογική ανομοιομορφία των φυλών;
Είναι ακόμα και σήμερα ο νόμος της φυσικής επιλογής η κατευθυντήρια δύναμη για την ανθρώπινη εξέλιξη, δεδομένου ότι η επιβίωση μας συχνά εξαρτάται περισσότερο από τα γονίδια μας και όχι από την τεχνολογία;
Έως πιο βαθμό μπορεί το εξελισσόμενο γονιδίωμα να οδηγήσει σε αλλαγές των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων του ατόμου;
Πως θα είναι το είδος μας σε 1000 χρόνια από σήμερα; Η σύγχρονη ανθρώπινη εξέλιξη μπορεί να είναι μια επικίνδυνη διαδικασία η οποία όμως δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να αγνοηθεί.
Οι περισσότεροι επιστήμονες στην ερώτηση που αφορά την σημερινή μας εξέλιξη θα συμφωνούσαν με τον Pinker και θα απαντούσαν ότι αυτή εξαρτάται από το τι ακριβώς εννοούμε εξέλιξη. Ποιες είναι λοιπόν οι επιλογές; Η εξέλιξη είναι απλώς η αλλαγή των του γονιδιώματος στην διάρκεια του χρόνου.
Σύμφωνα με αυτή την άποψη, όλα τα είδη εξελίσσονται επειδή το γενετικό υλικό αλλάζει αναπόφευκτα στη διάρκεια του χρόνου με τυχαίο τρόπο και κάποια άτομα αποκτούν περισσότερους απογόνους από κάποια άλλα είδη.
Πέραν αυτού όμως τα πράγματα μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι πιο πολύπλοκα. Ίσως είναι ευκολότερο κάποιος να θεωρήσει το σύνολο των σημερινών ανθρώπινων γονιδίων σαν μια «γονιδιακή βάρκα» η οποία αφήνεται στη θάλασσα των πιθανών ανθρώπινων γονιδίων.
Αυτή η γονιδιακή βάρκα μπορεί να παρασυρθεί και να διασκορπιστεί με εντελώς τυχαίο τρόπο. Αυτή είναι μια γενετική πορεία, στη οποία τα είδη διαφοροποιούνται με τυχαίο τρόπο χωρίς να επηρεάζονται από κάποιο περιβαλλοντικό παράγοντα.
Τώρα φανταστείτε ότι η βάρκα αυτή έχει πανιά, τα οποία σηκώνονται όταν φυσάει  ο άνεμος. Αυτό το φαινόμενο είναι όπως η φυσική επιλογή, στην οποία μια εξωγενής δύναμη επηρεάζει την κατεύθυνση της βάρκας. Στην περίπτωση της φυσική επιλογής, η κατευθυντήρια δύναμη είναι η προσαρμογή σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.
Συνεχίζεται . . .
Με αδελφικούς χαιρετισμούς.
       ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ 

2
Γενικά θέματα προβληματισμού / Απ: Πώς από δω?
« στις: Μαΐου 25, 2007, 09:10:16 »
Ήταν δύσκολο να κατανοήσω τον σκοπό  της καινούριας ενότητας που με δική σας πρωτοβουλία ( ΚΑΝΕΝΑΣ) δημιουργήθηκε στο τραπέζι συζητήσεων  του  AMORC
Μέσα σε αυτές τις λίγες γραμμές εμπεριέχονται θέσεις και ερωτήσεις που μπορούν να δώσουν  την αίσθηση στους  νέους συνομιλητές η απλούς αναγνώστες  του φόρουμ, ότι  δεν είναι ευπρόσδεκτοι αν δεν καταθέσουν πλήρως και αναλυτικώς τις απόψεις τους . Και λέω δίνουν την αίσθηση διότι προσωπικά πιστεύω ότι το παραπάνω κείμενο δεν έχει στόχο την αποτροπή των νέων συνομιλητών , αλλά στοχεύει στην ακόμη πιο θερμή συμμετοχή τους.
Με αποκλειστικό γνώμονα την συμβολή μου  στην πρόοδο της νέας ενότητας  και όχι υπακούοντας στην εντολή
« Ακούω » , θα απαντήσω στην ερώτηση που φωνάζει περισσότερο   .
Απάντηση : Έχοντας δώσει στον δρόμο της ζωής μου πορεία ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ, πέρασα  μπροστά από την παρέα του AMORC, είδα  Φως και μπήκα.

 Με Αδελφικούς χαιρετισμούς
         ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ
                 

3

Αγαπητή try

Πραγματικά λυπάμαι αν και εγώ πρόσθεσα λίγη κούραση σε εσένα και σε κάποιους άλλους με την φράση μου περί δυσκολίας για την γνωστοποίηση σε δημόσια θέα ορισμένων διδασκαλείων.
Νοιώθω όμως την ανάγκη να σου /σας εξηγήσω ορισμένα πράγματα προς αποφυγή όποιας παρεξηγήσεως η παρερμηνείας των λεγομένων μου.
 Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ, ότι όσοι δεν είχαν την δυνατότητα η την διάθεση  να ενταχθούν σε μια ομάδα μυημένων ανθρώπων, είναι άτομα  δεύτερης κατηγόριας (Διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε για μεγαλεπήβολες έννοιες κρυμμένες από τα μάτια των ''αδαών'' και '' βέβηλων'').
Προϋπόθεση όμως για την επέκταση σε πολλά θέματα είναι η αποδοχή κοινών ορισμών και θέσεών των συνομιλητών. Π.χ. εάν βρεθείς σε μια παρέα που τους βλέπεις για  πρώτη φορά θα μπορούσες να τους εμπιστευτείς το κλειδί του σπιτιού σου ?
Φαντάζομαι πως όχι . Γιατί?
Έτσι λοιπόν λειτουργούν και οι ομάδες που ασχολούνται με θέματα που δεν είναι κοινής αποδοχής και δεν είναι κοινής αποδοχής αυτά τα θέματα , όχι γιατί δεν κατέχουν την αλήθεια, αλλά γιατί η λήθη (λησμονιά)  έχει επικρατήσει στον περίγυρο τους .
 Ιστορικό παράδειγμα ο Γαλιλαίος και το ότι Γη κινείται.
Είναι πραγματικά δύσκολο να καταθέτεις απόψεις σε ένα άγνωστο για σένα κοινό, γιατί το λιγότερο που θα πάθεις είναι να γίνεις η αιτία έντονων αντιπαραθέσεων και εγώ  σε διαβεβαιώνω ότι ΚΑΜΙΑ τέτοια πρόθεση δεν έχω.                           

Με αδελφικούς χαιρετισμούς
ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ

4
Αγαπητέ συνομιλητή try όπως ήδη έχω αναφέρει στο πρόλογο : Από τα παραπάνω εξάγεται το συμπέρασμα ότι το IQ και το EQ δεν είναι δύο αντικρουόμενες, αλλά μάλλον δύο ξεχωριστές ικανότητες. Ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα εξάγεται από τις έρευνες που έχουν γίνει πάνω στο θέμα, και αυτό είναι ότι είναι σχετικά σπάνιο να βρεθεί άτομο που να έχει πολύ υψηλά τον ένα δείκτη και πολύ χαμηλά τον άλλο.
Έτσι λοιπόν η επιστήμη έρχεται σήμερα να επιβεβαιώσει αυτά που οι εσωτεριστές έλεγαν πολύ καιρό πρίν , ότι δηλαδή , αποτελεί οικονομία της Φύσεως (του Θείου σχεδίου) ο Καλόκαρδος(καλός) άνθρωπος να είναι και νοήμων(έξυπνος). Διότι εάν ίσχυε το αντίθετο τα πράγματα σήμερα θα ήταν  πολύ διαφορετικά στον πλανήτη.
 Όσο δε αφορά την  περί επίκτητων και περί εκ καταβολής λήψεως στοιχείων του χαρακτήρα των Ανθρώπων, ας μου επιτραπεί να εκβράσω μια διαφορετική άποψη , που λέει ότι τόσο η διανοητική , όσο και η συναισθηματική νοημοσύνη, είναι χαρακτηριστικά εκ καταβολής και σε συνδυασμό με τις επίκτητες πληροφορίες του κάθε ατόμου, που λαμβάνει από τον οικογενειακό-κοινωνικό περίγυρο, διαμορφώνει ο καθένας μας ξεχωριστά την ατομική του πρόοδο πάντα σε απόλυτη σχέση  με τον παγκόσμιο ρυθμό .
Πολλές εσωτερικές διδασκαλίες έρχονται να επιβεβαιώσουν και να επιστεγάσουν  τα παραπάνω, αλλά δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να κατατεθούν σε δημόσια θέα.
   

Με αδελφικούς χαιρετισμούς
ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ
       

5
…Συνέχεια 
ΑΝΔΡΕΣ:. Δεν είναι άξιο απορίας ότι ένας άνδρας με υψηλό IQ, μπορεί να προσδιοριστεί τυπικά από ένα ευρύ φάσμα πνευματικών διαφερόντων και ικανοτήτων, Είναι φιλόδοξος και παραγωγικός, προβλέψιμος και πεισματάρης, και δεν απασχολείται με ζητήματα που αφορούν τον εσωτερικό του κόσμο. Τείνει επίσης να είναι κριτικός και καταδεκτικός, λεπτολόγος και συνεσταλμένος, άβολος με τη σεξουαλικότητα και την εμπειρία των αισθήσεων, ανέκφραστος, απόμακρος και συγκινησιακά μονότονος και ψυχρός.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Οι γυναίκες με υψηλό IQ έχουν την αναμενόμενη πνευματική αυτοπεποίθηση, εύκολα εκφράζουν τις σκέψεις τους, αξιολογούν πνευματικά ζητήματα κι έχουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων του πνεύματος και της αισθητικής. Τείνουν επίσης να είναι ενδοσκοπικές , επιρρεπείς στο άγχος, τους στοχασμούς και τις ενοχές και διστάζουν να εκδηλώσουν ανοιχτά το θυμό τους (παρόλο που το κάνουν έμμεσα).

Ο καθαρός τύπος με υψηλό Δείκτη Συναισθηματικής Νοημοσύνης EQ.

ΑΝΔΡΕΣ: με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης είναι κοινωνικά ισορροπημένοι, εκδηλωτικοί και πρόσχαροι, ελεύθεροι από φοβίες και σκέψεις άγχους. Έχουν μια αξιοσημείωτη ικανότητα να αφοσιώνονται σε ανθρώπους και σκοπούς, να αναλαμβάνουν ευθύνες και να τηρούν μια ηθική στάση. Είναι πονετικοί και τρυφεροί στις σχέσεις τους. Η συναισθηματική ζωή τους είναι πλούσια, αλλά και ενδεδειγμένη. Νοιώθουν άνετα με τον εαυτό τους με τους άλλους και το κοινωνικό σύμπαν μέσα στο οποίο ζουν.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης, τείνουν να είναι θετικές, να εκφράζουν ευθέως τα συναισθήματα τους, και να νοιώθουν θετικά απέναντι στον εαυτό τους. Η ζωή γι αυτές έχει νόημα. Είναι εκδηλωτικές και κοινωνικές και εκφράζουν τα συναισθήματα τους κατάλληλα (όχι με ξεσπάσματα). Προσαρμόζονται καλά στο στρες. Η κοινωνική τους ισορροπία τις κάνει να κάνουν εύκολα γνωριμίες. Νοιώθουν άνετα με τον εαυτό τους και είναι ευδιάθετες αυθόρμητες και ανοιχτές στην εμπειρία των αισθήσεων. Σπάνια νοιώθουν άγχος ή ενοχή, Σπάνια επίσης βυθίζονται σε περισυλλογή.

Όπως βλέπουμε και παραπάνω η Συναισθηματική Νοημοσύνη περιλαμβάνει χαρακτηριστικά μιας εντελώς διαφορετικής ευφυΐας. Η Συναισθηματική Νοημοσύνη περιλαμβάνει αυτεπίγνωση και έλεγχο των παρορμήσεων, επιμονή, ζήλο και αυτοενεργοποίηση, ενσυναίσθηση και κοινωνική προσαρμοστικότητα. Αυτές είναι απαραίτητες δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι για να διαπρέψουν στη ζωή, να οικοδομήσουν υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις, να διακριθούν στο χώρο εργασίας τους κλπ. Αυτές είναι επίσης η σφραγίδα ποιότητας του χαρακτήρα και της αυτοπειθαρχίας, του αλτρουισμού και της συμπόνιας, που με τη σειρά τους είναι θεμελιώδεις δεξιότητες απαραίτητες για την πρόοδο του ανθρώπινου είδους.
 
Με αδελφικούς χαιρετισμούς
ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ

6
Υπάρχουν δύο τρόποι για να ζεις.  Ο ένας είναι σαν να μην υπάρχουν θαύματα.  Ο άλλος είναι σαν όλα να είναι θαύμα. 
Άλμπερτ Αϊνστάιν

…Συνέχεια 
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
Είναι ταχύτερος διότι δεν χρειάζεται να συλλογιστεί για το τι θα κάνει.
Οι πράξεις που πηγάζουν από αυτό τον εγκέφαλο διακατέχονται από μια ιδιαίτερα έντονη αίσθηση της σιγουριάς. Λίγο αργότερα μπορεί να σκεφτούμε, αυτό τώρα γιατί το έκανα, σημάδι ότι ο λογικός νους αφυπνίζεται αλλά αργεί.
Ο γρήγορος αυτός τρόπος αντίληψης θυσιάζει την ακρίβεια για την ταχύτητα, βασιζόμενος στην πρώτη εντύπωση, αντιδρώντας στο σύνολο μιας εικόνας ή στις πιο εντυπωσιακές της πλευρές. Αντιλαμβάνεται τα πράγματα με μιας, σαν σύνολο και αντιδρά προτού αφιερώσει κάποιο χρόνο για διεξοδική σκέψη και ανάλυση. Ο συγκινησιακός μας νους είναι το ραντάρ μας για τους κινδύνους, επειδή όμως λαμβάνονται γρήγορα μπορεί να είναι παραπλανητικές ή λαθεμένες. Ο χρόνος κατά τον οποίο το συναίσθημα φτάνει στο απόγειο του είναι πάρα πολύ σύντομος μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Τα συναισθήματα την στιγμή της έξαρσης τους είναι ισχυροί ρυθμιστές της δράσης και της αντίληψης μας.
Παρόλα αυτά θα περιγράψουμε τώρα πως θα ήταν ένας καθαρός τύπος Νοητικής Νοημοσύνης και ένας Συναισθηματικής Νοημοσύνης, για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τη βάση των δύο τύπων.

Ο καθαρός τύπος με υψηλό Δείκτη Διανοητικής Νοημοσύνης IQ (δηλαδή αυτός που παραμερίζει την νοημοσύνη της καρδιάς) είναι σχεδόν μια καρικατούρα του διανοούμενου, διανοητικά ικανότατου ατόμου , αλλά ανεπίδεκτου ως προς τον εσωτερικό του κόσμο. Τα χαρακτηριστικά διαφέρουν ελαφρά από άνδρες σε γυναίκες, για αυτό θα εξετάζουμε και τους δύο ξεχωριστά.
Συνεχίζεται…


Με αδελφικούς χαιρετισμούς
ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ

7
Παρ΄ ότι τα αγγλικά μου δεν με βοηθούν να μεταφράσω με ακρίβεια το συγκεκριμένο  κείμενο που προτείνει ο συνομιλητής μας Κανένας, δέχομαι την μετάφραση του, αλλά αδυνατώ να  κατανοήσω το πως ,από την φράση: "Το έμβρυο και η γυναίκα ήταν σε αναισθησία.  Το έμβρυο δε θα μπορούσε να έχει αίσθηση του τι συμβαίνει.", προκύπτει η διάψευση.
 Επίσης καταθέτω ότι σε όσα κείμενα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην Ελληνική γλώσσα και έχουν πέσει στην αντίληψη μου, δεν προκύπτει από πουθενά η διάψευση του καθηγητή Ιατρού.       
Στην προσπάθεια που καταβάλω για την κατανόηση του συγκεκριμένου φαινομένου, έπεσε στην αντίληψη μου μια έρευνα  και νιώθω την ανάγκη να την μοιραστώ μαζί σας.   

Είναι ένα θέμα που έχει αναστατώσει τα τελευταία χρόνια τους κύκλους των ψυχολόγων. Μέχρι τώρα η νοημοσύνη μετριόταν με έναν συγκεκριμένο τρόπο που στηριζόταν κυρίως στην «Νοημοσύνη του Νου» το γνωστό σε όλους μας IQ.
Πολλά τεστ βγήκαν ικανά να μετρήσουν άλλα με περισσότερη και άλλα με λιγότερη ακρίβεια αυτήν την ικανότητα. Σε πολλές χώρες του κόσμου και ιδιαίτερα στην Αμερική τα τεστ αυτά έπαιζαν και παίζουν καθοριστικό παράγοντα για την επιλογή κάποιου ατόμου σε μια εργασία σε ένα πανεπιστήμιο και γενικά σε διάφορες δραστηριότητες της ζωής.
Η λογική είναι ότι έχοντας ένα άτομο υψηλό δείκτη νοημοσύνης (IQ) μπορεί να πετύχει σε κάθε τομέα της ζωής του. Με τα χρόνια όμως αυτή η θεωρία που είχε ήδη εδραιωθεί γερά στο κόσμο άρχισε να φαίνεται ότι δεν ανταποκρινόταν επαρκώς στην πραγματικότητα. Υπήρχαν άτομα με υψηλό IQ, που μόνο πετυχημένα ή ευτυχισμένα δεν θα μπορούσες να τα χαρακτηρίσεις. Τι ήταν αυτό που δεν πήγαινε καλά; Τι ήταν αυτό που το συνηθισμένο Τεστ δεν μπορούσε να προβλέψει;
Έτσι ξεκίνησαν όλα. Έγιναν πολλές κλινικές μελέτες από πλήθος επιστημών και αποδείχθηκε τελικά ότι υπάρχουν κάποιοι επιπλέον παράγοντες, από αυτούς που απαιτούσαν τα συνηθισμένα τεστ, οι οποίοι είναι συνυπαίτιοι για την επιτυχία ή την αποτυχία στην ζωή. Αυτοί οι παράγοντες διαχωρίστηκαν και έτσι έχουμε την γνωστή σε όλους μας «Συναισθηματική Νοημοσύνη» ή EQ, η Νοημοσύνη της Καρδιάς.

Από τα παραπάνω εξάγεται το συμπέρασμα ότι το IQ και το EQ δεν είναι δύο αντικρουόμενες, αλλά μάλλον δύο ξεχωριστές ικανότητες. Ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα εξάγεται από τις έρευνες που έχουν γίνει πάνω στο θέμα, και αυτό είναι ότι είναι σχετικά σπάνιο να βρεθεί άτομο που να έχει πολύ υψηλά τον ένα δείκτη και πολύ χαμηλά τον άλλο. Συνήθως και οι δύο δείκτες είναι σε παρόμοια επίπεδα.
Είναι σημαντικό επίσης να πούμε ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει ένα Τεστ με μολύβι και χαρτί που να προσδιορίζει με σχετική ακρίβεια τον δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης, όπως υπάρχει για την διανοητική νοημοσύνη.
Τα τεστ αυτά που προσδιορίζουν τη συναισθηματική νοημοσύνη είναι κυρίως πρακτικά ή οπτικά ή τέτοιου τύπου. 
* Συνεχίζεται…
 
Με αδελφικούς χαιρετισμούς
ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ

8
Πρόκειται για μία είδηση που άρχισε να μαθαίνεται από τον Νοέμβριο του 2002, δημοσιεύθηκε μάλιστα στο αμερικάνικο περιοδικό Ν.Υ. Times, και σπεύδω να σας την περιγράψω .
Αφορά την ιστορία του μικρού Samuel Armas, που έμβρυο ακόμη 21 εβδομάδων διαγνώστηκε ότι πάσχει από διχοτομημένη σπονδυλική στήλη.
 Το αγοράκι δεν είχε σχεδόν καμία πιθανότητα να ζήσει και οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί ότι η μόνη ελπίδα που υπήρχε ήταν η άμεση εγχείριση του, μέσα στην κοιλιά της μητέρας του!
Έτσι ο dr.Bruner ανέλαβε την λεπτότατη επέμβαση την οποία και έφερε σε πέρας με επιτυχία. Και τότε – όπως διηγείται ο ίδιος- ένιωσε το σοκ της ζωής του. Όταν το χειρουργείο έβαινε προς το τέλος του και ενώ η μήτρα της μητέρας ήταν ανοιχτή, ο γιατρός αντιλαμβάνεται εμβρόντητος ένα μικροσκοπικό αλλά πλήρως σχηματισμένο ανθρώπινο χεράκι να προβάλλει μέσα από την τομή, να αναζητά το χέρι του γιατρού και να γαντζώνεται από το ένα του δάχτυλο !
Το πιο συγκλονιστικό όμως είναι άλλο : Ο διάσημος πλέον χειρούργος είπε ότι πριν καν προλάβει να συνέλθει ο νους του από το τρομερό σοκ, ένιωσε με όλο το είναι του –προσέξτε δεν σκέφτηκε,  το ένιωσε !- ότι η μικρή εκείνη αγέννητη ύπαρξη, του έδειξε την ευγνωμοσύνη της για το δώρο της ζωής που της χάρισε!
Στο λίγο χρόνο που ο γιατρός είχε μείνει κυριολεκτικά μαρμαρωμένος από την δυνατή συγκίνηση, το προσωπικό του χειρουργείου κατόρθωσε και φωτογράφισε το στιγμιότυπο.
Οι εκδότες του Ν.Υ. Times ονόμασαν την φωτογραφία « χέρι της ελπίδας ».
Από τα παραπάνω το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η ευγνωμοσύνη είναι ένα συναίσθημα που φέρουμε μέσα μας , από τις  πρώτες στιγμές της ενσάρκωσης μας . Οι εκδηλώσεις της όμως είναι επίκτητες και αντιστρόφως ανάλογες της προσπάθειας του καθενός μας για αυτοβελτίωση …   

Υ.Γ Δεν μπόρεσα να επισυνάψω την φωτογραφία όσοι θέλουν να δουν το θέμα καλύτερα ας το αναζητήσουν στο διαδίκτυο με το όνομα του μικρού Samuel Armas. 

Με αδελφικούς χαιρετισμούς
ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ

Σελίδες: [1]