Αποστολέας Θέμα: θρησκεία χωρίς Νοημοσύνη = Έγκλημα  (Αναγνώστηκε 3238 φορές)

sakissakis

  • ΑΜΡΑ - Φίλος
  • ****
  • Μηνύματα: 39
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
θρησκεία χωρίς Νοημοσύνη = Έγκλημα
« στις: Νοεμβρίου 13, 2014, 02:31:46 »
Δεν αναφέρομε καν στην φιλοσοφία αλλά στην βάση της που είναι η νοημοσύνη ,,οπότε εξετάζουμε την σχέση νοημοσύνης και θρησκείας .Το κάνω αυτό γιατι εχω πληρώσει  μαζί με πολύ κόσμο, την παράνομη βάση κάθε λογικής ,επιρροής και θεσμοθετιμένης εξουσίας της θρησκείας μας στο κράτος.Κάτι που αφάνισε την νοημοσύνη και επέτρεψε το έγκλημα .Κάτι που δολοφόνησε το έθνος και τον λαο μας απο μέσα .
Το σύνταγμα μας δυστυχώς και μετά απο τόσες  αναθεωρήσεις δεν ξεκαθαρίζει οτι είμαστε απολύτως ελεύθεροι νοητικά άνθρωποι αλλα κανει ακόμα αναφορές σε προαγωγή της ορθόδοξης θρησκείας ως υποχρέωση των θεσμών του κράτους μας.Εδώ δημιουργείται ένα πρόβλημα στην λογική του πολίτη που πρέπει να ξεκαθαριστεί .Ειναι σε αυτο το αναγνωρισμένο κράτος ελεύθερος ο πολίτης να επιλέξει μια θρησκεία που επιθυμεί ,να ασχοληθεί ΄΄η να προσπαθήσει να ερευνήσει ,χωρίς να χαρακτηριστει ή να αλλοιωθεί η αντιμετώπιση του απο το κράτος ή όχι ; θα πρεπει να μάθουμε κάποια στιγμή την αλήθεια και ως τι χαρακτηριζόμαστε ,τι συνέπειες εχει το βασικό μας δικαίωμα να αποτελούμε ελεύθερες ανθρώπινες σκεφτόμενες οντότητες.
Το πιό τραγικό αυτού του νομοθετήματος ειναι οτι ο Χριστιανισμός δεν έχει καν Ελληνική καταβολή και το παντελώς απαράδεκτο ,ότι σε κείμενα του μισεί και εχθρεύεται τον Ελληνισμό!! Κράτος και λαός που να θέλει να λέγετε Ελληνικό δεν μπορεί συνταγματικά να κατοχυρώνει ως υποχρέωση του την επιβολή θρησκείας που και γραπτός το εχθρεύεται ,,υπάρχει πρόβλημα εδω ,,βασικής λογικής και νοημοσύνης.Η θα πρέπει να επαναφέρουμε κατι που να τεκμηριώνετε ως ΕΛληνική μας ταυτότητα ή δεν μπορούμε να λεμε τον Ορο Ελληνας,όταν τον αυτοανερούμε ταυτόχρονα ή δεν θα πρεπει να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε.
Απο το αποτέλεσμα ,φαίνεται ότι δημιουργήθηκε το τελευταίο ,,Ο κόσμος μας υπέστει και από άλλους βέβαια παράγοντες ,ορθολογική εκτροπή .




Gnostic Student

  • Μηνύματα: 7
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • ΓΝΩΣΙΣ, ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
    • E-mail
Απ: θρησκεία χωρίς Νοημοσύνη = Έγκλημα
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 14, 2014, 18:49:39 »
Παράθεση από: sakissakis
Δεν αναφέρομε καν στην φιλοσοφία αλλά στην βάση της που είναι η νοημοσύνη ,,οπότε εξετάζουμε την σχέση νοημοσύνης και θρησκείας
Το ίδιο ισχύει και για τις αποκαλούμενες "πνευματικές" ομάδες.
Δεν διαφέρουν σε πολλά απο μια θρησκεία - αν διαφέρουν - και πρέπει να κρίνονται με τα ίδια μέτρα

Αν δούμε τη θρησκεία σαν έννοια, σαν ψυχολογικό μηχανισμό του ανθρώπου, θα δούμε οτι υπάρχουν πολλές θρησκείες εκεί έξω που έβλαψαν την ανθρωπότητα:

Η θρησκεία του εθνοσοασιαλ -ισμού.
Η θρησκεία του κομμουν -ισμού.
Η θρησκεία των πολιτικών κομμάτων
κ.ο.κ.

Όλα αυτά όμως είναι το σύμπτωμα, όχι η αιτία του προβλήματος. Ο πιο αποτρόπαιος πόλεμος έγινε πριν κάτι παραπάνω απο 50 χρόνια - όχι στον τρίτο κόσμο, στον πρώτο και δεύτερο κόσμο.  Ο άνθρωπος - νομίζω - δεν αλλάζει γεμίζοντας το μυαλό του πληροφορίες... Αλλάζει μέσα απο εσωτερική εργασία απο στιγμή σε στιγμή. Τι παει να πει εργασία;
Πάει να πει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να καταλάβουμε γιατί δράμε με τον τρόπο που δράμε.

Γιατί ο κόσμος πηγαίνει στο γήπεδο; Γιατί ουρλιάζει;
Γιατί ο κόσμος φανατίζεται με ένα κόμμα; Γιατί λέει ψέματα για να υποστηρίξει μια παράταξη;
Γιατί πάει σε πόλεμο για να επιβάλλει την άποψη μιας κυβέρνησης; Γιατί σκοτώνει;
Γιατί καταργεί τη λογική, όπως λες;

...

Όλα καταλήγουν στην ψυχολογική χώρα του ανθρώπου.
Όσο ο καθένας μας δεν δουλεύει στον εαυτό του, στα ελαττώματά του, οι -ισμοί θα τον κυριεύουν.