Αποστολέας Θέμα: Τι είναι Εσωτερισμός?  (Αναγνώστηκε 18633 φορές)

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι Εσωτερισμός?
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 09, 2008, 15:35:01 »
Μα γιατί ψάχνεις αλλού τα γραφόμενα της Rose; Λίγο πιο πάνω έδωσε έναν περιεκτικό ορισμό περί εσωτερισμού...

Προσπάθησε να κατανοήσεις το περιεχόμενο της δήλωσης...
...spes mea in mentem est...

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι Εσωτερισμός?
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 12, 2008, 12:07:38 »
Ο ορισμός του εσωτερισμού μπορεί να περιγραφηθεί με διάφορους τρόπους, αλλά χρειάζεται το αποτέλεσμα του να είναι χρήσιμο και υγιής για το άτομο και την κοινωνία του.

Το σημαντικό είναι για κάθε άνθρωπο, να αποκτήσει την ικανότητα να κρίνει, να διακρίνει και να κατανοεί, πότε ένα κίνημα, ή μία σχολή σκέψης μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα, και πότε μπορεί να αποβεί επικίνδυνο.

Για να μπορέσει να "διακρίνει" ο άνθρωπος, χρειάζεται πρώτα από όλα να πληροφορηθεί, να έχει στην διάθεσή του, όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, από όσο το δυνατόν πιο έγκυρες πηγές, και κατόπιν μέσω της διαδικασίας του στοχασμού, και της ανάλυσης των δεδομένων, να φτάνει σε όλο και πιο βαθιά συμπεράσματα, προς όλους τους τομείς της ζωής, του ψυχισμού, ή της όλης δημιουργίας.

Με άλλα λόγια το πιο σημαντικό που ΠΡΕΠΕΙ να μας διδάσκει ένα υγιής κίνημα εσωτερισμού, είναι να μάθουμε να ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ, και μέσω αυτής της διαδικασίας, να αποκτήσουμε την Πνευματική μας Ελευθερία.

Ο εσωτερισμός, είναι ένα κίνημα ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ, δεν συμβιβάζεται, δεν σκύβει κεφάλι.  Αναζητά την Αλήθεια, προς όλους τους τομείς με οποιοδήποτε κόστος.  Αν και στοχεύει στην υγιή συνύπαρξη μεταξύ διαφορετικοτήτων, είτε ατομικών, είτε συλλογικών, ο γνήσιος εσωτεριστής, δεν αποκλίνει από την οδό του δικαίου...

Ο Τεκτονισμός, που στην βάση του κάποτε υπήρξε ένα υγιές εσωτερικό κίνημα, πριν αλλοιωθεί από μετέπειτα χριστανογενείς παρεμβάσεις, από τον πρώτο βαθμό κιόλας μας αναφέρει, πως ο Τέκτονας, ή ο εσωτεριστής, χρειάζεται να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΗΘΗΣ.

Αν και στην πραγματικότητα ο σημερινός Τεκτονισμός είναι επίορκος προς τις αυθεντικές αρχές του εσωτερισμού, υπάρχουν ακόμα κάποια δείγματα των αρχικών αυθεντικών αρχών, που έχουν παραμείνει από την αρχή της ίδρυσής του.

Εάν ο εσωτεριστής, δεν στοχεύει στην Πνευματική του Ελευθερία, είναι απλά ένας σκλάβος ακόλουθος, και δεν θα καταφέρει ποτέ να φτάσει τον στόχο της φώτισης που επιδιώκει.

Πολλοί εσωτεριστές, δεν μπορούν να διανοηθούν, ότι ποτέ θα φωτιστούν στην ζωή τους, ή θα αναλάβουν έναν ηρωϊκό ρόλο.  Αυτοί κρύβονται κάτω από "τάγματα οπαδών" και όχι "εταιρείες" ελεύθερων ανθρώπων, λατρεύουν ψευδείς "αυθεντίες" για να κρύψουν την γύμνια τους, την ανασφάλειά τους, και την ανικανότητά τους να αναλάβουν υπεύθυνα την ζωή τους, και να συνδράμουν στην εξέλιξη της κοινωνίας τους.

Δεν έχει έννοια να "μυηθεί" κάποιος σε κάποια τελετουργικά μυστήρια, αν δεν το έχει στο αίμα του, να κάνει έναν γεναίο αγώνα, για την προσωπική καθώς και για την κοινωνική αφύπνιση.  Οι σχολές εσωτερισμού, έχουν γεμίσει από αργόσχολους, που από "χόμπυ"¨συχνάζουν για λόγους "μοναξιάς", και όχι από βαθιά ανάγκη για κατανόηση και αναζήτηση.

'Αρα το πρώτο που χρειάζεται να απαντήσει ο κάθε "εσωτεριστής" είναι γιατί θέλει να ασχοληθεί με τον εσωτερισμό.  Χρειάζεται να έχουμε κάποιον στόχο, γιατί αλλιώς δεν θα φέρουμε ποτέ και κανένα αποτέλεσμα, από το να ταξιδεύουμε και να παλιδρομούμε ανούσια.

Η σκέτη πληροφορία, είναι άχρηστη αν δεν βρίσκει κάποια χρησιμότητα.  Ας απαντήσουμε λοιπόν, εφόσον διαλογιστούμε, με την ικανότητα που έχουμε όλοι ως άνθρωποι να σκεφτόμαστε, σε τι μας εξυπηρετεί ο εσωτερισμός.  Ποια είναι η ατομική μας ανάγκη και ποια είναι η ανάγκη της κοινωνίας μας?  Θεωρούμε πως ο εσωτερισμός μπορεί να φέρει μία λύση ίασης στην νουσούσα κοινωνία μας?

Αν δεν καταφέρουμε να απαντήσουμε αυτά τα ερωτήματα, ο δρόμος του εσωτερισμού θα είναι για μας πολύ επικίνδυνος, διότι μπορεί να βρεθούν απατηλές συνειδήσεις, που θα μας παρασύρουν πολύ μακριά από τις αυθεντικές αρχές και αξίες του εσωτεριστικού κινήματος.

Ο βασικός στόχος του Εσωτερισμού, είναι να λύσει τα βασικά υπαρξιακά ερωτήματα του ανθρώπου, έτσι ώστε ο κάθε άνθρωπος να ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ, να ΗΡΕΜΗΣΕΙ τον συναισθηματικό του κόσμο, και να προχωρήσει σε ΥΓΙΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, έτσι ώστε να αποδείξει την ουσία όλων των μυστηρίων, ότι Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ.
   
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 12, 2008, 13:38:29 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι Εσωτερισμός?
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 12, 2008, 15:58:18 »
Πολύ ωραία τοποθέτηση...

Θέλω απλώς να συμπληρώσω πως ο δρόμος του εσωτεριστή είναι διπλός. Κινείται τόσο σε ατομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Το δεύτερο είναι πολύπλευρο στην εφαρμογή του κι έχει άμεση σχέση με κοινωνικές συναναστροφές και κοινωνική δράση. Το πρώτο, σκοπό έχει να ορίσει και να ταυτοποιήσει την έννοια της ατομικότητας μέσα στον κόσμο που μας περιβάλλει. Θα λέγαμε πως η ατομική πορεία του εσωτεριστή κινείται πολύ έξω από τα "γήινα" δρώμενα και έχει να κάνει περισσότερο με την ανεύρεση της "θείας" ουσίας μέσα μας. Είναι ο προσδιορισμός του πως αλληλεποδρά ο προσωπικός μας μικρόκοσμος μέσα στον ευρύτερο μακρόκοσμο.
...spes mea in mentem est...

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι Εσωτερισμός?
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 13, 2008, 14:43:14 »
Θα λέγαμε πως η ατομική πορεία του εσωτεριστή κινείται πολύ έξω από τα "γήινα" δρώμενα και έχει να κάνει περισσότερο με την ανεύρεση της "θείας" ουσίας μέσα μας. Είναι ο προσδιορισμός του πως αλληλεποδρά ο προσωπικός μας μικρόκοσμος μέσα στον ευρύτερο μακρόκοσμο.

Όταν ένας άνθρωπος αποκτήσει αρκετές "γήινες" εμπειρίες, αρχίζει και αντιλαμβάνεται ότι κάτι του λείπει, και έτσι ψάχνει την βαθύτερη αιτία όλων των πραγμάτων, πριν την μορφοποίησή τους.  Θέλει να κατανοήσει τι είναι ο κόσμος μας, και τι είναι ο ίδιος. Επίσης πως θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον καλύτερο τρόπο με την φύση, της οποίας είναι μέλος, έτσι ώστε να επιβιώσει ομαλά και όχι να χτυπιέται αλόγιστα μέσα στο οικοσύστημα που λέγεται ΖΩΗ.

Όμως ο εσωτερισμός δεν πρέπει να περιοριστεί σε μία θρησκευτική αντίληψη, δηλαδή την προσωπική σχέση και επαφή που έχουμε με την θεότητα, Θεό, ή κέντρο του σύμπαντος.  Στην Καμπάλα αυτή η θρησκευτική ανάγκη του ανθρώπου αντιπροσωπεύεται από την σφαίρα της Αφροδίτης, της συναισθηματικότητας, της εμπειρίωσης, και της ανάγκης αδελφοσύνης μεταξύ των ανθρώπων. 

Στην ΑΜΡΑ ο βαθμός που αναλύει διεξοδικά το θρησκευτικό συναίσθημα, λέγεται ο βαθμός του ΑΔΕΛΦΟΥ. Τα περισσότερα εσωτερικά τάγματα δίνουν μεγαλύτερη βάση σε αυτό το θρησκευτικό συναίσθημα και την σχέση μεταξύ ανθρώπου και θεού-θεότητας, παραβλέποντας όλες τις άλλες πτυχές του σύμπαντος ή ανθρώπου.

Έτσι λοιπόν ο εσωτερισμός που εξασκήται περιορισμένος πάνω στην σφαίρα της Αφροδίτης είναι επικίνδυνος, διότι δημιουργεί θρήσκους οπαδούς, και όχι ελεύθερους ολοκληρωμένους σκεπτόμενους ανθρώπους.

Γι' αυτό τον λόγο έχουμε σχεδιάσει ένα νέο μυητικό σύστημα, το οποίο είναι το μοναδικό στον κόσμο, που μπορεί να φέρει τον άνθρωπο στο στάδιο της Φώτισης και πέρα αυτού, διότι προσφέρει μία ολιστική λύση στην διαμόρφωση και εσωτεριστική εκπαίδευση του κάθε ατόμου στον δρόμο του προς την ελευθερία.

Μόνο ο χάρτης των βαθμών της ΑΜΡΑ, είναι ικανός, να βάλει σε τάξη τον ψυχισμό του κάθε ατόμου, και να επέλθει η αρμονία.  Για πρώτη φορά μετά από 2500 χρόνια τουλάχιστον, τα μυστήρια του σύμπαντος προσφέρονται τόσο ξεκάθαρα προς όλη την ανθρωπότητα.

Αν κατανοήσουμε αυτή την απλή αρχή, πέρα της τριαδικότητας, Πατήρ, Υιός, και 'Αγιο Πνεύμα, που διδάχθηκε όλος ο δυτικός κόσμος, και διαλογιστούμε πάνω στην δωδεκαπλότητα του σύμπαντος, έχουμε το ύψιστο κλειδί, αποκωδικοποίσης του μικρόκοσμου και του μακρόκοσμου.

Ο σημερινός άνθρωπος ΠΑΣΧΕΙ, και ΥΠΟΦΕΡΕΙ, διότι δεν είναι ολιστικά μορφωμένος, δεν είναι ΠΑΝ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ.  Ακόμα και τα πανεπιστήμια μας, έχουν αλλοιωθεί, να διδάσκουν ειδικευμένες δογματικότητες... με άλλα λόγια να διδάσκουν θρησκείες...

Αν δεν κατανοήσουμε "ουσιαστικά" και αδογμάτιστα, όλες τις επιστήμες, και αν δεν εμπειριώσουμε την Πνευματικότητα, πως μπορούμε να προσδοκούμε την Φώτιση, ή την ατομική ή συλλογική Ολοκλήρωση?

Το ύψιστο εύρημα του ανθρώπου, ο μοναδικός χάρτης που οδηγεί σε αυτήν την ολοκλήρωση, είναι πλέον γνωστός μέσω του φόρουμ της ΑΜΡΑ, και το μόνο που χρειάζεται ο κάθε εσωτεριστής, είναι να μελετήσει αυτόν τον χάρτη που λέγεται Καμπάλα, και ύστερα πάνω σε αυτόν τον σκελετό, να ντύσει το δέντρο με το δικό του φύλωμα και καρπούς.

Ο υγιής εσωτερισμός λοιπόν είναι ο ολοκληρωμένος εσωτερισμός, και όχι ο δογματισμένος και μονομερής, που καταντάει απλά σε τίποτα παραπάνω από μία άλλη μορφή θρησκείας...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 13, 2008, 14:53:51 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/