Αποστολέας Θέμα: Τo διχτυ τηs σκεψηs  (Αναγνώστηκε 18437 φορές)

klearxos33

  • Μηνύματα: 7
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Τo διχτυ τηs σκεψηs
« στις: Μαρτίου 15, 2007, 01:36:37 »
Η σκεψη ειναι ο κοινοs παραγονταs οληs τηs τηs ανθρωποτηταs.Δεν υπαρχει ανατολικη σκεψη η δυτικη σκεψη,υπαρχει μονο η ικανοτητα να σκεφτομαστε ειτε ειναι κανειs τελειοs φτωχοs,ειτε πολυ κοσμικοs,ζωνταs σε μια κοινωνια αφθονιαs.Ειτε ειναι κανειs χειρουργοs,ξυλουργοs,εργατηs γηs η μεγαλοs ποιητηs,η σκεψη ειναι ο κοινοs παραγονταs ολων μαs.Δε φαινεται να εχουμε αντιληφθει οτι η σκεψη ειναι κοινοs παραγονταs που μαs συνδεει ολουs.Εσυ σκεφτεσαι με τη δικη σου ικανοτητα ενεργεια ,πειρα και γνωση.Καποιs αλλοs σκεφτεται διαφορετικα συμφωνα με τη δικη του πειρα και διαμορφωση.Ειμαστε ολοι πιασμενοι μεσα σ,αυτο το διχτυ τηs σκεψηs.Αυτο ειναι γεγονοs αδιαφιλονικητο και πραγματικο.Ειμαστε προγραμματισμενοι βιολογικα,σωματικα,αλλα προγραμματισμενοι και ψυχικα και διανοητικα.Πρεπει να εχουμε επιγνωση για το οτι ειμαστε προγραμματισμενοι οπωs το κομπιουτερ.Τα κομπιουτερ προγραμματιζονται απο τουs ειδικουs για να παραγουν το αποτελεσματα που αυτοι θελουν.

απο το βιβλιο το διχτυ τηs σκεψηs
12 Ιουλιου1981
ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΟΙ

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Τo διχτυ τηs σκεψηs
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 15, 2007, 17:56:46 »
Καλησπέρα και... καλώς σας βρίσκω  ;)

Το κείμενο του Κρισναμούρτι μου δίνει να καταλάβω πως τελικά ο άνθρωπος, ως εξατομικευμένη συνείδηση και προσωπικότητα, υφίσταται και δρα μέσα σε πολύ αυστηρά πλαίσια, τα οποία κατά μία έννοια έχουν προκαθορίσει την πορεία του.

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, ο Κρισναμούρτι υποστηρίζει πως ο κάθε άνθρωπος διάγεται από ένα "κοσμικό πρόγραμμα", το οποίο θέλοντας και μη, θα το εκτελέσει ως έχει και χωρίς παρεκτροπές και προσωπικές επιλογές. Στο κείμενό του διαφαίνεται ένας "άβολος" ορισμός της κυβερνητικής και νομοταξίας που διέπουν το σύμπαν. Μιλά για "διανοητικούς προγραμματιστές", κατά μία έννοια τους καθοδηγητές του κόσμου μας, οι οποίοι έχουν εκ των προτέρων ορίσει κάθε πτυχή της δράσης και συμπερισφοράς μας. Άλλωστε οι πραγματικοί Η/Υ, μπορεί μεν να είναι σε θέση να επιτελέσουν εκατομμύρια εργασίες αλλά τίποτε δεν ξεφεύγει από τις εντολές του δημιουργού τους, του προγραμματιστή τους δηλαδή.

Δεν νομίζω αυτή η σχέση προγραμματιστή και Η/Υ να έχει το αντίστοιχό της στη σχέση δημιουργού και ανθρώπου. Πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να διάγει τη ζωή που έχει επιλέξει. Χρέος του βέβαια είναι να αναγνωρίσει και να κατανοήσει τους κοσμικούς νόμους, έτσι ώστε να μάθει ποιές είναι οι πιθανές οδοί της εξέλιξής του. Έτσι, μέσα από το προσωπικό βίωμα, θα βρει τους τρόπους και τα μέσα για να εξελιχθεί και να φτάσει στη "θέωση".

Μέσα σε όλα αυτά, ικανή και αναγκαία συνθήκη προς την επίτευξη του στόχου, αποτελεί και η άσκηση της ελεύθερης βούλησης. Νομίζω πως το κείμενο που μας παρέθεσε ο φίλος klearxos33, έχει να κάνει ακριβώς με αυτό. Ναι μεν οι σκέψεις μας έχουν λόγο ύπαρξης, όμως αυτό δεν  σημαίνει πως καθοδηγούνται και ορίζονται από κάποια ανώτερη δύναμη. Κάθε άνθρωπος όπως αναφέρει και το κείμενο, είναι μοναδικός και αντιλαμβάνεται τον κόσμο εντελώς ξεχωριστά από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Κατά συνέπεια σκέπτεται διαφορετικά από τους υπολοίπους. Άρα λοιπόν, η πορεία εξέλιξης του κάθε ανθρώπου ορίζεται από διαφορετικές συνιστώσες. Αυτή η "κβαντικότητα" σκέψεων και εμπειριών είναι που ορίζει και τη μοναδικότητά μας.

Σαφώς και υφίσταται αυτό το δίχτυ σκέψεων, όμως δεν συμφωνώ με τον "προγραμματισμό" μας όπως το όρισα πιο πάνω  ::)
...spes mea in mentem est...

Eleni

  • Μηνύματα: 235
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τo διχτυ τηs σκεψηs
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 15, 2007, 19:05:48 »
Παράθεση
Η σκεψη ειναι ο κοινοs παραγονταs οληs τηs τηs ανθρωποτηταs.Δεν υπαρχει ανατολικη σκεψη η δυτικη σκεψη,υπαρχει μονο η ικανοτητα να σκεφτομαστε ειτε ειναι κανειs τελειοs φτωχοs,ειτε πολυ κοσμικοs,ζωνταs σε μια κοινωνια αφθονιαs.Ειτε ειναι κανειs χειρουργοs,ξυλουργοs,εργατηs γηs η μεγαλοs ποιητηs,η σκεψη ειναι ο κοινοs παραγονταs ολων μαs.Δε φαινεται να εχουμε αντιληφθει οτι η σκεψη ειναι κοινοs παραγονταs που μαs συνδεει ολουs.Εσυ σκεφτεσαι με τη δικη σου ικανοτητα ενεργεια ,πειρα και γνωση.Καποιs αλλοs σκεφτεται διαφορετικα συμφωνα με τη δικη του πειρα και διαμορφωση.Ειμαστε ολοι πιασμενοι μεσα σ,αυτο το διχτυ τηs σκεψηs.Αυτο ειναι γεγονοs αδιαφιλονικητο και πραγματικο.Ειμαστε <<προγραμματισμενοι>>βιολογικα,σωματικα,αλλα<<προγραμματισμενοι>>και ψυχικα και διανοητικα.Πρεπει να εχουμε επιγνωση για το οτι ειμαστε προγραμματισμενοι οπωs το κομπιουτερ.Τα κομπιουτερ προγραμματιζονται απο τουs ειδικουs για να παραγουν το αποτελεσματα που αυτοι θελουν.                                                                                                                               


Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα να κάνω μια αποπειρα να αναλύσω το κείμενο του Κρισναμούτρι όπως εγώ τον αισθάνομαι βασιζόμενη όμως και σε άλλα του ιδίου που έχω δεί και που νομίζω οτι εξηγούν το παραπάνω απόσπασμα.
Ο λόγος....είναι η αγάπη μου γι΄αυτόν...

Κατα την γνώμη μου αγαπητέ  Chastity λέει ακριβώς το αντίθετο μια ιδέα περί αυστηρού κοσμικού πλαισίου.
Θεωρεί οτι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και είτε το θέλουμε είτε όχι κατεχόμεθα απο την ίδια θεϊκή ουσία. Ο Κρισναμούρτι ρίχνει τα σύνορα, καταργεί τις φυλές, τις εθνικότητες , τις θρησκείες και τα φύλα λέγοντας οτι όλα αυτά είναι ιδέες που ΜΑΣ έχουν ποτίσει άνα τούς αιώνες, σε τέτοιο βαθμό που είναι πια ένα με την σκέψη μας.
Σε όλες τις ομιλίες του τονίζει το παιχνίδι της σκέψεως και την δύναμη αυτής επάνω στο συναίσθημα και ακολούθως τις πράξεις.
Αν κατανούσαμε οτι το οικοδόμημα της σκέψης μας προέρχεται απ 'εξω ....[ απο διδασκαλίες, μέσα μαζικής ενημέρωσης...απο τις αρχές και τις απόψεις της οικογένειας μας , της πατρίδας μας κλπ] και όχι απο εμας τούς ίδιους τότε θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να παρατηρούμε και να διακρίνουμε τι είναι και τι δεν είναι πραγματικά δικό μας.
Ο τρόπος που εκείνος προτείνει γι αυτό είναι ο στοχασμός η ο διαλογισμός επάνω στην ιδέα που μας ενδιαφέρει και οχι η διανόηση μέσω της λογικής επειδή η σκέψη που έχουμε την εκάστοτε στιγμή είναι και το περιεχόμενο της συνείδησης μας...όχι όμως και το εσωτερικό δικό μας αληθινό αίσθημα γι αυτό.
Οταν όμως φτάσουμε σε αυτη την αλήθεια, ισως νιώσουμε το γεγονός οτι αυτή είναι καθολική για όλους και μια , μοναδική.
Γι αυτό λέει οτι << έιμαστε προγραμματισμένοι>> αφού το ''πρόγραμμα'' στον δίσκο του μυαλού μας τέθηκε απο έξω.
Επίσης αναφέρει οτι εκτός απο τον νοητικό και ιδεολογικό προγραμματισμό, έχουμε δεχθεί και ψυχικό και σωματικό.
Αν δούμε πως κατασκευάζονται οι επιθυμίες μας, τα πρότυπα μας, η αντίληψη μας για το ωραίο, ακόμα κα για τις προτιμήσεις περί τροφής, αρωμάτων κλπ θα παρατηρήσουμε οτι έχουμε οι περισσότεροι τα ίδια, τα οποία ανταποκρίνονται στις εντυπώσεις που προσλαμβάνουμε απο το χώρο.
Γι αυτό και αν κάποιος ''ξεφυγει'' και σπάσει το κατεστημένο με μια ιδιαίτερη ύποκειμενική ιδέα που διαφέρει απο το απολύτως κοντινό του περιβάλλον, θεωρείται ιδιο-ρυθμος.
Ο στόχος του ήταν να ελευθερώσει τούς ανθρώπους απο αυτον τον προγραμματισμό που υφιστάμεθα συνέχεια.

Φιλικά


 

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Τo διχτυ τηs σκεψηs
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 15, 2007, 19:33:19 »
Ναι όμως φίλη μου, το τελευταίο κομμάτι από το κείμενο που μας παραθέτει ο φίλος λέει τα εξής:

Παράθεση από: klearxos33
Ειμαστε <<προγραμματισμενοι>>βιολογικα,σωματικα,αλλα<<προγραμματισμενοι>>και ψυχικα και διανοητικα.Πρεπει να εχουμε επιγνωση για το οτι ειμαστε προγραμματισμενοι οπωs το κομπιουτερ.Τα κομπιουτερ προγραμματιζονται απο τουs ειδικουs για να παραγουν το αποτελεσματα που αυτοι θελουν.

Εμένα πάντως, αυτή η δήλωση μου δίνει την εντύπωση πως οι άνθρωποι αποτελούν ένα μέσο υλοποίησης κάποιων κοσμικών νόμων, με τη διαφορά όμως πως κάθε ενέργεια και σκέψη του ατόμου είναι προκαθορισμένη. Εσένα τι εντύπωση σου προκαλεί αυτή η φράση που τόνισα πιο πάνω;
...spes mea in mentem est...

Eleni

  • Μηνύματα: 235
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τo διχτυ τηs σκεψηs
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 15, 2007, 23:35:31 »
Νομίζω οτι το απάντησα, οπως το καταλαβαίνω

<<Γι αυτό λέει οτι << έιμαστε προγραμματισμένοι>> αφού το ''πρόγραμμα'' στον δίσκο του μυαλού μας τέθηκε απο έξω.
Επίσης αναφέρει οτι εκτός απο τον νοητικό και ιδεολογικό προγραμματισμό, έχουμε δεχθεί και ψυχικό και σωματικό.
Αν δούμε πως κατασκευάζονται οι επιθυμίες μας, τα πρότυπα μας, η αντίληψη μας για το ωραίο, ακόμα κα για τις προτιμήσεις περί τροφής, αρωμάτων κλπ θα παρατηρήσουμε οτι έχουμε οι περισσότεροι τα ίδια, τα οποία ανταποκρίνονται στις εντυπώσεις που προσλαμβάνουμε απο το χώρο.
Γι αυτό και αν κάποιος ''ξεφυγει'' και σπάσει το κατεστημένο με μια ιδιαίτερη ύποκειμενική ιδέα που διαφέρει απο το απολύτως κοντινό του περιβάλλον, θεωρείται ιδιο-ρυθμος.
Ο στόχος του ήταν να ελευθερώσει τούς ανθρώπους απο αυτον τον προγραμματισμό που υφιστάμεθα συνέχεια.>>

Στην παραπάνω φράση δεν μπορώ να βρώ που είναι η σύνδεση με τον ρόλο μας στο κοσμικό σχέδιο.
Ανεξάρτητα όμως απο την δική μου αδυναμία, πρέπει να υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο προκαθορισμένο που όμως εμεις με την βούληση μας πιθανώς επαναπροσδιορίσαμε....


klearxos33

  • Μηνύματα: 7
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τo διχτυ τηs σκεψηs
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 16, 2007, 00:53:47 »
Η συνειδηση μαs περιλαμβανει,στα πιο βαθεια στρωματα τηs,τουs φοβουs μαs.Οανθρωποs εχει ζησει απο γενια σε γενια με το φοβο.Εχει ζησει με την ιδεα του ευχαριστου,το φθονο,με ολα τα βασανα τηs μοναξιαs,την καταθλιψη και τη συγχυση,με πολυ μεγαλο πονο και μ,αυτο που ονομαζει αγαπη,και με τον αδιακοπο φοβο του θανατου.Ολα αυτα ειναι η συνειδηση του που ειναι κοινη σε ολη την ανθρωποτητα.Αντιληφθειτε τι σημαινει αυτο!σημαινει οτι εσειs δεν ειστε πια ενα ατομο.Αυτο ειναι πολυ δυσκολο να το δεχτουμε διοτι ειμαστε προγραμματισμενοι,οπωs το κομπιουτερ,να πιστευουμε οτι ειμαστε ατομα.Ειμαστε προγραμματισμενοι θρησκευτικα να πιστευουμε οτι εχουμε ψυχεs ξεχωριστεs απ,ολεs τιs αλλεs ψυχεs.ΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ,Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ.

Απο το ιδιο βιβλιο.

Eleni

  • Μηνύματα: 235
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τo διχτυ τηs σκεψηs
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 16, 2007, 11:16:22 »

Αγαπητέ klearxos33 αν προκαλώ κάποια αντίθεση με τις παρεμβολές μου θα ήθελα να το ξέρω..
Γράφω επειδή ο Κρισναμούρτι είναι κάτι σαν άγγελος  στη σκέψη μου...και προσπαθώ να τον κατανοήσω και με το μυαλό εκτός απ την καρδιά



<<Οι σχέσεις μας όπως τις ξέρουμε τώρα, είναι η συνέχιση της διαίρεσης ανάμεσα στα ΑΤΟΜΑ.
Η λέξη ΑΤΟΜΟ σημαίνει << αδιαίρετο>>. Το ανθρώπινο πλάσμα που μεσα του δεν είναι διαιρεμένο, που δεν είναι κομματιασμένο, είναι πραγματικά ένα άτομο.
Αλλά οι περισσότεροι απο εμάς δεν είμαστε άτομα[αδιαίρετα = ολόκληρα], νομίζουμε οτι είμαστε κι έτσι υπάρχει η αντίθεση του ατόμου με την κοινότητα.
Πρέπει κανείς οχι μόνο να κατανοήσει τη λεξικογραφική σημασία της λέξης ατομικότητα, αλλά και την βαθύτερη σημασία της, στην οποία δεν υπάρχει κανένα κομμάτιασμα.
Αυτό σημαίνει τέλεια αρμονία ανάμεσα στο νου, στην καρδιά και στο σώμα. Τότε μόνο μπορεί να υπάρξει ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ.
Οι σχέσεις μας είναι κομματιασμένες, αφού ο καθένας ζεί μέσα στις δικές του φιλοφοξίες, στις προσωπικές και εγωιστικές του επιδιώξεις, μέσα στο κουκούλι του...>>.

Απο το << Ξύπνημα της νοημοσύνης >> πρώτος τόμος.

klearxos33

  • Μηνύματα: 7
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τo διχτυ τηs σκεψηs
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 17, 2007, 00:34:01 »
αγαπητη Try,αs αφησουμε την καρδια και το μυαλο να αποφασηση ειναι μεροs τηs ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ η οχι.

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τo διχτυ τηs σκεψηs
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 21, 2007, 13:17:40 »
Αγαπητοί Fraters και Soror,

ο Fr. Klearxos33, έθιξε ένα θέμα (μέσω του Κρισναμούρτι) που νομίζω πως αγγίζει βαθειά όλους μας.

Η διπολικότητα στον άνθρωπο είναι χαρακτηριστικό της φύσης του.

Είμαστε διαχωρισμένοι σε άντρες και γυναίκες, σε συναισθηματικούς και διανοητικούς, σε εσωστρεφής και εξωστρεφής ανθρώπους αλλά πάνω από όλα, μέσα μας συναντιέται το ζώο (πρόγραμμα) και ο Θεός (προγραμματιστής)

Το ζώο είναι το αποτέλεσμα της εξέλιξης μέσω των νόμων της φύσεως, είναι η μηχανή, το όχημά μας, που εκτός από το βιολογικό DNA που κουβαλάει μέσω της γενετικής, κουβαλάει και ένα "συναισθηματικό/ψυχικό DNA" τα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς των γονέων μας συν τις μνήμες και συμπεράσματα της ψυχικής μας προσωπικότητας που ενσαρκώνεται.

Παλεύει ο Θεός με το θηρίο, παλεύει ο προγραμματιστής να αλλάξει το πρόγραμμα... και αυτή είναι η οδός της εξέλιξης...

Το κλειδί είναι η συνεργασία των δύο... Του δημιουργήματος και του Δημιουργού.  Η αποδοχή του Δημιουργού πως όταν βρίσκεται μέσα στην δημιουργία περιορίζεται, αλλά και η κατανόηση της δύναμης Του να επέμβει στην δημιουργία σύμφωνα με την βούλησή του...

Πόσο αναγνωρίζεται ο Θεός μέσα μας, και πόσο ανασταίνεται η ψυχική δύναμη μέσω της κατανοήσεως αυτής, είναι η προσωπική επιλογή κάθε ατόμου...

Σε τοίχο στους Δελφούς βρέθηκε σκαλισμένη η παρακάτω εξίσωση, η οποία λέγεται ότι καταγράφηκε από τον Βία τον Πριηνεύς γύρω στο 600π.Χ.

0 (δημιουργία) + oo (θεός) = 1 (άνθρωπος) ή ατομική ψυχική συνείδηση

άρα oo (θεός)  = 1 (άνθρωπος) - 0 (δημιουργία)

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθειά Γαλήνη


Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

klearxos33

  • Μηνύματα: 7
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τo διχτυ τηs σκεψηs
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 22, 2007, 00:36:30 »
Ο εξωτερικοs κοσμοs ειναι η εκφραση του εσωτερικου κοσμου,δεν υπαρχει διαιρεση αναμεσα στο εξωτερικο και το εσωτερικο

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τo διχτυ τηs σκεψηs
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 23, 2007, 15:45:26 »
Αγαπητέ μου Κλέαρχε,
Όλα είναι Ενα, και πολλά ταυτόχρονα. Ο νους τα αναλύει, όπως τα παιδιά που χαλάν τα παιχνίδια τους για να τα κατανοήσουν... και ο νους τα ανασυνθέτει για να τα απλοποιήσει και να τα αρχειοθετήσει...
Με τις καλύτερες ευχές για Βαθειά Γαλήνη
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 23, 2007, 15:51:38 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Eleni

  • Μηνύματα: 235
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τo διχτυ τηs σκεψηs
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 24, 2007, 10:18:29 »
Παράθεση
Ο εξωτερικοs κοσμοs ειναι η εκφραση του εσωτερικου κοσμου,δεν υπαρχει διαιρεση αναμεσα στο εξωτερικο και το εσωτερικο

Προσπαθώ να κατανοήσω το νόημα εδώ αλλά δεν μπορώ η μάλλον αμφιβάλλω αν είναι αυτό που φαντάζομαι.
Γίνεται να το αναλύσης λίγο Κλέαρχε, με ενα παράδειγμα?
Ευχαριστώ.

TUBALKAIN

  • Μηνύματα: 10
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τo διχτυ τηs σκεψηs
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 24, 2007, 13:24:04 »
Ισως φιλε try, μας δυσκολευη το γεγονος οτι για να κατανοησουμε και να αντιληφθουμε τον εξωτερικο κοσμο χρησιμοποιουμε τις γνωστες μας αισθησεις ,αλλα για να αντιληφθουμε τον εσωτερικο κοσμο πρεπει να μαθουμε να εξασκουμε τις αντιστοιχες εσωτερικες αισθησεις.Επειδη λοιπον ειναι διαφορετικη η δικη μας αντιληπτικοτητα ,δεν σημαινει οτι και  οι κοσμοι διαιρουνται.
Ισως καλυτερα αν το διατυπωνα , θα ελεγα οτι οπως ειναι αδιαιρετες οι εσωτερικες απο τις εξωτερικες αισθησεις μιας και ανηκουν σε ενα συνολο ,τον ανθρωπο , ετσι αντιστοιχα αδιαιρετα ειναι και τα αντικειμενα της αντιληψης τους ,δηλαδη οι κοσμοι. 

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 24, 2007, 14:13:07 από TUBALKAIN »
" Ειθε η αγαπη να βασιλευη μεταξυ των ανθρωπων "

klearxos33

  • Μηνύματα: 7
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τo διχτυ τηs σκεψηs
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 25, 2007, 00:24:17 »
Ειναι τόσο απλό,δεν πιστεύουμε στων εαυτό μας, αλλά σε βιβλία και φωτισμένους δασκάλους.?

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τo διχτυ τηs σκεψηs
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 25, 2007, 17:51:10 »
Αγαπητέ Κλέαρχε, αγαπητοί Fr.s και Sr.,

διαβάζοντας το βιβλίο του Κρισναμούρτι "το δίχτυ της σκέψης", θέλω να καταθέσω πως συμφωνώ με την επανάσταση του Κρινσαμούρτι ενάντια σε κάθε είδους αυθεντία και δόγμα... Όμως η σημαντικότερη εργασία για τον εσωτεριστή δεν παύει να είναι, το καθρέφτισμα του εαυτού του σε μία ομάδα, είτε αυτή είναι οικογένειά του, η κοινωνία του ή μία σχολή εσωτερισμού... 

Η σχολή εσωτερισμού είναι σημαντική, εφόσον η ομάδα λειτουργεί καταλυτικά στην αυτογνωσία των μελών της και στην ελευθερία σκέψης τους, ειδάλλως συμφωνώντας με τον Κρισναμούρτι, απλά προσθέτει επιπλέον δίχτυα σκέψης και φυλακίζει τον φιλόδοξο εσωτεριστή ενώ προσδοκά την ελευθερία του...

Είναι μέσω των ανθρώπινων σχέσεων, που ζυγίζουμε κάθε φορά πόσο κοντά έχουμε φτάσει τον στόχο μας, την ψυχική μας αρμονία, την κατανόησή μας, την αυτοκυριαρχία μας, και την Ελευθερία μας.

Το αυθεντικό κίνημα του Ροδοσταυρισμού σέβεται την ελευθερία σκέψης του κάθε αναζητητή, και προτρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας, και όχι απλά να επαναλαμβάνουμε λόγια άλλων δίχως την κατάλληλη κατανόηση.

Όταν παρουσιάζουμε μία θεωρία, να είμαστε σίγουροι ότι την έχουμε κατανοήσει, και έχουμε τα κατάλληλα επιχειρήματα για να την αποδείξουμε.  Μόνο τότε μπορούμε να πείσουμε πραγματικά, ότι πρόκειται για προσωπική εμπειρία και κατανόηση... και σίγουρα η πιο πολύτιμη γνώση είναι η βιωματική...

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθειά Γαλήνη
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 10, 2008, 02:38:30 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/