Αποστολέας Θέμα: Μεταλλαγμένοι!  (Αναγνώστηκε 3544 φορές)

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Μεταλλαγμένοι!
« στις: Αυγούστου 09, 2007, 14:01:06 »
Στην φιλοσοφία των Κόμικς, επι δεκαετίες κυριαρχεί το θέμα του "υπεράνθρωπου".


Ξεκίνησε δειλά δειλά με τον "Γενικώς Υπεράνθρωπο του Έκο" και εξελίχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στην φιλοσοφία των "Μεταλλαγμένων" που έχουν "extra terestra" δυνάμεις, έξω απο τα "συνηθισμένα".

Σειρές ολόκληρες ηρώων - καλών και κακών - γεννήθηκαν απο αυτή την φιλοσοφία και πήραν σάρκα και οστά πρώτα απο το πενάκι των κομικογράφων και μετά απο τις κάμερες και τα σενάρια του Χόλυγουντ.

Ήρωες που πετάνε, βγάζουν φωτιές ή πάγο ή χιόνι ή δημιουργούν καταιγίδες ή έχουν τρομακτική μυϊκή δύναμη που συγκλονίζει βουνά, ή φωνές με ισχυρότατη ένταση ή επικίνδυνο μαγνητισμό ή τρομακτικές δυνάμεις του νου ή εξαιρετική τηλεκίνηση ή εκτοξεύουν ακτίνες κλπ κλπ κλπ

Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο νου είναι η "συγγένεια" μεταξύ αυτών των δυνάμεων με "ανάλογες που αναπτύσσονται" κατά την βάδιση της "Ατραπού".



ΠΟΥΘΕΝΑ όμως στα κόμικς δεν έγινε ΠΟΤΕ λόγος γι' αυτήν την συγγένεια.




                                               Βασικό ερώτημα: γιατί άραγε?



Πολλά ανάλογης ισχύος ερωτήματα θα προκύψουν εν πλω της συζήτησης.
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Μεταλλαγμένοι!
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 19, 2007, 19:37:29 »
Κάτι ακόμη που προκύπτει απο την "Εσωτεριστική Θέαση" της Φιλοσοφίας των Μεταλλαγμένων των Κόμικς.

Απο την μία πλευρά υπάρχουν οι "Φύσει Μεταλλαγμένοι" , αυτοί δηλαδή που έχουν αναπτύξει έμφυτες "ιδιαίτερες δυνάμεις" και απο την άλλη αυτοί που ανέπτυξαν "δυνάμεις" μέσω του "εργαστηρίου".

Ουσιαστικά, έχουμε τις δύο "Σχολές Σκέψης".

Απο την μια η "Αρχέγονη".

Η Ατραπός. Ανάπτυξη Δυνάμεων μέσω της Ψυχοπνευματικής Δοκιμασίας και Πορείας.


Απο την άλλη η "Νευτώνεια".

Δηλαδή, όλα μπορούν να "παραχθούν τεχνητά στο εργαστήριο". Όλα μπορούν να μετρηθούν και όλα μπορούν να "μηχανοποιηθούν".

Ακόμη και οι "Σουπερήρωες" (βλ. Υπερστρατιώτες πχ). Όλα είναι στην διάθεση των "Επιστημόνων" του Μεγάλου Αδελφού για να παράγει τους άβουλους πραιτωριανούς του.

Βιονική τεχνολογία, microchips, βιογεννετική, βιοπληροφορική, βιοχημεία, βαλλιστική, αναβολικά, οπλικά συστήματα, τα πάντα στην υπηρεσία του Νέου Φρανκεστάιν.

Τα κόμικς "αποκωδικοποιημένα" παρουσιάζουν το μέλλον μας, φιλτράροντας το παρελθόν μας και γεμίζοντάς το απο "βιτρίνες" για να μην είναι "εμφανής" η "αέναη πραγματικότητα".

Αλλιώς, θα μπορούσε να "τιτλοφορηθεί" αυτή η "πραγματικότητα" των δύο "στρατοπέδων" ως :

"....Μύστες και Υπερστρατιώτες..."

Κάτι ανάλογο επανέλαβε άλλωστε και ο Σπήλμπεργκ όταν έβαζε "Τζεντάϊ" (της Παλιάς Σχολής) ενάντια σε "Ρομπότ" και "Cyborg" (της Νέας Εποχής).
Avaris
Veritas Vos Velirabit