Αποστολέας Θέμα: Ταινία: Πως να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας  (Αναγνώστηκε 3669 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
How to Train Your Dragon Official Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=qHUhygdAZIw&feature=related

http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_qsite1_1_01/04/2010_331275

Πως να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας

Ενας απροσδόκητος ήρωας σε ασυνήθιστες καταστάσεις
Του Παναγιωτη Παναγοπουλου
   
ANIMATION
Σκηνοθεσία: Κρις Σάντερς, Ντιν ντε Μπλουά
Ερμηνείες (φωνές): Βαγγέλης Ευαγγέλου, Ηρώ Μπέζου, Νίκος Παπαδόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης

ΚΡΙΤΙΚΗ. Ενα ακόμη καλό δείγμα ταινίας animation είναι το «Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας», που δείχνει τη διαρκώς μεγαλύτερη προσοχή που δίνουν τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο στον τομέα της οικογενειακής ψυχαγωγίας. Παραγωγή της Dreamworks, έπειτα από τη σειρά του «Σρεκ» και το «Kung Fu Panda», ο «Δράκος» είναι μία ακόμη ταινία με έναν απροσδόκητο ήρωα σε ασυνήθιστες καταστάσεις. Τουλάχιστον στις ταινίες οι ήρωες δεν είναι απαραίτητα οι πιο δυνατοί, αλλά εκείνοι με την πιο συμπονετική καρδιά και τα δυνατά αισθήματα.

Κεντρικός ήρωας είναι ένας νεαρός Βίκινγκ, ο Ψάρης, που είναι ακριβώς το αντίθετο απ' ό, τι είναι οι συγχωριανοί του. Εκείνοι είναι ψηλοί, δυνατοί, γενναίοι, έτοιμοι για μάχη. Εκείνος, αντίθετα, είναι μικροκαμωμένος, θαρραλέος αλλά αδύναμος και πάντα φαίνεται ότι τα πράγματα του πάνε στραβά.

Η σημαντικότερη παράδοση στο χωριό των Βίκινγκς φαίνεται ότι είναι ο διαρκής πόλεμος κατά των δράκων που επιτίθενται στο χωριό και ρημάζουν τα ζώα, κλέβοντάς τα ως θηράματα. Ολοι οι κάτοικοι εκπαιδεύονται σ' αυτόν τον πόλεμο από μικροί και τα καταφέρνουν περίφημα. Εκτός από τον Ψάρη, που κάθε του αδέξια κίνηση φαίνεται να προκαλεί αμέτρητες ζημιές, κάτι που δεν σταματά την επιθυμία του να γίνει όμοιος με τους άλλους.

Σε κάποια από τις νυχτερινές επιθέσεις των δράκων, ο Ψάρης θα πετάξει τα δίχτυα του και, παρά την απουσία αποδείξεων, θα επιμείνει ότι χτύπησε έναν δράκο. Τελικά θα τον ανακαλύψει. Είναι ένα άλλο είδος δράκου, τόσο σπάνιο που στο χωριό περιγράφεται ως θρύλος. Το νεαρό αγόρι, όμως, θα καταφέρει να τον πλησιάσει. Και μετατρέποντάς το σχεδόν σε… κατοικίδιο, θα διαπιστώσει ότι οι δράκοι τελικά δεν έχουν και τόσο κακές προθέσεις. Θα φροντίσει το κομμένο του πτερύγιο με έναν μηχανισμό που θα φτιάξει και θα δει ότι οι δράκοι είναι υποχείρια ενός πολύ μεγαλύτερου και πιο επικίνδυνου τέρατος.

Η ιστορία τού «Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας» αναφέρεται στην ανάγκη για ένταξη, την αποδοχή του διαφορετικού, τη δύναμη των συναισθημάτων, την καλοσύνη και τη συμπόνια. Εντάσσει ακόμη και την αναπηρία, αντιμετωπίζοντάς την ως κάτι που μπορεί να συμβεί στη ζωή, αλλά δεν τη σταματάει με κανέναν τρόπο.

Οι δύο σκηνοθέτες έχουν γυρίσει την ταινία δίνοντας μεγάλη έμφαση στις σκηνές των εναέριων μαχών, που θυμίζουν περιπέτειες με βουτιές πολεμικών αεροπλάνων στους αιθέρες. Πολύ καλοφτιαγμένο το animation, αλλά το 3D δεν προσθέτει και πολλά στην ήδη εντυπωσιακή εικόνα. Η ταινία προβάλλεται μόνο μεταγλωττισμένη στις τρισδιάστατες κόπιες.

 
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 08, 2010, 21:41:19 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/