Αποστολέας Θέμα: Νέα Ακρόπολη  (Αναγνώστηκε 218550 φορές)

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #150 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 17:19:09 »
Παράθεση
Δεν βλέπεις καμία ομοιότητα...  Cheesy
Πολύ μας δουλεύεις βρε Κράχτη... Γιατί?

Εμείς όλοι οι υπόλοιποι βλέπουμε ότι είναι το ίδιο πράγμα... Εσύ λοιπόν που το βλέπεις διαφορετικό... αιτιολόγησε το... γιατί είναι διαφορετική η Φιλοσοφία, από τον Εσωτερισμό...

Εσείς όλοι βλέπετε το ίδιο πράγμα επειδή υποστηρίζετε την ίδια κοσμική αντίληψη (Τον Εσωτερισμό) , περίεργο είναι; Δηλαδή ποιοι είστε εσείς όλοι και πόσοι είστε ώστε να μου το φέρεις ως επιχείρημα; Ξέρεις πόσοι στον κόσμο δεν το βλέπουν έτσι Rose; Οι περισσότεροι δεν το βλέπουν έτσι.
 Όπως σε μια σχολή πολεμικών τεχνών, όλοι παλεύουν με την ίδια τεχνική! Που είναι το περίεργο; Αλλά δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι η καλύτερη πολεμική τέχνη, ούτε ότι αυτή η τέχνη κατάγετε από του πρώτους πολεμιστές του κόσμου.
Όσον αφορά τον ορισμό που μου δίνεις, είναι σημερινός, δεν τον εμπνευστήκαν την εποχή του Πλάτων. Συμφωνώ με τον ορισμό αλλά  δεν αντιπροσωπεύει τους φιλοσόφους εκείνης της εποχής. Μην ξεχνάς ότι τον ορισμό, στον παρέθεσα πρώτος σε προηγούμενο μήνυμα.
Λοιπόν, δεν αποδεικνύει κανένα συνδετικό κρίκο εννοιολογικά για τον εσωτερισμό και την αρχαιότητα. Μπορούμε να συνδέομε ότι θέλουμε από μόνοι μας, από ρομαντισμό, δεν διαφωνώ. Αλλά θα παραμένει μια θεωρία και τίποτα παραπάνω. Μόνο τα τεκμήρια αποδεικνύουν και δημιουργούν αξιώματα.
Και όχι δεν σας δουλεύω, απλά έχω διαφορετική γνώμη και προσπαθώ να συζητώ με λογική και επιχειρήματα όταν πρέπει να δεχτούμε κάτι στο πιάτο μας. Που συγκεκριμένα εδώ είναι ο εσωτερισμός. Αν ποιητολογούσαμε, σίγουρα θα ήμουν πιο δήθεν, ανάλογα τον καημό του καθενός.


Παράθεση
Τα Αρχαία Ελληνικά Μυστήρια τότε τι ήταν βρε Κράφτη? 'Εχεις κάποια εξήγηση? Και γιατί θεωρείς πως ήταν κάτι διαφορετικό από τον εσωτερισμό?
Αυτό το ερώτημα επειδή είναι ενδιαφέρων αλλά πιθανών να πυροδοτήσει μια μεγάλη παρένθεση, θα σου το απαντήσω το βραδάκι σήμερα. Ίσως θα είναι θέμα για καινούριο νήμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 08, 2013, 18:02:09 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #151 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 17:39:07 »
Παράθεση
Πάμε ξανά, γιατί άλλη απάντηση δυστυχώς δεν υπάρχει...

Αν δεν υπάρχει άλλη απάντηση, άρα περισσότερα τεκμήρια, τότε δυστυχώς πρέπει να το ξανασκεφτείς όταν αποκαλείς του αρχαίους και μεταγενέστερους σοφούς εσωτεριστες. Διότι σημαίνει ότι δεν επαρκούν τα στοιχεία για να τους ενώνει με την κοσμική αντίληψη του εσωτερισμού στο σήμερα. Οπότε οι ισχυρισμοί μου ότι δεν υπάρχουν τεκμήρια για αυτήν την σύνδεση είναι πολύ εύστοχα.

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #152 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 17:58:25 »
Παράθεση
Ορισμός του Εσωτερισμού
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82
Ο όρος εσωτερισμός αναφέρεται σε κάθε σύστημα εννοιών και εφαρμογών, που έχει ως στόχο την προϊούσα εσωτερική μεταμόρφωση του ανθρωπίνου όντος με τελική κατάληξη την οντολογική του εκπλήρωση ή "πνευματική αποκατάσταση" (που στην θρησκεία καλείται "θέωση").

Ορισμός της Φιλοσοφίας
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%B1
Φιλοσοφία είναι η επιστήμη που ασχολείται με ερωτήματα, προβλήματα ή απορίες που μπορούμε να αποκαλέσουμε οριακά, θεμελιώδη, ή έσχατα, όπως αυτά της ύπαρξης, γνώσης, αξίας, αιτίας, γλώσσας και του νου.[...]Η φιλοσοφία μάς ανοίγει νέους δρόμους και αναζητά απαντήσεις σε ερωτήματα που πιθανώς ξεπερνούν τις ανθρώπινες γνωστικές δυνατότητες, βοηθώντας στη διερεύνηση των ορίων της ανθρώπινης σκέψης, ακόμα και όταν δεν φτάνει σε κάποιο αποτέλεσμα ο επαγωγικός της προβληματισμός.

Δεν βλέπεις καμία ομοιότητα...  Cheesy
Πολύ μας δουλεύεις βρε Κράχτη... Γιατί?

Εσύ ξέρεις τι μου λες; Tο μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι!
Η φιλοσοφία έρευνα εσχατολογικά ζητήματα, η εσωτερισμός ερευνά εσχατολογικά ζητήματα, οι αρχαίοι ερευνούσαν εσχατολογικά ζήτημα, άρα όλοι είναι εσωτεριστες.
Και γιατί δεν είναι όλοι φιλόσοφοι δηλαδή; και όχι εσωτεριστές! Γιατί δηλαδή να μην τους ονομάζουμε όλους εσχατολόγους και πρέπει να τους ονομάζουμε εσωτεριστές;
Αυτά τα απλά ζητήματα εντοπίζω αλλά δεν σας αρέσει, δεν φταίω εγώ. Παραμέρισέ με εξάλλου με και πες τα δικά σου στο κάτω κάτω τις γραφής. Αλλά όχι ότι σας δουλεύω!
Έχεις το λόγο μου ότι όταν θα κάνω χιούμορ ή θα ειρωνεύομαι θα το δηλώνω πρώτα. Δεν κάνω πλάκα.
Rose η γενικουρα δημιουργεί μπερδέματα η έρευνα καi ανάλυση τα ξεδιαλύνει.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 08, 2013, 19:43:32 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #153 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 18:01:35 »
Κράχτη λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να επιχειρηματολογήσω, γιατί το πορτοκάλι, από τη μια πορτοκαλιά της Αρχαίας Ελλάδας, είναι το ίδιο πορτοκάλι από την πορτοκαλιά του σήμερα... θα σε παρακαλούσα να αιτιολογήσεις ΕΣΥ γιατί διαφωνείς, και αν δεν συμφωνείς και με τους παραπάνω ορισμούς, (του Εσωτερισμού και της Φιλοσοφίας) που θα μπορούσαν να διατυπωθούν και πολύ καλύτερα, δώσε εσύ τους δικούς σου ορισμούς το "τι είναι εσωτερισμός" και το "τι είναι φιλοσοφία", και εξήγησέ μας, σε παρακαλώ γιατί διαφωνείς.

Η Φιλοσοφία, και ο εσωτερισμός, είναι το ίδιο και το αυτό, η αναζήτηση των απόκρυφων μυστηρίων του φυσικού και πνευματικού κόσμου, του μικρόκοσμου (εαυτού) και του μακρόκοσμου (σύμπαντος κόσμου). Η μία λέξη αναφέρεται στην αναζήτηση της Σοφίας, και η άλλη λέξη είναι η ανάλυση, των κοσμικών απόκρυφων και αρχετύπων. Ειλικρινά, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ τους, διότι κανείς δεν μπορεί να γίνει Σοφός, ή να προσεγγίσει την Σοφία, χωρίς την γνώση που διδασκόταν Εσωτερικά, των Μυητικών Σχολών, που είχε να κάνει με τα Συμπαντικά κλειδιά, ή Απόκρυφα Μυστήρια του Σύμπαντος.

Δεν υπάρχει τίποτα περαιτέρω να αναλυθεί στο αυτονόητο, εκτός αν διατυπώσεις ερωτήσεις ή απορίες, έτσι ώστε να διευκρινιστούν περισσότερο οι έννοιες, ή διατυπώσεις γιατί εσύ θεωρείς πως είναι απολύτως διαφορετικά πράγματα...
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #154 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 18:42:23 »
Δεν σου λέω ότι δεν υπήρχαν άνθρωποι που αντιλαμβάνονταν κάποια πράγματα όπως σήμερα, αλλά η έννοια εσωτερισμός, όπως την χρησιμοποιεί το λεξικό, είναι διαμορφωμένη από τον ερχομό των διδασκαλιών της Μπλαβατσκι λίγο πριν το 1900. Άρα, όταν εσύ χρησιμοποιείς αυτήν την έννοια απευθυνόμενη στους αρχαίους Έλληνες, προκαλείται μια σύγχυση και τα πράγματα μπερδεύονται αντί να ξεκαθαρίζονται.

Ο Εσωτερισμός δεν είναι copyright της Μπλαβάτσκι, αν και η Μπλαβάτσκι, ασχολήθηκε ΚΑΙ εκείνη, με εσωτερισμό...

Δες μία άλλη αναφορά...

http://en.wikipedia.org/wiki/Esotericism

Examples of esoteric religious movements and philosophies include Alchemy, Astrology, Anthroposophy, early Christian Mysticism,[4] Freemasonry, Gnosticism, Kabbalah, Neoplatonism, Magic, Merkabah mysticism, Mesmerism, Rosicrucianism, Taoism, Numerology, Swedenborgianism, Spiritualism, the Alawites,[5] the Theosophy of Jacob Böhme and his followers, and the Theosophical revivalist movement associated with Helena Blavatsky.

Although Esotericism refers to the exploration of the inner meanings and symbolism of various philosophical, historical and religious texts, these texts themselves are often central to mainstream religions. For example, the Bible and the Torah are examples of esoteric material.[6]
[...]
Plato, in his dialogue Alcibíades (circa 390 BC), uses the expression ta esô meaning "the inner things", and in his dialogue Theaetetus (circa 360 BC) he uses ta exô meaning "the outside things". Aristotle applied this distinction to his own writings. The probable first appearance of the Greek adjective esôterikos is in Lucian of Samosata's "The Auction of Lives", § 26, written around AD 166.[7]

The term esoteric first appeared in English in the 1701 History of Philosophy by Thomas Stanley, in his description of the mystery-school of Pythagoras; the Pythagoreans were divided into "exoteric" (under training), and "esoteric" (admitted into the "inner" circle). The corresponding noun "esotericism" was coined in French by Jacques Matter in 1828 and popularized by Eliphas Levi in the 1850s.[8] [1]. It entered the English language in the 1880s via the works of theosophist Alfred Sinnett.
[...]
Another important movement from the ancient world was Hermeticism or Hermetism. Both of these are often seen as precursors to esoteric movements in the scholarly sense of the word.
[...]
Wouter J. Hanegraaff is Professor of “History of Hermetic Philosophy and Related Currents” at the University of Amsterdam (1999). The Universiteit van Amsterdam (UvA) is the world's first academic institution to have created a complete program for research and teaching in the field of Western Esotericism.[4] He is also president of the European Society for the Study of Western Esotericism.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #155 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 21:21:51 »
History
Ιστορία

Since the field of esotericism is not a single tradition but a vast array of often unrelated figures and movements, there is no single historical thread underlying them all.[13] The developments that one might wish to emphasize in drawing up a history of esotericism furthermore depends on whether esotericism in the dictionary (non-scholarly) or the scholarly sense is intended.


Μετάφραση
 
Δεδομένου ότι το πεδίο του εσωτερισμού δεν είναι μια ενιαία παράδοση, αλλά μια μεγάλη σειρά από πλήθους στοιχείων και κινήσεων άσχετων μεταξύ τους, γι' αυτό δεν υπάρχει ενιαίο ιστορικό νήμα που διέπει όλα αυτά.
Αν κάποιος επιθυμούσε να κάνει μια μελέτη ως προς την προέλευση και δημιουργία του εσωτερισμού, αυτό θα εξαρτιόταν καθαρά από την δική του οπτική γωνία και από τα επιστημονικά ή μη επιστημονικά τεκμήρια που θα χρησιμοποιούσε στην έρευνα αυτήν.


Τι λέει εδώ το wikidedia αγαπητή μου Rose; Ότι δεν μπορείς να υποστηρίζεις ότι όλα αυτά τα ρεύματα τα διέπει η ίδια γενεαλογική συνέχεια. Και ότι αν το δεις έτσι, θα είναι μια εντελώς προσωπική οπτική,
Αυτό ήταν κάτι που σου διατυμπανίζω από την πρώτη στιγμή. Άρα το να τους πλαισιώνεις όλους τους θεωρητικά σοφούς της ιστορίας σαν εσωτεριστες, Είναι ξεκάθαρα και θα είναι, μια δική σου οπτική και όχι κάτι αναγνωρισμένο από την παγκόσμια βάση δεδομένων. Επίσης αυτή η φράση αποδεικνύει, ότι υπάρχει εξήγηση στο γιατί όλες η εσωτερικές σχόλες εχουν βασικές διαφωνίες μεταξύ τους.


Δεδομένου της δυσκολίας να παραθέσω στα ελληνικά το κείμενο ολόκληρο, θα ξεκινήσω με μια φράση μέσα από το κείμενο, καθώς αντιπροσωπεύει όλο αυτό που εκφέρω σαν άποψη μέχρι τώρα.  Αλλά να είσαι σίγουρη, ότι θα ξεκινήσω να το μεταφράζω από την αρχή αμέσως πιο κάτω, ώστε να γίνει μια αναλυτική μελέτη.  Πραγματικά νομίζω ότι τώρα θα μπορέσουμε αγαπητή Rose, να πραγματοποιήσουμε την ανάλυση που ήθελα. Γιατί έχουμε μια σπουδαία βάση να συζητήσουμε. Το wikipedia είναι μία παγκοσμίως αναγνωρισμένη βάση δεδομένων.


Esotericism or Esoterism signifies the holding of esoteric opinions or beliefs,[1] that is, ideas preserved or understood by a small group of those specially initiated, or of rare or unusual interest.[2] The term derives from the Greek ἐσωτερικός (esôterikos), a compound of ἔσω (esô): "within", thus pertaining to interiority or mysticism. Its antonym is "exoteric".

The term can also refer to the academic study of esoteric religious movements and philosophies, and religious movements or philosophies whose proponents distinguish their beliefs, practices, and experiences from mainstream exoteric and more dogmatic institutionalized traditions.[3]

Examples of esoteric religious movements and philosophies include Alchemy, Astrology, Anthroposophy, early Christian Mysticism,[4] Freemasonry, Gnosticism, Kabbalah, Neoplatonism, Magic, Merkabah mysticism, Mesmerism, Rosicrucianism, Taoism, Numerology, Swedenborgianism, Spiritualism, the Alawites,[5] the Theosophy of Jacob Böhme and his followers, and the Theosophical revivalist movement associated with Helena Blavatsky.

Although Esotericism refers to the exploration of the inner meanings and symbolism of various philosophical, historical and religious texts, these texts themselves are often central to mainstream religions. For example, the Bible and the Torah are examples of esoteric material.[6]


Ο εσωτερισμός σηματοδοτεί την συγκέντρωση "εσωτερικών απόψεων" ή "πιστεύω" η οποία είναι, ιδέες που διατηρούνται και κατανοούνται από μια μικρή ομάδα ανθρώπων η οποία δείχνει ένα ασυνήθιστο ενδιαφέρων για τον τομέα αυτόν. Ο όρος προέρχεται από την ελληνική λέξη "εσωτερικός" ένας συνδυασμός της λέξεως "έσω" που αφορά τον μυστικισμό.

Πρόσεξε ότι δίδετε κατεύθυνση. Αφορά λέει τον μυστικισμό, ο οποίος δεν έχει σχέση με την επιστήμη και την φιλοσοφία.

Ο όρος μπορεί επίσης να αναφέρεται στην ακαδημαϊκή μελέτη των εσωτερικών θρησκευτικών κινημάτων και φιλοσοφιών των οποίων οι υποστηρικτές, εμπνέονται τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές τους και τις εμπειρίες, από τους παραδοσιακούς  θεσμούς και τις δογματικές παραδόσεις.

Παραδοση και δογματικες παραδόσεις, επισημαίνετε!

Για παράδειγμα, απόκρυφα θρησκευτικά κινήματα και φιλοσοφίες που περιλαμβάνουν: Αλχημεία , Αστρολογία , Ανθρωποσοφία , Πρώιμο χριστιανικό μυστικισμό , Ελευθεροτεκτονισμός , Γνωστικισμός , Καμπάλα , η νεοπλατωνική φιλοσοφία , Magic , Merkabah μυστικισμό , Mesmerism , Ροδοσταυρισμό , Ταοϊσμός , Αριθμολογία , Swedenborgianism , πνευματισμός , οι Αλεβίτες , [ 5], η Θεοσοφία του Jacob Böhme και των οπαδών του, και το Θεοσοφικό κίνημα αφυπνιστών που σχετίζονται με Έλενα Μπλαβάτσκυ.

Αν και ο εσωτερισμός αναφέρετε στην έρευνα της εσωτερικής σημασίας και του συμβολισμού των διαφόρων φιλοσοφιών, ιστοριών και θρησκευτικών κειμένων, τα ίδια τα κείμενα αποτελούν το κέντρο των θρησκειών των μαζών. Παράδειγμα: Η" Βίβλος" και το "Τορα".


συνέχεια...........
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 08, 2013, 22:42:44 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #156 στις: Νοεμβρίου 08, 2013, 23:14:44 »
Παράθεση
κανείς δεν μπορεί να γίνει Σοφός, ή να προσεγγίσει την Σοφία, χωρίς την γνώση που διδασκόταν Εσωτερικά, των Μυητικών Σχολών, που είχε να κάνει με τα Συμπαντικά κλειδιά, ή Απόκρυφα Μυστήρια του Σύμπαντος.

Θα το πω όσο πιο απλά αγαπητή Rose. Είμαι Σωκρατικός, δεν πιστεύω σε όλα αυτά που αναφέρεις. Όταν ακούω για σοφίες και προσπάθειες να γίνουμε σοφοί και πνευματικότεροι, κατευθείαν θεωρώ αυτόν που τα λέει αυτά αιθεροβάμονα. Μου έρχεται να γελάσω. Το να είμαστε σοφοί για εμένα, όσο και να σου φαίνεται περίεργο, προσεγγίζετε πολύ περισσότερο από τη χριστιανική έκφραση αγάπα τον πλησίον σου. Και αυτό δεν εμπεριέχει τίποτα το μεγαλειώδες και μεγαλεπήβολο. Αγαπώ την καθημερινή απλοϊκή στιγμή και αυτό για εμένα είναι πολύ μεγάλο ιδανικό. Δεν περιμένω φωτίσεις και τρομερά επίπεδα κατάκτησης.
Ματαιοδοξίες, για εμένα η  ουσία βρίσκετε δίπλα στους πολίτες. Όχι σε κάποιον ασκητισμό κάποιας βουδιστικής εξύψωσης. Ακόμα και να υπάρχει, εγώ θα πορευτώ  μέσα από τα προβλήματα των γύρων μου, δεν με ενδιαφέρουν οι φωτίσεις.

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 578
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #157 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 06:07:16 »

             ΩΡΑΙΑ,   να   αλλος   ενας....αριστοκρατης-ΠΟΥ   ΟΜΩΣ   ΔΕΝ  ΓΝΩΡΙΖΕΙ   ΤΙΠΟΤΑ   μα   τιποτα   για   την   ΓΛΩΣΣΑ   ΤΟΥ....

                               ΑΥΤΟ,   ειναι   δυστυχως....να   θελουμε-να  επιθυμουμε....και  να  μην  γνωριζουμε....ουτε  καν   τι 

                                                                              ΜΙΛΑΜΕ....!


                  ΟΙ  ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ.....ΔΕΝ   ΕΧΟΥΜΕ....ΟΥΤΕ   ΕΝΑ   ΣΤΟΙΧΙΩΔΕΣ    ΛΕΞΙΚΟ....ΑΛΛΑ...ΕΧΟΥΜΕ   ΓΝΩΜΗ....

                                            ΓΙΑ   ΟΛΑ....ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ....ΣΤΡΕΦΩΜΑΣΤΕ....ΕΝΑΝΤΙΑ...ΣΤΗΝ  ΙΔΙΑ   ΤΗ   ΓΛΩΣΣΑ...

                                                           ΠΟΥ   ΕΞ   ΕΝΣΤΙΚΤΟΥ-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ......απλα.....Κ Ρ Α Ζ Ο Υ Μ Ε ...


                  ΑΓΑΠΗΤΕ.....ΕΙΝΑΙ   ΛΥΠΗΡΟ....ΠΗΓΑΙΝΕ....ΛΟΙΠΟΝ   ΣΕ   ΕΝΑΝ    ΦΙΛΟΛΟΓΟ....ΚΑΙ   ΠΕΣ   ΤΟΥ...

                             ---ΑΝΑΛΥΣΕ  μου....σε   παρακαλω....τις   λεξεις.....Ε Ν Ν Υ Μ Ι ....

                                                                                        ΕΙΣΩ.....Ε Σ Ω ....ΕΙΜΙ....


                                 Επισης.....τα  επιθετα....επιρρηματα....και   συγκριτικους    βαθμους    ΑΥΤΩΝ....


                  ΜΕΤΑ.....πες   του   αν   εχει   και   ιστορικη    γραμματικη....---ΣΤΗΝ   ΑΚΑΔΗΜΙΑ    ΠΛΑΤΩΝΟΣ....

                                Ο    ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ......Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Η Σ .....ειχε.....Δ Ι Τ Τ Η    Φ Υ Σ Η .....στα   μαθηματα   του...!


                                          τα   ειχε   δηλ....χωρισει....σε    Ε Ξ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Α .....και    Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Α ....?     ναι  η  ο χ ι ...


                            στα    ΜΕΤΑ   ΤΑ  ΦΥΣΙΚΑ....ΑΝΑΦΕΡΕΙ.....ΤΗΝ    ΕΚ   ΤΩΝ    ΕΣΩ   ΠΑΙΔΕΙΑ....ΩΣ   ΕΣΩΤΕΡΑ....!


                                             ΥΠΗΡΧΕ....η  οχι....ΣΤΗΝ   ΑΚΑΔΗΜΙΑ....αναλογη    ΕΠΙΓΡΑΦΗ....


               Η    ΟΡΟΛΟΓΙΑ    ΑΥΤΗ    ΠΕΡΑΣΕ....ΚΑΙ   ΣΤΟΥΣ    Ν Ε Ο Π Λ Α Τ Ω Ν Ι Κ Ο Υ  Σ.......δες    οποιον   θελεις....


                                   σημερα.....ΜΙΛΑΜΕ.....ΤΗΝ     ΑΠΛΗ.....ΠΡΙΝ    ΕΙΧΑΜΕ    ΤΗΝ   ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ.....

                                                             ΠΩΣ.....ΕΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗ....ΑΥΤΗ   Η   ΛΕΞΗ......ναι   η  ο χ ι ....

                       η    ροζε....σου   ειπε   την   ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ.....   


                                                                                                                                                      κουνα   λιγο   τα   χερια   σου...

                                                                                                                                                           μην   καθεσαι....ξεκινα....

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 578
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #158 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 06:18:21 »

                A,   ΓΙΑ   ΝΑ  ΜΗΝ  ΤΟ  ΞΕΧΑΣΩ...  Ε Λ Ι Α =  Ε Λ Α Α ....!

                                                                    ΛΑΔΙ= Α Λ Α Ι Ο Ν ....!

                                                                    ΛΙΟΤΡΙΒΙ..=   Ε Λ Α Ι Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο .....

                                                                                                                                 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗς.....ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ...


                                 ΠΑΜΕ   λοιπον   σε   ενα   σουπερ  μαρκετ......και   λεμε....--μας   δινεται    σας   παρακαλω....

                                                                              Α Λ Α Ι Ο Ν    ΑΠΟ   ΕΛΑΑ.....ΣΠΑΡΤΗΣ????


                                          ΠΕΣΜΟΥ.....ΤΙ   ΘΑ   ΠΑΡΟΥΜΕ....


                                                                                                                                   ΑΥΤΑ....ΓΙΑ  ΤΗΝ   Γ Λ Ω Σ Σ Α    ΣΟΥ....!!!!!!

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 578
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #159 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 06:43:54 »
   
          ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ   μου   roze.....σε   χαιρω....

                                            αγαπητη  μου.....για   αλλη   μια   φορα   επιβαιβεωνεσαι....

                                     ποσο   δικιο   ειχες....οταν ....ΓΙΑ   ΤΟ   ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ   ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ    που   οι   πολεμικες   σχολες...εσωτερισμου..

                                ποτιζουν.....τους   μαθητες-αλογα....   

                                                                                                                                ΠΟΣΟ  ΔΙΚΙΟ.....!

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #160 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 10:42:59 »
Παράθεση
κανείς δεν μπορεί να γίνει Σοφός, ή να προσεγγίσει την Σοφία, χωρίς την γνώση που διδασκόταν Εσωτερικά, των Μυητικών Σχολών, που είχε να κάνει με τα Συμπαντικά κλειδιά, ή Απόκρυφα Μυστήρια του Σύμπαντος.

Θα το πω όσο πιο απλά αγαπητή Rose. Είμαι Σωκρατικός, δεν πιστεύω σε όλα αυτά που αναφέρεις. Όταν ακούω για σοφίες και προσπάθειες να γίνουμε σοφοί και πνευματικότεροι, κατευθείαν θεωρώ αυτόν που τα λέει αυτά αιθεροβάμονα. Μου έρχεται να γελάσω. Το να είμαστε σοφοί για εμένα, όσο και να σου φαίνεται περίεργο, προσεγγίζετε πολύ περισσότερο από τη χριστιανική έκφραση αγάπα τον πλησίον σου. Και αυτό δεν εμπεριέχει τίποτα το μεγαλειώδες και μεγαλεπήβολο. Αγαπώ την καθημερινή απλοϊκή στιγμή και αυτό για εμένα είναι πολύ μεγάλο ιδανικό. Δεν περιμένω φωτίσεις και τρομερά επίπεδα κατάκτησης.
Ματαιοδοξίες, για εμένα η  ουσία βρίσκετε δίπλα στους πολίτες. Όχι σε κάποιον ασκητισμό κάποιας βουδιστικής εξύψωσης. Ακόμα και να υπάρχει, εγώ θα πορευτώ  μέσα από τα προβλήματα των γύρων μου, δεν με ενδιαφέρουν οι φωτίσεις.

Κράχτη, δεν είναι τυχαίο σήμερα, πως όλα έχουν γίνει... τόσο μπερδεμένα...

'Ολες οι θρησκειολογίες, οι φιλοσοφίες, οι ιδεοληψίες, έχουν γίνει σαλάτα, και ο καθένας κάνει το δικό του μείγμα...
'Αλλο ο χριστιανισμός, άλλο ο Ελληνισμός, άλλο και ο Σωκράτης φυσικά, που δεν είχε, καμία σχέση με την Δημοκρατία... αλλά ούτε, και με τον χριστιανισμό. 'Οπως και ο χριστιανισμός δεν έχει, καμία σχέση με την Δημοκρατία...

Το ότι μας αρέσουν οι διάλογοι του Σωκράτη και είχε τα δίκια του ο άνθρωπος σε αρκετά σημεία, δεν σημαίνει ότι ο Σωκράτης, στα πάντα, ήταν τέλειος και τα είπε όλα σωστά... Κανείς μας δεν είναι αλάνθαστος, και δεν αξίζει να ταυτιζόμαστε με κανένα "είδωλο" του παρελθόντος, αλλά να κατανοήσουμε το Ιστορικό Παρελθόν, και ότι πρόσφεραν οι προγενέστεροι αδελφοί, ακόμα και με τα λάθη τους, και έτσι πιο ώριμοι, και γνώστες να χτίσουμε το προσωπικό, μοναδικό, ξεχωριστό και διαφορετικό μας μονοπάτι, εκφράζοντας την Δική μας Ψυχή, και το δική της 'Οραμα.

Αυτός είναι ο Αληθινός δρόμος του Μυημένου, εντός της Κοινωνίας και όχι εκτός, σε μοναστήρια, απάτης και ψύχωσης. Αν και ο δρόμος αυτός είναι Μοναχικός, ο Πολεμιστής του Φωτός, είναι ένας Αγωνιστής για έναν Καλύτερο Κόσμο, και την Σοφία που κατακτάει στον δρόμο του, την Επενδύει πίσω στην Κοινωνία.

Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος Φώτισης, παρά γνωρίζοντας τα Μυστήρια και τα Μυστικά του εαυτού και του σύμπαντος κόσμου, που δυστυχώς, δεν διδάσκονται, στα κατοχικά και μισελληνικά σχολεία μας, διότι ο κάτοχος αυτής της Ιερής Γνώσης, γίνεται ένας Επαναστάτης, εναντίον, ενός Βαμπιριστικού και Σκοταδιστικού Συστήματος, και έτσι αποτελεί απειλή, για την Κορυφή της Πυραμίδας, που έχει δημιουργήσει μία Αγέλη προς εκμετάλλευση.

Αυτοί λοιπόν οι Αριστοκρατικοί άρχοντες, Πυθαγόρας, Σωκράτης, Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Επίκουρος, κτλ, γνώριζαν τα Εσωτερικά Μυστήρια, και έτσι έγιναν Φιλο-Σοφοί, και τα έργα τους έμειναν στην Ιστορία. Κάποιοι λοιπόν από αυτούς, έγιναν φιλο-λαϊκοί, και κάποιοι παρέμειναν Αριστοκρατικοί.

Όμως τελικά η Γνώση, σε κάνει Γνώστη, και όχι Ανθρωπο... 'Ισως η καλλιέργεια της Ανθρωπιάς, να οφείλεται σε άλλους παράγοντες, ίσως τελικά, οι Μυήσεις που παρείχαν στην Αρχαιότητα, να χρειαζόταν λίγη βελτίωση... ως προς την διδαχή της Ανθρωπιάς, αν αυτό είναι εφικτό... και έτσι να είχαμε περισσότερους Αριστοκρατικούς Μυημένους ως φιλο-λαϊκούς, αν και ακόμα και η Ολιγαρχία της Αρχαίας Ελλάδας, δεν είχε καμία σχέση, με τα σημερινά "χουντικά" καθεστώτα...

Παρόλα αυτά όμως, ακόμα και η Αριστοκρατική Δημοκρατία της Αρχαίας Αθήνας, η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία του σήμερα, ήταν μία Δημοκρατία... αν και όχι και τόσο Αληθινή, όπως αποδείχθηκε τελικά προσφάτως, μετά από 2500 χρόνια, όπου καλούμαστε να μελετήσουμε πιο εξονυχιστικά τους προγόνους μας, και να εγκαθιδρύσουμε την Αληθινή Ελληνική Δημοκρατία, την Συνεργατική Κοινωνία, γέννημα των αυτο-διαχειριζόμενων Ελληνικών Αποικιών, κατά το Β' Αποικισμό...

'Ετσι λοιπόν, αγαπητέ μου Κράχτη, μελετώντας, ανθρώπους και συστήματα, με μία "σωκρατική" διάθεση για ανάλυση, μπορούμε σήμερα, να γεννήσουμε, νέα κοινωνικά συστήματα, ιδεολογίες, και κινήσεις, Νέες Προτάσεις, που θα βοηθήσουν την Κοινωνία μας, νέα εκπαιδευτικά, ή ακόμα μυητικά συστήματα, να βοηθήσουμε ως αρωγοί στην εξέλιξη των Συνειδήσεων... και αυτό είναι το αποτέλεσμα, μιας εκ βάθους Εσωτερικής Παιδείας, μιας βαθιάς Εσωτερικής Επίγνωσης και Κατανόησης...

Και αυτός είναι ο ρόλος της Ελληνικής Μυητικής Εσωτερικής Φιλοσοφίας...
να Μορφώσει Ολιστικά τον Ανθρωπο, και να τον αποκαταστήσει θεάνθρωπο, αρωγό ενός Καλύτερου Κόσμου...
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 09, 2013, 10:55:52 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #161 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 12:17:35 »
Είμαι Σωκρατικός, δεν πιστεύω σε όλα αυτά που αναφέρεις.

Κάτι που δεν σου γίνεται κατανοητό Κράχτη, είναι πως και ο Σωκράτης, μυημένος ήταν, στα Μυστήρια της Αρχαίας Ελλάδας, και Γνώριζε τα Μυστικά και τα Απόκρυφα. Πώς νομίζεις πως έκανε τον έξυπνο, στον καθένα, και προσπαθούσε να τους αποδείξει, πως δεν τα λένε και τόσο καλά τα πράγματα... Γεμάτος, ο Εσωτερισμός, ή καλύτερα ακόμα, ο Ελευθεροτεκτονισμός, από Σωκράτες, που κάνουν τον έξυπνο... και διασκεδάζουν με το παιχνίδι της "σφαλιάρας", πάντα για θεραπευτικούς1 λόγους. 'Ισως και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ήταν αντιπαθής σε πολλούς, και φυσικά μέτρησε εναντίον του στην Δίκη.

'Αλλο όμως να κάνεις τον έξυπνο, και να λες εξυπνάδες, και σοφιστίες, και άλλο να ευεργετείς την Κοινωνία σου. Και όπως καταδικάστηκε από την Αθηναϊκή Δημοκρατία, η Ιδεολογία που προωθούσε ο Σωκράτης, εν' τέλει υπονόμευε την Αθηναϊκή Δημοκρατία, στηρίζοντας μιας κακώς νοούμενη Αριστοκρατία.

'Αρα λοιπόν, το να είμαστε Σωκρατικοί και ταυτόχρονα Δημοκράτες, είναι μία Αντίφαση...
Ο Σωκράτης δεν ήταν Δημοκρατικός, ούτε ποτέ στήριξε την έννοια της Δημοκρατίας...
όπως φυσικά παρουσιάζεται από τον Ολιγαρχικό Πλάτωνα...
______________________________________________________________________________________

1 Cure for headaches in Mozambique
http://www.youtube.com/watch?v=ziaowqVsPk4
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 09, 2013, 12:33:48 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #162 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 17:24:42 »
Το Χάσαμε το κορμί Ιππόλυτε, έτσι μπράβο, γαργάρα τα έκανες όλα όσα σου παράθεσα. Λίγο ακόμα και η αφέλεια θα είναι δεύτερη φύση σου. ;D

ΚΡΑΧΤΗΣ

  • Μηνύματα: 137
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #163 στις: Νοεμβρίου 12, 2013, 13:08:03 »
Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας όμως αφήνοντας τα φαντάσματα των φιλοσόφων να ησυχάσουν λίγο, καθώς κάποιοι παίζουν τις αυθεντίες της ιστορίας και δεν θα βγάλουμε άκρη.
Η Νέα Ακρόπολη έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Δεν γνωρίζει με τι μοιάζει και όπως είπαμε είναι απόλυτα φυσιολογικό. Λίγο Βούδας λίγο Κουδας, πότε Ιησούς και πότε Ιούδας. Ο Πανθεϊσμός τους, βγάζει νοκ-αουτ τον κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο που θα θελήσει να βγάλει μια άκρη με αυτούς. Κρύβονται πίσω από κάθε ρητό, πίσω από κάθε ψευδο-σοφία. Και λέω ψευδοσοφία διότι για έμενα η μεγάλες φιλοσοφίες κρύβονται στα μικροπράγματα και όχι στις αριστοκρατίες που ονειρεύονται. Το να ξοδεύεις χρόνο στους γύρο σου κάνοντας διάλογο παράδειγμα όπως και ο Σωκράτης, είναι ίσως η πιο άμεσα δραστήρια και ασφαλές ταυτόχρονα πράξη. Ενώ αν κάνεις αποστολές νομίζοντας ότι αντιπροσωπεύεις ανώτερα ιδανικά, μοιάζεις πιο πολύ με ένα στρατόπεδο. Ποιοι άλλοι δηλαδή κάνουνε αποστολές; Η έκφραση αυτή είναι συνώνυμο τής στρατιωτικής δράσης. Και όσοι την χρησιμοποιούνε αυτήν την φράση έξω από τον στρατό το κάνουν για ακριβώς αυτόν τον λόγο, για να προσδώσουν μια στρατιωτική υφή, θέλοντας να τονίσουν  την αφοσίωση και την υπακοή του στρατιωτικού καθήκοντος στις δράση τους. Δεν ξέρω τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που το ιδανικό για την κοινωνία μας περνά για αυτούς μέσα από τον θαυμασμό του στρατιωτικού καθήκοντος. Μάλλον φασίστες θα λέγαμε οτι ειναι, που δεν εκδηλωθήκαν σε πλήρη βαθμό. Διότι ούτε ο Χίτλερ ήταν εκδηλωμένος φασίστας πριν διεισδύσει στο εργατικό κόμμα δρώντας σε αποστολές μέσο της οργάνωσης. Ενας καλητέχνης ήταν με σοβαρά παιδικά προβήματα. Είπαμε για το καλό του κόσμου πάντα. Αυτά και πολλά αλλά που για εμάς είναι ξεκάθαρα, γι' αυτούς δεν είναι καθόλου. Σε λίγο ο κόσμος θα το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι.

Πάντως από τις προβολές του νήματος είναι ξεκάθαρο ότι μας παρακολουθούνε από την Νέα Ακρόπολη αγαπητή Rose. Δυστυχώς γι' αυτούς, δεν γνωρίζουν ότι η διαχείριση δεν πρόκειται να προβεί σε ανούσιες άδικες διαγραφές όπως είδαμε σε άλλα φόρουμ. Εδώ θα είμαστε για να αναπτύξουμε το θέμα της Νέας Ακρόπολης αργά και σταθερά χωρίς να βιαζόμαστε και να μας πιέζει κάτι για καμιά 20αριά χρόνια ακόμα. Ίσως και περισσότερα.

Βλέπετε τώρα, δεν υπάρχει πλέον θυμός και κυριολεκτικά με κράτα η διασκέδαση και φιλοτιμία ώστε να γνωρίσουμε και από την άλλη πλευρά την Νέα Ακρόπολη για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Και ο πιο όμορφος και ασφαλές τρόπος είναι να διαβάσουν και να συλλέγουν πληροφορίες από μόνοι τους από όπου μπορούν. Ένα μέρος είναι και το φόρουμ.
Εξάλλου εγώ δεν είμαι αφοσιωμένος σε κάποια οργάνωση πλέον και έχω χρόνο για όλα όσα με εκφράζουν στην μικρή ζωή μας. Ένα είναι σίγουρο, ότι πέφτουν έξω για το ότι είμαστε θυμωμένοι.

Την Σταυρούλα φοβάστε άλλα από αλλού σας έρχεται. Τόσο μεγάλοι φιλόσοφοι αλλά δεν το προβλέψατε (και) αυτό! Λέω (και) αυτό γιατί ένας ο Γαρατζωτης και ένας εγώ δύο. Από ότι φαίνεται κάθε 20 χρόνια βγαίνει και ένας. Πρέπει να χάσατε την μαντική σας ικανότητα σε σχέση με την λευκή ιεραρχία, αλλιώς, έπρεπε να μας απορρίψετε από την αρχή. Εκτός αν δεν την είχατε ποτέ, γιατί είπαμε, ένας ο Γαρατζωτης και ένας εγώ 0/2 ως τώρα!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 12, 2013, 20:56:41 από ΚΡΑΧΤΗΣ »

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Νέα Ακρόπολη
« Απάντηση #164 στις: Νοεμβρίου 13, 2013, 22:51:58 »
Ωραίο το χιούμορ σου Κράχτη, αλλά αν έχεις την καλή διάθεση, ανέπτυξε το σκεπτικό σου, παραμένοντας στο φιλοσοφικό κομμάτι, όσον αφορά την Ν.Α. Ο καθένας κατανοεί τα πάντα μέσα από το δικό του πρίσμα αντίληψης, και σας δίνεται το βήμα, να εκφράσετε τις αντιρρήσεις σας, ή τις θέσεις είτε προς τον εσωτερισμό είτε, προς την Ν.Α.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/