Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Nyx

Σελίδες: [1] 2 3
1
1. Temple of the Vampire
http://www.vampiretemple.com/

2. Kemetic Order of Aset Ka
http://www.asetka.org/

3. Order of the Vampyre
http://www.xeper.org/ovampyre/

4. House Kheperu
http://www.kheperu.org/

5. House Sahjaza
http://www.housesahjaza.org/

6. Path of the Kherete
http://www.kherete.org/

7. Black Order of the Dragon
http://www.theorderofphosphorus.com/botd.html

8. Sanguinarium
http://www.strigoivii.org/

9. The Psychic Vampire Resource and Support Pages
http://psychicvampire.org/

10. The Vampire Church
http://www.vampire-church.com/

2
Η Εκκλησία του Σατανά / Satanic Witch
« στις: Μαΐου 02, 2010, 21:26:55 »
DOWNLOAD - Satanic Witch by Anton Szandor Lavey.

Το βιβλίο Satanic Witch είναι ένα έργο του Anton LaVey το οποίο δίνει πληροφορίες για το χειρισμό των ανδρών από τις γυναίκες. 

Αν και γράφεται για τις γυναίκες, πολλοί άντρες το διαβάζουν επειδή περιέχει πληροφορίες για την Μαγεία. :D

Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dodd το 1971 ως The Witch Compleat. Αναδημοσιεύθηκε από το Feral House το 1989 με μια εισαγωγή από Zeena LaVey και πάλι το 2003 με μια νέα εισαγωγή από τη Peggy Nadramia και afterword από Blanche Barton.

Μια από τις σημαντικότερες έννοιες του LaVey που εισήχθη στο Satanic Witch ήταν το LaVey Synthesizer Clock.

Σύμφωνα με το LaVey Synthesizer Clock όλα τα πρόσωπα καταλαμβάνουν έναν καθορισμένο τύπο σωμάτος και προσωπικότητας, που τοποθετετούντε σε τέσσερις τύπους, και ο ιδανικός φίλος και εραστής αντιπροσωπεύεται απο το αντίθετο τύπο προσωπικότητας/σωμάτος στη θέση του LaVey Synthesizer Clock. :)

3
Η Εκκλησία του Σατανά / Ανέκδοτα...
« στις: Μαΐου 01, 2010, 03:52:27 »
Αφού έφερε εις πέρας τη Ρωσική Επανάσταση, κατάργησε τις ταξικές διακρίσεις και αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον κομμουνισμό, ο Λένιν τελικά πεθαίνει.
Επειδή είναι άθεος και είχε καταδιώξει τους θρησκευόμενους, καταδικάζεται να πάει στην Κόλαση.

Φθάνοντας εκεί διαπιστώνει ότι η κατάσταση είναι χειρότερη κι από τη Γη: οι καταδικασμένοι υποβάλλονται σε απίστευτα βασανιστήρια, τα τρόφιμα δεν επαρκούν για όλους, οι δαίμονες δεν είναι οργανωμένοι, ο Σατανάς συμπεριφέρεται ως απολυταρχικός μονάρχης, χωρίς να δείχνει τον παραμικρό σεβασμό για τους αλλήλους του ή για τις ψυχές που υποφέρουν το αιώνιο μαρτύριο.

Αγανακτισμένος ο Λένιν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του: διοργανώνει πορείες και συλλαλητήρια, δημιουργεί συνδικάτα με δυσαρεστημένους δαίμονες, υποκινεί εξεγέρσεις.

Σύντομα η Κόλαση είναι άνω-κάτω: κανείς δεν σέβεται πια το κύρος του Σατανά, οι δαίμονες απαιτούν αύξηση μισθού, οι αίθουσες βασανιστηρίων αδειάζουν, οι αρμόδιοι να συντηρούν τα καμίνια απεργούν.

Ο Σατανάς δεν ξέρει πια τι να κάνει: πώς να κυβερνήσει άλλο το βασίλειό του αν ο επαναστάτης αυτός ανατρέπει όλους τους νόμους;

Επιδιώκει μια συνάντηση μαζί του, ο Λένιν όμως, με το πρόσχημα ότι δεν συνομιλεί με καταπιεστές, του διαμηνύει με μια λαϊκή επιτροπή ότι δεν αναγνωρίζει την εξουσία του Ανώτατου Άρχοντα.

Απελπισμένος ο Σατανάς πηγαίνει στον Παράδεισο για να μιλήσει με τον Θεό.
Σατανάς: Ρε Θεέ έχω εδώ έναν αναρχικό που μου τα’χει κάνει όλα μπάχαλο, να σου τον στείλω μετάθεση πάνω στον παράδεισο που είναι όλα ήρεμα μπας και βρούμε ησυχία να κάνουμε τη δουλειά μας;
Θεός: Άντε στειλ’ τον εδώ, αλλά μου χρωστάς χάρη.

Μετά από ένα μήνα διαμονής του Λένιν στον Παράδεισο, ο Σατανάς δεν έχει κανένα νέο του Θεού οπότε λέει να τον πάρει τηλέφωνο.
Σατανάς: Έλα ρε φίλε, τι έγινε με εκείνον που σου είχα στείλει, όλα καλά και ήρεμα;
Θεός: Πρώτον δεν είμαστε φίλοι αλλά σύντροφοι και δεύτερον δεν υπάρχει Θεός!

pare-dose

4
Προσωπικά, είμαι αντίθετος με τους πολέμους, και τους διοργανωτές τους. :)
Καθαρά μια αντιανθρωπινη πρακτική του να σκοτώνεται ο ένας τον άλλον σε μάχες, και αντί να πολεμάμε θεωρώ σωστό να βρίσκουμε λύσεις να εμποδίσουμε κάποιον πόλεμο πριν γίνει πράξη με οποιονδήποτε τρόπο. 
Βέβαια οι περισσότεροι με τις πράξεις τους δείχνουν το αντίθετο, η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη με πολέμους και αιματοχυσίες, και ειδικά για ανόητους λόγους, όπως Ιερούς πολέμους φανατικών θρησκευτικών οπαδών, ιδεολογικούς πολέμους (αριστερά με δεξιά, αναρχικοί με εθνικιστές, χριστιανοί με μουσουλμάνους κλπ), πολέμους μέσα σε μύθους, πολέμους ανάμεσα σε χώρες, πολέμους για πετρέλαια, κυρίως για συμφέροντα. Είστε υπέρ ή κατά των πολέμων και γιατί;;; Ποια είναι η γνώμη σας γι' αυτούς;;;

5
Σύμφωνα με τις προσωπικές έρευνες, τρίτος παγκόσμιος πόλεμος αναφέρει ο Bob Chapman ότι προβλέπετε στο μέλλον. Και ότι το πιο ελκυστικό θύμα λόγω της προπαγάνδας που γίνεται είναι το Ιράν το οποίο αν εμπλακεί σε πόλεμο με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, θα εμπλακούν η Ρωσία και η κίνα. Αν όντος όμως είναι αλήθεια, ποιοι είναι οι λόγοι πίσω απ' όλα αυτά και γιατί γίνεται αυτό στον κόσμο;;; Καλό θα ήταν να διαθέτουμε περισσότερες πληροφορίες, όπως ποιοι και τι άνθρωποι είναι αυτοί που πιθανολογείται να ξεκινήσουν κάτι τέτοιο;;; :)

6
Μεταφέρθηκε από το θέμα "Γκρεμίζοντας το Μύθο του Ιησού – Ένα Ιστορικό"http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1859.msg13791.html#msg13791

Και τα Οικονομικά Βαμπίρ στον Οικονομικό τομέα διαθέτουν πάνω από 100.000 δολάρια και αυξανόμενοι κάθε χρόνο και μετά απο τους φόρους (με επενδυτικά σχέδια κ.ο.κ.), χωρίς να δουλεύουν για τα χρήματα αλλά δουλεύουν τα χρήματα για τους ίδιους κερδήζουν πάντα.  :)
Στο Οικονομικό νομίζω κάτι τέτοιο κάνουν και οι μασόνοι.  :)
Και η αυθεντική αδελφοσύνη στην μασονία νομίζω υφίσταται μόνο μεταξύ των πλουσίων τάξεων. :)
Μήπως στο ΧΡΗστικό πνεύΜΑ υπάρχει μια κρυφή (ασυνείδητη) πλευρά, για το πνεύμα του χρήματος;;


Απόλυτα κάνεις λάθος... Χριστός σημαίνει χρισμένος.

Ok! Σ' ευχαριστώ πολύ Rose. Το ξέρω ότι σημαίνει Χρισμένος, θα το ερευνήσω καλύτερα και μόνος μου, σε κάποιο λεξικό ή σε κάποια άλλη αρχαιοελληνική πηγή να δω αν συνδέει κανείς τον Χρίστο με την εκμετάλλευση. Γιατί στο Internet  δεν μαθαίνεις πολλά, ειδικά από χριστιανούς τον οποίο υποστηρίζουν πάρα πολύ και ίσως κάποια πράγματα δεν θέλουν να τα παραδεχτούνε. :D

7
Κοινωνικοί Προβληματισμοί / Η Νύφη του Θανάτου
« στις: Απριλίου 27, 2010, 00:44:25 »
Ανήλικη νύφη στην Ιορδανία πέθανε από κολπική αιμορραγία

Κοριτσάκι 13 ετών από την Υεμένη πέθανε από κολπική αιμορραγία, πέντε ημέρες μετά από τον αναγκαστικό της γάμο κάνει με 30χρονο, μπαίνοντας στη μεγάλη λίστα των «νυφών του θανάτου», που υποχρεώνονται να παντρευτούν πριν καν μπουν στην ήβη.
Τη στιγμή που η νομοθεσία για την κατώτερη ηλικία γάμου για ένα κορίτσι αποτελεί σημείο τριβής στην Υεμένη, μία 13χρονη πέθανε από κολπική αιμορραγία, πέντε ημέρες μετά από γάμο που την υποχρέωσαν να κάνει με 30χρονο.

Ο θάνατος του κοριτσιού έρχεται τη στιγμή που στην Υεμένη, η νομοθεσία που επιτρέπει το γάμο σε κορίτσια άνω των 17 ετών και αγόρια άνω των 18 αποτελεί θέμα αντιπαράθεσης για τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη μια και τους ισλαμιστές και συντηρητικούς από την άλλη. Ο νόμος ψηφίστηκε πέρσι αλλά οι βουλευτές πολλών πολιτικών κομμάτων ζήτησαν από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου την επανεξέτασή του, γεγονός που εμποδίζει την εφαρμογή του.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα έδειξε ότι η μιρκή Ελάμ Μάχντι αλ-Ασι από την επαρχία Χάτζα, βορειοδυτικά της Σαναά πέθανε στις 2 Απριλίου από κολπική αιμορραγία, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Αλ-Σακάεκ.

Ο γάμος της 13χρονης με τον 30χρονο πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου στο πλαίσιο του εθίμου της Υεμένης "γάμος με ανταλλαγή", όπου δύο οικογένειες ανταλλάσσουν νεαρά κορίτσια για γάμο. Η μία οικογένεια δίνει την αδελφή του γαμπρού για να παντρευτεί έναν άνδρα από την οικογένεια της νύφης.

Σύμφωνα με την οργάνωση, "το κοριτσάκι έπεσε θύμα αυτών που παίζουν με τη ζωή των παιδιών στην Υεμένη".

Τον Σεπτέμβριο, ένα κοριτσάκι 12 ετών πέθανε ενώ έφερνε στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Πηγη : ελευθεροτυπια.

8
The Twilight - Eclipse
http://www.youtube.com/watch?v=S2HIda5wSVU

Μόλις κυκλοφόρησε το επίσημο trailer για την τρίτη κατά σειρά ταινία του Twilight Saga, το Eclipse. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 30 Ιουνίου. H Summit διαλέγει πάλι άλλο σκηνοθέτη (στην πρώτη ταινία  σκηνοθετούσε η Catherine Hardwicke και στη δεύτερη ο Chris Weitz) που σε αυτή την ταινία θα είναι ο David Slade, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει το 30 Days of Night (2007).

9
O τρόπος που τρώμε μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που γερνάμε. «Tρώτε σωστά για να ζήσετε πολύ και να γεράσετε καλά», λένε οι ειδικοί, αφού η κατάλληλη διατροφή αποτελεί συνήθως το «κλειδί» μιας καλής εμφάνισης και μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στο να ζήσετε περισσότερο και ταυτόχρονα να έχετε καλύτερη ποιότητα ζωής. Θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται σε διάφορα τρόφιμα αποτελούν αντικείμενο έντονου ερευνητικού ενδιαφέροντος, καθώς θεωρείται ότι μπορούν να προσφέρουν ασπίδα προστασίας έναντι της φθοράς που μας προκαλεί ο χρόνος. Nα σταματήσετε, βέβαια, τη διαδικασία της γήρανσης δεν μπορείτε, να παρατείνετε όμως τη νεότητά σας μπορείτε. Ο κ. Xαράλαμπος Γεωργακάκης, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, αποκαλύπτει στο Vita όλες τις τροφές που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

Για πιο νεανική καρδιά
H καρδιά και τα αγγεία μας αποτελούν τους δείκτες της φυσικής γήρανσης του οργανισμού. Tο πέρασμα του χρόνου μπορεί να προκαλέσει αρτηριοσκλήρυνση και καρδιαγγειακά προβλήματα.
Tι να κάνω; Nα ακολουθήσετε ισορροπημένη διατροφή. H διατροφή που καθυστερεί τα σημάδια του αγγειακού γήρατος πρέπει να είναι χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και ζάχαρη και πλούσια σε συστατικά όπως η βιταμίνη B6, το φυλλικό οξύ, οι αντιοξειδωτικές ουσίες (π.χ. βιταμίνες E και C, φλαβονοειδή). Tροφές που μας παρέχουν αυτά τα συστατικά είναι:
• Φρούτα και λαχανικά. Aποτελούν τις πλέον αντιγηραντικές τροφές, καθώς είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Προτιμήστε με αυτή τη σειρά: Mπρόκολο, σπανάκι, ντομάτες, πιπεριές, καρότα, μοβ λάχανο, πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπ φρουτ, κίτρα, φράουλες, σταφύλια.
• Σουσάμι – ταχίνι. Στο σουσάμι και στο ταχίνι περιέχονται ουσίες (π.χ. σεσαμίνη και σεσαμινόλη) που παρουσιάζουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, εμποδίζοντας την οξείδωση των λιπαρών οξέων στον οργανισμό, που αποτελεί το πρώτο στάδιο και ένα σημαντικό αιτιολογικό μηχανισμό για τη δημιουργία αρτηριοσκλήρυνσης. Παράλληλα, τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι τα συστατικά αυτά μπορούν να συμβάλουν στην απομάκρυνση μέρους της χοληστερίνης από τον οργανισμό.
• Kρασί και μπίρα. H μπίρα και το κρασί ξεχωρίζουν από τα άλλα αλκοολούχα ποτά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες, που προστατεύουν από τα καρδιαγγειακά νοσήματα. H ήπια, λοιπόν, κατανάλωσή τους (1-2 ποτήρια) μπορεί να έχει και θεραπευτική αξία σε συνδυασμό με ένα πλήρες και υγιεινό διαιτολόγιο.
• Πράσινο τσάϊ. Tελευταίες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού συμβάλλει στην καλή υγεία των αγγείων. Tο γεγονός αυτό οφείλεται στην αυξημένη περιεκτικότητά του σε κατεχίνες, ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες που επιτίθενται στα αγγεία, ενώ παράλληλα προκαλούν αγγειοδιαστολή, διευκολύνοντας την κυκλοφορία του αίματος.
• Λιπαρά ψάρια, άγρια χόρτα, ξηροί καρποί. Tροφές όπως ο σολομός, η σαρδέλα και άλλα λιπαρά ψάρια, χόρτα όπως η αντράκλα και η γλιστρίδα, ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια, αποτελούν σημαντικές πηγές πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, απαραίτητων για την καλή λειτουργία των αγγείων.
• Eλαιόλαδο. Tο λάδι της ελιάς αποτελεί πλούσια πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών ουσιών, μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Σε πληθυσμούς που περιλαμβάνουν στη διατροφή τους το ελαιόλαδο παρατηρείται παράταση του χρόνου γήρανσης των αγγείων και εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Για πιο λίγες ρυτίδες
H καθημερινή έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και στο νέφος, το στρες, το κάπνισμα και φυσικά το πέρασμα του χρόνου αναπόφευκτα αφήνουν τα σημάδια τους στο δέρμα σας. Oι δομές της επιδερμίδας αλλοιώνονται, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ανάγκες για φυσική προστασία των κυττάρων του δέρματος. Tα καλλυντικά προϊόντα που μπορεί να χρησιμοποιείτε σίγουρα βοηθούν, αλλά δρουν μόνο τοπικά, σε αντίθεση με τα θρεπτικά συστατικά ορισμένων τροφών, που δρουν σε βάθος και συντελούν στην ομαλή λειτουργία του δέρματος σε όλα του τα στρώματα.
Tι να κάνω; Tο μυστικό, σύμφωνα με μελέτες, βρίσκεται στα καροτενοειδή, τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ω-3, ω-6) και τα φλαβονοειδή (αντιοξειδωτικές ουσίες). Tα πολύτιμα αυτά θρεπτικά συστατικά φαίνεται να έχουν φωτοπροστατευτική δράση.
• Eνισχύστε, λοιπόν, τη διατροφή σας με τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες (A, C, E). H βιταμίνη C αποτελεί, άλλωστε, και ένα φυσικό αναγεννητή του κολλαγόνου, η διαταραχή του οποίου οδηγεί στην εμφάνιση ρυτίδων. Oι κυριότερες πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών αναφέρονται συνοπτικά στο διπλανό πίνακα.
• Mια επίσης σημαντική κατηγορία θρεπτικών συστατικών για το δέρμα είναι τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία ρυθμίζουν τη δομή του δέρματος, την ελαστικότητά του, τη λειτουργικότητα των κυτταρικών μεμβρανών και τη βιοσύνθεση των λιπιδίων της κεράτινης στιβάδας του δέρματος. Kαλές πηγές πολυακόρεστων λιπαρών οξέων είναι το ελαιόλαδο, τα λιπαρά ψάρια (σολομός, σαρδέλες, σκουμπρί), τα καρύδια, οι ηλιόσποροι, τα αμύγδαλα.

Aντιοξειδωτικά Πηγές

B-καροτένιο και Kαροτενοειδή Πορτοκάλι, κολοκύθα, καρότο, σπανάκι, μάνγκο, πορτοκάλια, βατόμουρα, μούρα,σταφύλια
Bιταμίνη C Aκτινίδια, εσπεριδοειδή, φραγκοστάφυλα, φράουλες, μπρόκολο, σπανάκι
Bιταμίνη E Eλαιόλαδο
Φλαβονοειδή Kόκκινο κρασί, ελαιόλαδο, σταφύλι, πράσινο τσάι, ρόδι

Πηγή: http://www.vita.gr/html/ent/344/ent.1344.asp

10
Από την ιστοσελίδα της εφημερίδας η Καθημερινή.

Το ηλιακό μας σύστημα δεν είναι στρογγυλό
Ο Voyager 2 στο μακρινό ταξίδι του αποκαλύπτει νέα δεδομένα για την ανάγλυφη σφαίρα του


Του Ματθαιου Τσιμιτακη

Το ηλιακό μας σύστημα δεν είναι στρογγυλό. Αυτό αποκάλυψε ο Voyager 2, το διαστημόπλοιο που 30 χρόνια μετά την εκτόξευσή του εγκαινιάζει την εξερεύνηση του εξώτερου Διαστήματος. Πρωταγωνιστής της προσπάθειας, ο Ελληνας διαστημικός φυσικός Σταμάτης Κριμιζής, ακαδημαϊκός και καθηγητής στο Johns Hopkins, ο μοναδικός επιστήμονας στον κόσμο, ο οποίος έχει εξερευνήσει –με όργανα που έχει κατασκευάσει ο ίδιος– το ηλιακό μας σύστημα, αλλά και τον χώρο έξω από αυτό, οργανώνοντας τις επτά από τις εννέα συνολικά αποστολές.

Οταν τον Νοέμβριο του 2003 ο Voyager 1 έφτασε στα σύνορα του ηλιακού μας συστήματος, μια αχανή περιοχή στην οποία ο «ηλιακός άνεμος» (ένα λεπτό στρώμα αερίων από ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια τα οποία εκτοξεύονται στο Διάστημα κατά τις ηλιακές εκρήξεις) επιβραδύνεται, πυκνώνει και θερμαίνεται, εξαιτίας του προστατευτικού στρώματος αερίων που υπάρχει μεταξύ των αστέρων, οι επιστήμονες δεν παρατήρησαν κάτι μη αναμενόμενο.

Τριάντα χρόνια μετά

Κι αυτό γιατί 30 χρόνια μετά την έναρξη του μεγαλύτερου ταξιδιού στην ιστορία, ο δορυφόρος Voyager 1 δεν είναι πάντα «ορατός» από τους δέκτες των ραδιοκυμάτων που στέλνει, με αποτέλεσμα να χάνονται δεδομένα. Τα μεγάλα χρονικά κενά μεταξύ των λήψεων αποκάλυψαν μεν το γεγονός ότι το διαστημόπλοιο είχε μπει στη θυελλώδη ζώνη που ονομάζεται «κρουστικό κύμα παύσης» ή «τερματικό σοκ» (η τελευταία «στάση» πριν από το αόρατο όριο της ηλιόσφαιρας) έκρυψαν όμως, ένα άλλο εξωτικό και απροσδόκητο επιστημονικό φαινόμενο, το οποίο αποκάλυψε ο Voyager 2.

Πριν από λίγους μήνες ο Voyager 2 πέρασε από την ίδια περιοχή ακολουθώντας όμως διαφορετικό μονοπάτι. Σε μια απόσταση δέκα εκατομμυρίων μιλίων μακριά από τον Voyager 1, αλλά ένα δισεκατομμύριο μίλια πιο κοντά στον ήλιο, μπόρεσε να μετρήσει και να επιβεβαιώσει ότι το ηλιακό μας σύστημα συμπιέζεται και πυκνώνει λόγω του βομβαρδισμού σωματιδιακής ακτινοβολίας που έρχεται από το εξώτερο διάστημα, ενώ η ανάγλυφη σφαίρα που σχηματίζει ο ηλιακός άνεμος γύρω του δεν είναι απόλυτα στρογγυλή. Το σημείο από τα οποίο πέρασε ο Voyager 2 βρίσκεται εγγύτερα στον ήλιο, εξαιτίας των τοπικών διαστρικών μαγνητικών πεδίων.

Τα σωματίδια από τα οποία αποτελείται ο ηλιακός άνεμος (ή πλάσμα) εκτοξεύονται προς όλες τις κατευθύνσεις σχηματίζοντας μια φούσκα γύρω από το σύστημα των πλανητών η οποία φτάνει αρκετά μακρύτερα από τον πιο μακρινό πλανήτη του συστήματος, τον Πλούτωνα.

«Κρουστικό κύμα παύσης»

Η περιοχή αυτή που ονομάζεται ηλιόσφαιρα μετρήθηκε για πρώτη φορά από τον Voyager 1, o οποίος μπόρεσε να φτάσει στα εξωτερικά της στρώματα το 2004. Ο Voyager 1 δέχτηκε το «κρουστικό κύμα παύσης» που «περιμένει» το πλάσμα σε αυτήν την περιοχή. Ο ηλιακός άνεμος κινείται με μια ταχύτητα που κυμαίνεται από 1,1 έως 2,4 εκατομμύρια χιλιόμετρα την ώρα. Στο σημείο της σύγκρουσης συμβαίνει κάτι που θυμίζει τον κρότο διάσπασης του φράγματος του ήχου. Η σύγκρουση ελαττώνει απότομα την ταχύτητα του πλάσματος σε 100.000 χιλιόμετρα την ώρα (που από υπερηχητική γίνεται ξαφνικά υποηχητική) λόγω της πίεσης που δέχεται από τα διαστρικά σωματίδια τα οποία φτάνουν από το εξώτερο Διάστημα.

Ο λόγος για τον οποίο ενθουσιάστηκαν οι επιστήμονες με το πέρασμα του Voyager 2 είναι αφενός διότι διαθέτει πειραματικό όργανο μέτρησης της ταχύτητας του ηλιακού ανέμου (το αντίστοιχο όργανο δεν λειτουργεί πια στον Voyager 1), αφετέρου γιατί ο Voyager 2 υπέστη –σε διάστημα λίγων ημερών– τουλάχιστον πέντε σοκ περνώντας από τα σύνορα του ηλιακού μας συστήματος τα οποία έχουν την ιδιότητα να συστέλλονται και να διαστέλλονται ανάλογα με την πίεση που δέχονται από το εξώτερο Διάστημα. Τρία από αυτά καταγράφηκαν πεντακάθαρα. (Ο Voyager 1 είχε υποστεί ένα μόνο σοκ, και αυτό συνέβη τη στιγμή που τα ραντάρ δεν κατέγραφαν τα σήματά του).

«Ο Voyager 2 πέρασε επανειλημμένα από την περιοχή του τερματικού σοκ, καθώς διέγραφε την πορεία του προς τα εξώτερα στρώματα της τεράστιας ηλιοσφαιρικής φούσκας που περιβάλλει τον ήλιο», δήλωσε ο δρ Εντουαρτ Στόουν, επιστημονικός υπεύθυνος της αποστολής.

Το καλοκαίρι του 2008 η ΝΑΣΑ θα στείλει ένα νέο δορυφόρο σε τροχιά γύρω από τη γη με σκοπό να χαρτογραφήσει με ειδικά όργανα τα σύνορα της ηλιόσφαιρας και την περιοχή του τερματικού σοκ.

Το Interstellar Boundary Explorer (IBEX), θα μπορέσει να χαρτογραφήσει τον ουρανό και θα προσπαθήσει να διερευνήσει τις αλληλεπιδράσεις της ηλιόσφαιρας με το εξώτερο Διάστημα.

Η ομάδα Κριμιζή πίσω από τις αποστολές

Η πρώτη ανακοίνωση για το πέρασμα του Voyager 1 έξω από την ηλιόσφαιρα έγινε το 2002 από τον διεθνούς φήμης καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή, ο οποίος κατασκεύασε τα όργανα και για τις δύο αποστολές των Voyager. Μέχρι σήμερα η ομάδα του Κριμιζή αναλύει δεδομένα των πειραμάτων Ανίχνευσης Φορτισμένων Σωματιδίων Χαμηλών Ενεργειών και ανακάλυψε πρώτη ότι το απώτατο όριο του ηλιακού συστήματος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 94 αστρονομικών μονάδων από τον ήλιο. Μια αστρονομική μονάδα ισούται με την απόσταση μεταξύ ηλίου και γης, ήτοι 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Οι Voyager 1 και 2 κατασκευάστηκαν αρχικά, προκειμένου να εξερευνήσουν τους πλανήτες Δία και Κρόνο, όμως οι γεννήτριες ραδιενεργών καυσίμων, τους επέτρεψαν να ταξιδέψουν πέρα από το ηλιακό μας σύστημα και να καταστήσουν τον Ελληνα καθηγητή, επικεφαλής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, μοναδικό επιστήμονα σε όλο τον κόσμο.

11
Θρησκεία και Κοινωνία / Ο Διχασμός των Ανθρώπων
« στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 17:34:48 »
Οι περισσότεροι χριστιανοί πιστεύουν ότι η θρησκεία τους έχει τον σωστό σκοπό, επειδή έτσι τους μάθανε απο μικρή ηλικία ή και ακούνε τους παπάδες να τους το λένε. Παρακάτω γράφω ένα κείμενο από το ευαγγέλιο, για όσους πιστεύουν ότι ο χριστιανισμός έχει καλό σκοπό.

Κατά Ματθαίων κεφάλαιο 10, 34 - 35:

34 Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην· ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μάχαιραν. 35 ήλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην κατά της πενθεράς αυτής· 36 και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού.

Μετάφραση:

Μη νομίζετε ότι ήλθα να βάλω ειρήνη στην Γη μεταξύ των ανθρώπων, δεν ήλθα να βάλω ειρήνη, αλλά μεγάλο μαχαίρι. Ήλθα δηλαδή να φέρω το διχασμό του ανθρώπου με τον πατέρα του, και της κόρης με τη μητέρα της, και της νύφης με την πεθερά της και έτσι εχθροί του ανθρώπου είναι οι δικοί του.

Όπως παραδέχεται και η χριστιανική θεολογία, δεν έχει σκοπό την ειρήνη στην Γη, αλλά τον διχασμό μεταξύ των ανθρώπων και τα λόγια αυτά πιστεύουν ότι είναι του χριστού τους, ενός ανθρώπου που δεν υπήρξε ποτέ στην πραγματικότητα, και η θεολογία που βασίζεται σε αυτές τις γραφές έφερε τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε όλη την ανθρωπότητα.

12
Από την ιστοσελίδα της εφημερίδας η Ναυτεμπορική.

Μαζική δηλητηρίαση υπέστησαν πιστοί στο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας (πόλη κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη) από αγιασμό που πήραν από την εκκλησία την ημέρα των Θεοφανείων.

Όπως ανακοίνωσε η περιφερειακή υπηρεσία των ρωσικών υγειονομικών αρχών (Rospotrebnadzor), περισσότεροι από 200 άνθρωποι υπέστησαν σοβαρή δηλητηρίαση, ενώ μέχρι σήμερα εξακολουθούν να νοσηλεύονται 125 εξ αυτών.

Σύμφωνα με τη Rospotrebnadzor, τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν συνολικά 269 κρούσματα «σοβαρής εντερικής λοίμωξης», εκ των οποίων 156 αφορούσαν παιδιά.

Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τα Θεοφάνεια στις 19 Ιανουαρίου.

14
Τα μυστικά του Νεκρομαντείου του Αχέροντα
Υποβλητικότητα, ψυχοσωματική επιβολή, δημιουργία "μεταφυσικής" εμπειρίας. Δύο Έλληνες επιστήμονες αποκαλύπτουν τα κατασκευαστικά μυστικά της κρύπτης του Νεκρομαντείου του Αχέροντα, μετά από 11 χρόνια ερευνών!

Ένας κλειστός χώρος, η ακουστική του οποίου πλησιάζει αυτήν ενός ανηχοϊκού θαλάμου, δεκαπέντε τόξα που μειώνουν την αντήχηση του χώρου στο ελάχιστο, και άλλα επιστημονικά δεδομένα, τα οποία συνέλεξαν δύο ερευνητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά τις σπουδαίες γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων σε θέματα αρχιτεκτονικής, με πεδίο εφαρμογής αυτή τη φορά το Νεκρομαντείο του Αχέροντα, «τον προθάλαμο του Κάτω Κόσμου».

Ο Παναγιώτης Καραμπατζάκης και ο Βασίλης Ζαφρανάς, υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ και επιστημονικοί συνεργάτες του Εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής και Ακουστικής Τεχνολογίας του ίδιου πανεπιστημίου, ξεκίνησαν το 1997 να διερευνούν τις ακουστικές ιδιότητες της υπόγειας κρύπτης του Νεκρομαντείου του Αχέροντα, μετά τη διαπίστωση ότι επρόκειτο για ένα ασυνήθιστα ήσυχο μέρος, παρατήρηση ασύμφωνη με τις μέχρι τότε επιστημονικές τους γνώσεις για τους κλειστούς χώρους.

Η διαπίστωση αυτή τους οδήγησε σε ενδελεχή έρευνα ακουστικής, που διήρκεσε περίπου 11 χρόνια. «Τα όργανα μέτρησης που χρησιμοποιήσαμε αρχικά δεν ήμασταν βέβαιοι εάν μπορούσαν να μετρήσουν σωστά τόσο ακραίες συνθήκες ακουστικής. Χρειάστηκαν πολλές μετρήσεις και πολλά διαφορετικά και εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα για να επιβεβαιώσουμε αυτό που είχαμε παρατηρήσει από την αρχή: ότι δηλαδή η υπόγεια κρύπτη του Νεκρομαντείου είναι ένας κλειστός χώρος με ιδιαίτερα χαμηλό θόρυβο, παρόμοιο με αυτόν που συναντάμε σε έναν ανοιχτό», εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Παναγιώτης Καραμπατζάκης.

Στην έρευνα εξετάστηκαν δύο βασικές παράμετροι: ο χρόνος αντήχησης (σ.σ.: ο χρόνος που χρειάζεται για τη μείωση της έντασης του πρωτογενούς ήχου κατά 60 dB) και ο θόρυβος βάθους (ο ήχος του περιβάλλοντος χωρίς την παρεμβολή τεχνητών θορύβων). Οι τιμές και των δύο ιδιοτήτων βρέθηκαν να είναι πολύ χαμηλές, γεγονός παράξενο για ένα κλειστό υπόγειο χώρο, κατασκευασμένο με βαριά υλικά. Μάλιστα, η τιμή του θορύβου βάθους ήταν μικρότερη ακόμα και από αυτή των ανοιχτών χώρων. Πρόκειται, λοιπόν για ένα κλειστό χώρο με χαρακτηριστικά ακουστικής ανοιχτού χώρου.

Σημαντικό ερέθισμα των ερευνητών για τη διενέργεια της έρευνας αποτέλεσε και η παρατήρηση της ύπαρξης 15 τόξων στην κρύπτη, που τελικά διαπίστωσαν ότι αυξάνουν την εσωτερική επιφάνεια του χώρου δημιουργώντας σημαντική απόσβεση του ήχου.

Η παρατήρηση των τόξων, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές του χρόνου αντήχησης και του θορύβου βάθους, οδήγησαν τους δύο ερευνητές στο συμπέρασμα ότι ο χώρος ήταν συνειδητά κατασκευασμένος, ώστε να δημιουργεί στον επισκέπτη του έντονα ψυχοακουστικά φαινόμενα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι παραπάνω τιμές πλησιάζουν τις ακουστικές συνθήκες που δημιουργούνται στους ανηχοϊκούς θαλάμους.

Οι ανηχοϊκοί θάλαμοι αποτελούν σύγχρονα εργαλεία της ακουστικής, τα οποία έχουν δημιουργηθεί ειδικά για επιστημονικές μετρήσεις. Όπως τονίζουν οι δύο ερευνητές του ΑΠΘ, «μπορούμε να αναλογιστούμε την επίδραση ενός τέτοιου θαλάμου στον ψυχισμό του ανθρώπου, εάν σκεφτούμε ότι σε ανηχοϊκό θάλαμο της Μινεσότα, που κατέχει το ρεκόρ Γκίνες ως το πιο ήσυχο μέρος στη Γη, το ρεκόρ παραμονής ανθρώπου είναι μόλις 33 λεπτά».

Στόχος των αρχαίων κατασκευαστών του Νεκρομαντείου του Αχέροντα φαίνεται, λοιπόν, ότι ήταν να αποπροσανατολίζουν τις αισθήσεις του επισκέπτη δίνοντάς του την ψευδαίσθηση της επαφής του με τον Κάτω Κόσμο.

Μάλιστα, οι κ. Καραμπατζάκης και Ζαφρανάς συμπληρώνουν ότι «δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε τη μεγέθυνση των ψυχοακουστικών φαινομένων, εάν αναλογιστούμε ότι οι επισκέπτες του Νεκρομαντείου περνούσαν από σωματικές και ψυχικές δοκιμασίες (ειδική δίαιτα, απομόνωση, προσευχή και τελετουργίες με μαγικά), πριν να έρθουν σε επικοινωνία με τους νεκρούς».

Τα αποτελέσματα της παραπάνω ακουστικής έρευνας για το Νεκρομαντείο του Αχέροντα θα παρουσιάσουν οι δύο ερευνητές του ΑΠΘ στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αρχαιολόγων, που θα διεξαχθεί από τις 15 ως τις 20 Σεπτεμβρίου στη Ρίβα Ντελ Γκάρντα της Ιταλίας.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

15
Θρησκεία και Κοινωνία / Το κενό που άφησε ο μεσαίωνας
« στις: Φεβρουαρίου 04, 2010, 00:51:25 »
Η επιστημονική παρακμή, το κενό που άφησε ο μεσαίωνας


Σελίδες: [1] 2 3