Αποστολέας Θέμα: Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....  (Αναγνώστηκε 43508 φορές)

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ

Ορφέα θα πω κάτι τελευταίο γιατί μάλλον δεν θα συνεχίσω άλλο, αυτή τη συζήτηση,

Σου έχω παραθέσει:

Τεκμηριωμένες πηγές .............


      Est la Bahamaat, παραμένεις αμετανόητος και απτόητος στο αήθες έργο της παραχάραξης της ιστορίας και της διαστρέβλωσης της αλήθειας. Όταν σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα με τεκμηριωμένες αποδείξεις ανέτρεψε τις λανθασμένες πεποιθήσεις αιώνων και αποκατέστησε μιαν αλήθεια που διορθώνει το ψεύδος και την ιστορική ατιμία και αδικία, οι υποτιθέμενοι μυημένοι της σύγχρονης εποχής, ομφαλοσκοπούν και αναλίσκονται σε ανούσιες και ξεπερασμένες επαναλήψεις - αναμασήσεις, αποξενωμένοι από τον ορθό λόγο τον οποίον υποτίθεται καλλιεργούν, απομακρυνόμενοι διαρκώς από την αλήθεια. Γίνονται μάλιστα συνήγοροι και συμμέτοχοι μιας προσπάθειας πλαστογράφησης της ιστορίας, συντασσόμενοι με ακραίους φανατισμούς πορωμένων υποστηρικτών ενός παράλογου αφροκεντρισμού, στρεφόμενοι δόλια και προδοτικά ενάντια στην ίδια τους την μητέρα - πατρίδα, γενόμενοι γενίτσαροι και στυγνοί εκποιητές της Ελληνικής κληρονομιάς και των δικάιων του Ελληνισμού.

    Αλλά δεν φταις εσύ επί της ουσίας, έτσι σε διδάξανε και έτσι σε διαμορφώσανε. Από μικρό σε γαλουχήσανε με μια νοοτροπία θεόπνευστης αλήθειας που εκπορεύεται από αναμφισβήτητου κύρους θεόπνευστη ιεραρχία, με αποτέλεσμα να αδυνατείς να κρίνεις έστω και στοιχειωδώς όσα σε δογματίσαν.

    Est la Bahamaat, ο γνήσιος μυημένος στον Τεκτονισμό, ασκείται στον "Ναό της Σκέψης" και όχι στο εργαστήριο του παπαγαλισμού των ξεπεσμένων ταγμάτων. Τίποτα δεν δύναται να μείνει έξω από την κριτική, καμμιά θεωρία δεν μπορεί να αποφύγει την αμφισβήτηση. Μάλλιστα η καλλιέργεια του ορθού λόγου απαιτεί οξεία αντιπαράθεση σε κάθε εισηγμένη άποψη, θέση και γνώμη και απαίτηση για επαρκή τεκμηρίωση και απόδειξη των όσων κατατίθενται. Ο Ορθός Λόγος θεόπνευστα λόγια και άκριτες αυθεντίες δεν αποδέχεται. Τουτέστιν, το τι είπε ή έγραψε ο οποιοσδήποτε στο παρελθόν, για τον Ελληνικό τρόπο σκέψης, για τον ορθό τρόπο σκέψης δεν αποτελεί αναμφισβήτητο τεκμήριο.

    Αυτό που έπέφερε τον θρίαμβο του ορθού λόγου, είναι η δυνατότητα αμφισβήτησης των απόψεων του δασκάλου από τον μαθητή, η αμφισβήτηση του Σοφού Θαλή από τον μαθητή του και ανιψιό του Αναξίμανδρο, η αμφισβήτηση του αξεπέραστου Πλάτωνα από τον Αριστοτέλη. Η αμφισβήτηση αυτή είναι που γέννησε αυτό στο οποίο υποκλίνεται ολάκερος ο κόσμος, το καλούμενο "Ελληνικό θαύμα".

    Ο Ηρόδοτος, πάνε πια 50 χρόνια σχεδόν, που αμφισβητήθηκε και έπαψε να θεωρείται ιστορικός, όπως εμείς παπαγαλίζαμε για αιώνες το απόφθεγμα, "Ηρόδοτος ο πατέρας της ιστορίας". Τα κείμενά του χρήσιμα και σεβαστά για να μας μεταφέρουν σχεδόν μυθιστορηματικά σε κάποιες άλλες εποχές, όμως παντελώς αβάσιμα και χωρίς καμμιά απολύτως αξία ως ιστορικά τεκμήρια. Βέβαια ο Ηρόδοτος είχε το θάρρος να γράφει ότι πολλά από όσα παραθέτει, τα γράφει "όπως αυτός νομίζει ή όπως σε αυτόν φαίνεται", μη αξιώνοντας ο ίδιος ποτέ την μη αμφισβήτηση και το αλάθητο για όσα καταγράφει.

    Εκ των πραγμάτων θεόπνευστα κείμενα για την επιστημονική σκέψη, για τον ορθό λόγο δεν υφίστανται. Όλα κρίνονται και τίποτα δεν μπορεί να εκληφθεί ως τεκμήριο και απόδειξη αν δεν διασταυρωθεί και υποστηριχθεί επαρκώς και από άλλα στοιχεία, ακόμα και αν προέρχεται από προσωπικότητα αναμφισβήτητου κύρους,  πόσο δε αν προέρχεται από ένα μυθιστόρημα. Ο πλέον λογικός και πρώτος διδάξας τον ορθό λόγο, ο Αριστοτέλης, ούτε αυτός βρίσκεται πέρα από το βεληνεκές της κριτικής αμφισβήτησης, ούτε τα δικά του λόγια δύνανται να εκληφθούν εκ προοιμίου ως αλήθειες, γιατί τότε θα έπρεπε να δεχθούμε ότι οι καθρέφτες θολώνουν όταν οι γυναίκες έχουν τα έμμηνα (γιατί και αυτό υποστήριξε και κατέγραψε ο κατά τάλλα μεγάλος διδάσκαλος Αριστοτέλης).

    Χρήσιμες οι παραθέσεις και θεμιτές οι οποιεσδήποτε απόψεις, με την προϋπόθεση ότι τίθενται και αυτές υπό κριτικό έλεγχο και φυσικά οφείλουν να κατατίθενται και οι αντιπαρατιθέμενες απόψεις για έναν έντιμο και υγιή διάλογο. Δεν είδα όμως με την ίδια ζέση να αγκαλιάζονται κάποιες διαφορετικές απόψεις από τους ίδους που επικαλείσαι την μαρτυρία. Δεν είδα ποτέ από όσους μασόνους επικαλούνται την Μπλαβάτσκι να παραθέτουν και τον οξύ αφορισμό που εκστόμισε η μεγάλη κυρία για τον ξεπεσμένο τεκτονισμό που ουδεμία σχέση έχει πλέον με τα μυστήρια, καθότι εκφυλίστηκε σε λέσχες όπου ικανοποιούνται ιδιοτέλειες και απεργάζονται αλλότρια. Δυστυχώς για μας η Μαντάμ είχε απόλυτο δίκαιο και πάλι δυστυχώς γιατί η κατάσταση από το 1900 απλά χειροτέρεψε.

    Το πρόβλημα που για αιώνες παρέμενε και διαστρέβλωνε μια πραγματικότητα, ήρθε μια ρωσοεβραία καθηγήτρια και ανακίνησε τα λιμνάζοντα ύδατα της κατεστημένης αντίληψης, ωθώντας την παγκόσμια πανεπιστημιακή κοινότητα να ασχοληθεί με μια πλάνη και μια αδικία ενάντια στους κληρονόμους του Ελληνικού θαύματος. Σύσσωμη τότε η επιστήμη επιλήφθηκε του θέματος και μετά από πολλών ετών έρευνες, αντιπαραθέσεις, κριτικές και καταθέσεις αποδείξεων, η επιστήμη αναγνώρισε τις ψευδείς εικασίες και αποφάνθηκε για την αλήθεια, τεκμηριώνοντας με αναμφισβήτητα στοιχεία τα συμπεράσματά της. Έτσι, αποκατέστησε και την αληθινή εικόνα για την αχαία Αίγυπτο, καθότι, το να παρουσιάζουν τον πολιτισμό της Αιγύπτου με στοιχεία και οπτικές του Ελληνορωμαϊκού κόσμου, αδικούσε πρώτα πρώτα τον ίδιον τον Αιγυπτιακό πολιτισμό.

    Φυσικά δεν περιμένω από δογματικούς να ανατρέψουν την πίστη τους, δεν ευελπιστώ ότι οι ημιμαθείς ως δια μαγείας θα καταστούν σοφοί, ούτε προσμένω παντελώς άσχετοι φορουμάρχες να συνετιστούν και να υπηρετήσουν τον ορθό λόγο, πνιγμένοι όντες στα μνησίκακα πάθη των, όντες έρμαιοι του αλλοιθωρισμού των. Εκείνο που προσμένω είναι, να ξεκινήσει κάποτε η κριτική και να επιτευχθεί η διάκριση από ανθρώπους που έχουν την διάθεση να εργασθούν για την αλήθεια, ασκούμενοι πραγματικά στην τέχνη του ορθού λόγου, επανδρώνοντας ξανά αληθινούς Ναούς Σκέψης.

    Καλό είναι ακόμα, άτομα που επαίρονται ότι ανήκουν στους ελάχιστους μυημένους, να γνωρίζουν ότι, η αλήθεια δεν είναι προϊόν δημοκρατικών ψηφοφοριών, αλλά επίτευγμα των ολίγων. Οι πολλοί δυστυχώς ελάχιστη σχέση έχουν οι ατυχείς με την αλήθεια. Πάντοτε οι ελάχιστοι και εν κρυπτώ εργάζονταν για το αληθές και με πολλούς κόπους και θυσίες - ενίοτε και με κίνδυνο της ζωής των - πασχίζαν να μεταδώσουν και στον κόσμο του χάους το φως της αλήθειας, με σκοπό την αφύπνιση της ανθρωπότητας.

    Κάποιες "άσχετες ιστορικοί με τα μυστήρια", διέκριναν πολύ καλύτερα τι είναι μυητικά μυστήρια, από κάποιους αυτοπροβαλλόμενους και αυτοεπαιρόμενους δήθεν "σχετικούς".... Ας είμαστε λοιπόν έστω και λίγο ταπεινόφρονες, δεν βλάπτει....

    Υ.Γ. : Να σε πληροφορήσω για να μην εκτίθεσαι διαρκώς ότι, οι γύφτοι ΔΕΝ έχουν ΚΑΜΜΙΑ σχέση με τους "Ρομά", τους αθίγγανους και θα σε συμβούλευα να μελετάς λίγο παραπάνω προτού προβείς σε ανυπόστατες παραθέσεις. Την επιστημονική κοινότητα που είχες το θράσος να επικαλεστείς, να την μελετάς πραγματικά και πρώτα πρώτα για την προστυχιά που επέλεξες να υπηρετήσεις ανοήτως, περί δήθεν καταγωγής των μυητικών από την Αίγυπτο.
Αναγνωρίζω το ευρύ πεδίο της ημιμάθειάς σου και γιαυτό επιφυλάσσομαι προς το παρόν για την σκοπιμότητα της αήθους διαστρέβλωσης της αλήθειας.

Για τους Ρομά - αθίγγανους - τσιγγάνους και για τους γύφτους, μπες για συζήτηση στο φόρουμ http://captainjimmy.informe.com/u-i-i-e-dt304-15.html
Επίσης, από το γυμνάσιο ακόμα, μαθαίνεται η ετυμολογία ότι η λέξη "γύφτος" προέρχεται από το "Αιγύπτιος". Καλό είναι να μην συγχέεται ο "Ρομά" που οι ρίζες του βρίσκονται στην Ινδία, με τον Γύφτο που οι ρίζες του βρίσκονται στην Αίγυπτο. Πρώτιστα η ονομασία "Γύφτοι" αποδόθηκε στον αποικιστικό πληθυσμό που κουβάλησε ο Ιμπραήμ από την Αίγυπτο στην Πελοπόννησο και στερέα, αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκε σε όλους τους μουσουλμάνους "Τουρκοαιγύπτιους", ενώ σήμερα ο πολύς κόσμος χρησιμοποιεί τον όρο "γύφτος" για όλους γενικά τους μελαμψούς. Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι οι "Ρομά" προσβάλλονται αφάνταστα όταν τους αποκαλούν "γύφτους"....


   
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 04, 2008, 11:27:12 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
    Το πρόβλημα που για αιώνες παρέμενε και διαστρέβλωνε μια πραγματικότητα, ήρθε μια ρωσοεβραία καθηγήτρια και ανακίνησε τα λιμνάζοντα ύδατα της κατεστημένης αντίληψης, ωθώντας την παγκόσμια πανεπιστημιακή κοινότητα να ασχοληθεί με μια πλάνη και μια αδικία ενάντια στους κληρονόμους του Ελληνικού θαύματος. Σύσσωμη τότε η επιστήμη επιλήφθηκε του θέματος και μετά από πολλών ετών έρευνες, αντιπαραθέσεις, κριτικές και καταθέσεις αποδείξεων, η επιστήμη αναγνώρισε τις ψευδείς εικασίες και αποφάνθηκε για την αλήθεια, τεκμηριώνοντας με αναμφισβήτητα στοιχεία τα συμπεράσματά της. Έτσι, αποκατέστησε και την αληθινή εικόνα για την αχαία Αίγυπτο, καθότι, το να παρουσιάζουν τον πολιτισμό της Αιγύπτου με στοιχεία και οπτικές του Ελληνορωμαϊκού κόσμου, αδικούσε πρώτα πρώτα τον ίδιον τον Αιγυπτιακό πολιτισμό.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως αρκετοί Εβραίοι συνάνθρωποί μας λάτρεψαν εκτίμησαν και αγωνίστηκαν για τον Αρχαίο Ελληνικό μας πολιτισμό πολύ περισσότερο, από αρκετούς 'Ελληνες, υποτιθέμενους πατριώτες...

Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
               ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ.....,    Ο, ΤΙ    ΑΠΕΜΕΙΝΕ    ΑΠΟ   ΤΗΝ    ΛΑΙΛΑΠΑ   ΤΩΝ   ΕΧΘΡΩΝ....ΤΟΥ   ΦΩΤΟΣ.....

                                                  ΕΦΘΑΣΑΝ....ΜΕΧΡΙ   ΕΔΩ....

                                         
                                                  Π Α Ρ Ι Ο Ν    Μ Α Ρ Μ Α Ρ Ο .....κοματι...με   επιγραφη....εθν. μουσειο. αποθ.

                                  "ΑΠΟ   ΤΟΤΕ   ΠΟΥ   Ο   ΕΥΜΟΛΠΟΣ    Ο   ΓΙΟΣ   ΤΟΥ   ΜΟΥΣΑΙΟΥ  ΠΟΥ   ΕΙΧΕ    ΜΥΗΘΕΙ    ΣΤΑ    ΜΥΣΤΗΡΙΑ

                                   ΑΠΟ   ΤΟΝ   Ο Ρ Φ Ε Α        ΙΔΡΥΣΕ    ΣΤΗΝ   ΕΛΕΥΣΙΝΑ    ΤΑ   ΜΥΣΤΗΡΙΑ    ΚΑΙ   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ

                                   ΤΑ    ΠΟΙΗΜΑΤΑ    ΤΟΥ   ΠΑΤΕΡΑ   ΤΟΥ    ΤΟΥ   ΜΟΥΣΑΙΟΥ    ΚΑΤΑ    ΤΟ   Ε Τ Ο Σ    1373

                                   ΟΤΑΝ     ΒΑΣΙΛΙΑΣ    ΣΤΗΝ    ΑΘΗΝΑ    ΗΤΑΝ    Ο   Ε Ρ Ε Χ Θ Ε Α Σ    Ο  ΓΙΟΣ    ΤΟΥ   ΠΑΝΔΙΩΝΑ 

                                   ΕΤΟΣ    1 3 7 3.......



                Δ Ι Ο Ν Υ Σ Ι Ο Υ      Θ Ρ Α Κ Ο Σ ...σ.  183.,10      Μ Ε Ρ Ι Κ Ο Ι      ΛΕΝΕ    ΟΤΙ   Ο   ΜΟΥΣΑΙΟΣ    Ο   ΓΙΟΣ     ΤΟΥ

                                                                                      Μ Η Τ Ι Ο Ν Α     ΚΑΙ   ΤΗΣ    ΣΤΕΡΟΠΗΣ    ΜΕ    ΤΙΣ    ΟΔΗΓΙΕΣ

                                                                                      ΤΟΥ    Ο Ρ Φ Ε Α      ΕΠΙΝΟΗΣΕ     ΤΑ    Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α ....


                                                  Ο   ΕΞΑΜΕΤΡΟΣ   ΣΤΙΧΟΣ ....ΕΥΡΕΤΗΣ    ΕΙΝΑΙ   Ο   ΜΟΥΣΑΙΟΣ,     δημοκριτος    β  16....



                 Δ Ι Ο Δ Ω Ρ Ο Σ     ΣΙΚΕΛΙΩΤΗΣ   4..25, 1     Ο    Η Ρ Α Κ Λ Η Σ     ΠΕΡΑΣΕ    ΑΠΟ   ΤΗΝ   ΑΘΗΝΑ    ΚΑΙ   ΣΤΗΝ   Ε Λ Ε Υ Σ Ι Ν Α


                                                                              ΣΥΜΜΕΤΕΣΧΕ    ΣΤΑ   ΜΥΣΤΗΡΙΑ....ΟΤΑΝ ....ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ    ΤΩΝ   ΤΕΛΕΤΩΝ

                                                                              ΗΤΑΝ    Ο    ΜΟΥΣΑΙΟΣ.....



                  ΣΕΡΒΙΟΣ     ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ....σχολια    στην   αινειαδα    του   ΒΙΡΓΙΛΙΟΥ    4 , 667   


                                                                                  ΑΥΤΟΣ    Ο   ΜΟΥΣΑΙΟΣ    ΗΤΑΝ   Θ Ε Ο Λ Ο Γ Ο Σ ....ΜΕΤΑ   ΤΟΝ   ΟΡΦΕΑ...

                                                                                  ΥΠΑΡΧΟΥΝ.....ΠΟΛΛΕΣ   ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ    ΓΙΑ   ΑΥΤΟΝ....

                                                                                  ΟΛΟΙ    Ο Μ Ο Λ Ο Γ Ο Υ Ν ....ΟΤΙ   ΥΠΗΡΞΕ    Μ Α Θ Η Τ Η Σ    ΤΟΥ    ΟΡΦΕΑ..

                                                                                  ΓΙΑΤΙ,   ΓΙΑΥΤΟΝ  ....ΕΓΡΑΨΕ    ΤΟ    Π Ρ Ω Τ Ο     ΠΟΙΗΜΑ ....."Κ Ρ Α Τ Η Ρ "...



          ΑΚΟΥΣΤΕ....ΑΥΤΟ....ΔΙΟΓΕΝΗΣ    ΛΑΕΡΤΙΟΣ  προοιμιον  1 , 3.     ΣΤΟΥΣ    ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ    ΗΤΑΝ   Ο   ΜΟΥΣΑΙΟΣ,   ΕΝΩ   ΣΤΗ   ΘΗΒΑ..

                                                                                   Ο    ΛΙΝΟΣ,  Ο   ΜΟΥΣΑΙΟΣ   ΗΤΑΝ   ΓΙΟΣ   ΤΟΥ   ΕΥΜΟΛΠΟΥ   ...ΚΑΙ 

                                                                     Π  Ρ  Ω  Τ  Ο  Σ      ΑΥΤΟΣ    ΕΓΡΑΨΕ....ΕΡΓΟ    Θ Ε Ο Γ Ο Ν Ι Α ...ΚΑΙ    ΓΙΑ    ΤΟ

                                                          Σ  Φ  Α  Ι  Ρ  Ι  Κ  Ο       Σ  Χ  Η  Μ  Α  ....ΤΗΣ     ΓΗΣ...( Σ Φ Α Ι Ρ Α ).



            ΨΕΥΔΟ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ...περι .....ακουσματων...131 ,843 β.    Ο Τ Α Ν    ΟΙ   ΑΘΗΝΑΙΟΙ   ΕΧΤΙΖΑΝ   ΤΟΝ   ΝΑΟ   ΤΗΣ   Δ Η Μ Η Τ Ρ Α Σ .

                                                                                  ΣΤΗΝ   Ε Λ Ε Υ Σ Ι Ν Α ....ΒΡΕΘΗΚΕ    ΧΑΛΚΙΝΗ    Σ Τ Η Λ Η    ΠΟΥ   ΠΑΝΩ  ΤΗΣ

                                                                                 Η Τ Α Ν    Γ Ρ Α Μ Μ Ε Ν Ο .....

                                           "" Α Υ Τ Ο    Ε Ι Ν Α Ι     ΤΟ   Μ Ν Η Μ Α    ΤΗΣ   Δ Η Ι Ο Π Η Σ .....Γ Υ Ν Α Ι Κ Α    ΤΟΥ   Μ Ο Υ Σ Α Ι Ο Υ ...

                                                             ΚΑΙ    Μ Η Τ Ε Ρ Α ...  ΤΟΥ    Τ Ρ Ι Π Τ Ο Λ Ε Μ Ο Υ .....""



                ΨΕΥΔΟ   ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ...κατα   αριστογειτονος...1,  11.    Ο  ΟΡΦΕΑΣ    ΠΟΥ   ΜΑΣ   Δ Ι Δ Α Ξ Ε     ΤΑ   Μ Υ Σ Τ Η Ρ Ι Α   ΤΑ 

                                                                                     Ι  Ε  Ρ  Ο  Τ Α  Τ  Α ....  ΛΕΕΙ     Ο, Τ Ι ...

                                                   Η   Α Υ Σ Τ Η Ρ Η     ΚΑΙ   Σ Ε Μ Ν Η     Δ Ι Κ ΑΙ Ο Σ Υ Ν Η .....Κ Α Θ Ε Τ Α Ι    Κ Ο Ν Τ Α     ΣΤΟΝ

                                                                                      Θ Ρ Ο Ν Ο     ΤΟΥ   Δ Ι Α ...   ΓΙΑ   ΝΑ    Ε Π Ο Π Τ Ε Υ Ε Ι .....

                                                   Ο Λ Ε Σ     ΤΙΣ    Π Ρ Α Ξ Ε Ι Σ     ΤΩΝ    Α Ν Θ Ρ Ω Π Ω Ν .....



                 Α Χ Ι Λ Ε Υ Σ .   εισαγωγη   στα   φ α ι ν ο μ ε ν α     του   Α Ρ Α Τ Ο Υ  4 ,  33..17.     ΤΟ   Σ Χ Η Μ Α    ΠΟΥ   Δ Ω Σ Α Ν Ε ..

                                                      ΟΙ    Ο Ρ Φ Ι Κ Ο Ι      ΣΤΟΝ    ΟΥΡΑΝΟ   ΚΑΙ   Γ Α Ι Α ... ΕΙΝΑΙ   Π Α Ρ Ο Μ Ο Ι Ο ..  ΜΕ   ΚΕΙΝΟ  ..

                                                      ΠΟΥ    ΕΧΟΥΝ   ΤΑ   ΑΥΓΑ....ΔΗΛ.   ΤΗΝ   Σ Χ Ε Σ Η    ΠΟΥ   Ε Χ Ε Ι    ΤΟ   Κ Ε Λ Υ Φ Ο Σ ...

                                                       Μ Ε    ΤΟ   Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Ο ......ΔΗΛ....Ε Λ Λ Ε Ι Ψ Η .....!!!!!




                    Ε Υ Ρ Ι Π Ι Δ Η Σ ....ΡΗΣΟΣ   στ.   943    Η   ΜΟΥΣΑ  (  ΜΗΤΕΡΑ)   ΛΕΕΙ   ΣΤΗΝ   Α Θ Η Ν Α ....


                                                    ""   ΤΙΣ   ΠΟΜΠΕΣ    ΜΕ   ΤΟΥΣ   ΠΥΡΣΟΥΣ    ΓΙΑ   ΤΙΣ   Κ Ρ Υ Φ Ε Σ    Τ Ε Λ Ε Τ Ε Σ   ΤΩΝ   ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ

                                                       ΤΙΣ    Δ Ι Δ Α Ξ Ε     Ο   ΟΡΦΕΑΣ....  ΞΑΔΕΡΦΟΣ   ΤΟΥ   ΝΕΚΡΟΥ...

                                                        ΠΟΥ    ΕΣΥ   ΣΚΟΤΩΣΕΣ...   ΚΑΙ   ΤΟΝ    ΜΟΥΣΑΙΟ...   ΟΤΑΝ   ΗΡΘΕ....

                                                        ΣΕΜΝΟ   ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ     ΚΑΙ    ΕΞΟΧΟΝ    ΑΝΘΡΩΠΟ.

                                    Ο   Φ  Ο  Ι  Β  Ο  Σ  ...!!!    ΚΑΙ    ΜΕΙΣ....   ΤΟΝ   Ε Χ Ο Υ Μ Ε     Δ  Ι  Δ  Α  Ξ  Ε  Ι  ....!!!!!!!!""




              Π Ρ Ο Κ Λ Ο Σ ....σχολια   στο   εργα   και  ημεραι...       Ο  Ε Λ Λ Α Ν Ι Κ Ο Σ ....!!    ΣΤΗΝ    Φ Ο Ρ Ω Ν Ι Δ Α ....!!


                                     Ι Σ Χ Υ Ρ Ι Ζ Ε Τ Α Ι       ΟΤΙ    Ο    Η  Σ  Ι  Ο  Δ  Ο  Σ  ...   ΕΙΝΑΙ    Ο    Δ Ε Κ Α Τ Ο Σ ...!!     ΠΟΙΗΤΗΣ..

                                                                         Μ Ε Τ Α     ΤΟΝ    Ο Ρ Φ Ε Α .....!!



               ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ    ΒΑΚΧΑΙ...      ΕΧΕΙΣ   Γ Λ Ω Σ Σ Α     ΑΝΤΙΘΕΤΗ....!!    ΑΠΟ   ΕΚΕΙΝΗ    ΤΟΥ    Ο Ρ Φ Ε Α ....

                                                    Γ Ι Α Τ Ι ....   Ε Κ Ε Ι Ν Ο Σ ....ΜΕ    Χ Α Ρ Α ...   ΕΚΑΝΕ    ΤΑ   Π Α Ν Τ Α .....!!!


           
               Η Σ Ι Ο Δ Ο Σ .....ΕΠΙ  ΤΟΥ   ΜΕΛΑΜΠΟΔΟΣ...!!!     Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ο      ΕΙΝΑΙ   ΝΑ   Μ Α Θ Α Ι Ν Ε Ι Σ.....   ΟΣΑ    ΟΙ   ΘΕΟΙ...

                                                    Ε Κ Α Ν ΑΝ      ΓΙΑ   ΤΟΥΣ    Θ Ν Η Τ Ο Υ Σ .....


                                     ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ.....ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ     ΚΑΤΑ   ΛΕΞΗ     ΤΟΝ    ΠΟΙΗΤΗ....   Μ Ο Υ Σ Α Ι Ο ....!!!!!!!!!!!!




             ΠΑΠΥΡΟΣ    Β Ε Ρ Ο Λ Ι Ν Ο Υ ....44,2    Ο  Ο Ρ Φ Ε Α Σ ....ΣΥΝΕΡΠΑΜΕΝΟΣ    ΑΠΟ   Θ  Ε  Ι  Κ  Η     Μ Α Ν Ι Α ........

                                            Ε Κ Α Ν Ε ...  ΤΟΥΣ   Υ Μ Ν Ο Υ Σ     ΣΤΟΥΣ    Θ Ε Ο Υ Σ ....

                                           ΤΟΥΣ    ΔΙΕΣΩΣΕ....    Ο   ΜΟΥΣΑΙΟΣ....!!!!!!!!!!



               Η  Ρ  Ο  Δ  Ο  Τ  Ο  Σ ....ναυμαχια    σαλαμινος....8 ,96..    ΕΤΣΙ    Ε Π Α Λ Η Θ Ε Υ Τ Η Κ Ε .....   Ο   Χ Ρ Η Σ Μ Ο Σ ...

                                             ΠΟΥ    Ε Δ Ω Σ Α Ν....!!!      Ο   ΒΑΚΙΣ    ΚΑΙ   Ο   Μ Ο Υ Σ Α Ι Ο Σ ....!!!

                                             ΜΙΛΟΥΣΕ.....!!!    ΓΙΑ   ΑΥΤΗ    ΤΗΝ   Ν Α Υ Μ Α Χ Ι Α ....



               Π Α Υ Σ Α Ν Ι Α Σ .....10 ,  9 ,  11....  Χ Ρ Η Σ Μ Ο Ι ....  Μ Ο Υ Σ Α Ι Ο Υ ....ΓΙΑ   .....ΑΙΓΟΣ   ΠΟΤΑΜΟΥΣ....

                                             "" ΑΓΡΙΑ     ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ    ΕΡΧΕΤΑΙ   ΚΑΤΑΠΑΝΩ    ΣΤΟΥΣ    Α Θ Η Ν Α Ι Ο Υ Σ ...

                                              ΓΙΑ    ΤΗΝ    ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ     ΤΩΝ    Α Ρ Χ Η Γ Ω Ν    ΤΟΥΣ...!!!!!


                                              ΜΑ    ΚΑΠΟΙΑ   ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ...ΘΑ   ΒΡΟΥΝ....


                                              ΘΑ   ΡΙΞΟΥΝ    ΤΗΝ   ΠΟΛΗ    ΣΕ   ΜΕΓΑΛΗ   ΣΥΜΦΟΡΑ   ΚΑΙ    ΘΑ   Π  Λ  Η  Ρ  Ω  Σ  Ο  Υ  Ν ...!!!!""





          ΘΑΛΕΓΑ    ΝΑ   ΜΗΝ   Κ Α Τ Α Ν Α Λ Ω Σ Ω ,   Ο  Λ  Ε  Σ     ΤΙΣ    ΣΕΛΙΔΕΣ    ΑΥΤΟΥ   ΤΟΥ    Θ  Ε  Α  Ρ  Ε  Σ  Τ  Ο Υ ....


                                                                    ΦΟΡΟΥΜ....      Γ Ρ Α Φ Ο Ν Τ Α Σ ...ΚΑΙ   ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ....


                 ΕΝΑ,   ΕΧΩ   ΝΑ   ΠΩ...   Σ Τ Α Μ Α Τ Η Σ Τ Ε ....      Σ Κ Ε Φ Θ Η Τ Ε ......


                                Ε Κ Λ Ι Π Α Ρ Ω ......Μ Η Ν ....    Α  Σ  Ε  Λ  Γ  Ε  Ι  Τ Α Ι ......ΣΤΗΝ     Ε  Λ  Λ  Η  Ν Ι  Κ  Η      ΘΕΙΑ    Ψ Υ Χ Η ....


                                                   ""  Δ  Ι  Π  Λ  Ο  Σ  .....Ο    Π Ε Λ Ε Κ Η Σ ....ΣΤΟΥΣ    Α Σ Ε Β Ε Ι Σ ""....

                                                                     
                EST    LA   BAHAMAAT ....αξιε,   αδελφε,    εχω   προσωπικη    ΑΠΟΨΗ....για    τον   πετρο...  και   τον   νικο...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 04, 2008, 12:25:53 από suida »

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
       

                         ΔΙΟΓΕΝΗΣ    ΛΑΕΡΤΙΟΣ...8 ,8   ΚΑΙ   Ο   ΑΡΙΣΤΟΞΕΝΟΣ...ΛΕΕΙ ....ΟΤΙ    Ο   ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ   ΤΙΣ    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

                                                                   ΑΠΟ    ΤΙΣ   ΗΘΙΚΕΣ   ΑΠΟΨΕΙΣ  ΤΟΥ....ΤΙΣ   ΠΗΡΕ   ΑΠΟ   ΤΗΝ

                                                                   Θ Ε Μ Ι Σ Τ Ο Κ Λ Ε Ι Α......ΤΗΝ    Ι Ε Ρ Ε Ι Α     ΤΩΝ   Δ Ε Λ Φ Ω Ν .



                          ΑΙΛΙΑΝΟΣ,   ποικιλη   ιστορια...2 ,26  Ο   Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Η Σ ,   ΛΕΕΙ,   ΟΙ   ΚΡΟΤΩΝΙΑΤΕΣ    ΠΡΟΣΦΩΝΟΥΝ....

                                                                     ΤΟΝ    Π Υ Θ Α Γ Ο Ρ Α ....." Υ Π Ε Ρ Β Ο Ρ Ε Ι Ο     Α Π Ο Λ Λ Ω Ν Α "....



                          ΘΕΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ    ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ.....ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ  ....Ο   ΠΥΘΑΓΟΡΙΟΣ    ΑΝΔΡΟΚΥΔΗΣ...ΕΓΡΑΨΕ   ΤΗΝ ....

                                                                       "ΠΕΡΙ    ΣΥΜΒΟΛΩΝ".....ΛΕΝΕ    ΛΟΙΠΟΝ.....


                                       "ΟΙ   ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΕΙΣ     ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ    ΜΕΣΑ    ΣΕ   Ψ Υ Χ Ο Γ Ο Ν Ι Κ Ο    Κ Υ Β Ο ....   ΔΥΝΑΜΗΣ...

                                                                        ΤΟΥ   Ε Ξ Ι ...!!!!   ΔΗΛ,   6Χ6Χ6=216...!!!      6.6.6   ΛΕΕΙ   ΚΑΤΙ?????


                             ΠΑΠΥΡΟΙ    ΤΟΥ   HERCULANEUM  ...1788...βεζουβιος    ανασκαφες   1750   ρωμαικη   πολη  (παλια   αποικια   ηρακλειον)

                                                                      ευρεθησαν...1860    παπυροι   ελληνικης   φιλοσοφιας......

                                             ΣΤΗΝ    ΚΡΗΤΗ....Ο   ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ...ΑΦΟΥ   ΚΑΤΕΒΗΚΕ   ΣΤΟ   ΙΔΑΙΟΝ   ΑΝΤΡΟ.....ΚΑΙ   ΕΜΑΘΕ   ...

                                             ΣΧΕΤΙΚΑ    ΜΕ   Θ Ε Ο Υ Σ ...   ΟΣΑ   ΗΤΑΝ   Α Π Ο Ρ Ρ Η Τ Α ...!!   ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ    ΓΙΑ   ΤΟΝ   ΚΡΟΤΩΝΑ,




                          ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ....ΣΤΟΝ   ΕΥΣΕΒΙΟ,   ...ΕΝΩ    ΔΙΑΒΑΙΝΕ   (  Ο   ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ...)   ΤΟΝ   ΠΟΤΑΜΟ    ΚΑΣΑ,    ΜΑΖΙ   ΜΕ   ΑΛΛΟΥΣ

                                                                           ΑΚΟΥΣΕ     ΦΩΝΗ...  ΠΟΥ   ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ    ΤΗΝ   ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ....


                                                                                      ""Π Υ Θ Α Γ Ο Ρ Α ...    Χ Α Ι Ρ Ε ""...

                                                                           

                            ΑΕΤΙΟΣ....ΠΡΩΤΟΣ    Ο  ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ    ΟΝΟΜΑΣΕ   ΤΗΝ   ΠΕΡΙΟΧΗ   ΤΟΥ   ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ   "ΚΟΣΜΟΝ"...

                                          ΛΟΓΩ    ΤΗΣ   ΤΑΞΕΩΣ   ΠΟΥ   ΥΠΑΡΧΕΙ   ΣΕ   ΑΥΤΟΝ....



                            ΑΜΕΣΩΣ    ΤΑ    ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ    ΤΑ   Φ Υ Τ Α     ΠΟΥ     ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ    ΚΑΡΠΟΥΣ    ΝΑ   Δ Ω Σ Ο Υ Ν.

Est la Bahamaat

  • Μηνύματα: 7
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Δεν ασχολούμαι άλλο (δεν υπάρχει λόγος αφού δεν βλέπω λογικά επιχειρήματα παρα μονό σενάρια για ταινία) μόνο να πω ότι δεν περίμενα ότι είστε τόσο μα τόσο άσχετοι με όλα τα θέματα… Λες να μην ξέρω την ετυμολογία του Γύφτου από Αιγύπτιου; Αν είναι δυνατόν...αν θέλεις να μάθεις ρίξε μια μάτια σε οποιαδήποτε εγκυκλοπαίδεια να δεις ότι οι Γύφτοι (Gypsy) κατάγονται από την Βόρια Ινδία! Βέβαια είμαι σίγουρος ότι δεν θα παραδεκτής ότι είσαι λάθος και θα μου στήλης να διαβάσω κανένα περισπούδαστο forum πάλι…


Gypsy
Origin
The word derives from the word for "Egyptian" in Latin, the same as the Spanish Gitano or the French Gitan. It emerged in Europe, in the 15th century, after their migration into the land of the Romani people (aka Roma) in that continent. They received this name from the local people either because they spread in Europe from an area named Little Egypt, in Southern Balkans or because they resembled the European imagery of Egyptians as dark-skinned people skilled in witchcraft (in fact they arrived from Northern India). During the sixteenth and seventeenth centuries it was written in various ways: Egipcian, Egypcian, 'gipcian, 'gypcian. As the time elapsed, the notion of Gypsy evolved including other stereotypes, like nomadism, exoticism.
"Εγώ ειμί παν το γεγονός και το ον και το εσόμενον και το εμόν πέπλον ουδείς πω θνητός απεκάλυψεν" Επιγραφή αγάλματος Ίσιδος εις Αίγυπτον (Πλούταρχος)

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    Σ' έστειλα σε κείνο το φόρουμ να τους.... φωτίσεις γιατί δεν γνωρίζουν φαίνεται!
Τελικά παραμένεις αμιγώς αστοιχείωτος, αλλά και επίμονος στο λάθος σου. Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να γνωρίσεις κάποτε την αλήθεια, ξέχνα τις γνώμες των άλλων και αφού ερευνήσεις - εργαστείς δεόντως, να φτάσεις στα δικά σου συμπεράσματα. Στο διαδίκτυο για το θέμα των γύφτων θα βρεις μυριάδες καταθέσεις που πολλές από αυτές θα συμφωνούν με την άποψή σου. Από την άλλη όμως, αν ισχυρίζεσαι ότι υποστηρίζεις την αντικειμενικότητα, οφείλεις να παραδεχθείς ότι κυκλοφορούν και αντίστοιχες απόψεις οι οποίες ΔΕΝ συμφωνούν με την δική σου. Αν το θέμα σε ενδιαφέρει - αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το έθιξες μόνο και μόνο για λόγους εντυπώσεων - τότε πήγαινε και ψάξε στους βυζαντινούς χρονικογράφους και ιστορικούς του βυζαντίου που αναφέρονται στην περίοδο 7ο - 10ο αιώνα. Εκεί θα βρεις το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα των Ρομά ή ρομ, όπως και με πολλά άλλα ονόματα -αλλά ΟΧΙ γύφτοι - από που προήλθε και μέχρι που έφθασε στην Ευρώπη (15ο και μετά).

    Πληροφοριακά και από τότε έχουμε μετακίνηση ομάδων ΚΑΙ από την Αίγυπτο, οι οποίοι ανήκουν σε διαφορετικό φυλετικό κλάδο, αν και πολλοί ερευνητές τους εντάσουν σε συγγενικό φύλο. Ψάξε και για γονιδιακές έρευνες - υπάρχουν - οι οποίες θα σου υποδείξουν το μέγεθος της απρονοησίας και της επιπολαιότητας που χαρακτηρίζει τις παραθέσεις σου. Ψάξε και για το όνομα "Γύφτοι - Gypsy", πότε γενικεύθηκε για όλους αυτούς του μελαμψούς (στην Ελλάδα μόλις στα χρόνια μας ο κόσμος έπαψε να τους ξεχωρίζει, όσο για την Ευρώπη, αλλά άστο καλύτερα γιατί μπορεί πάλι να βρεις τίποτα άσχετους, δήθεν μασόνους πίσω από την διαστρέβλωση!!!!) Σημείωση: Οι Αθίγγανοι από τους Γύφτους ξεχωρίζουν φυσιογνωμικά, κύρια από την απόχρωση του δέρματος. Των μεν Αθιγγάνων είναι προς το χαλκόχρωμο μελαμψό, ενώ των Γύφτων τείνει προς το μαυριδερό.

    Και με όλο το συμπάθειο, μυήσου στον δεύτερο βαθμό και ασχολήσου επιτέλους στα σοβαρά με αυτόν, αν σου έχει μείνει έστω και λίγη αξιοπρέπεια για την αναζήτηση της αλήθειας.... Κανένας δεν γεννήθηκε φωστήρας, όμως ούτε κανείς κατάφερε να φωτιστεί με .... αντιγραφή ή με σκονάκια!!!!

Υ.Γ.: Κηδεία γύφτισας - http://diagoras.wordpress.com/2007/09/18/gypsy_funeral/  ;) :D ;D
       η οποία είναι.... Αθίγγανου !!!! http://christosvardakas.blogspot.com/2007/09/blog-post_14.html  :-[ :-X :-\
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 04, 2008, 17:39:28 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Est la Bahamaat

  • Μηνύματα: 7
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Τελικά Ορφέα έχεις πολύ πλάκα, έχω αρχίσει να διασκεδάζω μαζί σου  :D

Παράθεση από: Ορφέας
Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να γνωρίσεις κάποτε την αλήθεια, ξέχνα τις γνώμες των άλλων και αφού ερευνήσεις - εργαστείς δεόντως, να φτάσεις στα δικά σου συμπεράσματα.

Δηλαδή αντί να δω τη λένε οι εγκυκλοπαίδειες από την Britannica μέχρι την Wikipedia που σου παρέθεσα (η οποία στο λήμμα gypsy έχει και μελέτη για το γονιδίομα) μου προτείνεις να κάνω τι; να γίνω φυλετικός ερευνητής και να μετά να γράψω τα πρωτότυπα συμπεράσματα μου… ::)

Παράθεση από: Ορφέας
Στο διαδίκτυο για το θέμα των γύφτων θα βρεις μυριάδες καταθέσεις που πολλές από αυτές θα συμφωνούν με την άποψή σου. Από την άλλη όμως, αν ισχυρίζεσαι ότι υποστηρίζεις την αντικειμενικότητα, οφείλεις να παραδεχθείς ότι κυκλοφορούν και αντίστοιχες απόψεις οι οποίες ΔΕΝ συμφωνούν με την δική σου.

ΨΕΜΑΤΑ δεν θα βρω μυριάδες καταθέσεις (εκτός αν εννοείς τη γνώμη του κάθε ΑΣΧΕΤΟΥ σε κάποιο ελληνικό forum ή blog) που να διαφωνούν με την άποψη μου.

Δες όπου θες : wikipedia, answers.com, answers.yahoo.com κλπ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gypsies 
http://www.answers.com/topic/gypsy
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080623023123AArwB6X

Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο ξέρεις να διαβάζεις αγγλικά γιατί έτσι όπως σε «κόβω» (με απόψεις Έλληνα Taliban) ούτε δημοτικό πρέπει δεν πρέπει να έχεις τελειώσει…

Παράθεση από: Ορφέας
Και με όλο το συμπάθειο, μυήσου στον δεύτερο βαθμό και ασχολήσου επιτέλους στα σοβαρά με αυτόν, αν σου έχει μείνει έστω και λίγη αξιοπρέπεια για την αναζήτηση της αλήθειας.... Κανένας δεν γεννήθηκε φωστήρας, όμως ούτε κανείς κατάφερε να φωτιστεί με .... αντιγραφή ή με σκονάκια!!!!

Με το συμπάθιο και εγώ να σου ότι η «Απεδευσία πάντων παθών μήτηρ» και όπως έλεγαν και οι ορφικοί «Πολλοί μεν ναρθηκοφόροι, παύροι δε Βάκχοι» για αυτό άσε με εμένα και τις συμβουλές περί μυήσεων γιατί ούτε ξέρεις (ούτε και νομίζω να μάθεις..) που ανήκω ούτε την σχέση μου με την γνώση (ακαδημαϊκή ή απόκρυφη).
Άντε γεια

Υ.Γ. Κοίτα να παραθέσεις καμία σοβαρή άποψη , αν και φαντάζομαι ότι θα απαντήσεις ότι αυτή είναι η κατεστημένη θέση αλλά η σωστή είναι η δικιά σου (που βέβαια δεν θα βρεις καμία παραπομπή σοβαρή να παραθέσεις εκτός από τις κηδείες τον Γύφτων)
"Εγώ ειμί παν το γεγονός και το ον και το εσόμενον και το εμόν πέπλον ουδείς πω θνητός απεκάλυψεν" Επιγραφή αγάλματος Ίσιδος εις Αίγυπτον (Πλούταρχος)

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    Ακόμα μαζεύεις τσιτάτα; Καλά ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι ενός λάθους μύρια έπονται; Αν κατάλαβα καλά, από την Βικιπέδια την πλέον έγκυρη εγκυκλοπαίδεια ενημερώνεσαι; Τελικά τελείως αμετανόητος; Δεν λες να βρεις κάτι πιο ουσιώδες και λίγο παραπάνω έγκυρο;

    Άντε για να σε βοηθήσω θα σου δώσω μια πηγή να ψάξεις.

"‘Τσιγγάνοι ονομάζονται αυτοί που έφτασαν στο βυζάντιο και στον Ελλαδικό χώρο, ταξιδεύοντας από την στεριά. Αυτοί που ήρθαν από την Αίγυπτο, αποκαλούνταν "Αιγύπτιοι" και σε λαϊκή παραφθορά, "Γύφτοι".

Τ, Γιαννακόπουλου, Οι Γύφτοι και το Δημοτικό μας Τραγούδι, (Εκδόσεις Θουκυδίδης, Αθήνα, 1981).

    Λοιπόν, θα στρωθείς τώρα στο διάβασμα ή θα συνεχίσεις τις αερολογίες;

ΜΕΜΝΗΣΟ ΑΠΙΣΤΕΙΝ, ακούς ;;;;

Υ.Γ.: Εντάξει με έπεισες, παραδέχομαι ότι η άποψή ΣΟΥ είναι λάθος  ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 04, 2008, 18:49:49 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ

Άντε γεια

.............

Υ.Γ. Κοίτα να παραθέσεις καμία σοβαρή άποψη , αν και φαντάζομαι ότι θα απαντήσεις ότι αυτή είναι η κατεστημένη θέση αλλά η σωστή είναι η δικιά σου (που βέβαια δεν θα βρεις καμία παραπομπή σοβαρή να παραθέσεις εκτός από τις κηδείες τον Γύφτων)


    Ζήτα τα λεφτά σου πίσω από την σχολή που σπουδάζεις εσωτερισμό. Στην μαντική τελικά σε αφήσαν .... παντελώς ανίκανο....

Καλό σου βράδυ....
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Est la Bahamaat

  • Μηνύματα: 7
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    Άντε για να σε βοηθήσω θα σου δώσω μια πηγή να ψάξεις.

"‘Τσιγγάνοι ονομάζονται αυτοί που έφτασαν στο βυζάντιο και στον Ελλαδικό χώρο, ταξιδεύοντας από την στεριά. Αυτοί που ήρθαν από την Αίγυπτο, αποκαλούνταν "Αιγύπτιοι" και σε λαϊκή παραφθορά, "Γύφτοι".

Τ, Γιαννακόπουλου, Οι Γύφτοι και το Δημοτικό μας Τραγούδι, (Εκδόσεις Θουκυδίδης, Αθήνα, 1981).

Δεν είναι λάθος αυτό που αναφέρεις αλλά είναι η μίση αλήθεια, γιατί το θέμα είναι από πού ξεκίνησαν οι γύφτοι και όχι πως και από πού πήγαν στο Βυζάντιο, αν έχεις την καλοσύνη ρίξε μια μάτια στο λήμμα: 

Νομαδικό, εθνικό γκρουπ που σκορπίστηκε από τις περιοχές της Ινδίας στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη και στη Βόρεια Αφρική. Οι τσιγγάνοι που τους περασμένους αιώνες ζούσαν κυρίως από την κατασκευή λεβήτων και το εμπόριο αλόγων, διατήρησαν τις παραδοσιακές ανάγκες ένδυσης και διακόσμησης με προτίμηση στα συστήματα της περιπλανώμενης ζωής. Το τσιγγάνικο ιδίωμα (Romani θib), βασίζεται πάνω σε μια ινδική διάλεκτο του βορειοδυτικού γκρουπ που μέσα στους αιώνες πήρε στοιχεία από τις διάφορες γλώσσες με τις οποίες ήρθε σε επαφή. Σύμφωνα με τους ιστορικούς του Βυζαντίου οι Τσιγγάνοι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Βυζάντιο στα τέλη του 14ου αιώνα και από εκεί εξαπλώθηκαν αργότερα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι Βυζαντινοί τούς ονόμασαν Αιγύπτιους (Γύφτους), επειδή το δέρμα τους ήταν μελαμψό όπως των Αιγυπτίων. Ακόμα τους ονόμασαν Τσιγγάνους, όνομα που προήλθε από το «Αθίγγανοι», που σήμαινε αρχικά αυτούς που ανήκαν στη χριστιανική αίρεση των Παυλικιανών. Οι Ιταλοί τους έδωσαν το όνομα Κατσίβελοι, από το cattivelo , που σημαίνει αιχμάλωτος και βρόμικος στην εμφάνιση. Άλλοι λαοί των ευρωπαϊκών χωρών τους έδωσαν διάφορα ονόματα. Έτσι, οι Γάλλοι τους ονόμασαν Βοημούς, επειδή τους γνώρισαν ως πρόσφυγες από τη Βοημία, οι Σκανδιναβοί Tateru , δηλαδή Τατάρους, οι Ελβετοί και οι Ολλανδοί Heiden , δηλαδή ειδωλολάτρες. Εξάλλου οι Τσιγγάνοι της Γερμανίας ονομάζουν τους εαυτούς τους Rom , δηλαδή Ρωμαίους, γιατί θυμούνται την εποχή που ήταν υπήκοοι του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους (Βυζαντίου). Η μεγάλη ποικιλία ονομάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί γι’ αυτό το λαό, καθώς και η νομαδική ζωή τους και το γεγονός ότι δεν αφήνουν γραπτά μνημεία είναι παράγοντες που δε βοηθούν την έρευνα της προέλευσής τους. Οι ανθρωπολόγοι και γλωσσολόγοι που μελετούν την τσιγγάνικη γλώσσα θεωρούν τους Τσιγγάνους ινδικής καταγωγής, επειδή η γλώσσα που μιλούν συνδέεται με τις σύγχρονες ινδοευρωπαϊκές γλώσσες της Βόρειας Ινδίας. Σήμερα πάντως οι πολυπληθέστεροι πυρήνες Τσιγγάνων βρίσκονται στην Ευρώπη και ειδικότερα στο ανατολικό τμήμα της.

Εγκυκλοπαίδεια ΔΟΜΗ λήμμα: Τσιγγάνοι


Όσο για το αν ενημερώναμε από την wiki, την θεωρώ μια χαρά για απλά και γνωστά θέματα και καθόλου αξιόπιστη για ειδικευμένα…so simple (παρεμπιπτόντως το περιοδικό science illustration αυτού του μήνα έχει ένα αφιέρωμα στην αξιοπιστία της wiki αν σε ενδιαφέρει πάρε να το διαβάσεις αλλιώς πες μου να σου πω εγώ το ζουμί που το έχω διαβάσει)
"Εγώ ειμί παν το γεγονός και το ον και το εσόμενον και το εμόν πέπλον ουδείς πω θνητός απεκάλυψεν" Επιγραφή αγάλματος Ίσιδος εις Αίγυπτον (Πλούταρχος)

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
      ΑΠΟ    ΕΒΔΟΜΟ ....ΕΩΣ    ΔΕΚΑΤΟ    ΑΙΩΝΑ ,     ΓΙΝΟΝΤΑΙ .....ΜΕΓΑΛΕΣ    ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙΣ....ΑΠΟ    Α Ν Α Τ Ο Λ Η   ΠΡΟΣ    ΔΥΣΗ.

          ΤΟ   ΒΥΖΑΝΤΙΟ,   ΩΣ   ΠΟΛΟΣ   ΕΛΞΗΣ ,   ΓΙΝΕΤΑΙ   ΤΟ    ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ .....ΑΥΤΩΝ,   

          ΤΟ    ΠΡΩΤΟ,    ΑΠΟ    ΤΗΝ    ΑΣΙΑ ....

          ΤΟ     Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Ο     ΑΠΟ   ΤΗΝ   Α Φ Ρ Ι Κ Η ....

          ΟΙ   ΛΟΓΟΙ...  ΕΙΝΑΙ    ΠΑΝΤΑ    ΣΧΕΔΟΝ   ΙΔΙΟΙ....ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ....  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ....

          ΟΙ   ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ    ΟΝΟΜΑΣΑΝ    ΤΟ   ΠΡΩΤΟ   ΡΕΥΜΑ  ....Rrom.s .....AΠΟ   ΤΟΝ    ΣΤΡΑΒΩΝ....

                                                         ΤΟ    Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Ο .....MISIRrς......ΑΡΑΒΙΚΑ...Η   ΑΙΓΥΠΤΟΣ


                                                         αυτοι....ΠΕΡΑΣΑΝ    ΚΑΙ    ΑΠΟ   ΙΣΠΑΝΙΑ...  GITANOS....EGITANOS ....EGIPTANOS.

                                                                    ΣΤΗΝ    ΑΓΓΛΙΑ.....GYPSIES...EGYPSIES....E GYPT.

                                                                    ΣΤΗΝ    Γ Α Λ Λ Ι Α .....GITANES...TZITANES....TSITANES....GYPSIE.

                                                                     ΣΤΗΝ    ΓΕΡΜΑΝΙΑ.....(Ρ Η Ν Ι Ο ).... ZIGEUERS...ZIGEUNERS....SIGEUN...YENICHE...GYPSE
.
                         ΔΙΑΤΑΓΗ....ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ....ΣΤΟΝ   Β."    ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ....ΑΠΟ    ΧΙΜΛΕΡ....ΚΑΙ   ΧΙΤΛΕΡ...ΩΣ   GYPSIE.


                         TOYΣ   ΕΜΕΙΝΕ   ΤΟ   ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ...  ΓΥΦΤΟΙ....ΜΕΧΡΙ    ΣΗΜΕΡΑ...ΔΕΝ    ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ   ΟΙ   ΕΛΛΗΝΕΣ.

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
  ΓΙΑ    ΤΗΝ   ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ    ΙΣΤΟΡΙΑ ....ΟΜΩΣ   ΘΑ   ΗΘΕΛΑ    ΝΑ   Δ Η Μ Ι Ο Υ Ρ Γ Η Σ Ω ....ΚΑΠΟΙΕΣ    Α Π Ο Ρ Ι Ε Σ ...

                       ΗΡΟΔΟΤΟΣ....2,81   ΟΙ   ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ   ΔΕΝ   ΜΠΑΙΝΟΥΝ   ΣΤΟΥΣ   ΝΑΟΥΣ   ΜΕ   ΜΑΛΛΙΝΑ   ΡΟΥΧΑ..

                                                                  ΟΥΤΕ ...ΘΑΒΟΝΤΑΙ    ΜΕ   ΑΥΤΑ....

                                                   ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ.....ΑΝΟΣΙΟ.  ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ   ΔΕ   ΩΣ   ΠΡΟΣ   ΑΥΤΑ....ΜΕ   ΤΟΥΣ

                                                                    ΒΑΚΧΙΚΟΥΣ....ΟΡΦΙΚΟΥΣ....ΚΑΙ   ΠΥΘΑΓΟΡΙΟΥΣ....

                                                     ΓΙΑΥΤΟ....Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι ....ΚΑΠΟΙΟΣ    ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ    ΛΟΓΟΣ....


                 ΣΥΜΦΩΝΑ,   ΜΕ   ΤΟΝ   ΚΑΛΛΙΜΑΧΟ....ΟΙ   Δ Ω Ρ Ι Ε Ι Σ     ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ,   ΣΤΗΝ    Λ Ι Β Υ Η ...ΠΡΙΝ    ΑΚΟΜΗ...

                                                     ΙΔΡΥΘΗ    Η   ΚΥΡΗΝΗ....ΕΟΡΤΑΖΑΝ   ΣΤΗΝ   Α Ζ Ι Λ Ι ....ΤΑ    Κ Α Ρ Ν Ε Ι Α ....

                                         ΜΕ   ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ   ΠΟΡΕΙΑ...   ΕΦΘΑΝΑΝ    ΣΤΗΝ   ΠΗΓΗ....ΤΟΥ   ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ...(ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ     ΚΥΡΗΝΗ ).


                                       ΕΚΕΙ,   ΕΞΩ   ΣΤΗΝ   ΥΠΑΙΘΡΟ....ΕΜΕΝΑΝ    ΣΕ   ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ....

                                      ΚΑΤΑ   ΤΗΝ   ΔΙΑΡΚΕΙΑ    ΑΥΤΗΣ ....ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ...ΚΑΘΕ    ΣΥΜΠΛΟΚΗ....

                                      ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ....ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ   ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ...ΜΟΝΟΝ   ΜΕΤΑ   ΑΠΟ   ΑΥΤΗ....

                                      ΗΤΑΝ   Η   ΑΙΤΙΑ....ΑΡΓΟΠΟΡΕΙΑΣ  ....ΤΩΝ   ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ...ΣΤΗΝ   ΜΑΧΗ   ΤΟΥ   ΜΑΡΑΘΩΝΑ...

                                                             .........ΕΠΙΣΗΣ...ΚΑΙ   Ο  ΛΟΓΟΣ   ΠΟΥ   Ο  ΛΕΩΝΙΔΑΣ ...ΠΗΓΕ   ΜΟΝΟ   ΜΕ   ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ.

                                      ΟΙ   ΙΕΡΕΙΣ ....ΤΟΥ   Κ Α Ρ Ν Ε Ι Ο Υ     ΑΠΟΛΛΩΝΑ...ΕΠΕΡΝΑΝ    ΤΗΝ   Θ Ε Σ Η ....Β Α Σ Ι Λ Ε Ω Ν.....


                  ΟΙ   ΚΑΡΝΕΑΤΕΣ....ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ....ΣΕ  ΕΝΑΝ    ΠΕΡΙΕΡΓΟ   ΑΓΩΝΑ...  Δ Ρ Ο Μ Ο Υ ...ΟΝOΜΑΖΟΝΤΑΙ....ΣΤΑΦΥΛΟΔΡΟΜΟΙ.


                  ΜΑΖΙ   ΤΟΥΣ,    ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ...ΚΑΠΟΙΟς...ΠΟΥ    ΕΙΝΑΙ   ΤΥΛΙΓΜΕΝΟΣ    ΜΕ   ΜΑΛΛΙΝΕΣ   ΤΑΙΝΙΕΣ.

                  ΑΝ,   ΤΟΝ   ΦΘΑΣΟΥΝ....ΕΛΠΙΖΟΥΝ    ΚΑΛΟ....ΓΙΑ   ΟΛΟΥΣ.... ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ....ΤΟ   Α Ν Τ Ι Θ Ε Τ Ο ...


                  ΣΤΗΝ   ΚΥΡΗΝΗ,    Ο   ΙΔΡΥΤΗΣ    ΒΑΣΙΛΙΑΣ...ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ  ....ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ...ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΟ   ΔΡΟΜΟ....

                                                  ΓΙΑ   ΤΗΝ   ΠΟΜΠΗ....ΤΟΥ   ΑΠΟΛΛΩΝΑ....(ΠΙΝΔΑΡΟΣ)

                  ΣΤΗΝ   ΣΠΑΡΤΗ....ΥΠΗΡΧΕ    ΑΥΤΟΣ   Ο  ΔΡΟΜΟΣ...,ΣΤΟ  ΤΕΛΟΣ   ΤΟΥ....ΥΠΗΡΧΕ  Ο   ΝΑΟΣ   ΤΗΣ   ΕΙΛΕΙΘΥΙΑΣ....

                                                  Η     ΕΙΛΕΙΘΥΙΑ....ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ  ....ΜΙΑ    Ν Ε Α    Ζ Ω Η ....ΠΟΥ   ΕΡΧΕΤΑΙ   ΣΤΟ   Φ Ω Σ .

                                                                                                                                             ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ...

                    ΚΑΡΝΟΣ....ΣΗΜΑΙΝΕΙ ...ΚΡΙΑΡΙ...( ΙΕΡΟ   ΖΩΟ....ΣΕ   ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥΣ...ΚΑΙ   "ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ"...ΚΑΙ   ΟΡΦΙΚΟΥΣ)....

                    Ο  ΙΔΙΟΣ...Ο   ΦΡΙΞΟΣ....ΣΩΘΗΚΕ   ....ΑΠΟ   ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ   ΚΡΙΑΡΙ....ΗΡΟΔΟΤΟΣ.

                    ΚΡΑΝΙΕΣ....ΗΤΑΝ   ΤΑ   ΙΕΡΑ  ΔΕΝΔΡΑ...ΤΟΥ   ΑΠΟΛΛΩΝΑ....ΚΑΡΝΕΙΟΥ....

                    ΜΕΤΑ   ΤΟ  676... ΤΑ   ΚΑΡΝΕΙΑ....ΗΤΑΝ   ΤΟ   ΦΕΣΤΙΒΑΛ....ΤΗΣ   ΜΟΥΣΙΚΗΣ....

                    Ο  ΤΥΛΙΓΜΕΝΟΣ....ΜΕ   ΜΑΛΛΙΝΑ...ΔΡΟΜΕΑΣ...ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ...ΤΟ   ΚΡΙΑΡΙ....ΟΠΩΣ   ΥΠΑΙΝΙΣΣΕΤΑΙ   Ο   ΜΥΘΟΣ  ΤΟΥ  ΦΡΙΞΟΥ..

                    Ο   ΑΒΡΑΑΜ.....ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ....ΕΝΑ   ΚΡΙΑΡΙ....ΑΝΤΙ   ΤΟΥ   ΥΙΟΥ  ΤΟΥ...ΣΤΗΝ   ΒΙΒΛΟ....!!!!!!!

                    ΤΟ   ΟΙΚΗΜΑ    ΤΟΥ   ΚΑΡΝΕΙΟΥ   ΑΠΟΛΛΩΝΑ    ΣΤΗΝ   ΣΙΚΥΩΝΑ....ΔΕΝ   ΕΙΣΕΡΧΟΤΑΝ   ΚΑΝΕΙΣ...

                    ΑΓΑΛΜΑΤΑ....ΚΑΡΝΕΙΟΥ   ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ...   ΚΑΙ  ΤΟΥ   ΕΡΜΗ...ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ   ...ΚΡΙΑΡΙ...

                    ΚΕΡΑΤΑ....ΚΡΙΑΡΙΟΥ....ΣΤΟΝ   ΜΕΓΑ   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.....

                    ΚΑΡΝΕΙΑ....ΚΕΡΑΤΑ   ΚΡΙΑΡΙΟΥ...

                    ΔΥΟ   ΜΗΝΕΣ...ΑΡΓΟΤΕΡΑ...ΗΤΑΝ   Η  ΑΤΤΙΚΗ   ΕΟΡΤΗ   Ο Σ Χ Ο Φ Ο Ρ Ι Α ....ΠΑΡΟΜΟΙΑ....

                                         ΠΟΜΠΗ...ΜΕ   ΣΤΑΦΥΛΙΑ...  ΑΓΩΝΑΣ   ΔΡΟΜΟΥ....ΑΛΛΑ....

                                 ΚΑΙ   Η   Ε Π Ι Σ Τ Ρ Ο Φ Η     ΤΟΥ     Θ Η Σ Ε Ω Σ ....

                                 ΚΑΙ    Ο   Θ Α Ν Α Τ Ο Σ      ΤΟΥ   Π Α Τ Ε Ρ Α   ΤΟΥ...   ΑΙΓΕΩΣ.


          ΣΕ   ΟΛΕΣ ....ΤΙΣ   Ε Κ Δ Ο Χ Ε Σ ....ΠΛΑΝΑΤΑΙ....ΜΙΑ   ΚΟΙΝΗ   ΙΔΕΑ....

                                                                    Η    ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ....ΜΕ   ΣΚΟΠΟ....ΤΗΝ    ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ....

                                                                                                   σχολια....ευπροσδεκτα....
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 05, 2008, 10:27:10 από suida »

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
           
                     μια    ΑΡΚΕΤΑ...   ΕΥΛΟΓΗ ....ΑΠΟΡΙΑ....ΠΛΑΝΑΤΑΙ   ΠΑΝΩ  ΜΑΣ....

                            ΑΦΟΥ....ΟΙ   Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Ε Σ ....ΕΙΝΑΙ   ....ΣΩΣΜΕΝΕΣ....ΑΠΟ   ΕΛΛΗΝΕΣ... ΟΤΙ   ΔΗΛ....

                                         ΤΑ    ΜΥΣΤΗΡΙΑ....ΗΣΑΝ  ....Ε Ν Δ Ο Ξ Α ....ΣΕ   ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ....

                                                          ΑΥΤΟΙ....ΠΟΥ   ΤΑ    Γ Α Ι Ω Ν Α Ν .....ΠΟΥ    ΕΙΝΑΙ....

                    ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ....ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ....ΩΣ   ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΟΛΟΓΙΑ....ΤΗΣ   ΣΚΕΠΤΙΚΗΣ   ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ....ΤΟΥ   ΝΟΥ...

                                          ΤΗΣ    Φ Υ Λ Η Σ .....ΠΟΥ    ΕΙΝΑΙ....

                      Α Π Ε Ι Κ Ο Ν Η Σ Η .....Γ Λ Ω Σ Σ Ι Κ Η Σ .... ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑΣ.....ΠΟΥ    ΕΙΝΑΙ....

                                   Μ Ε Τ Α Φ Ρ Α Σ Τ Ι Κ Η .....ΙΚΑΝΟΤΗΣ....ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ....ΠΟΥ   ΕΙΝΑΙ....

                                             
                              Μ Ε Γ Α Λ Α .....ΜΥΣΤΗΡΙΑ....ΤΟΥ   Φ Ω Τ Ο Σ ....ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ....ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ     Ε Υ Γ Ε Ν Ε Ι Α ...

                                                     ΣΤΗΝ    Τ Ε Χ Ν Η .....

                                             Ψ Υ Χ Ι Κ Η .....Α Ν Α Τ Α Σ Η .....ΤΗΣ   Φ Υ Λ Η Σ ....

                                                              Ε Π Ι Λ Ο Γ Η .....Φ Ω Τ Ε Ι Ν Ω Ν ....   Σ Η Μ Ε Ι Ω Ν .....

                                              Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α ..............

                                                                                     Χ Ρ Ω Μ Α Τ Ι Σ Μ Ο Υ Σ .........

                                                      Ο Ρ Ι Ο Θ Ε Τ Η Σ Η ......

                                                                                 Ο Ν Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Α .........

                                           Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Ε Ι Σ ........

                                                                                         Α Ν Θ Ρ Ω Π Ι Σ Μ Ο ...........

                                                 Δ Ι Α Δ Ο Σ Η ....    Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ω Ν ........

                                                                         Ε Φ Ε Υ Ρ Ε Σ Ε Ι Σ .........

                                      Σ Υ Μ Β Ο Λ Ι Σ Μ Ο ..........

                                                                        Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Η ..........

                                               Ο Ρ Α Μ Α Τ Ι Σ Μ Ο ..........Π Λ Η Θ Ο Υ Σ .........

                                                                  Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν .........

                                                                                                             ΠΟΥ    ΤΑ   ΕΧΕΤΑΙ   ΟΛΑ   ΑΥΤΑ....ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ...!!!


                       ΣΤΗΝ    ΤΕΧΝΗ....ΤΗΣ   ΜΟΥΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ....

                                              ΣΤΟΥΣ    ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ.....ΘΑΛΑΜΟΥΣ....

                              ΣΤΑ    ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΑ...........

                                                     ΣΤΑ    ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.........

                      ΣΤΗΝ    ΠΟΙΗΣΗ........

                                                     ΣΤΟ      ΘΕΑΤΡΟ.........

                               ΣΤΗΝ        Α Ρ Χ Ι Τ Ε Κ Τ Ο Ν Ι Κ Η ..........

                                                                                              ΣΤΟ    ΜΑΣΤΙΓΙΟ.........

                      ΣΤΟΥΣ....ΘΕΟΥΣ    ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥΣ..........

                                                                                  ΣΤΗΝ    Κ Ο Μ Π Ρ Α .......ΤΩΝ    Φ Α Ρ Α Ω .........


                                   ΣΤΗΝ    Η Ρ Ω Ι Κ Ο Τ Η Τ Α    ΣΑΣ........

                                                                                            ΣΤΗΝ......ΙΑΤΡΙΚΗ     ΣΑΣ........


                                                ΟΥΤΕ.....ΟΙ   ΕΒΡΑΙΟΙ.....ΔΕΝ    ΣΑΣ    Α Ν Τ Ε Ξ Α Ν ....


                                  ΜΟΝΟ    ΕΝΑΣ.....ΣΑΣ    Θ Α Υ Μ Α Ζ Ε ....   

                                                                                               Ο    Α Λ Ι Σ Τ Ε Ρ     Κ Ρ Ο Ο Υ Λ Ι .....

                                                                                                                           ΝΑΣΤΑΙ    ΚΑΛΑ....

                                                                                                                                  ΚΑΙ    ΕΜΕΙΣ.....ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ.........

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
   
              ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ....!!!   ΜΕΓΑΛΟΙ    ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ    ΤΟΥ   ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ    Γ Ε Ν Ο Υ Σ ....ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ  ΜΑΣ...

                                                         ΓΙΑ   ΤΗΝ   Α Ν Τ Ι Γ Ρ Α Φ Η ....


              ΟΙ   ΔΙΑΦΟΡΟΙ....Α  Ν  Ο  Η  Τ  Ο  Ι  ....ΜΙΛΟΥΝ    ΓΙΑ   ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ....ΤΩΝ    ΠΡΟΓΟΝΩΝ   ΜΑΣ....

                                      ΔΕΝ   ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ....ΤΟ   ΜΕΓΕΘΟΣ   ΤΟΥ   ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ   ΤΟΥΣ....

                         ΟΥΤΕ....ΤΗΝ   Μ Υ Ω Π Ι Α ....ΤΟΥ   Ν Ο Υ   ΤΟΥΣ.....

                                     ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.....ΤΑ    ΟΠΙΣΘΙΑ    ΤΟΥΣ....ΣΕ   ΚΑΡΕΚΛΕΣ.... ΑΠΟ   Δ Ε Ρ Μ Α     Φ Ι Δ Ι Ο Υ .....

                         Η    Ψ Υ Χ Η    ΤΟΥΣ.....Δ Ε Μ Ε Ν Η ....ΜΕ   ΤΙΣ    Α Ν Ο Μ Ε Σ     Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ ....

                                                Σ Ε Ρ Ν Ε Τ Α Ι .....ΣΤΟ    Λ Α Β Υ Ρ Ι Ν Θ Ο ....ΤΟΥ    Μ Ι Ν Ω Τ Α Υ Ρ Ο Υ ....

                       

             ΟΛΑ   ΤΑ   ΑΡΧΑΙΑ ....Δ Ι Α Σ Ω Θ Ε Ν Τ Α ....Κ Ε Ι Μ Ε Ν Α ....Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν ....Μ Ι Λ Ο Υ Ν ....

                                                      ΓΙΑ    ΤΙΣ    Χ Θ Ο Ν Ι Ε Σ     Θ Ε Ο Τ Η Τ Ε Σ ....


             ΚΑΝΕΙΣ   ΤΟΥΣ....ΔΕΝ    Κ Α Τ Α Λ Α Β Ε ....Ο,ΤΙ    ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ....ΑΠΟ   ΜΙΑ   ΤΕΡΑΣΤΙΑ   ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ    ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...

                                     ΓΙΑ   ΝΑ   Ε Π Ι Β Ι Ω Σ Ε Ι .....ΤΟ   Γ Ε Ν Ο Σ ....ΕΠΡΕΠΕ....   ΝΑ   Δ Ι Ο Χ Ε Τ Ε Υ Θ Ε Ι ....

                                                       Η   ΘΕΙΑ    Ι Ε Ρ Ο Τ Η Τ Α ....ΣΤΟ    Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν .....


             Ε Π Ρ Ε Π Ε .....Ο   Ψ Υ Χ Ι Σ Μ Ο Σ ....   ΤΟΥ    Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Υ ...   Ν Α    Σ Υ Μ Β Α Λ Λ Ε Ι .....Ε Ν Τ Υ Π Ω Σ Ι Α Κ Α ...

                                       Σ Τ Η Ν     Γ Ο Ρ Γ Η .........Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η .....ΤΟΥ    Φ Υ Τ Ι Κ Ο Υ     Β Α Σ Ι Λ Ε Ι Ο Υ ...



              ΤΟ    Μ Ο Ν Ο ....ΠΟΥ    Λ Ε Ν Ε ....ΟΙ    Α  Ν  Ο  Η  Τ  Ο  Ι ....ΕΙΝΑΙ  ....


                                          ΤΟΥΤΟ   ΜΟΥ   ΕΣΤΙ....  ΤΟ   Σ Ω Μ Α ....ΚΑΙ   ΤΟ   ΑΙΜΑ..........


                     Η   ΘΕΙΑ   ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ.....    ΤΟΥΣ   ΤΗΝ   Ε Δ Ι Δ Α Ξ Ε .....

                                                                       
                                         ΚΑΙ    ΕΙΝΑΙ    ΚΑΙ    ΣΤΑ    Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Α ...........

                                                                      Φ Ι Λ Ο ,    ΕΧΟΥΝ   ΜΟΝΟ   ΤΟΝ    ΤΥΦΛΟ   ΕΓΩΙΣΜΟ   ΤΟΥΣ.......


             ΕΙΣΤΕ,    Ι Κ Α Ν Ο Ι .    ΝΑ   Δ Ι  Α Γ Ρ Α Ψ Ε Τ Α Ι .....ΝΑ     Υ Π Ο Δ Ο Υ Λ Ω Σ Ε Τ Α Ι .....ΤΟΥΣ    ΓΙΟΥΣ    ΤΟΥ   Θ Ε Ο Υ ...!!!!


                       Α Ν Ο Η Τ Ο Ι ,     Μ Υ Ν Η Μ Α ......ΣΑΣ    Φ Ε Ρ Ν Ω ....   


              ΔΕΝ    Α Ρ Κ Ε Ι ,   Ο  Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ ....ΝΑ     Φ Ο Β Α Τ Α Ι      ΤΟΝ    Θ Ε Ο ....

                       Π Ρ Ε Π Ε Ι ,    ΝΑ   ΤΟΝ    Σ Ε Β Ε Τ Α Ι ....

                       Π Ρ Ε Π Ε Ι ,    ΝΑ    Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ε Ι .....ΓΙΑΤΙ    ΕΙΝΑΙ....Α Ξ Ι Ο Σ     Σ Ε Β Α Σ Μ Ο Υ .....


                       ΤΙ    ΕΙΝΑΙ......ΣΕΒΑΣΜΟΣ......ΝΑ   Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ε Ι .....
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 05, 2008, 00:37:01 από suida »

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ

    Το θέμα μας παραμένει να είναι η παραποίηση της ιστορίας μας για την δήθεν Αιγυπτιακή καταγωγή των μυητικών μυστηρίων. Τον άνθρωπο Est la Bahamaat δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ούτε γνωρίζω κάτι για αυτόν. Ίσως να πέφτει άδικα πάνω του ένα μεγάλο μέρος της κατακραυγής και πιθανότατα να μην άξιζε τέτοιας οξείας αντιμετώπισης. Βρέθηκε όμως να έχει κάνει μια εκτενή εργασία για το θέμα -εργασία η οποία πιθανότατα για άλλα θέματα να αποσπούσε τα εύσημα - το ίδιο όμως το θέμα κουβαλάει ιστορικά μια διαρκή παρανόηση και διαστρέβλωση πολλών αιώνων, που μόνον στις τελευταίες δεκαετίες άρχισε να αποκαλύπτεται η ιστορική παραποίηση και να γίνεται προσπάθεια να αποκατασταθεί η αλήθεια.

    Η όποια οξεία κριτική που έχει γίνει και θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρώσουμε το θέμα, δεν έχει στόχο τον Est la Bahamaat, ούτε φυσικά κάποιους που διαιώνισαν αυτήν την αναλήθεια. Άλλωστε, οι πρώτοι που κατέγραψαν και δημιούργησαν αυτήν την διαστρέβλωση, ήταν στην πλειονότητά τους Έλληνες και είναι απίθανο να είχαν κρύφιες σκοπιμότητες, αλλά ήταν απλά θύματα των ιδίων τους αντιλήψεων. Εξαιρούνται βέβαια από την απαλλαγή της μομφής και καταγγέλονται για ηθελημένη και υστερόβουλη παραποίηση, προπαγανδιστές όπως οι ιουδαιοχριστιανοί συγγραφείς, οι οποίοι πάσχιζαν με κάθε άνομο τρόπο να μειώσουν και να αμαυρώσουν το λαμπρό φως του Ελληνικού πολιτισμού. Δυστυχώς συνεχιστές αυτών υφίστανται και σήμερα, μάλιστα έχοντες ακόμα και Ελληνική καταγωγή, γενόμενοι μειοδότες, προδότες και γενίτσαροι.

    Η αντιμετώπιση της διαστρέβλωσης του θέματος της καταγωγής των μυητικών μυστηρίων, για πολλούς ίσως θα έπρεπε να γίνεται σε ήπιους τόνους και με ήπιο φιλολογικό ύφος στον αντίλογο. Αφήσαμε όμως όλη την αγανάκτησή μας να εκφραστεί - όπως διακιολογημένα θα εκφραζόμασταν οργισμένα εάν έβριζαν την μητέρα μας -στην προσπάθειά μας να δείξουμε το αληθινό μέγεθος της ενόχλησής μας απέναντι σε μια αδικία, η οποία δυστυχώς έχει γίνει οργανωμένα από πολλούς σκυλευτές και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα (εκτός από τα μυητικά μυστήρια, έχουμε το θέμα της Μακεδονίας, αλλά και την διαρκή προσπάθεια παραποίησης της ιστορίας του Ελληνισμού της Ιωνίας από τους Τούρκους και φυσικά την συνεχιζόμενη απαράδεκτη στάση του ιδαιοχριστιανικού δόγματος).

    Ο εκκλεκτός μας φίλος suida, με την αντικειμενική πολύτιμη συμβολή του, εμπλούτισε το θέμα και το προσανατόλισε προς την επίλυσή του και ολοκλήρωσή του, διευρύνοντας τις καταθέσεις και ορθές κρίσεις, βοηθώντας έτσι τα μέγιστα για την αποκατάσταση της αλήθειας και την εξάλειψη της αδικίας. Να ζητήσω όμως συγγνώμη που πάλι θα διακόψω τον ειρμό, προσπαθώντας να κλείσω την παρένθεση για τους αθίγγανους, να ζητήσω όμως συγγνώμη και από τον Est la Bahamaat και να τον παρακαλέσω να ανεχθεί λίγο ακόμα την αγανάκτηση που ενδεχόμενα θα βγει, μέχρι να ολοκληρώσουμε τον σχολιασμό του - συγγνώμη αλλά έτσι το νοιώθω -απαράδεκτου άρθρου του. Να είναι όμως βέβαιος ότι δεν έχω τίποτα προσωπικά εναντίον του, όταν διαφαίνεται ότι δεν υφίσταται καμμία δόλια σκοπιμότητα, και η όποια οξεία κριτική, μπορεί να αγγίζει μερικώς και το πρόσωπο, αλλά στόχος είναι πάντα η αποδόμηση της πλάνης και η αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο.

    Στην Α.Μ.Ρ.Α. έχουμε δηλώσει και προσπαθούμε να προάγουμε την ελεύθερη και ανεμπόδιστη παρουσίαση κάθε αντίληψης και κάθε θεωρίας, καθώς και την πολεμική, ακόμα και την οξεία και ακραία, ενάντια στις θεωρίες, γνώμες, απόψεις και θέσεις, έχοντας σαν μοναδικό στόχο τις κατατιθέμενες ιδέες και όχι τον φορέα των ιδεών. Θεωρούμε ότι κάθε ιδέα οφείλει να περάσει τις πιο έντονες δοκιμασίες κριτικής και πολεμικής εναντίωσης, με σκοπό να δειχθεί η αντοχή της στον αντίλογο και να διαφανεί η αξία της ως προς την αλήθεια. Την ίδια δοκιμασία θεωρούμε ότι οφείλει να υποστεί κάθε Ιδέα, ειδικότερα αυτές που προέρχονται από άτομα κύρους και λογιζόμενα αυθεντίες, γιατί απέναντι σε τέτοια πρόσωπα προβάλλουμε τις λιγότερες αντιστάσεις και την ασθενέστερη κριτική στις ιδέες που έχουν παραθέσει ή παραθέτουν. Η τακτική του να απαξιώσουμε κάποιον και να τον παρουσιάσουμε ως αφερέγγυο, είναι για μας η χειρότερη ατιμία, καθότι προσπαθούμε έτσι να απαξιώσουμε τις ιδέες, όχι με ορθή και έντιμη κριτική ενάντια στις ιδέες, αλλά με ανέντιμα μέσα προσπαθώντας να ακυρώσουμε τον φορέα τους, αδυνατώντες να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ίδιες τις ιδέες.

    Είναι πάγια πρακτική των προπαγανδιστών, όταν δεν δύνανται να ασκήσουν λογική κριτική στην ορθότητα κάποιων ιδεών, να στρέφουν ύπουλα τα πυρά των στα πρόσωπα που εκφράζουν αυτές τις ιδέες. Η ίδια προπαγάνδα γίνεται και από την αντίθετη πλευρά, όπου όλη η προσπάθεια γίνεται για να εξιδανικευθεί κάποιος, με σκοπό να χαλαρώσουν οι ασπίδες κριτικής για τις ιδέες του. Τέτοιο οικτρό παράδειγμα αποτελεί η προσπάθεια να παρουσιασθούν από τα δόγματα κάποιοι ως θεόπνευστοι, ώστε να καταλυθεί απόλυτα η οποιαδήποτε αντίσταση και αντίρρηση στα λεγόμενά των. Δυστυχώς σε κάποιο βαθμό όλοι έχουμε επηρεαστεί από αυτήν την προπαγανδιστική τεχνική και όλοι μας σε κάποιο βαθμό έχουμε μολυνθεί από την αντίληψη περί θεόπνευστων και αναμφισβήτητων ιδεών. Ειδικά στην τεχνική της απαξίωσης των προσώπων - φορέων κάποιων ιδεών, επειδή η πλειονότητα αδυνατεί να κρίνει και να αντιμετωπίσει ευθέως τις ίδιες τις ιδέες, καταφεύγει στην ανέντιμη αυτήν πρακτική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στους γνώριμους κύκλους συνεχής άσκηση αυτής της πρακτικής από τον περιοδεύοντα τα φόρα "alet", για να μην αναφερθώ στο "τέρας γνώσεων" γνωστό φορουμάρχη. Και το λυπηρό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι γίνονται οι δάσκαλοι και κακό παράδειγμα άλλων αφελών, μολύνοντάς τους με την άνανδρη και ανέντιμη αυτήν προπαγάνδα. Το ονόμα που ανέφερα, φυσικά δεν είναι οι πρωταθλητές της τεχνικής, απλά είναι κοινοί γνώριμοι και στα κείμενά τους είναι κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα και συχνά παρατηρούμενη αυτή η προπαγάνδα.

    Δεν δεχόμαστε καμμιά αυθεντία και κανέναν θεόπνευστο, όπως και δεν απαξιώνουμε καμμιά ιδέα επειδή προέρχεται από ευτελή πηγή. Ακόμα και στα ευτελέστερα κείμενα μπορεί να βρούμε μια ιδέα διαμάντι, όπως και το γεγονός ότι, ακόμα και στα αρτιότερα κείμενα των κορυφαίων "σοφών", μπορεί να συναντήσουμε ανοησίες. Η μαθηματική σκέψη είναι αναμφίβολλα ορθός λόγος και μπορούμε να στηριζόμαστε στα θεωρήματά της, καθώς αυτά έχουν τεκμηριωθεί και αναμφισβήτητα αποδειχθεί. Με το ίδιο σκεπτικό μπορούμε να στηριχθούμε άκριτα σε επιστημονικά πορίσματα, με την προϋοπόθεση ότι αυτά έχουν αναμφισβήτητα αποδειχθεί. Οποιαδήποτε όμως άλλη θεωρία, ακόμα και αν προέρχεται από την μεγαλύτερη αυθεντία, οφείλει να παραμείνει στο επίπεδο της αυστηρής κριτικής, μέχρις ότου αποδειχθεί ή απορριφθεί ως αποδεδειγμένα λανθασμένη. Με το ίδιο σκεπτικό, δεν προσπαθούμε να παρουσιασθούμε ως αυθεντίες, ούτε ζητάμε να δεχθεί ο καθείς ώς αληθή αυτά που καταθέτουμε. Τουναντίον μάλιστα. Αυτό που προάγουμε πρώτιστα, είναι η αμφισβήτηση σε κάθε θεωρία - ιδέα και η αυστηρή κριτική, μέχρι να αποδειχθεί η αξία της. "Μέμνησο απιστείν" (να θυμάσαι να αμφιβάλλεις) είναι το βασικό μας ρητό και η ανάπτυξη της ικανότητας της "διάκρισης", είναι το πρωταρχικό μέλημα και μάθημα του πρώτου βαθμού της Α.Μ.Ρ.Α.

   
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/