Αποστολέας Θέμα: Ρούνοι  (Αναγνώστηκε 6740 φορές)

Nyx

  • Μηνύματα: 163
  • Karma: 0
  • Νυχτωμένος
    • Προφίλ
    • E-mail
Ρούνοι
« στις: Ιανουαρίου 12, 2010, 06:41:23 »
Οι Ρούνοι ανήκουν στον μύθο. Είναι αγαθά προϊόντα μιας διαφορετικής εποχής, που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να ασκούν μια ιδιαίτερή έλξη. Ασφαλώς αυτό συμβαίνει, διότι η Σοφία που μεταφέρουν είναι πανανθρώπινη όσο και διαχρονική.

Την ιστορία για τα μυστηριώδη αυτά γωνιώδη σύμβολά τη διαβάζουμε στην παλαιότερη εδδα, απο το codex regius (13ος αιώνας), που τώρα πια ανήκει στην Ισλανδία.

Στην εν λόγο συλλογή ποιημάτων και ποιο συγκεκριμένα στο ποίημά "Χαβαλαμ" - μαθαίνουμε πως ο Οντιν, αφού κρεμάστηκε ανάποδα στο δέντρο Υγκντρασιλ για εννέα ήμερες και νύχτες τρυπημένος με δόρυ από το δικό του χέρι, έχασε το ένα του μάτι για να κερδίσει τους ρούνους που αποκαλύφθηκαν σαν δώρο για την ανθρωπότητα.

Η Λέξη ρούνος (rune) προέρχεται από την λέξη ρουν της αρχαίας σκανδιναβικής γλωσσάς, και από αρχαία γερμανική ρουνα που σημαίνει ψίθυρος ή μυστικό. Στα αρχαία αγγλικά η ίδια η λέξη σημαίνει μυστήριο, συνεπώς ένας μάλλον σύνθετος ορισμός θα ήταν: ο ψίθυρος ενός μυστικού μυστήριου.

Δυστυχώς κανένα από τα αρχαία τραγούδια δεν περιγράφουν την αληθινή δύναμή των ρουνων, παρά μόνο τη μορφή και το χαρακτήρα τους.

Στους αρχαίους καιρούς, οι μάγοι ψιθύριζαν τους ήχους των ρουνων εκφράζοντας έτσι το βαθύτερο μυστικό τους νόημά.

Ο Κένεθ Μεντοους, (η δύναμή των ρουνων, 1999) πιστεύει πως το μυστικό των ρουνων βρίσκετε στον ήχο, καθώς τα ίδια τα σύμβολά είναι αγγεία - μεταφορείς δυνατοτήτων που, μέσα από την κατάλληλη δόνηση, θα μπορέσουν να ενεργοποιηθούν.

Κάθε ρουνικός χαρακτήρας είναι ένα πρότυπο φορέας μιας ισχύος ενέργειας που προηγείται της ουσίας. Είναι ένα αγγείο βασικής δραστηριότητας μέσα στην φύση και μέσα μας, το οποίο όταν ενεργοποιηθεί και απελευθερωθεί δημιουργεί κίνησή. Οι ρούνοι λοιπόν δηλώνουν την πιθανή κίνησή και την μεταμορφωτική αλλαγή των δυνατοτήτων που υπάρχουν στην φύση και μέσα μας. Με άλλα λόγια, οι ίδιοι οι ρούνοι είναι δυνάμεις που δημιουργούν δραστηριότητά. Αν η περιγραφή αυτή σας θυμίζει την αλυσίδα του DNA ή τα αρχέτυπα του συλλογικού ασυνείδητου, τότε δεν κάνετέ λάθος...


Ρούνοι:

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 12, 2010, 11:11:28 από Nyx »
~Η αλήθεια είναι απλή και ο λόγος της ακόμα ποιο απλός.
~Όταν ο ήλιος πέφτει η Νύχτα σου αποκαλύπτει όλα όσα ο ήλιος σου έκρυβε.

Nyx7777