Αποστολέας Θέμα: Μη-Θέληση!  (Αναγνώστηκε 19749 φορές)

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Μη-Θέληση!
« στις: Ιουνίου 04, 2007, 12:32:22 »


ω! μη - θεληση!



Σποραδικά, συναντάω αυτό τον όρο - έννοια και νοιώθω πως είναι ένα σημαντικό τμήμα της "Εσωτερικής Ανάπτυξης" του ατόμου δηλαδή,

ένα "κομβικό σημείο της Εσωτερικής Ατραπού".....

Δεν το έχω καταννοήσει όμως ώστε να μπορώ να το στηρίξω σαν θέμα....

Θα παρακαλέσω λοιπόν τον αγαπητό El Morya που δείχνει να έχει δουλέψει το θέμα, καθώς και όποιον άλλον γνωρίζει το "Γνωστικό αυτό

αντικείμενο",  να το στηρίξει και να μας βοηθήσει να το γνωρίσουμε......

Εαν όντως είναι ένα πολύτιμο "Εσωτερικό Πετράδι" καθώς δείχνει να είναι, είναι κρίμα να μην το "δουλέψουμε" σαν θέμα......




« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 04, 2007, 12:37:00 από Avaris »
Avaris
Veritas Vos Velirabit

El Morya

  • Homo Astohastous
  • Μηνύματα: 96
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Μη-Θέληση!
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 18, 2007, 18:56:35 »
Γειά σου Αvaris

Ορισέ μου την θέληση και θα σου δείξω τι είναι κατά την άποψη μου η μη-θέληση.

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Μη-Θέληση!
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 19, 2007, 13:19:29 »
Γειά σου Αvaris

Ορισέ μου την θέληση και θα σου δείξω τι είναι κατά την άποψη μου η μη-θέληση.



Την "Θέληση" την αισθάνομαι ως μια "Εσωτερική Ορμή και τάση " να πράξω κάτι.


Εαν δεν υπάρχει (η Εσωτερική Ορμή και Τάση) , τότε δεν υπάρχει θέληση να πράξω κάτι...και δεν θα γίνει ποτέ αυτό το "κάτι".....

Εαν είναι "χλιαρή", τότε τα αποτελέσματα της "πράξης" μου θα είναι αμφίβολα...

Εαν είναι "έντονη" και "δυνατή" , τότε τα αποτελέσματα θα είναι "ευοίωνα"....

Εαν όμως είναι "πανίσχυρη" , τότε τα αποτελέσματα θα είναι "εντυπωσιακά" και πέραν κάθε "λογικής προσμονής"......
Avaris
Veritas Vos Velirabit

El Morya

  • Homo Astohastous
  • Μηνύματα: 96
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Re: Μη-Θέληση!
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 03, 2007, 15:35:07 »
Ωραία το έθεσες φίλε μου.

Μέσα μας όμως υπάρχουν χιλιάδες φωνές που όλες ζητάνε κάτι από εμας. Η μια μπορεί να θέλει καλύτερες συνθήκες εργασίας,η άλλη να θέλει να βρεί την φώτιση, η άλλη να κυριαρχήσεις των παθών σου,η άλλη μπορεί να θέλει να κατακτήσεις μια γκόμενα. Για μένα δεν τίθεται θέμα ανώτερης και κατώτερης φωνής. Το κοινό σημείο τους είναι οτι όλες κάτι θέλουν, όλες θέλουν να εκπληρώσουν έναν σκοπό. Ισως τελικά αυτή η "εσωτερική φωνή" να μην είναι και τόσο εσωτερική.Εσύ όμως πιστευεις οτι όλες προέρχονται από εσένα, οτι είναι δικές σου.

Η πίστη όμως είναι το υλικό με το οποίο η θέληση ενεργοποιείται. Για να πραγματοποιηθεί έχει ανάγκη το αστρικό φως. Όμως η πίστη απο μόνη της δεν μπορεί να φτάσει εκεί. Είναι αναγκαία η χρήση μιας άλλης δυνάμεως που ονομάζεται Φαντασία. Το θέμα είναι να μάθεις να θέλεις. Αυτή είναι και η δουλειά των δυτικών εσωτερικών ταγμάτων κατα 90 %.

H θέληση λοιπόν είναι η ικανότητα να εξουσιαζεις τις δυνάμεις τις φύσης, οι οποίες θεωρούνται απο όλον τον δυτικό εσωτερισμό αλλά και την επιστήμη, ως τυφλές δυνάμεις (χωρίς ηνίοχο). Ο μαθητής απλά καλείται να κυριαρχήσει πάνω στην βουληση του και να την απαλλάξει από την δουλικότητα που έχει στον αστρικό όφη ή όπως θα μάθεις να συγκρατήσει μπροστά στο απολλώνιο βέλος τον ακτινοβόλο άγγελο(λογική & ανάγκη).
Για να συμβεί αυτό, δεν υπάρχει θέμα μέσης οδού.Μόνο τα άκρα. Τι είναι όλο αυτο; Είναι η ατραπός της Δύναμης που τόσο πολύ αγαπά η Δύση.

Τί είναι λοιπόν η μη-θέληση;

Τα αντίθετα από αυτά που θα μάθεις.

Γιατι αλήθεια η ατραπός της Δύναμης όσο μακρια και να βγάζει, δεν οδηγεί ποτέ στα χνάρια της Αυτολύτρωσης, στην ατραπό της Σοφίας όπως την ονομάζουν στην ανατολή. Ο δυτικός εσωτερισμός αγκάλιασε οτι τον βόλευε από τον ανατολικό μυστικισμό κλείνοντας τα αυτιά του στην παραπάνω προιδοποιηση. Ετσι πιστευουμε οτι υπάρχει ελεγκτης και ελεγχόμενο, υπάρχει σκοπός και κάποιος που μπορεί να τον πραγματοποιήσει, οτι υπάρχει εμείς και άλλοι, μαυρο και άσπρο, οτι το φως είναι δυνατότερο από το σκοτάδι.Μια ζωη ξένοι ως προς τις εμπειρίες μας. Και η αλήθεια είναι οτι εμείς όλα αυτα τα πραγματώσαμε μέσω της θέλησης.

Η maya παίζει το πιο όμορφο παιχνίδι της. Και η samsara της θέλησης συνεχίζεται.

Αvaris, οτι και να διάβασες, ξεχασε το φίλε μου κράτα το πρώτο κομμάτι και όχι την κριτική μου, αυτό θα είναι και το πιο χρήσιμο για την πορεία σου. Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο.

Ευχαριστώ.

Eleni

  • Μηνύματα: 235
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Re: Μη-Θέληση!
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 03, 2007, 22:22:18 »
Γιατί να μην επεκταθείς αγαπητέ El morya?
Ερευνούμε, κρίνουμε και αποφασίζουμε...

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Re: Μη-Θέληση!
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 04, 2007, 12:53:25 »

Γιατι αλήθεια η ατραπός της Δύναμης όσο μακρια και να βγάζει, δεν οδηγεί ποτέ στα χνάρια της Αυτολύτρωσης, στην ατραπό της Σοφίας όπως την ονομάζουν στην ανατολή. Ο δυτικός εσωτερισμός αγκάλιασε οτι τον βόλευε από τον ανατολικό μυστικισμό κλείνοντας τα αυτιά του στην παραπάνω προιδοποιηση.

Η ατραπός της Δύναμης, όταν είναι αυτοσκοπός, σίγουρα δεν οδηγεί στα χνάρια της Αυτολύτρωσης,
όμως,
όποιος αρνηθεί να διέλθει από το μονοπάτι της Δύναμης,
όποιος αρνηθεί την πιο Δυνατή δοκιμασία,
δεν έχει καμιά πιθανότητα να συνεχίσει στην ατραπό της Σοφίας.

Λέγεται ότι ο δυτικός εσωτερισμός αγκάλιασε ότι τον βόλευε από τον ανατολικό μυστικισμό.

Αυτό φαινομενικά δείχνει σωστό, ειδικά τα σύγχρονα χρόνια που ο ανατολικός μυστικισμός, προτού διαδοθεί στη Δύση, πέρασε πρώτα από το Προκρούστειο κρεβάτι της δυτικής προσαρμογής - αν όχι της ολοκληρωτικής αλλοίωσής του.

Αν όμως διερευνύσομε βαθύτερα,
έκπληκτοι διακρίνουμε ότι,
αυτό που αποκαλούμε "Ανατολικός εσωτερισμός", είναι το προϊόν που προήλθε από την Άρεια επίδραση των κατακτητών της Δύσης, σε πρώτη φάση, μετά τους κατακτητικούς πολέμους των Αρίων κατά τον 18ο προχριστιανικό αιώνα. Αυτή η επίδραση φυσικά συνεχίστηκε σε όλους τους μετέπειτα αιώνες, με κορύφωση τα Αλεξανδρινά και Ελληνιστικά χρόνια.

Ιερά κείμενα, όπως η Ραμαγιάνα και η Μαχαμπαράτα, εύκολα υποδεικνύουν τις καταλυτικές επιδράσεις των Αρίων....

Το πιο ξεχωριστό και πολλάκις αναφερόμενο κομάτι, ως καθαρό γέννημα της Ανατολής, ο Ανατολικός μυστικισμός,
συγκρινόμενος με τον Δυτικό μυστικισμό -Έκαρτ, Φιλοκαλία -μας εκπλήσσει με τις ομοιότητές τους.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια αντιγραφή του ενός από τον άλλον, αλλά μόνον ότι τα παράλληλα αυτά ρεύματα, κατέληξαν στις ίδιες σχεδόν πρακτικές και μυστικιστικές αντιλήψεις.

Είναι άτοπο να κατηγορούμε την Δύση για συγκεκριμένο τρόπο αναζήτησης, σωστό ή λάθος θα το συζητήσουμε,
όταν η ίδια η Δύση που φαίνεται να ακολουθεί το μονοπάτι της κυριαρχίας, παράλληλα έχει αναπτύξει μυστικισμό που δεν υπερτερεί ή υστερεί του Ανατολικού μυστικισμού, όπως φυσικά και η Ανατολή έχει ασκήσει πρακτικές κυριαρχίας της ύλης, π.χ. Χάθα, παρότι θεωρείται στην πλειονότητα μυστικιστική.

Εκεί όμως όπου και οι δύο σχολές -Ανατολή και Δύση- τα κάναν μπάχαλο,
ήταν το να κάνουν άνω κάτω την σειρά των διδαχών που απαιτούνται για την εξελικτική διαδικασία.
Μάλλιστα, πολλές φορές, δίδονται στους Νεόφυτους οι διδαχές των προχωρημένων σταδίων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση και να εμφνίζονται παθογένειες στους ασκούμενους.

Παράδειγμα, η μη θέληση, ο διαλογισμός του κενού, κλπ...

Ας δούμε την φυσική εξέλιξη του ανθρώπου, όπως την παρακολουθούμε στην παιδική ηλικία.

Το παιδί, το φυσιολογικό παιδί, είναι το πλέον εγωιστικό και ιδιοτελές πλάσμα και αλίμονο αν στα πρώτα του βήματα του αλλοιώσουμε αυτήν την φύση.
Αλίμονο αν του υποβάλουμε να εγκαταλείψει κάθε εγωιστική διάθεση και κάθε παρόρμηση για την ανάπτυξη της εγωιστικής του θέλησης.
Φυσικά του ενδυναμώνουμε την θέληση, φυσικά το ωθούμε για την ανάπτυξη και την κατάκτηση της δύναμης, φυσικά και υπηρετούμε την ιδιοτελή του εξέλιξη, διογκώνοντας το Εγώ του και βοηθώντας το με κάθε κόστος να βρεί την καταξίωση μέσα στην κοινωνία, βοηθώντας το στην πράξη να ενηλικιωθεί ομαλά και να αποβεί ένας υγιής εχέφρων ενήλικας. Με απώτερο βέβαια σκοπό, ως υπεύθυνο πλέον άτομο, να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του και στην συνέχεια να επωμισθεί και την ευθύνη να αναθρέψει και άλλες ψυχές.

Μέσα από το φυσιολογικό αυτό "παιχνίδι", ελπίζουμε ο καθένας μας να ανακαλύψει τον βαθύτερο λόγο, τον πραγματικό σκοπό της ενσάρκωσής του και να προσπαθήσει να τον υλοποιήσει, για να φτάσει στην Αυτολύτρωση.

Στο δεύτερο στάδιο της εξέλιξής του, θα μπει στην διαδικασία της ταπείνωσης του Εγώ και της προσφοράς, φτάνοντας στο βάθος της διαδρομής, να απορρίψει ακόμα και την ίδια την γνώση που αποκόμισε.

Όμως, για να πετύχει το μεγάλο άλμα πάνω από τον πήχυ των περιορισμών της Ύλης, απαιτείται ένα άλμα επί κοντώ και το κοντάρι που θα χρησιμοποιηθεί για το πέρασμά του, χτίζεται λίγο λίγο με την αυτοσυνείδηση, την γνώση, την κατανόηση.
Το κοντάρι της γνώσης είναι το εργαλείο που θα επιτρέψει στον καθένα να πετύχει το μεγάλο άλμα
και μόλις βέβαια κατορθώσει να περάσει τον υψηλό πήχυ, θα εγκαταλείψει και το ίδιο το κοντάρι που με τόσο κόπο έχτιζε μακροχρόνια....

Για να έχει την ικανότητα κάποιος να επιλέξει την "μή θέληση", απαιτείται τεράστια Δύναμη και αδάμαστη Θέληση,
γεγονός που η παραποίηση των εσωτερικών διδασκαλιών έχει ξεχάσει, με αποτέλεσμα να ωθεί τον άνθρωπο στην εγκατάλειψη και να τον θέτει κάτω από την κυριαρχία του μοιραίου.

Έχει ατυχώς διαστρεβλωθεί η εσωτερική διδαχή της ανάπτυξης, που αντί να προσπαθήσει να ενδυναμώσει τον Νεόφυτο, καθιστώντας τον ικανό οδοιπόρο στην ατραπό, ακολουθώντας κυριολεκτικά τις μεθόδους που η φύση υποδεικνύει, αποδυναμώνει και απονεκρώνει αυτόν, ωθώντας τον εγκληματικά στην φυγή, αποστερώντας τον ουσιαστικά από τον σκοπό της ίδιας του της ενσάρκωσης.

Η Ελληνική μυθολογία, η αληθής πράγματι και η πλέον ισορροπημένη μυητική γνώση, με τον π.χ. μύθο του Θησέα, υποδεικνύει σαφέστατα τα βήματα που οφείλει να ακολουθήσει ο Ζηλωτής για να επιτύχει την Αυτολύτρωση.

Πρώτον ενδυνάμωση του Εγώ σε ζηλευτά επίπεδα, δεύτερον ο εξοπλισμός του Εγώ με την ασπίδα της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης και με το σπαθί της ισχυρής θέλησης, ώστε να υπερνικήσει τα πάθη και και να αγνοήσει τις Σειρήνες, για να μπορέσει να θέσει εθελούσια τον εαυτό του στην υπηρεσία του Μεγάλου σχεδίου.

Ο ταπεινός όμως υπηρέτης του Μεγάλου σχεδίου, οφείλει να έχει τεράστιες δυνατότητες και χαλύβδινη θέληση, για να αποβεί χρήσιμος συνεργάτης.

Έρρωσθε....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 04, 2007, 12:59:19 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

El Morya

  • Homo Astohastous
  • Μηνύματα: 96
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Re: Μη-Θέληση!
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 04, 2007, 17:38:18 »
Παράθεση
Αν όμως διερευνύσομε βαθύτερα,
έκπληκτοι διακρίνουμε ότι,
αυτό που αποκαλούμε "Ανατολικός εσωτερισμός", είναι το προϊόν που προήλθε από την Άρεια επίδραση των κατακτητών της Δύσης, σε πρώτη φάση, μετά τους κατακτητικούς πολέμους των Αρίων κατά τον 18ο προχριστιανικό αιώνα. Αυτή η επίδραση φυσικά συνεχίστηκε σε όλους τους μετέπειτα αιώνες, με κορύφωση τα Αλεξανδρινά και Ελληνιστικά χρόνια.
Ιερά κείμενα, όπως η Ραμαγιάνα και η Μαχαμπαράτα, εύκολα υποδεικνύουν τις καταλυτικές επιδράσεις των Αρίων....

Ορφέα
Ρίξε πάντως μια ματιά στους Δραβίδες να δεις ποιος πέρασε σε ποιον τον μυστικισμό. Προσωπικά το ιστορικό πάρε-δώσε δεν με ενδιαφέρει, έτσι το ρίχνω στο τραπέζι, γιατί φαίνεται να σε ενδιαφέρει. Τώρα τα έργα που αναφέρεις ναι μεν έχουν επιδράσεις από τους αρείους αλλά δεν αποτελούν και τον μυστικισμό που συναντάς στην Rig Veda! Μιλάς για εργα με στόχο τον λαό και το συσχετίζεις με τον μυστικισμό της αυτολύτρωσης. Λυπάμαι μα δεν ακουσα ποτέ κανέναν να φωτίστηκε διαβάζοντας την Ιλιάδα!!! ( και γενικά με βιβλία)

Παράθεση
Είναι άτοπο να κατηγορούμε την Δύση για συγκεκριμένο τρόπο αναζήτησης, σωστό ή λάθος θα το συζητήσουμε,
όταν η ίδια η Δύση που φαίνεται να ακολουθεί το μονοπάτι της κυριαρχίας, παράλληλα έχει αναπτύξει μυστικισμό που δεν υπερτερεί ή υστερεί του Ανατολικού μυστικισμού, όπως φυσικά και η Ανατολή έχει ασκήσει πρακτικές κυριαρχίας της ύλης, π.χ. Χάθα, παρότι θεωρείται στην πλειονότητα μυστικιστική.


Υπάρχει και ολόκληρη σχολή υλιστικής θεώρησης στην Ινδία αλλά αυτο δεν είναι κάτι που την χαρακτηρίζει!
΄
Παράθεση
Εκεί όμως όπου και οι δύο σχολές -Ανατολή και Δύση- τα κάναν μπάχαλο,
ήταν το να κάνουν άνω κάτω την σειρά των διδαχών που απαιτούνται για την εξελικτική διαδικασία.
Μάλλιστα, πολλές φορές, δίδονται στους Νεόφυτους οι διδαχές των προχωρημένων σταδίων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση και να εμφνίζονται παθογένειες στους ασκούμενους.

Παράδειγμα, η μη θέληση, ο διαλογισμός του κενού, κλπ...

Η μη-θέληση δεν είναι άσκηση! Ο διαλογισμός του κενού έτσι όπως χρησιμοποιείται τουλάχιστον στο Ζεν(π.χ στο Κιότο)-αυτόν μόνο γνωρίζω προσωπικά-(όχι το αμερικάνικο),δίδεται σε ανθρώπους που έχουν "κλειδώσει" τα πέντε πρώτα σώματα και όχι πιο πριν αλλά και πάλι όι ασκήσεις είναι ανάλογες του τύπου ανθρώπου και του προβλήματος που δηλώνει οτι έχει. Δεν είναι όπως στην Δύση που όλα είναι για όλους (super market gnosis!).

Παράθεση
Για να έχει την ικανότητα κάποιος να επιλέξει την "μή θέληση", απαιτείται τεράστια Δύναμη και αδάμαστη Θέληση,

Κάποτε είχα πει στον "χωρίς βάρος" οτι για μια σταγόνα μη-θέλησης χρειάζεται ένας ωκεανός θέλησης. Αλλά αυτό ισχύει για όσους έχουν γαλουχηθεί με την θέληση και την κυριαρχία. Όχι για όλους.



Παράθεση
Το παιδί, το φυσιολογικό παιδί, είναι το πλέον εγωιστικό και ιδιοτελές πλάσμα και αλίμονο αν στα πρώτα του βήματα του αλλοιώσουμε αυτήν την φύση.
Αλίμονο αν του υποβάλουμε να εγκαταλείψει κάθε εγωιστική διάθεση και κάθε παρόρμηση για την ανάπτυξη της εγωιστικής του θέλησης.
Φυσικά του ενδυναμώνουμε την θέληση, φυσικά το ωθούμε για την ανάπτυξη και την κατάκτηση της δύναμης, φυσικά και υπηρετούμε την ιδιοτελή του εξέλιξη, διογκώνοντας το Εγώ του και βοηθώντας το με κάθε κόστος να βρεί την καταξίωση μέσα στην κοινωνία, βοηθώντας το στην πράξη να ενηλικιωθεί ομαλά και να αποβεί ένας υγιής εχέφρων ενήλικας. Με απώτερο βέβαια σκοπό, ως υπεύθυνο πλέον άτομο, να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του και στην συνέχεια να επωμισθεί και την ευθύνη να αναθρέψει και άλλες ψυχές.

Μέσα από το φυσιολογικό αυτό "παιχνίδι", ελπίζουμε ο καθένας μας να ανακαλύψει τον βαθύτερο λόγο, τον πραγματικό σκοπό της ενσάρκωσής του και να προσπαθήσει να τον υλοποιήσει, για να φτάσει στην Αυτολύτρωση.

Στο δεύτερο στάδιο της εξέλιξής του, θα μπει στην διαδικασία της ταπείνωσης του Εγώ και της προσφοράς, φτάνοντας στο βάθος της διαδρομής, να απορρίψει ακόμα και την ίδια την γνώση που αποκόμισε.

Όμως, για να πετύχει το μεγάλο άλμα πάνω από τον πήχυ των περιορισμών της Ύλης, απαιτείται ένα άλμα επί κοντώ και το κοντάρι που θα χρησιμοποιηθεί για το πέρασμά του, χτίζεται λίγο λίγο με την αυτοσυνείδηση, την γνώση, την κατανόηση.
Το κοντάρι της γνώσης είναι το εργαλείο που θα επιτρέψει στον καθένα να πετύχει το μεγάλο άλμα
και μόλις βέβαια κατορθώσει να περάσει τον υψηλό πήχυ, θα εγκαταλείψει και το ίδιο το κοντάρι που με τόσο κόπο έχτιζε μακροχρόνια....

Έχει ατυχώς διαστρεβλωθεί η εσωτερική διδαχή της ανάπτυξης, που αντί να προσπαθήσει να ενδυναμώσει τον Νεόφυτο, καθιστώντας τον ικανό οδοιπόρο στην ατραπό, ακολουθώντας κυριολεκτικά τις μεθόδους που η φύση υποδεικνύει, αποδυναμώνει και απονεκρώνει αυτόν, ωθώντας τον εγκληματικά στην φυγή, αποστερώντας τον ουσιαστικά από τον σκοπό της ίδιας του της ενσάρκωσης.

Η Ελληνική μυθολογία, η αληθής πράγματι και η πλέον ισορροπημένη μυητική γνώση, με τον π.χ. μύθο του Θησέα, υποδεικνύει σαφέστατα τα βήματα που οφείλει να ακολουθήσει ο Ζηλωτής για να επιτύχει την Αυτολύτρωση.

Πρώτον ενδυνάμωση του Εγώ σε ζηλευτά επίπεδα, δεύτερον ο εξοπλισμός του Εγώ με την ασπίδα της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης και με το σπαθί της ισχυρής θέλησης, ώστε να υπερνικήσει τα πάθη και και να αγνοήσει τις Σειρήνες, για να μπορέσει να θέσει εθελούσια τον εαυτό του στην υπηρεσία του Μεγάλου σχεδίου.

Ο ταπεινός όμως υπηρέτης του Μεγάλου σχεδίου, οφείλει να έχει τεράστιες δυνατότητες και χαλύβδινη θέληση, για να αποβεί χρήσιμος συνεργάτης.

Έρρωσθε....

Φίλε μου, όλα αυτά μου προκαλουν αναγούλα,να με συμπαθας και συ αλλά όπως είπα δεν θέλω να επεκταθώ. Περαστικός είμαι. Δεν θα μείνω πολύ.

Αλλά έχω μιαδυο ερώτησεις μόνο. Ποιό είναι το Μεγάλο σχέδιο; Και ποιου κατακτητή, είναι αυτη, η ελεφαντίωση της δύναμης;

Δεν ξέρω αλλά αυτό θέλω να το μάθω.

Ευχαριστώ πολύ.

Eleni

  • Μηνύματα: 235
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Re: Μη-Θέληση!
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 04, 2007, 20:22:20 »
Σορρυ el Morya αλλά μου εχεις ανεβάσει την τρίχα και εξηγούμαι.... ??? αν και σε εκτιμώ ιδιαιτερως πολύ..

Παράθεση
Περαστικός είμαι. Δεν θα μείνω πολύ

Εγω δεν θέλω να φύγεις αλλά  αυτός ο χειρισμός, μου την δίνει...οτι θέλεις κάνε και μην το ανακοινώνεις σε κάθε πόστ σου..μόνος σου ήρθες ....μόνος σου φεύγεις ..οπως όλοι μας.....ανεξαιρέτως..


Παράθεση
Φίλε μου, όλα αυτά μου προκαλουν αναγούλα,να με συμπαθας και συ αλλά όπως είπα δεν θέλω να επεκταθώ

Προσωπικά σε συμπαθώ, δέχομαι αν και δεν συμμερίζομαι την αναγούλα σου μια και έχω άλλη άποψη
όμως αφού λες και είναι εμφανές οτι δεν συμφωνείς με τις διδασκαλίες που υποθέτεις οτι μαθαίνουμε ..και δεν συμφωνείς ούτε με τον δυτικό εσωτερισμό...
ε! βρες λίγο χρόνο [ αφού γράφεις που γράφεις] και ανέπτυξε τις θεωρίες που αγαπάς και ακολουθείς εσύ...σου είπε κανείς να μην τις πείς η είναι τόσο δυσπρόσιτες και απόρρητες ?
Ισως να μην τις αντιληφθούμε όπως θα ήθελες αλλά κάτι θα κατανοήσουμε ...οτι μας πρέπει ο καθένας...


Παράθεση
Δεν ξέρω αλλά αυτό θέλω να το μάθω.

Και εγώ να μάθω θέλω.....όπως εσύ ..

Χωρίς καμία αιχμή ....ειλικρινά...μια και κουράστηκα να βλέπω υπεκφυγές γαι τα οφθαλμοφανή.. :(

 
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 04, 2007, 20:24:06 από try »

El Morya

  • Homo Astohastous
  • Μηνύματα: 96
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Re: Μη-Θέληση!
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 04, 2007, 21:19:24 »
Παράθεση
Εγω δεν θέλω να φύγεις αλλά  αυτός ο χειρισμός, μου την δίνει...οτι θέλεις κάνε και μην το ανακοινώνεις σε κάθε πόστ σου..μόνος σου ήρθες ....μόνος σου φεύγεις ..οπως όλοι μας.....ανεξαιρέτως..
.

Eίναι η πρώτη φορά που δήλωσα κάτι τέτοιο,μα γνωρίζω σε ποιον το λέω και υπάρχει λόγος. Αν δεν σου αρέσει, συμπάθα κάποιον άλλο. :)

 
Παράθεση
Προσωπικά σε συμπαθώ, δέχομαι αν και δεν συμμερίζομαι την αναγούλα σου μια και έχω άλλη άποψη
όμως αφού λες και είναι εμφανές οτι δεν συμφωνείς με τις διδασκαλίες που υποθέτεις οτι μαθαίνουμε ..και δεν συμφωνείς ούτε με τον δυτικό εσωτερισμό...
ε! βρες λίγο χρόνο [ αφού γράφεις που γράφεις] και ανέπτυξε τις θεωρίες που αγαπάς και ακολουθείς εσύ...σου είπε κανείς να μην τις πείς η είναι τόσο δυσπρόσιτες και απόρρητες ?
Ισως να μην τις αντιληφθούμε όπως θα ήθελες αλλά κάτι θα κατανοήσουμε ...οτι μας πρέπει ο καθένας...


 Δεν ανοιξα θέμα εγώ για την μη-θέληση. Απάντησα όμως σε ότι με ρωτησε ο φίλος Αvaris. Με ρώτησες κάτι εσυ και δεν πήρες απάντηση; Mια χαρά εκφράζω οτι αγαπώ στα θέματα που ήδηυπάρχουν. Tι θες να καταλάβεις είναι το ζητούμενο,εμένα ή τα θέματα;

Δεν είμαι υπερ του ανατολικου εσωτερισμού ούτε κατα του δυτικου.

Tωρα αν η λέξη "αναγούλα" σου πεφτει βαριά, δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Ο Ορφέας όμως δεν θα πάθει τίποτα..αντέχει. Προτιμώ να πω αυτό που νιώθω, έτσι απλά και ας μου λείπει η ευγένεια.

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Re: Μη-Θέληση!
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 04, 2007, 21:37:33 »
Ενδεχομένως στα περί "αποχώρησης", ίσως ο φίλος El Morya να έχει κάτι άλλο στο μυαλό του ;)
...spes mea in mentem est...

Eleni

  • Μηνύματα: 235
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Re: Μη-Θέληση!
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 04, 2007, 22:52:51 »
 Οπως θές El Morya......δεν βαριέσαι....ξέρεις αυτην την στιγμή ακούω κάτι υπέροχο και με μαγεύει..
Ευχαριστώ φιλενάδα.... :)

El Morya

  • Homo Astohastous
  • Μηνύματα: 96
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Re: Μη-Θέληση!
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 05, 2007, 00:01:12 »
Παράθεση
Ενδεχομένως στα περί "αποχώρησης", ίσως ο φίλος El Morya να έχει κάτι άλλο στο μυαλό του

Φίλε Αnon, δεν φεύγω,απλά είπα δεν θα μείνω για πολυ και ειλικρινά δεν θέλω να δημιουργήσω κανένα πρόβλημα, ούτε και έχω τίποτε άλλο στο μυαλό μου. :)

Παράθεση
Οπως θές El Morya......δεν βαριέσαι....ξέρεις αυτην την στιγμή ακούω κάτι υπέροχο και με μαγεύει..

Τέλεια, όλα τα άλλα δεν εχουν σημασια,λόγια είναι. Η στιγμή όμως είναι πολυτιμη.
Χαίρομαι για σενα. :)

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Re: Μη-Θέληση!
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 05, 2007, 00:06:53 »
Φίλε Αnon, δεν φεύγω,απλά είπα δεν θα μείνω για πολυ και ειλικρινά δεν θέλω να δημιουργήσω κανένα πρόβλημα, ούτε και έχω τίποτε άλλο στο μυαλό μου. :)

Εμ καλά είπα εγώ. Άλλωστε, στη δική μας "διάλεκτο", το "φεύγω" μπορεί να έχει περίεργες υλοποιήσεις ;)

Αγαπητή try, η επίδραση της μουσικής επάνω στον ψυχισμό μας, είναι ένα από τα θέματα που θα ήθελα να συζητήσουμε εν καιρώ. Μαζί με αγαπημένα είδη μουσικής, ατμόσφαιρες κλπ. Εν καιρώ...
...spes mea in mentem est...

Eleni

  • Μηνύματα: 235
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Re: Μη-Θέληση!
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 05, 2007, 09:19:45 »
Αnon, αυτό ακριβώς σκεφτόμουν και εγώ χθές οταν έγραφα....ενα τέτοιο θέμα.
Για μένα η μουσική, οπως και η ποίηση πολλές φορές είναι η μεγαλύτερη μαγεία....αλλά αυτό δεν μπορώ να το περιγράψω.
Και επειδή ακόμη βρίσκομαι κάτω απο την επήροή του ακούω τον ''μαγικό αυλό'' που αν και δεν ειναι απο τα  ήδη μουσικής που συνήθιζα είναι όντως ''μαγικός''.....χαρισμένος απο μια αδελφή μας.. :)

Περιμένω το θέμα σου.....

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Re: Μη-Θέληση!
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 05, 2007, 14:47:34 »

Ορφέα
Ρίξε πάντως μια ματιά στους Δραβίδες να δεις ποιος πέρασε σε ποιον τον μυστικισμό. Προσωπικά το ιστορικό πάρε-δώσε δεν με ενδιαφέρει, έτσι το ρίχνω στο τραπέζι, γιατί φαίνεται να σε ενδιαφέρει. Τώρα τα έργα που αναφέρεις ναι μεν έχουν επιδράσεις από τους αρείους αλλά δεν αποτελούν και τον μυστικισμό που συναντάς στην Rig Veda! Μιλάς για εργα με στόχο τον λαό και το συσχετίζεις με τον μυστικισμό της αυτολύτρωσης. Λυπάμαι μα δεν ακουσα ποτέ κανέναν να φωτίστηκε διαβάζοντας την Ιλιάδα!!! ( και γενικά με βιβλία)


ΔΡΑΒΙΔΕΣ !!!!
Δεν σε παραξενεύει φίλε μου που το σύμπλεγμα (DRV)  το ανευρίσκουμε σε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο, μάλλιστα, πολύ πιο πριν από την εποχή του Κριού; (1850 περίπου έως τα πρώτα χρόνια της χριστιανικής χρονολόγησης και την είσοδό μας στην εποχή των Ιχθύων).

Είτε ως ΔΡΥΣ, ιερά φηγός στην προϊστορική Ελλάδα, είτε ως μυστικιστική διδασκαλία των ΔΡΥίδων, την οποία συναντάμε και στα ιστορικά χρόνια, είτε ως ΔΡαΒιδικό μυστικισμό;

Θα σεβαστώ όμως την επιλογή σου να μην ενδιαφέρεσαι ιδιαίτερα για την ιστορία και θα προσπεράσω το θέμα.

Η μη ενασχόλισή σου με τα ιστορικά όμως σου στέρησε και τα ακούσματα που θα σε πληροφορούσαν ότι, πολλοί είναι οι φωτισμένοι που οφείλουν την εξέλιξή τους στην Ιλιάδα ή σε αντίστοιχη μυθολογία, όπως η Μπαγκαβάντ Γκιτά και η Ουτάρα Γκιτά. Με εκπλήσσει πάντως η στάση σου απέναντι στην μυθολογία και μάλλιστα στην φυλετική σου παράδοση.
Παραθέτω αυτούσιο ένα απόσπασμα του Γιουνγκ από το βιβλίο "Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ" που συνέγραψε με τον Κερένυι.

"...Η πρωτόγονη διανόηση δεν επινοεί μύθους, αλλά τους βιώνει.  Οι μύθοι είναι αυθεντικές αποκαλύψεις της προσυνείδητης ψυχής, ακούσιες εκθέσεις για ασυνείδητα ψυχικά συμβάντα και τίποτα άλλο παρά αλληγορίες φυσικών διαδικασιών. Αλληγορίες τέτοιου είδους θα αποτελούσαν άσκοπη διασκέδαση για την μη επιστημονική διάνοια. Δεν αναπαριστάνουν απλά, αλλά είναι η ψυχική ζωή της πρωτόγονης φυλής που, όταν χάσει την μυθολογική κληρονομιά της, καταρρέει και παρακμάζει σαν τον άνθρωοπο που έχασε την ψυχή του.

     Η μυθολογία μιας φυλής είναι η ζωντανή της θρησκεία, η απώλεια της οποίας αποτελεί ηθική καταστροφή. Αυτό συμβαίνει παντού και πάντα, ακόμα και ανάμεσα στους πολιτισμένους λαούς. Η μυθολογία, είναι ένας ζωντανός κρίκος με τις ψυχικές διεργασίες που λειτουργούν ανεξάρτητα και πέρα από την συνείδηση, μέσα στα σκοτεινά βάθη της ψυχής. Πολλές από αυτές τις ασυνείδητες διαδικασίες μπορούν να προκληθούν έμμεσα από την συνείδηση, αλλά ποτέ με συνειδητή εκλογή. Άλλες πάλι φαίνονται πως προξενούνται  αυθόρμητα, δηλαδή χωρίς καμιά ευδιάκριτη ή αποδείξιμη συνειδητή αιτία..."

    Υποθέτω ότι η ενδελεχέστερη θεώρηση της μυθολογίας θα σε αποσπάσει από την αντίληψή σου ότι αποτελεί ένα απλοϊκό λαϊκό ανάγνωσμα χωρίς καμιά ιδιαίτερη αξία, ή τουλάχιστον χωρίς αξία για τον εσωτερισμό και την εξελικτική διαδικασία της Αυτολύτρωσης.


Η μη-θέληση δεν είναι άσκηση! Ο διαλογισμός του κενού έτσι όπως χρησιμοποιείται τουλάχιστον στο Ζεν(π.χ στο Κιότο)-αυτόν μόνο γνωρίζω προσωπικά-(όχι το αμερικάνικο),δίδεται σε ανθρώπους που έχουν "κλειδώσει" τα πέντε πρώτα σώματα και όχι πιο πριν αλλά και πάλι όι ασκήσεις είναι ανάλογες του τύπου ανθρώπου και του προβλήματος που δηλώνει οτι έχει. Δεν είναι όπως στην Δύση που όλα είναι για όλους (super market gnosis!).


Θα συμφωνήσω μαζί σου και θεωρώ ότι οφείλω να ξανατονίσω κάποιες θέσεις - απόψεις που παραθέτεις.

"....Ο διαλογισμός του κενού έτσι όπως χρησιμοποιείται τουλάχιστον στο Ζεν(π.χ στο Κιότο)-αυτόν μόνο γνωρίζω προσωπικά-(όχι το αμερικάνικο),δίδεται σε ανθρώπους που έχουν "κλειδώσει" τα πέντε πρώτα σώματα και όχι πιο πριν...."

"....οι ασκήσεις είναι ανάλογες του τύπου ανθρώπου και του προβλήματος που δηλώνει οτι έχει. Δεν είναι όπως στην Δύση που όλα είναι για όλους (super market gnosis!).


Κάποτε είχα πει στον "χωρίς βάρος" οτι για μια σταγόνα μη-θέλησης χρειάζεται ένας ωκεανός θέλησης. Αλλά αυτό ισχύει για όσους έχουν γαλουχηθεί με την θέληση και την κυριαρχία. Όχι για όλους.


Και πάλι σημειώνουμε την ορθότητα των όσων παραθέτεις, με την σημείωση ότι το "όχι για όλους" μόνον στους ασυνείδητους μπορεί να αναφέρεται, καθότι, με την ανάπτυξη της συνείδησης στον άνθρωπο, παράλληλα και αλληλένδετα με την συνείδηση, αναπτύσεται και η βούληση (θέληση).
Μη συνειδητούς όμως ανθρώπους, είναι απαράδεκτο να τους κατευθύνουμε σε μια θεώρηση, οπαδοποιώντας τας τους (και ..κοπαδοποιώντας τους !!!) ανεξάρτητα αν τα κίνητρά μας είναι για το καλό τους.

Φίλε μου, όλα αυτά μου προκαλουν αναγούλα,να με συμπαθας και συ αλλά όπως είπα δεν θέλω να επεκταθώ. Περαστικός είμαι. Δεν θα μείνω πολύ.

Αλλά έχω μιαδυο ερώτησεις μόνο. Ποιό είναι το Μεγάλο σχέδιο; Και ποιου κατακτητή, είναι αυτη, η ελεφαντίωση της δύναμης;

Δεν ξέρω αλλά αυτό θέλω να το μάθω.

Αναγούλα : Μάλλιστα, κάποια δεδομένα δεν ....τρώγονται με τίποτα, είτε επειδή είναι άνοστα, είτε επειδή είναι επικίνδυνα για τον οργανισμό, είτε επειδή είναι ξένα προς το διαιτολόγιο που έχουμε συνηθήσει να μας σερβίρουν.

Ίσως πάλι να πρόκειται για δεδομένα που εισάγαμε στον οργανισμό μας και αυτός αρνείται ή αδυνατεί να τα χωνέψει.

Πάντα βέβαια υπάρχει και η περίπτωση, ο οργανισμός να έχει νοσήσει και να παρουσιάζεται (πράγμα σύνηθες σε ασθενούντες) το σύμπτωμα της ...αναγούλας.

Δεν κατάλαβα όμως, αν κάποιο επιμέρους θέμα είναι υπαίτιο της αναγούλας ή το σύνολο των θεμάτων που περιλαμβάνεις στην παράθεση.
Σαν επιμέρους, στο πρώτο θέμα περί της ανάπτυξης του παιδιού, δεν έχω αξίωση να συμφωνείς αν δεν έχεις περάσει την ...μύηση της γονικότητας, παρότι είναι ένα απόλυτα φυσικό και εύκολα παρατηρήσιμο και προσεγγίσημο φαινόμενο.

Για τα λοιπά επιμέρους θέματα, θα θέλαμε να μας υποδείξεις σε τι ή τι προκάλεσε σε σένα διατροφικές ανησυχίες, καθότι η ιταμή απαξίωση δεν προάγει τον υγιή διάλογο, τον οποίο υποτίθεται αναζητούμε και υποστηρίζουμε σε μια αγορά.

Το Μεγάλο σχέδιο, είναι το απλό φαινόμενο της ανάπτυξης του παιδιού και της ενηλικίωσής του και της μετέπειτα ανάληψης υπηρεσίας - προσφοράς προς άλλα αναπτυσσόμενα παιδιά, είτε μεμονωμένα και έστω ως προς την υλική τους ανάπτυξη, είτε συλλογικά και σε βαθμό που να εμπεριέχει το σύνολο της κοινωνίας των αναπτυσόμενων ανθρώπων. Προφανής βέβαια λόγος, η εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα της εκδήλωσης.

Το να γίνει βέβαια κάποιος συνεργάτης του Μεγάλου σχεδίου, χρειάζεται να έχει ενηλικιωθεί, όχι μόνον σωματικά-κάτι που γίνεται ούτως ή άλλως με την πάροδο του χρόνου- αλλά και συναισθηματικά πρώτιστα,
 και στο δυνατό βαθμό και νοητικά....
Τότε είναι έτοιμος να αναλάβει γονεϊκό ρόλο απέναντι στην κοινωνία και να θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία της ζωής και της εξέλιξης των εμβίων.

Ίσως βέβαια να ασπάζεσαι την αντίληψη ότι εδώ βρεθήκαμε από λάθος και το μόνο που χρειάζεται να φροντίσουμε, είναι να βρούμε τρόπο να την "κάνουμε" όσο γίνεται γρηγορότερα....

Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι στην αντίληψη αυτήν και πρώτιστο μέλημα θεωρούμε την επίγνωση και εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο ενσαρκωθήκαμε και στην συνέχεια την συνδρομή μας στον συνάνθρωπό μας για να επιτύχει και αυτός το ίδιο -ξεκαθαρίζοντάς του βέβαια ότι άμα το επιτύχει, στη συνέχεια θα κληθεί να γίνει αυτόβουλα και ανιδιοτελώς, συνεργάτης στην υπηρεσία του Έργου- ....
Έτσι θεωρούμε ότι ο άνθρωπος πετυχαίνει την Αυτολύτρωσή του.

Κυριολεκτικά, σε έρευνες που έχουν γίνει στο πως επιτυγχάνεται η ευημερία στον άνθρωπο, τα αποτελέσματα έχουν δείξει ότι, ούτε τα πλούτη, ούτε τα αξιώματα βοηθάνε στην ευημερία.
Οι πρωταρχικοί δύο παράγοντες για να ευημερήσει ο άνθρωπος, προέκυψε ότι είναι:
1. Η αποδοχή που απολαμβάνει από την κοινωνία, και 2. η κοινωνική του ενασχόλιση και ανθρωπιστική του προσφορά.
Προφανέστατα, εύκολα διακρίνονται τα δύο στάδια που προαναφέραμε.
1. Η ανάπτυξη και ενηλικίωση  και 2. η ανάληψη "γονεϊκού" ρόλου υπηρεσίας και προσφοράς.

Περί του ποιου κατακτητή και ελεφαντίωσης, παρακαλώ κάντο πιο αντιληπτό στο τι θέλεις να πείς.

Μέχρι τότε,
Υγεία και ευημερία....
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/