Αποστολέας Θέμα: Τράπεζες: Βαμπιρισμός, τοκογλυφία, δόλος, απάτες και λοιπές παρανομίες.  (Αναγνώστηκε 35196 φορές)

ΣΚΙΩΝΑΣ

  • Μηνύματα: 8
  • Karma: 0
    • Προφίλ
ΑΡΧΙΚΑ ΕΓΙΝΑ ΜΕΛΟΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΛΥΣΩ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ, ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΛΙΓΑ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ
ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΕΓΩ ΕΧΩ ΘΥΜΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ
ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ, ΕΧΩ ΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ
ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ.

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Αγαπητή Σκιώνας,

πάντα κάποιοι αφυπνισμένοι ελάχιστοι φέρουν τοπικές ή ακόμα και παγκόσμιες αλλαγές.  Η Υδροχοϊκή εποχή όμως που διανύουμε φέρει την ευθύνη της Συλλογικής Αφύπνισης, και όχι μόνο της Ατομικής. 

'Οσοι από εμάς, έχουν ανοίξει ένα βλέφαρο, στα σκοτάδια της αγέλης, φέρουν πάντα την υποχρέωση και να δείξουν τον δρόμο και να βοηθήσουν όσους επίσης είναι έτοιμοι να ξυπνήσουν.

Οι κοιμισμένοι δυστυχώς θα συνεχίσουν να είναι κοιμισμένοι, αφαιρώντας από τον εαυτό τους, το δικαίωμα να ορίζουν την ζωή τους, αλλά χαρίζοντας την διαχείριση της ζωής τους σε κάποιους άλλους "ξύπνιους".  Γι' αυτούς δεν υπάρχουν ανώτερες αξίες και ιδανικά, αλλά ο νόμος της αγέλης.

Ο καθένας μας, ας κάνει την επιλογή του, που δηλαδή θα ήθελε να ανήκει, στους φωτισμένους ή στους κοιμισμένους, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και το κόστος αυτής της επιλογής.  Και η ελευθερία και η δουλεία, φέρουν το αντίστοιχο τίμημα
.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 07, 2010, 15:50:14 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
http://analytakis.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=22842&blid=54

ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

20 Φεβρουαρίου 2010

Οταν ξεσπασε η κριση ηταν εξαιτιας των τραπεζων

Αυτοι οι απατεωνες με τις κομπινες και τις απατες τους, τιναξαν οικονομιες στον αερα.

Τα φιδια που κοιτουν πως θα βρουν ευκαιρια να σε κλεψουν.

Αυτη λοιπον η συμμορια εστησε την μεγαλυτερη  απατη των αιωνων.

Αυτα τα καθαρματα που κατασκευασαν ενα τεραστιο κολπο, ωστε να καταστρεψουν οτι υπηρξε καλο, και καταφεραν να οδηγησουν τους ανθρωπους στην μιζερια και στην κακομοιρια.

Τα κτηνη που ποδοπατησαν πανω σε πτωματα για να αυξησουν την περιουσια τους.

Αυτα τα κτηνη ομως δεν ηταν μονα τους.

Παρεα με αυτα το κρατος. Το κρατος, που δεν εφταναν οσα εκαναν οι τραπεζιτες, βγηκε στην συνεχεια να τις στηριξει.

Με τι; Μα φυσικα με τα χρηματα που απεμειναν απο τους κοινους θνητους.

Φυσικα δεν ρωτησαν κανενα ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ οι τραπεζες.

Μια και αυτοι εχουν το αποφασιζουμε (κυβερνησεις), μαζεψαν τα χρηματα του κοσμακι για να "σωσουν" τις τραπεζες.

Το αποτελεσμα........

Τα καθικια αυτα, που πηραν τα υπολοιπα εναπομειναντα χρηματα, και που ειχαν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να τα διαθεσουν για να στηριξουν την αγορα, φροντισαν να τα κρατησουν για τον εαυτο τους, με απιστευτες δικαιολογιες.


το κόστος διάσωσης των τραπεζών της Ε.Ε.

13 Ιουνίου 2009

Σε δυσθεώρητα ύψη έχει ανέλθει το κόστος της διάσωσης των τραπεζών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σύμφωνα με έγγραφο της Κομισιόν που περιήλθε στην κατοχή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. έχουν συνολικά εγκρίνει βοήθεια ύψους 3,77 τρισ. ευρώ για τις τράπεζές τους κατά τη διάρκεια της κρίσης.


3,77 τρισ. ευρώ

....Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κρατική στήριξη των τραπεζών στην Ευρωζώνη έρχεται κυρίως στη μορφή εγγυήσεων επισφαλειών (2,92 τρισ. ευρώ). Ενα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό -311,4 δισ. ευρώ- αφορά «ενέσεις» κεφαλαίου σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, 505,6 δισ. ευρώ αντιστοιχούν σε μέτρα διευκόλυνσης της χρηματοδότησης των τραπεζών και ενίσχυσης της ρευστότητας, ενώ κεφάλαια ύψους 33 δισ. ευρώ διατίθενται για την απαλλαγή των τραπεζών από προβληματικό ενεργητικό. Συνολικά, 18 κράτη-μέλη έχουν υιοθετήσει εγγυήσεις για επισφάλειες, 15 έχουν προωθήσει μέτρα ανακεφαλαιοποίησης και 11 έχουν προβεί σε «ενέσεις» ρευστότητας.

Και ενώ οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διαθέτουν δυσθεώρητα ποσά για το τραπεζικό σύστημα, οι Βρυξέλλες ανησυχούν για τα μέτρα, που λαμβάνουν τρίτες χώρες προς στήριξη των οικονομιών τους και κλάδων εκτός χρηματοοικονομικού τομέα.
http://www.eixe.gr/default.asp?ElementId=206896

Για τον Ελληνικο χωρο, κοιταξτε που πηγαν.

Η κυρία Κατσέλη κατηγόρησε τις ελληνικές τράπεζες ότι παρ΄ όλο που δεν θίχτηκαν ιδιαίτερα από την παγκόσμια κρίση και έλαβαν ρευστότητα από το Ελληνικό Δημόσιο, όχι μόνον δεν διοχέτευσαν χρήματα στην ελληνική αγορά, αλλά αντίθετα μείωσαν τα δάνεια προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά « μετακυλίοντας το βάρος της προσαρμογής στην πραγματική οικονομία » όπως είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι « οι τράπεζες χρηματοδότησαν τον τελευταίο χρόνο ό,τι ήταν πλήρως εξασφαλισμένο ». Η υπουργός Οικονομίας συμπέρανε ότι από αυτές τις ενέργειες των τραπεζών προκλήθηκε « ανεπάρκεια ρευστότητας και πιστωτική ασφυξία οξύνοντας τις αρνητικές συνέπειες στην οικονομική δραστηριότητα ».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κυρία Κατσέλη υπονόησε ότι οι τράπεζες χρησιμοποίησαν τις κρατικές ενέσεις ρευστότητας με τα 28 δισ. προς ίδιον όφελος, καθώς όπως είπε « από τα 28 δισ. ευρώ που διατέθηκαν στις τράπεζες είναι γνωστό ότι αυτές χρησιμοποίησαν μόλις 12-13 δισ. Από αυτά τα 4 ενίσχυσαν τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειάς τους, ενώ τα 9 στο σύνολό τους σχεδόν χρησιμοποιήθηκαν για την επαναχρηματοδότηση του Δημοσίου μέσω της αγοράς τίτλων, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο και την κερδοφορία των τραπεζών. Αγοράζοντας τίτλους του Δημοσίου με επιτόκια από 3%-5,5%, οι τράπεζες επαναχρηματοδοτήθηκαν μέσω της ΕΚΤ με 1%-1,5%. Η διαφορά αποτέλεσε το κέρδος τους, μια πηγή εσόδων μη επαναλαμβανόμενη » είπε........http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artid=312978&dt=02/02/2010     Η απάντηση ήρθε από τους τραπεζίτες που ξεκαθάρισαν σε κάθε τόνο ότι ΠΡΕΠΕΙ να προστατευθεί η ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ώστε να μπορούν να στηρίζουν επαρκώς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Βύρων Μπαλλής, κατά την παρέμβασή του στο συνέδριο της «Απογευματινής», τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στις κινήσεις της ώστε να μη διαταράσσει τις καταθέσεις που βρίσκονται στις ελληνικές τράπεζες, αλλά και να μην αναπτύξει στην κοινωνία μια κουλτούρα υπεκφυγής από τις ειλημμένες τραπεζικές υποχρεώσεις.       

Το αποτελεσμα; Ερχεται σημερα το κρατος να ζητησει χρηματα.

Απο που; Απο τις τραπεζες, Φυσικα παιρνει πορτα.....

...Απο αυτους που φροντισε να στηριξει με δικα μας χρηματα.

Αυτους του ελεεινους, που ο μοναδικος τους σκοπος, ειναι η καταστροφη του κοσμου.

...Απο αυτους που εσωζαν τις τραπεζες, για να κανουν σημερα παιχνιδια εις βαρος ενος λαου, καταδικαζοντας αυτους που τους βοηθησαν να ζησουν μεσα στην μιζερια.

Οι βρυκολακες ζουν ακομα γιατι ΕΜΕΙΣ τους φροντιζουμε.

Οσο εξακολουθουμε να τους βοηθαμε, τοσο αιμα θα πινουν.

Αν το κρατος θελει να λεγεται ΚΡΑΤΟΣ, να τσακισει αυτους τους  αλητες που πινουν αιμα και κοιτουν την ΕΞΩΝΤΩΣΗ του λαου.

Αυτοι που τα δημιουργησαν ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΣΕΡΑΠΙΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 492
  • Karma: 0
  • FR.M.T.S.G
    • Προφίλ
Ας δούμε το θέμα και λίγο μυστικιστικά, για όσους μπορούν να παρατηρήσουν το συλλογικό ασυνείδητο (αστρικό κόσμο - ας πούμε) η μορφή της αρνητικότητας γιγαντώνετε αυτές τις μέρες και έχει το σχήμα του τυφώνα, ενός τεράστιου στροβίλου, που είναι συμπαγής, η γενική μορφή του τεράστιου στροβίλου αυτού είναι αρσενικής όψης, ως αρχαίου Έλληνα θεού μορφή (αυτό ας μην το πάρουμε στη κυριολεξία). Το επικίνδυνο φαινόμενο δεν είναι ότι στο διάβα του αυτός ο στρόβιλος παρασήρει τα πάντα, αλλά όταν σπάσει σε πολλά μικρότερα κομμάτια, που χρονικά είναι κοντά. Π.Χ. μέσα σε ονειρική κατάσταση αρκετοί βλέπουν αυτήν την κατάσταση μορφή. Παλαιότερα είχαμε πεί ότι θα γιγαντωθεί αυτή η αρνητικότητα. Τώρα μπαίνουμε στο κρίσιμο σημείο της κορύφωσης της αστρικής θύελλας, τυφώνα,  δεν γνωρίζω την διάρκεια του φαινομένου και λίγο πρίν την έκρηξη.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 07, 2010, 22:12:34 από ΣΕΡΑΠΙΣ »
Per aspera ad astra

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Το αίτημα για Κάθαρση και Δικαιοσύνη γιγαντώνεται καθώς πλήθος σκανδάλων, είτε οικονομικών, είτε πολιτικών, είτε τραπεζικών, είτε θρησκευτικών αποκαλύπτονται.

Είναι απαράδεκτο, να ληστεύουν και να εξαπατούν επί τόσα χρόνια τον Ελληνικό λαό, αν και αυτό το φαινόμενο, είναι ένα γεγονός, εκατοντάδων ετών, και όχι κάτι το πρόσφατο, κάτι το σημερινό.

Απλά η Αφύπνιση, η Συνειδητοποίηση, του μεγέθους της εγκληματικότητας και της Απάτης, ξεσηκώνει όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας.

Γεγονότα όπως:

1. Να χρησιμοποιούνται τα Κεφάλαια των Ελλήνων Ασφαλιζόμενων, για κερδοσκοπικά παιχνίδια έξόντωσης λαών,

2. Να χρησιμοποιείται Δημόσιο χρήμα και εγγυήσεις, έτσι ώστε οι Τράπεζες Ληστές, να συνεχίζουν να ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ τον Ελληνικό λαό, που στηρίζει την συνέχεια της λειτουργίας τους (εξαιτίας της εκάστοτε Παράνομης Κυβερνητικής πολιτικής),

3. Να γίνεται μάρτυρας, ο Ελληνικός λαός, άθλιας κοινωνικής πρόνοιας και ασφαλιστικού συστήματος, όταν πλήθος πολιτικών λήστεψαν το Ελληνικό Δημόσιο,

4. Να εξαναγκάζεται μέσω της Δημόσιας Ελληνικής παδείας, σε παράνομο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ προσυλητισμό, που καταστρέφει την Ελληνική Εθνότητα, και εκπαιδεύει στην Απάτη και στην Εγκληματικότητα,

5. Να ανέχεται ο Ελληνικός λαός, Εβραίους ανθέλληνες ληστές, να ξεπουλούν την Ελλάδα μας, μέσα από Ιερές μπίζνες.

Μέχρι πότε θα ανεχτούμε να μας κλέβουν, να μας εξαπατούν, να μας οδηγούν στην καταστροφή και ατομικά, και ως χώρα, χωρίς να αντιδράσουμε χωρίς να γίνει ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ?

Η εποχή καλεί για κάθαρση, και τίποτα και κανένας, δεν μπορεί να την σταματήσει.

Η ΛΑΪΚΗ ΝΕΜΕΣΗ, η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ γιγαντώνεται, και πάσης φύσεως ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ θα την πληρώσει.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Παλαιότερα είχαμε πεί ότι θα γιγαντωθεί αυτή η αρνητικότητα. Τώρα μπαίνουμε στο κρίσιμο σημείο της κορύφωσης της αστρικής θύελλας, τυφώνα,  δεν γνωρίζω την διάρκεια του φαινομένου και λίγο πρίν την έκρηξη.

    Είναι αλήθεια δυστυχώς.... Οι αληθινά μυημένοι ήδη αντιλαμβάνονται την διόγκωση της αρνητικής ενέργειας και οι ευαίσθητοι νοιώθουν την βαριά ενεργειακή ατμόσφαιρα. Το απόστημα αυτό είναι προδιαγραμμένο να σπάσει και μάλιστα ξαφνικά και σε ανύποπτο χρόνο για τον κόσμο, παρότι ολάκερη η ανθρωπότητα με τα σύγχρονα γεγονότα αντιλαμβάνεται ότι κάτι επίκειται να συμβεί. Η είσοδος του Ουρανού στον Κριό στα τέλη Μαΐου, συνηγορεί στην αντίληψη αυτή και μας προειδοποιεί ότι η επόμενη επταετία (όσο διαρκεί η παραμονή του στον Κριό) θα είναι επταετία εκρηκτικών γεγονότων και αλλαγών. Υπάρχουν όμως και κάποιες κρίσιμες χρονικές περίοδοι και μία από αυτές - πολύ επικίνδυνη - είναι όταν περνάει ο Ουρανός από την 12η μοίρα και 51 πρώτα λεπτά της μοίρας του Κριού.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΣΚΙΩΝΑΣ

  • Μηνύματα: 8
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ βλέπε(ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΟΥΡΑΝΙΟ κτλ κυρίως ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ) ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΘΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ (στεριά και θάλασσα). ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΥΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΗΣΟΥΜΕ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΕΛΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ. ΕΓΩ ΕΔΩΣΑ ΕΝΑΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ. Θα ενημερωθήτε σύντομα από τα μ.μ.ε. βλέπε (ΜΗΛΙΕΣ,ΠΗΛΙΟ,ΒΟΛΟΣ,ΜΑΓΝΗΣΙΑ) τελεία δεν βάζω βλέπεται έχει και συνέχεια το έργο μου

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.

    Ναι, το κτίσιμο της Νέας Ελλάδος και η επίτευξη ευημερίας, είναι έργο συλλογικό και όλοι καλούνται να συνδράμουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Είναι προφανές βέβαια ότι οι υπονομευτές θα κληθούν να λογοδοτήσουν....
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
ΕΓΩ ΕΔΩΣΑ ΕΝΑΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ. Θα ενημερωθήτε σύντομα από τα μ.μ.ε. βλέπε (ΜΗΛΙΕΣ,ΠΗΛΙΟ,ΒΟΛΟΣ,ΜΑΓΝΗΣΙΑ) τελεία δεν βάζω βλέπεται έχει και συνέχεια το έργο μου

Αγαπητή Σκιώνας,

μπορείς να μας εξηγήσεις σε τι αναφέρεσαι, ως το έργο σου?
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Δημόσια Καταγγελία κατά της Τραπεζικής Μαφίας.
Παράνομο εμπάργκο Τραπεζών με την συμβολή του Τειρεσία.


1. 'Οσοι συνάνθρωποί μας, έχουν κάνει στάση πληρωμών, και έχουν κινηθεί δικαστικά με αγωγές κατά της Τραπεζικής παρανομίας, βρίσκονται ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ στα δυσμενή του Τειρεσία, και δεν μπορούν να πάρουν νέα δανειοδότηση.

2. 'Οσοι συνάνθρωποι μας, εξαναγκάζονται, λόγω άγνοιας ή οικονομικού αδιέξοδου, να ρυθμίσουν τις καθυστερημένες οφειλές τους, το Μαφιόζικο Τραπεζικό σύστημα τους τιμωρεί, μη χορηγώντας τους Νέα δανειοδότηση για 3 χρόνια. (πληροφορία μέσω Εθνικής)

3. Ακόμα και με προσημείωση ακινήτου, με 1000% εξασφάλιση, αν ανήκει κάποιος στις παραπάνω δύο κατηγορίες, δηλαδή, στάση πληρωμών, ή ρύθμιση οφειλών, η Τραπεζική Μαφία δεν χορηγεί νέα δανειοδότηση.

Αλήθεια τι κατάφεραν οι ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, μέσω της Ανήθικης, Απάνθρωπης, και Παράνομης ληστείας τους?  Σίγουρα γονάτισαν τόσα έθνη, αλλά η Νέμεσης δεν άργησε να έρθει και για τους ίδιους.

Οι κάποτε τράπεζες των πολλών δεκάδων δις αξίζουν σήμερα μόλις μερικά δις.

Παράλληλα ανοίγεται ο δρόμος για την απορρόφηση τους ολιστικά, από την αγορά, που αφαίμαξαν όλο το αίμα-χρήμα.

Η ίδια η αγορά, το ίδιο το έθνος που γονάτισαν, αυτοί οι ταλαιπωρημένοι αγανακτισμένοι πολίτες, διεκδικούν σήμερα, ένα Ηθικό, Νόμιμο, και Ανθρώπινο Τραπεζικό σύστημα, που προάγει την ευημερία μιας κοινωνίας.

Οι Μεγαλομέτοχοι Απατεώνες Τραπεζίτες, απλά θα τα χάσουν όλα τα κέρδη τους, από τα λάφυρα των πολλών δις, πληρώνοντας την απληστία τους.

Επιτέλους η Διεθνής Πολιτική σκηνή, αναγνωρίζει πως αν δεν απορροφήσει ο κάθε λαός τις Τράπεζες του, και δεν αποκαταστήσει ένα υγιή τραπεζικό σύστημα, δεν σώζεται καμιά ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Κάθε μέρα, γίνεται όλο και πιο εμφανές, το γεγονός, πως θα καταστραφούμε ΟΛΟΙ μας, αν δεν σταματήσουμε το Θηρίο της Τραπεζικής Απληστίας.

Οι κραυγές του λαού εισακούστηκαν, και λογική επικρατεί επιτέλους στην πολιτική σκηνή...

...διότι όλος ο Νοήμων Κόσμος γνωρίζει την ΛΥΣΗ, που δεν είναι άλλη από την ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 05, 2011, 00:34:21 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/06/2010_343155

Hμερομηνία :  19-06-10             

«Βέλη» Τρισέ εναντίον των τραπεζών

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ επέκρινε δριμύτατα τη συμπεριφορά των τραπεζών μετά τη παγκόσμια οικονομική κρίση, σε συνέντευξη του σε γερμανική εφημερίδα που κυκλοφορεί αύριο.

«Όλες θα είχαν εξαφανιστεί εάν δεν τις είχαμε σώσει, αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε» τονίζει ο Τρισέ στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Die Welt της Κυριακής.

Για τους λόγους αυτούς, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, είναι ακατανόητο για τους διευθύνοντες να σκέφτονται ότι μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσαν πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.

Ο Τρισέ επικρίνει τις υπερβολικές αμοιβές, τα πακέτα των πριμ και τη νοοτροπία της αύξησης των κερδών σε μικρό διάστημα, στοιχεία που ελάχιστα συνάδουν με την πραγματική οικονομία.

«Αυτά δεν είναι συμβατά με τις υφιστάμενες δημοκρατικές αρχές μας», τονίζει ο Τρισέ στη συνέντευξη του.

Ο ίδιος υπεραμύνεται της απόφασης που πήρε η ΕΚΤ, το Μάιο, να αγοράσει ομόλογα από χώρες μέλη της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίση όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. « Η κατάσταση ήταν πολλή δραματική. Η Ευρώπη είναι το επίκεντρο της κρίσης αυτή τη στιγμή», συνεχίζει ο Τρισέ.

Την ίδια στιγμή ο γάλλος οικονομολόγος δηλώνει ότι οι κυβερνήσεις του Παρισιού και του Βερολίνου ευθύνονται κατά ένα μέρος για την κρίση χρέους της ευρωζώνης, η οποία προκλήθηκε όταν η Γαλλία και η Γερμανία το 2004 παραβίαζαν το Σύμφωνο Σταθερότητας.

«Εύχομαι η γερμανική κοινή γνώμη να είχε αντιδράσει με την ίδια αποστροφή στην παραβίαση του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας όπως αντέδρασε στην απόφαση μας να αγοράσουμε κρατικά ομόλογα χωρών υπό κρίση», υπογράμμισε ο Τρισέ.

«Οι κυβερνήσεις είναι εξαιρετικά αναξιόπιστες επί μήνες και επί χρόνια», καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/782----10-----

Το ταμείο των 10 δισ.€ και οι κρατικοποιήσεις τραπεζών!

Tuesday, 22 June 2010 00:14

Το δρόμο για κρατικοποιήσεις τραπεζών ανοίγει το σχέδιο νόμου που θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, για να δημιουργηθεί το θεσμικό πλαίσιο, βάσει του οποίου θα λειτουργήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που ιδρύεται για να προσφέρει κεφαλαιακές ενισχύσεις μέχρι 10 δις. ευρώ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με σημείωμα που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου, που θα πρέπει να έχει φθάσει στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα, όπως προβλέπει η συμφωνία δανεισμού από την «τρόικα»,

n  Τα ίδια κεφάλαια θα (σ.σ.: από το ΤΧΣ) παρέχονται με τη μορφή προνομιούχων μετοχών στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με άδεια της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι προνομιούχες μετοχές θα μετατρέπονται σε κοινές, σε επόμενο στάδιο και σύμφωνα με κανόνες που θα εξειδικευθούν περαιτέρω στη νομοθεσία θέσπισης του Ταμείου.

n  Η συμμετοχή στο Ταμείο θα είναι υποχρεωτική και θα ενεργοποιείται όταν δεν καλύπτονται οι ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις, όπως έχουν οριστεί για συγκεκριμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από την Τράπεζα της Ελλάδος, ως αρμόδια εποπτική αρχή και όταν δεν μπορεί να βρεθεί άλλη ιδιωτική λύση.

n  Εάν τα πιστωτικά ιδρύματα δεν δύνανται να συγκεντρώσουν εγκαίρως επιπρόσθετα κεφάλαια για να αποπληρώσουν το Ταμείο, θα εφαρμόζεται σχέδιο αναδιάρθρωσης τους υπό την αιγίδα του Ταμείο, κατ' εφαρμογήν των κοινοτικών κανόνων ανταγωνισμού και κρατικών ενισχύσεων.

Με άλλα λόγια το ΤΧΣ θα διασώζει τράπεζες με «τρύπες» στην κεφαλαιακή τους επάρκεια και, αν αυτές δεν μπορούν να υποκαταστήσουν αυτά τα κεφάλαια με ιδιωτικά κεφάλαια από μετόχους, θα μετατρέπονται σε κοινές οι προνομιούχες μετοχές που θα έχουν εκδοθεί υπέρ του ΤΧΣ, το οποίο θα γίνεται πλέον, εξ ονόματος του Δημοσίου, βασικός μέτοχος στην τράπεζα που θα διασώζει. Όποια τράπεζα αποδεικνύεται ασυνεπής στις πληρωμές της προς το Ταμείο θα μπαίνει σε διαδικασία αναδιάρθρωσης, δηλαδή συρρίκνωσης με τμηματική πώληση στοιχείων ενεργητικού.

Κατά τα λοιπά, όπως αναφέρεται στο σημείωμα του υπ. Οικονομικών,

n  Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προβλέπεται στο Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής, παράρτημα 2, του μηχανισμού στήριξης που έχει υπογράψει η Ελληνική Δημοκρατία, ν. 3845/2010.

n  Ο σκοπός του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ταμείο) είναι να διατηρήσει τη σταθερότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, χορηγώντας ίδια κεφάλαια σε περίπτωση σημαντικής συρρίκνωσης των κεφαλαίων. Το Ταμείο δεν θα στηρίζει τη ρευστότητα, η οποία θα παρέχεται σύμφωνα με τις ισχύουσες ρυθμίσεις.

n  Για το Ταμείο προβλέπεται αρχική επταετής διάρκεια. Μετά το τέλος αυτής της περιόδου η κυριότητα του Ταμείου
περνά στο Ελληνικό Δημόσιο, μέχρι το ύψος της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο του Ταμείου.

n  Το Ταμείο θα δημιουργηθεί ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα και η λειτουργία του (π.χ. για διευκόλυνση προσλήψεων και αποδοχών του κατάλληλα καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού). Η νομική δομή του Ταμείου θα επιτρέπει την ιδιωτική συμμετοχή.

n  Το Ταμείο θα χρηματοδοτείται με ποσό 10 δις ευρώ από την ελληνική κυβέρνηση από πηγές προερχόμενες από το κοινό πρόγραμμα ΕΕ/ΔΝΤ. Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος ζημιών αναλαμβάνεται πλήρως από την ελληνική κυβέρνηση ως κύριος μέτοχος του Ταμείου. Η αγορά των προνομιούχων μετοχών του Ταμείου θα γίνει τοις μετρητοίς.

n  Για την εκπλήρωση των στόχων του το Ταμείο θα έχει ορισμένες εξουσίες στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχει χρηματοδοτήσει, και οι οποίες θα ασκούνται μετά από διαβούλευση με την ΤτΕ. Οι εξουσίες του Ταμείου θα ασκούνται με την επιφύλαξη των εποπτικών αρμοδιοτήτων της ΤτΕ και περιλαμβάνουν ενδεικτικά τα εξής :

- να απαιτεί από την ΤτΕ να του παρέχει για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κάθε πληροφορία απαραίτητη για την ολοκλήρωση του σκοπού του,

- να ορίζει ένα μέλος στο ΔΣ του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος,

- να απαιτεί από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα την υποβολή σχεδίου αναδιάρθρωσης,

- να έχει δικαίωμα αρνησικυρίας (βέτο) σε αποφάσεις ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος (επιχειρηματική στρατηγική, απόδοση μερισμάτων, θέματα μισθοδοσίας, ρευστότητας και διαχείρισης ενεργητικού παθητικού κ.λ.π.),

 -να συγκαλεί τη ΓΣ των μετόχων του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος όπως ορίζει το εταιρικό δίκαιο,

- να απαιτεί τη μετατροπή των προνομιούχων μετοχών σε κοινές, όταν το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αδυνατεί να καλύπτει (1) το ελάχιστο ύψος ιδίων κεφαλαίων όπως ορίζει το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο ή (2) ορισμένες οικονομικές απαιτήσεις που θα επιβάλλονται από το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

- Η νομοθεσία θέσπισης του Ταμείου, θα εξειδικεύσει περαιτέρω μια αντικειμενική διαδικασία που θα ακολουθείται για τις τιμές μετατροπής, λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες από την παρέμβαση του Ταμείου, τα νομικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των μετόχων και τους κοινοτικούς κανόνες κρατικών ενισχύσεων.

- να προχωρά σε διαγνωστικές μελέτες και ειδικούς ελέγχους με τη βοήθεια εξωτερικών ελεγκτών για να αξιολογείται η φερεγγυότητα του τραπεζικού ιδρύματος όταν το Ταμείο κρίνει ότι αυτό είναι απαραίτητο.

Τα κριτήρια για οποιαδήποτε αύξηση κεφαλαίου θα πρέπει να εναρμονιστούν με την Απόφαση της Επιτροπής της 19.11.2008 (Ν 560/2008 μέτρα στήριξης για τα πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα). Η χορήγηση μετοχικού κεφαλαίου υπόκειται ειδικότερα στα παρακάτω κριτήρια.

- Τα πιστωτικά ιδρύματα θα καταβάλλουν μη σωρευτική αποζημίωση με βάση τους κανόνες της αγοράς, εκτός εάν η ανάλυση του σχεδίου αναδιάρθρωσης δικαιολογεί μία εναλλακτική προσέγγιση. Μία μη σωρευτική αποζημίωση με βάση τους κανόνες της αγοράς μπορεί να είναι είτε 10% (όπως ορίζεται στην παραπάνω απόφαση) ή εξαρτώμενη από το προφίλ κινδύνου του πιστωτικού ιδρύματος και την ποιότητα του κεφαλαίου, μεταξύ 7% και 9.3%, ενώ το κεφάλαιο πρώτης βαθμίδας (Tier1) για βασικά υγιή πιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει κανονικά να αποζημιώνεται με όχι λιγότερο από 9%.

- Τα πιστωτικά ιδρύματα δεν θα καταβάλλουν μερίσματα ή εξοφλούν κουπόνια σε υβριδικό κεφάλαιο, εκτός αν είναι υποχρεωμένα εκ του νόμου να το κάνουν, κάτι που εφαρμόζεται στην περίπτωση κερδοφόρου πιστωτικού ιδρύματος (εν τούτοις το πιστωτικό ίδρυμα δεν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει αποθεματικά για να παρουσιάσει κέρδη).

- Το πιστωτικό ίδρυμα θα πρέπει να επαναγοράσει τις προνομιούχες μετοχές στο ίδιο ποσό με αυτό που επενδύθηκε αρχικά σε αυτό. Μετά από 5 χρόνια οι μετοχές πρέπει να επανακτηθούν ή πρέπει να αποζημιωθούν με πρόστιμο. Αν δεν μπορούν να επανακτηθούν γιατί δεν καλύπτονται τα κριτήρια κεφαλαιακής επάρκειας, οι προνομιούχες μετοχές πρέπει να μετατραπούν σε κοινές μετοχές.

Κάθε σχέδιο αναδιάρθρωσης πρέπει να είναι σύμφωνο με τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων και να εγκριθεί με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο να διασφαλιστεί ότι το πιστωτικό ίδρυμα θα ανακτήσει τη βιωσιμότητα του στο τέλος της περιόδου αναδιάρθρωσης, ότι θα επιτευχθεί ο επιμερισμός του κόστους ανάμεσα στους μετόχους και ότι θα περιοριστεί η στρέβλωση του ανταγωνισμού.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/1643-l-r-25---

«Λευκή επιταγή» 25 δις. στους τραπεζίτες!
 
Thursday, 25 November 2010 23:55

Σε «λευκή επιταγή» μετατρέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών το «πακέτο» κρατικών εγγυήσεων 25 δις. ευρώ, που θα υποχρεωθούν να αντλήσουν τους επόμενους μήνες οι ελληνικές τράπεζες για να αποκρούσουν τις ισχυρές πιέσεις που δημιουργεί στη ρευστότητά τους η κλιμακούμενη αναταραχή στις αγορές ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης και οι νέες «τάσεις εξόδου» καταθετών από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, που επανεμφανίσθηκαν με αρκετή ένταση τον Νοέμβριο.

Οι νέες πιέσεις στη ρευστότητα επαναφέρουν εκόντες άκοντες τους Έλληνες τραπεζίτες στη… θερμοκοιτίδα της ΕΚΤ, καθώς ανατρέπονται μέχρι νεοτέρας τα φιλόδοξα σχέδια επανόδου στη διατραπεζική αγορά. Όμως, καθώς τα αποδεκτά καλύμματα δανεισμού από την ΕΚΤ εξαντλούνται και τα «κουρέματα» από την ΕΚΤ μειώνουν όλο και περισσότερο τη ρευστότητα που λαμβάνουν οι τράπεζες, ενεχυριάζοντας όλο και περισσότερα καλύμματα (σχετικά ρεπορτάζ έχει φιλοξενήσει το τελευταίο δίμηνο το «Β»), οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να εκπέμψουν και πάλι SOS στο υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας κρατικές εγγυήσεις δανεισμού.

Το υπουργείο Οικονομικών, προχωρώντας σε μια διευκόλυνση που μεταθέτει ακόμη πιο μακριά στο μέλλον την αναγκαία -αν και επώδυνη για τις τράπεζες- εξυγίανση αποφάσισε, ύστερα από ισχυρές πιέσεις των τραπεζών, που σε αυτό το θέμα είχαν σθεναρή υποστήριξη από την Τράπεζα της Ελλάδος, να αποδεσμεύσει τις εγγυήσεις χωρίς να εφαρμόσει το δρακόντειο εποπτικό πλαίσιο που το ίδιο καθιέρωσε (κατόπιν πιέσεων της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού) μόλις τον περασμένο Ιούλιο!

Ουσιαστικά, προς χάρη της διατήρησης μιας επιφανειακά «σταθερής» εικόνας του τραπεζικού συστήματος, το υπουργείο αποδεσμεύει τεράστια ποσά στις τράπεζες, που θεωρητικά το Δημόσιο μπορεί να δει αργότερα να προστίθενται στο ογκώδες δημόσιο χρέος της χώρας, χωρίς να ενεργοποιεί τις ασφαλιστικές δικλίδες που το ίδιο έχει θέσει, ώστε να διασφαλίζεται ότι θα είναι βιώσιμες μακροπρόθεσμα οι τράπεζες που θα τις λάβουν και δεν θα καταπέσουν οι εγγυήσεις εις βάρος των φορολογούμενων πολιτών.

Με την απόφαση με αριθμό 29850 Β 1465, που είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 19 Ιουλίου του 2010 και είχε θέμα την «Παράταση του Προγράμματος ενίσχυσης της ρευστότητας και της κεφαλαιακής επάρκειας σύμφωνα με το Ν. 3723/2008», το υπουργείο Οικονομικών είχε ορίσει, κατ’ απαίτηση της Κομισιόν, αυστηρούς όρους για περαιτέρω χορηγήσεις εγγυήσεων δανεισμού στις τράπεζες.

Εκτός από την αύξηση των προμηθειών που θα πρέπει να καταβάλλονται για τις εγγυήσεις κατά 20-40 μονάδες βάσης, η απόφαση προέβλεπε ότι στο εξής θα ελέγχονται αυστηρά τα συνολικά ποσά εγγυήσεων που θα χορηγούνται, ώστε να μην καταλήξουμε σε ένα τραπεζικό σύστημα «ζόμπι», το οποίο θα επιβιώνει μόνο χάρη σε κρατικές εγγυήσεις, τις οποίες θα είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να επιστρέψει.

Έτσι, με την απόφαση αυτή προβλέφθηκε, ότι από 1ης Ιουλίου 2010, για κάθε πιστωτικό ίδρυμα που λαμβάνει κατά τα ανωτέρω εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για νέο ή ανανεούμενο χρέος, εφόσον κατά το χρόνο παροχής της εγγύησης το σύνολο των

εγγυημένων υποχρεώσεών του (συμπεριλαμβανομένων των εγγυήσεων που έχουν χορηγηθεί πριν την 1η Ιουλίου 2010) υπερβαίνει, σωρευτικά, το 5% των συνολικών υποχρεώσεών του και το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ, θα υποβάλλεται, εντός τριμήνου από την παροχή της εγγύησης, έκθεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα καταδεικνύει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του χωρίς εξάρτηση από κρατική στήριξη.

Επιπλέον, η Τράπεζα της Ελλάδος ανέλαβε την υποχρέωση να «συντάξει, μέχρι την 15η Οκτωβρίου 2010 το αργότερο, συνοπτική ενδιάμεση έκθεση για τη λειτουργία του καθεστώτος παροχής εγγυήσεων. Η έκθεση αυτή θα υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο Συμβούλιο Εποπτείας».

Ουσιαστικά, δηλαδή, με την απόφαση αυτή το «πανηγύρι» των εγγυήσεων προοριζόταν να τελειώσει. Στο εξής, όποια τράπεζα έχει στο παθητικό της εγγυήσεις που υπερβαίνουν το 5% των συνολικών υποχρεώσεων κανονικά πρέπει να υποβάλει έκθεση βιωσιμότητας στην Κομισιόν. Δεδομένου ότι αρκετές τράπεζες έχουν προ πολλού υπερβεί αυτό το όριο και σίγουρα όλες θα το ξεπεράσουν, όταν αρχίσουν να λαμβάνουν εγγυήσεις από το νέο «πακέτο» των 25 δις. ευρώ, η διαδικασία αυτή θα έπρεπε κανονικά να οδηγήσει σε μια επώδυνη διαδικασία αναδιάρθρωσης, υπό την εποπτεία της Κομισιόν και με την όχι ιδιαίτερα ευχάριστη για τους τραπεζίτες συνδρομή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Όμως, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν, ότι το υπουργείο Οικονομικών, πιθανόν σε συνεννόηση και με την Κομισιόν, η οποία θα πρέπει να κάνει… «στραβά μάτια», αποφάσισε να χορηγήσει τα 25 δις. ευρώ των νέων εγγυήσεων χωρίς να εφαρμόσει τους αυστηρούς όρους της ίδιας της απόφασης που υπέγραψε το καλοκαίρι ο υπουργός Οικονομικών. Ελπίζει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ότι κάποια στιγμή μέσα στο 2011 θα ανοίξει και πάλι η διατραπεζική για τις ελληνικές τράπεζες, ώστε να αρχίσουν να επιστρέφουν τις εγγυήσεις και το πρόβλημα σιωπηλά να λυθεί.

Κάθε τέτοιος υπολογισμός όλα δείχνουν ότι είναι μάλλον υπεραισιόδοξες, όσο και η πρόβλεψη του μνημονίου για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το αργότερο το 2012. Έτσι, αργά ή γρήγορα και πάντως μέσα στο 2011 όσες ελληνικές τράπεζες έχουν πάρει εγγυήσεις που ξεπερνούν το όριο του 5% και μπορούν να δανεισθούν από τη διατραπεζική, έστω και με δυσβάστακτο κόστος, θα υποχρεωθούν να ακολουθήσουν αυτή την οδό χρηματοδότησης, με ό,τι μπορεί να σημαίνει για τα οικονομικά τους αποτελέσματα. Όσες παραμείνουν αποκλεισμένες, θα πρέπει να υποβληθούν στη δυσάρεστη διαδικασία αναδιάρθρωσης, που πιθανότατα οδηγεί στην κρατικοποίησή τους, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Άλλωστε, η Κομισιόν αντιλαμβάνεται, ότι όσο παραμένουν χωρίς σοβαρή εποπτεία τα προβλήματα ρευστότητας του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, με τεστ αντοχής που αξιολογούν χωρίς ιδιαίτερη αυστηρότητα μόνο την κεφαλαιακή επάρκεια, τόσο θα υπάρχουν στο μέλλον κίνδυνοι επανάληψης του ιρλανδικού φαινομένου –οι δύο μεγαλύτερες ιρλανδικές τράπεζες είχαν «βγει λάδι» από τα τεστ του καλοκαιριού, αλλά το φθινόπωρο έφεραν το Δουβλίνο στο χείλος της χρεοκοπίας και στην υποχρεωτική στήριξη από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό.

Έτσι, η Κομισιόν έχει ανεβάσει το… θερμόμετρο των πιέσεων στις εποπτικές αρχές, σύμφωνα με αποκαλυπτικό χθεσινό δημοσίευμα του “Bloomberg”, ζητώντας στα τεστ αντοχής που θα διεξαχθούν το 2011 να αξιολογηθούν και τα θέματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες. Το πιθανότερο είναι, ότι σε αυτή την περίπτωση οι ελληνικές τράπεζες, που θα παραμένουν εξαρτημένες από τις χρηματοδοτήσεις της ΕΚΤ με κρατικές εγγυήσεις, θα δυσκολευθούν πολύ να περάσουν τον πήχη τον έλεγχων, όσο και αν θελήσει να τις διευκολύνει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Αν αυτό συμβεί, οι σημερινές «χάρες» του υπουργείο Οικονομικών προς τους τραπεζίτες θα αποδειχθεί ότι απλώς ανέβαλαν το αναπόφευκτο, με ρίσκο για τους φορολογούμενους πολίτες: δηλαδή, μια επώδυνη αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, από την οποία ίσως έχουν αρκετά να χάσουν τα κορυφαία στελέχη των τραπεζών και οι μέτοχοί τους, αλλά όσο πιο γρήγορα προωθηθεί, τόσο περισσότερο κερδισμένη θα εξέλθει η οικονομία.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=281943

103.000 υπαλλήλους απέλυσαν οι βρετανικές τράπεζες από τα τέλη του 2008

Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ Στην απόλυση 103.000 εργαζομένων έχουν προχωρήσει από το 2008 οι πέντε μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας, από τις οποίες στις τρεις έχει πλέον συμμετοχή το Δημόσιο (!).

Οι 103.000 εργαζόμενοι που έχουν γίνει θυσία στον βωμό της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, αντιπροσωπεύουν το 11% του εργατικού δυναμικού και των πέντε τραπεζών από τα τέλη του 2008 μέχρι το 2010 σε ολόκληρο τον κόσμο. Τουλάχιστον 34.500 απολύσεις αφορούν τη Βρετανία. Στις τρεις από τις πέντε μεγαλύτερες τράπεζες, στη Royal Bank of Scotland, τη Lloyds και την Barclays, το βρετανικό Δημόσιο έχει αυξημένη συμμετοχή, αγοράζοντας μερίδια για να αυξήσει την κεφαλαιακή τους βάση, μετά την κρίση του 2008. Οι άλλες δύο τράπεζες που έχουν προβεί σε μαζικές απολύσεις είναι η HSBC και η Standard Chartered.

Η χρηματοδότηση των βρετανικών τραπεζών με λεφτά των φορολογουμένων, στην υπέρμαχο μάλιστα του απόλυτου «laissez-faire» Βρετανία, ευθύνεται για τη δημοσιονομική κρίση στη Γηραιά Αλβιώνα, η οποία για να μη γίνει... Ελλάδα, έχει υιοθετήσει επίσης σκληρά μέτρα λιτότητας.

Σύμφωνα μάλιστα με τη Βρετανική Ομοσπονδία Βιομηχάνων, οι τράπεζες σχεδιάζουν να προβούν σε επιπλέον 16.000 απολύσεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011. Οι βρετανικές τράπεζες με την περικοπή θέσεων εργασίας και την πώληση περιουσιακών στοιχείων εξοικονόμησαν 1,5 τρισ. λίρες από το 2008, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυστηρότερες προϋποθέσεις για την κεφαλαιακή επάρκεια.

Οι τράπεζες που έχουν πάρει κρατική ενίσχυση, όπως η RBS και η Lloyds, έχουν προβεί στις μεγαλύτερες απολύσεις. Η πρώτη, στην οποία η κρατική συμμετοχή ανέρχεται στο 83%, έχει απολύσει 74.000 εργαζομένους και η δεύτερη, στην οποία το Δημόσιο κατέχει το 41%, έχει απολύσει 18.100 εργαζομένους.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 08, 2011, 15:52:48 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/187674/uperheilise-o-teiresias/

«Υπερχείλισε» ο Τειρεσίας!
18 Ιουνίου 2011

Στη μαύρη λίστα το 15% των ενεργών πολιτών

Συνωστισμός παρατηρείται στα... κατάστιχα του Τειρεσία. Η «μαύρη λίστα», που περιλαμβάνει όσους έχουν αθετήσει τις πληρωμές τους στο τραπεζικό σύστημα, έχει πλέον «μπουκώσει» και περιέχει τα ονόματα περίπου 1.500.000 φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Οι καταχωρίσεις αφορούν είτε ακάλυπτες επιταγές είτε αθέτηση πληρωμής δόσεων για δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Μόνο στο πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους προστέθηκαν 115.000 πολίτες και επιχειρήσεις, που αδυνατώντας να καταβάλουν εγκαίρως τις εισφορές τους προστέθηκαν στη λίστα του... μάντη κακών γεγονότων. Έτσι σε ποσοστό 15% οι πολίτες της χώρας είτε εμφανίζονται ασυνεπείς είτε έχουν δηλώσει αδυναμία να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Δημοκρατία», η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις, ενώ υπολογίζεται ότι για να επαναχρηματοδοτηθούν ή να επιμηκυνθούν στο διπλάσιο οι χρόνοι αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων απαιτούνται περίπου 20 δισ. ευρώ.

Οι καθυστερήσεις στα δάνεια έχουν χτυπήσει κόκκινο, λόγω τις τρέχουσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει στην αγορά τράπεζα με ποσοστό καθυστερήσεων 22% στο χαρτοφυλάκιο των στεγαστικών δανείων, ενώ σε άλλη οι καθυστερήσεις στα καταναλωτικά δάνεια έχουν αγγίξει το 40% του συνολικού χαρτοφυλακίου της.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/