ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

'Αρθρα Εσωτερισμού => Θρησκείες και εσωτερισμός => Μήνυμα ξεκίνησε από: Trithemius στις Μαΐου 14, 2008, 21:32:02

Τίτλος: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Trithemius στις Μαΐου 14, 2008, 21:32:02
Πρόκειται για μια πολύ συνηθισμένη ερώτηση, ειδικά σε χώρες ευρείας θρησκευτικότητας όπως η Ελλάδα. Σκέφτηκα να παραθέσω τις απόψεις μου για ένα τόσο κοινό και συνηθισμένο ερώτημα που όμως όπως θα κατανοήσετε, θεωρώ πως τελικά το να απαντηθεί είναι εντελώς ανούσιο τόσο για εμάς, όσο και για τον ερωτών :)

Με το παρόν θέμα (για το οποίο θα ήθελα και τις δικές σας απόψεις), ήθελα μόνον να καταδείξω πως η σχέση μας με τον θεό είναι κατά τη γνώμη μου το πιο προσωπικό και απερίγραπτο πράγμα που βιώνουμε. Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν τόσοι "θεοί", όσοι και αυτοί που τον αναζητούν και προσπαθούν να τον προσεγγίσουν με διάφορους τρόπους.

Πραγματικά το να δηλώσει κάποιος (όπως εγώ) "ένθεος" ή καλύτερα "θεϊστής" (που αποτελεί την πιο γενικευμένη αποδοχή της έννοιας του θεού και αποτελεί διαφορετική έννοια από τον "ντεϊστή"), δε σημαίνει πως απαραίτητα ενστερνίζεται τον τάδε ή δείνα θεό κάποιας γνωστής θρησκείας. Για πολλούς πιστούς και δη χριστιανούς, αν δεν δούνε την αποδοχή στον δικό τους θεό, αυτόματα ονομάζουν τον ομιλούντα άπιστο, άθρησκο, άθεο κλπ, χωρίς να γνωρίζουν καν το τι σημαίνουν αυτές οι έννοιες, όπως άλλωστε οι περισσότεροι από αυτούς δεν γνωρίζουν σε ποιόν θεό πιστεύουν (και το αποδεικνύω αμέσως παρακάτω). Το αναφέρω αυτό από προσωπική εμπειρία, γιατί όταν με ρώτησε κάποιος συνάδελφός μου αν πιστεύω στον θεό, εγώ του απάντησα, "νομίζω πως το να σου πω ότι είμαι θεϊστής είναι η πιο πλήρης απάντηση που μπορείς να λάβεις". Ξέρετε τι μου απάντησε; "αμάν! καινούργια αίρεση είναι αυτή;" :o Η άγνοια περί βασικών εννοιών και προσεγγίσεων του θεού είναι εκτεταμένη αλλά το κύριο χρέος σε αυτό το έχουν οι εκπρόσωποι κι όχι οι πιστοί του χριστιανισμού. Δεν πρόκειται για (άλλη) μια επίθεση στον χριστιανισμό αλλά περί προσωπικών βιωμάτων της Ελληνικής καθημερινότητας...

Οι μελετητές του χριστιανισμού έχουν προσθέσει στην προσέγγιση του χριστιανικού θεού και την έννοια του αποφατισμού, σύμφωνα με τον οποίο, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς κι επαρκώς το τι είναι ο θεός. Φυσικά ο αποφατισμός έχει εφαρμογή σε όλους τους "υπερβατικούς" θεούς, ασχέτως θρησκείας...

Είναι σαφές πως η πραγματική Γνώση του θεού είναι κάτι πολύ δύσκολο και πολύ ιδιαίτερο ζήτημα. Κι επειδή ο ορισμός της γνώσης είναι "πληροφορία + εμπειρία", ακόμη κι αν η πληροφορία είναι σταθερή και δεδομένη για όλους, υπάρχει η εμπειρία, το βίωμα, το οποίο έχει τόσες παραλλαγές, όσοι και οι εμπλεκόμενοι σε αυτό... Επίσης, αν αναλογιστούμε τα επιστημονικά δεδομένα του φίλμ "What the bleep do we know!?" (δείτε περισσότερα ΕΔΩ (http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,834.0.html)), κατανοούμε πως τελικά διαφέρουμε ακόμα και ως προς την πρόσληψη κι επεξεργασία της πληροφορίας, ασχέτως του αν τη βιώσουμε ή όχι. Κατά συνέπεια, οι πιθανότητες κι αιτίες διαφορετικότητας την προσέγγιση της ουσίας του θεού είναι πραγματικά απεριόριστες.

Το κλειδί στο όλο ζήτημα δεν είναι να "καταφέρουμε" να ενταχθούμε σε κάποιο γνωστό ή όχι θρησκευτικό κίνημα ή απλώς να δηλώσουμε άθεοι αλλά να μπορέσουμε να ορίσουμε τη θέση μας και την ατομικότητά μας απέναντι σε αυτό το μείζον μεταφυσικό ζήτημα περί θεού. Πραγματικά ένα τέτοιο εγχείρημα συνδέεται με μεγάλη ευθύνη καθώς η στάση που θα κρατήσουμε και η άποψη που θα ενστερνιστούμε θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την πορεία μας τόσο στον εσωτερισμό όσο και στην καθημερινότητά μας. Η γνώμη μου είναι πως τελικά το να δώσουμε μια συνολική και αποκρυσταλλωμένη απάντηση στο τι είναι τελικά ο θεός μας αποτελεί μακροχρόνια κι επίπονη νοητικά διαδικασία, ίσως ακόμα και δίχως οριστική απάντηση μέχρι το τέλος της ζωής μας! Θα έλεγα μάλιστα πως για τους "hard-core" του είδους, μία τέτοια ενασχόληση αποτελεί ένα πραγματικό raison d'etre... Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ουσιαστικά πρόκειται για ένα ταξίδι όπου η "Ιθάκη" μεταβάλλεται καθημερινά, καθώς η ουσία της ρυθμίζεται από τον βαθμό της κατανόησής μας σε αυτά τα ζητήματα. Όπως και να έχουν όμως τα πράγματα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε απέναντι στον εαυτό μας πως ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε στην αναζήτηση της ταυτότητας του θεού μας (ίσως η καλύτερη "Ιθάκη" που μπορεί να ψάχνουμε ::)), αποτελεί καθαρά προσωπική υπόθεση και ως τέτοια πρέπει να την περιβάλλουμε με τη δέουσα σοβαρότητα κι ευθύνη. Δεν είναι ούτε ντροπή, ούτε ανικανότητα το να ομολογήσει κάποιος (κι εγώ το ίδιο ;)) πως ακόμα δεν έχει καταλήξει στο τι ορίζει πραγματικά ως τον θεό του.

Φυσικά, οι υποστηρικτές των μεγάλων θρησκειών θεωρούν σε μεγάλο βαθμό πως έχουν ήδη λύσει το ζήτημα κι έχουν έτοιμες και αποκρυσταλλωμένες απαντήσεις σε αυτό. Όμως, μία εκτενής συζήτηση πάνω σε αυτό το ζήτημα θα αποκαλύψει πως τελικά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν σε ποιόν θεό πιστεύουν και μάλιστα σε μερικούς το λάθος έχει φτάσει τόσο βαθιά που αναφωνούν πως "είναι δεδομένο πως δεν μπορώ να γνωρίζω σε πιόν θεό πιστεύω, ο θεός είναι ακατάληπτος"... :o Σωστό αυτό αλλά μετά; Δεν υπάρχει μετά; Τι κάνει ένας θρησκευόμενος όταν αναγνωρίσει πως τελικά η λατρεία που αποδίδει δεν έχει παραλήπτη; Μένει στην απλή αποδοχή της άγνοιάς του ή μήπως ψάχνει τρόπους να την καταπολεμήσει; Θα έλεγα πως συμβαίνει το δεύτερο και σ' αυτό τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρουν οι ποιμενάρχες κι όχι το ποίμνιο το οποίο μεγάλωσε με αυτή τη νοοτροπία του "μη τα ψάχνεις αυτά τα ζητήματα". Προτιμούμε λοιπόν έναν (άγνωστο) θεό εξ αποκαλύψεως ή έναν (δικό μας) θεό εξ ανακαλύψεως;

Κατανοούμε λοιπόν πως το τελικό αποτέλεσμα που ονομάζουμε "θεός" είναι μοναδικό και ξεχωριστό για κάθε ζηλωτή του θεϊσμού, ανεξαρτήτως προσέγγισης. Κατά συνέπεια, ερωτήσεις του τύπου "πιστεύεις στον θεό;" είναι εξ αρχής άσκοπες γιατί πραγματικά δεν οδηγούνε πουθενά. Ακόμη κι αν υπάρχει απάντηση ως "ναι", αυτό θα ήταν απόλυτα άχρηστο για τους υπολοίπους γιατί τη δική μου κοσμοθέαση δεν υπάρχει λόγος και ουσία στο να την αποδεχτεί κάποιος άλλος κι επιπλέον μπορεί να κατανοήσει μόνον το πληροφοριακό κομμάτι της αλλά όχι το εμεπιρικό. Αυτό γιατί είναι κάτι απόλυτα προσωπικό, είναι δικό μου και δεν ταιριάζει σε κανέναν άλλο, όπως επίσης και η κοσμοθέαση κανενός άλλου δεν θα μου φανεί χρήσιμη γιατί σε όλες τις περιπτώσεις, ο παράγοντας "εμπειρία" είναι καθοριστικός και πιο πάνω εξήγησα το πως δρα η εμπειρία. Το μόνο που μπορούμε να ανταλλάξουμε είναι οι πληροφορίες περί θεού.

Όλα έχουν να κάνουν με την κοσμοθέασή μας. Υπάρχει το "στρατόπεδο" των θεϊστών με αμέτρητες υποδιαιρέσεις κι εκδοχές, το ακριβώς απέναντι "στρατόπεδο" τον άθεων και στη μέση το "στρατόπεδο" των αγνωστικιστών. Θεωρώ πως από τη στιγμή που κάποιος αναγνωρίσει μέσα του έστω και κάποιας μορφής θεό (όπως κι αν τον εννοεί), τίθεται στο στρατόπεδο των θεϊστών, παράλληλα όμως, το να πιστεύω σε έναν θεό διαφορετικό από τον θεό πχ ενός συναδέλφου μου, με τοποθετεί μεν κι εμένα στο "στρατόπεδο" των θεϊστών αλλά η ταύτιση υπάρχει μέχρι εκεί.

Το κακό με τις "ταμπέλλες" που φοράνε κάποιοι σε αλλόθρησκους κλπ. έχει να κάνει καθαρά με το μορφωτικό τους επίπεδο και την προσωπική τους κατανόηση σε θέματα θρησκείας και μεταφυσικής γενικότερα. Εν μέρει είναι υπεύθυνοι για την καταστασή τους αλλά το κύριο μερίδιο ευθύνης το φέρουν πάντοτε οι ηγέτες των θρησκειών αλλά και οι απανταχού εκπρόσωποί των, καθώς σε καθημερινή βάση επιδίδονται σε έναν αγώνα διάκρισης, γιατί θέλουν να αποδείξουν και να πείσουν (άρα τελικά να επιβάλλουν) τη θρησκεία τους ως την καλύτερη και ανώτερη όλων των άλλων, σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να φτάσει και σε (καθοδηγούμενο) φονταμενταλισμό ή μισαλλοδοξία.

Το ανέφερα και αλλού αλλά θα το θυμίσω και πάλι: Οι περισσότεροι οπαδοί των μεγάλων θρησκειών ανήκουν σε μία από αυτές τις θρησκείες λόγω παράδοσης, από τυπολατρεία, γιατί δεν τους ενδιαφέρει και τόσο το ζήτημα ή γιατί φοβούνται τον κοινωνικό αποκλεισμό που θα επέφερε μία ανοιχτή δήλωση μη ένταξης στην επικρατούσα θρησκεία. Μιας και μιλάμε για την Ελλάδα, είναι πολύ λίγοι εκείνοι που επέλεξαν πχ τον χριστιανισμό κατόπιν ενδελεχούς έρευνας και σύγκρισης θρησκεών και εσωτερικών συστημάτων, έτσι ώστε να καταλήξουν συνειδητά και οικειοθελώς σε αυτόν. Αυτοί οι άνθρωποι είναι βέβαιο πως αν είχαν γεννηθεί στην Κίνα, τώρα θα ήταν πχ Ταοϊστές, είναι λοιπόν καθαρά θέμα συμπτώσεων το ότι τώρα δηλώνουν χριστιανοί... Μπορεί να γίνομαι σκληρός αλλά θεωρώ πως αυτή είναι η πραγματικότητα σε πολλές χώρες με έκδηλο το θρησκευτικό συναίσθημα και είμαι διατεθημένος να συζητήσουμε τις όποιες διαφορετικές απόψεις πάνω σε αυτό.

Από την άλλη πλευρά, από το "στρατόπεδο" της άλλης κοσμοθέασης, τα ποσοστά αλλάζουν αντιδιαμετρικά και οι περισσότεροι άθεοι, αγνωστικιστές ή ακόλουθοι ειδικών θρησκευτικών πεποιθήσεων, έγιναν τέτοιοι γιατί ερεύνησαν ενδελεχώς αυτά τα μεταφυσικά ζητήματα, γιατί έχουν άποψη κι επέλεξαν συνειδητά και οικειοθελώς αυτή τη στάση απέναντι στο ζήτημα του θεού. Καλύτερα λοιπόν άθεος από άποψη, παρά ένθεος από παράδοση...

Χωρίς να θέλω να σας κουράσω άλλο, νομίζω πως έχω δώσει μια καλή εικόνα της προσέγγισής μου στο σύνηθες ερώτημα του αν πιστευω στο "θεό" και γιατί τελικά τέτοιες ερωτήσεις δεν έχουν κανένα νόημα ούτε για εμάς που θα απαντήσουμε αλλά ούτε και γι' αυτόν που μας ρωτά :)
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Μαΐου 14, 2008, 21:46:22
Οταν με ρώτησαν αν Πιστεύω στο θεό, απάντησα, το θέμα δεν είναι αν πιστεύεισ αλλά αν ο θεός πιστεύει σε εσένα! (Χαριτολογώντας)

Και πίστη βγαίνει από το πεποίθηση, και πεποίθηση, έρχεται με τη Γνώση, αυτο συνείδηση, αυτογνωσία για αρχή, αυτοί που ρωτάν τουσ άλλους αν πιστεύουν απλώς τουε δουλεύουν όπως τον εαυτό τους.

Μια ερώτηση μεταξύ Μυστών θα 'επρεπε να είναι, όπως και είναι αλλού, πόσο Θεάσαι?

Πόσο Ών, γνωρίζεις?


Οι Μύστες "είναι" μετουσιώνονται σε  Πανθειστές

και καλύτερα κάποιος να δηλώνει ένθεος, άθρησκος

Είπα
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Trithemius στις Μαΐου 14, 2008, 21:52:58
Όταν ρώτησαν τον Αϊνστάιν αν πιστεύει στον θεό, εκείνος απάντησε: "Ευχαρίστως να σας απαντήσω αν πρώτα μου εξηγήσετε λεπτομερώς τι εννοείτε με τη λέξη θεός... ;)
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Trithemius στις Μαΐου 14, 2008, 22:22:43
Όποιος γνωρίζει λέει "γνωρίζω", όποιος δεν γνωρίζει λέει "πιστεύω", όμως αν και δεν ανήκω στους εκλεκτούς της πρώτης κατηγορίας, θεωρώ πως δεν ανήκω ούτε σ' εκείνους της δεύτερης αλλά κάπου ενδιάμεσα (ίσως και για μια ζωή ::))

Το κλειδί στον επιτυχημένο δρόμο είναι να απαρτίζεσαι όλο και περισσότερο από στοιχεία της πρώτης κατηγορίας και να αφήνεις πίσω σου όλο και περισσότερα στοιχεία της δεύτερης ;)
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: livelove στις Μαΐου 14, 2008, 23:23:52
Trithemius αυτό που έιπες τώρα μου θύμισε στον Πλάτωνα, εκεί που λέει τί είναι ο φιλόσοφος...για την ακρίβεια προασπαθεί να απαντήσει το ερώτημα "ποιός φιλοσοφεί'' κα τί είναι ο φιλόσοφος...και κάνει ένα διαχωρισμό μεταξύ μωρού και σοφου μέχρι που καταλήγει στο οτι ο φιλόσοφος δεν είναι ούτε ο μωρός, ούτε ο σοφός, αλλά είναι κάπου στο μέσον... :) :) :) :)
Και από την δική μου εμπειρία...την ίδια ερώτηση μου έκανε ένας συνάδελφος.
-Πιστεύεις στον Θεό; με ρώτησε
-Τί εννοείς Θεός; Εξαρτάται από το τί εννοείς όταν λες Θεός", απάντησα
-"Γενικά, πιστεύεις στον Θεό...;"
-"Είναι σαν να με ρωτάς αν πιστεύω στον εαυτό μου" του είπα...Αλλά τί εννοείς ''θεό'';
-Πάντως, αν πιστεύεις στον Θεό, τότε πιστεύεις και στον διάβολο", συνέχισε μου είπε σαν να μην είχα πει τίποτα, σαν μην είχα μιλήσει καθόλου.
-Λες, ε; του απάντησα.
Ευτυχώς ή δυστυχώς έπρεπε να επιστρέψουμε στην εργασία μας.
Από αυτό και άλλα πολλά ίσως...συμπέρανα μια μέρα ότι όταν θα μου κάνουν αυτήν την ερώτηση...κάθε φορά...το καλύτερο είναι να σιωπαίνω.
Συμφωνώ με όσα λέει ο Trithemius για το θέμα. :D :D Συμφωνώ απόλυτα. Και αυτό το ''πιστεύεις'' ;;; δεν μου αρέσει και τόσο..ευθύς εξαρχής...το θεωρώ εντελώς παράλογο να το ρωτήσει κανείς...Είναι η πιο ανούσια ερώτηση που μπορεί να βάλει κανείς, ειδικά ξεκινώντας με το ''πιστεύεις";
Πριν λίγες μέρες, δε είχα φτάσει σε απόγνωση ακούγωντας αυτήν την διαμάχη σχετικά με τ Πίστευε και μή ερέυνα ...και την χριστιανική πίστη και κάθισα και έγραψα σχετικά...Αλλά αυτό είναι μάλλον θέμα.
Μπορώ να το παραθέσω εδώ..ή τέλος πάντων να κάνω κατι να τα συνταιριάξω ή να ανοίξω άλλο θέμα;
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Ορφέας στις Μαΐου 15, 2008, 00:06:08
Στην ερώτηση αν πιστεύει σε θεό, ο Μπουνιουέλ απάντησε: "Εγώ δόξα τω θεώ είμαι άθεος"!!!!
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 15, 2008, 00:09:38
Όταν ρώτησαν τον Αϊνστάιν αν πιστεύει στον θεό, εκείνος απάντησε: "Ευχαρίστως να σας απαντήσω αν πρώτα μου εξηγήσετε λεπτομερώς τι εννοείτε με τη λέξη θεός... ;)

Θα συμφωνήσω με τον φίλο μας τον Αϊνστάιν.  Η λέξη Θεός έχει πολλά νοήματα και ορισμούς.  Μπορεί να σημαίνει κάποιος γέρος στον ουρανό με άσπρα γένια, οι δυνάμεις της φύσης, μία πανταχού παρούσα θεϊκή ουσία, ή απλά ο άνθρωπος.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας, που να μην δέχεται την ύπαρξη του Θεού, απλά ορισμένοι δηλώνουν άθεοι, ως αντίδραση προς τις μονοθεϊστικές αντιλήψεις περί θείου.  'Αλλοι παλι δηλώνουν άθρησκοι, αλλά όχι άθεοι.

Στην ερώτηση αν πιστεύει σε θεό, ο Μπουνιουέλ απάντησε: "Εγώ δόξα τω θεώ είμαι άθεος"!!!!

 :D

Πόσο Ών, γνωρίζεις?

 :D Μακάρι να μπορούσαμε να το μετρήσουμε...
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 15, 2008, 00:33:46
Πριν λίγες μέρες, δε είχα φτάσει σε απόγνωση ακούγωντας αυτήν την διαμάχη σχετικά με τ Πίστευε και μή ερέυνα ...και την χριστιανική πίστη και κάθισα και έγραψα σχετικά...Αλλά αυτό είναι μάλλον θέμα.
Μπορώ να το παραθέσω εδώ..ή τέλος πάντων να κάνω κατι να τα συνταιριάξω ή να ανοίξω άλλο θέμα;

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να ξεκινήσεις ένα νέο θέμα...
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Trithemius στις Μαΐου 15, 2008, 00:34:07
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας, που να μην δέχεται την ύπαρξη του Θεού, απλά ορισμένοι δηλώνουν άθεοι, ως αντίδραση προς τις μονοθεϊστικές αντιλήψεις περί θείου.  'Αλλοι παλι δηλώνουν άθρησκοι, αλλά όχι άθεοι.

Αν και ορισμένοι λένε πως η αθεΐα αποτελεί παιδί του μεσαίωνα (ως αντίδραση στον πολιτικοθρησκευτικό ολοκληρωτισμό που επέβαλε η εκκλησία), εγώ πιστεύω πως πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν δηλωμένοι άθεοι, φυσικά εν συνειδήσει. Όπως ακριβώς ο ένθεος υποστηρίζει την κοσμοθέασή του με κάποια επιχειρήματα, έτσι ακριβώς και ο άθεος υποστηρίζει τη δική του κοσμοθέαση με βάση κάποια δικά του επιχειρήματα. Εγώ δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τους άθεους γιατί στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, αν μη τι άλλο ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ όπως και να το κάνουμε και δεν ακολουθούν ό,τι πει η πλειοψηφία. Δεν έχω δικαίωμα να ορίσω τη δική μου κοσμοθέαση ως ανώτερη ή κατώτερη της δικής τους (άλλωστε όπως είπαμε δεν θα είχε νόημα), μπορώ όμως να τους αφουγκραστώ. Πιστεύω πως ακόμη κι ένας άθεος μπορεί να βοηθήσει τον ένθεο να φτιάξει τη δική του "σκάλα του Ιακώβ". Πραγματικά τίποτε δεν μπορεί να μας είναι απόλυτα άχρηστο, πόσο μάλλον οι σωστά δομημένες απόψεις ενός ισορροπημένου άθεου ;)

Πριν λίγες μέρες, δε είχα φτάσει σε απόγνωση ακούγωντας αυτήν την διαμάχη σχετικά με τ Πίστευε και μή ερέυνα ...και την χριστιανική πίστη και κάθισα και έγραψα σχετικά...Αλλά αυτό είναι μάλλον θέμα.
Μπορώ να το παραθέσω εδώ..ή τέλος πάντων να κάνω κατι να τα συνταιριάξω ή να ανοίξω άλλο θέμα;

Νομίζω πως η περίφημη φράση "πίστευε και μη ερεύνα" (πολλοί λένε πως ένα κόμμα ανάμεσα στο "μη" και το "ερεύνα" αλλάζει άρδην τα δεδομένα...) ταιριάζει με το θέμα μας και θα ήταν ακόμη πιο παραγωγικό να την απεμπλέξουμε από τις χριστιανικές της καταβολές, να της δόσουμε μια πιο ευρεία απήχηση σε θρησκείες, δόγματα αλλά και... τάγματα εσωτερισμού ;)

Πάντως θα σε προέτρεπα να κάνεις τη "σύνδεση" (εγώ πάλι γιατί δεν το σκέφτηκα; ::) ;D)
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 15, 2008, 00:42:19
εγώ πιστεύω πως πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν δηλωμένοι άθεοι, φυσικά εν συνειδήσει.

Είναι θέμα ορισμού... Πρόσφατα επίσης άκουσα πως ο Βουδισμός ορίζεται ως αθεϊστική θρησκεία...  :D
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Trithemius στις Μαΐου 15, 2008, 00:56:26
Πρόσφατα επίσης άκουσα πως ο Βουδισμός ορίζεται ως αθεϊστική θρησκεία...[/color]

Αθεϊστική θρησκεία; αυτό κι αν είναι προκλητικό! ;D ;D
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Μαΐου 15, 2008, 03:52:16
Θεός= τρέχω, θεάομαι, αντιλαμβάνομαι, εντός θέα,
ο παρατηρών, Γιαυτό η κατάσταση αυτή συμβολίζεται με το μάτι, το όντος ών εντός μας, το είναι μας, όχι υλικό, αυτό που παρατηρεί, οχι απλό κοίταγμα, η Δοιάνεια, ο χώρος των εννοιών που αναλοίωνται και συνθέτονται, το σημείο της αντικειμενικότητας και υποκειμενικότητας που  συνεργάζονται, γι αυτό και τρίγωνο, Ο Νούς. Αυτός που πηγάζουν τα πάντα και καταλήγουν τα πάντα.Αυτό ειναι η κατάσταση θεός, θεάομαι=παρατηρώ. Ελληνικότατα.

Προμηθεύς, Προ της θέασης. Κατά μία ερμηνεία.

γιαυτό και οι Λατίνοι DEUS από το Ζεύς του Διός, Νούς.

Γιαυτό Ένθεος, Άθρησκος με την έννοια του δόγματος, ως φυσικό ών.

Ένα ενοιολογικό λεξικό φιλοσοφίας, και Αρχαίων λύνει όλες τις απορίες.
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: livelove στις Μαΐου 15, 2008, 03:59:53
Ελπίζω να μην γελάσατε με την ''λογική'' μου.Ή μάλλον ελπιζω να γελάσετε!! Το γέλιο είναι υγεία.
Είναι απλα μια προσπάθεια!


Πιστεύω:
•   πιστεύω, έχω πίστη, εμπιστεύομαι, έχω πεποίθηση εις τι(να), παρέχω πίστη εις τι(να)
•   πιστεύω, συμμορφούμαι, συμφωνώ, συγκατανεύω,υπακούω,πείθομαι.
           
Ερευνώ:
•   ερευνώ, αναζητώ τι, ζητώ να εύρω τι //
•   (μετ απρφ. ) ζητώ να πράξω τί, επιχειρώ να πράξω τί

Τί είναι η πίστη και τί είναι η έρευνα. Και αναρωτήθηκα κατά πόσο τα δύο αυτά μπορούν να "συμπορευτούν".

Θα έχετε ακούσει, υποθέτω, για την μάχη που γίνεται γύρω από μία φράση που αναφέρεται στις γραφές, το "πίστευε και μή ερεύνα". Εν συντομία θα αναφέρω οτι το ζήτημα φαίνεται να έχει ως εξής: ορισμένοι ισχυρίζονται πως η Χριστιανική Ορθοδοξία καλεί τους πιστούς της να πιστεύουν και να μην ερευνούν, αλλα η Εκκλησία ανταπαντά και λεει πχ οτι η αυτό δεν είναι αλήθεια, μια και "στο αμέσως επόμενο εδάφιο" αναφέρεται το "ερευνάτε τας γραφάς" ή μια και ο ίδιος ο Χριστός λέει στον άπιστο Θωμά να αγγίξει με τις τρύπες από τα καρφιά στα χέρια του, για να πειστεί ο άπιστος και άρα να πιστέψει κατόπιν έρευνας και αποδείξεως - και υποθέτω οτι θα υπάρχουν και πολλά άλλα παρόμοια- αλλά θα αρκεστώ σε αυτά, διότι δεν με ενδιαφέρει τόσο αυτό τούτη την ώρα. Η ουσία είναι οτι τελικά η Εκκλησία ή έστω ο κλήρος ή έστω κάποιοι ιερείς ή έστω οι Γραφές ισχυρίζονται οτι οι Γραφές και ο πρωταγωνιστής τους Χριστός δεν προτρέπουν τον άνθρωπο στο να μην ερευνά, αλλα μάλλον το αντίθετο. Άλλοι πάλι προσθέτουν αυθαίρετα ένα κόμμα (σημείο στίξης) μετά το μη και έτσι έχουμε το "Πίστευε και μη, ερεύνα", που θα πει είτε πιστεύεις είτε όχι, ερεύνα" και αυτό το κάνουν κυρίως για να εναντιωθούν στην Χριστιανική Ορθοδοξία λέγοντας οτι αυτή προτρέπει τον άνθρωπο απλά να πιστεύει και να μην ερευνά, πράγμα το οποίο δεν είναι ορθό, γιατι υποδηλώνει πχ οτι η Εκκλησία θέλει να ελέγχει και να χειραγωγεί τους πιστούς κτλ κτλ. Έτσι λοιπόν έχει σε πολύ γενικές γραμμές το θέμα. Και βέβαια σας παρακινώ σε αυτά τα ενδεικτικά που παραθέτω να αναλογιστείτε κι εσείς με τη σειρά σας ό,τι γνωρίζετε και έχετε ακούσει σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Τελικά τί συμβαίνει εδώ; Μπορεί τελικά η έρευνα να συμπορευτεί με την πίστη; Για ποιον λόγο όσοι ερευνούν έχει επικρατήσει να αποκαλούνται "σκεπτικιστές" ή για ποιόν λόγο όσοι δηλώνοντας άγνοια για το -κατ'αυτούς- ούτως ή άλλως απρόσιτο δεν ερευνούν ούτε πιστεύουν έχει επικρατήσει να αποκαλούνται "αγνωστικιστές"; Και πώς θα πρέπει να ονομάσουμε τελικά αυτούς που απλά πιστεύουν και δεν ερευνούν, αν δεχτούμε οτι υπάρχουν τέτοιοι και οτι είναι δυνατόν να πιστέυει κανείς απλά χωρίς να ερευνά; Για ποιον λόγο υπάρχει η διαμάχη που μόλις περιέγραψα πιο πάνω γύρω από το περιβόητο "πίστευε και μή ερεύνα" -ή για την ακρίβεια γύρω από την πίστη και την έρευνα; Είναι όντως αξιοπερίεργο ή άξιον απορίας ή άξιον ερεύνης. Είναι άξιον απορίας το οτι κάποιοι άνθρωποι έχουν βαλθεί να χορεύουν γύρω από όλα αυτά τα ουσιατικά που φέρουν την κατάληξη -ισμός. Γράφοντας την λέξη "χορεύουν" μου ήρθε στο μυαλό η εξής εικόνα: Όλοι αυτοί να χορεύουν γύρω από τα -ισμός και να τραγουδούν ή καλλίτερα να φωνάζουν παράτονα όλες τις παραλλαγές του "πίστευε και μή ερεύνα" σε μια γιορτή αφιερωμένη στον Θεό χ σε μια προσπάθεια να τον εξευμενίσουν. Κι εγώ τώρα αισθάνομαι κάτι σαν ανθρωπολόγος κατα τη διάρκεια έρευνας σε ένα απόμακρο μέρος του πλανήτη Γη, όπου παρατηρώ μία φυλή και τον πολιτισμό της, για την οποία γνωρίζω μέχρι στιγμής μόνο την ύπαρξή της, τον χορό της και την παρατονία της και ειλικρινά δεν έχω καμία διάθεση να μπώ κι εγώ σε αυτόν τον αλλόκοτο χορό και να τραγουδήσω σε αυτην την φάλτσα και παράτονη χορωδία - προτιμώ να μείνω απ' έξω και να προσπαθήσω να κατανοήσω τα κατα γενική παραδοχή ακατανόητα.

Και αφήνω πισω μου την φυλή αυτή και επιστρέφω. Κι αν αναρωτιέστε πώς τελικά ονομάζεται αυτή η φυλή, επιτρέψετέ μου να σας πω οτι πρώτον δεν δήλωσαν κανένα όνομα και δεύτερον ουτε κι εγώ έχω την πρόσθεση να το κάνω, διότι δεν μου το επιτρέπει η κατανόηση και η συνείδησή μου να επιλέξω τώρα έτσι απλά ένα ουσιαστικό και να του προσθέσω και ένα -ισμός στο τέλος, για να βαφτίσω κάπως αυτήν την φυλή.

Τά μόνα που έχω να πω είναι τα ακόλουθα:

Η πίστη και η έρευνα όχι μόνο μπορούν να συμπορεύονται αλλά η μία είναι απαραίτητη προϋπόθεση της άλλης. Δεν μπορεί να νοηθεί πίστις δίχως έρευνα όπως ακριβώς δεν μπορεί να νοηθεί έρευνα δίχως πίστη.

Α) Η έρευνα προυποθέτει την πίστη.
Διότι αναρωτηθείτε, είναι δυνατόν να μπει κάποιος στην διαδικασία να αναζητήσει κάτι το οποίο δεν πιστεύει οτι υπάρχει; Και βέβαια όχι.
Μπαίνει κανείς στην διαδικασία να ερευνήσει κάτι πάντοτε και μόνο εκείνος που πιστεύει (οτι υπάρχει).
Διαφορετικά δεν μπορούμε καν να κάνουμε λόγο για οποιαδήποτε έρευνα.
Να πώς λοιπόν η έρευνα προϋποθέτει την πίστη και δεν μπορεί να νοηθεί χωρίς αυτήν.
Απο αυτό βέβαια βγαίνει και το συμπέρασμα οτι ό,τι μπορεί να ερευνηθεί πρέπει οπωσδήποτε και να υπάρχει και ό,τι υπάρχει οπώσδηποτε μπορεί και να ερευνηθεί.


Β) Η πίστη προϋποθέτει την έρευνα.
Διότι αναρωτηθείτε, είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς κάτι χωρίς πρώτα να το ερευνήσει; Και βέβαια όχι.
Μπαίνει κανείς στην διαδικασία να πιστέψει κάτι πάντοτε και μόνο εκείνος που ερευνά (και βρίσκει οτι υπάρχει) κάτι.
Για να πιστέψεις κάτι απαραίτητη προύπόθεση είναι (να ερευνήσεις και έτσι να βρείς) οτι αυτό υπάρχει.
Γιατί για να πιστέψεις κάτι πρέπει οπωσδήποτε αυτό να υπάρχει.
Να πως λοιπον η πίστη προυποθέτει την έρευνα και δεν μπορεί να νοηθεί χωρίς αυτήν.
Απο αυτό βέβαια βγαίνει και το συμπέρασμα οτι ό,τι υπάρχει μπορεί και να γίνει πιστευτό και ό,τι μπορεί να γίνει πιστευτό  πρέπει  οπωσδήποτε  να υπάρχει.


Γ) Τόσο η έρευνα όσο και η πίστη προυποθέτουν την ύπαρξη.
Διότι αναρωτηθείτε, μπορεί "να πιστέψει ή να ερευνήσει" ή "να ερευνήσει και να πιστέψει" κάποιος ό,τιδήποτε δεν υπάρχει;
Μπαίνει κανείς στην διαδικασία "να πιστέψει και να ερευνήσει" ή "να ερευνήσει και να πιστέψει" κάτι που δεν υπάρχει;
Για "να πιστέψεις και να ερευνήσεις" ή "να ερευνήσεις και να πιστέψεις" κάτι απαραίτητη προϋπόθεση είναι αυτό να υπάρχει.
Να πως λοιπόν "η έρευνα και η πίστη" ή " η πίστη και η έρευνα" προϋποθέτουν την ύπαρξη.


Νομίζω οτι τελικά είναι τόσο απλό. Απλή λογική, Επομένως, ως προς τί όλη αυτή η διαμάχη, η αναφορά στα εδάφια και οι προσθαφαιρέσεις σε σημεία στίξης και ό,τι άλλο παρεμφερές; Γιατι καταφεύγουν οι άνθρωποι σε όλα αυτά; Ποιό το ώφελος; Τί επιτυγχάνουν με τον τρόπο αυτό; Για ποιον λόγο κανένας από όλους αυτούς δεν λέει ποτέ απλά το προφανές το λογικό, το ηλίου φαεινότερο, παραμόνο διαιωνίζει μια διαμάχη που τελικά κανέναν δεν ωφελεί και που τελικά -και αυτό είναι το σπουδαιότερο- φτάνει σαν βόμβος στα αυτιά μας, χωρίς λόγο, χωρίς ουσία...έτσι απλά και άσκοπα. Και αν δεν είναι άσκοπο, τότε ποιος ο σκοπός όλων αυτών; Παίρνουν θέση σε αυτήν την διαμάχη, για την ακρίβεια θέση μάχης και όχι θέση- και οι μεν πίσω από τις σελίδες τόμων προς αναζήτησιν εδαφίων και κειμένων των πατέρων, οι δε πίσω από ποικίλα οχυρά-τόμους προς αναζήτησιν αποσπάσμάτων αρχαίων κειμένων ή στατιστικών και άλλων επιστημονικών αποδέιξεων επί τούτου- αρχίζουν τον εκσφενδονισμό οι μεν προς τους δε...Για ποιον λόγο; Η ερώτηση φυσικά είναι ρητορική. Δεν είμαι τόσο αφελής ώστε να προσδοκώ απο αυτούς να μου δώσουν απάντηση, όταν καλά καλά δεν μπορούν να πουν το λογικό, αλλά ξεφεύγουν από το λογικό και μένουν μετέωροι με τις σφενδόνες τους στο πεδίο του παραλόγου.

Αφορμή για να γράψω αυτό το κείμενο στάθηκε κάποια συζήτηση που έιχα νωρίτερα σχετικά με την πίστη και την ορθοδοξία με κάποιο προσφιλές πρόσωπο. Κάποια στιγμή και καθώς ο διάλογος εξελισσόταν γύρω από ένα ζήτημα παρόμοιο αλλά όχι ίδιο με αυτό που τελικά ανέλυσα εδώ, έπιασα τον εαυτό μου να αισθάνεται την ανάγκη να καταφύγει σε μια παρόμοια τακτική. Τί θέλω να πω; Όταν σου συμβεί να μπεις στην διαδικασία να συζητήσεις περί πίστης με κάποιον κατα ένα περίεργο τρόπο αργά ή γρήγορα αρχίζει σε ένα σημείο του εγκεφάλου σου να αναμοχλεύεται "η έρευνα". Αυτό βέβαια είναι εύλογο, μια και δεν μπορεί να νοηθεί πίστις δίχως έρευνα όπως ακριβώς δεν μπορεί να νοηθεί έρευνα δίχως πίστη. Όταν όμως συζητάς με κάποιον που σου λέει με επιμονή και στόμφο οτι η Πίστις και μόνη είναι πάνω από όλα (ανεξάρτητα από το για ποιόν λόγο το λεει αυτό) φτάνεις να νιώθεις πως αναγκάζεσαι να σκεφτείς όπως αυτός ( -αν και το ορθό είναι να πώ αναγκάζεσαι "να μην σκεφτείς καν")- και έτσι να πέσεις πάλι στην παγίδα και να χάσεις την λογική σου και να θες να αντιπαραβάλεις στην "πίστη" του "την έρευνα" σου λες και αυτές οι δύο δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Δεν θέλει και πολύ να αρχίσεις να λες διάφορες α-νοη-σίες. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί ακόμα-ακόμα να καταλήξεις να λες οτι "δεν πιστεύεις" απλά και μόνο για να αποδείξεις στον άλλον οτι με όσα λέει είναι παράλογος. Φυσικά και αυτό θέλεις να κάνεις, όταν ακούς κάτι παράλογο ασφυκτιά η λογική. Αλλά δεν είναι δύσκολο να καταλήξεις κι εσύ ο ίδιος να παραλογίζεις και να είσαι παράλογος. Εγώ επέλεξα να του πω τελικά απλα: "Μόλις μου έδωσες την ιδέα για το επόμενο κείμενο στο ιστολόγιό μου. Σήμερα είσαι ο μούσος μου". Επομένως, λίγο πριν κλείσω αυτό το κείμενο, θέλω με την καρδιά μου να του το αφιερώσω. Και να τον ευχαριστήσω για το γεγονός οτι τουλάχιστον αυτός δεν παίρνει θέση μάχης πίσω από τα προαναφερθέντα οχυρά και δεν κρατάει σφενδόνα.

Και κλείνοντας θα επαναλάβω το οτι "τόσο η έρευνα όσο και η πίστη προυποθέτουν την ύπαρξη". Επομένως, αν αισθάνεστε κι εσείς "ανθρωπολόγοι κατά τη διάρκεια έρευνας σε ένα απόμακρο μέρος του πλανήτη Γη" και δεν θέλετε να μπείτε στον αλλόκοτο χορό και το παράτονο τραγούδι...απλά "επιστρέψτε".  Αν είστε από εκείνους που κρατάνε σφενδόνα το μόνο που έχω να πω είναι ελευθερώστε τα χέρια σας και ενεργοποιήστε τη λογική σας. Αν πάλι σας συμβεί απλά να συναντήσετε τους "Οι μετέωροι με τις σφενδόνες" "προς θεού" μήν πιάσετε σφενδόνα. Έχετε τη λογική σας.
Είτε....

ερευνήστε, βρείτε ό,τί υπάρχει, πιστέψτε

ή....

πιστέψτε  ερευνήστε  βρείτε ό,τί υπάρχει

Υπάρχει
και αυτό που υπάρχει
ΕΙΝΑΙ


Υ.Γ
Το βάζω εδώ για αρχή...Δεν ξέρω αν έπρεπε να το βάλω στα άρθρα...στα περί θρησκείας και εσωτερισμού...δεν ξέρω..
Η Rose μου είπε να ανοίξω θέμα. αλλά που; Ο Trithemius είπε να κάνω την ''σύνδεση'' αλλά...πώς..
χαχαχα

Σκέφτομαι να το στείλω και σε όλα τα κανάλια...και όπου χρειάζεται... ως ''μπούσουλα''...για να ξέρουν τί να κάνουν κάθε φορά που οι καλεσμένοι τους αρχίζουν μία από τα ίδια....






Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: livelove στις Μαΐου 15, 2008, 04:24:02
Από Rose
Παράθεση
Είναι θέμα ορισμού... Πρόσφατα επίσης άκουσα πως ο Βουδισμός ορίζεται ως αθεϊστική θρησκεία...  Cheesy
ναι...το είδα κι εγώ κάπου αυτό. Και βασίζεται στο οτι ο Βούδας δεν είναι Θεός.Αυτό νομίζω το έιχα ακούσει να το λέει ο Δαλάι Λάμα.

Κι έπειτα ο Μωάμεθ; Είναι ο Θεός; Καλά για τον Χριστό ξέρω...είναι θεάνθρωπος.
Τέλος πάντων...ας είναι...

"αθεϊστική" θρησκεία...
χμ...
τώρα μολις συνειδητοποιώ...
γι'αυτό λες όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε συζητήσεις που κάνω μαζί τους..φέρνουν πάντα την συζήτηση στον βουδισμό.!!!
Θεέ μου! πρέπει οπωσδήποτε να είμαι κάτι...Πρέπει...
Τί θέλω να πω; Οτι πολλές φορές μες σε κάποια συζητηση, ακομα κι αν δεν εχει να κανει αμεσα με την θρησκεια, αλλα πχ με τον τροπο ζωής, ή την στάση ή θέση μου σε διάφορα θέματα, ό,τι κι αν μπορεί να είναι αυτα, ή τν ''γνώμη'' μου τέλος πάντων...τελικά πάντα θα αρχίσουν οι άνθρωποι να κάνουν αναφορές σε βουδιστικά...ή και θα με ρωτήσουν αν ''πιστεύω στον βουδισμό'' ή ''αν έχω καμία σχέση με τον βουδισμό''. Εν τω μεταξεί -αν έχω κάτι στο νου μου την ώρα που τους μιλάω- αυτό συνήθως είναι άσχετο...μπορεί πχ να σκέφτομαι συνειρμικά τον Δημόκριτο όταν μιλάω, ή δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο. Και τελικά...αυτό οι άνθρωποι το ονομάζουν βουδιστικό.. Αλλά τί να κάνουμε!! Αυτά έχει η ζωή! χαχαχ
Υπάρχει αυτή η ανάγκη στον άνθρωπο τελικά να κατηγοριοποιεί τα πάντα..Προφανώς επειδή έτσι λειτουργεί ο εγκέφαλος...με τα νευρωνικά δίκτυα...Τί να πω...
 
Απο Serapis
Παράθεση
Θεός= τρέχω, θεάομαι, αντιλαμβάνομαι, εντός θέα,
ο παρατηρών, Γιαυτό η κατάσταση αυτή συμβολίζεται με το μάτι, το όντος ών εντός μας, το είναι μας, όχι υλικό, αυτό που παρατηρεί, οχι απλό κοίταγμα, η Δοιάνεια, ο χώρος των εννοιών που αναλοίωνται και συνθέτονται, το σημείο της αντικειμενικότητας και υποκειμενικότητας που  συνεργάζονται, Ο Νούς. Αυτός που πηγάζουν τα πάντα και καταλήγουν τα πάντα.Αυτό ειναι η κατάσταση θεός, θεάομαι=παρατηρώ. Ελληνικότατα.

Προμηθεύς, Προ της θέασης. Κατά μία ερμηνεία.

γιαυτό και οι Λατίνοι DEUS από το Ζεύς του Διός, Νούς.

Γιαυτό Ένθεος, Άθρησκος με την έννοια του δόγματος, ως φυσικό ών.

Ένα ενοιολογικό λεξικό φιλοσοφίας, και Αρχαίων λύνει όλες τις απορίες

ωραίοοοοοοοοοοοοο!!!! :) :) :) :) :) :)
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Μαΐου 15, 2008, 04:48:10
Νάσαι καλά, είναι η Αλήθεια όμως, το μη κρυπτόν, Α+λήθη, λήθη=λησμονιά, το γνωρίζουμε αλλά το λησμονήσαμε με την κάθοδο συμβολικα από τον παράδεισο ή Άδη, αντιλαμβανόμενοι μόνο τις εξωτερικές εντυπώσεις αισθήσεις, μορφές κλπ.
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Μαΐου 15, 2008, 04:58:04

ναι...το είδα κι εγώ κάπου αυτό. Και βασίζεται στο οτι ο Βούδας δεν είναι Θεός.Αυτό νομίζω το έιχα ακούσει να το λέει ο Δαλάι Λάμα.

Βούδας, σημαίνει φωτισμένος Άνθρωπος. Illuminati, κατά δυτικούς, από το Fiat Lux, Γεννηθήτω φώς.
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 15, 2008, 13:49:57
Βούδας, σημαίνει φωτισμένος Άνθρωπος. Illuminati, κατά δυτικούς, από το Fiat Lux, Γεννηθήτω φώς.

Στα Σανσκριτικά και στα Ελληνικά, η ρίζα της λέξης Βούδα, σημαίνει νερό και γνώση.  Με άλλα λόγια το Νερό της Γνώσης (Υδροχόος).  Ο Βουδισμός γεννήθηκε σαν μία ινδοϋστική αίρεση, αλλά εμπλουτίστηκε με πολλά στοιχεία της Ελληνικής φιλοσοφίας, μετά την επιρροή των επίγονων του Μεγάλου Αλεξάνδρου.  Ο  βασιλιάς Μέμνωνας της Βακτριανής καθιέρωσε και προώθησε τον Βουδισμό ως επίσημη θρησκεία, γύρω στο 200π.χ. και έτσι εξαπλώθηκε η φιλοσοφία του Βουδισμού.

Παρατηρείται στις μέρες μας αρκετοί 'Ελληνες να ελκύονται από τον Βουδισμό, μια και φέρει πολλά στοιχεία της Αρχαίας Ελληνικής κοσμοαντίληψης. 
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Μαΐου 15, 2008, 15:48:47
(संस्कृता वाक् saṃskṛtā vāk, ή संस्कृतम् saṃskṛtam = Σανσκριτικά

Sidarta Gotama Buda

siddha (Θεότης) + artha (νόημα), Sidarta

the vrddhi πατρώνυμο of Gotama

Buda, ο ξυπνημένος


Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Ορφέας στις Μαΐου 18, 2008, 13:02:54
    "Πίστευε και μη ερεύνα".

    Από το σύνολο των αντιφάσεων που βρίθει το ιουδαιοχριστιανικό μόρφωμα, αντιφάσεις οι οποίες απαρτίζουν τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να καταφέρουν να επιφέρουν την μόνιμη εγκεφαλική ακαμψία και οριστική αγκύλωση των οπαδών, η παραπάνω φράση απασχόλησε και συνεχίζει να τυραννά τους πιστούς του πλέον σκοταδιστικού δόγματος.

    Κατά το σύνηθες, κάποιοι "εξυπνάκηδες" βιάστηκαν να διαστρεβλώσουν κατα "το βολικόν", την ρητή επιταγή του φονταμενταλιστικού αυτού ρητού, που σε λαϊκή διάλεκτο θα ακούγονταν ως, "πίστευε και μη την ψάχνεις". Βάλθηκαν λοιπόν κάποιοι - και πάρα πολύ άλλοι το αναμασούν βλακωδώς - να μας πείσουν ότι, δεν εννοεί αύτο που ξεκάθαρα γράφει, αλλά ότι δήθεν εννοεί, "είτε πιστεύεις είτε όχι, ερεύνα", εισάγοντας το ηλίθιο εφεύρημα περί ύπαρξης κομματος μετά το "μη", ότι δηλαδή δήθεν αναγράφονταν ως, "πίστευε και μη , ερεύνα" !!!!

    Ο εφευρέτης της διαστρέβλωσης αυτής, μάλλον έχει πλήρη επίγνωση ότι απευθύνεται σε άτομα με "I.Q" τζατζικιού, γιατί, ακόμα και μαθητές Γ' γυμνασίου που χρησιμοποιούν έστω και ελάχιστα τον εγκέφαλό τους, γνωρίζουν ότι, μια τέτοια πρόταση της μορφής, "πίστευε και μη , ερεύνα", συντακτικά είναι απαράδεκτη, άρα είναι βέβαιον ότι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έχει γραφτεί για να έχει και το νόημα που θα βόλευε κάποιους, καθότι ρητά επιτάσσει - και η αιματηρή ιστορία έχει να μας δείξει μυριάδες σαν επιβεβαίωση, εγκλήματα των πιστών οπαδών αυτής της επιταγής - "ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΡΕΥΝΑΣ"....

    Βέβαια σπεύδουν οι έτεροι μολυνθέντες του κρετινισμού, οι οποίοι διατυμπανίζουν το, "ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ", αφήνοντάς μας έκπληκτους για το δυσθεώρητο της αφέλειάς των και το απροσμέτρητο μέγεθος της θρασυτάτης ανοησίας των. Αν λοιπόν σε κάποιον έχει μείνει μισό γραμμάριο ενεργής εγκεφαλικής ουσίας, το μισάνθρωπο σκοταδιστικό δόγμα έχει το "δηλητήριο" που θα "κάψει" και το τελευταίο εναπομείναν κύκλωμα που επιμένει να λειτουργεί ακόμα στον εγκέφαλο, εγκυόμενο την εξάλειψη και απάλειψη ΚΑΘΕ πιθανής λειτουργίας σκέψης. Και αυτό βέβαια δεν είναι άλλο από την βίβλο. Ερευνάτε λοιπόν ΜΟΝΟΝ τας γραφάς, την βίβλο δηλαδή, και να είστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα έχετε πετύχει την κατάσταση της πλήρους ανεγκεφαλίας, κατορθώνοντας να αποβείτε ολοκληρωτικά ένα τελείως άβουλο πρόβατο....

   
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Trithemius στις Μαΐου 18, 2008, 13:26:05
Πολιτικό κόμμα, συντακτικό κόμμα, και τα δύο, όταν βρίσκονται σε λάθος σημείο ρίχνουν την πνευματικότητά μας σε κώμα... ;D

*το κακό είναι πως στη σύγχρονη κατήχηση, το "ερευνάτε τας γραφάς" χρησιμοποιήθηκε για να προωθηθούν τα κείμενα της καινής διαθήκης. Έλα όμως που ο Ιησούς (η αληθοφάνεια της ρήσης μόνον προς διευκόλυνση της συζήτησης), όταν είπε αυτή τη φράση, αναφερόταν αποκλειστικά και μόνον στην παλαιά διαθήκη, αφού στην εποχή του, η καινή διαθήκη ακόμα δεν είχε συνταχθεί! Επομένως, η προτροπή αφορούσε στα γνωστά απίστευτα κείμενα των εβραίων...

Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: suida στις Μαΐου 18, 2008, 14:37:49
Β Ι Β Λ Ο Σ ....αληθεια ,  τι  παραξενο   τοπωνυμιο ....για   ενα   τοσο  δα   ΜΕΓΑΛΟ   ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ....ΑΛΛΗΓΟΡΙΩΝ.....ΙΣΩΣ..

                        615μ.χ......ο  ιδιος   ο   ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ   ΓΑΒΡΙΗΛ ( ΓΙΑΤΙ? )  Π Α Ρ Ο Υ Σ Ι Α Ζ Ε Τ Α Ι .....στον
                                                                        Μ ω  χ α  μετ.......
                                       εμπορος ,  απο  την  Με  κκαα   ο   ιδιος...  και   του   Φ Α Ν Ε Ρ Ω Ν Ε Ι ....την
                                       Θ Ρ Η Σ Κ Ε Ι Α ....που   Α Υ Τ Ο Σ     ΕΙΧΕ   ΠΑΡΕΔΩΣΕΙ   στον   ΝΩ  Ε.....στον
                                                   Α ΒΡΑ ΑΜ...,  στον    ΜΩ  Υ  ΣΗ....και  στον    ΙΗ  ΣΟΥ....
                                                                     α υ τ ο π ρ ο σ ω π ω ς.....

                                        ΕΤΣΙ ,   καπως...Ξ Ε Κ Ι Ν Η Σ Ε     το   Ι Σ Λ Α Μ ( υποταγη   στο   Θ Ε Λ Η Μ Α   του   Θ Ε Ο Υ ...)...
                                        ΜΕ   ενα    ΣΥΝΟΛΟ   ΚΑΝΟΝΩΝ   "Α Π Λ Ω Ν "...χωρις   Τ Ρ Ι Α Δ Ι Κ Ο Τ Η Τ Ε Σ    και   λειτουργικοτητες....
                                        παρα   με   ενα   απλο   Χ Α Λ Α Κ Ι ....και  την   ΜΟΝΑΔΑ   να   βρισκεται    Π Α Ν Τ Ο Υ ....

                                         ΤΟ    ΟΝ ΟΜΑ    τροποποιηθηκε    απο    ΜΩ  ΧΑ  ΜΕΤ    σε     ΜΩ  Α  ΜΕΘ.....

                                                     Ο   ΧΩ  ΡΟΣ    ΕΙΝΑΙ    Ο   ΙΔΙΟΣ    ΤΟ   ΟΡΟΣ    Σ Ι Ν Α.....

                                          ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ    ΧΡΟΝΙΑ    ΜΕΤΑ   ΤΟΝ   ΘΑΝΑΤΟ   ΤΟΥ   ΠΡΟ  ΦΗ ΤΗ.......
                                          ΟΙ    ΣΤΡΑΤΙΕΣ    ΤΟΥ   ΙΣ  ΛΑΜ    ΕΣΦΑΖΑΝ......ΒΙΑΖΑΝ.....ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ....σε
                                          ΑΙΓΥΠΤΟ.....ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ....ΛΙΒΥΗ....ΤΥΝΗΣΙΑ...ΣΥΡΙΑ...ΙΡΑΚ...ΙΡΑΝ...και
                                          50    χρονια    ΑΡΓΟΤΕΡΑ    ΣΕ    ΠΑΚΙΣΤΑΝ    ΚΑΙ    ΙΣΠΑΝΙΑ.....


                          Ω...!!!   ΛΑΟΙ    ΤΗΣ    ΒΙΒΛΟΥ   ΜΗ     ΛΕΤΕ    ΑΛΛΟ    ΤΙΠΟΤΕ    ΠΑΡΑ   ΤΗΝ   Α Λ Η Θ Ε Ι Α ......
                                                                      ΓΙΑ     ΤΟΝ    Θ Ε Ο .....
                                                                                                                           ΣΤΑΖΟΥΝ   ΑΙΜΑ   τα   ΨΕΥΤΙΚΑ.....ΡΟΔΑ....
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: suida στις Μαΐου 18, 2008, 15:19:10
      1096μ.χ.    ΜΙΑ    ΘΑΛΑΣΣΑ    ΑΠΟ   ΒΑΡΙΑ   ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ   ΑΝΔΡΕΣ   Ο Δ Η Γ Ο Υ Ν Τ Α Ι ....
                                                      ΠΡΟΣ    ΤΗΝ    Α Ν Α Τ Ο Λ Η ....
                          ΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ .....ΑΠΟ    ΜΙΑ   ΑΚΟΡΕΣΤΗ   ΔΙΨΑ   ΓΙΑ   ΥΛΙΚΑ   ΑΓΑΘΑ   ΑΛΛΑ  ΚΑΙ...
                                              ΑΠΟ    "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ    ΙΔΕΑΛΙΣΜΟ "".....

                           "ΘΑ    ΚΑΤΑΣΦΑΞΟΥΜΕ     ΓΙΑ   ΤΗΝ    Α  Γ  Α  Π  Η     ΤΟΥ   ΘΕΟΥ....""    ακους   να   λενε....

                            ""ΚΑΘΕ...  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ    ΠΡΕΠΕΙ   ΝΑ   ΕΙΝΑΙ   ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ...  ΓΙΑ   ΤΟΝ    Θ Α Ν Α Τ Ο ....
                              ΚΑΘΕ.....ΜΟΥ ΣΟΥΛ  ΜΑΝΟΥ....ΔΙΟΤΙ    ΕΤΣΙ   ΔΟΞΑΖΕΤΑΙ    Ο   ΕΝ  ΗΜΙΝ   Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ ....""
                                                                                                                    ( ΑΓΙΟΣ....ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ...)

                              ΑΥΤΟΣ...Ο   ΑΓΙΟΣ....ΠΑΡΟΤΡΥΝΕ....δ ο λ ο φ ο ν ο υ ς..., β ι α σ τ ε ς...,ε π ι ο ρ κ ο υ ς ...η λ ι θ ι ο υ ς
                                                                                    Ε Γ Κ Λ Η Μ Α Τ Ι Ε Σ .....
                                                     ΝΑ      ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ....

                               ΕΤΣΙ ....ΑΡΧΙΣΕ   Η   ΠΡΩΤΗ   ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ.......
                                          ΜΕ   ΑΡΧΗ   ΤΗ   Σ  Φ  Α  Γ  Η      ΧΙΛΙΑΔΩΝ    ΕΒΡΑΙΩΝ    ΣΤΗΝ   ΓΕΡΜΑΝΙΑ.....
                                         
                               ΣΤΙΣ    15   ΤΟΥ   ΙΟΥΛΙΟΥ    ΤΟΥ   1099....ΤΟ   ΑΙΜΑ   ΕΦΘΑΝΕ   ΜΕΧΡΙ   ΤΟΥΣ   ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΥΣ....
                                                              ΣΤΗΝ    ΙΕΡΟΥ-ΣΑΛΗΜ......
                               ΚΑΝΕΝΑΣ    ΔΕΝ   ΕΠΕΖΗΣΕ.....ΟΥΤΕ    ΓΥΝΑΙΚΑ   ΟΥΤΕ   ΠΑΙΔΙ....ΟΥΤΕ   ΖΩΟ....

                 ""ΕΚΕΙ...  ΝΑΙ   ΕΚΕΙ    Φ Α Ν Η Κ Ε ....  Η    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ    ΤΟΥ   ΘΕΟΥ....""
                               ΟΣΟΙ     ΜΠΗΚΑΝ    ΣΤΙΣ   ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ   ΚΑΙ   ΤΖΑΜΙΑ   ΓΙΑ   ΝΑ   ΣΩΘΟΥΝ....ΚΑΗΚΑΝ    ΖΩΝΤΑΝΟΙ....

                   ΤΑ    "ΤΑΓΜΑΤΑ'    ΛΟΙΠΟΝ    ΤΩΝ     Ν  Α  Ι  Τ  Ω  Ν ....ΤΩΝ    ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ....ΤΩΝ   ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ.....Κ.Λ.Π.
                           
                               Ε Π Ι Θ Υ Μ Ο Υ Ν .....ΝΑ    ΤΟΥΣ     "Μ Ι Λ Η Σ Η ""     Ο    "Θ Ε Ο Σ "".....?????????????????

                   ΣΑΠΡΑ    ΤΑ   ΔΕΝΤΡΑ  .....       Σ Α Π Ρ Ο Σ     ΚΑΙ   Ο   ΚΑΡΠΟΣ.....

                                                                                                                Α  ΜΟΛΥΝΤΟΣ    ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ    ΕΛΛΗΝΑ   ΩΣ....ΡΟΔΟ...!!!
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Trithemius στις Μαΐου 18, 2008, 15:23:26
Όλα γίνονται "ελέω Θεού" αγαπητέ... :(
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: suida στις Μαΐου 18, 2008, 16:44:14
    ΚΟΣΙΜΟΣ.....ΚΟΣΜΗΤΩΡ    ΤΩΝ   ΛΟΓΙΩΝ   ΣΤΗΝ   ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ...1439μ.χ....
                          ανοιγει ....διαυλο   επικοινωνιας   με  τους   ΕΛΛΗΝΕΣ..."ΛΟΓΙΟΥΣ"   ΤΗΣ   ΕΠΟΧΗΣ....
                          ΤΟ   ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ....Η   "ΜΕΤΑΦΟΡΑ"   ΤΩΝ   ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ   ΚΕΙΜΕΝΩΝ   ΣΤΗΝ    ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ....ΚΑΙ
                           Η    ΙΔΡΥΣΗ    ΤΗΣ   Π Λ Α Τ Ω Ν Ι Κ Η Σ     Α Κ Α Δ Η Μ Ι Α Σ .....

                           1453μ.χ.....Η    ΑΛΩΣΗ   ΚΑΙ  Η   ΠΤΩΣΗ   ΤΗΣ   ΑΛΛΟΤΕ  ΚΡΑΤΑΙΑΣ   ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ   ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.....

                           ""Η   Ε Λ Λ Α Δ Α     ΔΕΝ    ΠΕΘΑΝΕ,    ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕ ....ΣΤΗΝ    ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ....""    ΠΙΣΤΟΠΟΙΗ   Ο  ΙΔΙΟΣ
                                                               ΣΤΟΝ    ΛΟΓΟ  ΤΟΥ    ΣΤΗΝ    ΑΚΑΔΗΜΙΑ.......
     
         ΜΙΧΑΗΛ    ΑΓΓΕΛΟΣ....ΣΧΕΔΙΑΣΕ    ΤΗΝ    ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΝΗ    ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ   ΓΙΑ  ΝΑ   ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΗ   ΤΗΝ   ΣΥΛΛΟΓΗ   ΤΩΝ
                                                              Χ Ε Ι Ρ Ο Γ Ρ Α Φ Ω Ν .....( ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ)....

         ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΟ    ΝΤΙ   ΤΖΟΡΤΖΙΟ....ΛΟΓΙΟΣ,  ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝΑΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ...,ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ    ΤΙΣ   ΙΔΕΕΣ   ΤΟΥ   ΒΙΤΡΟΥΒΙΟΥ...
                              ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝΑ     ΤΗΣ    ΑΡΧΑΙΑΣ   ΡΩΜΗΣ    ΚΑΙ   ΜΑΘΗΤΗ      ΤΩΝ    ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ    ΣΧΕΔΙΩΝ...
                              ΤΟΥ    ΙΚΤΙΝΟΥ...ΦΕΙΔΙΑ....ΜΕΤΑΓΕΝΗ....ΞΕΝΟΚΛΗ...ΜΝΗΣΙΚΛΗ...κ. αλλ.......

                              το   ΣΧΕΔΙΟ   ΑΦΟΡΑ   ΕΝΑΝ    ΕΞΑΙΣΙΟ   ΑΝΔΡΑ   ΣΤΗΝ   ΑΚΜΗ  ΤΟΥ....ΜΕ   ΤΑ  ΧΕΡΙΑ   ΤΕΝΤΩΜΕΝΑ   ΣΤΟ   ΠΛΑΙ...
                                                              "ΤΟ   ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑ    ΤΗΣ    Ζ Ω Η Σ "    στους    Δ Ε Λ Φ Ο Υ Σ ....

                              Α Υ Τ Η ,   Η  Ι Δ Ε Α     ΑΡΕΣΕ    ΣΤΟΥΣ    Ο Υ Μ Α Ν Ι Σ Τ Ε Σ     ΚΑΙ   ΖΗΤΗΣΑΝ   ΑΠΟ   ΤΟΝ   ΛΕΟΡΝΑΝΤΟ...
                              ΝΑΙ....  ΛΕΟΡΝΑΝΤΟ    ΝΤΑ   ΒΙΝΤΣΙ....   ΝΑ   ΤΗΝ    ΑΝΑΠΤΥΞΗ...!!   ΑΥΤΟΣ    ΩΣ   ΓΝΗΣΙΟΣ ....
                                                                 ΤΗΝ    ΑΝΕΠΤΥΞΕ....ΜΕ   ΤΗΝ   ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ   ΤΩΝ    ΕΛΛΗΝΩΝ
                                                                                    Δ Α Σ Κ Α Λ Ω Ν     ΤΟΥ....
                               ΕΔΕΙΞΕ....ΠΩΣ    ΕΝΑΣ    ΑΝΘΡΩΠΟΣ    ΣΕ    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ    ΣΤΑΣΕΙΣ     Μ Π Ο Ρ Ε Ι ....
                               ΝΑ     ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΘΕΙ        Τ  Ε  Λ  Ε  Ι  Α      ΣΕ    Ε Ν Α Ν ..... Κ  Υ  Κ  Λ  Ο      ΚΑΙ   ΣΕ    ΕΝΑ
                                                                  Τ  Ε  Τ  Ρ  Α  Γ  Ω  Ν  Ο .....

                               ΕΤΣΙ,     ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗ    Η    ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ     ΤΩΝ    Ε Κ Κ Λ Η Σ Ι Ω Ν     ΤΗς    ΑΝΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ...
                                                         ΜΕ   ΤΟ   ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ    ΤΟΥς    Θ Ο Λ Ο Υ Σ .....(ΑΘΗΝΑ---ΔΕΛΦΟΙ)...

              ""Ο    Θ Ε Ο Σ .., ΜΠΟΡΕΙ     ΤΩΡΑ   ΝΑ   ΤΙΜΗΘΕΙ    ΜΕΣΑ   ΑΠΟ  ΤΗΝ   ΟΜΟΡΦΙΑ    ΤΟΥ   ΑΝΘΡΩΠΟΥ...""
                                                                                                                                    (ΛΕΟΡΝΑΝΤΟ   ΝΤΑ   ΒΙΝΤΣΙ..)

                ""ΔΕΝ    ΕΙΣΑΙ   ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ    ΟΥΤΕ   ΑΠΟ   ΟΥΡΑΝΟ    ΟΥΤΕ   ΑΠΟ   ΓΗ....
                  Α Υ Τ Ο    ΣΗΜΑΙΝΕΙ...  ΟΤΙ   ΑΝ   ΑΣΚΗΣΕΙΣ    ΤΗΝ    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ....ΤΗΣ   ΕΠΙΛΟΓΗΣ..
                                             ΠΟΥ    ΣΟΥ   ΕΧΕΙ    Δ  Ο  Θ  Ε  Ι ....
                  ΘΑ    Μ Π Ο Ρ Ε Σ Ε Ι Σ ...ΝΑ    Δ Ι Α Μ Ο Ρ Φ Ω Σ Ε Ι Σ     ΤΟΝ   ΕΑΥΤΟ   ΣΟΥ....ΚΑΤΑ   ΤΗΝ
                                                  Κ  Ρ  Ι  Σ  Η       ΣΟΥ....""
                                                                                                          (αγνωστος .....γνωστικος)

                  ""τι   σπουδαιο    ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ...,  που   ειναι   ο   ΑΝΘΡΩΠΟΣ..!!...στη    ΜΟΡΦΗ...
                    στη    Κ Ι Ν Η Σ Η ....ΠΟΣΟ    ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΟΣ    ΚΑΙ    ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟΣ....!!
                    ΠΟΣΟ     ΜΟΙΑΖΕΙ    των   ΑΓΓΕΛΩΝ    ΣΤΗΝ    Π Ρ Α Ξ Η .....
                    ΣΤΗ     Γ Ν Ω Σ Η      ΠΟΣΟ    ΜΟΙΑΖΕΙ     ΜΕ   Θ Ε Ο ...!!""
                                                                                                            ( ΑΜΛΕΤ....)
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: suida στις Μαΐου 25, 2008, 10:03:36
      ΣΤΗΝ    ΑΠΑΡΧΗ    ΤΗΣ   ΙΣΤΟΡΙΑΣ... ΟΙ   Ι Ω Ν Ε Σ    της   ΑΤΤΙΚΗΣ    ΗΣΑΝ    ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΙ   ΩΣ   ΕΞΗΣ....
                                                             4 ....ΦΥΛΕΣ....ΓΕΛΕΟΝΤΕΣ..,ΟΠΛΙΤΕΣ...,ΑΙΓΙΚΟΡΟΙ...,ΚΑΙ   Α Ρ Γ Α Δ Ε Σ ....
                                                                        ΜΕ    ΙΔΙΑ    Δ Ι Α Λ Ε Κ Τ Ο .....γλωσσικη...

                                                              καθε   Φ Υ Λ Η....α π ο τ ε λ ε ι τ ο    απο   3 ....,Φ Α Τ Ρ Ι Ε Σ ....

                                                              καθε   Φ Α Τ Ρ Ι Α ....ΑΠΟ    30.....Γ Ε Ν Η .....

                                       ΕΤΣΙ    ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ    Ι Ε Ρ Ο Υ Σ    ΑΡΙΘΜΟΥΣ ....12.....30....και    360....
                                                                Ε Λ Ε Υ Σ Ι Σ ......Δ Ε Λ Φ Ο Ι ....

                       ΚΑΘΕ    Γ Ε Ν Ο Σ     αποτελειτο     ΑΠΟ     30.....ΟΙΚΟ-ΓΕΝΗ....
                       ΚΑΘΕ    ΟΙΚΟ-ΓΕΝΕΙΑ      Ε Φ Ε Ρ Ε     ΤΗΝ    ΟΝΟΜΑΣΙΑ..........Γ  Ε  Ν  Ν  Η  Τ   Α Ι / Ο....

                                                                                                                                   
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: suida στις Μαΐου 26, 2008, 22:37:00
               Ο    Θ Ε Ο Σ .....ΕΙΝΑΙ    Ε Ν Α Σ    ΚΑΙ   Α Σ Ω Μ Α Τ Ο Σ ....
                                                    ΕΝΑΣ     Θ Ε Ο Σ     Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι ,    Μ Ε Γ Ι Σ Τ Ο Σ .....
                                          ΜΕΤΑΞΥ     Θ Ε Ω Ν    ΚΑΙ     Α Ν Θ Ρ Ω Π Ω Ν .....ΠΟΥ    Δ Ε Ν     ΜΟΙΑΖΕΙ ...
                                          ΜΕ    ΤΟΥΣ   Θ Ν Η Τ Ο Υ Σ     ΟΥΤΕ     ΣΤΟ   Σ Ω Μ Α ....ΟΥΤΕ   ΣΤΗΝ....
                                                                     Σ Κ Ε Ψ Η ......

                     
                                           ΟΙ     ΑΙΘΙΟΠΕΣ....ΛΕΝΕ    ΟΤΙ   ΟΙ   ΘΕΟΙ   ΤΟΥΣ    ΕΙΝΑΙ    ΠΛΑΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΔΕΣ.....ΚΑΙ
                                                                                      Μ Α Υ Ρ Ο Ι ....
                                            ΟΙ     Θ Ρ Α Κ Ε Σ ....ΟΤΙ   ΟΙ   ΔΙΚΟΙ   ΤΟΥΣ  ....ΕΙΝΑΙ    ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΗΔΕΣ    ΚΑΙ
                                                                               ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΧΗΔΕΣ.....

                                            ΑΛΛΑ....ΑΝ   ΤΑ    Β Ο Δ Ι Α     ΚΑΙ   ΤΑ   Α Λ Ο Γ Α    Η   ΤΑ    ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ    ΕΙΧΑΝ....
                                                       Χ Ε Ρ Ι Α     ΚΑΙ    ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ    ΝΑ   Σ Χ Ε Δ Ι Α Σ Ο Υ Ν .....ΚΑΙ   ΝΑ    Κ Α Ν Ο Υ Ν ...
                                                       Ι Δ Ι Α     Ε Ρ Γ Α .....ΠΟΥ    ΚΑΝΟΥΝ    ΟΙ    Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Ι .....
                                                       ΤΑ    Α Λ Ο Γ Α     ΘΑ   Α Π Ε Ι Κ Ο Ν Ι Ζ Α Ν     ΤΟΥΣ    Θ Ε Ο Υ Σ ....Α Λ Ο Γ Α ....
                                                        ΤΑ    Β Ο Δ Ι Α .....ΣΑΝ     Β Ο Δ Ι Α ....    ΚΑΙ
                                                        ΤΑ    Λ Ι Ο Ν Τ Α Ρ Ι Α .....ΣΑΝ     ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ.....

                                                                                                  ΠΡΟ-ΣΩΚΡΑΤΙΚΟΙ....ΕΛΕΑΤΕΣ...ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ...!!!

                                             Ο    Θ Ε Ο Σ ....ΕΙΝΑΙ    ΤΟ   ΕΝ....ΚΑΙ   ΤΟ   ΠΑΝ...ΤΟ    ΑΙΩΝΙΟ...ΚΑΙ   ΤΟ   Α Π Ε Ι Ρ Ο ....
                                                                                               Π  Α  Ν  Τ  Α  ......
                                                                   Υ Π Η Ρ Χ Ε     Ο,ΤΙ    ΚΑΙ   ΑΝ    ΗΤΑΝ    ΚΑΙ   Π Α Ν Τ Α    ΘΑ   Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι ...
                                                    Γ Ι Α Τ Ι ....ΑΝ    Γ Ε Ν Ν Η Θ Η Κ Ε ....Π Ρ Ε Π Ε Ι     ΑΝΑΓΚΑΙΑ...ΠΡΙΝ    Γ Ε Ν Ν Η Θ Ε Ι ...
                                                                    ΝΑ   ΗΤΑΝ   ΤΟ     Μ  Η  Δ  Ε  Ν  ......
                                                    Ε Α Ν    Λ Ο Ι Π Ο Ν     Υ Π Η Ρ Χ Ε     ΤΟ   Μ Η Δ Ε Ν ....Ο Υ Δ Ε Π Ο Τ Ε     Θ Α
                                                                                                Γ Ι Ν Ο Τ Α Ν ....
                                                                     Κ Α Τ Ι .....ΕΚ    ΤΟΥ    Μ Η Δ Ε Ν Ο Σ ....

                                                                                                               Μ Ε Λ Ι Σ Σ Ο Σ .....και    Ζ Η Ν Ω Ν .....


                                              Ε Χ Ο Ν Τ Α Σ ....ΑΚΟΥΣΕΙ....Ο Χ Ι    Ε Μ Ε Ν Α ....ΑΛΛΑ     ΤΟΝ     Λ  Ο  Γ  Ο ......ΕΙΝΑΙ..
                                                                                               Σ  Ο  Φ  Ο  ....
                                                                      ΝΑ     Ο Μ Ο Λ Ο Γ Η Σ Ε Τ Ε....ΟΤΙ    ΤΑ    Π Α Ν Τ Α    Ε Ι Ν Α Ι ....
                                                                                            Ε  Ν  Α  ......
                                                                                                                           Η Ρ Α Κ Λ Ε Ι Τ Ο Σ ....

                             Ο Σ Ο ....ΚΑΙ   ΝΑ    Π Ο Ρ Ε Υ Θ Ε Ι Σ .....ΤΑ   Ε Σ Χ Α Τ Α    Σ Υ Ν Ο Ρ Α     ΤΗΣ....Ψ Υ Χ Η Σ ...
                                                                       ΔΕΝ    ΘΑ    ΔΥΝΗΘΕΙΣ    ΝΑ   Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Ε Ι Σ .....
                              Ε Σ Τ Ω .....ΚΑΙ    ΑΝ    ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ.....Π Α Ν Ω    ΣΕ    Ο Λ Ο Υ Σ     ΤΟΥΣ    Δ Ρ Ο Μ Ο Υ Σ ....
                                                Τ Ο Σ Ο     Β Α Θ Υ .....Λ  Ο  Γ  Ο  ...!!!!      Ε Χ Ε Ι .....
                                                                                                                              Λ Α Ε Ρ Τ Ι Ο Σ ....

                             
                              Ο    Θ Ε Ο Σ .....ΕΙΝΑΙ     Ν Ο Υ Σ ....Φ Ω Ν Η ....ΜΕΣΑ   ΣΕ ....Σ Φ Α Ι Ρ Ο Ε Ι Δ Ε Σ      Π Υ Ρ ....!!!!!!!!!!!!
                                                                                                                               Δ Η Μ Ο Κ Ρ Ι Τ Ο Σ .....
                                                                                                                                   (Θ Υ Μ Ι Ζ Ε Ι ....ΚΑΤΙ...???)

                               ΤΑΣ    Λ Ε Ξ Ε Ι Σ ....Γ Ι Γ Ν Ε Σ Θ Α Ι ... και     Α Π Ο Λ Λ Υ Σ Θ Α Ι ....ε σ φ α λ μ ε ν ω ς    τας...
                                                        Χ Ρ Η Σ Ι Μ Ο Π Ο Ι Ο Υ Μ Ε  ......ΕΜΕΙΣ....ΟΙ    Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ....
                                                                                  Δ Ι Ο Τ Ι .....
                                Κ Α Ν Ε Ν Α     ΠΡΑΓΜΑ    Δ Ε Ν     Γ Ι Ν Ε Τ Α Ι .....και    Δ Ε Ν     Χ Α Ν Ε Τ Α Ι .....
                                                                               Α Λ Λ Α .....Ε Μ Φ Α Ν Ι Ζ Ε Τ Α Ι ....
                                 ΚΑΤΟΠΙΝ     Α Ν Α Μ Ε Ι Ξ Ε Ω Σ .....και     Α Π Ο Χ Ω Ρ Ι Σ Μ Ο Υ ....ΤΩΝ    Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Ω Ν ...ΤΟΥΣ....
                                                                                   Ε Τ Σ Ι .....
                                 ΘΑ   ΗΤΑΝ    Ο Ρ Θ Ο ...ΑΝΤΙ   ΤΗΣ    ΛΕΞΕΩΣ    Ε Ξ Α Φ Α Ν Ι Σ Μ Ο Σ ...να    χρησιμοποιουμε....
                                                                          Α Π Ο Χ Ω Ρ Ι Σ Μ Ο Σ ....και
                                                      Α Ν Τ Ι    ΤΗΣ     Γ Ε Ν Ε Σ Ι Σ .....ΤΗΝ .....Α Ν Α Μ Ε Ι Ξ Ι Σ ......
                                                                                                                                           Α Ν Α Ξ Α Γ Ο Ρ Α Σ .....

                                 
             ΤΕΛΟΣ ....ΑΣ    ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ....ΤΑ     Α Ν Α Γ Λ Υ Φ Α      ΡΟΔΑ   ΤΟΥ   Ε Μ Π Ε Δ Ο Κ Λ Η .....ΑΝ   ΜΟΥ   ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ...!!!

                                                           ΕΚΛΑΨΑ    ΚΑΙ   ΘΡΗΝΗΣΑ....ΣΑΝ   ΕΙΔΑ   ΕΝΑ   ΜΕΡΟΣ   ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ.....
                                               ΟΠΟΥ   Ο    Φ Ο Ν Ο Σ ...ΤΟ    Μ Ι Σ Ο Σ    ΚΑΙ    Α Λ Λ Ω Ν     Θ Α Ν Α Τ Ω Ν    ΓΕΝΗ...
                                                           Π Λ Α Ν Ι Ο Υ Ν Τ Α Ι ....ΣΤΑ   Σ Κ Ο Τ Α Δ Ι Α ...ΣΤΗΣ    Α Τ Η Σ ...
                                                                    ΤΟ    Λ Ι Β Α Δ Ι .....Τ Ρ Ι Γ Υ Ρ Ι Ζ Ο Ν Τ Α Σ ....

                                                Ωω!!!...Δ Ε Ι Λ Ο     ΚΑΙ   Δ Υ Σ Μ Ο Ι Ρ Ο .....Θ Ν Η Τ Ο     Γ Ε Ν Ο Σ ....
                                                           ΑΠΟ   ΤΙ    Ε Ρ Ι Δ Ε Σ ....ΚΑΙ   Β Ο Γ Γ Η Τ Α ....ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ.....!!

                                                ΑΠΟ     ΠΟΙΕΣ    ΤΙΜΕΣ....ΚΑΙ    ΑΠΟ   ΠΟΙΑ   Υ Ψ Η ....  Ε Υ Τ Υ Χ Ι Α Σ ....
                                                                           Μ Π Η Κ Α Μ Ε ....
                                                               ΣΕ    Α Υ Τ Η     ΤΗ    Σ Κ Ε Π Α Σ Τ Η .....Σ Π Η Λ Ι Α ....

                                                 ΕΚΕΙ    ΗΤΑΝ    Η   ΓΗ    και   ο   Η Λ Ι Ο Σ    ο   Μ Α Κ Ρ Υ Θ Ω Ρ Ο Σ ....
                                                               Η    Α Ι Μ Ο Σ Τ Α Γ Η Σ     ΑΜΑΧΗ....και   η   Α Τ Α Ρ Α Χ Η    ΑΡΜΟΝΙΑ....
                                                 Η    ΟΜΟΡΦΙΑ    ΚΑΙ   Η   ΑΣΧΗΜΙΑ....Η   Β Ι Α Σ Η    ΚΑΙ  Η   Α Ρ Γ Η Τ Α ....Η
                                                               Θ Ε Λ Κ Τ Ι Κ Η     Α Λ Η Θ Ε Ι Α .....και   η    Τ Υ Φ Λ Η     Α Σ Α Φ Ε Ι Α ...
                                                                                      Ν Τ Υ Ν Ο Ν Τ Α Σ
                                                                                            ΤΗΝ
                                                                                     Ψ  Υ  Χ  Η  .....
                                                                   με    ξ ε ν ο    ρ ο υ χ ο ....Σ  Α  Ρ  Κ  Ι  Ν  Ο ....!!!!

                                                                                                                                            Χ Α Ι Ρ Ε ....Ε Λ ΛΗ Ν ....ΧΑΙΡΕ....
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: pressphoto στις Μαΐου 29, 2008, 18:53:10
τωρα εγω μπερδευτηκα.απο οτι ξερω οι περισσοτεροι τεκτονες ειναι εβραιοι.οι καμπαλιστες στο λονδινο φορανε εβραικα καπελακια και ειναι ραββινοι.τι γινεται?
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Trithemius στις Μαΐου 30, 2008, 18:55:15
τωρα εγω μπερδευτηκα.απο οτι ξερω οι περισσοτεροι τεκτονες ειναι εβραιοι.οι καμπαλιστες στο λονδινο φορανε εβραικα καπελακια και ειναι ραββινοι.τι γινεται?

Οι περισσότεροι Τέκτονες είναι εβραίοι; Από που εξάγεις αυτό το συμπέρασμα; ???
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: suida στις Μαΐου 30, 2008, 21:13:22
    Α Γ Α Π Η Τ Η ....ΧΑΙΡΕ....
                                         Κ Α Μ Ι Α     "Φ Ο Ρ Α ".....Ι Σ Ω Σ ...   Ο,Τ Ι    "  Φ Α Ι Ν Ε Τ Α Ι "....Δ Ε Ν

                                                                             Ε Ι Ν Α Ι ......

                       
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Rose στις Μαΐου 30, 2008, 22:39:30
τωρα εγω μπερδευτηκα.απο οτι ξερω οι περισσοτεροι τεκτονες ειναι εβραιοι.οι καμπαλιστες στο λονδινο φορανε εβραικα καπελακια και ειναι ραββινοι.τι γινεται?

Η παιδεία του δυτικού κόσμου, καθώς και όλες οι σύγχρονες μυητικές σχολές είναι επειρεασμένες από τον Ιουδαιοχριστιανισμό.  'Ετσι και ο Τεκτονισμός, αλλά και οι σύγχρονοι Καμπαλιστές, διακατέχονται από εβραϊκής νοοτροπίας δόγματα...

Όπως έχουμε αναφέρει η ΑΜΡΑ είναι η μοναδική Αυθεντική Ροδοσταυρική Αδελφότητα, που είναι συνδεδεμένη με την γνήσια πηγή της Αρχαιοελληνικής κοσμοαντίληψης, πριν δηλαδή την υποδούλωση του δυτικού κόσμου, από τον Ιουδαιοχριστιανισμό.
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: suida στις Μαΐου 31, 2008, 11:07:21
           ΟΤΑΝ    Ο    Κ Ω Ν Σ Τ Α Ν Τ Ι Ν Ο Σ ....Ι Δ Ρ Υ Ε ....ΤΗΝ   ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ   ΤΟΥ...324 μ.χ.  - 330μ.χ....
                           ειχε    Δ Ι Π Λ Α    ΤΟΥ   ΤΟΝ    Π Ρ Α Ι Τ Ε Ξ Τ Α Τ Ο   (Ι Ε Ρ Ο Φ Α Ν Τ Η ... Α Π Ο Λ Λ Ω Ν Α -Η Λ Ι Ο )...
                           και     ΤΟΝ   Σ Ω Π Α Τ Ρ Ο    απο   την   Α Π Α Μ Ε Ι Α,  ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΣΤΗ Σ   Φ Ι Λ Ο Σ Ο Φ Ο Σ    και
                           Μ Α Θ Η Τ Η Σ    ΤΟΥ   Ι Α Μ Β Λ Ι Χ Ο Υ ...

                           Β Ε Β Α Ι Α ....ΛΕΗΛΑΤΗΣΕ    ΤΑ   ΑΓΑΛΜΑΤΑ   ΚΑΙ   ΤΑ   ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ   ΤΩΝ   ΜΕΓΑΛΩΝ   Ι Ε Ρ Ω Ν  ΠΡΟΣ...
                           Χ Α Ρ Ι Ν     ΤΗΣ   Δ Ι Α Κ Ο Σ Μ Η Σ Η Σ ...ΤΗΣ   Π Ο Λ Η Σ    ΤΟΥ....ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ   ΤΟ    ΛΑΜΠΕΡΟ
                           ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ   ΤΩΝ   ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ   ΤΟΥ....
 
                           Α Π Ο   ΤΗΝ   Κ Υ Ζ Ι Κ Ο ....ΠΟΛΗ   ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΗ    ΚΟΝΤΑ   ΣΤΟ   Β Υ Ζ Α Ν Τ Ι Ο ....Α Φ Α Ι Ρ Ε Σ Ε ...
                           ΕΝΑ    Α Ρ Χ Α Ι Ο Τ Α Τ Ο ....ΞΥΛΙΝΟ   ΑΓΑΛΜΑ   ΤΗΣ   Κ Υ Β Ε Λ Η Σ .....Α Ν Α Θ Η Μ Α    ΤΩΝ    "Μ Υ Θ Ι Κ Ω Ν "
                           Α Ρ Γ Ο Ν Α Υ Τ Ω Ν ...και   το   Τ Ο Π Ο Θ Ε Τ Η Σ Ε     ΣΤΗΝ   Π Ρ Ω Τ Η     Σ Τ Ο Α    ΤΗΣ   Π Ο Λ Η Σ    Ω Σ
                           Θ Ε Ι Α     Ε Π Ο Π Τ Ε Ι Α    ΚΑΙ   Π Ρ Ο Σ Τ Α Τ Ι Δ Α .... Α Υ Τ Η Σ .

                           ΤΟ    Α Γ Α Λ Μ Α      Ε Ι Χ Ε     Τ Ρ Ο Π Ο Π Ο Ι Η Θ Ε Ι ...
                           ΤΑ    ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ     ΠΟΥ    ΠΛΑΙΣΙΩΝΑΝ   ΤΗΝ   Θ Ε Α    Α Φ Α Ι Ρ Ε Θ Η Κ Α Ν ...ΚΑΙ   ΤΑ   Χ Ε Ρ Ι Α   ΤΗΣ  ....
                           Ε Π Α Ν Α Τ Ο Π Ο Θ Ε Τ Η Θ Η Κ Α Ν ....ΣΕ   Χ Ε Ι Ρ Ο Ν Ο Μ Ι Α    Π Ρ Ο Σ Ε Υ Χ Η Σ ....
                                                                                                                                                        (Ζ Ω Σ Ι Μ Ο Σ ..)

                           Η    " Π Ο Τ Ν Ι Α    Θ Η Ρ Ω Ν "     ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ.....ΤΟ   Π Υ Ρ Γ Ω Τ Ο     Σ Τ Ε Μ Μ Α    Τ Η Σ    ΚΑΙ   Η
                           Β Υ Ζ Α Ν Τ Ι Ν Η      Π Ο Ρ Φ Υ Ρ Α .....Δ Ι Α Κ Ο Σ Μ Ε Ι     ΜΕΧΡΙ   Σ Η Μ Ε Ρ Α     ΤΙΣ    Α Γ Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Ε Σ ....
                           

                           ΤΟ    ΙΔΙΟ   ΕΠΡΑΤΤΑΝ   ΚΑΙ   ΜΕ  ΤΑ   ΑΓΑΛΜΑΤΑ   ΤΟΥ   Α Π Ο Λ Λ Ω Ν Α ....ΤΡΟΠΟΠΟΙΩΝΤΑΣ   ΤΑ   ΛΙΓΟ....
                           
                           Ο   Α Π Ο Λ Λ Ω Ν --Η Λ Ι Ο Σ    ΗΤΑΝ   ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ    ΤΟΥ   ΜΕΓΑ  -ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ .....ΗΤΑΝ   ΕΠΙΣΗΣ   ΚΑΙ
                           Ο   ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ    ΤΗΣ    ΤΡΟΙΑΣ...ΠΟΥ   Η   Ρ Ω Μ Η    ΗΤΑΝ   ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ    ΜΕΣΩ   ΤΟΥ    ΑΙΝΕΙΑ   ΠΟΥ 
                           ΔΙΑΙΣΩΘΕΙ    ΤΗΣ    "Α Λ Ω Σ Η Σ " ....Α Υ Τ Η Σ    ΑΠΟ   ΤΟΥΣ   Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ...   

                           ΓΙΑ   ΤΟΝ   ΙΔΙΟ   ΛΟΓΟ   ΜΕΤΕΦΕΡΘΕΙ   ΚΑΙ   ΤΟ  Π Α Λ Λ Α Δ Ι Ο Ν    ΤΗΣ   ΑΘΗΝΑΣ   ΑΠΟ   ΤΗΝ   ΡΩΜΗ....
                           ΚΑΙ   ΑΥΤΟ   ΤΗΣ   ΤΡΟΙΑΣ....     ΤΟ   ΕΙΧΕ   ΠΑΡΕΙ   Ο   ΑΙΝΕΙΑΣ    ΣΤΗΝ    ΦΥΓΗ   ΤΟΥ....


                           ΗΤΑΝ...  ΚΑΙΡΟΣ...    Η   ΤΡΟΙΑ.....Η   ΓΕ ΝΕ Τ Η Ρ Α      ΤΗΣ   Ρ Ω Μ Η Σ ...   ΝΑ   ΠΑΡΕΙ   ΤΟ   ΑΙΜΑ   ΤΗΣ    ΠΙΣΩ....

                            ΟΙ   ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ   ΤΟΥ    ΕΘΝΙΚΟΙ.....ΔΗΛ.   ΕΛΛΗΝΕΣ...ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ...
                            Η   ΟΝΟΜΑΣΙΑ...   ΕΛΛΗΝ   ΑΠΟΚΤΑ   ΤΗΝ   ΣΗΜΑΣΙΑ   ΤΟΥ   Δ Ο Υ Λ Ο Υ ... ΤΟΥ  ΕΚΤΟΣ   ΝΟΜΟΥ...ΤΟΥ   ΠΑΓΑΝΙΣΤΗ..
                                                                               ΤΟΥ    ΑΞΕΣΤΟΥ   ΧΩΡΙΑΤΗ....
                            Η    ΕΠΙΣΗΜΗ   ΟΝΟΜΑΣΙΑ....ΕΙΝΑΙ    ΡΩΜΙΟΙ....ΓΙΑ   ΟΛΟΥΣ....

              "ΔΕΝ   Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι     Δ Ω Ρ Ο    Μ Ε Γ Α Λ Υ Τ Ε Ρ Ο   ΓΙΑ   ΤΟΝ   Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο .....ΝΑ   Π Α Ρ Ε Ι ....
               ΟΥΤΕ    ΓΙΑ   ΤΟΝ    Θ Ε Ο    Σ Ε Μ Ν Ο Τ Ε Ρ Ο .....ΝΑ    Χ Α Ρ Ι Σ Ε Ι .....
                                                            Α Π Ο      ΤΗΝ    Α Λ Η Θ Ε Ι Α .....""
                                                                                                                 Π Λ Ο Υ Τ Α Ρ Χ Ο Σ .....
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: suida στις Μαΐου 31, 2008, 12:20:19
          1)   Ο    Θ Ε Ο Σ    ΤΗΣ   ΠΑΛΑΙΑΣ   ΔΙΑΘΗΚΗΣ....   Π Ο Τ Ε    ΔΕΝ   ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ    ΣΕ  ΜΙΑ  ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ  Ζ Ω Η ...
                                                                                    Π Ο Τ Ε    ΔΕΝ   Δ Ι Δ Α Σ Κ Ε Ι    ΤΟ   Ν Ο Η Μ Α    ΤΗΣ   Α Γ Α Π Η Σ ...
                                                                                    Δ Ο Κ Ι Μ Α Ζ Ε Ι ....   ΤΟΝ   ΑΒΡΑΑΜ   ΜΕ   ΤΟΝ   Φ  Ο  Ν  Ο  ....ΤΟΥ
                                                                                                                    Γ Ι Ο Υ     ΤΟΥ....
                                                   Υ Π Ο Σ Χ Ε Τ Α Ι ........Ε Π Ι Κ Υ Ρ Ι Α Ρ Χ Ι Α     ΜΕΣΩ   Σ Φ Α Γ Η Σ ... ΤΗΣ   ΜΙΑΣ    Φ Υ Λ Η Σ
                                                                                                        Π Α Ν Ω .....  ΣΤΙΣ     Α Λ Λ Ε Σ ....
                                                                                      Ε Ι Ν Α Ι    Τ Α Ξ Ι Κ Ο Σ ....
                                                    Ε Π Ι Τ Ρ Ε Π Ε Ι .....     ΤΗΝ    Δ Ο Υ Λ Ε Ι Α ....
                                                    Α Ν Τ Α Μ Ε Ι Β Ε Ι .....  ΜΕ    Υ Λ Ι Κ Α      Α Γ Α Θ Α ....
                                                    Τ Ι Μ Ω Ρ Ε Ι .....          Σ Υ Μ Φ Ω Ν Α     ΜΕ    ΤΟΝ    Ν Ο Μ Ο     ΤΟΥ....
                                                                                                                                           (Ι Ο Υ Δ Α Ι Κ Η .....Σ Κ Ε Ψ Η ...)
                        Η    Ε Ν Ν Ο Ι Α     ΤΗΣ   ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ....  ΟΡΙΖΕΤΑΙ    ΚΑΠΩΣ   ΕΤΣΙ....   Η   Ο Χ Ι ...???

                                ΜΑΡΤΥΡΑΣ    ΕΛΛΗΝ    Σ Τ Ε Φ Α Ν Ο Σ ...  ΛΙΘΟΒΟΛΙΤΑΙ.....ΜΕΤΕΧΕΙ   ΕΝΕΡΓΑ...  Ο   ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ...
                                                       Α Π Ο Σ Τ Ο Λ Ο Σ      ΤΩΝ   Ε Θ Ν Ω Ν .....    Π Α Υ Λ Ο Σ .
                                ΑΣ    ΔΙΕΡΩΤΗΘΟΥΜΕ    ΓΙΑ   ΤΟΝ   ΙΑΚΩΒΟ....ΤΟΝ   Α Ρ Χ Η Γ Ο ....ΤΗΣ    ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ   ΤΗΣ   ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ...
                                                       ΤΙ    ΑΠΕΓΙΝΕ    ΜΕΤΑ   ΤΗΝ   ΚΟΝΤΡΑ   ΤΟΥ   ΜΕ   ΤΟΝ   Π Α Υ Λ Ο ....

                                ΤΟ    ΘΕΙΟ   ΒΡΕΦΟΣ   ΚΑΙ   Η   ΙΕΡΗ   ΚΑΡΔΙΑ.....ΕΙΧΑΝ   ΣΧΕΣΗ   ΣΤΑ   ΟΡΦΙΚΑ   ΜΥΣΤΗΡΙΑ....

                                 Η   ΛΕΞΗ     ΓΙΑΧΒΕ....ΓΙΑΤΙ   ΕΙΝΑΙ   ΟΜΟΗΧΟΣ   ΤΗΣ    ΓΙΑΚΧΟΣ....ΙΑΚΧΟΣ....


               ΑΣ   ΜΗΝ   ΚΟΥΡΑΖΩ....ΚΛΕΙΝΩ   ΜΕ  ΤΑ   ΛΟΓΙΑ   ΤΟΥ   Σ Υ Κ Ο Υ Τ Ρ Η ....
                                "  ΤΗΝ    ΗΔΟΝΗ    ΩΣ    ΣΚΟΠΟ    ΤΟΥ   ΕΡΩΤΟΣ    ΕΘΕΣΕ    Ο   Ε Π Η Ρ Ε Α Σ Μ Ε Ν Ο Σ ...
                                   ΑΠΟ    ΤΗΝ    ΙΟΥΔΑΙΚΗ    Υ Π Ο Τ Ι Μ Η Σ Η    ΤΗΣ   Ζ Ω Η Σ ....Α Σ Κ Η Τ Ι Σ Μ Ο Σ ...
                                   ΔΙΑ   ΝΑ    ΠΡΟΤΑΞΗ    ΤΗΝ   Α Γ Α Π Η    ΠΡΟΣ   ΤΟΝ   Θ Ε Ο ...
                                                           Λ Η Σ Μ Ο Ν Ω Ν .....  Ο Τ Ι
                                   Ο Σ Ο      Χ Α Μ Η Λ Ο Τ Ε Ρ Α      Τ Ο Π Ο Θ Ε Τ Ε Ι Σ .....ΤΟΝ   Ε Ρ Ω Τ Α ...
                                   ΤΟΣΟ     Π Ε Ρ Ι Σ Σ Ο Τ Ε Ρ Ο ....  Α Π Ο Μ Α Κ Ρ Υ Ν Ε Ι Σ     ΤΟΝ   Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο
                                                      Α Π Ο    Τ Ο    Θ Ε Ι Ο Ν ....."
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: suida στις Μαΐου 31, 2008, 21:15:21
      ΤΗΝ    Π Ρ Ω Τ Η     ΜΑΡΤΙΟΥ    ΤΟΥ    1843    ΚΑΠΟΙΟς .....ΔΩΡΙΣΕ   ΣΤΟ   Β Ρ Ε Τ Α Ν Ι Κ Ο     Μ Ο Υ Σ Ε Ι Ο
                                      ΜΕΡΙΚΕΣ    ΣΕΛΙΔΕΣ    ΕΝΟΣ   ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟΥ  .....ΑΠΟ   ΕΝΑ   ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ   ΣΤΟ   Ν Α Τ Ρ Ο Υ Ν   ΤΗΣ
                                      Α Ι Γ Υ Π Τ Ο Υ .   ΗΤΑΝ    ΓΡΑΜΜΕΝΟ   ΣΤΗΝ   ΣΥΡΙΑΚΗ    ΓΛΩΣΣΑ.....

                                      ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ....   ΓΙΑ   ΤΟ   ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ   ΤΟΥ   ΙΩΑΝΝΗ   ΤΗΣ   ΕΦΕΣΣΟΥ....ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ  ΤΟΝ   6"  (ΕΚΤΟ)μ.χ.
                                      ΑΙΩΝΑ. ΗΤΑΝ   ΓΝΩΣΤΟΣ....ΩΣ   ΔΕΙΝΟΣ    ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΗΣ    ΚΑΙ   ΧΡΟΝΙΚΟΓΡΑΦΟΣ...ΣΤΟΝ
                                      Ε Κ Χ Ρ Ι Σ Τ Ι Α Ν Ι Σ Μ Ο      ΤΩΝ   ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΩΝ....

                                      ΑΝΕΛΑΒΕ....ΝΑ    ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΕΙ    ΤΟΥΣ   ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ    ΤΗΣ   ΜΙΚΡΑΣ   ΑΣΙΑΣ....ΣΤΗ  ΛΥΔΙΑ...
                                      Φ Ρ Υ Γ Ι Α ...,ΚΑΙ   ΤΗΝ   ΚΑΡΙΑ    ΤΟ   542μ.χ..  ΟΛΑ   ΤΑ   ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΑ    ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ   ΠΟΥ
                                      ΕΙΧΑΝ    ΣΤΟΧΟ   ΤΟ   ΚΛΕΙΣΙΜΟ   ΤΩΝ   ΝΑΩΝ....ΕΙΧΑΝ   ΑΠΟΤΥΧΕΙ...ΟΧΙ    ΟΜΩΣ   ΚΑΙ   ΣΤΗΝ
                                      Α Θ Η Ν Α ...  ΕΚΕΙ   ΟΙ   ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ    ΣΧΟΛΕΣ   ΕΚΛΕΙΣΑΝ ....  Ο   Ι Ο Υ Σ Τ Ι Ν Ι Α Ν Ο Σ
                                      ΤΟ    ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ....ΠΑΡ'  ΟΛΗ   ΤΗΝ   ΑΝΤΙΘΕΣΗ    ΠΟΥ   ΕΚΦΡΑΣΕ ....Ο   ΣΑΣΣΑΝΙΔΗΣ ....ΒΑΣΙΛΙΑΣ
                                      ΤΗΣ    Π Ε Ρ Σ Ι Α Σ ....

                                       ΣΤΗ   ΜΙΚΡΑ   ΑΣΙΑ   Υ Π Η Ρ Χ Ε    Α Κ Μ Α Ι Ο    "Π Α Γ Α Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο "....Π Ν Ε Υ Μ Α    ΓΙΑ    ΠΙΟ   ΠΟΛΥ
                                       ΑΠΟ   4 (ΤΕΣΣΕΡΟΥΣ)    ΑΙΩΝΕΣ .....ΜΕΤΑ   ΤΗ   ΕΠΟΧΗ   ΤΟΥ   "Μ Ε Γ Α     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ"....ΚΑΙ    ΤΟΥ
                                       "Ο Ρ Α Μ Μ Α Τ Ο Σ "    ΤΟΥ    " Χ Χ Χ "    ΜΕ   ΤΟΝ   Α Π Ο Λ Λ Ω Ν Α ...ΣΤΗ   ΜΑΧΗ    ΤΗΣ   ΜΟΥΛΒΙΑΣ
                                        Γ Ε Φ Υ Ρ Α Σ .....

                                        Ο    Ι Ω Α Ν Ν Η Σ ....ΑΝΑΦΕΡΕΙ   ΟΤΙ   ΞΕΚΙΝΗΣΕ   ΤΗΝ   ΑΠΟΣΤΟΛΗ    ΤΟΥ    ΣΤΑ   ΒΟΥΝΑ   ΤΩΝ   
                                        Τ Ρ Α Λ Λ Ε Ω Ν .....ΣΤΗΝ   ΚΟΙΛΑΔΑ   ΤΟΥ   ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ  .....ΤΟ   ΣΗΜΕΡΙΝΟ    ΑΙΔΙΝΙΟ   ΤΗΣ  "Τ Ο Υ Ρ Κ Ι Α Σ
                                        Σ Υ Ν Α Ν Τ Η Σ Ε ....Χ Ι Λ Ι Α Δ Ε Σ     ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ....ΣΕ     ΠΑΝΩ   ΑΠΟ   ΧΙΛΙΑ    ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ   Ι Ε Ρ Α .
                                        ΤΟΥ    ΕΔΕΙΞΑΝ    ΚΑΙ   ΤΟ   ΣΗΜΕΙΟ   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ      ΤΩΝ    Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ω Ν ....
                                         Α Ν Τ Ι Π Ρ Ο Σ Ω Π Ω Ν ....ΟΠΟΥ     ΕΚΕΙ    ΚΑΘΕ   ΧΡΟΝΟ    "Δ Ι Δ Α Σ Κ Ο Ν Τ Α Ν "   ΓΙΑ   ΝΑ   ΜΠΟΡΟΥΝ
                                         ΝΑ    "  Λ Α Β Ο Υ Ν     ΤΟΥΣ   Ν Ο Μ Ο Υ Σ   ".....ΩΣ    ΑΣΚΗΣΗ   ΣΤΑ   Ι Ε Ρ Α     Κ Α Θ Η Κ Ο Ν Τ Α ....ΤΟΥΣ.

                                         ΣΤΟΥΣ    ΤΟΠΟΥΣ   ΑΥΤΟΥΣ....Α Ν Θ Ι Ζ Ε    Η  Λ Α Τ Ρ Ε Ι Α    ΤΟΥ   Α Π Ο Λ Λ Ω Ν Α ...  ΚΑΙ   ΗΤΑΝ
                                         Δ Ι Α Δ Ε Δ Ο Μ Ε Ν Η     Η   ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ    ΚΑΙ   Η   ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ    ΤΩΝ    ΙΕΡΩΝ   Δ Ε Ν Τ Ρ Ω Ν    ΤΟΥ..
                                         ΑΝΑΦΕΡΩΝΤΑΙ    ΑΠΟ   ΤΟΝ   Δ Α Ρ Ε Ι Ο    ΤΟΝ   Ε Κ Τ Ο ( 6' )  π.χ.  ΑΙΩΝΑ   ΚΑΙ   ΑΠΟ   ΤΟΝ
                                         Π Α Υ Σ Α Ν Ι Α ....ΤΟΝ   Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Ο   ( 2' ) μ.χ.  Α Ι Ω Ν Α ....

                                         Ο   Ι Ω Α Ν Ν Η Σ    ΤΗΣ   ΕΦ Ε Σ Ο Υ  ....ΑΝΑΦΕΡΕΙ    ΠΩΣ   ΚΑΘΩΣ    Γ Κ Ρ Ε Μ Ι Ζ Ε ....ΤΑ   Ι Ε Ρ Α   ΠΟΥ
                                         Μ Ι Α Σ Μ Ε Ν Α ....ΗΤΑΝ      Ξ Ε Ρ Ι Ζ Ω Ν Ε    ΚΑΙ   Ε Κ Α Ι Γ Α Ν  ....ΠΟΛΛΑ   ΑΠΟ   ΤΑ   ΙΕΡΑ  ΑΥΤΑ 
                                         Δ Ε Ν Τ Ρ Α ....ΜΑΖΙ    ΜΕ   ΑΥΤΟΥΣ/ΤΕΣ    ΠΟΥ   ΠΡΟΕΒΑΛΑΝ    Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η ....

                                         ΤΟ    Β Υ Ζ Α Ν Τ Ι Ο    ΗΤΑΝ   ΤΩΡΑ   Η  Ν Ε Α    Ρ Ω Μ Η ...ΚΑΙ   ΤΑ   ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΑ...ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ
                                         ΤΑ    Ε Π Ε Β Α Λ Α Ν     ΟΙ   Ε Π Ι Σ Κ Ο Π Ο Ι ....

                                         ΑΝΑΦΕΡΕΙ.... ΕΠΙΣΗΣ   ΤΟ   ΟΝΟΜΑ     ΕΝΟΣ   ΤΟΠΙΚΟΥ....Θ Ε Ο Υ    ΣΤΗ   ΝΟΤΙΑ   Σ Υ Ρ Ι Α ....ΜΕ  ΤΟ
                                         Ο Ν Ο Μ Α ....  Θ  Ε  Α  Ν  Δ  Ρ  Ι  Τ  Η  Σ ....
                                         Η    ΛΑΤΡΕΙΑ   ΤΟΥ    ΚΑΙ   ΟΙ   ΠΙΣΤΟΙ   ΤΟΥ   Ε Ν Τ Ο Π Ι Ζ Ο Ν Τ Α Ι ...ΣΤΗΝ   ΚΟΙΛΑΔΑ   Χ Α Ο Υ Ρ Α Ν ...
                                         Α Ι Ω Ν Ε Σ    ΠΡΙΝ....

                                         Ο   Θ Ε Α Ν Δ Ρ Ι Τ Η Σ     ΟΜΩΣ   ΔΕΝ   ΗΤΑΝ   ΤΟΠΙΚΟΣ   Θ Ε Ο Σ ....
                                         Ο   Π Ρ Ο Κ Λ Ο Σ ....ΑΥΤΟΣ   Ο   ΜΕΓΑΛΟΣ   Φ Ι Λ Ο Σ Ο Φ Ο Σ     ΤΟΝ   Υ Μ Ν Ο Υ Σ Ε    ΣΤΗΝ   ΛΑΤΡΕΙΑ
                                         ΤΟΥ....ΣΤΗΝ    Α Θ Η Ν Α ...

                                          Θ Ε Α Ν Δ Ρ Ι Τ Η Σ .....ΣΗΜΑΙΝΕΙ    Α Π Λ Ω Σ   ....     Θ Ε Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ .....

                                           ΤΟ    1985....ΟΙ   Α Ν Α Σ Κ Α Φ Ε Σ    ΣΤΗ   ΝΕΑ   ΠΑΦΟ   ΤΗΣ   ΚΥΠΡΟΥ   ΑΠΟ   ΠΟΛΩΝΟΥΣ...
                                            ΕΦΕΡΕ   ΣΤΟ   Φ Ω Σ ....Ψ Η Φ Ι Δ Ω Τ Α    ΠΟΥ   ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ    ΤΟΝ   ΡΟΛΟ   ΤΟΥ
                                            Σ Υ Μ Β Ο Λ Ι Σ Μ Ο Υ    ΤΟΥ   Δ Ι Ο Ν Υ Σ Ο Υ ....ΩΣ    Θ Ε Α Ν Δ Ρ Ι Τ Η ....

                                            ΣΕ   ΑΥΤΑ   Ο  Δ Ι Ο Ν Υ Σ Ο Σ ....ΜΕ   ΤΟ   ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ   ΩΣ   Β Ρ Ε Φ Ο Σ ... ΚΑΘΕΤΑΙ   ΣΤΑ
                                            ΠΟΔΙΑ    ΤΟΥ   ΕΡΜΗ...Η   Θ Ε Ο Γ Ο Ν Ι Α ...Η   Α Μ Β Ρ Ο Σ Ι Α ....   Ο   Ν Ε Κ Τ Α Ρ ....ΚΑΙ   Ο
                                            Τ Ρ Ο Φ Ε Υ Σ ....   ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ   ΓΥΡΩ   ΤΟΥ...
                                            Ο   Α Π Ο Λ Λ Ω Ν    ΜΕ  ΤΗΝ   ΛΥΡΑ   ΤΟΥ   ΕΠΙΣΗΣ ....ΚΑΙ   ΜΕ   ΤΟ   Φ Ω Τ Ο Σ Τ Ε Φ Α Ν Ο ....

                                            Α Ν Α Φ Ε Ρ Ε Ι ...ΕΠΙΣΗΣ   ΟΤΙ   Η   Γ Λ Ω Σ Σ Α    Η   ΟΜΙΛΟΥΣΑ    ΑΠΟ   Α Υ Τ Ο Υ Σ    ΗΤΟ
                                            Η    "Γ Ν Ω Σ Τ Η    ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ....Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η ...".....

                                                                                                         ΤΑ   ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ .....ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΑ....

                             Υ.Γ.               ΕΝΑ   ΑΠΟ   ΤΑ  ΙΕΡΑ   Δ Ε Ν Τ Ρ Α   .....ΗΤΑΝ    ΤΟ   Κ Υ Π Α Ρ Ι Σ Σ Ι .....
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Ορφέας στις Μαΐου 31, 2008, 22:14:31
    Θλίψη και αγανάκτηση αδελφέ μου και η Ελληνική ψυχή βουβά στην άκρη να ματώνει....

    Σαν τι τάχα καινούριο νάφερε στον κόσμο ο επάρατος χριστιανισμός;  Όπως γράφεις, τον θεάνθρωπο Υιό Διόνυσο; Την θανάτωσή του,την βρώση του θεού και την πόση του αθώου αίματος του παιδιού Διόνυσου που κατασπάραξαν οι Τιτάνες; Την τελετουργική του θυσία την οποία μιμούνται χωρίς να γνωρίζουν, σε κάθε λειτουργία; Ή μήπως το χρίσμα, το χρίσμα του παιδός Διονύσου που ονομάζεται βασιλεύς του κόσμου τούτου; Γιατί ο Διόνυσος, αν και "παις πεσσεύων, αυτού του παιδιού είναι η βασιλεία", αυτόν τον Υιό μιμήθηκε διαστρεβλωμένα ο σεναριογράφος του χριστιανικού μορφώματος. Αλήθεια, γνωρίζει κανένας από τους βαπτίζοντες και βαπτισμένους, γιατί κόβονται τούφες μαλλιών; Γνωρίζουν ποιο πανάρχαιο - και παγανιστικό βέβαια μυστήριο -αντέγραψαν και διαστρέβλωσαν πιθικίζοντας σήμερα;

    Τί να σκεφτούμε και τι να θυμηθούμε που σε όλα τα μυστήρια έγινε αντιγραφή, αλλά κακέκτυπη, γιατί ούτε να αντιγράψουν σωστά δεν ήταν ικανοί. Να θυμηθούμε τις αρχαίες τελετές του ελαίου, από τις οποίες κατάντημα είναι το ευχέλαιο; Να θυμηθούμε την ιερογαμία που οι σκοπιμότητες εκμετάλλευσης κατάντησαν το μέγα μυστήριο σε κοροϊδία για τον Έλληνα, αναγορεύοντάς τον απόγονο του Αββραάμ και της Σάρας; Να θυμηθούμε την υψηλή θεραπεία που πρόσφεραν οι μύστες την οποία κατάντησαν κοινή απάτη στην πράξη της εξομολόγησης; Να θυμηθούμε την χειροτονία που με μια μαγική επίθεση του χεριού του επισκόπου ο νεοχειροτονημένος έπαιρνε δήθεν το "χάρισμα"; Δυστυχώς τέτοιες πράξεις οφθαλμοφανούς κοροϊδίας, όχι μόνον δεν θορύβησαν τον κάθε άνθρωπο, αλλά τουναντίον δελεάστηκαν από αυτήν, επεκτείνοντάς την και αλλοιώνοντας και όλα τα εσωτερικά μυητικά μυστήρια. Βέβαια. Είναι πιο έξυπνο να πιστεύεις ότι με μια μια πεντάλεπτη "δήθεν" μύηση γίνεσαι μυημένος θεραπευτής στο Ρέικι,το οποίο είναι οπωσδήποτε για πολύ μα πολύ....."έξυπνους"  και άσε τους "βλάκες" να μελετάνε και να ασκούνται για χρόνια, είτε στα πανεπιστημιακά έδρανα, είτε στην αληθινή ατραπό της αλήθειας.

    Τι να θυμηθούμε, τι.... Το ΜΟΝΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δικό τους που έφερε ο χριστιανισμός, είναι η μισαλλοδοξία που επέφερε εκατοντάδες εκατομμύρια άδικους θανάτους.... ΟΛΟ αυτό ήταν αποκλειστικό εφεύρημά τους και το μοναδικό έργο τους που έχει ήδη καταγράψει η ιστορία στις μελανές σελίδες των χείριστων αποτροπιασμών του κόσμου.

    Δύο μόνον μικρά και χωρίς κόστος πράγματα, θα έφταναν.... Αναγνώριση των εγκλημάτων και ειλικρινής συγγνώμη....
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Trithemius στις Ιουνίου 01, 2008, 02:55:05
Χωρίς κόστος;

Ω, μα ζητάς πάρα πολλά. Ζητάς την κατήργηση μιας ολόκληρης θρησκείας...
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουνίου 01, 2008, 09:09:43
Χωρίς κόστος;

Ω, μα ζητάς πάρα πολλά. Ζητάς την κατήργηση μιας ολόκληρης θρησκείας...

    Ναί, ΜΟΝΟΝ αυτό ζητάω .... ;D ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: suida στις Ιουνίου 01, 2008, 12:07:55
              ΤΙ    ΑΚΡΙΒΩΣ    ΣΗΜΑΙΝΕ   Ο   Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Σ    Π Ο Λ Ι Τ Ι Σ Μ Ο Σ    ΓΙΑ   ΤΟΝ    Κ Ο Σ Μ Ο ....ΤΗΣ    Α Ν Α Τ Ο Λ Ι Κ Η Σ
                                                 Μ Ε Σ Ο Γ Ε Ι Ο Υ ...??   
                                                          ΤΟ    Ε Π Ι Π Ε Δ Ο     ΤΗΣ   Γ Λ Ω Σ Σ Α Σ ....ΤΩΝ   Μ Υ Θ Ω Ν    ΚΑΙ   Η    Ε Ι Κ Ο Ν Ο ΠΛΑΣΤΙΚΗ
                                                 Α Υ Τ Η Σ .....ΤΟΥΣ   ΠΑΡΕΙΧΕ   ΤΟ   "Ε Ρ Γ Α Λ Ε Ι Ο "  ...ΤΗΣ   Ε Κ Φ Ρ Α Σ Η Σ    ΤΩΝ
                                                                                  Π Α Ρ Α Δ Ο Σ Ε Ω Ν     ΤΟΥΣ......
               
                                                 Α Υ Τ Η .... ΑΚΡΙΒΩΣ...ΗΤΑΝ    Η   Π Ο Λ Υ Τ Ι Μ Η    ΑΠΟΣΤΟΛΗ    ΚΑΙ   Ο   Χ Α Ρ Α Κ Τ Η Ρ Α Σ ...ΤΟΥ
                                                                                Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Υ        Π Ο Λ Ι Τ Ι Σ Μ Ο Υ ....

                                                 Η    Λ Ε Ξ Η ...." Ε Λ Λ Η Ν Ι Σ Μ Ο Σ "    ΤΗΣ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ι Α Ν Ι Κ Η Σ     ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ    ΕΙΧΕ 
                                                 ΤΗΝ    ΣΗΜΑΣΙΑ      ΤΗΣ    Ε Υ Γ Λ Ω Τ Η Σ     Σ Χ Ε Σ Η Σ    ΜΕΤΑΞΥ    ΤΟΥ    "ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ-
                                                 ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΣΜΟΥ"    ΚΑΙ   ΤΟΥ   ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ   ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ....

                                                 ΓΙ'  Α Υ Τ Ο    ΚΑΙ   ΑΠΟ   ΕΔΩ   ΚΑΙ   ΣΤΟ  ΕΞΗΣ   ΤΟ   "Ε Λ Λ Η Ν Ι Σ Μ Ο Σ "    ΑΠΟΚΤΑ   ΤΗΝ    ΝΕΑ 
                                                 ΣΗΜΑΣΙΑ....ΤΟΥ    "ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΟΣ-  ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟΣ"....
                                                 ΚΑΙ    ΤΟ   'Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ '    Δ Ι Τ Τ Η    Ε Ν Ν Ο Ι Α  .....ΑΛΛΟΤΕ   "ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ"    ΚΑΙ   ΑΛΛΟΤΕ..
                                                 Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ....

                                                 Ο    ΣΗΜΙΤΙΚΟΣ- ΙΟΥΔΑΙΚΟΣ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ι Α Ν Ι Σ Μ Ο Σ .....ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ    ΣΤΗΝ   ΑΛΛΑΓΗ  ΤΗΣ 
                                                 ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ    ΣΗΜΑΣΙΑΣ    ΕΝΝΟΙΑ  ....ΠΡΟΣ   ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ    ΤΗΣ   ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ   ΤΩΝ
                                                 ΜΗ   ΙΟΥΔΑΙΩΝ    ΑΠΟ   ΤΟΥΣ   ΕΒΡΑΙΟΥΣ...

                                                 Α Υ Τ Ο    ΙΣΧΥΕ...  ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ      ΔΙΟΤΙ   ΟΛΟΙ  ΟΙ  Χ Ρ Ι Σ Τ Ι Α Ν Ο Ι     Ε Γ Ρ Α Φ Α Ν   ΚΑΙ   
                                                 Π Ρ Ο Σ Ε Υ Χ Ο Ν Τ Α Ν       ΣΤΑ    Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Α .....

                                                 Ο    ΕΥΣΕΒΙΟΣ    ΣΤΟ   ΕΡΓΟ   ΒΙΟΣ   ΤΟΥ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ....ΚΑΝΕΙ   ΧΡΗΣΗ   ΤΟΥ   'Ε Λ Λ Η Ν Ι Ζ Ε Ι Ν "..
                                                 Ο    ΛΙΒΑΝΙΟΣ.....ΓΡΑΦΕΙ ,  "ΖΩ   ΩΣΑΝ   ΕΛΛΗΝΑΣ"...  "ΕΧΩ   ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΠΑΙΔΕΙΑ"...'ΜΙΛΩ   ΕΛΛΗΝΙΚΑ"...
                                                 Ο    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ....ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙ    ΤΟΥΣ   Α Ρ Ε Ι Α Ν Ο Υ Σ ....ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ   ΤΟΥΣ   "Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ "...
                                                 Ο    ΕΥΝΑΠΙΟΣ   ΣΤΟΥΣ   "ΒΙΟΙ   ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ"    ΓΡΑΦΕΙ.... 
                                                                        "  ΟΙ   ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ   ΕΙΝΑΙ   Φ Ι Λ Ο Θ Υ Τ Ε Σ ( ΘΥΣΙΕΣ)    ΚΑΙ    Υ Π Ε Ρ Β Ο Λ Ι Κ Α ...
                                                                                                         Ε  Λ  Λ  Η  Ν  Ε  Σ .."
                          ΣΤΟΝ    "ΠΟΙΜΕΝΑ"   ΤΟΥ   ΕΡΜΙΑ....ΣΤΟΝ   Ι Π Π Ο Λ Υ Τ Ο ....ΣΤΟΝ   Κ Λ Η Μ Ε Ν Τ Α ....ΣΤΟΝ   Ω Ρ Ι Γ Ε Ν Η ...κ.λ.π.
                                                  η    λεξη   "ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ"     ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ    ΑΠΟ   ΤΗΝ   "Ε Θ Ν Ι Κ Ο Σ "....ΚΑΙ   Η    Λ Ε Ξ Η
                                                  "  Ε Λ Λ Η Ν Ι Σ Μ Ο Σ "  .....   ΑΠΟ   ΤΗΝ   "Ε Θ Ν Ο Σ ".....ΚΑΙ   ΑΡΓΟΤΕΡΑ .....ΣΤΗΝ   ΘΕΣΗ..
                                                     "Ε Θ Ν Ι Κ Ο Σ "   Η    "Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Σ "......ΚΑΙ   ΟΛΑ   ΑΥΤΑ   ΓΙΑ  ΝΑ   Τ Ο Ν Ι Σ Ο Υ Ν   ΤΗΝ
                                                                                              Σ Υ Μ Β Ο Λ Η ....
                                                   ΤΟΥ    Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Υ     ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ   ΣΤΗΝ    Δ  Ι  Α  Τ  Η  Ρ  Η  Σ  Η     ΤΟΥ    "ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ".
                                                   ΚΑΙ    ΣΤΗΝ    Δ Ι Α Χ Ω Ρ Η Σ Η .....ΤΗΣ   ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ   ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.....  ΑΠΟ   ΤΗΝ   ΜΗ   
                                                   Δ Υ Ν Α Μ Ε Ν Η ....ΝΑ  ΥΠΑΡΞΗ    ΩΣ   Ε Κ Κ Λ Η Σ Ι Α ...!!  "ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΕΣ"     ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ....

                            Η    Π Ε Ρ Ι  Φ Η Μ Η     Α Π Ο Φ Α Σ Η    ΤΟΥ   ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ   ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ.....
                                                   "ΝΑ   Ε Μ Π Ο Δ Ι Σ Ε Ι    ΤΟΥΣ    Χ Ρ Ι Σ Τ Ι Α Ν Ο Υ Σ     ΝΑ   Δ Ι Δ Α Σ Κ Ο Υ Ν .....ΤΟΥΣ
                                                            Α Ρ Χ Α Ι Ο Υ Σ       Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ      Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Σ ..."   
                                                                                     Υ  Π  Η  Ρ  Ξ  Ε ...
                                                    ΤΟ    Ε Ν Α Υ Σ Μ Α   ΓΙΑ   ΤΟΥΣ   Σ Τ Η Λ Ι Τ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ     "Λ Ο Γ Ο Υ Σ "....
                                                                                    Ε Ν Α Ν Τ Ι Ο Ν    ΤΟΥ...
                                                    ΑΠΟ    ΤΟΥΣ    ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΣ.....Γ Ρ Η Γ Ο Ρ Ι Ο     Ν Α Ζ Ι Α Ν Ζ Η Ν Ο ....!!και
                                                                                                           Β Α Σ Ι Λ Ε Ι Ο ...!!

                              Ο   γ ρ η γ ο ρ ι ο ς....Α Ν Α Φ Ε Ρ Ε Τ Α Ι    Π Α Ν Τ Ο Υ    ΚΑΙ   Σ Υ Ν Ε Χ Ω Σ .....Π Υ Ρ Ι Ν Α ...
                                                   ' "ΤΟ   Μ Ε Γ Α Λ Ε Ι Ο ...ΤΗΣ   Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Σ     Γ Λ Ω Σ Σ Α Σ    ΕΙΝΑΙ...
                                                                         ΤΟ    Μ Ο Ν Ο    Μ Ε Σ Ο ....
                                                      Γ Ι Α    Τ Η Ν     Ε Ξ Υ Μ Ν Η Σ Η      ΤΗΣ   Δ Ο Ξ Α Σ    ΤΟΥ    Θ Ε Ο Υ ...""
                                                     "  Α Υ Τ Ο Σ ....(Ο    ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ )      Α Π Ο Β Λ Ε Π Ε Ι ....ΣΤΟ   ΝΑ 
                                                                                 Α Π Ο Κ Ο Ψ Ε Ι ....!!
                                                        Α Υ Τ Η Ν     ΤΑΥΤΗΝ    ΤΗΝ   ΟΔΟΝ...   Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Σ ....
                                                                           ΜΕ   ΤΟΝ    Θ Ε Ο Ν ....""!!!

                                Ο    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ   ΤΗΣ   ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ....(ΜΕΓΑΛΟΣ)   ΣΥΝΕΧΙΖΕ   ΝΑ   ΔΙΔΑΣΚΕΙ  ....ΠΑΡΑ   ΤΗΝ  Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Σ Η ...
                                ΛΕΓΟΝΤΑΣ.....ΣΤΟΥΣ   ΜΑΘΗΤΕΣ  ΤΟΥ...  " Δ Ι Α Β Α Σ Τ Ε .....ΑΛΛΑ   ΝΑ   Κ Ω Φ Ε Υ Ε Τ Α Ι    ΣΤΙΣ   ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ...
                                Π Ο Λ Υ Θ Ε Ι Σ Μ Ο Υ .....ΚΑΙ   ΠΛΟΚΩΝ    Α Υ Τ Ω Ν ..."...!!
                                ΚΑΙ    Α Υ Τ Ο    ΓΙΑΤΙ   ΝΑΙ   ΜΕΝ   ΤΟΥΣ    ΗΤΑΝ   ΧΡΗΣΙΜΗ   Η   Γ Λ Ω Σ Σ Α .....ΑΛΛΑ    Η   Μ Υ Θ Ο Λ Ο Γ Ι Α ...
                                 Η Τ Α Ν     Ο   Φ Ο Β Ο Σ    ΚΑΙ   Ο   Τ Ρ Ο Μ Ο Σ ....ΤΗΣ    "Π Ν Ε Υ Μ Α Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α Σ     ΤΟΥΣ"".....

                                 Χ Α Ρ Α Κ Τ Η Ρ Ι Σ Τ Ι Κ Ο ....ΕΙΝΑΙ    ΤΟ   ΠΟΙΗΜΑ    ΤΟΥ    Β Υ Ρ Ω Ν Α ....
                                                               οι    κλασικες    σπουδες     του   εφερναν   Α Μ Η Χ Α Ν Ι Α ..
                                                                     για    τους   Α Ν Ο Μ Ο Υ Σ     Ε Ρ Ω Τ Ε Σ    θεων   και   θεαινων...
                                                              που   στα   Π Α Λ Ι Α    τα   χρονια    ΞΕΣΗΚΩΝΑΝ    φασαρια....

                                                              οι    Σ Ε Β Α Σ Τ Ο Ι    μου    δασκαλοι     ΕΜΠΑΙΝΑΝ   ΣΕ   ΜΠΕΛΑΔΕΣ....
                                                                     για   τις   ΙΛΙΑΔΕΣ   ΤΟΥΣ...   τις   ΟΔΥΣΣΕΙΕΣ....
                                                               ΗΤΑΝ    ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ   ΝΑ   ΣΚΑΡΩΣΟΥΝ   ΜΙΑ   ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ....
                                                         Φ Ο Β Ο Ν Τ Ο Υ Σ Α Ν ...    ΤΟΣΟ    ΠΟΛΥ    ΤΗΝ   Μ Υ Θ Ο Λ Ο Γ Ι Α ......

                                     ΣΩΖΕΤΑΙ    ΕΝΑ   ΚΕΙΜΕΝΟ   ΓΡΑΜΜΕΝΟ   ΣΤΑ  ΣΥΡΙΑΚΑ...ΤΟΥ   Β Α Ρ Δ Η Σ Α Ν Η (  εναν  απο  τους  εδεσσιανους)..
                                      τριτος   αιωνας μ.χ.....Ο  Σ Ο Φ Ο Σ ...ΡΩΤΑ   ΕΝΑΝ   ΜΑΘΗΤΗ  ΤΟΥ...
                                                                 "ΔΙΑΒΑΣΕΣ   ΤΑ   ΒΙΒΛΙΑ   ΤΩΝ   ΧΑΛΔΑΙΩΝ   ΤΗΣ   ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ ....ΟΠΟΥ
                                                                  ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ    ΠΟΙΑ    Ε Π Ι Δ Ρ Α Σ Η     ΑΣΚΟΥΝ    ΤΑ   ΑΣΤΡΑ   ΚΑΙ  ΟΙ
                                                                  Α Σ Τ Ε Ρ Ι Σ Μ Ο Ι    ΣΤΑ   Ω Ρ Ο Σ Κ Ο Π Ι Α    ΤΩΝ   Α Ν Θ Ρ Ω Π Ω Ν ....η  ΤΑ
                                                                  ΒΙΒΛΙΑ     ΤΩΝ   ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ...ΟΠΟΥ   ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ    ΟΛΑ   ΟΣΑ  ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ..
                                                                                ΣΤΟΥΣ    ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ..""
                                      ΚΑΙ   Η   ΑΠΑΝΤΗΣΗ...""ΔΙΑΒΑΣΑ    ΒΙΒΛΙΑ  ΣΧΕΤΙΚΑ   ΜΕ   ΑΥΤΗ   ΤΗΝ   ΘΕΩΡΙΑ...ΑΛΛΑ   ΔΕΝ   Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ω ...!!
                                                                                ΠΟΙΑ   ΕΙΝΑΙ   ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΚΑ    ΚΑΙ   ΠΟΙΑ   ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ....""

              ΠΡΑΓΜΑΤΙ...  Η   ΘΕΩΡΙΑ    ΤΩΝ   Χ Α Λ Δ Α Ι Ω Ν    ΠΟΥ   ΤΟΣΟ   ΕΠΗΡΕΑΣΕ   ΤΟΥΣ    ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΚΟΥΣ     ΤΟΝ   ΤΕΤΑΡΤΟ   μ.χ.
                                                              ηταν      στην    Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η    Γ Λ Ω Σ Σ Α .....

                                                                                                                                  ΘΕΟΥΡΓΟς   Ο  ΙΟΥΛΙΑΝΟς....ΣΤΗΝ   Δ Ο Ξ Α   ΤΟΥ.
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: suida στις Ιουνίου 01, 2008, 21:50:27
        ΕΙΝΑΙ     ΑΠΟΔΕΚΤΟ ....ΠΛΕΟΝ ,  ΟΤΙ   ΚΑΘΕ   ΕΙΔΟΥΣ    Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Κ Η     Π Ι Σ Τ Η ....
                                                           Π Ε Ρ Ι Λ Α Μ Β Α Ν Ε Ι ...
                                            Π Ρ Ο Σ Ω Π Α      ΚΑΙ    Τ Ο Π Ο Υ Σ      ΠΟΥ    ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΝΤΑΙ   ΩΣ    Π Λ Η Σ Ι Ο Ν
                                                           Π Ρ Ο Σ    ΤΟ    Θ Ε Ι Ο Ν .....

             Η     Γ Λ Ω Σ Σ Α  .....  ΣΤΑ   ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ     ΚΕΙΜΕΝΑ    ΤΗΣ     ΑΥΤΟ  ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ....
                                             Ι Ο Υ Δ Α Ι Ο -Χ Ρ Ι Σ Τ Ι Ν Ι Α Κ Η       Π Α Ρ Α Δ Ο Σ Η .....   Τ Ε Ι Ν Ε Ι
                                                            ΝΑ     ΤΟ    Α Π Ο Κ Ρ Υ Β Ε Ι .....


             ΣΤΟΥΣ   Ε Ι Δ Ω Λ Ο Λ Α Τ Ρ Ε Σ ....Δ Η Λ Ω Ν Ε Τ Α Ι    ΜΕΣΑ   ΑΠΟ   ΤΙΣ   Π Α Μ Π Ο Λ Ε Σ    Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Ε Σ    ΚΑΙ
                                                               Λ Α Τ Ρ Ε Ι Ε Σ ......

             Η    Α Γ Ι Ο Τ Η Σ ....ΤΩΝ    Α Ν Α Τ Ο Λ Ι Κ Ω Ν     Λ Α Τ Ρ Ε Ι Ω Ν  .....ΓΙΝΕΤΑΙ   ΓΝΩΣΤΗ   ΣΕ   ΕΜΑΣ   ΜΕΣΩ   ΤΩΝ
                                                 Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ω Ν ...ΩΣ   ΚΟΙΝΗ    Γ Λ Ω Σ Σ Α     Ε Κ Φ Ρ Α Σ Η Σ ....
                                                 ΤΟ     Ι Δ Ι Ο    Σ Υ Μ Β Α Ι Ν Ε Ι ....  ΚΑΙ   ΣΤΙΣ     Α Ρ Χ Α Ι Ε Σ    Σ Υ Μ Ι Τ Ι Κ Ε Σ   Χ Ω Ρ Ε Σ ...
                                                  ΠΑΛΙ   ΜΕΣΩ   ΤΩΝ    Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ω Ν ....

             ΤΟ    Π Α Γ Α Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο     Π Α Ν Θ Ε Ο Ν ....ΗΤΑΝ    Π Λ Η Ρ Ε Σ  .....Α Γ Ι Ο Τ Η Τ Ο Σ ...
                                                 ΣΤΙΣ   Δ Ι Α Λ Ε Κ Τ Ο Υ Σ     ΤΗΣ    Α Ρ Α Μ Α Ι Κ Η Σ ....ΣΤΟΥΣ    ΣΗΜΙΤΙΚΟΥΣ   ΧΩΡΟΥΣ..
                                                 Η   ΛΕΞΗ   ( q d y s ) ..... ως     ΕΠΙΘΕΤΟ....  ΣΥΝΟΔΕΥΕ    Θ Ε Ο Τ Η Τ Ε Σ ....

                                                 Η    Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η     Λ Ε Ξ Η     ΠΟΥ   Δ Η Λ Ω Ν Ε Ι ....Α Γ Ι Ο Τ Η Τ Α    ΣΕ   ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΑ
                                                 ΚΕΙΜΕΝΑ....ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΑ    ΣΤΗΝ   ΕΓΓΥΣ    Α Ν Α Τ Ο Λ Η ....ΟΠΩΣ    Χ Α Ν Τ Ρ Α Σ ....
                                                 Ε Δ Ε Σ Σ Α .....Π Α Λ Μ Υ Ρ Α ....ΚΑΙ   Π Ε Τ Ρ Α ....ΗΤΑΝ    Η   Λ Ε Ξ Η ...
                                                                                         Α Γ Ι Ο Σ .......
                                                 ΛΕΞΗ    ΠΟΥ    Α Ν Ε Υ Ρ Ι Σ Κ Ε Τ Α Ι      ΣΤΑ   Κ Λ Α Σ Σ Ι Κ Α    ΚΕΙΜΕΝΑ...
                                                 Χ Ρ Η Σ Ι Μ Ο Π Ο Ι Ε Ι Τ Α Ι     Ο Μ Ω Σ     Π Ο Λ Υ     ΣΤΟΥΣ   Α Υ Τ Ο Κ Ρ Α Τ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Σ
                                                 ΧΡΟΝΟΥΣ    ΤΟΥ   ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ....

               Η   Ε Κ Π Λ Η Ξ Η    ΕΙΝΑΙ   ΜΕΓΑΛΗ   ΟΤΑΝ ....ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ    ΕΠΙΓΡΑΦΩΝ    ΣΕ   ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΑ   ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΑ    ΚΕΝΤΡΑ..
                                                 Α Ν Α Φ Ε Ρ Ω Ν Τ Α Ι ...ΣΤΟΝ    ""Α Γ Ι Ο    ΟΥΡΑΝΙΟ"-" ΤΩ   ΑΓΙΩ   ΟΥΡΑΝΙΩ"  ....
                                                 "Α Γ Ι Ο Σ     ΘΕΟΣ   ΤΩΝ   Α Ρ Α Β Ω Ν "   ΣΤΑ   ΓΕΡΑΣΑ....
                                                  "Α Γ Ι Ο Σ     Θ Ε Ο Σ "   ΣΤΗ   ΣΙΔΩΝΑ....
                                                  "Α Γ Ι Ο Σ    Δ Ο Υ Σ Α Ρ Η Σ "   ΣΤΗ    ΦΡΥΓΙΑ...

                ΜΙΑ   ΑΛΛΗ   Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η   ΛΕΞΗ   ΠΟΥ   Δ Η Λ Ω Ν Ε Ι ....Α Γ Ι Ο Τ Η Τ Α    ΕΙΝΑΙ   Η  .... "Ο Σ Ι Ο Σ "....
                                                  Α Ν Α Κ Α Λ Υ Φ Θ Ε Ι    ΣΤΗΝ   ΦΡΥΓΙΑ....
                                                  ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ    ΑΠΟ   ΤΙΣ   ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΕΣ    ΛΑΤΡΕΙΕΣ   ΩΣ   ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ   ΣΤΟ   
                                                   Θ Ε Ι Ο     ΠΡΟΣΩΠΟ....   "Ο   Ο Σ Ι Ο Σ "   ΧΩΡΙΣ   ΝΑ   ΚΑΤΑΝΟΜΑΖΕΤΑΙ.....
                                                   Η    Σ Υ Ν Δ Ε Σ Η    ΑΥΤΗΣ   ΤΗΣ   Λ Ε Ξ Η Σ    ΩΣ   "Θ Ε Ι Ο Υ "    Ε Π Ι Τ Υ Γ Χ Α Ν Ε Τ Α Ι ..
                                                   Ο Π Ω Σ     ΜΕ  ΤΗΝ   "Θ Ε Ο Τ Η Τ Α "   ΤΗΣ   ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ......"  Ο  Δ Ι Κ Α Ι Ο Σ "...

                 Η    ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ...  ΝΑ   ΔΕΙΧΘΕΙ    ΩΣ    ΕΠΙΔΡΑΣΗ     ΤΟΥ   ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΥ...  ΕΙΝΑΙ    ΜΑΤΑΙΗ .....Χ Ρ Ο Ν Ι Κ Α ....

                 Α Ρ Γ Ο Τ Ε Ρ Α ....   ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ    ΚΑΙ   ΤΑ   ΕΠΙΘΕΤΑ .....Θ Ε Ι Ο Σ     ΚΑΙ   Ι Ε Ρ Ο Σ ....ΣΤΟΥΣ    ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥΣ   ΧΩΡΟΥΣ..

                 ΣΥΜΦΩΝΑ    ΜΕ   ΤΙΣ   ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ   ΤΟΥ   ΜΑΝΤΕΙΟΥ   ΤΩΝ   Δ Ε Λ Φ Ω Ν ....ΠΟΥ   ΟΡΙΖΕ   ΤΗΝ   ΣΑΦΗ   ΔΙΑΚΡΙΣΗ   
                                                     ΜΕΤΑΞΥ    ΤΟΥ   Π Ο Λ Υ Μ Α Θ Ο Υ Σ     ΚΑΙ   ΤΟΥ   Ε Ν Θ Ε Ο Υ .....
                  Ο    Ι Α Μ Β Λ Ι Χ Ο Σ ....   Υ Π Η Ρ Ξ Ε    " Ε Ν Θ Ο Υ Σ "    ΚΑΙ    Ε Φ Ε Ρ Ε    ΤΟ   " Θ Ε Ι Ο Σ '....
                                                    ΑΣ    ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ    ΤΗΝ   Ε Ν Θ Ο Υ Σ = Ε Θ Ν Ο Υ Σ .....!!

                 ΠΑΡΑΘΕΤΩ    ΜΕΡΙΚΑ   ΣΧΟΛΙΑ   ΓΙΑ  ΤΟΝ   ΙΑΜΒΛΙΧΟ.....
                                                     Ο    Σ Υ Ρ Ο Σ      Θ Ε Ο Σ Ο Φ Ι Σ Τ Η Σ      ΕΙΝΑΙ   ΕΝΑ   ΦΑΣΜΑ   ΧΩΡΙΣ   ΛΑΜΨΗ....
                                                     ΕΝΑΣ    Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ     ΤΟΥ   ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ....    ΑΠΟΛΥΤΑ    Α Ν Α Τ Ο Λ Ι Τ Η Σ ...
                                                     Χ Ω Ρ Ι Σ     Ι Χ Ν Ο Σ      Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Σ      ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΣ....
                                                                                                                    (ΠΑΝ/ΜΙΟ     ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗΣ...J.  GEFFCKEN...)

                  O    ΠΛΑΤΩΝ...  Ο   ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ....Ο   ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ....ΠΡΟΣΦΩΝΟΥΝΤΑΙ.....  "ΘΕΙΟΙ    Α Ν Δ Ρ Ε Σ ""....
                                                    Η    ΔΙΑΔΟΧΗ    ΤΩΝ    ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ    ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ    ΩΣ   "Ι Ε Ρ Α    Γ Ε Ν Ε Α "....

                  ΤΟ    ΚΟΙΝΟ    ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ    ΤΟΥ   ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ...  ΕΙΝΑΙ   Η   ΛΑΤΡΕΙΑ   ΤΩΝ   Θ Ε Ο Τ Η Τ Ω Ν    ΣΕ
                                                                               Τ Ρ Ι Α Δ Ε Σ .....

                    ΣΤΗΝ    ΠΟΛΗ   Χ Α Ν Τ Ρ Α    ΤΗΣ   ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ  ....ΣΕ   Δ Ι Γ Λ Ω Σ Σ Ο    ΑΚΙΔΟΓΡΑΦΗΜΑ....(  ΑΡΑΜΑΙΚΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ)
                                                       ΓΙΝΕΤΑΙ    ΕΠΙΚΛΗΣΗ    ΣΕ    ΤΡΕΙΣ   ΘΕΟΤΗΤΕΣ....
                                                   1)   Ο   ΚΥΡΙΟΣ   ΜΑΣ.....
                                                   2)   Η    Δ Ε Σ Π Ο Ι Ν Α   Μ Α Σ ....
                                                  3)    Ο   ΥΙΟΣ   ΜΑΣ....                      ( ΑΡΑΜΑΙΚΑ)
                                                  1)    ΜΑΡΙΝΟΣ......2)   ΜΑΡΙΘΕΝ....3)  ΜΑΡΙΝΟΣ....    ( ΕΛΛΗΝΙΚΑ)

                       Η    Σ Υ Ρ Ι Α    ΕΙΝΑΙ   ΓΕΜΑΤΗ    ΑΠΟ   ΑΓΑΛΜΑΤΙΔΙΑ    ΚΑΙ   ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ   ΤΡΙΩΝ    ΕΙΔΩΛΩΝ....ΜΕ   ΤΟ   ΕΝΑ  ΑΠΟ
                                                    Α Υ Τ Α     ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ...ΑΠΟ   ΤΑ   ΑΛΛΑ   ΔΥΟ...

                        19"0ς    ΑΙΩΝΑΣ....ΑΥΡΑΝΙΤΙΣ...ΝΟΤΙΑ   ΣΥΡΙΑ..  ΙΑΣΠΗΣ   ΚΟΣΜΗΜΑ  ....ΦΕΡΕΙ   ΤΟΝ   Δ Ο Υ Σ Α Ρ Η ....
                                                    ΘΕΟΤΗΣ    ΤΩΝ    ΝΑΒΑΤΑΙΩΝ....   ΤΟΝ     Α Ρ Η    ΚΑΙ   ΤΟΝ   Θ Ε Α Ν Δ Ρ Ι Ο ....

                         Ο  ΑΡΗΣ    ΗΤΑΝ   ΓΝΩΣΤΗ   ΘΕΟΤΗΣ   ΤΩΝ    Α Ρ Α Β Ω Ν ....Ο  ΑΡΣΟΥ    ΤΗΣ   ΠΑΛΜΥΡΑΣ...ΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΤΩΝ
                                                    ΚΑΡΑΒΑΝΙΩΝ...   ΑΥΤΟΣ   ΕΔΩΣΕ   ΤΟ  ΟΝΟΜΑ   ΣΤΗΝ   ΡΑΜΠΑΘΜΩΒΑ....Α Ρ Ε Ο Π Ο Λ Ι Σ ...
                                                    ΕΙΝΑΙ    ΣΤΑ   ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ   ΤΗΣ   ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ   ΤΟΥ   ΕΛΑΓΑΒΑΛΟΥ...(  ΣΗΜΙΤΙΚΑ...   ΑΡΣΟΥ)...
                                                                        Α Ρ Σ Α  ΠΟΛΙΣ....   ΑΝΤΙ    ΑΡΕΟ  ΠΟΛΙΣ....

                          ΣΤΟ    PATRISTIC    GREEK   (  ANTI   HELLAS)   LEXICON....H    ΛΕΞΗ     ΘΕΑΝΔΡΙΤΗΣ....ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ....
                                                      ΛΕΞΗ    ΠΟΥ    Ε Π Ι Ν Ο Η Θ Η Κ Ε    ΓΙΑ   ΝΑ   ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΝ    ΤΟΝ...
                                                                         Χ Ρ Ι Σ Τ Ο ....ΩΣ    Σ Υ Ν Θ Ε Τ Ο     ΟΝ....σελ. 615...

                           Ο   ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ   ΜΑΣ   ΔΙΝΕΙ   ΤΗΝ   ΤΡΙΑΔΙΚΗ   ΘΕΟΤΗΤΑ     ΠΟΥ   ΓκΡΕΜΙΣΕ   Ο   ΙΩΑΝΝΗΣ   ΤΗΣ   ΕΦΕΣΟΥ....
                                                       Η Ρ Α Κ Λ Η Σ .....Ε Ρ Μ Η Σ ....Α Π Ο Λ Λ Ω Ν ....παυσ.  10. 32. 3.

                                                       ΟΛΟΙ    Α Υ Τ Ο Ι    ΟΙ   ΘΕΟΙ   ΕΙΧΑΝ   ΕΝΑ   Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ι Κ Ο    Ο Ν Ο Μ Α ...
                                                                                 ""ΘΕΟΙ     ΤΟΥ   Σ Π Η Λ Α Ι Ο Υ ""
                                                                                           "Σ Π Η Λ Α Ι Τ Α Ι ""
                                                       ΤΟ   ΣΠΗΛΑΙΟΝ    ΑΥΤΟ    ΗΤΑΝ    ΣΤΗΝ   ΠΟΛΗ   Θ Ε Μ Ι Σ Ω Ν Ε Ι Ο Ν .....!!

                            ΤΕΛΟΣ   ΓΙΑ   ΝΑ  ΜΗΝ   ΚΟΥΡΑΖΩ   ΑΛΛΟ....ΑΝΑΦΕΡΩ....
                            ΣΤΡΑΤΟ ΝΙΚΕΙΑ ....   Κ Α Ρ Ι Α Σ....Ε Π Ι Γ Ρ Α Φ Ε Σ ....Α Φ Ι Ε Ρ Ω Σ Ε Ι Σ ....
                                                        Α Γ Α Θ Ω     Α Γ Γ Ε Λ Ω ....
                                                        Θ Ε Ι Ο Σ     Α Γ Γ Ε Λ Ο Σ ...
                                                        Θ Ε Ι Ω   (Ι Ε Ρ Ω )   Α Γ Γ Ε Λ Ω ....
                                                        Θ Ε Ι Ω     Α Γ Γ Ε Λ Ι Κ Ω ....

                                                       ΘΕΙΩ    ΑΛΛΑΤ....(ΑΘΗΝΑ)    Η   ΑΛΟΥΤΖΑ...(ΑΦΡΟΔΙΤΗ)
                               ΟΙ   ΑΡΑΒΕΣ    ΤΙΣ   ΛΑΤΡΕΥΑΝ    ΜΕ  ΤΗΝ   ΜΟΡΦΗ    ΛΙΘΩΝ    ΠΥΡΑΜΙΔΩΤΟΥ   ΣΧΗΜΑΤΟΣ......

                               ΤΗΝ   ΕΠΟΧΗ   ΤΟΥ   ΜΩΑΜΕΘ    Η   ΤΡΙΑΔΙΚΗ   ΘΕΟΤΗΤΑ   ...ΣΥΜΦΩΝΑ   ΜΕ  ΤΟ   ΚΟΡΑΝΙ  ΗΤΑΝ...
                                                             Η   ΑΛΛΑΤ....  Η   ΑΛΟΥΤΖΑ....ΚΑΙ  Η    ΜΑΝΑΤ....κορ. 53. 19.-20...

                                                                                                                σχολια    ευπροσδεκτα.....
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: livelove στις Ιουνίου 01, 2008, 23:23:48
Διάβασα όσα γράφει ο suida και πραγματικά είναι σαν να τεξίδεψα σε όλον τον κόσμο, σε όλους τους χρόνους και τους καιρούς.
Και θυμήθηκα ένα άρθρο που μου είχαν στείλει κάποια στιγμή να διαβάσω. Αναφέρεται στον Βουδισμό. Μεταξύ άλλων αναφέρει τα ακόλουθα:

''Ο πραγματικός Βούδας δεν θα χαιρόταν αν τον έβλεπε. Είχε απαγορεύσει να φτιάχνουν απεικονίσεις του. Πεντακόσια χρόνια κράτησε η απαγόρευση. Την αγνόησαν κάτι Έλληνες που είχαν φτάσει στην Ινδία, στην Γανδαρίδα (Gandhara). Ο πρώτος λαξευμένος Βούδας είχε τα χαρακτηριστικά του Απόλλωνα. Έχω γράψει ένα βιβλίο γι αυτό.''


Όταν το διάβασα διαισθάνθηκα οτι αυτό δεν ισχύει και δεν συνέβη ποτέ. Δεν καταλαβαίνω τί θέλει να πει, για να πω την αλήθεια.
Αλλά υποκειμενικότατα μεν, ειλικρινώς δε, καθόλου δεν μου μου άρεσε ο τρόπος του. Λέει οτι πήγαν κάτι Έλληνες στην Φρυγία και είδαν μεν τον Βούδα, που είχε απαγορεύσει να φτιάχνουν αγάλματα του.. Και τελικά πήγαν και έφτιαξαν ένα άγαλμα Βούδα-Απόλλωνα.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έγραψε το άρθρο.. Έχει γράψει και βιβλίο με τίτλο ο "Έλληνας Βούδας''. Και έχει αναφέρει και τα ακόλουθα:

" Όπως έχω δείξει στο βιβλίο μου "Ο Έλληνας Βουδας", όλη η ελληνιστική φιλοσοφία έχει επηρεαστεί βαθύτατα από την Ινδική. Ο Πύρρων, που ήταν ο αρχαιότερος ιδρυτής μετα-Αριστοτελικής σχολής (Σκεπτικοί) και έθεσε σαν στόχο του βίου την "αταραξία", είχε συνοδεύσει τον Μεγα Αλέξανδρο στις Ινδίες όπου συνομίλησε με Ινδούς σοφούς. Οι συμπτώσεις ανάμεσα στα βουδιστικά κείμενα και τα ελληνιστικά είναι αδιανόητες. Ο Νίτσε είχε αποκαλέσει τον Πύρρωνα "ο Έλληνας Βούδας".


Παραθέτω και τον σύνδεσμο: http://doncat.blogspot.com/2006/06/o.html
για όποιον ενδιαφέρεται...για περισσότερα

Η προσωπική μου γνώμη είναι οτι είναι λυπηρό να λέγονται τέτοιες αναλήθειες...
Ίσως να μην γνωρίζω πολλά σχετικά με την ιστορία του βουδισμού. Ίσως να μην μπορώ να φέρω αντεπιχειρήματα. Ίσως να συμβαίνει να έχω γεννηθεί στην Ελλάδα και να φαίνεται οτι επηρεάζομαι από την αίσθηση της εθνικής μου ταυτότητας, αλλά δεν είναι αυτος ο λόγος που θέλω να φωνάξω "Ψέματα"! Λέει ψέματα.

Ειδικότερα, θέλω να ρωτήσω κι εσένα αγαπητέ suida, ποια είναι η γνώμη σου γι' αυτό;Γιατί  διάβασα τα προηγούμενα post και πολύ θα ήθελα να πεις κάτι.

Τέλος δεν μπορώ να κατανοήσω τί συμβαίνει... στον κόσμο γύρω μου. Αισθάνομαι οτι ξαφνικά βομβαρδίζομαι από βιβλία και πληροφορίες και είναι λες και όλοι έχουν βαλθεί να αναφέρονται στην ελληνική φιλοσοφία με παρόμοι τρόπο. Βλέπω και αισθάνομαι οτι κάτι συμβαίνει και όλοι θέλουν και προσπαθούν να πουν οτι η ελληνική φιλοσοφία έχει επηρεαστεί από όλες της θρησκείες του κόσμου
Δεν είναι αλήθεια αυτό όμως. Αλλά, τότε γιατί; Γιατι το κάνουν αυτό; Είναι αλήθεια; Αυτό αναρωτιέμαι.
Δεν θέλω ντε και καλά να συμβαίνει το αντίθετο, Να αποδείξουμε οτι ο Ελληνικός πολιτισμός έχει επηράσει όλες τις άλλες θρησκείες. Δεν μιλώ για την δόξα της Ελλάδας ή της χώρας μας. Αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά μιλώ για το ελληνικό πνεύμα... που αισθάνομαι οτι κατακρεουργείται και ΝΟΘΕΥΕΤΑΙ.

Έτσι τα νιώθω όλα αυτά. Με μια λέξη

ΝΟΘΕΙΑ
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Rose στις Ιουνίου 02, 2008, 18:59:40
" Όπως έχω δείξει στο βιβλίο μου "Ο Έλληνας Βουδας", όλη η ελληνιστική φιλοσοφία έχει επηρεαστεί βαθύτατα από την Ινδική. Ο Πύρρων, που ήταν ο αρχαιότερος ιδρυτής μετα-Αριστοτελικής σχολής (Σκεπτικοί) και έθεσε σαν στόχο του βίου την "αταραξία", είχε συνοδεύσει τον Μεγα Αλέξανδρο στις Ινδίες όπου συνομίλησε με Ινδούς σοφούς. Οι συμπτώσεις ανάμεσα στα βουδιστικά κείμενα και τα ελληνιστικά είναι αδιανόητες. Ο Νίτσε είχε αποκαλέσει τον Πύρρωνα "ο Έλληνας Βούδας".

Υπάρχει όντως μεγάλη ομοιότητα στην Πανθεϊστική Αρχαιοελληνική κοσμοαντίληψη και στην Βουδιστική, αλλά και στην Ινδοϊστική.  Ο λόγος όμως είναι πως ο Αρχαίος Ελληνικός μας πολιτισμός επηρέασε τον Βουδισμό, αλλά και συνέβαλε στην δημιουργία του πολυθεϊστικού Ινδοϊσμού.

Ο Ν.Δ., δεν είναι ο μοναδικός ανιστόρητος που προσβάλει την Ελληνική Ιστορία.  Υπάρχουν δυστυχώς πολλοί. (βλέπε http://www.ndimou.gr/books29_gr.asp)

Ο Βούδας (Σιντάρτα Γκαουτάμα)1 είναι ένα ιστορικό πρόσωπο που έζησε το 563 - 483 π.κ.χ.  Μετά την κυριαρχία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Βακτριανής, ένας επίγονος του, ο Μέμνωνας, βασιλιάς της Βακτριανής γύρω στο 200 π.κ.χ προώθησε και εδραίωσε τον Βουδισμό ως επίσημη θρησκεία του βασιλείου του. 

Τότε η ελληνιστική τέχνη σμίλεψε αγάλματα με την μορφή του Βούδα, αλλά και με πολλά ελληνικά στοιχεία.  Όντως υπάρχει ομοιότητα ανάμεσα στην Αρχαία Ελληνική κοσμοαντίληψη και στον Βουδισμό, αλλά τα φιλοσοφικά στοιχεία που συναντάμε στον Βουδισμό προϋπήρχαν στους Έλληνες φιλοσόφους πριν την γέννηση του Βούδα.  Ο Στωϊκισμός που παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία με τον Βουδισμό, έχει ως αφετηρία του τον Ορφισμό.

---------------------------------------------------------------------------
1http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1_%CE%93%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%B1
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: suida στις Ιουνίου 02, 2008, 20:18:53
     Ο    Α Ρ Ι Σ Τ Ο Σ     Ρ Ο Λ Ο Σ    ΤΟΥ   Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Υ    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ    Η Τ Α Ν ......
                                                         Η    Ε Ν  Δ Υ Ν Α Μ Ω Σ Η ......    ΚΑΙ    Ο   Μ Ε Τ Α   Σ Χ Η Μ Α Τ Ι Σ Μ Ο Σ .....
                                                                       ΤΩΝ     Τ Ο Π Ι Κ Ω Ν      ΔΙΑΦΟΡΩΝ    Λ Α Τ Ρ Ε Ι Ω Ν .....
                                                                                          Δ  Ι  Χ  Ω  Σ  ....
                                                          Ε Ξ Α Λ Ε Ι Ψ Η ....ΤΟΥ    Τ Ο Π Ι Κ Ο Υ ....  Χ Α Ρ Α Κ Τ Η Ρ Α ....!!!

                                         Α Υ Τ Ο ....Π Ρ Ο Β Α Λ Ε Τ Α Ι ...   ΑΠΟ   ΤΗΝ    Α Υ Ξ Ο Υ Σ Α      Ε Ν Δ Υ Ν Α Μ Ω Σ Η    ΤΗΣ
                                                                                Φ  Ι  Λ  Ο  Σ  Ο  Φ  Ι  Α  Σ  ......
                                                        Ω Σ     Ο Υ Δ Ε Τ Ε Ρ Η....   Ε Κ Φ Ρ Α Σ Η ...    ΚΑΙ    Ε  Π  Α  Φ  Η  ....
                                                                               ΜΕ   ΤΟ     Θ  Ε  Ι  Ο  Ν  ......!!!

            Η     Λ Ε Π Τ Ο Μ Ε Ρ Η Σ ....    ΚΑΙ    Π Ε Ρ Ι Π Λ Ο Κ Η .... Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Α ....   ΜΠΟΡΕΙ    ΝΑ  
                                                         Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Η Σ Ε Ι ....     Μ Ο Ν Ο Ν         Ω Σ
                                                                       Π Α Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α .....!!
                                          Π Ρ Ο Σ Ε Γ Γ Ι Σ Η Σ ...     ΤΗΣ    Ε Ν Ν Ο Ι Α Σ ....    Ε Λ Λ Η Ν Ι Σ Μ Ο Σ ....ΠΟΥ
                                                                     Υ Ι Ο Θ Ε Τ Ε Ι ......
                                                        ΚΑΙ     Ο  Χ  Ι      ΠΟΥ     Υ Ι Ο Θ Ε Τ Ε Ι Τ Α Ι ....???!!!

                   Α Υ Τ Ο .....Α Ξ Ι Ζ Ε Ι     ΝΑ   Ε Ξ Ε Τ Α Σ Τ Ε Ι .....( Θ Ε Ι Ο Ν ...)    ΚΑΙ   Α Υ Τ Ο .....Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Ο Υ Μ Ε ....!!!

             ΓΙΑ     ΤΟΥΣ   ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ     "Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Σ "...   Ο   Π Α Γ Α Ν Ι Σ Μ Ο Σ ....ΤΗΣ    Α Ι Γ Υ Π Τ Ο Υ ....
                                                        Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Ι ....   Μ Υ Σ Τ Η Ρ Ι Ο ....
                                             ΜΕΤΑ    ΤΟΝ    Θ Α Ν Α Τ Ο    ΤΟΥ    Α Υ Τ Ο Κ Ρ Α Τ Ο Ρ Α     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ....
                                             Η   ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ   ΤΟΥ   Σ Ε Ρ Α Π Ε Ι Ο Υ   392 μ. χ.  (  μαρκελλινος)   ΩΣ
                                             Ο    Λ Α Μ Π Ρ Ο Τ Ε Ρ Ο Σ      Ν Α Ο Σ    ΤΗΣ    Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ε Ι Α Σ .... Α Φ Η Σ Ε    ΝΑ
                                             Ν Ο Η Θ Ε Ι ..... ΤΟ   ΤΕΛΟΣ    ΤΩΝ   ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΩΝ    ΛΑΤΡΕΙΩΝ.....!!

                                             ΣΤΟ    ΕΡΓΟ   ΤΟΥ   Ε Π Ι Φ Α Ν Ι Ο Υ ( ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ...  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ...ΚΥΠΡΟΥ)...  Π Α Ν Α Ρ Ι Ο Ν 51.22.9-11
                                             ΕΡΓΟ   ΓΙΑ   ΤΙΣ   ΑΙΡΕΣΕΙΣ    ΤΟΥ   ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ   ΚΟΣΜΟΥ...    ΠΕΡΓΡΑΦΕΙ    ΤΗΝ
                                             Π Α Γ Α Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Τ Ε Λ Ε Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Α     ΤΩΝ    Ε Π Ι Φ Α Ν Ι Ω Ν    ΣΤΙΣ   ΑΡΧΕΣ   ΤΟΥ
                                                                                        Ι Α Ν Ο Υ Α Ρ Ι Ο Υ ....
                                             ΑΝΑΦΕΡΕΙ...Π Α Ρ Α Λ Λ Η Λ Α    ΜΕ   ΤΗΝ   Γ Ε Ν Ν Η Σ Η    ΤΟΥ   Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Υ ....
                                                             ΟΚΤΩ  ( 8 )   Η Μ Ε Ρ Ε Σ    ΠΡΙΝ    ΑΠΟ   ΤΙΣ   Κ Α Λ Ε Ν Δ Ε Σ ....
                                                             ΤΑ   Σ Α Τ Ο Υ Ρ Ν Α Λ Ι Α    ΣΤΗ   Ρ Ω Μ Η ....ΤΑ   Κ Ρ Ο Ν Ι Α   ΣΤΗΝ   Α Ι Γ Υ Π Τ Ο ...
                                                             ΜΙΑ   Γ Ι Ο Ρ Τ Η ....  ΤΑ   Κ Ι Κ Η Λ Λ Ι Α ...ΣΤΗΝ   ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ...
                                                             ΜΙΑ.... Ε Ο Ρ Τ Α Σ Τ Ι Κ Η     Τ Ε Λ Ε Τ Η     ΠΟΥ    Ε Ξ Ε Λ Ι Σ Σ Ε Τ Α Ι    ΤΗΝ...
                                                             Ν Υ Χ Τ Α    ΤΗΣ   5"ης.....προς    την  6"ην    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ....  ΣΤΟ   Ι Ε Ρ Ο   ΤΗΣ
                                                             Κ Ο Ρ Η Σ ....ΑΥΤΟ   ΜΕΤΑΞΥ    375μ.χ.   και   378 μ.χ....ΤΟ   Κ Ο Ρ Ε Ι Ο Ν ....!!!

                                                             ΟΙ   ΠΙΣΤΟΙ ....ΜΕΝΟΥΝ   Α Γ Ρ Υ Π Ν Ο Ι    ΟΛΗ   ΤΗΝ   Ν Υ Χ Τ Α ...ΑΝΑΦΕΡΕΙ...ΓΙΑ
                                                             ΝΑ   ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ    Τ Ι Μ Ε Σ ...ΜΕ   ΜΟΥΣΙΚΗ   Α Υ Λ Ω Ν ...  ΣΤΟ    Ε Ι Δ Ω Λ Ο   ΤΗΣ
                                                             Θ Ε Α Σ ...ΜΟΛΙΣ   ΔΕ   Λ Α Λ Η Σ Ε Ι    Ο   Π Ε Τ Ε Ι Ν Ο Σ ....(θυμιζει ....Κ Α Τ Ι ...??)
                                                             Λ Α Μ Π Α Δ Η Δ Ο Φ Ο Ρ Ο Ι .....ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ    ΣΤΟ   ΥΠΟΓΕΙΟ   ΣΠΗΛΑΙΟ....ΚΑΙ
                                                             Α Ν Ε Β Α Ι Ν Ο Ν Τ Α Σ ...ΦΕΡΝΟΥΝ   ΕΝΑ    Ξ Ο Α Ν Ο ....Γ Υ Μ Ν Ο ....!!

                                                             ΤΟ   Ξ Ο Α Ν Ο    Α Υ Τ Ο     ΦΕΡΕΙ....Χ Ρ Υ Σ Ε Σ     Σ Φ Ρ Α Γ Ι Δ Ε Σ .....
                                                             ΣΤΟ    Σ Χ Η Μ Α     ΤΟΥ    Σ Τ Α Υ Ρ Ο Υ ....
                                                             Μ Ι Α     ΣΕ    Κ Α Θ Ε    Χ Ε Ρ Ι .....Μ Ι Α    ΣΤΟ    Μ Ε Τ Ω Π Ο ....ΚΑΙ    ΑΠΟ
                                                             Μ Ι Α    ΣΕ   Κ Α Θ Ε     Γ Ο Ν Α Τ Ο ......

                                                             ΟΙ    ΛΑΜΠΑΔΗΔΟΦΟΡΟΙ....   ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ    Α Υ Τ Ο ....Ε Π Τ Α    Φ Ο Ρ Ε Σ ....ΜΕ
                                                             Σ Υ Ν Ο Δ Ε Ι Α ....   Α Υ Λ Ω Ν........  Τ Υ Μ Π Α Ν Ω Ν ....ΚΑΙ    Υ Μ Ν Ω Ν ....
 
                                                             ΚΑΤΑ    ΤΗΝ   ΔΙΑΡΚΕΙΑ....ΤΗΣ   ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ...ΟΙ   Π Ι Σ Τ Ο Ι ....Ρ Ω Τ Ο Υ Ν ...
                                                                           ""ΤΙ     Σ Η Μ Α Ι Ν Ο Υ Ν ....ΟΛΑ    ΑΥΤΑ...??""  
                                                                 ΩΣ    ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗ ......   ;Α Ν Τ Ι Λ Α Β Η ....!!

                                                                  ""   Α Υ Τ Η     ΤΗ   Σ Τ Ι Γ Μ Η .....Σ Η Μ Ε Ρ Α ....Η    Κ Ο Ρ Η ....
                                                                                            Η     Π Α Ρ Θ Ε Ν Ο Σ .....!!
                                                                                  Γ Ε Ν Ν Η Σ Ε ....ΤΟΝ    Α Ι Ω Ν Α ....!!"""

                    Ο    ΑΙΩΝ....Ε Μ Φ Α Ν Ι Ζ Ε Τ Α Ι     ΜΑΖΙ   ΜΕ   ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ....ΦΟΙΝΙΚΑ...   ΣΤΑ   Ν Ο Μ Ι Σ Μ Α Τ Α    ΤΩΝ
                                                                     Α Ν Τ Ω Ν Ι Ν Ω Ν .....
                                                   ΩΣ    Σ Υ Μ Β Ο Λ Ο .....Θ Α Ν Α Τ Ο Υ     ΚΑΙ    Α Ν Α Γ Ε Ν Ν Η Σ Η Σ ....
                                    Η   ΓΙΟΡΤΗ   ΑΥΤΗ   ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ    ΩΣ   "Π Τ Ο Λ Ε Μ Α Ι Κ Η "   ΣΤΟΝ    ΨΕΥΔΟ-ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗ.1,33,2  αιων..

                   Ο    Α Ι Ω Ν ....ΤΙΜΑΤΑΙ    ΣΤΗΝ   Ε Λ Ε Υ Σ Ι Ν Α ....(ΕΠΙΓΡΑΦΗ ....) ΚΑΙ    ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ   ΣΤΗΝ   Ρ Ω Μ Η ...
                                                   ΖΩ Φ Ο Ρ Ο Σ ....ΖΩΙΛΟΥ...ΣΤΗΝ   ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΔΑ    ΠΡΟΣ   ΤΙΜΗΝ   ΤΟΥ    Α Υ Γ Ο Υ Σ Τ Ο Υ ....
                                                                              ΦΕΡΕΙ    ΤΟ    "Α Ι Ω Ν "....
                   ΣΤΗ     ΝΕΑ    ΠΑΦΟ  ....Ο  ΘΕΟΣ    ΑΙΩΝ   ΕΧΕΙ   ΤΗΝ   ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ   ΜΑΖΙ   ΜΕ  ΤΗΝ   Κ Α Σ Σ Ι Ο Π Ε Ι Α ....

                   ΣΤΟΝ   ΙΔΙΟ ( ΕΠΙΦΑΝΙΟ)...ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ...Η   Ι Δ Ι Α    ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ    ΣΤΗΝ   Π Ε Τ Ρ Α ...ΤΗΣ   Ι Ο Ρ Δ Α Ν Ι Α Σ ...
                                                                            ΚΑΙ    ΣΤΗΝ   Ε Λ Ο Υ Σ Α ...  ΤΗΣ   ΕΡΗΜΟΥ    Ν Ε Γ Κ Ε Β ....
                                                                            ΣΤΑ    ΑΡΑΒΙΚΑ...   ΚΟΡΗ   ΕΙΝΑΙ    Χ Α Α Μ Ο Υ ....

                                           Ε Π Ι Σ Η Σ    ΛΕΞΙΚΟ   ΣΟΥΔΑ....ΛΕΞΗ    Η Ρ Α Ι Σ Κ Ο Σ .....
                                           ΣΤΗΝ    ΑΙΓΥΠΤΟ....Α Δ Ω Ν Ι Σ .....ΑΝΤΙ    ΑΙΩΝ....  ( ΒΙΟΣ    ΙΣΙΔΩΡΟΥ...)

                                                                                               σχολια....ευπροσδεκτα...
                                                                                                                Α Ρ Ρ Η Τ Ο Ν ...ΤΟ    Α Γ Α Λ Μ Α    ΤΟΥ   ΑΙΩΝ...
                                                                                                                                                              ελευσις......
                                                                             ΑΙΩΝΟΣ....Υ Μ Ν Ο Υ Μ Ε Ν Ο Υ ....ΘΕΟΥ.... δ α μ α σ κ ι ο ς ....
                Α Ι Ω Ν ....Καρλ...ΓΚουσταυ....ΓΙΟΥΝΓΚ....

                                ΓΙΑ    ΑΛΛΗ   ΜΙΑ   ΦΟΡΑ....  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ=ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ....
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουνίου 03, 2008, 00:34:39
    ΑΙΩΝ....και αυτός ο μυστηριώδης Αιών θα γίνει το κέντρο και η αφετηρία για μία από τις σπουδαιότερες σχολές γνώσης, τον Γνωστικισμό....
Κι ο Γνωστικισμός με την σειρά του θα αποτελέσει την στιβαρή βάση όπου θα θεμελιωθεί ολάκερη η δυτική εσωτερική αντίληψη, μια ζηλευτή αντίληψη που θα γεννήσει με την σειρά της, από τους Ναϊτες μέχρι και τον Τεκτονισμό, από τον Βασίλειο Βαλεντίνο μέχρι τον τελευταίο μεγάλο Γνωστικό....Τον Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ....
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Rose στις Ιουνίου 03, 2008, 00:36:56
     Ο    Α Ρ Ι Σ Τ Ο Σ     Ρ Ο Λ Ο Σ    ΤΟΥ   Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Υ    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ    Η Τ Α Ν ......
          Η    Ε Ν  Δ Υ Ν Α Μ Ω Σ Η ......    ΚΑΙ    Ο   Μ Ε Τ Α   Σ Χ Η Μ Α Τ Ι Σ Μ Ο Σ .....
                         ΤΩΝ     Τ Ο Π Ι Κ Ω Ν      ΔΙΑΦΟΡΩΝ    Λ Α Τ Ρ Ε Ι Ω Ν .....
                                                  Δ  Ι  Χ  Ω  Σ  ....
                   Ε Ξ Α Λ Ε Ι Ψ Η ....ΤΟΥ    Τ Ο Π Ι Κ Ο Υ ....  Χ Α Ρ Α Κ Τ Η Ρ Α ....!!!

      Α Υ Τ Ο ....Π Ρ Ο Β Α Λ Ε Τ Α Ι ...   ΑΠΟ   ΤΗΝ    Α Υ Ξ Ο Υ Σ Α      Ε Ν Δ Υ Ν Α Μ Ω Σ Η    ΤΗΣ
                                         Φ  Ι  Λ  Ο  Σ  Ο  Φ  Ι  Α  Σ  ......
                 Ω Σ     Ο Υ Δ Ε Τ Ε Ρ Η....   Ε Κ Φ Ρ Α Σ Η ...    ΚΑΙ    Ε  Π  Α  Φ  Η  ....
                                            ΜΕ   ΤΟ     Θ  Ε  Ι  Ο  Ν  ......!!!

Αυτό είναι και το απόσταγμα του Ολυμπιακού πνεύματος, η Ενδυνάμωση και η Συνειδησιακή Εξέλιξη όλων των λαών σεβόμενοι την κάθε διαφορετικότητά τους.  Όπως μας έχει διδάξει ο αρχαίος μας πολιτισμός, το αυθεντικό ολυμπιακό πνεύμα προάγεται μέσω της φιλοσοφίας, του ελεύθερου διαλόγου, της δημοκρατίας, και όχι μέσω της επιβολής ενός φασιστικού δόγματος.
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: suida στις Ιουνίου 03, 2008, 20:46:55
ΑΓΑΠΗΤΗ....   C  L  A  R  I  O  N  ....μου    ε π ι τ ρ ε π ε ι ς...???
                       διαβασα...,πολυ   προσεκτικα....τα   οσα    ε γ ρ α ψ ε ς  ...σχετικα   με  το   β ι β λ ι ο    αυτου   του   κΥΡΙΟΥ....
                                                     Ε Χ Ω    ΝΑ   ΠΡΟΤΕΙΝΩ   ΤΑ   Ε Ξ Η Σ ....


                  Α)   Ο   ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ....ΕΙΝΑΙ  Η   Θ Ρ Η Σ Κ Ε Ι Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η      Θ Ε Ω Ρ Ι Α     ΠΟΥ    Σ Χ Ε Τ Ι Ζ Ε Τ Α Ι ....
                                                                        ΜΕ   ΤΟΝ      " Β Ο Υ Δ Α  "".....
                        ΤΟ     ""Β Ο Υ Δ Α Σ "" .....Δ Ε Ν    Ε Ι Ν Α Ι    ΤΟ   Ο Ν Ο Μ Α ....Ε Ν Ο Σ    Π Ρ Ο Σ Ω Π Ο Υ ....ΑΛΛΑ...
                                                                         Ε Ν Α Σ     Τ Ι Τ Λ Ο Σ .....
                                                  ΠΟΥ   Σ Η Μ Α Ι Ν Ε Ι .....Ο    ""Α Φ Υ Π Ν Ι Σ Μ Ε Ν Ο Σ ""....

                        Ο    ΒΟΥΔΑΣ    ΕΙΝΑΙ   ΕΝΑ   ΙΣΤΟΡΙΚΟ   ΠΡΟΣΩΠΟ....(Π Ρ Ο Σ Ω Π Ι Κ Ο Τ Η Τ Α ..)    ΠΟΥ   ΕΖΗΣΕ....ΚΑΙ
                                                                          Π  Ε  Θ  Α  Ν  Ε....
                                                                   Μ Ε Ρ Ι Κ Ο Υ Σ     ΑΙΩΝΕΣ   Π.Χ.....
                        Η    Υ Π Ο Θ Ε Σ Η ....ΤΗΣ    ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ     ΖΩΗΣ     ΑΥΤΟΥ..... ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ    ΤΗΝ   Θ Ε Σ Η    ΤΟΥ   ΣΤΗΝ
                                                   Β Ο Ρ Ε Ι Α     ""Ι Ν Δ Ι Α ''......ΚΑΙ    Γ Υ Ρ Ω ....ΣΤΟΝ    4'0π.χ.  με   5"0 π.χ.   αιωνα....

                       ΤΟ    ΚΟΣΜΙΚΟ   ΤΟΥ    ΟΝΟΜΑ...ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ....ΤΟ   "ΣΙΝΤΑΡΤΑ   ΓΚΑΟΥΤΑΜΑ" (σανσκρ.)    η   "ΣΙΝΤΑΤΘΑ   ΓΚΟΤΑΜΑ""...
                                                   στη   γλωσσα    Π Α Λ Ι ....οπου   και   υπαρχουν....πρωιμα   βουδιστικα   εργα....
                        ΟΙ    ΟΠΑΔΟΙ   ΤΗΣ    ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ    ΑΥΤΗ....Ν Τ Α Ρ Μ Α ....( Ν Τ Α Μ Α ...) παλι...διαλεκτο...

                        ΑΦΟΡΑ....ΤΗΝ   ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ....ΠΕΡΙ   ΤΗΣ   " Φ Υ Σ Ε Ω Σ ...ΤΩΝ    Φ Α Ι Ν Ο Μ Ε Ν Ω Ν ."".....
                        Η    ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ....ΑΥΤΗ ,  ΛΕΕΙ....."ΟΤΑΝ    Β Λ Ε Π Ε Ι ...ΚΑΝΕΙΣ    ΠΩΣ....  Ε Χ Ο Υ Ν    Ο Ν Τ Ω Σ ....ΤΑ
                                                    Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Α ...""     Τ Ο Τ Ε ....ΕΧΕΙ    Υ Π Ε Ρ Β Ε Ι ...ΚΑΘΕ    ΕΙΔΟΥΣ....Λ Υ Π Η ...
                                                                      Α Τ Ε Λ Ε Ι Α ....ΚΑΙ    Α Π Ο Τ Υ Χ Ι Α ...!!
                                                    Α Υ Τ Η....Η    Ο Μ Α Δ Ο Π Ο Ι Η Σ Η .....ΛΕΓΕΤΑΙ....ΜΕ   ΜΙΑ    Λ Ε Ξ Η ...
                                                                                      Ν  Τ  Ο  Υ  Κ  Α  ......(παλι....διαλεκτος..)....ΔΗΛ..
                                                                       ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ....Ο Δ Υ Ν Η ....Η    Δ Ε Ι Ν Α .....
         
                          Ο     ΓΚΟΤΑΜΑ....ΕΙΠΕ     ΠΩΣ....ΟΠΟΙΟΣ    Δ Ε Ι ....ΣΕ   Β Α Θ Ο Σ ....Ε Α Υ Τ Ο Υ ...ΤΑ    ΠΡΑΓΜΑΤΑ....ΤΟΤΕ
                                                      ΘΑ    Δ Ι Α Π Ι Σ Τ Ω Σ Ε Ι .....ΟΤΙ    Η    Ζ Ω Η ....ΕΙΝΑΙ    ΣΤΗ    "Ρ Ι Ζ Α ""    ΤΟΥ...
                                                                                       Ν Τ Ο Υ Κ Α .....
                                                      ΔΕΝ    Ε Ν Δ Ι Α Φ Ε Ρ Θ Η Κ Ε ....ΓΙΑ    ΤΟ    "ΠΕΡΙ   ΤΟΥ   Θ Ε Ο Υ "   ΕΡΩΤΗΜΑ....
                                                      Η    "ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΗ...Π Α Ρ Α Δ Ο Σ Η ....""   Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α ....Σ Υ Μ Φ Ω Ν Ε Ι ...ΠΩΣ...
                                                      ""Δ Ε Ν    Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι .....Ε Ν Α Σ     Θ Ε Ο Σ ....Δ Η Μ Ι Ο Υ Ρ Γ Ο Σ ....""

                                                       Ο   ΚΑΘΕΝΑΣ    ΑΠΟ   ΕΜΑΣ....ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ    ΑΠΟ   ΜΙΑ   '"Ρ Ο Η ".....Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Η Σ ...ΜΕ
                                                       Σ Υ Ν Α Κ Ο Λ Ο Υ Θ Α .....Ν Ο Η Τ Ι Κ Α ....Σ Υ Σ Τ Α Τ Ι Κ Α ...(  Συναισθηματα...προθεσεις)..
                                                       οποιοδηποτε....Α Μ Ε Τ Α Β Λ Η Τ Ο    Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Ο ....ΠΟΥ   ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ..."Ε Α Υ Τ Ο "...
                                                       (ΠΑΛΙ...Α Τ Α ..) ....(Α Τ Μ Α Ν ....σανσκριτ....)...δ ε ν     Σ Υ Ν Ι Σ Τ Α ....
                                                       ΚΑΤ"   Α Ν Α Γ Κ Η Ν .... Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α ....ΔΙΟΤΙ...ΘΑ    Μ Π Ο Ρ Ο Υ Σ Ε ....
                                                       ΝΑ    Ο Δ Η Γ Η Σ Η ....ΣΕ   ΜΙΑ    ΚΑΤ"  ΑΝΑΓΚΗΝ.....Α Υ Τ Ο  Δ Ε Σ Μ Ε Υ Σ Η .....ΕΝΩ
                                                              Χ Ρ Ε Ι Α Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε ....ΤΗΝ      Α Π Α Γ Κ Ι Σ Τ Ρ Ω Σ Η .....

                        Φ Α Ι Ν Ε Τ Α Ι ......   ΟΤΙ   Η   ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΗ   ΠΑΡΑΔΟΣΗ...  Δ Ι Δ Α Σ Κ Ε Ι ...ΤΗΝ   Α Ν Ε Υ Ρ Ε Σ Η ....ΤΟΥ
                                                                                     ΜΗ     Ε Α Υ Τ Ο Υ ....(ανατα....και   ανατμαν)......

                         ΓΙΑ    ΤΟΝ .....Θ Α Ν Α Τ Ο ...ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ...
                                                       ΤΟ    ΣΥΝΕΧΕΣ....ΤΗΣ   Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Η Σ ..."ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ"    ΕΝΑ   ΑΛΛΟ   Σ Ω Μ Α ...
                                                       Σ Υ Μ Φ Ω Ν Α ...ΜΕ   ΤΟ   "Κ Α Ρ Μ Α "...  Ε Τ Σ Ι     ΜΕΣΩ   ΤΗΣ   Μ Ε Τ Ε Ν Σ Α Ρ Κ Ω Σ Η Σ ...
                                                       ΥΠΑΡΧΕΙ....Ε Μ Π Λ Ο Κ Η ....ΣΤΑ    Δ Ε Ι Ν Α ....
                                                       Η   ΕΝ    Λ Ο Γ Ω     ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.....Π Α Υ Ε Ι .....ΜΕ  ΤΗΝ   Α Π Α Γ Κ Ι Σ Τ Ρ Ω Σ Η ....
                                                       Ο    Δ Ι Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ ....ΕΙΝΑΙ    ΜΕΣΟΝ....Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α Σ .....
                       
                          Η    "Α Π Α Γ Κ Ι Σ Τ Ρ Ω Σ Η "....ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ.....Φ Ω Τ Ι Σ Μ Ο Σ .....(Νιμπανα.....και   Νιρβανα)......
                          Η     Μ Ο Ν Α Σ Τ Ι Κ Η .....Δ Ι Α Β Ι Ω Σ Η .....ΚΑΛΕΙΤΑΙ....Μ Α Χ Α Γ Ι Α Ν Α ....ΚΑΙ      Θ Ε Ρ Α Β Α Ν Τ Α ....ΚΑΙ
                                                       Ε Ι Ν Α Ι .....  "Δ Ο Γ Μ Α Τ Ι Κ Ε Σ ".....Σ Χ Ο Λ Ε Σ .....

                          ΤΟ    Τ Α Ν Τ Ρ Α ....ΕΙΝΑΙ    ΤΟ   Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Ο Ν ...ΤΗΣ    Μ Α Γ Ε Ι Α Σ ....Μ Ε Σ Ω     ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΕΙΩΝ....
                                                       ΟΠΩΣ....Ι Ε Ρ Ο Ι    Κ Υ Κ Λ Ο Ι ...(Μ Α Ν Τ Α Λ Α )...  ΚΑΙ    Ε Π Ι Κ Λ Η Σ Ε Ω Ν ....
                                                       Δ Υ Ν Α Μ Ε Ω Ν .....Α Ν Α Π Α Ρ Α Σ Τ Α Σ Ε Ω Ν ....(Μ Α Ν Τ Ρ Α )    Λ Ε Ξ Ε Ω Ν ....

                                         ""ΤΟ    Μ Ι Σ Ο Σ ....ΠΟΤΕ    ΔΕΝ   ΞΕΔΙΨΑ....ΜΕ   Μ Ι Σ Ο Σ ...Μ Ο Ν Ο ...
                                            ΜΕ   ΜΗ    Μ Ι Σ Ο Σ ....ΤΟΥΤΟΣ...ΕΙΝΑΙ    ΑΙΩΝ ΙΟΣ....Ν Ο Μ Ο Σ ....""
                                                                                                                                     νταμαπαντα..στ.5..


          Σ Κ Ε Π Τ Ι Κ Ι Σ Μ Ο Σ .....ΕΙΝΑΙ    Η   ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ    ΝΑ   ΒΡΙΣΚΕΙ     ΚΑΝΕΙΣ    ΜΕ   ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ    Τ Ρ Ο Π Ο ....
                                               Α Ν Τ Ι Θ Ε Σ Ε Ι Σ .....ΑΝΑΜΕΣΑ    ΣΤΑ    ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ    ΚΑΙ   ΣΤΙΣ   ΚΡΙΣΕΙΣ....
                                               Ε Ξ ΑΙΤΙΑΣ...ΤΗΣ    Ι Σ Ο Δ Υ Ν Α Μ Ι Α Σ .....ΠΟΥ   ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ    Α Ν Τ Ι Θ Ε Τ Α ....
                                               Μ Ε Τ Α Ξ Υ    ΤΟΥΣ    ΠΡΑΓΜΑΤΑ     ΚΑΙ    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.....Φ Θ Α Ν Ο Υ Μ Ε   
                                               Π Ρ Ω Τ Α ....ΣΤΗΝ     "Ε Π Ο Χ Η "....ΚΑΙ    ΑΠΟ   Ε Κ Ε Ι    ΣΤΗΝ ......
                                                                            " Ψ Υ Χ Ι Κ Η ...Η Ρ Ε Μ Ι Α ...""...
                                                                                                                            Σεξτος,  ΠΥΡΡΩΝ...1,8...

                                               Ο   Ο Ρ Ο Σ     Σ Κ Ε Ψ Ι Σ ...σημαινει     Ε Ρ Ε Υ Ν Α ...

                    Ο    Π Υ Ρ Ρ Ω Ν ....ΑΠΟ   ΤΗΝ   Η Λ Ι Δ Α ...ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ    ΤΟΥ   ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ....ΗΤΑΝ   Ο   ΙΔΡΥΤΗΣ   ΤΟΥ   
                                               Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Υ ....ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΥ...Ο    Σ Κ Ε Π Τ Ι Κ Ι Σ Μ Ο Σ     ΤΟΥ   ΕΧΕΙ   ΤΙΣ 
                                               Ρ Ι Ζ Ε Σ    ΤΟΥ     ΣΤΟΝ    4"0   ΑΙΩΝΑ   Π.Χ.    Α Ν Α Π Τ Υ Χ Θ Η Κ Ε     Ο Μ Ω Σ
                                                                      ΣΤΗΝ     Ε Λ Λ Η Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η      Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ο ....

                                               Ο    ΤΙΜΩΝ   Ο   ΦΛΙΑΣΙΟΣ....ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ    ΤΟΥ   ΠΥΡΡΩΝΑ....Ε Κ Α Ν Ε    Γ Ν Ω Σ Τ Η
                                               ΤΗ    ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ     ΤΟΥ   ΠΥΡΡΩΝΑ....Ο  Ι Δ Ι Ο Σ ...Ο  ΠΥΡΡΩΝ    ΔΕΝ   Ε Γ Ρ Α Ψ Ε
                                                ΟΥΤΕ    Α Φ Η Σ Ε     ΚΑΠΟΙΟ    Α Π Ο Τ Υ Π Ω Μ Α ....ΤΩΝ   ΟΣΩΝ    Ε Μ Φ Υ Τ Ε Ψ Ε ....

                                                Ο    ΚΙΚΕΡΩΝ...ΣΤΟ    ACADEMICA.(4,43)...   TON     ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ    ΩΣ    ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟ...
                                                ΚΑΙ    ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ....Η Θ Ι Κ Ο Λ Ο Γ Ο ....

                                                Ο    ΔΙΟΓΕΝΗΣ    Ο   ΛΑΕΡΤΙΟΣ (9,61) ....ΑΝΑΦΕΡΕΙ    ΟΤΙ   Ο   ΠΥΡΡΩΝ   ΠΙΣΤΕΥΕ....
                                                ΠΩΣ    Τ Ι Π Ο Τ Α ....   ΔΕΝ    Μ Π Ο Ρ Ε Ι    ΝΑ   ΕΙΝΑΙ   Η Θ Ι Κ Α    ΚΑΛΟ   η   Κ Α Κ Ο ...
                                                ΚΑΙ    Η   ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ   ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ....ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ....  ΑΠΟ   ΤΗ    Σ Υ Μ Β Α Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α ...

                                                Α Υ Τ Η   Η   ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ    ΑΠΟΨΗ ....ΚΙΚΕΡΩΝ   ΚΑΙ   ΛΑΕΡΤΙΟΥ   ΜΑΣ   ΥΠΟΒΑΛΕΙ...
                                                ΤΗΝ    Σ Κ Ε Ψ Η ....ΟΤΙ    Ο   ΚΙΚΕΡΩΝ   ....ΙΣΩΣ   ΨΕΥΔΕΤΑΙ...

                                                ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ...ΓΕΝΝΗΣΗΣ   ΑΝΑΦΕΡΕΙ (ΛΑΕΡΤΙΟΣ)   ΤΟ   365π.χ.....μαθητης   του 
                                                Β Ρ Υ Σ Ω Ν Α ...ΟΠΟΙΟς    ΕΙΧΕ   ΜΑΘΗΤΕΥΣΕΙ    ΣΤΗΝ   Μ Ε Γ Α Ρ Ι Κ Η     Σ Χ Ο Λ Η ...

                                                ΑΠΟ   ΤΟΥΣ   ΜΕΓΑΡΕΙΣ   Ο  ΠΥΡΡΩΝ....ΑΣΚΗΘΕΙ   ΣΤΗΝ   ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ...   ΚΑΙ   ΣΤΗΝ
                                                                   Δ Υ Σ Π Ι Σ Τ Ι Α ....ΤΩΝ    ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ....

                                                 ΕΠΙΣΗΣ....ΕΙΧΕ   ΠΟΛΥ   ΚΑΛΗ   ΣΧΕΣΗ   ΜΕ  ΤΟΝ   Α Ν Α Ξ Α Ρ Χ Ο ...ΟΠΑΔΟ    ΤΟΥ
                                                 Δ Η Μ Ο Κ Ρ Ι Τ Ο Υ ...(ΛΑΕΡΤΙΟΣ)...ΕΧΟΝΤΑΣ    ΕΤΣΙ   ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ    ΚΑΙ   ΤΟΝ
                                                  Υ Π Ο Κ Ε Ι Μ Ε Ν Ι Σ Μ Ο ....ΤΩΝ   ΠΡΩΤΩΝ    ΑΤΟΜΙΚΩΝ...ΣΧΕΤΙΚΑ    ΜΕ   ΤΙΣ
                                                              "Α Ν Τ Ι Λ Η Π Τ Ι Κ Ε Σ ....Κ Ρ Ι Σ Ε Ι Σ ..""

                                                   Ο   ΑΝΑΞΑΡΧΟΣ....ΕΓΙΝΕ   ΑΥΛΙΚΟΣ   ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ....ΚΑΙ   ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ   ΤΟΝ 
                                                   Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ο .....ΣΤΗΝ    ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ   ΤΟΥ    ΣΤΗΝ   ΑΝΑΤΟΛΗ...(ΑΡΡΙΑΝΟΣ)

                                                   Ο     ΛΑΕΡΤΙΟΣ    ΑΦΗΝΕΙ   ΝΑ   ΕΝΝΟΗΘΕΙ...ΟΤΙ    ΛΟΓΩ   ΦΙΛΙΑΣ...ΜΕ   ΤΟΝ   ΑΝΑΞΑΡΧΟ..
                                                   Ο  ΠΥΡΡΩΝ....   ΗΤΑΝ   ΜΕΛΟΣ   ΤΗΣ   ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ....ΓΙΑΤΙ    ΔΕΝ   ΑΝΑΦΕΡΕΙ   ΤΟ   ΑΥΤΟ
                                                   Ο   Α Ρ Ρ Ι Α Ν Ο Σ ....ΓΙΑ   ΕΝΑΝ   ΤΟΣΟ    ΑΞΙΟ    ΦΙΛΟΣΟΦΟ...??

                                                    ΑΛΛΑ   ΚΑΙ   ΑΝ   ΗΡΘΑΝ   ΣΕ   ΕΠΑΦΗ   ΜΕ   ΤΟΥΣ   "ΓΥΜΝΟΣΟΦΙΣΤΕΣ"...ΚΑΙ   ΤΟΥς   " ΜΑΓΟΥΣ'..
                                                    ΣΕ    ΠΟΙΑ   ΓΛΩΣΣΑ   ....ΕΓΙΝΕ   Η   ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ...η   ΜΕΣΩ    ΑΛΛΩΝ   ΠΩΣ   ΕΝΝΟΗΣΑΝ
                                                                                     ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ.....ΖΗΤΗΜΑΤΑ....??

                                                   Ο    ΜΑΘΗΤΗΣ   ΤΟΥ    ΤΙΜΩΝ...ΛΕΕΙ....
                                                    Ο   Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ ...ΠΟΥ   ΘΕΛΕΙ   ΝΑ   ΕΙΝΑΙ   ΕΥΔΑΙΜΩΝ...ΠΡΕΠΕΙ   ΝΑ   ΛΑΒΕΙ   ΥΠΟΨΙΝ..
                                                   ΤΑ    ΕΞΗΣ    ΤΡΙΑ    ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...
                                              1)   ΤΙ    ΕΙΝΑΙ    ΣΤΗΝ   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ   ΤΑ   ΠΡΑΓΜΑΤΑ....
                                              2)   ΠΟΙΑ   ΕΙΝΑΙ   Η  ΣΤΑΣΗ   ΠΟΥ   ΠΡΕΠΕΙ    ΝΑ   ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ   ΑΠΕΝΑΝΤΙ   ΤΟΥΣ....
                                  ΚΑΙ        3)   ΤΙ   ΘΑ   ΠΡΟΚΥΨΕΙ....   ΑΠΟ   ΜΙΑ   ΤΕΤΟΙΑ    Σ Τ Α Σ Η ...

                                                                  Ο    ΠΥΡΡΩΝ   ΑΝΑΦΕΡΕΙ....   ΔΙΑΚΗΡΥΤΕ.....
                                              ΕΙΝΑΙ    Α Δ Υ Ν Α Τ Ο ....ΝΑ    Δ Ι Α Κ Ρ Ι Ν Ο Υ Μ Ε ....ΝΑ    Μ Ε Τ Ρ Η Σ Ο Υ Μ Ε .....ΚΑΙ
                                                    ΝΑ     Κ Ρ Ι Ν Ο Υ Μ Ε ...  ΤΑ   Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Α ....Γ Ι Α Τ Ι .....
                                              ΟΙ    Α Ι Σ Θ Η Σ Ε Ι Σ     ΜΑΣ....  ΚΑΙ   ΟΙ    Κ Ρ Ι Σ Ε Ι Σ    ΜΑΣ    Δ Ε Ν     Ε Ι Ν Α Ι
                                                              Ο Υ Τ Ε     Α Λ Η Θ Ε Ι Σ ....
                                                                                                        Ο Υ Τ Ε     Ψ Ε Υ Δ Ε Ι Σ ....
                                              ΔΕΝ    ΠΡΕΠΕΙ    ΛΟΙΠΟΝ   ΝΑ   Σ Τ Η Ρ Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε ...ΣΕ     Α Υ Τ Ε Σ ....
                                              ΝΑ    Α Π Ο Φ Ε Υ Γ Ο Υ Μ Ε     ΝΑ    Δ Ι Α Τ Υ Π Ω Ν Ο Υ Μ Ε      Κ Ρ Ι Σ Ε Ι Σ ....
                                              ΚΑΙ   ΝΑ   ΜΗΝ    Ε Ι Μ Α Σ Τ Ε ....   Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Η Μ Α Τ Ι Κ Ο Ι ....
                                                       ΓΙΑ   ΚΑΘΕ    Ε Π Ι Μ Ε Ρ Ο Υ Σ .....Π Ρ Α Γ Μ Α ....
                                             ΕΤΣΙ    ΜΕ   Σ Υ Ν Ε Π Ε Ι Α    Α Υ Τ Ω Ν .....ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ    ΤΗΝ    Α Ρ Ν Η Σ Η     ΣΤΟΥΣ
                                                       Ι Σ Χ Υ Ρ Ι Σ Μ Ο Υ Σ ....ΚΑΙ     ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ    Η     Ψ Υ Χ Ι Κ Η    Η Ρ Ε Μ Ι Α ....

                                                                                                                        σχολια     ευπροσδεκτα....
                   
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: livelove στις Ιουνίου 04, 2008, 03:11:21

suida  tο διάβασα και το ξαναδιάβασα.  ::)
Θα γράψω ό,τι σκεφτηκα την ώρα που διάβαζα...

Καταρχήν κατάλαβα τί είναι ο βουδισμός.
Τελευταία διάβασα τους Ατομικούς Φιλοσόφους για πρωτη φορα και ενιωθα οτι διαβαζαεμενα την ιδια (πριν δυο μηνες μαλλον) και τον Επίκουρο και ενιωθα οτι πολυ μου αρεσε -αν εξαιρεσω οτι ηταν ερμηνειαμεβαση προφανως τον βουδισμο (τον τελευταίο μήνα). Και μετά καθώς μιλούσα με έναν φίλο μου, που είδα οτι πολλές φορές έλεγε πράγματα όπως ακριβώς τα έχω μέσα μου, αποφάσισα να τον ρωτήσω αν του συμβαίνει να τον αποκαλούν ''βουδιστή'' ή να αναφέρονται στον βουδισμό κάθε που λέει τις απόψεις του (με την λογική οτι εμένα μου συμβαίνει, μερικές φορές-ενώ εγω΄δεν ήξερα περι βουδισμού και δεν μιλούσα βάσει αυτού, αλά μάλλον για πράγματα που βγαίνουν έτσι από μέσα μου-- και μετά είπα το κλασικο...οτι δεν μου αρεσουν οι ταμπελες -ισμος  ::)). Καταρχήν μου είπε οτι του έχει συμβεί. Κι ύστερα μου πρότεινε αυτό το κείμενο - (μάλλον επειδή χαριτολογώντας είπα οτι απεχθάνομαι απο αισθητικής απόψεως τα αγαλματάκια του Βούδα). Ε, και μόλις το διάβασα του απάντησα οτι αυτά που διάβασα δεν ειναι αλήθεια, αλλα δεν μπορώ να το αποδείξω. Απλά ξέρω οτι δεν είναι αλήθεια. Και αφου ειδα όλα αυτά σκέφτηκα να ρωτήσω..και την άποψη σας, ειδικά δε την δική σου suida, γιατί παρατήρησα οτι γνωρίζεις αρκετά σχετικά (επί τη ευκαιρία, δεν θεωρώ οτι απλά μου παρέθεσες τις γνώσεις σου εδώ, αλλά κάτι πολύ περισσότερο, ή καλύτερα, αμέτρητο). Και μου απάντησες. Γράφεις και οτι ο σχολιασμός είναι ευπρόσδεκτος.

Λοιπόν... καταρχήν αυτήν την στιγμή με κυριεύει ένας απίστευτος συναισθηματισμός ή δεν ξέρω πως να το ονομάσω αυτό το πράγμα που νιώθω τώρα. Που κι εγώ η ίδια δεν μπορώ να κατανοήσω. Αλλά αποφασίζω να  συνεχίσω να γράφω. Αυτο που καταλαβαινω απο ο,τι εγραψες ειναι λες και το εχω μες το μυαλο μου, αλλα οταν παω να το γραψω..λες και κατι γινεται και εξαφανιζεται. Και υποψιν οτι ειναι η δευτερη προσπαθεια να γραψω. Επομενως καλυτερα μαλλον ειναι να μην γραψω. Ειναι οτι πιο ειλικρινες εχω. 

Αλλά θα επανέλθω.

Υ.Γ Ίσως να παρατηρησατε οτι αλλαξα το ''όνομά'' μου... Ξεκινησε ως σπασμωδική κίνηση, έτσι απλά...Αλλά τελικά νομίζω οτι το χρειάζομαι το καινούριο. Μάλλον σιγά σιγά ο,τιδήποτε ειχε να κάνει με ''σαφήνεια" ή ο,τιδήποτε φωτεινό ή κλάριο.. είχα εξαφανιζεται  :( (κι αυτο δεν εχει να κανει μετο θεμα που συζηταμε, ουτε με τα γραφομενα--απλά μάλλον ''τα 'εχω παίξει'' που λένε)
Κι έτσι αυτό το livelove να είναι αυτό που έχω ανάγκη  :-\
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: pressphoto στις Ιουνίου 04, 2008, 12:50:25
καλησπερα σε ολους.Λοιπον μια που μιλαμε για το θειο πως εξηγειτε το γεγονος πως αλλο πεθαινουν στα 5 ,αλλοι στα 20 αλλοι στα 90.Γιατι αυτοι η διαφοροποιηση?Γιατι παιδακια γεννιονται με καρκινο και αλλα  γεννιονται υγιη ?Εγω παντως λατρευω τους αγγελους.
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουνίου 04, 2008, 17:25:48
καλησπερα σε ολους.Λοιπον μια που μιλαμε για το θειο πως εξηγειτε το γεγονος πως αλλο πεθαινουν στα 5 ,αλλοι στα 20 αλλοι στα 90.Γιατι αυτη η διαφοροποιηση?Γιατι παιδακια γεννιονται με καρκινο και αλλα  γεννιονται υγιη ?Εγω παντως λατρευω τους αγγελους.

    Ο suida έγραψε παραπάνω: "ΤΟ    ΣΥΝΕΧΕΣ....ΤΗΣ   Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Η Σ ..."ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ"    ΕΝΑ   ΑΛΛΟ   Σ Ω Μ Α ...
                                                       Σ Υ Μ Φ Ω Ν Α ...ΜΕ   ΤΟ   "Κ Α Ρ Μ Α "...  Ε Τ Σ Ι     ΜΕΣΩ   ΤΗΣ   Μ Ε Τ Ε Ν Σ Α Ρ Κ Ω Σ Η Σ ...
                                                       ΥΠΑΡΧΕΙ....Ε Μ Π Λ Ο Κ Η ....ΣΤΑ    Δ Ε Ι Ν Α ....
                                                       Η   ΕΝ    Λ Ο Γ Ω     ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.....Π Α Υ Ε Ι .....ΜΕ  ΤΗΝ   Α Π Α Γ Κ Ι Σ Τ Ρ Ω Σ Η ...."

    Η αντίληψη περί μετενσάρκωσης εμφανίζεται για πρώτη φορά στους Ορφικούς, μαζί με την πεποίθηση για τον νόμο της ανταπόδοσης (κάρμα). Στον Ορφισμό, η μετενσάρκωση αναφέρεται ως "παλιγγενεσία" και ο νόμος της ανταπόδοσης ως "αντιπεπονθός". Ο άνθρωπος λοιπόν είναι κάτι πολύ περισσότερο από το σώμα του, από τον υλικό αυτόν φορέα. Μάλλιστα για παράδειγμα, ο άνθρωπος είναι όπως ένας οδηγός αυτοκινήτου, που στην διάρκεια της ζωής του και ανάλογα με την χρήση που χρειάζεται, αλλάζει διάφορα οχήματα, πολλές φορές μάλλιστα και τελείως διαφορετικά οχήματα, κάποια από αυτά για μεγάλους χρόνους και κάποια άλλα για πολύ σύντομες περιόδους. Τον ίδιο οδηγό μπορεί να συναντήσουμε σε ένα ποδήλατο, σε ένα λαϊκό Ι.Χ., σε ένα τρακτέρ, σε ένα φορτηγό, κάποια στιγμή σε μότοσυκλέτα και κάποτε σε πανάκριβη λιμουζίνα. Ίσως μάλλιστα κάποτε να τον βρούμε και μέσα σε ακινητοποπιημένο -λόγω βλάβης - όχημα, ή σε όχημα πολύ κακής κατάστασης.

    Η συμπεριφορά του εν λόγω οδηγού κατά την διάρκεια οδήγησης ενός οχήματος, προετοιμάζει το είδος, την κατάσταση και την διάρκεια οδήγησης του επόμενου οχήματος που θα οδηγήσει. Στο συνδυασμό της παλιγγενεσίας με τον άκαμτο νόμο του αντιπεπονθότος, οφείλεται η μεγάλη ποικιλία στο είδος και στην διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου....
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: suida στις Ιουνίου 04, 2008, 21:49:10
ΑΓΑΠΗΤΗ....  LIVE LOVE.... Χ Α Ι Ρ Ε ....
                                         Δ Ι Α Β Α Σ Α....ΜΕ   ΠΟΛΥ   ΜΕΓΑΛΗ   Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η    ΤΑ   ΟΣΑ   ΕΣΥ....ΕΓΡΑΨΕΣ.. ΚΑΙ    Β Ι Ω Σ Ε Σ ....

                   ΑΝ..,ΜΟΥ  ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ...ΝΑ   ΠΩ....
                                         ΤΑ  Π Ρ Ο Β Λ Η Μ Α Τ Α   ΠΟΥ   ΡΙΖΩΝΟΥΝ   ΣΤΗ   ΦΥΣΗ   ΜΑΣ...  ΚΑΙ   ΣΦΙΧΤΟΔΕΝΟΝΤΑΙ   ΜΕ
                                         ΤΗΝ   ΥΠΑΡΞΗ   ΜΑΣ....ΕΙΝΑΙ   Κ Ο Ι Ν Α    ΣΕ   Ο Λ Ο Υ Σ ...

                                          ΟΙ   ΛΥΣΕΙΣ....ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ....ΑΠΟ   ΤΗΝ   ΠΑΛΙΑ...Α Π Λ Ο Τ Η Τ Α    ΤΟΥΣ....
                                          ΕΓΙΝΑΝ    ΣΥΝΘΕΤΟΤΕΡΕΣ....ΚΑΙ   Π Ο Λ Υ Π Λ Ο Κ Ο Τ Ε Ρ Ε Σ ...

                                          Α Υ Τ Ο ....ΓΙΑΤΙ   ΔΕΝ   Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι    ΠΛΕΟΝ ,  ΠΕΡΑΝ   ΤΗΣ   Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Η Σ ....
                                          Α Ν Τ Ι Κ Ε Ι Μ Ε Ν Ο ....ΤΟΥ   ΟΠΟΙΟΥ   ΤΟ  "ΥΛΙΚΟ"   ΘΑ   ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ   ΝΑ
                                          Ε Π Ε Ξ Ε Ρ Γ Α Σ Τ Ο Υ Μ Ε .....ΚΑΙ    'ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ"   ΤΟ ....ΝΑ   ΟΡΙΣΟΥΜΕ  ΤΟ
                                                                      Χ Ω Ρ Ο    ΤΟΥ....ΩΣ    Α Ρ Χ Η ....

                                          Ε Χ Ο Υ Μ Ε ....ΔΗΛΑΔΗ   ΤΗΝ   Ε Ν Τ Υ Π Ω Σ Η    ΟΤΙ   ΔΕΝ   ΜΠΟΡΕΙ   ΝΑ   ΓΙΝΕΙ...
                                          "Π Ρ Ο Κ Ο Π Η "      ΣΕ    "Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Ε Σ "    Γ Ν Ω Σ Ε Ι Σ ...ΚΑΙ     ΠΩΣ...
                                           ΟΤΙ    ΜΑΘΑΜΕ.....ΕΙΝΑΙ    ΟΙ   Σ Τ Α Σ Ι Μ Ε Σ ....Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Μ Ε Ν Ε Σ ....
                                                                                 ""Γ Ν Ω Σ Ε Ι Σ ""......

                                           Α Υ Τ Ο ....ΤΟ   "ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ"...ΟΛΟ   ΚΑΙ   ΚΑΛΥΤΕΡΑ... ΚΑΙ   ΔΕΝ...
                                           Μ Π Ο Ρ Ο Υ Μ Ε ....ΝΑ  ΤΟ  Π Α Ρ Α Γ Ν Ω Ρ Ι Σ Ο Υ Μ Ε ....ΚΑΘ"  ΟΤΙ..
                                           ΟΙ   ""Σ Χ Ε Σ Ε Ι Σ "    ΠΟΥ   ΕΧΟΥΝ    Α Ν Α Π Τ Υ Χ Θ Ε Ι ....η'   ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ
                                           ΣΕ   Ε Ξ Ε Λ Ι Ξ Η .....ΤΕΙΝΟΥΝ....ΣΤΟ    Δ Ε Σ Π Ο Τ Ι Σ Μ Ο ...ΓΙΑ   Ε Μ Α Σ ....

                                           ΕΤΣΙ,   ΠΡΕΠΕΙ   ΝΑ   ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ...ΓΙΑ   ΜΙΑ   ΜΕΘΟΔΟ ...  ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ
                                           Α Π Ε Γ Κ Λ Ω Β Ι Σ Μ Ο Υ ...η"    Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Η Σ    Α Π Α Γ Κ Ι Σ Τ Ρ Ω Σ Η Σ ...
                                           ΤΕΤΟΙΑΣ    Ω Σ Τ Ε ...Η   ΕΦΑΡΜΟΓΗ   ΤΟΥ   "ΜΗ   Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ο Ν Ι Κ Ο Υ "  ΣΤΗ
                                           Ε Ρ Ε Υ Ν Η Τ Ι Κ Η     Σ Κ Ε Ψ Η   ΜΑΣ   ΝΑ  ΜΑΣ   Δ Ω Σ Ε Ι    ΤΟ   "Π Α Σ Π Α Τ Ε Μ Α "...
                                                          ΤΗΣ   "Ε Π Ι Τ Υ Χ Ο Υ Σ "   ΜΕΛΩΔΙΚΗΣ.....Δ Ι Κ Α Ι Ω Σ Η Σ .....

                                           Α Υ Τ Η ....Α Ν Α Λ Ο Γ Α    ΤΟ    "ΒΑΘΟΣ"   ΤΟΥ   Λ Ο Γ Ι Κ Ο Υ ....ΚΑΙ   ΤΗΝ
                                           Λ Α Χ Τ Α Ρ Α ....ΤΗΣ   ΚΑΡΔΙΑΣ...ΘΑ   ΜΑΣ   "Δ Ε Ι Ξ Ε Ι "    ΤΟ   ΚΟΙΝΟ   Β Α Θ Ο Σ ...
                                           ΤΟΥ    Ψ Υ Χ Ι Κ Ο Υ    ΚΑΙ    Ν Ο Η Τ Ι Κ Ο Υ ...Ρ Ε Υ Μ Α Τ Ο Σ ...ΚΑΙ   ΤΩΝ
                                           Ε Μ Π Ε Ι Ρ Ι Ω Ν ....ΕΤΣΙ   Ω Σ Τ Ε    ΝΑ   Ε Ρ Θ Ο Υ Μ Ε    ΣΤΗΝ   Ε Π Ι Θ Υ Μ Η Τ Η
                                           "Υ Γ Ι Η " .....Α Σ Υ Μ Φ Ω Ν Ι Α ....ΜΕ   ΤΟ   "Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν ....ΜΑΣ.

                                            ΓΙ"  ΑΥΤΟ ,  ΠΡΕΠΕΙ   ΝΑ   Ε Μ Π Ι Σ Τ Ε Υ Ο Μ Α Σ Τ Ε ...ΤΗΝ   Σ Υ Γ Κ Ι Ν Η Σ Η    ΜΑΣ....
                                            ΤΟ   "Ε Γ Κ Λ Ω Β Ι Σ Μ Ε Ν Ο "   Σ Υ Ν Α Ι Σ Θ Η Μ Α .....ΕΙΝΑΙ    'Ο Δ Η Γ Ο Σ "....
                                            ΕΙΝΑΙ    ΤΟ   "ΦΩΣ"  ....ΠΡΟΣ   ΤΗΝ   Ε Ξ Ο Δ Ο ...ΑΠΟ   ΤΟΝ   "  Λ Α Μ Β Υ Ρ Ι Ν Θ Ο "....
                                            ΕΙΝΑΙ   Η   "Δ Ο Ν Η Σ Η "   ΤΗΣ   Κ Ι Ν Η Σ Η Σ ...ΠΟΥ   ΚΥΟΦΟΡΟΥΣΕ....ΜΕΣΑ   ΜΑΣ...!!

                                            Π Ρ Ο Χ Ω Ρ Α ....Α Θ Α Ν Α Τ Η    Ψ Υ Χ Η ....Π Ρ Ο Χ Ω Ρ Α ....ΜΗ   Σ Τ Ε Κ Ε Σ Α Ι ...
                                                                                Π Ρ Ο Χ Ω Ρ Α .....
                                                                                                              Φ Ι Λ Ο Σ Ο Φ Ι Κ Ο Υ Σ ...ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ....ΧΑΙΡΕ.
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: livelove στις Ιουνίου 08, 2008, 20:25:51
Suida..Έδώ είμαι. Απλά σιωπαίνω. Μόνο θα πω οτι ΑΚΟΥΣΑ τί είπες.
Χαίρετε.
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Κανένας στις Ιουνίου 08, 2008, 21:06:52
Η συμπεριφορά του εν λόγω οδηγού κατά την διάρκεια οδήγησης ενός οχήματος, προετοιμάζει το είδος, την κατάσταση και την διάρκεια οδήγησης του επόμενου οχήματος που θα οδηγήσει. Στο συνδυασμό της παλιγγενεσίας με τον άκαμτο νόμο του αντιπεπονθότος, οφείλεται η μεγάλη ποικιλία στο είδος και στην διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου....
Το να γεννηθεί κάποιος ανάπηρος, σε κάποιο μειωνεκτικό σώμα, επειδή "αμάρτησε" στην προηγούμενη ζωή του, το καταλαβαίνω.  Το να πεθάνει όμως πρόωρα, μέσα σε μερικές ημέρες, δε καταλαβαίνω σε τι εξυπηρετεί.
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουνίου 09, 2008, 00:21:30
Η συμπεριφορά του εν λόγω οδηγού κατά την διάρκεια οδήγησης ενός οχήματος, προετοιμάζει το είδος, την κατάσταση και την διάρκεια οδήγησης του επόμενου οχήματος που θα οδηγήσει. Στο συνδυασμό της παλιγγενεσίας με τον άκαμτο νόμο του αντιπεπονθότος, οφείλεται η μεγάλη ποικιλία στο είδος και στην διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου....
Το να γεννηθεί κάποιος ανάπηρος, σε κάποιο μειωνεκτικό σώμα, επειδή "αμάρτησε" στην προηγούμενη ζωή του, το καταλαβαίνω.  Το να πεθάνει όμως πρόωρα, μέσα σε μερικές ημέρες, δε καταλαβαίνω σε τι εξυπηρετεί.

    Για να καταλάβουμε τι εξυπηρετεί, χρειάζεται να συνυπολογίσουμε και τον αντίκτυπο που έχει ο πρόωρος θάνατος στα πρόσωπα του οικείου περιβάλλοντος. Ο νόμος της ανταπόδοσης δεν έχει να κάνει μόνον με τις ατομικές απολαβές ή καταβολές, αλλά και με τις χρεω-πιστώσεις που αναφέρονται και σε άλλα πρόσωπα.....
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: suida στις Ιουνίου 09, 2008, 22:45:25
LIVE  LOVE.....ΧΑΙΡΕ
                        Η    ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ.....ΜΕ   ΤΗ   ΦΥΣΗ...ΕΙΝΑΙ
                                             Τ Ρ Ο Π Ο Σ ...
                         Σ Κ Ε Ψ Η Σ ,    Ε Κ Φ Ρ Α Σ Η Σ ....ΚΑΙ 
                                           Π Ο Λ Ι Τ Ι Σ Μ Ο Υ ...

                         ΤΟ     ΤΑΜΠΟΥ....ΕΙΝΑΙ    ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΗ    ΕΝΕΡΓΕΙΑ....
                          ΕΙΝΑΙ      Η    Α Υ Θ Ε Ν Τ Ι Κ Η      ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΗ     Δ Υ Ν Α Μ Η ...
                          ΕΙΝΑΙ.....ΚΑΤΙ    ΣΑΝ   "Κ Ι Ν Δ Υ Ν Ο Σ ...Υ Ψ Η Λ Η ....ΤΑΣΗ..."!!!
                          Π Ρ Ε Π Ε Ι ....ΝΑ   ΕΙΜΑΣΤΕ    ΣΕ     Ε Γ Ρ Η Γ Ο Ρ Σ Η ....
                          ΝΑ    Α Ν Α Γ Ν Ω Ρ Ι Σ Ο Υ Μ Ε ....ΤΗΝ   Π Α Ν Ι Σ Χ Υ Ρ Η ...."Π Λ Η Ρ Ο Τ Η Τ Α "....!!!
                          ΕΤΣΙ....ΘΑ    ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ....ΝΑ   ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ...ΤΗΝ    Δ Ε Ο Υ Σ Α ....ΑΠΟΣΤΑΣΗ....ΚΑΙ
                                                                Π Ρ Ο Σ Τ Α Σ Ι Α .....


                         ΤΑ    ΣΤΟΙΧΕΙΑ....ΕΙΝΑΙ    Π Α Ν Τ Ο Τ Ε ...ΤΑ    Ι Δ Ι Α ...
                                                         Ο Ρ Ι Σ Μ Ε Ν Α ....Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Α ...
                           Π Ρ Ο Σ Ω Π Α ....η"       Τ Ο Π Ο Ι .....ΤΑ    ΟΠΟΙΑ     Α Ν Η Κ Ο Υ Ν ....
                         ΣΕ    ΜΙΑ   ΑΛΛΗ    "Τ Α Ξ Η "....ΤΟΥ    Ε Ι Ν Α Ι    ΜΑΣ....
                          ΚΙ    ΩΣ   ΕΚ   ΤΟΥΤΟΥ   Η    Ε Π Α Φ Η .....ΜΑΖΙ    ΤΟΥΣ....
                         Ο Δ Η Γ Ε Ι ....ΤΟ   Ε Γ Ω    ΜΑΣ....ΣΕ    ΜΙΑ   ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ....
                          Η   ΟΠΟΙΑ.....ΜΠΟΡΕΙ    ΚΑΛΛΙΣΤΑ....ΝΑ    ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ....   Κ Α Τ Α Σ Τ Ρ Ο Φ Ι Κ Η ...


                         ΕΤΣΙ...   Π Ο Ρ Ε Υ Ο Μ Α Σ Τ Ε ...ΣΕ   ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.....ΤΗΣ    Γ Ν Ω Σ Η Σ ...ΤΗΣ   Δ Ι Κ Α Ι Ο Σ Υ Ν Η Σ ...ΚΑΙ
                                                                                ΤΗΣ     Α Λ Η Θ Ε Ι Α Σ .....

                        ΑΝ....ΜΕ    ΡΩΤΗΣΕΙΣ....
                                                    ΠΟΙΟ    ΕΙΝΑΙ   ΤΟ   Υ Ψ Ι Σ Τ Ο    ΠΡΑΓΜΑ...
                        ΘΑ    ΣΟΥ   ΠΩ...
                                                    Ο    Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ ,   Ο  Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ  ,   ΟΙ   Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Ι ....

                                                                                                                                               ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥΣ    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ....
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: livelove στις Ιουνίου 12, 2008, 18:34:38
Είναι το ύψιστο ο Άνθρωπος.
Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω.
Κατα τα άλλα.. ό,τι συμβαίνει είναι αδύνατο να το περιγράψω.
Δεν μπορώ ουτε καν να μπω στην διαδικασία να το σκεφτώ λογικά. Ή πιο απλά, με άλλα λογια, το αποφεύγω, ίσως γιατί μάλλον το νιώθω να με αποφεύγει. Είναι ένα ΘΕΜΑ ανεξάντλητο, που ούτε καν τίτλο δεν μπορώ να του βάλω...για να ανοίξω θέμα..  Το τελευταίο αυτό κείμενο, το σκέφτηκα -ας πουμε μέρες-..προσπάθησα και να αφουγκραστώ..αλλά μάλλον δεν το αντέχω..ξέρω κι εγώ..Εγρήγορση..ταμπού, προστασία, χορεύουν απλά μες το κεφάλι μου.. Είναι τρομερο. Αναστάτωση..καταστροφική...
Αυτάαα.. τίποτα δηλαδη  :(
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: suida στις Ιουνίου 12, 2008, 20:44:37
   Π Ο Λ Υ Τ Ι Μ Η .....ΧΑΙΡΕ...
                                          ΕΚΕΙΝΟ   ΠΟΥ   ΤΟΝ   Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο ....Ξ Ε Χ Ω Ρ Ι Ζ Ε Ι ....ΑΠΟ   ΤΑ   Α  Λ  Λ  Α....
                                          Ε Μ Ψ Υ Χ Α ....Ο Ν Τ Α ,   Ε Ι Ν Α Ι ....Ο   Ν Ο Υ Σ ....!!!
                             Δ Ι Ο Τ Ι ....ΜΕΣΩ    Α Υ Τ Ο Υ ...  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ    Ε Ν Ω Μ Ε Ν Ο Σ ...ΜΕ   ΤΗΝ   "Ζ Ω Ι Κ Η     Ψ Υ Χ Η "...

                             Α Κ Ο Μ Α ....ΚΙ   Η   Σ Ω Μ Α Τ Ι Κ Η .....ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ    Α Ν Τ Α Π Ο Κ Ρ Ι Ν Ε Τ Α Ι ....ΣΤΟΝ
                                          Α Ν Ω Τ Ε Ρ Ο ....ΑΥΤΟΝ      ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ....ΜΕΣΩ    ΑΥΤΗΣ   ΤΗΣ   Ε Ν Ω Σ Η Σ ....
                                          ΜΕ   ΤΗΝ   Ο Ρ Θ Η ...Σ Τ Α Σ Η   ΤΟΥ...!!   ΚΑΙ   ΤΗΝ   "ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ"....  ΤΗΣ   Μ Ο Ρ Φ Η Σ    ΤΟΥ....

                              Η   "ΦΥΣΗ"...ΜΑΣ   ΕΧΕΙ   Χ Α Ρ Ι Σ Ε Ι ....ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΑΤΑ    Ο Ρ Γ Α Ν Α ....ΟΠΩΣ   ΤΟ  ΧΕΡΙ....ΤΗ   ΓΛΩΣΣΑ...κ.λ.π.

                              ΟΙ    Α Ι Σ Θ Η Σ Ε Ι Σ ...ΜΑΣ   ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ....  Π Α Ν Τ Α    ΓΙΑ   ΤΙΣ   Ι Δ Ι Ο Τ Η Τ Ε Σ ....ΤΩΝ   "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ"..
                                           ΚΑΙ   Ο,ΤΙ    ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ.....ΕΙΝΑΙ    ΠΑΝΤΑ    Α Λ Η Θ Ι Ν Ο ....

                              ΤΙΣ   Ι Δ Ι Α Ι Τ Ε Ρ Ε Σ .....ΟΜΩΣ    Ι Δ Ι Ο Τ Η Τ Ε Σ     ΤΩΝ    Α Ν Τ Ι Κ Ε Ι Μ Ε Ν Ω Ν....ΟΠΩΣ...αν   κινειται..
                                            αν   ειναι   σ τ α σ ι μ ο ...τον   χ ρ ο ν ο ...το  μ ε γ ε θ ο ς....τον   α ρ ι θ μ ο ...ως   και   την
                                            Ψ Υ Χ Ι Κ Η    ΤΟΥ....ΕΝΕΡΓΕΙΑ    ΠΟΥ   ΕΚΠΕΜΠΕΙ....ΤΗΝ   ΕΙΚΟΝΑ  ΤΟΥ....ΚΑΙ   ΤΕΛΟΣ   ΤΗΝ
                                            Ε Π Ι Ρ Ρ Ο Η    ΤΟΥ.....ΣΕ   ΜΑΣ...ΤΙΣ   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ....ΜΕ   Ε Ν Α    ΚΑΙ   ΜΟΝΟ   ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ...
                                                                   ΤΟ    ""ΚΟΙΝΟ   ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ..""..

                                ΤΟ   Ο Ρ Γ Α Ν Ο ....ΑΥΤΟΥ   ΤΟΥ   ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟΥ....  ΕΙΝΑΙ    Η    Κ  Α  Ρ  Δ  Ι  Α  ....!!!!!!!

                                 ΤΟ   Μ Ε Σ Ο ....ΠΟΥ   ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ....ΓΙΑ   ΝΑ   Φ Τ Α Σ Ο Υ Ν    ΟΙ   "ΚΙΝΗΣΕΙΣ"    Σ "  ΑΥΤΗΝ ....ΕΙΝΑΙ
                                                                   ΤΟ      Π Ν Ε Υ Μ Α ....Ο   ΝΟΥΣ......

                                  ΕΤΣΙ...ΑΥΤΟ   ΠΟΥ   ΜΑΣ   ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ....ΣΑΝ   Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ...ΕΙΝΑΙ   Η   ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ   ΜΑΣ....ΜΕΣΩ
                                              ΜΙΑΣ    Κ Α Θ Α Ρ Η Σ ....ΚΑΙ   Λ Ο Γ Ι Κ Α      Θ Ε Μ Ε Λ Ι Ω Μ Ε Ν Η Σ ......
                                                                   Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Η Σ ......Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ ...
                                              ΩΣ   ΠΡΟΣ   ΤΗΝ   "Ρ Υ Θ Μ Ι Σ Η "   ΤΗΣ    Ζ Ω Η Σ     ΜΑΣ.....την    οποια   και   Α Π Ο Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε ..
                                                                                   Α  Υ  Τ  Α  Ρ  Κ  Ε  Ι  Α  .....!!!

                                   ΕΙΝΑΙ    ΑΥΤΟ   ΠΟΥ   Ο   ΝΙΤΣΕ....ΤΟ   ΕΙΠΕ...."Θ Α Ρ Ρ Ε Τ Η ....  Ξ Α Σ Τ Ε Ρ Ι Α ...ΤΗΣ   Ζ Ω Η Σ ..."""
                                                 ΜΕ    ΜΕΓΑΛΟ    ΠΑΡΑΠΟΝΟ....ΑΦΟΥ   ΔΕΝ    ΤΟ   ΕΥΡΙΣΚΕ....ΓΥΡΩ   ΤΟΥ....

                                   Η    Η Θ Ι Κ Η .....ΔΕΜΕΝΗ   ΚΑΙ   ΘΕΜΕΛΙΩΜΕΝΗ....ΣΤΙΣ   Α Υ Θ Ε Ν Τ Ι Ε Σ ....ΤΩΝ   ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ...ΚΑΙ   ΤΩΝ
                                                 Θ Ρ Η Σ Κ Ε Ι Ω Ν ...."ΓΕΜΙΖΕΙ"   ΚΥΡΙΟΛΕΧΤΙΚΑ    ΤΟ   Κ  Ε  Ν  Ο  ....ΣΤΗΝ   
                                                                          "Π Ν Ε Υ Μ Α Τ Ι Κ Η "     ΖΩΗ    ΜΑΣ...
                                                 Α Κ Ο Μ Α    ΔΕ   ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ    ΚΑΙ   ΣΤΗΝ    "Π Ρ Α Χ Τ Ι Κ Η ".....
                                                 Α Υ Τ Ο.....Ε Ν Ω Π Ο Ι Ε Ι ....ΚΑΙ     ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ....ΩΣ     "Τ Α Μ Π Ο Υ "......

                                    Η      Α Υ Τ Α Ρ Κ Ε Ι Α ....ΤΗΣ    ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ     Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ ...ΠΡΕΠΕΙ    ΝΑ   Β Λ Α Σ Τ Η Σ Ε Ι ....
                                                  ΚΑΙ    Ο   ΝΟΥΣ   ΜΕ   ΤΟ   ΚΟΙΝΟ   ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ    ΝΑ   Α Ν Α Σ Τ Η Σ Ε Ι    ΤΟ   Π Ν Ε Υ Μ Α   ΜΑΣ....

                                    Η    Α Χ Ρ Ο Ν Η    ΣΗ Μ Α Σ Ι Α ....ΑΥΤΟΥ    ΕΙΝΑΙ ......
                                                                                                        Η     Ο Ρ Γ Α Ν Ι Κ Η    ΣΥΣΤΑΣΗ   ΤΟΥ  ΣΤΟ   Π Ν Ε Υ Μ Α  ΜΑΣ
                                                   ΜΕ   ΤΗΝ    ΜΟΡΦΗ...ΤΗΣ   Τ Ε Χ Ν Η Σ ...ΚΑΙ   ΤΗΣ   ΠΟΙΗΣΗΣ....!!!!


                                     ΤΑ    "ΤΑΜΠΟΥ"   ΧΡΗΣΙΜΑ ....ΓΙΑ   ΤΗΝ    ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ   ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ...ΤΩΝ   "Π Ρ Ω Τ Ο Γ Ο Ν Ω Ν "....
                                                   Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Α Ν .....ΤΗΝ    Α Υ Τ Α Ρ Κ Ε Ι Α ...ΣΤΗΝ    Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η  ....
                                                   ΤΗΣ     Π Ν Ε Υ Μ Α Τ Ι Κ Η Σ ....Ζ Ω Η Σ
                                                   ΤΩΝ    ΜΕ    ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ     Α Ξ Ι Α ....Α Ν Θ Ρ Ω Π Ω Ν ....
                                                   Δ Ι Α Λ Α Λ Η Σ Α Ν .....ΚΑΙ    Ε Π Ε Β Α Λ Α Ν ....ΤΗΝ    Α Υ Τ Ο Ν Ο Μ Ι Α .....
                                                                      ΤΟΥ     ""Κ Α Ν Ο Ν Ι Ζ Ω ".....η"    "Τ Α Χ Τ Ο Π Ο Ι Ω "....ΚΑΙ   
                                                               Β Ε Β Α Ι Α ....   ΤΟΥ      "Ε Π Ι Κ Ρ Ο Τ Ω "....η"     "Α Π Ο Δ Ο Κ Ι Μ Α Ζ Ω "".....!!

                                       Ε Κ Ε Ι Ν Ο ...ΠΟΥ   ΘΑ    ΜΑΣ   ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ.... ΚΑΙ    ΘΑ   Σ Υ Μ Β Α Λ Ε Ι ....ΣΤΗΝ    Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Σ Ι Α ...
                                                    ΕΙΝΑΙ....Η    Α Ν Α Γ Ω Γ Η ...ΤΟΥ    Π Ε Ρ Ι Π Λ Ο Κ Ο Υ ....ΚΑΙ   Δ Υ Σ Κ Ο Λ Ο Ν Ο Η Τ Ο Υ ....
                                                    ΣΕ     Α Π Λ Α ....Α Ρ Χ Ι Κ Α .....Ν Ο Η Μ Α Τ Α .......

                                         ΕΤΣΙ....ΤΑ    ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ    ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.....ΤΗΣ    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ....ΚΑΙ   ΟΙ    "Μ Π Ε Ρ Δ Ε Ψ Ι Ε Σ ""
                                                    ΤΗΣ    'Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ο Ν Ι Κ Η Σ     Δ Ι Α Ν Ο Η Σ Η Σ "      ΔΕΝ    ΘΑ   ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ...
                                                     ΤΙΣ     "  Μ Ε Γ Α Λ Ε Σ .....Β Α Θ Ι Ε Σ ....Γ Ρ Α Μ Μ Ε Σ "    ΠΟΥ    ΘΑ    ΝΑΡΚΩΝΟΥΝ
                                                                                         ΤΟ    Π Ν Ε Υ Μ Α     ΜΑΣ....

                                                                                                                                                    ΧΑΙΡΕ.....
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: livelove στις Ιουνίου 12, 2008, 22:55:27
 :)  :)  :)
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Rose στις Ιουνίου 13, 2008, 01:02:24
πως εξηγειτε το γεγονος πως αλλο πεθαινουν στα 5 ,αλλοι στα 20 αλλοι στα 90.Γιατι αυτοι η διαφοροποιηση?Γιατι παιδακια γεννιονται με καρκινο και αλλα  γεννιονται υγιη ?

Κάποτε πίστευα, τώρα πλέον θέλω να γνωρίζω.  Η θεωρία της μετενσάρκωσης είναι η μοναδική που εξηγεί λογικά το παραπάνω φαινόμενο.  Όμως χρειάζονται επιστημονικά πειράματα, και έρευνες παραψυχολογίας έτσι ώστε να προσεγγιστεί η απόδειξη, ότι το σύμπαν κάνει τα λογιστικά του, και μας αποδίδει τα υπόλοιπα είτε αρνητικά είτε θετικά, μελλοντικά σε αυτήν την ζωή, ή σε μία νέα ευκαιρία ζωής.


Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Trithemius στις Ιουνίου 13, 2008, 18:06:07
Κάποτε πίστευα, τώρα πλέον θέλω να γνωρίζω.

Multum in parvo...
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Rose στις Αυγούστου 21, 2008, 19:31:44
http://atheoi.org/2008/06/19/atheist_nobel_philosophers/

Αθεϊσμός και φιλοσοφία μέσω των βραβείων Νόμπελ

Βραβείο Νόμπελ φιλοσοφίας δεν υπάρχει. Ρίχνοντας μια ματιά στους 104 βραβευθέντες από το 1901 μέχρι σήμερα, βλέπουμε ότι υπάρχουν τέσσερις φιλόσοφοι που έχουν κερδίσει το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας:

-Henri Bergson (1927)
-Bertrand Russell (1950)
-Albert Camus (1957)
-Jean-Paul Sartre (1964)

Ο πρώτος άθρησκος και οι άλλοι τρεις δηλωμένοι άθεοι. Μια ενδιαφέρουσα στατιστική για όσους κατά καιρούς μιλάνε με θαυμασμό για “χριστιανική φιλοσοφία.”
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Nyx στις Δεκεμβρίου 26, 2009, 12:59:03
Η πίστη απαιτεί την συνολική απουσία της λογικής.
Για τους θρήσκους η απάντηση για την ύπαρξη του Θεού είναι η "πίστη".
Όταν κάποιος πιστεύει στον Θεό, σημαίνει ότι δεν έχει αποδείξεις για την ύπαρξη του.
Πιστεύει γιατί δεν ξέρει.
Η πίστη καταστρέφει την γνώση, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όπως φανατικούς οπαδούς θρησκευτικών δογμάτων.
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 26, 2009, 15:47:26
Ετσι ακριβώς αδελφέ μου...
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Δεκεμβρίου 28, 2009, 13:37:38
Το έργο Οδύσσεια 2001 δίνει μιά ποιητική απάντηση περί θείου και σφαιρών πλανητών. Και των αντιλήψεων αυτών. Και πως γι αυτούς που πιστεύουν θα είναι ένας κύβος άγνωστος, πάντα - Σημείωση ο κύβος το μη πεπερασμένο τοποθετείτε από τον Δία και μετά. Ένα απο τα σώματα του "θεού". Μιάς και όλοι κατοικούμε μέσα στον ήλιο.
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: nasos63 στις Ιουνίου 27, 2010, 22:30:25
Καλησπερα σε ολους.Διαβασα με ενδιαφερον τις αποψεις σας και δεν το κρυβω οτι ειχαν ενδιαφερον. Η αρχεγονη θρησκεια στην Ελλαδα συντελειται στην Στεραια Ελλαδα και συγκεκριμενα στην Λειβαδια. Βομος ηταν μια πετρα απο πυριτολιθο και απο μεσα της αναρρυχοταν μια αγριοσυκια.Ο βραχος εξασφαλιζει στο δεντρο την απαραιτητη υγρασια.Το δεντρο με την σειρα του δινει την απαραιτητη προστασια στον βραχο,σκια, προστασια απο τον ηλιο και την βροχη. Ειναι σε μια διαλλεκτικη της φυσης που αντανακλαται στις αισθησεις ως το φαινωμενο της δημιουργιας. Η διαλλεκτικη της φυσης εξασφαλιζει το φαινωμενο της αθανασιας. Μας δινεται λοιπον ενας κυκλος ζωης απο το ανωργανο στο οργανικο, απο το πετρινο στο φυτικο, απο το σταθερο στο αυξομειομενο. Αυτη ειναι η ιδια η αιωνιοτητα της ζωης και του θανατου. Στο περασμα του χρονου εκφραστηκε απο δογμστα που στοχος τους ηταν η προσεγγιση στην κατανοηση της δημιουργιας. Η δημιουργια λοιπον εχει να κανει με δυναμεις φυσικες και οχι με δαιμονες και αγγελους. :P
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουνίου 28, 2010, 14:12:47
.........................
 Η δημιουργια λοιπον εχει να κανει με δυναμεις φυσικες και οχι με δαιμονες και αγγελους. :P
.......................

Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια που διδάσκονταν και διδάσκεται από τους Μύστες, οι οποίοι μέσα από την εσωτερική ερμηνεία των συμβολικών Κοσμογονιών, αποκάλυπταν στον μυημένο την Γένεση του Κόσμου από την Μητέρα Φύση και όχι την δημιουργία του από κάποιον μνησίκακο πατριαρχικό θεό. Η απαλλαγή από τις πλάνες της δήθεν δημιουργίας, απαλλάσσει τον ζηλωτή από τις σκοταδιστικές παρωπίδες, επιτρέποντάς του να αποκτήσει σφαιρική αντίληψη, ικανότητα που είναι απαραίτητη για την προσέγγιση της αλήθειας.

Αγαπητέ nasos63 καλωσόρισες....
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Ιεροφάντης στις Ιουλίου 11, 2010, 12:52:52


  Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ομως φίλε Ορφέα πως το Συμπαν είναι ενσυνείδητο . Οι φυσικές δυνάμεις, η Ροή και κατ ουσίαν η ίδια η Ζωη αποτελούνται απο συνειδητές εκδηλώσεις . Αυτές τις συνειδητές εκδηλώσεις κάποιοι Ονόμασαν "Θεούς" ...
Τίτλος: Απ: Πιστεύεις στο Θεό;
Αποστολή από: Ορφέας στις Ιουλίου 12, 2010, 12:17:57


  Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ομως φίλε Ορφέα πως το Συμπαν είναι ενσυνείδητο . Οι φυσικές δυνάμεις, η Ροή και κατ ουσίαν η ίδια η Ζωη αποτελούνται απο συνειδητές εκδηλώσεις . Αυτές τις συνειδητές εκδηλώσεις κάποιοι Ονόμασαν "Θεούς" ...


    Από την εποχή που ο Σοπενάουερ αποκάλυπτε στην ανθρωπότητα την αλήθεια για τον κόσμο, όπως αυτή διαπραγματεύτηκε από την αρχαία Ελληνική Σοφία, από την στιγμή που παρουσίασε τον κόσμο ως "βούληση" και ως "παράσταση", από τότε ουσιαστικά εξωτερικεύθηκε το μεγάλο μυστικό για το ενσυνείδητο Σύμπαν, το οποίο ουσιαστικά εμπεριέχει ως ολότητα μία βούληση, ευρισκόμενη σε κατάσταση πολλαπλότητας, της οποίας το ίδιο το Σύμπαν αποτελεί παράσταση.

    Από τον καιρό που αναπτύχθηκε η βούληση ως συνέπεια μιας αναδυόμενης συνείδησης, βρήκε έκφραση μέσα από την έμβια Φύση, μέσα από μορφές και όντα που πιθανά πολλά να μην έχουν ούτε την ίδια γνωστή φύση με εμάς, ούτε και την ίδια υπόσταση. Σε πολύ ελάχιστους πολιτισμούς όμως αναφέρονται ως θεοί άυλες συνειδητές οντότητες, καθότι, κατά κανόνα οι άνθρωποι αναγνώρισαν ως θεούς πρότερες Αρχές της ζωής, γνωστές ως Αρχέτυπα.