Αποστολέας Θέμα: Asperger ή νόσος "μαϊμού"  (Αναγνώστηκε 38374 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Asperger ή νόσος "μαϊμού"
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 23, 2015, 20:14:35 »
http://enallaktikidrasi.com/2014/03/aytistiko-paidi-thayma-me-ypsilo-iq-anaptysei-ti-diki-tou-theoria-tis-sxetikotitas/

Αυτιστικό παιδί θαύμα με υψηλό IQ αναπτύσσει τη δική του θεωρία της σχετικότητας

Ένα 12χρονο παιδί θαύμα έχει καταπλήξει καθηγητές πανεπιστημίου αφότου ασχολήθηκε με μερικές από τις πιο προηγμένες έννοιες των μαθηματικών.

Ο Jacob Barnett έχει IQ 170 –υψηλότερο από του Αϊνστάιν – και έχει προχωρήσει τόσο πολύ στις πανεπιστημιακές σπουδές του στο πανεπιστήμιο της Indiana, που οι καθηγητές του περιμένουν πως και πώς να αναλάβει κάποιον ερευνητικό ρόλο PHD.

Το παιδί θαύμα, εκπαιδεύτηκε μόνο του στην αριθμητική, την άλγεβρα, την τριγωνομετρία και τη γεωμετρία μέσα σε μία εβδομάδα.

Η μητέρα του, μη γνωρίζοντας εάν το παιδί της ήταν ιδιοφυία ή έλεγε ανοησίες, έστειλε ένα βίντεο με τη θεωρία του στο φημισμένο Ινστιούτο Προχωρημένων Σπουδών (Institute of Advanced Study) κοντά στο πανεπιστήμιο Πρίνστον.

Ο παγκοσμίου φήμης – καθηγητής – αστροφυσικός, Scott Tremaine επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της θεωρίας του Jake.

Σε e-mail που έστειλε στην οικογένειά του αναφέρει μεταξύ άλλων «Έχω εντυπωσιαστεί από το ενδιαφέρον του στη φυσική και από τα πόσα πολλά έχει μάθει μέχρι τώρα. Η θεωρία στην οποία εργάζεται περιέχει κάποια από τα δυσκολότερα προβλήματα της αστροφυσικής και της θεωρητικής φυσικής. Οποιοσδήποτε λύσει κάποια από αυτά τα προβλήματα, θα είναι σίγουρα υποψήφιος για βραβείο Νόμπελ.»

Αλλά για τη μητέρα, την Kristine Barnett, 36 ετών και την υπόλοιπη οικογένεια, τα μαθηματικά δεν αποτέλεσαν ποτέ ένα αγαπημένο πεδίο. Σε συνέντευξη που έδωσε σε εφημερίδα, η κα Barnett λέει: Δεν μου άρεσαν καθόλου τα μαθηματικά. Ήξερα ότι αυτό το πεδίο δεν ήταν για μένα»

Και φυσικά αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τον Jake ο οποίος πρόσθεσε «Όποτε προσπαθώ να μιλήσω για μαθηματικά με την οικογένειά μου, απλά με κοιτούν αμήχανα.»

Ο Jake διαγνώστηκε με σύνδρομο Aspenger, μια ήπια μορφή αυτισμού, σε πρώιμη ηλικία.

Οι γονείς του θορυβήθηκαν όταν δεν μιλούσε μέχρι την ηλικία των δύο ετών, υποψιαζόμενοι ότι μπορεί να είχε μαθησιακές δυσκολίες.

Μόνο όταν μεγάλωσε, κατάλαβαν το ξεχωριστό του χάρισμα.

Αντί να ζωγραφίζει, όπως κάνουν όλα τα παιδιά της ηλικίας του, ο Jake γέμιζε τα χαρτιά του με πολύπλοκα γεωμετρικά σχήματα και υπολογισμούς, ενώ όταν τελείωνε το χαρτί του συνέχιζε να καταγράφει τις εξισώσεις του στα παράθυρα.

Μέχρι την ηλικία των τριών μπορούσε να ολοκληρώσει οποιοδήποτε πάζλ 5.000 κομματιών και να απομνημονεύσει με εξαιρετική ακρίβεια τους χάρτες πόλεων, σχεδιάζοντας με ακρίβεια κάθε οδό αλλά και τα σήματα του Κ.Ο.Κ.

Στην ηλικία των οχτώ, τελείωσε τη μέση εκπαίδευση και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα  προηγμένης αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο της Indianna.

Η παρουσία του στην τάξη ήταν αρκετά αποθαρρυντική στην αρχή για τους 18+ ετών συμμαθητές του οι οποίοι όμως μετά από κάποιο διάστημα τον συμβουλεύονται για δύσκολα προβλήματα που δεν μπορούν να λύσουν.

Ο καθηγητής του, John Ross, είπε ότι η απόδοσή του στις διαλέξεις είναι έξοχη. «Κάθε φορά που κάνει μια ερώτηση, είναι πάντα δύο βήματα πιο μπροστά από το μάθημα τραβώντας όλα τα αμήχανα βλέμματα των συμμαθητών του»

«Μετά το μάθημα με επισκέπτεται και μου θέτει ακόμα πιο λεπτομερείς ερωτήσεις, τις οποίες φαίνεται ότι τις επεξεργάζεται διαρκώς. Τα παιδιά στην ηλικία του, πολλές φορές δεν μπορούν να κάνουν απλές πράξεις κι αυτός βοηθάει τους συμφοιτητές του»

Σύμφωνα με τους γονείς του, ο Jake υποφέρει από αϋπνίες γιατί βλέπει διαρκώς αριθμούς μέσα στο μυαλό του.

Ο Jake όμως όχι μόνο δεν παραπονιέται γι αυτό αλλά εκμεταλλεύεται τις ώρες της αϋπνίας του απομυθοποιώντας τη θεωρία του Big Bang.

Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον καθηγητή Ross, είναι να τελειώσει σύντομα την εκπαίδευσή του και να του ανατεθεί κάποιος αμειβόμενος ερευνητικός ρόλος.

Glenn Beck Interviews 12-Year-Old Challenging Einstein's Theory Of Relativity
https://www.youtube.com/watch?v=4Myy_BBBMG8
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/