Αποστολέας Θέμα: Παραποίηση της Ιστορίας λαών μέσω ταινιών  (Αναγνώστηκε 4559 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20080526&nid=8637245&sn=&spid=877

«Νιετ» στον Ιντιάνα Τζόουνς

Ρωσία: να απαγορευθεί η ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ απαιτούν οι κομμουνιστές
ΤΗΕ ΤΙΜΕS Του Τom Ηalpin

Οργισμένοι είναι οι Ρώσοι κομμουνιστές με τη νέα ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς. Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη του κόμματος, η ταινία με πρωταγωνιστές τους Χάρισον Φορντ και Κέιτ Μπλάνσετ διαστρεβλώνει την ιστορία και πρέπει να απαγορευθεί.

Μετά τους ναζί, τον Βεδουίνο ξιφομάχο και τα δηλητηριώδη φίδια, στη λίστα με τους εχθρούς του Ιντιάνα Τζόουνς προστίθενται και οι ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος της Αγίας Πετρούπολης. Οι ηγέτες του κόμματος κατηγόρησαν τους πρωταγωνιστές- τους οποίους χαρακτήρισαν «καπιταλιστές υποχείρια»- για αντισοβιετική προπαγάνδα, ζήτησαν από τους Ρώσους πολίτες να μη δουν την ταινία και από τον Ιντιάνα Τζόουνς- Χάρισον Φορντ- να μην επισκεφθεί τη χώρα τους. «Στο εξής δεν έχετε μέλλον στη Ρωσία. Για να το πούμε απλά, είναι καλύτερο για εσάς να μην επισκεφθείτε τη χώρα. Θα σας χτυπήσουν», αναφέρεται σε ανοιχτή επιστολή της επιτροπής ιδεολογίας του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Αγία Πετρούπολη. «Η δουλειά σας στην ταινία είναι προσβλητική για τον σοβιετικό και ρωσικό λαό, που θυμάται τη δύσκολη περίοδο της δεκαετίας του ΄50, όταν η χώρα μας ολοκλήρωνε την ανοικοδόμησή της ύστερα από τον Μεγάλο Πόλεμο, δεν έστειλε όμως ανελέητους τρομοκράτες στις ΗΠΑ». Η τέταρτη περιπέτεια του Ιντιάνα Τζόουνς, «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου», τοποθετείται στο 1957. Ο γνωστός αρχαιολόγος είναι αντιμέτωπος με μια αδίστακτη πράκτορα της ΚGΒ (την υποδύεται η Κέιτ Μπλάνσετ), η οποία ηγείται μιας ομάδας ανελέητων Σοβιετικών κατασκόπων που έχουν στόχο να βρουν ένα κρανίο με μυστικές δυνάμεις. «Οι έφηβοι της Ρωσίας που θα πάνε στον κινηματογράφο δεν γνωρίζουν τι συνέβη το 1957», επισήμανε ο Σεργκέι Μαλίνκοβιτς, επικεφαλής του κόμματος στην Αγία Πετρούπολη. «Θα πάνε στον κινηματογράφο και ύστερα θα είναι βέβαιοι πως το 1957 δημιουργήσαμε πρόβλημα στις ΗΠΑ και σχεδόν ξεκινήσαμε πυρηνικό πόλεμο. Είναι σκουπίδια».

Ανάλογη ήταν η αντίδραση και άλλων στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος. «Ο Χάρισον Φορντ και η Κέιτ Μπλάνσετ είναι ηθοποιοί β΄ κλάσης και δουλεύουν σαν λακέδες της CΙΑ», τόνισε ο Αντρέι Γκίντος. Από τα βέλη των αξιωματούχων του Κ.Κ. δεν ξέφυγε ούτε ο Αμερικανός σκηνοθέτης της ταινίας, Στίβεν Σπίλμπεργκ. «Είναι πολύ ενοχλητικό όταν ταλαντούχοι σκηνοθέτες θέλουν να προκαλέσουν νέο ψυχρό πόλεμο», επισήμανε ο Αντρέι Αντρέγεφ, αξιωματούχος του Κόμματος από τη Μόσχα. «Μαζί με την Αμερική νικήσαμε τον Χίτλερ και νιώσαμε λύπη όταν τους χτύπησε ο Μπιν Λάντεν. Εκείνοι όμως τρομάζουν τα παιδιά με τους κομμουνιστές. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ντρέπονται», προσέθεσε ο Βίκτορ Περόφ.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι Ρώσοι κομμουνιστές που αντιδρούν στον νέο Ιντιάνα Τζόουνς. Η επικεφαλής του Παγκόσμιου Αρχαιολογικού Κογκρέσου στην Αυστραλία, Κλερ Σμιθ, χαρακτήρισε τον ήρωα «ηθικό εφιάλτη» για το επάγγελμα του αρχαιολόγου. «Στο κυνήγι της τύχης και της δόξας, ο Τζόουνς παραβλέπει τις διεθνείς συμφωνίες, χρησιμοποιεί σαν όπλα τα ανθρώπινα λείψανα και καταστρέφει τις τοποθεσίες με αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Οι αρχαιολόγοι είναι επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για τη διατήρηση του παρελθόντος και όχι για να ωφεληθούν οικονομικά από αυτό. Μερικές φορές, ο Τζόουνς φαίνεται πως νοιάζεται περισσότερο για την εμπορική αξία ενός αρχαιολογικού ευρήματος παρά για τις πληροφορίες που μπορεί να μας δώσει».
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 28, 2008, 00:57:14 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παραποίηση της Ιστορίας λαών μέσω ταινιών
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 28, 2008, 01:10:13 »
http://gr.altermedia.info/?p=474

“Ε, όχι και gay ο Μέγας Αλέξανδρος”
22/11/2004

Τελικά ο Ολιβερ Στόουν υλοποίησε την παραγωγή του «Μέγας Αλεξανδρος» και μέσα από αυτή αμφισβητείται η ανδροπρέπειά του, η ελληνικότητα του, η προσφορά του στον πολιτισμό, στον ελληνικό πολιτισμό και στην εξάπλωση του, η καταγωγή του και άλλα ων ουκ έτι αριθμός. Η ταινία ολοκληρώθηκε πριν από 10 μέρες, αφού χρειάστηκε πρώτα να κοπούν οι σκηνές που δείχνουν τον Μέγα Αλέξανδρο, να έχει ομοφυλοφιλικές σχέσεις με τον ιδιαίτερό του φίλο, Ηφαιστίωνα.

Έως τώρα οι πιέσεις οργής των ομογενών μας, ανάγκασαν τον Στόουν να κόψει από την ταινία του τις ομοφυλοφιλικές ερωτικές σκηνές, αλλά αν όλη αυτή η διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το περιεχόμενο της ταινίας πηγάζει όντως από το σενάριο ή αποτελεί ένα ακόμα διαφημιστικό κόλπο θα το μάθουμε σύντομα, στις 24 Νοεμβρίου… Η ταινία όμως συνεχίζει να προκαλεί θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο και μάλλον όχι σε τυχαία χρονική περίοδο και όχι για τυχαίους λόγους. Πέρα από την συγκεκριμένη ιστορική ανακρίβεια, σχετικά με τις ομοφυλοφιλικές τάσεις του βασιλιά Αλέξανδρου, ο Όλιβερ Στόουν, έχει υποπέσει και σε άλλες.

Απειλούν με μηνύσεις

Την οργή Ελλήνων νομικών προκάλεσε η παρουσίαση του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως ομοφυλόφιλου στην ομώνυμη ταινία. Προειδοποιούν μέσω του εκπροσώπου τους Γιάννη Βαρνάκου, ότι θα μηνύσουν την εταιρεία διανομής της ταινίας, Γουόρνερ Μπρός, για παραποίηση της ιστορίας. Ζητούν Δε από τους συντελεστές να προσθέσουν στους τίτλους την επεξήγηση ότι η ταινία δεν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και δεν αποτελεί αληθινή και ακριβή απόδοση της προσωπικότητας του Αλεξάνδρου.

Στην ταινία προβάλλεται ερωτική σχέση του Αλεξάνδρου με τον Ηφαιστίωνα («Ο Αλέξανδρος ηττήθηκε μόνο μία φορά στη ζωή του: από τους μηρούς του Ηφαιστίωνα», ακούγεται).

«Είναι θλιβερό, που οι σύγχρονες εκφράσεις της τέχνης έχουν περιορίσει τις ιστορικές τους ανησυχίες στο γεωγραφικό χώρο που εκτείνεται κάτω του… αφαλού. Εκείνος που υποστηρίζει κάτι τέτοιο έχει και την ευθύνη των αποδείξεών του. Οψόμεθα…» δήλωσε ο Σαράντος Καργάκος.

Οι πρόσφατες έρευνες από την πλευρά των ιστορικών ιατρών λένε πως ο Μέγας Αλέξανδρος κατά πάσα πιθανότητα πέθανε τελικά από τύφο. Στη διάγνωση αυτή κατέληξε η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, ύστερα από μελέτες των ιστορικών πηγών ­ η πλησιέστερη χρονικά στο συμβάν του θανάτου γράφτηκε τρεις αιώνες μετά.

Προκλήσεις και αυθαιρεσίες

Ο Άγγλος ακαδημαϊκός Φοξ, βιογράφος κι αυτός του Μ. Αλεξάνδρου, απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι η ταινία παρουσιάζει τον Μέγα Αλέξανδρο ως ομοφυλόφιλο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν αμφιφυλόφιλος (!!!), κάτι που, όπως υποστηρίζει, ήταν εντελώς αποδεκτό εκείνη την εποχή. «Ο Αλέξανδρος δεν είναι γκέι. Ναι, είχε ερωτικές σχέσεις με τον Ηφαιστίωνα και τον Πέρση ευνούχο Βαγόα. Και λοιπόν;» Μάλλον οι Άγγλοι βέβαια κρίνουν με τα δικά τους κριτήρια, αλλά όλη αυτή η παραφιλολογία που προέρχεται από τους κύκλους της σήψης και της διαφθοράς δεν έχει τα όριά της!

http://www.thegreeknet.com/arthra/Oct_2004/MEGAS_ALEXANDROS_NTROPH_KAI_ONEIDOS_GIA_TOYS_PARAGOGOYS_THS_TAINIAS/index.htm

Στο έγκυρο Γαλλικό φύλλο «Le Figaro Magazine» (τεύχος Αυγούστου 2004) υπάρχουν  οι χαρακτηρισμοί αυτοί περιέχονται σε συνέντευξη που παραχώρησε ο αμερικάνος σκηνοθέτης και συγκεκριμένα δημοσιεύεται ότι ο Μακεδόνας Στρατηλάτης ήταν «παρανοϊκός» και «ομοφυλόφιλος»και εάν δεν πρόκειται για κακόγουστο διαφημιστικό τρικ προϊδεάζουν για το είδος, την «εγκυρότητα» και την «ποιότητα» της ταινίας, που γύρισε ο πολυβραβευμένος Αμερικανός σκηνοθέτης. Μια ταινία που θα προβληθεί σε παγκόσμια πρώτη στις 4 Νοεμβρίου. Όπως επισημαίνει η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», οι δηλώσεις αυτές θα προκαλέσουν το ζωηρό ενδιαφέρον του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς, όπως εκτιμούν έγκυροι πολιτικοί κύκλοι, εάν δεν υπάρξει άμεση ελληνική αντίδραση προεξοφλείται ότι θα περάσει στη διεθνή κοινή γνώμη η εντύπωση ότι πράγματι ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε αυτός που επιχειρεί να τον «φωτογραφίσει» στην εν λόγω συνέντευξή του ο κ. Στόουν.

            Ενημερώνουμε τον κ. Στόουν ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που αντιπαλεύουν τις απόψεις που προσπαθεί να περάσει και σας παρέχουμε ορισμένα μόνο σημεία που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν για να ανασκευάσουν τους ισχυρισμούς ομοφυλοφυλίας του Αλεξάνδρου είναι:

a)      Ο Αλέξανδρος παντρεύτηκε με Ρωξάνη και είχαν έναν κληρονόμο, 

b)      Ο Αλέξανδρος παντρεύτηκε επίσης με την κόρη του Δαρείου,

c)      Ο Αλέξανδρος είχε σχέσεις με μια βασίλισσα της Ανατολής η οποία του έδωσε ένα παιδί

Ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της Μακεδονικής Εστίας Νικόλαος Μάρτης, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς αυτούς του Αμερικανού παραγωγού, επισημαίνει στον Εθνικό Κήρυκα ότι «οι χαρακτηρισμοί αυτοί προσβάλλουν όχι μόνο τον Ελληνισμό, αλλά κάθε σεβόμενο την ιστορική αλήθεια άνθρωπο και ιδιαίτερα πιστούς του Ισλάμ, Εβραίους, Βουδιστές και Χριστιανούς». Ο ίδιος σε ανοικτή επιστολή προς τον κ. Στόουν, δίνει αποστομωτική απάντηση στους ισχυρισμούς του Αμερικανού παραγωγού παραθέτοντας κείμενα του Αρριανού, του Πλούταρχου, του Διόδωρου, αλλά και κείμενα του Ισλάμ, των Εβραίων, Βουδιστών, του Μέγα Βασιλείου κ.α. που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι «ο Αλέξανδρος κέρδισε την εμπιστοσύνη των λαών που κατέκτησε. Τους θεώρησε ισότιμους, αγαπήθηκε και λατρεύτηκε ως ημίθεος, με συνέπεια και σήμερα να ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι του Αλεξάνδρου. Μετέδωσε τον Ελληνικό Πολιτισμό στην Ασία. Ίδρυσε υπέρ εβδομήκοντα πόλεις, γυμναστήρια και θέατρα. Διεθνοποίησε το εμπόριο, ενοποίησε το νόμισμα, άνοιξε νέους δρόμους και με το έργο των διαδόχων του να θεωρείται ότι ώθησε αιώνες μπροστά την ανθρωπότητα Ως συνέπεια του έργου του, οι Ρωμαίοι πρώτοι τον απεκάλεσαν «Μέγαν» και τον λατρεύανε ως θεό. Εις την Φλώριναν, πόλιν της Μακεδονίας (Βόρειο Ελλάδα), υπάρχει επιτύμβια πλάκα όπου Ρωμαίος αναθέτει τον υιόν του, Λυσίμαχον, εις τον θεό Αλέξανδρο».

            Ο ιστορικός και διευθυντής της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, στρατηγός Ιωάννη Κακουδάκη, μιλώντας στον Εθνικό Κήρυκα υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι είναι απαράδεκτο μετά από 2.800 χρόνια να λέει ο καθένας ότι θέλει και να πετάει λάσπη για μία κορυφαία στρατιωτική και πολιτική φυσιογνωμία, που άντεξε στη δύναμη του χρόνου, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 28, 2008, 01:24:51 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παραποίηση της Ιστορίας λαών μέσω ταινιών
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 28, 2008, 01:32:02 »
http://www.in.gr/ath/cine/article298.asp

Οταν γυρίζεις μια ιστορική ταινία, που βασίζεται δηλαδή σε πραγματικά γεγονότα, οφείλεις αυτά τα τελευταία να τα σεβαστείς. Αυτό υπαγορεύει ο άγραφος ηθικός κώδικας. Κάθε άλλος χειρισμός είναι εκ του πονηρού. Στο παρελθόν η παραποίηση της ιστορικής αλήθειας, μέσω των κινηματογραφικών ταινιών, γινόταν για προπαγανδιστικούς λόγους, για να τονωθεί, π.χ., το ηθικό ενός λαού που βρισκόταν σε πόλεμο, ή για να στραφεί η κοινή γνώμη προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Σήμερα η προπαγάνδα έρχεται δεύτερη. Ο πρωταρχικός σκοπός είναι η πορεία της ταινίας στο box office. Ετσι, γεγονότα αποσιωπούνται, διότι θα απομακρύνουν ένα μέρος του κοινού, ενώ κάποια άλλα εφευρίσκονται, με σκοπό να το κολακέψουν, ή παρουσιάζονται εν μέρει, εφόσον υπολογίστηκε ότι η συγκεκριμένη ισορροπία θα φέρει τα περισσότερα εισιτήρια. - Γιώργος Παναγιωτάκης
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 28, 2008, 01:34:14 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παραποίηση της Ιστορίας λαών μέσω ταινιών
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 11, 2008, 16:27:54 »
Ακόμα μία απαράδεκτη ταινία για μικρά παιδιά...
____________________________________________________________________________

http://www.cinemag.gr/movies.asp?catid=10177&subid=2&tag=7467&pubid=1491003

Στις 16 Ιουλίου του 1969, το διαστημικό πρόγραμμα της NASA πραγματοποιούσε την πρώτη προσγείωση ανθρώπου στην επιφάνεια της Σελήνης. Οι αστροναύτες Νιλ Άρμστρονγκ, "Μπαζ" Άλντριν και Μάικλ Κόλινς ήταν οι ήρωες της ιστορικής αυτής αποστολής.

Αυτό που δεν έγινε ποτέ γνωστό όμως, είναι πως στο ίδιο διαστημόπλοιο κατάφεραν να μπουν κρυφά τρεις θαρραλέες μύγες, που άλλαξαν τη ροή της ιστορίας για πάντα. Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν ένα εντυπωσιακό τρισδιάστατο ταξίδι στο διάστημα και θα επιστρέψουν στη γη μετά από πολύ γέλιο.
___________________________________________________________________________

Σχόλια: Αμερικάνικη προπαγάνδα εναντίον των Ρώσων με θεατές αθώα παιδιά παγκοσμίως.

Στην ταινία έχει ειπωθεί μεταξύ Αμερικανών αστροναυτών, "Μην τις σκοτώνεις, είναι Αμερικάνικες Μύγες"

Επίσης έχουν ξευτελίσει παντελώς την εικόνα των Ρώσων, δείχνοντας ότι ζηλεύουν τους Ηρωες Αμερικάνους,  βάζοντας στον Ρώσο πράκτορα δόντια βαμπίρ, και στο τέλος ο Ρώσος πράκτορας γίνεται μπάρμαν σε Αμερικάνικο μπαράκι...

Και όλα αυτά με θεατές αθώα παιδιά...
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/