Αποστολέας Θέμα: Έλευσις, Όμιλος Φίλων Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού  (Αναγνώστηκε 2777 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
http://www.12830.gr/content/view/342/92/

Ονομασία: Έλευσις, Όμιλος Φίλων Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού
Έδρα: Λευκωσία
Επίσημη Ιστοσελίδα: Έλευσις, Όμιλος Φίλων Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού
E-mail: info at elefsis dot net
Διεύθυνση: Θράκης 21Β (Πάροδος Τρικούπη), Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22765220
 
Πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα

Ο Όμιλος Φίλων Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού «Έλευσις»  ιδρύθηκε στις αρχές του νέου αιώνα.

Ξεκίνησε αρχικά σαν μια ομάδα φίλων που είχαν κοινές αναζητήσεις σε σχέση με το τι πραγματικά είναι αυτό που ονομάζεται Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός και εξελίχθηκε στη συνέχεια σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, στόχους και επιδιώξεις.

Η «Έλευσις», λοιπόν, αποτελεί δημιούργημα της ανάγκης να καλυφθεί ένα κενό που υπάρχει στην Κύπρο στον τομέα της έρευνας, της γνώσης και της αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας σε σχέση με τις πραγματικές διαστάσεις και το εύρος του Ελληνικού Πολιτισμού.

Δημιουργήσαμε τον Όμιλο Φίλων Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού «Έλευσις», για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να παρέμβουμε δυναμικά στην κοινωνία. Μια κοινωνία που στο όνομα της αχαλίνωτης δύναμης και του χρήματος, ισοπεδώνει πολιτισμούς και συνειδήσεις. Μιας κοινωνίας που θέλει τον άνθρωπο άβουλο και άφωνο, να άγεται και να φέρεται ανάλογα με τις ορέξεις εκείνων που καθορίζουν τις οικονομικές σχέσεις στον τόπο αλλά και στον κόσμο ολόκληρο.

Μιας κοινωνίας που θέλει τον πολίτη να ζει και να πεθαίνει μέσα στις έντεχνα κατασκευασμένες ψευδαισθήσεις του καταναλωτισμού και του τρόπου ζωής που δημιουργούν και προωθούν τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Ως Όμιλος δεν ανήκουμε σε κανένα πολιτικό κόμμα και δεν εκφράζουμε καμιά ολοκληρωτικού και ισοπεδωτικού τύπου διεθνιστική ή εθνικιστική ιδεολογία. Απλά πιστεύουμε ότι η γνωριμία του ανθρώπου με τις αξίες του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, μέσα από την ορθολογιστική μελέτη της ιστορίας, της φιλοσοφίας και της θρησκείας, είναι δυνατόν να προκαλέσει την αναγέννηση του Ελεύθερου Ανθρώπου. Του Έλληνα ανθρώπου, που θα είναι σε θέση να θεραπεύσει τη σήψη της σύγχρονης κοινωνίας.

Ελληνικός Πολιτισμός σημαίνει υπευθυνότητα και ανάληψη ευθυνών. Αποβάλλει την όποια απαθή καρτερικότητα και μοιρολατρία. Επιβάλλει την ανάληψη δράσης.

Σημαίνει συμμετοχή στα κοινά. Αποβάλλει το «εγώ κοιτώ μόνο το τομάρι μου και όλος ο κόσμος δεν πάει να πνιγεί». Αυτός που αδιαφορεί για την κοινωνία είναι - για τον Έλληνα - μη χρήσιμος πολίτης. Και είναι φυσικό, γιατί για τον Έλληνα το κοινωνικό συμφέρον συμπίπτει με το ατομικό.

Σημαίνει πίστη σε αξίες, όπως Πατρίδα, Αρετή, Αξιοπρέπεια, Ποιότητα ζωής.

Σημαίνει σεβασμό στη Φύση. Πολεμά χωρίς έλεος όλους αυτούς που θεωρούν τη φύση αναλώσιμη.

Σημαίνει αδιάκοπη αναζήτηση της γνώσης - χωρίς ποτέ να παραβιάζεται ο ανώτερος ηθικός νόμος. Δεν αποδέχεται απόψεις του τύπου «πίστευε και μη ερεύνα» και αντιστέκεται στη χωρίς ηθικούς φραγμούς θεοποίηση της επιστήμης.

Σημαίνει σεβασμό στο διαφορετικό και ανεκτικότητα στην άλλη άποψη. Αλλά και καμιά ανοχή στην καταπάτηση των βασικών αρχών του.

Σημαίνει Αξιοκρατία. Απορρίπτει χωρίς έλεος το ρουσφετολόγι και το ραγιαδισμό.

Σημαίνει Αρετή και Παρρησία και δεν έχει καμιά σχέση με οτιδήποτε μειώνει τον άνθρωπο σαν προσωπικότητα και τον καταντά έρμαιο καταστάσεων και υποχείριο υπανθρώπων.
Ο Όμιλος Φίλων Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού «Έλευσις», έχοντας θέσει σαν    στόχο να μετατρέπει τα λόγια σε πράξεις, έχει καταρτίσει μια σειρά δραστηριοτήτων που ο κύκλος τους συνεχώς  μεγαλώνει με τις ιδέες και την ενεργό συμμετοχή των μελών του.

Εβδομαδιαία συνάντηση των μελών, στο οίκημα του Ομίλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,
διεξάγεται συζήτηση με συγκεκριμένο θεματολόγιο που διανέμεται στα μέλη.
Παρουσίαση θεμάτων και ερευνών από τα μέλη του Ομίλου.
Διοργάνωση ανά τακτά χρονικά διαστήματα διαλέξεων και σεμιναρίων.
Επιμορφωτικές και διερευνητικές επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους.
Παρουσίαση των θέσεων του Ομίλου και παρέμβαση στα κοινά, μέσα από τα Μ.Μ.Ε.

 
http://www.elefsis.com.cy/
http://forum.elefsis.com.cy/

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 07, 2008, 00:39:34 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/