Αποστολέας Θέμα: Υπερβόριοι... οι (φιλέλληνες) εξωγήινοι  (Αναγνώστηκε 23420 φορές)

Frater Immortal

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 76
  • Karma: 0
    • ICQ Messenger - 419627972
    • MSN Messenger - spispil@in.gr
    • Yahoo Instant Messenger - spispil
    • Προφίλ
Υπερβόριοι... οι (φιλέλληνες) εξωγήινοι
« στις: Μαΐου 04, 2008, 20:22:56 »
Ο χώρος κατοικίας τους, προσδιορίζεται -απο τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς- στα έσχατα βορεινά σύνορα του τότε γνωστού κόσμου της αρχαιότητας. Πιθανότατα όμως να ο τόπος καταγωγής και κατοικίας των Υπερβορίων να ήταν ένας άλλος πλανήτης σε  κάποιο άλλο πλανητικό σύστημα ή και πιθανό στο πλανητικό σύστημα  που είναι και η γη μας.

Στην  Υπερβοραία (Θούλη) ή στον πλανήτη των αθαάνατων Υπερβορίων, επικρατούσε συνεχώς η άνοιξη, οι καρποί της γης ωρίμαζαν πολύ γρήγορα και οι κάτοικοι της ήταν δίκαιοι, ειρηνικοί και ευσεβής. Ζούσαν ευτυχισμένοι για χιλιετίες  χωρίς να πεθαίνουν. Μόνο αν οι ίδιοι το αποφάσιζαν έθεταν τέρμα στη ζωή τους, πέφτοντας από ένα ψηλό βράχο στην θάλασσα, πράξη που έκαναν  ηθελημένα.

Οι Υπερβόριοι ήταν ο αγαπημένος λαός του "θεού" Απόλλωνα και μάλιστα ο ίδιος όσο καιρό δεν έλειπε σε ταξίδια κατοικούσε μαζί τους μένοντας στον κυκλικό ναό του που ήταν στη μέση της πρωτεύουσας των Υπερβόρειων. Η παράδοση  μάλιστα λέει ότι η μητέρα του, Λητώ είχε γεννηθεί στους Υπερβόρειους και κατόπιν αναχώρησε για την Δήλο όπου και γέννησε τον Απόλλωνα και την Άρτεμη.

 Στη Δήλο μάλιστα τιμούσαν τα «ιερά αντικείμενα» του Απόλλωνα που προέρχονταν από τους Υπερβόρειους. Τα «ιερά αντικείμενα» μεταφέρθηκαν τυλιγμένα σε άχυρα  και στάχυ σταριού από δύο νεαρές Υπερβόρειες κοπέλες, την Λαοδίκη και την Υπερόχη. τις συνόδευαν μάλιστα πέντε άνδρες για φρουρά..οι δυο αυτές ιέρειες πέθαναν στη Δήλο και μάλιστα όπου ο κόσμος τους απέδιδε θεικές τιμές. Δεν μπορώ να υποθέσω τίποτε άλλο παρά το ότι τα «ιερά αντικείμενα» ήταν τελειότατα όπλα τα οποία και χρησιμοποιούσε ο Απόλλωνας σε μάχες με αντιπάλους του .Όσο για το θάνατο των δύο Υπερβόρειων γυναικών μπορώ να υποθέσω ότι εάν  τελικά συνέβη θα είχε σχέση με την αλλαγή του κλίματος, της τροφής και της αλλαγής του τρόπου ζωής ήταν όπως φαίνεται ένας ηθελημένος θάνατος προσφέροντας την υπηρεσία τους προς τον Απόλλωνα.

Αναφέρονται ακόμα άλλες δύο Υπερβόρειες κοπέλες, ή Άργη και η Ώτις που είχαν έρθει στη Δήλο από την εποχή που γέννησε η Λητώ. Ένας ακόμη ονομαστός Υπερβόρειος και ιερέας του Απόλλωνα ήταν ο Άβαρις  Λέγεται πως το μαντείο των Δελφών είχε ιδρυθεί από τον Υπερβόρειο Ωλήν και ήταν ο πρώτος μάλιστα προφήτης του Απόλλωνα. Όταν το μαντείο εδέχθηκε επίθεση από τους Γαλάτες, εμφανίστηκαν δυο οπλισμένοι Υπερβόρειοι, ο Λαόδικος και ο Υπέροχος –τα ονόματα μας παραπέμπουν στα ονόματα της  Λαοδίκης και της Υπερόχης – και με τα όπλα που διέθεταν έτρεψαν σε φυγή του Γαλάτες, (Παυσ. 1, 4,4.).

Ο Ηρόδοτος, ο Εκαταίος ο Αβδηρίτης και άλλοι πολλοί έλληνες συγγραφείς κατά την κλασσική εποχή κυρίως, θεωρούσαν ότι οι Υπερβόριοι και η χώρα τους ήταν υπαρκτή.  Είναι βέβαια γνωστό, ότι ο θαλασσοπόρος, ωκεανογράφος, αστρονόμος, Πυθέας, ξεκίνησε από την Μασσαλία έφθασε στην Γροιλανδία, την Ισλανδία και μάλιστα σε ένα διάγραμμα αναφέρεται με το όνομα Θούλη η Γρολανδία, αλλά  το εντυπωσιακότερο είναι ότι επάνω στο διάγραμμα υπάρχει ένα βέλος που δείχνει ένα θαλάσσιο «δρόμο» προς τα ανατολικά! Υποθέτω πως ο Πυθέας έφθασε στην Υπερβορέα αλλά κατά περίεργο τρόπο στο έργο του «Πυθέου περίπλους», ελάχιστα αποσπάσματα  -μόνο 33 - έχουν διασωθεί και έτσι δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για το εάν κατάφερε να τελικά να φτάσει στο τελευταίο βόρειο άκρο του κόσμου.

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Υπερβόριοι... οι (φιλέλληνες) εξωγήινοι
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 15, 2008, 14:30:19 »
Είναι καταπληκτικό πως ο ανθρώπινος νους έχει τόσο μεγάλο ταλέντο να συνθέτει διάφορες θεωρίες, και να φτάνει σε συμπεράσματα τα οποία αν και έχουν λογικές βάσεις, καταλήγουν παντελώς παράλογα...

Έχουμε ένα μεγάλο χάρισμα, μία μεγάλη δεξιότητα και ικανότητα, εμείς οι άνθρωποι... Είμαστε Δημιουργοί...

Όμως αυτή η ικανότητα, συνοδεύεται και από μία μεγάλη ευθύνη ως προς τις συνθέσεις, τα έργα ή τα προϊόντα που παράγουμε... Αυτό που καθορίζει τα έργα μας, ή τις κατανοήσεις μας, ότι είναι λογικές, και αληθινές, είναι αν έχουμε αρκετά στοιχεία, αρκετές βάσιμες πληροφορίες, πάνω σε υπαρκτά ντοκουμέντα, και όχι σε θεωρίες εξ' αποκαλύψεως, δηλαδή παντός τύπου θρησκειολογίες.

Αν μελετήσουμε καλά το φαινόμενο αναφοράς σε εξωγήινους, και εσωγήινους, πιο εξελιγμένους αρχαίους πολιτισμούς, θα δούμε πως βασίζεται σε ένα ρεύμα αγανάκτησης, και εκφοβισμού, ειδικά στον δυτικό κόσμο, με αποτέλεσμα την αναζήτηση διάφορων τύπων "σωτήρων".

Κατά την τεχνολογική επανάσταση, οι αρχαίες δοξασίες συνδέθηκαν με διαστημόπλοια και παντός τύπου αρχαίες τεχνολογίες, και γεννήθηκαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που ουσιαστικά δεν υπήρξαν ποτέ.

Σίγουρα οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν κατακτήσει μία σημαντική κατανόηση και επιστημονική γνώση, συγκριτικά με τους υπόλοιπους αρχαίους λαούς, για την εποχή τους, αλλά κανένας γνώστης-ερευνητής, ιστορικός, ή επιστήμονας, δεν αμφισβητεί το γεγονός, πως η σημερινή τεχνολογία και επιστήμη όπως η ιατρική, είναι άλματα μπροστά, από τους αρχαίους μας πολιτισμούς. 

Οι θεωρίες λοιπόν περί υπερβορείων, Σειρίου, Ατλαντίδας, Σαμπάλας, και Λεμούριας, είναι λανθασμένες κατανοήσεις, πάνω σε αρχαίους Ελληνικούς συμβολισμούς και μυστήρια, με αποτέλεσμα την γέννηση και δυστυχώς την διάδοση, πολλών φανταστικών σεναρίων, που φτάνουν τον άνθρωπο σε επικίνδυνους παραλογισμούς.

Είναι σαν να βλέπεις ενήλικους ανθρώπους να πιστεύουν στον Αι Βασίλη, και να μην πείθονται με τίποτα, πως τα επόμενα Χριστούγεννα, δεν θα τους φέρει ο Αι Βασίλης δώρο, αλλά κάποιος συγγενής τους...  Είναι τραγικό, αλλά δυστυχώς συμβαίνει... (και δυστυχώς συνέβει και σε μένα, στο παρελθόν...)

...και ο λόγος είναι γιατί δεν γνωρίζουμε την ιστορία και την επιστήμη ικανοποιητικά, έτσι ώστε να κρίνουμε τι είναι πραγματικό και τι ψευδές, και παράλληλα έχει κλονισθεί η ψυχική μας υγεία, λόγω σφοδρών κοινωνικο-πολιτικών πιέσεων που απειλούν κυριολεκτικά την ζωή μας, είτε ατομικά, είτε συλλογικά ως ανθρωπότητα...

Επίσης εξαιτίας του παραλογισμού, της εξ' αποκαλύψεως θρησκευτικής δογματικότητας, ο δυτικός κόσμος, στην πλειοψηφία, είναι πολύ ευπαθής και επιρρεπής, να "πιστεύει" οτιδήποτε, χωρίς να έχει αποδείξεις... Με άλλα λόγια, εξαιτίας της επικράτησης τόσων αιώνων του σκοταδισμού, εκπαιδευτήκαμε να μην σκεφτόμαστε, να μην ερευνούμε, και να μην εκτιμούμε την επιστήμη, και τον ορθολογισμό...

Οι Γνώστες όμως έχουν πάντα επιχειρήματα, για διάλογο... Οι πιστοί όμως ποτέ... "'Αφησε με ήσυχο", σου λέει... "εγώ έτσι θέλω να πιστεύω..."

Γι' αυτό και το δόγμα κυνήγησε την Γνώση.  Γιατί το σκοτάδι δεν μπορεί να υπάρξει στην παρουσία Φωτός.

Χαρακτηριστική η φράση του Ι. Χρυσόστομου, όταν τον ρώτησαν,

"Γιατί υπάρχει η κόλαση?" 
και εκείνος απάντησε, "Για να πηγαίνουν αυτοί που θέτουν τέτοια ερωτήματα." 

Σίγουρα περνάμε μία αγωνία (κόλαση) μέχρι να κατανοήσουμε (Γνωρίσουμε) αλλά είναι ο μόνος τρόπος να κατακτήσουμε την πνευματική μας ελευθερία (Παράδεισο).

Ευχαριστούμε τον αγαπητό Frater Immortal που άνοιξε ένα τόσο σημαντικό θέμα, έτσι ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε ικανοποιητικά, σε ποιο αρχαίο μυστήριο βασίστηκε, η φαντασίωση περί Υπερβορείων...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 16, 2008, 00:08:30 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

προμηθέας

  • ΑΜΡΑ - Μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 110
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Υπερβόριοι... οι (φιλέλληνες) εξωγήινοι
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 28, 2011, 13:28:34 »
Πολύ ενδιαφέρον θέμα,θα μπορούσε κάποιος Γνώστης να το συνεχίσει?

προμηθέας

  • ΑΜΡΑ - Μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 110
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Υπερβόριοι... οι (φιλέλληνες) εξωγήινοι
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 25, 2011, 17:34:11 »
Τελικά ποίος ο συμβολισμός και η σημασία;

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Υπερβόριοι... οι (φιλέλληνες) εξωγήινοι
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 26, 2011, 16:15:42 »

Ο Μύθος της "Υπερβορείας" σχετίζεται άμεσα με τον θεό Απόλλωνα - ως Ήλιο - και προσεγγίζεται από δύο δρόμους. Ο Μύθος αυτός, όπως και κάθε Αυθεντικός Μύθος, ερμηνεύεται και αποσυμβολίζεται με τα λεγόμενα επτά -7- κλειδιά ερμηνείας. Βαθύτερη και εκτενέστερη ερμηνεία και ενδελεχής αποσυμβολισμός, παρουσιάζεται στις διδασκαλίες του μυητικού συστήματος της ΑΜΡΑ. Ξαναγυρίζοντας στην αρχή της παράθεσης για τους δύο δρόμους προσέγγισης, ο ένας αναφέρεται στην παράδοση κάποιας ιδανικής και τέλειας "χώρας" απ΄όπου κατάγονται και επιστρέφουν οι θεοί - χώρα η οποία συναντάται σε πληθώρα μυθολογικών παραδόσεων πολλών λαών και ο δεύτερος αναφέρεται στα φαινόμενα του ετήσιου κύκλου του Ήλιου. Ειδικότερα έχει να κάνει με την προσέγγιση με την βοήθεια του ενός από τα επτά (7) κλειδιά ερμηνείας του Μύθου - του Αστρολογικού κλειδιού.

Στη χειμερινή τροπή ο Ήλιος φαίνεται τελείως απομακρυσμένος, σαν να έχει εγκαταλείψει τις χώρες όπου "βασιλεύει" τα καλοκαίρια. Είναι αστρολογικά η εποχή του Αιγόκερου - αρχές τρίτου δεκαήμερου του Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές του τρίτου δεκαήμερου του Δεκεμβρίου - περίοδος στο τέλος της οποίας βρίσκεται και η μεγαλύτερη νύχτα. Παρότι βέβαια τον χειμώνα ο ήλιος φαίνεται απομακρυσμένος στο Νότο - κάτι που αστρονομικά είναι γεγονός - στον Αστρολογικό χάρτη το Ζώδιο του Αιγόκερου (συμβολίζεται με τα χιονισμένα και παγωμένα ψηλά βουνά) είναι το πλέον υπερυψωμένο, βρισκόμενο στο ζενίθ ενός κανονικού ωροσκοπίου με πρώτο ζώδιο τον Κριό. (Ο αντίστοιχος "Αιγόκερως" σε προσωπικό ωροσκόπιο είναι ο δέκατος οίκος). Όντας λοιπόν το βορειότερο ζώδιο ο Αιγόκερως και με σύγχρονο το αστρονομικό και βέβαια φυσικό φαινόμενο της φαινομενικής απομάκρυνσης του ήλιου από τις χώρες του βορείου ημισφαιρίου της Γης, δημιουργήθηκε η παράδοση ότι ο ήλιος - Απόλλωνας τον χειμώνα που απομακρύνεται από την Ελλάδα, πηγαίνει στο βορειότερο άκρο της Γης, όπου μυθολογικά αναφέρονταν ότι βρίσκεται η χώρα των Υπερβόρειων.

Είναι χρήσιμο να τονίσουμε ότι, ένας Μύθος εμπεριέχει και πληθώρα γνώσεων πραγματικών όπως και ιστορικών στοιχείων, γιαυτό και η Υπερβόρεια παρουσιάζεται μέσα σε ένα γεωγραφικό πλαίσιο υπαρκτό, με αποτέλεσμα η μυθική αυτή "χώρα" για πολλούς να εκλαμβάνεται ως τόπος επί της Γης, σε κάποια βορειότερα πλάτη, κάπου κοντά στον βόρειο πόλο.   

Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

προμηθέας

  • ΑΜΡΑ - Μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 110
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Υπερβόριοι... οι (φιλέλληνες) εξωγήινοι
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 27, 2011, 01:06:14 »
Ευχαριστώ,θα κάνω υπομονή για τα υπόλοιπα ;)

ΔΙΟς ΑΕΤΟς

  • Μηνύματα: 324
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Υπερβόριοι... οι (φιλέλληνες) εξωγήινοι
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 28, 2011, 18:46:51 »
Πολύ ενδιαφέρον θέμα,θα μπορούσε κάποιος Γνώστης να το συνεχίσει?


Kαλησπέρααα.....ο αγαπητός μας Ορφέας θαρρώ πως τοποθέτησε το θέμα στην σωστή του διάσταση,αν δεν σφάλω αναφορά για τον λαό αυτό κάνει και ο Ομηρος στην Οδύσεια,αρκετά σαφώς υπενήσετε ότι,αφού ο Οδυσσέας πέρασε τις Ηράκλειες στήλες ανέβηκε στον λαό των Υπερβορείων (Σκανδιναβικές χώρες) μπορεί όμως και να κάνω λάθος.....πάνε αισθάνομε χιλιάδες χρόνια...που διάβαζα Ομηρο και πολλά τα έχω ξεχάση μήν με πέρνετε και τις μετρητείς... :)
Η αγαπητή μας Roze ΕΥΣΤΟΧΑ τοποθέτησε τα πράγματα στην κατάταξη του ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ καθώς να προσθέσω κι εγω,στο χίλιες και μία νύχτες...σουσάμι άνοιξε....Θούλη,και Υπερβόριοι-φιλέλληνες (ΓΙΑΤΙ????) Και ωραίες παρθένοι που μας κατέθεταν μυστικά όπλα κι ύστερα εθυσιάζοντω υπέρ φιλλεληνισμού και πατρίδως (ΓΙΑΤΙ???)....καλό αλλά καθόλου ρεαλιστικό συγχωρέστε με  :-[
Προσωπικά πιστεύω πως κι αυτή όπως και τόσες άλλες ωραία καλοφτιαγμένες ιστορίες για άταχτα παιδιά κρύβουν σκοπούς ιδιοτελείς και καλοστημένους.Να δημιουργηθούν κι άλλες αγέλες,να ενταχθούν σε πειθήνια υποταχτηκά σύνολα κάποιοι που για τον ένα ή άλλον λόγο,δεν τσίμπησαν με τις έως τώρα παλαιές τακτικές.
Ολο και νέες μέθοδοι θα βρίσκοντε ποιό περιπλοκες και ποιό φαντασμαγορικές....και αγαπητή μου Roze...λίγο πολύ,πιστεύω,καποια στιγμή,όλοι μας πέσαμε μέσα,είδαμε το...φώς το αληθινόν  ;D και ξαναβγήκαμε γιομάτοι ενθουσιασμό για την εμπειρία..μα και την σοφία που αποκτήσαμε (ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΘΕΙς ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙς παροιμία)....
Τώρα σχετικά με το θέμα του αγαπητού μας Frater Immortal,ναί είναι όντως μια ευκαιρία να μελετήση κανείς σε τι εξυπηρετούν την νέα αυτή εποχή που τα κλειστά πια μάτια ΑΝΟΙΞΑΝ,και τα κλειστά μυαλά κι αυτά ΑΝΟΙΞΑΝ...όλα αυτά τα παραμυθηκού τύπου στοιχεία,ποιούς εξυπηρετούν,και για ποιούς τελικά σκοπούς....αληθινά.
Ομως εγώ δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις για να αναλύσω αυτό καθ'αυτό το θέμα...το οποίο ανήκει στη δικαιοδωσία του συμπαθέστατου μου,συγγραφέα-ερευνητή-μαθηματικού-What ever...k.Δ.Λιακόπουλου...καλή συνέχεια στην ερευνά μας. :)
Ο ισχυρός ας επικρατήσει...

Κυριακή Ξενάκη

  • Μηνύματα: 15
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Υπερβόριοι... οι (φιλέλληνες) εξωγήινοι
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 12, 2017, 15:06:52 »
Καλησπέρα και από εμένα πραγματικά είμαι ενθουσιασμενη που ανακάλυψα αυτό το φόρουμ σε αυτούς τους καιρούς κοίτα να δεις που η τεχνολογία τελικά έχει και την καλή της την πλευρά μάλλον πάντα καλή πλευρά είχε μόνο που εμείς οι άνθρωποι δεν ξέραμε να την χρησιμοποιήσουμε σωστά. Για να μην πολυλογώ το θέμα των εξωγήινων πολιτισμών με έχει απασχολήσει αρκετά αφού τολμώ να πω ότι κάτι μήνες τώρα παρατηρώ στον ουρανό κάτι κουκίδες φωτεινές σαν αστέρια που σίγουρα δεν είναι αστέρια γιατί κινούνται και σίγουρα δεν είναι δορυφόροι γιατί είναι φωτεινά και ξαφνικά σβήνουν και ύστερα ξαναεμφανιζονται.και δεν είναι αεροπλάνα γιατί κινούνται σταθερά σαν μπάλες φωτός. Θέλω να αναφέρω συγκεκριμένα ένα περιστατικό που συνέβη πριν ένα μήνα περίπου στο Σούνιο στο ναό του Ποσειδώνα ούτε σαράντα μέτρα πάνω από το κεφάλι μας υπήρχε ένα τέτοιο άτια υfo μπορεί να με πείτε τρελή αλλά δε τα έχω δει μόνο εγώ και έτσι αρχίσαμε να ψάχνουμε και στο ίντερνετ και είδαμε βιντεακια με τέτοιου είδους φωτεινά αντικείμενα στον ουρανό και από άλλους ανθρώπους και σε άλλες χώρες. Σίγουρα θα έχουν δει και άλλοι τέτοια περιστατικά εδώ μέσα. Κατά τη γνώμη μου είναι Πλειάδιοι Σείριοι Ανδρομεδιοι.