Αποστολέας Θέμα: Η παραποίηση της Αλήθειας για την προέλευση του Ροδοσταυρισμού  (Αναγνώστηκε 43113 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, έμεινα έκπληκτη με την παρακάτω τοποθέτηση...

http://www.metafysiko.gr/forum/printthread.php?t=3499&page=2&pp=10

Iστορικό των ΡοδοΣταύρων
(σύμφωνα με τα Αρχεία του Τ.Κ+Α)
Απόσπασμα από ομιλία του ΥΜΤ Ευγενίου, στην Γαλλία, το 1940.
(Ε.Dupre-ΡοδοΣταυρων Ιστορια)

Ο ΡοδόΣταυροι συγκροτήθηκαν σε Τάγμα το 313 μ.Χ. από τον Κωνσταντίνο τον Μεγάλο. Χάρη στις ενέργειες των μελών της Αδελφότητας, ο Χριστιανισμός, με το Διάταγμα του Μεδιολάνου 1, καθιερώθηκε οριστικά στα πολιτισμένα κράτη της Ευρώπης.

Κατʼ απομίμηση του Χριστού, το Τάγμα διοικείτο από 12 Μεγάλους Διδασκάλους και 72 Διδασκάλους, υπό το κύρος ενός Υπάτου Αρχηγού ο οποίος έφερε τον τίτλο του Ιμπεράτορος. Ο Ιμπεράτωρ είχε ως βοηθούς δύο αξιωματούχους οι οποίοι απεκαλούντο ο μεν ένας Διδάσκαλος της Ανατολής, ο δε άλλος Διδάσκαλος της Δύσεως. Ο Ιμπεράτωρ ήταν ταυτοχρόνως και Αυτοκράτορας. Το Τάγμα διαλύθηκε το 1453, την ημέρα της πτώσεως της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, 29η Μαΐου 1453. Την ίδια μέρα χάθηκε και ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ο 11ος, τελευταίος βυζαντινός αυτοκράτορας και τελευταίος Ιμπεράτωρ ΡοδόΣταυρος.

Οι λίγοι Διδάσκαλοι-αδελφοί, οι εναπομείναντες χωρίς αρχηγό, διασκορπίστηκαν ανά τον κόσμο και με μεμονωμένες μυήσεις διατήρησαν την μυστική Παράδοση, αφού εγκατέλειψαν όμως τους πρακτικούς και πολιτικούς σκοπούς του Τάγματος 2.
Ένας Ευρωπαίος μύστης, ο Ροζενκρόυτς, μυήθηκε στην Παράδοση τον 14ο αιώνα και την διέδωσε στην Δύση, ιδιαιτέρως στην Γερμανία και την Γαλλία. Η μυστηριώδης δράση των Διδασκάλων έγινε τότε αισθητή για λίγο χρόνο, αλλά η Αδελφότητα περιέπεσε και πάλι σε αφάνεια και δεν διατηρήθηκε μέχρι τις μέρες μας παρά από περιορισμένο αριθμό μεμυημένων, κατώτερο των 100 αδελφών στην Δύση. Η αρχική Παράδοση έχει τελείως αλλοιωθεί 2. Ο νυν αρχηγός των ΡοδοΣταύρων φέρει τον τίτλο «Μέγας Αττικός», έχει το αξίωμα του Διδασκάλου της Ανατολής και, ενδεχομένως, θα ήταν Ιμπεράτωρ, αν ο Ύπατος Άρχων στο Αόρατο αποφάσιζε την επανασυγκρότηση του Τάγματος.

πηγη http://www.krinaetos.gr/page.php?tm...2171203&spot=19

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρουσιάζεται ο Ροδοσταυρισμός, ως η αιτία της καθιέρωσης του Χριστιανισμού, που κυριολεκτικά αλλοιώνει παντελώς την Αλήθεια.  

Όπως έχουμε παρουσιάσει στο φόρουμ μας, βάση τεκμηρίων, ο Ροδοσταυρισμός είναι Πανθεισμός, βασισμένος στην Αρχαία Ελληνική Κοσμοθεώρηση, και ανέκαθεν ήταν διαμετρικά αντίθετος με το Χριστιανικό Δόγμα.  Ο Ροσταυρισμός, ήταν η κύρια αιτία, επιστροφής της ανθρωπότητας στο δρόμο της Γνώσης, (δηλαδή των επιστημών και του ορθολογισμού), ο οποίος είναι διαμετρικά αντίθετος με τον δρόμο της πίστης.

Το κίνημα του Ροδοσταυρισμού, ήταν η αιτία της επιστροφής του Φωτός στην Ευρώπη, δηλαδή του διαφωτισμού, ενώ ο Χριστιανισμός, επέφερε τον σκοταδισμό του Μεσαίωνα.

Ο λόγος είναι γιατί απλά ο Ροδοσταυρισμός προάγει την Γνώση (το Φως) μέσω της έρευνας και της επιστήμης, ενώ ο Χριστιανισμός μάχεται κατά της γνώσης, και επιβάλλει ένα ανήθικο και παράλογο δόγμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 03, 2008, 15:20:39 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

rosa_alba

  • Μηνύματα: 8
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Αγαπητή Rose_777,

Τα γραφόμενά σου σχετικώς με την προέλευση του Ροδοσταυρισμού μου προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση. Γνωρίζω καλά την εκδοχή του Κριναετού -- για την ακρίβεια, γνωρίζω καλά τα Ροδοσταυρικά Χειρόγραφα που είχε στην διάθεσή του ο Δ. Σεμελάς -- αλλά πάλι, δεν ξέρω την προέλευση αυτών των χειρογράφων...
Οπότε, αναγκαστικώς θα βασίσω την απάντησή μου αφ' ενός σε κοινώς αποδεκτές πηγές, αφ' ετέρου στην σημερινή πραγματικότητα.

1. Το όνομα Kristian Rosenkreutz σημαίνει Χριστιανός Ροδόσταυρος. Το "Kristian" αυτομάτως δηλώνει τον Χριστιανικό χαρακτήρα του Ροδοσταυρισμού. Όσον αφορά δε στο "Ροδόσταυρος", τούτο επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Κατά μίαν εξ αυτών, το Ρόδο δεν είναι άλλο από το Εξάγραμμο, το οποίο -- συνδυαζόμενο με τον Σταυρό -- μας δίδει την πλήρη εκδήλωση της Χριστικής Παραδόσεως, δια της Παλαιάς (Ρόδο) και της Καινής (Σταυρός) Διαθήκης. (Πρβλ. το Μαρτινιστικό Έμβλημα).

2. Η Fama, (εκδ. Ιάμβλιχος 1990), ήδη από την πρώτη της σελίδα γράφει: "... ώστε να βαδίσουμε όλο και περισσότερο προς την τέλεια γνώση του υιού Του Ιησού Χριστού..." (σελ.45 της ως άνω εκδ.).

Στην χάλκινη πλάκα του Βωμού της κρύπτης του Κρίστιαν Ροζενκρώυτς ήταν γραμμένη η φράση: "Ιησούς, το Πάν για μένα". (σελ. 61 της ως άνω εκδ.).

Η δε γνωστή ρήση: "Εκ τού Θεού γεννώμεθα, εν Ονόματι Χριστού αποθνήσκουμε, δια του Αγίου Πνεύματος αναγεννώμεθα" επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά τον Χριστιανικό χαρακτήρα του Ροδοσταυρισμού.

3. Ο Stanislas de Guaita στο Essais des Sciences Maudites, (Paris 1890, τ. 1ος, σελ. 154), λέγει:

"Ομοίως υποδιαιρούμενος σε τρεις βαθμούς, ο Ροδοσταυρισμός έρχεται να εμβολιασθεί επάνω στον Μαρτινισμό. Διότι, προκειμένου να διεκδικήσει κάποιος τον πρώτο Ροδοσταυρικό βαθμό, θα πρέπει απαραιτήτως να έχει ήδη λάβει τον τρίτο Μαρτινιστικό βαθμό (S*I*). Πρόκειται για την τυπική προϋπόθεση εισδοχής".

Εάν, λοιπόν, ο Μαρτινισμός είναι Χριστιανική Ιπποσύνη, βάσει των λεγομένων όχι μόνον του Papus*, αλλά και όλων των έργων του Louis Claude de Saint Martin, συνεπάγεται ότι ο Ροδοσταυρισμός, ως επομένη βαθμίδα, έρχεται ως επιστέγασμα, σαν κατάληξη μίας πορείας Χριστιανικού χαρακτήρα.

* "Martinisme, Martinesisme, Willermosisme et Franc-Maconnerie", Paris 1899, σελ. 10

4. Στην πράξη, με εξαίρεση το AMORC και τα σχετικά με αυτό Τάγματα, συναντούμε τον Ροδοσταυρισμό έπειτα από τον Μαρτινισμό, σαν εσωτερικό κύκλο αυτού. Γνωρίζω τουλάχιστον πέντε διαφορετικά Μαρτινιστικά Τάγματα, ανεξάρτητα και άσχετα μεταξύ τους, που έχουν στους κόλπους τους Ροδοσταυρικό Περιστύλιο. Θα μου επιτρέψετε να μην τα αναφέρω, αφ' ενός επειδή δεν μπορώ να το αποδείξω χωρίς να δημοσιοποιήσω πράγματα που δεν θα έπρεπε..., και αφ' ετέρου για να μη θεωρηθεί ότι επιδιώκω να κάνω διαφήμηση...

Ο Παπύς στο "Martinisme, Martinesisme, Willermosisme et Franc-Maconnerie", Paris 1899, σελ. 3, σε κεφάλαιο με επικεφαλίδα "Οι Χριστιανοί Πεφωτισμένοι - Οι Ροδόσταυροι", ομιλεί για την Ροδοσταυρική μύηση, η οποία, δια του Lagreze και του Ambelain, επεβίωσε μέχρι τις μέρες μας.

Αυτή η μύηση, η οποία σήμερα φέρει το εξωτερικό όνομα Ροδόσταυροι της Ανατολής, (και η οποία καμμία σχέση δεν φαίνεται να έχει με τους "Ροδοσταύρους Αδελφούς της Ανατολής" του Δ. Σεμελά), συναντάται στους κόλπους αρκετών Μαρτινιστικών Ταγμάτων (ασχέτων μεταξύ τους, όπως προανέφερα) ως κλειστό, εσωτερικό Ροδοσταυρικό περιστύλιο. Οι εργασίες τους και ο όλος τελετουργικός τους διάκοσμος είναι ακραιφνώς Χριστιανικά, κύριο δε αντικείμενό τους  είναι η θεραπεία.*

* Bλέπε σχετικώς:
- R. Ambelain, Sacramentaire du Rose Croix, editions Bussiere, 1963.
- Luca Pierini, Il sacramentario segreto della suprema magia Rosa + croce, ed. Rebis.
- του ιδίου, Preghiere, esorcismi e benedizioni rituali di alta magia Rosa + croce, ed. Rebis.
- F.R+C, Ανθολόγιο Θεουργικών Πράξεων των Ροδοσταύρων της Ανατολής, Αθήνα 2008.


Ας θυμηθούμε και πάλι την Fama: "κανείς δεν θα ασκεί τίποτε άλλο εκτός από την θεραπεία των ασθενών και αυτή χωρίς φράγματα" (σελ.55-56 της ως άνω εκδ.).

Φιλικότατα,

Rosa Alba

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
  ΑΓΑΠΗΤΗ.....ΗΡΘΕΣ....ΚΑΛΩΣ.....

                                 ΜΙΑ.....ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ....ΜΟΝΟ....ΕΑΝ   ΜΟΥ  επιτρεψεις....

                         " ρ ο δ ο ν .....ΣΥ ,    ΠΟΥ   ΓΙΑ   Π Ρ Ω Τ Η   Φ Ο Ρ Α ....ΣΕ   Α Ν Α Κ Α Λ Υ Ψ Ε .....

                                                 Ο    Α Σ Κ Λ Η Π Ι Ο Σ .....ΚΑΙ   Ο   Κ Ε Ν Τ Α Υ Ρ Ο Σ     Χ Ε Ι Ρ Ω Ν .....""
                                                                                                                                     

                  ""Ε Σ Ε Ι Σ .....,    Ι Σ Χ Υ Ρ Α      ρ ο δ α ....Ε Σ Ε Ι Σ .....ΠΟΥ    Η   Μ Α Ν Α - Γ Η .....ΣΑΣ   Ε Π Λ Α Σ Ε ...

                                 ΚΑΙ   ΣΑΣ   Ε Δ Ω Σ Ε .....ΣΕ    Ο Λ Α  ....   ΤΑ    Ε Θ Ν Η .....""



                        ""  Α Γ Ι Ο .....ρ ο δ ο ....ΠΟΥ    Δ Ε Ν ....,   Σ Π Α Ρ Θ Η Κ Ε Σ ....Ο Υ Τ Ε ..,   Φ Υ Τ Ε Υ Τ Η Κ Ε Σ ....

                                                    Δ Ε Ι Ξ Ε .....   ΤΑ    Π Ρ Ο Σ Ο Ν Τ Α ....  Π Ο Υ ....

                                        Ο    Θ Ε Ο Σ .....ΣΟΥ    Ε Δ Ω Σ Ε .......""


                                                                                                         καλως.....ηρθες.... alba.....

rosa_alba

  • Μηνύματα: 8
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Αγαπητέ Suida,

Σ' ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα. Χαίρομαι πού σας βρήκα. Ελπίζω το forum αυτό -- σε αντίθεση με άλλα -- να δέχεται καλά τις διαφωνίες...

... διότι κι άλλοι μιλούν για πνευματική ελευθερία... μέχρι να δουν κάποιον να διαφωνεί...

Εν πάση περιπτώσει, στα περί Ροδοσταυρισμού απλώς είπα την γνώμη μου και τίποτε άλλο!

Εξ άλλου, έχω την επίγνωση ότι όψεις της αληθείας ενυπάρχουν σε όλες τις θρησκείες και σε όλες τις παραδόσεις... Κι αν μελετήσουμε την Θεογονία του Ορφισμού, θα διαπιστώσουμε ότι, τελικά, ο Χριστιανισμός δεν αφίσταται από την αληθινή Αρχαιοελληνική Παράδοση... Ας θυμηθούμε τον Εσταυρωμένο Διόνυσο, τον Διόνυσο Ζαγρέα (τον την Ζωήν αγρεύοντα)...

Rosa Alba

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 20, 2008, 15:20:48 από rosa_alba »

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
     αγαπητη .....alba....

                                    κ α π ο ι ο ς.....που .....Δ Ε Ν .... Δ Ι Α --Φ Ω Ν Η .....Ε Ι Ν Α Ι ....

                                                           Κ Α Π Ο Ι Ο Σ ......

                                           ΠΟΥ    Δ Ε Ν .....Ε Χ Ε Ι .....Ε Ν Α     Γ  Ι  Α  Τ  Ι  ....!!!


                        --""ΤΑ    ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ.....Ξ Ε Υ Ρ Ο Υ Ν .....ΚΑΛΥΤΕΡΑ.....

                                                             Α Π Ο     ΤΑ    Β Ι Β Λ Ι Α .....

                                          Γ Ι Α Τ Ι .....

                                                         Δ Ε Ν .....   Ω Ρ Ι Μ Α Ζ Ο Υ Ν ......""

                                                                                                               ΧΑΙΡΕ.....

ΣΕΡΑΠΙΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 492
  • Karma: 0
  • FR.M.T.S.G
    • Προφίλ
Rosa Alba καλώς ήλθες.

Χριστιανική τροπή πήρε για να κρυφτή από τα βλέμματα των αμύητων η εσωτερική γνώση. Μέσω των αλληγοριών του Χριστιανισμού, να αναγεννηθεί και να περάσουν οι γνώσεις του σύμπαντος κόσμου στους επόμενους. Όπως εξάλλου κάποτε η γνώση του Ρόδου κρύφτηκε στον ζωροαστρισμό, achura mazda, ariman κλπ. Και όπως στο μέλλον θα καλυφτεί πάλι πίσω από νέες μορφές θρησκείας που θα πηγάζουν από το συλλογικό ασυνείδητο και την ανάγκη του συνόλου. Έτσι κάθε φορά θα χρησιμοποιεί τα νέα δεδομένα αλλά θα μένει πάντα η ίδια ουσία στην διαδικασία, θα αλλάζουν μόνο τα ονόματα και κάποια σύμβολα, και όταν κάποιος από τους μυημένους θα εξωτερικεύει και κάτι, αυτό αυτόματα θα γίνετε θρησκεία από τους υπολοίπους, δεν διαιρείται μόνο σε τρεις βαθμούς, αυτό είναι τεκτονικό κατάλοιπο, εις μνήμη των παλαιών του Ρόδου και του σταυρού. Οι τρείς αυτοί βαθμοί θέλουν να υπονοήσουν εξάλλου το σώμα την ψυχή και το πνεύμα.
Όμως ο δρόμος του Ροδόσταυρου αρχίζει από το αστρικό πεδίο και μετά
. ΒΙΩΜΑ
Για να βαδίσει κάποιος προς τη μία αλήθεια που είναι ο "Χριστός", κάποτε ο Ρά, κάποτε ο Ζωροάστρης, κάποτε ο Άδωνις, άλλη φορά πάλι ο Διόνυσος κλπ
η ψυχή του κόσμου, με την αρχαία έννοιά του, όμως δεν θα επεκταθώ περισσότερο σε αυτό γιατί δεν είναι όλα για όλους. Και επειδή κάποια από αυτά γράφτηκαν σε βιβλία και ξεκίνησε η μεγάλη παρανόηση, ο κάθε ένας που έγραφε έβαζε και τη θρησκευτική του χρειά, χωρίς να έχει περάσει κάθαρση δηλαδή, γυμνός εντός, αυτός και ο Ήλιος, εξάλλου δεν φτάνονται όλα με τη λογική, αν πρώτα δεν αναχθεί.


Π.Χ στην κρύπτη όπως αναφέρεις, την συμβολική κρύπτη που υπονοεί τον εαυτό μας, ήταν τέσσερα ρητά, το ένα από αυτό το αναφέρεις ήδη, Ιησούς το παν για μένα, Ιησούς από το ίασης θεραπεία και όχι από το IHSH όπως αναφέρουν τα ιουδαϊκά κείμενα, στην προσπάθειά τους να εμφανιστούν ως γνήσιοι, που και αυτά προέρχονται από την Αίγυπτο και με τη σειρά τους από τους προέλληνες, αν και οι μυημένοι δεν είχαν τόπο και καταγωγή. 

"Εκ τού Θεού γεννώμεθα, εν Ονόματι Χριστού αποθνήσκουμε, δια του Αγίου Πνεύματος αναγεννώμεθα " Επετρεψέ μου αυτό καταλαβαίνουν όσοι δεν έχουν αποβάλει τα είδωλα, εκ θεού σημαίνει εκ της ψυχικής αντίληψης, από το τρέχω, θεώμαι, από την υπόφυση π.χ., εν ονόματι Χριστού αποθνήσκουμε, σημαίνει απορροφούμαστε απο την ψυχή μας, την Χριστική κατάσταση, αφού ενωθεί η υποκειμενικότητα με την αντικειμενικότητά μας δηλαδή στον παράδεισο, εκεί που δεν δύει ποτέ το φως παρά της δύσεως, από το χρίσμα, και δεν εννοούν χριστό πρόσωπο, εξάλλου και η λέξη Χριστός απαντάτε στην Ελλάδα πριν τους ιουδαίους που θέλησαν να αλλάξουν τα πάντα και να φανούν οι εκλεκτοί, γιατί μέχρι εκεί τους έφτανε ή τόσο χαμηλά είχαν πέσει οι Έλληνες, όπως και σήμερα.
"κανείς δεν θα ασκεί τίποτε άλλο εκτός από την θεραπεία των ασθενών και αυτή χωρίς φράγματα"  επίσης αναφέρεις, όμως πια θεραπεία? αυτή του εμπορίου, με διάφορους μαθητευόμενους αλμπάνηδες που θεραπεύουν πάσα νόσο και πάσα ....  ΌΧΙ θεραπεία σημαίνει πέρα της σωματικής που στηρίζεται σε δύο θεμελιώδες εκφράσεις της ενέργειας, της ψυχικής δηλαδή και τη  σωματικής, και όπως αυτές ρέουν, πρώτα εσωτερική αποκατάσταση επαφής με τη φύση, δια μέσου των δύο ημισφαιρίων μας, όχι της φαντασιώσεως μας, ψυχοσωματική  ισορροπία που έρχεται από την ορθή λειτουργία λογικής και συναισθήματος, που αυτό κατορθώνεται όταν τα όντα εντάσσονται ορθά στο βασίλειό τους δηλαδή , τα κύτταρα αντιλαμβάνονται, το σύνολο, και το αντίστροφο, ΠΑΝΘΕΙΣΜΟΣ.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥς ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΥΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΎΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ "ΠΕΠΛΟΥ" ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΏΝΤΑς ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ. Π.Χ. ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.

Για να μην επεκταθώ άλλο και κουράσω και πάλι καλωσόρισες.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 20, 2008, 18:11:24 από SERAPIS »
Per aspera ad astra

rosa_alba

  • Μηνύματα: 8
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Αγαπητέ Σέραπι, ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και για την απάντησή σου.

Αντιλαμβάνομαι ότι "επικρατούσα" (εάν όχι "επίσημη") άποψη του forum είναι ο Πανθεϊσμός. Ο.Κ., το σέβομαι...

Rosa Alba

rosa_alba

  • Μηνύματα: 8
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Φίλες και φίλοι,

Μέχρι τώρα θεωρούσα ότι ο Ροδοσταυρισμός αποτελεί έκφραση της Ιωαννιτικής Παραδόσεως, όπως αυτή εκδηλώνεται μέσω Ταγμάτων όπως οι RCO, οι EASIE-EASIA κ.α., που είναι όλα Τάγματα Χριστιανικής Ιπποσύνης και συνιστούν τους Πολεμιστές του Φωτός.

Είσθε οι μόνοι, απ' όσο γνωρίζω, που συσχετίζετε τον Ροδοσταυρισμό με τον Πανθεϊσμό!

Έχετε στην κατοχή σας πρωτογενή ντοκουμέντα που να αποδεικνύουν αυτόν σας τον ισχυρισμό; Κι αν ναι, τι είδους;

Rosa Alba

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Αντιλαμβάνομαι ότι "επικρατούσα" (εάν όχι "επίσημη") άποψη του forum είναι ο Πανθεϊσμός. Ο.Κ., το σέβομαι...

Θεωρώ πως εδώ δεν "προωθείται" καμμία προσέγγιση της έννοιας του Θεού. Καθώς οι δυνατές εκδοχές-προσεγγίσεις της έννοιας του Θεού είναι πολλές, έγκειται στην προσωπική οπτική του καθενός μας το πως ερμηνεύουμε και τι θεωρούμε πως είναι ο Θεός. Σε κάθε περίπτωση, η πανθεϊστική προσέγγιση του Θείου (Θεός = υλικό σύμπαν), θεωρώ πως πρέπει να επεκταθεί στον ορισμό του πανενθεϊσμού (το υλικό σύμπαν αποτελεί μέρος του Θεού)...

*κι από εμένα καλωσήλθες στο φόρουμ κι εύχομαι μέσω αυτής της διαδικασίας να κάνεις πράξη το "Oculatus Abis"... :)
...spes mea in mentem est...

rosa_alba

  • Μηνύματα: 8
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Σε κάθε περίπτωση, η πανθεϊστική προσέγγιση του Θείου (Θεός = υλικό σύμπαν), θεωρώ πως πρέπει να επεκταθεί στον ορισμό του πανενθεϊσμού (το υλικό σύμπαν αποτελεί μέρος του Θεού)...

Σ' ευχαριστώ, αγαπητέ Trithemius.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, η σχέση Θεού και κόσμου διατυπώνεται ως εξής: Ο Θεός είναι εντός του κόσμου, εκτός του κόσμου και πέραν της εννοίας του κόσμου. Με άλλα λόγια, το συγκεκριμένο δεν είναι δυνατόν να χωρέσει το αφηρημένο. Μπορεί μόνον να το εκφράσει μερικώς. Έτσι, ο κόσμος εκφράζει εν μέρει τα κατηγορήματα του Θεού, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να ταυτισθεί μαζύ Του.

Rosa Alba

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Αγαπητή Rosa_Alba,

καλωσόρισες στην Ροδοσταυρική μας παρέα, και ευχόμαστε καρποφόρους διαλόγους...

Συνεχίζοντας στο θέμα μας, η έννοια του Χριστού είναι αρχαιοελληνική έννοια, η οποία διαστρεβλώθηκε μέσω της ιουδαιοχριστιανικής παράδοσης, αλλοιώνοντας τα παγκόσμια αρχέτυπα...

Ο ρόλος της ΑΜΡΑ, και κάθε 'Ελληνα Εσωτεριστή που αφυπνίζεται, είναι η Αποκατάσταση της Αλήθειας, και της Ιστορικής Πραγματικότητας.  Στα πλαίσια της Αφύπνισης και της Αποκατάστασης της Αλήθειας είναι ζητούμενο η αμφισβήτηση, η αντιπαράθεση και ο υγιής διάλογος, μέσω της ποικιλομορφίας των απόψεων.

Το αρχέτυπο του Χριστού είναι η Ηλιακή Μύηση στην Καμπάλα και ολοκληρώνεται στον Χείρωνα.  Χριστός ως ένας συγκεκριμένος θεάνθρωπος δεν υπήρξε ποτέ... Η Θρησκεία του Χριστιανισμού είναι μία αλλοίωση, μια εσκεμμένη διαστρέβλωση του Παγκόσμιου Ηλιακού Μύθου, με στόχο την χειραγώγηση και την υποδούλωση των ανθρώπων.

Φυσικά ο Ροδοσταυρισμός έχει σχέση με την Χρηστότητα, και την αρχαιοελληνική έννοια του 'Ηρωα - Χριστού, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον Γεσουχά των Βιβλικών γραφών.  

Προωθώντας τις αρχές της Αυθεντικής Ελληνικής παράδοσης, καταλήγουμε να καταδικάσουμε την αλλοίωση του χρηστικού αρχέτυπου μέσω του Ιουδαιοχριστιανισμού και το αποκαθιστούμε στην ορθή του ερμηνεία.

Η Παράδοση της Ελλάδας και της Ευρώπης δεν είναι η Παράδοση του Μωησή... Είναι η Παράδοση της δωδεκαπλότητας, της πιο αρχαίας ερμηνείας της Κοσμογονίας που γέννησε τις επιστήμες και τον πολιτισμό.

Για περισσότερες λεπτομέρειες περί Χριστιανισμού και Χριστιανού Ροδόσταυρου1... παραπέμπουμε στις παρακάτω διευθύνσεις...

http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,309.msg3732.html#msg3732
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1162.msg8460.html#msg8460
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1098.msg8784.html#msg8784
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,962.0.html
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,865.msg6622.html#msg6622
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,908.msg6967.html#msg6967
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,870.0.html
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,301.msg5196.html#msg5196

Είμαστε πάντα στην διάθεσή σου για περαιτέρω διευκρινήσεις...
_______________________________________________________________________________

1 Ο Κρίστιαν Ρόζεκροιτς δεν υπήρξε ποτέ... Είναι μύθος... 'Οπως και η κατασκευή χρυσού είναι επίσης μύθος... Δυστυχώς αρκετοί εσωτεριστές λειτουργούν ακόμα μέσω αφέλειας και δεν έχουν αναπτύξει τη διάκριση... 'Ετσι τους πουλάνε διάφορα παραμύθια για να τους κρατούν δέσμιους και να χειραγωγούν το πνεύμα τους ή να τους εκμεταλλεύονται οικονομικά...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 04, 2009, 16:04:29 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Θεωρώ πως εδώ δεν "προωθείται" καμμία προσέγγιση της έννοιας του Θεού.

Αγαπητέ Trithemius,

ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να "πιστεύει" ότι θέλει... Η ΑΜΡΑ όμως έχει συγκεκριμένες απόψεις και προσεγγίσεις πάνω στην έννοια του Θείου, και της ανθρώπινης ύπαρξης, που είναι η ιδεολογία του Πανθεϊσμού, δηλαδή η Αρχαία Ελληνική Κοσμογονία.  Αν και υπάρχουν συγκεκριμένες αρχές και διδασκαλίες στην ΑΜΡΑ, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε αυτές τις αρχές και όχι να τις αποδεχτούμε δογματικά.

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 21, 2008, 01:15:23 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
ΠΡΑΓΜΑΤΙ......ΑΓΑΠΗΤΗ ....777.....
                                             
                                         Η    ΠΟΛΙΤΙΚΗ    ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.....ΔΕΝ    Ι Σ Χ Υ Ε Ι ........ΜΟΝΟΝ    Η   ΠΟΙΟΤΗΤΑ,,,,ΤΗΣ   Υ Π Α Ρ Ξ Η Σ    ΜΑΣ.....ΕΧΕΙ....

                                                                                            ΚΑΙ   ΣΑΡΚΑ.....ΚΑΙ   Ο Σ Τ Α ......

                                                ΤΙ.....ΚΙ"ΑΝ   ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ.....ΠΕΤΡΟΣ....Η....ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ.....Η"......ΒΡΑΧΟΣ.....Η".....ΣΙΔΕΡΟ.....ΤΙ.....

                                ΠΟΙΟΣ.....ΕΙΝΑΙ    ΑΥΤΟΣ....ΠΟΥ    ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ......ΤΟ   ΟΝΟΜΑ.....ΤΟΥ    ΕΑΥΤΟΥ   ΤΟΥ....  ΘΑ   ΤΟΥ   Α Π Α Ν Τ Η Σ Η ....

                                                                                                    Φ Ω Ν Α Ζ Ο Ν Τ Α Σ     ΤΟ.....!?!?


                                               ΝΑΙ.....Η    Α Λ Η Θ Ε Ι Α .....Π Ο Ν Α Ε Ι .....ΠΑΡΑ    ΜΑ   ΠΑΡΑ   ΠΟΛΥ......

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Γνωρίζω καλά την εκδοχή του Κριναετού -- για την ακρίβεια, γνωρίζω καλά τα Ροδοσταυρικά Χειρόγραφα που είχε στην διάθεσή του ο Δ. Σεμελάς -- αλλά πάλι, δεν ξέρω την προέλευση αυτών των χειρογράφων...

Αγαπητή Rosa_alba,

ο Σεμελάς και η Δώρα, πέρασαν αρκετές ουφολογικές και νεοεποχήτικες ερμηνείες, περί εξ' αποκαλύψεως αλήθειες... που απέκτησαν μέσω της επικοινωνίας με κάποιες οντότητες κτλ...

Επίσης θεώρησαν τους εαυτούς τους αγίους, και αρχετυπικές μορφές... Δυστυχώς έχουν παρασύρει με το παραμύθι τους και άλλους συνανθρώπους μας, να ακολουθούν αυτές τις φαντασιοπληξίες...

Η ιστορία περί κρυφών αρχαίων χειρογράφων επίσης, ξεκίνησε από την Μπλαβάτσκυ, και βρήκε μιμητές τους Γούεσκοτ, Λιούις και Σεμελά, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως διαφημιστικό κόλπο και ως δόλωμα για την προσέλκυση αφελών πιστών...

Στην ΑΜΡΑ, στηριζόμαστε σε αρχαία χειρόγραφα, τα οποία όμως είναι πασίγνωστα, παρότι πολλά από αυτά είναι απόκρυφα... Χρησιμοποιούμε όμως την κρίση μας και την διάκριση μας, στην ανάλυση αυτών των χειρογράφων, και δεν δεχόμαστε καμία αυθεντία, παρά μόνο τον Ορθολογισμό και την κατανόησή μας...

2. Η Fama, (εκδ. Ιάμβλιχος 1990), ήδη από την πρώτη της σελίδα γράφει: "... ώστε να βαδίσουμε όλο και περισσότερο προς την τέλεια γνώση του υιού Του Ιησού Χριστού..." (σελ.45 της ως άνω εκδ.).

Η Fama, δεν αναφέρεται σε κάποια Αυθεντική Ροδοσταυρική αδελφότητα, αλλά σε κάποια προτεσταντική αίρεση που προσπάθησε να "χτυπήσει" τον Πάπα, χρησιμοποιώντας τον Ροδοσταυρισμό...

Στην χάλκινη πλάκα του Βωμού της κρύπτης του Κρίστιαν Ροζενκρώυτς ήταν γραμμένη η φράση: "Ιησούς, το Πάν για μένα".

Ας κατανοήσουμε πως τα περισσότερα βιβλία γράφονται παπαγαλίζοντας άλλους, χωρίς να ελέγχουν αν είναι αληθινά αυτά που μεταφέρουν... Είναι ολοφάνερο πως κανένας άνθρωπος δεν θα ονομαζόταν Χριστιανός Ροδόσταυρος... Πρόκειται για έναν τίτλο, όπως και του Ιησού Χριστού... όπως και του Οδυσσέα, ή του 'Ομηρου... Αυτές οι προσωπικότητες, είναι απλά μυθολογικά σύμβολα...

Ο Stanislas de Guaita στο Essais des Sciences Maudites, (Paris 1890, τ. 1ος, σελ. 154), λέγει:

Υπήρξε θύμα της διεστραμμένης μυητικής παράδοσης εκείνης της εποχής... Και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που καταστράφηκε.

Οι εργασίες τους και ο όλος τελετουργικός τους διάκοσμος είναι ακραιφνώς Χριστιανικά, κύριο δε αντικείμενό τους  είναι η θεραπεία.*

Οι χριστιανοί ροδόσταυροι, δεν έχουν γνώση και κατανόηση θεραπευτικής... Χρησιμοποιούν την ΠΡΟΣΕΥΧΗ, τον ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ, και τίποτα άλλο... Στο AMORC, διδάσκεται πως η κινέζικη θεραπευτική, είναι από τους Εσσαίους... και την συνδέουν με τον Διδάσκαλο Ιησού... Ειλικρινά είναι απίστευτο τι μπορεί να διδαχτεί κανείς από αμόρφωτους, και πως άλλοι αμόρφωτοι θα το αποδεχτούν χωρίς καν να το ερευνήσουν...

Αν οι περισσότεροι Εσωτεριστές, δεν ήταν Πιστοί, και αν ο Εσωτερισμός, δεν είχε χρησιμοποιηθεί ως μία εναλλακτική του Χριστιανισμού, δεν θα είχαμε γεμίσει από τόσες παραθρησκευτικές σέκτες, αλλά θα υπήρχε ένα σοβαρό έργο, για το οποίο όλοι θα ήμασταν τώρα περήφανοι...

Δυστυχώς όμως, η φαντασιοπληξία, και η εύκολη λύση του Σωτήρα, πουλάνε περισσότερο, από την απλή λογική, και την κατάκτηση της κατάλληλης παιδείας έτσι ώστε να προσεγγιστεί η Πνευματική Ελευθερία.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 04, 2009, 16:05:54 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ

 Ελπίζω το forum αυτό -- σε αντίθεση με άλλα -- να δέχεται καλά τις διαφωνίες...

... διότι κι άλλοι μιλούν για πνευματική ελευθερία... μέχρι να δουν κάποιον να διαφωνεί...

Εν πάση περιπτώσει, στα περί Ροδοσταυρισμού απλώς είπα την γνώμη μου και τίποτε άλλο!

Εξ άλλου, έχω την επίγνωση ότι όψεις της αληθείας ενυπάρχουν σε όλες τις θρησκείες και σε όλες τις παραδόσεις...



    Καλωσόρισες στην συντροφιά μας Rosa Alba....

    Ως ....διαφωνούντες σχεδόν με ΟΛΟΥΣ περί Ροδοσταυρισμού, πως θα ήταν δυνατόν να δυσανασχετούμε για κάποιον ακόμα διαφωνούντα;(Ακόμα και με μας! Ως ΑΜΡΑ, προτείνουμε την αμφισβήτηση σε κάθε άποψη, με σκοπό την ενδελεχή διερεύνηση και προτρέπουμε σε ποικιλομορφία απόψεων για την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης σφαιρικής αντίληψης). Το θέμα του Ροδοσταυρισμού είναι πολύ βαθύ και η διαφωνία σου έρχεται ως καλοδεχούμενο ερέθισμα για να διευρύνουμε το θέμα και να φωτίσουμε κάθε πτυχή του, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένα την αλλοίωση και διαστρέβλωση που έχει υποστεί ο άσπιλο σύμβολο του Ρόδου και του Σταυρού, όπως και η τιμημένη Αδελφότητα του Αληθινού Ροδόσταυρου.

    Για αρχή να μείνουμε λίγο στον Μαρτινισμό, ο οποίος είναι χριστιανική αλλοίωση της Καμπαλιστικής πρακτικής τελετουργίας του μαρτινεζισμού, την οποία δίδαξε ο Μαρτινέζ ντε Πασκουαλί, αλλοίωσε και παρουσίασε με χριστιανική οπτική ο μαθητής του Πασκουαλί, Σεντ Μαρτέν και διαστρέβλωσε ο Παπύς - και με την βοήθεια του Σεμελά - ιδρύοντας το Μαρτινιστικό Τάγμα, το οποίο ουσιαστικά απετέλεσε το αποκορύφωμα της κατάντιας του δυτικού εσωτερισμού, μετά βέβαια από το έκτρωμα του Amorc.... Εκ των πραγμάτων λοιπόν δεν μπορούμε να προβούμε σε αναλύσεις και κριτικές του Ροδοσταυρισμού, στηριγμένοι σε πηγές ή αναφορές που παραπέμπουν στον Μαρτινισμό.

    Δυστυχώς ο αυθεντικός Ροδοσταυρισμός παρανοήθηκε ακόμα και από τις παλαιότερες εποχές, όταν ο Διδάσκαλος και Θεραπευτής Ροδόσταυρος, καταχρηστικά προσδιορίστηκε ως θεραπευτής με την σύγχρονη έννοια του "ιατρού", ενώ η έννοια "θεραπευτής" στην αρχαιότητα ήταν διαφορετική από την έννοια "ιατής που επιτελούσε την ίαση". Ας αναζητήσουμε την σημασία της έννοιας "θεραπευτής" στην λέξη που παρέμεινε σχεδόν μέχρι σήμερα, στην λέξη "θεραπων και θεραπαινίδα", για να αντιληφθούμε την πραγματική της έννοια, η οποία βέβαια παραπέμπει στην έννοια "υπηρεσία". Έκτοτε ο χορός των διαστρεβλώσεων καλά κρατεί, για να φτάσουμε στο οξύμωρο "χριστιανός Ροδόσταυρος", αλλοίωση που επιτεύχθηκε με την στρατευμένη σκόπιμη παραποίηση των φανατικών οργάνων του ιουδαιοχριστιανικού δογματισμού. Όταν ο Βαλεντίν Αντρέα με την σπείρα του καταχράστηκε το όνομα της τιμημένης Αδελφότητας του Ροδοσταυρισμού, για να υπηρετήσει την σκοπιμότητα της αντίθεσης του Προτεσταντισμού ενάντια στον Πάπα, οι Αληθινοί Ροδόσταροι απηυδισμένοι αναγκάσθηκαν να αποποιηθούν τον μαγαρισμένο τίτλο "Ροδόσταυρος" και να επιλέξουν αναγκαστικά τον τίτλο των Αλχημιστών "Σοφός"....

    Έκτοτε η θηλυκή αρχή θα οδηγηθεί τελειωτικά στην αφάνεια από τον απάνθρωπο πατριαρχικό ξεπεσμό του ανισόρροπου ιουδαιοχριστιανισμού, παραμένοντας μόνον στις απόκρυφες παραδόσεις, οι οποίες διαιωνίστηκαν σχεδόν μέχρι τις μέρες μας, είτε ως θεά Μητέρα Φύση σύζυγος του θεού, είτε ως Μαρία η Μαγδαλινή, σύζυγος του Χριστού, η οποία ήταν το πραγματικό δισκοπότηρο που έφερε στην Μήτρα της το "αίμα" του Χριστού.... Η Μητέρα θεά, ακόμα και με αυτό το πέπλο συγκάλυψης, ψιθυρίζονταν στις κρύπτες και αποτυπώνονταν στους Ναούς από τους μυημένους, μεταφέροντας μέχρι τις μέρες μας τις αυθεντικές διδασκαλίες των αληθινών Ροδόσταυρων.

    
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 21, 2008, 02:08:15 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/