Αποστολέας Θέμα: Μανώλης Γλέζος: Θα υπάρξει έκρηξη αν η κυβέρνηση δεν κρατήσει τον λόγο της  (Αναγνώστηκε 2427 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
http://tvxs.gr/news/ellada/manolis-glezos-tha-yparksei-ekriksi-i-kybernisi-den-kratisei-ton-logo-tis

Μανώλης Γλέζος: Θα υπάρξει έκρηξη αν η κυβέρνηση δεν κρατήσει τον λόγο της

Μετά τη συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, επειδή η εξαγγελία της κυβέρνησης να καταργήσει την Τρόικα και τις συνέπειές της «δεν έχει γίνει ακόμα πράξη», ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε πως υπάρχει κίνδυνος για την ενότητα της χώρας και την ανάπτυξη ακραίων δυνάμεων, και προέβλεψε έκρηξη αν η κυβέρνηση δεν κρατήσει τον λόγο της.

Εφ’όλης της ύλης συνέντευξη του ιστορικού στελέχους της ελληνικής Αριστεράς και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενεί η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Ο Μανώλης Γλέζος σχολιάζοντας το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ απαντά ότι «δεν είναι εφικτή. Το ενιαίο νόμισμα είναι το καλύτερο σενάριο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό τον όρο να μην μετατραπεί σε μέσο καταπίεσης. Η αξία δεν παράγεται από το νόμισμα ή το χρηματιστικό κεφάλαιο, αλλά από τον εργαζόμενο, τον άνθρωπο».

Αναφορικά με τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη, ο Μανώλης Γλέζος σημειώνει ότι «η Ευρώπη είναι ένας ελληνικός όρος που σημαίνει "εκείνη η οποία διαθέτει ευρύ βλέμμα". Μια ετυμολογία η οποία παραπέμπει σε πολλαπλή αντίληψη, μια πολυσήμαντη ρίζα. Mέσα σε αυτή την ταυτότητα πρέπει να υπάρξει θέση για όλους, Έλληνες, Ιταλούς, Γερμανούς, Ισπανούς».

Όσον αφορά της ελληνο-γερμανικές σχέσεις, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «το να τροφοδοτούμε τη σύγκρουση είναι λάθος. Πρέπει να υπερασπισθούμε τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και να μην ξεχάσουμε ποτέ ότι ο γερμανικός λαός δεν είναι υπεύθυνος για τα εγκλήματα που διέπραξε το Τρίτο Ράιχ».

Σχετικά με τις γερμανικές κατοχικές οφειλές προς την Ελλάδα, ο κ. Γλέζος τονίζει ότι «πρόκειται, κυρίως, για μια ηθική ευθύνη. Η Γερμανία έχει την υποχρέωση να δώσει όσα οφείλει, έστω και αν επρόκειτο για ένα μόνο μάρκο. Ορθώς το Βερολίνο δέχθηκε να καταβάλει τα χρέη που αναγνωρίσθηκαν σε χώρες όπως η Πολωνία και η Γιουγκοσλαβία, ή να αποζημιώσει θύματα ναζιστικών σφαγών που διαμένουν στο Ισραήλ, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, που έκλεψε από τη χώρα μας και δεν αντιμετώπισε το θέμα των επανορθώσεων προς την Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο».
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Εκαναν ένα μικρό βηματάκι.. να διαπραγματευτούνε κάποια κοινωνικά θέματα, και περιμένουμε να κερδίσουμε όλη την Ευρώπη σε μία μέρα? Το Κοινωνικό πρόβλημα της Ελλάδας μας, είναι βαθύ, και χρειάζεται ριζική μεταστοιχείωση... Για να μπορέσουμε να πούμε τα Μεγάλα ΟΧΙ, χρειάζεται να είμαστε και αυτάρκεις ως χώρα, ως Ελληνικός Λαός... Είμαστε?

Αρα λοιπόν, δεν αρκεί μόνο μία βαθιά Κοινωνική Αυτογνωσία, αλλά και μία βαθιά Κοινωνική Αλλαγή, έτσι ώστε ως χώρα, ως Ελληνική Κοινωνία, να λειτουργούμε ως Αυτάρκεις Οντότητες, Πόλεις-Κράτη, σε κάθε Δήμο, σε κάθε Κοινότητα, Οικοκοινότητα, Κοινοτισμό, και ως Ομοσπονδίες Συνεργατικών Αμεσο-δημοκρατικών Κοινοτισμών... Οσο αργούμε, να κατανοήσουμε την μοναδική κοινωνική λύση, που μας οδηγεί να αλλάξουμε σελίδα, στην Ιστορία της Ανθρωπότητας, να Αλλάξουμε Εποχή, τόσο και θα αλληλο-κατασπαραζόμαστε σε ένα στραβό γυαλό... διότι όσο και να προσπαθήσουμε να αρμενίσουμε σωστά... το Πολιτικό Σύστημα της Ελλάδας μας, θέλει Αντικατάσταση... με ένα Αυθεντικά Ελληνικών Αρχών και Αξιών, που να εξυπηρετεί, το Λαϊκό Κοινωφελές Φρόνημα, στηρίζοντας τα δίκια, και του Επιχειρηματία, αλλά και του απλού εργάτη... Αλλωστε καιρός είναι να καταργήσουμε όλους τους τίτλους, και να γίνουμε Απλοί Συν-εργάτες, σε ένα Θείο Σχέδιο, που υπήρχε πάντα καταγεγραμμένο στο DNA της Μητέρας μας της Φύσης...
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/