Αποστολέας Θέμα: Bουλευτής επιμένει να αποκαλούνται τα Σκόπια Μακεδονία  (Αναγνώστηκε 2312 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Επειδή αυτή η ιστορία με την Μακεδονία, έχει κουράσει όλους τους Ελληνες, και επειδή τα Σκόπια επιμένουν πως θέλουν να ονομάζονται Μακεδονία... Μία λύση μόνο υπάρχει... Να μεγαλώσουν τα σύνορα της Ελλάδας, και να συμπεριλάβουν τα Σκόπια...

Οποιος άλλος θέλει να αποκαλείται Ελληνας, ή Ελληνική Πόλη, ας μεγαλώσει η Ελλάδα μας, αντί να τους διώχνουμε... Δεν βλάπτει να γίνουμε και λίγο έξυπνοι με το θέμα... αντί να κυνηγάμε δαίμονες, και να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας...

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη επιμένει να αποκαλούνται τα Σκόπια Μακεδονία

Επιμένει η Ιωάννα Γαϊτάνη να αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» και με χθεσινή της ανακοίνωση περνάει στην αντεπίθεση και κάνει λόγο για «πολιτικούς υπηρέτες των τραπεζών».

«Το ψέμα και η αντιστροφή της πραγματικότητας αποτελούν παράδοση για τα στελέχη της ακροδεξιάς και της δεξιάς. Η επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και εμού από πλευράς Νέας Δημοκρατίας το επιβεβαιώνει. Το επιβεβαιώνει, η υποτιμητική εκ μέρους τους αναφορά στις διαδηλώσεις υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών, όπου συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει σε ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο facebook.

«Δεν δικαιούνται να μιλούν για ανευθυνότητα, όσοι συνεργάζονται ανοιχτά με τους τρομοκράτες της Χρυσής Αυγής μόνο και μόνο για να εκφοβίσουν την Αριστερά και το κοινωνικό κίνημα. Είμαστε συνηθισμένοι στις κατηγορίες. Οι πολιτικοί υπηρέτες των τραπεζιτών μάς έχουν κατηγορήσει συχνά επειδή απαιτούμε μειώσεις στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Αυτοί που καρπώνονται κέρδη και μίζες δισεκατομμυρίων από τους εξοπλισμούς, τους οποίους δικαιολογούν ακριβώς με την καλλιέργεια εθνικισμών και ψεύτικων φόβων στο λαό» τονίζει.

Τι είχε δηλώσει για τα Σκόπια

Μιλώντας πριν από είκοσι ημέρες στην εφημερίδα των Σκοπίων «Nova Makedonija», η Ιωάννα Γαϊτάνη δήλωσε ότι «άτομα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε δηλώσεις στη χώρα σας το 2010 και υπήρξε προσκεκλημένος από το κόμμα στην κρατική τηλεόραση ο οποίος χρησιμοποίησε το όνομα που χρησιμοποιείτε εσείς: Μακεδονία».

Η ίδια πρόσθεσε πως κατά τη γνώμη της, το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στην ονομασία. «Εάν τα πράγματα είχαν έτσι και εάν ήταν τόσο απλά, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Πίσω από το ζήτημα της ονομασίας υπάρχει η επέκταση της οικονομίας της Ελλάδας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ακόμη ότι «η Ελλάδα επιχειρεί να καταστεί υπερδύναμη στα Βαλκάνια και επιχειρεί να επεκταθεί σε όλη την περιοχή της Βαλκανικής Χερσονήσου. Αιτία για αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη Μακεδονία. Το όνομα συνιστά απλώς άλλοθι και χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα προκειμένου να καλυφθούν άλλα πράγματα που συμβαίνουν».

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τις δηλώσεις της Ιωάννας Γαϊτάνη ξεκίνησε αντιπαράθεση μεταξύ Συγγρού και Κουμουνδρούρου.

Με ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου της ΝΔ, απάντησε στον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «άσφαιρο αντιπερισπασμό της κυβέρνησης που αποσκοπεί στη δημιουργία ψεύτικων εντυπώσεων».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταδικάσει, επιτέλους, τη σύμπλευση της βουλευτή Ιωάννας Γαϊτάνη, της νεολαίας και άλλων στελεχών του, με την προπαγάνδα των Σκοπίων; Περιμένουμε ξεκάθαρη απάντηση. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις» αναφέρει η ΝΔ.

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή ζήτησε την απέλαση της Ιωάννας Γαϊτάνη: «Τα αφελληνισμένα ανδρείκελα του Σύριζα που αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας να απελαθούν πάραυτα στα Σκόπια και να μη ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα».

Ποιά είναι η Ιωάννα Γαϊτάνη

Η Ιωάννα Γαϊτάνη είναι μία από τους τέσσερες εκπροσώπους ιστορικών ρευμάτων του εργατικού κινήματος της Αριστεράς. Στη Βουλή του 2012 για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας εξελέγησαν βουλευτές που προέρχονται από τον μαοϊκό και τον τροτσκιστικό χώρο.

Εξελέγησαν οι Βασίλης Χατζηλάμπρου (Αχαΐα), Βασίλης Κυριακάκης (Φθιώτιδα) και Δημήτρης Κοδέλας (Αργολίδα) από την Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) η οποία προέρχεται από τον μαοϊκό χώρο. Η Ιωάννα Γαϊτάνη είναι στέλεχος της ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά) – οργάνωση που προέρχεται από τον τροτσκιστικό χώρο και μετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εμπορος στο επάγγελμα

Η κυρία Ιωάννα Γαϊτάνη είναι έμπορος στο επάγγελμα. Γεννήθηκε το 1959 στη Βέροια, υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος (1977-1981) στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας και το 1987 εντάχθηκε στην τροτσκιστική οργάνωση ΟΣΕ (Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση).

Από το 2001 είναι στέλεχος της ΔΕΑ, είναι από τα ιδρυτικά μέλη του του ΣΥΡΙΖΑ, ενεργοποιείται στο γυναικείο κίνημα της πόλης και από το 2011 συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στο Χρέος και τα Μέτρα Λιτότητας.

Εγινε αναταραχή και στον ΣΥΡΙΖΑ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δηλώσεις της Ιωάννας Γαϊτάνη προκάλεσαν δυσφορία στην Κουμουνδούρου αφού θεωρήθηκε ότι δεν υπήρχε λόγος να ανακινηθεί θέμα ονομασίας των Σκοπίων αλλά κυρίως επειδή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να ονομαστούν τα Σκόπια «Μακεδονία» αλλά να προσδιοριστούν με σύνθετη ονομασία.

Η Ιωάννα ΓαΪτάνη, πάντως, επιχείρησε να διορθώσει ακόμη και την επίσημη γραμμή του κόμματος με χθεσινές δηλώσεις της στον Alpha 9.89:
«Εξέφρασα προσωπική άποψη αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει άποψη για σύνθετη ονομασία, άρα με τον όρο Μακεδονία» δήλωσε η Ιωάννα Γαϊτάνη και υποστήριξε ότι «δεν συνιστά πρόβλημα το όνομα (των Σκοπίων). Ποτέ η Αριστερά δεν ενέδωσε σε εθνικισμούς από όπου κι αν προέρχονται».

Η κυρία Γαϊτάνη δήλωσε επίσης ότι «η δόση δεν είναι για μας αλλά για τους τραπεζίτες και τα επιχειρηματικά συμφέροντα» και αναρωτήθηκε «ανάπτυξη είναι να κλείνουν δημόσιοι φορείς ή να τους παίρνουν ιδιώτες; Αν είναι αυτό, δεν μας αφορά. Προσπαθούν να πάρουν τα "φιλέτα" του δημοσίου και να τα εκμεταλλευτούν προς όφελος τους».


Πηγή: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη επιμένει να αποκαλούνται τα Σκόπια Μακεδονία | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/82202/%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B9%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%B1%CF%8A%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1#ixzz3PfzXzcIn
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/