Αποστολέας Θέμα: Γλώσσα εύχρηστο-προσβάσιμο επικοινωνιακό εργαλείο ανάπτυξης- ζωής  (Αναγνώστηκε 2172 φορές)

sakissakis

  • ΑΜΡΑ - Φίλος
  • ****
  • Μηνύματα: 39
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
και η γλώσσα ,το αναγκαίο εργαλείο επικοινωνίας ,,καταγραφής του λόγου ,θα πρέπει τουλάχιστον να είναι παν εύχρηστο και απλοϊκός προσβάσιμο.
Σε έναν πλανήτη 7 δις ισότιμων πολιτών με ίδιες προοπτικές  κερδίζει ο πιό πρακτικός χρήσιμος συνεννοήσιμος , συνεργάσιμος  και προσβάσιμος.
Σε εμάς για τον λόγο ότι η γλώσσα μας κρύβει πάρα πολλές πληροφορίες και είναι μια πολύ σημαντική και εννοιολογικά γλώσσα είναι δύσκολη απόφαση να την απλοποιήσουμε και έτση α ανοίξουμε τον δρόμο σε όσους θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας ...ΑΛΛΆ   ,,, μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο ώστε να γλυτώσουμε την αναγκαία απλοποίηση του επικοινωνιακού μας εργαλείου ( που επιβάλει η εποχή μας).
Μπορούμε να χρησιμοποιούμε εξίσου ως επίσημη σε έγγραφα και παντού  την διεθνή Αγγλική ,ώστε να υπάρχει και αυτή εύχρηστη στην αμεσότητα της πραγματικότητας μας και να μας λύνει αυτό το τόσο σημαντικό πρόβλημα .Αυτήν την πρόταση νομίζω την έκανε και η κ Διαμαντοπούλου εάν δεν κάνω λάθος ,,δεν έχει σχέση πιός την έκανε ,σημασία έχει ότι '' για να αναπτύχθουνε δράσεις και συνεργασίες σε έναν χώρο και να υπάρχουν καλές προοπτικές για μέλλον ,θα πρέπει να υφίσταται επικοινωνιακό εργαλείο εύκολης χρήσης και εκμάθησης .
Το να έχεις μία λέξη πχ την ' χρησιμοποιηθεί ' και να πρέπει να εξηγήσεις σε κάποιον απαραίτητο  συνεργάτη σου που θέλει να την γράψει ότι κάθε ένα απο τα 5 η ,της λέξης πρέπει να είναι διαφορετικά για διάφορους λόγους , καθιστά την υπόθεση τραγωδία και δεν υπάρχει αυτό σε καμία  άλλη γλώσσα του κόσμου.