Αποστολέας Θέμα: Το λάδι καρύδας θεραπεία για την νόσο Αλτσχάιμερ  (Αναγνώστηκε 5600 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Το λάδι καρύδας θεραπεία για την νόσο Αλτσχάιμερ
« στις: Φεβρουαρίου 08, 2013, 03:01:12 »
http://cassiopaea.wordpress.com/2011/06/03/%CF%84%CE%AD%CF%83%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%BC/

Τέσσερεις Κουταλιές Λαδιού Καρύδας Μπορεί Να Βοηθήσει Στην Πρόληψη Της Νόσου Του Αλτσχάιμερ

Dr. Newport's effective work on memory loss and Alzheimer's with coconut oil- Part I
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iScs0uzQZFk#!

Dr. Newport's effective work on memory loss and Alzheimer's with coconut oil- Part II
http://www.youtube.com/watch?v=LOrDIixbGMs

Dr. Newport's effective work on memory loss and Alzheimer's with coconut oil- Part III
http://www.youtube.com/watch?v=fIfY-lHDLRk

Dr. Newport's effective work on memory loss and Alzheimer's with coconut oil- Part IV
http://www.youtube.com/watch?v=X2jp7BhDFrU

Στο πιο πάνω βίντεο, η Δρ Mary Newport συζητά για τα κετονικά σώματα, που είναι εναλλακτικές καύσιμες ύλες του μυαλού τις οποίες δημιουργεί το σώμα μας όταν χωνεύει λάδι καρύδας, και με ποιο τρόπο το λάδι καρύδας δύναται να προσφέρει ισχυρά οφέλη για την καταπολέμηση της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Αυτή είναι μια πραγματικά αξιοσημείωτη είδηση, και σας καλώ να παρακολουθήσετε ολόκληρο το βίντεο της Δρ Newport ώστε να ακούσετε ολόκληρη την ιστορία της. Αν η θεωρία της είναι ακριβής, αυτή μπορεί να είναι μια από μεγαλύτερες ανακαλύψεις στον τομέα της φυσικής υγείας εδώ και καιρό. Η αξιόλογη αποκατάσταση του συζύγου της έρχεται να ενισχύσει τους ισχυρισμούς της.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη πως αντίθετα με την Δρ Newport, προσωπικά ΔΕΝ υποστηρίζω την χρήση φαρμάκων για την θεραπεία του Αλτσχάιμερ, και με βάση την κατάσταση του, πιστεύω πως η ένταξη του σε μελέτη για εμβόλια είναι ασύνετη και αντενδεικνύεται.

Τούτου λεχθέντος, πιστεύω ότι η Δρ Newport ανακάλυψε ξαφνικά μια ισχυρή φυσική μεθόδευση για να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου του Αλτσχάιμερ, και σε αυτό είναι που θέλω να απευθυνθώ εδώ.

Η «Ασιτία του Μυαλού» είναι Χαρακτηριστικό Γνώρισμα της Νόσου του Αλτσχάιμερ

Μια από τις βασικές καύσιμες ύλες που χρειάζεται το μυαλό μας είναι η γλυκόζη, η οποία μετατρέπεται σε ενέργεια.

Μόλις πρόσφατα έχει αρχίσει να μελετείται ο μηχανισμός πρόσληψης γλυκόζης στον εγκέφαλο μας, και αυτό που έχουμε μάθει είναι πως ο εγκέφαλος στην πραγματικότητα παράγει τη δική του ινσουλίνη για να μετατρέψει τη γλυκόζη στο αίμα μας στο «φαγητό» που χρειάζεται για να επιβιώσει.

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, ο διαβήτης είναι η κατάσταση στην οποία η αντίδραση του σώματος μας στην ινσουλίνη εξασθενεί στο σημείο που το σώμα μας σταματά να παράγει την ινσουλίνη που χρειάζεται για τη ρύθμιση της γλυκαιμίας, και η ικανότητα του σώματος να μετατρέψει (ή να επεξεργαστεί) το σάκχαρο στο αίμα ­σε ενέργεια διακόπτεται.

Όταν μειωθεί η παραγωγή ινσουλίνης στον εγκέφαλο μας, ο εγκέφαλος μας αρχίζει να λιμοκτονεί κυριολεκτικά, αφού στερείται την μετατροπή της γλυκόζης σε ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργεί κανονικά.

Αυτό συμβαίνει στους ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Τμήματα του εγκεφάλου τους αρχίζουν να ατροφούν, ή να λιμοκτονούν, κάτι που οδηγεί στην διατάραξη της λειτουργίας, και πιθανή απώλεια, μνήμης, ομιλίας, κίνησης και προσωπικότητας.

Στην ουσία, το μυαλό αρχίζει να ατροφεί από την πείνα εφόσον φέρει αντίσταση στην ινσουλίνη και χάσει την ικανότητα του να μετατρέπει την γλυκόζη σε ενέργεια.

Είναι επίσης γνωστό πως οι διαβητικοί έχουν 65 τις εκατό αυξημένο κίνδυνο να διαγνωστούν με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, και φαίνεται πως υπάρχει ένας ισχυρός σύνδεσμος μεταξύ των δυο ασθενειών, αν και οι ακριβείς μηχανισμοί δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί.

Φαίνεται σαφές ωστόσο, ότι και οι δύο σχετίζονται με την αντίσταση στην ινσουλίνη – στο σώμα και στο μυαλό.

Αναπληρωματική Τροφή Για Τον Εγκέφαλο Μπορεί Να Σταματήσει Άμεσα Την Εγκεφαλική Ατροφία

Ευτυχώς που ο εγκέφαλος μας μπορεί να λειτουργήσει με περισσότερες από ενός είδους ενεργειακές πηγές εφοδιασμού, και εδώ είναι που το λάδι καρύδας κάνει την εμφάνιση του.

Υπάρχουν ουσίες που μπορούν να τροφοδοτήσουν τον εγκέφαλο μας και να αποτρέψουν την εγκεφαλική ατροφία. Μπορεί ακόμη να αποκαταστήσουν και να ανανεώσουν τους νευρώνες και τη νευρική λειτουργία του εγκεφάλου μετά την εδραίωση της φθοράς.

Οι εν λόγω ουσίες ονομάζονται κετονικά σώματα ή κετοξέα.

Οι κετόνες είναι παράγωγα της μετατροπής λιπαρών ουσιών (αντί για γλυκόζη) από το σώμα μας σε ενέργεια. Και μια βασική πηγή κετονικών σωμάτων είναι τα μέσης αλύσου τριγλυκερίδια (ΜΑΤ) που βρίσκονται στο λάδι καρύδας!

Το λάδι καρύδας περιέχει περίπου 66 τις εκατό των ΜΑΤς.

Σύμφωνα με τη Δρ Newport, τα οφέλη των κετονικών σωμάτων μπορούν να απευθυνθούν και σε άλλες ασθένειες:

Περαιτέρω, μπορεί να είναι πιθανή θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον, τη νόσο του Χάντιγκτον, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, πλαγία μυατροφική σκλήρυνση (ALS ή νόσο του Lou Gehrig), επιληψία που αντιστέκεται στη φαρμακευτική αγωγή, διαβήτη τύπου 1 και 2, όπου υπάρχει αντίσταση στην ινσουλίνη.

Τα κετονικά σώματα μπορούν να βοηθήσουν στην ανάκαμψη του εγκεφάλου νεογνών που υπέστη απώλεια οξυγόνου, μπορεί να βοηθήσουν την ανάκαμψη της καρδιάς μετά από καρδιακή προσβολή, και μπορεί να συρρικνώσει καρκινικούς όγκους.

Τα μέσης αλύσου τριγλυκερίδια (ΜΑΤ) είναι λιπαρά τα οποία το σώμα μας δεν επεξεργάζεται με τον ίδιο τρόπο που επεξεργάζεται τα μακράς αλύσου τριγλυκερίδια. Κανονικά, όταν μια λιπαρή ουσία εισέρθει στο σώμα μας πρέπει να αναμιχτεί με τη χολή που απελευθερώνει η χοληδόχος κύστη πριν να μπορέσει να αναλυθεί από το πεπτικό μας σύστημα.

Τα μέσης αλύσου τριγλυκερίδια όμως, παν κατευθείαν στο συκώτι μας, το οποίο εκ φύσεως μετατρέπει το λάδι σε κετόνες, παρακάμπτοντας εντελώς τη χολή. Το συκώτι τότε αμέσως απελευθερώνει τις κετόνες στο αίμα μας όπου μεταφέρονται στον εγκέφαλο για να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμα.

Στην πραγματικότητα, φαίνετε πως οι κετόνες είναι προτιμότερες ως πηγές διατροφής για τον εγκέφαλο σε ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη ή Αλτσχάιμερ.

Στη νόσο του Αλτσχάιμερ, οι νευρώνες σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου δεν είναι σε θέση να δεχτούν την γλυκόζη λόγω αντίστασης στην ινσουλίνη, και σιγά σιγά πεθαίνουν, μια διαδικασία που φαίνετε να ξεκινά μια ή περισσότερες δεκαετίες προτού τα συμπτώματα γίνουν εμφανή,» δηλώνει η Δρ Newport στο άρθρο της.

Εάν τα κύτταρα αυτά είχαν πρόσβαση σε κετονικά σώματα, είναι πιθανόν να έμεναν ζωντανά και να συνέχιζαν να λειτουργούν.

Η Κετονική Διατροφή – Γιατί η Αποφυγή Σιτηρών Προστατεύει Ενάντια στην Καταστροφή των Νευρώνων

Ένας άλλος τρόπος να αυξήσουμε την παραγωγή κετόνων στο σώμα μας είναι να περιορίσουμε τους υδατάνθρακες.

Αυτό συμβαίνει όταν αρχίσουμε μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και πρωτεΐνη, και χαμηλή σε υδατάνθρακες: το σώμα μας αρχίζει να λειτουργεί με λιπαρά αντί για υδατάνθρακες, και αυτό ονομάζεται κέτωση.

Και είναι για αυτό το λόγο που δεν πεθαίνουμε από την πείνα όταν περιορίσουμε την τροφή μας για βδομάδες κάθε φορά, γιατί το σώμα μας μπορεί να μετατρέψει το αποθηκευμένο λίπος σε κετόνες που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα, αντί για τη γλυκόζη.

Αλλά η κατανάλωση μέσης αλύσου τριγλυκεριδίων όπως το λάδι καρύδας, είναι καλύτερη επιλογή, επειδή οι κετόνες που παράγονται από την κέτωση δεν συγκεντρώνονται στο αίμα μας, αλλά αντ’ αυτού αποβάλλονται με τα ούρα μας επί το πλείστον.

ΜΑΤ και Έρευνες στη Νόσο του Αλτσχάιμερ

Φαίνετε πως ο μηχανισμός αυτού του ΜΑΤ-κετόνων μεταβολισμού έχει να κάνει με το γεγονός πως το σώμα μας μεταχειρίζεται τα ΜΑΤ ως υδατάνθρακες κι όχι σαν λίπη. Αυτό επιτρέπει στην κετονική ενέργεια να εισβάλει στο αίμα μας χωρίς την φυσιολογική κατακόρυφη άνοδο ινσουλίνης που σχετίζεται με την έλευση των υδατανθράκων στο αίμα.

Έτσι, στην ουσία το λάδι καρύδας είναι μια λιπαρή ουσία που φέρεται σαν υδατάνθρακας όταν πρόκειται για εγκεφαλικά καύσιμα.

Μελέτες δεικνύουν την θεραπευτική δοσολογία των ΜΑΤ στα 20 γραμμάρια την ημέρα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Δρ Newport, μόλις λίγο περισσότερο από δυο κουταλιές λαδιού καρύδας (περίπου 35 χιλιοστόλιτρα ή εφτά κοφτά κουταλάκια γλυκού) μας εφοδιάζει με τα αντίστοιχα 20 γραμμάρια ΜΑΤ, το οποίο ενδείκνυται ως είτε προληπτικό μέτρο ή θεραπεία κατά των εκφυλιστικών νευρολογικών ασθενειών.

Έχετε υπόψη σας όμως, πως κάθε άτομο έχει διαφορετικό επίπεδο ανοχής στο λάδι καρύδας, και ίσως χρειαστεί να ξεκινήσετε σιγά σιγά μέχρι να φτάσετε στα θεραπευτικά επίπεδα. Προτείνω να αρχίσετε με ένα κουταλάκι γλυκού κάθε πρωί με το φαγητό σας, προσθέτοντας σταδιακά περισσότερο λάδι καρύδας κάθε λίγες μέρες, μέχρι που να μπορείτε να ανέχεστε τέσσερεις κουταλιές.

Είναι καλύτερα να παίρνετε το λάδι καρύδας με το γεύμα σας, ώστε να αποφύγετε τη στομαχική αναστάτωση.

Για Την Βέλτιστη Υγεία Του Εγκεφάλου Σας  Χρειάζεστε Επίσης B12

Σύμφωνα με μια μικρή Φιλανδική μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Neurology [Νευρολογία], τα άτομα που καταναλώνουν φαγητά πλούσια σε βιταμίνη Β12 μπορούν επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο να υποφέρουν από Αλτσχάιμερ σε μεταγενέστερα χρόνια. Για κάθε αύξηση μονάδας στο δείχτη της βιταμίνης Β12 (holotranscobalamin) ο κίνδυνος ανάπτυξης της νόσους του Αλτσχάιμερ μειώθηκε κατά 2 τις εκατό.

Διαφωνώ ωστόσο με τις διατροφικές συμβουλές που δημοσίευσε το CNN Υγεία στο θέμα, το οποίο περιλαμβάνει ψάρι και εμπλουτισμένα δημητριακά.

Τα εμπλουτισμένα δημητριακά δεν είναι στα σίγουρα καλή πηγή διατροφικών βιταμινών Β12. Περιέχουν επίσης πρόσθετο ανόργανο σίδερο. Αυτό είναι το χειρότερο είδος σιδήρου και αυξάνει ήδη αυξημένα επίπεδα σιδήρου για αυτούς που δεν τα χρειάζονται, όπως τους περισσότερους ενήλικους άντρες, και γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Τα ανεβασμένα επίπεδα σιδήρου αυξάνουν στην πραγματικότητα τον κίνδυνο για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Επιπλέον, τα περισσότερα ψάρια σήμερα είναι τόσο μολυσμένα που αδυνατώ να προτείνω την κατανάλωση τους. Εξαιρούνται οι σαρδέλες, οι οποίες είναι πλούσιες σε Β12 και αρκετά μικρές για να μην είναι μολυσμένες συνήθως, σε σχέση με μεγαλύτερα ψάρια.

Αντί αυτού, οι ιδανικές τροφές που περιέχουν βιταμίνες Β12 περιλαμβάνουν:

Συκώτι από βιολογικό μοσχάρι
Άγριο σολομό
Βιολογικό βοδινό, τρεφόμενο με χόρτο
Αρνί (το οποίο συνήθως τρέφεται με χόρτο έστω κι αν δεν προσδιορίζεται ως βιολογικό)
Βιολογικά αυγά ελεύθερης βοσκής
Η βιταμίνη Β12 υπάρχει σε φυσική μορφή μόνο σε ζωικές πηγές τροφίμων, λόγος για τον οποίο δεν συνιστώ τη χορτοφαγία ή ολική χορτοφαγία. Τα λιγοστά φυτικά τρόφιμα που είναι πηγές της βιταμίνης Β12 είναι στην πραγματικότητα Β12 ανάλογα. Ανάλογο είναι μια ουσία  που εμποδίζει την απορρόφηση της αληθινής Β12, οπότε η ανάγκη του σώματος για  την θρεπτική ουσία αυξάνεται.

Υπάρχουν πολλές καλά τεκμηριωμένες περιπτώσεις εγκεφαλικής ανωμαλίας σε αυστηρούς χορτοφάγους, που είναι αποτέλεσμα της έλλειψης στη βιταμίνη Β12.

Για Ένα Κοφτερό Μυαλό Αποφύγετε τα Ακόλουθα Φαγητά

Εν τω μεταξύ, εκτός από το να περιλάβουμε την κετονική θεραπεία (λάδι καρύδας) είτε σαν βήμα πρόληψης ή θεραπευτική αγωγή, υπάρχουν κι άλλα μέτρα που μπορούμε να υιοθετήσουμε ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ στις ερχόμενες δεκαετίες.

Είναι σημαντικό για παράδειγμα να γνωρίζουμε ποια φαγητά να αποφεύγουμε, ώστε να προστατεύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας.

Αυτές οι τέσσερεις τροφές συγκεκριμένα επισημάνονται ως εχθροί της βέλτιστης υγιεινής του εγκεφάλου:

1.   Όλα τα είδη ζάχαρης, ιδιαίτερα η φρουκτόζη – η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης και δημητριακών είναι οι κύριοι συντελεστές στην αντίσταση στην ινσουλίνη, και οι στρατηγικές που προστατεύουν τον εγκέφαλο μας είναι παρόμοιες με αυτές για την αποφυγή του διαβήτη.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι μια από τις πιο διαδεδομένες επιρροές στην εγκεφαλική βλάβη, καθώς συμβάλλει κατά πολύ στην δημιουργία φλεγμονής, η οποία προκαλεί πρόωρη επιδείνωση του εγκεφάλου.

Ιδανικά, θα θέλαμε να περιορίσουμε την συνολική μας κατανάλωση φρουκτόζης σε λιγότερο από 25 γραμμάρια τη μέρα. Αυτό περιλαμβάνει την αποχή από την κατανάλωση πολλών φρούτων, εάν ήδη τρώμε πολλά. Αν καταναλώνουμε περισσότερα από 25 γραμμάρια φρουκτόζη την ημέρα, μπορεί να δημιουργήσουμε αντίσταση στην ινσουλίνη και τη λεπτίνη, οι οποίες καταστρέφουν τα κύτταρα μας, και να αυξήσουμε τα επίπεδα του ουρικού οξέος.

Τα μούρα περιέχουν συνήθως λιγότερη φρουκτόζη, και τα άγρια βατόμουρα για παράδειγμα, περιέχουν υψηλές ποσότητες ανθοκυάνης και αντιοξειδωτικών ουσιών, που ως γνωστό είναι πολύ ωφέλημα κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ και άλλων νευρολογικών παθήσεων.  

2. Σιτηρά – ακόμα και τα ολικής αλέσεως, βιολογικά σιτηρά θα μετατραπούν σε ζάχαρη στο αίμα μας και θα αυξήσουν κατακόρυφα τα επίπεδα ινσουλίνης μας.

Ιδανικό θα ήταν να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στον συγκεκριμένο διατροφολογικό μας τύπο για να αυξήσουμε τα οφέλη στην υγεία μας, καθώς οι υδατάνθρακες των σιτηρών είναι περισσότερο επιβλαβής για κάποιους από μας. Πιστεύω πως αυτό είναι απαραίτητο για την υγεία όλων, και είμαι ευτυχής που τώρα μπορώ να προσφέρω το πρόγραμμα διατροφολογικού τύπου διαδικτυακά, δωρεάν. Προηγουμένως χρεώναμε $29 για αυτή την εξέταση, γι’ αυτό παρακαλούμε όπως εκμεταλλευτείτε αυτή την δωρεάν προσφορά.

3. Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες -  η ασπαρτάμη, για παράδειγμα, είναι excitotoxin που κυριολεκτικά μπορεί να καταστρέψει τα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν πόσο επικίνδυνη είναι η ασπαρτάμη. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2000 βρήκε ότι η ασπαρτάμη μειώνει την αντίδραση μνήμης, διαταράσσει τη διατήρηση της μνήμης και καταστρέφει τους νευρώνες του υποθαλάμου ποντικιών.

Και τα αποτελέσματα έρευνας από το 2002 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature [Φύση] δείχνει πως η ασπαρτάμη μπορεί να προκαλέσει νοητική στέρηση, παρόλο που ακόμα δεν γνωρίζουμε τον μηχανισμό με τον οποίο το καταφέρνει.

Άλλες μελέτες σε ζώα συνδέουν την ασπαρτάμη με βλάβες και όγκους στον εγκέφαλο, ακόμα και σε μικρές δόσεις. Πιστεύω πως η ασπαρτάμη και άλλες τεχνητές γλυκαντικές ουσίες είναι επικίνδυνες για την υγεία μας απ’ όποια πλευρά και να το δούμε, που έγραψα κι ένα ολόκληρο βιβλίο στο θέμα που τιτλοφορείται  Sweet Deception [ Γλυκειά Απάτη]

4. Σόγια – ένα άλλο κοινό τρόφιμο που πρέπει να αποφεύγουμε αν θέλουμε να διατηρήσουμε το μυαλό μας υγειές, είναι τα προϊόντα σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση.

Μια καλά σχεδιασμένη επιδημιολογική μελέτη συνδέει την κατανάλωση τόφου με την υπερβολική γήρανση του εγκεφάλου. Οι άντρες που τουλάχιστον δυο φορές τη βδομάδα κατανάλωναν τόφου, είχαν περισσότερη νοητική δυσλειτουργία σε σύγκριση με αυτούς που το έτρωγαν σπάνια ή ποτέ, και τα αποτελέσματα της νοητικής εξέτασης τους ήταν περίπου ισότιμα με το τι θα ήταν αν ήταν πέντε χρόνια μεγαλύτεροι από την παρούσα ηλικία τους.

Επιπλέον, υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της αυξημένης κατανάλωσης τόφου κατά την μέση ηλικία και χαμηλό εγκεφαλικό βάρος. Η συρρίκνωση συμβαίνει φυσιολογικά καθώς μεγαλώνουμε, αλλά για τους άντρες που κατανάλωναν περισσότερο τόφου συνέβη ταχύτερα απ’ ότι συνήθως βλέπουμε κατά τη γήρανση.

Η Δρ Kaayla Daniel έγραψε ένα εξαιρετικό βιβλίο, The Whole Soy Story, το οποίο περιλαμβάνει εις βάθος τους κίνδυνους της σόγιας στην υγεία μας και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον ακόμα είναι υπό την ψευδαίσθηση ότι η σόγια είναι ένα υγιεινό τρόφιμο.

Συμπληρωματικές Κατευθυντήριες Γραμμές για Πρόληψη της Νόσου του Αλτζχαιμερ και Ταυτόχρονη Καταπολέμηση του Διαβήτη

Σαφώς, η πιο γνωστή «θεραπεία» για τη νόσο του Αλτσχάιμερ είναι η πρόληψη, όχι τα φάρμακα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι μια από τις πλέον διαδεδομένες επιδράσεις στην βλάβη του εγκεφάλου, καθώς συμβάλλει κατά πολλού στην δημιουργία φλεγμονής, η οποία θα επιδεινώσει την κατάσταση του εγκεφάλου μας – με τον ίδιο τρόπο που καταστρέφει ολόκληρο το σώμα μας και συμβάλλει στην δημιουργία χρόνιων ασθενειών όλων των ειδών.

Κατά γενικό κανόνα, για βέλτιστη σωματική και ψυχική υγεία, θα θέλετε να κρατήσετε τα επίπεδα της ινσουλίνης σας κάτω από το 3.

Παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η ομαλοποίηση των επιπέδων ινσουλίνης και λεπτίνης βοηθά στην αύξηση παραγωγής ινσουλίνης στον εγκέφαλο, που είναι θεμιτό.

Εκτός από τις διατροφικές συστάσεις που προαναφέραμε, οι ακόλουθες επτά οδηγίες μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ και στη διατήρηση ενός κοφτερού μυαλού:

1. Αυξήστε τα επίπεδα της βιταμίνης D με ασφαλή έκθεση στον ήλιο, ένα ασφαλές κρεβάτι μαυρίσματος,  και/ή συμπληρώματα βιταμίνης D3.

2. Εντάξετε στη διατροφή σας υψηλής ποιότητας ζωικά λίπη ωμέγα-3. Συνιστώ την κατανάλωση ποιοτικού λαδιού κριλ [θαλασσινό που μοιάζει με γαρίδα] για την ποσότητα των ωμέγα-3 που χρειάζεστε για να έχετε καλή υγεία και να καταπολεμήσετε τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Πρόσφατα έδωσα μια συνέντευξη με τον Δρ Rudi Moerck, βιομηχανικό εμπειρογνώμονα, στην οποία εξηγώ λεπτομερώς γιατί συνιστώ το κριλ τόσο θερμά.

3. Άσκηση. Μάλλον γνωρίζετε πως η άσκηση είναι καλή για το καρδιαγγειακό σας σύστημα, αλλά μελέτες δείχνουν πως η άσκηση μπορεί επίσης να προστατέψει τον εγκέφαλο σας, οπότε να αποτρέψετε το Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας.

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι πιθανότητες ανάπτυξης της νόσου του Αλτσχάιμερ ήταν σχεδόν τετραπλάσιες σε άτομα ηλικίας 20-60 που δεν ήταν δραστήρια στον ελεύθερο χρόνο τους.

Όπως με μια υγιή διατροφή, η τακτική σωματική άσκηση είναι μια από τις ενέργειες που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά πολλές πτυχές της σωματικής και συναισθηματικής μας υγείας. Για τους ηλικιωμένους, απλές δραστηριότητες όπως το περπάτημα και άσκηση με ελαφριά βάρη, είναι πιθανόν να φέρουν οφέλη.  Για τους νεότερους, η πιο εντατική άσκηση θα έχει βέλτιστα οφέλη.

4. Αποφεύγετε και καθαρίστε το σώμα σας από τον υδράργυρο. Ακόμα και ίχνη υδράργυρου μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στους νευρώνες που είναι χαρακτηριστική της βλάβης που βλέπουμε στη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Οδοντιατρικά σφραγίσματα αμαλγάματος είναι από τις κύριες πηγές υδράργυρου, θα πρέπει όμως να είστε υγιής προτού τα αφαιρέσετε. Όταν θα έχετε προσαρμοστεί στην βελτιωμένη διατροφή σας, μπορείτε να ακολουθήσετε το δικό μου πρωτόκολλο αποτοξίνωσης από τον υδράργυρο και μετά να βρείτε ένα βιολογικό οδοντίατρο για να σας αφαιρέσει το αμάλγαμα.

Άλλες πηγές υδράργυρου περιλαμβάνουν τα περισσότερα θαλασσινά, τα εμβόλια που περιέχουν thimerosal (θειοερσάλη)  και τα εμβόλια γρίπης, τα οποία περιέχουν υδράργυρο και αλουμίνιο.

5. Αποφεύγετε το αλουμίνιο. Το αλουμίνιο σχετίζεται ευρέως με τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Οι κύριες πηγές έκθεσης σας είναι πιθανόν το πόσιμο νερό και τα αντιιδρωτικά.

Μια άλλη πηγή έκθεσης μπορεί να είναι τα μαγειρικά σκεύη κατασκευασμένα με αλουμίνιο. Αν και οι κατσαρόλες αλουμινίου μπορεί να είναι λιγότερο προβληματικές σε σχέση με τα προαναφερόμενα, προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσα μαγειρικά σκεύη αλουμινίου.

6. Εξάπτετε το ενδιαφέρον του μυαλού σας. Η διανοητική διέγερση, όπως το να ταξιδεύετε, να μάθετε να παίζετε ένα όργανο ή να λύετε σταυρόλεξα, σχετίζεται με τη μείωση του κινδύνου για Αλτσχάιμερ. Οι μελετητές υποψιάζονται πως η διανοητική πρόκληση βοηθά στο «κτίσιμο» του μυαλού μας, και το κάνει λιγότερο επιρρεπή στις κακώσεις που σχετίζονται με το Αλτσχάιμερ.

7. Αποφεύγετε τα αντιχολινεργικά φάρμακα. Τα φάρμακα που εμποδίζουν την ακετυλοχολίνη, ένα νευροδιαβιβαστή του νευρικού μας συστήματος, έδειξαν πως αυξάνουν τον κίνδυνο για άνοια. Σε αυτά τα φάρμακα περιλαμβάνονται ορισμένα βραδινά αναλγητικά, αντισταμινικά, βοηθητικά ύπνου, ορισμένα καταθλιπτικά, φάρμακα για τον έλεγχο ακράτειας, καθώς και ορισμένα ναρκωτικά αναλγητικά.

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε πως τα άτομα που πήραν ένα φάρμακο  που χαρακτηρίζεται ως «συγκεκριμένα αντιχολινεργικό» είχαν τέσσερεις φορές περισσότερη συχνότητα εμφάνισης διανοητικής δυσλειτουργίας. Η τακτική λήψη δύο από αυτών των φαρμάκων αύξησε περεταίρω τον κίνδυνο διανοητικής δυσλειτουργίας.

Τελικοί Στοχασμοί Για Την Καταπολέμηση Του Αλτσχάιμερ Με Λάδι Καρύδας

Η ζημιά που προκαλεί στον εγκέφαλο μας η λάθος διατροφή και τα ανισόρροπα επίπεδα ινσουλίνης και λεπτίνης, στην πραγματικότητα αρχίζουν δεκαετίες προτού γίνουν εμφανή σε μας ως συμπτώματα του Αλτσχάιμερ. Άρα είναι ζωτικής σημασίας να πάρετε υγιείς αποφάσεις τώρα, πριν προκαλέσετε άθελα σας ζημιά στον εγκέφαλο και τους νευρώνες σας που δεν θα μπορείτε μετά να αντιστρέψετε.

Εάν αρχίσετε το θεραπευτικό πρωτόκολλο με λάδι καρύδας ή ΜΑΤ, σιγουρευτείτε πως θα ξεκινήσετε σιγά σιγά με το λάδι, και να το παίρνετε πάντα με το γεύμα σας για να μειώσετε όποια πιθανή αναταραχή στομάχου. Εάν χρειαστείτε μερικές βδομάδες για να φτάσετε τις τέσσερεις κουταλιές λαδιού καρύδας που είναι η θεραπευτική δόση, είναι φυσιολογικό. Δεν μπορεί ο καθένας να ανεχτεί μια τόσο μεγάλη δόση λαδιού καρύδας εξαρχής.

Το λάδι καρύδας ή τα ΜΑΤ πρέπει επίσης να τα παίρνετε το πρωί, αφού παίρνει το λιγότερο τρεις ώρες για το λάδι να μετατραπεί σε κετόνες και να φτάσει στον εγκέφαλο. Άτομα που υποφέρουν από ή έχουν συμπτώματα της νόσου του Αλτσχάιμερ μπορεί να επωφεληθούν περισσότερο αν επαναλάβουν τη δόση των τεσσάρων κουταλιών λαδιού καρύδας δυο φορές τη μέρα.

Με προβλέψεις για 15 εκατομμύρια κρούσματα της νόσου του Αλτσχάιμερ στις ΗΠΑ μέχρι το 2050, μπορείτε να διασφαλίσετε πως δεν θα είσαστε ένα από τα θύματα αυτής της τραγικής ασθένειας με το να λάβετε τώρα τα μέτρα για να πάρετε τα ινία της υγείας σας στα δικά σας χέρια.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 08, 2013, 10:29:31 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/