Αποστολέας Θέμα: Νευροεκφυλιστικές ασθένειες - νόσος κινητικών νευρώνων....  (Αναγνώστηκε 11280 φορές)

Ορφέας

 • Διαχειριστής
 • ******
 • Μηνύματα: 1.715
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Νευροεκφυλιστικές ασθένειες - νόσος κινητικών νευρώνων....


Επιδημιολογικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι οι περιβαλλοντικές τοξίνες είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των νευροεκφυλιστικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένου του ALS. Για παράδειγμα, μελέτες έχουν δείξει ότι ασθενείς με ALS έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις υδραργύρου, μολύβδου και αλουμινίου στους ιστούς του σώματος τους.

Οι χημικές τοξίνες, όπως είναι η υπερβολική έκθεση σε φυτοφάρμακα και άλλες τοξικές ουσίες, έχουν ενοχοποιηθεί για νευρο-εκφυλιστικές διαταραχές . Για παράδειγμα, η συχνότητα εμφάνισης της νόσου του ALS μεταξύ του προσωπικού της Επιχείρησης Καταιγίδα της Ερήμου είναι διπλάσιο από αυτό του γενικού πληθυσμού - γεγονός που υποδηλώνει ότι χημικές τοξίνες, όπως εκείνες που βρίσκονται σε χημικό πόλεμο μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Επίσης, άτομα με ιστορικό έκθεσης σε γεωργικά χημικά προϊόντα, όπως σε λιπάσματα και φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στην γεωργία και στην φροντίδα κήπων και γκαζόν, μπορεί να διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο για την ανάπτυξη ALS.

Εμπειρικές πολυετείς παρατηρήσεις μας έχουν δείξει λοιπόν ότι, η έκθεση σε υπερβολικές ποσότητες μετάλλων ή χημικές τοξίνες, είτε μέσω των επαγγελματικών κινδύνων, όπως η εξόρυξη, μεταλλικές κατασκευές, συγκόλληση και ο στρατός (ακούσια έκθεση σε χημικές ουσίες πχ. ουσίες χημικού πολέμου), κλπ., ή από ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως η υπερβολική έκθεση σε χημικά επεξεργασίας χλοοτάπητα (γκολφ, ποδοσφαίρου, κλπ.), ζωγραφική , κεραμικά, είναι η αιτία για ορισμένους ανθρώπους που διατράχουν αυξημένο κίνδυνο για την ανάπτυξη κάποιας  νευρο-εκφυλιστικής διαταραχής, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας ή ALS κλπ.

Το ερώτημα βέβαια είναι, γιατί μόνον ένας μικρός αριθμός που εκτέθηκαν σε τοξικά χημικά, αναπτύσσει την ασθένεια ALS; Προφανώς, η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι οι οργανισμοί λίγων δυστυχώς ανταποκρίνονται στην τοξική προσβολή. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα άτομα μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη ALS μετά από έκθεση σε τοξίνες, κύρια λόγω των ανεπαρκειών στο σύστημα αποτοξίνωσης τους. Οι αιτίες αδυναμίας αποτοξίνωσης του οργανισμού από μέταλλα και χημικές ουσίες, σε κάποιο ποσοστό βρίσκονται σε μια γενετική ανωμαλία, όπου η δυνατότητα παραγωγής από τα κύτταρα ισχυρών αντιοξειδωτικών, είναι είτε μειωμένη είτε αδύνατη. Το ποσοστό όμως αυτό είναι μικρότερο από το 30% των όσων προσβάλλονται από την ασθένεια των κινητικών νεύρων. Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών, συνήθως προσβάλλεται λόγω επίκτητης αδυναμίας αποτοξίνωσης, η οποία προκαλείται κύρια από πλημμελή διατροφή με παράλληλη πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Από την άλλη, είναι σχεδόν κοινή πλέον η διαπίστωση σε κάθε ομάδα επιστημόνων που ερευνούν το ALS σε όλο τον κόσμο, ότι η σημαντικότερη αιτία καταστροφής των νευρώνων του εγκεφάλου στις παθήσεις των κινητικών νευρώνων, οφείλεται στον κεντρικό ρόλο των ελεύθερων ριζών. Πράγματι, το μοντέλο των ελεύθερων ριζών σε συνδυασμό με ελαττωματική παραγωγή νευρικής ενέργειας, έχει γίνει το κυρίαρχο θέμα σε όλες τις νευρο-εκφυλιστικές ασθένειες.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, επισημαίνεται από τη μια η έλλειψη (λόγω τοξίνωσης, επίκτητης βλάβης ή γενετικής ανωμαλίας) υπεροξειδικής δισμουτάσης – ουσία που παράγει ο φυσιολογικός οργανισμός για την αντιμετώπιση των ελευθέρων ριζών που εν πολλοίς ευθύνονται για τις νευρο-εκφυλιστικές ασθένειες – και από την άλλη η δηλητηρίαση του οργανισμού και το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα την αδυναμία φυσιολογικής αντίδρασης του οργανισμού και την μοιραία εμφάνιση νευρο-εκφυλιστικών ασθενειών όπως είναι η ασθένεια των κινητικών νευρώνων.

Στην τοξίνωση του οργανισμού, από την μια ευθύνονται τα μέταλλα, όπως Μόλυβδος (δεν έχει αποδειχθεί ότι ευθύνεται για ASL), Αλουμίνιο (100% αποδεδειγμένο ότι δημιουργεί νευρο-εκφυλιστικές ασθένειες), Υδράργυρος (αποδεδειγμένα τοξικός) κλπ, ενώ από την άλλη, τα χημικά (συνήθως φυτοφάρμακα), αλλά ακόμα περισσότερο τα συντηρητικά τροφίμων (με κυριότερο και αποδεδειγμένα συμμέτοχο στην εμφάνιση της ασθένειας των κινητικών νευρώνων, το γλουταμινικό – ως όξινο άλας του νατρίου), οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και τα χημικά που προστίθενται στα τρόφιμα ως ενισχυτικά γεύσης.

Δυστυχώς ακόμα και σήμερα η κλασσική ιατρική, πέρα από την επιτυχή διάγνωση, μένει σχεδόν απαθής μπροστά στο δράμα των ασθενών με νευρο-εκφυλιστικές παθήσεις, υποσχόμενη μόνον μικρή παράταση της ζωής των ασθενών, επιτυγχάνοντας όμως δικαίωση ως προς το προσδόκιμο όριο ζωής το οποίο το προσδιορίζουν σε 3 έως 5 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της πάθησης της ασθένειας των κινητικών νευρώνων, όταν παρακολουθείται ο ασθενής αποκλειστικά από τους ιατρούς της κλασσικής ιατρικής και ακολουθεί την μοναδική θεραπεία που του προτείνουν.

Κάποιοι όμως άρχισαν να αμφισβητούν την γνωσιακή επάρκεια και το αλάθητο της κλασσικής ιατρικής, καταφεύγοντας σε παραδοσιακές θεραπείες, οι οποίες – ω του θαύματος – διαψεύδοντας τους κλασσικούς ιατρούς, σε πολλές περιπτώσεις παρατείνουν πολλαπλάσια το προσδόκιμο ζωής και δεν είναι σπάνιες οι φορές όπου ασθενείς απαλλάσσονται ολοκληρωτικά από τα συμπτώματα της νόσου ασθένεια των κινητικών νευρώνων (όπως και άλλων βέβαια «ανίατων» για την κλασσική ιατρική παθήσεων).

Ως ελάχιστη προσφορά στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας που είχαν την ατυχία να ασθενήσουν από μια σπάνια ασθένεια, στην έρευνα της οποίας – λόγω χαμηλής εμπορικότητας – αρνούνται να επενδύσουν χρήμα και χρόνο οι στυγνοί έμποροι της υγείας, αφιερώσαμε λίγο παραπάνω χρόνο και αντλώντας γνώση από την παραδοσιακή θεραπευτική την οποία συνδυάζουμε με σύγχρονα επιστημονικά ευρήματα και παρατηρήσεις των λίγων εναπομεινάντων ανθρώπων – ερευνητών, παρουσιάζουμε συνοπτικά την ολιστική αντιμετώπιση των νευρο-εκφυλιστικών παθήσεων, με κύρια αναφορά στην ασθένεια των κινητικών νευρώνων.

Ως πρώτο βήμα, καλούμαστε να απαλλάξουμε τον τοξινωμένο οργανισμό από τα βαρέα μέταλλα και λοιπές χημικές τοξικές ουσίες.

1. Ο τύπος R του Α- λιποϊκού οξέος είναι μία μορφή του άλφα λιποϊκού οξέος, η οποία είναι πολύ πιο δραστική από το Α- λιποϊκό οξύ. Οι ιδιότητες του R-άλφα λιποϊκού οξέως είναι ότι,
Εύκολα διεισδύει στον εγκέφαλο, όπου δρα άμεσα και απομακρύνει τα συσσωρευμένα και επικίνδυνα βαρέα μέταλλα, ενώ παράλληλα είναι ένας φυσικός διεγέρτης της λειτουργίας της κυτταρικής παραγωγής ενέργειας. Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι προστατεύει τα υγιή κύτταρα από τις βλαβερές συνέπειες των ελευθέρων ριζών. Μία ακόμα επωφελής δράση και για τους νοσούντες από ασθένειες των κινητικών νευρώνων ευεργετική και συγχρόνως θεραπευτική του R-Α λιποϊκού οξέος, είναι ότι μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα της Γλουταθειόνης στο σώμα. Επίσης φαίνεται ότι έχει και επιδράσεις στο ζάχαρο, καθώς επιταχύνοντας την απομάκρυνση της γλυκόζης από την κυκλοφορία του αίματος με την ενίσχυση της λειτουργίας της ινσουλίνης, βοηθά στην ρύθμιση της γλυκόζης, επαναφέροντας τη διαθεσιμότητα της γλυκόζης σε ιστούς και σκελετικούς μύες. Σημειωτέον ότι το R-Α- λιποϊκό οξύ δρα καλύτερα σε συνέργεια με την βιταμίνη C, το συνένζυμο Q10 και την βιταμίνη Ε.

Αν σε μεγάλες δοσολογίες παρατηρηθούν παρενέργειες όπως διάρροια ή εμετός, αυτές δεν οφείλονται στο Α-λιποϊκό οξύ, αλλά στην κακή τεχνική παραγωγής και στην επεξεργασία του. Σε τέτοια περίπτωση να προτιμηθεί άλλος παραγωγός του σκευάσματος.

2. Γλουταθειόνη. Η γλουταθειόνη αποτελείται από τρία αμινοξέα, τις Γλυκίνη, γλουταμίνη και κυστεΐνη. Η Γλουταθειόνη είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην αποτοξίνωση του οργανισμού από πολλούς τοξικούς ρύπους, συμπεριλαμβανομένων των τοξικών μετάλλων και χημικών ουσιών. Έλλειψη της γλουταθειόνης συνεπάγεται  ανεπάρκεια στην ικανότητα του σώματος να απαλλαγεί από τις τοξίνες που προσλαμβάνει ο οργανισμός από  το περιβάλλον και από τις τοξίνες- υποπροϊόντα του κυτταρικού μεταβολισμού.

Η Γλουταθειόνη παράγεται από όλα τα κύτταρα του σώματος, απαρτίζοντας ουσιαστικά τον κυρίαρχο αντιοξειδωτικό παράγοντα του σώματος και τον ισχυρότερο διώκτη των τοξινών. Σε μια έρευνα, σχεδόν το 80% των ατόμων με χρόνιες παθήσεις βρέθηκαν να έχουν έλλειψη γλουταθειόνης. Στην πραγματικότητα, τα χαμηλά επίπεδα της γλουταθειόνης  εμπλέκονται σε πολλούς τύπους  των νευρο-εκφυλιστικών αλλά και πολλών άλλων παθήσεων και αυτό γιατί,  το βαρύ και σωρευτικό τοξικό φορτίο στο σώμα, επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη εξάντληση των αποθεμάτων της γλουταθειόνης αλλά και σημαντική μείωση στον ρυθμό παραγωγής της από τον οργανισμό. Είναι επίσης σχεδόν βεβαιωμένο ότι η Γλουταθειόνη σχετίζεται άμεσα με την γενική κατάσταση του ανοσοποιητικού και εν γένει της καλής λειτουργίας του οργανισμού.

Προϊόντα που βοηθάν τον οργανισμό στην παραγωγή Γλουταθειόνης, είναι η Βιταμίνη D3, η Πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η sAME και η ακετυλοκυστεΐνη που κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία TREBON –N  σαν φάρμακο για τις βλέννες των πνευμόνων.

....συνεχίζεται....
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 16, 2012, 00:11:12 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

 • Διαχειριστής
 • ******
 • Μηνύματα: 1.715
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: Νευροεκφυλιστικές ασθένειες - νόσος κινητικών νευρώνων....
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 16, 2012, 00:07:18 »
....συνέχεια από το προηγούμενο....


3. Παρατηρημένο είναι ότι η εφίδρωση γίνεται έντονη όχι μόνον λόγω υπερβολικής ζέστης, αλλά και ως προσπάθεια του οργανισμού να απαλλαγεί από συσσωρευμένες τοξίνες. Γιαυτό, η πρόκληση εφίδρωσης με φυσικά μέσα είναι εξόχως ευεργετική ως μέθοδος αποτοξίνωσης, επιτυγχάνεται μάλιστα με ασφάλεια με έκθεση του σώματος σε υπέρυθρη ακτινοβολία. Με την μέθοδο αυτήν, από την μια η υπέρυθρη ακτινοβολία διεγείρει το υποδόριο λίπος και συντονίζει τα τοξικά στοιχεία, «ξεκολλώντας» τα από το λίπος του σώματος και από την άλλη, με την αύξηση της θερμότητας και την συνεπακόλουθη εφίδρωση, βοηθά στην αποβολή των βαρέων μετάλλων και των λοιπών τοξινών από το σώμα. Ιδανική συσκευή η σάουνα με υπέρυθρες.

4. Τέλος η απαλλαγή του οργανισμού από τις τοξίνες που ο ίδιος παράγει ως υποπροϊόντα των καύσεων μέσα στα κύτταρα, ενισχύεται πάρα πολύ με την επάρκεια της γλουταθειόνης, ενώ πολύ σημαντική συμβολή και δράση παρουσιάζει το συνένζυμο Q10, λειτουργώντας σχεδόν ως θαυματουργό σε παθήσεις των κινητικών νευρώνων και εν γένει στις λοιπές νευρο-εκφυλιστικές ασθένειες.

Σημειώνουμε επιπλέον ότι, σημαντικό συμπλήρωμα για την βελτίωση της μυϊκής δύναμης αποτελεί η Κρεατίνη. Η κρεατίνη είναι μια φυσική ουσία στο σώμα και στα τρόφιμα. Αποτελείται από τρία αμινοξέα - αργινίνη, γλυκίνη και μεθειονίνη και χρησιμοποιείται για να παρέχει μια «δεξαμενή» ενέργειας στα κύτταρα, βοηθώντας τα κύτταρα των μυών του σώματος στην μετατροπή της ADP (διφωσφορικής αδενοσίνης) σε ATP (τριφωσφορική αδενοσίνη), για την δημιουργία της ενέργεια και την διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Μια σειρά από ερευνητικές μελέτες έχουν αποδείξει τα οφέλη της λήψης  5 έως 10 γραμμαρίων κρεατίνης την ημέρα για ασθενείς με νευρομυϊκές παθήσεις.  Ερευνητές στο Harvard Medical School δημοσίευσαν μια μελέτη το 1999 που έδειξε ότι η συμπληρωματική λήψη κρεατίνης έδειξε ότι προστατεύονται ποντίκια με γενετική μορφή της νόσου του Als από την απώλεια των κινητικών νευρώνων, και βελτίωσε την κινητική τους ικανότητα. Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι "η λήψη της κρεατίνης μπορεί να είναι μια νέα θεραπευτική αγωγή για νευρο-εκφυλιστικές διαταραχές".

Σε μια μελέτη στο περιοδικό Nature, διαπιστώθηκε ότι η κρεατίνη ήταν πιο αποτελεσματική από ό, τι ριλουζόλη στην παράταση της επιβίωσης των ποντικιών με τη γενετική μορφή της ALS. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η ριλουζόλη διεύρυνε το ποσοστό επιβίωσης κατά 13 ημέρες σε ποντίκια, ενώ με την λήψη κρεατίνης, η επιβίωση διπλασιάστηκε σε 26 ημέρες. Η μελέτη προτείνει ότι η κρεατίνη σταθεροποιηθεί τα ένζυμα στα μιτοχόνδρια, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η διαδικασία θανάτου των κυττάρων.

Οι μελέτες αυτές υποστηρίζουν τα οφέλη της κρεατίνης, συμπεριλαμβανομένων σε ένα πρωτόκολλο για νευρο-εκφυλιστικών παθήσεων. Η κρεατίνη είναι καλά ανεκτή, αν και οι ασθενείς με νεφρική ή ηπατική νόσο θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν τη χρήση. Για την ενίσχυση της κυτταρικής ενέργειας, σημαντική βοήθεια λαμβάνεται με την λήψη της Acetyl-L-Carnitine (ακετυλο-L-καρνιτίνης).

Κάθε κύτταρο έχει τη δική του ενέργεια που παράγουν τα εργοστάσιά της που ονομάζονται μιτοχόνδρια.
Η Καρνιτίνη βοηθά τα μιτοχόνδρια με διάφορους τρόπους, με πιο σημαντικό το ότι μεταφέρει τα λιπαρά οξέα στα μιτοχόνδρια, όπου καίγονται για την παραγωγή ενέργειας. Αυτό παρέχει ενέργεια σε όλα τα κύτταρα μας και ταυτόχρονα  μας βοηθά να χάσουμε το περιττό λίπος ή να διατηρήσουμε ιδανικό βάρος σώματος. Η Ακετυλο-L-καρνιτίνη είναι μια ειδική μορφή της καρνιτίνης που έχει τη δυνατότητα να περάσει μέσω του φραγμού αίματος-εγκεφάλου (μια ασπίδα που προστατεύει τον εγκέφαλο από πολλές ουσίες που βρίσκονται στο αίμα). Μόλις βρεθεί στο εσωτερικό του εγκεφάλου, τρέφει τα μιτοχόνδρια των κυττάρων του εγκεφάλου, χωρίς να οξειδώνεται, μετατρεπόμενη σε ATP (χημική ενέργεια για το κύτταρο).

Στα διατροφικά συμπληρώματα  συγκαταλέγεται το μπαχαρικό «Κουρκούμη», καθώς η Κουρκουμίνη που περιέχει, έχει φανεί ότι συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάσχεση και στην θεραπεία των νευρο-εκφυλιστικών ασθενειών. Δεν είναι τυχαίο ότι, ομάδες ανθρώπων που λαμβάνουν με την διατροφή του συχνά Κουρκούμη – όπως π.χ. οι Ινδοί – δεν προσβάλλονται από τέτοιου είδους ασθένειες. Η κουρκούμη μπορεί καθημερινά να λαμβάνεται ως καρύκευμα φαγητών, χωρίς να προκαλεί καμία ενόχληση.

Αν μάλιστα η διατροφή συμπεριλαμβάνει και επάρκεια των βιταμινών που προαναφέρθηκαν, καθώς και λήψη σε μεγάλη δόση Βιταμίνης Β12, τα αποτελέσματα τότε είναι απίστευτα. Με την ευκαιρία να τονιστεί ότι, η εξασφαλισμένη επιτυχία της φυσικής ολιστικής ιατρικής, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πλήρη λήψη όλων των προϊόντων που προτείνονται και όχι αποσπασματικά η επιλεκτικά κάποιων, γιατί στην δεύτερη περίπτωση, όχι μόνον δεν οδηγούμε τον οργανισμό μας σε Αρμονία και θεραπεία, αλλά ίσως και να τον επιβαρύνουμε επιπλέον, δημιουργώντας πρόσθετη δυσαρμονία.

Στην Αυθεντική Ελληνική θεραπευτική, ένα σημαντικό μυστικό είναι η διατήρηση της αρμονίας του διπόλου των αντιθέτων, αντίληψη η οποία σε κυτταρικό επίπεδο μεταφράζεται σε διατήρηση του ηλεκτρικού δυναμικού της μεμβράνης των κυττάρων σε σχέση με το εσωτερικό του και σε ενίσχυσή του, αν έχει εξασθενήσει  - σημάδι κακής λειτουργίας. Η ενίσχυση και αποκατάσταση του ηλεκτρικού δυναμικού στα κύτταρα, επιτυγχάνεται με την λήψη ιόντων π.χ. ασβεστίου, όπως το σκεύασμα calvidin, χρειάζεται όμως να ληφθεί μέριμνα ώστε τα βασικά ιόντα για την μετάδοση σημάτων μέσω των νεύρων, που είναι τα ιόντα νατρίου και καλίου, να βρίσκονται σε πλήρη αρμονία.

Ένα ακόμα κοινό μυστικό των αρχαίων θεραπευτικών, είναι η ψυχολογική κατάσταση του ασθενή, στην οποία προσέδιδαν ιδιαίτερη βαρύτητα. Σήμερα δυστυχώς ο κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται ως μηχανή με βλάβη, γεγονός που αποδυναμώνει πάρα πολύ την θεραπεία. Στην ανάγκη ψυχολογικής προετοιμασίας και στήριξη, η Ελληνική θεραπευτική μας αποκαλύπτει ότι, η κατάλληλη μουσική (απαλή κλασσική μουσική ή σύγχρονη μουσική διαλογισμού ή/και χαλάρωσης), συνοδευόμενη από επιλεγμένα αρώματα (θυμιάματα, αρωματικά βότανα κλπ, σήμερα αγνά αιθέρια έλαια όπως Γιασεμί, Λεβάντα, Γεράνι κλπ – ειδικά σε μίγματα όπου είναι πολύ πιο αποτελεσματικά), προετοιμάζουν τον ασθενή να δεχθεί να δεχθεί πολύ πιο αποτελεσματικά την όποια θεραπεία, απαλείφοντας παράλληλα το άγχος και το στρες που αποδεδειγμένα ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την εμφάνιση ασθενειών.

Σε γνωσιακό επίπεδο, θεωρούμε ότι η πλήρης ενημέρωση του ασθενή για την κατάστασή του και για τις θεραπευτικές προοπτικές που διανοίγονται μέσα από την ολιστική εναλλακτική θεραπευτική, μαζί με σωστή διατροφή (η οποία ειδικότερα για τις νευρο-εκφυλιστικές ασθένειες θα καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού από νευροτροφικούς παράγοντες) που είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα εφαρμοστεί κάθε επιπλέον θεραπευτική δράση, υπόσχονται βάσιμα – καθώς το έχουν αποδείξει και συνεχίζουν να το αποδεικνύουν – την ανάσχεση της επιδείνωσης της νόσου και την σταδιακή βελτίωση της υγείας μέχρι τελικής και ολοκληρωτικής ίασης που γρήγορα επέρχεται.

Κλείνοντας  το άρθρο, φρόνιμο είναι να υπενθυμίσουμε ότι, μία βιοενεργειακή εξέταση για την μόλυνση του οργανισμού και την τοξίνωσή του, η οποία θα μας αποκαλύψει τα στοιχεία που επιβαρύνουν τον οργανισμό, μαζί με το τεστ δυσανεξίας τροφών που θα μας πληροφορήσει για την δεκτικότητα του οργανισμού σε σχέση με κάποια τρόφιμα, μας παρουσιάζει την εικόνα σύμφωνα με την οποία προσδιορίζεται ποιοτικά και ποσοτικά η ολιστική ιαματική δράση.

Τότε, η επερχόμενη ίαση δεν προσεγγίζει απλά κάποια μεγάλη πιθανότητα αλλά τείνει σε βεβαιότητα.
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 16, 2012, 00:09:40 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΚΛΑΣ

 • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
 • ***
 • Μηνύματα: 173
 • Karma: 0
 • "ΓΕΝΟΙΟ ΟΙΟΣ ΕΣΣΙ ΜΑΘΩΝ"
  • Yahoo Instant Messenger - klas121@rocketmail.com
  • Προφίλ
Απ: Νευροεκφυλιστικές ασθένειες - νόσος κινητικών νευρώνων....
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 16, 2012, 01:21:19 »
Νευροεκφυλιστικές ασθένειες - νόσος κινητικών νευρώνων....

Πράγματι, το μοντέλο των ελεύθερων ριζών σε συνδυασμό με ελαττωματική παραγωγή νευρικής ενέργειας, έχει γίνει το κυρίαρχο θέμα σε όλες τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες


Επειδή, η ιατρική επιστήμη αποδεικνύει σε καθημερινό επίπεδο ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων, όσον αφορά τουλάχιστον στην αποτελεσματική θεραπεία σοβαρών παθολογικών ασθενειών, ίσως θα ήταν πολύ χρήσιμο να αναφερθούν, σε κάποια χρονική στιγμή από κάποιον ή από κάποιους, οι κανόνες και οι τρόποι με τους οποίους παράγεται και αυξάνεται η νευρική ενέργεια στον οργανισμό, δεδομένου ότι στην σύγχρονη εποχή δεν μπορεί να υπάρξει πλήρως υγιεινή διατροφή και υγιεινός τρόπος ζωής, καθόσον τα πάντα πλέων γύρω μας είναι μολυσμένα.

Ίσως, η γνώση του τρόπου παραγωγής νευρικής δύναμης και ενέργειας, να αποτελεί την μοναδική λύση για την πρόληψη αλλά και την άμεση, ταχεία και αποτελεσματική θεραπεία των νόσων.

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.576
 • Karma: 0
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: Νευροεκφυλιστικές ασθένειες - νόσος κινητικών νευρώνων....
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 16, 2012, 16:33:03 »
ίσως θα ήταν πολύ χρήσιμο να αναφερθούν, σε κάποια χρονική στιγμή από κάποιον ή από κάποιους, οι κανόνες και οι τρόποι με τους οποίους παράγεται και αυξάνεται η νευρική ενέργεια στον οργανισμό, δεδομένου ότι στην σύγχρονη εποχή δεν μπορεί να υπάρξει πλήρως υγιεινή διατροφή και υγιεινός τρόπος ζωής, καθόσον τα πάντα πλέων γύρω μας είναι μολυσμένα.

Αδελφέ μου,

το να είναι κανείς υγιής, εξαρτάται από 4 παράγοντες.  Την κατάλληλη υγιεινή διατροφή, αλλά και την διαβίωση σε ένα υγιές περιβάλλον, χωρίς περιβαλλοντολογικές μολύνσεις, καθώς επίσης, και την ανάπτυξη της Συναισθηματικής, Διανοητικής, και Πνευματικής μας Νοημοσύνης.

'Οπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν σε ένα ιατρικό φόρουμ1, που μας ρωτήθηκε για την Ροδοσταυρική θεραπευτική, για να θεραπευτεί μία ασθένεια, χρειάζεται να επιδράσουμε στο αμέσως παραπάνω επίπεδο ύπαρξης.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Ροδοσταυρική θεραπευτική (ως πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας) που προάγουμε, είναι βιονενεργιακή, μια και τα στοιχειακά (ψυχικά σώματα) των φυτών, τα αιθέρια έλαια, επιδρούν στο αιθερικό, συναισθηματικό ή ακόμα και στο νοητικό μας επίπεδο, εξαγνίζοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, πέραν της ιαματικής επίδρασής τους, στον υλικό μας φορέα.

'Ομως η ύψιστη θεραπεία από όλες είναι η Πνευματική μας 'Ιαση, ο Πνευματικός μας Συντονισμός, μέσω Διαλογισμού, και βαθιάς χαλάρωσης, πράγμα που έχει πλέον αποδειχθεί και επιστημονικά2.

Ο Διαλογισμός ή Πνευματικός μας συντονισμός λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά, στην βελτίωση της συνολικής μας υγείας (και ψυχικά και σωματικά) ακριβώς επειδή, ρυθμίζει3, εναρμονίζει την "νευρική μας ενέργεια", ή πράνα, ή αιθέρα, ή ζωντανεύει την ψυχική μας ενέργεια, μας αναζωογονεί, και έτσι νιώθουμε ενδυναμωμένοι εσωτερικά, και εν΄ τέλει, ενεργοποιημένοι προς την Αυτο-ίασή μας.

Υπάρχουν πάρα πολλοί διαλογισμοί σήμερα, με μουσικές επενδύσεις βαθιάς χαλάρωσης4, που είναι άκρως θεραπευτικές μέθοδοι, για κάθε ασθένεια.

Ο συνδυασμός λοιπόν ίασης και στα 4 υπαρξιακά επίπεδα ταυτόχρονα, στην φυσική, συναισθηματική, νοητική και πνευματική μας διάσταση, φέρνει την μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα σε κάθε θεραπεία.
_____________________________________________________________________________________________

1 http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,3147.msg25809.html#msg25809
2 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,2979.0.html
3 Σε περιπτώσεις που χρειαζόμαστε ενέργεια, αυξάνεται η ενέργειά μας, ενώ σε περιπτώσεις που έχουμε υπερβολική ενέργεια, χαλαρώνουμε, και έτσι δεν είμαστε σε υπερδιέγερση, όπως σε περιπτώσεις άγχους ή πανικού.
4 http://www.amra.gr/forum/index.php/board,84.0.html
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 16, 2012, 17:12:20 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/