Αποστολέας Θέμα: Ποιός είναι ο αυθεντικός Ροδοσταυρισμός;  (Αναγνώστηκε 18416 φορές)

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Ποιός είναι ο αυθεντικός Ροδοσταυρισμός;
« στις: Ιουλίου 28, 2007, 23:02:25 »
Επειδή τα τελευταία γεγονότα αλλά και τα σχετικά θέματα περί διαδοχής ταγμάτων και αλληλοαναγνωρισιμότητας έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία, πιστεύω πως θα ήταν απαραίτητο να παρατεθούν τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα όριζαν ένα τάγμα ή απλή αδελφότητα ως αυθεντικά Ροδοσταυρική.

Κατά συνέπεια, πρέπει να γίνει γνωστό ποιός και τι είναι πραγματικά ο αυθεντικός Ροδοσταυρισμός, ποιές είναι δηλαδή οι δομές, οι λειτουργίες και οι θέσεις του. Έτσι, πιστεύω πως είναι μια καλή ευκαιρία να αποκτήσουμε όλοι μία σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα περί αυτού του εσωτερικού ρεύματος.
...spes mea in mentem est...

Κανένας

  • Μηνύματα: 979
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ποιός είναι ο αυθεντικός Ροδοσταυρισμός;
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 29, 2007, 17:22:56 »
Συμφωνώ να υπάρξει αυτή η σύγκριση που πρότεινε ο Trithemius.

Πάντως ο όρος "αυθεντικός" είναι περισσότερο θέμα marketing.  Από τη μία είναι μία εγγύηση ποιότητος.   Έχει το όνομα και την ποιότητα του παλιού και δοκιμασμένου.  Από την άλλη γιατί να αποκλείσουμε κάτι πιο εξελιγμένο και καλύτερο?  Δηλαδή γιατί να μη χρησιμοποιήσουμε σύγχρονη τεχνολογία και ανακαλύψεις της επιστήμης στον εσωτερισμό?

Εγώ θα προτιμούσα μία "Εξελιγμένη Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα" και όχι μία παλιά και "Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα".
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ποιός είναι ο αυθεντικός Ροδοσταυρισμός;
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 31, 2007, 19:13:35 »
Αγαπητοί φίλοι,

αυθεντικό για μένα, είναι το ουσιώδες, αυτό που έχει νόημα, που είναι αληθινό και πραγματικό. Στον εσωτερισμό, αυτό που είναι αυθεντικό είναι εκείνο που μας οδηγεί να αναγνωρίσουμε την ψυχή μας, αλλά και τον κόσμο στον οποίο κατοικούμε.

Ο Ροδοσταυρισμός, είναι ένα κίνημα, που αναγεννήθηκε στην Γαλλία, στις αρχές του 10ου αιώνα, πάνω σε επαναστατικές αρχαιοελληνικές αντιλήψεις, περί δημοκρατίας, και ελευθερίας πνεύματος, φιλοσοφίας και επιστήμης, και εναντιωνόταν στην δογματικότητα, και την υποδούλωση του πνεύματος που έφερε ο Παπισμός...

Οι κύριες διδασκαλίες του, είναι η Καμπάλα, τα Ερμητικά, και η Αλχημεία, και αναλογικά προσπαθούσε να ερμηνεύσει τους ψυχικούς νόμους, μέσω της παρατήρησης των φυσικών νόμων.  Πρότεινε ένα πάντρεμα, της Επιστήμης και της Πνευματικότητας, και στόχο είχε την Θεραπεία και την Αρμονία της Κοινωνίας μας.

Η ΑΜΡΑ, είναι μία νέα προσπάθεια, να στήσουμε ένα ΝΕΟ μυητικό σύστημα, εξελιγμένο και προσαρμοσμένο στην τωρινή κοινωνία μας, βασισμένο πάνω σε γνήσιες Ροδοσταυρικές αρχές και γνώσεις, έχοντας ως κύριο στόχο την Ψυχική Αρμονία και την Κατανόηση.  Από Σεπτέμβριο, το μυητικό σύστημα της ΑΜΡΑ, θα είναι έτοιμο, για όποιον ενδιαφέρεται να συμμετέχει.

Ο λόγος που τονίστηκε η έννοια Αυθεντικότητα, σε αντιδιαστολή με το AMORC, είναι επειδή το AMORC παρέκκλινε από τις Ροδοσταυρικές του αρχές, για τους παρακάτω εξής λόγους:

1. η Διεθνής Διαχείριση του AMORC, έδειχνε σημάδια, να νοιάζεται περισσότερο για την εταιρεία, παρά για την εξέλιξη των ανθρώπων, και το αποτέλεσμα που έφερε, το μυητικό σύστημα του AMORC στην ζωή τους και στην κοινωνία τους,

2. η Διεθνής Διαχείριση του AMORC ενδιαφερόταν περισσότερο για την ύλη παρά το πνεύμα, μιας και χρησιμοποιούσαν τις δωρεές για να αγοράζουν παλάτια, παρά να χτίζουν σχολεία, και το ερευνητικό πανεπιστήμιο του San Jose, στις μέρες μας, είχε καταλήξει μουσείο...

Ο Imperator ονομάστηκε Διευθύνων Σύμβουλος, και οι Μεγάλοι Διδάσκαλοι Γενικοί Διευθυντές, και η Αδελφότητα ήταν πλέον μια "κερδοφόρα" επιχείρηση, πουλώντας, μονογραφίες, βιβλία, αντικείμενα, και ειδικά ελκύοντας δωρητές περιουσιών.

3. η Διεθνής Διαχείριση του AMORC, έφερε σημάδια θρησκείας, μια και αποθάρρυναν την έρευνα και την διόρθωση του συστήματος των μονογραφιών, που έφερε πλήθος λαθών.

4. η Διεθνής Διαχείριση του AMORC, έφερε 3 μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα, (Αμερική, Αγγλία, Ελλάδα), κατάσχεση πύργου στην Δανία, και πολυετή δικαστικό αγώνα στην Γαλλία για φοροδιαφυγή, καθώς και κατηγορίες σέκτας.

5. η Διεθνής Διαχείριση του AMORC, έφερε σημάδια χειραγώγησης μελών,
    α) τους ονομάζει μέλη, αλλά δεν έχουν δικαιώματα, μόνο υποχρεώσεις, δηλαδή στην κυριολεξία είναι πελάτες,
    β) στις μονογραφίες παρότρυνε τα μέλη να γράφουν στο AMORC την περιουσία τους,
    γ) αναφερόταν στον ιδρυτή του AMORC, ως τον εκλεκτό των Κοσμικών Δασκάλων και ότι μπορούσε να φτιάξει χρυσό,
    δ) μιλούσε για κρυφά χειρόγραφα, που δεν κατείχε κανένας άλλος,
    ε) υποσχόταν την εύνοια των Κοσμικών Δασκάλων, των Αγίων του Amorc, ως το μέγιστο κέρδος ενός μέλους,
    ζ) προσπάθησαν να με χειραγωγήσουν και να ελέγξουν την προσωπική μου ελευθερία και επιλογές,
    η) εκβιάστηκα, πως αν στραφώ εναντίον της εταιρείας Amorc, το Κοσμικό θα με κάψει...

Το AMORC λοιπόν, πλέει προς την απόλυτη διεθνή διάλυση, και η ΑΜΡΑ ανατέλλει... γιατί απλά κάποιοι, ίσως όχι όλοι, μπορούν να αναγνωρίσουν το κάλπικο... και όταν το αναγνωρίσουν, έχουν χρέος να το ξεμπροστιάσουν, αλλά αναλαμβάνουν και το βάρος, να δείξουν το γνήσιο...

Από Σεπτέμβριο λοιπόν θα είμαστε έτοιμοι, να δείξουμε την νέα πρόταση, αυτό που ο Ορφέας, και εγώ, θεωρούμε αυθεντικό, που σέβεται τον άνθρωπο, αλλά και που μπορεί να συμβάλλει στην πραγματική και ουσιαστική διαφώτιση τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.  Ο χρόνος μόνο θα δείξει αν θα το πετύχουμε...
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 13, 2008, 11:34:49 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ποιός είναι ο αυθεντικός Ροδοσταυρισμός;
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 04, 2007, 10:08:39 »

Ότι συμβαίνει με τα "Σχήματα - Τάγματα" , το ίδιο συμβαίνει και με τις "Διδασκαλίες - Μονοπάτια".

Στο διάβα των αιώνων "μπολιάζονται" με την προσωπική αύρα νέων Διδασκάλων και μεταλάσσονται.

Κάποια απο αυτά προς το "καλύτερο" , κάποια προς το "χειρότερο".

Προς το "αυθεντικό" είναι η πρόθεση πάντα.

Και καλώς είναι έτσι. Χρειάζεται ένας "Αρχαίος, αποδεδειγμένα άξιος πλοηγός" για να κατευθύνει τα πράγματα.

Αυτό που δίνει όμως την τελική "εσωτερική αξία" στο όποιο εγχείρημα, είναι η "προσωπική Εσωτερική αξία" του Ατόμου που το αποτολμά.

Εαν αυτός είναι αυθεντικός, τότε αυθεντικό θα είναι και το εγχείρημά του.

Avaris
Veritas Vos Velirabit

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Ποιός είναι ο αυθεντικός Ροδοσταυρισμός;
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 04, 2007, 14:27:11 »
Νομίζω όμως πως εδώ αναφέρεσαι στις αγνές προθέσεις κάποιου. Το αυθεντικό, στο ερώτημά μου, δεν σχετίζεται με το αγνό και καλοπροαίρετο αλλά με την πρωταρχική ιδέα, τις αρχικές διδασκαλίες, τις ρίζες και απαρχές του κινήματος που ονομάζεται Ροδοσταυρισμός.

Μιλώντας λοιπόν για αυθεντικότητα, αναφέρομαι στην πρωταρχική εκδήλωση του Ροδοσταυρισμού. Αυτή σχετίζεται με ερευνητές, συγγράματα, ιδέες, θέσεις και αντιλήψεις, όπως αυτές εκφράστηκαν στην αρχική τους μορφή. Σαφώς και υπήρξε κάποια εξέλιξη στις διδασκαλίες του Ροδοσταυρισμού, και αυτό το βλέπω θετικά, εφόσον ορίζεται από καλοπροαίρετα κίνητρα και ανάγκες.

Έτσι λοιπόν, καλό είναι να έχουμε μπροστά μας μια κατά το δυνατόν σαφέστερη εικόνα του πρώϊμου Ροδοσταυρισμού, όχι μόνον για λόγους ιστορικούς αλλά και για την ουσία της Ροδοσταυρικής προσέγγισης στον εσωτερισμό.
...spes mea in mentem est...

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Ποιός είναι ο αυθεντικός Ροδοσταυρισμός;
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 19, 2008, 21:27:33 »
Επαναφέρω το θέμα και θέτω κάποια βασικά ερωτήματα και παραμέτρους που πρέπει να αναλυθούν, προκειμένου να έχουμε ένα σημείο αναφοράς του αυθεντικού Ροδοσταυρισμού:

1. Τι εστί Ροδοσταυρισμός ως κίνημα-σύστημα εσωτερισμού; (αρχές, πεποιθήσεις, κανόνες κλπ.). Με απλά λόγια, τι σημαίνει να είναι κάποιος Ροδόσταυρος;

2. Ιστορία (απαρχές Ροδοσταυρισμού) και αυθεντικά Ροδοσταυρικά (κι όχι "Ροδοσταυρίζοντα") τάγματα ανά τους αιώνες.

3. Αποδεδειγμένοι Ροδόσταυροι του παρελθόντος (ασχέτως αν ανήκαν σε Ροδοσταυρικά τάγματα ή όχι).

4. Σύμβολα του Ροδοσταυρισμού (κύρια και δευτερεύοντα). Εξετάζεται επίσης η αρχική εμφάνιση των συμβόλων αυτών στην παγκόσμια ιστορία.

Πέραν της δικής μου έρευνας, θεωρώ απαραίτητη και καλοδεχούμενη κάθε συνεισφορά των υπολοίπων μελών.
...spes mea in mentem est...

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ποιός είναι ο αυθεντικός Ροδοσταυρισμός;
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 20, 2008, 01:47:28 »
1. Τι εστί Ροδοσταυρισμός ως κίνημα-σύστημα εσωτερισμού; (αρχές, πεποιθήσεις, κανόνες κλπ.). Με απλά λόγια, τι σημαίνει να είναι κάποιος Ροδόσταυρος;

Αγαπητέ Trithemius,

πολύ καλή ιδέα, να επαναφέρεις αυτά τα ερωτήματα, έτσι ώστε να επανεξετάσουμε τον Ροδοσταυρισμό στην βάση του... Το κύριο ερώτημα είναι, σε τι εξυπηρετεί το κίνημα του Ροδοσταυρισμού, είτε ατομικά είτε συλλογικά.

Σε τι εξυπηρετεί η ύπαρξη αυτού του φόρουμ συζητήσεων πάνω σε θέματα Ροδοσταυρισμού ή γενικού εσωτερισμού?  Γιατί ο εσωτερισμός είναι σημαντικός? Τι προσφέρει?

Είναι πολλοί εκείνοι, που έλκονται από χώρους μυστηρίων χωρίς να γνωρίζουν το γιατί, αλλά και χωρίς να ελκύονται απαραίτητα, από υγιή κίνητρα.  Κάποιοι αναζητούν την γνώση για να αποκτήσουν την δύναμη του λόγου, και να το "παίξουν" ξερόλες απέναντι στους άλλους.  Κάποιοι προσπαθούν να βρουν πονηρούς τρόπους να ικανοποιήσουν σεξουαλικά ένστικτα, ή να λύσουν το πρόβλημα της επιβίωσης.  Τέλος ελάχιστοι είναι εκείνοι, που ασυνείδητα, και σε ακόμα πιο λίγες περιπτώσεις αναζητούν συνειδητά, απαντήσεις σε βαθιά υπαρξιακά ερωτήματά τους, ή ακόμα ψυχολογικές συμπεριφορές που τους έχουν ταλαιπωρήσει, και αποβλέπουν στην αυτοθεραπεία τους και κατά συνέπεια να συμβάλουν στην θεραπεία της κοινωνίας τους.

Ο στόχος της ατομικής ή συλλογικής ίασης, είναι και ο ανώτατος, που μπορεί να αποσκοπεί ένας ενασχολούμενος με τον εσωτερισμό.  Ο εσωτερισμός ασχολείται με τα βαθύτερα υπαρξιακά ερωτήματα του ανθρώπου και του σύμπαντος, και δίνει απαντήσεις μέσω ατομικής πνευματικής εμπειρίας και έρευνας, σε πολύ απρόσιτες περιοχές, στα άκρα, ή στα όρια κάθε επιστήμης και θρησκείας.

Ο εσωτερισμός αποβλέπει σε κοινωνικές αλλαγές και ανακατατάξεις, σε ανώτερες εμπνεύσεις, και ιδανικά ιδεολογικά συστήματα, που θα μπορούσαμε να φανταστούμε όταν με αχαλίνωτη φαντασία, επισκεφτόμαστε τον πνευματικό κόσμο, έναν κόσμο γνωστό στους καλιτέχνες και στους ιδεαλιστές.

Πολλοί επιστήμονες και κοινωνικοί καινοτόμοι, είχαν το προνόμιο, να είναι συνεργοί στο κίνημα του εσωτερισμού, και εμπνεόταν από το Ροδοσταυρικό ιδεώδες, ένα μυστηριακό κίνημα που οι περισσότεροι δεν γνώριζαν τις απαρχές του...

Πολλοί συνέδεαν το Ροδοσταυρικό κίνημα, με μία Χρυσή Ιδεαλιστική Εποχή, όπου υπήρχε Ελευθερία, Ισότητα, και Αδελφότητα, όπου κυριαρχούσε η συναισθηματική θηλυκή αρχή, που έθρεφε τον ψυχισμό του ανθρώπου, έτσι ώστε γαληνεμένος, να μπορεί να εμπνέεται καθώς προσέγγιζε τα πνευματικά πεδία...

Αυτή η εποχή γέννησε έναν υπέρμετρο απίστευτα υπέροχο ιδεαλισμό, και μία απερίγραπτη ανθρωπιστική κοινωνία, και έβαλε την βάση για υγιή διανοητικά επιστημονικά - εμπειρικά συστήματα, εξήγησης του κόσμου και του ανθρώπου...

Αυτό που στην βάση του, στην ουσία του διδάσκει ο Ροδοσταυρισμός, είναι πως ο άνθρωπος και κατ' επέκταση η ανθρωπότητα, χρειάζεται ένα υγιή υποστηρικτικό περιβάλλον για να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί προς μία θετική κατεύθυνση.

Διδάσκει πως για να φτάσουμε πολύ ψηλά διανοητικά, ή πνευματικά χρειάζεται να νιώθουμε συναισθηματικά καλά... 

Διδάσκει πως αν η κοινωνία μας, λειτουργήσει όπως η Μητέρα φύση, δηλαδή ανθρωπιστικά και μητρικά... τότε οι άνθρωποι θα έχουν το κουράγιο και την δύναμη να λύσουν όλα τα μυστήρια της ανθρώπινης ζωής και του σύμπαντος, και να εξελιχθούν σε ένα πραγματικά πνευματικό είδος, υπερβαίνοντας την ζωώδη φύση τους...

Πολλές οι δυστυχίες του ανθρώπου, και κατ' επέκταση της ανθρωπότητας.  Πολλά τα βάσανα, πολλές οι ψυχικές ασθένειες, πολλά τα εγκλήματα και οι καταστροφές στο περιβάλλον ή στον άνθρωπο...

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να γίνουμε ολοκληρωτικά σοφοί, και να κατανοήσουμε πως να ζήσουμε αρμονικά, με έναν υγιή τρόπο, και στο κάτω κάτω να μάθουμε να ευχαριστιόμαστε την ζωή μας...

Οι Ροδόσταυροι πάντα διαμέσω των αιώνων προήγαγαν αυτό το όραμα.  Την θεραπεία της κοινωνίας μας, και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέγγιση της αλήθειας του σύμπαντος και του ανθρώπινου ψυχισμού...

Στο μεσαίωνα, ήταν εκείνοι που αναγέννησαν τις επιστήμες, και έτσι χάριν αυτών μπορούμε να απολαμβάνουμε τον σημερινό μας πολιτισμό...

Ο Αυθεντικός Ροδοσταυρισμός, στην πολύ ουσία του, πέρα από φανταχτερά τυπικά, και ιδεολογικά ή μυστηριακά στολίδια, είναι ο κάτοχος και ο φύλακας του Πνευματικού Φωτός του Κόσμου.

Κάθε φύλακας του Ροδοσταυρισμού γίνεται κοινωνός στο μεγαλύτερο μυστήριο της ύπαρξης.  Στην στελέχωση και στην ανοικοδόμηση ενός ενάρετου θεϊκού σύμπαντος...


 
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 20, 2008, 01:50:31 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ποιός είναι ο αυθεντικός Ροδοσταυρισμός;
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 22, 2008, 10:17:49 »

Επαναφέρω το θέμα και θέτω κάποια βασικά ερωτήματα και παραμέτρους που πρέπει να αναλυθούν, προκειμένου να έχουμε ένα σημείο αναφοράς του αυθεντικού Ροδοσταυρισμού:

1. Τι εστί Ροδοσταυρισμός ως κίνημα-σύστημα εσωτερισμού; (αρχές, πεποιθήσεις, κανόνες κλπ.). Με απλά λόγια, τι σημαίνει να είναι κάποιος Ροδόσταυρος;

2. Ιστορία (απαρχές Ροδοσταυρισμού) και αυθεντικά Ροδοσταυρικά (κι όχι "Ροδοσταυρίζοντα") τάγματα ανά τους αιώνες.

3. Αποδεδειγμένοι Ροδόσταυροι του παρελθόντος (ασχέτως αν ανήκαν σε Ροδοσταυρικά τάγματα ή όχι).

4. Σύμβολα του Ροδοσταυρισμού (κύρια και δευτερεύοντα). Εξετάζεται επίσης η αρχική εμφάνιση των συμβόλων αυτών στην παγκόσμια ιστορία.

Πέραν της δικής μου έρευνας, θεωρώ απαραίτητη και καλοδεχούμενη κάθε συνεισφορά των υπολοίπων μελών.



    Βρισκόμαστε μπροστά σε τέσσερα εύστοχα ερωτήματα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν την βάση και το πλαίσιο αναζήτησης και ανάλυσης του Ροδοσταυρισμού. Ήδη με την παράθεση του όρου "Εσωτερισμός", προσδιορίζεται ικανοποιητικά ο τρόπος προσέγγισης του θέματος. Κατ' αρχήν, ο όρος "Εσωτερισμός" δηλώνει το σύνολο των πρακτικών και διδακτικών που περικλείονταν στο γνωστό τρίπτυχο των αρχαίων Ελληνικών μυστηρίων, "δρώμενα - λεγόμενα - δεικνυόμενα", τα οποία λάμβαναν χώρα στο εσωτερικό μέρος των ιερών, μακριά από τα βέβηλα μάτια των αμυήτων. Μία σημαντική διαφορά των μυητικών μυστηρίων σε σχέση με τα τελετουργικά των θρησκειών, ήταν και είναι το ότι τα μυστήρια τελούνταν και συνεχίζουν να τελούνται εσωτερικά και άρα μη υποκείμενα στην κοινή θέα, ενώ τα τελετουργικά τελούνταν και τελούνται παρουσία του συνόλου.

    Δύο είναι οι πυλώνες που συνθέτουν και δομούν το ιερό του Εσωτερισμού. Ο Μυστικισμός και ο Αποκρυφισμός. Ο δυτικός Εσωτερισμός -ένας μή πλήρως αντικειμενικός διαχωρισμός των εσωτερικών μεθόδων και πρακτικών μεταξύ Ανατολής και Δύσης - κατά κοινή ομολογία των μεγάλων μορφών των Ευρωπαίων εσωτεριστών, στηρίζεται - στην γνωσιολογική του πλευρά -στα Ερμητικά κείμενα, την Αλχημεία και την Καμπαλά. Η άλλη πλευρά - η μυητική μυστηριακή - στηρίζεται σε αυτά που συνηθίζεται να αποκαλούνται "Μυήσεις".

    Ακολουθώντας τα νήματα των "μυητικών μυστηρίων", των "Ερμητικών", της "Αλχημείας" και της "Καμπαλά", μέσα στις δαιδαλώδεις διαδρομές της ιστορίας, μπορούμε να ανασυνθέσουμε το πλαίσιο και να προσεγγίσουμε έτσι τα ερωτήματα που τέθηκαν. Με τον Μίτο αυτόν, δυνάμεθα με ασφάλεια να οδηγηθούμε στις ιερές πηγές όπου ανάβλυσαν και καθιερώθηκαν τα φοβερά του εσωτερισμού, δεικνύοντας πλέον και τις ταυτότητες των εσωτερικών ταγμάτων, οργανώσεων και αδελφοτήτων, αποκαλύπτοντας και την σχέση - που ή αν - έχουν με τα νάματα των αρχικών πηγών, άρα αποδεικνύοντας και την αυθεντικότητά τους ή την απάτη αυτών.

..........................................................ΕΡΡΩΣΘΕ   ΚΑΙ   ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ.....

Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ποιός είναι ο αυθεντικός Ροδοσταυρισμός;
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 22, 2008, 11:03:57 »
Δύο είναι οι πυλώνες που συνθέτουν και δομούν το ιερό του Εσωτερισμού. Ο Μυστικισμός και ο Αποκρυφισμός.

Ο Μυστικισμός είναι εμπειρικός, βιωματικός, ενώ ο Αποκρυφισμός είναι διανοητικός, γνωστικός.

Για παράδειγμα, στον μυστικισμό εντάσσονται οι εμπειρικές επιστήμες και πρακτικές, όπως η ψυχολογία, και εν γένει οι κοινωνικές επιστήμες, καθώς και οι θρησκευτικές - τελετουργικές πρακτικές.

Σε αντιδιαστολή στον αποκρυφιστικό κλάδο εντάσσονται οι διανοητικές και ερευνητικές επιστήμες, όπως η φιλοσοφία, οι θετικές επιστήμες, η αστρολογία, οι ερμητικές τέχνες.

Ο στόχος όμως είναι η συνεργασία του μυστικισμού της EQ - συναισθηματικής (βιωματικής) προσέγγισης, και του αποκρυφισμού της IQ - διανοητικής (ερευνητικής) προσέγγισης έτσι ώστε να εκμεταλευτούμε ολιστικά την ανθρώπινη διάσταση του συνειδητού και υποσυνειδήτου, στην ανάλυση και κατανόηση του ψυχισμού και του κόσμου μας.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 22, 2008, 11:07:24 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ποιός είναι ο αυθεντικός Ροδοσταυρισμός;
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 23, 2008, 00:58:11 »
για    τους   Κ Ι Ν Η Τ Ι Κ Ο Υ Σ.....Δ Υ Ο   ειναι   οι   "δρομοι'....που   Θ Α    μπορουσαν   να   δ ι α ν ο ι ξ ο υ ν....
                     Α υ τ ο ν....που    περνωντας   μεσα   απο   "κοινωνικες"    εφαρμοσιμες    Α Λ Λ Α Γ Ε Σ ....ΕΧΟΥΝ...
                     Και    προτεινουν...την    κατα   την   Ε Κ Φ Ρ Α Σ Η     του   Π Ι Σ Τ Ε Υ Ω   τους   Νεα   βελτιστη
                                                          α λ λ α γ η .....και
                     Α Υ Τ Ο Ν ....που    Απομονωμενα ...  Επικοινωνιακα   και   με   ζ η λ ε υ τ η     Πειθαρχια.....
                                                          Π Ε Ι Θ Α Ρ Χ Ο Υ Ν ....στις    Ε ν τ ο λ ε ς    του   Αορατου....
                                        εμπλουτιζοντας    τον   Ε Α Υ Τ Ο    τους    με   Γ ρ α μ μ ε ς ....απο   το   Β Ι Β Λ Ι Ο  ...
                                                          της      Ζ Ω Η Σ ....

                      Οι    Π ρ ω τ ο ι ,  αναλογα   με   τις   Ε υ κ α ι ρ ι ε ς ....γινονται    Α Ξ Ι Ο Ι    στον   τ ι τ λ ο ....
                                                           Μ Α Θ Η Τ Ε Σ ....
                      Οι     Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Ο Ι ,   αναλογα   των   Φ Υ Σ Ι Κ Ω Ν    Χ Α Ρ Ι Σ Μ Α Τ Ω Ν ...."ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ"
                      Επειδη,  ομως   ο   ορος   δασκαλος...  Ξ Ε Ν Ι Ζ Ε Ι ...!!  ΘΑ   ελεγα..  θεραπευτης...

                      Η   φυση ,  σαν   ΖΩΝ   ο ρ γ α ν ι σ μ ο ς ...ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΑ...δεν   προβαινει   σε  διακρισεις....!!!
                                      ε τ σ ι ,    η    ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ....παραμενει    Α Σ Α Λ Ε Υ Τ Ο Σ ...
                      Ε Ν Δ Ι Δ Ε Ι ....ομως    στα   Κ Α Λ Ε Σ Μ Α Τ Α....
                                      ετσι ,    δημιουργηθηκε.... η    "Γ Ν Ω Σ Η ".....

                      Σ Υ Μ Β Ο Λ Ι Κ Α ....αυτο   Παρουσιαζεται   ως    Σ Υ Ν Θ Ε Σ Η ...  Δ Υ Ο    ΑΠΛΩΝ    Γ Ρ Α Μ Μ Ω Ν ...
                                      μιας    ο ρ ι ζ ο ν τ ι ο υ ...(Μαθητης)   και   μιας     Κ Α Τ Α Κ Ο Ρ Υ Φ Ο Υ ....(ΔΑΣΚ/ΛΟΣ-ΘΕΡΑ/ΤΗΣ)...

                      Η   Ε ι κ ο ν ι κ η ,   "ΣΥΜΠΤΩΛΟΓΙΚΗ"    τ ε μ ν ο τ η ς...!!   Α Υ Τ Ω Ν ....δ η μ ι ο υ ρ γ ε ι ....
                                       την    Α ν α φ λ ε ξ η ...  των     ΔΥΝΑΜΕΩΝ    που    θα      Θ Ε Σ Ο Υ Ν    σε    Κ Ι Ν Η Σ Η ...
                                                                     την     μ ε τ α σ τ ο ι χ ε ι ω σ η    της    μ ο ν α δ ο ς....Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο ς .

                      Ε Τ Σ Ι ,    εχουμε    την    εικονολατρικη    Συμβολικη  της    Μ Ε Τ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ι Ω Σ Η Σ ....στο   Ρ Ο Δ Ο ....
                                     δηλ.    στην     ενοιπαρχουσα   μη  Εκδηλουμενης  ...."Μ Ο Ρ Φ Η Σ "....

                      ΕΤΣΙ,    το   "Σ Υ Μ Β Ο Λ Ο "    ΤΟΥ   ΡΟΔΟ-ΣΤΑΥΡΟΥ     ΕΙΝΑΙ     Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Ι Α Κ Η Σ -ΑΛΛΑΓΗΣ
                                                                "Σ Φ Ρ Α Γ Ι Δ Α "   ....ΟΠΟΥ    δεν    επιδεχεται   σε    ΚΑΝΕΝΑΝ    μα
                                       Κ Α Ν Ε Ν Α Ν     να  το    "Μ Ε Τ Α Κ Ι Ν Η Σ Η "....!!!!!!!!


Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ποιός είναι ο αυθεντικός Ροδοσταυρισμός;
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 16:49:41 »
Κεφάλαιο ΙV

ΟΙ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ Ή ΟΙ ΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ROSE + CRΟΙΧ


...

    Ο χριστιανοποιημένος Γνωστικισμός θριάμβευσε του καθαρού Γνωστικισμού, ο δε τότε Πάπας του Καθολικού Σχήματος εκμηδένισε τους Ναΐτας κατά τις αρχές του Μεσαίωνος. (3)

    Ωστόσο, ο αρχέγονος και  καθαρός  Γνωστικισμός  δεν εχάθη, αλλά διατηρήθηκε από  μίαν αδελφότητα που ονομάσθηκε Ροδόσταυροι (Rose + Croix) και  που, για να  εξασφαλίσει μέσα υπάρξεως, αφιερώθηκε  στην μελέτη της Αλχημείας, δίχως να εγκαταλείψει δι' αυτής  τις γνωστικές δοξασίες της. (4)

    Το όνομα Ροδόσταυροι προέρχεται από  το έμβλημα που υιοθέτησε η ομάς, από έναν Σταυρό επί ενός Ρόδου. Ο Σταυρός, αναπαράσταση ενός σημείου δια της διασταυρώσεως δύο γραμμών σε ορθές γωνίες, αυτό έγινε, λόγω  της κυκλικότητας του σημείου, το έμβλημα του membrum virile. Το Ρόδο, δια της μορφής του και των πτυχώσεών του, έγινε το  έμβλημα των genitalia mulieris. Και ο Σταυρός επί του Ρόδου παρουσίαζε εμβληματικά την ανθρώπινη γένηση, μόνον τρόπον Δημιουργίας που μπορούσε να αποδεχθεί η Λογική. (5)

   .............................................................................................


Σημειώσεις
1. Στην εποχή που γράφτηκε  το πάρον βιβλίο, το 1885
2. Allgemeine Kulturgeschichte von der Urzeit bis auss der gegenwart, το? Otto Henne-Am-Rhyn, τόμοι ΙΙΙ και ΙV, Λειψία, 1877 - 1882
The Rosicrucian and Masonic Record, Λονδίνο, 1877 και 1878
The Mystic Tie, του Albert G. Mackey, Μεγάλου Γραμματέως της Αγίας Αυτοκρατορίας του Υπάτου Συμβουλίου της Νοτίας Δικαιοδοσίας των Η.Π.Α., Νέα Υόρκη, 1874
Geschichte der Freimaurerei, του G.F.Findel, Λειψία, 1874
The Secret Fraternities of the Middle Ages, του Americ Palfrey Manas, Λονδίνο, 1877
La Gnosticisme et la Franc-Maconnerie, του Edouard Hans, Βρυξέλλες, 1871
3. Ibid.
4. Ibid.
5. Rituel du Grande de Rose+Croix, του J.M. Ragon, σελ. 29 και υπομ., Παρίσι, 1860
Lexicon of Freemasonry, του Albert-Georges Mackey, Μεγάλου Γραμματέως της οσίας Αυτοκρατορίας του Υπάτου Συμβουλίου της νοτίας δικαιοδοσίας των Η.Π.Α., Λονδίνο, 1873.
Historical Landmarks of Freemasonry, το? Georges Olivier, Κυριάρχου Μεγάλου Ταξιάρχου του Υπάτου Συμβουλίου της Αγγλίας, Λονδίνο, 1846.
6. Allgemeine Kulturgeschichte von der Urzeit bis auss der gegenwart, του Otto Henne-Am-Rhyn, τόμοι ΙΙΙ και ΙV, Λειψία, 1877 - 1882
The Rosicrucian and Masonic Record, Λονδίνο, 1877 και 1878
The Mystic Tie, του Albert G. Mackey, Μεγάλου Γραμματέως της οσίας Αυτοκρατορίας του Υπάτου Συμβουλίου της Νοτίας Δικαιοδοσίας των Η.Π.Α., Νέα Υόρκη, 1874
Geschichte der Freimaurerei, του G.F.Findel, Λειψία, 1874
The Secret Fraternities of the Middle Ages, του Americ Palfrey Manas, Λονδίνο, 1877
La Gnosticisme et la Franc-Maconnerie, του  Edouard Hans, Βρυξέλλες, 1871


    Παρατίθεται ένα μικρό απόσπασμα από το έργο ανώνυμου συγγραφέα, έργο που παραθέσαμε αυτούσιο στο http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,901.0.html

    Σκοπός της παράθεσης ο ερεθισμός της σκέψης με ιδέες που από την μια φαίνονται αντίθετες των συνηθισμένων απόψεων στις οποίες έχουμε εθιστεί από τις σύγχρονες φερόμενες ως αποδεκτές αντιλήψεις, από την άλλη όμως, περισσότερο για τον ειλικρινή αναζητητή και για τον μυημένο, αποτελεί η παράθεση δείκτη της αυθεντικής εσωτερικής ερμηνείας των συμβόλων, τα οποία σύμβολα του Ροδοσταυρισμού, παραπέμπουν χωρίς παρέκκλιση στην αδιάσπαστη διπλότητα της Ενότητας του Παντός, της θεάς Μητέρας Φύσης και του θεού Πατέρα Γονιμοποιού Πνεύματος, ως θεός-οί ανδρόγυνος (Ηρικεπαίος).

    Ανατρεπτική φυσικά και η ξεκάθαρη θέση του Αυθεντικού Ροδοσταυρισμού περί "Γένεσης και Γέννησης", θέση η οποία απαλείφει την δοξασία περί δήθεν Δημιουργίας και ύπαρξης δήθεν ενός μοναδικού δημιουργού....
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 20, 2011, 16:51:37 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/