Αποστολέας Θέμα: Αναγνώριση Ταγμάτων!  (Αναγνώστηκε 9780 φορές)

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Αναγνώριση Ταγμάτων!
« στις: Ιουλίου 25, 2007, 12:12:22 »
Τα Τάγματα στον Εσωτερισμό, ιστορικά, διαρκώς εναλάσσονται στη ζωή και στον θάνατο.

Άλλα γεννιούνται, άλλα πεθαίνουν, άλλα παρακμάζουν και υπολειτουργούν.

Τίθεται όμως ένα πολύ σοβαρό θέμα δυστυχώς σε αυτή την αέναη πορεία.

Η "Αναγνώριση των Ταγμάτων".

Όταν πχ διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή - μετά πολέμων και βασάνων - ιδρύθηκαν κάμποσες Ομάδες και Τάγματα απο τους πρώην Αδελφούς της Χρυσής Αυγής, μα κανείς δεν αναγνώριζε το Τάγμα του άλλου.

Κάτι αντίστοιχο συνεχίστηκε με τις παραφυάδες και τις υποομάδες εκείνων των Ομάδων.

Επίσης κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην ιστορία της Θεοσοφίας.

Και επίσης το ίδιο συμβαίνει κάθε φορά που γεννιέται κάτι νέο.

Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ στην Ιστορία, η ανθρώπινη κοινωνία έχει την πολυτέλεια να διαθέτει χιλιάδες χιλιάδων Εσωτερικών Ομάδων και Ταγμάτων παγκοσμίως.

Μα και ενισχυμένη την "κατάρα" της "Μη - Αναγνώρισης" του ενός απο τον άλλο.

Για την ακρίβεια, ας φανταστούμε έναν "Βαθμοφόρο" ενός Τάγματος πως αντιμετωπίζεται (και πως αντιμετωπίζει) απο τους Βαθμοφόρους ενός άλλου Τάγματος με το οποίο δεν "αλληλοαναγνωρίζονται".

Φυσικά, (επιεικώς) καθόλου ευχάριστη κατάσταση!
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Αναγνώριση Ταγμάτων!
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 25, 2007, 21:15:24 »
Αν και οι δύο "παραφυάδες" αποδείξουν τη γνήσια καταγωγή τους από το μητρικό τάγμα, τότε η μία εκ των δύο δεν έχει λόγο ύπαρξης. Πουθενά δεν υπήρξε αμφότερη αναγνώριση κατόπιν σχίσματος ή αναγέννησης ενός τάγματος ή θρησκευτικού συστήματος, ακριβώς γιατί η κάθε νέα έκφραση ενός τάγματος, από τα πρώτα που αξιώνει είναι η γνησιότητά του (και είναι λογικό εδώ που τα λέμε).

Για εμένα όμως σημασία έχουν περισσότερο τα κίνητρα και η αποτελεσματικότητα του τάγματος. Δηλαδή εκ του αποτελέσματος θα κρίνω την αξία του. Σίγουρα για ένα παραδοσιακό-μυητικό τάγμα όπως ο Ροδοσταυρισμός* η ανάγκη αναγνώρισης των καταβολών του, προσθέτει και κύρος στο τάγμα, το οποίο μεταφράζεται ως σιγουριά των μελών του πως βρίσκονται στη σωστή οδό.

*Θέλω να τονίσω (πάλι) πως για εμένα, ο Ροδοσταυρισμός δεν αποτελεί Τάγμα αλλά τρόπο ζωής και οπτική προσέγγισης του εσωτερισμού. Είναι περισσότερο ένα ιδεώδες βιωματικού χαρακτήρα παρά ένα Τάγμα με τη στενή έννοια του όρου.
...spes mea in mentem est...

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Αναγνώριση Ταγμάτων!
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 28, 2007, 10:19:47 »
Και ιδού το ευτράπελο:

Εαν σκεφτούμε πως υπάρχουν δύο ειδών αναγνωρίσεις, η "Εγκόσμια" και η "Υπερκόσμια", διαμορφώνεται η εξής γελοία κατάσταση:

στο υλικό πεδίο τα Τάγματα μεταξύ τους να μην αλληλοαναγνωρίζονται επίσημα, γεγονός που φυσικά "επιδρά" καθοριστικά στον Ψυχισμό των Υποψηφίων Νεόφυτων αλλά και των ήδη Μαθητών των Ταγμάτων.

ενω σε "Ανώτερα Πεδία", οι "Αληθώς Μεμυημένοι" Υψηλόβαθμοι Βαθμοφόροι αναγνωρίζονται "θέλοντας και μη".

Με την Γήινη Στάση τους όμως, κάθε άλλο παρά εφαρμόζουν το Ερμητικό


                                                  "....Όπως Επάνω και Κάτω..."

δημιουργώντας φυσικά τα αντίστοιχα προβλήματα στην Κοινωνική Ψυχολογία και Συμπεριφορά του Κόσμου του Εσωτερισμού.

Τα οποία με μια λέξη θα χαρακτηρίζονταν ως



         "....Πας μη Έλλην Βάρβαρος..."


ή αλλιώς


                                                            "....Μισαλλοδοξία..."


Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Αναγνώριση Ταγμάτων!
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 06, 2007, 23:19:29 »



              ......Μα έρχεται κάποια στιγμή το "Πλήρωμα του Χρόνου", και τα "πάνω έρχονται κάτω, και τα κάτω επάνω....".....


Και τότε, ο "Μή έχων γίνεται έχων..."......


                                      .....και οι μη έχοντες "πνευματική ουσία" διαλύονται στα εξ'ων συνετέθησαν.....



....και το "Νέο, κρυστάλλινο, γνήσιο και εξελιγμένο" παίρνει την υψηλή θέση που του ανήκει.....



...............και τότε η Αναγνώριση επέρχεται μοιραία απο την ίδια τη Φύση.....


όπως μαζί της έρχεται και η "Κρίση".....


Αντικρύστε την πραγματικότητα και μη εθελοτυφλείτε.....


Διαλογίσου επ' αυτού άνοα άνθρωπε και "κρίνε ορθά" πριν την "Κρίση"......


Πάψε να είσαι πιόνι και να τα περιμένεις όλα έτοιμα και μασημένα.....


Επέλεξε πλευρά έγκαιρα....


Διότι, στο τέλος, θα είναι ήδη πολύ αργά.....


Όπως γίνονταν πάντα άλλωστε.....

Avaris
Veritas Vos Velirabit

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Αναγνώριση Ταγμάτων!
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2007, 14:59:08 »
Η αναφορά του Avaris, γίνεται στο γεγονός, της καθοριστικής και τελευταίας ΚΡΙΣΗΣ στην οποία επήλθε το Αmorc στην Ελλάδα, στις 12 Ιουλίου, μετά από την παραίτηση μου καθώς και άλλων αδερφών, και την δημιουργία της ΑΜΡΑ...

Όταν δημιουργήθηκε η ΑΜΡΑ, υπήρξε μία μικρή ομάδα που είχε παραμείνει στο Amorc, και δυσαρεστήθηκε με τις εξελίξεις... Προσπάθησαν λοιπόν, με πολλούς τρόπους να μας επιτεθούν, και να σπιλώσουν την νέα Ροδοσταυρική προσπάθεια. 'Ενα από τα επιχειρήματά τους ήταν και το θέμα της Αναγνώρισης Ταγμάτων...

Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, η τυπική Αναγνώριση μεταξύ Ταγμάτων είναι παντελώς ανούσια, και άκρως παραπλανητική... Υπάρχουν πολλά Τάγματα ή αδελφότητες σήμερα που δεν εκπληρώνουν το καθήκον τους προς τον 'Ανθρωπο, και το μόνο που διαθέτουν, είναι ένα κλάμπ απασχόλησης φιλοσοφικών αναζητήσεων, χωρίς ιδιαίτερη πρακτική στην ζωή μας.

Η Ουσιαστική Αναγνώριση μεταξύ Αδελφών Ταγμάτων ή Ομάδων είναι δεδομένη, και δεν χρειάζονται τυπικά έγγραφα με βούλες για να βιώνονται αυτές οι αδελφικές συνεργασίες.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 02, 2007, 15:05:57 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Hiram

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 31
  • Karma: 0
  • L.:P.:D.:
    • Προφίλ
Απ: Αναγνώριση Ταγμάτων!
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2007, 16:21:40 »
Avaris,ο παράγων "άνθρωπος" -σε ότι αφορά μυητικές ατραπούς μέσω οργανώσεων(π.χ.ταγμάτων/στοών)- δυστυχώς υπήρξε σημαντικός σε ότι αφορά τα ζητήματα...χμ,διασπάσεων και διχασμών...

Ας το δεχτούμε:θα συμβαίνει συχνά.Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά θα είναι.
Οι άνθρωποι ακόμα ως υλικές παρουσίες/σώματα, θα διακατεχόμαστε από πάθη.Αν και προσπαθούμε να απαλλαγούμε από αυτά,μέσω μυητικών διαδικασιών,πάντα κάτι θα "ξεφέυγει" και το κακό θα συμβαίνει...

Γι αυτό πολλοί διστάζουν να ενταχθούν σε κάτι οργανωμένο.Προτιμούν μοναχικούς οδούς:προσωπικό διαλογισμό,γιόγκα,"αυτο-μύηση"(χμ)...έστω και με ότι συνεπάγεται αυτό,έστω και με αμφίβολα αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο!

Ας μη το βάζουμε κάτω όμως. Ας μη κολλάμε ούτε σε ταμπέλες ούτε σε "αναγνωρίσεις",ειδαλλώς κάπου θα χάσουμε τη μπάλλα(αν δε τη χάσαμε ήδη!).
...the symbols encompass three things, all closely related but not actually identical...

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Αναγνώριση Ταγμάτων!
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 15:04:36 »
Φίλε Hiram γράφεις:

Παράθεση
ο παράγων "άνθρωπος" -σε ότι αφορά μυητικές ατραπούς μέσω οργανώσεων(π.χ.ταγμάτων/στοών)- δυστυχώς υπήρξε σημαντικός σε ότι αφορά τα ζητήματα...χμ,διασπάσεων και διχασμών...

Ας το δεχτούμε:θα συμβαίνει συχνά.Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά θα είναι.
Οι άνθρωποι ακόμα ως υλικές παρουσίες/σώματα, θα διακατεχόμαστε από πάθη.Αν και προσπαθούμε να απαλλαγούμε από αυτά,μέσω μυητικών διαδικασιών,πάντα κάτι θα "ξεφέυγει" και το κακό θα συμβαίνει...

Μα είναι λογικό κι επόμενο. Τα κάθε λογής τάγματα φτιάχνονται από ανθρώπους, άρα από ανθρώπους διαλύονται ή εξελίσσονται. Αν ένα χαρακτηριστικό μας είναι το ότι διακατεχόμεθα από πάθη, τότε άλλο ένα (ιδίως των φιλικά προσκείμενων στον εσωτερισμό) είναι η τάση μας να ομαδοποιούμαστε υπό τη σκέπη μεγάλων ταγμάτων ή μικρότερων ομάδων εσωτερισμού. 

Το ζήτημα είναι πως το μέγεθος ενός τάγματος συνήθως δεν ταυτίζεται/εκφράζει την πραγματική ποιότητα αυτού. Είναι δεδομένο πως ένα μεγάλο τάγμα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όχι απλά λόγω της αποτελεσματικότητάς του αλλά και λόγω του μάρκετινγκ που επέρδασε επ' αυτού. Άλλωστε, για να κρίνουμε ένα τάγμα ως το αρμόζον στην ψυχοπνευματικότητά μας, είναι απαραίτητο να μαθητεύσουμε πολλά έτη σε αυτό και κατόπιν να αποφανθούμε με ασφάλεια για την ποιότητά του. Όπως βλέπουμε όμως, δεν έχουν όλα τα μέλη την ίδια οπτική για την παραμονή τους σε ένα τάγμα. Υπάρχουν μέλη που παραμένουν σε ένα τάγμα γιατί εκεί βρίσκουν πραγματικά μία ταύτιση του συστήματος με τον εσώκοσμό τους, άλλοι παραμένουν καθαρά τυπολατρικά και από (αρνητικά) ιδιοτελή κίνητρα και άλλοι αποχωρούν γιατί αντιλαμβάνονται ότι οι εσωτερικές τους αναζητήσεις δεν καλύπτονται από ένα συγκεκριμένο τάγμα.

Θέλω λοιπόν να καταλήξω στο ότι ο παράγων άνθρωπος τελικά λειτουργεί θετικά στην ποιότητα και στην πορεία ενός τάγματος. Αν ο τρόπος που το τάγμα άπτεται του εσωτερισμού είναι αποτελεσματικός, τότε αυτό το τάγμα θα επιβιώσει με μόνα μέλη όσους ανθρώπους εκφράζει το μυητικό του σύστημα και θα αποβάλλει τους "δορυφόρους", τους χασομέρηδες αλλά και όσους δρουν θετικά στον εσωτερισμό αλλά απλά δεν μπορούν να εκφραστούν μέσα από το αυτό τάγμα. Άλλωστε, κανένα τάγμα δεν μπορεί να αξιώσει το ότι αποτελεί την πανάκεια στον εσωτερισμό.

Οι τελευταίοι που ανέφερα, αυτοί δηλαδή που αποχωρούν από ένα τάγμα επειδή το σύστημά του δεν τους καλύπτει επαρκώς, ψάχνουν λύσεις και υιοθετούν κινήσεις που βαθμιαία θα τους δώσουν πραγματικά αυτό που χρειάζονται για να πορευτούν στον εσωτερισμό. Είτε μόνοι τους, είτε σε ένα άλλο δρων ή νεοσύστατο τάγμα, θα βρουν τον τρόπο και τη μέθοδο να πορευτούν στον εσωτερισμό όπως τους εκφράζει. Σε όλα αυτά δεν νομίζω να παίζει κάποιον ουσιαστικό ρόλο η αποδοχή από ένα συναφές τάγμα απ' όπου "αποδεσμεύτηκαν".

Επίσης γράφεις:

Παράθεση
Γι αυτό πολλοί διστάζουν να ενταχθούν σε κάτι οργανωμένο.Προτιμούν μοναχικούς οδούς:προσωπικό διαλογισμό,γιόγκα,"αυτο-μύηση"(χμ)...έστω και με ότι συνεπάγεται αυτό,έστω και με αμφίβολα αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο!

Αυτά που γράφεις έρχονται να συνδεθούν με τα δικά μου γραφόμενα ως λύσεις-μέθοδοι για μια παραγωγική πορεία στον εσωτερισμό. Σχετικά με την αυτομύηση, εγώ δεν θα αμφέβαλλα για την αποτελεσματικότητά της αν κι εφόσον επιτελείται ως εσωτερική ανάγκη του μυούμενου. Στη μύηση, είτε αυτή είναι αυτομύηση, είτε εντός ναού/στοάς παρουσία άλλων μελών, τα αποτελέσματα αυτής εξαρτώνται από το πόσο ο μυούμενος θα "φορτίσει" τη διαδικασία με τη δεκτικότητα ή την απάθεια/χλευασμό του. Πιστεύω πως δεν αμφιβάλλεις πως στις περιπτώσεις ανοιχτών μυήσεων (σε στοές/ναούς, παρουσία μελών), υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου οι μυούμενοι προσποιούνται την όποια ευλάβεια και κατάνυξη κατά τη διαδικασία. Στην πραγματικότητα δεν τους αγγίζει το τελετουργικό γιατί τελικά ο σκοπός της ένταξής τους στο τάγμα, είτε δεν ήταν προσδιορισμένος, είτε αφορούσε σε ιδιοτελή (με την αρνητική έννοια) κίνητρα.

Αντίθετα, στις περιπτώσεις των αυτομυήσεων, ο μυούμενος, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα "δέσει" με το τελετουργικό, θα το "φορτίσει" γιατί το να επιτελέσεις μια αυτομύηση, σημαίνει πως αν μη τι άλλο είσαι σίγουρος και ξεκάθαρος για το τι θέλεις και τι ζητάς στον εσωτερισμό. Εκεί, μόνος σου στο σπίτι σου ή σε άλλον προσωπικό χώρο, γίνεσαι ταυτόχρονα ναός, μυούμενος και διδάσκαλος. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να επιτελέσεις μία αυτομύηση χωρίς να το θέλεις πραγματικά, ακριβώς γιατί τα δρώμενα αυτού του κεκρυμμένου γεγονότος δεν δύναται να πιστοποιηθούν από κανέναν. Κατά συνέπεια, το αν όντως επιτελέστηκε ή όχι η (αυτο)μύηση στηρίζεται μόνον στην ειλικρινή μαρτυρία του μυούμενου. Επίσης, η αυτομύηση αποτελεί μια αποτελεσματική λύση στην περίπτωση κατά την οποία ένα τελετουργικό ανοιχτής μύησης δεν εκφράζει απόλυτα τον μυούμενο. Έτσι, αποφεύγοντας τον κίνδυνο της στείρας τυπολατρείας, ο (αυτο)μυούμενος δημιουργεί το δικό (έως ένα βαθμό) μυητικό τυπικό που είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τις ανάγκες του.

Κατά συνέπεια, πιστεύω πως τα αποτελέσματα της αυτομύησης είναι εγγυημένα θετικά (είναι άλλο θέμα το αν αυτά είναι βαθιά ή επιφανειακά) γιατί ο μυούμενος προσέρχεται στη μύηση από αγνή εσωτερική ανάγκη. Φυσικά, μία ανοιχτή μύηση αποβαίνει σαφώς πιο αποτελεσματική και βαθιά (είναι εγγυημένα αποτελεσματική υπό όρους) γιατί επιτελείται με δοκιμασμένες μεθόδους, πλην όμως η αποτελεσματικότητά της εξαρτάται από τα κίνητρα και τη δεκτικότητα του μυούμενου που σε μια ανοιχτή μύηση δεν είναι πάντοτε σαφή για τα παρευρισκόμενα μέλη, ακόμα ίσως και για τον ίδιο τον μυούμενο...
...spes mea in mentem est...

Hiram

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 31
  • Karma: 0
  • L.:P.:D.:
    • Προφίλ
Απ: Αναγνώριση Ταγμάτων!
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 18:11:09 »
Θέλω λοιπόν να καταλήξω στο ότι ο παράγων άνθρωπος τελικά λειτουργεί θετικά στην ποιότητα και στην πορεία ενός τάγματος. Αν ο τρόπος που το τάγμα άπτεται του εσωτερισμού είναι αποτελεσματικός, τότε αυτό το τάγμα θα επιβιώσει με μόνα μέλη όσους ανθρώπους εκφράζει το μυητικό του σύστημα και θα αποβάλλει τους "δορυφόρους", τους χασομέρηδες αλλά και όσους δρουν θετικά στον εσωτερισμό αλλά απλά δεν μπορούν να εκφραστούν μέσα από το αυτό τάγμα. Άλλωστε, κανένα τάγμα δεν μπορεί να αξιώσει το ότι αποτελεί την πανάκεια στον εσωτερισμό.

Οι τελευταίοι που ανέφερα, αυτοί δηλαδή που αποχωρούν από ένα τάγμα επειδή το σύστημά του δεν τους καλύπτει επαρκώς, ψάχνουν λύσεις και υιοθετούν κινήσεις που βαθμιαία θα τους δώσουν πραγματικά αυτό που χρειάζονται για να πορευτούν στον εσωτερισμό. Είτε μόνοι τους, είτε σε ένα άλλο δρων ή νεοσύστατο τάγμα, θα βρουν τον τρόπο και τη μέθοδο να πορευτούν στον εσωτερισμό όπως τους εκφράζει. Σε όλα αυτά δεν νομίζω να παίζει κάποιον ουσιαστικό ρόλο η αποδοχή από ένα συναφές τάγμα απ' όπου "αποδεσμεύτηκαν".

Δεν αμφιβάλω. Απλά πιστεύω ότι ο εσωτερισμός της μυητικής φύσης (και λυπάμαι που το αναφέρω)δεν είναι για όλους. Κάποιοι είναι ακατάλληλοι μυήσεως. Ο χαρακτήρας κάποιου,το πνευματικό αναστημά του,η συμπεριφορά του απέναντι στους άλλους -κι άλλα παρεμφερή ζητήματα- είναι από τα πιο σημαντικά που πρέπει να μελετώνται/εξετάζονται από τους Μυημένους,πριν οι τελευταίοι πουν το πολυποθητό "ναι-είσαι ευπρόσδεκτος!". Κακά τα ψέματα,σε αντίθετη περίπτωση, έχουμε πλήρη κομματικοποίηση μιας εσωτεριστικής ένωσης προσώπων ή ομάδας. Με οτι συνεπάγεται αυτό. Ποιος το θέλει αυτό;

Εντάξει,κάποιοι θα μπαίνουν...κάποιοι θα βγαίνουν...κάποιοι θα τεθούν "εν ύπνω" και τα σχετικά. Αλλά δεν μπορεί:πρέπει να υπάρχουν κατάλληλοι τρόποι αποφυγής τέτοιων δυσάρεστων καταστάσεων. Ειδάλλως, θα πρόκειται ασφαλώς για έναν κλασικά φαύλο κύκλο!
...the symbols encompass three things, all closely related but not actually identical...

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Αναγνώριση Ταγμάτων!
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2007, 20:04:56 »
Αγαπητέ φίλε γράφεις:

Παράθεση
Απλά πιστεύω ότι ο εσωτερισμός της μυητικής φύσης (και λυπάμαι που το αναφέρω)δεν είναι για όλους. Κάποιοι είναι ακατάλληλοι μυήσεως. Ο χαρακτήρας κάποιου,το πνευματικό αναστημά του,η συμπεριφορά του απέναντι στους άλλους -κι άλλα παρεμφερή ζητήματα- είναι από τα πιο σημαντικά που πρέπει να μελετώνται/εξετάζονται από τους Μυημένους,πριν οι τελευταίοι πουν το πολυποθητό "ναι-είσαι ευπρόσδεκτος!".

Έτσι ακριβώς είναι. Αλλά ας μην ξεχνάμε πως ο όρος "εσωτερισμός" έχει πολλές εκφάνσεις και μεταφράζεται αναλόγως της διανόησης του καθενός. Αν για κάποιον ο εσωτερισμός είναι η ενασχόληση με συστήματα που ασχολούνται με αυτό που θα ονομάζαμε "απόκρυφο", ίσως για κάποιον άλλο ο εσωτερισμός να έχει σχέση μόνον με θέματα ψυχολογίας και κοινωνικής συμπεριφοράς. Κατά συνέπεια, στην τελευταία περίπτωση, ο άνθρωπος (εσωτεριστής ων) δεν χρειάζεται τη μύηση (άρα είναι ακατάλληλος από πλευράς συμμετοχής στα γνωστά τυπικά), πάραυτα κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως διάγει μια υγιή πορεία στον εσωτερισμό.

Έτσι λοιπόν κατανοούμε πως ο μυητικός εσωτερισμός όντως δεν είναι για όλους. Αυτοί που είναι ακατάλληλοι μυήσεως καθίστανται τέτοιοι είτε λόγω διαφορετικότητας στην προσέγγιση του όρου "εσωτερισμός" (όπως το ανέλυσα πιο πάνω), είτε λόγω γενικότερης "ασυμβατότητάς" τους με τέτοια συστήματα (άρα δεν ενδιαφέρονται για καμία μορφή του εσωτερισμού). Κατά συνέπεια, εκτός του συμπεράσματος πως κάποιος δεν "κάνει" για μυητικο εσωτερισμό, πρέπει να διερευνήσουμε το γιατί συμβαίνει αυτό. Αν θέλουμε πραγματικά να μιλάμε για εφαρμοσμένη προσφορά στο συνάνθρωπο, πρέπει να τον κατευθύνουμε σωστά σε περίπτωση που αναγνωρίσουμε πως η οπτική του είναι ασύμβατη με τον μυητικό εσωτερισμό.

Κατά συνέπεια, δεν πρέπει να λυπάσαι που αναφέρεις αυτό το φαινόμενο αλλά πραγματικά να χαίρεσαι γιατί μια τέτοια διάκριση στόχων και ρόλων δείχνει πως πράγματι τα μυητικά τάγματα δεν αποτελούν την πανάκεια του εσωτερισμού. Θα έπρεπε να λυπάσαι αν κάποιος ισχυριζόταν το αντίθετο γιατί τότε θα μιλούσαμε για υπερφίαλες τάσεις στον εσωτερισμό και στα τάγματα εν γένει...

Επίσης φίλε μου θίγεις ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Αυτό της αναγνώρισης μελών!.

Δηλαδή, πλέον κατανοούμε πως η βαρύτητα της πορείας ενός τάγματος πλέον δεν εξαρτάται μόνον από τις διδασκαλίες του ή γενικότερα το σύστημα που ακολουθεί αλλά και από το πνευματικό βεληνεκές των μελών του. Εδώ τίθεται ακόμα ένα ερώτημα:

Από τη στιγμή που καθώς διατείνονται τα τάγματα, ευπρόσδεκτοι είναι ΑΠΑΝΤΕΣ, τότε πως και ποιοί θα κρίνουν πως ο τάδε ενδιαφερόμενος πληρεί τις προϋποθέσεις ένταξης στο τάγμα; Ήθισται να συμπληρώνουν οι ενδιαφερόμενοι κάποια ερωτηματολόγια σχετικά με την επικείμενη ενασχόλησή τους αλλά ποιός έχει άραγε το δικαίωμα και την ορθή κρίση για να αξιολογήσει το ενδιαφέρον του υποψηφίου ως ποιοτικό, βαθύ, καλοπροαίρετο και πηγαίο; (ως κριτήρια εισδοχής). Ποιός μπορεί να πάρει την ευθύνη για κάποιον ενδιαφερόμενο και να τον αποκλείσει από την εισδοχή αν διακρίνει πως ο υποψήφιος είναι "ανήσυχος νους"; (με πιθανότητες υιοθέτησης ριζοσπαστικών και άρα ασύμβατων με τις γραμμές του τάγματος απόψεων, δράσεων και συμπεριφορών). Αν δηλαδή ο υποψήφιος στην πορεία του μέσα στο τάγμα εγείρει ζήτημα αναθεώρησης των γραμμών του, θα τεθεί "εν ύπνω"; θα διαγραφεί; ή μήπως θα στρέψουν όλοι την προσοχή τους στις ιδέες του;

Τελικά, στην κίνηση των μελών σε ένα τάγμα (είσοδος, διαγραφή, παραμονή "εν ύπνω"), όλα εξαρτώνται από το τι προφίλ θέλει να κρατήσει το τάγμα. Αν έχει το προφίλ του τάγματος τύπου "Μελχισεδέκ", τότε γίνεται κατανοητό πως παρεκκλίσεις/αναθεωρήσεις επί των γραμμών του τάγματος είναι αδύνατο να συμβούν. Κατά συνέπεια, η αξιολόγηση του υποψηφίου θα είναι μια γρήγορη διαδικασία. Αν όμως το τάγμα υιοθετεί ένα "Προμηθεϊκού" τύπου προφίλ όπου τίποτα δεν αποτελεί παγιωμένη θεώρηση και όλα τίθενται υπό διαρκή αξιολόγηση, τότε δεν αποκλείεται ένας ριζοσπαστικά σκεπτόμενος υποψήφιος να αποτελέσει λαμπρό απόκτημα του τάγματος και να συμβάλλει σημαντικά στην ιδεολογική εξέλιξη αυτού.

Κατά συνέπεια κατανοούμε πως οι τρόποι αποφυγής των δυσάρεστων καταστάσεων έχουν άμεση σχέση με το προφίλ του τάγματος, όπως το ανέλυσα πιο πάνω. Εγώ πάντως πιστεύω πως στην προσπάθει να προφυλαχτεί ένα τάγμα από τυχάρπαστους, δορυφόρους, χασομέρηδες και επικίνδυνους υποψήφιους, ίσως γίνουν υπερβολές κατά την αξιολόγηση αυτών, κάτι που κατά τη γνώμη μου υποθάλπτει την αδικία, τον ελιτισμό και αν μη τι άλλο την υπεροψία των μελών του τάγματος έναντι του υποψηφίου (εκτός κι αν το τάγμα πράγματι "προωθεί" μια τέτοια νοοτροπία...). Έτσι λοιπόν φίλε μου, αυτές οι "αναταραχές" στα μέλη των ταγμάτων θα υπάρξουν αναπόφευκτα. Κατά τη γνώμη μου, όλοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία ένταξης σε ένα τάγμα και αν το τάγμα αυτό δεν "κρύβεται" και δεν αισθάνεται "άβολα" για τις διδασκαλίες και το σύστημα που ακολουθεί, τότε δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από έναν "παρείσακτο". Αυτό είναι κι ένα στοίχημα-πρόκληση αν θέλεις για την ποιότητα που χαρακτηρίζει ένα τάγμα... Εκτός κι αν το ίδιο το τάγμα προωθεί μια υπερβολικά κλειστή και κεκρυμμένη δράση, οπότε δεν ενδιαφέρεται για ανάπτυξη, άρα δεν κινδυνεύει από διαγραφές και "υπνώσεις"...

Θέλεις να μου αναλύσεις τι εννοείς με το:
Παράθεση
Κακά τα ψέματα,σε αντίθετη περίπτωση, έχουμε πλήρη κομματικοποίηση μιας εσωτεριστικής ένωσης προσώπων ή ομάδας. Με οτι συνεπάγεται αυτό. Ποιος το θέλει αυτό;
...spes mea in mentem est...

Hiram

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 31
  • Karma: 0
  • L.:P.:D.:
    • Προφίλ
Απ: Αναγνώριση Ταγμάτων!
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2007, 00:10:20 »

Θέλεις να μου αναλύσεις τι εννοείς με το:
Παράθεση
Κακά τα ψέματα,σε αντίθετη περίπτωση, έχουμε πλήρη κομματικοποίηση μιας εσωτεριστικής ένωσης προσώπων ή ομάδας. Με οτι συνεπάγεται αυτό. Ποιος το θέλει αυτό;

Μα είναι πολύ απλό:αν όντως είσαι ή υπήρξες μέλος μυητικού τάγματος,θα ξέρεις ότι μερικοί-ιδιαίτερα νεαρότεροι ή (το άσχημο)υψηλόβαθμοί με όχι σταθερό ή σοβαρό πνευματικό υπόβαθρο-που υποκύπτουν σε λάθος νοοτροπίες και οδηγούνται σε...άλλες "ατραπούς" του στυλ <<εφέτος αυξήσαμε τα μέλη μας-ξεπεράσαμε τους άλλους ηλίθιους ανταγωνιστές μας>> ή <<γιατί δεν έρχεσαι αρκετά συχνά στις εργασίες μας;Δεν σου κάνει καλό που συμμετέχεις και στα άλλα Χ και Ψ τάγματα>> και τα παρόμοια που θυμίζουν πολύ τα ...λίγο-πολύ γνωστά κόμματα και κομματίδια στη χώρα μας με τις σεχταριστικές και οπορτουνιστικές συμπεριφορές τους. Τα "πάθη του υλικού πεδίου" που λέμε. Βεβαίως, παραδέχομαι πως συχνά μπαίνουν και σοβαρές και ψύχραιμες φωνές που (με τη σοφία και εμπειρία που τις διακρίνει) εμποδίζουν τέτοιους κατήφορους και βάζουν τα ορθά θεμέλια προκειμένου το τάδε τάγμα τους να προοδεύει σωστά. Και βέβαια,όχ πάντα με επιτυχία!
...the symbols encompass three things, all closely related but not actually identical...

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Αναγνώριση Ταγμάτων!
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2007, 00:27:59 »
Χμμ δεν έχεις άδικο...

Ευτυχώς οι θιασώτες τέτοιων συμπεριφορών μόνον προς τους ομοίους τους αποκρίνονται. Ευτυχώς όπως πολύ σωστά αναφέρεις, υπάρχουν και φωτεινά μυαλά. Οι ισορροπίες πάντα διατηρούνται ;)
...spes mea in mentem est...

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Αναγνώριση Ταγμάτων!
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2007, 23:50:05 »
<<γιατί δεν έρχεσαι αρκετά συχνά στις εργασίες μας;Δεν σου κάνει καλό που συμμετέχεις και στα άλλα Χ και Ψ τάγματα>> και τα παρόμοια που θυμίζουν πολύ τα ...λίγο-πολύ γνωστά κόμματα και κομματίδια στη χώρα μας με τις σεχταριστικές και οπορτουνιστικές συμπεριφορές τους.

Αδερφέ μου συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.  Μετά λύπης μου, έγινα και εγώ μάρτυρας αυτών των συμπεριφορών, που καταπατούν την ατομική ελευθερία, και ύπουλα χειραγωγούν. Επίσης όμως γνώρισα πραγματικούς ανθρωπιστές και άξιους του τίτλου του μυημένου.

Αλλά δεν μπορεί:πρέπει να υπάρχουν κατάλληλοι τρόποι αποφυγής τέτοιων δυσάρεστων καταστάσεων. Ειδάλλως, θα πρόκειται ασφαλώς για έναν κλασικά φαύλο κύκλο!

Σε όλα τα εσωτεριστικά κινήματα ή τάγματα χρειάζεται να υπάρχει ένας πιο εσωτερικός κύκλος, ένας κύκλος σοφών και άξιων ανθρώπων, που θα κρατάνε υψηλά τις μυητικές αρχές και τις ανθρωπιστικές αξίες, ειδάλλως το Τάγμα δεν μπορεί να προσφέρει πραγματικό μυητικό έργο, δεν μπορεί να ωφελήσει ουσιαστικά κανέναν, αλλά απεναντίας μπορεί να γίνει αιτία ατομικής ή κοινωνικής πτώσης αξιών.

Απλά πιστεύω ότι ο εσωτερισμός της μυητικής φύσης (και λυπάμαι που το αναφέρω)δεν είναι για όλους. Κάποιοι είναι ακατάλληλοι μυήσεως.

Στα μικρά μυστήρια, δεν μπορούμε εύκολα να αποκλείσουμε κάποιον να συμμετέχει, γιατί όλοι έχουν δικαίωμα να γνωρίσουν τον εαυτό τους, αλλά στα μεγάλα μυστήρια, που έχουν σαν κύριο στόχο την κοινωνική προσφορά, οι συμμετέχοντες ΠΡΕΠΕΙ να είναι Ανθρωπιστές και να προσφέρονται Ανιδιοτελώς προς τους συνανθρώπους τους.

Πάνω σε αυτήν την αρχή σχεδιάστηκε η συνεργασία ΑΜΡΑ (Μικρά Μυστήρια) - ΑΚΟΣ (Μεγάλα Μυστήρια), έτσι ώστε να εγγυηθούμε πως θα υπάρχουν πάντα "κάποιοι" που θα κρατάν αναλλοίωτο το Φως, των Μικρών Μυστηρίων, μια και θα είναι συνεργοί των Μεγάλων.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 24, 2007, 23:58:13 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/