Αποστολέας Θέμα: Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ  (Αναγνώστηκε 8976 φορές)

ΔΙΟς ΑΕΤΟς

  • Μηνύματα: 324
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ
« στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 19:08:21 »
Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗς


Οι Ναζί Εγκληματίες Παραποίησαν Αρχαίες Ιδέες και Σύμβολα των Ανατολικών Φιλοσοφιών
 O Χοακίμ Σοάρες είναι Πορτογάλος συνεργάτης της Ενωμένης Στοάς των Θεόσοφων (United Lodge of Theosophists- ULT).

Είναι επίσης συνεκδότης των ιστότοπων www.Esoteric-Philosophy.com , www.TheosophyOnline.com   και του Πορτογαλικού μπλογκ www.VislumbresdaOutraMargem.com .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο www.Esoteric-Philosphy.com

.

Οι γνήσιοι σπουδαστές της θεοσοφίας πρέπει να πολεμούν προκαταλήψεις και ανακρίβειες, ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν το θεοσοφικό κίνημα και τις διδασκαλίες του.

Στο κείμενό του “Η Θεοσοφία και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος” γράφει ο Κάρλος Καρντόσο Αβελίνε:


“Σε έναν κόσμο ο οποίος εν μέρει κυριαρχείται από φανατισμό και από θρησκείες που εστιάζονται στις τελετουργίες τους, είναι απολύτως φυσικό να δέχεται το θεοσοφικό κίνημα -  που έχει πρωτίστως σκοπό να διαλύει την πλάνη με μη βίαιο τρόπο – ποικίλες επιθέσεις, τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές. Σαν παράδειγμα τέτοιων επιθέσεων έχουμε ένα πλήθος αβάσιμων κειμένων που κατηγορούν το θεοσοφικό κίνημα ότι διάκειται ευμενώς προς τον Ναζισμό ή τον Φασισμό. Υπάρχουν διάφορες πηγές παραπληροφόρησης πάνω στο ζήτημα της Θεοσοφίας και του Χιτλερισμού και θεωρούμε ότι είναι σωστό να παρουσιάσουμε ορισμένες αποδείξεις σχετικά με την πραγματική σχέση αυτών των δύο, περιλαμβανομένης και της περιόδου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.” [1]

Οι σπουδαστές της θεοσοφίας γνωρίζουν την παραχάραξη και την εγκληματική χρήση που έχουν υποστεί τα ιερά Ινδικά σύμβολα από τον Ναζισμό. Όπως γράφει ο Αβελίνε:

“Οι ηγέτες των Ναζί εξασκούσαν ένα είδος αντι-ανθρωπιστικής μαγγανείας και είχαν πολλά κοινά με τον συγκαλυμμένο “μυστικισμό μίσους και βίας” που ανέπτυξαν επιμελώς οι Ιησουίτες και που, ήδη από τον 16ο αιώνα, χρησιμοποίησε το Βατικανό”. [2]

Ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα της χρήσης ενός ιερού συμβόλου για εγκληματικούς σκοπούς και μαγεία εναντίον της εξέλιξης είναι η χρήση του “σταυρού του Ζαϊνισμού” ή Σβάστικα.

Αυτό το αρχαίο και μυστικιστικό σύμβολο σχολιάζεται εκτενώς από την Ε. Π. Μπλαβάτσκυ στο έργο της “Η Μυστική Δοξασία”. Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν από πολλά έθνη σ' όλο τον κόσμο. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θεϊκά σύμβολα στην Ασία, καθώς ανήκει τόσο στην Ινδουιστική όσο και στη Βουδιστική παράδοση.

Η Ε.Π.Μπλαβάστκυ λέει:

“Πολύ λίγα παγκόσμια σύμβολα είναι πιο μεστά πραγματικού αποκρυφιστικού νοήματος από την Σβάστικα. Συμβολίζεται με τον αριθμό 6. Γιατί δείχνει με την συγκεκριμένη παράστασή του, όπως άλλωστε ο αριθμός αλλά και το ιδεογράφημά του, προς το Ζενίθ και το Ναδίρ, τον Βορρά, τον Νότο, τη Δύση και την Ανατολή. Βρίσκει κανείς την μονάδα παντού, τη μονάδα που αντικατοπτρίζεται σε όλες τις μονάδες και σε κάθε μονάδα χωριστά. Είναι το έμβλημα της δράσης του Φοχάτ, της ασταμάτητης περιδίνησης των “τροχών” και των Τεσσάρων Στοιχείων, του “Ιερού Τέσσερα”, μέσα στο μυστικιστικό τους, κι όχι μόνο στο κοσμικό τους, νόημα. Επιπλέον, οι τέσσερις βραχίονές της, λυγισμένοι σε ορθές γωνίες, συνδέονται στενά, όπως φαίνεται και αλλού, με τις Πυθαγόρειες και Ερμητικές κλίμακες. Όποιος μυηθεί στα μυστήρια της έννοιας της Σβάστικας, λένε τα Σχόλια, “μπορεί να ανιχνεύσει σ' αυτήν, με μαθηματική ακρίβεια, την εξέλιξη του Κόσμου και όλης της περιόδου της Σάντυα (Sandya)”. [3]

Η Σβάστικα είναι το κατ' εξοχήν σύμβολο της κοσμικής εξέλιξης. Είναι μια απεικόνιση που απαντάται σε πολλούς ναούς της Ινδίας, του Θιβέτ, της Κίνας και άλλων χωρών Ινδουιστικής και Βουδιστικής επιρροής (και είναι το κυρίαρχο σύμβολο του εσωτερικού Βουδισμού). Επιπλέον, βρίσκεται στις παραδόσεις των Νορδικών λαών και της προκολομβιανής Βορείου και Νοτίου Αμερικής.

Όντας παγκόσμιο σύμβολο, ο σταυρός της σβάστικας είναι παρών και στο σύμβολο του θεοσοφικού κινήματος.

Πασίγνωστες είναι οι αναπαραστάσεις του Βούδα με τον σταυρό - Σβάστικα στο στήθος, που ονομάζεται “Σφραγίδα της Καρδιάς”. Η σβάστικα είναι ακόμη παρούσα σε πολλά αρχαία Χριστιανικά ευρήματα. Για τον παγκόσμιο χαρακτήρα της, γράφει η Ε.Π.Μπ.:

  • Αιγυπτιακός σταυρός Ανκχ ή Ταυ, ο Τζαϊνικός σταυρός ή Σβάστικα και ο Χριστιανικός σταυρός έχουν όλοι το ίδιο νόημα”. [4]


Παρόλα αυτά τα στοιχεία ή ίσως εξ αιτίας αυτών, οι Χριστιανοί ιεραπόστολοι προσπάθησαν να κατατάξουν την σβάστικα στα “διαβολικα” σύμβολα, επιχειρώντας έτσι να καταστρέψουν ένα από τα παλαιότερα ιερά σύμβολα, που βρίσκεται και στη ρίζα του “δικού τους” Χριστιανικού σταυρού. Αλλά αν αναγνώριζαν με εντιμότητα την εξέλιξη του σταυρού ως συμβόλου, θα ήταν σα να παραδέχονται ότι ο Χριστιανισμός υιοθέτησε με αθέμιτο τρόπο θρησκευτικές παραστάσεις που ανήκουν σε πολύ προγενέστερες παραδόσεις.

Τα εγκλήματα που διέπραξαν από τον 3ο και 4ο αιώνα φανατικοί Χριστιανοί και αργότερα, από τον 16ο αιώνα, Ιησουίτες, εντάθηκαν, κατά μία έννοια, στις πρώτες δεκαετίες του εικοστού αιώνα από τα Ναζιστικά και φασιστικά καθεστώτα.

Ο “Χριστιανικός” δεσποτισμός καθυπόταξε και καταδίωξε τα Χριστιανικά έθνη και προσπάθησε να καταπνίξει τον μυστικιστικό, αυθεντικό Χριστιανισμό εξαπολύοντας συγχρόνως πολέμους εναντίον άλλων θρησκειών. Οι Ναζί υιοθέτησαν την ίδια ασέβεια απέναντι στη ζωή.

Η προδοσία και η απάρνηση του Δασκάλου και της διδασκαλίας του συμβολίζονται στα  στα όσα περιγράφουν τα εδάφια της Καινής Διαθήκης που αναφέρονται στον Πέτρο και τον Ιούδα. Η προδοσία και η απάρνηση υλοποιήθηκαν και επιβεβαιώθηκαν με τη συμπεριφορά της Εκκλησίας της Ρώμης επί περίπου δύο χιλιάδες χρόνια. Είναι περισσότερο παράδειγμα αμαύρωσης των ιερότερων συμβόλων της Εσωτερικής Σοφίας. Ακολούθως, το Βατικανό έδωσε ανεπιφύλακτη πολιτική υποστήριξη στο Ναζισμό και στο Φασισμό. Όπως σημειώνει ο Κάρλος Αβελίνε:

“Βεβαίως, το Βατικανό ήταν πάντα εναντίον της Θεοσοφίας, γιατί η Θεοσοφία προτείνει την παγκόσμια αδελφοσύνη και αποκηρύσσει και καταπολεμά κάθε μορφή θρησκευτικού δογματισμού”. [5]

Το θεοσοφικό κίνημα αντιτίθεται σε κάθε ολοκληρωτική ιδεολογία και τρέφει συμπάθεια προς τις δημοκρατικές διαδικασίες. Η Θεοσοφία είναι μια απόκρυφη πηγή και έμπνευση κινημάτων που συμβάλλουν στην ειρήνη και την ενότητα μεταξύ των εθνών, όπως ο ΟΗΕ. Ο Καταστατικός Χάρτης των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σαλπίζει στο κείμενό του το ίδιο θεοσοφικό ιδεώδες της παγκόσμιας αδελφοσύνης. [6]

Ο όρος “Άριος”

Ο Ναζισμός παραποίησε τον όρο “Άριος”. Η λέξη σημαίνει “ευγενής” και χρησιμοποιείται στη “Μυστική Δοξασία” από την Έλενα Μπλαβάτσκυ για να προσδιορίσει το πέμπτο στάδιο της εξελικτικής διαδικασίας που εκτείνεται σε μια περίοδο πολλών εκατομμυρίων ετών. Η ιδέα της “Άριας φυλής” αναφέρεται στην πέμπτη φυλή και καλύπτει επτά υπο-φυλές πολυάριθμων εθνών που τα άτομα που τα απαρτίζουν έχουν διαφορετική φυσική εξωτερική εμφάνιση.

Από την άποψη της εσωτερικής φιλοσοφίας, αυτή καθαυτή, η αθάνατη ψυχή, η Θεία όψη κάθε ανθρώπινου όντος, περνά (ή ενσαρκώνεται σε) κάθε μία από τις διαιρέσεις των εξελικτικών κύκλων, περιλαμβανομένων των φυλών, των σφαιρών, των γύρων και των μανβαντάρα. Έτσι, δεν έχει νόημα να συσχετίζει κανείς τον όρο “Άριος” ή “Αρία” με κάποιο συγκεκριμένο κληρονομικό ή εθνολογικό χαρακτηριστικό ή με το χρώμα του δέρματος.

Η λέξη χρησιμοποιείται επίσης με την πνευματική έννοια και στο “Θεοσοφικό Γλωσσάρι” βρίσκουμε τον εξής ορισμό:

“Άρια” (“Αrya”), (Σκ.), Κυριολεκτικά, “ο άγιος”. Αρχικός τίτλος για τους Ρίσι, εκείνους που είχαν δαμάσει το “Αριασατυάνι” και πέρασαν στο μονοπάτι του Αριανιμάγκρα προς τη Νιρβάνα ή Moksha, το μεγάλο “τετραπλό” μονοπάτι. Τώρα, όμως, το ουσιαστικό έχει γίνει επίθετο μιας φυλής και οι Ανατολιστές μας, στερώντας τους Ινδο-Βραχμάνους από τα πρωτοτόκιά τους, ονομάζουν Άριους όλους τους Ευρωπαίους. Στον εσωτερισμό, καθώς στα τέσσερα μονοπάτια ή στάδια μπορεί να μπει κανείς μόνο χάρις σε μέγιστη πνευματική εξέλιξη και “εξέλιξη σε αγιότητα”, ονομάζονται οι “τέσσερις καρποί”. Οι διαβαθμίσεις της κατάστασης του Άρχατ (Arhatship) , που φέρουν τα αντίστοιχα ονόματα Σροταπάτι (Srotapatti), Σακρινταγκαμίν (Sakridagamin), Αναγκαμίν (Anagamin) και Άρχατ (Arhat), ή οι τέσσερις κατηγορίες των Αρίων (Aryas) αντιστοιχούν σε αυτά τα τέσσερα μονοπάτια και αλήθειες”. [7]


Ας δούμε τώρα τι λέει το Γλωσσάρι για το “Αριασατιάνι”, (“Aryasatyani”):

“Αριασατιάνι”(Σκ.). Οι τέσσερις αλήθειες ή τα τέσσερα δόγματα που είναι (1) η Ντούκα (Dukha) ή ότι η δυστυχία και ο πόνος είναι το αναπόφευκτο παρεπόμενο της αισθητικής (από εσωτερική άποψη, φυσικής) ύπαρξης. (2) η Σαμουντάγια (Samudaya), το αξίωμα ότι η δυστυχία εντείνεται με τα ανθρώπινα πάθη, (3) η Νιρόντα (Nirodha), ότι είναι εφικτή η συντριβή και εξάλειψη όλων αυτών των συναφών συναισθημάτων για τον άνθρωπο που “βαδίζει στο μονοπάτι” και (4) η Μάργκα (Marga), η στενωπός, ή το μονοπάτι που οδηγεί σε ένα τέτοιο ευλογημένο αποτέλεσμα”. [8]

Είναι προφανές ότι η λέξη “Άριος” ήταν ό τίτλος που αποδιδόταν σε εκείνο τον Σοφό που, έχοντας διανύσει το μονοπάτι της ύψιστης ηθικής και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς την ανθρωπότητα, έφτασε τα θεσπέσια ύψη της Θείας Σοφίας και της Συμπόνιας.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με τη λέξη “Βραχαμάνα” (“Brahamana”), που συνήθως χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει μια κοινωνική κάστα της Ινδίας. Ο τίτλος του “Brahamana”, αρχικά απονέμονταν σε εκείνους που λόγω της προσωπικής τους αξίας και αγνότητας είχαν φτάσει στο επίπεδο του μυημένου ή “διπλογεννημένου” (“twice born”), που κατάφεραν να κατανικήσουν “κάθε τάση προς το κακό”. Ο ίδιος ο Βούδας αποκαλείται Brahamana. Αυτό το ιδεώδες “αρετής και γνώσης” περιγράφεται ωραιότατα στο τελευταίο κεφάλαιο του κλασικού Βουδιστικού κειμένου “Νταμαπάντα”. Εκεί βλέπουμε τον Φωτισμένο να διακηρύσσει, χωρίς να αναφέρεται σε κάποια κάστα ή άλλη μορφή κοινωνικής κατηγορίας, ότι:

“Αυτόν αποκαλώ Brahamana που είναι στοχαστικός, ατσάλινος, σταθερός. Που έκανε το καθήκον του και που εξάλειψε την φαυλότητά του. Που έφτασε στον ύψιστο σκοπό”. [9]

Υπάρχει άλλη μια ενδιαφέρουσα λέξη με πρόθεμα τη λέξη “Άρια”:

“Άριαβάρτα”, (“Aryavarta”) (Σκ.). Η “γη των Άριων”, ή η Ινδία. Είναι το αρχαίο όνομα της Βόρειας Ινδίας που πρωτοαποίκησαν οι Βραχμάνοι εισβολείς”. [10]

Οι Ναζί παραποίησαν τους όρους “Άριος” και “Άρια”, αποστερώντας το πραγματικό νόημά τους. Το ίδιο έκαναν κι οι Χριστιανικές εξουσίες με πολλούς άλλους όρους, ιερά σύμβολα και κατάλοιπα των αρχαίων παραδόσεων, περιλαμβανομένης και της Ιουδαϊκής παράδοσης. Η Θεοσοφία, αντίθετα, έχει βαθειά συγγένεια με την αδελφική, φιλειρηνική και ενάντια στη βία δράση των μυστικιστών και φιλοσόφων κάθε έθνους, θρησκείας και πολιτισμικής παράδοσης.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

[1] Το κείμενο είναι εύκολο να αναζητηθεί στον Αλφαβητικό Κατάλογο Κειμένων ή στον Κατάλογο Κειμένων Κατά Συγγραφέα, στον ιστότοπο  www.TheosophyOnline.com .  Επίσης περιέχεται στο μπλόγκ  www.Esoteric-Philosophy.com   και στον ιστότοπο  www.FilosofiaEsoterica.com .

[2] Στο ανωτέρω κείμενο.

[3] “Η Μυστική Δοξασία”, Ε. Π. Μπλαβάτσκυ, Τόμ. ΙΙ, Θεοσοφική Εταιρεία, Λος Άντζελες, σ. 587.

[4] “Η Μυστική Δοξασία”, Ε. Π. Μπλαβάτσκυ, Τόμ. Ι, Θεοσοφική Εταιρεία, Λος Άντζελες, σ. 657.

[5] Βλέπε, “Θεοσοφία και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος”, που αναφέρεται στη σημείωση [1], ανωτέρω.

[6] Βλέπε. “Η Μπλαβάτσκυ, τα Ηνωμένα Έθνη και η Δημοκρατία” του Κάρλος Αβελίνε Καρντόσο, στον ιστότοπο www.TheosophyOnline.comwww.Esoteric-Philosophy.com  και www.FilosofiaEsoterica.com

[7] “Θεοσοφικό Γλωσσάρι”, Ε. Π.Μπλαβάτσκυ,Θεοσοφική Εταιρεία, Λος Άντζελες, 1990, βλέπε, λ. “Arya”, σ. 32

[8] “Θεοσοφικό Γλωσσάρι”, Ε.Π.Μπλαβάτσκυ, βλέπε σ. 33

[9] “Η Νταμαπάντα”, Θεοσοφική Εταιρεία, Λος Άντζελες, 139 σσ., βλέπε, Κεφάλαιο 26, στίχος 386, σ.89

[10] “Θεοσοφικό Γλωσσάρι”, Ε. Π. Μπλαβάτσκυ, βλέπε, λ. “Αριαβάρτα”, σ. 33
Ο ισχυρός ας επικρατήσει...

ΔΙΟς ΑΕΤΟς

  • Μηνύματα: 324
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 19:23:56 »
ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΔΩ...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕς ΑΝΑΦΟΡΕς ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗς ''ΣΒΑΣΤΙΚΑς'' ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ...

Η σβάστικα, δεν αποτέλεσε μόνο ένα πανάρχαιο ιερό σύμβολο μέσα στους αιώνες αλλά και ένα στοιχείο που η πατρογονική του ταυτότητα διεκδικείται από όλους τους πολιτισμικά ενεργούς λαούς του κόσμου. Κοινά αποδεκτό σημείο είναι το εννοιολογικό μέρος του θέματος -σαν πρώτη φάση- καθώς κατά την αρχαιότητα ήταν σύμβολο δύναμης. Το γεγονός ότι απαντάται σε ολο τον κόσμο σημαίνει -για αρκετούς- πως αποτελεί κατάλοιπο ενός παλαιότερου πολιτισμού με την ευρεία έννοια που ορισμένοι μελετητές αποκαλούν "προκατακλυσμιαίο".
.

Παρακάτω θα προσπαθήσω να προσεγγίσω την ετυμολογία της λέξης σβάστικα. Ζητώ όμως την ανοχή και επιείκιά σας διότι αφενός δεν είμαι "ειδικός επί του θέματος" και αφετέρου δεν έχει επιτευχθεί η επίλυση της πατρότητας του συμβόλου αυτού ούτε από τους ίδιους τους ειδικούς. Παραθέτω λοιπόν κάποια στοιχεία που κατά καιρούς έχω συλλέξει από βιβλία, εγκυκλοπαίδειες, περιοδικά ακόμα και από αυτό το διαδίκτυο, ως εγκυκλοπαιδικές γνώσεις...
   
Η Αγγλική και Γερμανική λέξη Σβάστικα(Swastika) προήλθε από την Σανσκριτική λέξη: Svastikah, που σημαίνει "όντας τυχερός". Το πρώτο μέρος της λέξης, SVASTI-, μπορεί να διαιρεθεί σε δυο κομμάτια: SU- (καλός, καλά), και -ASTI- (είναι). Το μέρος -ASTIKAH απλά σημαίνει "όντας".

Στην αρχαία Ελλάδα το σύμβολο, λόγω του σχήματός του πήρε το όνομα του ποταμού Μαίανδρου και χρησιμοποιήθηκε εκτός από ιερουργικούς σκοπούς και στο διάκοσμο των δημόσιων κτηρίων και ναών. Επίσης απαντάται σε βασιλικούς χώρους καθώς πίστευαν ότι έφερνε γούρι και καλή τύχη. Στο σημείο αυτό όμως να διευκρινίσουμε ότι το Ελληνικό σύμβολο του Μαιανδρου δεν έχει σχέση με τη χιτλερική σβάστικα. Με μία εξερευνητική ματιά θα διαπιστώσει κανείς πως το σύμβολο των ναζί είναι αντίστροφο εκείνου της Ελληνικής φιλοσοφίας. Είναι αριστερόστροφο κι όχι δεξιόστροφο με αποτέλεσμα η μορφή του να σημαίνει στη γλώσσα του συμβολισμού το αντίθετο νόημα. (τα της φοράς θα αναλύσουμε στην πορεία)

Η σχέση της σβάστικα, με την απεικόνιση του λαβύρινθου και μάλιστα του κρητικού, είναι αρκετά διαδεδομένη. Το πανάρχαιο αυτό ιερό σύμβολο, εμφανίζεται, πρώτα στον αιγυπτιακό πολιτισμό και, αμέσως μετά, ή, συγχρόνως, στον μινωϊκό. Οι ακτίνες-αγκύλες του αγκυλωτού σταυρού -4 με 5, ανάλογα- απεικονίζουν ακριβώς, ειδικά στον μινωϊκό πολιτισμό, το πολύπλοκο σχήμα του λαβύρινθου, με την πραγματική, ή, την αλληγορική του έννοια. Δηλαδή, είτε την μορφή του δαιδαλώδους τεχνητού έργου που όλοι γνωρίζουμε - είτε, αυτήν της πραγματικής πνευματικής αναζήτησης.

Μία απ’ τις παλαιότερες γνωστές Σβάστικες βρέθηκε σε μια παλαιολιθική σπηλιά και ζωγραφίστηκε τουλάχιστον 10,000 χρόνια πριν. Σχεδόν 2,000 χρόνια πριν, όταν ο Βουδισμός μεταδόθηκε από την Ινδία στην Κίνα, και οι Κινέζοι δανείστηκαν την Σβάστικα και την έννοια της τύχης που κουβαλούσε. Στην Κίνα η Σβάστικα θεωρείται πως είναι Κινέζικος χαρακτήρας και διαβάζεται "Γουάν"("Wan") (στα Μανδαρινικά). Επίσης πιστεύεται πως είναι ισοδύναμος με έναν άλλο Κινέζικο χαρακτήρα με την ίδια προφορά, που έχει τις εξείς σημασίες: "δέκα χιλιάδες, μεγάλος αριθμός, όλα".

Γενικά, η σβάστικα, ή αγκυλωτός σταυρός, σχηματίζετε από ένα συνδυασμό από τέσσερα Γ ή τέσσερα L. Το σύμβολο αυτό είναι πανάρχαιο και το συναντάμε για πρώτη φορά σε αρχαϊκά ελληνικά αγγεία, στην αρχαία Ρώμη, σε βουδιστικά είδωλα, σε κινέζικα νομίσματα του 315 π.χ., σε ινδικά της Βόρειας Αμερικής και σε αιγυπτιακά ανάγλυφα.

Οι ινδιάνοι το χρησιμοποιούσαν σαν φυλαχτό. Στην ινδική μυθολογία, είναι το εξειδικευμένο σύμβολο του θεού της τύχης Ganesha. Η έννοιά του συμβόλου απεικονίζει τον "Τροχό της Ζωής"... (Και ως Ινδούς εννοώ τους Βραχμάνα). Η λέξη συσχετίζεται με ευοίωνα πράγματα στην Ινδία – διότι σημαίνει "ευοίωνος". Στην Ινδία χρησιμοποιούνταν και αριστερόστροφες και δεξιόστροφες Σβάστικες, με διάφορες σημασίες.

Το σύμβολο είναι τόσο παλιό που η αρχή του χάνετε στην προϊστορία.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η σβάστικα στην αρχαιότητα ήταν σύμβολο του Ήλιου και χρησιμοποιήθηκε σαν μέρος ενός ηλιακού ημερολογίου που αργότερα ξεχάστηκε η σημασία του.

Οι συμβολισμοί που πήρε κατά καιρούς ήταν τροχός της ζωής, τροχός του ήλιου, οι τέσσερις ακμές της πυξίδας, οι τέσσερις άνεμοι, σύμβολο της ινδιάνικης φυλής των Χόπι για την εμφάνιση τους στον κόσμο και άλλα.

Η δεξιόστροφη σβάστικα συμβολίζει την ζωή και ονομάζεται με το ινδικό όνομα "σβάστικα".

Η αριστερόστροφη συμβολίζει τον θάνατο σύμφωνα με την ανατολίτικη παράδοση και ονομάζεται κανονικά "σωβάστικα".

Στην αρχαία Ελλάδα συναντάται με το όνομα "γραμμάδων" (επειδή σχηματίζει ένα τετραπλό "Γ").

Η Σβάστικα συναντάται από τα πανάρχαια χρόνια στην αρχαία Ελλάδα, στο Βυζάντιο (σε ρόλο καθαρά διακοσμητικό), στο μυστικισμό των Τευτόνων ιπποτών, στους Βίκινγκς, στο Θιβέτ, στην Ινδία, στη Μογγολία, στους Αζτέκους και τους Μάγια, στους Ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής. Επίσης είναι χαραγμένη σε αρχαίους τύμβους έξω από την Τροία (από εκεί την ξεσήκωσε ο Σλήμαν και διακόσμησε με αυτήν την οικία του που τώρα στεγάζει το Νομισματικό Μουσείο, στην Πανεπιστημίου, ένα πανέμορφο αλλά αινιγματικό κτίριο), την χρησιμοποιούσαν οι χριστιανοί κατά το Μεσαίωνα ως σύμβολο προστασίας...

Η μεγάλη –ιστορική– ειρωνεία είναι ότι συναντάται και σαν σύμβολο των αρχαίων Εβραίων (όχι όμως ως έμβλημα κάποιας φυλής ή ως σημείο στα παρακλάδια της εβραϊκής μυθολογίας), ενώ πριν την χρησιμοποιήσει ο Χίτλερ, ήταν ένα δημοφιλές σύμβολο στις Η.Π.Α. στις αρχές του 20ου αιώνα. Πολλοί αμερικανοί πιλότοι το φορούσαν σαν γούρι στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το 1925 η Coca-Cola σε μια διαφημιστική της καμπάνια, έδινε δώρο ένα «τυχερό» ρολόι τσέπης, με σκαλισμένη πάνω του μια σβάστικα...

Όμως ο Χίτλερ και οι Ναζί μετέτρεψαν τη σβάστικα από σύμβολο τύχης και ειρήνης σε σύμβολο μίσους κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Και μιας και οι μνήμες απ’ τον πόλεμο αυτό είναι φρέσκιες, αποτελεί σήμερα ίσως το πιο μισητό σύμβολο της ιστορίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποποίησης αυτού του συμβόλου ήταν ότι ενώ είχε οριστεί σαν σύμβολο της εθνοφρουράς της Oklahoma ήδη απ’ το 1923, η αμερικανική κυβέρνηση το αντικατέστησε με το «πουλί του κεραυνού» το 1938, όταν διαπίστωσε ότι ο Χίτλερ το χρησιμοποιούσε σαν «σημαία» της ιδεολογίας του.

Τελικά, τα πράγματα είναι «καλά» ή «κακά» ή εμείς οι άνθρωποι απλά δεν ξέρουμε να τα χειριζόμαστε; Μήπως ο εγωισμός, η ματαιοδοξία και η άγνοια μας έχει ήδη "πυάνει" πολλά πράγματα πάνω στη Γη, τα οποία αυτά καθαυτά δεν είναι «μολυσμένα»;

(συνεχίζεται)
(ΠΗΓΗ http://www.truthison.com/topic-t1226.html)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 14, 2011, 19:36:11 από ΔΙΟς ΑΕΤΟς »
Ο ισχυρός ας επικρατήσει...

ΔΙΟς ΑΕΤΟς

  • Μηνύματα: 324
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 19:28:03 »
Η προσέγγιση αποσυμβολισμού της ΣΒΑΣΤΙΚΑ στην αρχαία Ελλάδα

Όπως προαναφέραμε, στην αρχαία Ελλάδα το σύμβολο, λόγω του σχήματός του πήρε το όνομα του από τον ποταμό Μαίανδρο και -εκ πρώτης- δεν έχει σχέση με τη χιτλερική σβάστικα αφού το σύμβολο των ναζί είναι αντίστροφο εκείνου της Ελληνικής φιλοσοφίας. Είναι αριστερόστροφο κι όχι δεξιόστροφο με αποτέλεσμα η μορφή του να σημαίνει στη γλώσσα του συμβολισμού το αντίθετο νόημα. Κι εδώ εντοπίζουν, χαριτολογώντας, οι σύγχρονοι γνώστες και αποσυμβολιστές την αποτυχία του χιτλερικού κινήματος και το αποτέλεσμα του πολέμου... Άλλωστε και ο ίδιος ο Χίτλερ είχε ασχοληθεί με το σύμβολο αρκετά, και φαίνεται να μυήθηκε από άλλους, οι οποίοι στη συνέχεια αποτέλεσαν τους έμπιστους συμβούλους του και μαζί τους ίδρυσε το "τάγμα της Θούλης".

Η μυστική έννοια του Μαίανδρου χρησιμοποιήθηκε για ιερουργίες, συμβολίζει την οκτάς, (τον αριθμό "8"). Ακριβώς, ότι συμβολίζει για το σύγχρονο ιερατείο του χριστιανισμού το Χ στο οποίο ενσωματώνεται το Ρ.

Το σύμβολο χρησιμοποιήθηκε και αναλύθηκε και από τους Πυθαγόρειους φιλοσόφους. Μια από τις έννοιες που αποδόθηκαν σήμαινε τη "Σπορά" με την έννοια της "Καλιέργειας" όμως, ενώ το αντίστροφο, εκείνο της χιτλερικής σβάστικας δηλαδή, το "Θέρισμα".

Επιπροσθέτως, μέσω του πανάρχαιου, αυτού συμβόλου δηλώνεται και ο αστερισμός του Καρκίνου, ο οποίος για τους μυημένους στα τοπικά μυστήρια ή σχολές συμβόλιζε την "Πύλη των θνητών", ενώ αντιδιαμετρικά ο αστερισμός του Αιγόκερω την "Πύλη των Θεών". Ο Καρκίνος ανήκει κατά παράδοση στο υδατώδες τρίγωνο των ζωδίων και μία υπόθεση που μπορεί να κάνει ο μελετητής είναι ότι μάλλον συμβολίζει τα "βαθειά ύδατα" μέσα στα οποία έγινε η εναπόθεση του σπόρου, του προς εκδήλωση κόσμου (βλ. αρχαία ελληνική μυθολογία). Σε αυτή την περίπτωση ο Καρκίνος παριστάνει τα Πρωταρχικά Ύδατα που περικλείονται μέσα στο "Κοσμογονικό όν" (αρχή των πάντων) του Ορφέα ή του Βραχμάνδα, η οποία προϋπήρξε του Πυθαγόρα.

Το ιερόγλυφο του Καρκίνου αποτελείται από δύο μόρια (σπέρματα) που κινούνται κατά αντίθετη φορά και υποδηλώνουν το ιδεογράφημα του Ταοϊσμού, το Τάι - Κι, που παριστάνει τις δύο πρωταρχικές αρχές του Γιαγκ και Γιν εν κινήσει (εν ολίγοις, δεν είναι άλλο από το Πέρας και Άπειρον των Πυθαγορείων) .

Οπως προαναφέρθηκε συμβολίζει την ογδοάς, δηλαδή κατά τους Πυθαγορίους την Παναρμόνιο, συναισθήματα συμπάθειας όπως η Αγάπη και η Φιλία, το Κηρύκειο του Ερμή, το Θύρσο του Διονύσου, αλλά και το χριστιανικό χρήσμα, σύμβολο της Σωτηρίας και Αναστάσεως.

Για όλους τους σύγχρονους και .... επίδοξους μάγους, λοιπόν, ο Θύρσος αλλά και το Κηρύκειο που σίγουρα διαθέτουν είναι το ραβδάκι τους. Ο τρόπος της κίνησης όταν το κρατούν προτεταμένο στο χέρι τους, ακολουθεί στον αέρα το σχήμα της σβάστικας ανάλογα βέβαια το σκοπό που θέλουν να πράξουν. Η δόνηση που προκαλεί το μαγικό ραβδάκι τους επιτυγχάνεται με αλεπάλληλες κινήσεις, "διευθύνοντας και κατευθύνοντας την ορχήστρα τους" στο κενό.

Άξιοι λόγου είναι και οι τέσσερις βραχίονες της "σβάστικας" - οι οποίοι ουσιαστικά την διαφοροποιούν από το σύμβολο του σταυρού. Και είναι εκείνοι οι οποίοι δηλώνουν τη φορά του συμβόλου (δεξιόστροφο - αριστερόστροφο). "Τα συνεπλεκόμενα στοιχεία της Φύσης" ή η ύλη σε όλες της τις μορφές και οι ιδιότητες αυτών.

Την πηγή της Αρμονίας του Σύμπαντος, σύμφωνα με τους Ορφικούς, (βλ. Otto Kern) αποτελούν οι δύο πρωταρχικές γενεσιουργικές δυνάμεις της κεντρομόλου και της φυγόκεντρου. Ούτε η μια, μα ούτε και η άλλη θεωρείτο "καλή" ή "κακή" (το "καλό" και το "κακό" είναι υποκειμενικό). Είναι όπως το φως με το σκοτάδι, το μαύρο με το λευκό, το άρεν με το θήλυ, το περιττό με το άρτιο κλπ. Χωρίς το ένα δεν υφίσταται η ύπαρξη του άλλου. Και δεν υφίσταται, διότι ακόμη κι αν υπήρχε, η ύπαρξή του δεν θα ήταν αντιληπτή (δεν αναφέρομαι στις ανθρώπινες αισθήσεις, αλλά στις ιδιότητες της Φύσης). Και η μητέρα Φύση δεν γεννά ή πράττει άχρηστα.

Ωστόσο, η περιστροφή της σβάστικας συμβολίζει το χρόνο. Οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν ότι ο χρόνος (Ορφ. ο χρόνος=Κρόνος) έχει μόνο μια φορά και μόνο μια κατεύθυνση. Αποτελεί δε, "Κανόνα" που διέπει όλο το Σύμπαν και φέρει το σπέρμα του "ενός" και του "πέρατος". Κάτι λοιπόν που οδηγεί τους πυθαγορείους στο συμπέρασμα ότι η περιστροφή του χρόνου (σ.σ. "ανελικτική περιδίνηση") δεν αλλάζει. Άρα, και η σβάστικα (σύμβολο αντίθετο του μαιάνδρου) δεν θα υπήρχε.

Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται: Ακόμη και ο Κρόνος είχε δύο πρόσωπα. Θα θυμάστε ότι το ένα ήταν πάντα εύθυμο, ενώ το άλλο κατσούφικο. Το ένα πρόσωπο "καλό" (δεκτικό), έλεγε πάντα "ναι", ενώ το άλλο ήταν πάντα κακό και αρνητικό. Οι αρχαίοι φιλόσοφοι εξηγούσαν ότι ο Κρόνος ως "άτομο" ή έκφανση του Θείου (εν κατακλείδι ο χρόνος ως κανόνας) δεν είναι καλός ούτε κακός. Και αυτό διότι το Θείο Έργο (ή αλλιώς "Μέγα Έργο") έχει αρχή και τέλος και κατά τους αρχαίους Έλληνες αποτελούσε ύψιστη ύβρις η οποιαδήποτε επέμβαση ανθρώπου σε Αυτό (βλ. μαγεία). Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι το Θείο ως Υπόσταση έχει τέλος και τέλμα.

Η σβάστικα, που συμβολίζει το θέρισμα, έρχεται στο πέρας της "θερινής περιόδου". Κι αυτό σημαίνει το τέλος του Κύκλου (το θέρος αποσυμβολίζεται ως περίοδος Έργου). Το γεγονός ότι η σβάστικα ως σύμβολο απαντάται μόνο σε συγγράματα πολύ παλαιότερα του μαιάνδρου, σημαίνει για τους ερευνητές του αποσυμβολισμού ότι ορισμένοι κύκλοι έκλεισαν με συμπαντικές ανακατατάξεις των "συνεπλεκόμενων στοιχείων της Φύσης". Που για τους ανθρώπους μεταφράζεται σε οδυνηρά φαινόμενα της φύσης (βλ. αρχ. κατακλυσμούς, καταποντισμούς, βιβλικές καταστροφές και μυθολογικά γένη). Σε απόσπασμα των ρωμαϊκών χρόνων φιλόσοφος αναφέρει ότι "μόνο ο μαίανδρος πρέπει να στολίζει τα δημόσια κτίρια" που "εκτός από κάλλος επιφέρει (λένε οι ιερείς) και καλοτυχία". Μήπως απ'τα λόγια αυτά οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι το αντίστροφο του μαιάνδρου ήταν η κακοτυχία;

Ίσως εκείνοι που έπεισαν τον Χίτλερ να χρησιμοποιήσει τη σβάστικα ως εθνικό σύμβολο κωδικοποίησαν το τέλος του διαιρεμένου κόσμου σε κράτη. Ή κατ' άλλους την ολοκλήρωση του εν λόγω "ράϊχ". Παραλλήλησαν τον "όφη" της Σιών (βλ. ουροβόρος όφις) που αρχίζει να τρώει την ουρά του (μέσω του οποίου θα γεννηθεί ο επόμενος όφης κ.ο.κ). Και αυτή την άποψη έχω σχηματίσει, καθώς οι εβραίοι αποτέλεσαν τον υπ' αριθμό 1 εχθρό κάθε ράϊχ. Κι εδώ εμπλέκονται τα ειρωνικά σχόλια των αρχαιολατρών που αναφέρουν ότι ο Χίτλερ και το συνάφι του διέπραξαν ύβρη, όταν εξαπέλυσαν πόλεμο εναντίον ελεύθερων κρατών, δολοφόνησαν και υποδούλωσαν ελεύθερους ανθρώπους, κάτω από το συμβόλο της σβάστικας.

Κατά την άποψη κάποιων, όσον αφορά το Χίτλερ, που ήταν λάτρης του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και μυημένος σε θεωρείς όπως αυτής της Θούλης, είχε την ίδια σημασία με σύμβολο του τροχού (ρότα) των Κελτών, των Χαλδαίων και των Ινδών, είναι το κέντρο, το σταθερό σημείο το οποίο σύμφωνα με όλες τις παραδόσεις ονομάζεται Πόλος, διότι γύρω από αυτό τελείται η περιστροφή του κόσμου. Την ίδια σημασία έχει ο γοτθικός "Ρόδαξ" ή "Ροδάκιον" καθώς φαίνεται να προήλθε από τον κέλτικο τροχό και μάλλον υπάρχει κάποια σύνδεση με τα επιθεματικά άνθη, όπως είναι τα άνθη τα οποία εμφανίζονται στις αρχαίες ελληνικές στήλες, το "Ρόδον" στη Δύση και ο "Λωτός" στην Ανατολή. Αυτή τη σημασία έχει και η Σβάστικα, που είναι το σύμβολο του Πόλου. Για τους Ναζί, λοιπόν, ίσως να συμβόλιζε την αιώνια κίνηση του κόσμου και τον άξονα αυτής της κίνησης, τον Πόλο απ' όπου εξήλθαν οι Άριοι, από την Υπερβορεια, την κατοικία του Απόλλωνα, την Θούλη, την "Ultima Thule", την Παραδείσια Γή πέρα από τον Πόλο στην Κούφια Γή, ίσως ακόμα να συμβόλιζε και τον Εσωτερικό Ήλιο ή τον Ήλιο του Μεσονυκτίου, καθώς και την αιώνια εξαγνιστική φωτιά που καταστρέφει και αναδημιουργεί τον κόσμο...

Επίσης, έχουν βρεθεί πανάρχαιοι αντίστροφοι "θεϊκοί κύκλοι" (πρόδρομοι του ζωδιακού κύκλου). Στην Ελλάδα πάντως δεν έχει βγει κάποιο επίσημο πόρισμα ή έστω επίσημη έρευνα είτε από αρχαιολογικής, είτε από ερμηνευτικής πλευράς ή τουλάχιστον εγώ δεν έχω βρει... Ανεξάρτητες μελέτες αναφέρουν ότι πρόκειται για την εποχή που ακόμη και ο πλανήτης γη περιστρεφόταν αντίστροφα!

Σίγουρα ακούγεται τουλάχιστον παρανοϊκό. Όμως και μία θεωρία, που παρουσιάστηκε από τον Καραθοδωρή και κατόπιν από τον Αϊνστάιν, αναφέρει ότι ο φλοιός της γης μετατοπίζεται (κατακόρυφα κατά 1/4), όταν ο μαγνητικός πόλος της γης απομακρυνθεί από το κέντρο βάρους της. Πλησιάσει τις 25 μοίρες. Κάτι που θεωρητικά μπορεί να συμβεί κάθε 25 με 27χιλιάδες χρόνια! Που βρίσκεται τώρα; Στις 23,700 μοίρες; Τη θεωρία είχαν ξεθάψει πριν από μερικά χρόνια τα ΜΜΕ όλου του κόσμου, μετά από σειρά ισχυρών σεισμικών δονήσεων, που έπληξαν διάφορες περιοχές, που σχετίζονταν μεταξύ τους ως προς το γεωγραφικό πλάτος.

Αν η θεωρία ευσταθεί, σημαίνει ότι η Ελλάδα θα βρεθεί γεωγραφικά περίπου εκεί όπου βρίσκεται τώρα το Κονγκό. Και αυτό φυσικά θα σήμαινε την ολοκλήρωση ενός ακόμη κύκλου. Εκείνου του ανθρώπινου γένους ίσως;

Η προσέγγιση του αποσυμβολισμού που έχουμε επιχειρήσει πιο πάνω, αναλύει σε ικανοποιητικό επίπεδο τη σβάστικα και τον Μαίανδρο. Σε γενικές γραμμές η δεξιόστροφη (ελλ.=Μαίανδρος) υποδηλώνει τη ζωογόνο ενέργεια (αρχή/έργο/δημιουργία/ζωή), η αριστερόστροφη το πέρας (όλεθρο/θάνατο/τέλος), ενώ η διαγώνια την αναγέννηση της Φύσης (χριστ.= ανάσταση).



Σημ: Ένα μεγάλο μέρος του κειμένου βρήκα στο αρχείο μου. Δυστυχώς δεν ενθυμούμαι την πηγή. Ας με συγχωρήσει ο αρχικός εμπνευστής...


(συνεχίζεται)

(ΠΗΓΗ http://www.truthison.com/topic-t1226.html)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 14, 2011, 19:34:57 από ΔΙΟς ΑΕΤΟς »
Ο ισχυρός ας επικρατήσει...

ΔΙΟς ΑΕΤΟς

  • Μηνύματα: 324
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 14, 2011, 19:31:38 »
Το έμβλημα Φάλουν



Το έμβλημα Φάλουν είναι το σύμβολο του Φάλουν Ντάφα. Ο χαρακτήρας στο κέντρο είναι το σύμβολο που αποκαλείται "γουάν" ("wan"), το οποίο και έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλούς πολιτισμούς για χιλιάδες χρόνια σημαίνοντας καλή τύχη.

Το έμβλημα Φάλουν όπως περιγράφηκε από τον κ. Λι Χονγκτζί στο Τζούαν Φάλουν:
"Ο Τροχός του Νόμου της Σχολής του Φο, Το Γιν-Γιανγκ της Σχολής του Τάο, και ο κόσμος των δέκα κατευθύνσεων όλα αντανακλούνται στο Φάλουν (τον Τροχό του Νόμου)."
"Η διαμόρφωση του Φάλουν είναι μια μικρογραφία του σύμπαντος και έχει την δική του μορφή ύπαρξης και διαδικασία εξέλιξης σε όλες τις άλλες διαστάσεις, γι αυτό, το αποκαλώ Κόσμο."

Μερικές Σημειώσεις για την Ιστορία του Συμβόλου Wan (Σβάστικα)

Η Σβάστικα σαν σύμβολο πρακτικά χρησιμοποιήθηκε για χιλιάδες χρόνια σχεδόν από όλες τις ανθρώπινες ομάδες στον πλανήτη. Ήταν γνωστή στα Γερμανικά φύλα σαν ο "Σταυρός της Θωρ", και είναι ενδιαφέρον γιατί οι ναζί δεν χρησιμοποίησαν αυτόν τον όρο, ο οποίος είναι συνακόλουθος της Γερμανικής ιστορίας, αλλά αντίθετα προτίμησαν να "κλέψουν" τον Ινδικό όρο "Σβάστικα". Σαν "Σταυρός της Θωρ", το σύμβολο μεταφέρθηκε ακόμα και στην Αγγλία από Σκανδιναβούς εποίκους στα Λινκολνσάιρ (Lincolnshire) και Γιορκσάιρ (Yorkshire), πολύ πριν τον Χίτλερ. Ακόμα πιο ενδιαφέρον, το σύμβολο βρέθηκε σε Ιουδαϊκούς ναούς στην Παλαιστίνη 2,000 χρόνια πριν, έτσι ο Χίτλερ (ακούσια;) "έκλεβε" ένα Εβραϊκό σύμβολο όπως επίσης ένα Ινδικό.

Στην Αμερική, η Σβάστικα χρησιμοποιούνταν από τους ντόπιους Αμερικανούς σε Βόρεια, Κεντρική, και Νότια Αμερική. Σύμφωνα με τον Τζόε Χόφλερ (Joe Hofler), ο οποίος επίσης αναφέρεται στον Δρ. Κουμπάρι(Dr. Kumbari) του μουσείου του Ούρουμτσι (Urumqi) στην Σιντζιάν (Xingjian), στην Κίνα, οι Ινδο-άριοι του Γερμανικού κλάδου ταξίδεψαν στην Ευρώπη περί το 2,000 π.Χ. και έφεραν μαζί τους το σύμβολο της Σβάστικα (δίσκος του ήλιου) σαν μέρος της θρησκευτικής τους τέχνης εκείνη την εποχή όπως φαίνεται από ανασκαφές σε τάφους του Κουργάν (Kurgan) στις στέπες της Ρωσίας και σε Ινδο-αρίους τάφους στην Σιντζιάν (Xingjian), στην Κίνα.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Σβάστικα μπορείτε επίσης να μεταβείτε εδώ: http://www.swastika-info.com/index.html
και: http://www.swastika-info.com/en/startpage.php (στα αγγλικά)

Εδώ είναι μερικές αναφορές με πληροφορίες για την Σβάστικα:

1. Thomas Wilson, Curator, Department of Prehistoric Anthropology, U.S. National Museum, Chapter "The Swastika, the earliest known symbol and its migrations; with observations on the migration of certain industries in prehistoric times, " from "Report of National Museum" (1894), pp. 757-1030. (On-line version of this Chapter can be obtained from the following site: http://abob.libs.uga.edu/bobk/sw/ )

2. Barbara G. Walker, "THE WOMAN'S ENCYCLOPEDIA OF MYTHS AND SECRETS" (1983), and "THE WOMAN'S DICTIONARY OF SYMBOLS & SACRED OBJECTS" (1988), both published by Harper & Row

3. James A. Michener, "THE SOURCE"

4. Ernest Klein, "KLEIN'S COMPREHENSIVE ETYMOLOGICAL DICTIONARY OF THE ENGLISH LANGUAGE" (Elsevier, 1971)

5. Robert H. Mathews, "MATHEWS' CHINESE-ENGLISH DICTIONARY" (Harvard, 1966)

6. The book "In Search of the Cradle of Civilization" by George Feuerstein, Subhash Kak, and David Frawley (Quest 1995) describes the history of India from a perspective different from that of English colonialists.




Σημ: Αυτά είναι πάνω κάτω τα στοιχεία που έχω καταφέρει να συλλέξω ως τώρα... Οποιαδήποτε άλλη επιπρόσθετη πληροφορία θα ήταν ευχής έργο...

_________________
   
Η σβάστικα μόνη της σημαίνει "μεταχειρίζομαι την φύση με σωστό τρόπο προς όφελός μου". Δηλώνει και μία ισορριπία, θα μπορούσαμε να πούμε.

Οι Ναζί όμως...εναντιώθηκαν! Πώς? Την έβαλαν να γέρνει στο πλάι λίγο, ώστε να δείξουνε πως είναι ενάντια στην φύση.

(ΠΗΓΗ http://www.truthison.com/topic-t1226.html)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 14, 2011, 19:33:29 από ΔΙΟς ΑΕΤΟς »
Ο ισχυρός ας επικρατήσει...

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 00:45:37 »
Χρήσιμες οι πληροφορίες για γνωριμία και τριβή με το αρχέτυπο αυτό Σύμβολο, την Σβάστικα. Χρειάζεται όμως προσοχή και σκεπτικιστική στάση για τις καλογραμμένες από την μια αναλύσεις, αλλά με πληθώρα λαθών από την άλλη. Συμβουλεύουμε τον κάθε ειλικρινή αναζητητή να ερευνήσει το σύμβολο της Σβάστικας από την οπτική της Καμπαλά (ως σύμβολο του Πλούτωνα - Κέτερ) και από την σκοπιά της Αλχημείας και της αρχαίας εσωτερικής παράδοσης σχετικά με το σημείο του Βόρειου πόλου και του Πολικού αστέρα. Χονδροειδέστερες διαστρεβλώσεις στα παραπάνω κείμενα είναι η αναφορά περί παραπλήσιας σημασίας της Σβάστικας, του Ανκχ και του χριστιανικού σταυρού (καμιά σχέση), όπως και η αναφορά ότι προέρχεται το όνομα "Μαίανδρος" από τον ποταμό Μαίανδρο ( το αντίθετο συνέβη). Η γνωστή βέβαια μυθιστορία περί φυλών της Μπλαβάτσκι, απέχει πολύ από την αληθινή εσωτερική ερμηνεία και πραγματικότητα, καθώς και η επιπόλαια προσέγγιση των Αρείων. Ειδικά για τα παραπάνω κείμενα θα συνιστούσα σε κάθε παράγραφο να ενθυμούμαστε το "ΜΕΜΝΗΣΟ ΑΠΙΣΤΕΙΝ".
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 15, 2011, 08:17:22 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΔΙΟς ΑΕΤΟς

  • Μηνύματα: 324
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 22:56:44 »
 ::) ::) μα αυτό ακριβώς συμβαίνει Αδερφέ μου και με τα περισσότερα ''παρεξηγημένα'' σύμβολα.....
ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΤΟΥΤΑ...ΑΛΛΟΙ ΕΚΕΙΝΑ...ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΤΣΙ (κατά το δοκούν..) ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙΩς...

Και γι'αυτό έγεινε η παράθεση των κειμένων κι ο εν-νοών νοείτω .. :-\

ΤΩΡΑ...ΕΜΕΝΑ ΑΠΛΟΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ,ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥς ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΥς ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑς ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΛΕΩ:

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΒΑΣΤΙΚΕς ΚΑΤ'ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕς????????ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΖΩΝΑΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥς ΛΟΓΟΥς????....αν δεν ήταν μάλλον δεν έχω σωστή αντίληψη των σχημάτων..... :)πιθανόν...
Ο ισχυρός ας επικρατήσει...

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 578
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 16, 2011, 18:24:45 »

         ΑΓΑΠΗΤΗ,   ΔΙΟς.....ΣΕ   χαιρωμαι....

                           επετρεψε  μου,   να   εκφρασω   μερικως....καποιες   ΣΚΕΨΕΙς...

               --ειναι    πραγματι    γεγονος....και   ΑΞΙΟ  ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑς ....ΠΩς    ΕΝΑ   Σ Υ Μ Β Ο Λ Ο .....Α Λ Λ Ο Υ

                                   ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ....ΚΑΙ    ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟΥ    Χ Ω Ρ Ο Υ .....Δ Ι Α Φ Ο Ρ Ο Υ    του   δικου  μας...

                      Α Ν Α Δ Υ Θ Η Κ Ε ......Ε Ν Τ Ο Π Ι Σ Τ Η Κ Ε .....ΚΑΙ    Τ Ε Θ Η Κ Ε    ΣΕ   Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Α ...!


               ΥΠΑΡΧΟΥΝ......ΝΟΜΙΖΩ,   ΚΑΠΟΙΕς    Α Π Α Ν Τ Η Σ Ε Ι Σ ....ΑΠΟ   ΟΛΟΥΣ   ΤΟΥΣ    ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ....

                      Ο    ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ   ΕΙΝΑΙ    ΜΑΚΡΥΣ.....ΚΑΙ    ΘΑ   ΚΟΥΡΑΣΩ......

                αλλοι,   π.χ......λενε   ΦΤΑΙΕΙ    Η    ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ....ΚΑΙ   Ο  ΑΥΣΤΡΙΑΚΟς    ΜΑΘΗΤΗΣ  ΤΗΣ....

                αλλοι,   οι   μυστικες    Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Ε Σ .....εδω   παρακαλω   χαμογελα....

                αλλοι,   το    ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ     ΤΗΣ    φυλης.....κ.λ.π......

       ΕΜΕΙΣ.....λεμε....τουτο....  Ο Τ Α Ν     Η    Δ Υ Ν Α Μ Η     ΤΗΣ    Σ Ε Μ Ν Η Σ    ΑΓΑΠΗΣ....ειρωνευεται.....τοτε....

                                ΤΟ    Α Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Τ Ο .....Γ  Ι  Ν  Ε  Τ  Α  Ι  .....Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ο .....


         ετσι,    Α Μ Φ Ι Β Α Λ Ο Υ Μ Ε .....ΑΝ .....Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Α Ν .....Ε Σ Τ Ω    ΚΑΙ   Α  Μ  Υ  Δ  Ρ  Α  ....

                         Ο Λ Ο Ι ......ΟΙ    Ε Μ Π Λ Ε Κ Ο Μ Ε Ν Ο Ι ....ΣΕ   ΤΙ    Ε Μ Π Λ Ε Κ Α Ν ....


          ΑΥΤΟ,   ΤΟ  ΛΕ Μ Ε ....ΓΙΑΤΙ....Δ Ε Ν    Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι     Β Ο Υ Λ Η Σ Η ....ΠΟΥ   ΝΑ  ΜΗΝ   Τ Ρ Ε Μ Ε Ι ....ΤΗΝ    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ..

                                                   ΤΟΥ    Α Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Τ Ο Υ .....

            ΑΥΤΟ,   δυναται    να   παρομοιαστει....με   την   Ε Π Α Ρ Σ Η ....μιας    πασχαλιατικης   κροτιδας...ΜΠΡΟΣΤΑ...

                                                  ΣΕ    Ε Ν Α Ν      Δ Υ Ν Α Μ Ι Τ Η ......


           ΑΥΤΟ,   ε ν ν ο ε ι .....ο,τι...η    Σ Υ Μ Π Ε Ρ Ι Φ Ο Ρ Α .....ΟΛΩΝ    ΑΥΤΩΝ....ΗΤΑΝ    Κ Α Τ Ε Υ Θ Υ Ν Ο Μ Ε Ν Η ....

                           δηλ.....το    ΕΓΩ   τους.....ητο    Δ Ο Υ Λ Ο Σ .....ΤΗΣ    ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΕΝΗΣ    ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗΣ....ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ...

                                                          ΠΟΥ    ΤΟ   Σ Υ Μ Β Ο Λ Ο    ΕΚΦΡΑΖΟΤΑΝΕ.....  δυστυχως....


          διοτι.....Σ Υ Μ Β Ο Λ Α .....ΔΕΝ    ΕΙΝΑΙ    ΠΑΡΑ   Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ -Μ Ο Ρ Φ Ε Σ .....Σ Υ Μ Π Α Ν Τ Ι Κ Ω Ν     Τ Ι Τ Α Ν Ω Ν !!!!!!!


              Η   Α Ι Τ Ι Ο Τ Η Τ Α .....ΤΗΣ    Δ Η Μ Ι Ο Υ Ρ Γ Ι Α Σ ....ΚΡΥΒΕΙ....ΠΟΛΛΕΣ    Ε Κ Π Λ Η Ξ Ε Ι Σ ....!!    θαλεγα...


                  ΕΤΣΙ,    αγαπητη---διος    επετρεψε  μου....να   πω....   ο,τι   και   η   ΟΠΟΙΑ   ΕΞ Η Γ Η Σ Η ....εχει   δοθει...

                                                      ας    διατηρησουμε.....τας   επιφυλαξεις   μας....

                                                                                                                                  καθ"   οτι   ειναι   ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ....
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 16, 2011, 18:27:04 από ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ »

ΔΙΟς ΑΕΤΟς

  • Μηνύματα: 324
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 16, 2011, 22:03:00 »
 :-\ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΑΔΕΡΦΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΘΕΛΕΙς ΝΑ ΠΕΙς.
ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕς ΠΩς ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ (είτε έιναι η Μπλαβάτσκι είτε σέκτες και αδελφότητες..  :D είτε ο...ΑΙΝΣΤΑΙΝ...ΟΚ... ) ΑΥΤΟΙ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΣΑΝ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΔΟΧΙΚΟ, ΑΠΟ ΕΠΙΣΗς ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΕς ΠΗΓΕς.

ΟΙ ΑΙΤΙΕς ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥΤΕΡΕς ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΕς ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ''ΚΟΜΜΑΤΙ'' Ο ΦΥΡΕΡ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΜΕΙ ΣΤΟΛΙΔΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΟ ΣΤΙς ΣΤΟΛΕς ΤΩΝ...''ΑΡΙΩΝ''...ΤΟΥ!!!

ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ'ΛΕΓΕ ΚΑΝΕΙς ΠΩς Η ΑΛΌΓΙΣΤΗ ΧΡΉΣΗ ΤΈΤΟΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΗΜΕΙΑ...
ΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ''ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕς ΔΙΚΛΕΙΔΕς'' ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΑΣΗ ΑΡΚΕΤΑ ΙΣΧΥΡΗ ΣΤΟΝ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ ΑΠΟ ΜΑΓΟΥς-ΜΑΓΙΣΤΡΕς-ΦΛΙΤΖΑΝΟΥΔΕς ΚΑΙ ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΟΎΣΑΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΑ ΠΑΡΗ ΙΕΡΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΠΟΛΟΓΙ,ΕΝΑς ΑΝΙΣΣΟΡΟΠΟς,ΕΓΩΠΑΘΗς,ΨΥΧΩΣΙΚΟς.

ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΤΩΡΑ..ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΑΝ...ΘΕΩΡΩ ΠΩς ΟΠΩς ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΚΑΘΑΡΑ ΜΟΙΡΑς ΝΑ ΜΠΛΕΞΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ες ΑΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΦΩς ΑΥΤΟ..ΟΠΩς ΚΑΙ ΑΛΛΑ...ΑΡΑ..ΚΙΣΜΕΤ. :D

ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ..ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ''ΑΦΟΡΜΗ'' ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ..ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ..ΞΑΝΑ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ..ΓΡΑΦΕΙς,ΠΩς ΟΤΙ ΕΞΗΓΗΣΗ ΚΙ ΑΝ ΔΩΘΕΙ..ΘΑ'ΝΑΙ ΛΙΓΗ ''Ως ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ''....
ΓΙ'ΑΥΤΟ..ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΥΝΆΔΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ Ο ΝΟΥς ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΘΕΩΡΩ ΠΩς ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ Ως ΣΑΡΚΕς...ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ Ως ΘΕΙΕς ΠΝΟΕς... ςςς....... ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 16, 2011, 22:06:34 από ΔΙΟς ΑΕΤΟς »
Ο ισχυρός ας επικρατήσει...