Ψηφοφορία

Θέλετε να δημιουργηθεί μία Πνευματική Ακαδημία;

NAI
26 (86.7%)
OXI
2 (6.7%)
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ
2 (6.7%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 30

Αποστολέας Θέμα: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας  (Αναγνώστηκε 28459 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
« στις: Ιουλίου 18, 2007, 13:49:27 »
Πόσοι από εμάς θα θέλαμε να δημιουργηθεί ένας σοβαρός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, όπου θα μπορούσε να παρέχει μαθήματα, δωρεάν σεμινάρια, παρουσιάσεις, πειραματικά εργαστήρια, χώρους βιβλιοθήκης και διαλογισμού, αμφιθέατρο, αίθουσες διαλέξεων, συνεδριάσεων, Ροδόκηπο Φιλοσόφων... κτλ... όπου επιστήμονες, πνευματικοί, καλλιτέχνες, και εσωτεριστές παντός χώρου θα μπορούσαν να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις, με απώτερο στόχο να συνεργαστούμε πάνω σε ένα κοινό όραμα, να γαληνέψουμε τους ψυχισμούς μας, και να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον πλανήτη Γη, αρχίζοντας από την κοινωνία μας;

Πόσοι από εμάς θα θέλαμε να υπάρχει ένας Σοβαρός Επώνυμος Οργανισμός, όπου θα συνεργάζονται έμπειροι εσωτεριστές και επιστήμονες, και θα μπορούμε να βασιστούμε στην κρίση του οργανισμού, ή της ερευνητικής ομάδας, σε σχέση με ένα βιβλίο, μία θεωρία που κυκλοφορεί ή παντός τύπου ερωτήματα εσωτερισμού, ιστορικότητας, και επιστήμης; 

Πόσοι από εμάς δεν πελαγώσαμε, όταν περιστοιχιζόμασταν από βιβλία και θεωρίες, και από μία πληθώρα σχολών, με διαφορετικές γραμμές ή δόγματα, και δεν γνωρίζαμε ποιος θα μπορούσε να μας εξυπηρετήσει, ή ακόμα χειρότερα δεν γνωρίζαμε, τι ψάχναμε και γιατί;

Πόσοι από εμάς θα θέλαμε αυτήν την έμπειρη γνώμη, αυτήν την πιστοποίηση ISO, αυτό το πόρισμα, έτσι ώστε να μην χάνουμε τσάμπα τον χρόνο μας, ή ακόμα να μην κινδυνέψουμε να χάσουμε το μυαλό μας φέροντας καταστροφικές συνέπειες στην ζωή μας αλλά και στους γύρω μας.

Πόσοι πραγματικά σε εκείνες τις στιγμές ψάχναμε ένα έμπειρο χέρι, να μας βοηθήσει, έναν άνθρωπο που είχε ήδη περπατήσει τον δρόμο, και γνώριζε, έτσι ώστε να μπορούμε να ησυχάσουμε τον νου μας και την καρδιά μας, δίνοντας λύση στην ανησυχία μας... Κάποιον που θα μπορούσαμε να εμπιστευτούμε πως δεν θα εκμεταλευτεί τον πόνο και την αδυναμία μας, έτσι ώστε να κεδροσκοπίσει πάνω μας.

Πόσοι από εμάς πραγματικά θα θέλαμε να καλυτερέψουμε την ζωή μας, αλλά και την σωματική ή ψυχική μας υγεία, και με την σειρά μας, να συνδράμουμε στην βελτίωση της κοινωνίας μας σε κάθε επίπεδο.

Πόσοι από εμάς, ακούσαμε την λέξη Φώτιση ή Αφύπνιση και δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι, και πως μπορεί να επιτευχθεί;
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 16, 2007, 18:31:11 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Κανένας

  • Μηνύματα: 979
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 19, 2007, 09:21:39 »
Θεωρώ αυτονόητο να θέλει ο κάθε πραγματικός εσωτεριστής να υλοποιηθεί μία τέτοια ιδέα.  Το θέμα είναι αν υπάρχει η δυνατότητα για κάτι τέτοιο.
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 19, 2007, 12:08:45 »
Θεωρώ αυτονόητο να θέλει ο κάθε πραγματικός εσωτεριστής να υλοποιηθεί μία τέτοια ιδέα.  Το θέμα είναι αν υπάρχει η δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Αγαπητέ Κανένα, τι πιστεύεις ότι χρειάζεται για να υλοποιηθεί η παραπάνω ΙΔΕΑ;
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 19, 2007, 12:44:42 »
Παράθεση
author=Rose_777 link=topic=281.msg3116#msg3116 date=1184755767]

Επίσης, ποτέ δεν εμπιστεύτηκα την Μαρίνα και τις φαντασιώσεις της, ούτε και πίστεψα σε μια "Πνευματική Ακαδημία", πράγμα που νομίζω πως δεν γίνει ποτέ.


Εγώ απεναντίας φίλε Παύλο την εμπιστεύτηκα ακριβώς γι' αυτό. Δηλαδή, ακριβώς επειδή είναι οραματίστρια. Και μάλιστα εν μέσω συντηρητικών ανθρώπων με ξύλινη σκέψη που καμία σχέση δεν είχαν με τον "Δημιουργικό Οραματισμό". (Και για να σε προλάβω, δεν εννοώ εσένα φίλε μου, εσύ καλά πας απο δημιουργική φαντασία. )

Αν και ενίοτε τολμούσαν (και δυστυχώς εξακολουθούν να τολμούν παραλόγως) να τον "διδάσκουν" στα καημένα θύματα - μαθητές τους.

Τώρα, πως αποπειρώνται να κάνουν και να διδάσκουν πχ "αποσυμβολισμούς" με "ευνουχισμένη την φαντασία" τους, μόνον η στείρα τους προσωπικότητα θα μπορούσε να το διανοηθεί. Βεβαίως, το ότι δίνονται "βαθμοί" απο Τάγματα σε τέτοια άτομα με "άρρωστο κι επικίνδυνο Ψυχισμό" δεν προοιονίζει τίποτα θετικό για το κοινωνικό σύνολο.

Όποιος λοιπόν γνωρίζει απο "φαντασία", γνωρίζει επίσης πως η συνηθέστερη κατηγορία εναντίον αυτών των "θετικών οραματιστών", των τόσο απαραίτητων για την πολιτιστική πρόοδο της κοινωνίας, είναι "φαντασιόπληκτος" και "έρμαιο φαντασιώσεων".

Γι' αυτό και εν πρώτοις, δεν πρέπει να γίνονται ποτέ "γνωστά τα πάντα τοις πάσι".

Διότι το όποιο όμορφο και οραματικό σχέδιο, απλώς θα "προσβληθεί βάναυσα" απο όσους δεν το καταννοούν ή δεν το αποδέχονται.

Εαν φίλε μου είχαμε έναν τέτοιο Πνευματικό χώρο και 100 άτομα σαν τον Παύλο ή τον El Morya να ξεδιπλώνουν ελεύθερα την "φιλοσοφική τους σκέψη" χωρίς καμία επιβολή απο κανένα Σεχταριστικό καθεστώς, τότε θα καταλάβαιναν όλοι τι σημαίνει Ελεύθερη Πνευματική Ακαδημία Εσωτερισμού.

Αλλά βλέπεις, όσοι ανήκουν σε Τάγματα ή Οργανώσεις, το μόνο που βλέπουν είναι η δική τους οπτική της Ατραπού και της Αλήθειας. Δεν ανέχονται "άλλες φωνές" και οπτικές. Και γι' αυτό και τις σαμποτάρουν με κάθε "βρώμικο μέσο" χρησιμοποιώντας ότι πιο σιχαμερό απο άτομα διαθέτουν γι' αυτές τις "ανήθικες ενέργειες".

(Επειδή όμως η οπτική της Rose ήταν άλλη και γι' αυτό ακριβώς έχτισε το φορουμ του Amorc όπου άρχισε να δίνει "βήμα" λόγου σε "Αιρετικές φωνές και οπτικές του Εσωτερισμού" ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις και να υπάρξει όφελος απο την σύνθεση αυτών των απόψεων, γι' αυτό και "εβλήθη άνανδρα και βάλλεται ακόμη").

Οι "ελεύθεροι σκοπευτές" του Εσωτερισμού απο την άλλη, αυτοί που δεν επιθυμούν να ανήκουν σε καμία Ομάδα ή Τάγμα, βλέπουν με δικαιολογημένη δυσπιστία τέτοιες κινήσεις Πνευματικών Ακαδημιών. Σου λέει, "μία απο τα ίδια είστε κι εσείς. Λογικές Τάγματος θα ακολουθήσετε".

Όχι φίλε Παύλο.

Η δική μας κίνηση διαφέρει. Γιατί υπάρχει μια "πανίσχυρη δικλείδα ασφαλείας".

Γιατί οι "Φιλοσοφικοί Ελεύθεροι Σκοπευτές", οι "εκτός των Τειχών" όπως εσύ και ο El Morya, είστε πολύ περισσότεροι απο "εμάς" τους αποκαλούμενους "εντός των τειχών". Και μάλιστα με πανίσχυρο υπόβαθρο Εσωτερικής Εμπειρίας και  Γνώσης αλλά και Διανοητικής Αναλυτικής ικανότητας.

Συνεπώς, ο δικός σας Φιλοσοφικός Λόγος θα κυριαρχήσει σε μια τέτοια Ακαδημία. Γιατί κανείς δεν θα μπει στον δρόμο σας και γιατί εν τέλλει θα είστε πλειοψηφία.

Και αυτό θέλουμε.

Πχ Εκατό απο εσάς θα δημιουργήσουν (ακόμη και άθελά τους ) εκατό διαφορετικές Σχολές Σκέψης. Οι οποίες θα μπολιάζουν η μία την άλλη. Και όλες μαζί θα δημιουργήσουν έναν Εξαίσιο Κήπο Σκέψης. Πες μου ποιός θα μπορούσε να χειραγωγήσει τέτοιο πανίσχυρο και ανεξάρτητο σύνολο Σχολών Σκέψης? Άσε την "διάθεση". Φιλόδοξοι και ανήθικοι κόπανοι πάντα θα υπάρχουν. Ποιός θα είχε όμως, ποτέ την ικανότητα να αντιπαλέψει τέτοιες ισχυρές δικλείδες ασφαλείας?

Αυτό είναι το Πνεύμα μιας τέτοιας κίνησης αγαπητέ μου φίλε.

Θυμάσαι τα ρητορικά ερωτήματα που έθετα φίλε μου στο θέμα σου "Η Κάθοδος"? Αποσκοπούσαν να διερευνήσουν επικίνδυνες και λεπτές παραμέτρους αυτής της "Διαλογιστικής Καθόδου". Πιστεύεις πως μόνον εγώ ενδιαφερόμουν γι' αυτές τις διερευνήσεις?

Με όλο αυτό τον όγκο πληροφορίας που υπάρχει εκεί έξω πλέον, γιατί να αφήνεται ο καθένας αβοήθητος να κάνει τα δικά του "διαλογιστικά" και "ενεργειακά πειράματα" φίλε μου?

(Και αν θέλεις να σου περιγράψω προσωπικά διαλογιστικά - ενεργειακά πειράματα που μπορούν να τινάξουν τον ψυχισμό του ατόμου στον αέρα ή αντίστοιχα να του ανεβάσουν την Κουνταλίνι κατακόρυφα - ανάλογα το επίπεδό του - , έτσι, για να σταματήσουν οι "αστεϊσμοί" περί "πειραμάτων", είμαι στην διάθεσή σου να το κάνω").

Φαντάσου πόσο καλή διερεύνηση θα μπορούσαν να κάνουν όλες αυτές οι Σχολές Σκέψης, πόσο καλές συμβουλές θα μπορούσαν να χορηγήσουν στον Επίδοξο Νεόφυτο ώστε να αποφύγει πιθανά ολέθρια λάθη στις προσωπικές του προσπάθειες!

Η πείρα σου και η πείρα των υπολοίπων ισχυρών μυαλών που θα συγκέντρωνε μια τέτοια Ακαδημία, θα έσωζε ζωές στην κυριολεξία.

Και θα επέτρεπε στους ανθρώπους που θέλουν να βαδίσουν μόνοι τους την Ατραπό να την βαδίσουν με ασφάλεια μέχρι εκεί που είναι εφικτό για τον καθένα παρά να πειραματίζονται μόνοι τους επάνω στο κάθε βιβλίο που πέφτει στα χέρια τους.

Θα μπορούσαν να συγκεντρώνουν και να εμπειριώνονται επι χρόνια τεκμηριωμένη και πολυδιασταυρωμένη Γνώση για τα Πολύπλοκα Μονοπάτια του Εσωτερισμού μέχρι να νοιώσουν αρκετά ώριμοι για να επιλέξουν το προσωπικό τους μονοπάτι.

Θυμήσου τους κινδύνους που πέρασες για να φτάσεις εδώ που είσαι. Και σκέψου πόσο πολύτιμη θα ήταν μια τέτοια Ακαδημία Πολλαπλών Σχολών Σκέψης στα πρώτα σου βήματα, τότε που ακόμη έψαχνες στα τυφλά.

Τώρα, μπορείς να το προσφέρεις στους νεώτερους φίλε μου.


Avaris
Veritas Vos Velirabit

Avaris

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 1.254
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 19, 2007, 19:21:00 »
Εξαρτάται από το τι πρεσβεύει και με ποιο τρόπο και μέσα. Έτσι όπως βλέπω τα πράματα, πολύ αμφιβάλλω αν θα μπορούσε όντως να προσφέρει κάτι.

Το τι "πρεσβεύει" , με "ποιό τρόπο και μέσα" αναλύθηκε επαρκώς παραπάνω και απο την Rose και απο εμένα.

Στην πορεία φυσικά θα "εξειδικεύεται" όλο και περισσότερο.


Θα ήθελες όμως να αναλύσεις αυτό το

                                                   "πως βλέπεις εσύ τα πράγματα"

καθώς και να τεκμηριώσεις το


                                       "γιατί αμφιβάλλεις αν θα μπορούσε όντως να προσφέρει κάτι"?


Έτσι, θα μπορέσουμε να καλύψουμε πιθανά κενά καθώς και να πάμε ένα βήμα ακόμη παραπέρα.
Avaris
Veritas Vos Velirabit

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 20, 2007, 04:07:55 »
Εαν φίλε μου είχαμε έναν τέτοιο Πνευματικό χώρο και 100 άτομα σαν τον Παύλο ή τον El Morya να ξεδιπλώνουν ελεύθερα την "φιλοσοφική τους σκέψη" χωρίς καμία επιβολή απο κανένα Σεχταριστικό καθεστώς, τότε θα καταλάβαιναν όλοι τι σημαίνει Ελεύθερη Πνευματική Ακαδημία Εσωτερισμού.

Ακριβώς αυτή είναι η προσπάθεια... Δυστυχώς επαναλήφθηκε με το Amorc, αυτό που έγινε και την εποχή των "παιδιών των λουλουδιών" του '60... Πολλοί από εκείνους τους επαναστάτες της συνείδησης, δρομολογήθηκαν στα ναρκωτικά...  

'Ετσι λοιπόν και ΕΜΕΙΣ οι ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ επαναστάτες - οραματιστές ψάχνοντας τον Ροδοσταυρισμό, δρομολογηθήκαμε σε νέα ναρκωτικά, μόνο που τώρα τα ονομάζαμε "αισθαντικό διαλογισμό" στην χώρα της "Φαντασίας", γιατί αυτός ο κόσμος δεν μας κάνει πια... Ως εσωτεριστές - οραματιστές μυηθήκαμε σε νεκρές ιδέες, ιδέες που δεν γεννούν ζωή... "Σιγά ποιος ασχολείται μωρέ... σιγά μην αλλάξουμε εμείς τον κόσμο..." η επικρατέστερη φράση από εσωτεριστές σήμερα... ή μάλλον καλύτερα ψευτο-εσωτεριστές...

Ο διαλογισμός ή ο εσωτερισμός, είναι εργαλεία για "Εμπνευση" και όχι δικαιολογίες για "Φυγή".

Το παιχνίδι είναι ΕΔΩ... και λέγεται ΖΩΗ...

Ας ζήσουμε λοιπόν και ας εκπαιδεύσουμε την Ψυχή μας...
Ας στήσουμε ένα παιχνίδι που να αξίζει... γιατί αξίζουμε και εμείς να απολαυμάνουμε την Ζωή...
Ναι πραγματικά αξίζουμε... να περνάμε καλά... και να βοηθάμε και άλλους να περνάνε καλά...

Μας είπαν ψέματα, η ΖΩΗ ειναι ΩΡΑΙΑ... και την λένε ΑΦΡΟΔΙΤΗ...  
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 20, 2007, 10:45:54 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 20, 2007, 04:32:50 »
Εν Αρχή είναι ο Λόγος... Εν Αρχή είναι η ΙΔΕΑ...


« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 20, 2007, 15:25:45 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 20, 2007, 14:18:42 »
Εύχομαι σε όλους να ευτυχήσουν έχοντας δίπλα τους μια Αφροδίτη (κυριολεκτικά) και μέσα τους μιαν άλλη Αφροδίτη, αυτή που μας θυμίζει την ουσία και υπόσταση της ομορφιάς σε κάθετί που μπορούμε να αντιληφθούμε, ακόμα και σε αυτά που μας φαντάζουν ασήμαντα και επιφανειακά, ακόμη και σε αυτά που χάσαμε ή επιθυμούμε και ποτέ (ίσως) δεν θα αποκτήσουμε.

Το έχω γράψει και αλλού: είμαστε λάτρεις της Ζωής και αυτό που βρίσκουμε στον Ροδοσταυρισμό είναι το να τρέφουμε και να εξωραΐζουμε αυτή την αγνή λατρεία...
...spes mea in mentem est...

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 20, 2007, 15:12:17 »
Εξαρτάται από το τι πρεσβεύει και με ποιο τρόπο και μέσα. Έτσι όπως βλέπω τα πράματα, πολύ αμφιβάλλω αν θα μπορούσε όντως να προσφέρει κάτι.

Μια τέτοια προσπάθεια, προφανώς δεν μπορεί να εγκλωβιστεί σε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, ούτε να πρεσβεύει μια συγκεκριμένη αντίληψη. Δύναται όμως να περιγραφεί, όσο είναι δυνατόν, στο τι και που αποσκοπεί, που φυσικά είναι ο συγκερασμός πολλαπλών αντιλήψεων και θεωριών, ακόμη και αντικρουόμενων, για την αναζήτηση του αληθούς λόγου.

Εάν το συγκεκριμενοποιήσουμε, απώτερος στόχος είναι η σύγκλιση των επιστημών με αυτά που αναφέρονται ως εσωτερικές επιστήμες ή τέχνες, σε έναν πνευματικό χώρο όπου πρωταρχικά θα έχουν γκρεμιστεί τα τείχη της προκατάληψης και στη συνέχεια, η μεν επιστήμη θα ελέγχει πειραματικά τις δοξασίες και τεχνικές του εσωτερισμού, η δε εσωτερική επιστήμη θα ελέγχει φιλοσοφικά τις επιστημονικές εφαρμογές.

Μια πρώτη προσπάθεια, να οργανωθούν ανοικτά συνέδρια με εκπροσώπους της εσωτερικής και εξωτερικής επιστήμης, είναι πλέον, όχι μόνον επιθυμητό αλλά και εφικτό, καθώς ήδη πολλά πανεπιστήμια έχουν διευρύνει τις διδακτικές τους δραστηριότητες και σε επιστήμες που μέχρι πρόσφατα αντιμετώπιζαν την καχυποψία, ακόμα και την σφοδρή εναντίωση των αγνωστικιστών και των υλιστών. Αστρολογία, παραψυχολογία και εν γένει ανεξήγητα προς ώρας ψυχικά φαινόμενα, ερευνώνται και διδάσκονται ήδη σε ονομαστά πανεπιστήμια του κόσμου.

Ακόμα, η ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας, μας παρέχει πλέον πληθώρα εξειδικευμένων εργαλείων και τεχνικών, ώστε να είμαστε σε θέση, με αυστηρή επιστημονικότητα να διερευνήσουμε θέματα και φαινόμενα, που για την πλειοψηφία του κόσμου θεωρούνται λανθασμένα μεταφυσικά, υποστηρίζει ότι υπάρχει ο τρόπος υλοποίησης ενός τέτοιου εγχειρήματος. Επίσης, από την εποχή του Κιρλιάν μέχρι σήμερα, η επιστημονική κοινότητα είναι σε μεγάλο ποσοστό πρόθυμη να διερευνήσει πλέον φαινόμενα, που μέχρι πρόσφατα απέφευγε ακόμα και να αναφερθεί.

Άρα, ούτε η υλικοτεχνική υποδομή για τον εξοπλισμό ενός εργαστηρίου ερευνών εσωτερικών - ψυχικών - παραψυχολογικών φαινομένων είναι πλέον δύσκολο να ανευρεθεί, ούτε πρόβλημα στην στελέχωση τέτοιων εργαστηρίων υπάρχει.

Οπότε το μοναδικό ερώτημα που θα απομείνει, είναι ο τρόπος χρηματοδότησης.
Το εγχείρημα, ως ξεκίνημα με περιορισμένος εξοπλισμό και εν γένει μέσα, δεν απαιτεί τίποτα μυθικά ποσά. Είναι εφικτό να ξεκινήσει ως ένα ερευνητικό εργαστήριο, με προοπτική να δυναμώσει και να επεκταθεί στη συνέχεια. Η δράση του και η αποτελεσματικότητα, θα είναι  ο μαγνήτης χορηγιών για συνέχεια και επέκταση.
Παράλληλα, δωρεάν σεμινάρια, ανοικτά για τον καθένα, πιθανότατα θα ευαισθητοποιήσει κάποιους να συνταχθούν με ένα τέτοιο ξεκίνημα.

Για το αν ένα τέτοιο εγχείρημα είναι εφικτό να βρει εγφαρμογή και να προσφέρει κάτι, όπως η ιστορία μας έχει δείξει με το πρωτοπορειακό εγχείρημα του Φράνσις Μπέϊκον, μάλλον υπόσχεται πολύ περισσότερα από ότι φαίνεται να απαιτεί για να πραγματοποιηθεί.

Υ.Γ.: To "Αόρατο Κολλέγιο" του Μπέϊκον, ήταν ένα παραπλήσιο "ουτοπικό" εγχείρημα, που έδωσε όμως ως συνέχεια την διάσημη  Royal Sosiety.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Κανένας

  • Μηνύματα: 979
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 21, 2007, 14:06:23 »
Αγαπητέ Κανένα, τι πιστεύεις ότι χρειάζεται για να υλοποιηθεί η παραπάνω ΙΔΕΑ;

1) Βαθιά γνώση περί εσωτερισμού. 
2) Συνδυασμό εσωτερικής γνώσης με τις υπάρχουσες επιστήμες (ψυχολογία, φυσική κτλ), όπως ανέφερε και ο Ορφέας.
3) Χρήματα για εξοπλισμό και υποστήριξη των πειραμάτων, διαλέξεων κτλ.

Το #1 είναι το πιο σπάνιο και ουσιαστικότερο.  Τα #2 και #3 βρίσκοντε πιο εύκολα.  Νομίζω ότι με μία απλή κάμερα Kirlian Μπορούμε να αρχίζουμε να κάνουμε πάρα πολύ εντυπωσιακά πειράματα και να εξασκήσουμε τις ψυχικές και ενεργειακές δυνάμεις μας.  5.000-10.000 ευρώ το πολύ?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 21, 2007, 14:14:49 από Κανένας »
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

El Morya

  • Homo Astohastous
  • Μηνύματα: 96
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 21, 2007, 21:00:59 »
Παράθεση
Νομίζω ότι με μία απλή κάμερα Kirlian Μπορούμε να αρχίζουμε να κάνουμε πάρα πολύ εντυπωσιακά πειράματα και να εξασκήσουμε τις ψυχικές και ενεργειακές δυνάμεις μας.  5.000-10.000 ευρώ το πολύ?

Φίλε δεν είναι ανάγκη να δώσεις τόσα λεφτά! Στο internet κυκλοφορεί εκτενής οδηγός για την δημιουργία Κirlian μηχανής με απλά υλικά που ακόμα και αν αδυνατείς να την φτιάξεις μόνος σου μπορείς να δώσεις το σχέδιο σε έναν ηλεκτρολόγο και πίστεψέ με θα σου μείνουν τόσα λεφτά για να φτιαξεις και τον κήπο των φιλοσόφων :). Επειδή έχω φτιάξει και εγώ στα φοιτητικά μου χρόνια μια Κirlian για να κάνω την τριατριβή μου στην φωτογραφία, μπορώ να ψάξω να βρώ το σχέδιο και να σας το δώσω. Αν δεν το βρώ θα το ζητήσω από τον καθηγητή μου :).

Κανένας

  • Μηνύματα: 979
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 21, 2007, 22:51:08 »
Στο internet κυκλοφορεί εκτενής οδηγός για την δημιουργία Κirlian μηχανής με απλά υλικά που ακόμα και αν αδυνατείς να την φτιάξεις μόνος σου
.............
Επειδή έχω φτιάξει και εγώ στα φοιτητικά μου χρόνια μια Κirlian για να κάνω την τριατριβή μου στην φωτογραφία, μπορώ να ψάξω να βρώ το σχέδιο και να σας το δώσω. Αν δεν το βρώ θα το ζητήσω από τον καθηγητή μου.
Σοβαρά?  Ωραία, θα το ψάξω.  Αλλά οτιδήποτε βοήθεια μου/μας δώσεις είναι ευπρόσδεκτη. 

Το ιδανικό βέβαια θα ήταν μία βιντεοκάμερα Kirlian, για να βλέπουμε τις αλλαγές της αύρας ανάλογα με την κατάσταση του πειραματιζόμενου.  Αλλά και η απλή φωτογραφική μηχανή είναι καλή αρχή.

Παλιά είχα φτιάξει 2 ιονιστές από σχέδια που βρήκα στο Internet.  Και δουλέψανε!
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

Κανένας

  • Μηνύματα: 979
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 22, 2007, 16:29:39 »
Φαντάζεστε κάποιος εθελοντής να κάνει ένα πείραμα τηλεκίνησης, όπου θα καταγράφεται οπτικά το φαινόμενο αλλά παράλληλα θα καταγράφονται και οι ενέργιες/αύρα με τη μέθοδο Kirlian? 

Αυτά είναι πειράματα που υπερνικάνε τη δυσπιστία και καχυποψία και περνάνε στην επιστημονική απόδειξη.  Εγώ σαν επιστήμονας τέτοιες αποδείξεις θα περίμενα να δω από πραγματικούς εσωτεριστές.
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

ΛΕΥΤΕΡΗΣ

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 29
  • Karma: 0
    • MSN Messenger - lefteris73@hotmail.com
    • Προφίλ
Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 24, 2007, 01:00:50 »
Ok παιδια,
εγω βρισκω πολυ καλη την κινηση αυτη.Οσον αφορα το θεμα που θιχτηκε περι μυητικων γραμμων συμφωνω με την Rose οτι λιγη σημασια εχει μιας και δε νομιζω οτι μπορει να αποδειξει κανεις τις μυητικες γραμμες που ευαγγελιζονται ακομα και ιστορικες οργανωσεις οπως η αυθεντικη Χρυση Αυγη (με την καταπληκτικη επινοηση της spreggel) η`ακομα και η θεωρεια του Lewiss.O kαθενας λεει οτι θελει και εγω αμα γουσταρω κανω μια σχολη με γραμμη απο τον οποιο θελω αφου απαξ και δηλωσω κατι, μπαινουμε στο παιχνιδι"αποδειξε οτι λες αληθεια" και απαντας "οχι,απεδειξε εσυ αν λεω ψεματα"
Βρισκω πολυ καλη την συνυπαρξη πολλων και διαφορετικων αποψεων οι οποιες ολες συζητιουνται ετσι ωστε πραγματικα να υπαρχει η ποιο πλατεια ανοχη μεσα στη μεγαλυτερη ελευθερια.
Επισης καλο θα ηταν να συζηταμε και την εφαρμογη καποιων νομο στο υλικο πεδιο και πως αυτες θα μπορουσαν να περασουν ως ανεξαρτητη κοινωνικη κινηση ωστε να υπαρχει και επαφη με την πραγματικοτητα.
NON SERVIAM

ΛΕΥΤΕΡΗΣ

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 29
  • Karma: 0
    • MSN Messenger - lefteris73@hotmail.com
    • Προφίλ
Απ: 'Ιδρυση Πνευματικής Ακαδημίας
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 24, 2007, 01:04:58 »
Α και σημαντικη ειναι η λεξη δωρεαν.Θα συνεχισω στο Αmorc αλλα μεχρι στιγμης αυτα που διαβασα στις μονογραφιες που πηρα(6 πακετα) ειναι πραγματα που υπαρχουν σε αρκετα απο τα βιβλια που διαβασα.Συμφωνω με καποια παρατηρηση που εκανε καπου ο ορφεας σχετικα με αναλογια σελιδων και τιμη.Εγω νομιζα οτι στη συνδρομη συμπεριλαμβανονται και τα εξοδα της εδω σχολης,οχι οτι ολα πανε Αμερικη.Τωρα που το μαθαινω δεν μου πολυαρεσει.
NON SERVIAM