Αποστολέας Θέμα: Η Επιστήμη της Κρίσης  (Αναγνώστηκε 9847 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Η Επιστήμη της Κρίσης
« στις: Μαΐου 26, 2011, 23:32:57 »
- Χθες το βράδυ ήμουν πολύ απασχολημένη.  Δεν κοιμήθηκα καθόλου.

- Γιατί τι έγινε?

- Είδα όλη τη ζωή μου, από τότε που ήμουν μικρό παιδί.

- Και τι έγινε?  Τι συμπέρασμα έβγαλες?

- Τίποτα, απλά τα είδα όλα από την αρχή.  Τα θυμήθηκα.

- Κατάλαβες τώρα τι έγινε?  Πως έφτασες ως εδώ?

- Ναι κατάλαβα.

- Το ξέρεις πως γλύτωσες στο παραπέντε?  Πραγματικά θα πέθαινες.  Σώθηκες σαν από θαύμα.

- Ναι κατάλαβα.

- Προσπαθούσα να σε σταματήσω, αλλά δεν με άκουγες.  Σου εξηγούσα, πως αν συνέχιζες έτσι, θα πέθαινες, αλλά δεν άκουγες κανέναν.  Βλέπεις λοιπόν που οδήγησε αυτή η συμπεριφορά?

- Ναι τώρα κατάλαβα.

- Από ότι βλέπω τώρα άλλαξες γνώμη.  Μην στεναχωριέσαι, όλα θα αλλάξουν τώρα που αποφάσισες να ζήσεις.  Η φύση έχει την δυνατότητα να αυτοθεραπεύεται.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Επιστήμη της Κρίσης
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 26, 2011, 23:50:06 »
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,320.msg3783.html#msg3783

Κρίση






"....Ο Τρελός έχει ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ. Το πλαστό εγώ του έχει  καταρρεύσει, επιτρέποντας στον ακτινοβόλο, πραγματικό εαυτό του να φανερωθεί. Έχει πλέον μάθει ότι η χαρά και όχι ο φόβος, είναι το κέντρο της ζωής.

Ο Τρελός νοιώθει ΕΞΑΓΝΙΣΜΕΝΟΣ. Συγχωρεί τον εαυτό του, αλλά και τους άλλους, γνωρίζοντας πια ότι μέσα του είναι αγνός και αγαθός. Ίσως και να λυπάται για τα παλιά του λάθη, αλλά γνωρίζει ότι οφείλονταν στην άγνοια της πραγματικής του φύσης. Αισθάνεται καθαρός και αναζωογονημένος, έτοιμος ν’ αρχίσει πάλι από την αρχή.

Είναι λοιπόν καιρός να ΚΡΙΝΕΙ (20) τη ζωή του σε βάθος…Έφτασε η στιγμή του προσωπικού απολογισμού. Τώρα μπορεί να δει τον εαυτό του όπως πραγματικά είναι, και κατά συνέπεια μπορεί να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις για το μέλλον του. Μπορεί να επιλέξει με σοφία, ποιες αξίες θα κρατήσει και ποιες θα απορρίψει.

Ο Άγγελος που βλέπουμε στην κάρτα 20 είναι ο Ανώτερος Εαυτός του Τρελού, και τον ΚΑΛΕΙ να σηκωθεί και να εκπληρώσει την υπόσχεσή του. Τώρα ανακαλύπτει την αληθινή κλίση του – το σκοπό για τον οποίο ζει. Οι αμφιβολίες και οι δισταγμοί σκορπίζονται και είναι έτοιμος να ακολουθήσει το όνειρό του...."

(Ο Κόσμος των Ταρώ, σ.391)

____________________________________________________________________________

Κόσμος





"....Ο Τρελός επιστρέφει στον Κόσμο (21), αλλά αυτή την φορά γνωρίζει περισσότερα. Έχει ΕΝΩΣΕΙ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ και έχει φτάσει στην πληρότητα. Τώρα, αγγίζει νέα επίπεδα ευτυχίας και ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ.

Η ζωή του, τώρα, είναι γεμάτη και σημαντική. Το μέλλον του γνέφει και υπόσχεται πολλά. Ανάλογα με τις προσωπικές του κλίσεις, ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΕΤΑΙ ενεργά στα κοινά και παρέχει τις υπηρεσίες του χρησιμοποιώντας τα μοναδικά δώρα και ταλέντα του. Γρήγορα διαπιστώνει ότι οι προσπάθειές του καρποφορούν. Επειδή ενεργεί με αυτοπεποίθηση και σιγουριά, το σύμπαν συνωμοτεί και ανταμείβει τις προσπάθειές του. Ο δρόμος του είναι σπαρμένος με ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ...."


(Ο Κόσμος των Ταρώ, σ.391)
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Επιστήμη της Κρίσης
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 27, 2011, 00:02:15 »
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_26/05/2011__443404

Ο ΟΟΣΑ βλέπει από το 2012 ανάκαμψη, αλλά την Ελλάδα εκτός αγορών

  Καταπολέμηση φοροδιαφυγής, αυστηρός έλεγχος δαπανών και μεταρρυθμίσεις οι συστάσεις του Οργανισμού
Σωτηρης Nικας

Αυστηρός έλεγχος των δαπανών, περαιτέρω πρόοδος στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προώθηση εκτενών μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη δημοσιονομική διαχείριση, καθώς και στις αγορές εργασίας και προϊόντων, είναι η «συνταγή» που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα για να εξέλθει της κρίσης, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Παράλληλα, αναφέρει ότι ο δρόμος της ανάκαμψης και της δημοσιονομικής εξυγίανσης είναι «ξεκάθαρα γεμάτος με κινδύνους» και το μόνο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να επιμείνει στην πιστή εφαρμογή του Μνημονίου.

Στην έκθεσή του για την παγκόσμια οικονομία, ο Οργανισμός προβλέπει ότι το κόστος δανεισμού της Ελλάδας θα παραμείνει στα υψηλά επίπεδα που βρίσκεται σήμερα και εφόσον το δημοσιονομικό και διαρθρωτικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα «αποδώσει καρπούς», τότε από το 2012 θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Επί της ουσίας, ο ΟΟΣΑ συμφωνεί με την εκτίμηση τόσο της τρόικας, όσο και του οικονομικού επιτελείου ότι η Ελλάδα δύσκολα θα καταφέρει να αντλήσει μόνη της κεφάλαια εντός του 2012.

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις του Οργανισμού για τα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, εκτιμάται ότι η ανεργία θα εκτοξευτεί φέτος στο 16% και θα συνεχίσει να αυξάνεται και του χρόνου, με αποτέλεσμα να φτάσει στο 16,4%. Πρόκειται για το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα που θα έχει η Ελλάδα, καθώς ο ΟΟΣΑ εμφανίζεται πιο αισιόδοξος αναφορικά με την ανάπτυξη της οικονομίας.

Για φέτος θεωρεί ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 2,9%, ενώ του χρόνου θα αυξηθεί κατά 0,6%. Σχετικά με το έλλειμμα, ο ΟΟΣΑ πιστεύει ότι θα επιτευχθεί ο στόχος μείωσής του στο 7,5% του ΑΕΠ φέτος και θα μειωθεί περαιτέρω στο 6,5% του ΑΕΠ του χρόνου. Για τον πληθωρισμό ο Οργανισμός προβλέπει αποκλιμάκωση το 2011 στην περιοχή του 2,9% και μεγαλύτερη πτώση το 2012 στα επίπεδα του 0,7%.

Να σημειωθεί, πάντως, οι προβλέψεις αυτές του ΟΟΣΑ είναι βασισμένες στα στοιχεία που είχε έως τα μέσα Απριλίου, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις βασικές κατευθύνσεις του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου Στρατηγικής (ΜΔΠΣ). Δηλαδή, δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις με την εν μέρει εξειδίκευση των μέτρων.

Από την έκθεση του Οργανισμού για την Ελλάδα, καθίσταται σαφές ότι η προώθηση των μεταρρυθμίσεων και η δημοσιονομική εξυγίανση αποτελούν προϋπόθεση και προαπαιτούμενο για οτιδήποτε άλλο. Μάλιστα, ο ΟΟΣΑ χαρακτηρίζει ως «απαραίτητη» την τήρηση του Μνημονίου για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών, τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους μακροχρόνια και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικά για το δημόσιο χρέος, ο Οργανισμός εκτιμά ότι ακόμα κι αν συμπεριληφθούν τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις που αναμένεται να γίνουν φέτος και του χρόνου, το χρέος δεν θα υποχωρήσει κάτω από το 150% του ΑΕΠ στο τέλος του 2012.

«Ενα τόσο υψηλό επίπεδο χρέους υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για τη συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και για την προώθηση επιπλέον διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε δημοσιονομικό επίπεδο». Επιπλέον, θεωρεί ότι θα πρέπει να γίνουν εκτενείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να καταστούν πιο δυναμικές οι αγορές εργασίας και προϊόντων, ενώ αυτές οι αλλαγές είναι απαραίτητες και για την αύξηση της απασχόλησης, των εισοδημάτων και τη βελτίωση της δυναμικής του χρέους.

Ο ΟΟΣΑ παραδέχεται ότι υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι. Μέρος αυτών είναι και οι εξελίξεις στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Οπως σημειώνει, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πολλά για να επηρεάσει αυτές τις εξελίξεις, αλλά αυτό που μπορεί να κάνει, για να μειώσει τους κινδύνους, είναι να εφαρμόσει το πρόγραμμα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Μάλιστα, επισημαίνει ότι εάν δεν φέρει αποτελέσματα στους τομείς αυτούς, τότε θα πληγεί η αξιοπιστία της χώρας και θα επιβαρυνθεί περαιτέρω η ήδη δυσμενής κατάσταση που βιώνει η χώρα.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 27, 2011, 10:05:06 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Επιστήμη της Κρίσης
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 27, 2011, 00:35:01 »
'Οπως Πάνω έτσι και Κάτω!
'Οπως Μέσα έτσι και 'Εξω!

Ο Βασιλιάς πέθανε! Ζήτω ο Βασιλιάς!
Ο "ελληνοχριστιανισμός" πέθανε! Ζήτω ο Ελληνισμός!


Θα έπρεπε κανονικά ΟΛΟΙ ΜΑΣ στον πλανήτη Γη, να ζούμε σε πλήρη ευημερία και ευδαιμονία, αλλά δυστυχώς, ταλαιπωρούμαστε πάρα πολύ άδικα, και σπαταλάμε ανυποψίαστοι το πολύτιμο δώρο που λέγεται ΖΩΗ.

Και όλα αυτά τα βιώνουμε άδικα, λόγω της λανθασμένης εκπαίδευσης που έχουμε υποστεί.

Δεν θα μας σώσει κανείς Σωτήρας, αλλά ΕΜΕΙΣ είμαστε οι Σωτήρες ('Ηρωες) που θα σώσουμε την ανθρωπότητα1.

Αυτή η μικρή λεπτομέρεια, που φαντάζει εξωπραγματική, για τον σημερινό αποτυχημένο κόσμο μας, είναι και η οδός σωτηρίας μας, είτε ως άτομα, είτε ως κοινωνία.

Αυτή η απλή αντιστροφή της σκέψης, που θέτει τον καθένα μας, έναν 'Ηρωα - Πρωταγωνιστή στη ζωή, είναι και το μεγαλύτερο μυστικό του κόσμου, το βαθύτερο μυστήριο της κάθε ύπαρξης, η δύναμη της αυτοθυσίας, που μας χρίζει πραγματικούς βασιλείς (βάση ο ήλιος) του εαυτού μας και του κόσμου μας.

Ο Ελληνικός Ηρωϊσμός, η Ελληνική Φιλοσοφία, οδήγησε σε μία χρυσή εποχή πριν από εκατοντάδες χρόνια.

Αυτή η Χρυσή εποχή, μπορεί να ξαναγίνει δική μας, εφόσον συντονιστούμε με την Ελληνική Ιερότητα, με την Φύση, με τα Αυθεντικά Κοσμικά αρχέτυπα, που ενυπάρχουν εντός της ψυχής μας.

Τέρμα οι απάτες, τέρμα τα καθάρματα, τέρμα τα εγκλήματα, ζήτω η Δικαιοσύνη, η Δημοκρατία, η Φιλοσοφία.

Καταλάβαμε τι έφταιξε?

'Οσο πιο γρήγορα κατανοήσουμε, μετανοήσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα Αναστηθούμε!


Διότι η χώρα μας είναι προορισμένη να Αναγεννηθεί, διότι ο Νέος Φοίνικας της Ανθρωπότητας, θα αναγεννηθεί, πρώτιστα, από τη χώρα μας, αφυπνίζοντας, και οδηγώντας την υπνώσασα ανθρωπότητα πίσω στο ΦΩΣ!

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, και οι ματιές θα αλλάξουν.
Τα μάτια διαφορετικά θα κοιτούν.  Αυτή τη φορά θα βλέπουν.
Οι νεκροί θα αναστηθούν, και ως ζωντανοί θα ζήσουν.

Διότι η Δευτέρα Παρουσία του Ελληνικού Φωτός είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός.
Διότι αυτό είναι το Αληθινό ΦΩΣ, που βγάζει τα πάντα και τους πάντες από την Κρίση.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν, ποιο είναι το πραγματικό μέλλον που μας περιμένει, πολύ σύντομα, καθώς χαράζει...

Και αυτή είναι η Επιστήμη της Κρίσης...

Η Μαύρη Νύχτα που οδηγεί ΠΑΝΤΑ στη Χρυσή Αυγή...
_________________________________________

1Η εποχή απαιτεί Κοινωνική υπευθυνότητα, κοινωνική ωριμότητα
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 27, 2011, 12:08:05 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Επιστήμη της Κρίσης
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 27, 2011, 01:08:04 »
http://www.greenmarkets.gr/permalink/7258.html

ΠΑΣΕΓΕΣ: «Η κρίση ωθεί τους Έλληνες σε επιστροφή στην ύπαιθρο»
απο Green Markets 09/Μαϊου/2011 10:48



Ρεπορτάζ με τον τίτλο «Η κρίση ωθεί τους Έλληνες σε επιστροφή στην ύπαιθρο» και φυσικά αναφορά στη σχετική έκθεση που παρουσίασε πριν λίγο καιρό η ΠΑΣΕΓΕΣ, φιλοξενεί στις σελίδες του το γερμανικό περιοδικό FOCUS.

Ειδικότερα, ο συντάκτής του Gerd Höhler, σημειώνει τα εξής (κείμενο μεταφρασμένο):

Η κρίση ωθεί τους ΄Ελληνες σε επιστροφή στην ύπαιθρο

Εδώ και δεκαετίες υπήρχε στην Ελλάδα μία καθαρή τάση:  Οι κάτοικοι μετακόμιζαν από τα χωριά τους (ύπαιθρο) στις πόλεις.  Τώρα,  που η χώρα έχει βυθιστεί στη μεγαλύτερη ύφεση μετά το β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο,  η μία επιχείρηση μετά την άλλη κατεβάζει ρολά και η ανεργία καλπάζει,  έχει αρχίσει η τάση φυγής να αντιστρέφεται:  όλο και περισσότεροι ΄Ελληνες,  οι οποίοι δεν έχουν καμία δυνατότητα να βρουν δουλειά στις πόλεις,  επιστρέφουν στα χωρά τους και ασχολούνται με τη Γεωργία και την Αλιεία.

Ο Στέργιος Μάνος γεννήθηκε στο Άστρος,  μια μικρή πόλη στις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου.  Σε ηλικία 10 ετών (το 1982) μετακόμισε με τους γονείς του στην Αθήνα και τελευταία δούλευε σα διευθυντής,  σε μία μεγάλη εταιρεία. Όμως από τον περασμένο Νοέμβριο η εταιρεία άρχισε να έχει δυσκολίες.  «Δε χρειάστηκε να σκεφτώ πολύ λέει ο Στέργιος» αντί να ψάχνω για μήνες (αν όχι για χρόνια) μία καινούργια εργασία,  επέστρεψε ο 39χρονος πίσω στο Άστρος.  Εκεί διαθέτει ακόμα η οικογένεια ένα μικρό αγροτοτουριστικό συγκρότημα και 3 εκτάρια γής.  Μέχρι τώρα η γή αυτή ήταν χέρσα.  Σήμερα την καλλιεργεί ο Στέργιος με τη γυναίκα του και η Αθήνα δεν τους λείπει καθόλου.

Ξαναζωντανεύουν οι δεσμοί με τα χωριά

Πολλοί ΄Ελληνες σκέφτονται όπως το ζεύγος Μάνος.  Εγκαταλείπουν τις πόλεις και ξαναγυρίζουν στις ρίζες.  Περίπου ένας στους δύο κατοίκους της Αθήνας των 4 εκ. δε γεννήθηκε εδώ,  απλά μετακόμισε στην Αθήνα από την επαρχία.

Επίσης και άλλες μεγάλες πόλεις,  όπως η Θεσ/νίκη στο Βορρά,  η Πάτρα δυτικά και το Ηράκλειο στην Κρήτη οφείλουν την πληθυσμιακή τους έκρηξη (άρχισε τη δεκαετία του ΄60) στην εσωτερική μετανάστευση.  Οι πόλεις με τις καλύτερες δυνατότητες εκπαίδευσης,  τις μεγαλύτερες  επιλογές ελεύθερου χρόνου και τις δυνατότητες απασχόλησης,  τραβούσαν τον πληθυσμό κοντά τους.  Έτσι εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν την ύπαιθρο και συσσωρεύτηκαν στις πόλεις.  Η σύνδεση με τα χωριά και την επαρχία ή τα νησιά άρχισε να χαλαρώνει και να περιορίζεται το Πάσχα και τις καλοκαιρινές διακοπές.  Τώρα όμως που δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας στο εμπόριο και τον τουρισμό σκέφτονται πολλοί έλληνες ότι κάπου υπάρχουν στο χωριό τους μερικά στρέμματα γής.  Χέρσα χωράφια άρχισαν να καλλιεργούνται και πάλι.  Σύμφωνα με μία στατιστική (μελέτη) της Ομοσπονδίας Αγροτών ΠΑΣΕΓΕΣ τα προηγούμενα δύο χρόνια περίπου 40.000 νέοι αγρότες δραστηριοποιήθηκαν στη Γεωργία.  Την τελευταία χρονιά σε επίπεδο χώρας η ανεργία αυξήθηκε από το 10% στο 15% και στη γεωργία αυξήθηκε η απασχόληση κατά 6,1%.

Με το Laptop στα χωράφια

Σε ορισμένες περιοχές την τελευταία διετία ο αριθμός απασχολούμενων αυξήθηκε δυσανάλογα,  κυρίως στις ηλικίες μεταξύ 14 και 44 χρόνων.  Στα νησιά του νότιου Αιγαίου αυξήθηκε κατά 55%,  στην Κρήτη κατά 31% και στα Ιόνια νησιά κατά 20%.  Το 95% των νεοεισερχόμενων δραστηριοποιούνται στη Γεωργία και την κτηνοτροφία και το 5% στην Αλιεία.

Οι περισσότεροι νεοεισερχόμενοι,  οι οποίοι άλλαξαν την καρέκλα του γραφείου ή το εργοστάσιο της πόλης για ένα χωράφι,  πρέπει να εκπαιδευτούν στο νέο τους επάγγελμα.  Για το λόγο αυτό τώρα η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει περισσότερες αρμοδιότητες (δουλειά).

Τι μπορώ να κάνω,  τι να καλλιεργήσω,  ποια είναι η ενδεδειγμένη λίπανση,  ποιά  φρούτα υπόσχονται καλύτερο εισόδημα;  Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.

Πολλοί νέοι αγρότες δραστηριοποιούνται στη βιολογική γεωργία ή ειδικεύονται στην εκτροφή σαλιγκαριών,  την καλλιέργεια  τρούφας και ροδιάς ή τη μελισσοκομία.  ΄Οσοι νέοι εγκαταλείπουν τις πόλεις είναι πολύ δραστήριοι και διψούν για μάθηση λέει ένας αξιωματούχος της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Εκτός απ΄ αυτό έχουν ένα πλεονέκτημα απέναντι σε ηλικιωμένους αγρότες:  Σχεδόν όλοι τους περιφέρονται με ένα Laptop και επικοινωνούν με e-mail.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 27, 2011, 09:29:31 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Επιστήμη της Κρίσης
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 27, 2011, 01:13:23 »
http://www.aformi.gr/2010/12/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7/

Συνεταιρισμοί: Αντίδοτο στην κρίση

admin | 24 Δεκεμβρίου 2010

Της Μαρίας Λούκα.

Multiple choice: Ξεκινάς ένα πρωινό να πάς στη δουλειά σου και φτάνοντας έξω από την επιχείρηση βλέπεις μια ταμπέλα που γράφει «Κλειστό λόγω πτώχευσης» – ένα από τα 175.000 λουκέτα που προβλέπει το ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕΕ για το 2011 – τι κάνεις;

α) Παθαίνεις κατάθλιψη (δε σε παίρνει 75 ευρώ το 45λεπτο πάει η ψυχανάλυση και οι δημόσιες δομές ψυχικής υγείας καταρρέουν)

β) Στήνεσαι κι εσύ στο τελευταίο hot spot της πόλης, τα γραφεία του ΟΑΕΔ και γίνεσαι μια υποδιαστολή στο 14,6% του δείκτη ανεργίας , σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2011

γ) Σκέφτεσαι τη μητέρα σου να σε ξυπνάει μ’ ένα ποτήρι γάλα το πρωί και αποφασίζεις να πας στην Ολλανδία να μαζέψεις φράουλες (μια λεπτομέρεια: δεν είναι η εποχή τους)

δ) Τίποτα από τα παραπάνω. Αφού τόσο καιρό με τα αφεντικά δεν είδες άσπρη μέρα, μήπως ήρθε η ώρα να γίνεις κι εσύ αφεντικό; Για την ακρίβεια να βρεις κι άλλους 10 σε αντίστοιχη κατάσταση και να γίνεται όλοι μαζί «αφεντικά», να φτιάξετε δηλαδή ένα συνεταιρισμό (αυτή είναι η σωστή απάντηση)

Στην Ελλάδα του Μνημονίου οι επιλογές που ανοίγονται είναι περιορισμένες και παρουσιάζονται ως μονόδρομοι που στο τέλος της διαδρομής οδηγούν στην εξαθλίωση και την απαξίωση. Αν υπάρχει όμως ένας τρόπος «να κάνουμε την κρίση ευκαιρία», αυτός μάλλον προϋποθέτει τη χάραξη μιας άλλης διαδρομής που θα ανακαλύπτει ή θα επαναοικειοποιεί μορφές οργάνωσης της παραγωγής, της κατανάλωσης και της εργασίας, που θα φέρουν στο dna τους τα χαρακτηριστικά της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Οι συνεταιρισμοί που μετρούν πάνω από έναν αιώνα ζωής σε διεθνή κλίμακα αποτελούν τέτοιες μορφές και μάλλον είναι ώρα να ξαναστοχαστούμε πάνω στη χρησιμότητα τους.

Σύμφωνα με τη διατύπωση που προέκυψε από το παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Συνεταιριστικής Ένωσης στο Μάντσεστερ το 1995, ως συνεταιρισμός νοείται μια αυτόνομη ένωση προσώπων, που συγκροτείται εθελοντικά για την αντιμετώπιση των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών και επιδιώξεων τους δια μέσου μιας συνιδιόκτητης και δημοκρατικά διοικούμενης επιχείρησης. Στο ίδιο συνέδριο αποκρυσταλλώθηκαν και οι επτά βασικές αρχές που διέπουν μια συνεταιριστική λειτουργία. Συγκεκριμένα είναι η εθελοντική και ελεύθερη συμμετοχή, η δημοκρατική διοίκηση εκ μέρους των μελών, η οικονομική συμμετοχή των μελών, η αυτονομία και ανεξαρτησία, η εκπαίδευση και πληροφόρηση, η συνεργασία μεταξύ των συνεταιρισμών και το ενδιαφέρον για την κοινότητα.

Ο συνεταιρισμός, ως οικονομικό – κοινωνικό θεσμός παρόλο που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως δίχτυ προστασίας στην κρίση, δεν είναι δημιούργημα της. Η ιδέα της συνεργασίας των εργατών για να βελτιώσουν τη θέση τους στο σύστημα αναπτύχθηκε ήδη από τον 18ο αιώνα. Στις σκέψεις και τα πειράματα των ουτοπικών σοσιαλιστών Ρόμπερτ Οουεν και Κάρλου Φουριέ για τη δημιουργία αυτόνομων κοινοτήτων συλλογικής ιδιοκτησίας, ανιχνεύονται οι ιδεολογικές ρίζες του συνεργατισμού. Η θεμελίωση του έρχεται όμως το 1844 στην πόλη Ροτσντέηλ της Αγγλίας με την ίδρυση του συνεταιρισμού των «Δικαίων σκαπανέων της Ροτσντεηλ». Οι άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εργατών και τα πενιχρά τους εισοδήματα οδήγησαν 28 τεχνίτες στην ίδρυση ενός καταστήματος πώλησης τροφίμων και ενδυμάτων, οικοδόμησης κατοικιών και παραγωγικής ενασχόλησης των άνεργων μελών. Στη συνέχεια εμπλούτισαν τις δραστηριότητες τους φτιάχνοντας υφαντουργείο, βιβλιοθήκες και ταμείο πρόνοιας. Η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία και εξαπλώθηκε σε πολλές χώρες.

Στην Ελλάδα οι πρώτες υβριδικές μορφές συνεταιριστικής δράσης άνθησαν την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Απ΄ αυτές ξεχωρίζουν τα τσελιγκάτα που αποτελούσαν ομαδοποιήσεις των νομάδων κτηνοτρόφων του ορεινού όγκου με σκοπό την κοινή διαχείριση των ζητημάτων τους, η «Κοινή Συντροφιά και Αδελφότητα των Αμπελακίων» που συστάθηκε το 1780 από επαγγελματικές κατηγορίες των Αμπελακιωτών για την αποδοτικότερη παραγωγή και εμπορία των προϊόντων τους και οι ναυτικοί συνεταιρισμοί που συνέβαλλαν στη δημιουργία ενός ισχυρού ελληνικού εμπορικού στόλου.

Αυτή η παράδοση κυριαρχεί μέχρι σήμερα στην ελληνική ύπαιθρο καθώς το 90% των αγροτών δραστηριοποιείται μέσα από συνεταιρισμούς με τη δομή πυραμίδας. Στη βάση βρίσκονται οι πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί που αναπτύσσονται σε επίπεδο δήμων και κοινοτήτων, ακολουθούν οι δευτεροβάθμιοι σε επίπεδο νομών, οι τριτοβάθμιες Κεντρικές Συνεταιριστικές Ενώσεις και στην κορυφή η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ). Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ στην Ελλάδα υπάρχουν 5800 αγροτικοί συνεταιρισμοί που εμπλέκουν 596.000 αγρότες. Χρηματοδοτούνται από τις εισφορές των μελών τους και τον κύκλο εργασιών τους, που εκτιμάται στα 800 εκατ ευρώ με βασική λειτουργία την προμήθεια, τη μεταποίηση και την εμπορία γεωργικών προϊόντων.

Παρόλο που η ύπαρξη των συνεταιρισμών κατοχυρώνεται τόσο από το άρθρο 12 του Συντάγματος , όσο και από το νόμο 2801/2000, εμείς αγοράζουμε από τα ράφια των μεγάλων super market τα αγροτικά προϊόντα ακριβότερα έως και 944% σε σχέση με την αρχική χρέωση των παραγωγών. «Στο ράφι πληρώνουμε τον εκβιασμό των μεγάλων αλυσίδων λιανικής πώλησης , η άναρχη και ασύδοτη αγορά αποτελεί εμπόδιο στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων» μας λέει ο γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιάννης Τσιφόρος. Γι’ αυτό και η ΠΑΣΕΓΕΣ αποφάσισε να παρακάμψει τους μεσάζοντες και δρομολογεί τη δημιουργία αλυσίδας μικρών super market με προϊόντα συνεταιρισμών, ξεκινώντας στις αρχές του 2011 από την Αθήνα και με στόχο τα καταστήματα να φτάσουν τα 30 μέχρι το τέλος του έτους. Αλλιώς ο μοναδικός τρόπος να τρώμε φρέσκιες και φθηνές ντομάτες, θα είναι να φυτέψουμε στο μπαλκόνι μας.

Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί πάντως έχουν και μια άτυπη φεμινιστική διάσταση, καθώς έβγαλαν τις γυναίκες της υπαίθρου από τα νοικοκυριά τους και τις μετέτρεψαν από αόρατα συμβοηθούντα μέλη της σε οικονομικά ενεργά μέλη μέσω των γυναικείων συνεταιρισμών, που σήμερα ανέρχονται στους 150. Οι γυναικείοι συνεταιρισμοί συνιστούν αναπτυξιακά κύτταρα για τις τοπικές κοινωνίες, καθώς αναδεικνύουν την πολιτιστική τους κληρονομιά μέσα από χειροτεχνίες και την τοπική γαστρονομία. Η Ζωή Φραγκούδη πρόεδρος του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Τριγώνου μας περιγράφει την εμπειρία ενός εγχειρήματος που μετρά 14 χρόνια ζωής «Είμαστε 23 γυναίκες που παράγουν χειροποίητα προϊόντα χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες , εξασφαλίζοντας υψηλές πιστοποιήσεις και τονώντας την τοπική οικονομία. Οι πόροι προέρχονται από τις πωλήσεις, τα μέλη πληρώνονται για την εργασία τους και το όποιο απόθεμα προορίζεται για νέες επενδύεις. Παρά τις δυσκολίες στην προώθηση των προϊόντων μας, ξέρουμε καλά ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την κοινωνική πρόοδο»

Κι όμως μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης υπάρχουν τράπεζες που όχι μόνο δεν έκλεισαν τη στρόφιγγα των δανείων αλλά αύξησαν τις χορηγήσεις τους κατά 11%. Είναι οι 16 Συνεταιριστικές Τράπεζες που λειτουργούν από το 1994 και απευθύνονται μέσω μιας αποκεντρωμένης δομής στις τοπικές κοινωνίες , διευκολύνουν όσους δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό τομέα προσφέροντας ολοκληρωμένες τραπεζικές υπηρεσίες με ευνοϊκότερους όρους και απλούστερες διαδικασίες από τις υπόλοιπες τράπεζες. Εξυπηρετούν πρωτίστως τα μέλη τους αλλά και μη μέλη με όριο το 50% των καταθέσεων που έχουν δεχτεί. Το δίκτυο τους περιλαμβάνει πάνω από 180 παραρτήματα σ’ όλη τη χώρα, 1400 υπαλλήλους και περίπου 210.000 μέλη που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα κέρδη και σ’ αυτή την περίπτωση διανέμονται στα μέλη και ένα ποσοστό τους επανεπενδύεται στην τοπική αγορά. Ο Νικόλαος Μυρτάκης, πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, επισημαίνει ότι «σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο η συνεταιριστική πίστη αποδεικνύεται πολύτιμο και αναγκαίο εργαλείο για την ελληνική περιφέρεια» και υπενθυμίζει ότι «οι συνεταιριστικές τράπεζες φρόντισαν να έχουν υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια , υγιές χαρτοφυλάκιο και γι’ αυτό δε σταμάτησαν να χρηματοδοτούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά»

Μια ακόμη κατηγορία αστικών συνεταιρισμών είναι οι καταναλωτικοί συνεταιρισμοί, οι οποίοι γνώρισαν μεγάλη άνθηση στη διάρκεια του πολέμου και τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, στη συνέχεια όμως εξασθένησαν. Ίσως σήμερα που η σχέση πληθωρισμού και μισθών είναι αντιστρόφως ανάλογη (με το μέγεθος που αυξάνεται να μην είναι οι μισθοί), να διαμορφώνεται το έδαφος για την ανασύσταση του θεσμού. Πάντως αυτή τη στιγμή οι εν ενεργεία καταναλωτικοί συνεταιρισμοί έχουν συγκροτηθεί γύρω από τους συλλόγους εργαζομένων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Ορισμένοι απ’ αυτούς βέβαια είναι σφραγίδες και αξιοποιήθηκαν για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που καταγράφουν μια αξιόλογη δράση , όπως ο Καταναλωτικός Συνεταιρισμός των Υπαλλήλων της ΑΤΕ. Διαθέτει ένα πρατήριο συνεταιριστικών προϊόντων στο κέντρο της Αθήνας και σε συνεργασία με τους παραγωγούς συγκρατεί τις τελικές τιμές πώλησης αγαθών και υπηρεσιών.

Ως προμηθευτικός συνεταιρισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα άνοιξε τις πόρτες του το 2004 ο Σπόρος προσφέροντας καφέ από τις κοινότητες των Ζαπατίστας, τσάι από την Ινδία και ζάχαρη από το Εκουαδόρ. Είναι ένα πετυχημένο πείραμα εναλλακτικού εμπορίου που στη θέση του κέρδους αντιτάσσει τους σκοπούς της αξιοπρέπειας των παραγωγών, της ποιότητας και των προσιτών τιμών με σεβασμό στο περιβάλλον. Προβάλλει μια αντιιεραρχική δομή που βασίζεται στην ισότητα και τη δημιουργική συνεργασία και ελπίζει να ριζώσει στο σκληρό χώμα της ελληνικής αγοράς και γιατί όχι, να φυτρώσει κι αλλού.

Πριν από 2 χρόνια περίπου μια ομάδα νέων ανθρώπων άνεργων και επισφαλώς εργαζομένων αποφάσισε να μη σπαταλήσει το χρόνο της στις αγγελίες εύρεσης εργασίας και να φτιάξει το δικό της «παγκάκι» . Το Παγκάκι είναι ένα συμπαθητικό σύγχρονο καφενεδάκι στο Κουκάκι που συνεργάζεται με μικρούς παραγωγούς και προσφέρει καφέδες και μεζέδες σε τιμές παλιού καφενείου. Προωθεί μουσικές από ανεξάρτητες παραγωγές και φιλοξενεί εκδηλώσεις ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Λειτουργεί ως εργατική κολεκτίβα χωρίς εργαζόμενους και αφεντικά με τα κέρδη να διανέμονται σε όλους όσους δουλεύουν και τις αποφάσεις να λαμβάνονται από τη συνέλευση των μελών του. Αν και αυτό το «Παγκάκι» δεν είναι ποτέ άδειο, χωράει πολλούς ακόμα.

Κι επειδή η τέχνη αντιγράφει τη ζωή, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πραξιτέλους άνοιξε πριν 3 χρόνια ένα λευκό κουτί, καλλιτεχνικό και συνεταιριστικό. Πέντε νέες γυναίκες απογοητευμένες από τη διαπλοκή που υπάρχει ακόμα και στους καλλιτεχνικούς χώρους αποφάσισαν να επενδύσουν τις οικονομίες τους, τα όνειρα τους και τη φαντασία τους και να φτιάξουν έναν δικό τους χώρο. Έτσι γεννήθηκε το White box, ένας χώρος που μικροί, ανεξάρτητοι καλλιτέχνες και σχεδιαστές μπορούν να προωθούν τα έργα τους σ’ ένα πνεύμα συντροφικότητας και δημιουργίας. Ενώ λίγο πιο μακριά στη Μυτιλήνη, αυτοί που για χρόνια έκαναν ρεπορτάζ για τους συνεταιρισμούς, αποφάσισαν πρόσφατα να φτιάξουν το δικό τους δημοσιογραφικό συνεταιρισμό. Όταν πριν από μερικούς μήνες η ιδιοκτησία της τοπικής εφημερίδας Αιολικά Νέα αποφάσισε αιφνιδιαστικά να βάλει λουκέτο στην επιχείρηση, οι 12 εργαζόμενοι της αποφάνθηκαν ότι δεν τους αρέσει ο δρόμος και προτιμούν τα γραφεία τους. Έτσι, προχώρησαν στην επανέκδοση του φύλλου με την επωνυμία «Τα Νέα της Λέσβου» στη βάση μιας συμφωνίας για ισοκατανομή των κερδών. Ο παλιός ιδιοκτήτης επεδίωξε να αποθαρρύνει την πρωτοβουλία με μια σειρά από δικαστικές διώξεις, η τοπική κοινωνία όμως είχε άλλη άποψη και κατέστησε το έντυπο πρώτο σε κυκλοφορία.

Τέλος, στους αστικούς συνεταιρισμούς εντάσσονται και οι επαγγελματικοί συνεταιρισμοί όπως αυτοί των ηλεκτρολόγων και των υδραυλικών , που έχουν ρυθμιστικό ρόλο για τον υγιή ανταγωνισμό στον κλάδο τους. Αρκετά δραστήρια είναι και τα συνεταιριστικά φαρμακεία, αφού ελέγχουν σήμερα το 51% της αγοράς του φαρμάκου με κύκλο εργασιών που προσεγγίζει τα 2 δις. Η αλήθεια είναι όμως, ότι στη χώρα μας οι συνεταιριστικές μορφές εδραιώθηκαν κυρίως στην αγροτική οικονομία. Αντίθετα οι εργατικοί συνεταιρισμοί είναι ελάχιστοι. Αυτό οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι το ελληνικό εργατικό κίνημα ιστορικά δε διαμόρφωσε μια κουλτούρα αυτοδιαχείρισης και αφετέρου στις κρατικές πολιτικές που δεν ευνοούν τέτοια εγχειρήματα. Είναι ενδεικτικό ότι όλα τα προγράμματα επιχειρηματικότητας έχουν στο επίκεντρο τους την ατομική επιχείρηση και όχι συλλογικές προσπάθειες. Ακόμη και το τελευταίο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για την Κοινωνική Οικονομία δεν αφιερώνει ούτε ένα άρθρο για τους εργατικούς συνεταιρισμούς (απ’ την άλλη τελευταία όταν υπάρχουν αναφορές σε άρθρα νομοσχεδίων δεν είναι για καλό).

Βέβαια, σ’ αυτή τη χώρα που όλα όσα ίσχυαν για χρόνια κατέρρευσαν μέσα σε λίγους μήνες, μπορεί η ανάγκη να πυροδοτήσει νέες πρωτοβουλίες και πραγματικότητες που να ξεφεύγουν από την εξατομίκευση της εργασίας. Οι συνεταιρισμοί δεν αποτελούν μόνο μια εν δυνάμει εναλλακτική στην ανεργία αλλά αμφισβητούν τα κυρίαρχα μοντέλα παραγωγής, κατανάλωσης και εργασίας, προκρίνοντας τη συλλογική διαχείριση και την ισότητα. Από κει και πέρα σίγουρα η βιωσιμότητα τους δεν είναι εκ των προτέρων εξασφαλισμένη. Υπάρχουν όμως συνθήκες που το ρίσκο τολμηρών εγχειρημάτων δεν είναι και τόσο επώδυνο, αφού στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάτι να χαθεί.

Από την Αργεντινή ως το Ισραήλ

Η κουλτούρα του συνεργατισμού ξεδιπλώθηκε σε διεθνή διάσταση. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα φώλιασε για τα καλά με αποτέλεσμα συνεταιριστικές επιχειρήσεις να σημειώνουν επιδόσεις που θα ζήλευαν και οι πιο σκληροί μάνατζερ.

Στην Αργεντινή τη θυελλώδη χρόνια του 2001 χιλιάδες εργάτες όταν τα αφεντικά τους εξαφανίστηκαν αφήνοντας πίσω τους δυστυχία, αποφάσισαν να πάρουν τη θέση τους, να καταλάβουν εργοστάσια και να ανασυγκροτήσουν επιχειρήσεις. Έτσι, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες, σήμερα στην Αργεντινή λειτουργούν 205 ανακτημένες συνεταιριστικές επιχειρήσεις που απασχολούν συνολικά 9362 άτομα. Η γκάμα των επιχειρήσεων που τελούν υπό εργατική διεύθυνση περιλαμβάνει από υφαντουργίες και μεταλλουργίες μέχρι εταιρείες γραφικών τεχνών και ξενοδοχεία. Γρήγορα το μικρόβιο εξαπλώθηκε και στις γειτονικές λατινοαμερικάνικες χώρες και ως εκ τούτου στη Βραζιλία υπάρχουν 69 τέτοιες επιχειρήσεις, στην Ουρουγουάη 30 και άλλες 20 στην Παραγουάη.

Στην καρδία της ανεπτυγμένης Δύσης, στη Γαλλία λειτουργούν με επιτυχία 1925 εργατικοί παραγωγικοί συνεταιρισμοί, συντηρώντας 40.424 εργαζομένους και κερδίζοντας 3,9 δις ευρώ ετησίως. Η πλέον πρόσφατη προσπάθεια είναι το εργοστάσιο παραγωγής εσωρούχων «Starissima», όπου οι 50 εργαζόμενες όταν ο μοναδικός άνδρας της επιχείρησης, ο ιδιοκτήτης απείλησε με λουκέτο αποφάσισαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα χωρίς αυτόν.

Το διεθνές σημείο αναφοράς όσων εμπνέονται από το συνεργατισμό βρίσκεται στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Χώρα των Βάσκων. Ο Συνεταιριστικός Όμιλος του Μοντραγκόν ξεκίνησε την πορεία το 1956 στις στάχτες του Εμφυλίου Πολέμου και κατέληξε σήμερα να αποτελεί τη μεγαλύτερη επιχείρηση στη Χώρα των Βάσκων με συνολικές πωλήσεις που υπερβαίνουν τα 10,4 εκατ ευρώ ετησίως και 71.500 εργαζομένους.

Η εταιρία λογισμικού Kantega, που έχει τιμηθεί ως ένα από τα «100 καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ευρώπη» είναι ένας από τους πιο γνωστούς συνεταιρισμούς εργαζομένων στη Νορβηγία. Στο Ισραήλ , η μεγαλύτερη δημόσια εταιρία μεταφορών του Ισραήλ, η Egged Israel Transport Cooperative Society λειτουργεί ως συνεταιριστικό σχήμα.

Διαβάστε

1. «Κοινωνική Οικονομία» , Ολυμπία Κλήμη – Καμινάρη, εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, 2010
Μελέτη για τις μορφές της κοινωνικής οικονομίας, την ιστορική τους εξέλιξη και τη νομοθεσία που τις διέπει σε εθνικό σε διεθνές επίπεδο.

2. «Βιώσιμη συνεταιριστική οικονομία», Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, εκδόσεις Σταμούλη ΑΕ, 2004

Οδηγός γνωριμίας με το συνεταιριστικό θεσμό. Παράλληλα αναδεικνύονται τα βασικά εμπόδια στην ανάπτυξη των συνεταιρισμών αλλά και η δυναμική τους.
Δείτε:

«The take» (Η κατάληψη)

Εξαιρετικό ντοκιμαντέρ με σενάριο της Ναόμι Κλάιν και σκηνοθεσία του Αβι Λιουις, που προβάλλει για πρώτη φορά το κύμα των καταλήψεων εργοστασίων στην Αργεντινή.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 27, 2011, 01:18:02 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Επιστήμη της Κρίσης
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 27, 2011, 01:54:59 »
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=397301

Παράγουμε με φωτοβολταϊκά το 17% του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνουμε
«Μπουμ» στην πράσινη ενέργεια
Οι επενδύσεις σε αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκά εμφανίζουν εντυπωσιακή άνοδο


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  23/04/2011, 05:45

Εντυπωσιακή άνοδο εμφανίζουν οι επενδυτικές προσπάθειες στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με αιχμή τα αιολικά πάρκα αλλά και τα φωτοβολταϊκά. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», σήμερα λειτουργούν αιολικά πάρκα δυναμικότητας 1.350 μεγαβάτ, ενώ η συνολική δυναμικότητα των ανανεώσιμων πηγών ξεπέρασε τα 1.900 μεγαβάτ σε όλη τη χώρα, με εντυπωσιακά άλματα στον τομέα των φωτοβολταϊκών. Το ποσοστό προσεγγίζει το 17% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουμε στη χώρα μας.

Στο τέλος του 2011 υπάρχει προσδοκία για αιολικά πάρκα δυναμικότητας 1.600 μεγαβάτ, από 1.350 που είναι σήμερα και από περίπου 1.300 μεγαβάτ που ήταν στο τέλος του 2010, ενώ στα φωτοβολταϊκά παρατηρείται αληθινό «μπουμ», που πάντως προβληματίζει: από 53 μεγαβάτ το 2009 στα 198 το 2010 και περίπου 400 μεγαβάτ υπολογίζονται στο τέλος του 2011- αύξηση 100%!

Σημαντικό ρόλο στην ταχύτατη διείσδυση έπαιξε η ψήφιση του Νόμου 3851 του 2010 από την υπουργό Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, με τον οποίο επιταχύνθηκαν σημαντικά οι χρονικές δεσμεύσεις για την υλοποίηση ενός έργου. Η διαφορά είναι ότι σήμερα οι διαδικασίες κινούνται παράλληλα η μια με την άλλη, δηλαδή οι αδειοδοτήσεις λαμβάνονται την ίδια χρονική περίοδο, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει κάποιος την άδεια σκοπιμότητας για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο που είναι η άδεια παραγωγής. Η διαδικασία κινείται παράλληλα και είναι πιο σύντομη.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Επιστήμη της Κρίσης
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 27, 2011, 09:49:00 »
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=256948

Ελευθεροτυπία, Σάββατο 5 Μαρτίου 2011
Αύξηση εξαγωγών 10,7%

Με σημαντική αύξηση κατά 10,7% στην αξία των ελληνικών εξαγωγών έκλεισε το 2010, καθώς η οικονομική κρίση «έσπασε» τις τιμές πολλών προϊόντων, ενώ η πτώση της ζήτησης στο εσωτερικό ώθησε πολλές επιχειρήσεις να αναζητήσουν διεξόδους σε ξένες αγορές.

Γερμανία, Ιταλία, Κύπρος, Βουλγαρία και Τουρκία αποτέλεσαν τους βασικότερους εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων, με τις εξαγωγές προς την Τουρκία μάλιστα να παρουσιάζουν αύξηση μεγαλύτερη του 41% φτάνοντας σε αξία τα 858 εκατ. ευρώ (5% των συνολικών εξαγωγών).

Σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), οι εξαγωγές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, ανήλθαν στο ποσό των 16,248 δισ. ευρώ από 14,675 δισ. ευρώ το 2009.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΠΕ, η πρώτη κατηγορία προϊόντων από πλευράς αξίας εξαγωγών είναι τα τρόφιμα και ποτά (αυξήθηκαν κατά 5% και έφτασαν τα 3,4 δισ. ευρώ) που αντιπροσωπεύουν το 21,3% των εξαγωγών. Τα κυριότερα εξαγόμενα προϊόντα της κατηγορίας είναι τα φρούτα, τα ψάρια, τα λαχανικά, το τυρί κ.ά.

Οι εξαγωγές δομικών προϊόντων [άργιλος, χαλκός, σίδηρος, πλαστικά κ.ά. (21,2% του συνόλου)] αυξήθηκαν κατά 17,2% στα 3,449,7 δισ. ευρώ. Η αξία των εξαγωγών στα καύσιμα ήταν αυξημένη κατά 35% στα 1,791 δισ. ευρώ.

Η Γερμανία αγόρασε από την Ελλάδα προϊόντα αξίας 1,770 δισ. ευρώ (+4,5% περισσότερα από πέρυσι) και το μερίδιό της διαμορφώθηκε στο 10,9% του συνόλου των εξαγωγών.

Ακολουθεί η Ιταλία με μερίδιο 10,8% και 1,75 δισ. ευρώ, η Κύπρος με μερίδιο 7,1% και 1,160 δισ. ευρώ, η Βουλγαρία με μερίδιο 6,5% και 1,049 δισ. ευρώ. Σημαντική αύξηση κατά 32% παρουσίασαν οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Βρετανία (849,2 εκατ. ευρώ) αλλά και προς τη Ρωσία (+37,2%).
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Επιστήμη της Κρίσης
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 27, 2011, 09:52:01 »
http://www.onair24.gr/news/category/5/content/4913

Συνεχίζουν ανοδικά οι εξαγωγές  
Γράφει: OnAir24 10 Μαΐου 2011

Κατά 23,6% αυξήθηκε η αξία των εξαγωγών το Μάρτιο, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Αντιθέτως η αξία των εισαγωγών (χωρίς τα πετρελαιοειδή) συνεχίζει να φθίνει καθώς το Μάρτιο μειώθηκε κατά 25,1%. Αν από τις εξαγωγές εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή, τότε η αύξηση διαμορφώνεται στο οριακό επίπεδο του 0,5%. Η συνολική αξία τους, στο 12μηνο Απριλίου 2010 – Μαρτίου 2011, παρουσιάζει αύξηση ύψους 10,9% σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενο 12μηνο.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Επιστήμη της Κρίσης
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 27, 2011, 10:04:03 »
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=401237

Αύξηση 5,6% σε αφίξεις το τετράμηνο του 2011
«Πρωταθλήτριά» σε βελτίωση (607,57%) η Κως - Σε θετική τροχιά και ο παγκόσμιος τουρισμός

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  17/05/2011, 21:07
Χριστίνα Πουτέτση

Αθήνα

Σημαντική αύξηση σε αφίξεις καταγράφεται το πρώτο τετράμηνο του έτους στη χώρα, δίνοντας το στίγμα της δυναμικής που παρουσιάζει η φετινή τουριστική περίοδος. Η άνοδος είναι εντυπωσιακή ειδικά τον Απρίλιο, μήνας που ουσιαστικά αποτελεί το «άνοιγμα» της τουριστικής σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα με βάση τις διεθνείς αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2011, που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), η αύξηση έφθασε το 5,6%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2010, με τους περισσότερους προορισμούς της χώρας να είναι ενισχυμένοι. Αντίστοιχα ο Απρίλιος παρουσιάζει μεγάλη άνοδο 24,04%, αντιστρέφοντας την εικόνα του πρώτου τριμήνου του έτους, το οποίο εμφάνισε μείωση 6,9%.

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στο τετράμηνο καταγράφει η Κως (607,57%, 16.076 αφίξεις από 2.272 το 2010), ενώ ακολουθεί η Ζάκυνθος (521,22%, 2.957 αφίξεις από 476), το Ακτιο (370,16%, 1.796 αφίξεις από 382) και η Ρόδος (119,18%, 79.015 αφίξεις από 36.051), ενώ ακολουθεί η Κέρκυρα (61,73%, 11.174 αφίξεις από 6.909), η Σάμος (53%, 1.149 αφίξεις από 751), η Κεφαλονιά (48,44%, 668 αφίξεις από 450), η Σαντορίνη (41%, 932 αφίξεις από 661), το Ηράκλειο (27,25%, 94.388 αφίξεις από 74.178) και τα Χανιά (17,21%, 26.613 αφίξεις από 22.706). Αντίθετα η Σκιάθος εμφανίζει μείωση (100%). Την ίδια περίοδο στη Θεσσαλονίκη οι αφίξεις ενισχύθηκαν κατά 2,01% (256.733 αφίξεις από 251.663 το 2010), ενώ η Αθήνα παρουσίασε μείωση 4,94% (656.054 αφίξεις από 690.170).

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται και η Κύπρος, καταγράφοντας αύξηση 17,6% για το τετράμηνο του 2011 (405.463 αφίξεις από 344.664 το 2010). Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Απρίλιο το ποσοστό ανόδου έφθασε στο 43% (199.762 αφίξεις από 139.658 τον Απρίλιο 2010).
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Επιστήμη της Κρίσης
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 27, 2011, 11:33:53 »
http://www.makthes.gr/news/politics/54853/

Η Ελλάδα παγκόσμιο πρωτοσέλιδο
Ημερομηνία: 04/05/2010

Η Ελλάδα, το σχέδιο οικονομικής βοήθειας με τα σκληρά μέτρα λιτότητας, αλλά και η ανάγκη λήψης μέτρων, ώστε να πληρώσουν οι ένοχοι και να σταματήσουν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια, είναι θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων όλου του κόσμου.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δίνουν τόση έκταση στην Ελλάδα όση δεν έχει τύχει ποτέ στο παρελθόν. Αναφέρονται συγκεκριμένα στη σκληρή λιτότητα και στις επιπτώσεις της στην ελληνική κοινωνία. “Συμφωνήθηκε βοήθεια 110 δισ. ευρώ για να σταματήσει η ελληνική διάλυση”, γράφει η βρετανική “Γκάρντιαν”, η ιταλική “Μεσαντζέρο” τονίζει ότι “Παγώνουν μισθοί και συντάξεις”, η ισπανική “Ελ Μούντο” επισημαίνει ότι “Η Ελλάδα θα πληρώσει τα χρέη της με δραματικό κοινωνικό κόστος” και η πορτογαλική “Πούμπλικο” ότι “Η Ελλάδα αποδέχεται σκληρή λιτότητα, με τους μισθούς του δημοσίου να παγώνουν έως το 2014, να καταργούνται δώρα και να αυξάνεται ο ΦΠΑ στο 23%”.

Η “Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν” διατυπώνει πρωτοσέλιδα τον προβληματισμό “Η Ελλάδα παίρνει βοήθεια, αλλά είναι αυτή αρκετή;” επισημαίνοντας ότι “Η επώδυνη λιτότητα μπορεί να μπλοκάρει την ανάπτυξη για χρόνια” και καταλήγοντας ότι “Το σχέδιο διάσωσης δεν αποτελεί θεραπεία για άλλες χώρες της Ε.Ε.” Η γαλλική “Μοντ” έχει πρωτοσέλιδη συνέντευξη της υπουργού Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, στην οποία αφιερώνει τον κύριο τίτλο της: “Να πάρουμε μαθήματα από την ελληνική κρίση”.

Ανασαίνει και η Πορτογαλία

Το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα αποτελεί "καλή είδηση" για την Πορτογαλία, η οποία μπορεί να ελπίζει ότι θα αποφύγει τη "μετάδοση", αναφέρει ο πορτογαλικός τύπος. "Είναι καλή είδηση για την Πορτογαλία", εκτιμά η “Ντιάριο Εκονόμικο”, ενώ η “Ντιάριο ντε Νοτίτσιας” χαιρετίζει τη συμφωνία των Βρυξελλών ως "σημαντική απόφαση για την Πορτογαλία", η οποία θεωρείται άλλη μία αδύναμη οικονομία της ευρωζώνης. "Με τη λύση για την Ελλάδα κερδίσαμε χρόνο", αναφέρει το κύριο άρθρο της “Ντιάριο Εκονόμικο”, στο οποίο επισημαίνεται ωστόσο ότι δεν υπάρχει λόγος για πανηγυρισμούς. "Είναι μόνο χρόνος για να πάρουμε μια γερή ανάσα και να εφαρμόσουμε τα αναγκαία μέτρα για τη διευθέτηση του πορτογαλικού προβλήματος... Αν δεν γίνει τίποτε, οι Πορτογάλοι θα πρέπει να πληρώσουν λογαριασμό αντίστοιχο με εκείνον των Ελλήνων", προειδοποιεί.

Θα πληρώσουν οι ένοχοι;

Ο γερμανικός Τύπος βρίθει πάλι δημοσιευμάτων με χαρακτηριστικούς τίτλους όπως: “Η Ελλάδα είναι η αρχή”, “Μόνον μια ανάσα για την Ελλάδα”, “Οι πραγματικοί ένοχοι δεν θα πληρώσουν”, “Με το βλέμμα μπροστά”.

“Ελλάδα: με το βλέμμα μπροστά” είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου σχολίου της εφημερίδας “Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ”, η οποία γράφει: “Σε μια νομισματική ένωση χωρίς ενιαία πολιτική ηγεσία οι δύσκολες αποφάσεις δεν λαμβάνονται γρήγορα. Τι πρέπει να κάνουμε, είναι άλλο ζήτημα. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Και εδώ υπάρχουν δύο δυσκολίες: Η πρώτη, τι μπορεί να κάνει η Ε.Ε., αν οι περικοπές που αποφασίστηκαν δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν και, η δεύτερη, πώς και πότε θα γίνουν οι αλλαγές που φαίνεται ότι χρειάζεται η Ε.Ε. Η ελληνική καταστροφή και η γερμανική κωλυσιεργία πρέπει να μας γίνουν μάθημα. Διαφορετικά σε λίγο θα βρισκόμαστε μπροστά σε νέα κρίση”.

“Οι πραγματικοί ένοχοι δεν πρόκειται να πληρώσουν”, είναι ο τίτλος του σχολίου της “Ζιντόιτσε Τσάιτουγκ”: “Αυτοί που θα πληρώσουν είναι πάλι οι απλοί εργαζόμενοι, που μέχρι τώρα πλήρωναν κανονικά εφορία και γνώριζαν εδώ και πολύ καιρό ότι 'δεν πάει άλλο'. Οι πολίτες πίστεψαν στην αρχή στις καλές προθέσεις του κ. Παπανδρέου, αλλά στη συνέχεια έχασαν την εμπιστοσύνη τους σε αυτόν, γιατί ο έλληνας πρωθυπουργός τούς παρουσίασε την πικρή αλήθεια καθυστερημένα και σταδιακά. Παράλληλα ο λαός δεν βλέπει να τιμωρούνται οι πραγματικοί ένοχοι, οι δωροδοκούμενοι πολιτικοί, οι διαφθαρμένοι υπάλληλοι, οι φοροφυγάδες γιατροί και δικηγόροι. Την εντιμότητα του πρωθυπουργού ουδείς αμφισβητεί, αλλά τώρα τελευταία οι περισσότεροι αμφισβητούν τις ικανότητές του. Ο Παπανδρέου δεν πρέπει τώρα να κάνει κανένα λάθος. Ακόμη οι  Έλληνες είναι μουδιασμένοι από το σοκ. Τι θα γίνει όμως αν συνέλθουν; Θα αφυπνιστεί το πνεύμα της διαμαρτυρίας ή της αποδοχής;”

Τα ευρωπαϊκά συνδικάτα

Οι έλληνες μισθωτοί "δεν θα πρέπει να πληρώσουν το άδικο τίμημα για τη διάσωση της Ελλάδας", υπογραμμίζει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (CES). Τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση "θα πλήξουν βαριά τους έλληνες εργαζόμενους και πολίτες", σημειώνει η CES, η οποία συσπειρώνει 82 συνδικαλιστικές οργανώσεις σε 36 ευρωπαϊκές χώρες.

"Οι περικοπές μισθών και συντάξεων αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μέρος των βαριών περικοπών των δημοσίων δαπανών και θα επιδεινώσουν την οικονομική κατάσταση της χώρας, η οποία έχει ήδη καταστεί πολύ εύθραυστη", υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας της CES Τζον Μονκς, σύμφωνα με τον οποίο "δεν θα πρέπει οι εργαζόμενοι να πληρώσουν το άδικο τίμημα για τη διάσωση της Ελλάδας". Αντιπροσωπεία της CES και έλληνες, βέλγοι και ισπανοί συνδικαλιστές θα συναντήσουν στις Βρυξέλλες τον πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπάι για να του γνωστοποιήσουν τις "ανησυχίες τους σε σχέση με την ελληνική κατάσταση και (με την κατάσταση) ευρύτερα στην Ευρώπη".

“Χάντελσμπλατ”: “Αγοράστε ελληνικά ομόλογα”

Η μεγαλύτερη γερμανική οικονομική εφημερίδα “Χάντελσμπλατ” κάλεσε χθες τους αναγνώστες της να αγοράσουν ομόλογα του ελληνικού κράτους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.  Όπως εξηγεί πρωτοσέλιδα: “Η επιχείρηση ‘αγοράζω ελληνικά κρατικά ομόλογα’ έχει ήδη δεχθεί την υποστήριξη πολλών προσωπικοτήτων στη Γερμανία. Πρόκειται για ένα σημάδι ότι μοιραζόμαστε την ευθύνη αναλαμβάνοντας έναν αδιαμφισβήτητο χρηματοπιστωτικό κίνδυνο.

”Θέλουμε να είμαστε η φωνή της λογικής. Και εμείς ασκούμε κριτική, αλλά με σύνεση, και εμείς θέλουμε μεταρρυθμίσεις, αλλά στο πλαίσιο των ισχυουσών συνθηκών της Λισαβόνας. Επειδή γνωρίζουμε ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι το καλύτερο κομμάτι της γερμανικής ιστορίας. Με το πακέτο μέτρων η κυβέρνηση στην Αθήνα στέλνει ένα μήνυμα που αξίζει τον σεβασμό μας. Διότι μπορεί οι  Έλληνες να έχουν αμαρτήσει, αλλά έχουν μετανιώσει.

”Η βοήθεια δεν μπορεί να περιοριστεί σε μια ενίσχυση μεταξύ κρατών. Χρειαζόμαστε, παράλληλα, μια Ευρώπη των πολιτών που θα δώσει στους  Έλληνες μια προκαταβολή. Μια προκαταβολή εμπιστοσύνης. Αυτός είναι ο στόχος της καμπάνιας ‘Αγοράστε ελληνικά κρατικά ομόλογα’”.

ΜΠ.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Επιστήμη της Κρίσης
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 27, 2011, 11:40:16 »
NewsIt.gr: ''Ησυχία μην ξυπνήσουν οι Έλληνες''
http://www.youtube.com/watch?v=cLlHNROM7Do

http://www.inews.gr/34/ispanoi-kante-isychia-min-xypnisoume-tous-ellines-vid.htm

Ισπανοί: “Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!”

Άγγελος Ανδρέου
Δημοσίευση : 24/05/2011

Για “ισπανική επανάσταση” κάνουν λόγο πια τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα, αφού οι διαδηλωτές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να φύγουν από τις κεντρικές πλατείες των πόλεων της Ισπανίας. Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες έχουν γίνει αντικείμενο χλευασμού ανάμεσα στους ισπανούς διαδηλωτές, για την “απραξία” τους απέναντι στην οικονομική κρίση. Μάλιστα, στο Ίντερνετ κυκλοφορεί και βίντεο το οποίο καλεί όλους τους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις.



Η οργή των Ισπανών φαίνεται πως έχει ξεχειλίσει πράγμα που αποτυπώνεται τόσο στις διαδηλώσεις που δεν λένε να σταματήσουν όσο και στα εκλογικά αποτελέσματα των τοπικών εκλογών, όπου η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Θαπατέρο υπέστη συντριβή, χάνοντας με μια διαφορά περίπου 10 ποσοστιαίων μονάδων.

“Σχεδιάζουμε να μείνουμε στις πλατείες μέχρι την επόμενη Κυριακή, αλλά δεν αποκλείουμε το γεγονός να παραταθεί η διαμαρτυρία”, δήλωσε την Τρίτη (24/5) η εκπρόσωπος των διαδηλωτών που έχουν κατασκηνώσει στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης.

Από τη Βαρκελώνη μέχρι τη Βαλένθια, τη Γρανάδα και τη Θαραγόθα, οι διαδηλωτές δηλώνουν πως θα παραμείνουν στις θέσεις τους παρά το γεγονός ότι οι τοπικές εκλογές έχουν ολοκληρωθεί.

Οι Ισπανοί όμως επικρίνουν τους Έλληνες πολίτες, καθώς θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός πως παρά τα μέτρα λιτότητας και την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, εμείς δεν έχουμε βγει ακόμα στους δρόμους.

Είναι χαρακτηριστικό πως το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης της Δευτέρας, ήταν το “Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!”.


Την ίδια στιγμή, η “ισπανική επανάσταση” όπως χαρακτηρίζουν τις διαδηλώσεις τα ισπανικά ΜΜΕ, φαίνεται ότι βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, μετά και το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο Internet, το οποίο καλεί όλους τους Ευρωπαίους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.  

Μάλιστα, το βίντεο έχει τόση απήχηση, που έγινε μέσα σε λίγες ώρες από τα κορυφαία θέματα συζήτησης στο twitter.

Δείτε το βίντεο

http://www.dailymotion.com/agg44#from=embediframe
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 27, 2011, 13:05:50 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Επιστήμη της Κρίσης
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 27, 2011, 11:41:34 »
http://www.eglimatikotita.gr/2011/05/blog-post_6306.html

Οι Έλληνες ΞΥΠΝΑΝΕ!

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ!



Μετά την πρωτοβουλία των 300 Ελλήνων [http://logioshermes.blogspot.com/2011/05/300_23.html] στο Σύνταγμα (παρά την όποια λάσπη δέχονται) αρχίσανε να ξεπηδάνε φλόγες αντίδρασεις Ελλήνων πατριωτών σε όλη την Ελλάδα

Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΣΤΑ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.
Η ταξινόμηση γίνετε βάση της ημερομηνίας διεξαγωγής.
_________________________________________________________________

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2011 - 18:00

Όπως αναγράφεται στην αντίστοιχη εκδήλωση της Θεσσαλονίκης,το "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ" το υιοθετήσαμε από την ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados.



Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει.

Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.

To link στο Facebook είναι το: http://www.facebook.com/pages/Αγανακτισμενοι-Στο-Συνταγμα

Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.

Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα.

Οι διαχειριστές της σελίδας δεν είναι οργανωτές της εκδήλωσης. Ξεκίνησαν δύο και μετά για πρακτικούς λόγους (κυρίως διάδοσης) γίναν περισσότεροι. Όπως όλοι σας, είμαστε και εμείς αποκλειστικοί υπεύθυνοι των λόγων και πράξεών μας και εκφράζουμε μόνον τους εαυτούς μας.

Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες.

Επίσης διαδίδουμε την ίδια κίνηση που γίνεται στην
Συμπρωτεύουσα http://www.facebook.com/event.php?eid=206334352736094 ,
αλλά και στην Πάτρα http://www.facebook.com/event.php?eid=211318218901137 .

Κάνουμε invite σε όλους μας τους φίλους! ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!

Σημείωση: Μερικοί ίσως προσπαθήσουν να μας αποπροσανατολίσουν σχετικά με την ημέρα και την ώρα διεξαγωγής της κινητοποίησής μας. Μην τους ακούτε, οι κινητοποιήσεις θα γίνουν ταυτόχρονα σε ΠΑΤΡΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ! Επίσης, να τονιστεί πως η κινητοποίηση αυτή, αποτελεί πρωτοβουλία απλών πολιτών και όχι πρωτοβουλία μελών κάποιας οργάνωσης ή οργανισμού.

Άρης
_______________________________________________________________

ΒΟΛΟΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2011 - 18:00 - (ΝΕΟ)

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ



Ας αρχισουμε την ειρηνικη επανασταση στην πολη μας. Εξω απο κομματα,χωρις φασαριες,χωρις κουκουλες,χωρις βια, στα χναρια των Ισπανων αδελφων μας!

To link στο Facebook είναι το: http://www.facebook.com/event.php?eid=170020413057844

Συνάντηση στην ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ "ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ"

___________________________________________________________

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2011 - 18:00 - (ΝΕΟ)

ΑΓΑΠΗ - ΕΙΡΗΝΗ - ΣΕΒΑΣΜΟΣ



To link στο Facebook είναι το: http://www.facebook.com/event.php?eid=105256099565806
Συνάντηση στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
____________________________________________________________

ΛΑΡΙΣΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2011 - 18:00 - (ΝΕΟ)

"ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΓΩ"
"ΑΪΝΤΕ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΚΙ ΕΝΑ ΚΙΛΕΛΕΡ ΠΙΣΩ ΣΑΣ!!!"
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ!!!!

Η πόλη μας με την σειρά της δηλώνει και αυτή ειρηνικά την αγανάκτησή της κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες.



Διευκρινιστική δήλωση:
Δημιουργήσαμε μία εκδήλωση παράλληλα με την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα για να βρεθούμε ειρηνικά και να δείξουμε ότι δεν σκεφτόμαστε ατομικά. Ότι είμαστε ένα ενωμένο μεγάλο κομμάτι και μπορούμε να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση.

Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει. Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.

Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε. Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα.

Οι διαχειριστές της σελίδας δεν είναι οργανωτές της εκδήλωσης. Όπως όλοι σας, είμαστε και εμείς αποκλειστικοί υπεύθυνοι των λόγων και πράξεών μας και εκφράζουμε μόνον τους εαυτούς μας.

To link στο Facebook είναι το: http://www.facebook.com/event.php?eid=176496465736826

ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ !!! ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ 18:00 !!!
_________________________________________________________________

ΚΟΖΑΝΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2011 - 18:00 - (ΝΕΟ)

Αν και λίγο αργά, προλαβαίνουμε να συγκεντρωθούμε και να δώσουμε και μεις βροντερό παρόν στο κίνημα των αγανακτισμένων, που ξεκινά από 25/5 σε πολλές πόλεις της Ελλάδος.



Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες.

To link στο Facebook είναι το: http://www.facebook.com/event.php?eid=105239686234125

Συνάντηση στην Κενρική πλατεία Κοζάνης, Πλατεία Νίκης, Ρολόι
____________________________________________________________________

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2011 - 18:00 - (ΝΕΟ)

Ας αρχίσουμε και εμείς στην Κέρκυρα μια ειρηνική επανάσταση. Έξω από κόμματα,τις φασαρίες,χωρίς βια και κουκούλες. Ας δηλώσουμε ειρηνικά την αγανακτησή μας σε όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί γύρω μας.



Δεν έχετε βαρεθεί όλη αυτήν την κοροϊδια?

To link στο Facebook είναι το: http://www.facebook.com/event.php?eid=131891936888567

Συνάντηση στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, ΚΕΡΚΥΡΑ  
______________________________________________________________

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2011 - 18:00 - (ΝΕΟ)

Ας αρχισουμε την ειρηνικη επανασταση στην πολη μας. Εξω απο κομματα,χωρις φασαριες,χωρις κουκουλες,χωρις βια!

To link στο Facebook είναι το: http://www.facebook.com/event.php?eid=203010336407621

Συνάντηση στην Κεντρική πλατεία
_____________________________________________________________________

ΧΙΟΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2011 - 18:00 - (ΝΕΟ)

Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες.



Διευκρινιστική δήλωση:

Με αφορμή την απήχηση που είχε η εκδήλωση διαμαρτυρίας, πρέπει να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις μας. Δεν είμαστε ομάδα, κόμμα, σύλλογος ή κάτι άλλο. Φτιάξαμε, πολύ απλά, μία εκδήλωση για να βρεθούμε ειρηνικά.

To link στο Facebook είναι το:http://www.facebook.com/event.php?eid=212120655476464

Συνάντηση στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ
_______________________________________________________________________  

ΠΡΕΒΕΖΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2011 - 18:00 - (ΝΕΟ)

Πολλά λέγονται και ακούγονται για την συγκέντρωση αυτή τις τελευταίες ώρες. Είναι ανάγκη να τονιστεί πως αύριο στις 6 η ώρα, στο Σύνταγμα θα λάβει χώρα μια ΕΙΡΗΝΙΚΗ διαμαρτυρία, όπου θα ακουστεί όλη η νεολαία και όχι μόνο. Θα πα......ρακαλούσαμε λοιπόν, όποιος έχει σκοπό να προκαλέσει κάθε έιδους πρόβλημα και να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε μορφή βίας, να πατίσει NOT ATTENDING και να κάτσει σπίτι του. Ας δείξουμε λοιπόν ότι η σημ...ερινή νεολαία δεν είναι σαν τις προηγούμενες, για να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει, αλλά αποτελεί μια γενιά με νέα νοοτροπία και ξεχωριστή ιδεολογία που θα φέρει ριζικές αλλαγές στην κοινωνία μας.



Η λέξη Αγνακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.

Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει.

Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.

Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.
Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα.

Οι διαχειριστές της σελίδας δεν είναι οργανωτές της εκδήλωσης. Ξεκίνησαν δύο και μετά για πρακτικούς λόγους (κυρίως διάδοσης) γίναν περισσότεροι. Όπως όλοι σας, είμαστε και εμείς αποκλειστικοί υπεύθυνοι των λόγων και πράξεών μας και εκφράζουμε μόνον τους εαυτούς μας.

Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες. Επίσης διαδίδουμε την ίδια κίνηση που γίνεται στην Συμπρωτεύουσα αλλά και στην Πάτρα.

Σημείωση 1: Μερικοί ίσως προσπαθήσουν να μας αποπροσανατολίσουν σχετικά με την ημέρα και την ώρα διεξαγωγής της κινητοποίησής μας. Μην τους ακούτε, οι κινητοποιήσεις θα γίνουν ταυτόχρονα σε ΠΑΤΡΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ και πολλές ακόμα πόλεις τις Ελλάδας! Επίσης, να τονιστεί πως η κινητοποίηση αυτή, αποτελεί πρωτοβουλία απλών πολιτών και όχι πρωτοβουλία μελών κάποιας οργάνωσης ή οργανισμού.

Σημείωση 2: Αυτή η εκδήλωση επαναδημιουργήθηκε από την αρχική που ξαφνικά ακυρώθηκε για αδιευκρίνιστους λόγους και δεν είμαι εγώ ο άρχικος δημιουργός. Το μόνο που χρείαζεται αυτή τη στιγμή είναι να διαδόσουμε την ιδέα της εκδήλωσης και τίποτα παραπάνω
To link στο Facebook είναι το: http://www.facebook.com/event.php?eid=228418637175510

Συνάντηση στην Πρέβεζα , στο Ρολόι
_______________________________________________________________________

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2011 - 18:00

Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες.

Διευκρινιστική δήλωση:
Με αφορμή την απήχηση που είχε η εκδήλωση διαμαρτυρίας, πρέπει να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις μας. Δεν είμαστε ομάδα, κόμμα, σύλλογος ή κάτι άλλο. Φτιάξαμε, πολύ απλά, μία εκδήλωση για να βρεθούμε ειρηνικά. Το "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ" το υιοθετήσαμε από την ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados.

Η λέξη Αγνακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.

Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει. Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.



Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.

Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα.

To link στο Facebook είναι το: http://www.facebook.com/event.php?eid=206334352736094

Συνάντηση στον ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

Οι διαχειριστές της σελίδας δεν είναι οργανωτές της εκδήλωσης. Ξεκίνησαν δύο και μετά για πρακτικούς λόγους (κυρίως διάδοσης) γίναν περισσότεροι. Όπως όλοι σας, είμαστε και εμείς αποκλειστικοί υπεύθυνοι των λόγων και πράξεών μας και εκφράζουμε μόνον τους ευατούς μας.
Μελέτης Κεχαϊδης, Γιάννης Σημαντήρας.
______________________________________________________________

ΠΑΤΡΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2011 - 19:00

Συγκέντρωση αλλά… Μαδρίτη θα πραγματοποιηθεί αύριο από τους «αγανακτισμένους» πολίτες στην Πάτρα με προσκλήσεις μέσω facebook. Μέχρι στιγμής πάνω από 1.800 έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκδήλωση.

Η συγκέντρωση θα λάβει χώρα από τις 7 το απόγευμα ως τις 11.30 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου και οι νεαροί διοργανωτές την ονομάζουν «Patras Greek Revolution».

Οι Πατρινοί βλέποντας τη λήθη της Αθήνας αναλαμβάνουν δράση και φιλοδοξούν να μετατρέψουν την πλατεία Γεωργίου σε πλατεία Del Sol .

Μέσω Facebook οργανώνεται η “Πατρινή Ελληνική Επανάσταση” όπως τη χαρακτηρίζουν. Η ανταπόκριση είναι τεράστια.



Οι πολιτικοί βλέπουν με μεγάλο σκεπτικισμό το κίνημα που μόλις ξεκίνησε φοβούμενοι πως η Πάτρα θα αποτελέσει η σπίθα που θα αναφλέξει όλη την Ελλάδα.

Η σελίδα στο Facebook βρίσκεται εδώ: http://www.facebook.com/event.php?eid=211318218901137

Συνάντηση στην Πλατεια Γεωργιου Πατρα

Μεταξύ άλλων η ομάδα αναφέρει στο… στο facebook:

“Ας αρχισουμε την ειρηνικη επανασταση στην πολη μας. Εξω απο κομματα,χωρις φασαριες,χωρις κουκουλες,χωρις βια, στα χναρια των Ισπανων αδελφων μας!

Παρακατω σας παραθετω το μανιφεστο των Ισπανων που εχουν κατέβει στους δρομους. Πανω κατω πιστευω πως αντιπροσωπευει και τα δικα μας θελω !''
_______________________________________________________________________________

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ - ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΙΟΥ - 12:00

Είμαστε μια ομάδα πολιτών που κατεβαίνουμε ειρηνικά να θορυβήσουμε τα ώτα που δεν ακούν.

Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα με στόχο την Θορυβώδη Συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 28 Μαιου στις 12:00

To link στο Facebook είναι το: http://www.facebook.com/home.php?sk=group_223956934282368&ap=1

Στις 28 Μαϊου, ημέρα Σάββατο και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος, στο κεντρικό συντριβάνι συγκεντρωνόμαστε.

Μακρυά από κόμματα, συνδικάτα και κάθε μορφής παρωχημένη διαμεσολάβηση, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της χώρας μαζευόμαστε με ΣΤΟΧΟΥΣ:

1. Την συλλογική ΑΦΥΠΝΙΣΗ όχι μόνο των πολιτικών αλλά κυρίως των ίδιων μας των εαυτών.

2. Την έκφραση της ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ μας απέναντι στην τυφλή υπακοή που μας υπαγορεύει ένα χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα, το οποίο εν πολλοίς είναι και το βασικό αίτιο που μας οδήγησε στην οικονομική και κυρίως ηθική κατάρρευση.

3. Την ΑΝΤΙΘΕΣΗ μας στην ολοκληρωτική εφαρμογή οικονομικών πολιτικών που διακυβεύουν την κοινωνική μας συνοχή, την ατομική μας ελευθερία και το μέλλον της πατρίδας μας.

Η απάθεια και η συνεχής αναβλητικότητα δεν ταιριάζει με την επιτακτική ανάγκη για αλλαγή που οι καιροί ορίζουν.

Χρειάζεται να σπάσουμε την ανυπόφορη ησυχία και να θόρυβήσουμε αυτιά και συνειδήσεις όσων μας θεωρούσαν εως τώρα παθητικούς ακροατές τους.

Γι' αυτό λοιπόν καλούμε τον καθένα από εσάς να φέρει μαζί του οτιδήποτε φαντάζεται ότι μπορεί να παράξει ήχο (από καραμούζες μέχρι και σκεύη μαγειρικής...).

Η Θορυβώδης Συμμετοχή είναι χρέος όλων μας και όσο περισσότεροι παρεβρεθούμε τόσο πιο δυνατά θα μας ακούσουν πολίτες και πολιτικοί.

Ραντεβού το Σάββατο.....

Η συγκέντρωση έχει αποκλειστικά ειρηνικό χαρακτήρα και επιπλέον έχει ζητηθεί η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. για την περιφρούρησή της.

Φιλικά
Α.Τ.
________________________________________________________________

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ - ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΙΟΥ - 19:00

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσογόνου.

To link στο Facebook είναι το: http://www.facebook.com/event.php?eid=212868955410585

Συνάντηση στα Προπύλαια



Η πρόσκληση στην εκδήλωση-συγκέντρωση απευθύνεται σε κάθε πατριώτη που θέλει να διατρανώσει την αντίθεσή του στην υποτέλεια της ελληνικής κοινωνίας και την απαξίωση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας

Και μετά την εκδήλωση να πάμε συμπαράσταση στους 300 Ελληνες στο Σύνταγμα !!![...]
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 27, 2011, 12:39:41 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Επιστήμη της Κρίσης
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 27, 2011, 13:09:45 »
tsantiri.gr Κλέφτες - Κλέφτες - ΣΥΝΤΑΓΜΑ - 25/5/2011
http://www.youtube.com/watch?v=zWXUWEXJj3Q&feature=related

Συνταγμα 25 μαιου 2011
http://www.youtube.com/watch?v=P5T0yW5KlDU

ξυπνησαμε. Τι ώρα ειναι ?? Ωρα να φυγουν.

Σε όλη την Ελλάδα μαζεύτηκαν οι «Αγανακτισμένοι» σε όλη την Ελλάδα. Ήδη στην πλατεία Συντάγματος έχουν μαζευτεί πάνω από δώδεκα χιλιάδες περίπου ενώ συνεχώς μαζεύονται περισσότεροι.

Κλειστές είναι η Βασιλίσσης Σοφίας, η Αμαλίας ενώ από λεπτό προς λεπτό θα κλείνουν ολοένα και περισσότεροι δρόμοι του κέντρου.

Οι διαδηλωτές τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και φωνάζουν "Κλέφτες, κλέφτες" ενώ έντονη είναι η αστυνομική παρουσία. Οι διαδηλωτές γιούχαραν τα ΜΑΤ και έχουν αναρτήσει πανώ το οποίο λέει: "Είμαστε ξύπνιοι! Τί ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγουν!". Επίσης υπάρχει το ίδιο πανώ μεταφρασμένο στα Ισπανικά, ως απάντηση στα ειρωνικά σχόλια που έκαναν.

Από την συγκέντρωση λείπουν οι κουκούλες αλλά και τα πανό με κομματικές αποχρώσεις.

Επιπλέον κάποια στιγμή έπεσε το Wi-fi και αρκετοί καταγγέλλουν ότι έκοψαν για να μην επικοινωνεί ο συγκεντρωμένος κόσμος με το διαδίκτυο και να στέλνει εντυπώσεις και φωτογραφίες.

Οι διαδηλωτές έχουν φέρει μαζί τους ένα κρεβάτι και έχουν στήσει ένα μίνι φαρμακείο για όσους τυχόν νιώσουν κάποια αδιαθεσία, καθώς όπως λένε έχουν σκοπό να μείνουν για αρκετό καιρό.

Ανάλογες εκδηλώσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις. Στον Λευκό Πύργο ξεκίνησε στις 18:00 και ήδη είναι μαζεμένοι πάνω από 5.000. Οι συγκεντρωμένοι έχουν ρυθμίσει τα ξυπνητήρια των κινητών τους προκειμένου να χτυπήσουν στις 20:00, απαντώντας έτσι και αυτοί στους Ισπανούς.

Διαμαρτυρίες θα γίνουν επίσης σε Πάτρα, Ναύπλιο, Γιάννενα, η Αρτα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο Ζάκυνθος, Κομοτηνή, Βόλος, Αίγιο.

Οι Έλληνες, εμπνευσμένοι από το κίνημα των Ισπανών «15-Μ», συσπειρώθηκαν μέσω του Facebook και απαντούν με δυναμική συμμετοχή στα ειρωνικά συνθήματα που έλεγαν οι Ισπανοί διαδηλωτές στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης για την αδράνεια των πολιτών της Ελλάδας.«Κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες» φώναζαν!

Μέχρι στιγμής, 25.594 άτομα έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν στην πλατεία Συντάγματος, 8.140 είπαν ότι μπορεί να παρευρεθούν ενώ 223.473 άτομα δεν έχουν απαντήσει ακόμα.
πηγη http://www.star.gr/ellada_kosmos/93169/
__________________________________________________________________

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4632602

Δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένοι στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις
Πλημμύρισαν το Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΝΕΣΦΥΓΕ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 25 Μαΐου 2011



Εκατοντάδες «Αγανακτισμένοι Πολίτες» παραμένουν ακόμη και αυτή τη στιγμή στην πλατεία Συντάγματος ενώ όσοι αποχώρησαν ανανέωσαν το ραντεβού τους για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, σήμερα το απόγευμα. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 6 χθες το απόγευμα με χιλιάδες πολίτες να κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας, αλλά και δεκάδων ακόμη ελληνικών πόλων, διαδηλώνοντας ειρηνικά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας υπό τον τίτλο «Αγανακτισμένοι Πολίτες», οι οποίες οργανώθηκαν μέσα από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Με ένα πανό που έγραφε το σύνθημα «Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν!», στα ισπανικά και τα ελληνικά, τουλάχιστον 20.000 άτομα -κυρίως νέοι- μαζεύτηκαν στην πλατεία Συντάγματος, κατακλύζοντας όλους τους γύρω δρόμους.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν σύνθηματα, όπως «κλέφτες-κλέφτες».

Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Εκτός από την Αθήνα, αντίστοιχες συγκεντρώσεις έγιναν στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη (συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 5.000 άτομα), στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, τα Χανιά, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα, στον Βόλο, στην πλατεία Πάρκου στη Λαµία, στην Κέρκυρα και σε άλλες πόλεις.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται είναι στα πρότυπα των διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στην Ισπανία τις τελευταίες ηµέρες. Οι κινητοποιήσεις οργανώθηκαν χθες µέσω του facebook και πολύ γρήγορα χιλιάδες πολίτες έστειλαν ηλεκτρονικά µηνύµατα υποστήριξης στις σελίδες που δηµιουργήθηκαν.

Μέχρι αργά το απόγευμα, η σελίδα «Αγανακτισµένοι στο Σύνταγµα» είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 32.000 μέλη, ενώ ξεπερνούσαν τις 24.000 όσοι δήλωναν ότι θα συµµετάσχουν στην αντίστοιχη εκδήλωση της Θεσσαλονίκης µε τίτλο «Αγανακτισµένοι στον Λευκό Πύργο».

Τι πρεσβεύουν

«Η λέξη ''Αγανακτισμένοι'' δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας», γράφουν οι διαχειριστές της ομάδας «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα».

«Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες», τονίζουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 27, 2011, 18:50:32 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η Επιστήμη της Κρίσης
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 27, 2011, 19:15:41 »
Ας θυμηθούμε και πάλι πως το 2012 σηματοδοτεί το τέλος του παλιού κόσμου και τη γέννηση μιας Νέας Ανθρωπότητας.  Το πόσο γρήγορα και ανώδυνα θα γίνει η μετάβαση, εξαρτάται από το πόσο γρήγορα Κατανοήσουμε την αναγκαιότητα της Συνεργασίας, και της Συλλογικής συνείδησης.

NOSTRADAMUS 2012 - Prophecies [ 6 of 6 ] Greek subtitles / Full Documentary
http://www.youtube.com/watch?v=srhlAjI3_ac&feature=player_embedded


Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/