Αποστολέας Θέμα: Πλούτωνα στον Αιγόκερω  (Αναγνώστηκε 17023 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Πλούτωνα στον Αιγόκερω
« στις: Μαρτίου 17, 2011, 16:14:42 »
http://www.myhoroscope.gr/112-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%E9%EA%DC-%E4%F1%FE%EC%E5%ED%E1/4870-%E5%DF%F3%EF%E4%EF%F2-%F4%EF%F5-%F0%EB%EF%FD%F4%F9%ED%E1-%F3%F4%EF%ED-%E1%E9%E3%FC%EA%E5%F1%F9.html

Πλούτωνα στον Αιγόκερω

20-01-08

Ένα ηφαίστειο εν βρασμώ…

Πλούτωνας. Ένας πλανήτης που δημιουργούσε και δημιουργεί δέος στους μελετητές της αστρολογίας. Φαινόταν πάντα απειλητικός, δύσκολος και σκοτεινός στους περισσότερους από εμάς. Ωστόσο, η Πλουτώνια δύναμη, είναι μία δύναμη αναγέννησης και μετάλλαξης. Είναι η δυνατότητα μεταμόρφωσης κι έτσι θα ήταν σωστό να την θεωρήσουμε. Καταιγιστικός και βαθύς, ο Πλούτωνας περιβάλλεται από μυστήριο. Αλλά το μήνυμά του έρχεται από την διερεύνηση που κάνει σε κάθε σημείο του ζωδιακού και ο στόχος του είναι να σκάψει, να βρει τη ρίζα σε κάθε θέμα ή πρόβλημα, να το αναδείξει, να το εξουδετερώσει και να αναδομήσει την κατάσταση, για να βγουν τα υγιή της στοιχεία.

Αν κάνουμε μία σύντομη αναδρομή, θα διαπιστώσουμε πως ο Πλούτωνας στον Ζυγό, έφερε για κάποια χρόνια την ρήξη στην τυπική εικόνα του γάμου, ως συμβόλαιο. Τα διαζύγια άρχισαν πλέον να συμβαίνουν με αυξητικούς ρυθμούς, οι σχέσεις μπορούσαν να εστιάζονται στην ερωτική ικανοποίηση ή τουλάχιστον στην αναζήτησή της. Η σαθρή εικόνα ενός γάμου δίχως ουσία κάμφθηκε και οι σχέσεις ανανεώθηκαν και επανατοποθετήθηκαν στο βάθρο τους.

Όταν τον είδαμε στον Σκορπιό, έφερε στο φως τα προβλήματα της σεξουαλικής πράξης, που μετά την έξαρση των διαζυγίων και την φιλελεύθερη πρακτική των ετών στο ζώδιο των σχέσεων (Ζυγό), έπρεπε να τεθεί το όριο της ελευθερίας και να γίνουν αντιληπτές οι επιπτώσεις της κακής χρήσης της. Προβλήματα όπως το AIDS, ήταν στο προσκήνιο και έγιναν διάφορες ανακαλύψεις ιών που έβλαπταν κυτταρικά και οδηγούσαν στον θάνατο τους ασθενείς. Η φοβία για ένα τέλος δίχως επιστροφή (Πλούτωνας και Σκορπιός) ήταν η συζήτηση των ιθυνόντων και μη. Παράλληλα, η χρήση των ψυχοφαρμάκων αυξήθηκε και η αναζήτηση της εσωτερικής λύτρωσης, έγινε επιτακτική. Κατά την ίδια περίοδο, διαπιστώσατε άνοδο στον αριθμό των χώρων που- υποστηρίζουν τουλάχιστον- πως ασχολούνται με την εσωτερική μύηση.

Με τον Πλούτωνα στον Τοξότη, είδαμε θέματα της δικαιοσύνης και της θρησκείας να βγαίνουν στο προσκήνιο με στόχο την διαλεύκανση των προβλημάτων τους. Δεν είναι μακρινές οι δυσάρεστες μνήμες με τις εκρηκτικές διενέξεις συμφερόντων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα ερωτικά σκάνδαλα στους κόλπους της Καθολικής εκκλησίας, ή στο δικό μας δικαστικό σύστημα που φάνηκε διάτρητο. Επιστημονικά επιτεύγματα διαρκώς αναδεικνύονταν, κυρίως για την ασθένεια του Καρκίνου (Πλούτωνας).Η αναζήτηση μίας νέας φιλοσοφίας για τη ζωή, καθώς κατέρρευσαν πολλές πολιτικές ιδεολογίες, μπήκε στους προβληματισμούς μας. Η αναζήτηση της «αλήθειας» ή της «αληθινής διδασκαλίας» έστω κι αν αυτό μοιάζει λίγο ασαφές.

Τώρα, όμως, ο Πλούτωνας αφήνει τον Τοξότη στις 27 Ιανουαρίου, για να μπει στο γήινο ζώδιο του Αιγόκερου και θα παραμείνει ως τις 15 Ιουνίου, όπου εισέρχεται πάλι στον Τοξότη μέχρι τις 28 Νοεμβρίου. Μετά από αυτό το σύντομο «διάλειμμα», θα επιστρέψει οριστικά στον Αιγόκερο και θα παραμείνει ως τις 21 Ιανουαρίου 2024. Για 16 χρόνια θα προσπαθήσει στο ζώδιο του Αιγόκερου να προσφέρει το έργο του και θα σημειοδοτήσει κοσμικά γεγονότα για γήινα θέματα αυτή τη φορά.

Στην 0ο του Αιγόκερου, ο Πλούτωνας δονεί τον παρορμητικό σταυρό και μάλιστα στην κρίσιμη αυτή μοίρα σημαίνει το πέρασμα σε μία νέα εποχή. Μία νέα εποχή που θα θελήσει να κλονίσει τα θεμέλια των υλικών επιτευγμάτων. Ανοίγει ένα νέο κύκλο, μια εποχή που θα διαρκέσει πολλά χρόνια (μέχρι την είσοδό του στο ζώδιο του Κριού) και θα θελήσει να σκάψει ό,τι θεωρείται παγιωμένο, στέρεο, δομημένο, καθιερωμένο, συντηρημένο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε ένα ζώδιο κοινωνικό, η ταυτότητα του κοινωνικού ιστού θα υποστεί μεγάλους τριγμούς και θα επιδιώξει να κάψει τα σαθρά στοιχεία των κυβερνητικών σχημάτων και του ανθρώπων της πλουτοκρατίας, που κρατούν στα χέρια τους την τύχη των λαών. Έννοιες ιδεολογικές όπως η δημοκρατία, η ελευθερία και άλλα παρεμφερή σχήματα που δημιούργησαν κατεστημένο, θα περάσουν από την κρίση του Πλούτωνα. Η κεφαλαιοκρατική δύναμη ανά τον κόσμο θα συγκρουστεί με την πλουτώνια δύναμη της αλλαγής. Η φιλοσοφία της δύναμης επί της ύλης, δεν θα μπορεί να κρατηθεί στα όρια που έχει θέσει, θα αμφισβητηθεί και θα δεχθεί μία αντίδραση ακραία. Αλλά και η ίδια θα αντιδράσει με σθένος και θα επιδιώξει να παραμείνει ακλόνητη στα κεκτημένα της (Κρόνιο στοιχείο του Αιγόκερου). Στην ουσία έχουμε την τιτάνια σύγκρουση μεταξύ του Πλούτωνα και του Κρόνου. Το βουνό (Κρόνος) θα θελήσει να παραμείνει ως έχει. Ο Πλούτωνας όμως διαθέτει την διαβρωτική δύναμη και θα επιδιώξει να συντρίψει τα θεμέλια της καλά δομημένης μορφής του Αιγόκερου. Λίγα θα θεωρηθούν δεδομένα μετά το πέρασμά του.

Θα αποδεχθεί την σύγκρουση εύκολα ο Αιγόκερος; Όχι. Ήδη βλέπουμε την συγκέντρωση πλούτου (Πλούτωνας) να γίνεται από συγχωνεύσεις πολυεθνικών, τραπεζών και άλλων σχημάτων, συνθλίβοντας τους πολίτες των κρατών. Οι δυνατοί γίνονται δυνατότεροι και πλουσιότεροι. Σφίγγουν διαρκώς τα δικαιώματα των ανθρώπων (τετράγωνο με τον Ζυγό) πιέζουν την οικογενειακή ευημερία (διάμετρος με τον Κριό) και την ατομική πρωτοβουλία (τετράγωνο με τον Κριό). Ο Πλούτωνας είναι μία φωτιά που καίει για καιρό πριν εκραγεί. Θέλει να δημιουργήσει την κάθαρση. Αλλά η κάθαρση έρχεται με πόνο και κόπο. Έρχεται με απώλεια και θανάτους. Στόχος είναι το ξεκαθάρισμα σε ό,τι έχει υποστεί σήψη. Τα κοινωνικά συστήματα που έχουν χάσει το κύρος τους και την αξιοπρέπειά τους (Αιγόκερος) θα απειληθούν. Ο Πλούτωνας θα απαιτήσει σεβασμό σε αξίες και αρχές σε κοσμικό επίπεδο και θα βρει την σήψη. Τα συστήματα αυτά δεν εκπληρώνουν το σημαντικό τους έργο, που είναι να διοικούν σωστά και τίμια. Να σέβονται τον κάθε πολίτη, να εκτιμούν και να αξιολογούν ως απαραίτητη παρουσία του στη δομή του κοινωνικού συστήματος. Να είναι δίκαια και μην κυβερνούν με γνώμονα τη θέση ισχύος.

Επειδή αυτό συμβαίνει κατά κόρον, η έκρηξη του Πλούτωνα θα μοιάζει με την λάβα που ξεχύνεται από ένα ηφαίστειο, το οποίο παρέμενε για καιρό ανενεργό. Η λάβα θα ισοπεδώσει ό,τι της αντιστέκεται. Θα φέρει τον λήθαργο και τον θάνατο για κάποιο διάστημα. Αλλά μετά, θα δημιουργήσει ένα έφορο έδαφος για να καλλιεργηθούν οι νέες αξίες και τα νέα συστήματα. Μετά το 2024, με την είσοδό του στον Υδροχόο, θα επέλθει η αλλαγή και θα ήταν καλό να αισιοδοξούμε για εκείνη την εποχή που θα χαρούν οι νεώτερες γενιές. Σε ένα ζώδιο φιλικό του, όπως ο Υδροχόος (ο Ουρανός είναι σε έξαρση στον Σκορπιό και θεωρείται από τους περισσοτέρους αστρολόγους ότι κι ο Πλούτωνας τοποθετείται σε θέση έξαρσης στον Υδροχόο), θα δούμε τον καρπό των αλλαγών.

Δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε πως η παρουσία του Πλούτωνα στον Αιγόκερο είναι απωθητική. Η κάθαρση είναι ένα δύσκολο έργο και φυσικά επίπονο. Ωστόσο είναι ένα απαραίτητο φάρμακο για την θεραπεία ενός μέρους της κοινωνίας που σαπίζει και αποσυντίθεται. Η εξυγίανση θα είναι το έργο του μακρινού Πλούτωνα. Σκοτεινός και δυσπρόσιτος, μυστηριώδης και διεισδυτικός, θα φέρει στο φως μόνο τα καθαρά κομμάτια της κοινωνικής μας εικόνας. Τα υπόλοιπα θα βυθιστούν.

Η κατάχρηση εξουσίας θα περιοριστεί ή θα βγει στο φως και φυσικά οι αντιδράσεις κατά των κυβερνήσεων θα γίνουν συχνότερες. Οι εκδηλώσεις δυσαρέσκειας θα είναι ακραίες γιατί θα πρόκειται για πρακτικά ζητήματα (τρόπος διακυβέρνησης, πλουτισμός, δικτατορική κυριαρχία επί της μάζας, ευθύνη, σεβασμός και αρχές, αξίες κοινωνικές). Μπορεί να έχουμε συχνότερα τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά και σύνθλιψη των δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα την απειλή της τρομοκρατίας βάζοντας τις κάμερες παρακολούθησης παντού (ο Μεγάλος Αδελφός συμβολίζεται από τον Πλούτωνα). Το παρελθόν και η κατάχρηση εξουσίας θα δεχθούν την επίθεση με στόχο της ισοπέδωσή τους.

Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, η βραδεία πορεία του Πλούτωνα θα συναντήσει δύσκολές όψεις που θα οξύνουν την κατάσταση. Για παράδειγμα, θα έχουμε το 2010 το τετράγωνό του από τον Κρόνο στον Ζυγό, ευτυχώς σε έξαρση εκεί. Ενώ από το 2012 και μετά, ο Ουρανός εισέρχεται στον Κριό και θα δημιουργήσει μία έντονη αντιπαράθεση τετραγωνίζοντας τον Πλούτωνα. Μαζί με τον Κένταυρο Πήλιον στο ζώδιο του Κριού, θα νοιώθουμε πως είναι δύσκολο το ατομικό μας μονοπάτι, μέσα από την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής.

Οι συνδυασμοί είναι αρκετοί, αλλά δεν είναι σκοπός αυτού του άρθρου να καλύψει το μεγάλο και σημαντικό διάστημα των 16 ετών της παρουσίας του Πλούτωνα στον Αιγόκερο. Αυτό θα το συζητάμε σταδιακά, χρόνο με χρόνο.

[break= Η διέλευση του Πλούτωνα από τα ζώδια]

Επειδή ο Πλούτωνας αποτελεί θέμα γενιάς και είναι καλύτερα να αντιμετωπίζεται με τον τρόπο αυτό, θα προτείνω να δούμε την επίδραση μέσω γενεών κι όχι μέσω ηλιακού ζωδίου, καθώς το μήνυμά του είναι ευρύ, κοινωνικό και καρμικό.

Για την γενιά που έχει τον Πλούτωνα στον Καρκίνο (1914-13/6/1939) ο Πλούτωνας στον Αιγόκερο θα σχηματίζει αντίθεση. Μία κρίσιμη περίοδος για όλους τους συνανθρώπους μας που ανήκουν στην ομάδα αυτή. Η αντίθεση θα τους φέρει σε επαφή με τα πεπραγμένα τους, θα διερευνηθούν οι αξίες τους και η έννοια των σχέσεων. Η γενιά αυτή αισθάνεται την κόπωση. Χάνουν σταδιακά την δύναμη και την εξουσία (κάποιοι είναι ήδη αρκετά ηλικιωμένοι) και η αίσθηση της κυριαρχίας τους μειώνεται. Ίσως αντιμετωπίσουν τα δικά τους λάθη, τις επιλογές τους και αισθανθούν πως είναι αργά να αλλάξουν τα πράγματα. Άλλοι μπορεί να θεωρήσουν πως η παραγωγική ζωή πλέον έφυγε και το έργο τους έχει επιτευχθεί. Να αναγνωρίζουν τα λάθη και τα δώρα του, συνειδητοποιώντας πως παραδίδουν την εξουσία (Αιγόκερος) σε άλλους πια. Είναι ο καιρός της αποκομιδής της γνώσης και της εσωτερικής αλλαγής, της μύησης μέσω της εμπειρίας και του χρόνου. Είναι η περίοδος όπου το υλικό σώμα ασθενεί σταδιακά και αδυνατεί, για να δώσει χώρο στην πνευματική ανάταση.

Για τη γενιά με τον Πλούτωνα στον Λέοντα (14/6/1939-6/8/1956) θα υπάρχει μία ακόμη ευκαιρία αναζήτησης, πριν την δική τους συνειδητοποίηση αδυναμιών, όταν ο Πλούτωνας θα μπει στον Υδροχόο. Τα 16 χρόνια που ακολουθούν, θα πρέπει να είναι χρόνια ανάληψης των τελικών ευθυνών στον αγώνα της ζωής. Μπορεί να έχουν την αίσθηση του ανικανοποίητου και να σκεφθούν πως δεν έχουν ακόμη εκφράσει αυτό που πραγματικά ήθελαν. Η μεταπολεμική αυτή γενιά, φέρνει έντονη την εικόνα της εξουσίας και της κατάχρησής της καθώς βίωσε είτε τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, είτε την πτώση πολλών μοναρχικών και δικτατορικών καθεστώτων. Πιστεύω θα είναι η πλέον συνειδητοποιημένη για να κατανοήσει την τωρινή δικτατορία μίας διαφορετικής μορφής, της παγκοσμιοποίησης. Μπορεί να διδάξει τις νεώτερες γενιές, λόγω εμπειρίας.

Η γενιά με τον Πλούτωνα στη Παρθένο (7/8/1956- 5/10/1971) θα βρεθεί στην δημιουργική όψη του τριγώνου με τον Πλούτωνα. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να προωθήσει τα ενδιαφέροντά της, πάνω στην γήινη πραγματικότητα. Με έντονες τις ιδέες για μία υγιεινή ανάγκη διαβίωσης, με αγάπη και σεβασμό προς τη φύση, τα ζώα, θα επιδιώξει να κατευθύνει την δύναμη του Πλούτωνα προς την κατεύθυνση αυτή. Τα οικολογικά κινήματα θα είναι κυρίως δικό της έργο, θα προσπαθήσει να εμπνεύσει τις νεώτερες γενιές, αλλά και να προσφέρει προσωπική εργασία. Θα χρειαστεί βέβαια να είναι καλά γειωμένη (ευτυχώς βοηθούν τα ζώδια της γης) ώστε να μην αντιμετωπίσει με ενθουσιασμό αυτή την δυναμική, καθώς ο Πλούτωνας ζητά πάντα αγώνα. Μέσω των προσπαθειών αυτής της γενιάς, μπορεί να δούμε την κοινωνική αποδοχή πλέον των εναλλακτικών θεραπειών.

Η γενιά με τον Πλούτωνα στον Ζυγό (6/10/1971- 27/8/1984) θα δεχθεί σταδιακά το τετράγωνο του Πλούτωνα και θα είναι εκείνη που θα έχει την μεγαλύτερη πρόκληση. Δεν είναι οι ώριμοι ηλικιακά άνθρωποι, αλλά εκείνοι που είναι αρκετά νέοι για να μπορούν να αναλάβουν ευθύνες ή έχουν ήδη αναλάβει ευθύνη διακυβέρνησης, διοίκησης και θέσεις στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Σφυρηλατούνται οι σχέσεις τους και οι συνεργασίες τους, όπως και η ιδέα του γάμου, ως ένας τρόπος συνεργασίας και συνύπαρξης. Αντί πολλά τέτοιου τύπου «συμβόλαια» να διαλυθούν, θα ήταν προτιμότερο να σκεφθούν αν πρέπει να αλλάξουν τρόπο προσέγγισης του συνανθρώπου τους και να αναθεωρήσουν τις απόψεις για κάθε είδους συνεργασία. Μέσα από μία ριζική αλλαγή, θα ανανεωθούν οι σχέσεις και θα τεθούν σε νέα, πιο δίκαιη βάση.

Η γενιά με τον Πλούτωνα στον Σκορπιό (28/8/1984-16/1/1995) θα βρεθεί σε μία ήπια όψη με το ταξίδι του πλανήτη αυτού. Μεγαλωμένη σε μία περίοδο ζωτικών αλλαγών πάνω στις σχέσεις αλλά και την υλική δύναμη των ισχυρών, θα έρθει στην ανάγκη της οργάνωσης. Κι αυτό είναι πολύ ευοίωνο, γιατί πρόκειται για τα νεώτερα παιδιά, νέοι ενήλικες και τωρινοί έφηβοι, που σύντομα θα μπουν στην ενηλικίωση και θα ενταχθούν στην κοινωνική δράση. Διαθέτουν την ικανότητα απορρόφησης των στοιχείων της ριζικής αλλαγής που εξελίσσεται και μέσω αυτών, θα χτίσουν με τη σειρά τους την μελλοντική τους ζωή. Θα συγκρίνουν και να συνθέτουν από την έννοια της δύναμης και την κακή της χρήση. Θα διαπιστώσουν τους κινδύνους της και την σήψη που θα αναδυθεί με την δυσωδία της. Θα έχουν μπροστά τους την κατάρρευση καθεστώτων και κοινωνικών δομών. Θα έχουν το δώρο της σύνδεσης με ένα παρελθόν που καταρρέει και ένα μέλλον που ανοίγεται, στο οποίο θα κληθούν να διοικήσουν την αλλαγή. Μπορεί να είναι και πρέπει να είναι η πιο ωφελημένη γενιά.

Η γενιά με τον Πλούτωνα στον Τοξότη (17/1/1995-26/1/2008, με ένα ακόμη εμβόλιμο διάστημα από 15/6-27/11-2008) θα είναι εκείνη που θα δεχθεί τις επιδράσεις του συνειδητά πολύ αργότερα. Ίσως τα πρώτα μέλη της που είναι σήμερα έφηβοι, να είναι πιο κοντά, αλλά κι εκείνα ακόμη, θα πρέπει να βιώσουν την διαβρωτική πορεία του Πλούτωνα χρόνια μετά. Αυτή η γενιά αναπτύσσεται ζώντας ένα όραμα, καθώς είναι μακριά από την ανάληψη ευθυνών. Δέχεται αναμφισβήτητα εντυπώσεις, έχει ακούσματα, έχει ερεθίσματα που θα δημιουργήσουν την αυριανή της θέληση και θα διαμορφώσουν τα αυριανά της «πιστεύω». Όλα όμως θα είναι τα περισσότερα χρόνια στη σφαίρα της εσωτερικής διεργασίας, Θα είναι η γενικά των νέων σχημάτων ιδεολογίας, οι μάρτυρες της κοινωνικής αλλαγής και κατάρρευσης συστημάτων, εκείνη που θα διδαχθεί από τους μεγαλύτερους και θα μπορεί να αναλάβει δράση δημιουργική και εποικοδομητικά αργότερα, κυρίως μετά το πέρασμα του Πλούτωνα στον Υδροχόο.

Αν προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε ιστορικά την πορεία του Πλούτωνα στον Αιγόκερο, θα δούμε πως ήταν από τις 21/1/1762 ως τις 1/12/1778.

Κάποια σημαντικά παγκόσμια κοινωνικά γεγονότα είναι τα εξής:

Έναρξη της βιομηχανικής επανάστασης (με απαρχή το 1760 όταν το Αγγλικό Κοινοβούλιο επιβάλλει περίφραξη γαιών).
Ο Ζαν Ζακ Ρουσώ εκδίδει το «Κοινωνικό Συμβόλαιο» ένα βιβλίο-σύμβολο διαχρονικό για τις κοινωνικές δομές (Πλούτωνας και Αιγόκερος ξανά). Αυτό το βιβλίο ενέπνευσε επαναστάσεις.
1765: Ο Γουάιτ βελτιώνει την ατμομηχανή που εφηύρε ο Βατ το 1760.
Τελείωσε ο πόλεμος της κυριαρχίας των αποικιών στην Αμερική από τους Γάλλους. Με τη Συνθήκη του Παρισιού το 1763, η γαλλική περιοχή του Μισισιπή, του Οχάιο και του Καναδά πέρασε στην αγγλική κυριαρχία. Σημαίνει το τέλος της γαλλικής αποικιακής αυτοκρατορίας στην Β. Αμερική.
Στη Ρωσία στέφεται αυτοκράτειρα η Αικατερίνη η Μεγάλη το 1762
Η Πολωνία διαμελίζεται και χάνει το ένα τρίτο των εδαφών της το 1772. Έπειτα από ένα αιώνα κρίσεων, διαμοιράζεται σε τρία όμορά της κράτη, την Πρωσία, την Αυστρία και την Ρωσία.
1773: Ξεκινά η εποχή των μεγάλων επαναστάσεων. Πρώτη εξέγερση είναι αυτή του Πουγκάτσεφ στη Ρωσία.
Η γέννηση των ΗΠΑ στοιχειοθετείται με την Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας, στις 14/7/1776. Ο αγώνας των αμερικανών πολιτών για την ανεξαρτησία από τους Άγγλους ξεκινά το 1776 και θα διαρκέσει επτά χρόνια. Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος και τους εξεγερμένους υποστηρίζει η Γαλλία (1778) και αργότερα η Ισπανία.

Στα ελληνικά ιστορικά αρχεία έχουμε τα κάτωθι:

Αναγείρεται στην Δημητσάνα διδασκαλείο το 1764
Ιδρύεται σχολή στο Ναύπλιο το 1765
Η Αικατερίνη η Μεγάλη αποστέλλει στην Ελλάδα (1766) τον Γεώργιο Παπάζογλου ή Παπάζωλην, Έλληνα λοχαγό του ρωσικού στρατού, για να οργανώσει επαναστατικό κίνημα. Αυτός επικοινωνεί με κληρικούς και προκρίτους αλλά και αρματολούς στην Ήπειρο, την Ακαρνανία και ιδιαίτερα στη Μεσσηνία και τη Μάνη. Οι Έλληνες υπόσχονται ότι θα επαναστατήσουν εναντίον των Τούρκων, εφόσον οι Ρώσοι στείλουν στρατιωτικές δυνάμεις.
Ο Ευγένιος Βούλγαρης μεταφράζει τον «Μέμνονα» του Βολταίρου
Γεννιέται στα Ιωάννινα το 1767 ο Αθανάσιος Ψαλλίδας, λόγιος και σημαντικός εκπρόσωπος του Νεοελληνικού Διαφωτισμού Είναι οπαδός της δημοτικής γλώσσας και εισάγει τη διδασκαλία των μαθηματικών, της πειραματικής φυσικής και της λατινικής γλώσσας στην Καπλάνειο Σχολή, στην οποία είναι διευθυντής. Πεθαίνει στη Λευκάδα το 1829.
Ο Ταχήρ Πασσάς των Ιωαννίνων εκστρατεύει ανεπιτυχώς εναντίον του Σουλίου το 1768 και ο Ευγένιος Βούλγαρης εισάγει τον νεολογισμό «ανεξιθρησκεία».
Στη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού πολέμου (1768-1774) η άφιξη μίας ναυτικής μοίρας στις ελληνικές θάλασσες από τους αδελφούς Ορλόφ, αναπτερώνει το επαναστατικό φρόνημα των υποδούλων ελλήνων. Επανάσταση εκδηλώνεται σε Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα, στον Όλυμπο, στην Κρήτη και σε νησιά του Αιγαίου.28 Φεβρουαρίου1770: Ο Θ. Ορλόφ, επικεφαλής ρωσικού στολίσκου, καταπλέει στην περιοχή της Μάνης με σκοπό να προκαλέσει εξέγερση των Μανιατών. Λίγο αργότερα οι επαναστάτες καταλαμβάνουν το Μυστρά. Στο λιμάνι του Τσεσμέ (απέναντι στη Χίο) καταστρέφεται ο τουρκικός στόλος από τα επανδρωμένα και με Έλληνες ρωσικά πλοία (Ιούλιος 1770), σε άλλες όμως περιοχές οι εξεγέρσεις αποτυγχάνουν, παρά τις αρχικές νίκες, και οι πληθυσμοί, κυρίως στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη, διώκονται.
Γεννιέται κάτω από ένα δέντρο στο Ραμοβούνι της Μεσσηνίας, όπου είχε καταφύγει η οικογένειά του κυνηγημένη από τους Τούρκους, ο Θεοδωράκης, γιος του Κωνσταντή Κολοκοτρώνη (3 Απριλίου 1770).
Γεννιέται στα Κύθηρα (1771) ο ηπειρωτικής καταγωγής ποιητής, γιατρός και λόγιος Ιωάννης Βηλαράς. Θα υποστηρίξει με πάθος τη δημοτική γλώσσα και την κατάργηση της ιστορικής ορθογραφίας (η ρομέικη γλόσα, 1814). Είναι πρόδρομος της νεοελληνικής ποίησης. Πεθαίνει το 1823 στο Τσεπέλοβο.
Ο Κοραής φθάνει στο Άμστερνταμ το 1771
Το 1773 νέα αποτυχημένη εκστρατεία εναντίον των Σουλιωτών από τους Τουρκαλαβανούς
Γεννιέται το 1773 στη Καστοριά ο Αθανάσιος Χριστόπουλος, νομομαθής και λυρικός ποιητής. Είναι υπερασπιστής της ομιλούμενης και χαρακτηριστικό είναι το ποιητικό του έργο «Νέος Ανακρέων». Το 1811 εκδίδει την ποιητική συλλογή «Λυρικά». Πεθαίνει στο Βουκουρέστι το 1847.
Το 1774 έχουμε το τέλος του Ρωσοτουρκικού Πολέμου σφραγίζεται με τη Συνθήκη του Κιουτσούκ-Καϊναρτζή, με το άρθρο 7 της οποίας η Ρωσία αναγνωρίζεται ως προστάτιδα των χριστιανών υπηκόων της Πύλης και της δίνεται το δικαίωμα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Τουρκίας, εάν κρίνει ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα των χριστιανών. Με άλλα άρθρα χορηγούνται στους Έλληνες αμνηστία και το δικαίωμα να τελούν ελεύθερα τη λατρεία τους, καθώς και κάποια άλλα προνόμια.
Την ίδια χρονιά ο Αλέξανδρος Υψηλάντης γίνεται ηγεμόνας της Βλαχίας και ο Αλέξανδρος Γκίκας ηγεμόνας της Μολδαβίας. Ο Κωνσταντίνος Δημητρίου Μουρούζης διορίζεται μεγάλος δραγουμάνος της Υψηλής Πύλης.
Το 1775 Ο Κοσμάς ο Αιτωλός περιοδεύει στα νησιά του Αιγαίου, στη Μακεδονία και στην Ήπειρο.
Το 1776 είναι μία σημαντική χρονιά. Στις 31 Ιανουαρίου γεννιέται στην Κέρκυρα ο Ιωάννης Καποδίστριας, γιος του Αντωνίου και της Αδαμαντίνης -το γένος Γονέμη-, μία από τις μεγαλύτερες μορφές της Ευρώπης, διπλωμάτης και πολιτικός, πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας και θεμελιωτής του νεότερου Ελληνικού Κράτους.
Την ίδια χρονιά, το Οικουμενικό Πατριαρχείο με εγκύκλιό του καταδικάζει το έργο του Βολταίρου (ίσως ενοχλούσε πολύ την εξουσία, όπως συνέβη και στη Γαλλία!)
Την ίδια χρονιά γεννιέται στη Χίο ο Νεόφυτος Βάμβας, κληρικός και λόγιος, εκπρόσωπος του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Σπουδάζει στο Παρίσι όπου συνδέεται με τον Κοραή. Το 1837 εκλέγεται καθηγητής της φιλοσοφίας στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τον απασχολούν φιλολογικά και ανθρωπιστικά ζητήματα. Το 1833 συγκρούεται με τον Κωνσταντίνο Οικονόμο (τον εξ Οικονόμων), όταν, με προτροπή προτεσταντών, μεταφράζει τη Βίβλο στην καθαρεύουσα. Πεθαίνει στην Αθήνα το 1855.

Στις 8 Ιουνίου του 1777 ολοκληρώνεται η τείχιση της Αθήνας που είχε ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς. Αυτό το τείχος έμεινε στην ιστορία ως το τείχος του Χατζή Αλή Χασεκή, από το όνομα του Οθωμανού διοικητή της πόλης, που έδωσε την εντολή για την κατασκευή του, προκειμένου να προστατέψει την Αθήνα από τις επιδρομές ληστών.

Την ίδια χρονιά ο Ιωάννης Πρίγκος, έμπορος από τη Ζαγορά του Πηλίου (1725-1789), ιδρύει στη γενέτειρά του σχολείο και βιβλιοθήκη (Ελληνομουσείον). Και ο Κοσμάς ο Αιτωλός περιοδεύει στα Ιόνια Νησιά, στην Ήπειρο και στην Αλβανία.

Σαν συνοπτική εικόνα, από τα ενδεικτικά ιστορικά αρχεία που παρατέθηκαν, έχουμε την γέννηση επαναστάσεων και επαναστατικών μορφών, όπως και επαναστατικών ιδεών, που σχετίζονται με κοινωνικά συστήματα (πχ Ρουσώ, Βολταίρος). Γνωρίζοντας την συνέχεια της ιστορικής διαδρομής, μπορούμε να εικάσουμε στην νεώτερη παρουσία του Πλούτωνα στον Αιγόκερο, την κατάρρευση συστημάτων, την γέννηση δυναμικών μορφών και ιδεών, που θα αφορούν την ουσιαστική και ριζική αλλαγή των δικών μας κοινωνικών δομών και η εξέλιξή τους θα διαφανεί μετά από αρκετά χρόνια.

Σε ένα πιο βαθύ και καρμικό επίπεδο, ας θεωρήσουμε πως ο Πλούτωνας επιδιώκει να μας απομονώσει από την κτητικότητα της ύλης και της γήινης εξουσίας για να μας δώσει την ευκαιρία να ξαναβρούμε τις αξίες μας, καθαρές και ακριβοδίκαιες, όπως θα τις επιθυμούσε ο Κρόνιος Αιγόκερος στην ανώτερη μορφή του, με τη σοφία και την διαχρονική του γνώση. Να καταλύσουμε μαζί με τον εκάστοτε δικτάτορα κυβερνητικού και διοικητικού σχήματος, τον εσωτερικό δικτάτορα που κρύβουμε μέσα μας και μας καταδυναστεύει. Η ανθρωπότητα θα περάσει μία κρίση βαθιά και μέσα από αυτή θα πρέπει να βγει πιο καθαρή, πιο συνετή, πιο συνειδητή και πιο συγκροτημένη.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 17, 2011, 16:19:14 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Πλούτωνα στον Αιγόκερω
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 06, 2012, 15:02:57 »
http://astroflerting.blogspot.gr/2011/12/2012_4870.html

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω το 2012
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Πλούτωνας:   Ο μεταρρυθμιστής Πλούτωνας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς κινείται στο ζώδιο του Αιγόκερου και από εκεί επιφέρει καταλυτικές και ριζικές αλλαγές σε θέματα δομής, κοινωνικής ιεράρχησης και εξουσίας. Διελαύνει από το ζώδιο της διακυβέρνησης του δασκάλου Κρόνου και επιφέρει λιτότητα σε θέματα εκπροσώπησης του Αιγόκερου όπως αυτά της εξουσίας, της δύναμης και επαγγελματικής φύσεως. Πλανήτης κυβερνήτης του Σκορπιού ο Πλούτωνας, από το ζώδιο της διακυβέρνησης του Κρόνου προκαλεί λιτότητα και κάθαρση σε θέματα εξουσίας, χρήματος και σεξουαλικότητας. Οικονομικές-εξουσιαστικές-σεξουαλικές ασυδοσίες απαιτούν λιτότητα, κάθαρση και οριστικό κάψιμο-καταστροφή.

Στη διάρκεια της παραμονής του στον Σκορπιό έφερε κλονισμό των ταμπού και εμφανίστηκε το σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας(AIDS), το οποίο αποτέλεσε μάστιγα της εποχής. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα έκαναν την εμφάνισή τους λόγω της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και ασυδοσίας. Η ψυχολογία, η ψυχοθεραπεία και η αστρολογία κέρδισαν έδαφος ενώ ο κόσμος έκανε τα πρώτα του βήματα στα μονοπάτια της μεταφυσικής.

Με την διέλευση του Πλούτωνα από τον Τοξότη παρατηρείται άνθηση στον ιδεαλισμό και την φιλοσοφία. Γίνεται ένα οριστικό ξεκαθάρισμα στα είδη φιλοσοφίας και ανώτερης εκπαίδευσης. Εμφανίζεται η ανάπτυξη του τζόγου και των τυχερών παιχνιδιών και όλα αυτά οδηγούν σε οικονομική-σεξουαλική εκμετάλλευση. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω απαιτεί να υιοθετήσουμε μία λιτή και απέριττη στάση σε όλα τα ανωτέρω θέματα ενώ παράλληλα ζητά την οριστική αλλαγή του τρόπου δράσης των εξουσιών.

Ανάδρομη Πορεία: 10/04/2012 ώρα 16:24 έως 18/09/2012 ώρα 05:07
Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Πλούτωνα τέτοιου είδους θέματα κινούνται ομαλώς ή ανωμάλως επιβραδυνόμενα και υφίσταντο τροποποιητικές μεταρρυθμίσεις.

Ελλάδα:   Όσον αφορά το προσωπικό ωροσκόπιο της χώρας μας ο Πλούτωνας διελαύνει από τον 8ο ηλιακό οίκο και προκαλεί ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον οικονομικό τομέα και συγκεκριμένα αυτόν που σχετίζεται με το Ελληνικό φορολογικό-κληρονομικό-χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μάλιστα σε στενή σύνοδο με τον Δία από τον Αιγόκερω προκαλεί και μεταρρυθμίσεις ως προς τη νομοθεσία και τους κώδικες είτε πρόκειται για τον αστικό-ποινικό-συνταγματικό. Η εκπαίδευση και η παιδεία βρίσκονται σε φάση αναδιοργάνωσης.

Όλα τα σκοτεινά σημεία των συγκεκριμένων τομέων καλούνται να καούν και μέσα από τις στάχτες τους να δημιουργηθούν νέες βάσεις που θα στηρίξουν τη δημιουργία ενός δυνατού κράτους. Οι αλλαγές είναι γεγονός για τη χώρα μας, βρισκόμαστε σε φάση πλήρους αποσυνθέσεως, μετά την οποία έρχεται η οργάνωση και η πρόοδος. Κακά τα ψέματα είναι ευρέως γνωστό πως σε περιόδους κρίσης και πλήρους αποσύνθεσης μπαίνουν οι πρώτοι σπόροι για την αναβλάστηση, για την αναδιοργάνωση της οικονομίας, της πολιτικής και του γενικότερου κοινωνικού πλαισίου.

Χρονιά σταθμός και το 2012! Ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή και την πρόοδο! Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ας στραφούμε στις καλλιτεχνικές-πνευματικές αναζητήσεις και ας αφήσουμε πίσω μας τον υλισμό και τον σεξουαλικό-οικονομικό «βαμπιρισμό». Η αλλαγή είμαστε εμείς, η αλλαγή πηγάζει από τις συνειδήσεις μας. Μπρος ολοταχώς προς τα νέα μονοπάτια της ζωής!!!

Αναρτήθηκε από Kyriakos Koktzidis στις 5:04 μ.μ.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/