Αποστολέας Θέμα: Ακαδημία Phoenix Rising  (Αναγνώστηκε 30453 φορές)

Phoenix

  • Μηνύματα: 6
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ακαδημία Phoenix Rising
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 04:51:27 »
(συνεχίζοντας)

Ο μόνος λόγος που μιλάει η Ακαδημία Ελληνικά, είναι επειδή εγώ το θέλησα, κι επειδή μιλάω εγώ Ελληνικά. Δεν επιζητώ καμία επικρότηση γι’αυτό. Ήταν μια επιλογή που έγινε από αγάπη και αγανάκτηση συνάμα. Το επισημαίνω γιατί μάλλον σας διέφυγε - ότι δηλαδή η ιδρύτρια είναι Ελληνίδα. Επιπλέον, είναι πραγματικότητα ότι οι Ελληνόφωνοι καθηγητές της Ακαδημίας αποτελούν μειοψηφία επί του παρόντος. Ήδη όμως ετοιμάζεται το πρόγραμμα μεμονωμένων σεμιναρίων Πλατωνικής και Νεοπλατωνικής φιλοσοφίας από τον Δρ. Σφήκα. Επί του παρόντος δεν έχει έρθει στην αντίληψή μας, ούτε μας έχει πλησιάσει, άλλος Έλληνας καθηγητής ο οποίος να κατέχει τα απαιτούμενα προσόντα και ο οποίος να είναι σε θέση να παραθέσει αμερόληπτη και τεκμηριωμένη θέση και βιβλιογραφία. Εφ'όσον βρεθεί-βρεθούν κατάλληλοι άνθρωποι για τους ρόλους αυτούς θα είναι πολύ μεγάλη μας χαρά να συνεργαστούμε μαζί τους.

Όμως, δεν δύναμαι να κατανοήσω, ως ακαδημαϊκός και ως ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος, την αναφορά σας σε "βάρβαρους λαούς". Από τη στιγμή που κάτι αποτελεί παράδοση που επηρέασε τον Δυτικό πολιτισμό και από τη στιγμή που εντάσσεται, επηρέασε τις Δυτικές Εσωτερικές παραδόσεις, συγκρητικές και μη, αποτελεί αντικείμενο μελέτης μας. Εσείς τους ονομάζετε βάρβαρους λαούς. Εμείς τους ονομάζουμε ανθρώπους.

Παράθεση
Παράθεση
Πραγματικά, χρειάζεται να θέσουμε όλα αυτά τα ερωτηματικά, ως δημιουργική κριτική, διότι μας ενδιαφέρει η Ποιότητα, η Αλήθεια και η Αυθεντικότητα, και όχι ακόμα μία Δήθεν ιστορία, που εξυπηρετεί, προσωπικές ματαιοδοξίες, και προωθεί εισαγόμενες απάτες, είτε ως ακαδημαϊκές δήθεν προσεγγίσεις είτε ως μαζέματα χωρίς κατανόηση, εμβάθυνση και αρκετή έρευνα στον εσωτερισμό.
Τι επιθυμείτε επιπλέον ώστε να αντληφθείτε τη διαφορά μεταξύ της "δήθεν ακαδημαϊκής προσέγγισης" και της "ακαδημαϊκής προσέγγισης"; Πέρα δηλαδή από δεκαεπτά διεθνώς αναγνωρισμένους καθηγητές πανεπιστημίου;


Παράθεση
'Όταν πριν μερικά χρόνια προτείναμε την δημιουργία μιας Πνευματικής Ακαδημίας, στο φόρουμ μας, δεν εννοούσαμε αυτή την έκφραση όπως οραματίστηκε και υλοποίησε η κα. Σάσσα Τσέϊτοου, χωρίς να υποτιμάμε την αξιόλογη προσπάθειά της.


‘Όμως για να είναι Αυθεντική μία Ακαδημία Εσωτερισμού, χρειάζεται να βασίζεται σε μία Αυθεντική σχολή εσωτερισμού, που να κατέχει και την Αλήθεια αλλά και την Αυθεντική Μυητική Γνώση, της  χώρας μας, διορθώνοντας όλα τα κακώς κείμενα, από προηγούμενες απάτες και θρησκειολογίες, στο Κίνημα του εσωτερισμού.

Οι δάσκαλοι φυσικά αυτής της Ακαδημίας, χρειάζεται να είναι Αυθεντικά Μυημένοι, διότι, αλλιώς, δεν υφίσταται ακαδημία εσωτερισμού.  Χωρίς την εσωτερική κατανόηση και πνευματική μεταστοιχείωση των Δασκάλων - Μυστών, η "γνώση" που παρέχεται μέσω μιας τέτοιας σχολής, εξυπηρετεί καθαρή περιέργεια πάνω σε (ίσως λανθασμένες πληροφορίες) στον εσωτερισμό, και όχι Αυθεντικές σπουδές εσωτερισμού.
 

Αυτό στο οποίο εσείς αναφέρεστε, είναι όντως διαφορετικό από αυτό που εμείς κάνουμε. Δεν επιδιώκουμε κάτι σαν αυτό που περιγράφετε και οραματίζεστε. Επαναλαμβάνω ότι είμαστε ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ οργανισμός. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι αυτό που εμείς παρέχουμε, δεν αλληλοσυμπληρώνει αυτό που εσείς λέτε. Σε απάντηση παραθέτω παρακάτω μέρος της ομιλίας που θα παρουσιαστεί μεθάυριο στην επίσημη έναρξη της Ακαδημίας στην Αθήνα:

Στην Ακαδημία Phoenix Rising, επιδιώκουμε να παρουσιάσουμε στους σπουδαστές μας  τα γεγονότα και τα φαινόμενα, να τους δώσουμε τα εργαλεία και τα ερεθίσματα ώστε να αντιληφθούν όλο το εύρος και τη φύση του περιεχομένου και της επιρροής των εσωτερικών παραδόσεων. Από εκεί και πέρα, γίνονται καθοδηγητές και κύριοι του εαυτού τους, και εκεί το δικό μας έργο τελειώνει.
Επιπλέον, για να μιλήσω με όρους απευθείας από τις εσωτερικές παραδόσεις. Ας θυμηθούμε ότι, σύμφωνα με πολλά εσωτερικά συστήματα, ο άνθρωπος αποτελείται από σώμα, νου, και πνεύμα, και σε πολλές περιπτώσεις θεωρείτο ότι ο νους αποτελεί τον ενδιάμεσο μέσα από τον οποίο η ψυχή επικοινωνεί με την ύλη.  Εμείς ασχολούμαστε με το νου, με τη διανόηση. Θεωρούμε, αντίθετα ίσως με κάποιους, ότι η διανόηση αξίζει εξίσου μεγάλη προσοχή με το πνεύμα. Εάν παραμερίσουμε το νοητικό επίπεδο, τότε τέμνουμε και τον άνθρωπο. Την έννοια αυτή τη βρίσκουμε στα κείμενα που αποδίδονται στον Ερμή Τρισμέγιστο, στα οποία είτε θέλουμε είτε όχι βασίζεται η μέγιστη πλειοψηφία των εσωτερικών παραδόσεων και συστημάτων.
Για παράδειγμα: 1. Ο Νους αποτελείται από την ίδια την ουσία του Θεού, αν υπάρχει ουσία του Θεού. 

3. Άρα ο Νους δεν είναι αποκομμένος, ή διαχωρισμένος από την ουσία του Θεού, αλλά ενωμένος όπως το Φώς του Ηλίου.

4. Και μέσα στους Ανθρώπους, αυτός ο Νους είναι Θεός, και άρα κάποιοι άνθρωποι είναι θείοι, και η ανθρώπινη φύση τους είναι κοντά στη θεϊκή Φύση.

7. Γιατί όπου υπάρχει ψυχή, υπάρχει ο Νούς, και όπου υπάρχει Ζωή, υπάρχει Ψυχή.

68. Γιατί ο ευλογημένος Θεός, ο Αγαθός Δαίμων, είπε, ή διέταξε την Ψυχή να είναι μέσα στο Σώμα, το Νου, μέσα στην Ψυχή, τον Λόγο, ή τη Λογική, μέσα στο Νου, και το Νου, μέσα στον Θεό, και ο Θεός είναι Πατέρας όλων.

69. Άρα ο Λόγος είναι η εικόνα του Νου, και ο Νους του Θεού, και το Σώμα της Ιδέας, και η Ιδέα της Ψυχής.
Σαφώς και υπάρχει ο αντίλογος ότι η βιωματική ενασχόληση είναι το παν. Προσθέτω, επίσης από τον Ερμή Τρισμέγιστο, ότι:
2. (Καθώς) η εμπειρία και η Κατανόηση μοιάζουν να διαφέρουν, γιατί το ένα είναι υλικό, το άλλο ουσιαστικό.

5. Αλλά ο Νους διαφέρει από την Κατανόηση, όσο και ο Θεός από την Θεία Φύση.

6. Γιατί η Θεία Φύση προέρχεται από, ή είναι κάτω από τον Θεό, και η Κατανόηση από το Νου, αφού είναι αδελφή του Λόγου, και το ένα είναι εργαλείο του άλλου.

9. Γιατί δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε χωρίς την εμπειρία, ούτε να βιώσουμε την εμπειρία χωρίς την κατανόηση.
Συνεπώς, αντιλαμβάνεστε ότι η ανάγνωση και γνώση που προέρχεται από τα βιβλία δεν είναι, όπως συχνά ακούγεται, φτωχή σε σχέση με το βίωμα, εφόσον η προσέγγιση λαμβάνει υπ’όψη και αναγνωρίζει αυτή την αλληλεπίδραση και αλληλοσυμπλήρωση.
Οπότε, συνοψίζοντας το σημείο αυτό, θα ήθελα να διαβεβαιώσω όσους ανησυχούν για την προσέγγιση αυτή, ότι η ακαδημαϊκή μελέτη του Δυτικού Εσωτερισμού την οποία πρεσβεύουμε, δεν απομυθοποιεί, ούτε αλλοιώνει την μετάδοση των εσωτερικών  παραδόσεων. Αντιθέτως, παρουσιάζει μια πλήρη φαινομενολογική και ιστορική κατάρτιση που στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο συγκλονιστική και ενδιαφέρουσα από την υπάρχουσα παραφιλολογία. Από εκεί και πέρα, όποιος επιθυμεί να ακολουθήσει οποιαδήποτε ατραπό για προσωπική του εξέλιξη και εξερεύνηση, είναι απόλυτα δικό του θέμα, αλλά θα έχει την συγκρότηση και τις νοητικές γνώσεις ώστε να το κάνει με τα μάτια ανοιχτά.


Παράθεση
Το να διδάσκουν άτομα που δεν κατέχουν το αντικείμενο, είναι καθαρή απάτη.  Το να προσπαθεί κάποιος να περιγράψει μία τηλεόραση, διαβάζοντας ένα άρθρο στο Ιντερνετ, είναι διαφορετικό, από να έχει σπουδάσει το αντικείμενο και να έχει εμπειρία πάνω σε αυτό.  'Ετσι και κάποιος που έχει απλά διαβάσει "εξωτερικά" κείμενα για τον εσωτερισμό, δεν μπορεί να έχει πραγματικά σπουδάσει το αντικείμενο του εσωτερισμού.

Συμφωνούμε. Αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι ο υπαινιγμός που ενυπάρχει στην ερώτηση, μας αδικεί από τη στιγμή που δεν λαμβάνει υπ'όψη αυτό που πραγματικά είμαστε κι εκπροσωπούμε.

Παράθεση
Δυστυχώς, ούτε με ξενόφερτους δασκάλους, ούτε με ξενόφερτες διδασκαλίες, ούτε με δήθεν ακαδημίες, δεν προσεγγίζεται η Αυθεντική Ελληνική Φιλοσοφία, ούτε μπορεί να ξεγελαστεί κανείς 'Ελληνας, που επιζητεί να φιλοσοφεί και όχι να πιστεύει.

Επιμένετε σε μια Ελληνοκεντρική θέση και αυτό είναι δικαίωμά σας. Αλλά πλέον αυτό το επιχείρημα αποκτά πολιτικές προεκτάσεις στις οποίες δεν επιθυμώ και δεν αρμόζει να απαντήσω. Στον ακαδημαϊκό χώρο - όπως εμείς τον αντιλαμβανόμαστε - δεν υπάρχει πολιτική και εθνικότητα. Υπάρχει ιστορία, υπάρχουν φαινόμενα και γεγονότα. Το θέμα πίστης μας αφορά ως μέρος του αντικιμένου που μελετάμε. Όπως προείπα, δεν μας αφορά.

Παράθεση
Οι εποχές έχουν αλλάξει, και η ΑΠΑΤΗ, ή το μαϊμού προϊόν, γίνεται όλο και πιο εμφανές.

Μακάρι να συμφωνούσα. Αλλα πολύ φοβάμαι ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε έμπειρα μάτια. Είναι εύλογη η διάθεση που έχετε να προστατέψετε τους αναγνώστες - αλλά και πάλι ο υπαινιγμός σας μας αδικεί εφόσον γίνεται χωρίς τις απαραίτητες πληροφορίες.


Phoenix

  • Μηνύματα: 6
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ακαδημία Phoenix Rising
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 04:52:05 »
(συνεχίζοντας)

Παράθεση
Καμπαλά: Εισαγωγή στην ΕβραΪκή Μυστικιστική Παράδοση

'Οπως έχουμε τονίσει στο φόρουμ μας, η Αυθεντική Καμπάλα, είναι Ορφική Διδασκαλία, και δυστυχώς εδώ παρατηρούμε πως διδάσκεται η εβραϊκή θρησκειολογία.

Υποδείξετε μας καθηγητή/ρια με τα κατάλληλα ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια και την κατοχή έγκυρης και αμερόληπτης τεκμηρίωσης, και με χαρά να επιδιώξουμε την συνεργασία.
Παράθεση
Παράθεση από: Rose στις Οκτώβριος 05, 2010, 09:23:12
Εισαγωγή στον Εσωτερικό Δυϊσμό

Ο Δυϊσμός αναφέρεται και πάλι σε θρησκειολογία, και όχι σε εσωτερισμό.  Η Πανθεϊστική προσέγγιση είναι η επιστημονική φιλοσοφική Ελληνική προσέγγιση.

Μπορείτε να διασαφηνίσετε τί εννοείτε λέγοντας: ,
Παράθεση
η επιστημονική φιλοσοφική Ελληνική προσέγγιση
. Ουδέποτε ισχυριστήκαμε ότι αυτή είναι η μόνη προσέγγιση που καλύπτουμε. Επίσης επιτρέψτε μου, αλλά ο Δυϊσμός εμφανίζεται σε σχεδόν όλα τα Δυτικά εσωτερικά ρεύματα. Δεν καλύπτουμε μόνο την αρχαιότητα, αλλά τα τελευταία 2000 χρόνια. Ο Γνωστικισμός που διέπει τη Ροδοσταυρική φιλοσοφία τι είναι; Μπορούμε πολύ εύκολα να παραθέσουμε πάμπολλες βιβλιογραφικές αναφορές από πρωτογενείς πηγές.

Παράθεση
Παράθεση από: Rose στις Οκτώβριος 05, 2010, 09:23:12
Ερμητισμός στην Ύστερη Αρχαιότητα

Πολλοί αποδίδουν τον Ερμητισμό, και τον Ερμή τον Τρισμέγιστο στην Αιγυπτιακή Παράδοση.  Εύχομαστε να μην γίνεται και εδώ αυτό το λάθος, διότι αποτελεί ακόμα μία διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας.
Συμπτωματικά το τμήμα αυτό δεν θα διδαχτεί φέτος λόγω προσωπικής αδυναμίας του καθηγητή. Όμως, επαναλαμβάνω, γιατί τόση προκατάληψη;
Παράθεση
Παράθεση από: Rose στις Οκτώβριος 05, 2010, 09:23:12
Ιστορία και Φαινομενολογία του Ροδοσταυρισμού Ι & ΙΙ

Εάν γίνεται αναφορά, σε διαμαρτυρόμενους χριστιανούς (προτεστάντες) που προσπάθησαν να το παίξουν ροδόσταυροι, αποκαλώντας τους εαυτούς χριστιανούς ροδόσταυρους, τότε απλά θα διδαχθείτε μία ιστορική απάτη.
Σας προσκαλώ να  υποστηρίξετε τον ισχυρισμό σας με τεκμηρίωση και πηγές. Γιατί δεν περιμένετε να μάθετε σε τι αναφέρεται το τμήμα προτού προϊδεάσετε τους αναγνώστες; Αυτό θα έπρεπε να το εκλάβουμε ως δίκαιη κριτική, ή ως αθέμιτη επίθεση; Ειδικά δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι ίσως ο πιο διακεκριμένος του χώρου την παρούσα στιγμή.
Παράθεση
Παράθεση από: Rose στις Οκτώβριος 05, 2010, 09:23:12
Σπουδές Εσωτερισμού με ειδίκευση στην Δυτική Μαγεία (εκτεταμένο Πρόγραμμα)
[...]
Ιστορία του Ερμητικού Τάγματος της Χρυσής Αυγής

Το τάγμα της Χρυσής Αυγής, δεν δίδαξε μαγεία παρά μόνο μαγγανείες, βασισμένες σε λαϊκές δεισιδαιμονίες των Μεσαιωνικών χρόνων.  Επίσης και αυτοί, στις διδασκαλίες τους, αναφέρουν ότι πήραν την γνώση τους, όχι από τους 'Ελληνες, αλλά από τους γύφτους (Αιγύπτιους).   
Με απογοητεύει η προκατάληψη που εκφράζετε. Να επισημάνω ξανά ότι το τμήμα διδάσκει τη φαινομενολογία και την ιστορία του συγκεκριμένου τάγματος;
Παράθεση
Παράθεση από: Rose στις Οκτώβριος 05, 2010, 09:23:12
Κορμός Προχωρημένων Τμημάτων
[...]
Αγγελική Μυθολογία και Μαγεία
Δαιμονολογία και Δαιμονική Μαγεία
Ο Τζον Ντη και η Μαγεία των Οραμάτων
Αρχές Γοητικής (Γριμοριακής) Μαγείας

Η Μαγεία είναι Θεουργία.  Τα παραπάνω θέματα, αναφέρονται σε μαγγανείες, λαϊκές δεισιδαιμονίες ή ακόμα και φαντασιοπληξίες επικοινωνίας με ανύπαρκτες οντότητες.

Επηρέασαν το λαϊκό συλλογικό υποσυνείδητο; Επηρέασαν αιώνες τέχνης, κοινωνικής συμπεριφοράς , ίσως και πολιτικής; Εμφανίζονται μέχρι σήμερα στη λαϊκή κουλτούρα; Άρα αποτελούν μέρος του Δυτικού πολιτισμού, είτε τα συμπαθούμε είτε όχι.  Θέλετε τα παιδάκια που παίζουν με τη Σολωμονική να μάθουν τι είναι; Ή επιμένετε να απορρίπτετε χωρίς να γνωρίζετε τι έχουμε να πούμε και να παραθέσουμε;

Η μαγεία δεν είναι μόνο θεουργία. Η μαγεία – ιστορικά – είναι ΚΑΙ η θεουργία, ΚΑΙ αυτό που ονομάζετε μαγγανεία, και πολλές άλλες παραδόσεις. Θέλοντας και μη, με τους αιώνες έχει επέλθει ο συγκρητισμός. Θέλετε ο άνθρωπος που κατ’εσάς, θα «έπρεπε» να ανακαλύπτει τη θεουργία να καταλάβει τις διαφορές γιατί έμαθε να τις ξεχωρίζει μόνος του, ή επειδή απλά διάβασε μια προκατειλημμένη δήλωση χωρίς τεκμηρίωση; Έτσι, έστω και με τις καλύτερς προθέσεις, ουσιαστικά επαναλμβάνετε αυτό που ήδη συμβαίνει στους χώρους αυτούς - απαιτείτε να σας πιστέψουν χωρίς να το στηρίζετε. Εμεις δεν απαιτούμε να πιστέψει κανείς τίποτε. Να μάθουν ιστορία θέλουμε.


Παράθεση
Ευχόμαστε να είναι η Ακαδημία αυτή, ένας ΜΗ κερδοσκοπικός οργανισμός, αν και δεν το αναφέρει η νέα σελίδα τους http://www.phoenixrising.org.gr

Όχι, τελικά δεν καταφέραμε να γίνουμε μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Είμαστε ΕΠΕ με έδρα την Αγγλία. Το γράφει στο κάτω μέρος κάθε σελίδας του ιστοτοπού μας. Πέρυσι, όταν έγινε αυτή η ανακοίνωση, αυτός ήταν ο στόχος και είχαμε ήδη κινήσει την διαδικασία. Όμως στην πορεία βρεθήκαμε σε διάφορα αδιεξοδα¨και μεταξύ των άλλων, πολλοί θέλησαν να καπηλευτούν ή να χρησιμοποιήσουν την ιδέα της Ακαδημίας για υστερόβουλους σκοπούς ή για άσκηηση επιρροής σε ιάφορους τομείς. Άρα, η συλλογικότητα που απαιτεί μια μη κερδοσκοπική με ΕΛληνική νομοθεσία δεν μπορούσε να σταθεί χωρις να γίνει η Ακαδημία όλα αυτά που φοβόσαστε.
 Επεξηγούμε λεπτομερώς τους λόγους που εν τέλει αποκτήσαμε την παρούσα μορφή στις συχνές μας ερωτήσεις, βλ. ερώτηση 3:

3. Εφόσον αποτελεί “λειτούργημα” η ίδρυση της Ακαδημίας, γιατί χρεώνετε δίδακτρα, και γιατί δεν έχει ιδρυθεί ως “μη κερδοσκοπικός οργανισμός” αλλά ως εταιρεία;

Θα ήταν ευχής έργον να μπορούσαμε να διαθέτουμε δωρεάν σεμινάρια. Όμως, κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατόν μόνο αν η Ακαδημία δεχόταν μεγάλη οικονομική χορηγεία – κάτι που θα την καθιστούσε υπόλογη στον εκάστοτε χορηγό. Καθώς η Ακαδημία θεωρεί τον εαυτό της πνευματικό τέκνο της Πλατωνικής Ακαδημίας, δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε ιδεολογικά και ηθικά για κανέναν λόγο, κάτι που μας υποχρεώνει να παραμείνουμε ανεξάρτητη επιχείρηση, που ως φυσικόν, πρέπει να είναι βιώσιμη ώστε να υπάρχει. Επιχειρούμε να κρατήσουμε τα διδακτρά μας όσο πιο χαμηλά επιτρέπει η αγορά, και προσφέρουμε πολλές εκπτώσεις και άλλες ευκαιρίες για μειωμένα δίδακτρα. Στόχος μας δεν είναι το κυνήγι του κέρδους, αλλά να αμείβονται δικαίως και αξιοπρεπώς οι καθηγητές και το υποστηρικτικό μας προσωπικό για τον κόπο τους, και η Ακαδημία να έχει την οικονομική επιφάνεια ώστε να μπορεί να διοργανώνει τις εκδηλώσεις της.

Σας διαβεβαιώ ότι τόσο εγώ όσο και ο δικηγόρος μας είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες σε όποιον θελήσει να το διασταυρώσει.

Ευελπιστώ να κάλυψα έστω κάποιες από τις απορίες και τους προβληματισμούς σας. Προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο/η στις ανοιχτές μας εκδηλώσεις στην Αθήνα 15/10 και Θεσσαλονίκη 19/11, ώστε να ακούσει τι είμαστε, τι δεν είμαστε, και να εκφράσει όποιους περεταίρω προβληματισμούς από κοντά.

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Σάσσα Τσέϊτοου
Υποψήφια Διδάκτωρ Δ. Εσωτερισμού, Παν/μιο του Έξετερ
ΜΑ Δ. Εσωτερισμού, ΜΑ Αγγ. Φιλολογίας

Αναπληρωματική Καθηγήτρια Θρησκειολογίας-Φιλοσοφίας, Παν/μιο Ινδιανάπολης
Ιδρύτρια-Διευθύντρια Ακαδημίας Phoenix Rising

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ακαδημία Phoenix Rising
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 13, 2010, 21:17:23 »
Aγαπητή Σάσσα,

ευχαριστούμε για την κατάθεσή σου.  Σύντομα θα λάβεις την απάντησή μας.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ακαδημία Phoenix Rising
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 01:55:56 »
Αγαπητή Σάσσα,

θα ήθελα να σου ευχηθώ καλή επιτυχία, στο έργο σας, και ευχόμαστε να δραστηριοποιηθεί περισσότερο και ο ακαδημαϊκός χώρος και ο χώρος του Δυτικού Εσωτερισμού, σε μία εκ΄ νέου συνάντηση έτσι ώστε να διαλευκανθούν, αρκετά θέματα, των Εσωτερικών Επιστημών, της Πνευματικής Κληρονομιάς της Δύσης.

H δημιουργία μιας Ακαδημίας Εσωτερικών Σπουδών, είναι μία ανάγκη που αναδύθηκε τα τελευταία χρόνια, από το μεγάλο ενδιαφέρον, αρκετών συνανθρώπων μας προς τα Μυστήρια, και τα Απόκρυφα, και ειδικά, όταν κάποια σύγχρονα λογοτεχνικά ή συγγραφικά έργα, απέκτησαν πολύ μεγάλη διασημότητα.

Παρόλα αυτά, αποτελεί ένα πολύ δύσκολο έργο, η δημιουργία μιας Αυθεντικής Ακαδημίας, και όχι απλά ενός ακόμα χώρου, που θα εξυπηρετεί τη διασκέδαση, αλλά την πραγματική μόρφωση στον εσωτερισμό.

Είναι δύσκολο έργο, διότι αποτελεί την σύζευξη δύο χώρων, που βρίθουν από απάτη, και παραπληροφόρηση, τον ακαδημαϊκό χώρο, και τον χώρο του σύγχρονου εσωτερισμού, των σύγχρονων μυητικών σχολών, αλλά και όλης της παραφιλολογίας που τον συνοδεύουν.

Για αυτό τον λόγο, είναι φυσιολογικό, παρότι εκτιμάται βαθύτατα, μία τέτοιου είδους πρωτοβουλία, δημιουργίας μίας Ακαδημίας Εσωτερικών Σπουδών, να ασκηθεί σφοδρή αλλά δημιουργική κριτική, διότι μας ενδιαφέρει η Ποιότητα των Διδασκαλιών, που θα διδαχθεί μέσω μιας τέτοιας νέας πλατφόρμας, όταν για πρώτη φορά, μετά από αρκετές εκατοντάδες χρόνια η επιστημονική κοινότητα και ο εσωτερισμός, ξανασυναντιούνται.

Καταρχήν, χρειάζεται να ξεκαθαριστεί, πως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, δηλαδή τα πτυχία, είτε ακαδημαϊκά, είτε μυητικοί βαθμοί, δεν δημιουργούν ούτε αυθεντίες στον ακαδημαϊκό χώρο, ούτε στον χώρο του εσωτερισμού.  Είναι σημαντική η ενασχόληση και με τον ακαδημαϊκό χώρο, αλλά και με τον μυητικό, αλλά το πιο σημαντικό κριτήριο, γνωσιολογικής επάρκειας ενός εισηγητή, καθηγητή ή δασκάλου, είναι το προσωπικό έργο, η διδασκαλία, η αρθρογραφία, και η διδακτορική διατριβή που καταθέτει.

Επειδή ακριβώς υπάρχει πολύ μεγάλη παραπληροφόρηση και απάτη και στους δύο χώρους, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, όσον αφορά την αρχική δομή, ενός κορμού διδασκαλιών, πάνω στα εξείς σημεία.

‘Οσον αφορά τον εσωτερισμό

1. Να προσδιοριστεί και να οριστεί όσο τον δυνατόν περισσότερο τι είναι ο Δυτικός Εσωτερισμός επακριβώς, και ποια είναι η καταγωγή του Δυτικού εσωτερισμού, και των Αυθεντικών Μυητικών σχολών.  Χρειάζεται να ξεκαθαριστεί πλήρως ως μία επιστημονική αποδεδειγμένη ιστορική πραγματικότητα,  πως η αφετηρία του Δυτικού Εσωτερισμού, είναι η Αρχαία Ελλάδα, η Αυθεντική Φιλοσοφική Λίθος της Δύσης, και όχι η Αίγυπτος1, όπως δυστυχώς διακίνησαν ως παραπληροφόρηση, διάφορα εσωτερικά τάγματα ή σχολές εκτός Ελλάδος, προσβάλλοντας την Ιστορική και Πολιτισμική μας Κληρονομιά, παγκόσμια, καθώς και θίγοντας κατάφορα την Ιστορική Αντικειμενική πραγματικότητα της Ανθρωπότητας.

2. Να ξεκαθαριστεί πλήρως η Φιλοσοφική Διαφορά μεταξύ θρησκειών ή αιρέσεων και Δυτικού Εσωτερισμού, καθώς και ψυχωσικών εκδηλώσεων διαφόρων ατόμων ή ομάδων, οι οποίες δεν εντάσσονται στο Δυτικό εσωτερισμό2.

‘Οσον αφορά τον ακαδημαϊκό χώρο

1. Η γνώση που θα κατατίθεται για τον Δυτικό εσωτερισμό, είτε ως περιεχόμενο, είτε ως ιστορική μελέτη καθώς και μελέτη της κοινωνικής επίδρασης του φαινομένου του εσωτερισμού, δεν μπορεί να είναι Αντι-επιστημονική, δηλαδή, να κατατίθενται ψευδή στοιχεία, που δεν αντιπροσωπεύουν ακόμα και τις τελευταίες μελέτες και έρευνες της παγκόσμιας επιστημονικής Κοινότητας.

2. Κανένας ακαδημαϊκός ή επιστήμονας που διδάσκει  την Επιστήμη του Εσωτερισμού, δεν μπορεί να είναι θρησκευόμενος, σε καμία θρησκεία, και ειδικά στον Ιουδαιοχριστιανισμό, (τον κύριο εχθρό του Δυτικού Εσωτερισμού) διότι, η δογματικότητα, και η ψυχασθένεια της θρησκευτικότητας, εμποδίζει την κατάλληλη αντίληψη, κατανόηση και παρουσίαση εσωτερικών θεμάτων.

3. Ο εισηγητής, καθηγητής, δάσκαλος, χρειάζεται να έχει μία ακαδημαϊκή και ταυτόχρονα μυητική ΕΠΑΡΚΗ κατάρτιση, καθώς και την κατάλληλη διδακτορική διατριβή ή προσωπική έρευνα σε θέματα εσωτερισμού, πριν αναλάβει να διδάξει τον Εσωτερισμό ακαδημαϊκά.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα όσον αφορά τις Ακαδημαϊκές Σπουδές στον Εσωτερισμό.  Αναφέρεται στην ιστοσελίδα σας, πως ασχολείστε μόνο με την Ιστορική Μελέτη, την Φαινομενολογία του Εσωτερισμού, και πως το Φαινόμενο του Εσωτερισμού έχει επιδράσει ή έχει επηρεάσει την Κοινωνία, είτε τοπικά, είτε παγκόσμια. 

Αυτή η θέση δεν είναι σπουδές στον Εσωτερισμό, αλλά μία εξωτερική Κοινωνιολογική ανάλυση πάνω στο φαινόμενο του εσωτερισμού.

Οι Ακαδημαϊκές Σπουδές στον Δυτικό Εσωτερισμό, περιλαμβάνουν, την κύρια και βασική διδασκαλία των Ερμητικών, της Αλχημείας και της Αυθεντικής Δυτικής Καμπάλα που είναι η Ορφική Διδασκαλία, η Πανθεϊστική Επιστημονική Προσέγγιση, η Αρχαιοελληνική Κοσμογονία.

Επίσης ο Δυτικός Εσωτερισμός, ως Φιλοσοφία (Doctor of Philosophy - Phd), αποτελεί μία ομπρέλα μελέτης όλων των Επιστημών, καθώς και θρησκειολογιών, φιλοσοφώντας, και καταθέτοντας διατριβές, πάνω σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Μικρόκοσμο (τον ψυχισμό του ανθρώπου) και τον Μακρόκοσμο (τα Μυστήρια του Σύμπαντος) από μία βαθιά, και πρωτογενή αρχετυπική προσέγγιση.

Μέσα σε αυτό το τόσο ανοιχτό πλαίσιο διαπραγμάτευσης, μελέτης και σπουδών των πάντων, μπορεί να συμπεριληφθεί, η διαδρομή της εσωτερικής γνώσης, καθώς και η διαστρέβλωση της εσωτερικής φιλοσοφίας, είτε μέσω σύγχρονων εσωτερικών σχολών είτε μέσω της δογματικής ή αφοριστικής ακαδημαϊκής κοινότητας.

'Ομως χρειάζεται να γίνει σαφές πως η μελέτη της θρησκειολογίας, ή η συγκριτική μελέτη διαφόρων θρησκειών ή αιρέσεων, δεν αποτελεί σπουδή στον Εσωτερισμό, διότι ο Εσωτερισμός είναι Επιστήμη, και η θρησκεία (ως εξ' αποκαλύψεως αλήθεια) βρίσκεται διαμετρικά αντίθετη.

Επίσης οι Ακαδημαϊκές Σπουδές στον Εσωτερισμό, περιλαμβάνουν εργαστήρια και πειράματα σε θέματα παραψυχολογίας, και μεταφυσικής, καθώς και προσωπικές νέες έρευνες ή διατριβές των μαθητευόμενων, έτσι ώστε ο Εσωτερισμός να προσεγγίζεται ως μία Επιστήμη, και όχι ως μία παραφιλολογία.

Δυστυχώς δεν υπάρχει σήμερα η κατάλληλη πνευματική ωριμότητα, ούτε στο χώρο των σύγχρονων μυητικών σχολών, ούτε στην ακαδημαϊκή κοινότητα να στηριχτεί ένα τέτοιο εγχείρημα, και παρότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση παγκόσμια, για μία Ακαδημία Εσωτερικών σπουδών, και ήδη έχουν γίνει κάποιες απεγνωσμένες κινήσεις να παρουσιαστεί ο Δυτικός Εσωτερισμός, ως ακαδημαϊκές σπουδές, δεν υπάρχουν δυστυχώς οι κατάλληλοι ακαδημαϊκοί, και ταυτόχρονα Μύστες (μυημένοι επαρκώς στον εσωτερισμό), έτσι ώστε να διδάξουν αμερόληπτα και επιστημονικά Δυτικό Εσωτερικό.

Δυστυχώς αυτή η Γνώση και Κατανόηση έχει ευρύτερα χαθεί, και χρειάζεται να επαναπροσδιοριστεί, να ξεκαθαριστεί, έτσι ώστε να λυθεί εκ’ νέου, ο γόρδιος δεσμός της Πνευματικής Κληρονομιάς της Δύσης, και να ελευθερωθεί ο κάθε συνάνθρωπός μας είτε Πνευματικά, είτε ακόμα και Οικονομικά, μια και η κατάργηση αυτής της Πολύτιμης γνώσης, πριν 1700 χρόνια, έγινε με σκοπιμότητα την ανθρώπινη πνευματική και οικονομική εκμετάλλευση και υποδούλωση.

‘Οσον αφορά τα σχόλια σου, για "Ελληνοκεντρική" θέση μας, και για "προκατάληψη" απέναντι σε ακαδημαϊκές θέσεις, από το εξωτερικό, είναι σημαντικό να ληφθεί σοβαρά υπόψιν του κάθε σπουδαστή, που πιθανότατα να πέσει θύμα παραπληροφόρησης, ότι αποτελεί μία αποδεδειγμένη Ιστορική πραγματικότητα, πως η Παιδεία, ο ακαδημαϊκός χώρος, και γενικά ο εκπαιδευτικός τομέας, έχει χρησιμοποιηθεί διαχρονικά, ως πλατφόρμα πολιτισμικού πολέμου, μεταξύ εθνοτήτων3.

Γι΄αυτό το λόγο, είμαστε, και χρειάζεται να είμαστε, πολύ επιφυλακτικοί με ακαδημαϊκές προσεγγίσεις από το εξωτερικό, που άπτονται θεμάτων Ελληνικής Ιστορίας και Ελληνικής Φιλοσοφίας, διότι έχει διαπιστωθεί πολλάκις, πως είτε λόγω της παγκόσμιας κατασυκοφάντησης και της μισελληνικής νοοτροπίας μέσω Ιουδαιοχριστιανισμού, είτε λόγω ζηλοφθονίας απέναντι στην πολιτισμική ανωτερότητα που επέδειξε η Αρχαιοελληνική μας κληρονομιά, είτε λόγω της γλώσσας ή της μη κατάλληλης κατανόησης του Ελληνικού τρόπου σκέψης και φιλοσόφισης4, πολλά θέματα είτε ιστορικά, είτε φιλοσοφικά, δεν παρουσιάζονται αντικειμενικά, ή σύμφωνα με τις τελευταίες ιστορικές ανακαλύψεις της ακαδημαϊκής κοινότητας. 

Αυτό δεν σημαίνει πως ‘Ελληνες ακαδημαϊκοί, δεν έχουν παραποιήσει και δυσφημίσει, την Αρχαία Ελληνική μας παράδοση, μια και η "σύγχρονη" Νεο-Ελληνική Παιδεία, λόγω Ιουδαιοχριστιανικής ή Ελληνο-εβραϊκής5 εκπαίδευσης, έχει προσβάλλει κατάφορα, και έχει κατασυκοφαντήσει την Ελληνική πολιτισμική μας Κληρονομιά, με αποτέλεσμα να παρατηρείται το λυπηρό φαινόμενο σήμερα, ‘Ελληνες πολίτες, και αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί, να προδίδουν και την Πολιτισμική Κληρονομιά της Ελλάδας, αλλά και την ίδια την επιστήμη της Ιστορίας.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν αρκετές αναφορές σε ξένους επιστήμονες και φιλοσόφους που έχουν παρουσιάσει την αντικειμενική πραγματικότητα για το Ελληνικό πολιτισμικό θαύμα της αρχαιότητας, και πως ο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός, ο οποίος καταστράφηκε από τον πολιτικό και θρησκευτικό φασισμό, ήταν η βάση ενός πολιτισμένου, μορφωμένου και ανθρώπινου κόσμου.

Θα ακολουθήσει μία πιο λεπτομερή απάντηση στα ερωτήματά σου…
________________________________________________________________________

1 Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1085.0.html
Ο μύθος περί Αιγυπτιακής καταγωγής του Ροδοσταυρισμού....
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,303.0.html
Περί Αιγυπτιακής καταγωγής των μυητικών μυστηρίων.
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,374.0.html
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ «ΚΛΕΜΜΕΝΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,373.0.html
Η ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,339.0.html
Πυθαγόρας και Αίγυπτος....
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,337.0.html

2 Θρησκεία και Πολιτισμός
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1029.0.html
Η παραποίηση της Αλήθειας για την προέλευση του Ροδοσταυρισμού
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,874.0.html
Χριστιανός Ροδόσταυρος
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1162.0.html

3 Αφροκεντρισμός....
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,312.0.html
Ο αφροκεντρισμός και η παραποίηση της ελληνικής ιστορίας
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,341.0.html

4 Είναι χαρακτηριστικό το φιλοσοφικό λάθος που κάνουν αγγλόφωνοι ακαδημαϊκοί, εσωτεριστές, ή ακόμα και θρησκευόμενοι, να έχουν μεταφράσει τον ΛΟΓΟ, σε WORD, δηλαδή ΛΕΞΗ.  Μάλιστα η AMORC (http://www.amorc.org/), λόγω καθαρής παραρμήνευσης και αμορφωσιάς πάνω στην Ελληνική Φιλοσοφία, ανέφερε στις διδασκαλίες της, την ΜΑΓΙΚΗ ΛΕΞΗ, τον ΛΟΓΟ, μέσω του οποίου, όταν προφέρεται γίνονται θαύματα.  ;D

5 Ο 'Αγιος Δημήτριος σκοτώνει 'Ελληνα
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1149.0.html



Πόσο φιλέλληνες ήταν οι πατέρες της Εκκλησίας;
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,868.0.html
ΠΕΡΙ «ΕΛΛΗΝΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ»
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,870.0.html
ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΟΚΡΑΤΙΑ
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,856.0.html
Κατέρρευσε ο μύθος περί "Καιάδα" στη Σπάρτη
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,833.0.html
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 16, 2010, 01:45:48 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Phoenix

  • Μηνύματα: 6
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ακαδημία Phoenix Rising
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 04:30:24 »
Αγαπητή Rose,
εν συντομία καθώς ουκ εν τω πολλώ το ευ,

Ευχαριστώ για την παραπάνω κατάθεση. Περιλαμβάνει εύλογα ερωτήματα και θεμιτές ανησυχίες. Η διαφορά όμως είναι, κάτι που μάλλον δεν είναι γνωστό στην Ελλάδα, ότι τα ζητήματα αυτά - ανεξαιρέτως - ήταν από τα πρώτα που αντιμετώπισαν οι γίγαντες του κλάδου που τώρα λέγεται Ακαδημαϊκή Μελέτη του Δυτικού Εσωτερισμού, εδώ και 25-30 χρόνια όταν έκαναν τις πρώτες κινήσεις να εισαχθεί στα πανεπιστήμια ώς τομέας, και τα πρώτα που φρόντισαν να επιλύσουν καθώς ανέπτυσσαν την μεθοδολογία και προσέγγιση που διδάσκεται σήμερα.

Μια εξοικείωση με την διακλαδική μεθοδολογία και τους ορισμούς των εννοιών που αναφέρετε - όπως "Δυτικός Εσωτερισμός" και "φαινομενολογία" - που παρεμιπτόντως διαφέρους στον ορισμό από αυτούς που δώσατε - ίσως ρίξει περισσότερο φως. Ύπάρχουν εδώ και είκοσι χρόνια. Δεν έχω σκοπο να τα αναλύσω εδώ, διότι δεν είναι πρόθεσή μου να σας πείσω για τίποτε. Άλλωστε, απ'ότι διακρίνω είστε σε κάθε θέση να το ερευνήσετε μόνη σας εφόσον θελήσετε.

Εμείς γνωρίζουμε το ποιόν μας, γνωρίζουμε τι εκπροσωπούν τα πτυχία μας, και γνωρίζουμε τα κίνητρά μας. Δεν έχουμε λόγο να πείσουμε κανέναν, καθώς θα κριθούμε από τις πράξεις μας. Από εκεί και ύστερα θα μας κρίνει η ιστορία.

Ολόψυχα καλημέρα.


Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ακαδημία Phoenix Rising
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 05:26:00 »
Αγαπητή Σάσσα,

δεν μπορεί να προχωρήσει ένας διάλογος, μαντεύοντας τι πρεσβεύει ο συνδιαλεγόμενος. Επίσης υπάρχουν αρκετές αμόρφωτες δηλώσεις και φαντασιοπληξίες (από ειδικούς ή ημιμαθείς "γίγαντες") είτε ακαδημαϊκούς είτε μυημένους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ψυχική υγεία του κάθε ενασχολούμενου, από ΣΕΚΤΕΣ, είτε μυητικές είτε ακαδημαϊκές.

Είναι πάρα πολύ εύκολο να αποδειχθεί η αμορφωσιά, κάποιων δήθεν "γιγάντων", που πληρώνονται αδρά, για να παπαγαλίσουν διδασκαλίες, που αποκτήθηκαν με χρυσόβουλα από πτυχία ή μυητικούς βαθμούς μαϊμού, και για αυτό το λόγο, οι περισσότεροι μετά από ένα σημείο αρνούνται τον διάλογο, λόγω έλλειψης επιχειρημάτων...

Μια εξοικείωση με την διακλαδική μεθοδολογία και τους ορισμούς των εννοιών που αναφέρετε - όπως "Δυτικός Εσωτερισμός" και "φαινομενολογία" - που παρεμιπτόντως διαφέρους στον ορισμό από αυτούς που δώσατε - ίσως ρίξει περισσότερο φως.

Επειδή ήδη γνωρίζουμε... πως διαφέρει ο ορισμός τους από τον Αυθεντικό ορισμό του Εσωτερισμού, για αυτό το λόγο επισημάναμε, πως αρκετοί ξενόγλωσσοι ακαδημαϊκοί, δεν είναι εξοικειωμένοι με την Ελληνική φιλοσοφική ορολογία, ούτε με την Ελληνική φιλοσοφική επιστημονική προσέγγιση, με αποτέλεσμα να παραπληροφορούν τους σπουδαστές τους, διότι αρνούνται ή αδυνατούν να ερευνήσουν σε βάθος ένα αντικείμενο, πριν το διδάξουν.

Για παράδειγμα... όπως περιγράφεται παρακάτω1 ο Εσωτερισμός προσδιορίζει μία σειρά από ιστορικά συσχετιζόμενα θρησκευτικά ρεύματα συμπεριλαμβανομένων...

Gnosticism, Hermetism, magic, astrology, Kabbalah, alchemy, Rosicrucianism, Vajrayana Buddhism, the Christian Theosophy of Jacob Böhme and his followers, Illuminism, Mesmerism, Swedenborgianism, Spiritualism, and the theosophical currents associated with Helena Blavatsky and her followers.

 :o :o :o :o :o :o :o

(Ξέχασαν να συμπεριλάβουν τις 3000 Αμερικάνικες νεοεποχήτικες αιρέσεις... και ειδικά εκείνες που αναφέρονται σε εξωγήινους και εσωγήνινους αστροστόλους, καθώς και την Εκκλησία του Σατανά, που όπως διαφημίζουν στηρίζεται σε επικούρια φιλοσοφία...  :D )

Για ορισμένους ξενόγλωσσους συνανθρώπους μας, η θρησκεία και η φιλοσοφία, είναι συνώνυμες έννοιες, μια και δεν έχουν εκπαιδευτεί ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ, ή απλά ακόμα και μετά από 2000 χρόνια, δεν κατέχουν την τέχνη της φιλοσόφισης, όπως ο Φιλόσοφος ΕΛ-λην...
_______________________________________________________________________________

1 http://en.wikipedia.org/wiki/Esotericism

Esotericism or Esoterism is a term with two basic meanings. In the dictionary sense of the term, "esoterism" signifies the holding of esoteric opinions or beliefs,[1] and derives from the Greek ἐσωτερικός (esôterikos), a compound of ἔσω (esô): "within", thus "pertaining to the more inward", mystic. Its antonym is "exoteric". In scholarly literature, the term designates a series of historically related religious currents including Gnosticism, Hermetism, magic, astrology, Kabbalah, alchemy, Rosicrucianism, Vajrayana Buddhism, the Christian Theosophy of Jacob Böhme and his followers, Illuminism, Mesmerism, Swedenborgianism, Spiritualism, and the theosophical currents associated with Helena Blavatsky and her followers. There are competing views regarding the common traits uniting these currents, not all of which involve "inwardness", mystery or secrecy as a crucial trait.[citation needed]

The dictionary defines esoteric as information that is understood by a small group or those specially initiated, or of rare or unusual interest.[2] Esoteric items may be known as esoterica.[3] Esotericism is defined as the holding of secret doctrines, the practice of limiting knowledge to a small group, or an interest in items of a special, rare, novel, or unusual quality.[4]
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 15, 2010, 09:44:13 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ακαδημία Phoenix Rising
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 09:39:48 »
'Οποιος εντρυφίσει στην Ελληνική Φιλοσοφική σκέψη, κινδυνεύει να "καταντήσει" ελεύθερος, και έχει πολύ μεγάλη ευθύνη το να είσαι ελεύθερος...  :D ;)

Για να δούμε τι έχουν πει, οι Αληθινοί γίγαντες του πνεύματος για το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα... (το νέο, έχει ξεπέσει σε εβραιο-αγγλο-αμερικάνικο ;D  )

     "Καταραμένε Έλληνα,
     Όπου να γυρίσω τη σκέψη μου, όπου και να στρέψω τη ψυχή μου, μπροστά μου σε βρίσκω.
     Τέχνη λαχταρώ, ποίηση, θέατρο, αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά μου, πρώτος κι αξεπέραστος.
     Επιστήμη αναζητώ, μαθηματικά, φιλοσοφία, ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος.
     Για δημοκρατία διψώ, ισονομία και ισοπαλία, εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος.

     Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη γνώση.
     Γιατί να σ' αγγίξω;
     Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;
     Γιατί δεν μ' αφήνεις στη δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;

     (Σιλλερ)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 15, 2010, 16:19:07 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Phoenix

  • Μηνύματα: 6
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ακαδημία Phoenix Rising
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 11:14:11 »
Υπάρχει διαφορά μεταξύ του τι ορίζει το wikipedia και το λεξικό - χωρίς πηγές - ως εσωτερισμός, και μεταξύ του Ακαδημαϊκού ορισμού του Δυτικού Εσωτερισμού.
http://www.phoenixrising.org.gr/el/contact/faq/
βλ. ερώτηση 5. για την περίληψη της τυπολογίας μας.

Αναζητήστε τους: Antoine Faivre, Nicholas Goodrick-Clarke, Arthur Versluis, Wouter Hanegraaff, Kocκu von Stuckrad. Θα βρείτε βιβλία ολόκληρα αφιερωμένα στο ζήτημα των ορισμών, μεθοδολογικών ζητημάτων, και την ισορροπία μεταξύ αντικειμενικής ακαδημαϊκής προσέγγισης και βιωματικής/μυητικής προσέγγισης.

Διαβάστε, συγκρίνετε, συμπεράνετε. Εσείς λέτε ότι:

Είναι πάρα πολύ εύκολο να αποδειχθεί η αμορφωσιά, κάποιων δήθεν "γιγάντων", που πληρώνονται αδρά, για να παπαγαλίσουν διδασκαλίες, που αποκτήθηκαν με χρυσόβουλα από πτυχία ή μυητικούς βαθμούς μαϊμού,

Ναι, σαφώς, και είμαι σίγουρη ότι το έχετε μελετήσει εις βάθος το θέμα. Αλλά και πάλι, συνεχίζετε με υπονοούμενα, συζητώντας σε πολύ διαφορετική βάση. Κι εσείς μου δηλώσατε ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια - αν και μη σχετικά με τη συγκεκριμένη ειδικότητα - και μυητική πορεία. Και μόνο η ευγένια, αλλά το μηδεν αγάν, με υποχρεώνουν να δεκτώ τις δηλώσεις σας. Όταν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά σε μια συζήτηση όμως, δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος.

ι περισσότεροι μετά από ένα σημείο αρνούνται τον διάλογο, λόγω έλλειψης επιχειρημάτων...
Ναι, και καποιοι άλλοι αρνούνται το διάλογο ότι βλέπουν ότι ο συνομιλητής δεν δύναται, ή δεν επιθυμεί, να εξετάσει αμερόληπτα τα επιχειρήματα.

Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι πρόθεσή μου να σας πείσω - και ας μου επιτραπεί η κοινή έκφραση - ότι δεν είμαι ελέφαντας. Δεν με απασχολεί τί θα πιστέψετε. Ούτε απάντησα στην πρώτη σας ανάρτηση διότι επιθυμούσα διάλογο οτυ είδους που ξετυλίγεται: ήτοι, μια ατέρμονη ανταλλαγή υποψιών, αμφιβολιών, ή . Επιθυμούσα να παραθέσω τον αντίλογο για τον έχων οφθαλμούς και ώτα για να αναζητήσει μόνος του, καθώς σε αρκετά σημεία οι κατα'τ'άλλα εύλογες ανησυχίες σας ήταν τουλάχιστον παραπλανητικές για έναν ανυποψίαστο αναγνώστη. Διάλογος μπορεί να επέλθει όταν υπάρχουν εύλογες απορίες που τοποθετούνται σε αντίστοιχη βάση.

Όπως ανέφερα και σε άλλο μήνυμα, δεχόμαστε εποικοδομητική κριτική γι'αυτό που είμαστε - όχι γι'αυτό που δεν είμαστε. Ουδέν καινόν υπό τον ήλιο αγαπητή Rose. Θα μας κρίνει η ιστορία, και ίσως σας δικαιώσει - ίσως πάλι όμως όχι.

Μπορείτε να συνεχίσετε τον "διάλογο" αν θέλετε, αλλά δεν θα έχετε συνομιλητή. Αν επιθυμείτε περεταίρω, θα είμαστε παρόντες σε ανοιχτές μας εκδηλώσεις ώστε να θέσετε τα ερωτήματά σας.




Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ακαδημία Phoenix Rising
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 16:07:39 »
Μπορείτε να συνεχίσετε τον "διάλογο" αν θέλετε, αλλά δεν θα έχετε συνομιλητή.

Αγαπητή Σάσσα,

δυστυχώς εκεί καταλήγει ένας διάλογος, όταν υπάρχει δογματικότητα, είτε θρησκευτική είτε ακαδημαϊκή. Εμείς παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε τον διάλογο, στον οποίο είσαι πάντα ευπρόσδεκτη να συμμετέχεις, διότι μέσω του διαλόγου, διαφαίνεται η ΑΛΗΘΕΙΑ, καθώς και η τέχνη του "να σκεφτόμαστε."


Κι εσείς μου δηλώσατε ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια - αν και μη σχετικά με τη συγκεκριμένη ειδικότητα - και μυητική πορεία. Και μόνο η ευγένια, αλλά το μηδεν αγάν, με υποχρεώνουν να δεκτώ τις δηλώσεις σας.

1. Ειλικρινά είναι άξιο απορίας, τα πρώτα δήθεν ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια στον Εσωτερισμό, ποιος τους τα χορήγησε, εφόσον δεν προϋπήρχαν ακαδημαϊκές αυθεντίες στον Εσωτερισμό, ούτε φυσικά ο κλάδος της Ακαδημαϊκής σπουδής στον Δυτικό Εσωτερισμό, πριν 25 - 30 χρόνια, όπως μας δήλωσε η αγαπητή μας Σάσσα.

2. Επίσης κάνεις το λάθος, να χρησιμοποιείς στοιχεία που σου δόθηκαν σε προσωπική επικοινωνία, με στόχο την προσωπική επίθεση, ως άμυνα, πράγμα που δηλώνει έλλειψη επιχειρηματολογίας...

Αυτό που σου ανέφερα αγαπητή Σάσσα, προσωπικά, με μοναδικό στόχο, να βοηθήσω την επικοινωνία μας, μια και μας κατηγόρησες, για διάφορα, (τα οποία δεν θα δηλώσω δημόσια) είναι πως είμαστε και εμείς ακαδημαϊκοί (με σπουδές και σε θετικές επιστήμες, και σε θεωρητικές επιστήμες όπως η ψυχολογία, καθώς και έχουμε προσωπική εμπειρία από αρκετές εσωτερικές σχολές), αλλά δεν το διατυμπανίζουμε.

Με άλλα λόγια, δεν έχουμε καμία απολύτως ανάγκη να πλασάρουμε τους εαυτούς μας, ως Αυθεντίες, ή Δασκάλους, ούτε επιδιώκουμε κάποιου είδους αναγνώριση από ακαδημαϊκές ή μυητικές σχολές, μια και δεν πουλάμε τις υπηρεσίες μας, τις οποίες προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ, είτε ως Συμβουλευτική, είτε μέσω του έργου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας "Ο Ροδόκηπος των Φιλοσόφων".

Η γνώση μας, η εμπειρία μας, η κατανόηση μας σε θέματα εσωτερισμού, η προσωπική μας μυητική και ακαδημαϊκή διατριβή και διαδρομή, είναι, για μας, ανεκτίμητης αξίας, και δεν πωλείται, αλλά μόνο δωρίζεται, με στόχο την Πνευματική Αφύπνιση του κάθε συνανθρώπου μας.

Επίσης δεν δεχόμαστε καμία Αυθεντία, αλλά εργαζόμαστε πνευματικά, όλοι μαζί ισότιμα, μέσω του Διαλόγου, όπως πρσφέρει και η Αγορά αυτού του φόρουμ, με στόχο την ολιστική μόρφωση και πνευματική απελευθέρωση, κάθε ατόμου και κοινωνίας.


Ναι, και καποιοι άλλοι αρνούνται το διάλογο ότι βλέπουν ότι ο συνομιλητής δεν δύναται, ή δεν επιθυμεί, να εξετάσει αμερόληπτα τα επιχειρήματα.

Είναι τραγικό πόσο ομοιάζει η στάση της θρησκευτικής δογματικότητας με την ακαδημαϊκή.  Κλειστά αυτιά, κλειστοί νόες, που αρνούνται τον διάλογο, παρότι διατυμπανίζουν υπηρέτες της Επιστήμης.

Ουδέν καινόν υπό τον ήλιο αγαπητή Rose. Θα μας κρίνει η ιστορία, και ίσως σας δικαιώσει - ίσως πάλι όμως όχι.

Τα πάντα περνάν από την πυρά της κριτικής αγαπητή Σάσσα, και εφόσον ενυπάρχει το πνευματικό φως, κάθε Φοίνικας έχει την ελπίδα να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 16, 2010, 01:50:09 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ακαδημία Phoenix Rising
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 23:18:24 »


    Με πολύ ευχαρίστηση είδαμε πρόσφατα την ανακοίνωση ίδρυσης σχολής εκπαίδευσης γύρω από τον «Εσωτερισμό» με μαθήματα στην Ελληνική γλώσσα, σχολής που φιλοδοξεί να εργαστεί σε αυστηρά ακαδημαϊκό επίπεδο. Η αλήθεια είναι ότι, όταν πριν από δύο περίπου χρόνια ενημερωθήκαμε από άτομα των χώρων του Εσωτερισμού για επικείμενη ίδρυση σχολής, δεν δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή, όχι γιατί δεν μας ενδιέφερε το θέμα, αλλά επειδή φερόμενος της ίδρυσης αναφέρθηκε ο Ελμάζης, του οποίου παρότι αναγνωρίζουμε το έργο, δεν λογίζεται στα άτομα που προσωπικά θεωρούμε ότι μπορεί να κάνει κάτι άξιο λόγου στον αντίστοιχο τομέα.

    Ευχάριστη ήταν η έκπληξη για πρωτόφαντη αναφορά στις Ελληνικές πηγές του δυτικού Εσωτερισμού και ακόμα πιο ευχάριστο ήταν ότι, το όνομα «Σάσα» δεν μας ήταν άγνωστο στους σχετικούς χώρους, καθότι το ακούσαμε να προφέρεται με σχετικό σεβασμό από αρκετούς και να έχει ήδη αποκτήσει κάποια βαρύτητα.

    Αφιερωμένοι επί δεκαετίες στον δυτικό Εσωτερισμό, γνωρίσαμε και εμπειριωθήκαμε τον σημερινό ξεπεσμό του και την οικτρή κατάντια του. Ο πάλαι ποτέ προαγωγός του Διαφωτισμού και των κοινωνικών επαναστάσεων – ο Τεκτονισμός – η πλέον ξακουστή εσωτερική οργάνωση της Δύσης που αγωνίστηκε επάξια ενάντια στους δύο βασικούς εχθρούς της ελευθερίας και της Γνώσης – στην Τιάρα και στο Στέμμα – έφτασε στην οικτρή κατάσταση να αποβεί λέσχη αργόσχολων και φαντασμένων, άντρο αποτυχημένων κοινωνικά, οι οποίοι για δύο ώρες την εβδομάδα επαίρονται γελοιοποιούμενοι ενώπιον των σε αναγκαστική σιγή μαθητών, κορδωμένοι και στολισμένοι με τα διάσημα στην άνευ αυγής πλέον Ανατολή απ’ όπου υποβάλουν την Στοά στο μαρτύριο της αναγκαστικής ακρόασης της κενολογίας  των, με τα διάσημα των πολλών βαθμών αναμφισβήτητα τεκμήρια της ελλείπουσας Γνώσης και Αρετής.  Αλίμονο…. Ο Τεκτονισμός απέθανε και την θέση του κατέλαβε η ξεπεσμένη αλλά ξιπασμένη μασονία….

    Από την άλλη, η κορωνίδα των ανελικτικών Τεχνών – η Αλχημεία – στερούμενη αληθινών Μυστών και άξιων δασκάλων, ξεπέφτοντας στα χέρια παθιασμένων ιδιοτελών καιροσκόπων, κατάντησε άρρωστη πλάνη μάταιης αναμονής χρυσοποιίας. Δεν δίστασαν μάλιστα κάποιοι ευτελείς να ισχυριστούν ότι πέτυχαν την αδύνατη υλικά χρυσοποιία με την άσκηση της βεβηλωμένης πλέον Τέχνης των Σοφών (π.χ. Χάρβει Σ. Λιούις, ιδρυτής του AMORC).

    Ούτε όμως η κορυφαία Φιλοσοφία της Δύσης – η ονομαζόμενη Καμπαλά - γλύτωσε από την βεβήλωση και τον εκμαυλισμό, βεβήλωση που προκλήθηκε από την είσοδο στα μυητικά ιερά ανίερων χωρίς αρετή και ήθος. Η έκπτωση της υπέρτατης Φιλοσοφίας σε βαρβάρους, έγινε η αιτία της παρανόησης από άτομα με αδυναμία κατανόησης, αλλά και αιτία αλλοίωσης και διαστρέβλωσης από άτομα με σκοπιμότητες. (Όταν αναφερόμαστε σε βαρβάρους, δεν εννοούμε κατώτερους ανθρώπους αλλά ανθρώπους αμαθείς, οι οποίοι λόγω αμάθειας αγνοούν την Αρετή. Τέτοιοι άνθρωποι στην αρχαιότητα προσδιορίζονταν οι μη μετέχοντες της των Ελλήνων παιδείας – κοινώς οι αμόρφωτοι, χωρίς να υποκρύπτεται κάποια ρατσιστική διάθεση. Με την ίδια έννοια προσδιορίζονται κάποιοι σήμερα ως βάρβαροι, αν και υπάρχουν οι ακόμα χειρότεροι – οι νεοβάρβαροι – οι κοινοί ημιμαθείς) .

    «Μη μανθάνετε την οδό των εθνών», γράφει στην βίβλο, Ιερεμίας κεφ. Ι’ 2-4. «Διότι τα έθνη πτοούνται εις αυτά. Διότι τα νόμιμα των λαών είναι μάταια.  Διότι κόπτουσι ξύλον εκ του δάσους, έργον χειρός τέκτονος με τον πέλεκυν.  Καλωπίζουσι αυτό με αργύρειον και χρυσόν. Στερεώνουσι αυτό με καρφιά και με σφύρας δια να μην κινείται».(Περισσότερα σχετικά με το ….δέντρο που στόλιζαν οι αρχαίοι, έχουν αναλυτικά διασωθεί στην βιβλιοθήκη του Απολλόδωρου).  Φρονούμε ότι είναι αντιληπτό το γεγονός της σχέσης του εβραϊκού λαού με το «Δέντρο της Ζωής» και η πατρότητα αυτού η οποία αναμφισβήτητα βρίσκεται στους «Εθνικούς». Περισσότερα για την Καμπαλιστική προέλευση καταθέσαμε στο άρθρο μας  στην διεύθυνση,
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1601.msg10611.html#msg10611

    Επιπλέον καταθέσαμε αποσπάσματα από το έργο μας «Η Καμπαλά αποκατεστημένη», στην διεύθυνση  http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1054.0.html όπου φυσικά περιλαμβάνονται και σχετικές πηγές ακαδημαϊκών ερευνητών, όχι επειδή θεωρούμε αυθεντίες τους επιστήμονες, αλλά παρότι εναντιωνόμαστε στην πρακτική του να θεωρούμε τεκμήρια τις αναφορές ονομαστών επιστημόνων, δεν μπορούμε να αποσιωπήσουμε τα όντως τεκμήρια που μας διέσωσαν στα έργα τους λίγοι δυστυχώς αδογμάτιστοι και μη προκατειλημμένοι ερευνητές.

....συνεχίζεται....
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ακαδημία Phoenix Rising
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 23:20:11 »

    Ρητό μας είναι το «ΜΕΜΝΗΣΟ ΑΠΙΣΤΕΙΝ» και μας προκαλεί αλλεργία κάθε παραίνεση της μορφής «Πυθαγόρας έφα», η οποία επιβάλλει την άκριτη αποδοχή των λεγομένων μιας θεωρούμενης αυθεντίας. Είναι άλλωστε κοινά πλέον αναγνωρισμένη ως αχίλλειος πτέρνα του επιστημονικού ορθολογισμού η προκύπτουσα από τον θεωρησιακό χαρακτήρα της επιστημονικής γνώσης, καθώς τα φαινόμενα περιγράφονται με όρους μιας συγκεκριμένης θεωρίας που εφηύραν και συγκρότησαν οι επιστήμονες. Όμως ας μην ξεχνάμε ότι από ορισμένα σημεία περνάνε άπειρες καμπύλες…

    Ο φερόμενος ως θρίαμβος του ορθολογισμού – η επιστημονική γνώση – κατέληξε να είναι  προϊόν πίστης στον μύθο του. Φτάσαμε να πιστεύουμε στον άκριτο  ορθολογισμό όπως ακριβώς πιστεύουμε σε έναν μύθο, επειδή ταιριάζει απλά με τα υπόλοιπα σχήματα της σκέψης και του κατεστημένου τρόπου αντίληψης, με συνέπεια να υπεραμυνόμαστε τα περί κανονικής επιστήμης.

    Είναι οι σκέψεις του Kuhn  ο οποίος έγραφε το 1970: «Κανονική επιστήμη σημαίνει έρευνα αυστηρά στηριγμένη σε μια ή περισσότερες προγενέστερες επιστημονικές επιτεύξεις , οι οποίες σε κάποια χρονική στιγμή αναγνωρίζονται από μια επιστημονική κοινότητα ως βάσεις για την θεμελίωση της πρακτικής της». Κι είναι στο σημείο εκείνο που ο Kuhn αρνήθηκε ρητά την αξία της σύγχρονης εκπαίδευσης – και μάλλον απόλυτα δικαιολογημένα – καθότι η επιστημονική γνώση έπαψε πλέον να διδάσκεται ως κάτι υποθετικό και προσωρινό και οι διδάσκαλοι δεν προσπαθούν δυστυχώς να καλλιεργήσουν στους μέλλοντες επιστήμονες μια σκεπτική διάθεση ή την ευρύτητα σκέψης και αντιλήψεων ούτως ώστε να τους καταστήσουν εύκαμπτους και δεκτικούς στην νέα εμπειρία.

    Ήταν τότε που ο μεγάλος φιλόσοφος δίκαια ισχυρίστηκε ότι η επιστημονική εκπαίδευση έχει αποβεί ασυνήθιστα αυταρχική και δογματική, για να προκαλέσει ακριβώς τον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό αφοσίωσης στα αποδεχόμενα, μειώνοντας από την άλλη στο ελάχιστο δυνατό βαθμό την ροπή στο να σκέφτεται κανείς και να δρα έξω από αυτά. Έγραφε συγκεκριμένα: «Ακόμα και μια σύντομη ματιά στον χώρο της επιστήμης, δείχνει ότι πιθανότατα η επιστημονική εκπαίδευση είναι πολύ πιο αποτελεσματική στο να επιφέρει επαγγελματική ακαμψία απ’ ότι η εκπαίδευση σε άλλους τομείς – με την εξαίρεση ίσως της συστηματικής θεολογίας».

    Είναι χαρακτηριστικός ο «αφορισμός» του Kuhn για την κανονική επιστήμη, για την οποία θεωρεί ότι σε μεγάλο βαθμό είναι αυτοακυρωτική, καθώς παράγει και προάγει έναν κόσμο στον οποίο αλαζονικά  η ίδια αυτοθεωρείται ορθή.

    Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε άπειρα παραδείγματα επιστημονικού δογματισμού και φανατικής αντίδρασης του κατεστημένου επιστημονικού «ιερατείου» σε κάθε προσπάθεια εισαγωγής «καινών δαιμονίων» που απειλούν με αναθεώρηση παγιωμένες αντιλήψεις. Η ιστορία τις έχει καταγράψει και συνεχίζει να τις καταγράφει. Σε πιο ήπια μορφή έρχονται ατεκμηρίωτες τοποθετήσεις που απαιτούν άκριτα την γενική αποδοχή, καθώς παρουσιάζονται με επιστημονικοφανή τρόπο και σχετική παρρησία από θεωρούμενες αυθεντίες. Πάνε δύο χρόνια που έγινε το επιστημονικό συνέδριο στην Σαμοθράκη το οποίο με επιτυχία διοργάνωσε η Σάσα Τσέιτοου, συνέδριο παγκόσμιο με πληθώρα αυθεντιών του ακαδημαϊκού κόσμου με βαρύγδουπους τίτλους διδακτορικών.

     Ήταν εκεί που ένας εκ των συνέδρων με σιγουριά και αφέλεια παράλληλα εκστόμιζε ότι, προφανέστατα τα Καβείρια Μυστήρια ΔΕΝ ήταν Ελληνικά καθότι ένα από τα βασικά ονόματα – το όνομα Αξίερος – είναι αποδεδειγμένα ΜΗ Ελληνικό. Από τις δεκάδες επιστημόνων διδακτόρων – αυθεντιών, ουδείς αμφέβαλε και ούτε εδέησε να ζητήσει έστω ενδεικτικά πειστήρια περί της μη Ελληνικότητας. Ευτυχώς είχε το θάρρος ο Ελμάζης να απαντήσει αμφισβητώντας αυθεντίες, ο οποίος ενδέχεται να θεωρήθηκε από την επιστημονική ομάδα Ελληνοκεντρικός, τοπικιστής ή ακόμα και ρατσιστής.

....συνεχίζεται....
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 16, 2010, 20:36:33 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ακαδημία Phoenix Rising
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 23:21:42 »


    Ίσως να φαίνεται ότι εναντιωνόμαστε στον Ντεκάρτ, στον Λέιμπνιτς και στον Σπινόζα, σε αυτούς που υπήρξαν οι κύριοι εκπρόσωποι του ορθολογισμού, όμως δεν αληθεύει, όπως δεν αληθεύει ότι ταυτιζόμαστε ή απορρίπτουμε αντίστοιχα τους Λοκ, Μπέρκλεϊ και Χιουμ, τους αξιολογότερους εκπροσώπους του Εμπειρισμού. Αποδεχόμαστε με μέτρο και τις δύο αντίπαλες παρατάξεις – και όχι μόνο - όντες εκλεκτικιστές, με γνώμονα φυσικά το Μέτρο στην σύνθεσή τους. Επεκτείνοντας μάλιστα τον εμπειρισμό σε εσωτερικές εμπειρίες, πολλάκις εισερχόμαστε και στα πεδία της μεταφυσικής, χωρίς ιδιαίτερη έγνοια μήπως κακοχαρακτηριστούμε και κατηγορηθούμε για μυστικισμό ή και αποκρυφισμό από την Αγγλοσαξωνική ακαδημαϊκή σχολή σκέψης.

    Σχετικά γράφαμε παλαιότερα: «….Οι προσεγγίσεις περί μυστικισμού του υπερβατισμού, του "αόρατου" κόσμου κλπ, είναι παρούσες σε κάθε εποχή του πανθεϊσμού, μέσα στον οποίο βρίσκονται πάντοτε παρούσες, ως συγκλίνουσες απόλυτα με τον αρχαιοελληνικό πανθεϊσμό. Για τον κάθε φιλότιμο ερευνητή, αποκαλύπτεται ότι ο Δημόκριτος, ως παράδειγμα, δεν ήταν ένας απλά φυσικός φιλόσοφος με την σύγχρονη κλασσική έννοια του φυσικού, αλλά ένας φυσικός φιλόσοφος που απαρτίζει το πρότυπο, τον διδάσκαλο του κβαντικού φυσικού, του ολιστικού φιλοσόφου που επαναφέρει την μεταφυσική στην οικογένεια της φυσικής φιλοσοφίας, όπως μας την παρέδωσε ο Ηράκλειτος και εν γένει ο αρχαιοελληνικός Ιωνικός φιλοσοφικός αναστοχασμός. Ο μυστικισμός και ο υπερβατικός λογισμός του αόρατου κόσμου, είναι αδιαίρετα συνυφασμένος και εναρμονισμένος με την φυσική ενατένιση του κόσμου, απαρτίζοντας ένα ενιαίο και αδιαίρετο σύνολο της θεοσέβειας και της φυσιολατρικής διάθεσης του Έλληνα, παρόντος σε κάθε φιλοσοφικό πνευματικό δημιούργημα του Ελληνισμού, ακόμα και εκεί που κάποιοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν ως αγνωστικισμό και αθεϊσμό του υλισμού, όπως π.χ. της Επικούρειας κοσμοαντίληψης.

    Ως εκ τούτου η ΑΜΡΑ βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με την διπλή οπτική που μας κληροδότησε η απαράμιλλη Ελληνική φιλοσοφική σκέψη, θωρώντας παράλληλα τα Άνω και τα Κάτω, τα Έξω και τα Έσω, τα Ορατά και τα Αόρατα, προσπαθώντας να αναβιώσει την ολότητα της φυσικής και της μεταφυσικής, όπως αυτή εκφράζεται ως διαρκής συνέχεια μέσα στην γνήσια Ελληνική κοσμοαντίληψη....»
Από: http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,874.15.html

....συνεχίζεται....
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ακαδημία Phoenix Rising
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 23:23:44 »


    Εκείνο όμως που ασπαζόμαστε από την Αγγλοσαξωνική φιλοσοφία, είναι η αξία και αναγκαιότητα της κριτικής που παρουσίασε ο Πόππερ. Σχετικά αντιγράφουμε από την διεύθυνση  http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1018.0.html

    «Αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος που διαθέτουμε μέχρι σήμερα, η μέθοδος της δοκιμής, του λάθους και της διόρθωσης λαθών. Η βιολογική εξέλιξη των ειδών στη φύση, συνοδεύεται πάντα από έναν αιματηρό αγώνα ανταγωνισμού για την ύπαρξη. Με την ανάδυση της ανθρώπινης συνείδησης, του πνεύματος και των γλωσσικά διατυπωμένων θεωριών, ο ανταγωνισμός μεταξύ των φορέων των νεωτερισμών, μετατέθηκε και έγινε ανταγωνισμός μεταξύ των ίδιων των νεωτερισμών, που είναι οι νέες ιδέες και οι καινούριες διατυπωμένες θεωρίες. Τώρα μπορούμε να αφήσουμε τις θεωρίες να πεθάνουν στη θέση μας.

    Από τη βιολογική σκοπιά της φυσικής επιλογής, η βασική λειτουργία της νοητικής εξέλιξης της ανθρώπινης συνείδησης, κατάφερε μέσω της συνειδητής κριτικής, την επιλογή των θεωριών, χωρίς την εξολόθρευση των φορέων της. Η χρήση της μεθόδου της ορθολογικής κριτικής δίχως την θανάτωση του φορέα της όποιας θεωρίας, καθίσταται δυνατή μέσω της βιολογικής εξέλιξης, με την επινόηση της γλώσσας και την μετάθεση της «πολεμικής» επιλογής των ειδών από το επίπεδο της υλικής αντιπαράθεσης, μετουσιώνοντάς την σε μια ειρηνική επιλογή των θεωριών, στο επίπεδο της ορθολογικής κριτικής του διανοητικού πεδίου. Έτσι καθίσταται εφικτή η επιλογή των καλύτερων θεωριών χωρίς βία, η επιλογή των καλύτερων προσαρμογών».

    Επιλέξαμε λοιπόν την πολεμική ενάντια των νέων θεωριών και εγχειρημάτων, με στόχο την διάκριση των αληθών και επιλογή των καλύτερων, φρονώντας ότι, ο καθαρός χρυσός παράγεται περνώντας αναγκαστικά μέσα από την πυρά του κλιβάνου. Κάποτε ίσως να αναλαμβάνουμε και τον ρόλο του «συνήγορου του διαβόλου» και ενίοτε ίσως και να προβάλουμε υπερβολική εναντίωση με παράλληλη υποστήριξη απόψεων που φαντάζουν απόλυτες. Υπενθυμίζουμε ότι, δυστυχώς τα πορίσματα φαίνονται πολλάκις δογματισμοί και απολυτότητες, προτού υποστηριχθούν από την λογική διεργασία που τα εξάγει, όμως ποτέ δεν αξιώνουμε πίστη στα λεγόμενα μας, παροτρύνοντας πάντοτε να ενθυμούμαστε να αμφισβητούμε, αρνούμενοι ενίοτε – σε αντίθεση με την αποκαλούμενη επιστημονική γνώση – την άκριτη αποδοχή παραπομπών που αναφέρονται σε αποκαλούμενες επιστημονικές αυθεντίες. Επιπρόσθετα να τονίσουμε ότι δεν θεωρούμε ότι υφίστανται αυθεντίες, μήτε βαρύνει η άποψη κάποιου ακαδημαϊκού τιτλούχου σε σχέση με τον συνηθισμένο αλλά λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο. Ακούμε με περισσότερη προσοχή τον ειδικό, με σκεπτικισμό όμως καθώς μας υπενθυμίζει το λαϊκό ρητό ότι, «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά».

    Έτσι αναγκαστικά φτάνουμε σε μια θέση να κρίνουμε την αξία κάποιου αποκλειστικά και μόνον από το έργο του και όχι από την αριστοκρατική καταγωγή ή την ακαδημαϊκή του ιδιότητα, με μοναδικά κριτήρια την κριτική που ασκείται με εργαλείο τον «κανονικό διάλογο», την ιδανική ομιλιακή κατάσταση όπως την όρισε ο Habermas, ο οποίος όρισε δύο απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε ο διάλογος να είναι κανονικός.
    1)Στον διάλογο όλα τα σχετικά εμπειρικά δεδομένα να έρχονται στην επιφάνεια και να λαμβάνονται υπόψη,
και 2)Τίποτα εκτός από έλλογα επιχειρήματα να μην επηρεάζει την επερχόμενη συναίνεση.

   Είναι προφανές λοιπόν ότι η ιδανική ομιλιακή κατάσταση χαρακτηρίζεται αποκλειστικά από παντελή απουσία εξωτερικών καταναγκασμών, οι οποίοι θα επηρέαζαν όσους μετέχουν στην συζήτηση κατά την αξιολόγηση των υπό εξέταση δεδομένων και επιχειρημάτων, όπως επίσης χαρακτηρίζεται και από το γεγονός ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος οφείλει να έχει τις ίδιες ευκαιρίες να συμμετάσχει ισότιμα στην συζήτηση.

    Καθίσταται σαφές ότι τις περισσότερες φορές οι πραγματικές συνθήκες κοινωνικής διαντίδρασης και επικοινωνίας δεν υπακούνε σε ένα τέτοιο πρότυπο. Ατυχώς κάθε συμφωνία για την κοινωνική διαντίδραση και επικοινωνία, η οποία είναι θεμελιωμένη στην όποια παράδοση ή στην χρήση βίας ή στην επιβολή κάθε μορφής άμεσης και έμμεσης κυριαρχίας ή βαρύνουσας λόγω ιδιότητας άποψης, γνώμης και θέσης, οφείλει να αντιμετωπίζεται ως αποκλίνουσα από την ορθολογική συναίνεση.

    Ούτως ή άλλως λοιπόν, τίτλοι που δηλώνουν αυθεντίες σε μία ακαδημαϊκού επιπέδου έρευνα καλό είναι να αποφεύγονται λόγω του κινδύνου οι πλέον αδύναμοι να κινδυνεύουν από οπαδοποίηση και άκριτο μιμητισμό. Πόσο μάλιστα όταν οι τίτλοι δεν συνοδεύονται και από αντίστοιχο προσωπικό ερευνητικό έργο, αντίστοιχο όχι με την εκπαίδευση του, αλλά με την διδασκαλία που κάποιος από αυτούς αποτολμά.

    Από την αντίληψη που αποκομίσαμε για μεγάλο αριθμό ατόμων με ακαδημαϊκά προσόντα, ειδικά σε θέματα Δυτικού Εσωτερισμού, ομολογούμε ότι προκύπτει σχεδόν πλήρης απογοήτευση. Και όχι απαραίτητα επειδή υστερούνε σε ικανότητες, αλλά για τον μοναδικό λόγο ότι, αιώνες διαστρέβλωσης έχουν παγιώσει μιαν αντίληψη η οποία πολύ δύσκολα μπορεί να αλλάξει, αντίληψη η οποία βρίσκει αθέλητα αρωγούς τους ακαδημαϊκούς που σε διαφορετική περίπτωση ίσως διαπρέπανε.

....συνεχίζεται....
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ακαδημία Phoenix Rising
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 23:25:04 »
    Μιλάμε για Εσωτερισμό συγχέοντας τον με τον θρησκευτικό μυστικισμό, Μιλάμε για μυστήρια, συγχέοντας τα με θρησκευτικές τελετουργίες. Μιλάμε για Γνώση συγχέοντας την με την υποτιθέμενη αποκάλυψη των θρησκειών. Ο Εσωτερισμός και ιδιαίτερα ο Μυστικισμός του Εσωτερισμού είναι διαμετρικά αντίθετος του θρησκευτικού μυστικισμού, καθώς στον πρώτο ο Εργάτης της Τέχνης όντας ενεργός, προβάλλει τον εαυτό του στο Έργο, ενώ στον θρησκευτικό μυστικισμό ο πιστός, όντας ικέτης δούλος, καθίσταται παθητικός δέκτης ψυχικών συμβάντων – φαντασιακά αποτελέσματα αυθυποβολής λόγω προκατάληψης και τυφλής πίστης - τα οποία αποδίδει σε κάποια έξωθεν θεία χάρη.

    Τα μυητικά μυστήρια πρώτιστα είναι γνώση την οποία μετέπειτα ακολουθούν τα δρώμενα, στα οποία μετέχει – μόνος ή με ελάχιστους ακόμα μυούμενους - και πάσχει ως πρωταγωνιστής, σε αντίθεση με τις θρησκευτικές τελετουργίες όπου ο καθείς είναι – μαζί με μεγάλο πλήθος - αμέτοχος θεατής των όσων τελούνται. Τέλος, στα μυητικά μυστήρια ο μυούμενος «Γνωρίζει την Αλήθεια»  κύρια για τον σκοπό της ζωής, γενόμενος κοινωνός Ρητών, Απορρήτων και Αρρήτων, μέσω Λεγόμενων, Δρώμενων και Δεικνυόμενων, ενώ ο προσήλυτος των δογμάτων «Πιστεύει σε μια εξ αποκαλύψεως Αλήθεια» για μετά θάνατον ζωή, γενόμενος συμμέτοχος μιας  λατρείας η οποία επιφέρει τελικά μια  Σεκταριστική ποιμνιοποίηση.

    Ένα επιπλέον γνωσιακό πεδίο του Δυτικού Εσωτερισμού είναι το πεδίο των Αποκρύφων Τεχνών. Για τον απλό άνθρωπο κυρίαρχο είναι το μεγάλο κεφάλαιο «Μαγεία», γεγονός όμως που δεν επιτρέπεται να γενικεύεται επιπόλαια από τους μυημένους, καθότι είναι διαφορετικές Απόκρυφες Τέχνες η Μαγγανεία, η Γοητεία και η Επικλητική, μη έχοντας καμία απολύτως σχέση με την αληθινή Μαγεία.(Σχετικά και στο «De magia Byzantina» του Maguire Henry).  Τέχνες οι οποίες όντας κατώτερες είναι κοινές στην λαϊκή παράδοση και πρακτική, απέχουν όμως πολύ από το να χαρακτηριστούν από τους Μύστες «Μαγεία». Το δυσάρεστο σήμερα είναι ότι στο όνομα της επιστήμης εμφανίζονται ημιμαθείς, οι οποίοι παρουσιάζουν λαογραφικά στοιχεία και λαϊκές δοξασίες και δεισιδαιμονίες ως Μαγεία.

    Ουσιαστικά η ακαδημαϊκή κοινότητα το μόνο που έκανε στο κεφάλαιο «Μαγεία», ήταν να υιοθετήσει και να ασπασθεί ολοκληρωτικά τις λαϊκές αντιλήψεις (όπως παραδέχθηκε ο Richard Krieckhefer – καθηγητής στο πανεπιστήμιο Northwestern), γεγονός που δεν τιμά καθόλου αυτούς τους Ακαδημαϊκούς. Μαγεία όμως είναι η δημιουργική διεργασία ενός βαθύ γνώστη της λειτουργίας και των Νόμων της Φύσης - με τους οποίους εναρμονίζεται απόλυτα - ο οποίος καταφέρνει να χειρίζεται τις τεράστιες Φυσικές δυνάμεις φτάνοντας στην επίτευξη του δημιουργικού εγχειρήματος. Από το γεγονός ότι προϋπόθεση για άσκηση Μαγείας αποτελούσε η άριστη γνώση κυριολεκτικά όλων των επιστημών, έφτασε ο όρος Μαγεία να γίνει τίτλος και να τιμά τους βαθείς γνώστες, τους Σοφούς κάποιων εποχών.

    Ένα από αυτά  που μας προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η εμμονή να προτάσσονται οι ακαδημαϊκοί τίτλοι ως επιχειρήματα επάρκειας των διδασκόντων και όχι το ερευνητικό τους έργο, το οποίο εμείς τουλάχιστον θεωρούμε ως βασικό κριτήριο αξιολόγησης. Από την άλλη απορούμε πως ακαδημαϊκοί διδάσκαλοι με σπουδές στην ιστορία δείχνουν να αγνοούν ουσιαστικά την ιστορία, καθώς για θέματα έστω της πλημμελώς ορισμένης Μαγείας, επιλέγουν ως αντικείμενο μελέτης το τάγμα της Χρυσής Αυγής (Golden down).

    Καλά, ο συνιδρυτής Γουέστκοτ από άγνοια ισχυριζόταν ότι η Μαγεία ήταν αποκλειστικά προϊόν της Αιγύπτου και ότι η Ελλάδα δεν είχε να επιδείξει τίποτα περί αυτού, οι προβεβλημένοι εδώ ως «γίγαντες» ακαδημαϊκοί, δεν είχαν ακούσει τίποτα για Μήδεια, για Κίρκη, για Νεκυΐα κλπ  και γενικά για αρχαιοελληνική Μαγεία; Για το γεγονός δε της διδασκαλίας του συστήματος της Χρυσής Αυγής (το οποίο ο Ρεγκαρντιέ έχει ήδη δημοσιεύσει), δεν γνωρίζουν ότι είναι κατά το τυπικό του μέρος παραλλαγμένο τελετουργικό της S.R.I.A., της οποίας τα τελετουργικά είναι κακέκτυπα τυπικά του τεκτονισμού,  ενώ κατά το άλλο μέρος είναι η μετάφραση του Ζοχάρ που έκανε ο Μάδερς; Κι αυτό το αλλοιωμένο υβριδικό προϊόν βαφτίζεται αυθαίρετα αντικείμενο επιστήμης και παρουσιάζεται ως επιστημονικό γνωστικό πεδίο που αξίζει να διδαχθεί – και να πωληθεί αντίστοιχα λίαν ακριβά – σε μία νεότευκτη ακαδημαϊκή σχολή που φιλοδοξεί να παρουσιάσει υψηλό πανεπιστημιακό επίπεδο; Μάλλον κάτι δεν πάει καλά….

    Είναι πολλά που μας προβληματίζουν για το εγχείρημα και για την επάρκεια των διδασκόντων να ανταποκριθούν σε ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα να οργανωθεί πανεπιστημιακού επιπέδου ίδρυμα διδασκαλίας Δυτικού Εσωτερισμού. Για το εγχείρημα συνηγορούμε και υπερψηφίζουμε, αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής ειλικρινά δεν μας ενθουσίασαν. Δεν είναι μόνον η επιφανειακή προσέγγιση της Μαγείας, ούτε μόνον η πλημμελής έως ελλιπής γνώση έστω και μόνον της ιστορίας και επιφανειακής θεώρησης της Καμπαλά. Δυστυχώς είναι επιπλέον και η αρνητική εντύπωση που δημιουργείται από την προχειρότητα που προσεγγίζεται ο Δυτικός Εσωτερισμός, όπως και η απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζεται σε σχέση με την ικανή γνώση της ιστορίας του Ροδοσταυρισμού.
Σχετικά  http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,214.0.html

....συνεχίζεται....
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 16, 2010, 21:12:16 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ακαδημία Phoenix Rising
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 15, 2010, 23:26:52 »
    Αποκομίσαμε βαθιά λυπούμενοι την εντύπωση, ότι η πολλά υποσχόμενη διδασκαλία θα περιοριστεί στα τετριμμένα αναμασήματα που παρουσιάζονται ως «πίνακες» στις υποβαθμισμένες «εργασίες» των στοών και στην εμπορική βιβλιογραφία επιφανειακής έρευνας των προκατειλημμένων ερευνητών. Δυσκολευόμαστε να δεχθούμε ότι θα επιτευχθεί υψηλό επίπεδο παρεχόμενων γνώσεων πάνω στον Δυτικό Εσωτερισμό, βλέποντας από την μια να απουσιάζουν έρευνες που να διεισδύουν σε ιστορικά βάθη και να αντλούν στοιχεία από Εσωτερικές πηγές και από την άλλη, παρασυρμένες οι έρευνες από την εβραιοχριστιανική προπαγανδιστική αντίληψη, να συντηρούν πεποιθήσεις περί δήθεν χριστιανικού Ροδοσταυρισμού, υποβαθμισμένα προϊόντα άκριτης και ανεπεξέργαστης τυφλής αποδοχής παγιωμένων παραδοχών.

     Ίσως όμως άδικα να τους κρίνουμε, διότι είναι πιθανόν να είναι συνειδητοί εργάτες του κατεστημένου, πειθήνια όργανα των διαστρεβλωτών της ιστορίας, αυτών που προσπάθησαν – και σε μεγάλο βαθμό πέτυχαν – να παρουσιάσουν τους Ναΐτες ως δήθεν χριστιανούς σταυροφόρους, τον Ροδοσταυρισμό ως χριστιανικό κίνημα, τα Ερμητικά ως θρησκευτικά κείμενα, την Αλχημεία ως βιβλική Τέχνη, τον τεκτονισμό ως χριστιανικό γέννημα προαγωγής ηθικής και τέλος την Καμπαλά ως διδασκαλία εβραιοχριστιανικής μεταφυσικής και σωτηριολογικού μυστικισμού.

    Διαβάζουμε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να αμφισβητήσουμε τα ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια των τιτλούχων με μεταπτυχιακούς – τουλάχιστον – τίτλους διδασκόντων στην υπό ίδρυση Ακαδημία. Κι όμως ως προς τα ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια, δικαίωμα αμφισβήτησης μας δίνει το ίδιο το συμβούλιο εκπαίδευσης της Αγγλίας, όταν πριν από λίγο καιρό έκλεινε όχι ένα ή δύο, αλλά δεκαοκτώ πανεπιστήμια που «πουλούσαν μαϊμού» πτυχία, κρίνοντας ότι τα προγράμματα τους ουδόλως ανταποκρίνονταν σε πανεπιστημιακό επίπεδο σπουδών. Δυστυχώς γνωρίζουμε ότι η εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης έδωσε χώρο σε πολλά τέτοια φαινόμενα αισχροκέρδειας, ευτελίζοντας το επίπεδο εκπαίδευσης. Όμως υπάρχει ακόμα ένας σοβαρός λόγος που δικαιολογείται η αμφισβήτηση.

    Αντιλαμβανόμαστε ότι σχεδόν το σύνολο των διδασκόντων προέρχεται από σπουδές θεωρητικού προσανατολισμού, δηλαδή φιλολογίας, ιστορίας, θρησκειολογίας κλπ, σπουδές οι οποίες δεν βοηθούν καθόλου στην επιτυχή έρευνα και εντρύφηση του Δυτικού Εσωτερισμού. Ο λόγος είναι ότι ο Δυτικός Εσωτερισμός ξεκινά από μία κοσμογονία και η πρωταρχική γνώση αναφέρεται σε κοσμολογία και αστρονομία – αστροφυσική, γνωστικά πεδία τα οποία όντας θετικής κύρια κατεύθυνσης, αποβαίνουν μη εύκολα αντιληπτά και σχεδόν ακατανόητα. Εύλογα λοιπόν γεννάται το ερώτημα αν και πόσο κατάλληλοι είναι οι ιστορικοί και οι φιλόλογοι να διδάξουν τέτοια μαθήματα. Ως τρίτος λόγος αμφισβήτησης αναφέρεται το γεγονός ότι, επειδή ο Δυτικός Εσωτερισμός κατά κόρον βασίζεται στην αρχαιοελληνική κλασσική γραμματεία και επειδή η πλειονότητα των διδασκόντων δεν είναι Έλληνες, για αυτό κατά κανόνα θα υστερούνε σημαντικά στην βαθύτερη κατανόηση των γνώσεων αυτών.

    Η επισήμανση αυτή δεν μειώνει στο ελάχιστο τις ικανότητες, μαθησιακές και διδακτικές, των μη Ελλήνων, για τον λόγο ότι η δυσκολία τους οφείλεται αποκλειστικά στις διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές. Το ίδιο ισχύει αντίστροφα – όπου μειονεκτούν οι Έλληνες – στην ικανότητα πληρέστερης αντίληψης π.χ. των Σεξπιρικών κειμένων. Οφείλουμε βέβαια να ομολογήσουμε ότι μεγάλος αριθμός μη Ελλήνων ακαδημαϊκών, μετά από πολύχρονη εντρύφηση, κατάφεραν να ξεπεράσουν σε ποσότητα και ποιότητα ανάλυσης στην αρχαιοελληνική γραμματεία πολλούς γηγενείς ακαδημαϊκούς, προσφέροντας στην ανθρωπότητα αξιοζήλευτο και πολύτιμο έργο.

    Καθόσον βέβαια η διδακτέα ύλη περιορίζεται σε φιλολογική προσέγγιση του Δυτικού Εσωτερισμού, σε ιστορική, κοινωνιολογική, θρησκειολογική και φαινομενολογική, δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της ειδίκευσης των διδασκόντων, τότε όμως αναδύεται η εικόνα μιας πανεπιστημιακού επιπέδου σχολής η οποία στερείται ολοκληρωμένου πεδίου σπουδών, παραμένοντας μακριά από το αντικείμενο – τον Δυτικό δηλαδή Εσωτερισμό – που διαφημίζει ότι θα διδάξει. Ειδικότερα για τους υποψήφιους σπουδαστές από την Ελλάδα, δύσκολα θα προτιμηθεί καθώς στερείται από κάθε «δέλεαρ» για να επιλέξουν τέτοιου είδους και επιπέδου σχολή και για το γεγονός ακόμη ότι δεν έχουν κανένα αντίκρισμα τέτοιου είδους πιστοποιητικά και πτυχία, ακόμα και αν είναι αναγνωρισμένα.
Ως εμπορική πρόταση λοιπόν, ακόμα και σε τέτοιο χαμηλό επίπεδο ίσως να μπορέσει να λειτουργήσει. Ως ολοκληρωμένη όμως και φιλόδοξη πρόταση, δεν έχει καμία τύχη.

....συνεχίζεται....
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 16, 2010, 21:28:00 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/