Αποστολέας Θέμα: Σκαρφαλώνοντας το Δέντρο  (Αναγνώστηκε 4141 φορές)

smoking mirror

  • Μηνύματα: 10
  • Karma: 0
    • Προφίλ
    • E-mail
Σκαρφαλώνοντας το Δέντρο
« στις: Ιουνίου 09, 2010, 11:29:56 »
Καλημέρα σας!

Αναπόφευκτα ένας μελετητής του δυτικού μυστικισμού, ακόμη κι αν το αποφεύγει, φτάνει εν τέλει στην Καμπάλα.
Εγώ έφτασα εκεί περίπου πριν 4 χρόνια και βάλθηκα να σκαρφαλώσω το Δέντρο, από κάτω ως πάνω, στους διαλογισμούς μου. Μελέτησα τα γράμματα, τις κάρτες, τους πλανήτες και άλλες αντιστοιχίες. Με έλκυε ιδιαίτερα η μέθοδος της Καμπάλα, γιατί είμαι από τη φύση μου μεθοδική και αναζητώ την οργάνωση.
Ήρθε μια περίοδος που απείχα - όχι εντελώς από τη μελέτη, αλλά περισσότερο από την Καμπάλα - για διάφορους λόγους.
Πριν μερικούς μήνες αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να επιστρέψω και ξεκίνησα σαν από την αρχή, να μελετώ πάλι τα γράμματα και τις αντιστοιχίες. Συνειδητά, δεν τα θυμόμουν (είχαν περάσει τουλάχιστο 6 μήνες), αλλά στους διαλογισμούς μου επέστρεφαν όσα είχα μάθει - μερικές φορές πιο έντονα από ποτέ.

Αυτή τη φορά όμως μου συμβαίνει κάτι που δεν το είχα ζήσει την προηγούμενη φορά.
Έχω μαγευτεί από το Yesod.
Μελετώ τα μονοπάτια γύρω του, το πως συνδέεται με τα Σεφιρώθ γύρω του και γιατί.... και μου φαίνεται πανέμορφο και απέραντο, με δεκάδες έννοιες που συνδέονται μεταξύ τους αρμονικά. Δεν θέλω να φύγω από αυτό.


Και αυτό είναι το πρόβλημά μου!

Αναρωτιέμαι αν αυτό σημαίνει πως μόλις τώρα καταλαβαίνω στ'αλήθεια αυτή τη σφαίρα και πως πρέπει να περιμένω, ώστα αυθόρμητα να νοιώσω το ίδιο για τις επόμενες και τότε μόνο να προχωρήσω παραπάνω.
Ή αν πρόκειται για μια παράξενη παγίδα, για αυταρέσκεια και αδράνεια και πρέπει να πιέσω τον εαυτό μου να προχωρήσει παρακάτω.....

Αν μπορεί κανείς, ας καταθέσει τη γνώμη του.
Ευχαριστώ.
... πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους....

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Σκαρφαλώνοντας το Δέντρο
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 09, 2010, 17:56:19 »
    Καθώς η Καμπαλά είναι η βάση κάθε αξιόλογου μυητικού συστήματος, είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον ο μελετητής να αποφύγει το δέντρο της Ζωής και της Γνώσης. Ουσιαστικά, το "δέντρο" είναι ολάκερος ο εσωτερισμός - Δυτικός και Ανατολικός - παρότι κατέληξε η Καμπαλά να αναφέρεται ως Δυτικό Εσωτερικό Σύστημα. Στην αυγή της εποχής του Κριού ενδυναμώθηκε και κυριάρχησε σε ολάκερο τον τότε γνωστό κόσμο η Αρία φυλή, η οποία παράλληλα με το έπος διέδωσε και μια εσωτερική Γνώση μυστική για τους πολλούς, μια Γνώση Απόκρυφη. Αυτή η Γνώση διαφυλάχθηκε και μεταδόθηκε μέσα από συγκεκριμένη μυθολογία, μυθολογία η οποία στους μη γνώστες φάνταζε λαϊκή θρησκεία και συκοφαντήθηκε αισχρά από τον ιουδαιοχριστιανισμό ως ειδωλολατρεία και πολυθεϊσμός, αν και είχαν αποκαλύψει οι Μύστες ότι επρόκειτο για βαθιά φιλοσοφικό Πανθεϊσμό.

    Αυτή η Άρια φιλοσοφία είχε ως βάση της τις αστρονομικές παρατηρήσεις και Γνώσεις και στην αρτιότερη οργάνωση και παρουσίασή της, χρησιμοποίησε το πλανητικό μας σύστημα σε συμβολική αναπαράσταση με μορφή Δέντρου, καθώς ψυχολογικά το δέντρο για τον άνθρωπο συμβολίζει αυτήν καθαυτήν την Γνώση με την ανέλιξη και την Ζωή με την συγκομιδή των καρπών. Η πιο καθάρια σήμερα έκφραση αυτής της Άριας φιλοσοφίας διασώθηκε μέσα από τους ιερούς Λόγους του Θεολόγου Ορφέα για την Δύση, ενώ για την Ανατολή οι "Aryan" που κατέλαβαν την βόρεια Ινδία, την εξέφρασαν με τις ιερές Βέδες (Γνώσεις)....

    Για τον κάθε μελετητή της Καμπαλά, είναι γνωστό το καθοδικό τόξο, το οποίο ξεκινώντας από το Κέτερ (Πλούτωνα), κατέρχεται μέχρι την Γη, ακολουθώντας την σειρά των πλανητικών σφαιρών του ηλιακού μας συστήματος. Με πρότυπο το πλανητικό σύστημα κατανοούμε σε ποια θέση βρίσκεται το Ντάατ (Ποσειδώνας), ποια είναι η δωδέκατη σεφίρα που απουσιάζει στην εβραϊκή έκδοση του Δέντρου και ποια η σειρά μετά το Τίφαρετ (Ήλιο) των εσωτερικών σφαιρών Ερμή και Αφροδίτης. Ακόμα, το αποκατεστημένο ιερόγλυφο με τις δώδεκα σεφίρες - σφαίρες, μας αποκαθιστά και τις πλήρεις ατραπούς που είναι 28 και όχι 22 για να ταιριάσουν στο εβραϊκό αλφάβητο. 28 από τα 27 πλήρη στοιχεία του ολοκληρωμένου Ελληνικού αλφαβήτου μαζί με το στίγμα, κόπα και σαμπί, συν το μηδενικό στοιχείο. Έτσι και οι κάρτες Ταρό αποκαθίστανται και ολοκληρώνονται....

    Η άσκηση της πρακτικής Καμπαλά, ξεκινά πρώτα από την γνωσιολογική προσέγγιση προτού γίνει πρακτική εφαρμογή με διαλογισμό. Οπότε, η πρωταρχική ενασχόλιση όχι μόνον είναι χρήσιμη αλλά και απαραίτητα για τον κάθε ζηλωτή, ο οποίος αφού τελειώσει την μελέτη θα επιστρέψει πάλι από την αρχή για να εφαρμόσει παραγωγικά πλέον τον στοχασμό.

    Ο χρόνος που απαιτείται για την "κατάκτηση" κάθε σφαίρας ποικίλει για κάθε άνθρωπο, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι όποιος "περνάει" γρήγορα μια σφαίρα, είναι και ο εξυπνότερος. Απλά για τον καθένα μία σφαίρα είναι ξεχωριστή και αγγίζει πολύ περισσότερο τον συναισθηματικό του κόσμο. (Να θυμίσουμε ότι παράλληλα θεραπεύεται ο ζηλωτής και η καθυστέρηση σε κάποια σφαίρα συχνά υποδηλώνει δύσκολα ψυχολογικά προβλήμματα της συγκεκριμένης σφαίρας - ιδιοτήτων). Από την άλλη, η Σελήνη (Γεσουντ) μπορεί να αναφέρεται ως Θηλυκής φύσης σεφίρα, γνωρίζουμε όμως ότι η"εικόνα" που αντιστοιχεί, είναι ένας γυμνός νέος. Επειδή παράλληλα η Σελήνη είναι η σφαίρα της Μαγγανείας και της αντίστοιχης Μαγείας, αλλά και της  Μαιευτικής τέχνης, άτομα που έχουν έφεση για ενασχόληση με την γέννηση ή/και της ιατρικής φροντίδας (άτομα με δυνατό ζώδιο "Παρθένου" ή τονισμένου 6ου οίκου), συνήθως αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στα της σεφίρας αυτής, νοιώθοντας μιαν ιδιαίτερη έλξη που φαίνεται ανεξήγητη.

    Να μην λησμονούμε ακόμη ότι, όσοι αληθινά εργάστηκαν με την σφαίρα της Σελήνης στο ιερόγλυφο, δεν πρόκειται να φύγουν από εκεί, ακόμα και αν εργάζονται με τις ανώτερες σφαίρες, κι αυτό γιατί, το πρώτο επίπεδο "πρακτικής" και ουσιαστικά Αυτογνωσίας, επιτελείται στο πρώτο από τα τέσσερα επίπεδα της Καμπαλά, επίπεδο το οποίο κυβερνάται ουσιαστικά από την Σελήνη.

    Γνωρίζουμε ακόμα το πόσο γλυκιά είναι η Μαγεία στο Αιθερικό πεδίο και το πόσα φανταστικά υφίστανται εκεί, που εύκολα δελεάζουν σαν Σειρήνες τον Οδοιπόρο της Ατραπού και θυμίζουμε ότι αντιστάθμισμα σε αυτό είναι η σφαίρα της Γης, της οποίας η Σελήνη αποτελεί το "διπλό" της. Η Γη φυσικά είναι η Γνώση που έχει καταστήσει τον ζηλωτή ικανό για Διάκριση. Είναι η κάθε επιστημονική Γνώση στην οποία ο Ζηλωτής χρειάζεται συνέχεια να επιμορφώνεται, ώστε να μην παρασυρθεί από την Μάγια του Αιθερικού.

    Υπάρχει και ένα πολύ γνωστό αλλά "Μυστικό" στην διαδρομή. Το ευτύχημα να εισέλθει ο Ζηλωτής στην σφαίρα της Σελήνης, δηλώνει ότι δεν δελεάστηκε από το μονοπάτι του Αφελή (κάρτα του Ήλιου) ή το μονοπάτι του Ανόητου (κάρτα Τρελού), αλλά βάδισε την ατραπό του "Κόσμου" που κυβερνάται από τον αυστηρό εξεταστή Κρόνο και αντιμετώπισε το αιώνιο αίνιγμα των τεσσάρων μορφών, το αίνιγμα της Σφίγγας. Το αληθινό γράμμα του μονοπατιού αυτού είναι το "Ω" και ο ακριβής αριθμός το 800.... 

   
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 10, 2010, 14:27:26 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/